Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 02/17"

Transcriptie

1 Fiscaal vriendelijk beleggen voor later Evi Pensioen Op weg van geld naar vermogen 02/17

2 Welkom bij Evi Pensioen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise van Van Lanschot. Evi is een telg uit de ruime 275 jaar oude Van Lanschot familie en daar is ze trots op! Ze ontleent haar diepgaande beleggingsexpertise aan de specialisten van Van Lanschot en maakt die graag voor iedereen online toegankelijk. Zonder persoonlijke service uit het oog te verliezen. Contact evi@vanlanschot.nl

3 Fiscaal vriendelijk beleggen voor later Wilt u nu vast geld opzij leggen als aanvulling op uw AOW en een eventueel werkgeverspensioen? Met Evi Pensioen bouwt u fiscaal vriendelijk aanvullend pensioeninkomen op door te beleggen. Starten kan op elk moment. U bent vrij hoeveel u inlegt, uiteraard binnen de fiscale grenzen en u bepaalt elk jaar opnieuw of u bijstort. Online kunt u altijd zien hoe het met de opbouw van uw aanvullend pensioeninkomen gaat. Zorgvuldige inrichting van uw beleggingsportefeuille De experts van Van Lanschot beleggen uw geld, breed gespreid over zorgvuldig geselecteerde fondsen. We zorgen voor een optimale verhouding tussen mogelijk rendement en risico. We houden de fondsen in uw portefeuille scherp in de gaten en sturen bij waar nodig. Evi Pensioen is een bankspaarproduct Dat betekent dat u een geblokkeerde spaarrekening heeft met een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Met dit product bouwt u uitsluitend vermogen op voor de aanvulling van uw pensioeninkomen. Er is geen overlijdensrisicoverzekering aan gekoppeld. Mocht u voortijdig overlijden dan komt het opgebouwde bedrag toe aan de erfgenamen. Focus op uw einddoel Evi Pensioen werkt met leeftijdsgroepen. Per leeftijdsgroep wordt belegd in een mix van meer risicovolle en minder risicovolle beleggingen. Evi Pensioen past de beleggingsmix aan als u in een volgende leeftijdsgroep komt. Zo wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd naarmate uw pensioendatum dichterbij komt. Dit verkleint u de kans op grote waardedalingen bij het bereiken van uw AOW-leeftijd. Duidelijk en persoonlijk U heeft online altijd inzicht in uw portefeuille. Zo bent u altijd op de hoogte hoe het ervoor staat met uw beleggingen en uw rendement. Geld bijstorten is zo geregeld. Wilt u graag persoonlijk contact? Onze adviseurs staan klaar voor u! De beste oplossing, passend bij uw inkomen Salarisdeel tot ,- Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u aanvullend pensioeninkomen op door uw jaarruimte en/of reserveringsruimte te gebruiken over uw salarisdeel tot ,-. Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen en u betaalt geen vermogensrendementsheffing. Salarisdeel boven ,- Met Evi Netto Pensioenbeleggen kunt u voor het salarisdeel boven ,- nog steeds uw jaarruimte gebruiken en betaalt u geen vermogensrendementsheffing. Maar uw inleg is niet aftrekbaar in Box 1. Die betaalt u dus uit uw netto inkomen.

4 Evi is uniek en pakt de dingen op haar manier aan Evi kent de beleggingswereld op haar duimpje en is continu op de hoogte van wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Ze onderzoekt, kijkt vooruit, is realistisch en verliest risico s niet uit het oog. Evi ziet over het algemeen meer kansen dan bedreigingen en heeft vertrouwen in de langere termijn. Transparant Evi is duidelijk in wat ze doet, waarom ze dat doet en welk tarief ze daar voor rekent. Iemand die rust brengt en aan wie je met een gerust gevoel het beheer over je geld geeft. Omdat ze daar goed en zorgvuldig mee omgaat. Gespreid beleggen in de beste fondsen Voor de wereldwijde selectie van de beste fondsen gaat Evi verder dan veel andere aanbieders. Evi wil namelijk weten wélke fondsmanagers achter een fonds zitten. We kennen ze goed en onze voorkeur gaat uit naar fondsen waarin fondsmanagers zelf ook beleggen. Alle fondsen worden daarnaast gescreend op duurzaamheid. Naast het uitsluiten van de logische blacklists spreken we bedrijven actief aan op hun gedrag en verantwoordelijk heid. We negeren zo niet alleen verkeerde beleggingen, maar proberen met onze invloed ook actief te veranderen. Topkwaliteit voor een redelijke prijs Evi geef u online en laagdrempelig toegang tot de beleggingsexpertise van Van Lanschot, tegen een zeer redelijke prijs. Het is belangrijk dat u weet wat die kosten zijn, die hebben tenslotte invloed op uw rendement. Daar zijn we graag open en helder over. Evi heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel Evi is zich terdege bewust van het feit dat klanten hun vermogen aan haar toevertrouwen. Wij zijn betrokken en gaan zorgvuldig met het geld van klanten om. Alsof het ons eigen geld is. Daarom vindt Evi het belangrijk haar expertise met u te delen en uitleg te geven bij economische en politieke ontwikkelingen. Via blogs, video s en artikelen. Evi regelt het voor u U hoeft over de beleggingen geen verstand of mening te hebben als u dat niet wilt: u kunt het gerust aan Evi overlaten. Evi laat u wél altijd weten wat u moet weten, en u kunt uw beleggingsportefeuille altijd en overal online volgen. Daarnaast staan Evi s specialisten altijd klaar voor u. Wel zo makkelijk. Camille, 27 jaar Evi is er niet alleen voor de grote vermogens.

5 De beste oplossing, passend bij uw inkomen Pensioenbeleggen: voor het salarisdeel tot ,- Netto pensioenbeleggen: voor het salarisdeel boven ,- Met Pensioenbeleggen bouwt u aanvullend pensioeninkomen op door uw eventuele fiscale jaarruimte en/of reserveringsruimte te gebruiken over uw salarisdeel tot ,-. U kunt deze op de website van de Belastingdienst heel gemakkelijk berekenen. Fiscaal vriendelijk Met Evi Pensioen kunt u fiscaal vriendelijk vermogen voor uw aanvullend pensioen opbouwen. Binnen uw fiscale ruimte is uw inleg aftrekbaar in Box 1 en bespaart u vermogensrendementsheffing over het hele opgebouwde vermogen bij Evi Pensioenbeleggen. Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op een grote waardedaling vlak voordat u een lijfrente gaat aankopen Gemakkelijk bijstorten Starten met Evi Pensioenbeleggen kan op elk moment. U bent vrij hoeveel u inlegt, uiteraard binnen de fiscale grenzen en u bepaalt elk jaar opnieuw of u bijstort. U kunt daarbij dan maximaal (bij)storten binnen de fiscale grenzen. Verandert u van werkgever? Begint u voor uzelf? Evi Pensioenbeleggen staat op uw eigen naam en blijft dus gewoon uw potje voor later. Evi Netto Pensioenbeleggen is speciaal voor het deel van uw salaris boven ,-. Daarover bouwt u via de pensioenregeling van uw werkgever sinds 1 januari 2015 geen pensioen meer op. Met Evi Netto Pensioenbeleggen vult u dit pensioentekort fiscaalvriendelijk aan. U berekent heel eenvoudig zelf hoeveel u mag inleggen. Daarvoor heeft u de jaaropgave van uw werkgever of uw belastingaangifte nodig. Bespaar vermogensrendementsheffing Met Evi Netto Pensioenbeleggen verkleint u uw pensioen gat over het salarisdeel boven ,-. U bespaart vermogensrendementsheffing over het hele opgebouwde vermogen dat u bij Evi Netto Pensioenbeleggen heeft opgebouwd. De lijfrenteuitkering die u later aankoopt is onbelast. Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op een grote waardedaling vlak voordat u een lijfrente gaat aankopen Gemakkelijk opbouwen Starten met Evi Netto Pensioenbeleggen kan op elk moment. U bent vrij hoeveel u inlegt, uiteraard binnen de fiscale grenzen en u bepaalt elk jaar opnieuw of u bijstort of niet. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van uw pensioengat. Verandert u van werk gever? Begint u voor uzelf? Evi Netto Pensioen beleggen staat op uw eigen naam en blijft dus gewoon uw potje voor later. Nabestaandenpensioen Let op: vanaf 1 januari 2015 bouwt u ook geen nabestaandenpensioen meer op over het salarisdeel boven ,-. Sommige werkgevers bieden daarvoor een regeling aan. U kunt hiervoor ook apart een verzekering afsluiten. Wat is voor u de beste oplossing? Wij raden u aan hierover met uw werkgever te spreken en/of extern advies in te winnen.

6 Evi kiest voor rende ment op lange termijn Het beleggingsbeleid van Evi is gericht op een stabiele vermogensgroei, tegen aanvaardbaar risico. Evi toont u het netto rendement op uw beleggingen, dus na aftrek van directe en indirecte kosten. Rendementen per leeftijdsgroep Evi Pensioen belegt met verschillende leeftijdsgroepen. Daarbij geldt, hoe hoger de leeftijdsgroep, hoe lager het beleggingsrisico. Iedere leeftijdsgroep kent een eigen mix van meer risicovolle en minder risicovolle beleggingen. In onderstaande grafiek staan gesimuleerde netto rendementen van de leeftijdsgroepen. Netto historisch rendement Evi maakt in onderstaande grafiek gebruik van gesimuleerde, netto rendementen. Die zijn berekend op basis van de werkelijk behaalde netto historische rendementen van Kempen Profielfonds 2 en Kempen Profielfonds 5. Verdere informatie over de berekening van historische rende menten vindt u op evivanlanschot.nl/pensioen/rendement. Risico s van beleggen Beleggen brengt risico s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico s van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen. Over de grafiek Dit zijn fictieve, in het verleden behaalde resultaten. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De performancecijfers van de verschillende leeftijdgroepen kunnen verschillen van de performancecijfers van individuele portefeuilles. Dit kan komen door het aantal dagen dat het vermogen was belegd, rekening houdend met eventueel gedane stortingen en/of onttrekkingen binnen individuele portefeuilles. In de performancecijfers is geen rekening gehouden met de directe kosten. Ontwikkeling Periode Bron: Evi van Lanschot

7 Evi maakt de kosten van beleggen inzichtelijk Ab, 63 jaar Toegankelijk, informatief, laagdrempelig en zeer actueel. De manier waarop kosten voor vermogensbeheer worden berekend is bij iedere instelling anders. Evi geeft u graag inzicht in de verschillende soorten kosten en waar die uit bestaan. Directe kosten: eenmalige en vaste kosten U betaalt Evi eenmalige aanmeldkosten en een vaste jaarlijke vergoeding. Naarmate uw AOW-gerechtigde leeftijd dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op grote waardedalingen aan het einde van de looptijd. Via rappor t ages en publicaties blijft u voort durend op de hoogte van uw portefeuille en van onze beleggingsvisie. Deze informatie verstrekken wij digitaal of via evivanlanschot.nl Indirecte kosten: fondsen De kosten van de fondsen waarin u belegt bestaan onder meer uit een management fee, administratiekosten, accountantskosten, vergunningen, belastingen en bewaarvergoeding. Niet inbegrepen zijn de toe- en uittredingskosten van participanten, transactiekosten van beleggingen, eventuele prestatievergoeding en interestkosten op de bankrekening. Hoeveel de indirecte kosten over het afgelopen boekjaar waren en welke kosten er precies in rekening kunnen worden gebracht staat vermeld in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) van het fonds onder het kopje Kosten die in de loop van één jaar aan het fonds worden onttrokken. Deze documentatie vindt u terug op evivanlanschot.nl. De tarieven van Evi Pensioen Directe kosten Eenmalige aanmeldkosten Jaarlijkse vaste kosten Indirecte kosten Dit is een indicatie van de jaarlijkse indirecte kosten, uitgedrukt in een percentage van het beheerd vermogen. Kosten tussentijds beëindigen Administratiekosten als u opdracht geeft om tussentijds uw overeenkomst Evi Pensioen te beëindigen 49,- 49,- 0,65% 150,-

8 Beleggen op een manier die bij u past In deze brochure leest u alles over wat Evi Pensioen voor u kan betekenen. Heeft u wensen of doelstellingen waar een andere oplossing mogelijk beter bij past? Kijk dan wat Evi u nog meer te bieden heeft. Laten beleggen zonder specifiek doel? Evi Beheer neemt u al het werk uit handen en laat de experts van Van Lanschot voor u beleggen. Verantwoord gespreid en passend bij uw beleggingsprofiel. Beleggen met één doel, op één einddatum? Heeft u een specifiek doel voor ogen waar u geld voor opzij wilt zetten? Bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, de aflossing van uw hypotheek of een sabbatical? Evi Doel - beleggen helpt u om dat doel te realiseren. Laten beleggen maar zelf regie houden? Met Evi Advies coacht Evi u bij het maken van keuzes van fondsen waarin voor u belegd wordt, binnen de band breedte van uw beleggingsprofiel. Disclaimer De informatie die is opgenomen in deze publicatie is uitsluitend bestemd voor algemene doeleinden. Met uw individuele specifieke omstandigheden is geen rekening gehouden. De informatie kan niet worden beschouwd als een juridisch, financieel, fiscaal of ander professio neel advies. Wij adviseren u op grond van de informatie niet meteen tot actie over te gaan en voorafgaand aan uw eventuele actie eerst deskundig advies in te winnen. Deze publicatie is geen aanbod en u kunt aan deze publicatie geen rechten ontlenen. Bij de totstandkoming van deze publicatie hebben wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht bij de selectie van externe bronnen. Wij kunnen niet garanderen dat de informatie van deze bronnen die in deze publicatie is opgenomen juist en volledig is of in de toekomst zal blijven. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor druk- en zetfouten. Wij zijn niet verplicht de informatie die we hebben opgenomen in deze publicatie te actualiseren of te wijzigen. Geld opzij leggen voor uw (klein)kind? Met Evi4Kids geeft u uw (klein)kind een mooie start voor later! Evi neemt u al het werk uit handen en helpt u om een mooi bedrag op te bouwen voor later. Contactgegevens Evi Leonardo da Vinciplein DR ʼs-Hertogenbosch Telefoon info@evivanlanschot.nl evivanlanschot.nl Overige informatie Evi is een handelsnaam van F. van Lanschot Bankiers NV. F. van Lanschot Bankiers NV is statutair gevestigd aan de Hooge Steenweg 29, 5211 JN te ʼs-Hertogenbosch, KvK ʼs-Hertogenbosch nr met btw-identificatie nummer NL B.01. F. van Lanschot Bankiers NV is als bank geregistreerd in het Wft-register en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank NV (DNB), Postbus AB Amsterdam, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Postbus GS Amsterdam. F. van Lanschot Bankiers NV kan optreden als aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten, als bemiddelaar in verzekerings producten en als aanbieder en/of uitvoerder van beleggingsdiensten. Voor eventuele klachten inzake onze financiële dienst verlening kunt u zich richten tot uw eigen kantoor van F. van Lanschot Bankiers NV, de afdeling Klachten management van het hoofdkantoor, Postbus HC ʼs-Hertogenbosch of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD), Postbus AG Den Haag.

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 02/17

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 02/17 U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u Evi Doelbeleggen Op weg van geld naar vermogen 02/17 Welkom bij Evi Doelbeleggen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar.

Nadere informatie

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 12/17

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 12/17 U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u Evi Doelbeleggen Op weg van geld naar vermogen 12/17 Welkom bij Evi Doelbeleggen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar.

Nadere informatie

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 05/17

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 05/17 Fiscaal vriendelijk beleggen voor later Evi Pensioen Op weg van geld naar vermogen 05/17 Welkom bij Evi Pensioen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi is

Nadere informatie

U belegt, Evi coacht. Evi Advies. Op weg van geld naar vermogen 02/17

U belegt, Evi coacht. Evi Advies. Op weg van geld naar vermogen 02/17 U belegt, Evi coacht Evi Advies 02/17 Op weg van geld naar vermogen Welkom bij Evi Advies De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Met Evi belegt u verantwoord,

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 5 redenen om te kiezen voor Door u goed te leren kennen weten wij wat voor u belangrijk is, zeker als het om uw beleggingen gaat. Zo krijgt u echt advies dat bij u past. 1 Uw eigen beleggingsspecialist

Nadere informatie

Beleg voor uw kind. Evi4Kids. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Beleg voor uw kind. Evi4Kids. Op weg van geld naar vermogen 02/17 Beleg voor uw kind Evi4Kids 02/17 Op weg van geld naar vermogen Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk

Nadere informatie

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Op weg van geld naar vermogen 02/17 Laat Evi voor u beleggen Evi Beheer 02/17 Op weg van geld naar vermogen Welkom bij Evi Beheer De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord,

Nadere informatie

08/18. Eenvoudig zelf beleggen Evi Go

08/18. Eenvoudig zelf beleggen Evi Go 08/18 Eenvoudig zelf beleggen Evi Go Welkom bij Evi Go De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Bij Evi belegt u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Iedereen verdient Evi 07/18

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Iedereen verdient Evi 07/18 Laat Evi voor u beleggen Evi Beheer 07/18 Iedereen verdient Evi Welkom bij Evi Beheer De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk

Nadere informatie

03/19. Beleg voor uw kind Evi4Kids

03/19. Beleg voor uw kind Evi4Kids 03/19 Beleg voor uw kind Evi4Kids Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

Evi s Familiebankwijzer

Evi s Familiebankwijzer Evi s Familiebankwijzer U leent uw kind geld om een huis te kopen. Uw zoon of dochter betaalt uw rente en kan deze rente zelf aftrekken. Win-winsituatie. Familiebank wordt dit genoemd. Maar hoe werkt voordelig

Nadere informatie

11/18. Beleg voor uw kind Evi4Kids

11/18. Beleg voor uw kind Evi4Kids 11/18 Beleg voor uw kind Evi4Kids Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito?

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito? Van Lanschot Index Performance Deposito Wilt u profiteren van een verwachte koersontwikkeling op een index? Hebt u een geldbedrag over en wilt u over dit geldbedrag mogelijk een aantrekkelijk rentepercentage

Nadere informatie

Evi s Schenkingsplan in 5 stappen. Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1

Evi s Schenkingsplan in 5 stappen. Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1 Evi s Schenkingsplan in 5 stappen Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1 Inhoud Wellicht heeft u er al wel eens over nagedacht, schenken. Misschien schenkt u jaarlijks een bedrag aan uw (klein) kinderen.

Nadere informatie

Evi Beheer. Achter de schermen

Evi Beheer. Achter de schermen Evi Beheer Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

LandgoedWijzer. Als er ook een rijksmonument op het landgoed staat, leest u dan ook onze MonumentWijzer.

LandgoedWijzer. Als er ook een rijksmonument op het landgoed staat, leest u dan ook onze MonumentWijzer. LandgoedWijzer U bent in het bezit van een landgoed dat voldoet aan de voorwaarden van de Natuurschoonwet 1928 (NSW-landgoed) of u bent van plan een dergelijk landgoed te kopen of te ontwikkelen? De overheid

Nadere informatie

Q&A Evi Pensioenbeleggen. www.evipensioen.nl. 2. Wanneer kies ik voor Evi Pensioenbeleggen, Evi Netto Pensioenbeleggen of voor Evi?

Q&A Evi Pensioenbeleggen. www.evipensioen.nl. 2. Wanneer kies ik voor Evi Pensioenbeleggen, Evi Netto Pensioenbeleggen of voor Evi? Q&A Evi Pensioenbeleggen www.evipensioen.nl Inhoudsopgave 1. Wat is Evi Pensioen? 2. Wanneer kies ik voor Evi Pensioenbeleggen, Evi Netto Pensioenbeleggen of voor Evi? 3. Waarom gebruiken we de life-cycle

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 1. Productkenmerken van de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 2. Voorwaarden voor de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening In deze

Nadere informatie

Evi Beheer. Achter de schermen

Evi Beheer. Achter de schermen Evi Beheer Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Q&A Evi Pensioenbeleggen

Q&A Evi Pensioenbeleggen Q&A Evi Pensioenbeleggen 1. Wat is Evi Pensioen? 2. Wanneer kies ik voor Evi Pensioenbeleggen, Evi Netto Pensioenbeleggen of voor Evi? 3. Waarom gebruiken we de lifecyclesystematiek? 4. Waar beleggen wij

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 1. Productkenmerken van de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 2. Voorwaarden voor de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 3. Informatieblad

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Elke dag een uur voor uzelf

Elke dag een uur voor uzelf Elke dag een uur voor uzelf AEGON LevensloopRekening Elke dag een uur voor uzelf Eerder stoppen met werken? Een paar maanden er helemaal tussenuit? Of een tijdje minder werken? Dit is allemaal een stuk

Nadere informatie

Fiscaal aantrekkelijk vermogen opbouwen voor uw oudedag met de beleggingskennis van een private bank. Evi Pensioen

Fiscaal aantrekkelijk vermogen opbouwen voor uw oudedag met de beleggingskennis van een private bank. Evi Pensioen Fiscaal aantrekkelijk vermogen opbouwen voor uw oudedag met de beleggingskennis van een private bank Evi Pensioen Houdt u graag zelf de regie over uw geld? Dan is de veranderende regelgeving rondom pensioenopbouw

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime Ken je lijfrente Lijfrente nieuw regime Lijfrente nieuw regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente oud regime

Ken je lijfrente. Lijfrente oud regime Ken je lijfrente Lijfrente oud regime Lijfrente oud regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

AanvullendPensioenRekening

AanvullendPensioenRekening AanvullendPensioenRekening Na uw pensionering wilt u net zo comfortabel blijven leven als u nu doet. U heeft een pensioen opgebouwd, maar dat betekent doorgaans een verlaging van uw inkomen in de toekomst.

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

DGAWijzer Vermogensopbouw

DGAWijzer Vermogensopbouw DGAWijzer Vermogensopbouw Als ondernemer bent u scherp op veranderende marktomstandigheden, regelgeving, kansen en problemen. Bovendien wilt u uw gezin niet tekortdoen. Kortom, u bent altijd op zoek naar

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

FamiliehypotheekWijzer

FamiliehypotheekWijzer FamiliehypotheekWijzer Voor de aankoop van een eigen woning sluiten veel mensen een hypotheek af, meestal bij een bank of een andere financiële instelling. Een andere mogelijkheid is lenen bij familie,

Nadere informatie

Bijlage. ING Direct Ingaande Lijfrente

Bijlage. ING Direct Ingaande Lijfrente Bijlage ING Direct Ingaande Lijfrente Waarom deze informatie? Een financieel product zoals een levensverzekering vinden veel mensen ingewikkeld. Daarom is het goed om te weten wat een dergelijk product

Nadere informatie

Gestructureerde ProductenWijzer

Gestructureerde ProductenWijzer Gestructureerde ProductenWijzer Producten met gehele of gedeeltelijke hoofdsombescherming U bent mogelijk geïnteresseerd in beleggen in gestructureerde producten. Maar wat zijn gestructureerde producten?

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Straks ruimte voor uw toekomstplannen Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument

Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument Met AanvullendPensioen Sparen spaart u voor later... Als u met pensioen gaat, is het wel zo prettig

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

MonumentenWijzer. waarvoor u in aanmerking kunt komen. Zo weet u waar u aan toe bent als u een grootscheepse restauratie of onderhoud laat uitvoeren.

MonumentenWijzer. waarvoor u in aanmerking kunt komen. Zo weet u waar u aan toe bent als u een grootscheepse restauratie of onderhoud laat uitvoeren. MonumentenWijzer Het bezit van een monumentaal pand is voor velen een droom, maar voor u wellicht werkelijkheid. Want u staat op het punt een rijksmonument aan te schaffen of u bent misschien al eigenaar

Nadere informatie

Verstandig je pensioen regelen

Verstandig je pensioen regelen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Let op de risico s van je pensioen Verstandig je pensioen regelen Denk nu na over je pensioen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen

Nadere informatie

Verstandig je pensioen regelen

Verstandig je pensioen regelen 1 Verstandig je pensioen regelen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die zijn of haar pensioen goed wil regelen. Van de mensen die werken heeft bijna de helft nooit goed over het pensioen

Nadere informatie

Evi Advies. Achter de schermen

Evi Advies. Achter de schermen Evi Advies Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

Lijfrentesparen. Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud

Lijfrentesparen. Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud Lijfrentesparen Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud Algemeen Overstappen Rente en boete Rekeningafschriften en jaaropgaven Inleggen

Nadere informatie

Lijfrentesparen. Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud

Lijfrentesparen. Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud Lijfrentesparen Vraag & Antwoord over de omzetting van Lijfrentesparen naar Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer. Inhoud Algemeen Overstappen Rente en boete Rekeningafschriften en jaaropgaven Inleggen

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening In deze brochure leest u wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. De productkenmerken en voorwaarden van de Van Lanschot

Nadere informatie

PensioenWijzer. Bouw ik voldoende vermogen op voor een financieel onbezorgde oude dag? Dat is een van de belangrijkste vraagstukken voor onze klanten.

PensioenWijzer. Bouw ik voldoende vermogen op voor een financieel onbezorgde oude dag? Dat is een van de belangrijkste vraagstukken voor onze klanten. PensioenWijzer Bouw ik voldoende vermogen op voor een financieel onbezorgde oude dag? Dat is een van de belangrijkste vraagstukken voor onze klanten. De AOW- en daaraan gekoppelde pensioenleeftijd gaat

Nadere informatie

Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Doelgericht en fiscaal vriendelijk vermogen opbouwen voor later Banksparen: het is nieuw, aantrekkelijk en

Nadere informatie

VERMOGENS ADVIES HYPOTHEEK VOORTDUREND BETROKKEN BIJ UW VERMOGENSOPBOUW

VERMOGENS ADVIES HYPOTHEEK VOORTDUREND BETROKKEN BIJ UW VERMOGENSOPBOUW VERMOGENS ADVIES HYPOTHEEK VOORTDUREND BETROKKEN BIJ UW VERMOGENSOPBOUW VERMOGENS ADVIES HYPOTHEEK VOORTDUREND BETROKKEN BIJ UW VERMOGENSOPBOUW Aan het vinden van de perfecte woning besteedt u vaak maandenlang

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrentespaarrekening Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Extra sparen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies voor zekerheid met de Allianz Lijfrentespaarrekening

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen U bouwt een pensioeninkomen op via uw werkgever. Dit pensioeninkomen ontvangt u nadat u gepensioneerd bent, naast uw AOW-uitkering.

Nadere informatie

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen

Aanvullend PensioenSparen. Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen Aanvullend PensioenSparen Banksparen voor een aanvulling op uw pensioen 2 Aanvullend PensioenSparen op een bankspaarrekening Uw pensioen is iets voor later. Al lijkt het soms ver weg, toch is het goed

Nadere informatie

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel

Nadere informatie

FitVoorLater klaar voor de toekomst

FitVoorLater klaar voor de toekomst FitVoorLater klaar voor de toekomst Het is verstandig om nu iets extra s te regelen. Met FitVoorLater bent u financieel voorbereid. 1 Nieuwe pensioenregels: wat verandert er? Vanaf 1 januari 2015 geldt

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan

Pensioen Continu Plan Pensioen Continu Plan Een nettolijfrente oplossing Voor werknemers met een salaris boven 100.000 Per 1 januari 2015 gelden er belangrijke nieuwe regels voor pensioen. Hierdoor bouwen veel werknemers minder

Nadere informatie

Pensioen Aanvullingsplan. Uw pensioeninkomen aanvullen

Pensioen Aanvullingsplan. Uw pensioeninkomen aanvullen Pensioen Aanvullingsplan Uw pensioeninkomen aanvullen Uw pensioeninkomen aanvullen Is uw pensioen straks voldoende om te kunnen blijven leven zoals u dat gewend bent? Of is een aanvulling nodig? Het is

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettopensioen. Voor de periode na uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettopensioen. Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Aanvulling van ouderdomspensioen en partnerpensioen voorwerknemers met een salaris boven het

Nadere informatie

FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW

FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW Zoals uw huis de basis is voor uw privéleven, zo is uw hypotheek de basis voor

Nadere informatie

Uw lijfrente komt vrij

Uw lijfrente komt vrij midden in het leven Uw lijfrente komt vrij De mogelijkheden Inhoud 5 6 7 8 9 11 16 17 Uw lijfrente komt vrij Uitstellen, verzamelen en kiezen Met pensioen Lijfrenten, welke uitkeringen zijn mogelijk?

Nadere informatie

Uw pensioen goed geregeld

Uw pensioen goed geregeld Uw pensioen goed geregeld 2 Uw aanvullend pensioen geregeld Als u aan het begin van uw loopbaan staat, is de tijd na uw pensioen niet het eerste waar u aan denkt. Maar hebt u er al een flink aantal jaren

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Aanvulling van ouderdomspensioen en partnerpensioen voor werknemers met een salaris boven 100.000 Sinds 1 januari 2015 gelden er

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen

Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen Aanvullende voorwaarden belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen Voor belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen zijn de aanvullende voorwaarden die u hier leest, samen met het

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

VERMOGENS BEHEER HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK EN BELEGGINGEN IN PROFESSIONELE HANDEN

VERMOGENS BEHEER HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK EN BELEGGINGEN IN PROFESSIONELE HANDEN VERMOGENS BEHEER HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK EN BELEGGINGEN IN PROFESSIONELE HANDEN VERMOGENS BEHEER HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK EN BELEGGINGEN IN PROFESSIONELE HANDEN Vermogen opbouwen op een comfortabele manier:

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Laat uw geld groeien!

Laat uw geld groeien! AEGON Ontslagvergoeding Sparen Ontslagvergoeding nog niet nodig? Laat uw geld groeien! Een ontslag is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de nodige emoties speelt dan ook uw financiële situatie een grote

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig je pensioen regelen

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig je pensioen regelen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Verstandig je pensioen regelen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die wil weten wat je kunt doen om

Nadere informatie

Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen

Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen Productinformatie en voorwaarden AanvullendPensioen Sparen 1. Productinformatie van AanvullendPensioen Sparen 2. Voorwaarden van AanvullendPensioen Sparen De productinformatie en voorwaarden van AanvullendPensioen

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig een hypotheek kiezen

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig een hypotheek kiezen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Verstandig een hypotheek kiezen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die een hypotheek wil afsluiten

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen

in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen In 3 stappen meer inzicht en controle over uw pensioen krijgen Voor wie is deze brochure? Deze brochure is interessant als u: Werknemer of zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Uw inkomen voor nu of later. Lijfrente opbouwen en uitkeren

Uw inkomen voor nu of later. Lijfrente opbouwen en uitkeren Uw inkomen voor nu of later Lijfrente opbouwen en uitkeren Wat leest u in deze brochure? 01 Genieten van het leven 3 02 Uw pensioenopbouw 4 03 Lijfrente 5 04 Lijfrente opbouwen met Extra Pensioen Sparen

Nadere informatie

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct.

Lijfrente spaarrekening. een bankspaarproduct. Lijfrente spaarrekening een bankspaarproduct. 1. Kiezen voor de Lijfrente spaarrekening van a.s.r. Wat is een lijfrentespaarrekening? Een lijfrentespaarrekening is een bankrekening waarop u geld opzij

Nadere informatie

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken,

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Goudse Opbouwplan Vermogen opbouwen met een gegarandeerd eindkapitaal U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Vermogensopbouw  gegarandeerde rente aanvullingen

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 1. Productkenmerken van de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 2. Voorwaarden voor de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 3. Informatieblad

Nadere informatie

Aegon Overlijdensrisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden

Aegon Overlijdensrisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden Aegon Overlijdensrisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden Als u overlijdt, heeft u dan financieel alles goed geregeld voor uw dierbaren? Kan uw huis hun thuis blijven? En kunnen ze de dingen blijven

Nadere informatie

De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Uitgestelde Hypotheek Aflossing De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Uitgestelde Hypotheek Aflossing Lage kosten,

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met FitVoorLater

Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Prijswinnende fondsen Aantoonbaar lage kosten Dagelijks starten & stoppen Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel pensioen?

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettopensioen Voor de periode na uw pensioendatum Aanvulling van ouderdomspensioen en partnerpensioen voor werknemers met een salaris boven het maximum pensioengevend loon In 2018

Nadere informatie

Expirerende Lijfrente

Expirerende Lijfrente GROEI NAAR VERMOGEN Expirerende Lijfrente Zorgeloos genieten van uw pensioen Er komt een moment in uw leven dat u zonder zorgen wilt gaan genieten van uw pensioen. Vandaag de dag betekent dit dat het regelen

Nadere informatie

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016

Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening Geldig vanaf 1 januari 2016 Dit zijn de Productvoorwaarden BLG Aanvullend Pensioen Spaarrekening. In dit document leest u welke afspraken er gelden

Nadere informatie

Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek,

Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek, Wie zijn wij? Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek, maar ook uit eigen beweging) nazorg op het gebied van financiële

Nadere informatie

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Uw pensioen en Flexioen Via uw werkgever bouwt u een pensioeninkomen op. U ontvangt dit pensioeninkomen naast uw AOW-uitkering, nadat u gepensioneerd bent.

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Aanvulling van partner- en ouderdomspensioen voor werknemers met een salaris boven 100.000 Sinds 1 januari 2015 gelden er belangrijke

Nadere informatie

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime

Ken je lijfrente. Lijfrente nieuw regime Ken je lijfrente Lijfrente nieuw regime Lijfrente nieuw regime Het kapitaal van uw lijfrenteverzekering komt beschikbaar. Wat kunt u doen? Een aantal jaren geleden hebt u een lijfrenteverzekering afgesloten.

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Netto pensioenregeling De netto pensioenregeling voor het pensioengevende salaris boven 96.544

Netto pensioenregeling De netto pensioenregeling voor het pensioengevende salaris boven 96.544 ABN AMRO Pensioenen Netto pensioenregeling De netto pensioenregeling voor het pensioengevende salaris boven 96.544 Sinds 1 januari 2015 is de fiscale regelgeving voor pensioenregelingen veranderd. Een

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Beleggings- verzekeringen

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Beleggings- verzekeringen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Beleggings- verzekeringen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die een beleggingsverzekering wil afsluiten.

Nadere informatie

Informatieblad aanvulling op uw inkomen

Informatieblad aanvulling op uw inkomen Informatieblad aanvulling op uw inkomen Waarom ontvangt u dit informatieblad? Wij vinden het belangrijk om u informatie te geven over onze dienstverlening. In dit informatieblad leggen wij uit wat u van

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Maak optimaal gebruik van uw ontslagvergoeding U heeft bij uw ontslag een financiële vergoeding gekregen van uw werkgever

Nadere informatie

Ons dienstverleningsdocument (DVD)

Ons dienstverleningsdocument (DVD) Informatie over onze dienstverlening Wij zijn een financieel dienstverlener. Wij adviseren, bemiddelen en bieden nazorg op het gebied van financiële producten. Daarbij staat altijd úw belang voorop: wij

Nadere informatie

Voordelig vermogen opbouwen. Nu ook via uw bank. De Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

Voordelig vermogen opbouwen. Nu ook via uw bank. De Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Banksparen, iets voor mij? Voordelig vermogen opbouwen. Nu ook via uw bank. De Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Banksparen, iets voor mij? De Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Vermogen

Nadere informatie

Hoe bouwt u pensioen op? Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Wat krijgt u in onze pensioenregeling niet?

Hoe bouwt u pensioen op? Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Wat krijgt u in onze pensioenregeling niet? U kunt vanaf 1 januari 2015 nettopensioen bij ons opbouwen. In dit Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in deze nettopensioenregeling. Dat is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als u van baan

Nadere informatie