CURRICULUM VITAE PERSONALIA PROFIELSCHETS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CURRICULUM VITAE PERSONALIA PROFIELSCHETS"

Transcriptie

1 CURRICULUM VITAE PERSONALIA Naam : Joost W.N.M. van Gils Functie : Projectmanager Geboortedatum : 28 oktober 1967 Woonplaats : Oosterhout Nationaliteit : Nederlandse PROFIELSCHETS Ik werk doelgericht, planmatig en ben creatief in mijn oplossingen. Ik heb ruime ervaring aangaande de samenwerking en motivering in teamverband. De kwaliteit van het geleverde werk en inter-persoonlijke relaties staan bij mij hoog in het vaandel. De woorden zelfstandig, actief, creatief en verantwoordelijkheidsbewust karakteriseren mij. Als Challenger van diverse managementniveaus weet ik veelal in processen en projecten efficiencyverbeteringen en besparingen door te voeren. Mijn recente werkervaring richt zich op interim teammanagement, waarbij ik als teammanager van een Service Center in de energiesector verantwoordelijk was het doorvoeren van organisatorische wijzigingen, het verhogen van de productie en het optimaliseren van werkprocessen. Eerder heb ik mij als interim informatiemanager van een consumentendivisie toegelegd op de strategische ontwikkeling en operationele uitvoering van het informatie- en ICT beleid. Als programma- en projectmanager heb ik leiding gegeven aan programma s en projecten in zeer uiteenlopende taakgebieden in veelal politiek gevoelige omgevingen. Zo acteerde ik bij Atos Origin ondermeer in strategische ICT outsourcing- en migratietrajecten, alsmedeverander- en implementatietrajecten. Tevens gaf ik sturing aan meerdere projectmanagers van diverse projecten en leidde complexe Transitie-, ontvlechtings- en infrastructurele projecten. Daarnaast heb ik in vele opdrachten procesoptimalisaties doorgevoerd met behulp van de Lean Six Sigma methodiek. Als Lean Six Sigma Blackbelt (onderricht Projectmanager van Lean Six Sigma projecten) heb ik projecten afgerond welke aantoonbare jaarlijks wederkerende besparingen hebben opgeleverd met een gezamenlijke waarde van rond de ,-. Deze projecten kenmerkten zich door het bereiken van verregaande procesoptimalisatie waarbij de nieuwe werkwijze werd geïmplementeerd en processen volledig werden beschreven. Ik heb een hoge 'drive' en openheid waarmee ik anderen kan enthousiasmeren. Ik ben ondernemend en resultaatgericht. In mijn verleden heb ik tevens praktische managementervaring opgedaan als officier bij de Koninklijke Landmacht, waaronder een uitzending naar Srebrenica. Dit heeft mij gevormd tot een stressbestendig en daadkrachtig persoon die in staat is om binnen korte termijnen weloverwogen beslissingen te nemen. Mijn vermogen om gestructureerd denken om te kunnen zetten in stapsgewijs handelen, tezamen met mijn communicatieve- en organisatorische vermogens maken mij tot een manager met een algemeen brede inzetbaarheid. 1 (6)

