Gemeente Den Haag RIS141307_30-OKT-2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Den Haag RIS141307_30-OKT-2006"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag RIS141307_30-OKT-2006 Ons kenmerk BSD/ RIS EVALUATIE DAG VAN DE HAAGSE GESCHIEDENIS 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien: - de evaluatie van de Dag van de Haagse Geschiedenis 2005; - de daarin opgenomen conclusies en het voorstel tot verbeterde voortzetting; Besluit: - de Dag van de Haagse Geschiedenis wederom in 2006 te organiseren; - deze dag opnieuw te evalueren; - de directeur HGA op te dragen dit te organiseren. Den Haag, 24 oktober 2006 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 BSD/ Bijlage Evaluatie van de Dag van de Haagse Geschiedenis, 4 november 2005 Waarom een Dag van de Haagse Geschiedenis? De aanleiding tot de Dag van de Haagse Geschiedenis (DvdHG)was het initiatiefvoorstel van gemeenteraadslid J. Siwpersad. In het door de raad op 10 maart 2005 aanvaardde voorstel (RIS ) werd verzocht: 1. Een jaarlijkse dag van de stadsgeschiedenis in te stellen 2. In overleg te treden met in het voorstel genoemde instellingen en organisaties, een geschikte dag te bepalen en te bepalen welke activiteiten en manifestaties in aanmerking zouden komen voor deze dag. 3. Voor het zomerreces met een financiële en organisatorische uitwerking te komen, met als uitgangspunt dat alle Hagenaars in groten getale en waar mogelijk kosteloos aan de activiteiten zouden kunnen deelnemen. In een tussenrapportage d.d. 17 mei 2005 is aan de raad gemeld, dat de doelstellingen van het initiatiefvoorstel werden onderschreven en dat gewerkt werd aan uitvoering van verschillende, met name genoemde activiteiten (RM RIS ). Op 16 september 2005 is aan de raad het definitieve programma meegedeeld (RM 2005/220 - RIS ). Daarbij is aangekondigd dat na de eerste Dag van de Haagse Geschiedenis een evaluatie moet worden gehouden, op grond waarvan wordt bepaald op welke wijze het initiatief kan worden voortgezet. Wat wil de Dag van de Haagse Geschiedenis bereiken? Hoewel bevordering van historische kennis over Den Haag al een belangrijke zelfstandige doelstelling vormt was het initiatiefvoorstel met name gericht op het ontdekken van gemeenschappelijkheid in de geschiedenis van Den Haag en de inwoners van deze stad om zodoende bij te dragen aan onderling begrip en het wegnemen van cliché-beelden. De Dag van de Haagse Geschiedenis is dan één van de middelen om te komen tot betere leefbaarheid. Het Haags Gemeentearchief (HGA) heeft deze doelstelling overgenomen en daarmee in de uitvoering van de verschillende activiteiten rekening gehouden. Wie waren er bij betrokken? De organisatie van de dag is neergelegd bij het HGA. De Dienst Openbare Bibliotheek (DOB) en het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding (HCO) zijn nauw betrokken geweest bij het project en hebben beide een belangrijk aandeel gehad in de organisatie van activiteiten. Daarnaast is samenwerking gezocht met diverse culturele instellingen in Den Haag. Bestuurlijk waren portefeuillehouders Cultuur & Onderwijs nauw betrokken Buren : het thema van de Dag van de Haagse Geschiedenis in 2005! Bij de keuze voor een dag en een thema heeft oriëntatie plaatsgevonden op allerlei bestaande landelijke activiteiten die een relatie hebben met geschiedenis. Er is bijvoorbeeld de Museumnacht, Open Monumentendag en de Open Archievendag. Er is voor gekozen om de Dag van de Haagse Geschiedenis te laten vallen in de Week van de Geschiedenis.

3 BSD/ Dit is een landelijke activiteit, die in 2005 voor de tweede keer is georganiseerd. Het thema van de Week van de Geschiedenis was Buren. Besloten is om dit thema ook voor de Dag van de Haagse geschiedenis te gebruiken. In samenwerking met de Stichting Haagse Geschiedschrijving is erop aangestuurd dat de presentatie van Deel III van de Haagse Geschiedschrijving op de betreffende dag (4 november) kon plaatsvinden. De verwachting bij aansluiting op deze activiteiten was, dat dit zou leiden tot versterking van de Dag van de Haagse Geschiedenis: - in de landelijke publiciteit werd in die periode al de nadruk gelegd op geschiedenis; - rond het thema Buren vond al landelijke publiciteit plaats; - er kon worden meegelift op de landelijke activiteiten en er was sprake van wederzijdse versterking: o de opening van de Week van de Geschiedenis vond plaats in Madurodam. o de Open Archievendag viel eveneens in de Week van de Geschiedenis. o de presentatie van Deel III van de Haagse Geschiedschrijving. Wat is er allemaal georganiseerd voor de Dag van de Haagse Geschiedenis in 2005? De volgende activiteiten zijn in het kader van de Dag van de Haagse Geschiedenis uitgevoerd: 1. Huis aan huis verspreiding van de Geschiedeniskrant Als extra uitgave van De Stadskrant (bijlage bij de Posthoorn) is huis-aan-huis de Geschiedeniskrant verspreid (16 pagina s in full-color, adressen + losse verspreiding van stuks). In de krant werd het thema Buren belicht vanuit verschillende historische invalshoeken. Als mede-redacteur en auteur speelde de (toen nog beoogde) nieuwe hoogleraar Sociale Geschiedenis W. Willems een belangrijke rol. Verder werd in de Geschiedeniskrant aandacht besteed aan: - de projecten van de DOB en het HCO (die gericht waren op 4 november) - een fotoquiz voor scholieren - kortingsbonnen van tien Haagse erfgoedinstellingen. 2. Onderwijsactiviteiten/educatieve begeleiding scholen Het HCO heeft onderwijsactiviteiten ondernomen gericht op de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Via de Geschiedeniskrant en via een aparte mailing aan de onderwijsinstellingen is de aandacht gevestigd op deze activiteiten. Leerlingen in de leeftijdsgroep van jaar zijn uitgenodigd om een presentatie te maken over de buurt/buren van 70 jaar geleden. De beste presentatie (video, website, tekening etc.) is beloond met een prijs. 3. Projecten DOB / Cultuurpunt Den Haag De DOB heeft in samenwerking met Cultuurpunt Den Haag op 4 november de aftrap gegeven van twee projecten: een fotowedstrijd ( fotografeer je buren ) en een oral history-project ( wijkbewoners vertellen hun persoonlijke geschiedenis aan buren en medewijkbewoners ). Deze aftrap was op de Dag van de Haagse Geschiedenis tijdens een bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Via een begeleide historische stadswandeling werden de aanwezigen vervolgens naar de Kloosterkerk begeleid.

4 BSD/ Grote bijeenkomst in de Kloosterkerk Hier werd een gevarieerd programma geboden: - een optreden van de Hindostaanse dansgroep Bollywood Fever - een rede door mevr. E. van Dijk-Staats, wethouder van Financiën en Cultuur - een openbaar college van de nieuwe hoogleraar stadsgeschiedenis. Per 1 november 2005 zijn L. Lucassen en W. Willems benoemd op de leerstoel Sociale Geschiedenis van de Leidse universiteit/haagse Campus. De kersverse hoogleraar W. Willems hield op 4 november zijn eerste openbare college in de Kloosterkerk - presentatie door raadslid R. Baldewsingh van de expositie over de Hindostaanse migratie en Hindostaans Den Haag op de door het HGA geproduceerde Hindostaanse cultureel-historische website ( - een rede van de voorzitter van de Stichting Haagse Geschiedschrijving, G. van Herwaarden, bij de beëindiging van het historische megaproject - de presentatie van deel III van de Haagse Geschiedschrijving, de geschiedschrijving van Den Haag - jeugdherinneringen aan Den Haag door Kees van Kooten. 5. Uitgave van de brochure: De kortste geschiedenis van Den Haag Auteurs: R. Bartels en T. de Nijs. De in 5000 ex. gedrukte brochure wordt gratis verspreid (NB: nadien is deze brochure vertaald in het Engels en Frans voor internationaal gebruik) 6. Vrije toegang/activiteiten erfgoedinstellingen Tien erfgoedinstellingen in Den Haag hebben meegewerkt aan het bieden van kortingen op toegang of producten op 4 november en in de periode na 4 november: - Archeologie (gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer) - Museum Beelden aan Zee - Louis Couperus Museum - Haags Historisch Museum - Letterkundig Museum/Kinderboekenmuseum - Geschiedkundige Vereniging Die Haghe - Panorama Mesdag - Zeemuseum - Museon - Mauritshuis Welke kosten zijn er gemaakt voor de Dag van de Haagse Geschiedenis? De begroting van de activiteiten omvatte een bedrag van euro. De uiteindelijke realisatie lag daar net boven: euro. Het project is voor de helft gefinancierd door de gemeente (HCO, Cultuur en Haags Gemeentearchief) en voor de andere helf door Fonds 1818 en de sponsoren Waanders Uitgevers en Stichting Haagse Geschiedschrijving.

5 BSD/ Zijn de doelstellingen behaald? De eerste Haagse Dag van de Geschiedenis is in diverse opzichten een groot succes gebleken: * Door verschillende activiteiten te concentreren op één dag is breed de aandacht gevestigd op Geschiedenis: huis-aan-huis Geschiedeniskrant uitgebreide media-berichten folders * De bijeenkomsten in de Centrale Bibliotheek en in de Kloosterkerk waren in termen van opkomst en programma zeer succesvol; * Tien verschillende erfgoedinstellingen waren betrokken; * Er zijn door de DOB verschillende activiteiten opgestart; * Het HCO heeft incidenteel onderwijsactiviteiten ontplooid; * Het thema van de dag ( Buren ) is gebruikt op een manier, die in beginsel geschikt is om bruggen te slaan tussen mensen van verschillende achtergrond. Toch zijn er nog een aantal aandachtspunten: * Deze eerste Dag van de Haagse Geschiedenis is er onvoldoende in geslaagd om inwoners met een niet-westerse achtergrond te betrekken bij de activiteiten. Weliswaar is de Geschiedeniskrant bij iedereen op de deurmat gevallen, maar in de bijeenkomsten in Kloosterkerk en Centrale Bibliotheek was de diversiteit van Den Haag onvoldoende zichtbaar. * Het organiseren van de Dag van de Haagse Geschiedenis in de landelijke Week van de Geschiedenis gaf onvoldoende helderheid aan het Haagse karakter van de dag. Vooral de culturele instellingen hebben aangegeven dit verwarrend te vinden * Bij het aanwezige publiek in de Kloosterkerk waren de diverse leeftijdscategorieën onvoldoende vertegenwoordigd. Vooral de oudere bevolking was hierbij aanwezig. * Er werd betrekkelijk laat financiering gevonden voor de activiteiten die het HCO naar het onderwijs ging ondernemen. De voorbereidingstijd was daardoor te kort om op 4 november afgeronde projecten te kunnen presenteren. Het thema bleek moeilijk in te passen in het reguliere programma en de tijd tussen het verschijnen van de Geschiedeniskrant en de Dag van de Haagse Geschiedenis bleek voor de scholen te kort om er op te kunnen reageren. * Te weinig mogelijkheden voor cultureel erfgoed instellingen om hun programma aan te passen aan de Dag van de Haagse Geschiedenis en acties te ondernemen. Wat gaat er in het vervolg anders? Het succes van de eerste Dag van de Haagse Geschiedenis is groot genoeg om deze activiteit opnieuw te organiseren. Op enkele punten zal echter duidelijker gestuurd worden: * De diversiteit van Den Haag moet beter zichtbaar worden in de activiteiten en manifestaties, zowel multicultureel als met betrekking tot de leeftijdsopbouw; * Cultureel Den Haag wordt meer in de voorbereiding betrokken; * Eigen identiteit Dag van de Haagse Geschiedenis vaststellen. Wat betekent dit voor de Dag van de Haagse Geschiedenis in 2006? De Dag van de Haagse Geschiedenis wil graag aansluiten bij overige gemeentelijke initiatieven en zo veel mogelijk haar thema hier op laten aansluiten. De Dienst Openbare Bibliotheek (DOB) heeft aangegeven de start van het project De Haagse Canon te laten plaatsvinden op de Dag van de Haagse Geschiedenis.

6 BSD/ Daarom is het volgende thema gekozen: De Haagse Schatkist Het achterliggende idee hierbij is dat de inwoners aan het woord komen om te laten zien welke schatkist aan historische verhalen zij bezitten en hoe dit door het HGA en de DOB kan worden geïllustreerd en in een historische context kan worden gezet ( menselijk kapitaal ). Overigens loopt het project de Haagse Canon door tot 5 mei De Dag van de Haagse Geschiedenis krijgt een ruimtelijke spreiding over de stad. De DOB stelt haar filialen hiervoor ter beschikking. Ook dit jaar wordt de Geschiedeniskrant uitgegeven met artikelen rondom de historisch relevante aspecten van de stadsdelen. Op 3 november 2006 wordt in het Atrium een bijeenkomst georganiseerd met lezingen, bijdragen van scholieren en andere sprekers. De kosten van de Dag van de Haagse Geschiedenis in 2006 worden begroot op (idem als in 2005). Deze kosten worden meegenomen in het totaalbudget van het project van de Haagse Canon

Dag van de stadsgeschiedenis

Dag van de stadsgeschiedenis rv 28 RIS nr. 125199_050222 RIS125199_02-MRT-2005 Initiatiefvoorstel Dag van de stadsgeschiedenis CDA gemeenteraadsfractie Den Haag Jozef Siwpersad 22 februari 2005 Inleiding Er zijn vele krachten werkzaam

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool

Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool Gemeente Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2011.250 - BOW/2011.663 RIS 181735 Doorkiesnummer 070-353 33 51 E-mailadres Onderwerp oprichten stedelijke stichting brede buurtschool

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ;

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ; Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.2955 RIS 141129_19-okt-2006 STARTNOTITIE THE HAGUE FESTIVALS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er behoefte is aan bundeling en het creëren

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven;

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven; RIS160605_26-JAN-2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2008.4238 RIS 160605 ATLANTIKWALLMUSEUM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er in de Haagse samenleving veel belangstelling

Nadere informatie

Museon, Holland Harbour Producties

Museon, Holland Harbour Producties AGENDA Activiteiten van Haagse instanties betrokken bij het netwerk Erfgoed Haagse Migranten: Den Haag, stad van aankomst 2011-2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele ontwikkelingen, volg

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.901 RIS126285_06-MRT-2005 VOORLICHTING EN EXTERNE BETREKKINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Voorlichting

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende:

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: RIS115785_29-APR-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2004.1019 RIS 115785 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: dat de raad van

Nadere informatie

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2009.259 RIS 162930 BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX

BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX Gemeente Den Haag Ons kenmerk BFA/2005.74 RIS133507_08-DEC-2005 BIJZONDERE RUIMTEN STADHUIS/BIBLIOTHEEKCOMPLEX HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: het beleidskader voor de verhuur van

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 29 november 2006 Nummer voorstel: 215/2006 Onderwerp: Initiatiefvoorstel van

Nadere informatie

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen?

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen? Gemeente Hoogeveen R - MEI 2015 DATUM 30 april 2015 ONDERWERP Beantwoording schriftelijke vragen museum ONS NUMMER Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen

Nadere informatie

Onderwerp Burgeradvieskring Rustenburg Oostbroek

Onderwerp Burgeradvieskring Rustenburg Oostbroek Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad RIS121827_15-nov-2004 Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.206-BSD/2004.3416 RIS 121827 Doorkiesnummer 070-353 5000

Nadere informatie

Hierbij leggen wij u het plan van aanpak voor dat moet worden voorzien in een humaan alternatief voor de verslaafde prostituees van de tippelzone.

Hierbij leggen wij u het plan van aanpak voor dat moet worden voorzien in een humaan alternatief voor de verslaafde prostituees van de tippelzone. RIS116269_13-MEI-2004 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.083 - BOW/2004.517 RIS 116269 Doorkiesnummer 070-353 5000

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2007.228 - BOW/2007.1305 RIS 151081 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

WIJZIGING AANWIJZINGSBESLUIT VERORDENING OP DE BINNENWATEREN MET BETREKKING TOT DE VAN MAANENKADE EN HET WILLEM DREESPARK

WIJZIGING AANWIJZINGSBESLUIT VERORDENING OP DE BINNENWATEREN MET BETREKKING TOT DE VAN MAANENKADE EN HET WILLEM DREESPARK Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2010.539 RIS 176666 WIJZIGING AANWIJZINGSBESLUIT VERORDENING OP DE BINNENWATEREN MET BETREKKING TOT DE VAN MAANENKADE EN HET WILLEM DREESPARK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen. RIS116033_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2004.1411 RIS 116033 AANBESTEDINGSRICHTLIJN GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: de Aanbestedingsrichtlijn gemeente

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

10 september n.v.t.

10 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 september 2018 9 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007

Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007 Gemeente Den Haag RIS149003_25-SEP-2007 Ons kenmerk BSD/2006.1278 MODELBRUIKLEENOVEREENKOMST COMPUTER- EN COMMUNICATIEAPPARATUUR BURGEMEESTER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien: het bepaalde

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen:

Tijdens de raadsvergadering op 30 oktober 2003 heeft de raad de motie 6.8 (Van Lente, De Jong, en Van der Zalm) aangenomen: Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2004.062 - BOW/2003.1571 RIS115222_06-apr-2004 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005

REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005 RIS122936_23-DEC-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk GBD/2004.25916 RIS 122936 REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - de artikelen

Nadere informatie

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/2005.679 RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Rapport Nationaal Archief over toekomst gemeentearchief Nummer: Datum vergadering: 26-02-2008 Conceptbesluit: I. De raad wordt voorgesteld om het volgende

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over:

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over: Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

De conferentie vindt plaats in de periode van november a.s.

De conferentie vindt plaats in de periode van november a.s. 1 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 150/BSD RIS 080412 Doorkiesnummer (070) 3532064 Aantal bijlagen Onderwerp Internationale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: 2009.0.081.278. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 11

AGENDAPUNT NR: 2009.0.081.278. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 11 AGENDAPUNT NR: 2009.0.081.278 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009 Pagina 1 van 11 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2009.0.081.278 Datum Zaaknummer 2009-06-01330

Nadere informatie

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133300_30-NOV-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.2418 RIS 133300 REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel

Nadere informatie

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ).

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ). Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.4078 RIS 151329_27-DEC-2007 EFRO PROGRAMMA 2007-2013 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/2007.3764).

Nadere informatie

Vergroten veiligheidsbewustzijn en rookmelderdichtheid in het buitengebied. Resultaten van de gemeente: Menterwolde Pekela Veendam

Vergroten veiligheidsbewustzijn en rookmelderdichtheid in het buitengebied. Resultaten van de gemeente: Menterwolde Pekela Veendam Vergroten veiligheidsbewustzijn en rookmelderdichtheid in het buitengebied Resultaten van de gemeente: Menterwolde Pekela Veendam Juli 2012 Colofon Uitgave Auteur Contactadres : Brandweer Regio Groningen

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG. gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191)

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG. gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191) Gemeente Den Haag RIS105553_16-05-2003 Ons kenmerk BSW/2003.121 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG gezien het raadsvoorstel intrekken van het besluit uit 1993 (rv 191) Besluit de volgende

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2003.3927 RIS112290_8-1-2004 PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Op het terrein van TNO in Ypenburg wordt munitie getest en opgeslagen. Volgens de

Nadere informatie

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009

ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ONTVANGEN 2 9 APR. 2009 ivng-afdeling Utrecht Postbus 1! 3430 AA NIEUWEGEIN P Vereniging van Nederlandse Gemeenten i doorkiesnummer uw kenmerk (070)373 8702 \ betreft ons kenmerk Kandidaatstellingsprocedure

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS092127_06-12-2001 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm Doorkiesnummer (070) 3534068 Aantal bijlagen Onderwerp preadvies

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Ondernemingsplan 20-202 en concept-begroting 20 van de Atlant Groep. Registratienummer: 245029 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 juli 200 Datum vergadering: dinsdag

Nadere informatie

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog Statenmededeling Onderwerp Militair erfgoed Tweede Wereldoorlog en Oorlogsmuseum Overloon Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon

Nadere informatie

EIGENRISICODRAGERSCHAP IN HET KADER VAN DE WET WERK EN INKOMEN (WIA) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

EIGENRISICODRAGERSCHAP IN HET KADER VAN DE WET WERK EN INKOMEN (WIA) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.3843 RIS134085_05-jan-2006 EIGENRISICODRAGERSCHAP IN HET KADER VAN DE WET WERK EN INKOMEN (WIA) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: het in werking

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag

RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag RIS123603_15-feb-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BBZ/2004.19 RIS 123603 REGLEMENT VOOR DE HAAGSE BEVOLKINGSADMINISTRATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op de Wet gemeentelijke basisadministratie

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 5 januari 2009 AGENDA NR. 6

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 5 januari 2009 AGENDA NR. 6 VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 5 januari 2009 AGENDA NR. 6 VOORSTEL 1. Het vaststellen van het Milieubeleidsplan 2009 2012 een het daarin opgenomen milieu-uitvoeringsprogramma 2009; 2. Het beschikbaar stellen

Nadere informatie

ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC)

ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC) Openbaar Onderwerp ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC) Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Onze gemeente heeft een jarenlange subsidierelatie

Nadere informatie

Onderwerp Internationale Samenwerking

Onderwerp Internationale Samenwerking Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2005.103 - BSD/2005.749 RIS 126818_15-apr-2005 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

STATUUT KLANKBORDGROEP ROZENBURG

STATUUT KLANKBORDGROEP ROZENBURG STATUUT KLANKBORDGROEP ROZENBURG Definitieve versie 7 juni 2005 Inhoud Pagina 1. Ontstaansgeschiedenis 3 2. Doelstellingen 3 3. Werkwijze 3 4. Toetreding 4 5. Uittreding 4 6. Schooladoptieplan 4 7. Communicatie

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994.

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994. Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2010.150 RIS 178674 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegingen: - in de vorige collegeperiode was het de uitdrukkelijke

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2014.673 RIS 276992 REGELING RECHTSPOSITIE TRAINEES 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op het traineeprogramma gemeente Den Haag; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? In de begroting 2016 gaven wij aan dat de het ambities en doelen voor de provinciale kerntaak Cultuur en Erfgoed tot en met 2016 benoemd

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0076 Rv. nr.: 12.0076 B&W-besluit d.d.: 26-6-2012 B&W-besluit nr.: 12.0647 Naam programma +onderdeel: Economie en Toerisme, kenniseconomie Onderwerp: Beleidskader cofinanciering Leiden

Nadere informatie

Björn Gadet raad00221

Björn Gadet raad00221 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Björn Gadet 0631699062 bjorngadet@vrbzo.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00221 Ontwerpbegroting 2014 Veiligheidsregio Brabant

Nadere informatie

Besluit: De subsidieaanvragen voor zorginfrastructuurmiddelen van Careyn en Catharina Stichting af te wijzen.

Besluit: De subsidieaanvragen voor zorginfrastructuurmiddelen van Careyn en Catharina Stichting af te wijzen. AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 169839 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Aanvraag subsidie zorginfrastructuurmiddelen Besluit: De subsidieaanvragen voor

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1577 RIS 182099 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS109225_14-10-2003 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 157 - BSW/03/522 RIS 109225 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012

VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2011.240 RIS 181986 VASTSTELLEN REGELING GECOMBINEERDE AANSLAG EN AUTOMATISCHE INCASSO 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: met ingang van

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201723519 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van 18 studentenwoningen Scheepmakersstraat 8, 8A t/m H, 8J t/m 8N, 8P t/m 8S tot

Nadere informatie

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP)

Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP) Met het Budget Educatie en Participatie Projecten willen de provincie Groningen en het Rijk een aantal doelstellingen bereiken. We hanteren daarbij een

Nadere informatie

Terugblik op deel twee van het Huizer Erfgoed pilotproject januari juni 2015.

Terugblik op deel twee van het Huizer Erfgoed pilotproject januari juni 2015. Terugblik op deel twee van het Huizer Erfgoed pilotproject januari juni 2015. Doel van het project In 2015 is het tweede deel van het pilotproject door de coördinator erfgoed van de bibliotheek voortgezet.

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 7 december 2017 onderwerp Beantwoording motie ruimte voor experiment Stichting Goudsteeg 21 portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (260) medeopstellers afdeling

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nummer 12.0027. ; besluit d.d. 24-10-2012 Onderwerp Beantwoording brief over de herverdeling van het gemeentefonds en besteding op het Cluster Educatie. Besluiten:Behoudens

Nadere informatie

gemeente Bergen op Zoom.

gemeente Bergen op Zoom. Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam : Eindrapportage

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM Agendering x Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60

ons kenmerk BB/U200700861 Lbr. 07/60 Brief aan de leden T.a.v. het college VIMC Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Onderwerp Invulling tussentijdse vacatures in VNG-commissies en CvA uw kenmerk ons

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Bewegingstuin voor ouderen bij het Kulturhus aan de Jeugdlaan Beesd.

Raadsvoorstel. Onderwerp Bewegingstuin voor ouderen bij het Kulturhus aan de Jeugdlaan Beesd. Raadsvoorstel Vergadering : 28 juni 2011 Voorstelnummer : 06.20 Registratienummer : 11.000249 Portefeuillehouder : J.E. Brand-Boom Afdeling : Griffie Bijlage(n) : 1 Commissie/datum : Samenleving, 6 juni

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2005.1164 I RIS 134231_3-jan-2006 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEREN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelet op artikel 18, eerste lid onder d,

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Riedsútstel. Underwerp Duurzaamheidsbeleid 2014-2018

Riedsútstel. Underwerp Duurzaamheidsbeleid 2014-2018 Riedsútstel Ried : 22 januari 2015 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Informerend d.d. 6 november 2014 Agindapunt : 10 Portefúljehâlder : M. van der Veen Amtner : mw. R.M.A. van Sonsbeek

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.3396 RIS133161_24-NOV-2005 PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gezien de ledenbrief van de Vereniging

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

Projectplan EersteWereldoorlog.nu Samenvatting

Projectplan EersteWereldoorlog.nu Samenvatting 1 1. Inleiding In 2014 was het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. In 2014-2018 wordt wereldwijd stilgestaan bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Nederland neutraal

Nadere informatie

RICHTLIJNEN AANVRAAG REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST

RICHTLIJNEN AANVRAAG REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST RICHTLIJNEN AANVRAAG REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST RICHTLIJNEN AANVRAAG REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST Inleiding Deze richtlijnen zijn bestemd voor iedereen die een aanvraag wil indienen

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid 15/2003 Registratienummer 2.62145 Opgesteld door, telefoonnummer Paula Croonen, 2261 Programma Cultuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'.

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder S. Bak Collegevergadering 2 juli 2013 Inlichtingen Rob Kouwenhoven Registratienummer 2013.0050749 1. Samenvatting Wat willen we bereiken?

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie 1. Inleiding In september 2011 heeft de gemeenteraad van Velsen uitgangspunten op het gebied van millenniumdoelstellingen

Nadere informatie

logoocw De heer prof. dr. F. P. van Oostrom 26 mei 2005 ASEA/DIR/2005/23876 Taakopdracht voor de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon geen

logoocw De heer prof. dr. F. P. van Oostrom 26 mei 2005 ASEA/DIR/2005/23876 Taakopdracht voor de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon geen logoocw De heer prof. dr. F. P. van Oostrom Den Haag Ons kenmerk 26 mei 2005 ASEA/DIR/2005/23876 Onderwerp Taakopdracht voor de commissie Ontwikkeling Nederlandse Canon Bijlage(n) geen Geachte heer Van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Openbaar Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting In het

Nadere informatie

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 Gemeente Den Haag Ons kenmerk HGR/2011.12 RIS 180930 VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende de toelichting, Besluit:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2018-15206 Visie Veerplein 30 oktober 2018 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders stelt u voor te besluiten tot: 1. Het vaststellen van de visie op

Nadere informatie

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl Lelystad, 9 oktober 2015 Onderwerp: Aftreden GMR Geachte leden van de gemeenteraad van Lelystad, De gemeenschappelijke

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1196 RIS 246784 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden

Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie. Onderwerp Inhuur personeel derden Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan : de Commissie van Veiligheid, Bestuur en Financiën en de Rekeningencommissie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2008.4085 - RIS

Nadere informatie

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 16 februari 2016 Onderwerp: Peilnota ruimtelijk-economische koers U-10 Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de Peilnota ruimtelijk-economische koers van de bestuurstafels

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie