Handleiding voor ACD Prestige

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor ACD Prestige"

Transcriptie

1 Hndleiding voor Prestige serre rechte zijwnden RXXH

2 este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem lles stp per stp, zodt noodzkelijke onderdelen en hndelingen voorereid zijn. Veiligheid en efficiëntie Gls is zwr, scherp en reekr. Een ldder is hoog en wnkel. luminiumprofielen zijn soms lng en scherp. Wees voorzichtig ls u niet dgelijks met deze grondstoffen werkt, kinderen lijven drom eter uit de uurt. Veiligheidsschoenen, een veiligheidsril en hndschoenen kunnen hierij helpen, ij de montge vn gls zijn deze een must. Gereedschppen: - sleutels met sleutelwijdte 0mm - mes of een stevige schr - sterschroevendrier (groot type) - pltte schroevendrier (groot) Toeehoren verkrijgr in elke doe-het-zelf winkel: -kleurloze, neutrle silicone -sneldrogende eton, om uw serre vst te nkeren - wterps - spde - touw of een meter vn min. 0 meter - ldder (die op zichzelf kn lijven stn) Weetjes - outgleuven zijn gleuven wr de kop vn een out in pst. ijn elk profiel in deze serre ezit of meerdere outgleuven. - ij verindingen met outgleuven, steeds de profielen goed tegen elkr drukken. - Wchtouten zijn outen die we in een gleuf schuiven ls voorereiding voor een ltere montge, op een tientl centimeter vn het profieleinde houden moeren ze voorlopig vst. - Een serre estt uit gevels, zijwnden en dk. - Indien niet specifiek vermeld, worden steeds korte outen (Mx0) geruikt. dvies Geruik steeds lle detilzichten ls hulpmiddel voor het uitlijnen, uitrichten en positioneren vn uw profiel. Let op doorsnede en gten. e moeren enkel toertjes op de outen drien, ps n het doorlopen vn de volledige pgin de outen en moeren definitief nspnnen. lz. Gevel Monteer onderdeel F met de uitstulpingen nr onder, in de outgleuven. Monteer de profielen G met de uitstulping nr de knt vn de nok. (Zie detil 0). lz. Wchtouten Tijdens de volledige montge worden!0! wchtouten gepltst!!!

3 lz. Zijwnd + wchtouten Voor serres kleiner dn ruiten in de zijwnd, worden er tijdens de montge vn de zijwnd mr wchtouten gepltst (detil en ) Voor serres met meer dn glzen in de zijwnd, worden er tijdens de montge vn de zijwnd extr wchtouten gepltst in de fundering (detil ). Serre met : * of 8 ruiten : extr wchtout per zijwnd *9 of 0 ruiten : extr wchtouten per zijwnd it kun je tevens zien op overzicht lz. 0. lz. Smenouw Voer lz., en nog eens uit voor de tweede gevel en zijwnd. Schuif de pnelen in elkr tot het einde, de wchtouten worden onmiddellijk vst gemonteerd en definitief ngespnnen. lz. k - Plts eerst profiel ovenop de gevels en evestig hem definitief met de voorziene wchtouten. - Voor serres met meer dn glzen in de zijwnd, worden er tijdens de montge vn het dk glsregels (profiel ) voorzien vn wchtouten (detil ). eze wchtouten dienen om lter de goot- en noksteunen n te evestigen. Op ldzijde 0 zie je een verdeling vn deze steunen per serre. Plts de wchtouten in de glsregels op deze pltsen. - Plts de profielen tussen de zijwnd en het net gepltste profiel. - Monteer de profielen n profiel in de hoek en vervolgens smen met profiel n de zijwnd. lz. Steunen Voor serres met meer dn glzen in de zijwnd, worden er tijdens de montge vn het kder extr wchtouten gepltst in de glsregels (detil ). oe dit voor het pltsen vn het gls in de serre!! Serre met : * of 8 ruiten : glsregel per zijde met extr wchtout *9 of 0 ruiten : glsregels per zijde met extr wchtout e plts wr je de glsregels uit de zijwnd moet hlen kun je zien op overzicht lz. 0 (zie ondern de serre : middennkers). Hl de glsregels uit de zijwnd. Plts per profiel één wchtout (detil ). evestig de glsregels terug, mr ondern met een Mx out. Hl een glsregel uit de zijwnd vn dezelfde sectie ls de glsregel vn het dk wrin wchtouten zitten (wchtouten lz. ). Plts per profiel één wchtout n de ovenknt (detil ). evestig de glsregels terug. Monteer de gootsteunen tussen zijwnd en dk met de voorziene wchtouten. Plts ook een steun in de nok vn het dk met de voorziene wchtouten. lz. Voorereiding Gls Plts de constructie op een definitieve plts, n montge vn het gls wordt de constructie zwr en moeilijk te verpltsen. Voor een gemkkelijkere glsmontge zetten we de constructie hks en wterps. Hks door vn hoek tot hoek te meten in eide richtingen en eide gelijk te mken. Wterps door de hoeken vn de constructie op een gelijk niveu te rengen.

4 lz. 8 Gls Gelieve voorzichtig te werken en lle mogelijke veiligheid te voorzien voor u, en iedereen rondom u! Gevel : - Stndrd wordt er klr gls geruikt in de gevels. - Plts eerst in de gevel driehoekruiten. - eruer zo snel mogelijk!!! Per gls!!! - oe dit voor eide gevels. k : - Stndrd wordt er mt gls geruikt in het dk; met de gldde knt lngs de uitenzijde vn de serre. - Positie vn het dkrm kiezen; deze niet nsluitend n een gevel pltsen. - Voorlopig op deze plts vn het dkrm geen gls en ruer voorzien. - Indien meerdere dkrmen: dkrmen kunnen niet net nst elkr gepltst worden. - Leg het gls ovenop de zijwnd en schuif het tussen de dkprofielen nr oven tot het niet meer op de zijwnd rust. - Trek het gls terug nr eneden in de voorziene gleuf. Lt een ruimte over wr het dkrm lter gemonteerd wordt. - N het pltsen vn lle gls in het dk wordt ruer gepltst. Het ruer wordt op lle dkprofielen en de ovenzijde vn de gevel gedrukt om het gls vst te houden. e profielen nst het dkrm voorlopig nog niet. - e opening vn het dkrm is een hndige plts om ovenn het ruer n te drukken. - Een hndige rol en drukeweging mkt het ndrukken gemkkelijker. - Het ruer wordt ovenn in de nok geschoven en ondern fgeknipt oven de goot, iets lger dn de onderzijde vn het gls. lz. 9 Gls in zijwnden Stndrd wordt er klr gls geruikt in de zijwnden. Het gls pst ovenn in de voorziene gleuf en stt ondern op de fundering tussen dezelfde profielen ls in het dk. Het ruer wordt ovenn tegen de goot geschoven en ondern hlverwege de fundering fgeknipt. oe dit voor eide zijwnden. lz. 0 Gls in gevels Stndrd wordt er klr gls geruikt in de gevels. eruer zo snel mogelijk!!! Per gls!!! oe dit voor eide gevels. Positie vn de deur niet eglzen. lz. eur Open nu eslgzk deur. e nummers vn de detilzichten geven de volgorde vn monteren n. Monteer lles definitief vst. lz. eur e wieltjes ovenn de deur zijn zonder sluitring, ondern met sluitring, zols ngegeven op de detilzichten. e wieltjes worden vstgeschroefd op cm vn de zijknt. lz. eur Silicone wordt geruikt op eide montgeprofielen. Hierij dient de silicone ls orging tegen het verschuiven vn de profielen. Schuif de deur op de eide montgeprofielen. Plts hiern het gls in de deur en eruer.

5 lz. eur Monteer het hndvt n de innenzijde, hlverwege het vertikl deurprofiel. Het hndvt dient tevens ls deurnslg. lz. wrsligger Open nu eslgzk dkrm. e nummers vn de detilzichten geven de volgorde vn monteren n. Monteer lles definitief vst. Monteer de lngwerpige pltjes met hun uitstulping in de outgleuf vn de dwrsligger. lz. krm e nummers vn de detilzichten geven de volgorde vn monteren n. eruer de profielen n het pltsen vn het gls. lz. krm Leg het gls ovenop de zijwnd en schuif het tussen de dkprofielen nr oven tot het niet meer op de zijwnd rust. Trek het gls terug nr eneden in de voorziene gleuf. ruk de dwrsligger goed n tot tegen het onderliggende gls en monteer deze definitief vst met de specile montgeouten. eruer de twee dkprofielen op dezelfde mnier ls de rest vn het dk. eruer tevens de dwrsligger, het ruer schuin nsnijden zodt deze mooi nsluit. Een stukje ruer wordt in de ronde holte vn de nok gedrukt om verschuiving vn het dkrm tegen te gn. Om het dkrm te openen wordt de ronde uis op het krulletje in het dkrm en op de out in de dwrsligger geschoven. Indien het dkrm niet openstt wordt de ronde uis op het voorziene steuntje gelegd. Indien meerdere dkrmen: voer lz., en nog eens uit voor de pltsing vn de ndere dkrmen in het dk. lz. 8 Wterfvoer Monteer lle onderdelen met silicone om f te dichten en te orgen. lz. 9 nkers Zet uw serre terug wterps of volgens de gewenste helling (evordering wterfvoer). Ondersteun de volledige serre met rde tot lles volledig dicht is. Mk voor de nkers (voor de plts : zie lz. 0) een putje lngs de innenknt vn de serre. Monteer de nkers met de voorziene wchtouten en vul de putten met eton. lz. 0 Versteviging Overzicht voor pltsing vn de goot- en noksteunen en middennkers.

6 ijkomend dvies en tips - Verzekering: Het is n te evelen uw verzekeringsmkelr in te lichten vn de pltsing vn uw serre. - Regelmtig controleren o ontroleer of lle outen nog zijn ngespnnen o ontroleer of uw vernkering (eton en de nkers) nog steeds intct is o ontroleer de positie vn het dkrm - Extr controle ij heel slecht weer o Zorg ervoor dt de opsteker vn het dkrm in het slotgt vst zit en zo het dkrm goed vstklemt. o Zorg ervoor dt de deur goed dicht is, vergrendel de deur indien mogelijk o Zorg ervoor dt er geen luchtspleten zijn onder de fundering o Verhinder een te groot sneeuwgewicht - lgemene regel: Zorg ervoor dt de wind niet in uw serre kn - Tips voor de goede werking vn uw serre o Reinig met regelmt de goten o Reinig met regelmt de condensgoten o Reinig de onderloopregel vn de deur voor een vrije loop vn uw deur o Voor de goeie werking vn uw deur, olie de wielen regelmtig in o Reinig uw gls - e utomtische rmopener: tijdens de winter de cilinder verwijderen, in te oliën en op een wrme plts ewren. Je kn steeds geruik mken vn de mnuele opener. Geruik utomtische rmopener en mnuele opener niet smen. Onderdelen in krtonnen doos : Omschrijving hndleiding gevels zijwnden k ruer eur dkrm wterfvoerpijpen nkers Extr ccessoires Nok Hoeveelheid stuk colli s colli s colli zkken colli colli stuks colli zk stuk E

7 Onderdelen in eslgzk extr ccessoires : Onderdelen in eslgzk deur : eze eslgzk kn zich ook ij de deur zelf evinden! Omschrijving Hoeveelheid Omschrijving ntl gootfsluiter stuks hmerkopout Mx stuks elleogen stuks moer M stuks fvoerpijpklem stuks zelftpper,8x 8 stuks zk : moeren zk vlkkopschroef Mx0 stuks zk : outen zk wiel stuks zk : lnge outen zk hndvt stuk zk : reserve onderdelen zk tussenring dim stuks eslgzk deur zk eslgzk dkrm zk Onderdelen in eslgzk dkrm : eze eslgzk kn zich ook ij het dkrm zelf evinden! Omschrijving ntl verindingsplt stuks Voet opsteker stuk z-opstekersteun stuk zelftpper,8x stuks zwijnestrtje stuk hmerkopout Mx stuks zeskntout Mx0 stuks zeskntout Mx stuk moer M 8 stuks F

8 LET OP : UITSTULPING -> KNT NOK TTENTION : L MRQUE -> ÔTÉ FÎTE I G E G E G F 0 G Mx I G E F 0 H 8 I G 9 E G 8 H G Mx I 9 Nr. G H E I F L[mm] Qty. Fig. GEVEL PIGNON GLE GIEEL

9 GEVEL PIGNON GLE GIEEL

10 : enkel ij serres lnger dn ruiten : seulement pour les serres plus de vitres 9 8 L[mm] 0 SEITENWN ZIJWN PROIS LTÉRLE Qty. Fig. Nr. SIE PNEL 9 8

11 KER RE FRME RHMEN

12 Mx : enkel ij serres lnger dn ruiten : seulement pour les serres plus de vitres Nr. L[mm] Qty. Fig. 09 K TOIT ROOF H

13 Enkel ij serres lnger dn ruiten Seulement pour serres plus de vitres Mx Nr. L[mm] Qty. Fig. STEUNEN SUPPORTS SUPPORTS STÜTZEN

14 = KLRZETTEN PRÉPRTION PREPRTION VOREREITUNG

15 0x GLS VITRGE 8 E Qty. Fig. Nr. L[mm] 0x0 GLS GLSS EN E E E E E E E E E E E EN EN E c d EN

16 c d c Nr. L[mm] Qty. Fig. 0x0 GLS VITRGE 9 GLSS GLS

17 FE FE FE c d c Nr. L[mm] Qty. Fig. c 0x0 FE 0x80 GLS VITRGE 0 GLSS GLS

18 Nr. L[mm] Qty. Fig. 08 EUR PORTE OOR TÜR

19 EUR PORTE OOR TÜR

20 OOR EUR PORTE Qty. Fig. Nr. L[mm] 9 8 0x0 TÜR d c c

21 X EUR PORTE OOR TÜR

22 Mx Nr. L[mm] Qty. Fig WRSLIGGER TRVERSE ROSS R QUERLKEN

23 c d ROOF WINOW KRM LURNE Qty. Fig. Nr. L[mm] 80x0 0 8 H FENSTER

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre schuine wand laag model MS1XXL

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre schuine wand laag model MS1XXL Hndleiding voor Prestige Muurserre schuine wnd lg model MSXXL este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem lles stp per stp, zodt noodzkelijke

Nadere informatie

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre schuine wand MS2XXH

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre schuine wand MS2XXH ndleiding voor Prestige Muurserre schuine wnd MSXX este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem lles stp per stp, zodt noodzkelijke onderdelen

Nadere informatie

Handleiding voor ACD Prestige serre rechte zijwanden laag model R3XXL

Handleiding voor ACD Prestige serre rechte zijwanden laag model R3XXL Handleiding voor Prestige serre rechte zijwanden laag model RXXL este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. oor deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem alles stap per stap,

Nadere informatie

Handleiding voor ACD Prestige

Handleiding voor ACD Prestige Handleiding voor Prestige serre schuine zijwanden SXXH este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. oor deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem alles stap per stap, zodat noodzakelijke

Nadere informatie

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre rechte wand MR2XXH

Handleiding voor ACD Prestige Muurserre rechte wand MR2XXH Handleiding voor Prestige Muurserre rechte wand MRXXH este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. oor deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem alles stap per stap, zodat noodzakelijke

Nadere informatie

R205H Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

R205H Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium R0H 8--0 opyright... nv/s, zwikomstrt, 8800 Roeselre, elgium info@cd.e este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem lles stp per stp,

Nadere informatie

S106H-B. Foto met optie vliegendeur / photo avec option porte moustiquaire

S106H-B. Foto met optie vliegendeur / photo avec option porte moustiquaire S0H- Foto met optie vliegendeur / photo vec option porte moustiquire 09-0-009 info@cd.be este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem

Nadere informatie

(KD PRESTIGE PICCOLO. 15/11/2013 CopyrightOACD nv/sa, Zwaaikomstraat 22. 8800 Roeselare, Belgium www.acd.eu info(cùacd.be. flcd ALU HOBBY SERRE

(KD PRESTIGE PICCOLO. 15/11/2013 CopyrightOACD nv/sa, Zwaaikomstraat 22. 8800 Roeselare, Belgium www.acd.eu info(cùacd.be. flcd ALU HOBBY SERRE (KD PRESTIGE www.acd.eu PICCOLO flcd ALU HOBBY SERRE 15/11/2013 CopyrightOACD nv/sa, Zwaaikomstraat 22. 8800 Roeselare, Belgium www.acd.eu info(cùacd.be Beste Klant Proficiat met de aankoop van uw serre.

Nadere informatie

M204H

M204H M0H -0-00 info@cd.be este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. oor deze hndleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem lles stp per stp, zodt noodzkelijke onderdelen en hndelingen voorbereid

Nadere informatie

LOGGERE Montagehandleiding

LOGGERE Montagehandleiding LOGGERE Montgehndleiding VOORWOORD Hoge hoek Plfondkder Blk Glsprofiel Hoek Dwrsblk Kozijn Verticl profiel Ril Lge hoek Gereedschp te voorzien: Belngrijke punten: - Betonboor - Boor 8 - Elektrische boor

Nadere informatie

R204L-B. 18-11-2011 Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium info@acd.be

R204L-B. 18-11-2011 Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium info@acd.be R0L- Foto met optie vliegendeur / photo vec option porte moustiquire 8--0 opyright..d. nv/s, zwikomstrt, 8800 Roeselre, elgium info@cd.be este klnt Proficit met de nkoop vn uw serre. Door deze hndleiding

Nadere informatie

Montage-instructie. Schutting. V720 Tarifa

Montage-instructie. Schutting. V720 Tarifa Montge-instructie Schutting V720 Trif Inhoudsopgve pgin Inhoud verpkking 1 Benodigd gereedschp 1 Belngrijk vóór het monteren 2 1. Pltsen Trif schutting 3 1.1 Onground montge met voetplt 4 1.2 Inground

Nadere informatie

Montage-instructie. Windscherm. V730 Biarritz

Montage-instructie. Windscherm. V730 Biarritz Montge-instructie Windscherm V730 Birritz Inhoudsopgve pgin Inhoud verpkking 1 Benodigd gereedschp 1 Belngrijk vóór het monteren 2 1. Pltsen Birritz windscherm 3 1.1 Verpltsr windscherm 4 1.2 Onground

Nadere informatie

Montage-instructie. Windscherm. V730 Biarritz

Montage-instructie. Windscherm. V730 Biarritz Montge-instructie Windscherm V730 Birritz Inhoudsopgve pgin Inhoud verpkking 1 Benodigd gereedschp 1 Belngrijk vóór het monteren 2 1. Pltsen Birritz windscherm 3 1.1 Verpltsr windscherm 4 1.2 Onground

Nadere informatie

!BELANGRIJK! KIST MODULE (MV8) INDEX TOPAFWERKING P.9 HORIZONTALE FLESSENHOUDER P.10 VERTICALE FLESSENHOUDER P.11 BASISHOEK MODULE P.

!BELANGRIJK! KIST MODULE (MV8) INDEX TOPAFWERKING P.9 HORIZONTALE FLESSENHOUDER P.10 VERTICALE FLESSENHOUDER P.11 BASISHOEK MODULE P. M o ntgehnleiing Mouloth que Plts e oemmoule(s) op een vlkke onergron Hng niet n e plteus evestig e moules n e muur!elngrijk! G niet op het shuifplteu vn e rmoule zitten Trek niet tegelijkertij meerere

Nadere informatie

Originele bedieningshandleiding 11/2010. Voor toekomstig gebruik bewaren. Doka-onderdelenbox. Art.-nr. 583010000

Originele bedieningshandleiding 11/2010. Voor toekomstig gebruik bewaren. Doka-onderdelenbox. Art.-nr. 583010000 11/2010 Originele edieningshndleiding 999281407 nl Voor toekomstig geruik ewren ok-onderdelenox rt.-nr. 583010000 Originele edieningshndleiding ok-onderdelenox Produtfeelding Produteshrijving e ok-onderdelenox

Nadere informatie

VITRO. handleiding douche zijwand

VITRO. handleiding douche zijwand VITRO hndleiding douche zijwnd Controleer vóór montge of het product compleet en vrij vn eschdigingen is. Mocht u een gerek constteren, neem dn contct op met uw Bruynzeeldeler. De leverncier is niet nsprkelijk

Nadere informatie

Ipad APPLICATIES. Benodigde applicaties op het scherm: Beste ipad gebruiker,

Ipad APPLICATIES. Benodigde applicaties op het scherm: Beste ipad gebruiker, Ipd APPLICATIES Beste ipd gebruiker, Hierbij een hndleiding om efficiënt met de pplicties op uw ipd om te gn. Veel succes ermee! Benodigde pplicties op het scherm: App-store= App-winkel= Plts wr u pplicties

Nadere informatie

StyleView Scanner Shelf

StyleView Scanner Shelf StyleView Scnner Shelf User's Guide Mximl gewicht: 2 ls ( kg) SV Crt & Hoofdeenheid Optie - LCD Crts Optie 2 Lptop Crts Optie 3 Rils n de muur Optie 4 Achterknt SV Crt 3 6 7 Reduce Reuse Recycle of 8 Overzicht

Nadere informatie

Natuurlijke getallen op een getallenas en in een assenstelsel

Natuurlijke getallen op een getallenas en in een assenstelsel Turf het ntl fouten en zet de resultten in een tel. Vlmingen Nederlnders resultt ntl resultt ntl 9 9 en nder tlstelsel U Ontijfer de volgende hiërogliefen met ehulp vn het overziht op p. in het leerwerkoek.........................

Nadere informatie

Originele bedieningshandleiding 11/2010. Voor toekomstig gebruik bewaren. Doka-stapelpallets

Originele bedieningshandleiding 11/2010. Voor toekomstig gebruik bewaren. Doka-stapelpallets 11/2010 Originele edieningshndleiding 999281807 nl Voor toekomstig geruik ewren ok-stpelpllets Originele edieningshndleiding ok-stpelpllets Produtfeelding Produteshrijving ok-stpelpllets zijn trnsport-

Nadere informatie

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set Werkkrten GIGO 1184 Elektriiteit Set PMOT 2006 1 Informtie voor de leerkrht Elektriiteit is één vn de ndhtsgeieden ij de nieuwe kerndoelen voor ntuur en tehniek: 42 De leerlingen leren onderzoek doen n

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Stoomcursus

Voorbereidende opgaven Stoomcursus Voorereidende opgven Stoomcursus Tips: MEER DAN 0 JAAR ERVARING Dit document estt uit twee delen: de voorereidende opgven en een overzicht met lgerïsche vrdigheden. Mk de volgende opgven het liefst voorin

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm. Max. gewicht 18 kg. UN regulation no. R129 i-size. Leeftijd 6m - 4j. 1 a.

Gebruiksaanwijzing. achterwaarts gericht. Lichaamslengte cm. Max. gewicht 18 kg. UN regulation no. R129 i-size. Leeftijd 6m - 4j. 1 a. 1 6 d c e Geruiksnwijzing f h g i j k l m 7 8 10 2 3 9 c e d chterwrts gericht Lichmslengte 61-105 cm. 4 5 11 12 Mx. gewicht 18 kg. Leeftijd 6m - 4j UN regultion no. R129 i-size 8 9 13 14 15 18 SIP+ 16

Nadere informatie

Jaarlijks vinden er arbeidsongevallen plaats. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen en voorkom dat je gewond raakt.

Jaarlijks vinden er arbeidsongevallen plaats. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen en voorkom dat je gewond raakt. Persoonlijke eschermingsmiddelen Jrlijks vinden er 230.000 reidsongevllen plts. Geruik persoonlijke eschermingsmiddelen en voorkom dt je gewond rkt. JEZELF BESCHERMEN Werken in trnsport en logistiek kn

Nadere informatie

Getallenverzamelingen

Getallenverzamelingen Getllenverzmelingen Getllenverzmelingen Ntuurlijke getllen Het getlegrip heeft zih wrshijnlijk ontwikkeld op een wijze die overeenkomt met de mnier wrop u zelf de getllen geleerd het. De sis is het tellen.

Nadere informatie

Kunststof-oplegger met LED-verlichting

Kunststof-oplegger met LED-verlichting is uniek 114.734 Kunststof-oplegger met LED-verlichting Benodigd gereedschp: Figuurzg of Decoupeerzg Werkpltsvijl, set sleutelvijlen Boortjes ø3, ø4, ø13 Verzinkoor Soldeerout en soldeer Kunststof lijm

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus Voorbereidende opgven Kerstvkntiecursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-schriften die je gt gebruiken tijdens de cursus. Als een som niet lukt, kijk dn even in het beknopt

Nadere informatie

NEDERLANDS. Instructie voor de bedrading van de 2-aderige kabel tussen de stroomvoorzieningseenheid de motor. m mm 2. 0-20 2 x 0,75 0-50 2 x 1,50

NEDERLANDS. Instructie voor de bedrading van de 2-aderige kabel tussen de stroomvoorzieningseenheid de motor. m mm 2. 0-20 2 x 0,75 0-50 2 x 1,50 Instructie voor de edrding vn de 2-derige kel tussen de stroomvoorzieningseenheid de motor Trek de kel vn de stroomvoorzieningseenheid het dkrm in. Let op: Zie tel voor de correcte dikten vn de kel. Voor

Nadere informatie

Lijn, lijnstuk, punt. Verkennen. Uitleg. Opgave 1

Lijn, lijnstuk, punt. Verkennen. Uitleg. Opgave 1 Lijn, lijnstuk, punt Verkennen Opgve 1 Je ziet hier een pltje vn spoorrils vn een modelspoorn. De rils zijn evestigd op dwrsliggers. Hoe liggen de rils ten opziht vn elkr? Hoe liggen de dwrsliggers ten

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Stoomcursus

Voorbereidende opgaven Stoomcursus Voorereidende opgven Stoomcursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-schriften die je gt geruiken tijdens de cursus. Als een som niet lukt, kijk dn even in het eknopt overzicht

Nadere informatie

Aantal Ruiten Lengte Binnen Lengte Buiten Verval naar de waterafloop

Aantal Ruiten Lengte Binnen Lengte Buiten Verval naar de waterafloop HNLEINING OUWPKKET HOYSERRE 250 UNERING MTERILLIJST 1 4 x betonplaat... 2990 x 300 x 40 mm 2 2 x betonplaat... 2390 x 300 x 40 mm 3 4 x hoekpalen (2 rechtse + 2 linkse) dubbele uitkeping... 750 x 160 x

Nadere informatie

Nr. 529: Keukenbladen (60 cm breed) in hoekopstelling verbinden.

Nr. 529: Keukenbladen (60 cm breed) in hoekopstelling verbinden. Nr. 529: Keukenlden (60 cm reed) in hoekopstelling verinden. Beschrijving Met het freessjloon APS 900 en ijvooreeld de ovenfrees OF 1400, kunnen keukenlden eenvoudig en snel met elkr worden veronden. In

Nadere informatie

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a Werkbld Een feestml Nm: Ieder lnd en iedere cultuur kent specile dgen. Dn gn fmilies bij elkr op bezoek. Op die specile dgen is er meestl extr ndcht voor het eten. Hier zie je wt voorbeelden vn feesten

Nadere informatie

BUISKOPPELINGEN. TÜV Gecertifi ceerd VAST EN ZEKER

BUISKOPPELINGEN. TÜV Gecertifi ceerd VAST EN ZEKER BUISKOPPELINGEN TÜV Geertifi eerd VAST EN ZEKER 01-11-2015 EASYCLAMP -uiskoppelingen worden vervrdigd vn smeedr gietijzer. De EASYCLAMP -uiskoppelingen zijn vold/thermish verzinkt wrdoor ze orrosieestendig

Nadere informatie

Examen VWO. wiskunde B (pilot) tijdvak 1 woensdag 16 mei 13.30-16.30 uur

Examen VWO. wiskunde B (pilot) tijdvak 1 woensdag 16 mei 13.30-16.30 uur Emen VW 0 tijdvk woensdg 6 mei 3.30-6.30 uur wiskunde B (pilot) Dit emen bestt uit 5 vrgen. Voor dit emen zijn miml 83 punten te behlen. Voor elk vrgnummer stt hoeveel punten met een goed ntwoord behld

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 5. 1 Handgereedschappen Verbindingen Elektrische techniek Pompen Verbrandingsmotoren 138

Inhoud. Inleiding 5. 1 Handgereedschappen Verbindingen Elektrische techniek Pompen Verbrandingsmotoren 138 Inhoud Inleiding 5 1 Hndgereedschppen 10 2 Verindingen 42 3 Elektrische techniek 84 4 Pompen 116 5 Verrndingsmotoren 138 Trefwoordenlijst 183 INHOUD 9 1 Hndgereedschppen 1.1 Opdrcht 1.1 Gereedschppen opzoeken

Nadere informatie

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage Snelstrtgids Access Online: Betlingen en Rpportge Snel op weg met Access Online Voor het geruik vn de pplictie De meest geruikte functies in overzichtelijke stppen Snelstrtgids Access Online: Betlingen

Nadere informatie

Montagehandleiding vlieringtrappen, 3-delig, type 1300 / 4300

Montagehandleiding vlieringtrappen, 3-delig, type 1300 / 4300 Belngrijk Zorgvuldig lezen! - bewr deze montgehndleiding bij de vlieringtrp voor lter gebruik. - lees deze montge hndleiding ndchtig door én bestudeer de sticker op de vlieringtrp, lvorens de vlieringtrp

Nadere informatie

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2...

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2... 113 6.0 INTRO 1 Bekijk de sommen hiernst en g n of ze kloppen. Schrijf de twee volgende sommen uit de rij op en controleer of deze ook ls uitkomst 2 heen. c Schrijf twee sommen op die veel verder in de

Nadere informatie

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 20 mei 13.30 16.30 uur

Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 20 mei 13.30 16.30 uur Wiskunde B Profi Exmen VWO Voorereidend Wetenschppelijk Onderwijs Tijdvk Donderdg 20 mei 3.30 6.30 uur 9 99 Dit exmen estt uit 5 vrgen. Voor elk vrgnummer is ngegeven hoeveel punten met een goed ntwoord

Nadere informatie

nederlands english deutsch français español italiano português eng partnumber Z50093 userguide bugaboo cameleon part 1 eu - rv02 280706

nederlands english deutsch français español italiano português eng partnumber Z50093 userguide bugaboo cameleon part 1 eu - rv02 280706 eng de nl nederlnds english deutsh frnçis fr espñol es itlino it português pt prtnumer Z50093 userguide ugoo meleon prt 1 eu - rv02 280706 nederlnds 1 nl Copyright 2005 Bugoo Interntionl BV. De informtie

Nadere informatie

Tandem Tablet Holder for Microsoft Surface

Tandem Tablet Holder for Microsoft Surface Benutzerhnduch Tndem Tlet Holder for Microsoft Surfce De nieuwste Gids voor instlltie door de geruiker kunt u vinden op: www.ergotron.com User's Guide - English Guí del usurio - Espñol Mnuel de l utilisteur

Nadere informatie

BEREKEN HET ZELF! TECHNISCHE DATA

BEREKEN HET ZELF! TECHNISCHE DATA BEREKEN HET ZELF! TECHNISCHE DATA Hndige informtie om uw eigen project te ontwerpen én uit te rekenen! WELKOM Welkom ij BUISKOPPELINGSHOP.NL Buiskoppelingshop.nl is leverncier vn een gevrieerd ssortiment

Nadere informatie

Onafhankelijk van a. f snijdt de x-as in punt A ( , 0) Voor elke positieve waarde van a is een functie f. gegeven door F ( x) = x e ax.

Onafhankelijk van a. f snijdt de x-as in punt A ( , 0) Voor elke positieve waarde van a is een functie f. gegeven door F ( x) = x e ax. Onfhnkelijk vn Voor elke positieve wrde vn is een functie f gegeven door f ( x) = (1 x) e x en een functie F gegeven door F ( x) = x e x. De functie 3p 1 Toon dit n. F is een primitieve functie vn f. De

Nadere informatie

Pak jouw passer en maak de afstand tussen de passerpunten 3 cm.

Pak jouw passer en maak de afstand tussen de passerpunten 3 cm. Psser en irkel Verkennen Opgve 1 Op de foto hiernst wordt met ehulp vn een psser een irkel getekend. Pk jouw psser en mk de fstnd tussen de psserpunten 3 m. Teken een punt M en zet drin de stlen punt vn

Nadere informatie

Montage-instructies W30

Montage-instructies W30 1431A-150203(3) Montge-instructies W30 Inhoudsopgve pgin Inhoud verpkking 1 Benodigd gereedschp 2 Belngrijk vóór het monteren 3 1. Pltsen W30 windscherm 4 1.1 Verpltsbr windscherm 5 1.2 Onground montge

Nadere informatie

GBK Leden profiel beheer

GBK Leden profiel beheer GBK Leden profiel eheer Op de nieuwe GBK site kn het eigen leden profiel ijgehouden worden. Op dit profiel kn iogrfische informtie worden ingevoerd, werk kn n een portfolio worden toegevoegd, er kunnen

Nadere informatie

Upgrade KIT I Bedieningshandleiding

Upgrade KIT I Bedieningshandleiding Upgrde KIT I Bedieningshndleiding INHOUDSOPGAVE VOORDAT U BEGINT... 2 NIEUWE FUNCTIES... 2 BORDUREN MET HET RANDBORDUURRAAM (30 cm 10 cm (c. 11-3/4 inch 4 inch))... 3 Info over het rndborduurrm... 3 Voorbeeldprojecten

Nadere informatie

Lucht in je longen. Streep de foute woorden door. Hoe komt lucht in je longen? Zet een cirkel om de dieren met longen.

Lucht in je longen. Streep de foute woorden door. Hoe komt lucht in je longen? Zet een cirkel om de dieren met longen. 9 Luht in je longen Hoe komt luht in je longen? = longen = middenrif Kleur op de tekening de volgende onderdelen: Streep de foute woorden door. Ons lihm heeft zuurstof / kooldioxide nodig. Bij het indemen

Nadere informatie

VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN

VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN NIEUWE WEBSITE Technische fiches, lgemene productinformtie, prktische instlltietips,... u vindt snel lle informtie die u zoekt en nog veel meer

Nadere informatie

Het kwadraat van een tweeterm a+b. (a+b)²

Het kwadraat van een tweeterm a+b. (a+b)² Merkwrdig producten: Het kwdrt vn een tweeterm + (+)² Even herhlen Wnneer een getl of een lettervorm met zichzelf vermenigvuldigd wordt, dn duid je dt n door dt getl of die lettervorm één keer te schrijven

Nadere informatie

M3H Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

M3H Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium MH 8--0 opyright... nv/sa, zwaaikomstraat, 8800 Roeselare, elgium info@acd.be este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. oor deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. oorneem alles

Nadere informatie

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit.

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit. lesboek groep 8 1 De supermrkt nt 0ste kl De 0 inuut grtis! mg 1 mhppen doen boods en: bloem bij bloemen extr! grtis 3 193 86 0 klnten 1 Welk krretje heeft de duurste boodshppen? Leg uit wrom je dt denkt.

Nadere informatie

Opgave 1. Waarom kun je bij het Noorden twee getallen neerzetten? Geldt dit ook voor andere windrichtingen? Hoeveel graden hoort er bij het Oosten?

Opgave 1. Waarom kun je bij het Noorden twee getallen neerzetten? Geldt dit ook voor andere windrichtingen? Hoeveel graden hoort er bij het Oosten? Opgve 1 Hier zie je een windroos met de windrihtingen er in getekend. Hij is verder verdeeld in 360 hoekjes, elk vn die hoekjes heet 1 grd. Bij het Noorden (N) hoort 0 grden (en dus ook 360 grden). file:

Nadere informatie

Beslagwerk voor bouw en constructie met hout

Beslagwerk voor bouw en constructie met hout Beslgwerk voor ouw en onstrutie met hout Ctlogus 6.1 01/2009 Fxnummer voor estellingen: +49 (0) 2357-907-292 Legende NEU Nieuwe produten SB-verpkte produten Ter presenttie in rekken op hk. Als skin- of

Nadere informatie

Puntenslijper-robot. Stuklijst. Afmetingen (mm)

Puntenslijper-robot. Stuklijst. Afmetingen (mm) 108.535 Puntenslijper-robot Stuklijst Antl Afmetingen (mm) Houten blokje 1 50x50x50 Houten blokje 1 40x40x40 Houten ltje 1 250x15x15 Multiplex 1 200x200x4 Dubbele puntenslijper 1 25x25x15 Ktrolwiel, met

Nadere informatie

Keuze van het lagertype

Keuze van het lagertype Keuze vn het lgertype Beschikbre ruimte... 35 Belstingen... 37 Grootte vn de belsting... 37 Richting vn de belsting... 37 Scheefstelling... 40 Precisie... 40 Toerentl... 42 Lgergeruis... 42 Stijfheid...

Nadere informatie

Zelfstudie practicum 1

Zelfstudie practicum 1 Zelfstudie prtium 1 1.8 Gegeven is de volgende expressie:. () Geef de wrheidstel vn deze expressie. () Minimliseer de gegeven expressie. () Geef een poort implementtie vn de expressie vn onderdeel ().

Nadere informatie

Werkblad TI-83: Over de hoofdstelling van de integraalrekening

Werkblad TI-83: Over de hoofdstelling van de integraalrekening Werkld TI-8: Over de hoofdstelling vn de integrlrekening. Inleiding We ekijken chtereenvolgens in onderstnde figuren telkens de grfiek vn een functie f met in het intervl [; ]. f ( ) = f ( ) = + y = 5

Nadere informatie

racewagen met veer-aandrijving

racewagen met veer-aandrijving is uniek 109.830 rewgen met veer-ndrijving Benodigd gereedshp: potlood, linil iguurzg o deoupeerzg ijzerzg shuurppier, shuurklos werkpltsvijl mhinenkshroe oor ø 3 mm houtlijm shroevendrier kruiskopshroevendrier

Nadere informatie

gefragmenteerde bestanden Bestand Bestand Bestand Bestand Bestand a Bestand a Bestand a Bestand a Bestand Bestand Bestand Bestand c Bestand a

gefragmenteerde bestanden Bestand Bestand Bestand Bestand Bestand a Bestand a Bestand a Bestand a Bestand Bestand Bestand Bestand c Bestand a Terrorisme, dgelijks het onderwerp in de medi. Er kn niet omheen gekeken worden, de komende jren zl de strijd tegen terreurorgnisties ls IS en DAESH het onderwerp vn gesprek vormen. Tl vn nslgen werden

Nadere informatie

Opgave 1 Je ziet hier twee driehoeken op een cm-rooster. Beide driehoeken zijn omgeven door eenzelfde

Opgave 1 Je ziet hier twee driehoeken op een cm-rooster. Beide driehoeken zijn omgeven door eenzelfde Oppervlkte vn riehoeken Verkennen Opgve 1 Je ziet hier twee riehoeken op een m-rooster. Beie riehoeken zijn omgeven oor eenzelfe rehthoek. nme: Imges/hv-me7-e1-t01.jpg file: Imges/hv-me7-e1-t01.jpg Hoeveel

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 2

Opdrachten bij hoofdstuk 2 Opdrchten ij hoofdstuk 2 2.1 Het vullen vn je portfolio In hoofdstuk 2 he je gezien op welke mnier je de informtie kunt verzmelen. An de hnd vn die informtie kun je de producten mken wrmee jij je portfolio

Nadere informatie

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents Formeel Denken Hermn Geuvers Deels geseerd op het herfst 2002 dictt vn Henk Brendregt en Bs Spitters, met dnk n het Discrete Wiskunde dictt vn Wim Gielen Herfst 2004 Contents 1 Automten 1 1.1 Automten

Nadere informatie

MEETKUNDE 2 Lengte - afstand - hoeken

MEETKUNDE 2 Lengte - afstand - hoeken MTKUN 2 Lengte - fstnd - hoeken M7 Lengtemten en meetinstrumenten 186 M8 Lengte en fstnd 187 M9 Gelijke fstnden 194 M10 Hoeken meten en tekenen 198 185 M7 1 Titel Lengtemten en meetinstrumenten 579 Vul

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 BASISBEGRIPPEN

HOOFDSTUK 1 BASISBEGRIPPEN I - 1 HOOFDSTUK 1 BASISBEGRIPPEN 1.1. Het egrip krcht 1.1.1. Definitie vn krcht Een stoffelijk punt is een punt wrn een zekere mss toegekend wordt. Dit punt is meestl de voorstellende vn een lichm. Zo

Nadere informatie

R3..L Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

R3..L Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium R..L 8--0 opyright..d. nv/sa, zwaaikomstraat, 8800 Roeselare, elgium info@acd.be este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. Door deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. Doorneem

Nadere informatie

les 1 1 Welke breuk is het grootst? 2 Hoe kun je een meter veterdrop in zes gelijke stukken verdelen? Hoe vergelijk je de breuken?

les 1 1 Welke breuk is het grootst? 2 Hoe kun je een meter veterdrop in zes gelijke stukken verdelen? Hoe vergelijk je de breuken? 0 vergelijken en op volgorde zetten vn eenvoudige reuken en kommgetllen reuken omzetten in kommgetllen en omgekeerd Welke reuk is het grootst? 5 6 2 7 9 5 5 9 2 5 7 2 7 8 8 9 8 5 00 5 6 7 20 5 7 27 70

Nadere informatie

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe?

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe? Oefenopgven over Stoffen en Mterilen Uitwerking en ntwoord op elke opgve stt n de ltste opgve. Gegevens kunnen worden opgezoht in de tellen hterin. Als de zwrteftor niet vermeld is mg je 9,81 N/kg nemen.

Nadere informatie

Hoe maak je een huiswerkplanning?

Hoe maak je een huiswerkplanning? PLANNEN HOE MAAK JE EEN HUISWERKPLANNING? Hoe mk je een huiswerkplnning? Wt he je ern? In deze les leer je hoe je een huiswerkplnning mkt. Dt is hndig, wnt zo g je goed voorereid n de slg en kun je sneller

Nadere informatie

Projectvoorbereidings- en montagehandleiding 1257.01. Lindab Topline - dakpanprofiel. Montagehandleiding. voor nieuwbouw en renovatie

Projectvoorbereidings- en montagehandleiding 1257.01. Lindab Topline - dakpanprofiel. Montagehandleiding. voor nieuwbouw en renovatie Lind Topline Projectvoorereidings- en montgehndleiding 157.01 Lind Topline - dkpnprofiel Montgehndleiding voor nieuwouw en renovtie Lind Topline - Product Inhoudsopgve: Product........................................

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = 4 nm Hulp ld 1 1 eken uit 50 + 20 = 60 + 30 = 40 + 30 = 20 + 60 = 10 + 50 = 30 + 20 = 70 + 10 = 30 + 50 = 2 eken uit Denk n de getllenlijn. 30 + 24 = 50 + 26 = 70 + 19 = 40 + 39 = 60 + 32 = 30 + 38 = 50

Nadere informatie

tv stands spectralcircle VX1000 spectraltv stands

tv stands spectralcircle VX1000 spectraltv stands spectrlcircle VX1000 spectrl Slim idee: voor Circle is een medimount eschikr wrmee medispelers en hrde schijven onzichtr n de chterknt vn de tv-eugel kn worden evestigd. circle VX Rond ding. Met de nieuwste

Nadere informatie

Ben je het eens of oneens met de. stelling hieronder? Leg uit. Het moet elke dag Warme Truiendag zijn! betekent.

Ben je het eens of oneens met de. stelling hieronder? Leg uit. Het moet elke dag Warme Truiendag zijn! betekent. Wereldoriënttie Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. A B C Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. ) Wrme truiendg ) Wnneer

Nadere informatie

Eindexamen vwo wiskunde B pilot I

Eindexamen vwo wiskunde B pilot I Formules Goniometrie sin( t u) sintcosu costsinu sin( t u) sintcosu costsinu cos( t u) costcosu sintsinu cos( t u) costcosu sintsinu sin( t) sintcost cos( t) cos t sin t cos t sin t www. - - nfhnkelijk

Nadere informatie

Noordhoff Uitgevers bv

Noordhoff Uitgevers bv I- I- 38 lok 3 IT - eetkundige pltsen met Geoger ldzijde 8 H Het spoor vn lijkt een irkel te zijn. De irkel is de meetkundige plts vn een onstnte hoek. Het ewijs komt voor ij de stelling vn Thles. Gegeven:

Nadere informatie

Begin hier. Alle tape verwijderen en de display oplichten. Onderdelen

Begin hier. Alle tape verwijderen en de display oplichten. Onderdelen HP Photosmrt 2600/2700 series ll-in-one User Guide Begin hier 1 Belngrijk: Sluit de USB-kel ps n wnneer dit in deze instructies wordt ngegeven, nders wordt de softwre mogelijk niet goed geïnstlleerd. Als

Nadere informatie

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle Werken met Prezi Infolok Prezi: www.prezi.om prijs ipd pp geshikt voor leerling voordeel Stp 1: het nmken vn een ount. - G nr de wesite. - Kies voor 'Sign Up. grtis j presentties en mindmppen j, studentount

Nadere informatie

De oppervlakte van de rechthoek uit de vorige opgave hangt van dezelfde variabelen af.

De oppervlakte van de rechthoek uit de vorige opgave hangt van dezelfde variabelen af. Opgve 1 Vn twee korte en twee lnge luifers is een rehthoek geleg. Omt je geen fmetingen weet hngt e omtrek vn eze rehthoek f vn twee vrielen, nmelijk lengtekorteluif er en lengtelngeluif er. Welke formule

Nadere informatie

Zip 12 Charging Wall Cabinet

Zip 12 Charging Wall Cabinet User's Guide Zip 12 Chrging Wll Cinet Includes Show & Stow technology. Show &Stow TM De nieuwste Gids voor instlltie door de geruiker kunt u vinden op: www.ergotron.com User's Guide - English Guí del usurio

Nadere informatie

De tijdens de training aangeboden ski-imitaties gebruiken we zowel als middel maar ook als doel.

De tijdens de training aangeboden ski-imitaties gebruiken we zowel als middel maar ook als doel. 15 Ski-eroics Hoofdstuk 15, Pgin 1 vn 5 15.1 Inleiding Het is elngrijk om SneeuwFit triningen gevrieerd te houden. Proeer het nod vn ctiviteiten zo verschillend mogelijk te houden. Een vooreeld hiervn

Nadere informatie

= = = = = = = =

= = = = = = = = 0 ld nm Hulp Reken uit met cijferen 0 Reken uit met splitsen Honderdvouden ij elkr en dn de rest ij elkr. + 0 = 0 + = 0 + = 0 + 0 = + 0 = 0 + 0 = 0 + = 0 + = Honderdvouden vn elkr f en dn de rest vn elkr

Nadere informatie

Formulier Voor het regelen van een definitief energielabel van uw woning

Formulier Voor het regelen van een definitief energielabel van uw woning Formulier Voor het regelen vn een definitief energielel vn uw Door het invullen vn het formulier en het nleveren vn de enodigde ewijslst kunt u het definitief lel vn uw lten eplen en registreren. Lees

Nadere informatie

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl AFRIKA RAPPORT Je gt op ontdekkingstoht nr de Afriknse dieren die in het Prk en in de Sfri vn Koninklijke Burgers Zoo leven. Bentwoord lle vrgen en hl je Afrik Rpport! Wrttenzwijnen Welkom in Burgers Prk!

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 DE STELLING VAN PYTHAGORAS

Hoofdstuk 2 DE STELLING VAN PYTHAGORAS Hoofdstuk DE STELLING VAN PYTHAGORAS INHOUD. De stelling vn Pythgors formuleren 98. Meetkundige voorstellingen 06. De stelling vn Pythgors ewijzen 09. Rekenen met Pythgors. Construties.6 Pythgors in de

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Examencursus

Voorbereidende opgaven Examencursus Voorbereidende opgven Exmencursus Tips: Mk de voorbereidende opgven voorin in één vn de A4-schriften die je gt gebruiken tijdens de cursus. Als een opdrcht niet lukt, werk hem dn uit tot wr je kunt en

Nadere informatie

Aanvulling Oefenboek rijbewijs B 20 e druk

Aanvulling Oefenboek rijbewijs B 20 e druk rijshoolservie Anvulling Oefenoek rijewijs B 20 e druk Nr nleiding vn reties vnuit de mrkt zijn we vn mening dt enkele vrgen ngesherpt of vereterd moeten worden. In deze nvulling stn vrgen en ntwoorden

Nadere informatie

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Hoe zichtbr ben jij mobiel? MOBIELpkket Oplossingen voor ondernemende kppers die kiezen 2012 www.wiewthr.nl Reviews? Voordelen 27% Nederlnders vindt reviewsites ls WieWtHr.nl erg nuttig* Wiewthr.nl is

Nadere informatie

Examen VWO 2012. wiskunde B. tijdvak 1 woensdag 16 mei 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VWO 2012. wiskunde B. tijdvak 1 woensdag 16 mei 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Exmen VWO 2012 tijdvk 1 woensdg 16 mei 13.30-16.30 uur wiskunde B Bij dit exmen hoort een uitwerkbijlge. Dit exmen bestt uit 17 vrgen. Voor dit exmen zijn mximl 78 punten te behlen. Voor elk vrgnummer

Nadere informatie

Kennismaken. Wie zitten er bij jou in de klas? 4. Welke afspraken maak jij met je klas? 8

Kennismaken. Wie zitten er bij jou in de klas? 4. Welke afspraken maak jij met je klas? 8 Kennismken 1 2 + + Wie zitten er bij jou in de kls? 4 Welke fsprken mk jij met je kls? 8 Plusopdrcht 11 Thuisopdrcht 12 Meesterproef bij dit hoofdstuk 74 Help je klsgenoot met kennismken! Een nieuw schooljr,

Nadere informatie

Breuken en verhoudingen

Breuken en verhoudingen WISKUNDE IN DE BOUW Breuken en verhoudingen Leerdoelen N het estuderen vn dit hoofdstuk moet je in stt zijn om: te rekenen met reuken en verhoudingen; reuken toe te pssen in erekeningen vn onder ndere

Nadere informatie

Hoeveel betaal je in totaal? Hoe kun je dat bedrag narekenen? Hoe bereken je het bedrag dat je van de 20 euro terug krijgt?

Hoeveel betaal je in totaal? Hoe kun je dat bedrag narekenen? Hoe bereken je het bedrag dat je van de 20 euro terug krijgt? Opgve 1 Je ziet hier een eenvoudige ksson. Hoeveel dingen he je volgens de ksson gekoht? Hoeveel etl je in totl? Hoe kun je dt edrg nrekenen? Hoe ereken je het edrg dt je vn de 20 euro terug krijgt? Je

Nadere informatie

Hierbij een korte handleiding om gebruik te maken van de CEMO app.

Hierbij een korte handleiding om gebruik te maken van de CEMO app. CEMO-pp: sis Beste ipd geruiker, Hierij een korte hndleiding om geruik te mken vn de CEMO pp. Veel succes ermee! Benodigde pplicties op het scherm: De pplictie CEMO kn geruikt worden om de dgplnning en

Nadere informatie

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen?

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen? Route K - Volière en fznterie Strt ij de volière; de vrgen 1 t/m 6 gn over een ntl grote Europese vogels. De vrgen over de ndere dieren vn deze route hoeven niet in de juiste volgorde te stn. Dt komt omdt

Nadere informatie

edatenq is een toepassing die de ondernemingen de mogelijkheid biedt om hun statistische aangiften in te vullen en door te sturen via internet.

edatenq is een toepassing die de ondernemingen de mogelijkheid biedt om hun statistische aangiften in te vullen en door te sturen via internet. Inleiding edatenq is een toepssing die de ondernemingen de mogelijkheid iedt om hun sttistishe ngiften in te vullen en door te sturen vi internet. Het etreft een door de FOD Eonomie volledig eveiligde

Nadere informatie

S208H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

S208H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium S08H- 8--0 opyright..d. nv/sa, zwaaikomstraat, 8800 Roeselare, elgium info@acd.be este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. Door deze handleiding is geen technische voorkennis vereist. Doorneem

Nadere informatie

R307H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

R307H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium R0H- Foto met optie vliegendeur / photo avec option porte moustiquaire 8--0 opyright..d. nv/sa, zwaaikomstraat, 8800 Roeselare, elgium info@acd.be este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. Door

Nadere informatie

R305H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium

R305H-B Copyright A.C.D. nv/sa, zwaaikomstraat 22, 8800 Roeselare, Belgium R0H- Foto met optie vliegendeur / photo avec option porte moustiquaire 8--0 opyright..d. nv/sa, zwaaikomstraat, 8800 Roeselare, elgium info@acd.be este klant Proficiat met de aankoop van uw serre. Door

Nadere informatie

CONTROLE VAN DE FIETSFUNCTIES

CONTROLE VAN DE FIETSFUNCTIES CONTROLE VAN DE FIETSFUNCTIES Met de Innergy Troubleshooter kunt u de verschillende functies vn een Gzelle Innergy stp voor stp controleren. Deze hndleiding beschrijft de verschillende controlestppen.

Nadere informatie