B E D R I J F S P R O F I E L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B E D R I J F S P R O F I E L"

Transcriptie

1 BEDRIJFSPROFIEL

2 JAN DE NUL GROUP IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST. KENNIS, INNOVATIE EN DUURZAAMHEID FAMILIEBEDRIJF EN WERELDLEIDER Dit is de kracht achter Jan De Nul Group. Dankzij de bedreven werknemers en de oplossingen op maat van de klant, is de groep vandaag marktleider in baggeren maritieme werken en gespecialiseerd in diensten voor de offshore markt van olie, gas en hernieuwbare energie. De groep is bovendien een belangrijke speler in de civiele bouwsector, de milieusector en in brownfieldontwikkeling. De professionele en innovatieve oplossingen van Jan De Nul Group genieten het vertrouwen van de industrie. Of het nu gaat om de bouw van nieuwe sluizen in het Panamakanaal, om de installatie van wind turbines op zee of om herontwikkeling van vervuilde industrieterreinen, samen met zijn klanten bouwt Jan De Nul Group mee aan verdere economische ontwikkeling. De firma staat vandaag in de eerste plaats waar ze staat door visie en durf. Durf van de oprichter, Jan De Nul, die van een kleine aannemer uitgroeide tot een heus baggerbedrijf. Maar ook durf van de volgende generatie, die de groep vandaag over de vijf continenten een onberispelijke reputatie bezorgt. Jan De Nul startte als aannemer van civiele werken. Inspelend op de marktopportuniteiten die zich aanboden, pakte de familie De Nul in 1951 de eerste baggeropdracht aan. Al snel werd het eerste internationale baggerproject binnengehaald. De rest is geschiedenis: in de loop van de jaren groeide Jan De Nul Group uit tot een wereldleider in de bagger. De groep zou nooit die positie innemen als het niet ook de durf en visie gehad zou hebben om blijvend te investeren in nieuw materieel, in een nieuwe baggervloot, in nieuwe medewerkers, maar ook in nieuwe acti viteiten. Door de jaren heen investeerde Jan De Nul Group in een uitbreiding van zijn expertise, steeds met het oog op een synergie tussen de disciplines. Jan De Nul Group is een historisch veelzijdig bedrijf. Kortom, één dat klaar is voor de toekomst.

3 INVESTEREN IN EIGEN MIDDELEN KWALITEIT, GEZONDHEID, VEILIGHEID, BEVEILIGING EN MILIEU ALS PRIORITEIT De baggervloot van Jan De Nul Group is de meest moderne en meest diverse ter wereld. Dat is het resultaat van een resolute investeringspolitiek in eigen materieel. De nieuwe schepen en de geavanceerde technologie die ze mee aan boord nemen, zijn door het interne departement design en engineering ontworpen. Bovendien levert Jan De Nul Group de baggeruitrusting zelf aan de scheepswerf, een unicum in de baggerwereld. De vloot van Jan De Nul Group telt een aantal van de krachtigste baggerschepen en multipurpose installatieschepen ter wereld: de J.F.J. De Nul, de krachtigste cutterzuiger, zusterschepen Cristóbal Colón en Leiv Eiriksson, de grootste sleephopper zuigers met een beun inhoud van m³, zusterschepen Simon Stevin en Joseph Plateau, de grootste rotsinstallatieschepen, en de Isaac Newton, de meest hightech kabellegger op de markt. Als ambitieuze onderneming van wereldformaat beseft Jan De Nul Group dat het zijn positie als marktleider in de eerste plaats te danken heeft aan de kwalitatieve en veilige uitvoering van de projecten, de inspanningen geleverd op het vlak van veiligheid en milieu, en de motivatie van zijn medewerkers. Het belangrijkste kapitaal van een onderneming bestaat uit de mensen die er werken. Hun welzijn en veiligheid genieten absolute prioriteit. Jan De Nul Group draagt hiervoor het programma Imagine-Think-Act kortweg ITA uit met als doel het veiligheidsbesef bij zijn werknemers te verhogen. ITA is een werkwijze die iedereen helpt na te denken over de risico s en mogelijkheden, en een plan van aanpak, alvorens te handelen.

