Maatschappelijke taak Wadinko

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatschappelijke taak Wadinko"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF WADINKO DECEMBER 2016

2 Maatschappelijke taak Wadinko 2015 was een uitstekend jaar voor Wadinko. In vervolg daarop heeft de Wadinko-directie tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in juni haar ambitie voor 2021 ontvouwd: tezamen arbeidsplaatsen bij alle Wadinko-participaties. Dat betekent dat er de komende jaren nog veel werk aan de winkel is, ook gezien het ietwat aarzelende begin van Hoe hangt de vlag er nu bij? Met het einde van 2016 in zicht, kunnen we stellen dat de Wadinko-participaties naar verwachting gepresteerd hebben. Uiteraard moet een voorbehoud worden gemaakt aangezien de resultaten van het vierde kwartaal nog niet bekend zijn. Er zijn echter geen signalen die anders doen vermoeden, integendeel. Ook bij Wadinko zelf zijn er tal van mooie ontwikkelingen gaande. Het devies is om de komende jaren nóg bewuster en actiever te investeren in maatschappelijke thema s. Verder moet de samenwerking tussen ondernemers in de regio nóg meer worden bevorderd. Daar is Wadinko al óf volop mee bezig, óf de plannen daarvoor zijn in een vergevorderd stadium. Kwaliteit van ondernemen Al die mooie plannen en ideeën nemen echter niet weg, dat het nemen van substantiële minderheidsbelangen in ondernemingen het speerpunt is en blijft in het Wadinko-beleid. Die opdracht kreeg Wadinko mee bij de oprichting in 1992 en daar is niets aan veranderd. Wadinko blijft dus voor alles risicodragend kapitaal, managementondersteuning en netwerken ter beschikking stellen aan daarvoor gekwalificeerde ondernemingen in het werkgebied. Tegelijk voelt Wadinko het als maatschappelijke taak om de kwaliteit van ondernemen in het werkgebied naar een hoger niveau te tillen. Die taak neemt Wadinko zeer serieus. Oók in ons eigen belang. Immers, hoe hoger dat niveau, hoe beter de aansturing van ondernemingen. En inderdaad, hoe groter de kans dat Wadinko daarin wil participeren. En zo is de cirkel weer rond. Om alvast in uw agenda te noteren Op 10 januari 2017 bestaat Wadinko 25 jaar. Graag vieren we dat samen met u op 31 mei We hebben een inspirerende middag met een interessant programma voor u opgesteld. Houdt u de middag van 31 mei alvast vrij in uw agenda?

3 Wadinko Traineeship gestart in september Fun aan de Zwolse stadsgracht tijdens kick-off Wadinko Traineeship Ontwikkelen en leren met veel ruimte voor eigen inbreng. Die aspecten staan centraal in het Wadinko Traineeship, een tweejarig multi-company programma voor jong afgestudeerd talent. Afgelopen september zijn de eerste zeven young professionals begonnen met hun tweejarige programma. De komende jaren gaan zij rouleren bij de deelnemende bedrijven. Het Wadinko Traineeship is opgezet door Wadinko en TT- Engineering. Met het Wadinko Traineeship krijgen afgestudeerde talenten de kans diepgaande kennis en praktijkervaring op te doen, als aanvulling op en verdieping van hun studie. Naast dat de trainees gelijk een betaalde baan hebben, volgen zij nuttige trainingen om zich verder te ontwikkelen tot professional. Daartoe worden zij begeleid door topondernemers die aan het Wadinko Traineeship zijn verbonden. Na een strenge selectie zijn in september jongstleden de eerste zeven trainees aan de slag gegaan. Zij volgen een tweejarig programma, waarin zij drie verschillende functies gaan uitvoeren bij drie verschillende bedrijven. Elke opdracht duurt acht maanden. Nieuwe inzichten Het Wadinko Traineeship is in eerste instantie opgezet voor jong talent. Maar ook het bedrijfsleven is gebaat bij nieuwe en verse inzichten en werkwijzen en toont veel interesse. De deelnemende bedrijven tot nu toe zijn: Ramix Injection Moulds, Bomefa, TT-Engineering, IJssel Technologie, Stork, Triogen, DAVO Fullfilment Services, Indes, Romit Industrial Technology, Participatiemaatschappij Wadinko, Uitgeverij Davo, Dutch-Shape, WWINN Group en Rollepaal. Meer weten over het Wadinko Traineeship? Weet of kent u iemand voor wie het Wadinko Traineeship interessant is? Op vindt u alle informatie.

