DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 )"

Transcriptie

1 DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 ) Algemeen Als klanten met lang haar geen massieve snit hebben, is het meer dan waarschijnlijk dat zij lagen in het haar hebben en meestal toenemende lagen. Of de haren nu steil, golvend of krullend zijn, een kapsel met toenemende lagen krijgt meer textuur, meer volume en beweeglijkheid. Je kan deze snit op verschillende manieren afwerken; gekruld, punten naar buiten, steil. Het resultaat van een toenemende lagensnit hangt af van de werkwijze die je kiest. Als je werkt volgens de klassieke werkwijze (=basissnit), krijg je lagen in het kapsel waarbij de kortste haarlengte op het bovenhoofd zit.

2 Een andere werkwijze laat dan weer toe de kortste haarlengte vooraan aan het voorhoofd te creëren, en met schuine lagen die naar beneden naar de nek toelopen. Of nog een andere methode is beginnen aan de kruin, met daar de kortste haarlengte. De toenemende lagensnit kan ook bij kortere kapsels worden toegepast. Hier wordt de snit gedeeltelijk toegepast, bovenaan, met onderaan een andere basissnit wat een combinatiesnit oplevert. (cursus Uitbreiding snitten ) Textuur en structuur TEXTUUR drukke textuur lagen in het kapsel meestal een langgerekte vorm STRUCTUUR De haarlengte is bovenaan het kortste de lengte wordt langer naar onder toe in de nek zit de langste lengte (tenzij de omtreklijn massief is geknipt)

3 Bij deze snit kan je de graden op twee manieren knippen: door projectie van de lok op 120 of meer t.o.v. het hoofd OF stand van de vingers op de lok op 120 of meer. Deze methode laat toe om van heel kort bovenaan naar heel lange haren onderaan te gaan. Werkwijze projectie van de lok. Verdelingen en onderverdelingen Je vult een analyseblad in. Maak een kruisverdeling. Houd het hoofd rechtop en deel het haar af van het midden van het voorhoofd tot de nek.

4 Daarna vanaf de kruin afdelen naar het oor. De onderverdelingen die over heel de snit worden gebruikt lopen horizontaal. Ze worden steeds met de ronding van het hoofd mee getrokken. De vingers houden we horizontaal en evenwijdig met de onderverdelingen. We knippen boven de vingers, de haren worden omhoog geprojecteerd onder een hoek van 120 en meer. De eerste kniplijn = lengtegids Neem naast de middenscheiding, van voorhoofd tot op de kruin, een strookje van 1cm aan elke kant. (totaal ongeveer 2 à 3 cm breed)

5 Met deze lok in natuurlijke val, ga je vooraan de lengte vastleggen in samenspraak met je klant. Deze lengte is de kortste lengte in de snit. Kam nu de hele onderverdeling naar boven en plaats de vingers en schaar evenwijdig met de scheiding. Knip van het kortste punt vooraan aan het voorhoofd naar achter, richting kruin. Dit is de eerste kniplijn = lengtegids. Als deze onderverdeling voor jou te lang is, knip ze dan in twee delen. Je begint dan met het eerste deel vooraan, aan het kortste punt. Maak de haren tijdig terug nat.

6 Linker -en rechter voorpartij Werk verder aan de rechterzijde met transparante horizontale onderverdelingen van 2cm tot 4cm max.dikte. Projecteer (kam) elke lok van aanzet tot punt naar boven, naar de vaste kniplijn. De vaste kniplijn wordt steeds recht omhoog getrokken (het midden van de neus) Neem de lok samen met de vaste kniplijn tussen je vingers. Knip de haren op de lengte van de kniplijn. Neem een volgende transparante horizontale onderverdeling en projecteer (kam) de haren ook nu weer naar de vaste kniplijn. Kam de haren zuiver van aanzet tot punt en knip dan op lengte van de kniplijn. Let op: de vaste kniplijn blijft in het midden op het hoofd en wordt recht omhoog getrokken. Werk zo verder, onderverdeling per onderverdeling, tot de laatste aan het oor is opgenomen. Hoe meer onderverdelingen je knipt, hoe dikker de lok tussen je vingers. Het is mogelijk dat de haren van de laatste onderverdeling(en) niet meer tot boven reiken. Een mogelijke reden is dat de omtreklijn(=onderaan) een vorige keer massief is geknipt. Knip de linker- zijpartij op dezelfde manier.

7 Controle voorpartijen Kam de haren terug in een middenscheiding. Maak de haren voldoende nat. Begin vooraan en neem een zuivere verticale onderverdeling van 2cm dik. Kam de lok zuiver van aanzet tot punt naar boven. Kijk in de spiegel of de lok mooi vanuit de middenscheiding omhoog is getrokken. Je moet bovenaan een zuivere en lichtjes schuine lijn zien. Zoniet, dien je dit te verbeteren door de onzuiverheden weg te knippen..

8 Neem dan de helft van de lok samen met een volgende verticale onderverdeling (lok aan lok). Kam naar boven als hiervoor.. Knip eventuele onzuiverheden weg. Werk zo verder lok aan lok naar achter toe. Doe daarna hetzelfde aan de andere zijpartij. Knip nooit als je geen kniplijn ziet! Maar ga dan terug naar je vorige onderverdeling. Overgang naar achterpartijen Kam de haren terug zuiver in een middenscheiding. Verleg aan de rechter- en linkerzijde de dwarsscheiding 1 tot 2cm naar voor toe zodat deze nu in het midden van het oor zit.. Steek de voorpartijen nu vast. Het strookje van 1cm tot 2cm dat nu bij het achterhoofd hoort, is de lengtegids voor de rest van de snit! De achterpartijen Neem op de kruin van de rechterachterzijde de eerste onderverdeling in een driehoekje. Zelf sta je schuin achter de klant (= tussen achter en opzij van de klant) en sta je voor de lok. De lok loodrecht naar boven trekken.

9 Je ziet de kniplijn vanuit de voorpartij, tussen de lok zitten. Knip gelijk met deze kniplijn = lengtegids voor de achterpartij. Trek daaronder een volgende transparante horizontale onderverdeling, die lichtjes gebogen is. Kam deze lok (=projecteer onder een hoek van 180 ) naar het bovenhoofd toe, naar het eerste driehoekje dat loodrecht op het bovenhoofd staat. Knip op lengte van de kniplijn. Elke nieuwe onderverdeling wordt telkens bij de vaste kniplijn genomen en geknipt op lengte die je al ziet (= lengtegids) Zo worden alle volgende horizontale onderverdelingen naar boven gekamd (geprojecteerd) en geknipt. Hoe meer onderverdelingen zijn opgenomen, hoe dikker de verdeling wordt.

10 Werk zo verder tot de laatste onderverdeling in de nek. Het is mogelijk dat de nekharen van de laatste onderverdeling(en) niet meer tot boven reiken. Een mogelijke reden is dat de omtreklijn(=onderaan) een vorige keer massief is geknipt. Steek deze verdeling vast en knip nu de linkerzijde op dezelfde manier. Controle achterpartijen De controle van de zijpartijen werd al uitgevoerd voor je bent beginnen knippen aan het achterhoofd. Neem nu aan de rechterzijde, een eerste verticale onderverdeling in spievorm (= van het punt midden van de kruin en breder naar de nek toe). Projecteer (kam) naar boven en controleer op onzuiverheden. Je moet ook nu bovenaan een zuivere en lichtjes schuine lijn zien.

11 Je werkt lok aan lok (= je trekt een nieuwe onderverdeling en neemt de helft van de vorige onderverdeling mee) Projecteer (kam) telkens de lok naar boven en controleer. Zo werk je verder tot in het midden. Doe hetzelfde aan de linkerzijde tot je ook weer in het midden komt. Opmerking: deze werkwijze wordt een kruiscontrole genoemd; horizontaal knippen, verticaal controleren. Dat betekent dat je de snit ook op deze manier zou kunnen knippen. Er is toch een subtiel verschil in resultaat; de werkwijze met horizontale onderverdelingen levert mooier afgetekende lagen. Omtrek

12 Maak opnieuw een kruisverdeling. Kam rechts vooraan heel de verdeling in diagonale richting, tot voor de neus. Plaats je vingers verticaal (je vingertoppen wijzen recht naar onder als je rechtshandig bent of recht naar boven als je linkshandig bent). Doe hetzelfde aan de linkerzijde. Controleer vooraan goed of links en rechts even lang zijn en neutraliseer indien nodig. Controleer of de omtreklijn aan de beide zijden even lang is en even schuin loopt. Steek dan elke zijpartij terug vast.

13 Maak een eerste horizontale onderverdeling in de nek zoals bij de massieve snit horizontaal. Knip (volgens de werkwijze massief horizontaal), alleen de onzuiverheden weg tenzij de klant de lengte een beetje korter wenst. Neem een volgende evenwijdige en transparante onderverdeling en knip op lengte. Werk zo verder tot de bovenharen niet meer bij de kniplijn kunnen. Maak de zijpartijen los. Kam de haren in natuurlijke valrichting. Controleer de omtreklijn daar waar de voorpartij overgaat naar achter (= waar de dwarsscheiding zat). Maak een verbinding tussen voorpartij en achterpartij. Je knipt enkel een kleine hoek weg, het lengteverschil tussen voor en achterpartij!

14 Het resultaat Steil gekamd Los geschud Analyseer je werk: bekijk aandachtig de textuur en structuur van de gradatiesnit. DE TOENEMENDE LAGENSNIT OP DE LOK (vanaf 120 ) Algemeen Het is een andere manier om toenemende lagen te knippen maar het is vooral handig wanneer er zich al lagen in de snit bevinden en je de lengteverhouding wil veranderen. Hierdoor is het mogelijk om een groot lengteverschil tussen de bovenste en onderste haren te creëren. De graden worden gevormd door de lok telkens 90 t.o.v. het hoofd op te nemen terwijl je de vingers in een schuine stand plaatst om de gewenste lengtetoename te bekomen. Hoe schuiner de stand van de vingers, hoe meer lengtetoename er ontstaat. Je werkt dus volgens het principe van het snitbeeld. De stand van de vingers bepaalt het uiteindelijke snitbeeld. Deze methode kan gebruikt worden om een enkelvoudige toenemende lagensnit te knippen maar evengoed bij een combinatiesnit met toenemende lagen. Enkele voorbeelden van hoe een toenemende lagensnit door stand van de vingers op de lok.

15 Enkelvoudige toenemende lagensnit in lang haar Enkelvoudige toenemende lagen in halflang haar Combinatiesnit waarbij bovenaan de toenemende lagensnit zit Textuur en structuur TEXTUUR Een toenemende lagensnit heeft een drukke textuur er zitten lagen in het kapsel die meer verspreid uit elkaar liggen dan bij de gelijke lagensnit. heeft meestal een langgerekte vorm.

16 STRUCTUUR De haarlengte is bovenaan het kortste, de lengte wordt langer naar onder toe. In de nek zit de langste lengte (tenzij de omtreklijn massief is geknipt). Werkwijze Je knipt 120 boven de vingers, de haren worden omhoog geprojecteerd onder een hoek van 90 t.o.v. het hoofd. De onderverdeling wordt lok aan lok opgenomen en geknipt zoals de gelijke lagensnit t.o.v. het hoofd maar met dat verschil dat de vingers op 120 of meer, op de lok de staan. Voor je begint; Bespreek met je klant de wens over de kortste lengte, dus bovenaan, en bespreek ook de langste lengte onderaan. Maak een kruisverdeling.

17 Maak hierna een hoefijzerverdeling (= verdeling in U-vorm) Neem hiervoor eerst aan naast de middenscheiding aan elke kant 3,5 cm. De totale breedte is nu ongeveer 7 cm. Neem dan op de kruin ook nog een half maantje bij. Controleer de gelijke hoogte van de U verdeling of hoefijzerverdeling Tijdens de snit ga je werken in denkbeeldige stroken of banen. Baan 1,2 en 3: horizontale onderverdelingen Baan 4: verticale onderverdelingen Baan 5: verticale onderverdelingen Baan 6: verticale onderverdelingen De eerste kniplijn of lengtegids Trek opnieuw een middenscheiding. Neem naast de middenscheiding, van voorhoofd tot op de kruin, een strookje van 1cm aan elke kant en neem deze samen. (totaal 2 à 3 cm breed).

18 Aan het voorhoofd wordt de gewenste lengte van de bovenharen bepaald in samenspraak met je klant. Als er een pony aanwezig is kan deze lengte als basislengte worden gekozen, zo niet leg dan de lok opzij en bekijk zo de gewenste lengte. Knip nu de kortste lengte, de eerste kniplijn. Plaats je opzij van het hoofd. Projecteer (kam) deze onderverdeling op 90 t.o.v.het hoofd naar boven. Kijk hiervoor in de spiegel; trek de lok niet naar links, niet naar rechts. Plaats de vingers en schaar evenwijdig en knip van het kortste punt vooraan aan het voorhoofd naar achter, richting kruin. Dit is de eerste kniplijn = lengtegids. Doe dit eventueel in 2 delen. Het bovenhoofd of baan 1,2 en 3 Ga nu achter je klant staan. Baan 1, 2 en 3 samen: Neem een onderverdeling. Projecteer deze lok 90 t.o.v. het hoofd. De kniplijn (=lengtegids) zit in het midden van de onderverdeling. Knip deze onderverdeling op gelijke lengte met de lengtegids.

19 Je neemt een tweede onderverdeling (1cm dik) achter de eerste geknipte lok en neemt deze samen. Er wordt lok aan lok gewerkt; je kamt de eerste onderverdeling (naar achter) naar de tweede onderverdeling zodat deze zich recht t.o.v. de basis of dus 90 t.o.v. het hoofd bevindt. Kam zuiver waarbij de vingers weer de kam volgen en knip gelijk met de kniplijn die je door de onderverdeling heen kan zien. Vanaf hier neem je telkens de helft van de geknipte lok mee bij de volgende onderverdeling. (lok aan lok) Projecteer de lok op 90 loodrecht tov hoofd. Plaats je vingers en knip pas als je de lengtegids ziet. Ga zo lok aan lok nog verder naar achter tot over de kruin (= hier het halve maantje in zijaanzicht). Let op: projecteer ook hier de lok op 90 loodrecht tov hoofd

20 De zijpartijen of baan 4 en baan 5 Begin terug vooraan en ga opzij staan. Kam de verdeling die net geknipt is naar boven maar laat een horizontale strook van 1cm liggen die als lengtegids zal dienen. Steek de haren op het bovenhoofd eventueel terug vast. Ga opnieuw achter je klant staan. Neem een verticale onderverdeling. De verdeling is niet langer dan je vingers. Kam de onderverdeling zuiver en plaats je vingers nu zo schuin als de gewenste lengtetoename. Knip de lok. Opmerking: Als enkel de bovenharen korter moeten, plaats dan je vingers zo schuin zodat ze aansluiten bij het uiteinde van de lok. Dit betekent dat baan 4 de laatste verdeling is die je knipt. Blijf steeds letten op alle factoren: De haren zijn voldoende nat. Projectie van de lok t.o.v. het hoofd is 90 en recht t.o.v. de basis. De lok is steeds zuiver gekamd van aanzet tot punt.

21 Werk lok aan lok verder (= helft van de geknipte onderverdeling samen met een nieuwe onderverdeling Knip zo verder richting kruin tot aan de dwarsscheiding. Vanaf de dwarsscheiding aan het oor, werk je met verdelingen in spievorm (= iets breder naar onder) omdat het hoofd hier nog iets of wat rond is. Je staat nu schuin achter de klant. Je vingers staan schuin volgens de gewenste lengtetoename en volgens de kniplijn die je ziet van de vorige onderverdeling. Doe nu hetzelfde aan de linkerkant. Let op!! Je vingers staan even schuin maar tegengesteld als aan de rechterkant. Blijf op alles letten vooraleer je knipt! Controle: Links en rechts moeten even lang zijn. Controleer op enkele verschillende plaatsen.

22 Baan 5 Doe hetzelfde als bij baan 4 Neem een horizontaal strookje van baan 4 bij als lengtegids en steek de bovenste haren ev. terug vast. Plaats je vingers schuin. Opmerking: Als de lengte van de onderste haren moet behouden blijven, plaats dan je vingers zo schuin dat ze aansluiten bij het uiteinde van de lok. Dit betekent dat baan 5 de laatste verdeling is die je knipt. Wanneer je heel schuin moet gaan, is het meestal gemakkelijker om binnenhands te knippen. Werk tot in het midden achteraan. Doe exact hetzelfde aan de linkerzijde. Controle: Links en rechts moeten even lang zijn. Indien nodig knip je ook nog baan 6 en eventueel een 7 de baan. Controlestrook in het midden achteraan: links en rechts moeten even lang zijn. Kam de haren ook eens naar beneden en kijk naar de lengte links en rechts onder het oor. Omtrek Maak opnieuw een kruisverdeling. Kam rechts vooraan de verdeling in horizontale richting en plaats je vingers diagonaal om de lengte onderaan te sparen.

23 Knip nu het onderste deel van de verdeling op dezelfde manier als de bovenste helft. Doe hetzelfde aan de linkerzijde. Controleer nu vooraan of dat links en rechts even lang is. Controleer of de omtreklijn aan de beide zijden even lang is en even schuin loopt. Steek dan elke zijpartij terug vast. Maak een eerste horizontale onderverdeling in de nek zoals bij de massieve snit horizontaal. Knip (volgens de werkwijze massief horizontaal), alleen de onzuiverheden weg tenzij de klant de lengte een beetje korter wenst. Neem hierna nog een of meerdere evenwijdige en transparante onderverdelingen en knip op lengte tot de bovenharen niet meer bij de kniplijn kunnen. Maak de zijpartijen los. Laat je klant het hoofd draaien, de schouders blijven recht. Kam de haren in natuurlijke valrichting. Controleer de omtreklijn daar waar de voorpartij overgaat naar achter (= waar de dwarsscheiding zat).

24 Maak een verbinding tussen de voorpartij en de achterpartij. Je knipt enkel een kleine hoek weg, het lengteverschil tussen voor- en achterpartij! Resultaat Houd in gedachten dat het resultaat er anders uit ziet wanneer de lengte korter of langer is gekozen. De snit kan nog worden verpersoonlijkt en afgewerkt naar wens met brushing of watergolf.

25 Al een heel kleine toepasbare oefening het verpersoonlijken van de snit Om de zijpartijen minder zwaar of vol te doen vallen en ze vloeiender te maken kan je deze verpersoonlijken met de effileerschaar, het scheermes of de feather. Gebruik van effileerschaar: kan op nat haar of droog haar (na het brushen) worden gebruikt. Begin vooraan en werk naar achter. Plaats de schaar verticaal in de lok. Knip 1 keer op de lengten, knip nog 1 keer op de punt. Controleer het resultaat aan beide zijkanten. Is de verpersoonlijking symmetrisch gebeurd? Gebruik van de feather of het scheermes: alleen op nat haar gebruiken. Glijd met het mes vanaf de lengte richting punt. Controleer het resultaat aan beide zijkanten. Is de verpersoonlijking symmetrisch gebeurd? Verpersoonlijken = inknippen, slicen, effileren, rafelen. Je leert het uitgebreid in de cursus Uitbreiding snitten

MASSIEVE VORM HORIZONTALE LIJN

MASSIEVE VORM HORIZONTALE LIJN 02 WORKSHOP MASSIEVE VORM HORIZONTALE LIJN De massieve, horizontale vorm is de absolute basisvorm. Die moet je echt in de vingers krijgen, voordat je doorgaat met andere vormen. De massieve, horizontale

Nadere informatie

Cursus Kapper

Cursus Kapper Cursus Kapper WWW.I-LEARNING.BE PERMANENT EN WATERGOLF Permanent en watergolf hebben beide gemeen dat ze een andere textuur aan het haar geven. Het enige verschil is dat je voor permanent chemische producten

Nadere informatie

Hand-out Portrettekenen verhoudingen

Hand-out Portrettekenen verhoudingen Hand-out Portrettekenen verhoudingen 1+2) 1. Hoofd: Omtrek van het hoofd tekenen in de vorm van een ovaal = eivorm 2. Verdeel deze verticaal van kruin tot kin door de helft 3. Verdeel de ovaal horizontaal

Nadere informatie

Houdingscorrectie Hoofd-nek-schouders-rug

Houdingscorrectie Hoofd-nek-schouders-rug Houdingscorrectie Hoofd-nek-schouders-rug Introductie Dagdagelijkse activiteiten Hoe zit je voor je PC laptop? Heuphoek: 90-120 Neutrale positie van de rug Tafelhoogte o Ellebooghoek: 90 o Tafel 2cm hoger

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Kappersassistent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Kappersassistent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Kappersassistent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

L O O K: SMOOTH FRINGED BOB

L O O K: SMOOTH FRINGED BOB R.A.W. STYLING L O O K: SMOOTH FRINGED BOB Reinig, verzorg en/of behandel het haar met de gepaste Biolage R.A.W. Haircare Shampoo en Conditioner/Masker. Breng de Biolage R.A.W Bodifying Styling Jelly aan

Nadere informatie

Een animatie figuurtje tekenen

Een animatie figuurtje tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-slick-anime-character-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Een animatie figuurtje tekenen

Nadere informatie

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Les 3: De basis methodes om jonge planten te vormen door bedrading(deel 2) Door Isamu Enomoto (officieel lector van de Japanse Satsuki Vereniging)

Nadere informatie

vogel en kikker in origami

vogel en kikker in origami Aantal personen Individueel of per twee Per twee: Sterkere taalleerder kan de minder sterke taalleerder helpen Taalniveau Reproducerend taalniveau Niveau Verschillende niveaus mogelijk (makkelijkere of

Nadere informatie

Tutorial jongensblazer

Tutorial jongensblazer Tutorial jongensblazer Ik vertrok van een basispatroon dat ik online kocht en uitprintte op de website van Knipmode. Hier vind je de link: http://www.knippie.nl/shop/jongen/jas/kek-blazertje-grotemaat-pdf-patroon

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium Beschrijving van de onderdelen Geleverde onderdelen 2 x korte binnenprofielen A1 en korte buitenprofielen B1 2 x lange binnenprofielen A1 en lange buitenprofielen B1 4 x hoekverbindingen C 2 x buighoeken

Nadere informatie

De Haagse. Fotokarton snijden met de Speed Mat. Door. Johan van den Broek

De Haagse. Fotokarton snijden met de Speed Mat. Door. Johan van den Broek De Haagse Fotokarton snijden met de Speed Mat Door Johan van den Broek Foto karton snijden met de Speed Mat Voordat je gaat beginnen zijn de volgende dingen noodzakelijk om te weten. 1 de maat van je passe

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening: tekenen van een dakkapel

Cursus KeyCreator. Oefening: tekenen van een dakkapel Cursus KeyCreator Oefening: tekenen van een dakkapel Tekenen van een dakkapel. Op een dak komen regelmatig dakkapellen voor die verschillende vormen kunnen hebben. In deze cursus ziet men hoe men een rechte

Nadere informatie

SketchUp: 3D voor iedereen (/)

SketchUp: 3D voor iedereen (/) 1 DE CURSUS (/) SKETCHUP? (/SKETCHUP.HTML) INSTALLATIE (/INSTALLATIE.HTML) DE BASIS (/DE-BASIS.HTML) GEREEDSCHAPPEN (/GEREEDSCHAPPEN.HTML) GEAVANCEERD (/GEAVANCEERD.HTML) SketchUp: 3D voor iedereen (/)

Nadere informatie

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42 Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie Het Slotervaartziekenhuis, een opmerkelijk en ambitieus ziekenhuis in Amsterdam. In een informele en vertrouwde omgeving werken wij aan innovatieve medische

Nadere informatie

Tip: Schuif de stof en de sierrand met behulp van een pincet in de juiste positie onder de naalden.

Tip: Schuif de stof en de sierrand met behulp van een pincet in de juiste positie onder de naalden. PLATTE NAADVOET Met de Platte afwerkingsvoet kunt u eenvoudig met een deksteek kant en sierranden aan de bovenkant van de stof aanbrengen voor prachtige decoratieve randen en effecten. 1. Stel de machine

Nadere informatie

www.zonweringbenelux.nl

www.zonweringbenelux.nl www.zonweringbenelux.nl Model : Met Flap Wij maken hier een vouwgordijn van 1 meter breed x 1 meter hoog gemaakt van een kamerhoge stof die recht van draad is. Benodigdheden: Schaar Naaimachine Strijkplank

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Striptekenen deel 1. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Striptekenen deel 1. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Striptekenen deel 1 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken

Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken Lesbrief 4 Maken van boeketten en bloemstukken LESBRIEF 4 MAKEN VAN BOEKETTEN EN BLOEMSTUKKEN Niveau II 1 Maken van boeketten en bloemstukken. Het maken van boeketten en bloemstukken is een dagelijks terugkerende

Nadere informatie

Oefeningen nekklachten. Paramedischcentrum Landauer

Oefeningen nekklachten. Paramedischcentrum Landauer Oefeningen bij nekklachten Paramedischcentrum Landauer Rekken: Buig je hoofd naar een zijde, hand andere zijde hoofd en lichte druk tegen hoofd naar de zijde waar naar toe gebogen wordt. Breng geheel zover

Nadere informatie

Verzorging van de Newfoundlander

Verzorging van de Newfoundlander Wat heb je nodig: Verzorging van de Newfoundlander - shampoo - conditioner - droge handdoeken - waterblazer +/- 199 - trimtafel +/- 250 - watten voor het schoonmaken van de oren - nagelknipper +/- 9 -

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

3D-diamant van tape. Materialen Gereedschap. Textieltape (lengte ca. 30 meter, breedte 20mm)

3D-diamant van tape. Materialen Gereedschap. Textieltape (lengte ca. 30 meter, breedte 20mm) 3D-diamant van tape 3D-diamant van tape Materialen Gereedschap Textieltape (lengte ca. 30 meter, breedte 20mm) Sjabloon Diamant Kruislijnlaser Quigo van Bosch incl. universele houder MM2 Digitale laserafstandsmeter

Nadere informatie

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen

klas 3 beeldende vormgeving buitentekenen ZOEKEN Weet jij wat een zoeker is? Hierboven is er een getekend. Hij wordt gebruikt bij het zoeken naar een geschikt gedeelte om te tekenen. Zo n zoeker heeft brede randen en geeft je als het ware een

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1

Cursus. Couturetechnieken. Deel 1. Couturetechnieken. deel 1 Cursus Deel 1 Probeer de lapjes steeds zo zuinig mogelijk uit te knippen. Mocht je stof te kort komen of een foutje maken dan kan je zelf altijd een ander stofje kopen. Dat geldt ook voor de voering.

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Vertaling van het December nummer 2014 van The Satsuki Kenkyu. Deze les wordt u gepresenteerd voor diegene die graag Satsuki bomen willen vormen in

Vertaling van het December nummer 2014 van The Satsuki Kenkyu. Deze les wordt u gepresenteerd voor diegene die graag Satsuki bomen willen vormen in Vertaling van het December nummer 2014 van The Satsuki Kenkyu. Deze les wordt u gepresenteerd voor diegene die graag Satsuki bomen willen vormen in goede stijlen vanaf het eerste begin. Hoe echte Satsuki

Nadere informatie

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen)

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Waar moet je zelf voor zorgen: - Blauwe garen - Groen/rode garen, afhankelijk van een Mario of Luigi pak - Gele garen - Dun elastiek - Klittenband Wij willen u

Nadere informatie

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren.

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. 1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. Ga op je rug op de vloer liggen met je handen achter je hoofd.

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening: briefstaander

Cursus KeyCreator. Oefening: briefstaander Cursus KeyCreator Oefening: briefstaander Tekenen van een briefstaander in 3D. Hier gebruikt men functies uit 2D en ander uit 3D. Volgorde: Gebruik volgende instellingen: Aanzicht : bovenaanzicht Kleur:

Nadere informatie

werkschrift passen en meten

werkschrift passen en meten werkschrift passen en meten 1 vierhoeken 2 De vijf in één - puzzel 7 Een puzzel De serie spiegelsymmetrische figuren is volgens een bepaald systeem opgebouwd. Teken de volgende figuren in de reeks. 8 Een

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer U ontvangt onderdelen voor rompen dekdetails en voor de tuigage. Houten latten 1 houten lat van 2 x 3mm, 0 mm lang Beslag 0 mm messingdraad van 1 mm dik Bruin garen van

Nadere informatie

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING...

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 22 Leerplandoelstellingen Perspectieftekenen 9. De afgewerkte

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen.

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen. 1. De Halve Banaan De halve banaan is een van de meest populaire buikspieroefeningen. Het is voor beginners een prima oefening om uit te voeren. Hierbij kun je er zelf voor kiezen hoever je bovenlichaam

Nadere informatie

Betoverende schilderijen met hart

Betoverende schilderijen met hart Een ideaal cadeau voor Valentijnsdag of Moederdag. In een paar zeer eenvoudige stappen kun je een kunstwerk creëren. Je moeder of vriendin heeft zeker veel plezier van dit geschenk. Natuurlijk kun je het

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit)

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Bruggetje Ga op je rug liggen. Buig je knieën tot 90 graden en zet beide voeten plat op de grond. Je armen liggen langs je lichaam met je handpalmen

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

FICHE: Een trapleuning monteren

FICHE: Een trapleuning monteren FICHE: Een trapleuning monteren Daar sta je dan met je nieuw behangen trapgang naar je nieuwe kamers. Probleem is dat je geen trapleuning hebt om veilig boven en terug naar te beneden te raken. Geen nood

Nadere informatie

Uitwerkingen oefeningen hoofdstuk 3

Uitwerkingen oefeningen hoofdstuk 3 Uitwerkingen oefeningen hoofdstuk 3 3.4.1 Basis Tijd meten 1 Juli heeft 31 dagen. Wanneer 25 juli op zaterdag valt, valt 31 juli dus op een vrijdag. Augustus heeft ook 31 dagen. 1 augustus valt dus op

Nadere informatie

Carmella by. #Carmella 1/16

Carmella by. #Carmella 1/16 Carmella by / Carmella by - Oversized jumpsuit met lange mouwen, knoopsluiting vooraan en steekzakken in de zijnaad. Met de riem creëer je in een-twee-drie een taille. / matentabel maat (EU) UK BO (cm)

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Tekenen van een ratel

Cursus KeyCreator. Tekenen van een ratel Cursus KeyCreator Tekenen van een ratel Maken van een ratel. Bij deze oefening gaat men gebruik maken van verschillende onderdelen van KeyCreator. Der tekening bestaat uit volgende onderdelen: Een blok

Nadere informatie

Oefeningen bij schouderklachten

Oefeningen bij schouderklachten Oefeningen bij schouderklachten Uw behandelend arts heeft u geadviseerd oefeningen te doen om uw schouderklachten te helpen verminderen. Het is, in eerste instantie, niet nodig om de oefeningen onder begeleiding

Nadere informatie

Basisbegrippen 3D-tekenen.

Basisbegrippen 3D-tekenen. Basisbegrippen 3D-tekenen. Vroeger was het begrip 3D-tekenen onbestaande en tekende men gewoon in perspectief wanneer er een dieptezicht nodig was. Normaal werd er enkel in 2D getekend, dus enkel de aanzichten.

Nadere informatie

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden Basisgids quilten Een quilt maken Materialen en apparatuur voorbereiden Stof... We adviseren 00% katoen, niet te dik. Quiltvulling... Normaliter wordt middelzwaar 00% polyester gebruikt als vulling. Er

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE!

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! my baby carrier GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Geïntegreerde hoofdsteun LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! > WAARSCHUWINGEN WAARSCHUWING: Je evenwicht kan door je eigen bewegingen

Nadere informatie

De voorkant van de boom. Dit is een Hanamaiko met een hoogte van 41 cm. De stam is recht gevormd als basis voor een chokkan stijl.

De voorkant van de boom. Dit is een Hanamaiko met een hoogte van 41 cm. De stam is recht gevormd als basis voor een chokkan stijl. Vertaling Uitgave Juli 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Geschreven door Isamu Enomoto (officieel lector van de Japanse Satsuki vereniging). Handleiding om Satsuki azalea s te kweken en te vormen in alle

Nadere informatie

FOTO S: GEZAMENLIJKE NEDERLANDSE KAPPERS

FOTO S: GEZAMENLIJKE NEDERLANDSE KAPPERS Martijn Martijns kapsel heeft in de basis dezelfde uitgangspunten als de superkorte kapsels in de jaren 30/40: opgeknipte of zelfs opgeschoren zij- en achterkanten en een langere bovenpartij. Alleen is

Nadere informatie

Bijzondere verrichtingen

Bijzondere verrichtingen Bijzondere verrichtingen Zelfstandig bijzondere manoeuvres uitvoeren dmv gebruik aangeleerde bijzondere verrichtingen: omkeeropdracht d.m.v: bocht achteruit via parkeervak 3x steken halve draai parkeeropdracht:

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer Met de onderdelen bij deze aflevering en het mastplan van aflevering 62 monteert u de grootmarssteng op de grote mast van uw Victory. Houten latten 1 rondhout ( x 60 mm)

Nadere informatie

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: - patroonpapier - naald - papierschaar - spelden - stofschaar - rijgdraad - centimeterband - 1 meter stof FOTO 1 1. Opmeten Rokrand: cm : 2

Nadere informatie

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes Hoeveelheid stof Tailleband: voorzie 12 cm boordstof of tricot. Rok: Meet het model van in de taille tot op de grond. Dit is maat A. Meet de heupomtrek: neem de omtrek op het dikste punt van de billen.

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening 16: briefstaander

Cursus KeyCreator. Oefening 16: briefstaander Cursus KeyCreator Oefening 16: briefstaander Tekenen van een briefstaander. Deel 1: Tekenen van de aanzichten in 2D Het is de bedoeling van deze tekening met de verschillende aanzichten te maken als een

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

Oefeningen. nekrevalidatie

Oefeningen. nekrevalidatie Oefeningen nekrevalidatie Opwarming Fietsen: 8 tot 10 minuten; Nustep: 6 tot 8 minuten. Oefeningen ter bevordering van de circulatie Elke oefening wordt 15x herhaald. 1. Schouderrollen achterwaarts symmetrisch

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK LANDLEVEN-KIPPENHOK BLAD 1 HET LANDLEVEN-KIPPENHOK VROEGER WERDEN KIPPEN IN DE MEEST WONDERLIJKE BOUWSELS ONDERGEBRACHT. SOMS ERG ROMANTISCH OM TE ZIEN, MAAR VAAK ONPRAKTISCH, ONHYGIËISCH EN WEINIG DIERVRIENDELIJK.

Nadere informatie

Er zijn echter een paar eigenschappen die alle ijskristallen gemeen hebben: 1. Ze zijn allemaal zeszijdig, ofwel hebben ze allemaal zes takken.

Er zijn echter een paar eigenschappen die alle ijskristallen gemeen hebben: 1. Ze zijn allemaal zeszijdig, ofwel hebben ze allemaal zes takken. Het ontstaan van ijs of sneeuwkristallen in een notendop. Zoals je weet bestaat onze aarde voor twee derde uit water. Water verdampt. In de lucht zweven vele stofdeeltjes. De waterdamp gaat om die stofdeeltjes

Nadere informatie

Mütze Gr. 50/56-86/92

Mütze Gr. 50/56-86/92 Mütze Gr. 50/56-86/92 Dit mutsje is supersnel klaar. Gebruik restjes rekbare tricot of stof van shirts die te klein geworden zijn. Mix de stofjes door elkaar. Pas op: er is kans op verslaving! Omdat de

Nadere informatie

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop

Meisje en schil. http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop http://www.creativepro.com/article/create-amazing-escher-face-photoshop Meisje en schil Hieronder de eindoplossing. De oefening kan met om het even welke versie van Adobe Photoshop gemaakt worden. Stap

Nadere informatie

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Pagina 1 van 7 Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap 360 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken kop 4 x 40 mm 70 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken

Nadere informatie

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Klopmassage is een simpele en snelle manier om je beter in je lichaam te voelen. In 5 tot 10 minuten ga je al kloppend je hele lichaam bij langs en je kunt de massage

Nadere informatie

dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen

dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen I-PAD Hoes haken dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen www.haakpret.nl info@haakpret.nl Haak je eigen I-PAD hoes en je hebt iets wat niemand heeft! Het formaat is beschreven voor

Nadere informatie

LUNADA: Wellenschlaghose

LUNADA: Wellenschlaghose LUNADA: Wellenschlaghose *Let op: de blokken op de achtergrond zijn 2,5 x 2,5 cm Neem voor het begin de maat op. Let vooral op de heupomvang en de zijlengte. Het patroon valt groot uit. Om de golvende

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

HOE IK EEN BALG MAAK

HOE IK EEN BALG MAAK HOE IK EEN BALG MAAK Gespreid over verschillende jaren, bouwde ik houten camera s. De grootste uitdaging was het zelf maken van een balg. Om het geheim hiervan te achterhalen, ontlede ik enkele oude balgen.

Nadere informatie

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 4 Werkblad Duct tape portmo TAPE UR DAY Werkblad Tape Wall Painting Werkblad

Nadere informatie

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS

VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS VERZORGING VAN JE HAIR EXTENSIONS 06-40186871 info@kaylahairextensions.nl HAIR EXTENSIONS BORSTELEN Met een speciale borstel of een grove kam kan het haar worden geborsteld of gekamd van onder naar boven.

Nadere informatie

Serpentinen-Hose SOLANA

Serpentinen-Hose SOLANA Slangenbroek SOLANA Solana, zo heet een schitterend strand in Zuid-Californië waar enorme golven het strand op rollen. Maar wees voorzichtig: hier zijn vaak sterke stromingen. Het surfen leer je beter

Nadere informatie

Liefde, voor iedereen gelijk?

Liefde, voor iedereen gelijk? Seksuele diversiteit graad 2 Lesvoorbereiding Liefde, voor iedereen gelijk? Bij lesmateriaal, bij deze les op de site, vind je het nodige lesmateriaal voor deze les: Print de verhalen 'Het geheim van Mirjam'

Nadere informatie

Na afloop van het oefenen mag u geen pijn hebben. Is dit wel het geval, oefen dan de volgende keer minder intensief.

Na afloop van het oefenen mag u geen pijn hebben. Is dit wel het geval, oefen dan de volgende keer minder intensief. U hebt een borstoperatie moeten ondergaan waarbij de lymfeklieren in de oksel zijn verwijderd. Als gevolg van deze operatie kan de beweeglijkheid van de schouder zijn verminderd. In deze folder staan oefeningen

Nadere informatie

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Vertaling en bewerking Ad van den Brand, Veghel Weet je wat hydraulisch betekent? Dat betekent

Nadere informatie

Bijlage 1 Rekenen met wortels

Bijlage 1 Rekenen met wortels Bijlage Rekenen met wortels Deze bijlage hoort bij het hoofdstuk Meetkunde en Algebra juli 0 Opgaven gemarkeerd met kunnen worden overgeslagen. Uitgave juli 0 Colofon 0 ctwo Auteurs Aad Goddijn, Leon van

Nadere informatie

De Blauwe Bednet Poes

De Blauwe Bednet Poes 1 De Blauwe Bednet Poes Hieronder vind je een beschrijving om de Bednet Poes te haken. Dat kan je natuurlijk ook doen in een andere kleur. De afwerking (oren, ogen, snuit en mond) kan je ook zelf kiezen.

Nadere informatie

Oefenstof voor aquamove:

Oefenstof voor aquamove: Oefenstof voor aquamove: De oefenstof wordt opgedeeld in vijf verschillende onderdelen nl.: loopoefeningen, oefeningen in het ondiepe gedeelte, oefeningen in het diepe gedeelte, partneroefeningen en spelvormen.

Nadere informatie

Filippa by. #Filippa 1/13

Filippa by. #Filippa 1/13 Filippa by #Filippa / Filippa by XS - XXXL Een minimalistische losse hemdjurk met volumineuze ballonmouwen als eyecatcher. De jurk kan zowel los als ingesnoerd gedragen worden. #Filippa / matentabel maat

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Deze schitterende ranken met doppen en bloemen kunt u in een handomdraai van eenvoudige materialen maken

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen Do In Staand, voeten 50cm uit elkaar. Stevig afstrijken binnenkant arm van schouder naar pols, gevolgd door buitenkant arm van pols naar schouder, zowel rechterarm als linkerarm Vuist maken, binnekant

Nadere informatie

Oefeningen bij nekklachten

Oefeningen bij nekklachten Oefeningen bij nekklachten Inleiding U bent in het het Kennemer Gasthuis geweest voor uw nekklachten. In deze folder bieden wij u tips en oefeningen betreffende nekklachten. Het is een aanvulling op de

Nadere informatie

TUTORIAL ROEZELROKJE

TUTORIAL ROEZELROKJE TUTORIAL ROEZELROKJE Deze tutorial is geschreven uit liefde voor mijn hobby en derhalve alleen te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Niet voor commerciële doeleinden. All Copyrights reserved @ Mama Mizzy's

Nadere informatie

Nat Kam Methode. Halflang tot lang haar (zeer dik van draad) of kroeshaar

Nat Kam Methode. Halflang tot lang haar (zeer dik van draad) of kroeshaar Nat Kam Methode Halflang tot lang haar (zeer dik van draad) of kroeshaar Halflang tot lang haar (zeer dik van draad): Benodigdheden: Plantenspuit Siliconenvrije crèmespoeling Goede borstel en (punt)kam

Nadere informatie

Adviezen en oefeningen na een halsklierdissectie. (verwijderen van de lymfeklieren uit de hals)

Adviezen en oefeningen na een halsklierdissectie. (verwijderen van de lymfeklieren uit de hals) Adviezen en oefeningen na een halsklierdissectie (verwijderen van de lymfeklieren uit de hals) Inhoudsopgave A. Inleiding... 1 B. Verloop van het herstel... 2 C. Adviezen voor het dagelijks leven... 2

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Op het werkblad staat de uitslag van een kijkdoos, die omstreeks 1980 als doos gebruikt is om gebak bij een bakker in te pakken.

Op het werkblad staat de uitslag van een kijkdoos, die omstreeks 1980 als doos gebruikt is om gebak bij een bakker in te pakken. 1 Een kijkdoos Op het werkblad staat de uitslag van een kijkdoos, die omstreeks 1980 als doos gebruikt is om gebak bij een bakker in te pakken. Knip de uitslag uit. Breng op de aangegeven plaatsen gleuven

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Materiaal. 3. De delen van de dwarsfluit?

1. Inleiding. 2. Materiaal. 3. De delen van de dwarsfluit? 1. Inleiding Je wil graag dit wondermooie instrument leren bespelen. Om je hierin op weg te helpen, geef ik jou graag de volgende tips mee. + Zorg ervoor dat je ergens rustig en aandachtig kan werken.

Nadere informatie

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen.

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen. Speldenkussentjes in reverse applicatie Wat heb je hier voor nodig: Restjes rode stof en achtergrond stof (voor hartjes kussentje) Restjes witte en rode stof (voor het zeilbootje.) Blaadje papier Liniaaltje

Nadere informatie

Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay.

Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay. Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay. De voorste Airframe Tube waarin de main parachute komt te zitten Moet nu worden vastgemaakt aan de bovenkant van de Electronica-Bay.

Nadere informatie

Slijpmal voor messen SVM-45

Slijpmal voor messen SVM-45 Slijpmal voor messen SVM-45 MESSEN Minimumlengte lemmet 60 mm. RECHTE TREKMESSEN Positie van de machine Opm. Zorg dat de slijpmachine niet te hoog staat bij het slijpen van messen. Afhankelijk van uw lengte

Nadere informatie