2 OPLEIDING & TRAINING 2006 : Lean Six Sigma Blackbelt, KPMG (Atos Origin) 2005 : Prince2, CMG 1997 : Hoofd personeelszaken, Ministerie van Defensie, 1998 : HR systemen, Ministerie van Defensie 1994 : Cursus Onderhandelen, Clingendael 1992 : Officiersopleiding, OCOSD, Ministerie van Defensie 1998 : Unix systemen, Auva 1985 : HEAO, Heao Haarlem Small Business SPECIFIEKE KENNIS DOCUMENT MANAGEMENT Dong Energy: Bij Dong Energy kwam dagelijks klantgerelateerde post binnen. Van deze stukken werden handmatig de klantnummers opgezocht en op de stukken geschreven. Vervolgens werden deze in een systeem genoteerd, waarbij de stukken fysiek werden gearchiveerd. Dit heb ik geoptimaliseerd door de stukken in te scannen onder het klantnummer van de persoon (in te geven op de scanner), waarna de stukken geautomatiseerd in een CRM systeem (Trinicom) werden ondergebracht en automatisch de stukken in het juiste elektronische postbakje terecht kwamen voor de volgende verwerkingsstap (backoffice). Besparing: 0,5 FTE, naast de kwalitatieve verbetering van de informatie in de systemen. Diageo: Consultancy en implementatie van document management binnen het projectmanagment van Diageo, door inrichting en implementatie van Sharepoint. Eneco: Momenteel ben ik tevens een nieuwe opdracht aan het opstarten, waarbij een document management systeem op basis van Sharepoint inrichting/implementatie dient te worden gerealiseerd. Gescande dossiers (ook van externe partners) dienen binnen Sharepoint beschikbaar te worden gesteld en workflows dienen te worden geïmplementeerd om de behandeling van deze dossiers verregaand te automatiseren. Verwachte realisatie: oktober SAMENVATTING PROJECTEN 2008 heden : Energie Informatiemanagement (interim lijnmanagement) : Energie Lean Six Sigma Blackbelt (procesoptimalisatie) : Consumer goods Projectmanagement : Energie Lean Six Sigma Blackbelt (procesoptimalisatie), Projectmanagement : Elektrische componenten : ICT/ Energie / Chemie Programma management projectenportefeuille Programma management migratietraject : ICT Multi-projectmanagement projectenportefeuille 2 (6)

3 2002 : Elektrische componenten Projectmanagement SAP move : Telecommunicatie Projectmanagement datacenter move 2001 : Energie Liaison Solution Architects Team, Secondment manager, System Integration Manager tech. Infrastructure 2000 : Energie Projectmanagement ICT-Disentanglements, Projectmanagement implementatie DataWarehouse : Kon. Landmacht Projectmanagement ontwikkeling personeelsplanningsysteem (Staf) : Kon. Landmacht Projectmanagement ontwikkeling opleidingsplanningssysteem (Staf) : Kon. Landmacht Hoofd personeelszaken, HR management : Kon. Landmacht Pelotonscommandant Infanterie Luchtmobiel (Manager operationele militaire taken) PROFESSIONELE ERVARING 2009-Heden: Stedin: interim TeammanagerService Center Midden Verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele gang van zaken en het vergroten van de operationele performance van 2 verkoopafdelingen en 2 administratieve afdelingen. 31 FTE (lijnverantwoordelijke voor dit team). Procesoptimalisatie door het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van Quick Wins op basis van de Lean procesoptimalisatie methodiek met als resultaat: performance monitoringen vergaande automatisering van de SAP frontend. Lid Managementteam. Voorbereiden en implementeren van de reorganisatie van de verkoopafdelingen en administratie : Delta Energie: interim Informatiemanager Delta Comfort Verantwoordelijk voor de informatiestromen en ICT landschappen van de Divisie consumenten (Comfort) ten behoeve van de levering van elektra, gas en water, alsmede de levering van telecom producten (internet access/digitale TV/digitale telefonie etc.). Lid Managementteam, verantwoordelijk voor het strategische- en operationele ICT beleid voor de divisie. Volledig gedelegeerde verantwoordelijkheid namens de divisiedirecteur om het beleid op centraal niveau (divisie overstijgend) vorm te geven. Verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van het platform voor telecomproducten. Lijnverantwoordelijk voor 17 FTE bestaande uit softwaredevelopers, informatieanalisten, functioneel beheerder en systeemarchitect. 2008: Dong Energy: Lean Six Sigma Blackbelt Verantwoordelijk voor de training en coaching van het team Quality & Process Management (5 personen, opgeleid tot Lean Six Sigma Greenbelt) Begeleiding van procesoptimalisatieprojecten met als resultaat een geoptimaliseerd document management proces en geoptimaliseerde uitvalverwerking (SAP) : Randstad Nederland / Diageo - Sr. Projectmanager Randstad Nederland: 3 (6)