4 Dutch-Shape investeert in toekomst De nieuwe productiehal van Dutch-Shape in aanbouw met op de voorgrond de nieuwe 10-assige freesmachine. Op 9 december aanstaande neemt Wadinkoparticipatie Dutch-Shape op feestelijke wijze een nieuwe productiehal en een unieke freesbank in gebruik. Daarmee komt een einde aan twee jaar bouwen, ontwikkelen en engineeren. Met de nieuwe aanwinsten is Dutch-Shape beter dan ooit in staat om tegemoet te komen aan de vraag naar bijvoorbeeld grotere complexe vliegtuigonderdelen. Dutch-Shape ontwerpt en produceert fixtures en mallen voor de aerospace- en automotive-branche. Daarnaast is Dutch-Shape gespecialiseerd in 3D-vormen en complexe of grote constructies en legeringen die moeilijk machinaal te bewerken. Daarin is Dutch-Shape erg succesvol, gezien ook de klantenlijst waar internationaal gerenommeerde namen als Boeing, Airbus, Dassault Aviation, Fokker Technologies, Rolls Royce en Saab op prijken. Volgens Guus Engelen, algemeen directeur van Dutch-Shape, leeft bij de grote vliegtuigproducenten de wens om bijvoorbeeld vleugels en rompdelen samen te stellen uit steeds minder segmenten. Met onze nieuwe productiehal én de nieuwe freesbank zijn we beter dan ooit in staat om tegemoet te komen aan die wens met steeds grotere en meer complexe vliegtuigonderdelen. Uiteraard neemt ook de totale capaciteit van Dutch- Shape toe met de gedane investeringen. Meer informatie:

5 Inspirerende najaarsessies Wadinko Academie In 2015 is Wadinko gestart met de Wadinko Academie. Het uitgangspunt van de Wadinko Academie is om de persoonlijke ontwikkeling van directeuren en ondernemers in het werkgebied een boost te geven met nieuwe inzichten en invalshoeken. Afgelopen najaar vonden weer twee inspirerende sessies plaats voor zowel DGA s van Wadinko-participaties als DGA s van niet Wadinko-participaties. Op de 3e dinsdag van september kwamen 18 DGA s van Wadinko-participaties bijeen in het kantoor van Wadinko. Deze sessie onder leiding van professor Kurt Verweire stond in het teken van strategie. Verweire triggerde zijn geïnteresseerde luisteraars gelijk door te stellen dat veel ondernemingen helemaal geen strategie hebben. Of daar in ieder geval geen focus op hebben. Vervolgens gaf Verweire niet alleen het belang aan van het hebben van een strategie, ook gaf hij de aanwezigen praktische adviezen waarmee zij hun strategie kunnen formuleren, optimaliseren en belangrijker nog, hoe zij daarmee betere resultaten kunnen behalen. Groei Op 4 oktober was het de beurt aan DGA s van niet Wadinko-participaties. Zij werden onderhouden door Hans Crijns, partner van de Vlerick Business School en voorzitter van het Centrum voor Ondernemerschap. Crijns is een expert in ondernemerschap en groeimanagement en werkt samen met meer dan 100 ondernemers die eigenaar/manager zijn van middelgrote ondernemingen met veel groeipotentieel. Het thema van deze sessie was groei, zowel die van de deelnemers zelf als die van hun onderneming. De sessie leverde de twaalf aanwezigen praktische handvatten op, waarmee zij al gelijk de volgende dag aan de slag konden. Ook interessant voor u? Ook voor 2017 staat weer een aantal interessante Wadinko Academie-sessies op de agenda. Wilt u ook eens een sessie bijwonen? Nadere informatie daarover kunt u aanvragen bij Nora Rietberg per n.rietberg@wadinko.nl of telefoon

