Cylin BaanGarant. Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cylin BaanGarant. Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten"

Transcriptie

1 Cylin BaanGarant Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

2 Goed nieuws voor verzekeraars en grote werkgevers! Het activeren van werknemers die in de WGA zitten is voor iedereen belangrijk. WGA ers worden immers nog 10 jaar lang aan de laatste werkgever toegerekend. Dat kost de werkgever en u als verzekeraar veel geld. Maar ook voor de werknemer is de WGA geen ideale situatie: de WGA is immers zo vormgegeven dat een werknemer altijd beter af is met werk. Cylin BaanGarant zet zich graag in om samen met u geschikte WGA ers weer aan de slag te helpen. Hoe? Met een bijzonder leer-werktraject, waarin we een serieuze kans bieden op scholing en werk.

3 Waarom stagneert de re-integratie vanuit de WGA? Arbodiensten en verzekeraars bereiken elkaar slechts moeizaam Werkgevers zijn geïsoleerd en denken nog steeds vooral vanuit afscheid nemen Werknemers acteren vanuit vrijblijvendheid en denken teveel in rechten Het UWV heeft geen financieel belang Niemand heeft of neemt echt de regie Tijd dus om in actie te komen en mensen écht aan het werk te helpen! Wij zijn ervan overtuigd dat het kan.

4 Samen aan de slag Werkgevers, verzekeraars en het UWV worden nogal eens verweten dat ze niet genoeg doen om WGA ers te activeren. Dit is uw kans om een positief verschil te maken. Natuurlijk kan Cylin BaanGarant niet direct iedereen helpen. Maar het is wel een stap en bedoeld als inspiratie voor andere projecten. Samen met andere verzekeraars, arbodiensten, werkgevers en private werkvoorzieningen kunnen we een behoorlijk aantal WGA ers op weg helpen. Wat gaan we doen? Met Cylin BaanGarant bieden we een praktische beroepsopleiding via een leer-werktraject van één dag naar school en vier dagen werken. We richten ons op WGA ers met een vooropleiding op mbo- of hbo-niveau. Kandidaten met een mbo-vooropleiding brengen we in twee jaar tijd op het niveau van casemanager Regie op Verzuim. Kandidaten met een hbo-vooropleiding brengen we in twee jaar tijd op het niveau van register case- en caremanager. De kandidaten worden door ons opgeleid, begeleid en gedetacheerd. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het opleidingstraject, maar dit bedraagt slechts een fractie van uw uitkeringslasten. De nota voor het werk wat wordt gedaan, betaalt de inhuurder. De kandidaten worden door ons opgeleid, begeleid en gedetacheerd

5 Hoe gaat het in zijn werk? 1. De eerste stap is natuurlijk het maken van een voorselectie van potentiële kandidaten uit uw portefeuille die nu een uitkering genieten. Wie heeft goede kans in twee jaar een diploma op hbo-niveau te behalen? Wij helpen u met het opstellen van de criteria waarmee u de kandidaten kunt gaan selecteren. 2. De geselecteerde kandidaten krijgen van u een goednieuwsbrief. U vertelt hen dat zij de kans krijgen een nieuwe carrière te starten en in twee jaar opgeleid kunnen worden tot casemanager. Wie door de selectie komt, krijgt de mogelijkheid om zijn of haar kansen te benutten en een goed inkomen te verkrijgen. 3. Degenen die willen meedoen, kunnen via het Leerplein van CS Opleidingen online een anonieme basistoets doen. Het behalen van deze toets is een voorwaarde om aan het traject mee te kunnen doen. Haalt men de toets niet, dan is dit alleen bij de kandidaat bekend. De kandidaat lijdt dus geen gezichtsverlies. 4. Degenen die de toets halen, gaan door naar de volgende ronde en worden verder getest om te zien of zij geschikt zijn voor het omscholingstraject. Hierbij kijkt ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mee. Daarnaast maken de kandidaten een DISC persoonlijkheidsanalyse, zodat we een organisatie of team kunnen vinden waar de kandidaat zich thuis voelt.

6 5. Voor de geschikte kandidaten zoeken wij een werkgever waar zij via detachering aan de slag kunnen op basis van vier dagen werken, één dag leren. Denk aan een andere verzekeraar, arbodiensten of private werkvoorziening. 6. De eerste drie weken krijgen ze een opleiding waarin ze kennis maken met het betreffende bedrijf, leren hoe het bedrijf werkt en wat van ze verwacht wordt. Daarna gaan ze vier dagen in de week werken en één dag naar school. De werkzaamheden zullen in de loop der tijd aangepast kunnen worden aan het dan bereikte niveau. 7. Tijdens het gehele traject begeleiden wij de kandidaten met evaluaties en terugkoppeling aan de werkgever en de verzekeraar.

7 Wat kunt u van ons verwachten? Continue persoonlijke begeleiding van kandidaten om de kans op slagen zo groot mogelijk te maken. Een gedegen opleiding op hbo-niveau, geaccrediteerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De garantie van een tweejarige opleidingswerkplek, met een grote kans op een nieuwe baan als de kandidaat zich inzet en slaagt voor het examen. Wat is uw voordeel? U helpt mensen vooruit met een praktische beroepsopleiding en een baan. U vermindert uw schadelast. Als u zelf leer-werkplaatsen ter beschikking stelt, krijgt u een aantal gemotiveerde werknemers die tegen een geringe vergoeding veel werk uit handen kunnen nemen. U speelt in op de werkzaamheden die in de nabije toekomst vanuit allerlei nieuwe wetgeving van u verwacht worden. Er is een grote behoefte aan mensen die de juiste kennis hebben om op meerdere niveaus verzuim en arbeidsongeschiktheid te monitoren, administreren en te bewaken. Vanuit de private verzekeraarsrol kunt u de politiek laten zien dat u zich wel degelijk inzet voor re-integratie gericht op een winwinresultaat voor alle partijen.

8 Wat is het voordeel voor de WGA er? Hij/zij pakt de kans om met positieve energie aan een nieuwe toekomst te werken. Hij/zij krijgt de kans zijn/haar mogelijkheden te benutten en te voldoen aan de verdiencapaciteitsnorm. Hierdoor ontvangt hij/zij binnen de WGA een hogere uitkering (loonaanvulling) en blijft het totale inkomen op peil. Hij/zij krijgt de kans om een volwaardige beroepsopleiding op hbo- of postbachelorniveau te volgen. Hij/zij neemt weer deel aan de arbeidsmaatschappij.

9 Een voorbeeld Peter is op 51-jarige leeftijd uitgevallen. Hij werkte als accountmanager voor een groothandel. Hij kon de commerciële verkoopdruk niet meer aan en is met psychische problemen in de WGA beland. Oud jaarinkomen voor ziekte bedroeg Hij is onlangs bij de WIA-keuring geweest en door het UWV voor 60% arbeidsongeschikt verklaard, omdat hij op jaarbasis nog het minimumloon ad kan verdienen. Als er niets gebeurt, bedragen de eerste 10 jaar zijn WGAuitkeringslasten voor het WGA-eigenrisicodragerschap bijna ! Echter ook de WGA-hiaatverzekeraar heeft er belang bij dat Peter weer aan het werk gaat. Zijn standaard WGA-hiaat bedraagt namelijk ruim per jaar. En is er een uitgebreide hiaatverzekering, dan bedraagt het belang op jaarbasis ca ! Kortom, het is van groot belang om Peter te activeren en hem de kans te bieden met dit leer-werkproject. Hij investeert in zijn kennis en in een nieuwe baan waar de verkoopdruk lager ligt, maar hij wel op hbo-niveau kan werken.

10 Onderdeel van Cylin werkt! Cylin BaanGarant is een onderdeel van Cylin werkt!, een initiatief van CS Opleidingen. CS Opleidingen is in 2009 opgericht als antwoord op de vraag naar hoogwaardige praktijkopleidingen gericht op het verkrijgen van regie op de grote geldstromen in de sociale zekerheid. Grondleggers zijn Herwin Schrijver en Marjol Nikkels-Agema. Beiden verzorgen al sinds 1998 maatwerkopleidingen op het vakgebied van sociale zekerheid. Voorbeelden zijn Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement. Op ons kennisplatform VeReFi laten wij zien wat de financiële gevolgen zijn van verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie voor werknemer, werkgever en verzekeraar. En in onze opleidingen leren wij welke stappen een goede casemanager moet zetten om ieders belangen te behartigen. Tegelijkertijd zien we hoe dit in de praktijk op veel plaatsen misgaat, met vervelende gevolgen voor alle partijen. Met Cylin werkt! willen we onze kennis en know how praktisch inzetten om werknemers en mensen in een uitkeringssituatie aan het werk te helpen en tegelijk de schadelast voor werkgevers, verzekeraars en overheid te verminderen. Cylin werkt! brengt partijen bij elkaar

11 Wij gaan graag samen met u aan de slag Wij zijn ervan overtuigd dat wij mensen die dat willen aan het werk kunnen helpen als (register) casemanager. Met een gedegen opleiding en veel begeleiding zorgen we ervoor dat de slagingskans zo groot mogelijk is. De beste sociale zekerheid is en blijft immers het hebben van een baan. Cylin baangarant Cylin participatie Hiervoor denken wij aan het oprichten van een coöperatie. Deelnemende partijen worden mede-eigenaar van het project. Zo delen we de benodigde investeringen, maar ook het succes. Wij vertellen u graag hoe wij onze samenwerking zien. Bel voor een afspraak. Cylin prevent Cylin transfer Cylin werkt!

12 Meer weten? Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een gesprek? Bel ons: Cylin BV Ambachtsweg DK Andelst Cylin werkt! een initiatief van CS Opleidingen

Brug naar werk. Cylin werkt! een initiatief van CS Opleidingen

Brug naar werk. Cylin werkt! een initiatief van CS Opleidingen Brug naar werk Cylin werkt! een initiatief van CS Opleidingen Brug naar werk Onder de naam Cylin werkt! neemt CS Opleidingen het initiatief voor vier projecten. Vier projecten die allemaal over verbinding

Nadere informatie

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Cylin Prevent Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Stel, u heeft iemand op het oog voor een bepaalde functie. Maar u bent

Nadere informatie

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers Cylin Transfer Passend werk voor zieke medewerkers Passend werk voor zieke medewerkers Als uw werknemer niet meer in staat is het eigen werk te doen, bent u in de loondoorbetalingsperiode verplicht passend

Nadere informatie

Cylin Participatie. Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Cylin Participatie. Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt Cylin Participatie Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt Nieuwe toekomst voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt De overheid vindt het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de

Nadere informatie

a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn,

a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn, a.schut@tweedekamer.nl Apeldoorn, 12 november 2013 Betreft: reactie op initiatiefnota Geachte mevrouw Schut- Welkzijn, Begin oktober heeft u de initiatiefnota Activering uit Arbeidsongeschiktheid ingediend,

Nadere informatie

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Regie op Werkvermogen Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Bij de opleidingen Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement leert

Nadere informatie

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Basiscursus Casemanagement Cursus Casemanagement Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Hoe krijgt u verzuim en arbeidsongeschiktheid onder controle? Waar laten organisaties

Nadere informatie

Financieel Casemanagement op organisatieniveau

Financieel Casemanagement op organisatieniveau Financieel Casemanagement op organisatieniveau Leer hoe u de organisatie inricht om grip te krijgen op geldstromen sociale zekerheid Bij deze opleiding staat centraal hoe u als casemanager de organisatie

Nadere informatie

Leerlijn casemanagement

Leerlijn casemanagement Leerlijn casemanagement Regie op Verzuim Post Bachelor Register Casemanagement Post Bachelor Risk Management Sociale Zekerheid Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid is nog altijd bijzonder belangrijk.

Nadere informatie

Regie op Ziektewet. Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie

Regie op Ziektewet. Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie Regie op Ziektewet Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie Met de opleiding Regie op Ziektewet krijgt u inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de

Nadere informatie

Welkom. Schadelastbeperking. op het VeReFi congres. Programma

Welkom. Schadelastbeperking. op het VeReFi congres. Programma Welkom op het VeReFi congres Schadelastbeperking Programma 13.00 uur - Welkom 13.10 uur - Joop van Zijl 14.00 uur - Rob Bakkenes 14.50 uur - Pauze 15.30 uur - Jeroen Breen 16.20 uur - Marjol Nikkels 16.45

Nadere informatie

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Regie op Werkvermogen Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Bij de opleidingen Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement leert

Nadere informatie

Leerlijn casemanagement

Leerlijn casemanagement Leerlijn casemanagement Regie op Verzuim Post Bachelor Register Casemanagement Post Bachelor Risk Management Sociale Zekerheid Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid is nog altijd bijzonder belangrijk.

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 Herwin Schrijver Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 door Marjol Nikkels-Agema directeur CS Opleidingen B.V. Keuzes overheid en nieuwe ontwikkelingen Werk,

Nadere informatie

Informatiegids. Regie op Verzuim. Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov)

Informatiegids. Regie op Verzuim. Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov) Informatiegids Regie op Verzuim Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Programma Regie op Verzuim 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Doelstelling van de opleiding

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Keuzes overheid in de sociale zekerheid Beleid: de vervuiler betaalt. Werken wie

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX]

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Een gegarandeerd inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Inhoud Een goede basis bij

Nadere informatie

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Inhoud Inleiding, privacy & medische informatie, vragen? 3 Verzuim & begeleiding 3 Overzicht vergoedingen & hoe

Nadere informatie

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) staat 'werken naar vermogen' centraal. De nadruk ligt op wat mensen

Nadere informatie

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte!

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Opbouw Pakket Offertetool inkomen Schadebehandeling Ontwikkeling Concept Keuzevrijheid: modulaire opbouw Snelheid: direct premie berekenen

Nadere informatie

Informatiegids Post Bachelor Register Casemanagement. De enige erkende opleiding tot Register case- en caremanager (Rccm)

Informatiegids Post Bachelor Register Casemanagement. De enige erkende opleiding tot Register case- en caremanager (Rccm) Informatiegids Post Bachelor Register Casemanagement De enige erkende opleiding tot Register case- en caremanager (Rccm) 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Programma Post Bachelor Register Casemanagement...

Nadere informatie

Specialist Taakdelegatie (verlengde arm)

Specialist Taakdelegatie (verlengde arm) Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen AP-proof! Specialist Taakdelegatie (verlengde arm) Optimaal samenwerken met de bedrijfsarts voor een effectieve verzuimbegeleiding Bij taakdelegatie werken

Nadere informatie

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt!

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt! Percuris Re-integratie & Jobcoaching Gewoon doen werkt! Wij handelen daadkrachtig en resultaatgericht Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven

Nadere informatie

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007

Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Eerste ervaringen met de WIA in 2006 en 2007 Presentatie: Herwin Schrijver Maandag 29 en woensdag 31 januari 2007 WIA-update, Herwin Schrijver t.b.v. NVP, januari 2007 1 Verzuimeffecten (1) Eind 2006 bleek

Nadere informatie

WGA- Eigenrisicodragersverzekering

WGA- Eigenrisicodragersverzekering WGA- Eigenrisicodragersverzekering 1 Wat is het? 2 Verzekerd? 3 Niet verzekerd? 4 Kosten? 5 Meer weten? 1 Wat is de WGA- Eigenrisicodragersverzekering? U verwacht de WIA-instroom zelf in de hand te houden?

Nadere informatie

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao Werkgevers AOV WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao I N H O U D S O P G A V E Goed geregeld 3 De WIA in het kort 4 Praktijkvoorbeeld 6 Goed geregeld

Nadere informatie

Informatiegids Regie op Verzuim. Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov)

Informatiegids Regie op Verzuim. Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov) Informatiegids Regie op Verzuim Praktische opleiding tot Casemanager regie op verzuim (Crov) INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 2. Programma Regie op Verzuim... 3 2.1 Inleiding... 3 2.2 Doelstelling van de

Nadere informatie

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, 2011 1

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, 2011 1 Werk, inkomen & sociale zekerheid www.departicipatieformule.nl, 2011 1 Inhoudsopgave Wet Wajong (sinds 2010)... 3 Wet Werk en Bijstand (WWB)... 5 Wet investeren in jongeren (Wij)... 6 Wet Sociale Werkvoorziening

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

Ve Re F i. Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. www.verefi.nl. Hoeveel geld kunt ú besparen?

Ve Re F i. Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. www.verefi.nl. Hoeveel geld kunt ú besparen? Ve Re F i Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. Hoeveel geld kunt ú besparen? www.verefi.nl GRIP OP GELDSTROMEN SOCIALE ZEKERHEID Ons stelsel van sociale zekerheid is complex en kostbaar. Bedrijven

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA WGA Uitstapverzekering Voor Eigrisicodragers voor de WGA Uw WGA Uitstapverzekering van Avéro Stel, e van uw s is al 2 jaar ziek. En daardoor kan die niet of minder werk. U krijgt dan te mak met de Wet

Nadere informatie

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel De WGA-verzekering voor AGF Groothandel Arbeidsongeschikt, wat nu? Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de risico s van inkomensterugval waar uw medewerkers mee te maken kunnen krijgen als

Nadere informatie

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo

Workshop De arbeidsdeskundige. 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Workshop De arbeidsdeskundige 1 juli 2009 Hans van Unen Vice-voorzitter NVvA Register-Arbeidsdeskundige UWV ZW-Arbo Programma Doelstelling Geschiedenis 100 jaar Wat doet een arbeidsdeskundige nu? UWV en

Nadere informatie

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk Binnenkort voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal veranderingen door in de wijze waarop de WGA wordt gefinancierd. Deze wijzigingen maken het voor zorginstellingen aantrekkelijker

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen

Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen Loyalis Verzekeringen biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die de financiële gevolgen van gedeeltelijke en volledige

Nadere informatie

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd)

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA Als u kiest voor eigenrisicodragen, doet u dit vanuit de overtuiging dat u met een eigen oplossing

Nadere informatie

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Werk, inkomen & sociale zekerheid versie 2013 www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Inleiding... 3 Participatiewet, geplande invoerdatum 1 januari 2014... 4 Wet Wajong (sinds 2010)... 6 Wet Werk

Nadere informatie

Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden

Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden Naam werknemer Algemene informatie over het dienstverband 1. Heeft de werknemer een fulltime dienstverband? O Nee, voor % Kan de werknemer fulltime gaan werken

Nadere informatie

N A W Steenwijk, datum. Geachte mevrouw meneer,

N A W Steenwijk, datum. Geachte mevrouw meneer, N A W Steenwijk, datum Geachte mevrouw meneer, In uw opdracht hebben wij onderzocht wat de gevolgen zijn voor uw organisatie indien u besluit eigenrisicodrager voor de ziektewet te worden en of het verstandig

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) 1. Inleiding De overheid heeft besloten de Ziektewet (ZW) per 1 januari 2013 aan te

Nadere informatie

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief!

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief! Nierpatiënten Vereniging Nederland Biedt perspectief! PROCEDURE Wet verbetering poortwachter Week 1: ziekmelding bij werkgever en arbodienstverlening. Week 6: probleemanalyse bedrijfsarts (evaluatie/bijstelling

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

Minder dan 35% arbeidsongeschikt

Minder dan 35% arbeidsongeschikt Minder dan 35% arbeidsongeschikt Kan de werknemer nog arbeid verrichten voor de huidige werkgever? Ja, de werknemer blijft in dienst bij de werkgever Nee, de werknemer wordt herplaatst bij een andere werkgever

Nadere informatie

Waarom ontvangt u dit formulier?

Waarom ontvangt u dit formulier? Waarom ontvangt u dit formulier? Inzicht en overzicht in collectieve verzekeringen zijn van belang bij financiële keuzes voor de werknemer Beste werkgever, Uw werknemer is met PlannersDesk te Arnhem in

Nadere informatie

Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder.

Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder. Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder. Steeds meer ondernemers helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Dat doen ze om verschillende redenen,

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid)

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de collectieve

Nadere informatie

Post Bachelor Register Casemanagement

Post Bachelor Register Casemanagement Informatiegids Post Bachelor Register Casemanagement De enige erkende opleiding tot Register case- en caremanager (Rccm) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Programma Post Bachelor Register Casemanagement

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil zélf regelen hoe ik weer zo snel mogelijk aan het werk kom Subsidie voor begeleiding naar werk als u niet meer bij uw werkgever aan het werk kunt VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Inhoud Als

Nadere informatie

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden Ongekende mogelijkheden overzicht van de mogelijkheden bij het in dienst nemen van 45-plussers Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze brochure, neemt u dan contact op met het

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werk vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld voor mensen

Nadere informatie

WIA

WIA 2019 WIA na We ar rk We Ar & t be In ids kom ve e rm n og en Werk & Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomensaanvullingen bij arbeidsongeschiktheid Als werkgever kunt u een aantal verzekeringen afsluiten die

Nadere informatie

Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. maar een kracht. Autisme is voor mijn werk geen beperking, Staan voor een baan. Manager Operations Jos Bruens

Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. maar een kracht. Autisme is voor mijn werk geen beperking, Staan voor een baan. Manager Operations Jos Bruens Kijk naar de mens, niet naar de rugzak. Manager Operations Jos Bruens van PromTeg Industries, Duiven. Staan voor een baan Autisme is voor mijn werk geen beperking, maar een kracht. Panelenbouwer Niels

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over

Nadere informatie

Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden

Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden Verklaring over secundaire arbeidsvoorwaarden Naam werknemer Algemene informatie over het dienstverband 1. Heeft de werknemer een fulltime dienstverband? O Nee, voor % Kan de werknemer fulltime gaan werken

Nadere informatie

Grip op arbeidsongeschiktheid

Grip op arbeidsongeschiktheid Grip op arbeidsongeschiktheid Bespaar op de arbeidsongeschiktheidspremies voor uw bedrijf Verzeker uw medewerkers tegen inkomensterugval Voorkom problemen met het UWV: voldoe aan alle eisen voor re-integratie

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Zorg & Inkomen. Janthony Wielink Enkwest Opleiding & Advies

Zorg & Inkomen. Janthony Wielink Enkwest Opleiding & Advies Zorg & Inkomen Janthony Wielink Enkwest Opleiding & Advies Zorgen over uw inkomen? Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid 1. Financiële prikkels voor werknemers 2. Financiële prikkels voor werkgevers Doelstelling

Nadere informatie

Leven met Multipele Sclerose uitgave 14. MS en werken EEN UITGAVE VAN HET NATIONAAL MS FONDS

Leven met Multipele Sclerose uitgave 14. MS en werken EEN UITGAVE VAN HET NATIONAAL MS FONDS Leven met Multipele Sclerose uitgave 14 MS en werken EEN UITGAVE VAN HET NATIONAAL MS FONDS Inleiding Voor veel mensen is werk belangrijk. Het werk verschaft inkomen. Door het werk ben je financieel onafhankelijk.

Nadere informatie

Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico

Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico meerjarig werkgeversrisico Informatie voor de werkgever Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers Gebundelde kracht VerzuimVizier ZW-eigenrisicoverzekering

Nadere informatie

Een extra reden om mij aan te nemen Voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een handicap of ziekte heeft

Een extra reden om mij aan te nemen Voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een handicap of ziekte heeft Een extra reden om mij aan te nemen Voordelen voor uw toekomstige werkgever als u een handicap of ziekte heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid Toenemende werkdruk, krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken zijn een aantal van de factoren die steeds vaker leiden tot fysieke en psychische problemen bij

Nadere informatie

3-12-2014. Verzuim Zorg Pakket

3-12-2014. Verzuim Zorg Pakket 3-12-2014 Onze kantoren Goes Zierikzee Middelburg Kantoren Spijkenisse Terneuzen Bergen op Zoom Wat kunnen wij? Informeren Analyseren Adviseren Bemiddelen Service/Beheer Volmacht Provinciaal Beurs Leven

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling.

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram is niet alleen. Hoe komen deze jongeren op een duurzame werkplek? Uitstroommogelijkheden:

Nadere informatie

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu?

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Eigenrisicodragers krijgen het nodige voor hun kiezen. Verzekeraars berekenen fors hogere premies voor hun WIAverzekeringen nu de instroom in diverse sectoren hoger

Nadere informatie

De Amersfoortse. De Inkomensverzekeraar van ondernemend Nederland. Toon goed werkgeverschap. Bied uw medewerkers een WGA-Gat verzekering

De Amersfoortse. De Inkomensverzekeraar van ondernemend Nederland. Toon goed werkgeverschap. Bied uw medewerkers een WGA-Gat verzekering De Amersfoortse De Inkomensverzekeraar van ondernemend Nederland Toon goed werkgeverschap Bied uw medewerkers een WGA-Gat verzekering Toon goed werkgeverschap Loyale en gemotiveerde medewerkers vormen

Nadere informatie

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Uw pensioenreglement Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Dit leest u in uw pensioenreglement Uw werkgever heeft uw aanvullende uitkering op de wettelijke uitkering

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers.

Nadere informatie

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 Van WAO naar WIA. Het kabinet wil de WAO per 1 januari 2006 vervangen door de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). De WIA benadrukt

Nadere informatie

Wajong en Participatiewet

Wajong en Participatiewet Inovat 5 maart 2015 Wajong en Participatiewet Harm Rademaekers Centraal Expertise Centrum UWV Inovat 5 maart 2015 2 Waarom Participatiewet? Meer kansen creëren om mensen aan werk te helpen Minder regelingen

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten.

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten. Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? 1e jaar ziek 2e jaar ziek WGA uitkering WGA Aanvullend pensioen Met de van Centraal Beheer Achmea zijn grote financiële risico s afgedekt! Kijk op www.iak.nl/postnl

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken Sinds 2015 zijn er vier nieuwe wetten: 1. De Wet langdurige zorg (Wlz) 2. De nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 3. De Participatiewet

Nadere informatie

WIA re-integratieproces. Ondersteuning bij een zieke medewerker

WIA re-integratieproces. Ondersteuning bij een zieke medewerker WIA re-integratieproces Ondersteuning bij e zieke medewerker Wij help u bij e zieke medewerker Natuurlijk houdt u het verzuim binn uw bedrijf zo laag mogelijk. En u houdt zich daarbij aan de Wet verbetering

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant) collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Eigenrisicodragers roepen WGA'ers op voor keuringen

Eigenrisicodragers roepen WGA'ers op voor keuringen Regelingen en voorzieningen CODE 1.3.4.93 Eigenrisicodragers roepen WGA'ers op voor keuringen bronnen Antwoord staatssecretaris SZW d.d. 27.4.2011 op Kamervragen, Vergaderjaar 2010-2011, 2354 Een aantal

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

Kansen signaleren. Zorg & Inkomen

Kansen signaleren. Zorg & Inkomen Training Kansen signaleren voor adviseren over Zorg & Inkomen In kort tijdsbestek uw (basis)kennis op gebied van arbeidsongeschiktheid en verzuim op peil. Inleiding Zorg en inkomen voorzieningen en verzekeringen

Nadere informatie

Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen

Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen Loyalis Verzekeringen biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die de financiële gevolgen van gedeeltelijke

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over productwijzer

Nadere informatie

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven WELKOM Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven Onderwerpen Algemene uitleg WIA Rekenvoorbeelden WGA-uitkering Wat is een maatman? Beschikking WGA-uitkering Productoplossingen Werkgeversrisico s Aandachtspunten

Nadere informatie

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Het kan gebeuren dat uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Als

Nadere informatie

Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker.

Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker. Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker. 1 wat betekent dit voor de organisatie, welke maatregelen kan

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers.

Nadere informatie

Participatiewet. Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking?

Participatiewet. Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking? Participatiewet Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking? Wat kan het WSP voor u betekenen? Werving & selectie Branche- en Subsidies & regelingen Werkgevers Scan doelgroepen arbeidsjuridischadvies

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIA-excedentverzekering voor werknemers

Productwijzer collectieve WIA-excedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIA-excedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIA-excedentverzekering voor werknemers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de

Nadere informatie

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd)

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA Als u kiest voor eigenrisicodragen, doet u dit vanuit de overtuiging dat u met een eigen oplossing

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant).

Nadere informatie