4 Optimalisatie- en beschrijven van het proces uitgifte en beheer ICT middelen op basis van de requirements vanuit de organisatie. Diageo Brands BV: Verantwoordelijk voor het opzetten van het programmamanagement en een one way of working binnen het Global Supply Chain optimalisatie programma, op basis van het Diageo Delivery Model (DDM). Projectmanager van de Proof of Concept voor het nieuwe geoptimaliseerde proces. Kwaliteits- en changemanager van 4 internationale projecten binnen het programma. Consultancy Sharepoint voor projectmanagement : Eneco Energie - Projectmanager/Lean Six Sigma Blackbelt Managen van optimalisatieprojecten van bedrijfsprocessen. Procesoptimalisatie met behulp van de Lean Six Sigma methodiek: procesoptimalisatie met behulp van statistische informatie analyse, projectmanagement op basis van Prince2. Als Lean Six Sigma Blackbelt (onderricht projectmanager van Lean Six Sigma projecten) projecten afgerond welke aantoonbare jaarlijks wederkerende besparingen hebben opgeleverd met een gezamenlijke waarde van rond de ,-. De projecten, waaronder campagne-, fraude-, afsluit- en verhuisprocessen, kenmerkten zich door het bereiken van verregaande procesoptimalisatie. Hierbij is aanwezige data verzameld en geanalyseerd, waarna verbetervoorstellen zijn uitgewerkt en vervolgens zijn geïmplementeerd. Het betrof hier zowel procesontwerp als proces aanpassingen. Alle processen zijn volledig beschreven en monitoring op het verbeterde bedrijfsresultaat is ingericht : Atos Origin - Programmamanager Philips Semi Conductors Verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en kwaliteitsborging van de project portfolio bij Philips semiconductors technical infrastructure en application support (TIAS). De project portfolio bevatte ongeveer contains 25 tot 30 projecten. Taak: problem-, change- en incidentmanagement ten aanzien van de projecten in portfolio. Liaison tussen Atos Origin en Philips semiconductors. Implementatie van een nieuwe project management methodiek (BCaM) als een one way of working voor alle Phillips semiconductors TIAS project managers. Opstellen en bewaken van acceptatiecriteria voor managed operations. 2004: Atos Origin - NUON Programmamanager Design en implementatie van het next generation desktop (NGDT) product van Atos Origin. Project budget 2.1 miljoen Euro 2003 Atos Origin Eneco Energie Programmamanager Verantwoordelijk voor het design, ontwikkelen en opleveren van het Next Generation Desktop product van Atos Origin. Verantwoordelijk voor de migratie van desk- en laptops van 3500 gebruikers naar windows XP. Transitie van het support van de gemigreerde desk- en laptops naar de Atos Origin support organisatie. Vervanging van 80% van de desk- en laptops door nieuwe hardware. Serverreductie van het totaal van de aanwezige servers. 4 (6)

5 Implementatie van een Central Storage en Central Backup oplossing, inclusief setup en implementatie van support. Migratie van alle servers in het serverpark naar windows Als lid van een bid-team betrokken bij de Due Diligence voor het tot stand komen van een outsourcing contract. Programmabudget: 2,4 miljoen Euro : Atos Origin Eneco Energie Programmamanager Verantwoordelijk voor een project portfolio van 65 projecten. Taak: problem-, change- en incidentmanagement ten aanzien van de projecten in portfolio. Managen van de project portfolio op winstgevendheid. Kwaliteitsborging van alle projecten binnen de ITIL gerichte organisatie. Opstellen van lange termijn projectplanning met de klant. Management van de klantrelatie met betrekking tot projecten en prospects. Implementatie van een one way of working voor alle projectmanagers. Verbetering van het bid management. Totale contractwaarde van de projecten in de portfolio: 2,7 miljoen Euro. 2002: Atos Origin AKZO Nobel Programmamanager Verantwoordelijk voor de Atos Origin project portfolio voor SAP, Siebel en CRM producten. Verzekeren van consistentie in bid management. Verzekeren consistentie in geoffreerde oplossingen. Verzekeren van de reactiesnelheid van reacties op RFP s. Coördinatie van de projectplanning met de klant. Projectmanager internationale SAP move Atos Origin - KPN Telco services Projectmanager Verhuizing van een compleet datacenter naar een nieuwe locatie. Setup van de nieuwe infrastructuur van het datacenter. Managen van grote ICT risico s in business continuïteit gedurende de uitvoering van het project. Project budget: 1 miljoen Euro. 2e rol: change management. Coördinatie van operationele wijzigingen binnen KPN Telco services Atos Origin Eneco Energie Projectmanager / Liaison Solution Architects Team Verzekeren van consistentie in oplossingen betreffende de technische infrastructuur en applicaties in aanbiedingen vanuit Atos Origin naar ENECO. Managen van de communicatie tussen Atos Origin en de klant voor zowel de inhoud als het proces. Secondmentmanager. Managen van nieuwe secondment (detacherings-) opportunities, verzekeren van een one way of working en gedragsregels (codes of conduct). Project management van een aantal disentanglement projecten: delen van de Eneco organisatie werden verkocht. Hierdoor diende het ICT netwerk, databases en applicaties uit elkaar te worden gesplitst en te worden ontbonden. Project management data warehouse: ontwerp, bouw en implementatie van een nieuwe Marketing Database voor Eneco met diverse interfaces naar brondatabases. 5 (6)

6 Koninklijke Landmacht (laatst behaalde rang: Kapitein): Project manager / Staf Officier / Pelotonscommandant Infanterie Project management van het ontwerpen en bouwen van een ICT personeels- en opleidingsplanning system voor de intake van nieuw personeel voor de gehele landmacht. Hoofd HRM voor alle soldaten op een schoolbataljon (150 personen). Compagniescommandant van een schoolbataljon (50 personen). Infanterie pelotonscommandant: het leiden van operationele militaire taken zoals het verdedigen van de enclave Srebrenica als onderdeel van de United Nations Protection Force. 6 (6)

Automatiseringservaring sinds 1995. Werk- & denkniveau

Automatiseringservaring sinds 1995. Werk- & denkniveau PERSONALIA Naam Arjan Fraaij Geboortedatum 16 april 1974 Woonplaats Oosterhout Automatiseringservaring sinds 1995 Werk- & denkniveau HBO FUNCTIE Business Intelligence consultant / Informatie analist Verantwoordelijk

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

IT Management Group. Samenvatting ITIL Processen (ITILF)

IT Management Group. Samenvatting ITIL Processen (ITILF) IT Management Group Samenvatting ITIL Processen (ITILF) ITIL is a Registered Trade Mark of the Office of Government Commerce in the United Kingdom and other countries. ITIL Trainingen bij de IT Management

Nadere informatie

ITIL, meerwaarde in de praktijk?

ITIL, meerwaarde in de praktijk? VLAAMSE INGENIEURS KAMER KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN ITIL, meerwaarde in de praktijk? Editie 10 - jaargang 2002-2003 Barry Nauta Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 IT beheer 5 2.1 Ontwikkeling in de IT......................

Nadere informatie

Virtualisatie en IT-auditing. Scriptie ter afronding van de postgraduate IT-audit opleiding aan de VU Definitieve versie

Virtualisatie en IT-auditing. Scriptie ter afronding van de postgraduate IT-audit opleiding aan de VU Definitieve versie Virtualisatie en IT-auditing Scriptie ter afronding van de postgraduate IT-audit opleiding aan de VU Definitieve versie Auteur: M.J.Montero Teamnummer: 722 VU begeleider (extern): dr. Rene Matthijsse Bedrijfscoach

Nadere informatie

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst Maart 2014 2 Marktstudie financiële functie PwC Inhoud Introductie 6 Samenvatting 8 Financiële functie als business partner 9 Inzicht

Nadere informatie

Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: ICT-beheerder

Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer. Kwalificatie: ICT-beheerder Praktijkopdrachten ICT- en mediabeheer Kwalificatie: ICT-beheerder Kwalificatiedossier ICT- en mediabeheer 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overzicht van het kwalificatiedossier ICT- en mediabeheer...

Nadere informatie

Shared Service Centers binnen de overheid Meer met minder. Master Thesis

Shared Service Centers binnen de overheid Meer met minder. Master Thesis Master Thesis Mark Poen Utrecht, augustus 2005 Studentnummer: 527908 Universiteit van Tilburg Versiebeheer Versie Datum Opmerking 0.1 23 mei 2005 Eerste opzet scriptie 0.11 16 juni 2005 Verdere invulling

Nadere informatie

Request For Proposal. SAP Hosting en Beheer. Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie. Auteur: Rick de Zoete

Request For Proposal. SAP Hosting en Beheer. Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie. Auteur: Rick de Zoete Request For Proposal SAP Hosting en Beheer Datum: 14 oktober 2011 Versie: 1.0 definitieve versie Auteur: Rick de Zoete 1 P a g e A a n b e s t e d i n g S A P H o s t i n g e n B e h e e r Table of Contents

Nadere informatie

We do. things. amazing. We maken graag (opnieuw) kennis

We do. things. amazing. We maken graag (opnieuw) kennis We do amazing things We maken graag (opnieuw) kennis De kracht van CSC Leon van Riet, Delta Lloyd: Delta Lloyd is zeer tevreden met het door CSC geleverde software product LiFE en CSC heeft de implementatie

Nadere informatie

SAMENVATTING ITIL V3 FOUNDATION

SAMENVATTING ITIL V3 FOUNDATION V3 Sa me nva t t i ng Service Management Servicemanagement is het geheel van gespecialiseerde capabilities waarmee een organisatie waarde levert aan de klant in de vorm van services. (capabilities = resources,

Nadere informatie

DocData N.V. Jaarverslag 2013

DocData N.V. Jaarverslag 2013 DocData N.V. Jaarverslag 2013 Het Jaarverslag 2013 is opgesteld in de Nederlandse taal. De bedragen in duizendtallen zoals opgenomen in de tabellen met een Engelstalige tekst dienen te worden gelezen met

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

Samenvatting ITIL Service Management

Samenvatting ITIL Service Management Samenvatting ITIL Service Management Anton Rusbach V1.3 23 mei 2006 Inhoudsopgave Inleiding 3 ITIL Procesinrichting 5 Servicedesk 9 Configuratie Management 11 Incident management 14 Problem management

Nadere informatie

ICT Complexiteit Binnen Organisaties Architectuur als stuurmiddel?

ICT Complexiteit Binnen Organisaties Architectuur als stuurmiddel? ICT Complexiteit Binnen Organisaties Architectuur als stuurmiddel? Colofon Auteur: Ing. Roel Konieczny rkoniecz@sci.kun.nl Opleiding: Opdracht: Universiteit: Subfaculteit: Informatiekunde ICT complexiteit

Nadere informatie

Voogd & Voogd Verzekeringen. Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT. ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement

Voogd & Voogd Verzekeringen. Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT. ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement 2013 Voogd & Voogd Verzekeringen Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement 1 Hoofdstuk 1 De kenniswerker Kennis is in de westerse maatschappij

Nadere informatie

Sourcing-regie wordt kernactiviteit

Sourcing-regie wordt kernactiviteit Sourcing Governance Framework White paper Sourcing-regie wordt kernactiviteit Het bestaansrecht van de interne IT-organisatie Regie in de ICT-keten Een aantal jaren geleden maakten de eerste organisaties

Nadere informatie

ADVISORY. Zicht op HR systemen. Marktverkenning 2012. kpmg.nl. 2012 KPMG Advisory N.V.

