In e jaargang nummer 1 mei Autowasdag 4 juli. In deze uitgave. Feestweekend 6 en 7juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In 0... 34e jaargang nummer 1 mei 2015. Autowasdag 4 juli. In deze uitgave. Feestweekend 6 en 7juni"

Transcriptie

1 In e jaargang nummer 1 mei 2015 In deze uitgave Informatie over het kindervakantiewerk en bivak, over het openluchtbal en de speeltuin, over bestuurszaken en algemene activiteiten. Terugblikken op de activiteiten van kinderwerk en tienerwerk, en speciaal ook aandacht voor het jubileum van de Kroekestöp en het feestweekend van De Speelkoel! Feestweekend 6 en 7juni Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni viert speeltuin De Speelkoel feest ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Een weekend vol activiteiten en muziek voor kinderen, jongeren en volwassenen. De zeskamp is na vele jaren weer terug in Sint Joost, op zaterdag wordt het speeltuinfeest met dit spektakel geopend. In deze infokrant staat een overzicht van het programma voor dit weekend. Lees verder op pagina 8 en 9. Autowasdag 4 juli Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar weer een dag auto's wassen; op zaterdag 4 juli staan de vrijwilligers weer klaar op het kerkplein. Hard werken, maar ook veel plezier. Aan het einde van de dag kapot, maar ook voldaan! Dit alles om de kinderen/tieners een super bivakweek te kunnen aanbieden, waar ze met veel plezier op terug kunnen kijken. De opkomst vorig jaar was super en we hopen dat iedereen op 4 juli weer komt om de auto weer pico bello te laten poetsen. Extra handjes zijn altijd welkom! Openluchtbal 22 augustus Als afsluiting van een gezellige bivakweek wordt ook dit jaar weer een openluchtbal georganiseerd Lees meer hierover op pag.4. COLOFON Deze Infokrant is een uitgave van Jeugdwerk Sint Joost en verschijnt twee keer perjaar in een oplage van 650 exemplaren. Oe krant wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Sint Joost en op verzoek toegestuurd aan een aantal adressen buiten Sint Joost. De Speelkoel is begin april geopend en de kinderen van Sint Joost en de omgeving hebben al volop gelegenheid gehad om er te spelen. Ondanks het frisse voorjaar was het bezoekersaantal deze maand groot en ook de verkoop van de nieuwe ijsjes! Mee op bivak! Deze vakantie gaat het bivak van 't jeugdwerk naar Posterholt. Ga je dit jaar ook (weer) mee? Redactieadres: Jeugdwerk St. Joost, Caulitenstraat 6a, 6112 AL ST JOOST jeugdwerk@ziggo.nl. Website: Redactie: Anita Jans Zowi Naus Johnny Voorter Mirjam Claessen Yvonne Linders Eindredactie/layout: Yvonne Linders Henk Claessen Bezorging: Claudia Janssen & bezorgers

2 Samen met je vriend(inn)en op vakantie, slapen in een stapelbed, avondspellen in het bos en leuke dingen doen, daarvoor ga je mee op bivak! Bivak 2015 in Posterholt Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 2 bivak in Posterholt Dit jaar is een bijzonder jaar voor het bivak. Het is namelijk de 40e keer dat het jeugdwerk het bivak organiseert. Dat is iets waar we als organisatie behoorlijk trots op zijn! Het organiseren van het bivak betekent dat er elk jaar weer voldoende vrijwilligers bereid zijn een week lang mee te gaan. Het betekent ook dat er al 40 jaar lang kinderen/tieners zijn die het bivak de moeite waard vinden om mee te gaan. Super! Dit jaar gaan we op bivak van 17 t/m 21 augustus. We verblijven deze week in de kampeerboerderij Holsterhof in Posterholt. Voor wie? Bivak is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar en tieners t/m 18 jaar. De indeling naar groepen zal definitief na de inschrijvingen plaats vinden. Gestart wordt met de volgende verdeling: groep 1 t/m 3, groep 4 t/m 6, groep 7&8. Pas na de inschrijving wordt de groepsindeling definitief vastgesteld. De tieners worden verdeeld in twee groepen, de tieners en tieners+. Uitgangspunt is dat tieners diegenen zijn die het 1ste en 2de jaar gedaan hebben (klas voor aanvang van de zomervakantie) en tieners + is iedereen vanaf het 3 de jaar. Deelnemers van 15 jaar kunnen aangeven op het formulier met welke groep ze mee willen doen. Voor de deelnemers van groep 1 t/m 8 is het vervoer met een bus geregeld, de tieners zullen met de fiets op pad gaan. Alle deelnemers ontvangen van te voren een boekje waarin precies staat beschreven waar we naar toe gaan, wat je moet meenemen, telefoonnummers voor dringende zaken, leiding en deelnemers per groep, waar je allemaal aan moet denken, spelregels en afspraken. Verder zal de website met nieuwe informatie telkens worden bijgewerkt. Bijzonderheden Is het nodig dat er rekening wordt gehouden met bijzonderheden, gebruik van medicijnen of speciale voeding, maak het dan even kenbaar op het inschrijfformulier. Mochten er nog vragen zijn, dan nemen zij contact met je op. Voor alle verdere vragen en informatie met betrekking tot het bivak, kun je contact opnemen met Mirjam Claessen, tel of met Irene Simons, tel Kosten Een week bivak kost voor de deelnemers groep 1 t/m 8 80,=. De bijdrage voor de tieners/ tieners+ is 90,=. Het bedrag van deelname kan overgemaakt worden t.n.v. Stichting Jeugdwerk St.Joost naar IBAN nummer NL10RABO Uiteraard is het ook mogelijk in termijnen te betalen.

3 Wil je graag mee? Als je graag mee wilt gaan, dan kun je je opgeven via bijgevoegd inschrijfformulier. Inleveren uiterlijk zondag 12 juli 2015 bij Mirjam Claessen of José van Buggenum. Ook kun je de gegevens doorgeven per Vrijwilligers Het bivak is altijd een bijzondere ervaring voor deelnemers, leiding en overige vrijwilligers. Je moet het meegemaakt hebben om te weten hoe leuk het is! Elk jaar is er een grote groep vrijwilligers die meegaat. Toch blijven we op zoek naar (nieuwe) vrijwilligers. Heb je interesse en wil je wat meer hierover weten, vraag dan gerust aan de mensen die al vaker zijn meegegaan wat je weten wilt. Ouders met de bus naar de ouderavond? Dat kan natuurlijk ook. Als er voldoende belangstelling is dan vertrekt er vanaf de kerk een bus richting Posterholt. Deze vertrekt dan om uur aan de kerk en s avonds in Posterholt vertrekt de bus dan om uur. Dit kan alleen dan als er voldoende mensen mee willen gaan. Wil je gebruik maken van de bus vul dat dan in op het inschrijfformulier. De bijdrage per persoon voor de bus is 8,00. De meest actuele informatie over het bivak kun je altijd vinden op de website bivak in Posterholt Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 3 Ouderavond Op de woensdagavond vindt de ouderavond plaats, een avond met veel gezelligheid, een hapje eten en leuke optredens. Het thema voor deze avond is nog niet bekend. Begin juni zullen we een keuze maken en dit zo snel mogelijk publiceren. Deze avond wordt als vanouds verzorgd door onze eigen artiesten. Het is natuurlijk leuk als de bezoekers een bijdrage leveren aan het thema van de avond. Iedereen is welkom vanaf uur op het bivakadres.

4 Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 4 bivak activiteiten In 2014 is er na bijna 30 jaar voor het eerst weer een openluchtbal georganiseerd. Ondanks dat het niet zo n heel mooi weer was kijken we toch terug op een gezellig feest. Ook dit jaar zullen we als afsluiting van de bivakweek weer het openluchtbal organiseren. Het openluchtbal is op zaterdag 22 augustus vanaf uur op de feestweide achter de school, bij de speeltuin. We hopen natuurlijk op een zomerse mooie dag waarbij we met zijn allen dan kunnen genieten van een drankje, iets lekkers van de barbecue bij een gezellig muziekje. De kinderen kunnen nog spelen in de speeltuin, glijden over de zeepbaan en nog meer. Bart en zijn team regelen gezellige muziek voor iedereen. De bivakleiding staat garant voor een gezellig feestje. Hoe meer mensen, hoe gezelliger! Het openluchtbal maakt samen met auto s poetsen deel uit van de extra activiteiten die de bivakorganisatie het vorig jaar voor het eerst heeft georganiseerd. Dit zijn activiteiten die bedacht zijn om het financiële tekort van het bivak te verkleinen. Helaas worden we op subsidie steeds verder gekort en nemen de kosten over het algemeen toe. Ondanks de tijd die de vrijwilligers besteden aan de voorbereidingen en een week verlof om mee te kunnen gaan, zijn al deze vrijwilligers bereid nog extra tijd vrij te maken voor deze activiteiten voor de bivak, Super deze inzet. We zijn met zijn allen van mening dat alle kinderen de kans moeten hebben om mee te gaan op bivak en dus de deelnemersbijdrage betaalbaar moet blijven. We gaan ervan uit dat velen deze gedachte zullen onderstrepen. We hopen dan ook op een grote belangstelling voor deze activiteiten en wellicht dat er nog mensen zijn die mee willen helpen.

5 Deze zomer is er weer kindervakantiewerk in Sint Joost. Nieuwe vrijwilligers en een nieuwe opzet, met nieuw enthousiasme en een leuk programma! Kindervakantiewerk Tijdreizen in Sint Joost Vakantietijd. Voor kinderen de leukste tijd van het jaar. Lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Verven, knutselen, hutten bouwen, spelletjes doen, lekker buiten rondrennen en als het ff kan ook nog met water kuiten en je lekker vies maken! Tijdens de dagen van het kindervakantiewerk kunnen kinderen (en volwassenen) zich lekker uitleven. Graag willen we daarom dit jaar weer het kindervakantiewerk organiseren in Sint Joost. Vorig jaar is dit helaas niet door kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Maar inmiddels is een klein groepje nieuwe vrijwilligers bereid gevonden om op verschillende wijzen bij te dragen aan de organisatie van het kindervakantiewerk. Het kindervakantiewerk staat dit jaar gepland op woensdag 22 en donderdag 23 juli. 22 juli van uur, kosten 7,50 23 juli van uur, kosten 7,50 met een speciaal avondprogramma alleen voor de kinderen van de bovenbouw van uur, extra kosten 2,50. Het wordt sterk aanbevolen beide opeenvolgende dagen te komen i.v.m. de verhaallijn. Het bedrag van deelname kan overgemaakt worden t.n.v. Stichting Jeugdwerk St.Joost naar IBAN nummer NL10RABO Het thema is. Reis door de tijd!! Voor elk team staan speciale opdrachten te wachten. Schrijf je dus snel in, dit wil je niet missen! We verzamelen in het Patronaat. We kunnen nog wel flink wat hulp gebruiken! Of je nu alleen ideeën hebt, of materialen kunt aanreiken, in de voorbereiding wilt helpen of alleen op de dag zelf de handen uit de mouwen kunt steken Ieder kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen en alle hulp is welkom! Aan enthousiasme ontbreekt het ons in ieder geval niet en we willen er graag iets moois van maken deze zomer. Wil je een handje meehelpen, dan kun je dit laten weten aan: Zowi Naus De informatie over het kindervakantiewerk kun je vinden op de website kindervakantiewerk Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 5

6 Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 6 kindervakantiewerk

7 De Kroekestöp vieren hun jubileum op zaterdag 14 november De organisatie is op zoek naar beeldmateriaal uit de afgelopen jaren. Jubileum Kroekestöp Kroekestöp 33 jaar De historie van St. Joost kent al 60 jaar een jeugdprins. In 1983 is het idee geboren van de Kroekestöp, in 1984 stond de eerste Kroekestopperaad paraat met Prins Robert I en Prinses Vivian I. Dit betekent dat het komend jaar de kroekestöp 33 jaar bestaan en een jubileum vieren: de 33st kroekestopperaad! Het inluiden van het jubileum willen we vieren op zaterdag 14 november. Met een aantal oud prinsen en oud prinsessen is het idee al eens besproken. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we dit groots kunnen opzetten en de historie van de kroekestöp gedurende de avond met beeldmateriaal kan worden onderstreept. Hiervoor zijn we afhankelijk van materiaal dat mensen thuis hebben liggen, zeker van de eerste jaren. Mocht je thuis nog leuke foto s hebben van het uitroepen, de wagen of andere leuke momenten dan willen we vragen of je deze digitaal wilt aanleveren met vermelding van jaartal en de activiteit naar jeugdwerk@ziggo.nl. Als je geen mogelijkheid hebt dit om te zetten naar digitaal dan hopen we dat je het materiaal wilt aanreiken bij Mirjam Claessen. Je krijgt het binnen een week ongeschonden terug. Voor de jubileumactiviteit willen we vragen of er oud kroekestöp willen meedenken en organiseren voor deze activiteit. Zoals bekend zijn we een stichting en hebben we geen leden. Het zou mooi zijn als een groep mensen uit de periode van de 33 jaar Kroekstöp zich aanmeldt om er samen de schouders onder te zetten voor het organiseren van een schitterende jubileumactiviteit. Heb je interesse om mee te denken/helpen, laat het even weten bij Mieke Ruijten of José van Buggenum. Je kunt natuurlijk ook per even reageren. Het is de bedoeling dat nog voor de zomervakantie een eerste bijeenkomst wordt geregeld. Deze zal zijn op 8 juli. de Kroekestöp Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 7

8 Vrijwilligers in Sint Joost verzetten veel werk, vaak jaren lang en stilletjes achter de schermen. Hier wordt een vrijwilliger van het Jeugdwerk even in de schijnwerper gezet om te vertellen over zijn/haar vrijwilligerswerk. In de schijnwerper: Anita Jans Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 8 in de schijnwerper Wat doe je momenteel binnen het jeugdwerk? Ik ben vrijwilliger in De Speelkoel. Ik zit in het kernteam en regel de exploitatie van het servicegebouw. Daarvoor heb ik contact met de mensen die in het winkeltje werken, maak ik o.m. de personele planning en doe de inkoop voor de winkel. Zelf sta ik natuurlijk ook enkele middagen in De Speelkoel. Daarnaast ben ik nu bezig met de organisatie van het 20-jarig jubileumfeest van De Speelkoel, een leuke klus! Hoe lang ben je al actief bij het jeugdwerk? Dat is nu zo n 10 jaar, sinds de organisatie van het 10-jarig bestaansfeest van De Speelkoel. Ik ben daarna samen met Frank Schers ingestapt in het bestuur van De Speelkoel en we hebben in die tijd de nieuwe structuur van het kernteam opgezet, waarbij onderhoud en exploitatie meer gingen samenwerken. Heb je nog meer jeugdwerk gedaan? Toen mijn kinderen naar de basisschool gingen en zij meededen aan activiteiten, zoals met kindervakantiewerk, Pasen en de herfst, heb ik daarin meegeholpen als leiding van een groep. Later ook enkele jaren als organisator van deze activiteiten. Ik ben ook een korte tijd in het algemeen bestuur van het jeugdwerk geweest. Wat vind je leuk aan dit vrijwilligerswerk? Ik vind vooral de extra dingen leuk die je binnen het vrijwilligerswerk kunt doen, dingen die buiten de routineklussen liggen. Zoals het organiseren van een feest of een kindermarkt bij De Speelkoel. Steeds de uitdaging zoeken in nieuwe activiteiten. Het ontmoeten van en samenwerken met andere vrijwilligers is natuurlijk ook gewoon leuk! Met z n allen een binding vormen rondom de kinderen, een gezellige tijd waarin vriendschappen zijn ontstaan voor mij en het gezin. Ik heb genoten van de rollenspellen tijdens de speeltuinfeesten en de herfstactiviteiten, met name die keer dat ik als heks de kinderen mocht vermaken. Ik kan ervan genieten als de kinderen helemaal opgaan in het spel dat gespeeld wordt. Ook de kindermarkt vond ik erg leuk, waarbij de kinderen vanalles zelf gebakken en gemaakt hadden. Het geeft tevens een kick als er dan een goede omzet uitrolt voor de speeltuin. Wat was voor jou een belangrijk moment? Een belangrijk moment, en tevens een grote teleurstelling, was toen de speeltoren werd afgekeurd in april 2010! Maar ook het moment dat het bedrag bij elkaar was waarmee we de renovatie van de speeltorencomplex konden afronden. De start in het kernteam was ook mooi, om 30 mensen enthousiast te krijgen om nieuw leven te blazen in het exploitatieteam! Heb je zelf als kind/tiener deelgenomen aan het jeugdwerk? Nee, ik ben niet van Sint Joost. In Slek-city kenden ze dit fenomeen niet. Ik wilde wel naar het kindervakantiewerk in Echt, maar de rijksweg over dat was een brug te ver... Als jong volwassene heb ik wel meegedaan als leiding en in bestuur bij KVW Echt. Heb je zelf ook kinderen bij het jeugdwerk? Niek is 17, Maike is 15 en Twan is 14. Ze hebben regelmatig meegedaan bij verschillende activiteiten van het jeugdwerk. Niek heeft nog wel eens geholpen bij algemene activiteiten zoals de Koninginnedag en spokentocht. Wat vind je zelf belangrijk binnen het jeugdwerk? De gezelligheid. Dat de kinderen plezier beleven aan de activiteiten. Heb je nog een droom voor De Speelkoel? Nieuwe opvolgers voor de organisatie. Nieuw enthousiasme om de continuïteit te waarborgen. Wat zijn je mooiste herinneringen bij het jeugdwerk? Wil je nog iets kwijt aan de lezers? Kom gezellig en kopje koffie drinken in De Speelkoel!

9 De speeltuin in Sint Joost is weer geopend voor de kinderen en hun (groot)ouders. Het winkeltje en het terras is regelmatig open, genoeg vertier voor groot en klein! De speeltuin weer open! Openingsfeest in april Zondag 12 april gingen ook de deuren van het winkeltje weer open. Het zonnetje liet zich van zijn beste kant zien en het terras zat lekker vol, met bezoekers uit St Joost, maar ook uit de omringende dorpen. Er was weer genoeg leven in de brouwerij. Speelplezier en service De weken in april en mei waren frisjes, maar op de mooie zonnige dagen waren er steeds veel kinderen in de speeltuin en was het lekker druk in het winkeltje. De speeltuin heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht door het mooie terras en het servicegebouw met WCvoorziening. Vanaf nu is het winkeltje weer wekelijks geopend op de woensdag-, vrijdag, zaterdag- en zondagmiddag. Het kan echter voorkomen dat het winkeltje incidenteel gesloten is omdat we voor die dag geen vrijwilliger hebben. Vrijwilligers kunnen we dus nog altijd goed gebruiken, zowel voor het bemannen van het winkeltje als voor het onderhoudsteam. Maar het hardst zijn we op zoek naar mensen die het kernteam komen versterken. We zijn op zoek naar een groep mensen die er samen de schouders onder zetten. Hoe groter de groep hoe meer taken er verdeeld kunnen worden, en minder de belasting voor de teamleden is. Feestweekend Sint Joost De speeltuin van St Joost bestaat dit jaar 20 jaar en dit willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 6 en zondag 7 juni organiseert De Speelkoel een feestweekend voor jong en oud. Op de weide achter de speeltuin, staat een grote feesttent en het hele weekend zijn er leuke activiteiten in en rond deze tent. Natuurlijk is ook de speeltuin gewoon geopend. Donateurs bedankt! We willen alle bewoners van Sint Joost bedanken die een bijdrage leverden aan de donateursactie van De Speelkoel, en natuurlijk dank aan de vrijwilligers die langs de deuren gingen. Een ook de bedrijven die ons ondersteunen bij de organisatie van het jubileumfeest, bedankt! speeltuin de speelkoel Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 9

