Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland."

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp 24 juni 2011 Ont. 1. Tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in Fries Congrescentrum Drachten Op 6 juni 2011 heeft uw college besluitvorming over het principeverzoek voor de tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in het Fries Congrescentrum Drachten aangehouden. Het verzoek is in strijd met het geldend bestemmingsplan Paardensportcentrum. 1. De principebereidheid wordt uitgesproken om onder voorwaarden planologisch mee te werken aan het tijdelijk afwijken van de bestemming van de Oprijlaan 3 t.b.v. de vestiging van een bijzondere woonvorm. 2. De initiatiefnemer wordt verzocht een tijdelijke omgevingsvergunning aan te vragen voor de activiteit planologisch strijdig gebruik en de activiteit brandveilig gebruik. 3. De initiatiefnemers worden schriftelijk van uw voornemen op de hoogte gesteld. 4 juli 2011 Soza 2. Vragen FNP over deelnamen SUN Friesland Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland. De FNP wordt geantwoord conform concept-brief. OW 3. Vervangen heaters garage Tussendiepen 78 Bij het uitvoeren van het preventieve onderhoud aan de heaters in de garage Tussendiepen 78 is gebleken dat de heaters scheuren vertonen in de warmtewisselaars en dat deze vervangen moeten worden. De totale kosten bedragen , Voor het vervangen van de heaters in de garage Tussendiepen 78 wordt een krediet beschikbaar gesteld van ,-- (inclusief de niet verrekenbare BTW). 2. De kosten worden gedekt ten laste van de reserve onderhoud gemeentelijke eigendommen in eigen beheer. 3. De administratieve afhandeling vindt plaats bij Concemrapportage 2011-II. Pu. 4. Structuurvisie buisleidingen Er wordt een toename voorzien in het transport van gevaarlijke stoffen door buisleidingen. Daarvoor moeten in de toekomst mogelijk nog nieuwe leidingen worden aangelegd.

2 - 2 - Het Rijk wil daarvoor ruimte reserveren. Op dit moment ligt de ontwerpstructuurvisie buisleidingen met een MER-rapportage ter inzage. De betrokken gemeenten moeten er vervolgens via de bestemmingsplannen voor zorgen dat deze stroken bebouwingsvrij worden gehouden. Dat is ook voor onze gemeente aan de orde. De leidingstrook die in de ontwerpstructuurvisie is opgenomen geeft betrokken omwonenden en ons ruimtelijke beperkingen aan huidige, in gang gezette en toekomstige ontwikkelingen. De communicatie van het Rijk is minimaal. Vrijwel alle verantwoordelijkheden worden bij de gemeenten neergelegd. 1. Tegen de ontwerpstructuurvisie buisleidingen en de bijbehorende plannen wordt een zienswijze bij het ministerie van lenm ingediend. 2. Ingestemd wordt met schriftelijke zienswijze. BO 5. Bezwaarschrift Gastouderbureau Friesland tegen invorderingsbesluit dwangsom Omdat de begunstigingstermijn om te voldoen aan enkele voorwaarden (waaronder risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid) was verstreken is een dwangsom verbeurd. Besloten is over te gaan invordering. Tegen het invorderingsbesluit heeft het gastouderbureau bezwaar gemaakt. Uit het bezwaar en nadere informatie van de GGD blijkt achteraf, dat de stukken wel binnen een nader gestelde termijn zijn ingediend. De GGD is verder positief over de inzet van het Gastouderbureau om de zaken verder te verbeteren. Gelet hierop wordt geadviseerd alsnog van invordering af te zien. Het college besluit van invordering van de verbeurde dwangsom af te zien. 5 juli 2011 BO 6. Beslissing klacht inhoud verslag hoorzitting Er is een klacht ingediend tegen de inhoud van het verslag van de hoorzitting in het kader van een bezwaarschrift. Volgens de klager is er tijdens de hoorzitting meer gezegd, dan in het verslag is terug te lezen. Kernvraag bij de klachtenprocedure is of het bestuursorgaan zich "behoorlijk" heeft gedragen. Omtrent de vorm en uitgebreidheid van het verslag van de hoorzitting, kent de Awb geen eisen. Een zakelijke weergave van wat er gezegd is, is voldoende. Dat is hier gebeurd: het verslag is een zakelijk weergave (samenvatting). Dit is zorgvuldig gebeurd. Van een onbehoorlijke gedraging is dan ook geen sprake. Er wordt dan ook geadviseerd om de klacht ongegrond te verklaren. 1. De klacht wordt ongegrond verklaard. 2. De klager wordt van de beslissing op zijn klacht in kennis gesteld overeenkomstig de concept-brief. Saza 7. Subsidieverzoek Simmerdeis 2011 De directie van De Lawei heeft een subsidieverzoek ingediend voor een bijdrage in de kosten van het Simmerdeisfestival Conform eerder gemaakte afspraken is een programma en begroting ingediend.