4 BAGGER- EN MARITIEME WERKEN Jan De Nul Group verzorgt op internationaal niveau bagger- en landwinningsprojecten van A tot Z: ontwerp, aanleg en onderhoud van havens, verdiepen van kanalen, landwinning en kustenverdedigingswerken, baggeren in de meest uiteenlopende condities. Deze baggeractiviteiten zijn vaak onderdeel van een allesomvattend haveninfrastructuurproject dat door de klant aan één partij wordt toevertrouwd. De firma werkte al talrijke prestigieuze projecten van wereldformaat af, zoals de aanleg van de tweede landings baan voor de luchthaven van Brisbane in Australië of de bouw van het tweede Suezkanaal in Egypte. Jan De Nul Group heeft zijn positie als wereldleider voornamelijk te danken aan zijn technische knowhow en uitgebreide vloot. Door te investeren in eigen installaties, machines en schepen, beschikt de groep vandaag over de modernste baggervloot ter wereld. En zijn werknemers blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden Rapid Growth Project 5 & 6 in Port Hedland (Australië) Kustenverdediging in Zoutelande (Nederland) Bouw van nieuwe haven in Duqm (Oman) Landwinning voor aanleg van Palmeiland Jebel Ali in Dubai (V.A.E.) Uitbreiding van de kaaimuur en de containerterminal in Montevideo (Uruguay) Verbreding en verdieping van de Atlantische toegang van het Panamakanaal (Panama)

5 OFFSHORE DIENSTEN Jan De Nul Group biedt gespecialiseerde diensten aan voor de installatie van onderzeese structuren voor de olie-, gas- en hernieuwbare energiemarkten. De groep voorziet zowel in het voorbereiden van de zeebodem en het baggeren van geulen voor de structuren, als het stabiliseren en het ballasten ervan. Of het nu gaat om onderzeese pijpleidingen, kabels, umbilicals, funderingen, platforms of integrale windparken. Daarnaast installeert Jan De Nul Group ook zelf de kabels en umbilicals voor deze drie offshore markten. De diensten worden telkens op maat van de klant aangeboden en dit indien gewenst op een EPC-basis. Installatie van 51 monopiles en 50 offshore windturbines voor het offshore windpark Nobelwind (België) Uitgraven van een geul voor de installatie van een pijpleiding in Vega Pleyade (Argentinië) Plaatsen van erosiebescherming rondom en het ballasten van de fundering van het nieuwe offshore platform in het Wheatstone-veld (Australië) Installatie van twee exportkabels en 32 inter-array-kabels voor het offshore windpark Burbo Banks (Verenigd Koninkrijk)

6 CIVIELE BOUWWERKEN Civiele werken, hiermee begon het allemaal voor het aannemingsbedrijf van Jan De Nul. Ook nu nog is dit een belangrijk onderdeel van de activiteiten, waarbij het bedrijf mikt op complexe projecten. Jan De Nul Group zet daarvoor een structuur op die klanten een totaalpakket op maat aanbiedt. Van ontwerp tot uitvoering worden alle sleutelactivitei ten door eigen mensen en materieel uitgevoerd, of het nu gaat om de bouw van sluizen, kaaimuren, bruggen, tunnels, wegen, gebouwen, waterzuiveringsinstallaties, rioleringen of leidingen. Ook is de firma een expert in funderings- en bechoeiingstechnieken via dochterbedrijf Soetaert-Soiltech en is Jan De Nul Group een belangrijke speler op de markt van grote PPS-projecten. Deze aanpak, gecombineerd met de technische expertise en jarenlange ervaring, maken dat Jan De Nul Group voor civiele werken tot de absolute top behoort. Ontwerp en bouw van de nieuwe sluizen in het Panamakanaal (Panama) Bouw van het viaduct voor de A11 in Brugge (België) Verdiepen van een bestaande kaaimuur in Zeebrugge (België) Nieuwe spoorverbinding Schuman-Josaphat in Brussel (België)

7 MILIEUACTIVITEITEN EN BROWNFIELDONTWIKKELING Sanering van bodem en grondwater, sedimentbehande ling en milieubaggeren, verwerking en valorisatie van afval, en brownfieldontwikkeling: Jan De Nul Group heeft via zijn dochterbedrijven Envisan en PSR Brownfield Developers ervaring op alle milieutechnologische vlakken. Het multidisciplinaire team heeft daarvoor een waaier aan saneringsmethoden ter beschikking. Ook hier staat Jan De Nul Group voor een geïntegreerde aanpak, van ontwerp tot uitvoering, waarbij de groep terug valt op eigen materieel en een geografisch gespreid netwerk aan eigen verwerkingscentra. Innovatie, onderzoek en ontwikkeling zijn cruciaal om de klanten de meest creatieve en competitieve oplossingen te kunnen aanbieden. De mileupoot van Jan De Nul Group groeide uit tot de ideale partner voor complexe saneringsprojecten en de rehabilitatie van brownfields, en dit zowel op nationaal als op internationaal vlak. Bouw en exploitatie van de afvalverwerkingsinstallatie in Pitesti (Roemenië) Grond- en sedimentverwerkingscentrum CPEM in Toulon (Frankrijk) Rehabilitatie en inrichting van stortplaats in Zagreb (Kroatië) Bouw en exploitatie van de verwerkingsinstallatie AMORAS in Antwerpen (België) Milieubaggeren in de haven van Trondheim (Noorwegen)

8 JAN DE NUL GROUP (SOFIDRA SA) Luxemburg BELGIË Jan De Nul NV Tragel Hofstade-Aalst I België T Nat. Divisie: Int. Divisie: F info@jandenul.com LUXEMBURG Dredging and Maritime Management SA 34-36, Parc d Activités Capellen 8308 Capellen I Luxemburg T F info@dmmlux.com MAURITIUS Jan De Nul Dredging Ltd. Suite 308, St James Court St. Denis Street, Port Louis I Mauritius T F mauritius.office@jandenul.com ARGENTINIË Hidrovia SA Corrientes 316, Piso 2 (C1043AAQ) Buenos Aires I Argentinië T F argentina.office@jandenul.com dragado@hidrovia-sa.com.ar AUSTRALIË Jan De Nul Australia Pty. Ltd. Level 3, 9 Colin Street, West Perth, WA 6005 I Australië T F australia.office@jandenul.com BRAZILIË Jan De Nul do Brasil Dragagem Ltda. Av. das Américas, 3500 Edifício Londres, Bloco 1, Salas 515 e Barra da Tijuca Rio de Janeiro - RJ I Brazilië T F brasil.office@jandenul.com DUITSLAND Jan De Nul Nassbaggerei und Wasserbau GmbH Hauptstraße 68, Lilienthal I Duitsland T germany.office@jandenul.com FILIPPIJNEN Jan De Nul NV Philippine Branch The Excelsior Building, Room Roxas Boulevard, Baclaran Parañaque City 1700 I Filippijnen T F philippines.office@jandenul.com FRANKRIJK Sodraco International SAS 28, rue de Dunkerque, Lot A03, rez-de-chaussée Armentières I Frankrijk T F info@sodraco.com GROOT-BRITTANNIË Jan De Nul (UK) Ltd. Richmond House, High Street Ascot Berks SL5 7HG I Groot-Brittannië T F uk.office@jandenul.com HONG KONG Jan De Nul (Jan De Nul NV Hong Kong Branch) Aitken Vanson Centre 61 Hoi Yuen Road, Kwun Tong, Kowloon I Hong Kong T F office.hongkong@jandenul.com INDIA Jan De Nul Dredging India Pvt. Ltd. Flat No 7, Door No 7, Vijay Apartments 1 st, Main Road, CIT Colony, Mylapore I India T / 51 F info@jdnindia.com ITALIË Jan De Nul (Italia) S.p.A. Via Carlo Matteucci 38/F, Pisa I Italië T F italy.office@jandenul.com MEXICO Mexicana De Dragados SA de CV Paseo de las Palmas 405 Desp Colonia Lomas de Chapultepec, Delegación Miguel Hidalgo C.P , México Distrito Federal I Mexico T F info@mexicanadedragados.com NEDERLAND Dredging and Contracting Rotterdam BV P.O. Box 18024, 4601 ZA Bergen op Zoom Zuid-Oostsingel 24H, 4611 BB Bergen op Zoom Nederland T F info@dcrnl.com PANAMA Jan De Nul Panama SA Williamson Place, Building 762, Apto./Local 2 La Boca, Ancon Panama I Republiek Panama T panamacity.office@jandenul.com RUSLAND Jan De Nul NV Russian Branch BC Lotte, 65, Profsoyuznaya str., bld. 1, office Moscow I Rusland T F russia.office@jandenul.com SAUDI-ARABIË Jan De Nul Saudi Arabia Co. Ltd. P.O. Box 76616, Al-Khobar Saudi-Arabië T F saudiarabia.office@jandenul.com SINGAPORE Jan De Nul (Singapore) Pte. Ltd. 400, Orchard Road, # Orchard Towers Singapore T F singapore.office@jandenul.com VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN Jan De Nul Dredging Ltd. Dubai Branch Office 116, Sultan Business Center P.O.Box 28805, Bur Dubai, Dubai I V.A.E. T F middle.east.office@jandenul.com jandenul@emirates.net.ae ZUID-AFRIKA The Business Centre, No. 1 Bridgeway Road Bridgeways Precinct, Century City, 7441 Cape Town I Zuid-Afrika T southafrica.office@jandenul.com V OKT

BEDRIJFSPROFIEL. www.jandenul.com

BEDRIJFSPROFIEL. www.jandenul.com BEDRIJFSPROFIEL www.jandenul.com LEADING THE GROWTH... Mensen en schepen. Dit is de kracht achter Jan De Nul Group. Dankzij de bedreven werknemers en de hypermoderne vloot waarop zij aan de slag zijn,

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel.

Bedrijfsprofiel. Bedrijfsprofiel www.jandenul.com LEADING THE GROWTH... Mensen en schepen. Dit is de kracht achter Jan De Nul Group. Dankzij de bedreven werknemers en de hypermoderne vloot waarop zij aan de slag zijn,

Nadere informatie

B E D R I J F S P R O F I E L

B E D R I J F S P R O F I E L BEDRIJFSPROFIEL ENVISAN ZET MAXIMAAL IN OP VALORISATIE. KENNIS, INNOVATIE EN DUURZAAMHEID DUURZAME OPLOSSINGEN VOOR SEDIMENTEN, BODEM, GRONDWATER EN AFVAL Dit is de kracht achter Jan De Nul Group. Dankzij

Nadere informatie

Joseph Plateau. valpijp- & mijnbouwschip SIMON STEVIN

Joseph Plateau. valpijp- & mijnbouwschip SIMON STEVIN Joseph Plateau valpijp- & mijnbouwschip SIMON STEVIN WIE ZIJN WE EN WAAR STAAN WE VOOR? Jan De Nul Group is vooral bekend voor zijn bagger- en land winningsactiviteiten, aangevuld met civiele werken en

Nadere informatie

Inkten van Domino. Geavanceerde inkten voor optimale productcodering en de beste printerprestaties

Inkten van Domino. Geavanceerde inkten voor optimale productcodering en de beste printerprestaties Inkten van Domino Geavanceerde inkten voor optimale productcodering en de beste printerprestaties De juiste inkt kiezen is net zo belangrijk als de keuze van een printer. De inktkeuze bepaalt niet alleen

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

PERSBERICHT. Van Oord: 2015 jaar met veel hoogtepunten. Rotterdam, 15 maart 2016. Omzet bereikt record van EUR 2,58 miljard (+ 23%)

PERSBERICHT. Van Oord: 2015 jaar met veel hoogtepunten. Rotterdam, 15 maart 2016. Omzet bereikt record van EUR 2,58 miljard (+ 23%) Van Oord Dredging and PERSBERICHT Marine Contractors bv Schaardijk 211 3063 NH Rotterdam T +31 88 8260000 Van Oord: 2015 jaar met veel hoogtepunten E I info@vanoord.com www.vanoord.com Page 1 of 5 Rotterdam,

Nadere informatie

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast.

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast. Tekst actief lezen 1. Jullie gaan in tweetallen de tekst Belangrijke wereldleiders in Nederland voor NSS 2014 lezen. Zorg dat jullie een pen of potlood bij de hand hebben. Jullie gaan om de beurt een stukje

Nadere informatie

HVAC & REFRIGERATION.

HVAC & REFRIGERATION. HVAC & REFRIGERATION www.lennoxemea.com Wie wij zijn... LENNOX EMEA, onderdeel van Lennox International Incorporated, is het resultaat van de recente fusie (oktober 2012) van Lennox EMEIA (HVAC) en Heatcraft

Nadere informatie

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM

HERKOMST EN BESTEMMING GOEDEREN VIA ROTTERDAM Landen van Herkomst Agribulk Breakbulk Containers Ertsen Kolen LNG Minerale olie Overig droog Overig nat Ruwe olie TOTAAL Algerije 518 562 1.814 2.894 Angola 25 64 2.061 2.150 Argentinië 1.627 142 447

Nadere informatie

Archieven van de vorige deelnemingen ontvangen vanaf 1 september 2008

Archieven van de vorige deelnemingen ontvangen vanaf 1 september 2008 Archieven van de vorige deelnemingen ontvangen vanaf 1 september 2008 Datum van kennisgeving (1) 20 oktober 2008 AXA S.A. AXA Rosenberg AllianceBernstein AXA Investment Managers 23 oktober 2008 Rebelco

Nadere informatie

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands PERSBERICHT Brussel, 19 oktober 2018 17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 16 oktober 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Staten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners uit de Verenigde Staten (bedragen x 1.000 euro)

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. 1 Inleiding. 2 Milieuwerken. 2.1 Sedimentbehandeling en milieubaggeren. 2.2 Bodem- en grondwatersanering

INHOUDSTAFEL. 1 Inleiding. 2 Milieuwerken. 2.1 Sedimentbehandeling en milieubaggeren. 2.2 Bodem- en grondwatersanering MILIEUWERKEN INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 2 Milieuwerken 2.1 Sedimentbehandeling en milieubaggeren 2.2 Bodem- en grondwatersanering 2.3 Behandelen van specifieke afvalstoffen 2.4 Geïntegreerde projecten -

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands PERSBERICHT Brussel, 18 september 218 17u4 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 14 september 218, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 1. Goederenexport van Egypte naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Egyptische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 15/06/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Barbados 08-12/02/10 11/02/10

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016

Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016 Datum 1 februari 2016 1 van 2 Rapport met betrekking tot Gegunde Uitvoer Periode : van 01/01/2016 tot en met 31/01/2016 1 Verenigd Koninkrijk CAT00 B005 15.266,96 Totaal aantal vergunningen 1 Totale Waarde

Nadere informatie

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands PERSBERICHT Brussel, 14 augustus 2018 17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 10 augustus 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

BlackRock informeerde Ageas op 19 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 18 juni 2018 zijn belang 5,17% bedraagt.

BlackRock informeerde Ageas op 19 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 18 juni 2018 zijn belang 5,17% bedraagt. PERSBERICHT Brussel, 21 juni 2018 17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 19 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 18

Nadere informatie

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands

55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A. BlackRock (Netherlands) B.V. Rembrandt Tower, 17th floor, Amstelplein, Amsterdam, Netherlands PERSBERICHT Brussel, 9 november 2018 17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 8 november 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie in de zin van het koninklijk besluit van 14 november Persbericht Antwerpen 2 juni 2017 DEME

Gereglementeerde informatie in de zin van het koninklijk besluit van 14 november Persbericht Antwerpen 2 juni 2017 DEME Gereglementeerde informatie in de zin van het koninklijk besluit van 14 november 2007. Persbericht Antwerpen 2 juni 2017 DEME 2 Persbericht - Antwerpen, 2 juni 2017 DEME: UPDATE OVER DREDGING CYPRUS Naar

Nadere informatie

Overzicht van ontwerp-verdragen (verdragen in voorbereiding) Peildatum 31 maart 2019; *= politiek belangrijk Bijlage 2

Overzicht van ontwerp-verdragen (verdragen in voorbereiding) Peildatum 31 maart 2019; *= politiek belangrijk Bijlage 2 Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Albanië 012923 - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Bulgarije 012021 - Beveiliging van gerubriceerde gegevens Cyprus

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 1. Goederenexport van Algerije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Algerijnse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 1. Goederenexport van Canada naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Canadese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Arabische Emiraten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners van de Verenigde Arabische

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 1. Goederenexport van China naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chinese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER JAN DE NUL NV GHG REPORT CFR 7.3 OF ISO : YEAR Update productie PV en aanpassing balansen

CO2 PRESTATIELADDER JAN DE NUL NV GHG REPORT CFR 7.3 OF ISO : YEAR Update productie PV en aanpassing balansen Page 1 of 16 Datum 04/05/2018 14/05/2018 25/05/2018 Revisie 00 01 02 Opm. 1 Inleiding Start Update productie PV en aanpassing balansen Verduidelijking bij 2.2 verantwoordelijken + toevoegen gasverbruik

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 1. Goederenexport van Australië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Australische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

FITA. Flanders International Technical Agency. ir. Louis Van Schel. Managing Director. VOKA Kempen 22.03.2011

FITA. Flanders International Technical Agency. ir. Louis Van Schel. Managing Director. VOKA Kempen 22.03.2011 FITA Flanders International Technical Agency ir. Louis Van Schel Managing Director Het verleden 1979-1980: vzw BELCOTEC Voorzitter: ir. Robert De Paepe Leden: BDBH/ABOS BUROBEL/BICI/Fabrimetal Ministerie

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 1. Goederenexport van Brazilië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Braziliaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

BlackRock informeerde Ageas op 4 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 1 juni 2018 zijn belang 4,91% bedraagt.

BlackRock informeerde Ageas op 4 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 1 juni 2018 zijn belang 4,91% bedraagt. PERSBERICHT Brussel, 6 juni 2018 17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 4 juni 2018, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat op 1 juni

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Singapore-Nederland 1 1. Goederenexport van Singapore naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Singaporese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. David Mark via Pixabay Nairobi, Kenia Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

Print en Apply Oplossingen Applicatoroverzicht

Print en Apply Oplossingen Applicatoroverzicht Print en Apply Oplossingen Applicatoroverzicht De techniek van het etiketteren... Als u een Domino-product kiest, kunt u er van op aan dat wij de kennis in huis hebben om u de best mogelijke oplossing

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 1. Goederenexport van Griekenland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Griekse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 1. Goederenexport van Saoedi-Arabië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Saoudi-Arabische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 1. Goederenexport van Vietnam naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Vietnamese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

BAGGER- EN MARIENE WERKEN

BAGGER- EN MARIENE WERKEN BAGGER- EN MARIENE WERKEN INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 2 Bagger- en mariene werken 2.1 Verdiepings- en havenuitbreidingswerken 2.2 Onderhoudsbaggeren 2.3 Landwinning 2.4 Rotsbescherming 2.5 Offshore diensten

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongkong naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongkongse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 1. Goederenexport van Mexico naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Mexicaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 3 mei u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 3 mei u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 3 mei 2019-17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 2 mei 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat zijn belang

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ghana-Nederland 1 1. Goederenexport van Ghana naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ghanese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 23 januari u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 23 januari u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 23 januari 2019-17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 22 januari 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 1. Goederenexport van Noorwegen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Noorse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 1. Goederenexport van Nigeria naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Nigeriaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 1. Goederenexport van Chili naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chileense exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 1. Goederenexport van Slowakije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Slowaakse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 27 maart u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 27 maart u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 27 maart 2019-17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 26 maart 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat zijn

