1/11. Nieuw in versie Opgeloste punten. Aanpassingen APK-regelgeving, -software en -dienstverlening. Aanpassingen KPN BAPI certificaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1/11. Nieuw in versie 10.54. Opgeloste punten. Aanpassingen APK-regelgeving, -software en -dienstverlening. Aanpassingen KPN BAPI certificaten"

Transcriptie

1 Nieuw in versie Versie bevat de wettelijke wijzigingen in verband met APK-regelgeving, die per 1 april 2012 ingaat. Aanpassingen APK-regelgeving, -software en -dienstverlening De RDW voert op APK-gebied nieuwe regelgeving in met ingangsdatum 1 april Op het keuringsrapport zijn er wijzigingen op het gebied van de reparatie-, afkeuren adviespunten. Naar aanleiding van wensen in de branche om een mankement meer specifiek aan te kunnen duiden, is er een groot aantal nieuwe reparatie- en afkeurpunten geïntroduceerd. Daarnaast is een aantal punten en er zijn tekstuele wijzigingen doorgevoerd. In versie zijn al deze punten meegenomen met een begindatum van 1 april /11 Deze release-notes zijn als aanvulling geschreven op de release-notes van versie 10. Klik hier om het volledige overzicht te downloaden. Opgeloste punten Aanpassingen KPN BAPI certificaten Het overstappen van Diginotar certificaten naar KPN certificaten levert bij een aantal bedrijven problemen op, omdat na het aanvragen geen duidelijk onderscheid meer kan worden gemaakt tussen de oude Diginotar bestanden en de nieuwe KPN bestanden. In SnelStart Classic versie zijn hier twee verbeteringen voor doorgevoerd. Bij elektronische aangifte instellingen is de uitgever van het certificaat toegevoegd. Dit veld wordt gevuld op het moment dat de certificaten worden verwerkt of als de key bestanden (sign.key en decrypt.key) handmatig worden geselecteerd. Daarnaast zullen bij het aanvragen van de KPN certificaten de key bestanden een andere naam krijgen namelijk sign KPN.key en decrypt KPN.key.

2 2/11 Opgeloste punten Foutmelding 5025 bij verwerken BAPI certificaat KPN (Btw-aangifte) Bij het verwerken van BAPI-certificaten van KPN verschijnt een melding 5025, waardoor het niet mogelijk is om certificaten van KPN in te lezen. Hiervoor was direct een workaround beschikbaar. In versie is dit echter definitief opgelost. Foutmelding 5233 bij ophalen retourberichten KPN (Btw-aangifte) Na het versturen van uw btw-aangifte (met BAPI-certificaten van KPN) verschijnt bij het ophalen van het retourbericht een melding Deze melding betekent niet dat uw aangifte niet goed is verwerkt door de Belastingdienst. De melding geeft alleen aan dat het retourbericht niet kan worden verwerkt door SnelStart. Dit probleem is opgelost. Geen btw-boeking bij in- en verkopen voertuigen of artikelen met marge Vanaf versie werd bij in- en verkopen van een voertuig (of artikel) met marge geen btw-bedrag tegen geboekt op een grootboekrekening met functie 26 t/m 28 (btw af te dragen globalisatie). Hierdoor is de btw-aangifte van deze in- of verkopen onjuist. Vanaf versie wordt het bedrag weer tegen geboekt. Let op: Indien u dergelijke boekingen heeft gemaakt in versie 10.52, dan dient u deze handmatig te corrigeren in het dagboek Memoriaal. Het btw-bedrag van de betreffende omzetrekening dient te worden tegen geboekt op een grootboekrekening met functie 26 t/m 28. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Klantenservice. SnelStart Classic versie is een bugfix. Hierin zijn 3 urgente foutmeldingen opgelost. Nieuwe functionaliteit is niet toegevoegd.

3 Nieuw in versie Knop exporteren op alle overzichten Vanaf SnelStart Classic versie staat er op het afdrukvoorbeeld van een overzicht standaard een knop Exporteren (naar Excel). Voor deze functionaliteit is SnelStart Plus vereist. Opgeloste punten Foutmelding 5025 bij ophalen BAPI retourberichten DigiNotar (Btw-aangifte) Vanaf 30 januari 2012 is het mogelijk om de btw-aangifte te versturen via BAPIcertificaten van KPN, zie pagina 7. Het is echter tot 1 juni 2012 nog mogelijk om de aangifte te versturen via certificaten van DigiNotar. Indien een btw-aangifte is verstuurd naar de Belastingdienst met behulp van een DigiNotar certificaat treed vanaf SnelStart Classic versie bij het ophalen van de retourberichten de foutmelding op Bestand bestaat niet. De verwerking is afgebroken.. Dit is opgelost. 3/11 Knop exporteren op alle overzichten Geen controle retourberichten bij periode uitwisseling (Btw-aangifte) Bij het openen van een door de accountant geïmporteerde periode (van een cliënt) werd bij het opstarten gecontroleerd op retourberichten van de Belastingdienst. Vanaf SnelStart Classic versie vindt deze controle niet meer plaats, indien de btw-aangifte wordt verstuurd door de cliënt. Geldlade onterecht open In het Programma Verkopen ging de geldlade open indien geklikt werd op de tekst labels Pin (F3) en Chipknip (F5). Vanaf SnelStart Classic versie is dit niet langer het geval. Bij het klikken op Contant (F2) en Cadeaubon (F6) gaat de geldlade wel open. Foutmelding bij opschonen administratie (Windows XP) Bij het navigeren naar Extra, Opschonen treedt vanaf SnelStart Classic versie een foutmelding op indien deze geïnstalleerd is op het besturingssysteem Windows XP. Dit is opgelost. Veld Aantal afleveren op een pakbon wordt onterecht aangepast Indien van een pakbon direct een factuur werd gemaakt en Voorraadcontrole bij orderinvoer (Extra, Instellingen, Order) niet aangevinkt staat, wordt onterecht het aantal afleveren op de pakbon aangepast. Dit is opgelost.

4 Opgeloste punten 4/11 Melding bij gebruik functie 80 (verkopen export binnen EU) Indien een Btw-aangifte is verstuurd naar de Belastingdienst met behulp van een Diginotar certificaat treed vanaf SnelStart Classic versie bij het ophalen van de retourberichten de foutmelding op Bestand bestaat niet. De verwerking is afgebroken.. Dit is opgelost. Melding bij gebruik functie 88 (dienstverlening binnen EU) Vanaf SnelStart Classic versie wordt bij het boeken in het verkoopboek en bankboek op functie 88 de volgende melding getoond. "Let op: Als u bij een Nederlandse klant een grootboek met de functie 'dienstverlening binnen EU' gebruikt, ontstaat er een verschil tussen de btw-aangifte (rubriek 3b) en de ICL/ICP-aangifte.. Runtime error 0 in Programma Boekhouden In Programma Boekhouden kon de melding Run-time error 0 naar voren komen als gebruik werd gemaakt van speciale tekens in de boekingsregel bij een order of factuur. In versie is dit niet meer het geval. Onjuiste kilometerstand bij afdrukken oude verkoopfactuur (SnelStart Garage) In het verkoopfactuur sjabloon voor SnelStart Garage wordt de kilometerstand getoond. Bij het afdrukken van een oude verkoopfactuur werd de meest recent ingevoerde kilometerstand van het voertuig getoond. Dit is onjuist. Vanaf SnelStart Classic versie wordt de meest recent ingevoerde kilometerstand voor de factuurdatum getoond. Dit is aangepast in het basissjabloon voor de verkoopfactuur. Indien gebruik wordt gemaakt van een eigen sjabloon dan dient de formule voor het ophalen van de kilometerstand gekopieerd te worden uit het basissjabloon. Foutmelding bij een geparkeerde order Na het toevoegen van een klantnummer aan een geparkeerde order kon de foutmelding Object variabele or with block variable not set getoond worden. Dit is opgelost. Onjuiste Btw-code bij boeken UBL met marge-regels Indien in een UBL marge-regels zijn opgenomen (bijv. bij de verkoop van een margeauto) werd bij het inlezen in SnelStart de Btw-code hoog (19%) toegekend. Dit is onjuist en moet Btw-code geen (0%) zijn. Dit is opgelost.

5 Opgeloste punten 5/11 UBL factuurregels boeken op grootboekrekening met kostenplaats verplicht Wanneer bij het inlezen van een UBL bestand bij voorkeur op een grootboekrekening geboekt wordt waarop een kostenplaats verplicht is dan werd deze niet ingelezen. Dit is opgelost. Melding DYMO labelsoftware niet geïnstalleerd Etiketten afdrukken op de DYMO Labelwriter werkt alleen indien de DYMO labelsoftware is geïnstalleerd. De getoonde melding is aangepast naar Het printen naar de DYMO is mislukt. Installeer de DYMO labelsoftware.. Knop DYMO bij verwijderde kaarten Bij het tonen van verwijderde kaarten bij bijv. Onderhoud, Klanten werd de knop DYMO getoond indien Verwijderde kaarten tonen stond aangevinkt. Dit is vanaf SnelStart Classic versie niet meer het geval. Financiële opschoning schoont niet op in uitgewisselde periode Indien een periode is geëxporteerd (naar de accountant) worden de boekingen geblokkeerd t/m de exportdatum. Indien daarna een financiële opschoning (via Extra, Opschonen) werd gedaan gebeurde dit niet voor de geblokkeerde periode. Dit is opgelost. Foutmelding in het Programma Verkopen na toevoegen/wijzigen Btw-tarief Wanneer een Btw-tarief wordt toegevoegd of gewijzigd met een datum in de toekomst kwam de melding Object variable with block not set in het Programma Verkopen naar voren als een nieuwe order werd aangemaakt. Voertuig komt niet voor in zoekvenster (SnelStart Garage) Bij het opslaan van een nieuw voertuig via Ophalen voertuiggegevens op het scherm Onderhoud, Voertuigen dan kwam deze niet terug in de zoekresultaten, indien via Zoeken op het voertuig gezocht werd. Er is geen RDW certificaat ingesteld (SnelStart Garage) Bij voertuigscan XML hoeft geen certificaat ingesteld te worden. Indien alleen gebruik werd gemaakt van de dienst VTS XML kwam de melding naar voren dat er geen certificaat is ingesteld. Dit is opgelost.

6 Opgeloste punten 6/11 Opslaan van gegevens bij het ophalen van een nog niet ingevoerd voertuig (SnelStart Garage) Bij het ophalen van een nog niet eerder ingevoerd voertuig via voertuigscan XML of TVI werd deze niet direct opgeslagen, indien het een administratie op SQL Server betrof. Dit is opgelost. Standaard teller eenheid wordt niet opgeslagen bij nog niet ingevoerd voertuig (SnelStart Garage) Bij het ophalen van een nog niet eerder ingevoerd voertuig via voertuigscan XML of TVI wordt deze direct opgeslagen. De teller eenheid werd echter niet standaard op KM ingesteld. Dit is opgelost. Onterechte meldingen ivm voertuigen op verkoopscherm (SnelStart Garage) De meldingen Nog niet alle voertuigen zijn op naam gesteld en Nog niet alle voertuigen zijn aan de bedrijfsvoorraad toegevoegd kwamen onterecht naar voeren op het scherm Verkopen. Dit is opgelost. Aanpassing voertuig op verkoopfactuur (SnelStart Garage) Bij een lange voertuigomschrijving werd de omschrijving op de verkoopfactuur afgebroken en op de volgende factuurregel geplaatst. Hierdoor kwam de factuur niet meer goed uitkwam met de veldnamen. Dit is opgelost. Foutmelding bij openen marge verkoopfactuur Bij het openen van een marge verkoopfactuur werd vanaf SnelStart Classic versie 10.5 in specifieke gevallen een foutmelding getoond. Dit is opgelost. Voertuig komt niet voor in zoekvenster (SnelStart Garage) Bij het opslaan van een nieuw voertuig via Ophalen voertuiggegevens op het scherm Onderhoud, Voertuigen dan kwam deze niet terug in de zoekresultaten, indien via Zoeken op het voertuig gezocht werd. Recept overnemen bij kopiëren artikelkaart Bij het kopiëren van een artikelkaart werd niet altijd een recept overgekopieerd. Dit is opgelost.

7 Vervanging BAPI-certificaten Vanaf versie is het alleen mogelijk om vanuit SnelStart Classic een BAPIcertificaat aan te vragen bij KPN. Daarnaast is het vanaf versie mogelijk om de belastingaangifte te versturen via het certificaat van KPN. Het versturen van uw aangifte via DigiNotar blijft (voorlopig nog) mogelijk in SnelStart Classic. Per 1 juni 2012 vervalt echter deze mogelijkheid bij de Belastingdienst en moet u zijn overgestapt naar certificaten van KPN. Inkoopfacturen voertuig Vanaf SnelStart Classic versie liep SnelStart vast bij het boeken van twee inkoopfacturen van een voertuig. Dit is opgelost. Opvragen contantbonnen Indien via het programma Verkopen gezocht werd op alle contantbonnen kon de foutmelding Type Mischmatch getoond worden. Dit is opgelost. Toetsencombinatie Alt + D geeft foutmelding In het programma Klanten, Leveranciers, Artikelen of Voertuigen geeft de toetsencombinatie Alt + D een foutmelding. De toetsencombinatie werd zowel gebruikt voor de knop Dymo als voor de knop Volgende. Voor de knop Dymo zal vanaf versie de toetsencombinatie Alt +Y gebruikt worden. Wat is BAPI? 7/11 Het versturen van de belastingaangiften vanuit SnelStart Classic naar de Belastingdienst kon middels BAPI/PIN of een BAPI-certificaat van DigiNotar. Door een veiligheids-incident heeft de overheid het vertrouwen in DigiNotar vorig jaar opgezegd. Het aanvragen van BAPI-certificaten verloopt met ingang van 30 januari 2012 via KPN. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website. Instellingen opslaan Bij Extra, Instellingen kon de foutmelding Invalid procedure call of argument getoond worden bij het opslaan van de instellingen. Foutmelding is verholpen. Kilometerstand toevoegen via SnelStart Garage Indien SnelStart Garage in combinatie met een SQL database werkt kon bij het toevoegen van een Kilometerstand de foutmelding Fout 94: Invalid use of null getoond worden. Dit is opgelost. qryverkoopfacturenopenstaand / qryverkoopfacturen Indien de MDB administratie in MS Access geopend werd werkten de query s qryverkoopfacturenopenstaand en qryverkoopfacturen niet. Vanaf versie werken deze query s weer. Vervanging BAPI-certificaten USB kassa-lade De USB kassa-lade werd niet altijd goed door SnelStart herkend. Met versie wordt standaard een driver voor de USB kassa-lade mee geïnstalleerd.

8 8/11 SnelStart Garage Maakt u gebruikt van SnelStart Garage dan zijn er voor u een aantal functionaliteiten bijgekomen of gewijzigd. Wettelijke wijzigingen RDW Om tellerfraude aan te pakken heeft de overheid een aantal wetswijzingen doorgevoerd. Daarom veranderen voor u als garagist per 1 januari en 1 april 2012 enkele zaken. Controleletter Per 1 januari 2012 is het verplicht om bij iedere tenaamstelling en bij iedere opname in de bedrijfsvoorraad de controleletter van het kentekenbewijs in te voeren. Online Kilometer Registratie (OKR) Per 1 januari neemt het RDW de registratie van kilometerstanden over van stichting NAP. Vanaf 1 april wordt het bij RDW-transacties (APK, ORB, OREH, ORAD), maar ook bij reparaties boven de 150,- verplicht de afgelezen kilometerstanden en eenheid (kilometer/mijl) via Online Kilometer Registratie (OKR) door te geven. Dit is reeds mogelijk vanaf 1 januari, maar wordt pas verplicht vanaf 1 april. Garages die aangesloten zijn bij stichting NAP worden echter geadviseerd tot 1 april dit ook via NAP te blijven doen. Deze mogelijkheid blijft dan ook voorlopig beschikbaar in SnelStart. Online Kilometer Registratie is vanuit SnelStart mogelijk voor het RDC en het VWE. Extra velden voertuigscherm Het voertuigscherm is uitgebreid. U kunt nu bijvoorbeeld ook de milieugegevens, gewicht en uitgebreide technische gegevens van het voertuig kwijt. Ophalen voertuiggegevens Indien u bent aangesloten bij het RDC dan kunt nu via Voertuigscan XML uitgebreide voertuiggegevens ophalen. Voertuigscan XML vervangt de dienst TVI. TVI blijft voor de gebruikers van het VWE beschikbaar.

9 9/11 Nieuw in versie Koppeling Dymo labelwriter Het is nu met een druk de knop mogelijk om een etiket in SnelStart af te drukken op de Dymo labelwriter. Van klanten, leveranciers en artikelen kunnen gemakkelijk etiketten worden afgedrukt. Daarnaast kunt u bij een verkooporder eenvoudig een aantal soorten etiketten afdrukken. Koppeling Dymo labelwriter Internetbankieren Friesland Bank Als u internetbankiert bij de Friesland Bank kunt u nu ook afschriften eenvoudig inlezen in SnelStart. Opgeloste punten Recept plaatsen met muiscursor niet mogelijk Als bij het recept Hoofdartikel plaatsen staat aangevinkt en je plaats het recept in de verkooporderregel en gaat vervolgens met de muis naar een nieuwe regel dan werd het recept niet geplaatst. Dit is opgelost. Geldlade gaat open bij betaling kiezen In versie 10 gaat de kassalade open wanneer er op F3 (pinnen) gedrukt word of wanneer in het bijbehorende veld een waarde wordt ingevuld. In versie gaat de geldlade alleen weer open als er contant betaald wordt. Landcode BG en RO niet herkend als EU landen De landcodes van de nieuwe EU landen Bulgarije en Roemenië werden in ICL-aangifte niet herkend als EU landen. Nu wel. Melding "BOF of EOF is Waar" of de huidige record is verwijderd bij maken factuur Als bij een klant een kredietlimiet is ingevuld komt bij het maken van een factuur de melding "BOF of EOF is Waar" of de huidige record is verwijderd. De factuur is niet afgedrukt of de factuur is niet g d. Dit is opgelost. Bij wijzigen boekingsdatum melding object variable or with block not set Bij het wijzigen van een boeking komt bij het opslaan de melding Object variable or with block not set. Deze melding is opgelost.

10 10/11 Opgeloste punten (vervolg) Betalingskenmerk nu ook in factuuropmaak Vanaf versie 10 is het veld betalingskenmerk toegevoegd. Dit veld kan nu ook in de opmaak van de factuur geplaatst worden. Invalid procedure call or argument (5) bij eerste keer starten Verkopen Als programma verkopen de eerste keer start worden de sjablonen gekopieerd. Als tijdens deze actie nog een keer op Verkopen geklikt wordt komt de melding Het formulier kon niet worden opgestart wegens de volgende fout: Invalid procedure call or argument (5). Deze melding is opgelost. APK-vervaldatum wordt niet ingevuld bij ophalen voertuiggegevens Als er gebruikt gemaakt wordt van de dienst TVI werd bij het ophalen van de voertuiggegevens de APK-vervaldatum niet gevuld. Dit is voor RDC gebruikers opgelost doordat TVI is vervangen door de dienst VTS XML. Bij inkoop gebruikt (voertuig) kun je het totaalbedrag onterecht invullen Bij gebruik van SnelStart Garage kan in programma Inkopen gekozen worden voor Inkoop gebruikt (voertuig), nu kan het Totaalbedrag incl. BTW ingevuld worden. Hierdoor springt soort inkoop gebruikt(voertuig) terug naar artikel/tekst waardoor de koppeling met het kenteken wordt verwijderd. Dit is opgelost. Aantallen van ontvangst in het scherm artikelhistorie worden niet goed weergegeven Bij een artikel dat twee keer voor komt op een ontvangst worden de regels samengevoegd bij onderhoud artikelen op het artikelhistorie tabblad. Hierdoor worden de aantallen niet goed weergegeven. Dit is opgelost. Inkoopprijs wordt niet gewijzigd bij artikelen bij samengevoegde order Bij het samenvoegen van een ontvangst waarin de artikelprijs ook wordt aangepast wordt deze prijswijziging niet doorgevoerd in het artikelvenster. Dit is opgelost. Let op: SnelStart Classic versie 10.53

11 11/11 Opgeloste punten (vervolg) Foutmelding bij doorboeken afschrift Vanaf versie 10 komt bij het doorboeken van een afschrift de volgende melding Versie 10.1, revisie 4 Broncode=ssTelebank1000.BankAfschrift.btnMatch_Click, Foutnummer = 0. De melding is opgelost. Foutmelding bij klaarzetten betalingsopdracht Als gebruik wordt gemaakt van een tussenrekening dan komt bij het tweede keer klaarzetten van betalingsopdracht de melding Het bestand is niet klaargezet. Door de volgende fout: Type mismatch. De melding is opgelost. Melding Invalid use of Null bij elektronisch inlezen afschriften Bij het inlezen van afschriften kon kan de volgende melding naar voren komen: "Er is een fout opgetreden bij het automatisch boeken van de nieuwe afschriften. Invalid use of Null.. De melding is opgelost. Totaal openstaand bedrag toont alleen vervallen bedragen op rekeningoverzicht Het veld totaal openstaand bedrag toont op het rekeningoverzicht alleen de vervallen facturen en niet alle facturen. Dit is opgelost. Fout bij exporteren Auditfile Bij het exporteren van een auditfile in ADF formaat komt de volgende melding naar voren Kan teken niet opslaan in codering ISO-8859Nummer: De melding is opgelost. Fout bij exporteren eigen overzicht Bij het exporteren van een eigen lay-out komt de volgende melding naar voren Waarden voor een of meerdere vereiste parameters ontbreken. De melding is opgelost. Diensten niet op overzicht ICL gedetailleerd Op het Overzicht Financieel, ICL Gedetailleerd kwamen alleen de leveringen naar voren, niet de diensten. Vanaf versie worden zowel de leveringen als de diensten getoond. Kolommenbalans niet te exporteren met SnelStart Boek 1 en met SnelStart Plus In SnelStart Plus kunnen alle overzichten geëxporteerd worden. Als SnelStart Boek 1 en SnelStart Plus in de licentie zitten was het niet mogelijk om een kolommenbalans te exporteren.

Nieuw in versie 10.62

Nieuw in versie 10.62 Versie 10.62 1 / 17 Vanaf SnelStart Classic versie 10.60 bieden wij de mogelijkheid om herinneringen, aanmaningen en/of rekeningoverzichten te versturen via e-mail. Enkele gebruikers hebben helaas een

Nadere informatie

1/10. Nieuw. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen. Boekstuk automatisch ophogen

1/10. Nieuw. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen. Boekstuk automatisch ophogen 1/10 Nieuw Nieuwe uitstraling In SnelStart Classic heeft een frisse wind gewaaid. In versie 10 zijn alle iconen vervangen door nieuwe. In het nieuwe welkomstscherm kunt u eenvoudig een nieuwe administratie

Nadere informatie

Let op! Orders met 19% en 21% BTW kunnen niet samen op een verzamelfactuur.

Let op! Orders met 19% en 21% BTW kunnen niet samen op een verzamelfactuur. Versie 10.72 1 / 7 Deze release notes bevatten alle wijzigingen voor SnelStart Classic v10.7x. De release notes voor SnelStart Classic v10.6x vind u hier. Opgeloste punten 10.72 Foutmelding bij inkopen

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look SnelStart 11: Klaar voor de toekomst Versie: 11.01 Datum: 05-04-2013 1 / 6 SnelStart 11 is onder de motorkap geheel gewijzigd, maar het uiterlijk is gelijk gebleven. Om SnelStart klaar te stomen voor de

Nadere informatie

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks Aanpassingen in de Teleboekhouden webapplicatie (algemeen) Startpagina Het in YOB tonen van actieve kantoormedewerkers ipv alle kantoormedewerkers. Brutomarge cilinder wordt getoond. Grafieken 'Top10 Opbrengsten',

Nadere informatie

1/8. Nieuw. Release-notes. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen

1/8. Nieuw. Release-notes. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen 1/8 Nieuw Nieuwe uitstraling In SnelStart Classic heeft een frisse wind gewaaid. In versie 10 zijn alle iconen vervangen door nieuwe. In het nieuwe welkomstscherm kunt u eenvoudig een nieuwe administratie

Nadere informatie

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look SnelStart 11: Klaar voor de toekomst Versie: 11.10 Datum: 16-04-2013 1 / 6 SnelStart 11 is onder de motorkap geheel gewijzigd, maar het uiterlijk is gelijk gebleven. Om SnelStart klaar te stomen voor de

Nadere informatie

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software.

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software. Nieuw / wijzigingen in SnelStart V9.55 Facturatie rechtstreeks via mail, vanaf Nota3 Berekening BTW, gespecificeerd te printen BTW Indeling en Overzicht aangepast ( ICL wordt ICP ) BPM berekeningen per

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Reeleezee online boekhouden

Reeleezee online boekhouden Release Notes versie 94 Inleiding Dit zijn de Release Notes van versie 94. De nieuwe klaargezet, u hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Onderstaand vindt u een overzicht versie wordt automatisch

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look SnelStart 11: Klaar voor de toekomst Versie: 11.11 Datum: 24-04-2013 1 / 7 SnelStart 11 is onder de motorkap geheel gewijzigd, maar het uiterlijk is gelijk gebleven. Om SnelStart klaar te stomen voor de

Nadere informatie

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11.

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11. Release notes 12.1.6 Systeemeisen Wanneer u software van derden installeert, zoals bijvoorbeeld Microsoft SQL Server, dient u er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken

Nadere informatie

Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes

Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes Factuur2King 2.3 biedt nieuwe functionaliteit om nog meer digitale processen in Factuur2King af te kunnen handelen, tijd te besparen en/of meer controle over het

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU:

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU: Pagina 1 van 5 Beschrijving ICP in SnelStart Classic: Vanaf 2010 moeten naast de intracommunautaire levering van goederen ook de intracommunautaire diensten aan de belastingdienst gemeld worden. Om dit

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.4.0

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.4.0 Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.4.0 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in UNIT4 Multivers 10.4.0. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle versies van

Nadere informatie

Koppeling met SnelStart

Koppeling met SnelStart Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. STEL UW STANDAARD BOEKHOUDPAKKET IN 3 3. ACTIVEER DE RECHTSTREEKSE COM-KOPPELING 3 4. GEEF DE ADMINISTRATIENAMEN EN DAGBOEKNUMMERS OP 3 5. IMPORTEER HET REKENINGSCHEMA 4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

: Release-notes TIC v2.5.0

: Release-notes TIC v2.5.0 Onderwerp : Release-notes TIC v2.5.0 Nieuwe / gewijzigde functionaliteit TIC - In prijslijsten (en kortingsgroepen) wordt nu ook negatieve korting ondersteund. Echter, het kan wenselijk zijn om de artikelprijs

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor journalisering in Excel.xls Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls maakt het inlees bestand

Nadere informatie

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon.

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Pagina 1 van 8 Vooruitbetalingen/aanbetalingen verwerken in de facturering Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Open

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0 Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in UNIT4 Multivers 10.7.0. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle versies van

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie.

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie. Pagina 1 van 6 Stappenplan, instellingen orders met margeregeling (vanaf SnelStart!Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen, een

Nadere informatie

DBS Financieel. Release-informatie. Versie 13.50.00

DBS Financieel. Release-informatie. Versie 13.50.00 DBS Financieel Release-informatie Versie 13.50.00 Copyright Visma DBS Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvuldiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Twinfield en btw. Twinfield v6.9. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland

Twinfield en btw. Twinfield v6.9. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Twinfield en btw Twinfield v6.9 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Inhoud. Unit4 Multivers Web

Inhoud. Unit4 Multivers Web Release notes R-2019.3 21-03-2019 Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Werken met de boekingsschermen... 1 1.1.1 Inkoop- en verkoopfacturen... 1 1.1.2 Kas-, Bank en Memoriaalboeken... 1 1.1.3 Werken met het toetsenbord

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma:

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Versie: 201301022 Pagina 1 van 5 Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Open het menu Extra, Licentiebeheer Klik in het kader Bediening

Nadere informatie

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11.

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11. Release notes 12.1.3 Systeemeisen Wanneer u software van derden installeert, zoals bijvoorbeeld Microsoft SQL Server, dient u er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders ARTEN RELATIES FACTUREN BOEKHOUDEN ARTIKELEN Boekhouden Bankieren Klanten Leveranciers Artikelen Voertuigen Instellingen Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders n agboek 1000: Kas Dagboek

Nadere informatie

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders

Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders ARTEN RELATIES FACTUREN BOEKHOUDEN ARTIKELEN Boekhouden Bankieren Klanten Leveranciers Artikelen Voertuigen Instellingen Boekhouden Relaties Artikelen Garage Instellingen Onders n agboek 1000: Kas Dagboek

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.2, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN

VISMA TELEBOEKHOUDEN VISMA TELEBOEKHOUDEN Wat is nieuw in VISMA Teleboekhouden t.o.v. versie 7.3a Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Teleboekhouden BV en blijft dit ook te allen tijde. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie.

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie. Standaard functies FashionBase ERP Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte Facturatie Offertes Orders en vanaf offertes Voorraadbeheer Relatiebeheer (CRM) Agenda Projectadministratie (optioneel)

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.2 / 10.2 Hotfix 1 / 10.2 Hotfix 2 / 10.2.1 SP1 / 10.2.1 Hotfix 1 (alle versies)

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.2 / 10.2 Hotfix 1 / 10.2 Hotfix 2 / 10.2.1 SP1 / 10.2.1 Hotfix 1 (alle versies) Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.2 / 10.2 Hotfix 1 / 10.2 Hotfix 2 / 10.2.1 SP1 / 10.2.1 Hotfix 1 (alle versies) Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11.

Vereist: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit besturingssystemen) Microsoft.NET Framework 4 Microsoft SQL Express LocalDb 11. Release notes 12.0.2 Systeemeisen Wanneer u software van derden installeert, zoals bijvoorbeeld Microsoft SQL Server, dient u er rekening mee te houden dat de systeemeisen van deze software kunnen afwijken

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Act! SnelStart Connect

Act! SnelStart Connect Act! 1 Inleiding Met SnelStartConnect kunt u uw Act!-database koppelen met uw SnelStart-boekhouding. SnelStartConnect biedt u de mogelijkheid om de gegevens van uw klanten en leveranciers uit te wisselen

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Mifas Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: BTW-AANGIFTE TOEVOEGEN... 4 STAP 2: VERSTUREN AANGIFTE... 6 STAP 3: CONTROLEREN... 8 AANGIFTE DOEN BIJ MEERDERE ADMINISTRATIES...

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP

Standaard functies FashionBase ERP FashionBase ERP biedt voor de bedrijfskledingbranche een totaaloplossing en een op de klant gericht informatiesysteem. U kunt ook inzage krijgen in uw voorraden, inkoopprijzen en winstgevigheid van uw

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls. EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls. EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 02-03-2011 Voorwoord Het Excel bestand EXACT FINANCIALS

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Verkoopmap 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 7 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Het beginscherm... 3 Dagboek-map Verkoop:... 3 Contact... 7 Zelfhulp en handleidingen... 7 2014 Abakus

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls Handleiding voor Account journalisering in Excel.xls Account Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand Account journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager Wetgeving In het Lenteakkoord is afgesproken dat het algemene BTW-tarief wordt verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Deze verhoging

Nadere informatie

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Van: Boersma Adviseurs [info@boersmaadviseurs.nl] Verzonden: maandag 17 september 2012 12:10 Aan: Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Onderwerp: Nieuwsmail Snelstart btw

Nadere informatie

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Handleiding AdminSys Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Instellingen 4 1.1. Algemene instellingen 4 1.2. AdminSys instellingen 4 2. Werkboek 4 2.1. Startpagina 4 2.2. Openstaande bedragen

Nadere informatie

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl

Internetboekhouden. met Lyncs e-boekhouden. www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Internetboekhouden met Lyncs e-boekhouden www.lyncs.nl e-boekhouden@lyncs.nl Met Lyncs e-boekhouden kunt u vanaf elke locatie, op elk gewenst moment, met een beveiligde verbinding, uw financiële administratie

Nadere informatie

Algemene inrichting van import acties binnen Vision.

Algemene inrichting van import acties binnen Vision. Algemene inrichting van import acties binnen Vision. Deze beschrijving is bedoeld als ondersteuning van de importeer functie om externe gegevens op diverse plaatsen in Vision te importeren. Specifieke

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

Hardware: De volgende hardware specificaties zijn vereist als u met SnelStart 12 wilt werken:

Hardware: De volgende hardware specificaties zijn vereist als u met SnelStart 12 wilt werken: Release notes 12.5.2 Systeemeisen Hardware: De volgende hardware specificaties zijn vereist als u met SnelStart 12 wilt werken: Resolutie / videokaart: Minimaal 1366 x 768. Aanbevolen: 1600 x 900 met 100%

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Versie: 2012042101 Pagina 1 van 14 Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Hieronder vindt u de stappen om certificaten voor elektronische BTW-aangifte in SnelStart

Nadere informatie

Stap 1: Aanmaken BTW-codes

Stap 1: Aanmaken BTW-codes Belangrijke informatie voor gebruikers van BaseNet: Gebruikers van BaseNet dienen in te loggen via https://preview.basenet.nl om onderstaande stappen te doorlopen. Na het doorlopen van onderstaande stappen

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie , en

Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie , en Overzicht van de opgeloste changes in versie 10.10.0, 10.10.0.2 en 10.10.0.3 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in 10.10.0 en 10.10.0.2. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle

Nadere informatie

Incura Boekhouding: schermen en knoppen

Incura Boekhouding: schermen en knoppen Incura Boekhouding: schermen en knoppen Inleiding Incura Boekhouding is een volwaardig boekhoudpakket. De mogelijkheden zijn uitgebreid en kunnen naar behoefte van de gebruiker worden aangepast. Toch hoeft

Nadere informatie

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten

Voorkom dubbel werk en reduceer de kans op fouten Choose a building block. Author Mark Harmsma Product Marketing Twinfield Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands Twinfield Concept boekingen meenemen in de btw-aangifte Voorkom dubbel werk en reduceer

Nadere informatie

Unit4 Multivers. Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie en

Unit4 Multivers. Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie en Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie 10.9.3.0 en 10.9.3.1 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in Unit4 Multivers 10.9.3.0 en 10.9.3.1. De opgesomde wijzigingen

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transparantie Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Transparantie... 3 Taxis Pitane Transparantie in gebruik... 4 Tabblad Instellingen... 4 Tabblad Logboek... 5 Tabblad Licentie...

Nadere informatie

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl INFOBOEK BOEKINGEN Newmerce.nl 1 Newmerce.nl 1. BOEKINGEN Met behulp van de module boekingen houdt u de inkoopfacturen, kas, bank, giro, memoriaal en eventueel periodieke journaalposten bij. U kunt met

Nadere informatie