10 De speeltuin bestaat 20 jaar en organiseert een feestweekend in Sint Joost op 6 en 7 juni op de wei naast de speeltuin en de school. Hieronder een kort overzicht van de verschillende activiteiten voor jong en oud. De speeltuin viert feest! Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 10 speeltuin de speelkoel 6 juni: uur zeskamp Met een sportieve zeskamp zal het feestweekend van De Speelkoel geopend. De zeskamp is voor volwassenen en jeugd uit de regio. Sportiviteit en gezelligheid staan voorop, de spellen zijn gekozen zodat deelnemers geen topsporters of krachtpatsers hoeven te zijn. Het gaat om samenwerking en teamspirit tussen buurtgenoten, sportteams, verenigingen, collega s, families en vrienden. Op het moment hebben zich 10 teams ingeschreven om te strijden voor de eer en natuurlijk voor de (grote) beker! Komen kijken en aanmoedigen kan natuurlijk ook, want het belooft een gezellig spektakel te worden. Opgeven voor deze zeskamp kan nog. Een team bestaat uit minimaal 6 personen. Ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact op met Anita Jans: tel: / of stuur een mail naar info@despeelkoel.nl. Band From USA avond zal in de feesttent de coverband From USA optreden. Deze band zorgt voor een zeer afwisselend repertoire: Elvis, The Beatles, Rolling Stones, The Monkees, The Birds, The Kinks, The Hollies, Easy Beats, Small Faces, Van Morrison, Beach Boys, en natuurlijk hedendaagse muziek. Kortom voor elk wat wils. De band From USA draait al een tijd mee en steeds weer weten ze het publiek te boeien met hun aanstekelijke repertoire en mix van muziekstijlen. De entree is gratis!! Zondag 7 juni: uur: Frühshoppen Zondag 7 juni begint de dag met frühshoppen in de feesttent. Een gezellig samenzijn voor jong en oud met live muziek. Accordeonist Peter zal deze ochtend openen met vrolijke muziek. Aansluitend zullen de Groosbloazers optreden. Het repertoire van deze blaaskapel bestaat uit goed in het gehoor liggende stimmungsmuziek. Behalve voor muziek wordt er natuurlijk ook voor een natje en een droogje gezorgd. Die Deutsche Bratwurst und Kartoffelsalat zal zeker niet ontbreken. Aansluitend staat een familiedag gepland uur: Familiedag Tijdens de familiemiddag worden activiteiten aangeboden voor de kinderen en hun ouders, grootouders en andere geïnteresseerden. Het is een afwisselend programma met demonstraties van handboogvereniging De Zwarte Roos, een pakwerk demo met politiehonden, een karate-optreden, een hip hop dansgroep enz. De kinderen kunnen behalve kijken ook actief meedoen met de demonstraties. Verder is er een springkussen, een knuffelhoek met levende dieren, kun je je laten schminken en zelfs een gokje wagen. Je kunt een ritje op een pony maken, maar je kunt ook voor het ruigere werk kiezen en een rit op een rodeo-stier maken! De grote jongens kunnen hun hart ophalen bij de splinternieuwe BMW x5 met 7 zitplaatsen; een primeur voor Limburg. Dus: kom naar de familiedag en laat je verrassen.

11 Het tienerwerk draait weer op volle toeren. Afgelopen seizoen heeft een enthousiaste groep meegedaan met het tienerclubwerk op de vrijdagavond. Tieners in actie Actie op vrijdagavond! De tieners beleefden elke week plezier met elkaar bij de activiteiten van het Tienerwerk. Activiteiten zoals zwemmen, kegelen, biljarten, een optreden voor de bôntje middig, Glow Eindhoven, knutselen voor o.a. Halloween en Kerst, levend stratego etc. Maar ook was er ruimte voor activiteiten door de tieners zelf aangedragen, zoals een cursus zelfverdediging. In juni gaan ze samen deelnemen aanhet zeskamp. Het was af en toe een dolle boel en niet alles ging altijd volgens plan Wie weet winnen we wel het EI komend jaar? Disco avond Doordat we dit seizoen in het klein patronaat waren gehuisvest, hebben we maar een paar disco s gehad. Ieder met zijn eigen thema. Maar dat gaat veranderen in ons gloed nieuwe Patronaat! Hier zijn alle voorzieningen aanwezig om weer ouderwets gezellige discoavonden te organiseren met de nieuwste en hipste muziek. We zijn aan het kijken of we de tienerdisco weer met regelmaat op de agenda kunnen krijgen. De eerste enthousiaste vrijwilliger heeft zich al gemeld dus hou de website en facebook van het jeugdwerk in de gaten! en kennis te maken met HipHop dansen. Lijkt het je leuk mee te doen, kom dan gewoon naar de les, je bent van harte welkom. De lessen worden gegeven in t Patronaat elke woensdag van uur. De lessen worden gegeven door Demi Elshout. Zij is in ieder geval super enthousiast en gemotiveerd. Voor Demi is dansen iets waar zij veel plezier aan beleefd en dat wil ze graag overbrengen op anderen. De HipHop danslessen vormen onderdeel van de afdeling tienerwerk. Vanzelfsprekend zal tijdens de lessen naast Demi ook iemand aanwezig zijn van minimaal 18 jaar. Voor aanvang van de zomervakantie zullen we kijken of er voldoende interesse is om na de zomervakantie door te gaan met de HipHop danslessen. Hiervoor zal dan wel een vergoeding worden gevraagd. tienerwerk Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 11 Hip Hop dansles Voor meiden en jongens tussen de 10 en 14 jaar zijn we gestart met HipHop dansles. Tot aan de zomervakantie is de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de lessen. We willen iedereen die interesse heeft de kans geven mee te doen

12 Kinderwerk omvat veel activiteiten voor de kinderen van de basisschool en voor de allerkleinsten. Hieronder enkele verslagen en foto s van activiteiten. Kinderwerk is leuk! Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 12 kinderwerk Paasactiviteit Op zaterdag 4 april, onze paasactiviteit in een spiksplinterneuw patronaat! Het was even wennen, maar wat een geweldig gebouw! We mogen weer terugkijken op een geslaagde activiteit, maar liefst 46 kinderen namen dit jaar deel. Om uur begon het programma voor de allerkleinsten op het schoolplein. In totaal 5 kleine haasjes in opleiding zochten de eitjes en legden samen met de paashaas een parcours af. Er moest toch behoorlijk geklauterd worden, maar iedereen wist het paashazen-diploma te behalen. Voor de allerkleinsten was het toch nog zeer spannend, zo n ontmoeting met de paashaas! Ook de 41 kinderen van de basisschool begonnen om uur. Er werden twee groepen gemaakt. De ene groep begon in het jeugdhuis van het Patronaat met het knutselen van een paasbloem, kunstig gemaakt van een eierendoos. Alle kinderen kunnen volgend jaar de paashaas helpen met het verven van de paaseieren, want verven hebben ze nu wel geleerd. De andere groep startte met de paasbingo in het Patronaat. Er werd weer voor chocolade eitjes gespeeld, het inmiddels bekende eitje voor een rijtje. Maar ook voor leuke prijzen als je een volle kaart had. Het was soms weer erg spannend. Gelukkig ging iedereen uiteindelijk met minstens 1 prijs naar huis. Na een uurtje gingen we met z n allen de paaseieren zoeken, die de paashaas inmiddels weer vliegensvlug op het schoolplein had verstopt. Het blijft een raadsel waar toch die 2 eieren zijn gebleven die niet gevonden werden..! Bij terugkomst was iedereen toe aan een kleine pauze met ranja, koffie, thee en een

13 heerlijke paaskoekje. Na deze pauze wisselden de groepen en werd er weer ijverig geknutseld en bingo gespeeld. Al met al weer een heel geslaagde paasactiviteit. de hulp bij de organisatie en het beschikbaar stellen van de locatie en het regelen van de soep en chips en alle vrijwilligers voor hun hulp als begeleider of op een post en de leuke ideeën. Ook willen we het patronaat nog bedanken voor het regelen van het drinken en de muziek. Hierbij willen we ook nog apart Luc Heuts bedanken voor het verzorgen van de muziek in de avond. We vonden het zelf een heel geslaagde tocht en een gezellige en spannende avond. We vonden het leuk om te organiseren en hopen dat alle deelnemers en vrijwilligers ook een hele leuke avond hebben gehad! Spokentocht Wij zijn Ankie Thoolen en Maud Maassen en hebben voor onze maatschappelijke stage contact gezocht met het jeugdwerk Sint Joost. Dit omdat het jeugdwerk leerlingen de mogelijkheid biedt om studie punten te halen en praktijk opdrachten te doen. Wij hebben gekozen om een spokentocht te organiseren. Deze spokentocht vond plaats in Sint Joost en het aanliggende bos en was georganiseerd voor kinderen van 10 t/m 18 jaar. Wij hebben bij het organiseren veel hulp gehad van het jeugdwerk en vrienden. We hadden zelfs een team van rond de 40 vrijwilligers!! Met dit team hebben we een hele spannende en leuke spokentocht opgezet en gezorgd voor een goede begeleiding voor de kinderen. Zo hebben we een spannende, gezellige en vooral onvergetelijke tocht voor de kinderen georganiseerd. De spokentocht begon vanuit het schoolplein bij Het Klein Patronaat. De kinderen verdeelden zich in groepjes en gingen zo elk met een begeleider en routebeschrijving op pad. De routebeschrijving leidde de groepen door Sint Joost en het bos, waar op verschillende plaatsen posten waren opgezet. Verder was er ook nog een post waar de kinderen konden opwarmen met een kommetje soep. Uiteindelijk kwamen alle groepen weer terug bij Het Klein Patronaat waar de ouders de kinderen weer konden komen ophalen. Iedereen kon ook nog in Het Klein Patronaat blijven want er was voor chips, drinken en leuke muziek gezorgd. Zo hebben we de avond ook nog op een heel gezellige manier afgesloten. We willen als laatste nog een aantal mensen bedanken voor hun hulp. Het jeugdwerk voor Winteractiviteit In de kerstvakantie is een grote groep kinderen gaan schaatsen in Maaseik. Enkelen probeerden voor de eerste keer achter de schaatsrekjes vooruit te komen, anderen hielpen klasgenoten op de been te blijven! Kinderclubwerk Afgelopen seizoen hebben de kinderclubs goed gedraaid met veel leuke activiteiten. De groepen waren groot en het enthousiasme ook! We bedanken Nicole Crombags voor de vele jaren coördinatie van het kinderwerk! Zij stopt met deze taak maar Nicole blijft actief binnen het jeugdwerk bij diverse activiteiten.we zijn op zoek naar een opvolger voor het kinderwerk. kinderwerk Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 13

14 Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 14 algemene activiteiten NL Doet in Sint Joost Op zaterdag 21 maart hebben weer veel vrijwilligers meegedaan aan de landelijke actie NL Doet. Ook in Sint Joost waren veel vrijwilligers actief, in de speeltuin en in de berging van de kerk werden dit keer de handjes uit de mouwen gestoken. Veel nuttig werk is verzet, gesteund door een mooie financiele bijdrage van de landelijk actie, was het ook een gezellige dag voor de vrijwilligers. De opening van het prachtige nieuwe gemeenschapshuis in Sint Joost was een goede aanleiding voor het Jeugdwerk om alle spullen en materialen eens uit te sorteren en op orde te brengen. De spullen, die inmiddels her en der door het dorp verspreid waren, maar met name in de kerk hun opslagplaats vonden, moesten allemaal een nieuw gestructureerd plekje vinden in de berging in de kelder van ons nieuwe gebouw en in de zelfgemaakte super mooie kast. Aan de slag dus! Met een nieuwe kast en allemaal nieuwe doorzichtige opbergbakken, zodat je kunt zien welk materiaal er in zit (ook nog superhandig dus!) die je zo uit de kast kunt schuiven, hebben we nu een handig en opgeruimd systeem voor al onze voorraad spulletjes. En eigenlijk was het zo gepiept. Als we samen de handen uit de mouwen steken is dat minder werk voor ieder. Gezellig ook, en je doet samen iets goeds voor je buurt of vereniging. En daar draait NL Doet ook om! Er zijn ook weer vele klusjes gedaan in De Speelkoel zoals het aansluiten van de waterspelen, het opruimen van bladeren, het schoonmaken van het terras en speeltoestellen, het poetsen van het winkeltje etc. NL Doet en alle vrijwilligers die zich hebben ingezet; bedankt! Beheer van materialen Het beheervan materialen is opgedeeld in verschillende groepen binnen de organisatie. Informatie over het gebruik en het maken van afspraken over gebruik kan alleen via de betreffende beheerder. Huren van ruimte kan alleen via de beheerder Stichting Patronaat Adrie Rohs tel Technische materialen (licht- en geluid) worden beheerd door Bart Claessen tel Knutselmaterialen en gereedschappen worden beheerd door Margo van Engelen tel Kleding wordt beheerd door Ria Maessen tel Grimeerkoffer en benodigdheden worden beheerd door Mieke Ruijten tel Materialen berging kerk worden beheerd door Roel van Pol tel Alles wat door het mondje gaat en nodig is voor het bereiden daarvan wordt beheerd door José van Buggenum tel

15 Terwijl de koning met zijn gezin ergens in Nederland zijn verjaardag viert, maken wij van deze vrije dag een klein feestje voor de kinderen in Sint Joost. Koningsdag Sint Joost Optocht door het dorp Op maandag 27 april vierden we koningsdag in ons dorp. Onder begeleiding van de twee muziekkorpsen trok de groep kinderen met versierde fietsen in optocht door het dorp. Vallerie Havenith en Mats Houben kregen een prijsje omdat ze hun fiets zo mooi versierd hadden. Er waren veel mooie fietsen dit jaar, voor de jury een lastige klus. Ook al was de groep kinderen dit jaar klein, het was een feestelijke gezicht! Na de optocht was er een gezellig samenzijn in de huiskamer van het patronaat `Oppe Stert`. Dat was extra fijn omdat de temperatuur buiten wat te wensen over liet. Spellen voor de kinderen Naast het patronaat konden de kinderen spelletjes doen, waarmee ze drinken en een ijsje konden verdienen. En er werd voor verse popcorn gezorgd! Een nieuw onderdeel was het pistool schieten voor de grotere kinderen. Joep Linders en Eef Bonné schoten het beste raak en gingen met een grote beker naar huis. Natuurlijk gingen er ook weer ballonnen de lucht in! We zijn benieuwd wie zijn kaartje terugkrijgt met de post. Doen jullie er volgend jaar ook (weer) mee?! algemene activiteiten Infokrant Jeugdwerk St. Joost mei 2015 pagina 15

16 info JEUGDWERK ST. JOOST Activiteitenoverzicht Wanneer Zondag Zondag Woensdag Donderdag Maandag Woensdag c: v.a.... (Q CD..- Dinsdag C1l Di t/m Za s Ol 0. C1l.J: (.) Zondag I.!') Donderdag Cl C'\J s... Woensdag cu Woensdag E: CD Zondag... Cl) Zondag 0.c 0 Zondag "'"':l...; Cl) ti) Zondag ~ s... Maandag ~ Dinsdag 'b Ol :::J Dinsdag :::J Q) "'"':l... :::J s::: ~..)c:....e ti)..s CD Dinsdag Woensdag Donateurs en collectanten Tijd.c bedankt! JANTJE BETON Iedereen bedankt voor de bijdrage aan Jantje Beton. Dank aan de vrijwilligers die langs de deuren gingen, jullie steun wordt gewaardeerd. Aan de mensen die de bussen vulden: bedankt voor uw bijdrage! Zonder deze steun is het vrijwilligerswerk niet mogelijk. Activiteit Waar 6 juni uur Zeskamp Feestweide 6 juni uur Jubileumfeest speeltuin Feestweide 7 juni uur Frühshoppen Feestweide 7 juni uur Familiedag 'De Speelkoel' Feestweide 4 juli uur Autowasdag bivak Kerkplein 22 juli uur Kindervakantiewerk 23 juli 10.00/19.30 uur Kindervakantiewerklmet avond 17 augustus uur Bivak t/m vrijdag 21 augustus Posterholt 19 augustus uur Ouderavond bivak Posterholt 22 augustus uur Openluchtbal Feestweide 5 september uur Feestavond Jeugdwerk 1 oktober Start kinder- en tienerclubs 31 oktober uur Halloween Kerkplein 10 november uur Viering St. Maarten Kerkplein 9 t/m 13 november Rondgang Sinterklaas 14 november Jubileum Kroekestöp 22 november uur Intocht St. Nicolaas 24 december uur Kerstspel Gezinsviering Kerk 30 december uur Winteractiviteit groep 1 t/m 4 30 december uur Winteractiviteit groep 5 t/m 8 10 januari uur Kroekestoppemiddag 24 januari uur Receptie Kroekestöp 31 januari uur Bontje middag 7 februari uur Vastelaovendj 8 februari uur Dörpsfieëst 9 februari uur Appelsiene goaje 9 februari uur Vasteloavesspeurtocht 9 februari uur Aafsloeting Kroekestöp 10 februari uur Kinderfilm Bestuur Jeugdwerk Mirjam Claessen, Op de Baant 22, Anouk Merry, Plevitsstraat 1, Bart Claessen, Kloosterveldstraat 8, José van Buggenum, Hingenderstraat 52, Johnny Voorter, Plevitsstraat 20, Zowi Naus, Houtstraat 114a, Nieuwe ideeën voor jeugdwerk activiteiten Het jeugdwerk organiseert vele activiteiten. Het kan goed zijn dat jij een idee hebt voor een activiteit die op dit moment niet wordt aangeboden. Laat je niet weerhouden om het initiatief te nemen. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en willen graag hieraan meewerken. Dit geldt ook voor opdrachten die in het kader van een studie moeten worden uitgevoerd. Heb je een goed idee! Meld je dan even op jeugdwerk@ziggo.nl. We kijken dan samen wat binnen de mogelijkheden ligt. Alvast hartelijk dank!

17 info JEUGDWERK ST. JOOST Activiteitenoverzicht Wanneer Zondag Zondag Woensdag Donderdag Maandag Woensdag c: v.a.... (Q CD..- Dinsdag C1l Di t/m Za s Ol 0. C1l.J: (.) Zondag I.!') Donderdag Cl C'\J s... Woensdag cu Woensdag E: CD Zondag... Cl) Zondag 0.c 0 Zondag "'"':l...; Cl) ti) Zondag ~ s... Maandag ~ Dinsdag 'b Ol :::J Dinsdag :::J Q) "'"':l... :::J s::: ~..)c:....e ti)..s CD Dinsdag Woensdag Donateurs en collectanten Tijd.c bedankt! JANTJE BETON Iedereen bedankt voor de bijdrage aan Jantje Beton. Dank aan de vrijwilligers die langs de deuren gingen, jullie steun wordt gewaardeerd. Aan de mensen die de bussen vulden: bedankt voor uw bijdrage! Zonder deze steun is het vrijwilligerswerk niet mogelijk. Activiteit Waar 6 juni uur Zeskamp Feestweide 6 juni uur Jubileumfeest speeltuin Feestweide 7 juni uur Frühshoppen Feestweide 7 juni uur Familiedag 'De Speelkoel' Feestweide 4 juli uur Autowasdag bivak Kerkplein 22 juli uur Kindervakantiewerk 23 juli 10.00/19.30 uur Kindervakantiewerklmet avond 17 augustus uur Bivak t/m vrijdag 21 augustus Posterholt 19 augustus uur Ouderavond bivak Posterholt 22 augustus uur Openluchtbal Feestweide 5 september uur Feestavond Jeugdwerk 1 oktober Start kinder- en tienerclubs 31 oktober uur Halloween Kerkplein 10 november uur Viering St. Maarten Kerkplein 9 t/m 13 november Rondgang Sinterklaas 14 november Jubileum Kroekestöp 22 november uur Intocht St. Nicolaas 24 december uur Kerstspel Gezinsviering Kerk 30 december uur Winteractiviteit groep 1 t/m 4 30 december uur Winteractiviteit groep 5 t/m 8 10 januari uur Kroekestoppemiddag 24 januari uur Receptie Kroekestöp 31 januari uur Bontje middag 7 februari uur Vastelaovendj 8 februari uur Dörpsfieëst 9 februari uur Appelsiene goaje 9 februari uur Vasteloavesspeurtocht 9 februari uur Aafsloeting Kroekestöp 10 februari uur Kinderfilm Bestuur Jeugdwerk Mirjam Claessen, Op de Baant 22, Anouk Merry, Plevitsstraat 1, Bart Claessen, Kloosterveldstraat 8, José van Buggenum, Hingenderstraat 52, Johnny Voorter, Plevitsstraat 20, Zowi Naus, Houtstraat 114a, Nieuwe ideeën voor jeugdwerk activiteiten Het jeugdwerk organiseert vele activiteiten. Het kan goed zijn dat jij een idee hebt voor een activiteit die op dit moment niet wordt aangeboden. Laat je niet weerhouden om het initiatief te nemen. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en willen graag hieraan meewerken. Dit geldt ook voor opdrachten die in het kader van een studie moeten worden uitgevoerd. Heb je een goed idee! Meld je dan even op jeugdwerk@ziggo.nl. We kijken dan samen wat binnen de mogelijkheden ligt. Alvast hartelijk dank!

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Bivak 2016 in Wijlre

Bivak 2016 in Wijlre Samen met je vriend(inn)en op vakantie, slapen in een stapelbed en samen leuke dingen doen, daarvoor ga je mee op bivak! Bivak 2016 in Wijlre Dit jaar gaan we samen bivakkeren in het mooie Zuidlimburgse

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leiding

Informatie voor nieuwe leiding Informatie voor nieuwe leiding Fijn dat je je aangemeld hebt om leiding te worden bij Kindervakantiewerk (K.V.W.) Zand-Wandelbos! Misschien heb je als kind meegedaan aan het K.V.W. en weet je al een beetje

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 1-2 Informatie groep 1-2 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW week er weer aan komt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Onze

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN BELANGRIJKE DATUMS Vrijdag 10 september Start seizoen Zondag 10 oktober Open dag Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober Leidingweekend Zaterdag 30 oktober Kerstkaartenactie Zaterdag 6 november Spokentocht Dinsdag

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

De kinderen kunnen zich de gehele dag uitleven op een prachtige grote klimvulkaan. Welke jongens en meisjes zijn zo stoer dat ze helemaal tot aan bove

De kinderen kunnen zich de gehele dag uitleven op een prachtige grote klimvulkaan. Welke jongens en meisjes zijn zo stoer dat ze helemaal tot aan bove KONINGSDAG 27 APRIL 2017 TE MIDDELSTUM. Al weer een jaar geleden dat we Koningsdag vierden onder slechte weersomstandigheden, waardoor we moesten uitwijken naar een binnenlocatie, en wel de Damsteekerk.

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 5-6 Informatie groep 5-6 2015. Inleiding Jaaaaa, het is weer zover! Tijd voor weer een leuke en spannende week KVW. Dit jaar veranderd Maasbracht in een dorp vol met prinsen

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De scholen zijn alweer een tijdje begonnen. Natuurlijk kon je in de eerste schoolweken ook weer meedoen met leuke activiteiten van Ben Bizzie!! Op alle zes de scholen hebben wij skatelessen aangeboden.

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 21 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 21 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 29 15 tot en met 21 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Hallo allemaal! Wat vliegt de tijd hartje winter, maar wij zijn alweer bezig met zomer 2018. De voorbereidingen voor het kamp

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Kindervakantiewerk Groep 7-8

Kindervakantiewerk Groep 7-8 Kindervakantiewerk 2015 Groep 7-8 Informatie groep - 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW-week er weer aan komt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Ook dit

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 1 ANIMATIEPROGRAMMA RECREATIE INFO 2016 Beste gasten, Van harte welkom op camping/jachthaven de Maasterp! Het seizoensboekje met het

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school!

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Voor de meeste kinderen is dat waarschijnlijke geen straf, want bijna overal staat

Nadere informatie

Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014

Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014 Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014 Hallo daar! Mijn naam is Joep Snoep! Hallo allemaal, Hier voor jullie het programma van deze vakantie! Er zijn weer allerlei leuke activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Recreatieprogramma Zaterdag 25 juli - Vrijdag 31 juli-2015

Recreatieprogramma Zaterdag 25 juli - Vrijdag 31 juli-2015 Recreatieprogramma Zaterdag 25 juli - Vrijdag 31 juli-2015 Hallo! Mijn naam is Joep Snoep! Het thema Van deze week is CIRCUS!! Hallo allemaal, Hier voor jullie het programma van deze week! Kijk ook eens

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Té Gek! Kom jij ook? Witte tent - De Groene Scheg 2013. Dit worden fantastische weken! 18 tot en met 29 augustus

Té Gek! Kom jij ook? Witte tent - De Groene Scheg 2013. Dit worden fantastische weken! 18 tot en met 29 augustus Té Gek! Witte tent - De Groene Scheg 2013 18 tot en met 29 augustus Kom jij ook? Dit worden fantastische weken! Er staat weer een té gekke zomer voor de deur, want de witte tent komt weer in de Groene

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Maandag 20 t/m 23 augustus of 4 dagen dolle pret Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 Voor kinderen van De Huet, Dichteren, De Hoop en Wijnbergen

Maandag 20 t/m 23 augustus of 4 dagen dolle pret Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 Voor kinderen van De Huet, Dichteren, De Hoop en Wijnbergen P a g i n a 1 Maandag 20 t/m 23 augustus 2018 3 of 4 dagen dolle pret Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 Voor kinderen van De Huet, Dichteren, De Hoop en Wijnbergen Kivada.dehuet@gmail.com https://www.facebook.com/kivada.dehuet

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22.

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22. Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Wilt u er zeker van zijn dat uw broodjes klaar liggen? Bestel ze dan (de dag

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Recreatieprogramma Zaterdag 01 augustus 2015 - Vrijdag 7 augustus 2015

Recreatieprogramma Zaterdag 01 augustus 2015 - Vrijdag 7 augustus 2015 Recreatieprogramma Zaterdag 01 augustus 2015 - Vrijdag 7 augustus 2015 Hallo! Mijn naam is Joep Snoep! Het thema Van deze week is Sprookjes! Hallo allemaal, Kijk ook eens op Hier voor jullie het programma

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 3-4 Informatie groep 3-4 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW-week er weer aankomt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Ook dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Inhoud. Programma Zomer 2013. Programma Zomer 2013

Inhoud. Programma Zomer 2013. Programma Zomer 2013 Programma Zomer 2013 20 Inhoud Voorwoord... 3 Week 1 21 t/m 27 juli - Contact... 6 Week 2 28 juli t/m 3 augustus FF anders... 9 Week 3 4 t/m 10 augustus Te gek... 12 Week 4 11 t/m 17 augustus... 14 Extra

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

14:00 uur 15:00 uur PAAS SPEURTOCHT Loop jij gezellig mee met deze leuke, gezellige en vrolijke Paasspeurtocht? Verzamelen: Speelschuur Leeftijd: 4+

14:00 uur 15:00 uur PAAS SPEURTOCHT Loop jij gezellig mee met deze leuke, gezellige en vrolijke Paasspeurtocht? Verzamelen: Speelschuur Leeftijd: 4+ MAANDAG 17 APRIL 10:00 uur 11.00 uur EIEREN VERSIEREN & VOEDERPAKKETJE VOOR DE DIEREN MAKEN Het is Pasen en daarbij horen natuurlijk lekkere eitjes. Je mag ze komen verven & daarna mee naar huis nemen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 t/m 30 juni Agenda: Ma - Invullen telefoonlijst gr.1-2 Groep 8 kennismaking VO 12.00 uur vrij Di - Kinderen om 09.30 uur naar school i.v.m. Actie Wo - Jaarlijkse schoonmaak gr.1-2

Nadere informatie

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl Maandbericht Agenda jaargang 6 vrijdag 3 juli 2015 11 juli Oud papier 8 aug. Oud papier 17 aug. Eerste schooldag OUD PAPIER-ouders juli augustus : Wouter en Jasper Bos Merel Alberts

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

INFORMATIE C-GROEPEN LAAT DIT BOEKJE OOK THUIS LEZEN

INFORMATIE C-GROEPEN LAAT DIT BOEKJE OOK THUIS LEZEN INFORMATIE C-GROEPEN LAAT DIT BOEKJE OOK THUIS LEZEN KVW 2016: 29 augustus t/m 2 september Hallo jongens en meisjes en ouders / verzorgers, Nog even en dan is het weer tijd voor de langste vakantie van

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

koken in een pot met houtskolen. De jongste clubs mogen nog lekker binnen slapen en hier wordt

koken in een pot met houtskolen. De jongste clubs mogen nog lekker binnen slapen en hier wordt In deze vierde nieuwsbrief worden alle activiteiten voor de maand april aangekondigd. Zo lees je welke activiteiten er in deze maand op de zaterdagavond en zondagmiddag plaatsvinden en kan je informatie

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

Verjaardagen: Er zijn de komende week geen jarigen.! Kind op maandag Het thema voor week 11 is: Ga niet weg

Verjaardagen: Er zijn de komende week geen jarigen.! Kind op maandag Het thema voor week 11 is: Ga niet weg Nieuwsbrief week 11-2016 Agenda: 12 maart NL Doet 16 maart Schoolvolleybal toernooi groep 8 Studiedag onderbouw, groep 1 en 2 vrij 11 april Kijkavond bovenbouw. 13 april Schoolvoetbal toernooi groep 7

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

DE KRIEBELDAMMER EEN UITGAVE VAN DE KINDERVAKANTIESPELEN KRIEBELDAM

DE KRIEBELDAMMER EEN UITGAVE VAN DE KINDERVAKANTIESPELEN KRIEBELDAM Bij deze Kriebeldammer nogmaals een overzicht van onze sponsoren! SPONSOREN De doos met gevonden voorwerpen staat bij ons op het podium! IETS KWIJT? Namens iedereen op Kriebeldam een hele fijne vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app.

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app. Nieuwsbrief 18 vrijdag 3 juli 2015 Zomerlezen met de VakantieBieb-app www.vakantiebieb.nl Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het

Nadere informatie

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp Uitnodiging voor het Start-weekend Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015 Samen delen in overvloed Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp -Welkom- Gemeenteleden, In uw handen heeft u de uitnodiging

Nadere informatie