6 Iedereen verdient de kans om zich te blijven ontwikkelen Dit najaar is het Wadinko Traineeship van start gegaan. Elders in deze nieuwsbrief leest u daar mee over. Eén van de drijvende krachten achter het traineeship is Marieke van Dijk van TT Engineering, een 100% participatie van Wadinko. Wat drijft Marieke en wat is haar ultieme droom? Nu al kan de 35-jarige Marieke van Dijk terugkijken op een interessant levenspad. Zo maakte ze tijdens haar studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente al een studiereis naar Brazilië, was ze bestuurslid van de studievereniging en liep ze stage bij de VN in Rome en een hulporganisatie in India. Haar afstudeeropdracht deed ze op de inkoopafdeling van de KLM. Na haar afstuderen lonkte de wijde wereld nog steeds, waarop Marieke een jaar lang reisde en werkte in Australië. Vooral mijn stages in Rome en India hebben in belangrijke mate bijgedragen aan mijn vorming en hoe ik nu in het leven sta. In ieder geval ben ik daar minder naïef, maar wel een stuk resultaatgerichter van geworden. Inkoopskills Weer terug in Nederland werd Marieke trainee bij Essent. Bij een warmtekrachtcentrale deed ik technische kennis en ervaring op. Bij Marketing en Sales heb ik me beziggehouden met projectmanagement en mee mogen werken aan de duurzame campagnes van Essent. Bij Essent in Duitsland leerde ik weer veel bij op commercieel gebied. Na het traineeship is Marieke verhuisd naar Genève om daar bij de handelstak van Essent aan de slag te gaan. Ik kocht daar onder andere biomassa in voor de Nederlandse energiecentrales. Tevens stimuleerden we vanuit Genève de ontwikkeling van nieuwe soorten biomassa. Ondernemerschap Na een reis van vier maanden werd de ijsfabriek Ben & Jerry s in Hellendoorn, onderdeel van Unilever, haar volgende halte. Ik werd daar kwaliteitsmanager. Daar leerde ik opnieuw wat over mezelf. Dat had alles te maken met de harmonisatiewens van Unilever om wereldwijd al haar ijsfabrieken hetzelfde te laten werken. In termen van efficiency kon ik me daar heus alles bij voorstellen, maar dat betekende wel dat er weinig tot geen ruimte was voor ondernemerschap. Ik ervoer dat als een gemiste kans en dat zette me aan het denken. Persoonlijke ontwikkeling Tijdens mijn zwangerschap van mijn dochter en het daaropvolgende zwangerschapsverlof heb ik alles eens voor mezelf op een rijtje gezet. Ik heb veel gezien en gedaan. Veel, zo niet alles wat ik deed, had met persoonlijke ontwikkeling te maken. Dat gun ik mezelf, maar juist ook anderen. Ik wil graag dat iedereen de kans krijgt om zich te blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk. Dat iedereen geschikt is en blijft voor de arbeidsmarkt en daar niet buiten komt te staan. En heel belangrijk, dat iedereen de kans krijgt zichzelf beter te leren kennen. Want alleen dan kun je de juiste keuzes maken en blijf je impact maken in alles wat je doet. Gezamenlijke ideeën Met al die overdenkingen kreeg mijn idee om als zelfstandig ondernemer lokale en regionale traineeships voor het MBK op te zetten steeds meer vorm. Het was Han Leemhuis, nu investmentmanager bij Wadinko, en oud-directeur van NIDO in Holten, die mij adviseerde eens contact op te nemen met Sander Snellink van TT Engineering. Han wist dat Sander met een vergelijkbaar idee rondliep, vandaar. Met Sander klikte het meteen wonderwel. De rest is bekend. Onze gezamenlijke ideeën hebben geleid tot het Wadinko Traineeship, waarmee we dit najaar de eerste zeven young professionals hebben geplaatst. Ik ben ervan overtuigd dat zowel jong talent als het regionale en lokale MKB daar veel baat bij gaan hebben. Dus ja, ik voorzie een mooie toekomst voor het Wadinko Traineeship. Wadinko N.V. De Ondernemende Participatiemaatschappij Postbus AK Zwolle info@wadinko.nl

Wadinko zet komende jaren steviger in op maatschappelijke taak

Wadinko zet komende jaren steviger in op maatschappelijke taak NIEUWSBRIEF WADINKO JULI 2016 Wadinko zet komende jaren steviger in op maatschappelijke taak Op 3 juni jongstleden heeft participatiemaatschappij Wadinko NV de jaarcijfers over 2015 bekend gemaakt. Dit

Nadere informatie

Ik geniet van de diversiteit bij Wadinko

Ik geniet van de diversiteit bij Wadinko NIEUWSBRIEF WADINKO ZOMER 2017 Ik geniet van de diversiteit bij Wadinko In maart verwelkomde Wadinko een nieuwe investmentmanager in de persoon van Astrid Kempers. In deze nieuwsbrief een nadere kennismaking

Nadere informatie

Wadinko NV is een gewaardeerde en succesvolle regionale. participatiemaatschappij. De ondernemende

Wadinko NV is een gewaardeerde en succesvolle regionale. participatiemaatschappij. De ondernemende De ondernemende Participatie Maatschappij 2017 De ondernemende participatiemaatschappij Vele ondernemingen floreren met risicokapitaal. Het aantrekkelijke daarvan is dat die ondernemingen tevens profiteren

Nadere informatie

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals De van de toekomst in gesprek met 10 jonge professionals Benutten van talent Wij geloven dat het menselijk kapitaal van publieke organisaties beter kan worden benut. Het benutten van dit potentieel vraagt

Nadere informatie

Informatie pakket Talent Development Program

Informatie pakket Talent Development Program Informatie pakket Talent Development Program www.mediaperspectives.nl/tdp Wat houdt het Talent Development Program in? Een belangrijk onderdeel van het aanbod van Media Perspectives is dat we ons focussen

Nadere informatie

Verdere groei bij participaties Wadinko

Verdere groei bij participaties Wadinko NIEUWSBRIEF WADINKO ZOMER 2018 Verdere groei bij participaties Wadinko Een verwachte omzetgroei van tien procent bij de ondernemingen waarin Wadinko participeert. Dat was misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE.

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE. 1 De rondetafel sessies vind ik echt een toegevoegde waarde hebben Rondetafels geven toch de meeste interactie en diepgang Het was een goede bijeenkomst waar ik

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

MBO HBO. Maritieme techniek. Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL

MBO HBO. Maritieme techniek. Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL MBO HBO Maritieme techniek Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL DEELTIJD MBO- EN HBO-OPLEIDINGEN Nederlandse scheeps- en jachtwerven horen tot de absolute wereldtop. De voorsprong op

Nadere informatie

Finance & Control. (Bedrijfseconomie)

Finance & Control. (Bedrijfseconomie) Finance & Control (Bedrijfseconomie) PROGRAMMA FINANCE & CONTROL Avans Hogeschool en Academie voor Algemeen en Financieel Management Opbouw opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) Manier

Nadere informatie

De ondernemende Participatie Maatschappij 2015

De ondernemende Participatie Maatschappij 2015 De ondernemende Participatie Maatschappij 2015 De ondernemende participatiemaatschappij 2015 Een échte ondernemer haalt nooit een mede-aandeelhouder binnen, wordt wel gezegd. Waar of niet waar? Dat laten

Nadere informatie

VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6

VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6 _ VERDER MET JE TALENT RUIMTE VOOR VERDIEPING IN VWO 4, 5 EN 6 VERDER MET JE Van jongs af aan heb ik al de ambitie om arts te worden. Maar binnenkomen op de geneeskundeopleiding is niet makkelijk. Bij

Nadere informatie

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch

Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie 's-hertogenbosch datum 2014 contactpersoon Rene van der Burgt onderwerp Mogelijkheden tot samenwerken telefoon (088) 525 61 94 van Advanced Business

Nadere informatie

Trainersopleiding Voorjaar 2019

Trainersopleiding Voorjaar 2019 Trainersopleiding Voorjaar 2019 Remind Learning Eerste van Swindenstraat 381, Amsterdam www.remindlearning.nl liza@remindlearning.nl 020 261 1835 1 Remind Trainersopleiding voorjaar 2019 Hoi! Wat ontzettend

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon

Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon Agenda 15:00 15:15 Wie ben ik en wie zijn jullie? 15:15 15:30 Wat deed ik op mijn werk bij EY Parthenon? 15:30 15:40 Inleiding over investeringsfondsen

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2018

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2018 LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2018 What you do today can improve all your tomorrows. - Ralph Marston LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2018 In maart 2018 start

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

SPONSOREN. Dispuut Watermanagement Stevinweg 1, k CN, Delft +31 (0) dispuutwatermanagement.

SPONSOREN. Dispuut Watermanagement Stevinweg 1, k CN, Delft +31 (0) dispuutwatermanagement. SPONSOREN Dispuut Watermanagement Stevinweg 1, k. 4.74 2628CN, Delft +31 (0) 15 2784284 dispuut-wm-citg@tudelft.nl dispuutwatermanagement.nl Dispuut Watermanagement Het Dispuut Watermanagement is een studievereniging

Nadere informatie

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze?

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Tijdens een workshop van een halve dag nemen de trainers van Kerling Consulting u mee in verschillende aspecten rondom het succesvol

Nadere informatie

Young Executive Program. Behouden, ontwikkelen en klaarstomen van jong talent

Young Executive Program. Behouden, ontwikkelen en klaarstomen van jong talent Young Executive Program Behouden, ontwikkelen en klaarstomen van jong talent Copyright Arvid Buit Executive Coaching 2015 pagina!1 Leiderschapsontwikkeling voor de toekomst PROGRAMMA ONDERDELEN: * Trainingsprogramma

Nadere informatie

System availability up; life cycle cost down

System availability up; life cycle cost down Symposium IOP-IPCR project, Breda, 2 dec. 2010 System availability up; life cycle cost down Ideeën voor vervolg Jürgen Donders, Gordian Logistic Experts B.V. Geert-Jan van Houtum, TU/e INHOUD Kennisnetwerk

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

VOORUITBLIK

VOORUITBLIK VOORUITBLIK 2016-2019 VISIE ELANCE ACADEMY ELANCE Academy is sinds 2010 expert in het bevorderen van het emancipatieproces van meiden en jonge vrouwen in Amsterdam. ELANCE Academy gelooft in een wereld

Nadere informatie

De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea

De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea 18080018 Bij Achmea werken er door de hele organisatie trainees. Deze folder heeft verschillende doelen.

Nadere informatie

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten We know it takes a teamplayer to win Tijdelijke professionals duurzame resultaten RSM WMV Interim services 2/3 RSM WMV / Interim Services In de professionele interim-markt is er nadrukkelijk behoefte aan

Nadere informatie

Winnaars van Morgen. Uw winnende strategie voor de wedstrijd van morgen

Winnaars van Morgen. Uw winnende strategie voor de wedstrijd van morgen Winnaars van Morgen Uw winnende strategie voor de wedstrijd van morgen Uw winnende strategie voor de wedstrijd van morgen. Helpen de juiste koers uit te zetten en vast te houden Dat succes sterk samenhangt

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE MARITIEME TECHNIEK Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE LEADING IN LEARNING MARITIEME TECHNIEK DEELTIJDOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS Nederlandse scheeps-

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Hier vindt u de oogst van de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we vanuit HR bijdragen aan het

Nadere informatie

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2019

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2019 LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2019 LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2019 In maart 2019 start de jaarlijkse leergang voor young potentials in de regio Zwolle,

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL.

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Kenmerk: 31 januari 2015 Inhoud presentatie Even voorstellen Hoe ziet de opleiding eruit? Waarvoor leidt de opleiding Bedrijfskunde MER op? Wat maakt de opleiding Bedrijfskunde

Nadere informatie

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2019

LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE. maart - oktober 2019 LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2019 LEERGANG YOUNG POTENTIALS REGIO ZWOLLE maart - oktober 2019 In maart 2019 start de jaarlijkse leergang voor young potentials in de regio Zwolle,

Nadere informatie

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN ALLES DRAAIT OM TALENT Eigenlijk draait alles bij Censes om talent. Menselijk talent dat bedrijven in staat stelt hun prestaties en klantrelaties op een excellent

Nadere informatie

De ondernemende Participatiemaatschappij

De ondernemende Participatiemaatschappij De ondernemende Participatiemaatschappij 2014 een eerste kennismaking Ondernemen is risico s nemen. Maar risico s kunnen uitmonden in zorgen. Bijvoorbeeld als uw orderportefeuille slinkt. Of hoe financiert

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

Context MasterClass Social Business. 2012-2013 Programma

Context MasterClass Social Business. 2012-2013 Programma Context MasterClass Social Business 2012-2013 Programma Sociaal Ondernemerschap Van de VN tot het World Economic Forum en van de Nederlandse overheid tot de EU, overal wordt met passie gesproken over de

Nadere informatie

TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN LEREN LOONT

TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN LEREN LOONT TRAININGEN VOOR AFDELINGS- BESTUREN 2017-2018 LEREN LOONT LEREN LOONT De wereld verandert snel. Als afdelingsbestuur is het belangrijk dat u op de juiste manier blijft aanhaken en u als bestuur blijft

Nadere informatie

Jaarbericht 2016 Tafelvanzeven

Jaarbericht 2016 Tafelvanzeven Jaarbericht 2016 Tafelvanzeven Introductie Tafelvanzeven biedt een opleiding aan vrouwen met een passie voor koken én afstand tot werk. Het doel is de stap naar zelfstandig ondernemerschap, werken in de

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Europees Sociaal Fonds Ondernemen INHOLLAND biedt haar kennis, vraagt uw expertise Samen boeken we winst Dubbele winst Welke zaken houden uw organisatie bezig?

Nadere informatie

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Nieuwe wegen voor groei Nederland is op dit moment gebaat bij optimisme en groei. Een aantal succesvolle

Nadere informatie

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers

Beleidsdocument JCI Nederland Changemakers Beleidsdocument JCI Nederland 2018 Changemakers CHANGEMAKERS De leden van JCI Nederland zijn changemakers in hart en nieren. Wij hebben dit laten zien met het Wereldcongres in Amsterdam, via 1000kansen

Nadere informatie

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Robin Pereboom Adviseur Connect, verbindt bedrijfsleven en onderwijs Meet up Agrifood Capital, Oss 7 februari 2019 Workshop 8 Onderwijs en Bedrijfsleven, hoe

Nadere informatie

INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER.

INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER. INTEGRAND UTRECHT 2014 2015 DAN BEREIK JE MEER. VOORWOORD Beste student, Dit is de informatiebrochure over een bestuursjaar bij Integrand Utrecht. Twee keer per jaar wisselt de helft van het bestuur en

Nadere informatie

Personeelsvoorziening van de toekomst

Personeelsvoorziening van de toekomst Personeelsvoorziening van de toekomst een transitienetwerk voor Noordoost-Brabant Food & Feed Noordoost-Brabant Wie doet over tien jaar het werk? Waar staat uw bedrijf over tien jaar? De crisis voorbij,

Nadere informatie

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering,

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, INLEIDING De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie, flexibilisering, vergrijzing: talloze ontwikkelingen hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Ontwikkelt talent. Voor de ondernemer van nu.

Ontwikkelt talent. Voor de ondernemer van nu. Ontwikkelt talent. Voor de ondernemer van nu. Wat is Beevy? Stichting Beevy is een platform dat talenten vanaf hun afstudeerfase koppelt aan MKB organisaties en middels intensieve begeleiding het beste

Nadere informatie

Écht Kasparov. Waarom wij dé detacheerder van Interim Financials zijn

Écht Kasparov. Waarom wij dé detacheerder van Interim Financials zijn Écht Kasparov Waarom wij dé detacheerder van Interim Financials zijn Hiervoor doe ik het allemaal, besefte ik. Dit is Kasparov. De menselijke maat Het was al wat later op de dag, de zon zakte langzaam

Nadere informatie

Welkom in de champions league van de industrie. /

Welkom in de champions league van de industrie. / Welkom in de champions league van de industrie. Over PDM kunnen we kort zijn. We zijn een expertisebureau. We optimaliseren productie omgevingen en ontwikkelen technologie voor complexe machinebouw. We

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JE DROOM

MAAK WERK VAN JE DROOM MAAK WERK VAN JE DROOM Een traject waarin je helderheid creëert over je talenten, ambities en drijfveren, zodat je meer houvast, energie en focus krijgt in je ontwikkeling. Praktische oplossingen voor

Nadere informatie

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Werkgevers Ondernemers In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel gedachten,

Nadere informatie

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit Voorjaar 2016 Al 10 jaar welkom Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit INHOUD DATUM P. Al 10 jaar welkom 3 Arbeidsmarktcommunicatie Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie 4+5 februari

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

MARK HUIJSMANS VIJF CARRIÈRETIPS VAN. Marketingdirecteur bij Miele. Op 7 februari opent Miele als derde Top Marketing

MARK HUIJSMANS VIJF CARRIÈRETIPS VAN. Marketingdirecteur bij Miele. Op 7 februari opent Miele als derde Top Marketing in het hart van de marketing VIJF CARRIÈRETIPS VAN MARK HUIJSMANS Marketingdirecteur bij Miele Door: Tristan Lavender, bestuurslid NIMA Young Professionals Op 7 februari opent Miele als derde Top Marketing

Nadere informatie

Arbeidsmarkt. Bedrijfskunde. Technische bedrijfskunde

Arbeidsmarkt. Bedrijfskunde. Technische bedrijfskunde wo bedrijfskunde Goede managers komen altijd aan de bak, ook in tijden van crisis. Maar nu het herstel tegen lijkt te vallen moet je wel voorbereid zijn op verrassingen. Veel bedrijfskunde-opleidingen

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Welke maatschappelijke problemen bestrijdt de Buzinezzclub? Hoe pakt de Buzinezzclub dit aan?

Welke maatschappelijke problemen bestrijdt de Buzinezzclub? Hoe pakt de Buzinezzclub dit aan? Contactgegevens Naam organisatie/initiatief: Stichting Stimulering Jong Ondernemerschap Naam primair contactpersoon: Leo van Loon Post adres: Maashaven Zuid Zijde 2, 3081 AE Rotterdam Telefoonnummer: +31

Nadere informatie

WHERE SUCCESS MEETS QUALITY

WHERE SUCCESS MEETS QUALITY WHERE SUCCESS MEETS QUALITY EXECUTIVE SEARCH INTERIM SOLUTIONS WIJ ZIJN PPM Select is een bureau gespecialiseerd in Executive Search, Interim Solutions en complexe management en engineering functies voor

Nadere informatie

CONSULTANT BIJ TOP OF MINDS #VACATURE

CONSULTANT BIJ TOP OF MINDS #VACATURE #VACATURE BIJ TOP OF MINDS CONSULTANT Top of Minds is een bedrijf van de nieuwe wereld. Met data en digitale media vinden we snel en efficiënt onze weg naar high potentials. Onze consultants traceren talent

Nadere informatie

DUURZAME INZETBAARHEID ZO DOEN WE DAT IN DRENTHE

DUURZAME INZETBAARHEID ZO DOEN WE DAT IN DRENTHE DUURZAME INZETBAARHEID ZO DOEN WE DAT IN DRENTHE Duurzame inzetbaarheid? Wat is dat eigenlijk? Het is weliswaar een breed begrip, maar wordt in onze regio steeds belangrijker. Het gaat erom medewerkers

Nadere informatie

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen.

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen. Informatie voor cliënten coachingstrajecten U wilt een coachingstraject volgen omdat u zichzelf op professioneel gebied en op persoonlijk gebied wilt ontwikkeling en verbeteren. U werkt als professional

Nadere informatie

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers Wagenings Ondernemerschap KLV Onderzoek 2 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1 Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

Talententrajecten op maat bij Bedrijfskunde MER

Talententrajecten op maat bij Bedrijfskunde MER Talententrajecten op maat bij Bedrijfskunde MER Inleiding 1. Wat is excellentie/honours? 2. Hoe vult BKM excellentie in (incl. geschiedenis)? 3. Het toekomstige onderwijskader m.b.t. excellentie 4. Ervaringen

Nadere informatie

Leiderschap in Turbulente Tijden

Leiderschap in Turbulente Tijden De Mindset van de Business Leader Leiderschap in Turbulente Tijden Onderzoek onder 175 strategische leiders Maart 2012 Inleiding.. 3 Respondenten 4 De toekomst 5 De managementagenda 7 Leiderschap en Ondernemerschap

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

Advice2Change. Juist daarvoor is Advice2Change bijzonder geschikt! Dit kan op verschillende manieren worden ingevuld:

Advice2Change. Juist daarvoor is Advice2Change bijzonder geschikt! Dit kan op verschillende manieren worden ingevuld: Join2Change advies Een adviestraject kunnen we op verschillende manieren inrichten: Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de aard en omvang van het probleem, de beschikbare tijd om tot een oplossing

Nadere informatie

Stages in het buitenland

Stages in het buitenland Stages in het buitenland Ben jij op zoek naar een spetterende buitenlandervaring? Of zoek je gewoon een stage? AIESEC helpt je hierbij. In dit document vind je alle informatie, die je nodig hebt om het

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Outsourcing ICT & Sales India

Outsourcing ICT & Sales India Outsourcing ICT & Sales India Introductie & Lessons learned InnoVites BV Albert Groothedde CEO InnoVites BV Agenda Introductie InnoVites Achtergrond InnoVites team Markt en Oplossingen Organisatie Outsourcing

Nadere informatie

ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl

ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl Wij zijn PKF Wallast Accountants, (fiscaal) adviseurs, bedrijfsjuristen, Business Valuators Lokaal, regionaal en landelijk actief Hoofdzakelijk

Nadere informatie

(Directie)secretaresses Managementassistenten. Administratief medewerkers Officemanagers. Communicatiemedewerkers Personal Assistants

(Directie)secretaresses Managementassistenten. Administratief medewerkers Officemanagers. Communicatiemedewerkers Personal Assistants Ondernemers gaan steeds meer online marketing actief toepassen. Een lijst opbouwen met warme contacten, e-mailmarketing inzetten, een gratis download aanbieden, webinars organiseren en een lanceringsplan

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2017 kwartaal 3 Competenties, vaardigheden, bijscholing, ambities en nieuwe baan. Randstad Nederland

Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2017 kwartaal 3 Competenties, vaardigheden, bijscholing, ambities en nieuwe baan. Randstad Nederland Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2017 kwartaal 3 Competenties, vaardigheden, bijscholing, ambities en nieuwe baan Randstad Nederland September 2017 INHOUDSOPGAVE Competenties en vaardigheden 3 Bijscholen

Nadere informatie

PRE UNIVERSITY JAARPROGRAMMA MASTERCLASSES EN HONOURSTRAJECT

PRE UNIVERSITY JAARPROGRAMMA MASTERCLASSES EN HONOURSTRAJECT PRE UNIVERSITY JAARPROGRAMMA MASTERCLASSES EN HONOURSTRAJECT schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Inleiding... 3 Jaarplanning masterclasses... 4 Aanbod masterclasses... 4 Programma honourstraject... 5 Samenwerking

Nadere informatie

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening

brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening brunel.nl/ysp Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Young Financial Specialist Program Traineeship financiële dienstverlening Je weet dat je vooruit wilt maar je zoekt

Nadere informatie

WAAROM? MAKEN EN ONDERWIJS EEN INITIATIEF OM HET MAAKONDERWIJS DE PLEK TE GEVEN DIE HET VERDIENT.

WAAROM? MAKEN EN ONDERWIJS EEN INITIATIEF OM HET MAAKONDERWIJS DE PLEK TE GEVEN DIE HET VERDIENT. INFORMATIE BROCHURE WAAROM? Make Your Future is het project dat initiatiefnemers Koning Willem I College en SPARK zijn gestart om het maakonderwijs de plek te geven die het verdient. Via een doorlopende

Nadere informatie

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Even voorstellen Alfred Griffioen Ervaring als business development manager, marketingmanager en strategieconsultant Auteur van o.a. Het Senseo-effect

Nadere informatie

De 2 e plek hebben behaald tijdens de Amersfoortse schoolsport kampioenschappen!

De 2 e plek hebben behaald tijdens de Amersfoortse schoolsport kampioenschappen! 30 juni 2017 Nr. 21 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Week 27 3 juli t/m 7 juli Musical groep 8a avond Musical groep 8b avond Rapporten mee groep 7 Zomervakantie Alle leerlingen vrij geen school

Nadere informatie

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement Trainingen & Coaching Leren met maximaal rendement Leren met maximaal rendement. Meetbare en beproefde trainingsaanpak voor beter resultaat. Vaardigheidstrainingen zijn bedoeld om het rendement van een

Nadere informatie

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences.

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. Wagenings Ondernemerschap. KLV Onderzoek naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1. Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans Reflectieverslag Stages of concern Jan-Hessel Boermans Motivatie Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs als groepsleerkracht op een cluster 4 school. Een baan met veel afwisseling en een

Nadere informatie

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven Terugblik Meerjarenafspraak 2006-2010 Terugzine Magazine van de Groene Kennis Coöperatie met succesprojecten van de afgelopen vijf jaar Lezen en laten lezen! Gooi mij niet weg maar geef me door! Of kijk

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. communicatie. Adskills. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. communicatie. Adskills. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 ostgraduaat communicatie Adskills Artesis lantijn Hogeschool Antwerpen ostgraduaat communicatie Adskills Ben je op zoek naar een vervolgopleiding die bij je toekomstplannen en dromen

Nadere informatie