ZECC: GROUNDED ARCHITECTURE ZIN IN ZECC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZECC: GROUNDED ARCHITECTURE ZIN IN ZECC"

Transcriptie

1

2

3

4 ZECC: GROUNDED ARCHITECTURE Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld zijn vanuit duurzame principes en tegelijkertijd al je zinnen prikkelen. Die drie uitgangspunten verenigen lijkt vaak een onmogelijke opgave. Maar juist daarin schuilt de kracht van Zecc. Grounded Architecture noemen wij het. Architectuur met een stevige basis. Met diepe wortels. Omdat daaruit de mooiste ideeën groeien. The deeper the roots, the higher the vision. ZIN IN ZECC Voor u ligt het bureauboek van Zecc Architecten. Zecc is opgericht in 2003 en wordt geleid door Marnix van der Meer (geb. 1972). Het relatief jonge team bestaat uit zo n 8 enthousiaste en zeer betrokken mensen. Met energie, ambitie en vooral veel zin wordt gewerkt aan bijzondere projecten van verschillende aard. Dit boek toont slechts een selectie van deze projecten. Onze website geeft een compleet overzicht: In dit boek zullen wij verder onze bureauvisie aan de hand van een aantal thema s behandelen en onze werkwijze samenvatten. Zecc is vanaf de oprichting een bouwend bureau. De beste projecten liggen niet in een lade, maar zijn of worden ook echt gebouwd. Projecten winnen aan kwaliteit tijdens de uitwerking van ontwerp naar gerealiseerd object. Iedere medewerker van Zecc heeft een technische achtergrond en denkt vanaf het eerste idee na over de maakbaarheid. Uitwerking zorgt voor aanscherping. Wij onderscheiden ons hiermee van veel andere jonge architecten, die geweldige concepten in iedere fase aan kwaliteit zien verliezen. Hopende op een goede samenwerking, een prachtig eindresultaat en veel Zin in Zecc. Het Zecc-team.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 NIEUWBOUW VRIJSTAANDE WONING SOEST Opdrachtgever Programma Periode Particuliere opdrachtgever Villa in bosrijke omgeving Toelichting Op een ruim kavel in de bossen van Soest wordt een nieuwe villa gebouwd. De glooiing op het kavel wordt plaatselijk versterkt waardoor de woning als een rots uit de grond lijkt te komen. Door het plooien van het maaiveld is het vanuit de kelder ook mogelijk zicht op de tuin te hebben. De materialisering is steenachtig en loopt door in de terrassen, waardoor deze echt bij de woning horen. Een belangrijk thema in de woning is de ruimtelijkheid tussen de drie verdiepingen. Vanaf de kelder tot de eerste verdieping is een vide die alle verdiepingen met elkaar in relatie brengt. Vanaf de voordeur is een zichtlijn over de vide direct de tuin in. Aan deze vide zijn functies als toilet, garderobe en kasten geplaatst. De borstweringen en ondersteunende functies om de vide lopen hier vloeiend in door en zorgen voor een sculpturale verbinding tussen de drie verdieping.

16

17

18

19 HERBESTEMMING KERK TOT EEN RUIME WONING TE UTRECHT Opdrachtgever Programma Periode Particuliere opdrachtgever Transformatie kerk tot ruimtelijk woonhuis Toelichting Sinds een aantal jaar is de kerk aan de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht in gebruik als showroom van antieke meubelen en als vergaderruimte. Ook kleine concerten werden in de kerk georganiseerd. Voor deze functie is eerder een tussenvloer gemaakt. Deze tussenvloer is ingrijpend aangepast om de ruimtelijke kwaliteiten door middel van zichtlijnen te benadrukken en soms zelfs terug te brengen. Onder de tussenvloer zijn diverse woonfuncties; slapen, werken en een badkamer. Om de kerk aan de buitenzijde in tact te houden is gekozen om geen ramen in de gevel te maken, maar de hele kerk als een nieuwe buitenruimte te beschouwen. Op deze manier zijn inpandige patio s in de tussenvloer gedacht die onderliggende functies op deze manier van daglicht voorzien. Doorsnede

20

21

22

23 E-NUL MONUMENT DRIEBERGEN Opdrachtgever Mede-opdrachtgever Programma Periode Publicaties Website Particuliere opdrachtgever Stichting Duurzaam Renoveren van Historische Gebouwen Transformatie bestaande monumentale villa tot energie-nul monument Artikel in het Utrechts Nieuwsblad, 10 juni 09 Toelichting In Driebergen staat een monumentale villa uit het einde van de vorige eeuw. De eigenaren konden deze villa van de gemeente kopen omdat zij een idee hebben ontwikkeld samen met OPAi; het maken van het eerste energie-nul monument van Nederland of zelfs daarbuiten. Zecc architecten is benaderd om het concept te integreren met de bestaande bouw en een nieuwe uitbouw aan de achterzijde te maken. Het hoofdhuis blijft nagenoeg in oude staat en wordt aan de binnenzijde geïsoleerd met duurzame en ademende materialen, waarbij zeer veel zorg is besteed aan het behoud van de oorspronkelijke detaillering en toekomstige bouwkundige staat. De nieuwe aanbouw is modern van vorm en contrasteert met het hoofdgebouw. Om aan de doelstellingen te voldoen is aan de achterzijde (wat niet zichtbaar is) een moderne achtergevel geplaatst welke is gekoppeld aan de moderne uitbouw. Kortom; een bijzonder project, waarbij de combinatie energie-nul en de monumentaliteit voor een grote uitdaging zorgt.

24

25

26

27 HERBESTEMMING & RESTAURATIE WATERTOREN SOEST Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Prijzen Publicaties Particuliere opdrachtgever Aannemingsbedrijf R. Middelkoop 250 m2 BVO, woonhuis over 9 bouwlagen Rijksmonument, Watertorenprijs 04 Utrechts Nieuwsblad, okt. 04: Watertorenprijs Vivenda nr.5, 2006: Van watertoren tot woonhuis Jaarboek van de Nederlandse Architectuur Eigen huis & Interieur, juni 05 Boek: 150 Best loft ideas, Soest Water Tower Monumenten nr. 5, mei 05 VPRO radiointerview Toelichting In het onderste deel is het traditionele woonprogramma langs een doorlopende wenteltrap georganiseerd: keuken, woonkamer en kinderkamers. Direct onder het waterreservoir is het badkamermeubel geplaatst, om de relatie met de voormalige functie te benadrukken. Boven in het grote waterreservoir is de ruimtelijkheid versterkt door het aanbrengen van een sculpturaal woonmeubel met functies voor de ouders: slapen, werken, sauna en lezen. Via een spiltrap door de oorspronkelijke ventilatieopening in het dak kan het fenomenale dakterras worden bereikt. Kleur,- en materiaalkeuze zorgen hier voor een ontspannen en zachte sfeer. Om de relatie met de tuin In het onderste deel te versterken en meer daglicht binnen te halen, is de toren aan de achterzijde opengesneden over drie lagen. De pui is naar buiten geplaatst, waardoor er een vide ontstaat die een relatie tussen de verschillende verdiepingen creëert. In dit deel wordt door de detaillering en materiaalkeuze het levendige en industriële karakter van de toren versterkt: zwart beton, glas en onbehandeld staal.

28

29 Begane grond: entree/ keuken/ eetkamer 1e verdieping: woonkamer 2e verdieping: speel- / logeerruimte 3e verdieping: kinderkamers 4e verdieping: badkamer 5e verdieping: sauna 6e verdieping: woon- / werkruimte ouders 7e verdieping: slaapruimte ouders 8e verdieping: dakterras BG BG Plattegronden Doorsnede

30

31 24 WONINGEN VATHORST AMERSFOORT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Heijmans Vastgoed Amersfoort Heijmans Bouw Amersfoort 24 grondgebonden koopwoningen, 3 woningtypes naar keuze Toelichting De Waterwoningen langs de Boulevard liggen in drie losse stroken aan het water. Door een kleine verdraaiing komen de koppen van de woningen in het water te liggen. Deze koppen hebben altijd een tweede verdieping in metselwerk, waardoor het blok een richting krijgt. Optioneel konden de overige kopers kiezen voor lichte dakopbouwen op de metselwerken basis waardoor zij een los karakter behouden en de richting van het hoofdvolume behouden blijft. De keuze voor wonen op de verdieping of de begane grond resulteert in een gevarieerd spel van balkons op verschillende woonlagen. Aan de entreezijde van de Waterwoningen zijn door nissen en erkers de individuele woningen afleesbaar gemaakt.

32

33 12 HERENHUIZEN TE HILVERSUM Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Bijzonderheden Nijhuis bouw Nijhuis bouw 6 woningen worden ontworpen door KAW architecten en 6 door Zecc Architecten Collectief Particulier opdrachtgeverschap Toelichting In dit project worden individuele woonwensen verenigd in 12 Herenhuizen. Bewoners kozen unaniem voor klassiek-moderne herenhuizen met allure. Binnen de moderne architectuur is een brug geslagen naar de historie door universele elementen klassiek te benaderen. Voorbeelden daarvan zijn de verticale geleding, de strenge raamverdeling en een verhoogde begane grondvloer: de bel-etage. Een trapje tilt de begane grond op. Bijzonder is de zwarte muurolie die op de gemetselde gevels worden toegepast. Muurolie werd vroeger gebruikt om oude grachtenpanden waterdicht te maken. Het dubbele herenhuis heeft een oude dieprode muurolie op de gevel. Deze toepassing van muurolie op de gevel maakt het project uniek, dit is nog niet eerder bij een nieuwbouwproject in Nederland gedaan.

34

35 APPARTEMENT JUTFASEWEG UTRECHT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Particuliere opdrachtgever Snelbouw Ridderkerk Appartement in casco kap van oud schoolgebouw Toelichting Het appartement is gesitueerd in de kapverdieping van een voormalig schoolgebouw. Het behoud van de kwaliteit van de bestaande ruimte met een hoogte van acht meter en een bijzondere spantconstructie is als uitgangspunt genomen voor het ontwerp. Om de ruimte als geheel beleefbaar te houden zijn er zo weinig mogelijk wanden geplaatst. Er is één nieuwe insteekverdieping aangebracht waarop een slaapkamer en een studeerkamer zijn gesitueerd. De trap naar deze verdieping is aan deze vloer opgehangen waardoor deze vrij blijft van de vloer. De trap vormt hiermee de spil van het huis.de badkamer, hal, toilet en keuken zijn allen aan één kant gesitueerd waardoor de rest van de plattegrond open blijft.

36

37 HERBESTEMMING OPSLAGRUIMTE TOT WOONHUIS UTRECHT Opdrachtgever Aannemer Periode Prijzen Publicaties Particuliere opdrachtgever Aannemersbedrijf de Korte European Plaster Award 06, Honorable Mention DAX nr. 6, 06: Woonhuis Palmstraat Utrecht nov. 05: Woonhuis Utrecht AD, april 06: Nieuwe dingen doen en durven Boek: European Conference of leading architects Boek: Remodeling City Apartments Zone 030, nov. 06: Open huis ARK, maart 06: Residential laboratory in Utrecht Eigen Huis & Interieur, nov. 07: Fort in Utrecht RTL TV Makelaar, maart 08: Droomhuis Utrecht Toelichting Een opslagruimte in een 19e eeuwse stadswijk van Utrecht is herbestemd tot compacte woning. De woning bestaat uit drie lagen welke ruimtelijk aan elkaar gekoppeld zijn middels trappen en vides. Hierdoor ontstaat in de kleine woning een royale continue ruimte over drie lagen. De eerste verdiepingsvloer is samengesteld uit 6 meter lange eiken balken welke zowel het plafond van de begane grond als de vloerafwerking van de eerste verdieping vormen. De wand tussen het woongedeelte en de badkamer is opgebouwd uit een aantal panelen waarvan er drie open gezet kunnen worden. In open toestand wordt de badkamer bij de woonkamer betrokken waardoor de kleine badkamer transformeert in een royale badruimte. De nieuwe dakopbouw, met daarin de slaapkamer, heeft in elke wand en in het plafond een smal strookraam. Bestaande gevelopeningen zijn voorzien van een nieuwe pui en erker waardoor een nieuwe architectonische verschijning is ontstaan.

38

39 57 KADEWONINGEN TE GRONINGEN Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Publicaties Heijmans Vastgoed Almere / Assen Heijmans Bouw Assen 57 grondgebonden herenhuizen aan het Eemskanaal Bouw nr.10 / 2005: Zindering en dubbelzinnigheid Toelichting Aan de zuidoostzijde op de rand van de binnenstad is een industrieel gebied buiten gebruik geraakt, waardoor een nieuwe grootschalige woningbouwlocatie ter beschikking komt. Enkele bestaande woningen aan de kade blijven gehandhaafd. In het stedenbouwkundig plan is sprake van grote gesloten bouwblokken met appartementen en grondgebonden woningen aan de kade. De blokken hebben een groot gemeenschappelijk binnenterrein en een gebouwde parkeervoorziening. Er zijn aanzienlijke schaalsprongen binnen het bouwblok tussen de appartementen (Mecanoo) en de grondgebonden woningen aan de kade (Zecc Architecten). Onze opgave betreft het ontwerp van kadewoningen over 4 lagen, met een individueel karakter in de vrije sector. De individuele uitstraling komt uit uitdrukking in de sculpturale vormgeving van de entreetrappen, de verticale geleding van de woningen en de kleursorteringen van de gemetselde gevels. De onderste twee lagen zijn als split-level uitgewerkt om voldoende privacy naar de kadezijde te waarborgen en een verhoogde woonkeuken aan terraszijde te creëren entree entree berging berging wonen / koken / hobby slapen onbenoemde ruimte terras kade 5 7 begane grond eerste verdieping tweede verdieping derde verdieping

40

41 TYPE A 1 Entree 2 Hal 3 Toilet 4 Berging 5 Werkkamer 6 Woonkamer 7 Eetkamer 8 Keuken 9 Slaapkamer 10 Badkamer 11 Onbepaalde ruimte 12 terras Begane grond Eerste verdieping Tweede verdieping Derde verdieping Doorsnede

42 Doorsnede

43 HERBESTEMMING OPSLAGRUIMTE TOT KANTOORRUIMTE Opdrachtgever Programma Periode Rossence Utrecht Kantoorruimte met parkeergarage en 2 appartementen Toelichting Op een binnenterrein in het hartje van Utrecht bevond zich een volledig ingebouwde opslagruimte. Deze ruimte is getransformeerd tot parkeergarage met daarboven twee lagen kantoren. Daglicht treedt uitsluitend binnen via nieuwe daklichten. Door de bovenste laag los te houden van de gevels en door het introduceren van grote vides komt ook op de ondergelegen verdieping voldoende licht. Bovendien ontstaat er een ruimtelijk spel van volumes op de zichtbare staalconstructie.

44

45 VERBOUWING HERENHUIS IN OUD ZUID AMSTERDAM Opdrachtgever Programma Periode Particuliere opdrachtgever Verbinding leggen tussen verschillende verdiepingen 2009 Toelichting De statige herenhuizen aan de Jan Luijkenstraat in Amsterdam Oud-Zuid worden helaas steeds vaker gebruikt als kantoorruimte. Het is dan ook bijzonder dat het huis op nr. 23 zijn oorspronkelijke woonfunctie weer heeft teruggekregen. Met de zorgvuldige renovatie en een reeks ruimtelijke ingrepen is er een uniek gezinshuis ontstaan van zo n 500 m2. De belangrijkste aanpassing in het huis, een vide over 3 verdiepingen, komt voort uit de vraag om meerdere verdiepingen met elkaar te verbinden. In een gezinssituatie is onderling contact en zicht belangrijk voor het goed functioneren van het huis. De oorspronkelijke serres en de achterpui zijn verwijderend om ruimte te creëren voor een vide over drie lagen. Zo worden het souterrain, de beletage en de 1e verdieping met elkaar verbonden en treedt daglicht diep de woning in. De nieuwe pui aan de achterzijde bestaat uit grote glasplaten, waarop een patroon is gezandstraald dat overeenkomt met de oorspronkelijke raamverdeling. Een moderne lichte pui met een sterke verwijzing naar de historie. Over de verschillende bouwlagen is een nieuw sculpturaal element gemaakt, dat verschillende functies herbergt: een home-cinema / muziekruimte, een loungehoek, trappen, kasten en de haardvuur. Achter de klassieke voorgevel van dit herenhuis gaat een bijzondere ruimtelijke belevenis schuil.

46

47 18 STUDIOWONINGEN VATHORST AMERSFOORT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Heijmans Vastgoed Amersfoort Heijmans bouw Amersfoort 18 studiowoningen met gemeenschappelijke buitenruimte Toelichting Het compacte appartementengebouw markeert de entree naar het centrale deel van Vathorst: De Bron. Het woongebouw staat volledig in het groen en wordt bereikt via een oprijlaan met eigen parkeerplaatsen. De woningen krijgen een gemeenschappelijke voortuin. Hoge bomen vormen een mooi decor voor dit stoere, maar ook vriendelijke gebouw. Stoer door de moderne hoofdvorm, het gebruik van grove steven en ramen die diep in het gevelvlak zijn aangebracht. Vriendelijk wordt het gebouw door de afgeronde hoeken en de losse verdeling van raamvlakken. De gevels zijn doorlopend vormgegeven met grote en kleine ramen en geven het gebouw een alzijdig karakter. De basisplattegronden zijn geheel open gelaten, waardoor het mogelijk is om zelf te bepalen aan welke gevel je wilt wonen, eten of slapen.

48

49 TRANSFORMATIE WOONHUIS UTRECHT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Publicaties Particuliere opdrachtgever Aannemingsbedrijf Boon & Teeuwen Reorganisatie woonfuncties en uitbreiding achterzijde Jaarboek van de Nederlandse Architectuur Vastgoed nr. 10, november 2005: De uitbouw is een match van oud en nieuw Bouw nr. 10, 2005: Zindering en dubbelzinnigheid Toelichting De verbouwing van deze stadswoning is de meest recente uit een reeks van zes vergelijkbare verbouwingen in deze negentiende eeuwse wijk; Wittevrouwen te Utrecht. Een combinatie van factoren zorgt ervoor dat dit soort verbouwingen juist hier plaatsvinden. De wijk is geliefd, de bewoners hebben een boven modaal inkomen en op de meeste huizen zit overwaarde. De woonkwaliteit laat echter vaak wat te wensen over door weinig ruimte op de verdiepingen. Zo werd ook hier de achtergevel opgetrokken tot de nok, waardoor er een nieuwe gevel ontstaat van drie bouwlagen. De gevel bestaat uit een koperen uitbouw met geïntegreerde zonweringsluiken van hardhout. Omdat dit huis al dieper was dan de beide buurpanden is de uitbouw smaller gemaakt dan het huis. De oorspronkelijke dakvorm blijft hierdoor zichtbaar en vormt een sterk contrast met de contouren van de nieuwbouw. In contrast met de vrijwel identieke voorgevels ontstaat er aan de achterzijde een individuele expressie. De gevels worden hier als de kleding van de bewoners.

50

51 NIEUWBOUW WOONHUIS VRIEZENVEEN Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Prijzen Particuliere opdrachtgever Westerhof Vriezenveen Woonhuis van 750 m3 en een bijgebouw van 300 m VM Zinc Tropy Parijs 2008 Toelichting Het open landschap langs een monumentale agrarische laan tussen Almelo en Vriezenveen vormt het decor van dit opmerkelijke woonhuis. Het huis is net als de historische boerderijen aan de Weitemansweg in de lengtelichting georganiseerd. De contouren van de achter elkaar geschakelde volumes is hier in één sculpturaal huis samengebracht. Door de slaapkamers op de verdieping uit elkaar te schuiven wordt het huis verlengd en ontstaat de voor die omgeving karakteristieke silhouet. Daarnaast wordt met deze plastiek een overdekt terras aan de achterzijde en een carport aan de voorzijde gecreëerd. Dit huis gaat op in de lange lijnen van het landschap. Het zwarte zink van de gevel is in lange horizontale felsnaden op de gevel aangebracht. De kamers in het huis zijn als grote vensters op de omgeving gericht. Iedere kamer heeft een sterke focus op één van de windrichtingen. Alleen de keuken is meervoudig georiënteerd en fungeert als spil van het huis: alle kamers worden vanuit deze keuken bereikt Doorsnede

52

53 NIEUWBOUW WOONHUIS ALMELO Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Publicaties Particuliere opdrachtgever Bouwbedrijf Hulshof, Tubbergen Volledig onderkelderde woning van 240 m Villa D arte, februari 2006: Aaibaar en Kubistisch Bouw nr. 10, 2005: Woonhuis Almelo Toelichting Eén van de belangrijkste wensen van de opdrachtgever voor deze vrijstaande villa was het creëren van een vide. De ruime vide heeft een centrale plaats in de woning gekregen waaromheen al het woonprogramma gesitueerd is. De keuken en eetkamer op de begane grond worden middels deze vide ruimtelijk gekoppeld aan de woonkamer op de 1e verdieping. Van hieruit is er mooi uitzicht over de weilanden en een toegang tot de daktuin. Binnen de contouren van het rechte volume is een sculpturale vorm ontstaan door het inkepen van een aantal hoeken. Hierdoor zijn de gewenste carport, daktuin en het inpandige terras ontstaan. De gevels worden gemetseld in een donkere steen met een sterk reliëf. Afhankelijk van de afstand tot de gevel en de verschillende weersgesteldheden zal er steeds een ander gevelbeeld ontstaan.

54

55 HERINRICHTING BELASTINGKANTOORGEBOUW UTRECHT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Rijksgebouwendienst / Belastingdienst Van der Berg, Lopik Herinrichting 1100 m2 kantoorruimte, bouwkundig & interieur 2009 Toelichting Het betreft hier de herinrichting van een kantoorverdieping voor 70 medewerkers van de belastingdienst. De opgave was om de gebruiker op een organisatiegerichte manier te huisvesten. Hierbij wordt specifiek gekeken naar de werkzaamheden en werkcultuur van de betreffende organisatie en daarop wordt het ontwerp van de inrichting afgestemd. Werknemers hebben geen vaste werkplek, maar zoeken een werkplek die past bij de werkzaamheid die zij gaan uitvoeren. Over de afdeling wordt binnen bestaande structuur een grote diversiteit aan werkplekken gerealiseerd zoals loungewerkplekken, concentratieruimtes, standaard werkplekken, (tijdelijke) overlegplekken, etc. De bijzondere werkplekken worden door middel van een bouwkundig element met elkaar verbonden. Deze architectonische toevoeging heeft een informeel karakter en is gemaakt van natuurlijke materialen. In het ontwerp is zelfs een groene binnentuin opgenomen, die is ontworpen door een kunstenaar.

56

57 ZWARTE PAREL ROTTERDAM ZUID Opdrachtgever Programma Ontwerp voorgevel Ontwerp interieur Periode Rolf & Yffi van den Berg Woning en atelier Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc architecten Studio Rolf.fr Toelichting De verbouwing van een Rotterdamse kluswoning is ontaard in een architectonisch schouwspel, waarin wordt geëxperimenteerd met tijd en ruimte. De 100 jaar oude gevel, van een woning in gesloten bouwblok, is volledig geschilderd in een glimmende zwarte olie. Zowel het metselwerk, de kozijnen als de ramen van de bestaande voorgevel zijn in zijn geheel zwart geschilderd. Hierdoor ontstaat er als het ware een schaduw van de oorspronkelijke gevel. Deze schaduw is opgevat als een basislaag waarin op nieuwe plaatsen strakke RVS insnedes gemaakt zijn ten behoeve van raamopeningen. De plaats van deze insnedes is afgestemd op de behoefte vanuit de nieuwe indeling van de woning. Hierdoor ontstaat er een relatie tussen de oorspronkelijke voorgevel en de nieuwe invulling van de woning. De nieuwe invulling wordt ook aan de buitenzijde zichtbaar. In de zijgevel zijn drie nieuwe raamopeningen gemaakt zodat er ook licht vanuit het zuiden de woning binnenvalt. Omdat deze gevel geen onderdeel uitmaakt van de straatgevels van het gesloten bouwblok is hier gekozen voor een afwijkend materiaalgebruik in de vorm van kunstgras. De bestaande achtergevel met drie veranda s is gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke details. Rotterdam Zuid herbergt met dit nieuwe klushuis een zwarte parel...

58

59 KANTOOR HELDERGROEN HAARLEM Opdrachtgever Programma Periode Heldergoen Nieuw kantoor in Droste silo Toelichting Op de begane grond van de oude Droste-silo is ontwerpbureau Heldergroen gevestigd. Tussen de robuuste betonstructuur is een dynamisch kantoorconcept gerealiseerd, waarin het industriële karakter samengaat met een uiterst flexibel interieur. De werkplekken worden dagelijks omhoog gehesen, waardoor de ruimte na kantoortijd op verschillende manieren kan worden gebruikt: tentoonstellingen, clinics, lezingen of een goede party. De houten tafelbladen (vervaardigd uit oude telefoonpalen) hangen aan stoere lieren en rusten overdag op verrijdbare ladekastjes van verroest staal. De beweegbare onderdelen en industriële materialen verwijzen naar het oorspronkelijke gebruik van de silo en sfeer op de kade. Veel materialen zijn hergebruikt en in de directe omgeving gevonden. De open ruimte is aan drie zijden omsloten met glas. De transparantie gevel biedt exposure en een fantastisch uitzicht over het water en de historische binnenstad. De dichte zijde van het kantoor dient als facility-wall. Alle ondersteunende voorzieningen zijn in een witte sculpturale kastenwand opgenomen, die is vervaardigd van platgewalste autodeuren. Iedere avond verdwijnen alle computers in het witte akoestische plafondlandschap met LED verlichting. Alleen de achtergebleven stoelen op de zwarte betonvloer herinneren aan een hectische werkdag

60

61 optakelbare tafels plattegrond doorsnede BB doorsnede AA detail

62

63 WOONKERK UTRECHT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Prijzen Publicaties Particuliere opdrachtgever Thesis Bouw Nieuwegein Woonruimte met studieplek en badkamer Finalist Dutch Design Award 2008 Privaat Interieur The architectural award 2008, Archip Russia MARK dec.-jan : Brother where art thou? De Volkskrant dec. 07: Kloosterkapel als woonhuis AIT (Duitsland) nr. 3, 08: In Gottes Haus Designer (UK) nr. 93, 08: Immaculate Conception Interior Design (NY) maart 08: Church or State? De Architect nr. 3, 08: Inspirerende wedergeboorte BOB (Korea) nr. 50, 08: Chapel Utrecht Vivenda nr. 6, 08: Heilig huisje Design Today (India) nr. 35, feb. 08: Sacred Unity Domus (Russia) nov.-dec. 08 Toelichting Een oude Katholieke kapel is herbestemd tot één zeer ruimtelijke woning. Het karakter van de kleine kerk is behouden en waar mogelijk versterkt. Door de toevoeging van extra daklichten valt diffuus wit licht binnen en konden de gebrandschilderde ramen behouden blijven. Door de spierwitte afwerking komen de kleuren van het glas in lood extra tot leven op de vloeren en wanden.het balkon met het orgel is uitgebreid in de vorm van een organiserend object, dat in de ruimte is geplaatst. Dit element definieert de verschillende leefruimten. Door het hoekige object erg minimalistisch te houden ontstaat er een spannend contrast met de oorspronkelijke, zachte vormentaal van de kapel. Om vanuit binnen zicht te hebben op de stad is een enigszins brutale, abstracte versie van een glas in lood raam achter het altaar gemaakt.

64

65 NIEUWBOUW TORENAPPARTEMENTEN MEYSTERS BUITEN Opdrachtgever Aannemer Programma Periode vof. Meysters Buiten VORM bouw 16 appartementen van 120 m heden Toelichting Aan de zijde van het Merwedekanaal krijgt het SOL-complex een voorplein aan het hier gelegen sluizencomplex. Op het plein komt een door Zecc ontworpen markant gebouw dat een aparte positie inneemt. De ronde vorm en het materiaalgebruik van het gebouw zijn geïnspireerd op de metalen opslagtanks, die zich ooit op deze plek bevonden als onderdeel van de oude Soja fabriek. De woningen hebben riante uitwaaierende balkons en een geweldig uitzicht over park Oog in Al, het water en het monumentale Cereol gebouw.

66

67 SPOORHUIS SANTPOORT Opdrachtgever Aannemer Programma Periode Particulier Tervoort egmond Woonhuis Toelichting Het project betreft de transformatie en uitbreiding van een spoorhuisje naast station Santpoort-Noord. Het spoorhuis wordt aan de ene zijde begrenst door de spoorlijn tussen Amsterdam en IJmuiden en aan de andere zijde door het nationaal park Zuid Kennemerland. Het contrast tussen de kaarsrechte metalen rails en de zachtheid van het duinlandschap vormt de basisgedachte voor de metamorfose van dit spoorhuis. De hardheid van staal, beton en glas tegenover wuivend helmgras, schelpjes en hout. Aan de oostzijde is een volume toegevoegd met de entree en de living. Onder dit volume bevindt zich een slaapgedeelte met badkamer. Door de uitbreiding smal en langgerekt te maken is een intieme patio aan de zuidzijde gemaakt, afgedekt met schelpen. Aan de westzijde is de uitbreiding in de breedte georiënteerd. Deze eetruimte is gekoppeld aan de keuken in het oude spoorhuisje. In het spoorhuis ontstaan spannende omkeringen tussen binnen en buiten. De buitenzijde van het spoorhuis is het interieur van de eetkamer en de patio lijkt eigenlijk vooral een binnenruimte. Oude elementen en nieuwe toevoegingen wisselen elkaar verrassend af. Harde materialen ontmoeten de zachte sferen van het oude huisje. In het interieur wordt deze afwisseling voorgezet. Designklassiekers gecombineerd met gevonden voorwerpen, een Perzisch tapijt op het harde onbehandelde beton, een surfplank naast de eettafel en een reeks opmerkelijke planten door het hele spoorhuisje

68

69 1 Berging 6 Woonkamer 2 Slaapkamer 7 Keuken 3 Badkamer 8 Eetkamer 4 Speelkamer 9 Terras 5 Entree Kelder doorsnede AA Berging 2 Slaapkamer 7 Keuken 8 Eetkamer 9 Terras Begane grond Eerste verdieping doorsnede BB

70

71

72

73 DRENTS ARCHIEF titel opdrachtgever projectteam aannemer programma opdracht periode Herinrichting & uitbreiding Drents Archief 3.0 Rijksgebouwendienst Bart Kellerhuis, Marnix van der Meer, Steven Nobel, René de Korte, Roy van Maarseveen, Tom Leerkes, Sien Wittevrongel, Elise Bylo, Kathy Vanhoenacker Brands Bouwgroep B.V. Inpassing publieksfuncties en kantoorfuncties in rijksmonument (3300 m2) Reorganisatie bouwkundig, restauratie, herinrichting vast & los meubilair, uitbreiding met nieuwbouw entreegebouw, tuinontwerp Oktober 2012 In 2010 werd Zecc Architecten via een Europese aanbesteding geselecteerd voor de uitbreiding en renovatie van het Drents Archief te Assen. Twee jaar later levert Zecc haar eerste openbare gebouw op: Het rijksmonument is flink uitgestoft, volledig gereorganiseerd en voorzien van een fonkelnieuwe entree aan de singel. Aanleiding voor het plan is het op een nieuwe manier toegankelijk maken van archiefmateriaal. In het Drents Archief 3.0 vind je geen kaartenbakken meer met vergeelde stamboomgegevens, maar navigeer je digitaal door foto s, oude kaarten en filmmateriaal. Je kunt zoeken op tijd en plaats of zelf teksten inspreken bij het gevonden materiaal om oude verhalen weer levend te maken. Een belangrijk doel is een toegankelijk archief voor een breed publiek: voor jong en oud, voor grote groepen, voor archief-snackers en diepgravers. Het monumentale gebouw had vóór de verbouwing een zeer gesloten karakter en werd ontsloten via een klein torentje aan de Brink van Assen. Met een nieuw entreepaviljoen aan de andere zijde is het gebouw toegankelijk en uitnodigend geworden. Door de complete omkering van de routing en het bijbehorende programma is het oude gebouw letterlijk in deze tijd geplaatst. De parelwitte entree is al vanaf het station aan de singelzijde zichtbaar en is bereikbaar via de nieuwe archieftuin of het naastgelegen Museumlaantje. Een lang meanderend pad brengt je tot de adembenemende entree. Via deze futuristische tijdmachine betreedt je het oude archiefgebouw en ontvouwt zich de geschiedenis.

74

75

76

77

78

79 Marnix van der Meer (geb. 72) Steven Nobel (geb. 81) Bart Kellerhuis (geb. 78) Oprichter/directeur/architect bna Directeur/architect Directeur/architect Opleidingen Academie van Bouwkunst Amsterdam HTS Bouwkunde Utrecht SBA Architect, Lid BNA, Opleidingen Academie van Bouwkunst Amsterdam TU/e HTS Bouwkunde Utrecht SBA Architect, Opleidingen Academie van Bouwkunst Amsterdam HTS Bouwkunde Arnhen-Nijmegen SBA Architect, Ervaring Meyer & Van Schooten Architecten Overig Lid commissie Welstand & Monumenten, s Hertogenbosch Lid ledenraad Bond van Nederlandse Architecten Jurylid BNA gebouw van het jaar 2012 Gastdocent & examinator Academie van Bouwkunst, Amsterdam Afstudeerbegeleiding Academie van Bouwkunst, Arnhem / Amsterdam & TU Eindhoven Overig Afstudeerbegeleiding HTS Arnhem Ervaring Architecten- en restauratiebureau Rappange & Partners, Amsterdam 04-07

80 Het team ing. René de Korte (technisch) ontwerper BIM ing. Roy van Maarseveen (technisch) ontwerper BIM Riekie Brokking Stagiair interieurarchitectuur, marketing en publicatie Job Kerklaan Stagiair tekenaar/maquettebouw De directie van Zecc Architectem BV bestaat uit een driemanschap. In 2002 is het bureau door Marnix van der Meer opgericht en vanaf 2012 leidt hij het bureau samen met Bart Kellerhuis en Steven Nobel. Vanuit een sterke basis werkt Zecc als enthousiast team aan heldere, duurzame gebouwen met hoge belevingswaarde.

81 Selectie van projecten woningen herontwikkeling Kop van Oost Studie herbestemming telefooncentrale Amsterdam Herbestemming verffabriek tot woonhuis Rotterdam Studie starterswoningen Rotsoord Utrecht Herbestemming Kerk tot woning Amersfoort 45 woonzorgwoningen Weijerstaete Boxmeer Verbouwing Spoorhuis Santpoort 2011 Verbouwing villa Duinlaan Den Haag 93 woningen Weijerstaete Boxmeer Verbouwing rijwoning Bouwstraat Utrecht 16 appartementen Meysters Buiten Utrecht 42 woningen Esveldstraat Utrecht Verbouwing pand Amsteldijk Amsterdam Herbestemming monumentaal koetshuis Breukelen 12 woningen Noordermeent Hilversum Gevel NH Hotel Utrecht Herinrichting Kliniek OLCD Papendrecht Verbouwing herenhuis Maliebaan Utrecht Multifunctionele plint GAK gebouw Amsterdam 2010 Herbestemming watertoren Lutten Nieuwbouw Villa Groenekan Herbestemming Watertoren Roermond Europese aanbesteding Drents Archief Assen Herinrichting belastingdienst Delft 2009 Kantoor Heldergroen Haarlem Energieneutraal monument Driebergen Herinrichting / verbouwing belastingkantoor Utrecht Transformatieplan voor watertoren Almelo Bouw / verbouwing atelier Utrecht Herbestemming gymzaal naar wonen Utrecht Gevelstudies Pastoefabriek Utrecht kadewoningen te Groningen Nieuwbouw villa Vathorst Herbestemming watertoren St. Jansklooster Verbouwing Jan Luijkenstraat Amsterdam 12 herenhuizen Hilversum 18 studiowoningen Vathorst 2007 Meervoudige opdracht Piet Kerkhof Leiden 36 studio s Homeruskwartier 16 grondgeb. woningen Homeruskwartier Almere 28 woningen Waterrijk Eindhoven Torenramen watertoren Soest Nieuwbouw woonhuis Soest Herbestemming St. JacobusKerk te Utrecht 2006 Studie Brepols Turnhout i.s.m Meyer & Van Schooten Stedenbouwkundige studie Schoolweg Austerlitz Meervoudige opdracht 110 woningen Nijmegen Stedenbouwkundige studie Jutfasepunt Ruimtelijke ontwikkelingsvisie Dukdalf Harlingen Herbestemming loods naar wonen Utrecht Herbestemming kerk naar wonen Utrecht Ruimtelijke ontwikkelingsvisie Rotsoord Utrecht waterwoningen Vathorst Amersfoort Verbouwing woonhuis Amersfoort 50 woningen en 10 appartementen Leeuwarden Studie ontwikkelingsvisie Blauwe Berg Hoorn Studie naar Face-lift flats Overvecht Utrecht Herbestemming kerk naar kantoren Dieren Nieuwbouw woonhuis Vriezenveen 2004 Uitbreiding en dakterras Grasstraat 8 Utrecht Transformatie woonhuis Zandhofsestraat 103 Studie naar herbestemming Loods Balijelaan Studie naar herbestemming kantoorruimte Utrecht Nieuwbouw 25 kadewoningen Eemskanaal Groningen Interieur kantoor Biltstraat Utrecht 2003 Almeerderstrand / Almere Poort: Meesterproef 2003 Nieuwbouw vrijstaande woning Almelo Verbouwing monumentaal woonhuis te Amsterdam Meervoudige opdracht voor 51 woningen Rotterdam Herbestemming school naar appartement Utrecht Herbestemming opslagruimte naar wonen 2002 Herbestemming watertoren Soest naar wonen

82 Prijzen 2012 Finalist AIT-awards (tweede plaats) project: Zwarte Parel Rotterdam 2011 Architect van het jaar (categorie small) BNA Gebouw van het jaar regio Delta Project: Zwarte Parel Rotterdam BNA Gebouw van het jaar regio Noord-West/Centrum Project: Energieneutraal Monument Driebergen BNA Gebouw van het jaar eervolle vermelding Project: Kadewoningen Groningen LAi Award Project: Zwarte Parel Rotterdam Dutch Design Awards Public Award Project: Zwarte Parel Rotterdam 2008 VM Zinc Trophy Parijs Project: Nieuwbouw woonhuis Vriezenveen Finalist Dutch Design Awards Project: Woonkerk Utrecht Archip architectuur award Rusland Project: Woonkerk Utrecht 2006 European Plaster Award, European Conference of Leading Architects: Honourable Mention Project: Herbestemming opslagruimte tot woning Tentoonstellingen en lezingen 2012 Lezing in Ruhr University Bochum (D) Lezing herbestemming TU Eindhoven Lezing herbestemming Stuttgart (D) 2011 Lezing in Utrechts Architectencafé 2010 Expositie de Staatslieden verlangen in Aorta 2007 Lezing in Utrechts Architectencafé Expositie Barcelona: 44 Young Architects Expositie jonge architectenbureaus uit Utrecht in Aorta 2006 Expositie Museum Hilversum: Het geluk van de tuin Expositie Architectuurcentrum RAIA Zecc op de woonbeurs met twee Twentse villas 2005 Expositie in museum de Paviljoens Almere 750 dagen Zecc architecten: Piepschuim in de Stad Expodium: Ruimtelijke interventie in woongebouw Rietveld 2004 Watertorenprijs: Prijs voor beste herbestemming Project: Herbestemming Watertoren Soest tot woonhuis

83

SPOORHUIS SANTPOORT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

SPOORHUIS SANTPOORT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E SPOORHUIS SANTPOORT titel opdrachtgever Architect Vast interieur & styling los interieur & styling aannemer programma periode situatietekening Spoorhuis Santpoort particuliere opdrachtgever Zecc Architecten

Nadere informatie

DRENTS ARCHIEF ASSEN G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

DRENTS ARCHIEF ASSEN G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E DRENTS ARCHIEF ASSEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma opdracht periode Herinrichting & uitbreiding Drents Archief 3.0 Rijksgebouwendienst Bart Kellerhuis, Marnix van der Meer, Steven

Nadere informatie

WOONKERK XL UTRECHT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma

WOONKERK XL UTRECHT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma WOONKERK XL UTRECHT titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma Herbestemming kerk tot één ruime woning te Utrecht Particuliere opdrachtgevers Marnix van der Meer, Bart Kellerhuis,

Nadere informatie

WOONKERK XL G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

WOONKERK XL G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E WOONKERK XL opdrachtgever categorie programma oppervlakte projectteam aannemer losse inrichting periode locatie particulier transformatie, interieur woning 475 m 2 Marnix van der Meer, Bart Kellerhuis,

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, Rene de Korte Heijmans Bouw 66 grondgebonden woningen

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid zwarte parel rotterdam ZUID titel ontwerp voorgevel ontwerp interieur programma periode Zwarte Parel Rotterdam Zuid Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten Studio Rolf.fr woning en atelier 2008-2010 Maatschappelijke

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN

ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN ENERGIENEUTRAAL MONUMENT DRIEBERGEN titel opdrachtgever externe projectleiding projectteam Zecc periode bijzonderheden Energie 0 monument, Particulier / stichting duurzaam renoveren van historische gebouwen

Nadere informatie

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT titel opdrachtgever projectteam aannemer gevel programma periode 16 Torenappartementen Meyster s Buiten te Utrecht VOF Meyster s Buiten: Heijmans, Blauwhoed

Nadere informatie

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E nieuwe ideeën voor oude gebouwen Woonwatertoren soest Woonwatertoren te Soest, Rijksmonument Woonwatertoren soest Exterieur Interieur Woonwatertoren soest Gevel stond op instorten Woonwatertoren soest

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM STUDIO HELDERGROEN HAARLEM titel opdrachtgever ontwerpteam programma oplevering Studio Heldergroen Droste silo Haarlem Heldergroen Eerlijke Communicatie Zecc Architecten, Heldergroen, Vrolijk Multifunctionele

Nadere informatie

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG De dakopbouw aan de Zuiderparklaan bestaat uit een woon-, slaap- en badruimte met daaraan twee terrassen gelegen. Het terras aan de slaapkamer is op de ochtendzon georiënteerd

Nadere informatie

Appartementencomplex Hoflaan. inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR. PEÑA architecture

Appartementencomplex Hoflaan. inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR. PEÑA architecture 2 1 Appartementencomplex Hoflaan inzendingen ARC 2015 - INTERIEUR PEÑA architecture 0 Project informatie: Project: Appartementen complex Hoflaan Adres: Hoflaan 60, 3062 JJ, Kralingen in Rotterdam Opdrachtgevers:

Nadere informatie

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland

ARC Detail Erkerhuis#1. Offingawier, Friesland ARC Detail Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Erkerhuis#1 Offingawier, Friesland Het erkerhuis heeft een zadelkap en is met zijn erkerhoofdvorm toegesneden op de locatie: een kavel aan de hoofdweg van

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - projectdocumentatie Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - ZIERIKZEE Locatie Oude Haven 17, Zierikzee Oplevering bouwkundig Januari 2016 Netto oppervlakte ca.120m2 Architect Tim de

Nadere informatie

transformatie voorgevel voor transformatie achtergevel voor transformatie

transformatie voorgevel voor transformatie achtergevel voor transformatie villa aan de dijk Ten Noorden van Rotterdam staat de vrijstaande villa aan een sloot op een oude dijk. Aan de voorzijde lijkt het gebouw een 1-laagse bungalow uit de jaren 60 en oogt ingetogen in het heterogene

Nadere informatie

Project Interieur woonhuis In opdracht van particulier Plaats Rotterdam Ontwerp 1997 Realisatie 1997 Uitvoering door Monster Meubel BV

Project Interieur woonhuis In opdracht van particulier Plaats Rotterdam Ontwerp 1997 Realisatie 1997 Uitvoering door Monster Meubel BV Verbouwing van een keuken met toevoeging van enkele kasten. Uitgangspunt bij het ontwerp is dat klassiek en modern een harmonieus geheel kunnen vormen. De keuken is geheel uitgevoerd in wit gelakt mdf

Nadere informatie

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 74 75 Houtwalhofjes Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 opdrachtgever Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Almere. supervisor Urbis bureau voor stadsontwerp, Rotterdam aannemer van Zwol,

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl

schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl Hoge schuurvilla schipperdouwesarchitectuur Thuiskomen op het knooperf wordt een bijzondere

Nadere informatie

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten www.kavelsgorssel.nl Smits van Waesberghe Makelaars Hoofdstraat 39b 7213 CP Gorssel Telefoon (0575) 49 20 80 info@svwmakelaars.nl www.svwmakelaars.nl Waar dorp en veld elkaar ontmoeten Thoma Makelaars

Nadere informatie

Huis Pinck-Heerkens Verbouwing van de voormalige drukkerij Van Het Vrije Volk en Arbeiderspers tot een particulier woonhuis gelegen in een binnenhof

Huis Pinck-Heerkens Verbouwing van de voormalige drukkerij Van Het Vrije Volk en Arbeiderspers tot een particulier woonhuis gelegen in een binnenhof Huis Pinck-Heerkens Verbouwing van de voormalige drukkerij Van Het Vrije Volk en Arbeiderspers tot een particulier woonhuis gelegen in een binnenhof tussen de Keizers- en Prinsengracht in Amsterdam BogermanDill

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Woerden Stadshart Woerden, 1500 m winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Opdrachtgever: Multi Development Ontwerp: 003 Uitvoering: 006 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat

Nadere informatie

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS opdrachtgever categorie programma oppervlakte projectteam aannemer interieur / styling periode locatie BOEi (herbestemming/casco), EVE (bouwkunding interieur) transformatie

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

gevels_maria.pdf :20:37

gevels_maria.pdf :20:37 Het Rooms Katholieke ziekenhuis Mariastichting is gesticht door de Congregatie der Zusters Franciscanessen van Salzkotten. Op 15 september 1896 kochten zij voor 39 duizend gulden een kleine hectare grond

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum

Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum Door Wim Westinga Opdrachtgever: Dudok Wonen Architect: Inbo Architecten BNA Woudenberg, Projectarchitect: Wim Westinga Aannemer: Slokker Bouwgroep

Nadere informatie

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015 Villa RV Beesel, 2015 Adres: Bussereindseweg 10, 5954 CH, Beesel NL Programma: Villa Oplevering: mei 2015 Architect: Dreessen Willemse Architecten Projectteam: Lars Dreessen, Rob Willemse, Léon Habets,

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

HERENBOSSTRAAT 4 SCHAGEN 465.000 k.k. www.herenbosstraat4.nl Herenbosstraat 4, Schagen Vrijstaand en gelijkvloers wonen, praktijk of kantoor aan huis, 5 kamers, luxe keuken, royale badkamer, dakterras,

Nadere informatie

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG

HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG HERBESTEMMING POLYGONALE LOODS TILBURG opdrachtgever projectteam inrichting/styling aannemer programma oppervlakte opdracht periode BOEi (herbestemming/casco), EVE (bouwkunding interieur) Marnix van der

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Bossche School woning Rosmalen 150 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Bossche School woning van der Laan In 1956 heeft de architect Nico van der Laan

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

Groenendael Makelaardij B.V K.K. Anna Lindhlaan HT Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden

Groenendael Makelaardij B.V K.K. Anna Lindhlaan HT Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP Anna Lindhlaan 7 3446 HT Woerden Groenendael Makelaardij B.V. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden 0348-416886 info@gmwoerden.nl gmwoerden.nl 895.000 K.K. Ruime woonkamer

Nadere informatie

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 Appartement Vester uitbreiding interieur, Amsterdam Programma: een extra verdieping van 50 m2 met werkkamer, een extra ouderslaapkamer en badkamer, een vernieuwde keuken

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp. HuisTuinHuis Willemstad. bureau sla

Voorlopig Ontwerp. HuisTuinHuis Willemstad. bureau sla Voorlopig Ontwerp HuisTuinHuis Willemstad bureau sla Colofon project: HuisTuinHuis verbouwing woonhuis Willemstad opdrachtgever: privaat ontwerp: bureausla stedenbouw landschap architectuur Tussen de Bogen

Nadere informatie

exclusief wonen Volmaakt en stoer

exclusief wonen Volmaakt en stoer Volmaakt en stoer De statige, witte woning trekt direct de aandacht. De houten voordeur en zwarte kozijnen staan in schril contrast met de smetteloos witte muren. De woning heeft een stoer karakter door

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

EUROBIOSCOOP HILVERSUM

EUROBIOSCOOP HILVERSUM EUROBIOSCOOP HILVERSUM titel opdrachtgever projectteam bouwmanagement programma opdracht periode Herbestemming Eurobioscoop Hilversum Teus Kroon Marnix van der Meer, Redmer Weijer, Roy van Maarseveen,

Nadere informatie

Bouw mee aan Kaap West

Bouw mee aan Kaap West Bouw mee aan Kaap West in de Houthaven, Amsterdam Kaap West is een uniek woonproject in de Houthavens in Amsterdam, waarin u zelf bepaalt hoe uw droomwoning er uit ziet. Het project wordt gerealiseerd

Nadere informatie

Utrecht Bouwnummer -ong

Utrecht Bouwnummer -ong Utrecht Bouwnummer -ong Vraagprijs: 395.000 vrij op naam Omschrijving Utrecht - Bouwnummer -ong TUINHOF BLAUCAPEL Wonen in Tuindorp-Oost in de wijk Noordoost is luxe en rustig wonen in een groene omgeving

Nadere informatie

Wijnstraat 180 Dordrecht

Wijnstraat 180 Dordrecht Dordrecht Vraagprijs 695.000 Type woning havenpand/herenhuis 19 e eeuw Inhoud ca. 900 m 3 Woonopp. ca. 265 m 2 eigen grond 70 m 2 Dakterras ca. 41 m 2 (W) Aantal kamers 7 Oplevering in overleg Soms komen

Nadere informatie

BOOGLIJDERSGASTHUIS Rijksmonumentaal wonen

BOOGLIJDERSGASTHUIS Rijksmonumentaal wonen BOOGLIJDERSGASTHUIS Rijksmonumentaal wonen E C P B A G evarieerd wonen Het Ooglijdersgasthuis heeft oog voor iedereen D Het Ooglijdersgasthuis bestond vanuit de historie uit drie bouwdelen. En daar komen

Nadere informatie

GROUNDED ARCHITECTURE HOE WERKT ZECC? DOEL SCHAALNIVEAUS G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

GROUNDED ARCHITECTURE HOE WERKT ZECC? DOEL SCHAALNIVEAUS G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E GROUNDED ARCHITECTURE Een boom is zo sterk als zijn wortels diep zijn. Voor onze architectuur geldt hetzelfde. Bij Zecc werken we vanuit drie grondbeginselen: wat wij bouwen moet functioneel zijn, ontwikkeld

Nadere informatie

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG In Ypenburg is AAARCHITECTEN benaderd voor het ontwerp van verschillende woningtypen. In het stedenbouwkundig plan van FARO en

Nadere informatie

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to

Ten Dam De Leeuw Architecten. De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten De boerderij: een nieuwe to Ten Dam De Leeuw Architecten is een dynamisch bureau dat zich bezighoudt met architectuur, stedenbouw, landschap en interieur. Het is altijd op

Nadere informatie

Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie!

Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie! Een geweldig appartement op de 4 de en 5 de verdieping op een top locatie! Prinseneiland 75-M in Amsterdam Algemeen: Op het rustige Prinseneiland met het bruisende centrum van Amsterdam om de hoek is dit

Nadere informatie

DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK

DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK ARCHITECTEN 6 8 10 12 14 DAKOPBOUW SCHEVENINGEN Nieuwe dakopbouwen in PELLENAERSTRAAT EN JONGE- NEELSTRAAT, SCHEVENINGEN 16 18 20 22 24 26 HARTEVELTSTRAAT GEVERS DEYNOOTWEG

Nadere informatie

WONEN IN HOF BERLAGE

WONEN IN HOF BERLAGE WONEN IN HOF BERLAGE Berlagestraat WONEN IN HOF BERLAGE 54,8m² 94,8m² 3 96,m² 4 96,7m² 5 96,7m² 6 96,4m² 7 96,m² 8 95,9m² 9 04,m² 0 7,m² 66,9m² 69,9m² 3 7,8m² 4 97,m² Koudekerkseweg Willem Klooslaan Niet

Nadere informatie

LOUIS CHRISPIJNSTRAAT PC ALMERE VRAAGPRIJS k.k.

LOUIS CHRISPIJNSTRAAT PC ALMERE VRAAGPRIJS k.k. LOUIS CHRISPIJNSTRAAT 15 1325 PC ALMERE VRAAGPRIJS 730.000 k.k. Vrijstaande villa aan de rand van Filmwijk Almere Stad Fotopresentatie algemene informatie plattegronden kadastrale kaart Alle opgegeven

Nadere informatie

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT Concept B &B RECREATIELOFT LOFT WONINGEN TUIN STEIGERWONINGEN Concept De Eendracht is een prachtig industrieel gebouw dat we willen transformeren naar Cooperatief woongebouw.

Nadere informatie

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3.1. Inleiding De bebouwingsregels voor Rietwijk dienen een aantal doelen. In de eerste plaats moeten de regels recht doen aan de uitgangspunten van het Masterplan.

Nadere informatie

Project 179 Huize Vreeburg

Project 179 Huize Vreeburg Project 179 Huize Vreeburg Dorpsstraat 66, Rosmalen Oprachtgever: SonderJansen, Rosmalen april 2011 - maart 2014 Landschapsarchitect: Anne Laansma, Esch Ontwerp tafels: Roderick Vos, s-hertogenbosch Fotograaf:

Nadere informatie

OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht. Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst)

OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht. Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst) OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst) Oorsprongpark introductie Het Oorsprongpark, vernoemd naar buitenplaats De Oorsprong die aan

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark!

Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark! Wonen in een oude school aan het Prins Hendrikpark! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Doe je mee? Floris Versterstraat 11 Bennebroekstraat 11 Floris Versterstraat 10 ZELFBOUW IN DE AANBIEDING Transformatie

Nadere informatie

KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE. BiermanHenketarchitecten

KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE. BiermanHenketarchitecten KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE 2016 BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2014-2015 Oplevering juni 2016 Opdrachtgever GGD IJsselland Adviseurs NV Maatschappelijk Vastgoed (projectmanagement) EWZ adviseurs (installatieadviseur)

Nadere informatie

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k.

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k. TE KOOP Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem Vraagprijs: 850.000 k.k. www.reliplan.nl 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Berkenstraat 10 Haarlem. Perceel perceel 330 m² Oppervlakte

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

Nieuw Leyden Stadswoning veld 41 kavel 03

Nieuw Leyden Stadswoning veld 41 kavel 03 Nieuw Leyden Stadswoning veld 41 kavel 03 MARIJE en DONALD OPLEVERING NOVEMBER 2013 DONALD OSBORNE ARCHITECT WWW.DONALDOSBORNE.NL INFO@DONALDOSBORNE.NL 06 27 137 506 INHOUD PROJECT INFORMATIE TOELICHTING

Nadere informatie

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA VILLA TERRE NEUVE - BRUMMEN 07-10-2009 STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA PEGASUSSTRAAT 7-2516AR DEN HAAG - TEL: 070-3222757 - INFO@STUDIOSCHAEFFER.NL STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA Pegasusstraat 7 2516

Nadere informatie

Het Element. Een nieuwe intieme wijk. Hoe ruim wil je het hebben? Een kwestie van kiezen. www.hetelement-zeewolde.nl

Het Element. Een nieuwe intieme wijk. Hoe ruim wil je het hebben? Een kwestie van kiezen. www.hetelement-zeewolde.nl Een nieuwe intieme wijk Hoe ruim wil je het hebben? Een kwestie van kiezen www.hetelement-zeewolde.nl 2 Voel je thuis in Inhoud 3 4 Locatie 6 Architectuur 8 Woningtypes 12 Opties 14 Duurzaamheid 16 Contact

Nadere informatie

Wonen in De Kapel van Tuin van Noord. 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4)

Wonen in De Kapel van Tuin van Noord. 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4) Wonen in De Kapel van Tuin van Noord 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4) Hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Ubbo Emmiussingel 63, Groningen

Ubbo Emmiussingel 63, Groningen Ubbo Emmiussingel 63, Groningen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 1.475.000 k.k. Aangeboden sinds 08-08-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering nee

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T

STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/ ANTWERP - BELGIUM T 1 STUDIO FARRIS ARCHITECTS BVBA KORTE KLARENSTRAAT 4/4 2000 ANTWERP - BELGIUM STUDIO@STUDIOFARRIS.COM T + 32 3 237 64 18 WWW.STUDIOFARRIS.COM BTW BE0807 219 251 2 STABLE Studio Farris Architects heeft

Nadere informatie

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT PASSEERDERSGRACHT SCHETSONTWERP VOOR EEN TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT WWW.DONALDOSBORNE.NL 21 IMPRESSIE ACHTERGEVEL BEELD VAN DE TUINKAMER

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST MIJN EIGEN STRAAT TYPE A 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST Door te luisteren, door samen te kijken naar mogelijkheden en oplossingen en door partijen samen te brengen is er

Nadere informatie

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST MIJN EIGEN STRAAT TYPE C1 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST MIJN EIGEN STRAAT Wonen naar eigen smaak! Zo persoonlijk kan wonen zijn Mijn eigen straat is een nieuwbouwproject

Nadere informatie

Te koop: Baan 2A te Warmond Schitterend geschakeld herenhuis in het centrum van watersportdorp Warmond

Te koop: Baan 2A te Warmond Schitterend geschakeld herenhuis in het centrum van watersportdorp Warmond Te koop: Baan 2A te Warmond Schitterend geschakeld herenhuis in het centrum van watersportdorp Warmond Vrijblijvende projectinformatie: Conduct Vastgoed BV te Warmond Algemeen Op een zeer markante en centraal

Nadere informatie

Appartementengebouw Cinus

Appartementengebouw Cinus Appartementengebouw Cinus Cinus Appartementen gebouw Cinus Uit de analyse van het kruispunt (Spuikomweg - Coosje Buskenstraat - Spuistraat) blijkt dat het nu wordt gevormd door 5 koppen. Vier monolithische

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Een voormalige koeien-

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

Romkeslaan 16 - Leeuwarden Vraagprijs 294.000,-- kosten koper

Romkeslaan 16 - Leeuwarden Vraagprijs 294.000,-- kosten koper Romkeslaan 16 - Leeuwarden Vraagprijs 294.000,-- kosten koper Omschrijving Romkeslaan 16 - Leeuwarden Op loopafstand van de historische binnenstad van Leeuwarden, op een leuke plek aan het riviertje "De

Nadere informatie

ARC Detail Erkerhuis#2. Midlaren, Groningen

ARC Detail Erkerhuis#2. Midlaren, Groningen ARC Detail Erkerhuis#2 Midlaren, Groningen Erkerhuis#2 Midlaren, Groningen naam opdrachtgever: particulier projectarchitect: Haiko Meijer projectteam: René Harmanni realisatie: augustus, 2017 adres: Groningerstraat

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Huize Vreeburg Rosmalen 179

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Huize Vreeburg Rosmalen 179 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Huize Vreeburg Rosmalen 179 Huize Vreeburg In Rosmalen op de hoek van de samenkomst van twee historische dorpslinten,

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Saxion Hogeschool Enschede

Saxion Hogeschool Enschede De nieuwbouw voor Saxion op de locatie van het gesloopte Natuurhistorisch Museum, vormt de laatste schakel in de stadscampus voor de Hogeschool Saxion. Deze locatie is een van de mooiste van, langs een

Nadere informatie

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes

215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes 215 Hoofdweg renovatie 2 blokken portiek woningen 45 etage woningen, 15 maisonnettes VILLANOVA architecten, Rotterdam, 2012 zesxzes visuele communicatie - Nieuwe voorgevels, vanaf de hoek aan de Postjeskade

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART!

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ Oostgaag 51, Maasland Het buitengebied tussen Schipluiden en Maasland heeft prachtige vergezichten tot de Haagse en Rotterdamse skyline aan toe; tussen de boerderijen staat deze moderne doch karakteristieke

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Langgevelboerderij Walikerplein 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Langgevelboerderij Walikerplein Een voormalige koeien- en paardenstal, behorend

Nadere informatie

Woon-Werk jaren-30 Villa

Woon-Werk jaren-30 Villa Woon-Werk jaren-30 Villa OOSTERBEEK Prins Bernhardweg 18 Vraagprijs 875.000 K.K. 0317-844639 contact@degelderschemakelaar.nl degelderschemakelaar.nl 2 De Geldersche Makelaar B.V. JAREN 30-VILLA Onder architectuur

Nadere informatie