I. In te stemmen met de inhoud van de herziening van het projectdocument 'Eurocinema-locatie' (Hengelolaan/Leyweg).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. In te stemmen met de inhoud van de herziening van het projectdocument 'Eurocinema-locatie' (Hengelolaan/Leyweg)."

Transcriptie

1 RIS HERZIENING PROJECTDOCUMENT EUROCINEMA-LOCATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: met het aangaan van een overeenkomst met Weboma en het actualiseren van het projecdocument en GREX voor de Eurocinema-locatie een locatie kan worden ontwikkeld die sinds jaren geen definitieve functie heeft. Besluit: I. In te stemmen met de inhoud van de herziening van het projectdocument 'Eurocinema-locatie' (Hengelolaan/Leyweg). II. In te stemmen met de onderliggende (geheime) herziening grondexploitatie Eurocinema (SBK-nummer ES-129) met een negatief saldo van ,00 op netto contante waarde per 1 januari Het plan kent op eindwaarde per 31 december 2019 een negatief saldo van ,00. De herziening van deze grondexploitatie resulteert in een effect van ,00 negatief ten opzichte van de stand bij de Programmarekening III. In te stemmen met de dekking van het tekort voor ,00 ten laste van de in het coalitieakkoord opgenomen 18 miljoen bij het onderdeel Wonen en Duurzaamheid, ten behoeve van het realiseren van voldoende goede en betaalbare woningen in het goedkope segment (sociale woningbouw) en deze middelen toe te voegen aan de voorziening negatieve plannen. IV. In te stemmen met de risicoanalyse en de impact op het benodigd weerstandsvermogen van ,00. Dit bedrag is ,00 lager dan bij het MPG Den Haag, 21 juni 2016 Het college van burgemeester en wethouders de secretaris de burgemeester mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen Gemeente Den Haag Postbus T Spui DP Den Haag Den Haag

2 Herziening projectdocument Eurocinema-locatie 21 juni 2016

3 1. Inleiding Het pand van de voormalige bioscoop Eurocinema, grenzend aan het winkelcentrum Leyweg, staat al jaren leeg. Om op deze plek een ontwikkeling mogelijk te maken is in 2008 het projectdocument Eurocinema-locatie opgesteld. Het plan waarop dit document is gebaseerd is echter niet uitgevoerd. Het bestaande projectdocument en de grex moeten worden herzien vanwege een wijziging in het programma van koopwoningen naar sociale huurwoningen. In deze herziening worden de wijzigingen ten opzichte van 2008 omschreven. Bestaande situatie De voormalige bioscoop grenst aan de noordzijde van het winkelcentrum Leyweg. De locatie ligt op de hoek Leyweg /Hengelolaan 175 op het knooppunt van deze twee belangrijke verbindingswegen. Bouwfonds MAB was in 2008 de beoogde ontwikkelaar met een plan dat op basis van een prijsvraag was ontwikkeld. Het ambitieuze plan met koopappartementen bleek echter als gevolg van de economische crisis niet haalbaar en Bouwfonds heeft zich in 2010 teruggetrokken. Bij gebrek aan planinitiatief en vertrouwen in de markt bleek het in de daaropvolgende periode lastig om een nieuwe geïnteresseerde partij voor deze ontwikkeling te vinden. Deze is nu gevonden in het Westlands ontwikkelingsbedrijf Weboma Ontwikkeling. Weboma heeft een plan voorbereid ten behoeve van 65 sociale huurwoningen. Afnemer is woningbouwcorporatie Arcade Wonen.

4 Huidige situatie en ligging 2. Projectkader 2.1 Structuurvisies In de Structuurvisie Den Haag 2020 wordt gestreefd naar verdichting. De woningbouw op deze bouwlocatie past in de visie om langs doorgaande wegen uit te gaan van een bouwhoogte van minimaal vijf bouwlagen en de herbestemming van voormalige winkelstrepen. Nu de Eurocinema-locatie weer een functie krijgt, wordt invulling gegeven aan het belang dat in de Structuurvisie Den Haag Zuidwest wordt toegekend aan een sterke Leywegzone. De Leyweg verbindt een aantal belangrijke voorzieningen op stedelijk- en stadsdeelniveau. Sinds het vorig projectdocument (2008) wordt veel geïnvesteerd in deze voorzieningen; het Ziekenhuis Leyenburg, het winkelcentrum Leyweg en het stadsdeelkantoor/de bibliotheek. Voor de nieuwe woningen op de Eurocinema-locatie is de ligging nabij deze voorzieningen gunstig Stedenbouwkundige uitgangspunten De stedenbouwkundige uitgangspunten in het projectdocument zijn gebaseerd op de uitkomst van de ontwerpwedstrijd van destijds. Deze zijn vertaald in het bestemmingsplan Juridische en planologische aspecten De bestemming op basis van het plan van Bouwfonds is overgenomen in de laatste actualisatie van het bestemmingsplan Morgenstond. Dit bestemmingsplan is sinds 10 februari 2016 onherroepelijk.