ADVISORY. Zicht op HR systemen. Marktverkenning 2012. kpmg.nl. 2012 KPMG Advisory N.V. ADVISORY Zicht op HR systemen Marktverkenning 2012 kpmg.nl 2 Zicht op HR systemen Inhoud Inleiding Ontwikkelingen binnen het vakgebied HR Doel HR-marktverkenning 10 HRM proces 11 HRM processen 11 Administratieve

Nadere informatie

Faculteit der Maatschappijwetenschappen

Faculteit der Maatschappijwetenschappen ANTON DE KOM UNIVERSITEIT VAN SURINAME Faculteit der Maatschappijwetenschappen De opzet van de Interne Controle Unit voor de districten middels "Wide Area Network" (WAN) binnen het "Decentralization and

Nadere informatie

1-1-2 onder de loep ALS ELKE SECONDE TELT. Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012

1-1-2 onder de loep ALS ELKE SECONDE TELT. Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012 1-1-2 onder de loep Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het alarmnummer en de storingen in 2012 ALS ELKE SECONDE TELT 1-1-2 onder de loep Een onderzoek naar de opbouw en organisatie van het

Nadere informatie

Cloud Computing. Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar

Cloud Computing. Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar Cloud Computing Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar Cloud Computing Biedt Cloud Computing de juiste commerciële middelen om de IT flexibeler, gemakkelijker en toekomstgerichter

Nadere informatie

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol SAMENVATTING ITIL ITIL is nog steeds dé standaard voor het inrichten van beheerspocessen binnen een IT-organisatie. En dekt zowel applicatie- als infrastructuur beheer af. Indien gewenst kan ITIL worden

Nadere informatie

Onderzoek ITIL versus ASL

Onderzoek ITIL versus ASL Onderzoek ITIL versus ASL Datum: 6 april 2011 Status: definitief Opgesteld door: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave. 1. samenvatting.... 2 2. Inleiding.... 3 3. Wat is ASL?...

Nadere informatie

2014-2017. rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. e standaard in registers. Het CIBG zet de standaard in regis

2014-2017. rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. e standaard in registers. Het CIBG zet de standaard in regis 2014-2017 Het CIBG zet de standaard in registers. Strategisch Business Plan CIBG Het CIBG zet de standaa rd in registers. Het CIBG zet de standaard in registers. G zet de standaard in registers. e standaard

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken

SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Case study ProRail Maart 2014 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer veiliger te maken Pagina 2/5 SharePoint helpt ProRail het treinverkeer

Nadere informatie

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek 1 Factoren Vestigingsklimaat Zwaartepunten van 1 e tranche

Nadere informatie

DMP-D Document Vervanging F-16

DMP-D Document Vervanging F-16 DMP-D Document Vervanging F-16 Versie 2.0 Datum 15 december 2014 Status Definitief DEFINITIEF DMP-D Document Vervanging F-16 15 december 2014 Colofon Directie Materieel Logistiek Den Haag - Frederikkazerne

Nadere informatie

Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland

Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland Werkgroep Versterking Brandweeronderwijs d.d. 18 juni 2012 Harry Bovens en Heide Gramser Inhoud Oplegnotitie 1. Managementsamenvatting 3 2. Wat het voor

Nadere informatie

ANDERE PROCESSEN OF MEDEWERKERS lossen ontevredenheid over klantenservice NIET op

ANDERE PROCESSEN OF MEDEWERKERS lossen ontevredenheid over klantenservice NIET op ANDERE PROCESSEN OF MEDEWERKERS lossen ontevredenheid over klantenservice NIET op Martine Ferment Ferment Management 23 december 2011 Copyright 2011 Interactive Intelligence Group Inc. All rights reserved.

Nadere informatie