3 Aan de directie van de Lawei wordt een subsidie verleend van ,-- in de organisatiekosten van Simmerdeis Vaststelling van de subsidie vindt plaats aan de hand van een inhoudelijke en financiële verantwoording met een accountantsverklaring. 3. Het bedrag ad ,-- wordt gedekt uit het budget "culturele evenementen". Saza 8. Pilotproject Jij in De Lawei In de cultuurvisie Meemaken is "Jij in De Lawei", 1 van de speerpunten die verder uitgewerkt zal worden. Doel van dit project is dat elk kind 1 keer op het podium van De Lawei staat. In overleg met de Meidij heeft De Lawei een plan ontwikkeld voor een pilotperiode van drie jaar. In de besluitvorming rond de inzet van combinatiefunctionarissen is aangegeven dat het de bedoeling is dat voor het onderdeel cultuur, de combinatie functionaris, voor dit project wordt ingezet. Voor de uitvoering van dit project is het nodig dat de formatie cultuur wordt voortgezet tot het eind van het schoolseizoen Er wordt ingestemd met het uitvoeringsvoorstel van het project" Jij in De Lawei". 2. Er wordt ingestemd met de inzet van de combinatiefunctionaris voor dit project met 0,5 fte, voor een bedrag van ,-- per jaar. Dit wordt gedekt uit de hiervoor gereserveerde middelen. 3. Er wordt ingestemd met het doorschuiven van het budget voor de combinatiefunctionaris tot het eind van het seizoen Voor de uitvoering van dit project wordt, naast de bijdrage voor de combinatiefunctionaris, voor de pilotperiode een subsidie verleend van ,-- (gemiddeld ,-- per jaar). 5. Dit bedrag wordt gedekt uit het budget" culturele ontwikkelingen". Saza 9. Subsidievaststelling 2010 en subsidieverleningbeschikking 2011 Stichting Aanzet Gemeente Leeuwarden treedt namens de Friese gemeenten op als subsidiënt van Stichting Aanzet. De gemeente Smallingerland heeft voor 2010 en 2011 ook subsidie beschikbaar gesteld aan Stichting Aanzet. Gemeente Leeuwarden stuurt ter kennisname de subsidievaststelling 2010 en de subsidieverleningbeschikking 2011 van Stichting Aanzet. 1. Het college neemt kennis van de subsidievaststelling 2010 en de subsidieverleningbeschikking 2011 van Stichting Aanzet. 2. Het Voorstel Gemeentelijke Bijdragen is conform de toegekende subsidiebedragen zoals die in onze begroting zijn opgenomen. Ont. 10. Kredieten herstructurering Noord-Oost De herstructurering Noordoost vordert gestaag. De aanpassing van de infrastructuur fase 2 en 3 is nagenoeg afgerond. De voorbereidingen voor fase 4 gaan van start. Voor deze voorbereidingen is een voorbereidingskrediet nodig. Middels dit advies wordt ook een krediet gevraagd voor om kosten te kunnen maken voor kunstuitingen. Beide kredieten maken onderdeel uit van de, door de raad, vastgestelde kostprijs.

4 Een krediet van ,--, excl. BTW wordt beschikbaar gesteld voor de voorbereidingen van de vierde fase infrastructuur. 2. Een krediet van ,-- wordt beschikbaar gesteld voor kunstuitingen. 3. De kredieten worden ten laste gebracht van de, in de begroting, gereserveerde middelen herstructurering Noord-Oost. 6 juli 2011 BO 11. Beslissing op bezwaar afwijzing kosten vergoeding schoolvervoer Een aanvraag voor vergoeding schoolvervoer is afgewezen omdat de afstand van de woning naar school minder dan twee kilometer bedraagt. Pleegmoeder/verzorgster is niet in staat om haar pleegkind van en naar school voor speciaal onderwijs te brengen. Na onderzoek, door een onafhankelijke instelling, wordt voorgesteld om op basis van de hardheidsclausule van de Verordening leerlingenvervoer alsnog een vergoeding toe te kennen. 1. De afwijzing om voor schoolvervoer in aanmerking te komen wordt herroepen en met ingang van 27 juni 2011 wordt een vergoeding toegekend op basis van artikel 29 van de Verordening leerlingenvervoer Smallingerland 2009, met toepassing van de hardheidsclausule. 2. Bezwaarmaker wordt van het besluit in kennis gesteld volgens de concept-brief. Saza 12. Huisvestingsaanvraag 2010 De Finne Op het huisvestingsprogramma 2010 is 1.500,-- geplaatst voor het vervangen van de boeidelen van basisschool de Finne. Uit nader technisch onderzoek is gebleken dat er meer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden dan vooraf verwacht. Het college dient een besluit te nemen over een aanvullende bijdrage. 1. Er wordt een aanvullende bijdrage beschikbaar gesteld van 5.800, De kosten worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor onderhoud onderwijshuisvesting. Saza 13. Akte Stichting Kohodra Stichting Kohodra (hockey) heeft in verband met de ingebruikname van het nieuwe clubhuis, de oude kantine gesloopt. De stichting heeft de technische ruimte laten staan, de gemeente heeft hiervoor een bouwvergunning afgegeven. Het gebruik van de grond dient via een notariële akte vastgelegd te worden. Het college dient een besluit te nemen over de concept-akte. 1. Er wordt ingestemd met het concept. 2. De burgemeester verleent volmacht voor ondertekening van de akte door één van de medewerkers van Trip Notarissen te Leeuwarden en/of Drachten.

5 - 5 - Saza 14. Plan van aanpak Beleidsplan Wmo Het Beleidsplan Wmo bevindt zich in het laatste jaar van uitvoering. Voor de realisatie van een nieuw Beleidsplan Wmo is een stappenplan opgesteld. Hierin is zowel burgerparticipatie als betrokkenheid van de Wmo adviesraad georganiseerd. Tevens zijn er drie momenten van informatie aan/betrokkenheid van de raad opgenomen. Het plan van aanpak Beleidsplan Wmo wordt vastgesteld. Soza 15. Overdracht taakstelling van SW-plaatsen 2011 De uitvoering van de WSW is overgedragen aan de GR SW Fryslân, een samenwerking tussen acht gemeenten. Elke individuele GR-gemeente heeft echter een taakstelling voor het aantal te realiseren SW-plaatsen. De mogelijkheid bestaat dat gemeenten waar sprake is van onderrealisatie taakstelling en de daarbij behorende Rijkssubsidie aan gemeenten overdragen waar sprake is van overrealisatie. Hiermee wordt bereikt dat gemeenten die meer SW-plaatsen hebben gerealiseerd dan de taakstelling niet of minder worden geconfronteerd met een tekort aan Rijkssubsidie en dus niet of minder eigen middelen hoeven in te zetten. Caparis heeft een berekening gemaakt van een mogelijke uitruil van taakstelling tussen de GR-gemeenten waardoor gemeenten met een overrealisatie (deels) worden gecompenseerd door de gemeenten met een onderrealisatie waaronder ook de gemeente Smallingerland. Er wordt akkoord gegaan met de uitruil van taakstelling SW-plaatsen tussen de gemeenten die deel uitmaken van de GR SW Fryslân hetgeen voor Smallingerland betekent dat 0,41 Se van de taakstelling 2011 wordt overgedragen aan de gemeente Heerenveen. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 5 juli 2011 Afd. Nr. Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst week ; conform vastgesteld Ont. 2. Aanpak Hegewei Opeinde In maart 2010 heeft uw college een besluit genomen over de aanpak van de Hegewei in Opeinde (zie bijlage). Indien er geen subsidie toegekend zou worden, zou er een heroverweging plaatsvinden van dit besluit. Nu duidelijk is dat er geen subsidie komt moet er opnieuw een besluit genomen worden over de aanpak van de Hegewei. 1. Er wordt ingestemd met een versoberde herinrichting van het gedeelte van de Hegewei binnen de bebouwde kom tussen sportpark en kruising Middelbuorren. 2. De kosten, geraamd op ,-- kunnen ten laste worden gebracht van het reeds beschikbaar gesteld krediet.

6 - 6 - Ont. 3. Breedband: een actieve gemeentelijke rol Op 1 maart 2011 heeft u kennis genomen van de notitie "Breedband in Smallingerland". Besloten is bestuurlijk nader te informeren, onder meer bij Leeuwarden en de provincie om zo mogelijk bij bestaande initiatieven aan te sluiten. Uit gesprekken met de provincie Fryslân, gemeente Heerenveen en Súdwest Fryslân, blijkt samenwerking mogelijk, in eerste instantie door het gezamenlijk opstellen van een operationeel plan. De kosten hiervan kunnen gedragen door de samenwerkende partijen. 1. Het college kiest voor een actieve rol in het verbeteren van de ICT infrastructuur in samenwerking met de provincie Fryslân en andere partijen zoals de gemeenten Heerenveen en Súdwest Fryslân. 2. De samenwerkende partijen laten een deskundig bedrijf een offerte uitbrengen voor het opstellen van een operationeel plan. Het beschikbaar stellen van een operationeel plan. Het beschikbaar stellen van de middelen hiervoor is opnieuw onderwerp van besluitvorming. 3. De kosten (maximaal ,--) kunnen dan worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor de ICT-infrastructuur. 4. De raad wordt geïnformeerd conform bijgevoegde brief en bijlage. Ont. 4. Voortgang en communicatie Raadhuisplein Uw college wordt geadviseerd omtrent de voortgang van het project Raadhuisplein en de daaraan verbonden communicatie. 1. Kennis wordt genomen van de voortgang van het project. 2. Ingestemd wordt met de voorgenomen communicatie met ondernemers en omwonenden. 3. Afgezien wordt van het nemen van tijdelijke maatregelen met uitzondering van opruimwerkzaamheden en het leegpompen van de Edah-locatie voor de bouwvak. 4. In aanvulling op de punten 1 tot en met 3 wordt besloten de graffitiborden, thans op het Museumplein te benutten rond het projectterrein, plekken in overleg met de portefeuillehouder. Ten aanzien van het leegpompen gaat het college er van uit na er zodanige voorzieningen worden getroffen of afspraken worden gemaakt dat de put na leegpompen ook leeg blijft.

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief.

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 september 2012 Pu. 1. 525260 Brand pand Zuiderdwarsvaart 61 te Drachten Op 15 september 2012 heeft er een brand gewoed in het pand

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 40-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 september 2012 Ont. 1. 517505 Ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan "Drachten- Cultuurhuisvesting" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 november 2017 Ont. 1. 2031625 Haalbaarheidsstudie Toeristisch Informatiepunt Drachten De promotie van Fryslân wordt

Nadere informatie

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA.

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA. enlijst B&W Smallingerland - week 49-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 december 2013 BO 1. 915802 Vragen PvdA-fractie inzake mosquito's N.a.v. klachten van een inwoner stelt de fractie van de PvdA vijf

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Subsidieverzoek Stichting "Vrienden van het kerkje Kortehemmen"

Subsidieverzoek Stichting Vrienden van het kerkje Kortehemmen enlijst B&W Smallingerland - week 11-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 maart 2008 FBI 1. Sturingsnota 2008 In de Sturingsnota worden jaarlijks de accressen voor lonen, prijzen, subsidies en belastingen berekend.

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 40-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 september 2013 FBI 1. 868056 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat enlijst B&W Smallingerland - week 2-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 januari 2013 Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat Het gebouw Oliemolenstraat is ondergebracht bij gemeentelijke eigendommen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 26 september 2011

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 26 september 2011 enlijst B&W Smallingerland - week 39-2011 Afd. Nr. Onderwerp 26 september 2011 BO 1. Aanvragen tegemoetkoming in de planschade Noorderdwarsvaart De bewoners van Noorderdwarsvaart 201, 203, 205, 207 en

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd.

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd. enlijst B&W Smallingerland - week 45-2008 Afd. Nr. Onderwerp 30 oktober 2008 BO 1. Bezwaar inzake planschade Van Haersmaplein 7 en 8 te Drachten Het betreft planschade, die verband houdt met het nieuwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 maart 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 maart 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 maart 2017 OW 1. 1880669 Modernisering liftinstallaties bedrijfsgebouw Tussendiepen Het moderniseren van de lift in

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 47-2009 Afd. Nr. Onderwerp 12 november 2009 Saza 1. Jaarstukken Kunstuitleen Friesland Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 februari 2018 OW 1. 2120415 Mandaat voor subsidieregelingen regentonnen en groene daken In het kader van het Gemeentelijk

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 december 2017 Ont. 1. 2062228 Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg 136-138 te Drachten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2017 BO 1. 2009903 Verzoek subsidie Reddingsbrigade Drachten De Reddingsbrigade Fryslân Drachten heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF08.20060 Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Portefeuillehouder: de heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: de heer A.R. v.d. Schoot / mevrouw M. van Dun Telefoonnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 oktober 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 oktober 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 44-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 oktober 2012 Pu. 1. 539065 Handhaving Brzo-wetgeving bedrijf Primagaz Drachten Op het bedrijf Primagaz dat is gevestigd aan De Meerpaal

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten enlijst B&W Smallingerland - week 24-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 juni 2008 Ont. 1. Vaststelling uitwerkingsplan Vrijburgh, eerste fase Het Uitwerkingsplan "Vrijburgh, eerste fase van het bestemmingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 mei 2016 BO 1. 1658499 Planschade Het Zuid Aanvrager heeft een aanvraag om een tegemoetkoming in de planschade ingediend,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 mei 2016 BO 1. 1670000 Nadeelcompensatie Raadhuisplein De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft geadviseerd

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2013 Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 Hunze 243 is in eigendom van de gemeente en wordt gebruikt als tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar.

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 december 2016 FBI 1. 1819601 Aandeelhoudersvergadering HVC Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering

Nadere informatie