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Korea naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Koreaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro). Bron: International

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER JAN DE NUL NV

CO2 PRESTATIELADDER JAN DE NUL NV Page 1 of 14 Datum 28/11/2018 05/12/2018 Revisie 00 01 Opm. Start Update 5.2 & 7.3.1.e 1 Inleiding Het objectief van Jan De Nul Group is om in 2018 de energy efficiency van onze activiteiten met minimaal

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 8 april u45 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 8 april u45 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 8 april 2019-17u45 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 5 april 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat zijn belang

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 3 september u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 3 september u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 3 september 2019-17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 3 september 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA REGELING van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende bepalingen inzake vrijstelling van de visumplicht op grond van

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 1. Goederenexport van Pakistan naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Pakistaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Indonesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Indonesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 1. Goederenexport van Libië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Libische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 1. Goederenexport van Luxemburg naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Luxemburgse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 1. Goederenexport van Colombia naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Colombiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Turkije-Nederland 1 1. Goederenexport van Turkije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Turkse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 1. Goederenexport van België naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Belgische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Europees geproduceerd en gegarandeerd én toch zo voordelig, dat geeft vertrouwen

Europees geproduceerd en gegarandeerd én toch zo voordelig, dat geeft vertrouwen Europees geproduceerd en gegarandeerd én toch zo voordelig, dat geeft vertrouwen SPANJE Internationaal Hoofdkantoor Zytech Solar S.L. Pol. Ind. Centrovía C/. Janeiro, 12 50198 La Muela (Zaragoza) Spanje

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 1. Goederenexport van Italië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Italiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 1. Goederenexport van Portugal naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Portugese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 1. Goederenexport van Zweden naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zweedse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van Frankrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Franse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 1. Goederenexport van Israël naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Israëlische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 1. Goederenexport van Duitsland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Duitse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 1. Goederenexport van Ivoorkust naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners Ivoorkust (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Bulgarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Bulgaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Afrika naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Afrikaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. 1 Inleiding. 2 Civiele werken. 2.1 Waterbouw. 2.2 Waterzuiverings- en leidinginfrastructuur. 2.3 Transportinfrastructuur. 2.

INHOUDSTAFEL. 1 Inleiding. 2 Civiele werken. 2.1 Waterbouw. 2.2 Waterzuiverings- en leidinginfrastructuur. 2.3 Transportinfrastructuur. 2. CIVIELE WERKEN INHOUDSTAFEL 1 Inleiding 2 Civiele werken 2.1 Waterbouw 2.2 Waterzuiverings- en leidinginfrastructuur 2.3 Transportinfrastructuur 2.4 Gebouwen 3 Andere activiteiten van Jan De Nul Group

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 1. Goederenexport van Rusland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Russische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 1. Goederenexport van Iran naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Iraanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2014

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 1. Goederenexport van Polen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Polen exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2015

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 1. Goederenexport van Zwitserland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zwitserse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 1. Goederenexport van Ierland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ierse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigd Koninkrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van het Verenigd Koninkrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Britse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

PERSMEDEDELING. Vrijdag 25 mei h00 CET gereglementeerde informatie. Tussentijdse verklaring op 31 maart 2018

PERSMEDEDELING. Vrijdag 25 mei h00 CET gereglementeerde informatie. Tussentijdse verklaring op 31 maart 2018 PERSMEDEDELING Vrijdag 25 mei 2018 7h00 CET Tussentijdse verklaring op 31 maart 2018 Tussentijdse verklaring op 31 maart 2018 Omzet Q1 2018 : 793,7 miljoen euro Orderboek : 4.548,8 miljoen euro op 31 maart

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 1. Goederenexport van Marokko naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Marokkaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Spanje-Nederland 1 1. Goederenexport van Spanje naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Spaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan Pretoria, Zuid -Afrika Wat kunt u verwachten bij deze

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 1. Goederenexport van Kroatië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Kroatische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCORANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34529 22 juni 2018 Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie