AJ.U cwc. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AJ.U cwc. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,"

Transcriptie

1 Raadhuisplein APEmmen Telefoon (0591) Correspondentieadres: Postbus RA Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen Dienst Publiek ons kenmerk uw brief van/kenmerk bijlage(n) 1 afdeling TOE behandeld door mr. B. Jonker telefoon (0591) fax Emmen, 3 maart 2011 onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen (art. 38 RvO) Geachte leden van de raad, Aan u is toegezonden de door de fractie Burgerbelangen Gemeente Emmen, met toepassing van artikel 38 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad, gestelde schriftelijke vragen, ingeboekt onder nummer , betreffende het geluidsportcentrum aan de Pottendijk te Nieuw-Weerdinge. Overeenkomstig de gedane toezegging treft u bijgaand aan een afschrift van de brief die is gezonden ter beantwoording van de gestelde vragen. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Emmen, de gemeentesecretaris, de burgemeester Ù'- AJ.U cwc C. Bijl

2 gtf* Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus Telefoon (0591) RA Emmen Burgerbelangen Gemeente Emmen t.a.v. de heer W.W.W. Halm Braam NA EMMER-COMPASCUUM Dienst Pub[iek ons kenmerk uw brief van/kenmerk bijlage(n) Afdeling TOE behandeld door Telefoon fax Emmen, mr. B. Jonker (0591) maart 2011 Onderwerp Geluidsportcentrum aan de Pottendijk te Nieuw-Weerdinge (art. 38 RvO). Geachte heer Halm, Bij brief van 23 november 2010 heeft u, op grond van artikel 38 Reglement van Orde, vragen gesteld met betrekking tot "wonen en kamperen op het geluidsportcentrum aan de Pottendijk".Hieronder volgt de beantwoording. Vraag la: Wat hebben doorlopende controles tussen 11 oktober 2007 en 24 november 2008 opgeleverd? En zijn er overtredingen geconstateerd en zo ja welke acties zijn daarop ondernomen, welke sancties zijn er opgelegd en welke bewijzen zijn er van de overtredingen? Allereerst willen wij opmerken dat abusievelijk de formulering 'doorlopende controles' is gebruikt bij de beantwoording van uw eerdere vragen. Deze 'doorlopende controles' hadden betrekking op een opgelegde bouwstop voor een nieuwe bedrijfshal op het terrein van het kartcentrum. Dit laat onverlet dat, binnen de door u genoemde periode, er controle is geweest met betrekking tot bewoning van het bedrijfspand. Op 28 februari 2008 hebben wij geconstateerd dat een deel van de bedrijfshal van het kartcentrum aan de Pottendijk ingericht was als woning. Deze bewoning is niet in overeenstemming met de geldende bestemming. Naar aanleiding van deze constatering heeft de eigenaar van het kartcentrum middels een zogenaamde 'principe-aanvraag' de gemeente verzocht om bewoning van zijn bedrijfspand te legaliseren. In afwachting van de uitkomst van het legalisatieonderzoek is het handhavingonderzoek aangehouden. Vraag lb: Wat moeten wij onder doorlopende controles verstaan in dit geval? Graag een volledige omschrijving/beschrijving van wat deze in dit geval hebben ingehouden? Voor de beantwoording wordt verwezen naar het antwoord bij vraag la.

3 -2- Vraag le: Is er door de gemeente tussen 11 oktober 2007 en 24 november 2008 geconstateerd dat er sprake was van illegale bewoning? Zo ja welke acties zijn er door de gemeente ondernomen? Voor de beantwoording wordt verwezen naar het antwoord bij vraag la. Vraag 2a: Wat is de reden dat het college bijna 2 jaar nodig heeft gehad om op het principeverzoek voor legalisering woonruimte te reageren en een besluit te nemen? Het college is genoodzaakt om bij een legalisatieverzoek, in dit geval in de vorm van een principeverzoek, alle mogelijkheden te onderzoeken. De complexheid en diversiteit van de materie is de reden dat het onderzoek meer tijd heeft gevergd. Vraag 2b: Wat is de reden geweest dat het college het verzoek heeft afgewezen? Vanuit een goede ruimtelijke ordening is het niet wenselijk om een woning in een gezôneerd geluidsportcentrum te plaatsen. De vestiging van een bedrijfswoning zou een ernstige belemmering kunnen vormen voor nieuwe ontwikkelingen op het lawaaisportcentrum. Daarnaast kan het onderhavige pand niet voldoen aan de eisen van de 'handreiking industrielawaai'. Van een goed woon- en leefklimaat kan dan geen sprake zijn. Vraag 2c: Welke afspraken zijn er gemaakt met de illegale bewoner vanaf het moment van zijn aanvraag voor legaliseren woonruimte tot het moment van beslissen door de gemeente? En hoe zijn deze afspraken gemaakt (mondeling/schriftelijk of anders)? Zoals aangegeven bij de beantwoording van vraag la is er na indiening van het principeverzoek tot legalisatie het handhavingsonderzoek aangehouden. Verder zijn er geen afspraken gemaakt. Vraag 2d: Zijn er bij de afwijzing van 21 juni 2010 sancties en termijnen gesteld? En zo ja welke zijn dit? Op 21 juni 2010 is door ons schriftelijk antwoord gegeven op het ingediende principeverzoek inzake legalisatie van wonen op de Pottendijk. De aanvrager is in kennis gesteld van ons standpunt dat wonen daar niet kan worden toegestaan. Hierbij is tevens aangegeven dat de bewoning van het pand beëindigd dient te worden. De eigenaar heeft ons schriftelijk laten weten dat hij deze bewoning zal staken maar heeft wat extra tijd nodig om vervangende woonruimte te vinden. Hij heeft ons op 10 december jl. laten weten dat hij omstreeks maart/april 2011 gaat verhuizen. Vraag: 2e: Is er volgens het college op dit moment nog sprake van illegale permanente bewoning? Zo ja, wat doet het college op dit moment om deze situatie te beëindigen? Zoals aangegeven bij de beantwoording van vraag 2d zal de eigenaar omstreeks maart/april 2011 verhuizen.

4 -3 Vraag 3a: Betekent de uitleg van het college dat er voor kortdurende overnachtingen in o.a. campers en caravans in de gemeente Emmen geen vergunningen hoeven worden afgegeven, zolang er maar kortdurend wordt overnacht? Zo ja, wordt dit beleid dan ook voor alle andere overnachtingplaatsen als zodanig uitgevoerd? Zo nee, waarom niet, welk beleid wordt wel uitgevoerd en waarom is de Pottendijk dan een uitzondering? Het vergunningenstelsel voor overnachtingen met o.a. campers en caravans was geregeld in de Wet op de Openluchtrecreatie. Echter deze wet is komen te vervallen en daarmee de vergunningenplicht. Dit betekent dat de regulering van campingplaatsen geregeld moeten worden in het bestemmingsplan. Het beleid dat wordt gevoerd is dat de reguliere kampeerterreinen specifiek als kampeerterrein zijn bestemd en het kleinschalig kamperen via een facet bestemmingsplan is geregeld. De onderhavige percelen aan de Pottendijk zouden dan gezien moeten worden als regulier kampeerterrein. Afgesproken is dat dit geregeld wordt als onderdeel van de totaalaanpak van het gebied aan de Pottendijk. Vraag 3b: Betekent de uitleg van het college dat er voor kortdurende overnachtingen in o.a. campers en caravans in de gemeente Emmen geen toeristenbelasting hoeft te worden betaald en afgedragen? Zo ja, wordt dit beleid dan ook voor alle andere overnachtingplaatsen als zodanig uitgevoerd? Zo nee, waarom niet, welk beleid wordt wel uitgevoerd en waarom is de Pottendijk dan een uitzondering? Nee, de verordening Toeristenbelasting kent geen onderscheid tussen kortdurend en langdurend overnachten. Men betaalt toeristenbelasting voor het feitelijke aantal overnachtingen. Het doet niet terzake of er sprake is van kort- of langdurende overnachtingen. Er bestaat bij de uitvoering van belastingverordeningen geen beleidsvrijheid, de belastingplicht volgt uit de wet en de verordening. De Pottendijk is geen uitzondering, als daar tegen vergoeding wordt overnacht door personen die niet in de gemeente staan ingeschreven dient toeristenbelasting te worden betaald. Vraag 3c: Hoe is de controle voor de toeristenbelasting geregeld? Vinden er in het kader van de toeristenbelasting controles plaats van plaatsen waarin in o.a. campers en caravans wordt overnacht. Het is vrijwel onmogelijk om het aantal overnachtingen bij dit type kampeermiddelen exact vast te stellen. Er is daarom gekozen voor een forfaitaire regeling als uitgangspunt. De controles die plaatsvinden hebben dan ook vooral betrekking op de deugdelij kheid van de administraties. Daar waar, op welke wijze dan ook, bij ons bekend wordt dat er sprake is van het bieden van verblijf tegen vergoeding wordt de aanbieder gewezen op de plicht tot het doen van aangifte. Ook in dit concrete geval is dat inmiddels gebeurd.

5 -4 Vraag 3d: Welk bedrag heeft de gemeente Emmen in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010 ontvangen aan toeristenbelasting van plaatsen waar in campers en caravans werd overnacht? Hoewel dat op dit detailniveau niet exact bekend is kan wel een inschatting worden gegeven. De belastingplichtige doet alleen aangifte van het aantal overnachtingen, maar niet van het type kampeermiddel, dat zou bijvoorbeeld ook een tent kunnen zijn. Daarom is een overzicht opgesteld van het totaal aantal overnachtingen en het aantal overnachtingen op campings, vertaald in het daarbij behorende bedrag * Totaal aantal overnachtingen Totale opbrengst toeristenbelasting in Overnachtingen op campings Opbrengst overnachtingen campings in * 2010 betreft voorlopige cijfers, nog niet alle aangiftes met de definitieve cijfers zijn ontvangen of verwerkt. Vraag 3e: Op welke plaatsen in Emmen is in 2006, 2007, 2008, 2009, en 2010 langdurig overnacht in campers en carvans? En is er bij deze plaatsen/locaties sprake van een vergunning voor langdurige overnachtingen? In het bovenstaande is al ingegaan op de intrekking door het Rijk van de Wet op de Openluchtrecreatie per 1 januari Er is dus sinds die datum geen sprake meer van vergunningsverlening en is het kamperen geregeld zoals beschreven bij de beantwoording van vraag 3 a. Op alle campings in Emmen bestaat naar onze inschatting de mogelijkheid om in een camper of een caravan te overnachten, tenzij de eigenaar daar zelf geen toestemming voor zou geven. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Emmen, de gemeentesecretaris, de burgemeester, A.J. Mfcwe C. Bijl

bijlage(n) 1 fax (0591)

bijlage(n) 1 fax (0591) Raadhuisplein 1 7811 APEmmen Telefoon (0591) 68 55 55 Correspondentieadres: Postbus 30001 7800 RA Emmen e** &ct > Aan de raad van de gemeente Emmen Concernstaf ons kenmerk 10.098784 uw brief van/kenmerk

Nadere informatie

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599 Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7811 AP Emmen 7800 RA Emmen u kil t. 140591 e. gemeente@emmen.nl f. 0591 685599 I. www.emmen,nl Aan de raad van de gemeente Emmen Team Ruimte ons kenmerk uw kenmerk bijlage

Nadere informatie

Afdeling Directiestaf

Afdeling Directiestaf Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl Aan de raad van de gemeente Emmen Afdeling Directiestaf team Staf ons kenmerk 13-510159

Nadere informatie

In eerste plaats willen wij ons verontschuldigen voor het feit dat wij niet eerder op uw vraag hebben gereageerd.

In eerste plaats willen wij ons verontschuldigen voor het feit dat wij niet eerder op uw vraag hebben gereageerd. Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus 30001 Telefoon (0591) 68 55 55 7800 RA Emmen Aan CDA fractie t.a.v. de heer L.T. Pekelsma Vaart ZZ 31 7833 AB Nieuw-Amsterdam Dienst Beleid ons

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; CVDR Officiële uitgave van Castricum. Nr. CVDR617876_1 21 december 2018 Uitvoeringsregeling toeristenbelasting Castricum 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; gelet

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Uitvoering handhaving recreatief (nacht)verblijf buiten kampeerterreinen

Uitvoering handhaving recreatief (nacht)verblijf buiten kampeerterreinen Uitvoering handhaving recreatief (nacht)verblijf buiten kampeerterreinen Versie 14 april 2011 (inclusief wijzigingen B&W - beslissing d.d. 12 april 2011) Pagina 1 van 5 Inleiding De afgelopen jaren is

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang

besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang College Onderwerp besluit op bezwaarschrift tegen besluit toepassing bestuursdwang HHVFW02 Collegevoorstel Inleiding Op 26 februari 2009 heeft het college van Heusden besloten om bestuursdwang toe te passen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Duivendrecht

Stichting Vrienden van Duivendrecht Stichting Vrienden van Duivendrecht Groen en kleinschalig Aan het College van B&W Ouder-Amstel Vondelstraat 1 1191 BD Ouderkerk a/d Amstel T: (020) 496 21 21 F: (020) 304 33 80 verzonden aan: gemeente@ouder-amstel.nl

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus 30001 Telefoon (0591) 68 55 55 7800 RA Emmen Aan de leden van de gemeenteraad Dienst Beleid ons kenmerk uw brief van/kenmerk bijlage(n) afdeling

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN Toeristenbelasting 2015

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN Toeristenbelasting 2015 De raad van de gemeente Katwijk; gelezen het voorstel van het college van 29 september 2014; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende verordening: VERORDENING OP DE

Nadere informatie

i(11).. Gemeente ~"t'" Emmen

i(11).. Gemeente ~t' Emmen Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl (b i(11).. Gemeente ~"t'" Emmen ~ Aan de raad van de gemeente Emmen Team MZZ ons

Nadere informatie

COEVORDE N Postadres: Postbus 2 7740 AA Coevorden Tel. 0524-598598 Fax 0524-598555 E-mail: gemeente@coevorden.nl Website: www.coevorden.

COEVORDE N Postadres: Postbus 2 7740 AA Coevorden Tel. 0524-598598 Fax 0524-598555 E-mail: gemeente@coevorden.nl Website: www.coevorden. El COEVORDE N Postadres: Postbus 2 7740 AA Coevorden Tel. 0524-598598 Fax 0524-598555 E-mail: gemeente@coevorden.nl Website: www.coevorden.nl Bezoekadres: Locatie Dalen Hoofdstraat 2 Aan: Ermerstrand BV

Nadere informatie

Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden

Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden College Onderwerp: V200701213 Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden Collegevoorstel Inleiding: Door Groen Links worden in bijgaande brief ex artikel 61 Reglement van

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen. fax

Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen. fax Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl (f), ~ Gemeente ~ Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen team INK-KW

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf 01-01-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014; De raad van de gemeente Beuningen in openbare vergadering bijeen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014; gelet op artikel 223 van de Gemeentewet; BESLUIT:

Nadere informatie

10 JUNI 2013 GEMEENTE. Mts. G.Meijers & J.Meijers Versteeg t.a.v. de heer G. Meijers Nieuwe Steeg RD LEERSUM

10 JUNI 2013 GEMEENTE. Mts. G.Meijers & J.Meijers Versteeg t.a.v. de heer G. Meijers Nieuwe Steeg RD LEERSUM Kerkplein 2 Postbus 200 3940 AE Doorn T (0343) 56 56 00 F (0343) 41 57 60 E info@heuvelrug.nl GEMEENTE U T R E C H T S E H E U V E L R U G Domein Afdeling Contactpersoon Doorkiesnummer Ons kenmerk Uw kenmerk

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2011/17591 Besluitnummer: 51 8e Onderwerp: Uitgangspunten legaliseren 18 zomerhuisjes en bijgebouwen Stille Wille Advies:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen Zaaknummer 37195 Afdeling Belastingen Ede, 12-11- De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel "Belastingverordeningen 2016" van burgemeester en wethouders d.d. 13-10-, met zaaknummer 37195; gelet

Nadere informatie

1 8 OKT Aan JH Verkuyl Kaagweg LH ABBENES. Cluster Dienstverlening Contactpersoon Frontoffice Vergunningen Telefoonnummer

1 8 OKT Aan JH Verkuyl Kaagweg LH ABBENES. Cluster Dienstverlening Contactpersoon Frontoffice Vergunningen Telefoonnummer gemeente Haarlemmermeer Aan JH Verkuyl Kaagweg 27 2157LH ABBENES Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Dienstverlening Contactpersoon

Nadere informatie

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen.

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen. Omgevingsdienst NZKG Retouradres: Postbus 209, 1500 EE ZAANDAM Bezoekadres: Ebbenhout 31 1507 EA Zaandam Leidseplein Beheer B.V. t.a.v. de heer M. J. C. de Vries Nieuwe Hemweg 5 E 1013 BG Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Kwartaalrapportage handhaving permanente bewoning recreatiewoningen

Kwartaalrapportage handhaving permanente bewoning recreatiewoningen Kwartaalrapportage handhaving permanente bewoning recreatiewoningen Januari maart 2018 Versie 30 april 2018 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en inleiding 2. Inventarisatie najaar 2017 3. Planning van de handhaving

Nadere informatie

B i j l a g e n. - Publicatie vaststelling - Publicatie geen exploitatieplan - Zienswijze - Reactie BügelHajema Adviseurs op zienswijze

B i j l a g e n. - Publicatie vaststelling - Publicatie geen exploitatieplan - Zienswijze - Reactie BügelHajema Adviseurs op zienswijze B i j l a g e n - Publicatie vaststelling - Publicatie geen exploitatieplan - Zienswijze - Reactie BügelHajema Adviseurs op zienswijze P u b l i c a t i e v a s t s t e l l i n g Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf 01-01-2016) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland Tussenrapportage Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven Gemeente Koggenland 8 januari 04 MB-ALL B.V. Postbus 48 3600 BC MAARSSEN Tel. (0346) 583070 januari 04

Nadere informatie

Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping

Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen van de Stadspartij Nijmegen Nu over toeristenbelasting op de Vierdaagse camping Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Artikel 1 Belastbaar feit

Artikel 1 Belastbaar feit Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 19 december 2013 De raad van de gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2013; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 Rapport Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Nunspeet vanaf 1999 onvoldoende actie onderneemt

Nadere informatie

de Rechtspraak

de Rechtspraak de Rechtspraak 116.005356 Rechtbank Gelderland datum onderdeel contactpersoon doorkiesnummer ons kenmerk uw kenmerk bijlage(n) faxnummer afdeling onderwerp V-nummer justitienummer AANTEKENEN ] PER POST

Nadere informatie

Beleidsregels permanente bewoning recreatieverblijven gemeente Coevorden

Beleidsregels permanente bewoning recreatieverblijven gemeente Coevorden Beleidsregels permanente bewoning recreatieverblijven gemeente Coevorden Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden overwegende, dat het in het kader van de handhaving van permanente bewoning

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Beleidsregel Bed & Breakfast in Lelystad

Beleidsregel Bed & Breakfast in Lelystad Beleidsregel Bed & Breakfast in Lelystad Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Raadsbesluit onze ref casenr

Raadsbesluit onze ref casenr Raadsbesluit onze ref. 14045118 casenr. 2014-10599 De raad van de gemeente Ermelo; gelezen het voorstel van het college van 14 oktober 2014, nr. 14045112; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179)

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179) GEMEENTEBLAD Nr. 65220 17 november Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. 2014 Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli

Nadere informatie

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Zaaknummer: VHDPB01 Onderwerp Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 8 juni 2010 stelt de fractie DMP Heusden vijf vragen op

Nadere informatie

Gemeente Ei,en. Raadsvoorstel. Onderwerp: I Herstelbesluit Bestemmingsplan "Buitengebied Emmen" Portefeuillehouder: R. v.d. Weide. Aan de gemeenteraad

Gemeente Ei,en. Raadsvoorstel. Onderwerp: I Herstelbesluit Bestemmingsplan Buitengebied Emmen Portefeuillehouder: R. v.d. Weide. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Gemeente Ei,en jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. Raad B.enW. 2014 RA14.0069 A 6 14/823 Onderwerp: I Herstelbesluit Bestemmingsplan "Buitengebied Emmen" Portefeuillehouder: R. v.d.

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf 01-01-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

: harmonisatievoorstel toeristenbelasting

: harmonisatievoorstel toeristenbelasting Harmonisatievoorstel Toeristenbelasting Datum : 5 september 2006 Onderwerp : harmonisatievoorstel toeristenbelasting Onderdeel van : plan van aanpak samenwerking belastingen Heuvelland Vastgesteld door

Nadere informatie

Formulieren aangiftebiljet toeristenbelasting en bijbehorende toelichting. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen;

Formulieren aangiftebiljet toeristenbelasting en bijbehorende toelichting. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schagen Nr. 263092 10 december 2018 Formulieren aangiftebiljet toeristenbelasting en bijbehorende toelichting Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Rapportnummer: IMRO-Idn: 211x06608.077039_1

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 Instantie Datum uitspraak 12-06-2017 Datum publicatie 21-06-2017 Zaaknummer 17_175 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Omgevingsrecht Eerste

Nadere informatie

Permanente bewoning vakantiehuisjes

Permanente bewoning vakantiehuisjes r gemeente ermelo Permanente bewoning vakantiehuisjes Iedere recreant is welkom. Maar wonen in een vakantiehuisje in Ermelo mag niet! a i H 0 2 Gemeente Ermelo Permanente bewoning vakantiehuisjes Inhoud

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Lisse

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Lisse CVDR Officiële uitgave van Lisse. Nr. CVDR447860_1 17 oktober 2017 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Lisse Het college van burgemeester en wethouders van Lisse; Gelet op de artikelen 6, 7,

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-607 (de heer prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mevrouw mr. R.A. Blom, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 december 2016 Ingediend

Nadere informatie

Nota Van Beantwoording

Nota Van Beantwoording Nota Van Beantwoording Ontwerp Bestemmingsplan De Schooten 2012 d.d. 07 februari 2013 Nota van Beantwoording ontwerp bestemmingsplan De Schooten 2012 Hieronder zijn de zienswijzen weergegeven welke in

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NSWAARD

GEMEENTE VALKE NSWAARD V GEMEENTE VALKE NSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 CA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk: 13uit05109

Nadere informatie

* * * *

* * * * *18-0011304* *18-0011304* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0118 Aanvraagnummer (OLO) : 2818780 Aanvrager : R.A.G. van Gool Onderwerp : tijdelijk - persoonsgebonden- gedoogbeschikking ten behoeve

Nadere informatie

bouwen van een berging/carport aan de achterzijde van het woonhuis aan de Haarsteegsestraat 36 in Haarsteeg

bouwen van een berging/carport aan de achterzijde van het woonhuis aan de Haarsteegsestraat 36 in Haarsteeg College Onderwerp: V200801547 bouwen van een berging/carport aan de achterzijde van het woonhuis aan de Haarsteegsestraat 36 in Haarsteeg Samenvatting: Inleiding: Tijdens een controle is geconstateerd

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden

Collegevoorstel. Zaaknummer BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Zaaknummer 00432185 Onderwerp BOB omgevingsvergunning, aanbouw Engstraat 8, Heusden Collegevoorstel Inleiding Op 7 november 2014 is een omgevingsvergunning verleend voor het legaliseren van een aanbouw

Nadere informatie

bijlage(n) 1. fax (0591) Onderwerp: Vragen ex. art. 38 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad

bijlage(n) 1. fax (0591) Onderwerp: Vragen ex. art. 38 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad Raadhuisplein 1 7811 APEmmen Telefoon (0591) 68 55 55 Correspondentieadres: Postbus 30001 7800 RA Emmen '2Ä Aan de raad van de gemeente Emmen Concernstaf ons kenmerk 12.259778 uw brief van/kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Bouwen en wonen in het buitengebied

Bouwen en wonen in het buitengebied Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Bouwen en wonen in het buitengebied Inleiding Op 9 januari

Nadere informatie

, ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H

, ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H , ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H advocaten SOI 5001 De Ruyterlaan 2 7511 JH Enschede Postbus 199 7500 AD Enschede Tel. 053-3040030 Fax 053-3040031 www.ds-advocaten.nl info@ds-advocaten.nl Gemeente Hengelo T.a.v.

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen VVD cf art. 39 reglement van orde inzake detailhandelactiviteiten in wijkcentrum De Schakel

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen VVD cf art. 39 reglement van orde inzake detailhandelactiviteiten in wijkcentrum De Schakel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen VVD cf art. 39 reglement van orde inzake detailhandelactiviteiten in wijkcentrum De Schakel Programma / Programmanummer Facilitaire

Nadere informatie

Gedoogbeleid recreatieparken gemeente Borsele

Gedoogbeleid recreatieparken gemeente Borsele 2016 Gedoogbeleid recreatieparken gemeente Borsele Bart de Kuijper Gemeente Borsele 3-2-2016 1 Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Huidige gedoogmogelijkheden... 3 1.1 Tijdelijke overbrugging in verband

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016; De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: VERORDENING

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

Bijgaand treft u ter kennisname aan de bestuurlijke termijnagenda Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Bijgaand treft u ter kennisname aan de bestuurlijke termijnagenda Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Raadhuisplein 78 APEmmen Telefoon (09) 8 Correspondentieadres: Postbus 000 7800 RA Emmen fn&fl te e«** ae

Nadere informatie

Verzenddatum : - 1 JUNI 2015 Bijlage : Ons kenmerk : 674559 : Laan van Alverna, last onder dwangsom in verband met afsluiten spoorwegovergang

Verzenddatum : - 1 JUNI 2015 Bijlage : Ons kenmerk : 674559 : Laan van Alverna, last onder dwangsom in verband met afsluiten spoorwegovergang w I* Jl y. y Ji. Heemstede ProRail B.V. t.a.v. de heer C. de Vries Postbus 2038 3500 GA Utrecht AANTEKENEN EN PER GEWONE POST Verzenddatum : - 1 JUNI 2015 Bijlage : Ons kenmerk : 674559 Betreft : Laan

Nadere informatie

Permanente bewoning vakantiehuisjes

Permanente bewoning vakantiehuisjes Permanente bewoning vakantiehuisjes Iedere recreant is welkom. Maar wonen in een vakantiehuisje in Ermelo mag niet! Wie van plan is in een vakantiehuisje of stacaravan te gaan wonen of daar momenteel in

Nadere informatie

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen Aanvraagformulier schadevergoeding Centrumontwikkeling Zevenbergen Meldpunt Schade Bedrijf Verzoek om schadevergoeding in geval van nadeelcompensatie / planschade Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek

Nadere informatie

Beleidsnotitie. Huisvesting (buitenlandse) seizoenswerknemers

Beleidsnotitie. Huisvesting (buitenlandse) seizoenswerknemers Beleidsnotitie Huisvesting (buitenlandse) seizoenswerknemers Gemeente Houten vastgesteld door het College van burgemeester en wethouders, 24-8-2010 1 Beleidsnotitie huisvesting (buitenlandse) seizoenswerknemers

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>;

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>; Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van ; Gelet op de

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 28.O (10-07-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd.

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Gemeenteraad VERZONDEN 2 6 SE? 2012 datum 24 september 2012 uw brief/kenmerk registratienummer 12.26661 behandeld door Tom

Nadere informatie

Vragen van fractie GroenLinks over uitgifte van parkeervergunningen

Vragen van fractie GroenLinks over uitgifte van parkeervergunningen College Onderwerp: V200701280 Vragen van fractie GroenLinks over uitgifte van parkeervergunningen Samenvatting: Inleiding: Op 16 november jl. heeft uw college vragen van de fractie GroenLinks ontvangen

Nadere informatie

uw aanvraag ons kenmerk datum bijlage 21 februari 2017 BOX mei 2017 diverse

uw aanvraag ons kenmerk datum bijlage 21 februari 2017 BOX mei 2017 diverse Postadres: Bank: NL18RABO0108700550 Postbus 450 BTW- nr: 806385297.B.01 5830 AL BOXMEER Telefoon: 0485 585 911 Kantooradres: Fax: 0485 572 432 Raadhuisplein 1 E-mail: gemeente@boxmeer.nl 5831 JX Boxmeer

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit

Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders week 3 Dinsdag 17 januari 2012 09:30 uur in de kamer van de burgemeester van het gemeentehuis. Aanwezig: Burgemeester A.J. van Hedel wethouder

Nadere informatie

Splitsingsverordening

Splitsingsverordening Splitsingsverordening PARTIELE HUISVESTINGSVERORDENING/ONDERDEEL WONINGSPLITSING Gemeente Schiedam Gemeente Schiedam Vastgesteld bij raadsbesluit : 26 november 1993 (nr. 251) Gewijzigd bij raadsbesluit

Nadere informatie

1. Kent u het bericht "Haarlem vraagt lukraak leges "?

1. Kent u het bericht Haarlem vraagt lukraak leges ? Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie ChristenUnie Haarlem t.a.v. de heer F. Visser I I Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 3 maart

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Afdeling Personeel, Juridische Zaken n Communicatie. Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,

Afdeling Personeel, Juridische Zaken n Communicatie. Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen Afdeling Personeel, Juridische Zaken

Nadere informatie

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen

Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen Aanvraagformulier schadevergoeding Centrum Plan Zevenbergen Meldpunt Schade BEDRIJF Verzoek om schadevergoeding in geval van nadeelcompensatie / planschade Met dit aanvraagformulier kunt u een verzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

A td el i n g b est u n rsrec h rsp ra a k Pagina 1 van 1. Uw kenmerk. Onderwerp

A td el i n g b est u n rsrec h rsp ra a k Pagina 1 van 1. Uw kenmerk. Onderwerp Raad vanstate A td el i n g b est u n rsrec h rsp ra a k Pagina 1 van 1 2 8 JUN! 2018 Raad van de gemeente Woerden Postbus 45 3440 AA WOERDEN Oeh. Ambt. Ştreefdat.: Afschr.: ÏÒ&U B.V.O.: 18.012969 j RP

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel College Onderwerp: V200801521 Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel Collegevoorstel Inleiding: Bij brief, ingekomen 28 november 2008 heeft de fractie CDA

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoekbeoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoekbeoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerka/d IJssel

Nadere informatie

Efterwei 33 te Rottevalle

Efterwei 33 te Rottevalle Efterwei 33 te Rottevalle Efterw ei 33 te Rottevalle Inhoudsopgave Bijlage regels 3 Bijlage 1 Overlegreactie provincie Fryslan 4 2 NL.IMRO.0090.BP2014BGB013-0301 Efterw ei 33 te Rottevalle Bijlage regels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR)

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) (beleidsregel voor verlening van een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 van de Wabo van

Nadere informatie

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl Aan de raad van de gemeente Emmen Postbus 30001 7800 RA Emmen Afdeling Ruimtelijke

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet.

Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet. Aan alle leden van de Raad 2 oktober 2009 VVH/juridische zaken Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet. Geachte leden van de Raad, Namens de fracties

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus 30001 Telefoon (0591) 68 55 55 7800 RA Emmen Aan de leden van de gemeenteraad Concernstaf ons kenmerk uw brief van/kenmerk bijlage(n) afdeling

Nadere informatie

Bed and Breakfast 2010

Bed and Breakfast 2010 Beleidsnotitie Bed and Breakfast 2010 Een nadere uitwerking voor de toepassing van de ontheffingsbevoegdheid als omschreven in artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.1.1 van het

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT:

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT: l lllllll llll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 815-023081 Bijlage M De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10

Nadere informatie