1. Kan de minister een overzicht geven van het aantal onderzoeken? Graag een overzicht van de laatste vier jaar, opgesplitst per jaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Kan de minister een overzicht geven van het aantal onderzoeken? Graag een overzicht van de laatste vier jaar, opgesplitst per jaar."

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 34 van BART VAN MALDEREN datum: 9 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT KMO-portefeuille - Controles In opvolging van mijn vraag om uitleg van 9 oktober 2014 over de kmo-portefeuille, had ik graag volgende cijfers verkregen m.b.t. het aantal controles op de dossiers kmoportefeuille. 1. Kan de minister een overzicht geven van het aantal onderzoeken? Graag een overzicht van de laatste vier jaar, opgesplitst per jaar. 2. Kan de minister een overzicht geven van het aantal sancties? Graag een overzicht van de laatste vier jaar, opgesplitst per jaar. 3. Kan de minister een overzicht geven van de mogelijke sancties? 4. Wat zijn de drie voornaamste redenen voor een sanctie? 5. Hoeveel sancties zijn er gekomen na een klacht? Hoeveel na eigen controle? 6. Kan de minister een overzicht geven van het aantal schrappingen? Graag een overzicht van de laatste vier jaar, opgesplitst per jaar. 7. Wat zijn de drie voornaamste redenen voor een schrapping? 8. Hoeveel schrappingen zijn er gekomen na een klacht? Hoeveel na eigen controle?

2 PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ANTWOORD op vraag nr. 34 van 9 oktober 2014 van BART VAN MALDEREN 1. De controles van de kmo-portefeuille zijn gefocust op de dienstverleners. Het zijn uiteindelijk de dienstverleners die de steunaanvragen dienen te controleren op overeenstemming met de afgesloten overeenkomst en met de wettelijke bepalingen van de kmo-portefeuille. In die zin dragen de dienstverleners een grote verantwoordelijkheid bij de steunverlening van de kmo-portefeuille. De controles van de kmo-portefeuille worden uitgevoerd door zowel de Dienst Inspectie Economie als de Dienst kmo-portefeuille van het Agentschap Ondernemen. Bij een controle door de Dienst Inspectie Economie wordt de dienstverlening van één dienstverlener gecontroleerd. Een inspectieopdracht behandelt dan ook meerdere gesteunde kmo-portefeuilleprojecten. De controles gebeuren op verzoek van de dienst kmo-portefeuille of op basis van een eigen risicoanalyse van de Dienst Inspectie Economie. Hierbij het overzicht van de controles uitgevoerd door de Dienst Inspectie Economie van de voorbije vier jaar. Aantal controles bij dienstverleners van de kmo-portefeuille door de Dienst Inspectie Economie Naast de controles van de inspectiedienst worden de dienstverleners systematisch gecontroleerd door de Dienst kmo-portefeuille op het ogenblik van hun erkenning. Tot 1 juli 2013 moest een dienstverlener om erkend te kunnen worden in het bezit zijn van een kwaliteitscertificaat of slagen voor een individueel assessment waarbij de kwaliteit van de adviesverlening werd onderzocht. De Dienst kmo-portefeuille controleerde aansluitend of de dienstverlener op de hoogte was van de regelgeving van de kmo-portefeuille en, in geval van een verlengingsaanvraag, of de dienstverlener haar rol in het verleden correct had ingevuld. Daarvoor werden dan dossiers van afgewerkte projecten opgevraagd en onderzocht. Op 1 juli 2013 werd gestart met een vernieuwde erkenningsprocedure voor de dienstverleners. De vernieuwde erkenningsprocedure bestaat erin dat een kandidaat-dienstverlener de vereisten van de kmo-portefeuillenorm laat auditeren door een aangesteld onafhankelijk auditbureau. De kmo-portefeuille norm bestaat uit vijf basisvereisten: 1) Activiteit 2) Ervaringsbewijs inzake de verleende diensten

3 3) Klantentevredenheidspeiling 4) Kennis van de kmo-portefeuille 5) Integriteit Voor alle vereisten zijn indicatoren opgesteld die nagaan of de kandidaatdienstverlener aan deze vereisten voldoet. De indicatoren worden getoetst aan de hand van concrete dossiers. Sinds 2011 werden 2377 erkenningen toegekend. Hierbij de verdeling per jaar: Aantal toegekende erkenningen voor dienstverleners van de kmo-portefeuille Wanneer er na een controle inbreuken zijn vastgesteld bij een dienstverlener kan dit conform artikel 31 van het besluit van de Vlaamse regering van 19 december 2008 één van volgende gevolgen hebben: Art. 31. Het Agentschap Ondernemen in de pijler opleiding, coaching, advies, strategisch advies en technologieverkenning en het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen in de pijler advies voor internationaal ondernemen kunnen, vanaf het ogenblik dat ze de subsidieaanvraag hebben ingediend, controleren of het decreet, dit besluit en de uitvoeringsbesluiten ervan worden nageleefd door de onderneming en de dienstverlener, vermeld in artikel 13. De voornoemde agentschappen kunnen voor die controletaak een beroep doen op derden. Die controle kan het volgende tot gevolg hebben: 1 de gevraagde subsidie wordt niet toegekend; 2 de toegekende subsidie wordt teruggevorderd als vermeld in hoofdstuk VII; 3 de toegekende subsidie wordt geblokkeerd; 4 de erkenning wordt geweigerd of de dienstverlener, vermeld in artikel 13, wordt geschorst of uitgesloten; 5 de onderneming of dienstverlener krijgt een waarschuwing of een uitnodiging om een infosessie te volgen. Merk op dat een terugvordering wel een gevolg van een controle kan zijn maar geen sanctie is naar de erkenning toe. De steun wordt immers uitsluitend teruggevorderd indien de steun onterecht werd toegekend. Omdat dienstverleners bij de kmoportefeuille expliciet moeten bevestigen of een steunaanvraag al dan niet in aanmerking komt voor subsidie kan de steun zowel bij de dienstverlener als de steunverkrijger worden teruggevorderd. Hierna vindt u een tabel met het aantal terugvorderingsbeslissingen per jaar. jaar dienstverlener steunverkrijger Eindtotaal

4 Als er tijdens een controle inbreuken worden vastgesteld kan de sanctie erin bestaan dat de dienstverlener geweigerd, geschorst of uitgesloten wordt. Een dienstverlener die op het moment van de beslissing niet erkend is kan enkel geweigerd worden. Erkende dienstverleners kunnen geschorst of uitgesloten worden. Een schorsing is een bewarende maatregel die al dan niet kan uitmonden in een definitieve uitsluiting. Hierna vindt u een tabel met het aantal geschorste, geweigerde en uitgesloten dienstverleners per jaar. jaar Geschorst Geweiger d Uitgesloten Eindtotaal Naar aanleiding van vastgestelde inbreuken worden dienstverleners uitgenodigd voor een hoorzitting. Tijdens een hoorzitting wordt de dienstverlener verzocht om zijn werking toe te lichten. Vooraleer een dienstverlener kan worden uitgesloten wordt er steeds een hoorzitting georganiseerd. Hierna vindt u een tabel met het aantal georganiseerde hoorzittingen per jaar: Aantal hoorzittingen Eindtotaal Zie vraag 2 4. Hierover zijn geen cijfers beschikbaar. Algemeen kan wel gesteld worden dat volgende inbreuken aanleiding geven tot een sanctie: a) Een inbreuk tegen formele regels van de kmo-portefeuille. Bijvoorbeeld als er gewerkt wordt met voorschotfacturen terwijl deze niet in aanmerking komen voor subsidiëring. b) Bij oneigenlijk gebruik van de kmo-portefeuille. Bijvoorbeeld: een dienstverlener heeft een niet-subsidiabele dienst onterecht laten subsidiëren als opleiding/advies maar was zich niet bewust van de fout. c) Misbruik en subsidiefraude. Hierbij wordt de dienstverlening geënsceneerd om onterecht subsidie op te strijken. Bijvoorbeeld het opzetten van subsidiecarrousels. Bij vermoedens van subsidiefraude wordt dit doorgegeven aan de bevoegde diensten zoals de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) van de federale gerechtelijke politie.

5 Een controle kan ook aanleiding geven tot een terugvordering bij een onderneming. Deze terugvorderingsbeslissingen worden genomen wanneer vastgesteld wordt dat een onderneming op het ogenblik van de steunaanvraag niet voldeed aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden van de kmo-portefeuille. De kmo-portefeuille is een steunmaatregel waarmee kmo s en beoefenaars van vrije beroepen worden ondersteund. Voor de definitie van een kmo wordt gebruik gemaakt van de Europese kmo-definitie waarbij een onderneming een maximale jaaromzet mag hebben van 50 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal van maximum 43 miljoen euro. Daarnaast moet de onderneming ook beantwoorden aan het zelfstandigheidscriterium. Zelfstandigheid uit zich in het samentellen van de data van de steunvragende onderneming met deze van de participerende (vanaf meer dan 25% participatie) en verbonden (vanaf meer dan 50% participatie) ondernemingen. Omdat de kmo-portefeuilleapplicatie niet kan controleren of aan het zelfstandigheidscriterium is voldaan moeten alle steunvragende ondernemingen op erewoord verklaren een kmo te zijn. Via gerichte kwaliteitscontroles wordt nagegaan of de gebruikers van de kmo-portefeuille inderdaad kmo s zijn. Indien blijkt dat de steunaanvragers grote ondernemingen zijn omwille van hun zelfstandigheid wordt de toegekende steun teruggevorderd bij de onderneming. 5. Hiervan zijn geen cijfers beschikbaar. 6. Zie vraag Hierover zijn geen cijfers beschikbaar. Algemeen kan wel gesteld worden dat volgende inbreuken aanleiding geven tot een weigering of uitsluiting: a) Een dienstverlener wordt geweigerd - indien hij geen diensten levert die in aanmerking komen voor subsidie - Indien hij niet slaagt voor de audit op basis van de kmo-portefeuillenorm (sinds 1 juli 2013). b) Een dienstverlener wordt uitgesloten - Bij oneigenlijk gebruik van de kmo-portefeuille. - Bij misbruik en subsidiefraude. 8. Hiervan zijn geen cijfers beschikbaar.

De KMO-portefeuille is een belangrijk subsidiekanaal voor kmo s. Sinds 1 april 2016 werd de KMO-portefeuille hervormd.

De KMO-portefeuille is een belangrijk subsidiekanaal voor kmo s. Sinds 1 april 2016 werd de KMO-portefeuille hervormd. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 217 van PETER VAN ROMPUY datum: 10 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT KMO-portefeuille - Oneigenlijk gebruik De KMO-portefeuille

Nadere informatie

Ik verwijs naar mijn schriftelijke vraag nr. 217 van 10 januari 2017 betreffende het oneigenlijk gebruik van de kmo-portefeuille.

Ik verwijs naar mijn schriftelijke vraag nr. 217 van 10 januari 2017 betreffende het oneigenlijk gebruik van de kmo-portefeuille. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 459 van PETER VAN ROMPUY datum: 22 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-portefeuille - Oneigenlijk gebruik (2) Ik verwijs naar

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37 en 40;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37 en 40; . Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2008 tot toekenning van steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Inhoudstafel. 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen? Inhoudstafel 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen? 4. Hoe dien ik een subsidie aan te vragen? 5. Welke diensten kan ik financieren

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37; Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor ondernemerschapsbevorderende diensten en kmogroeitrajecten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op verordening

Nadere informatie

Kmo portefeuille voor ondernemers

Kmo portefeuille voor ondernemers Kmo portefeuille voor ondernemers Steun voor opleiding en advies. Kmo portefeuille, de subsidie voor opleiding & advies? De kmo portefeuille is een maatregel waardoor u als ondernemer financiële steun

Nadere informatie

Een dienstverlener van de kmo-portefeuille word je niet zomaar!

Een dienstverlener van de kmo-portefeuille word je niet zomaar! Een dienstverlener van de kmo-portefeuille word je niet zomaar! Inhoud 1. Waarom een nieuwe erkenningsmethodiek? 3 2. Wat houdt de nieuwe erkenningsmethode in? 3 3. Hoe een erkenning aanvragen? 4 4. Hoeveel

Nadere informatie

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven:

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 103 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 25 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-portefeuille - Stand van zaken subsidiëring De kmo-portefeuille

Nadere informatie

nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-portefeuille - Stand van zaken

nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-portefeuille - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 711 van LIONEL BAJART datum: 13 juli 215 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-portefeuille - Stand van zaken Via de kmo-portefeuille zijn

Nadere informatie

Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen

Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen Dieter Goossens Hein Vandelanotte Daniël Maes! Wnd. Diensthoofd kmo-portefeuille Raadslid IAB Adviseur IAB Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen

Nadere informatie

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven:

De drie belangrijkste verbeteringen worden op de website van VLAIO als volgt omschreven: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 510 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 12 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT KMO-portefeuille - Aanvragen De kmo-portefeuille is veruit

Nadere informatie

VR DOC.1191/1BIS

VR DOC.1191/1BIS VR 2018 2610 DOC.1191/1BIS De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse aanpassingen

Nadere informatie

Kmo-portefeuille: stappenplan voor dienstverleners. - Van erkenningsaanvraag tot en met erkenning voor de Kmo-portefeuille -

Kmo-portefeuille: stappenplan voor dienstverleners. - Van erkenningsaanvraag tot en met erkenning voor de Kmo-portefeuille - Kmo-portefeuille: stappenplan voor dienstverleners - Van erkenningsaanvraag tot en met erkenning voor de Kmo-portefeuille - Inleiding De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel, waarmee kleine en middelgrote

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de richtsnoeren staatssteun ten behoeve van milieubescherming en energie van 28 juni 2014;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de richtsnoeren staatssteun ten behoeve van milieubescherming en energie van 28 juni 2014; VR 2015 2003 DOC.0261/2 ~t\ Vlaall!se ~~ \ Regenng Besluit van de Vlaamse Regering houdende de aanpassing van het kaderdecreet en de besluiten van de Vlaamse Regering bedrijvencentra en doorgangsgebouwen,

Nadere informatie

nr. 673 van SONJA CLAES datum: 23 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheque-ondernemingen - Sanctioneringen

nr. 673 van SONJA CLAES datum: 23 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheque-ondernemingen - Sanctioneringen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 673 van SONJA CLAES datum: 23 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheque-ondernemingen - Sanctioneringen Uit het onderzoek

Nadere informatie

Informatiepakket. over het gebruik van de kmo-portefeuille. door uw Vlaamse kmo-klanten

Informatiepakket. over het gebruik van de kmo-portefeuille. door uw Vlaamse kmo-klanten Informatiepakket over het gebruik van de kmo-portefeuille door uw Vlaamse kmo-klanten 1. INLEIDING 3 1.1. WAARTOE DIENT DEZE GIDS? 3 1.2. WAT IS DE KMO-PORTEFEUILLE? 4 1.3. WIE KOMT IN AANMERKING? 4 1.4.

Nadere informatie

Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies. via de kmo-portefeuille

Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies. via de kmo-portefeuille Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies via de kmo-portefeuille S t e u n v o o r s t r a t e g i s c h a d v i e s v i a d e k m o - p o r t e f e u i l l e Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wie

Nadere informatie

Instructies hoe te betalen met de KMO-portefeuille

Instructies hoe te betalen met de KMO-portefeuille Instructies hoe te betalen met de KMO-portefeuille De opleidingen van de Merksemse Rijschool komen in aanmerking voor steun via de KMO-portefeuille. Hierbij de procedure waarmee u zich kunt inschrijven

Nadere informatie

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 De Ecologiepremie+

Nadere informatie

Hervorming kmo-portefeuille

Hervorming kmo-portefeuille Hervorming kmo-portefeuille Context Uitgangspunten Vlaams regeerakkoord Fusie AO en IWT Transparant Administratief eenvoudig Maatwerk Coherent en complementair Knelpunten kmo-portefeuille Onduidelijkheid

Nadere informatie

VR DOC.0810/2BIS

VR DOC.0810/2BIS VR 2017 1407 DOC.0810/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan ondernemingen voor investeringen in maatregelen ter bevordering van het milieu en de verkeersveiligheid

Nadere informatie

VR DOC.1185/2BIS

VR DOC.1185/2BIS VR 2018 2610 DOC.1185/2BIS Voorontwerp van decreet betreffende het kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners in het beleidsdomein Werk en Sociale Economie DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van

Nadere informatie

nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Waarborgregeling - Stand van zaken

nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Waarborgregeling - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 241 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 13 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Waarborgregeling - Stand van zaken De Waarborgregeling

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan ondernemingen voor uitgaven ter bevordering van ecologisch en veilig goederenvervoer DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, ondernemerschap op het vlak van de sociale economie en de stimulering van het

DE VLAAMSE REGERING, ondernemerschap op het vlak van de sociale economie en de stimulering van het Besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van de subsidie voor managementadvies, vermeld in artikel 12 van het decreet van 17 februari 2012 betreffende de ondersteuning

Nadere informatie

VR DOC.1191/3BIS

VR DOC.1191/3BIS VR 2018 2610 DOC.1191/3BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse aanpassingen van de besluiten van de Vlaamse Regering ecologiepremie, strategische ecologiesteun, strategische transformatiesteun,

Nadere informatie

Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen

Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen STAP 1 : vraag uw steun aan STAP 2 : stort uw eigen aandeel in uw kmo-portefeuille STAP 3 : betaal de factuur vanuit uw kmo-portefeuille Overzicht

Nadere informatie

Persbericht 01/04/2016

Persbericht 01/04/2016 Persbericht 01/04/2016 Nieuwe inzichten nodig in uw kmo? Agentschap Innoveren & Ondernemen vereenvoudigt de kmo- portefeuille, de subsidie voor opleiding & advies. De kmo- portefeuille is veruit de meest

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 9 december 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 9 december 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 15 juli 2016 houdende toekenning van een hinderpremie aan kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch-, wetenschaps-

Nadere informatie

Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies

Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies Met de kmo-portefeuille kan u als kmo, eenmanszaak of beoefenaar van een vrij beroep tot 40.000 euro steun per jaar genieten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 8

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 8 Besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse aanpassingen van de besluiten van de Vlaamse Regering ecologiepremie, strategische ecologiesteun, strategische transformatiesteun, kmo-portefeuille/kmo-groeisubsidie,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Kruishoutem Markt 1 9770 Kruishoutem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ W65B-RMID /2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, ONDERNEMEN, WETENSCHAP, INNOVATIE EN BUITENLANDSE HANDEL,

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, ONDERNEMEN, WETENSCHAP, INNOVATIE EN BUITENLANDSE HANDEL, Ministerieel besluit tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2008 tot toekenning van steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor ondernemerschapsbevorderende diensten

Nadere informatie

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS

VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS VR 2015 2509 DOC.0987/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende steun aan projecten in het kader van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en het Europees Sociaal Fonds DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ERKENNING KMO-PORTEFEUILLE

INFORMATIEBROCHURE ERKENNING KMO-PORTEFEUILLE INFORMATIEBROCHURE ERKENNING KMO-PORTEFEUILLE Inhoudsopgave Inleiding 3 Toename in gebruik kmo-portefeuille 3 Voor wie is de kmo-portefeuille erkenning geschikt? 3 Hoeveel subsidie kan dit de kmo s daadwerkelijk

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 9 december 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 9 december 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 15 juli 2016 houdende toekenning van een hinderpremie aan kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Ter attentie van de Voorzitter van het OCMW van Puurs Palingstraat 48 2870 Puurs Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW / W65B /2014 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Toezichtproject controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale huurwoningen

Toezichtproject controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale huurwoningen spectie RWO Toezicht Sociale huisvestingsmaatschappijen Soc rhuurkantoren Huurdersbonden Vlaams Huurdersplatform Erk kredietmaatschappijen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal W n Vlaams Woningfonds Lokale

Nadere informatie

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-groeisubsidie - Aanvragen De kmo-groeisubsidie is

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Zwevegem Blokkestraat 29a 8550 Zwevegem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ RMID-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Uitvoeren werken aan gemengd pand BTW medecontractant

Uitvoeren werken aan gemengd pand BTW medecontractant Uitvoeren werken aan gemengd pand BTW medecontractant De regeling medecontractant is van toepassing als u het pand als BTW-plichtige gebruikt voor uw zaak, zelfs als dat maar gedeeltelijk is. Op de factuur

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN, DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT EN DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW

Nadere informatie

Betreft: adviesvraag inzake het voorontwerp van decreet houdende de erkenning en subsidiering van de georganiseerde sportsector (CO-A ).

Betreft: adviesvraag inzake het voorontwerp van decreet houdende de erkenning en subsidiering van de georganiseerde sportsector (CO-A ). 1/5 Advies nr 06/2016 van 24 februari 2016 Betreft: adviesvraag inzake het voorontwerp van decreet houdende de erkenning en subsidiering van de georganiseerde sportsector (CO-A 2016-009). De Commissie

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van het bedrag van en de procedure voor het opleggen

Nadere informatie

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. HANDLEIDING KMO-PORTEFEUILLE Vanaf 12/12/2017 hebben wij, Eye Contact / Lazuli Training, een KMO-Portefuille met erkenningsnummer DV.O222774 (de O is een letter is en niet het cijfer nul) A. WAT IS EEN

Nadere informatie

De eerste 2 stappen zijn identiek voor de aanvraag van elk project, deze stappen staan los van de aard van het project.

De eerste 2 stappen zijn identiek voor de aanvraag van elk project, deze stappen staan los van de aard van het project. 1. Klik op de knop klik hier voor een nieuw project in het overzicht van de portefeuille. 2. Vervolgens komt men op het scherm van stap 1 van de aanvraag waar de ondernemer zijn nace code moet ingeven.

Nadere informatie

Werken met de kmo-portefeuille. 1. Aanmelden als dienstverlener 2. Registreren als dienstverlener 3. Reageren op een steunaanvraag

Werken met de kmo-portefeuille. 1. Aanmelden als dienstverlener 2. Registreren als dienstverlener 3. Reageren op een steunaanvraag Werken met de kmo-portefeuille 1. Aanmelden als dienstverlener 2. Registreren als dienstverlener 3. Reageren op een steunaanvraag U wil de kmo-portefeuille voor uw dienstverlening aanbieden? 1. Ga naar

Nadere informatie

De subsidie die u voor de opleidingen van C&Explore kan ontvangen bedraagt (voor kleine ondernemingen)

De subsidie die u voor de opleidingen van C&Explore kan ontvangen bedraagt (voor kleine ondernemingen) Wat is de KMO-portefeuille? Een KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid gericht op zelfstandigen, vrije beroepen en kleine- en middelgrote ondernemingen. FORTIO-Bedrijfsopleidingen

Nadere informatie

Werken met de kmo-portefeuille. Subsidieaanvraag

Werken met de kmo-portefeuille. Subsidieaanvraag Werken met de kmo-portefeuille Subsidieaanvraag Klik op www.kmo-portefeuille.be op de snelle link Login kmo-portefeuille en meld u aan met uw elektronische identiteitskaart of uw federaal token. Selecteer

Nadere informatie

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies Op

Nadere informatie

Overheidssteun voor kmo s: Vlaamse Regering lanceert "ondernemerschapsportefeuille"

Overheidssteun voor kmo s: Vlaamse Regering lanceert ondernemerschapsportefeuille Overheidssteun voor kmo s: Vlaamse Regering lanceert "ondernemerschapsportefeuille" RUTGER VAN BOVEN Directieadviseur IAB Op 10 februari 2006 werd het Besluit van de Vlaamse Regering van 16 december 2005

Nadere informatie

nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Loopbaancheques - Stand van zaken

nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Loopbaancheques - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaancheques - Stand van zaken Sinds 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

Werken met de kmo-portefeuille

Werken met de kmo-portefeuille Werken met de kmo-portefeuille 1. Aanmelden als dienstverlener 2. Registreren als dienstverlener 3. Reageren op een steunaanvraag Versie ICR5 Dienstverlener voor de kmo-portefeuille Om de kmo-portefeuille

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 12

Nadere informatie

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het?

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 702 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 7 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiemaatschappij Vlaanderen - Innovatiemezzanine

Nadere informatie

Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen

Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen De KMO-portfeuille: het

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Ganshoren Hervormingslaan 63 1083 Ganshoren Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ganshoren/KNI-/2018 1 Betreft: Inspectieverslag knipperlichten

Nadere informatie

VR DOC.0658/1

VR DOC.0658/1 VR 2019 0305 DOC.0658/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Beslissing van de Vlaamse Regering houdende de lancering van de Werkbaarheidscheque

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / STOF-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Opglabbeek Rozenstraat 5 3660 OPGLABBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Opglabbeek/W65B-RMID/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de samenstelling, de werking en de opdrachten van

Nadere informatie

Maldegem/W65M-RMID/2014

Maldegem/W65M-RMID/2014 Aan de Voorzitter van het OCMW van Maldegem Lazarusbron 1 9990 Maldegem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Maldegem/W65M-RMID/2014 Aantal Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Volgende instructies overlopen de subsidieaanvraag stap voor stap:

Volgende instructies overlopen de subsidieaanvraag stap voor stap: Volgende instructies overlopen de subsidieaanvraag stap voor stap: 1. Meldt u aan. 2. Klik op de knop klik hier voor een nieuw project in heet overzicht van de portefeuille. 3. U komt op het scherm van

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kalmthout Heuvel 39 2920 Kalmthout Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI KALMTHOUT/RMIB-STOF/2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden?

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 501 van AN CHRISTIAENS datum: 3 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Screen Flanders - Budget Screen Flanders is een samenwerking

Nadere informatie

Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen door grote bedrijven

Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen door grote bedrijven SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 38 van EMMILY TALPE datum: 11 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen

Nadere informatie

VR DOC.0923/1BIS

VR DOC.0923/1BIS VR 2018 2007 DOC.0923/1BIS DE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Visienota - Kwaliteits- en registratiemodel voor de dienstverleners binnen Werk /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

45824 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

45824 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 45824 MONITEUR BELGE 13.5.219 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID [C 219/4977] 25 JANUARI 219. Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie schipper binnenscheepvaart DE VLAAMSE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/235 BERAADSLAGING NR. 17/106 VAN 5 DECEMBER 2017 OVER DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE

Nadere informatie

vergadering C154 LAN8 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid

vergadering C154 LAN8 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid vergadering C154 LAN8 zittingsjaar 2009-2010 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van 10 maart 2010 2 Commissievergadering nr. C154 LAN8 (2009-2010) 10

Nadere informatie

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015?

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 279 van EMMILY TALPE datum: 29 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaanbegeleiding - Stand van zaken Op 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

PROJECTAANVRAGEN KMO-PORTEFEUILLE

PROJECTAANVRAGEN KMO-PORTEFEUILLE handleiding PROJECTAANVRAGEN KMO-PORTEFEUILLE PROJECTEN MOETEN ALTIJD UITERLIJK 14 KALENDERDAGEN NA START VAN HET PROJECT INGEDIEND ZIJN!! Zorg eerst dat u toegang hebt tot uw kmo-portefeuille via de registratieprocedure.

Nadere informatie

Strategisch Personeelsmanagement Advies. Pilootproject voor KMO s Agentschap Ondernemen KMO Portefeuille oktober 2014

Strategisch Personeelsmanagement Advies. Pilootproject voor KMO s Agentschap Ondernemen KMO Portefeuille oktober 2014 Strategisch Personeelsmanagement Advies Pilootproject voor KMO s Agentschap Ondernemen KMO Portefeuille oktober 2014 De essentie Via het pilootproject "strategisch personeelsmanagementadvies" geeft het

Nadere informatie

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties Advies Vlaamse Sportraad 7 februari 2019 Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit bij het decreet georganiseerde sportsector, inzake het integriteitsbeleid van de sportfederaties Op 11 januari

Nadere informatie

a)hoeveel aanvragen voor microkredieten-microstart zijn er geweest in 2013-2014?

a)hoeveel aanvragen voor microkredieten-microstart zijn er geweest in 2013-2014? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 470 van PAUL VAN MIERT datum: 23 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Microkredieten - Stand van zaken De laatste jaren is het

Nadere informatie

nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequeondernemingen - Opleidingsfonds

nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequeondernemingen - Opleidingsfonds SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 709 van MARTINE TAELMAN datum: 13 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheque - Opleidingsfonds Een dienstencheque

Nadere informatie

Advies. BVR kwaliteits- en registratiemodel. Brussel, 1 april 2019

Advies. BVR kwaliteits- en registratiemodel. Brussel, 1 april 2019 Advies Brussel, 1 april 2019 SERV_20190401_BVR_Kwaliteitsenregistratiemodel_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@serv.be www.serv.be Adviesvraag:

Nadere informatie

VR DOC.0282/1BIS

VR DOC.0282/1BIS VR 2017 2403 DOC.0282/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 25 januari 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 25 januari 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van steun aan ondernemingen voor onderzoeksprojecten voor de uitvoering van doctoraatsonderzoek of postdoctoraal onderzoek in samenwerking met onderzoeksorganisaties

Nadere informatie

VR DOC.1146/5

VR DOC.1146/5 VR 2016 2110 DOC.1146/5 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

VR DOC.0360/2

VR DOC.0360/2 VR 2017 2104 DOC.0360/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kaprijke Lembeke dorp 43 9971 Kaprijke Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/ W65B- STOF /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018)

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Deze richtlijn is opgemaakt met als doel de (aangepaste) controle op de loontoelage te verduidelijken naar de OCMW s toe. Daarnaast geeft

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en

Nadere informatie

Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden

Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 553 van TOM VAN GRIEKEN datum: 21 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen - Klachten over geweld bij voetbalwedstrijden

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Toelichting bij het begrip onderneming binnen de call voor kleine en middelgrote windturbines

Toelichting bij het begrip onderneming binnen de call voor kleine en middelgrote windturbines Toelichting bij het begrip onderneming binnen de call voor kleine en middelgrote windturbines De voorwaarden waaraan voldaan moet worden in het kader van de steunregeling voor kleine en middelgrote windturbines,

Nadere informatie

Ik stelde de minister hierover reeds eerdere schriftelijke vragen (nr. 235 van 8 januari 2013 en nr van 19 september 2013).

Ik stelde de minister hierover reeds eerdere schriftelijke vragen (nr. 235 van 8 januari 2013 en nr van 19 september 2013). VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN FINANCIËN, BEGROTING, WERK, RUIMTELIJKE ORDENING EN SPORT Vraag nr. 401 van 3 februari 2014 van ULLA WERBROUCK Elite- en niet-elitesporters

Nadere informatie

VR DOC.0281/1BIS

VR DOC.0281/1BIS VR 2017 2403 DOC.0281/1BIS De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van samenwerkingsakkoord tot wijziging van het samenwerkingsakkoord

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 28488 BELGISCH STAATSBLAD 31.05.2006 Ed. 2 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur

Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur Voorontwerp van decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Aanvraag KMO-portefeuille

Aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag KMO-portefeuille Via de KMO portefeuille kan u tot 50% van de kostprijs van de adviesverlening recupereren. Gezien de procedure enige tijd in beslag neemt kan u zich best zo snel mogelijk registreren

Nadere informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische steun SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 352 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 1 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) - Economische

Nadere informatie

BEA vervangt in het Vlaamse gewest de systemen voor opleidings- en adviescheques.

BEA vervangt in het Vlaamse gewest de systemen voor opleidings- en adviescheques. BEA VRAAG & ANTWOORD 1.1 WAT IS BEA? BEA (Budget voor Economisch Advies), ook gekend als de ondernemerschapsportefeuille, is een nieuwe steunmaatregel van de Vlaamse overheid om ervoor te zorgen dat meer

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 15 juli 2016 houdende toekenning

Nadere informatie