5 Aan deze locatie is de functie Gemengd-1 toegekend. Op de begane grond en eerste verdieping zijn dienstverlenende bedrijven, maatschappelijke voorzieningen I, lichte horeca en sportvoorzieningen mogelijk. In de laatste herziening is hieraan de functie wonen toegevoegd. De overige bouwlagen zijn bestemd voor wonen. De maximale hoogte van de bebouwing is 45 meter. De nieuwe bebouwing moet de rooilijn van de aangrenzende bebouwing volgen. Het bestemmingsplan Morgenstond dient als toetsingskader voor de aanvraag omgevingsvergunning voor de Eurocinema-locatie. In het plan van Weboma wordt afgeweken van de in het bestemmingsplan geprojecteerde parkeergarage. 2.4 Openbare ruimte De openbare ruimte moet conform het Handboek Openbare Ruimte voldoen aan de Residentie Kwaliteit. In het plangebied is geen groen van betekenis aanwezig. In de openbare ruimte staan twee straatbomen die binnen de invloedsfeer van het project vallen. Één boom aan de Hengelolaan maakt deel uit van de kenmerkende laanbeplanting. Bij de sloop en bouw moeten maatregelen worden getroffen om de bomen te beschermen. 3. Planinhoud 3.1 Programma Het plan van Weboma bestaat uit een nieuw te bouwen appartementencomplex. De plint bestaat uit 2 bouwlagen die ruimte bieden aan de bergingen. Het is namelijk constructief niet mogelijk om een kelder te maken op deze plek. Achter de gevels in de plint zijn de algemene ruimtes gepland. Zodoende kon een open glazen gevel en entrée worden ontworpen.

6 Daarbovenop worden 13 woonlagen gebouwd met circa 65 sociale huurappartementen van in totaal circa m2 bvo, inclusief bijbehorende voorzieningen. Het nieuwe programma van dit gebouw past binnen de door de gemeente gewenste inhaalslag voor het toevoegen van sociale woningen in de stad, de verdichtingsopgave en het beleid ten aanzien van kansenzones. 3.2 Openbare Ruimte Met dit nieuwbouwplan blijft de inrichting van de aangrenzende openbare ruimte ongewijzigd. De buitenruimte wordt zonodig na de bouw herstraat conform de huidige inrichting. 4. Verkeer en parkeren 4.1 Bereikbaarheid De Eurocinema-locatie is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Het plangebied wordt begrensd door de doorgaande wegen de Hengelolaan en de Leyweg. Deze wegen worden begrensd door vrij liggende fietspaden. Tegenover de locatie ligt het busstation Leyweg. Hier stoppen zowel stads- als streekbussen. Tegenover de locatie ligt het busstation Leyweg 4.2 Parkeren Het bleek niet mogelijk om parkeerplaatsen op eigen terrein te realiseren. In verband met de beperkte ruimte op de bouwlocatie werd het te duur om een gebouwde parkeergarage te realiseren. Dit zou bovendien een parkeergarage van diverse lagen betekenen. De toekomstige eigenaar, Arcade, zal het benodigd aantal parkeerplaatsen in de tegenovergelegen parkeergarage van het winkelcentrum Leyweg afnemen. 5. Uitvoeringsaspecten en planning 5.1 Verwerving en tijdelijk beheer De gemeente heeft het pand eind 2008 aangekocht van Zuidervastbeheer II BV. Het pand is vervolgens in tijdelijk beheer gegeven aan Ad Hoc. Komende zomer wordt het pand leeg opgeleverd.

7 5.2 Uitvoering Nadat het pand leeg is start het nader asbestonderzoek en wordt zo nodig gesaneerd. De overige onderzoeken zijn uitgevoerd en geven geen aanleiding voor aanvullende acties. Vooruitlopend op de sloop wordt een KPN verdeelstation verplaatst naar de Hengelolaan. De voorbereiding van de sloop start nadat de aanvraag omgevingsvergunning ontvankelijk is. Het is de bedoeling dat vanaf september 2016 wordt gesloopt tot en met februari Uitgifte en bouw Nadat de grond bouwrijp is en de omgevingsvergunning is verleend zal de grond in erfpacht worden uitgegeven aan Weboma. De bouw staat gepland van maart 2017 tot en met augustus Milieu en duurzaamheid 6.1 Waterberging en afvalwater Het plangebied is volledig verhard. Er is geen open water of groen. Er is in de nieuwe situatie geen sprake van toename aan verharding. Compenserende waterberging is daarom niet noodzakelijk. In dit gedeelte van Den Haag is nog geen gescheiden rioolsysteem. Invoering van dit systeem is wel wenselijk. Bij nieuwbouw worden eisen gesteld aan de aanleg van een gescheiden systeem tot 1 m buiten de rooilijn. Wanneer de gemeente het gemengde systeem gaat ontkoppelen kan zodoende de nieuwbouw eenvoudig worden aangesloten. 6.2 Bestemmingsplan In het kader van het bestemmingsplan zijn diverse omgevingsfactoren getoetst. Geluid: In het kader van geluidsbelasting hoefde voor de bouw op de Eurocinema-locatie geen ontheffing van de voorkeursgrenswaarde aangevraagd te worden. Luchtkwaliteit: De nieuwbouwplannen die zijn benoemd in het bestemmingsplan Morgenstond leiden niet tot een substantiële toename van het autoverkeer. Deze ontwikkelingen zullen daarom niet in betekenende mate de luchtkwaliteit verslechteren. Externe veiligheid: De Eurocinema-locatie ligt buiten de invloedsfeer van de hoge druk aardgas transport gasleiding die langs Morgenstond loopt. Bezonning: Op basis van het bezonningsonderzoek voor de Eurocinema-locatie is de bezonning voor de omliggende woningen als voldoende beoordeeld. Windhinder: Bij realisatie van het bouwplan wordt een verslechtering van het windklimaat rond het gebouw verwacht. Ten behoeve van de omgevingsvergunning moet daarom de mate van windhinder nader worden getoetst. Zo nodig kan dit worden opgelost door luifels aan te brengen (artikel b). 6.3 Energie verbruik en klimaat Het appartementencomplex zal voldoen aan de huidige eisen uit het bouwbesluit. Dit betekent dat het gebouw een EPC score zal moeten hebben van < 0,40. Om dit te behalen zal het gebouw, zoals het nu ontworpen is, worden voorzien van een HR combiketel met lage temperatuur verwarming en vloerverwarming. Op het gehele dak worden zonnepanelen geplaatst. Het gebouw zal mechanisch worden geventileerd door middel van CO2 sensoren. De definitieve maartregelen zullen verwerkt worden in de aanvraag voor de omgevingsvergunning.

8 7. Communicatie Ten behoeve van de recente herziening van het bestemmingsplan Morgenstond hebben belanghebbenden de mogelijkheid gekregen om te reageren op onder andere de bestemming van de Eurocinema-locatie. Er zijn geen bedenkingen op deze ontwikkeling ingediend. Dit bestemmingsplan is sinds 10 februari 2016 onherroepelijk. De volgende mogelijkheid om formeel te reageren op deze ontwikkeling is in het kader van de behandeling van de aanvraag omgevingsvergunning. Het is de bedoeling dat deze in augustus 2016 wordt aangevraagd. Vooruitlopend op de aanvraag omgevingsvergunning wil Weboma in juni werkafspraken maken met de aangrenzende eigenaren (VvE Leyweg 856 t/m 908 en Vestia Den Haag Zuidoost) en de Vereniging Winkelcentrum Leyweg. Ook het wijkplatform Morgenstond wordt geïnformeerd. Wanneer er voldoende zekerheid is over de uitwerking van het ontwerp van het gebouw wordt het plan formeel gepresenteerd aan de belanghebbenden. 8. Financiën Ten behoeve van deze ontwikkeling is de grondexploitatie Eurocinema-locatie (ES 129) herzien. In 2014 zijn de financiële kaders in de grex al gewijzigd naar aanleiding van een quick-scan op basis van het vorige plan van Weboma voor de realisatie van 52 koopwoningen. De herziening van de grex is berekend ten opzichte van de quick-scan uit Uit de herziene exploitatieberekening voor het plan blijkt dat Eurocinema een geprognotiseerd nadelig saldo heeft van ,00 contant per 1 januari 2016 en ,00 per 31 december Ten opzichte van de programmarekening 2015 is dit een verslechtering van het plansaldo van ,00 per 1 januari Door aanpassing van de grondexploitatie is het benodigd weerstandsvermogen gedaald met ,00. Met de wijziging van het programma van koop- naar sociale woningen is de grondwaarde afgenomen. De gemeente draagt aan dit tekort ,00 bij vanuit de middelen die zijn opgenomen in het coalitieakkoord (RIS ) bij het onderdeel Wonen en Duurzaamheid voor het realiseren van goede en betaalbare woningen.

Herziening projectdocument

Herziening projectdocument Herziening projectdocument Eurocinema-locatie 21 juni 2016 Gemeente Den Haag Postbus 12655 T 14070 Spui 70 2500 DP Den Haag www.denhaag.nl Den Haag 1. Inleiding Het pand van de voormalige bioscoop Eurocinema,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2016.428 RIS 294507 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de gemeente

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

II. In te stemmen met de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het landschap en de infrastructuur in het Landschappelijk Raamwerk.

II. In te stemmen met de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het landschap en de infrastructuur in het Landschappelijk Raamwerk. RIS295382 PROJECTDOCUMENT KIJKDUIN Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - op 9 december 2009 het Masterplan Kijkduin (RIS 164056) door de gemeenteraad is vastgesteld als een van

Nadere informatie

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28

I. Kennis te nemen van de Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28 Gemeente Den Haag DSO/2016.89 RIS 292659 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN LOCATIE WIJHESTRAAT 28 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. het bestemmingsplan Prinsessenhof met identificatienummer NL.IMRO.0542.BPPrinsessenhof-va01

Nadere informatie

PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS297234 PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Toren van Oud al geruime tijd leeg staat; - het college middels een brief op 20 april

Nadere informatie

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE Complexen in exploitatie Het betreft exploitaties waarvoor een op uitvoering gebaseerde exploitatieopzet is vastgesteld. In deze complexen is per 31 december 2013 totaal een bedrag geïnvesteerd van ca.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Vastgesteld, d.d 24 januari 2019 Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) bestemmingsplan Wateringse Veld Noord,

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

HERZIENING PROJECTDOCUMENT NAARDERSTRAAT READY LOCATIE

HERZIENING PROJECTDOCUMENT NAARDERSTRAAT READY LOCATIE Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1753 RIS 245741 HERZIENING PROJECTDOCUMENT NAARDERSTRAAT READY LOCATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het collegebesluit Projectdocument

Nadere informatie

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN In de Scenariostudie huisvesting Nieuwkoop is gezocht naar de meest geschikte locatie voor de school. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp Projectdocument hoek Boomsluiterskade / Pletterijkade

Wethouder van Bouwen en Wonen. Onderwerp Projectdocument hoek Boomsluiterskade / Pletterijkade Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Wethouder van Bouwen en Wonen. Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening

Wethouder van Bouwen en Wonen. Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Voorzitter van de Commissie Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop.

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Februari 2015 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Servicebioscoop is op 17 december 2014 bekend gemaakt. In de bekendmaking

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de grondexploitatie Krimpenerwaard College vast te stellen; 2. de voorziening ter dekking van de

Nadere informatie

Openbare Grondexploitatie. Noordboulevard Scheveningen (Hommerson) SBK-nummer: SC-105 Projectcode: FJ084 November 2016

Openbare Grondexploitatie. Noordboulevard Scheveningen (Hommerson) SBK-nummer: SC-105 Projectcode: FJ084 November 2016 Openbare Grondexploitatie Noordboulevard Scheveningen (Hommerson) SBK-nummer: SC-105 Projectcode: FJ084 November 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina Samenvatting... 3 1. Projectomschrijving en plankaders...

Nadere informatie

Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost

Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost Nr. 2013/01129 Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost Onderwerp: Vaststelling hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting

Nadere informatie

Projectdocument. Winkelcentrum Almeloplein. 21 juni 2016. 1. Inleiding. Spui 70 2500 DJ Den Haag www.denhaag.nl Den Haag

Projectdocument. Winkelcentrum Almeloplein. 21 juni 2016. 1. Inleiding. Spui 70 2500 DJ Den Haag www.denhaag.nl Den Haag Projectdocument Winkelcentrum Almeloplein 21 juni 2016 1. Inleiding Gemeente Den Haag Postbus 12600 T 14070 Spui 70 2500 DJ Den Haag www.denhaag.nl Den Haag Het winkelcentrum Almeloplein maakt deel uit

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg 144 5801 CE Venray dossier : 2015.458 datum : 29 juni 2015, gewijzigd 20.07.2015 Ruimtelijke onderbouwing Procedure: Omgevingsvergunning voor activiteit afwijken

Nadere informatie

Partiële herziening Waterfront-Zuid Boulevard-West

Partiële herziening Waterfront-Zuid Boulevard-West Partiële herziening Waterfront-Zuid Boulevard-West Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 7 Hoofdstuk 3 Beleidskaders 9 Hoofdstuk 4 Uitvoeringsaspecten 11 Hoofdstuk

Nadere informatie

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Opinienota Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2019/401758 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling PCM Auteur Dieben, G.C. Telefoonnummer

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

2.2 Provinciaal beleid

2.2 Provinciaal beleid Bijlage behorend bij het raadsvoorstel en -besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Hoek Markt- Veestraat (wijzigingen tekst toelichting zijn cursief weergegeven). 2.2 Provinciaal beleid

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen

Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen Bijlage 3: toelichting overige projecten op hoofdlijnen Algemeen De grote grondexploitaties zijn toegelicht in de Toelichting bouwgrondexploitatie 2015. Voor de overige projecten schetsen we in deze bijlage

Nadere informatie

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie

2. Toepassing wijzigingsbevoegdheid.

2. Toepassing wijzigingsbevoegdheid. Toelichting behorende bij het wijzigingsplan ex. artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening voor de percelen Korte Brugstraat 55/55a (bestemmingsplan Kom Leur). 1. Inleiding. Op 11 mei 2009 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel. Registratienummer: 18INT01953

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel. Registratienummer: 18INT01953 Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel Registratienummer: 18INT01953 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Portefeuillehouder:

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S)

VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2008.3065 RIS 157465 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: - dat de raad van de

Nadere informatie

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders RISRIS295589 PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - de eigenaar van het grootste deel van de locatie Spui/Gedempte Gracht heeft aangegeven

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

In te stemmen met het risicoprofiel van 4.000,00 nadelig waardoor de impact op het benodigd weerstandsvermogen 3.000,00 voordelig wordt.

In te stemmen met het risicoprofiel van 4.000,00 nadelig waardoor de impact op het benodigd weerstandsvermogen 3.000,00 voordelig wordt. RIS295186 PROJECTDOCUMENT HOOGEVEENLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de locatie Hoogeveenlaan beschikbaar komt voor herontwikkeling; - Mahler Vastgoed Ontwikkeling BV een

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerp-besluit

Hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerp-besluit Hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerp-besluit Datum besluit : Naam project : Bestemmingsplan Staatsliedenbuurt Adres project : Talmastraat (tussen Talmastraat, Savornin Lohmanlaan,) Zaaknummer : Bijlagen

Nadere informatie

Vaststellen herziening bestemmingsplan "Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011

Vaststellen herziening bestemmingsplan Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 Aan de gemeenteraad Zaaknummer 175516 ONDERWERP: Vaststellen herziening bestemmingsplan "Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 Voorstel 1. Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Nieuwbouwplan appartementen

Nieuwbouwplan appartementen Historie De synagoge gelegen aan de is ontworpen door architect E. Spier. De plechtige inwijding van de synagoge vond plaats op 3 juni 1981. In 2011 voldeed de synagoge niet meer aan de wensen van de toenmalige

Nadere informatie

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen

Schijndelseweg 170. Nota van Kaders en kansen Schijndelseweg 170 Nota van Kaders en kansen Inhoudsopgave Inleiding 2 Bestaande situatie 3 Historie 3 Huidige situatie 5 Geldend bestemmingsplan 6 Kaders, kansen en risico s 8 Kaders 8 Kansen 8 Risico

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28. Kleinschalig Opdrachtgeverschap Januari 2016

Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28. Kleinschalig Opdrachtgeverschap Januari 2016 Nota van Uitgangspunten Locatie Wijhestraat 28 Kleinschalig Opdrachtgeverschap Januari 2016 INHOUDSOPGAVE 1 2 3 4 Locatie Pitch Werksessie Samenvatting Voorstel Ligging in de stad Begrenzing onderzoeksgebied

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De stedenbouwkundige kaders voor locatie De Wilgen, zoals geformuleerd in de notitie Verkavelingsopzet

Nadere informatie

VORM Ontwikkeling B.V., HW Wonen. datum

VORM Ontwikkeling B.V., HW Wonen. datum A f s p r a k e n k a d e r voor College B&W kopie VORM Ontwikkeling B.V., HW Wonen registratienummer Z09/04776 van gewenste actie Projectgroep VORM ter informatie Ontwikkeling, HW Wonen, gemeente Binnenmaas

Nadere informatie

ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade)

ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade) Gemeente Den Haag DSO/2015.1236 RIS 290940 ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - De ontwikkeling en internationale

Nadere informatie

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad tbv splitsing in gestapelde woningen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan 1.2 Ligging

Nadere informatie

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 Zienswijzennota behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd uitwerkingsplan heeft met ingang van 9

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT Datum besluit : Naam project : Bouwlocatie Baanhoek 34 te Sliedrecht Adres project : Baanhoek 34 Bijlagen : Rapport akoestisch onderzoek Bouwlocatie Baanhoek

Nadere informatie

Doel. Impuls aan de stad geven voor stedelijke vernieuwing

Doel. Impuls aan de stad geven voor stedelijke vernieuwing Grondexploitaties Doel Impuls aan de stad geven voor stedelijke vernieuwing Transformatieproces met als eindproduct : bouwrijpe grond voor woningen, kantoren of bedrijfsterreinen Vijf grote grexen: Wijnhavenkwartier

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1577 RIS 182099 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Besluit: I. In te stemmen met de herziening van het projectdocument Landgoed Ockenburgh.

Besluit: I. In te stemmen met de herziening van het projectdocument Landgoed Ockenburgh. RIS 294722 HERZIENING PROJECTDOCUMENT LANDGOED OCKENBURG HET COLLEGE VAN BURGEMESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - het projectdocument Ockenburgh Landgoed inclusief de bijbehorende grondexploitatie

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een vrijstaande woning, Folgeralaan 1a te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

1. Kan het college het onderscheid tussen de begripsbepalingen bouwlaag, extra bouwlaag en dakopbouw toelichten?

1. Kan het college het onderscheid tussen de begripsbepalingen bouwlaag, extra bouwlaag en dakopbouw toelichten? Datum 9 mei 2017 Onderwerp Antwoord van het college op de vragen van het raadslid de heer Van Vulpen, luidend schriftelijke vragen 'Bouwlaag of dakopbouw' BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN RIS296535 Het

Nadere informatie

Hogere grenswaarde formulier Wet geluidhinder

Hogere grenswaarde formulier Wet geluidhinder Wet geluidhinder 28 november 2017 1. Projectlocatie Naam van het plan/project: Stadsdennen J.P. Heyelaan 1 Adres(sen): Kadastraal perceel: HDW00B3872 2. Verzoek heeft betrekking op plannen binnen 3. Procedure

Nadere informatie

- De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op 14 februari 2008 door de raad is vastgesteld

- De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op 14 februari 2008 door de raad is vastgesteld Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1789 RIS 246576 PROJECTDOCUMENT SCHEVENINGEN HAVEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - De Nota van Uitgangspunten Scheveningen Haven op

Nadere informatie

OPENBARE Grondexploitatie. Herontwikkeling Vitalizee. SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK februari 2017

OPENBARE Grondexploitatie. Herontwikkeling Vitalizee. SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK februari 2017 OPENBARE Grondexploitatie Herontwikkeling Vitalizee SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK-507 1 februari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina Samenvatting... 3 1. Inleiding... 5 2. Plankaders... 5 2.1 Plangebied...

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 1) Status Het voorstel heeft betrekking op de collegebevoegdheid van het voeren van een inspraakprocedure op grond van artikel 2 en 4 van de Inspraakverordening

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363.

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363. Bestemmingsplan Middenweg 89 Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: 160161 ID: NL.IMRO.0363.M1605BPSTD-OW01 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging plangebied

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Bijlagen/nummer 2011/142 Dienst/afdeling/sector Raadsvoorstel 142/1 Herontwikkeling Wagnerplein Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Aan de raad, Aanleiding Doel van dit raadsvoorstel

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

KADERS PROJECT HOFDIJK

KADERS PROJECT HOFDIJK KADERS PROJECT HOFDIJK 15-9-2012 v 1.1 Aanleiding De gemeente is al enige tijd samen met de scouting aan het zoeken naar een andere locatie voor hun activiteiten. Momenteel is de scouting gevestigd op

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2015.959 RIS 287217 VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeente de groei van het autoverkeer wil beperken

Nadere informatie

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Gemeente Amsterdam Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Stadsdeel Zuid Vastgesteld Gemeente Amsterdam Ruimte en Duurzaamheid bestemmingsplan Eerste herziening Kop Zuidas Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Ons kenmerk DSO/ RIS KLUSCOMPLEX WITTE DE WITHSTRAAT 119 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag. Ons kenmerk DSO/ RIS KLUSCOMPLEX WITTE DE WITHSTRAAT 119 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.1088 RIS 290052 KLUSCOMPLEX WITTE DE WITHSTRAAT 119 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - kleinschalig opdrachtgeverschap één van de door

Nadere informatie

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders RIS295589 PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - de eigenaar van het grootste deel van de locatie Spui/Gedempte Gracht heeft aangegeven

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming

Rapport. Kantoorgebouw. voorbeeld quickscan herbestemming Rapport Kantoorgebouw voorbeeld quickscan herbestemming 1 INHOUDSOPGAVE 3 Basisgegevens 2 4 Bestemmingsplan 6 Aanvullend beleid 8 Verbouwmogelijkheden 11 Overzichtstabel procedures BASISGEGEVENS 3 Verkoopinformatie:

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie

V. Na vaststelling van de herziene grondexploitatie Escamplaan fase 2 KO (SBK nummer LO-72) het project operationeel te verklaren.

V. Na vaststelling van de herziene grondexploitatie Escamplaan fase 2 KO (SBK nummer LO-72) het project operationeel te verklaren. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.1393 RIS 253826 2 e HERZIENING PROJECTDOCUMENT ESCAMPLAAN (fase 2) KO (LO 72) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de ontwikkelaar voor

Nadere informatie

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening.

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening. Nieuwegei Gemeenteraad 2o14-1 7 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coc rdinatieregeling We Datum 1 mei 2 114 ruimtelijke ordening Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder AJ. Adriani

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsInformatiebrief Betreft Adviesnota Grondprijzenbrief

gemeente Eindhoven RaadsInformatiebrief Betreft Adviesnota Grondprijzenbrief gemeente Eindhoven Inboeknummer 12bst00209 Dossiernummer 12.19.402 08 mei 2012 RaadsInformatiebrief Betreft Adviesnota Grondprijzenbrief Inleiding De Grondprijzenbrief 2010 is op 15 december 2009 vastgesteld.

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Bestemmingsplan : Zuilichem, t Boske Behorend bij raadsbesluit : 26 september 2013 I. Procedure ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar

Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Watersportvereniging FLEVO Harderwijk, februari 2014 Ruimtelijke onderbouwing verenigingsgebouw De Knar Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Aanleiding en doel

Nadere informatie

Raadsvergadering. 14 maart D.P. van Sluis

Raadsvergadering. 14 maart D.P. van Sluis gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorstel Nummer 762717 Raadsvergadering 14 maart 2016 Datum 9 februari 2016 Programma / product / collegewerkplan Uitwerking gebiedsvisie Centraal Capelle Portefeuillehouder

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Bureau NegenTien Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 4042421 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim Nee Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Beoordelingskader... 2 1.3 Procedure... 2 1.4 Vormvrije m.e.r.-beoordeling... 2 1.5 Opzet van de

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892]

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892] ~Q~ ~A~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 39892] Aantal bijlagen: - 5 - Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het verbouwen van de begane grond tot twee winkelunits

Nadere informatie

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen Raad-2009-087 Disnummer: 111093 Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier Meegestuurde stukken: Geen Ter inzage liggende stukken: 1. Ontwerpbestemmingsplan 2. Raadsbesluit inzake krediet Kloosterkwartier

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad Voorstel voor de gemeenteraad 1. ONDERWERP: Broekgraaf, grondexploitatie 2018 2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: Vertrouwelijk Openbaar besluit Datum openbaar besluit Nee

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State Datum 30 mei 2017 Registratienummer RIS297090 Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State INLEIDING Op 9 juni 2016 (RIS

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.055.727 Zaaknummer 2016-08-00863 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Agendanummer Registratienummer raad 631330 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631329 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie