Onderwerp Vaststellen nieuwe Verordening leerlingenvervoer 2010 en intrekken huidige Verordening leerlingenvervoer 2004.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp Vaststellen nieuwe Verordening leerlingenvervoer 2010 en intrekken huidige Verordening leerlingenvervoer 2004."

Transcriptie

1 Gemeente +ZI IJsselstein Agendapunt 12 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/392 ^1 f 4 S programma: Onderwijs cluster: Samenleving portefeuillehouder: Mevr. M.J.T.G. van BeukeHng-Huijbregts informatie bij: M.Nijdeken, afdeling Beleid en Strategie / tei.nr.: m.nijdeken(a)ii'sselstein.nl, Datum: Blad: 27 april van 5 Onderwerp Vaststellen nieuwe Verordening leerlingenvervoer 2010 en intrekken huidige Verordening leerlingenvervoer Samenvatting De huidige Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein dateert uit De VNG heeft in 2008 een nieuwe Modelverordening opgesteld. De huidige Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein is hierop nog niet aangepast. Daarom is een nieuwe Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein opgesteld. Wij stellen daarom u voor om met het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2010 de Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2004 in te trekken. Inleiding Artikel 4, eerste lid, van de Wet op het primair onderwijs (WP0), en artikel 4, eerste lid, van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en artikel 4, lid 1, van de Wet op de expertisecentra (WEC), verplichten de raad om een regeling vast te stellen voor leerlingenvervoer. De verordening leerlingenvervoer geeft uitvoering aan de taakstelling van de gemeente inzake de bekostiging van vervoer van leerlingen van en naar scholen voor basisonderwijs, speciale scholen voor basisonderwijs, of (voortgezet) speciaal onderwijs. Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. In sommige gevallen kunnen kinderen niet zelfstandig naar school, of kunnen ze niet door hun ouders worden gehaald of gebracht. Als aan bepaalde criteria is voldaan, kunnen ouders een beroep doen op de verordening leerlingenvervoer. De verordening leerlingenvervoer gaat over de bekostiging van een vervoersvoorziening. De verordening onderscheidt drie vormen van vervoer: openbaar vervoer, aangepast vervoer en eigen vervoer. Voor de toekenning van de vergoeding wordt uitgegaan van de kosten van het vervoer naar de dichtstbijzijnde voor de (gehandicapte) leerling toegankelijke school. De ouders kunnen de gemeente ook vragen het vervoer van hun kind(eren) naar de dichtstbijzijnde school van de gewenste levensbeschouwelijke richting te verzorgen. Hiervoor is in de meeste gevallen een eigen bijdrage verschuldigd.

2 blad 2 van 2 De huidige Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein dateert uit DeVNG heeft in 2008 een nieuwe Modelverordening opgesteld. De Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2004 is hierop nog niet aangepast. Daarom is een nieuwe Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein opgesteld. Daarnaast is, om discussie met aanvragers te voorkomen, in de nieuwe Verordening leerlingenvervoer IJsselstein expliciet aangegeven dat voor het bepalen van de afstand tussen woning en de school gebruik wordt gemaakt van Wat willen we bereiken? We willen de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein actualiseren. Waarom willen we dit? Argumenten De Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2010 is aangepast aan de Modelverordening van de VNG uit 2008 zodat deze verordening is aangepast aan jurisprudentie, onderwijsinhoudelijke ontwikkeling en de praktijkervaringen van gemeenten. Het gaat om de volgende wijzigingen: Sinds 2002 bestaat het speciaal voortgezet onderwijs niet meer. Deze onderwijsvorm is opgegaan in het Leerwegondersteunend onderwijs en het praktijk onderwijs. Verwijzingen naar deze onderwijsvorm zijn uit de modelverordening verwijderd. Uit jurisprudentie is gebleken dat de rechter ten aanzien van het leerlingenvervoer niet meer uitgaat van één hoofdverblijf. Leerlingen kunnen twee structurele feitelijke verblijfplaatsen hebben, van waaruit het college afzonderlijk toetst of er recht is op de bekostiging van leerlingenvervoer. De modelverordening is hierop aangepast. De onderwijsinspectie controleert het aantal gegeven lessen (dus de schooltijden) aan de hand van de schoolgids. Bij de bepaling van de begin- en eindtijden van de les voor een bepaalde leerling is het daarom beter aan te sluiten bij de schoolgids. Dit is aangepast. De vervoersvoorziening voor het openbaar vervoer is meer algemeen weergegeven en de vermelding van de strippenkaart en het abonnement is achterwege gelaten. Hiermee wordt reeds geanticipeerd op de toekomstige 0V-chipkaart. In de verordening stond diverse keren een ruime beschrijving van hetgeen dient te worden verstaan onder de term 'gehandicapte leerling'. Daarom is deze term bij de definities opgenomen en zijn tevens de betreffende artikelen aangepast. De formulering van artikel 10 uit de verordening is aangepast aan de formulering van artikel 16. Hier is, om de bestuurslast beperkt te houden, bepaald dat alleen in het geval het college een negatieve beschikking op de gevraagde voorziening geeft, het advies van de genoemde commissie betrokken dient te worden. Er is geen reden om deze handelswijze voor dewp0 scholen anders te regelen. De indexcijfers en inkomensbedragen zijn vervangen door de meest recente cijfers. Tevens zijn de data aangepast.

3 Om consistentie in de verordening te bewerkstelligen is bij artikel 25 een verwijzing naar artikel 3 toegevoegd. Nu wordt zowel voor de leerlingen die onder titel 2 vallen, als voor leerlingen die onder titel 3 vallen, artikel 3 in acht genomen. De hardheidsclausule in artikel 29 is aangepast. Gezien het feit dat leerlingenvervoer bedoeld is om het recht op onderwijs te effectueren, en niet om kinderen in staat te stellen om zorg te ontvangen, wordt deze hardheidsclausule aangepast met de woorden 'het vervoer voor onderwijs aangaande'. blad 3 van 3 Kanttekeningen Deaanvragen voor het nieuwe schooljaar (2010/2011) dienen voor 1 juni binnen te zijn bij de gemeente en voor het nieuwe schooljaar te zijn afgehandeld. Omdat de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2010 in werking treedt 8 dagen na de datum van publicatie, kunnen deze aanvragen nog niet worden getoetst aan de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein De inhoud van deze verordening wijkt echter niet wezenlijk af van de verordening 2004 in de zin dat toetsing aan de verordening 2010 tot andere resultaten leidt dan de toetsing aan de verordening Alternatieven Afzien van aanpassen en actualiseren van de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2004 Wat gaat het kosten? Het totale budget voor het leerlingenvervoer volgens de begroting 2010 is Leerlingenvervoer betreft een zogenaamde 'open eind regeling'. Aanvragen die voldoen aan de wettelijke eisen moeten worden gehonoreerd. Onvoldoende budget is geen grond voor weigering van de vervoersvoorziening. Bij gelijkblijvende omstandigheden heeft de nieuwe verordening geen financiële consequenties aangezien de verordening in essentie niet is veranderd. Tijdige bijsturing van het budget zal plaatsvinden via de reguliere P&C-momenten. Wat gaan we daarvoor doen? De afdeling Klantcontactcentrum toetst de aanvragen leerlingenvervoer aan de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein Communicatie voortraject n.v.t.

4 blad 4 van 4 Communicatie besluit Publicatie van het raadsbesluit (om de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2004 in te trekken en de Verordening Leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2010 vast te stellen) in het gemeenteblad, op de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad de Zenderstreek en op de gemeentelijke website. De nieuwe verordening treedt in werking 8 dagen na publicatie van het raadsbesluit. De nieuwe verordening zal geplaatst worden op de website van de gemeente. Voorstel Wij stellen u voor om met het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2010 de Verordening leerlingenvervoer gemeente IJsselstein 2004 in te trekken. Hoogachtend, BURGEMEESTER ENWETHOUDERSVANIJSSELSTEIN, De secretaris, de burgemeester, J. van Delden drs. P.C. van den Brink Overzicht bijlagen: 1. Raadsbesluit, meegezonden met raadsvoorstel; 2. Verordening leerlingenvervoer IJsselstein 2010; 3. Algemene toelichting modelverordening leerlingenvervoer.

5 Raadsbesluit Gemeente *# Usselstein blad 5van 5 Deraad van de gemeente Usselstein; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 april 2010, nummer 2010/21745 BESLUIT: Met het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Usselstein 2010 de Verordening leerlingenvervoer gemeente Usselstein 2004 in te trekken. Aldus/Oesloten in (je openbare vergadering van de raad van de gemeente Usselstein, gehouden op 10 ji de voorzitter, J.A.M. Kleene drs. /.C. van den Brink

Gemeente Den Haag RIS166265_28-OKT-2009

Gemeente Den Haag RIS166265_28-OKT-2009 rv 128 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn BOW/2009.316 RIS 166265_ 271009 Gemeente Den Haag RIS166265_28-OKT-2009 Voorstel van het college inzake wijziging Verordening Leerlingenvervoer gemeente Den

Nadere informatie

Wijzigingen in de verordening leerlingenvervoer Gemeente Eemsmond + toelichting

Wijzigingen in de verordening leerlingenvervoer Gemeente Eemsmond + toelichting Wijzigingen in de verordening leerlingenvervoer Gemeente Eemsmond + toelichting De Verordening leerlingenvervoer Gemeente Eemsmond wordt als volgt gewijzigd. A Artikel 1 Begripsomschrijving wordt: 1. In

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-04-2015 15-020 Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel *BR1400240* *BR1400240* Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400240 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Verordening leerlingenvervoer

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding ^ "* _ Gemeente +Z} IJsselstein Agendapunt 19 r Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/12186 Datum: 12 januari 2010 programma: Bestuur en organisatie Blad: 1 van 6 cluster: BeStUUr

Nadere informatie

16 november 2010/35607 Datum :

16 november 2010/35607 Datum : Agendapunt 16 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/35607 Datum : : 2010 Programma : Welzijn Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma: Registratie nr.

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma: Registratie nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma: Registratie nr. Stuk college van B&W 22 maart 2011 L. Vokurka A. Hellemons 2602148 ahellemons@delft.nl Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Voorstel

RAADSVOORSTEL. Voorstel RAADSVOORSTEL Vergadering van : 30 september 2008 Class. Nr. : -1.851.09.2 Agendanummer : 3 / 9 Onderwerp : Herziening verordening leerlingenvervoer Programma : Leven Lang Leren Voorstel Vast te stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Samenleving, Bestuur en Ruimte

Samenleving, Bestuur en Ruimte Agendapunt 6 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31770 Datum: 21 september 2010 programma: Blad: 1 van 5 cluster: Samenleving, Bestuur en Ruimte portefeuillehouder: R.G. de Vries

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

9HUNLH]LQJ *HPHHQWHUDDG

9HUNLH]LQJ *HPHHQWHUDDG 1. 2. 3. - - - - - - 4. De raad van de gemeente Weert, gelezen het voorstel van het college van 17 april 2012 en van 12 juni 2012; gelet op de artikelen 4 van de Wet op het primair onderwijs, de Wet

Nadere informatie

Registratienummer: GF09.20057 Datum: 26 mei 2009 Agendapunt: 8

Registratienummer: GF09.20057 Datum: 26 mei 2009 Agendapunt: 8 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF09.20057 Datum: 26 mei 2009 Agendapunt: 8 Portefeuillehouder: de heer K. Feenstra Behandelend ambtenaar: mevrouw K.J. Booij Telefoonnummer: 617516 Onderwerp: Voorstel:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/05778 Datum : 16 april 2013 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder : mw. M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/24233 Datum : 20 november 2012 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. F. Cremer

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012.

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012. Raadsvoorstel Agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/32677 Datum : 22 november 2011 Programma : Hoofdstuk 2, paragraaf 2.7, Lokale Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein Raadsvoorstel ^ - _ Gemeente **} Usselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer 157806 Datum: 1 juni 2015 Programma Bestuur, organisatie en dekkingsmiddelen Blad : 1 van 3 Cluster

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 493229 Datum: 28 november 2017 Programma : 4. Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Commissie : Samenleving

Nadere informatie

Voorstel Een verordening vast te stellen tot wijziging van de verordening leerlingenvervoer gemeente Noordenveld 2009.

Voorstel Een verordening vast te stellen tot wijziging van de verordening leerlingenvervoer gemeente Noordenveld 2009. Aan de gemeenteraad Roden, 4 april 2012 G E M E E N T E t N OORDENVEL Agendapunt: 6.2/1104201 Documentor.: RV12.0222 RaaJdduM \2_ Beaktit: Onderwerp aanpassing verordening leerlingenvervoer gemeente Noordenveld

Nadere informatie

Raadsvoorstel +Z} IJssel stein. Agendapunt 8. Onderwerp Verordeningen Wet investeren in jongeren. AanderaadvandegemeenteIJsseLstein

Raadsvoorstel +Z} IJssel stein. Agendapunt 8. Onderwerp Verordeningen Wet investeren in jongeren. AanderaadvandegemeenteIJsseLstein Gemeente Raadsvoorstel +Z} IJssel stein Agendapunt 8 AanderaadvandegemeenteIJsseLstein Raadsstuknummer: programma: 2010/21716 cluster: portefeuillehouder: Samenleving ing. F.J.L.M. Cremer Informatiebij:

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2013 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2014

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2013 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2014 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 19582 Datum : 26 november 2013 Algemene Middelen, paragraaf 5.7 Lokale Programma : Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28557 Datum : 20 november 2012 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T.

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2012 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28528 Datum : 20 november 2012 Programma : Programma 10 paragraaf 5.7 lokale heffingen Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit)

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit) Agendapunt 8 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31424 Datum: 6 september 2010 programma: Blad: 1 van 6 cluster: Ruimte portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer Informatie bij:

Nadere informatie

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen.

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G201900 497586 / 497586 ONDERWERP Aanpassing verordening leerlingenvervoer. G.W. Hidders SAM Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

Samenvatting Intrekken legesverordening 2011en vaststellen legesverordening 2011 versie mei 2011

Samenvatting Intrekken legesverordening 2011en vaststellen legesverordening 2011 versie mei 2011 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. 2011/17021 Bestuur dhr. R.G.deVries M.J. Lokhorst -vanessen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14114 Datum : 19 juni 2012 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 523493 Programma Regie Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. drs. A M. de Regt Informatie bij : L. Kamphaus E-mail/tel.nr. :

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing artikel 17 Verordening leerlingenvervoer gemeente Heusden 2015

Onderwerp Aanpassing artikel 17 Verordening leerlingenvervoer gemeente Heusden 2015 Zaaknummer 00487355 Onderwerp Aanpassing artikel 17 Verordening leerlingenvervoer gemeente Heusden 2015 Collegevoorstel Feitelijke informatie Bijgaand treft u een raadsvoorstel aan over de wijziging van

Nadere informatie

Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad

Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad Ons kenmerk G.14.01730 G.14.01730 Voorstel van college dan wel burgemeester aan gemeenteraad Raadsnummer: BP/282 Datum collegebehandeling: 13 mei 2014 Steller: J.H.M.Martens Portefeuillehouder: P. Laheij

Nadere informatie

NOTITIE LEERLINGENVERVOER 1. INLEIDING

NOTITIE LEERLINGENVERVOER 1. INLEIDING NOTITIE LEERLINGENVERVOER 1. INLEIDING Doel en aanleiding Deze notitie heeft als doel om een overzicht te geven van de huidige regelgeving van het leerlingenvervoer en hoe deze kan worden aangepast met

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/11979 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009 Datum Agendapunt Nummer 8 R06S003 Onderwerp Wijziging van de Verordening Raadsvoorstel Beoogd effect Een actuele en duidelijke verordening leerlingenvervoer. De huidige verordening is in 2009 vastgesteld

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken.

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 10. Aanderaadvandegemeente IJsselstein. Datum: 19 januari 2010 Blad: 1van 5. Economische Zaken. Gemeente +Z} Agendapunt 10 Aanderaadvandegemeente Raadsstuknummer: 2010/12111 programma: Economische Zaken cluster: Samenleving portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer informatiebij: Marleen Kalden, afdeling

Nadere informatie

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in.

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in. Raadsvoorstel ^ _ Gemeente w e III K B tl l K Usselstein Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer "142784 Programma : Woon- en leefomgeving Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 Voorstel De Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 vaststellen

Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 Voorstel De Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 vaststellen Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 Voorstel De Verordening leerlingenvervoer gemeente Heerenveen 2015 vaststellen Portefeuillehouder Broekhuizen Datum collegebesluit 7 april

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 98220 Datum: 18 november 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011.

16 november 2010/34238 Datum : Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2010 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2011. Agendapunt 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/34238 Datum : : 2010 Programma : Hoofdstuk 2 paragraaf 2.7 Lokale heffingen Blad : 1 van 7 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

IIMIIIIIIIIIIIIIIII Stuknummer: 456592 Registratiedatum: 30/11/2011

IIMIIIIIIIIIIIIIIII Stuknummer: 456592 Registratiedatum: 30/11/2011 Terpstra, Irma IIMIIIIIIIIIIIIIIII Stuknummer: 456592 Registratiedatum: 30/11/2011 pagina 1 van 1 Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: woensdag 30 november2011 12:03 Aan: VNG LEDEN Onderwerp: Ledenbrief

Nadere informatie

*U * *U *

*U * *U * *U14.07432* *U14.07432* De leden van de Gemeenteraad Postbus 1 2650 AA BERKEL EN RODENRIJS Afdeling Economische & Maatschappelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Marjonne

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Vaststellen verordening leerlingenvervoer gemeente Oosterhout 2014

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Vaststellen verordening leerlingenvervoer gemeente Oosterhout 2014 O y O m ì if O plan. datum zaak rtr. vertrouwelijk: JA 1 NEE w "" Oosterhout NOTA VOOR DE RAAD Datum: 16 mei 2014 Nummer raadsnota: Bl.0140142 Onderwerp: Vaststellen verordening leerlingenvervoer gemeente

Nadere informatie

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein M W s xt c C (I t c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum 407730

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Groningen 2019 Steller/telnr. Robert Bleeker/ 7049 Bijlagen 1.

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Groningen 2019 Steller/telnr. Robert Bleeker/ 7049 Bijlagen 1. Raadsvoorstel Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Groningen 2019 Steller/telnr. Robert Bleeker/ 7049 Bijlagen 1 Classificatie Openbaar Vertrouwelijk Portefeuillehouder Wethouder Bloemhoff

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie;

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie; Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 20531 Datum : 26 november 2013 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. R. de

Nadere informatie

raadsvoorstel 2. het schooljaar 2011/2012 aan te wijzen als overgangsjaar. burgemeester en wethouders van Nieuwkoop mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel 2. het schooljaar 2011/2012 aan te wijzen als overgangsjaar. burgemeester en wethouders van Nieuwkoop mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder Jelle Moraal opgesteld door Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Marion Nieuwkoop Registratienummer collegebesluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/21892 Datum : 16 augustus 2011 Programma : Bestuur en Organisatie Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

De gewijzigde verordeningen vervangen de Tijdelijke regels aanscherping WWB die in december door uw raad zijn vastgesteld.

De gewijzigde verordeningen vervangen de Tijdelijke regels aanscherping WWB die in december door uw raad zijn vastgesteld. Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/05525 Datum : 28 februari 2012 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 75604 Datum : 28-10-2014 Programma : Bestuur, Organisatie en Dekkingsmiddelen Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/08049 Datum : 21 juni 2011 Programma : Ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en milieu Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 98220 Programma : Economie, werk en inkomen Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie

Nadere informatie

Onderwijs, sport en cultuur Samenleving mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts M.J. van Zon

Onderwijs, sport en cultuur Samenleving mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts M.J. van Zon Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 448405 Onderwijs, sport

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan Onderwerp: Verordening Leerlingenvervoer Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 16/36 Beleidsveld: Onderwijs Datum: 2 juni 2016 Portefeuillehouder: M. Olij Procedure: cie 20 juni - raad 4 Contactpersoon:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Heusden 2015

Raadsvoorstel. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Heusden 2015 Raadsvoorstel Inleiding Het passend onderwijs is op 1 augustus 2014 ingegaan. Enkele daarmee samenhangende wetswijzigingen hebben een relatie met het leerlingenvervoer. Deze wijzigingen en de afstemming

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 116279 Datum : 3 februari 2015 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 57187 Datum : 3 juni 2014 Programma : Blad : 1 van 7 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

003. Verordening advisering planschade

003. Verordening advisering planschade 003. Verordening advisering planschade Inhoudsopgave 003. Verordening advisering planschade... 2 Raadsvoorstel verordening planschade... 3 003. Verordening advisering planschade 003. Verordening advisering

Nadere informatie

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 21353 Datum : 26 november 2013 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. R. de Vries Informatie

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Verordening leerlingenvervoer Datum: 14 januari 2013 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels Decosnummer: 10 Informant:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Datum: 8 december 2009

Datum: 8 december 2009 ^ "*_ Gemeente + f IJSSelSteiTl Agendapunt 6 r Raadsstuknummer: 2ÖW/3«ß /lö^o /10VJ"$ Aan de raad van de gemeente IJsseLstein Datum: 8 december 2009 programma: Blad: 1 Van 5 cluster: Bestuur portefeuillehouder:

Nadere informatie

Beleidsregels leerlingenvervoer 2014

Beleidsregels leerlingenvervoer 2014 Beleidsregels leerlingenvervoer 2014 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht, overwegende dat: - enkele begrippen en bepalingen in de Verordening leerlingenvervoer gemeente

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

NOTITIE HOOGBEGAAFDE KINDEREN EN LEERLINGENVERVOER

NOTITIE HOOGBEGAAFDE KINDEREN EN LEERLINGENVERVOER NOTITIE HOOGBEGAAFDE KINDEREN EN LEERLINGENVERVOER 1. Inleiding In de vergadering van de Commissie Welzijn van 11 januari 2011 heeft mevrouw T.J.J.M. van der Steen gebruik gemaakt van het spreekrecht voor

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer Onderwerp: Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Aanleiding Nadere toelichting

Gemeente Boxmeer Onderwerp: Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Aanleiding Nadere toelichting Gemeente Boxmeer Onderwerp: Verordening leerlingenvervoer gemeente Boxmeer 2015. Nummer: 7c. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 27 januari 2015 Aanleiding Wijzigingen in de Wet primair onderwijs

Nadere informatie

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie;

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie; Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 20531 Datum : 26 november 2013 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. R. de

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

De verordening gaat in op 1 augustus 2016 en geldt voor alle aanvragen die na deze datum worden gedaan.

De verordening gaat in op 1 augustus 2016 en geldt voor alle aanvragen die na deze datum worden gedaan. Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 24 mei 2016 Onderwerp: Verordening en Beleidsregels leerlingenvervoer Beslispunten: 1.De verordening leerlingenvervoer gemeente Houten vast te stellen en daarmee:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 65537 Datum : 8 juli 2014 Programma : bestuur Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR7175_1 12 juli 2016 Verordening Leerlingenvervoer gemeente Heerlen Titel 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Memo Aan de leden van de commissie Maatschappij en Cultuur Betreft (On)mogelijkheden bezuiniging leerlingenvervoer

gemeente Eindhoven Memo Aan de leden van de commissie Maatschappij en Cultuur Betreft (On)mogelijkheden bezuiniging leerlingenvervoer gemeente Eindhoven Aan de leden van de commissie Maatschappij en Cultuur Mens & Maatschappij, Jeugd Van drs. R. van Vugt Kamer 4.18 Telefoon (040) 238 27 15 17 december 2010 Memo Betreft (On)mogelijkheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284467 Datum : 25 april 2016 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen Beleidsregels Huiswerkbegeleiding en Bijles Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. A.L. van der Kraan Telefoon 5114061 E-mail: alkraan@haarlem.nl SZW/WB

Nadere informatie

Nr.: 133794 Renswoude, 16 september 2014 Behandeld door: H. Davelaar Onderwerp: verordening leerlingenvervoer Renswoude 2014

Nr.: 133794 Renswoude, 16 september 2014 Behandeld door: H. Davelaar Onderwerp: verordening leerlingenvervoer Renswoude 2014 Nr.: 133794 Renswoude, 16 september 2014 Behandeld door: H. Davelaar Onderwerp: verordening leerlingenvervoer Renswoude 2014 Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting: Het passend onderwijs gaat op

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Verordening leerlingenvervoer Gemeente Ten Boer 2014

Verordening leerlingenvervoer Gemeente Ten Boer 2014 Verordening leerlingenvervoer Gemeente Ten Boer 2014 De raad van de gemeente Ten Boer, gelet op de artikelen 4 van de Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra en op artikel 4 van de

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 20-4-2017 Aan de Raad No. 9. Wissenkerke, 7-3-2017 Onderwerp: Vaststelling verordening

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen.

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen. Raadsvoorstel W C f(«c G II l C IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 432167 Programma : Bestuur en organisatie Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 59172 Datum : 10 juni 2014 Programma : Welzijn Volksgezondheid Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw.

Nadere informatie

De raad van de gemeente Nuth;

De raad van de gemeente Nuth; De raad van de gemeente Nuth; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op de artikelen 4 van de Wet op het primair onderwijs (WPO), de Wet op de Expertisecentra (WEC) en de Wet op het

Nadere informatie

Wijzigingen verordening leerlingenvervoer gemeente Nederweert 2014

Wijzigingen verordening leerlingenvervoer gemeente Nederweert 2014 Wijzigingen verordening leerlingenvervoer gemeente Nederweert 2014 De nieuwe Verordening Leerlingenvervoer Gemeente Nederweert is grotendeels gebaseerd op de nieuwe modelverordening van de VNG. De oude

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen.

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 595820 Programma 5 Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: B.J.A. Roks Informatie bij M. van Herwijnen

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 22 mei 2017 Onderwerp: Wijzigingen Verordening leerlingenvervoer gemeente Beesel. Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL De Verordening leerlingenvervoer gemeente Beesel met

Nadere informatie

Verordening Leerlingenvervoer Internationale Taalklas primair onderwijs gemeente Haarlem 2016

Verordening Leerlingenvervoer Internationale Taalklas primair onderwijs gemeente Haarlem 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haarlem. Nr. 75677 1 juli 2016 Verordening Leerlingenvervoer Internationale Taalklas primair onderwijs gemeente Haarlem 2016 De raad van de gemeente Haarlem:

Nadere informatie

Toelichting op het aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer gemeente Ridderkerk, schooljaar

Toelichting op het aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer gemeente Ridderkerk, schooljaar Toelichting op het aanvraagformulier voorziening leerlingenvervoer gemeente Ridderkerk, schooljaar 2019-2020 Algemeen Op grond van de Verordening Leerlingenvervoer bekostigt de gemeente onder bepaalde

Nadere informatie

12 maart 2013 WIZ-INK H. Dijkhuis

12 maart 2013 WIZ-INK H. Dijkhuis Aan de ouders / verzorgers van uw brief van behandeld door uw kenmerk algemeen nummer ons kenmerk bijlagen datum 12 maart 2013 WIZ-INK dossiernummer H. Dijkhuis 14 0320 onderwerp Leerlingenvervoer pr-nummer

Nadere informatie

Verordening leerlingenvervoer gemeente Echt-Susteren 2009

Verordening leerlingenvervoer gemeente Echt-Susteren 2009 CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR82113_2 25 november 2015 Verordening leerlingenvervoer gemeente Echt-Susteren 2009 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp 1e wijziging Verordening Leges 2013 Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

Onderwerp 1e wijziging Verordening Leges 2013 Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp 1e wijziging Verordening Leges 2013 Volgnr. 2013-031 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar F. van den Hoogen Afdeling Ruimtelijke Ordening Datum voorstel 11 juni 2013 Opiniërende

Nadere informatie

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Deurne 2012

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Deurne 2012 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR226157_1 31 juli 2018 Verordening Leerlingenvervoer gemeente Deurne 2012 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg min i inn miiiii ii BM1400699 Raadsvergadering 5 juni 2014 Agendanummer Onderwerp Verordening leerlingenvervoer 2014

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 2-05-2006 Onderwerp: Bevindingen verbijzonderde interne controlewerkzaamheden in het kader van de rechtmatigheid. Conceptbesluit: De

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 10 16 februari 2016 Wijziging verordening toelage uitwonende studerenden Geachte leden van de raad, Hierbij

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ U C f/i C C M L C IJsselstein agendapunt Zaaknummer : 534816 Programma Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. mr. N.P.L.M. Doesburg Informatie

Nadere informatie