Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM"

Transcriptie

1 Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit.

2 Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige onvolkomenheden of fouten in deze uitgave. De handleiding is uitdrukkelijk niet bedoeld ter nadere invulling of toelichting op de algemene voorwaarden. Derhalve kunnen er geen rechten aan ontleend worden. juli 2014, CAIW Diensten B.V. Deze handleiding is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Mocht u onverhoopt toch een fout ontdekken dan vragen wij u vriendelijk of u dit aan ons door wilt geven.

3 WELKOM BIJ CAIWAY Hartelijk dank voor uw keuze voor het Alles-in-1 HD pakket van Caiway. Aan de hand van eenvoudige stappen kunt u zelf de onderdelen van uw Caiway pakket installeren. 1. Voorbereiding 2. Internet 3. Telefonie 4. HD Televisie Heeft u hulp nodig bij het installeren? Voor hulp bij installeren kunt u gebruikmaken van: 1. Onze erkende installatiepartner Schuuring. Om een afspraak te maken bel ( 0,15 per minuut) op werkdagen tussen en uur. Kijk voor de prijzen op 2. Studentaanhuis.nl. Om een afspraak te maken bel ( 0,60 per gesprek) op werkdagen tussen tot uur. Voor overige vragen kunt u terecht bij de Caiway Klantenservice , gratis voor telefonieklanten van Caiway via 1200.

4 STAP 1: CONTROLEER DE INHOUD VAN UW PAKKET (HD-ONTVANGER) Heeft u een HD-ontvanger? dan ziet uw installatiepakket er als volgt uit: Modem HD-ontvanger Afstandsbediening Netsnoer Coax-kabel Scart-kabel HDMI-kabel Coax-kabel Netwerkkabel (UTP) Splitter Adapter Smartcard (optioneel) Controleer de inhoud van de dozen in uw installatiepakket. Is uw pakket niet compleet? Neem dan contact op met de Caiway Klantenservice.

5 STAP 1: CONTROLEER DE INHOUD VAN UW PAKKET (CI+ CAM) Heeft u een CI+ CAM? dan ziet uw installatiepakket er als volgt uit: Netsnoer Coax-kabel CI+ CAM insteekmodule Modem Netwerkkabel (UTP) Splitter Smartcard Controleer de inhoud van de dozen in uw installatiepakket. Is uw pakket niet compleet? Neem dan contact op met de Caiway Klantenservice.

6 STAP 2: CONTROLEER UW HOOFDAANSLUITING Zoek uw hoofdaansluiting op. Is uw woning gebouwd vóór 1985? Uw hoofdaansluiting zit waarschijnlijk in de woonkamer en heeft 2 aansluitingen. De aansluiting met het label TV zullen we gebruiken voor de verdere installatie. Is uw woning gebouwd ná 1985? Uw hoofdaansluiting zit waarschijnlijk in de meterkast en heeft 1 aansluiting. Ziet uw hoofdaansluiting er anders uit dan hierboven is afgebeeld? Het kan zijn dat u een driepuntsaansluiting heeft. Het modem moet in dat geval op de data-poort worden aangesloten. Neem voor vragen contact op met de Caiway Klantenservice.

7 STAP 3: LEG DE BINNENHUISKABELS AAN Vanaf uw hoofdaansluiting moet u zelf kabels aanleggen (indien nog niet aanwezig): Een coax-kabel naar de plaats waar uw televisie staat. Een telefoonkabel vanaf het modem naar de plaats waar uw telefoon staat. Een netwerkkabel vanaf het modem naar de plaats waar uw computer staat. Kabels Voor een storingsvrij signaal is een goede kwaliteit van de kabels en componenten (splitters, connectoren of versterkers) van groot belang. Telefoonkabel Netwerkkabel Coax-kabel HDMI-kabel Slecht signaal wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door gebreken aan de kabels in huis. Vermijd knikken in de Hoofdaansluiting kabel en koop goede kwaliteit onderdelen met het Kabel Keurmerk (zie ook Splitter HD-ontvanger Computer Modem Televisie Overzicht van de installatie (HD-ontvanger) Kabellengte Koop kabels op de juiste lengte. Koppelen van twee of meer coax-kabels aan elkaar vermindert namelijk de signaalkwaliteit. Voor een goed signaal is het belangrijk dat de kabels zo kort mogelijk zijn (niet langer dan 10 meter). Als u toch een langere coax-kabel nodig heeft, plaats dan een goede versterker zo dicht mogelijk bij uw hoofdaansluiting. Een versterker moet u meestal ook op een stopcontact aansluiten. Telefoonkabel Coax-kabel Netwerkkabel Splitter Modem Computer Overzicht van de installatie (CI+ CAM) Televisie

8 STAP 3 (VERVOLG): LEG DE BINNENHUISKABELS AAN 1. Plaats de bijgeleverde splitter in de TV-ingang van de hoofdaansluiting. 2. Sluit een coax-kabel voor televisie aan: Staat uw televisie al dicht bij de hoofdaansluiting in de woonkamer? Steek dan de bijgeleverde korte coax-kabel in een uitgang van de splitter. Als uw hoofdaansluiting in de meterkast zit, is er waarschijnlijk al een coax-kabel naar uw televisie beschikbaar. Is dit niet het geval? Leg dan zelf een coax-kabel aan en steek deze in een uitgang van de splitter. Op deze coaxkabel sluit u straks de HD-ontvanger voor de televisie aan. 3. Steek de bijgeleverde korte coax-kabel in de andere uitgang van de splitter. Op de schroefaansluiting van deze coax-kabel sluit u straks het modem aan. 4. Leg een netwerkkabel aan naar de plaats waar uw computer staat. U kunt hiervoor de bijgeleverde netwerkkabel gebruiken. Is de bijgeleverde kabel te kort, koop dan een kabel op maat. U kunt eventueel een draadloze router gebruiken om uw computer met internet te verbinden. In dat geval moet u de netwerkkabel aanleggen naar de plaats waar u de router wilt plaatsen. Zie hiervoor stap 6 Installeer eventueel een eigen draadloze router. 5. Leg een telefoonkabel aan naar de plaats waar u uw telefoon wilt aansluiten. Koop hiervoor zelf een telefoonkabel van de juiste lengte.

9 STAP 4: SLUIT HET MODEM AAN 1. Schroef de coax-kabel die van de splitter in uw hoofdaansluiting komt in het modem. 2. Zet uw computer uit. 3. Sluit het modem aan op de computer. Gebruik hiervoor de door u aangelegde netwerkkabel. 4. Sluit het modem aan op het stopcontact. Schroefaansluiting Overzicht van de aansluiting 5. Wacht tot het modem klaar is voor gebruik. Dit kan maximaal 1 tot 4 uur duren. Zodra het modem klaar is voor gebruik blijven de lampjes online t/m power continu branden. Branden deze lampjes niet continu? Controleer dan of de coax-kabel goed is aangesloten. Branden de lampjes na 4 uur nog niet continu? Neem dan contact op met de Caiway Klantenservice.

10 STAP 5: ACTIVEER UW CAIWAY DIENSTEN Activeer de apparatuur van Caiway bij voorkeur binnen één week nadat u deze ontvangen heeft. Anders loopt u het risico te moeten betalen voor onze diensten terwijl u daarvan nog niet volledig gebruik maakt. 1. Zet uw computer aan. 2. Ga in uw internet-browser naar Klik na iedere stap op Volgende. 3. Vul uw activeringscode in. De activeringscode vindt u op de door Caiway gestuurde brief. 4. Controleer uw gegevens op het scherm en volg de instructies op het scherm. 5. Vul uw CMAC-adres in. U vindt dit nummer op de onderkant van het modem onder de streepjescodes. Let op: Verwissel niet een hoofdletter B met het cijfer 8. De hoofdletter O komt niet voor, dit is altijd een nul (0). 6. Heeft u geen aanvullende tv-pakketten? Dan heeft u geen smartcard en hoeft u het smartcardnummer niet in te vullen. Heeft u wel aanvullende tv-pakketten? Dan heeft u hiervoor een smartcard ontvangen. Vul uw smartcardnummer in. U vindt dit nummer achter op de smartcard. 7. Vink aan dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Caiway. 8. Haal gedurende 60 seconden de stroom van uw modem. Sluit het modem weer aan en wacht ongeveer 10 minuten. Uw internetverbinding is nu ingesteld In verband met de technische verwerking van uw abonnement kunt u de eerste drie uur alleen van internet gebruikmaken met uw loginnaam en wachtwoord. De instellingen voor diverse programma s vindt u op de Caiway website onder Klantenservice. Heeft u geen verbinding met internet of wilt u extra instellingen doen? Zie dan de gebruikshandleiding.

11 STAP 6: INSTALLEER EVENTUEEL EEN EIGEN DRAADLOZE ROUTER Als u wilt, kunt u een eigen draadloze router aansluiten. Hiermee kunt u uw computer draadloos verbinden met het netwerk. De Caiway Klantenservice ondersteunt een beperkt aantal routers. Vraag bij twijfel de Caiway Klantenservice of kijk op Bij het installeren van een draadloze router doorloopt u meestal onderstaande stappen. Raadpleeg voor details de handleiding van uw router. 1. Sluit de router aan op het modem met een netwerkkabel (straight utp-kabel CAT5E). 2. Start uw internet-browser op. 3. Typ het unieke IP-adres (een nummer) van de router in de adresbalk. Dit IP-adres vindt u terug in de handleiding van uw router. Let op: bij een bestaande router kan iemand het standaard IP-adres gewijzigd hebben. 4. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit zijn niet uw inloggegevens van Caiway. Vaak wordt hier het standaard wachtwoord van de fabrikant gebruikt. Ook deze gegevens vindt u in de handleiding van uw router. 5. Kies in het menu van de router het verbindingstype DHCP. 6. Stel de draadloze beveiliging van uw router in (raadpleeg hiervoor de handleiding van uw router). 7. Sla de gegevens op. De router maakt nu vanzelf verbinding met het Caiway netwerk. Dit kan maximaal 30 minuten duren. 8. Stel de netwerkverbinding van uw computer in via het Netwerk centrum (via het pictogram, of rechts onderin uw scherm). Netwerkkabel Coax-kabel Draadloze router Modem Overzicht van de aansluiting

12 STAP 7: SLUIT UW TELEFOON AAN 1. Sluit uw telefoon aan op het modem. Wacht tot 10 minuten na het activeren van telefonie uit stap 5 Activeer uw Caiway diensten. Als het Tel1 lampje op de voorkant van het modem brandt is het modem klaar voor gebruik. Tel1 2. Controleer of uw telefoon een kiestoon geeft. Controleer de verbinding door een bekend nummer te bellen. Als u geen kiestoon hoort of niet kunt bellen, neem dan contact op met de Caiway Klantenservice. Heeft u nummerbehoud aangevraagd? Wacht dan met het aansluiten van uw eigen telefoon totdat het nummer is omgezet naar Caiway. Tot die tijd bent u via uw oude telefoonlijn bereikbaar op uw eigen nummer. Aanvragen van nummerbehoud staat achterin deze handleiding beschreven. Uw telefoonverbinding is ingesteld. U kunt nu bellen. Heeft u geen goed telefoonsignaal of wilt u extra instellingen doen? Zie dan de gebruikshandleiding.

13 STAP 8: STEL TELEFONIEOPTIES IN U kunt eventueel extra instellingen voor telefonie doen. Ga hiervoor naar in uw internet-browser. Log in met de gegevens die u per brief heeft ontvangen en klik bovenaan in het scherm op MyVoice. Voic 1. Klik in het menu op Voic . 2. Typ, als u dat wilt, een adres in waar u uw voic s als audiobestand wilt ontvangen. 3. Klik op Gegevens Opslaan. U kunt nu uw voic berichten afluisteren door te bellen met het telefoonnummer Doorschakelen 1. Klik in het menu op Doorschakelen. 2. Kies op welke manier u uw gesprekken wilt doorschakelen. 3. Klik op Gegevens Opslaan. Speciale instellingen 1. Klik in het menu op Instellingen. 2. Kies of u speciale nummers (servicenummers, informatienummers, internationale nummers en mobiele nummers) wilt kunnen bellen vanaf uw Caiway telefonieaansluiting. 3. Kies of u uw nummer bij uitgaande gesprekken wilt laten weergeven bij de ontvanger. 4. Kies of u inkomende gesprekken van verborgen nummers wilt blokkeren. 5. Klik op Gegevens Opslaan.

14 STAP 9: SLUIT DE TV aan (HD-ontvanger) Heeft u een HD-ontvanger? Ga dan als volgt te werk: 1. Steek de coax-kabel die van uw hoofdaansluiting komt in de HD-ontvanger. 2. Verbind de HD-ontvanger en uw televisie. Gebruik hiervoor de bijgeleverde HDMI-kabel voor HD-kwaliteit. 3. Sluit de HD-ontvanger aan op het stopcontact. Cable in HDMI Als uw televisie geen HDMI-ingang heeft, gebruik dan de scart-kabel. Een scart-kabel geeft echter geen HD-kwaliteit. Overzicht van de aansluiting Let op dat u geen Dect-telefoonstation in de buurt van de HD-ontvanger zet. Dit geeft een verstoring van het signaal.

15 STAP 9: SLUIT DE TV aan (CI+ CAM) Heeft u een CI+ CAM? Ga dan als volgt te werk: 1. Sluit uw televisie aan op de door u aangelegde coaxkabel.

16 STAP 10: Stel de tv-zenders in (HD-ontvanger) Heeft u een HD-ontvanger? Ga dan als volgt te werk: 1. Zet de HD-ontvanger aan met de standby-knop. 2. Zet uw televisie aan en plaats de batterijen in de afstandbediening van uw HD-ontvanger. 3. Kies het externe kanaal met de afstandsbediening van uw televisie. Gebruik hiervoor de knop input of source en kies voor het externe kanaal waarop de HD-ontvanger is aangesloten (bijvoorbeeld: EXT 1 of 2, HDMI1 of HDMI2). Raadpleeg hiervoor eventueel de handleiding van uw televisie. Zodra de televisie op het signaal van de ontvanger is afgestemd, verschijnt het opstartscherm in beeld. HD-ontvanger zonder recorder 4. Kies de taal. 5. Kies eventueel uw weergave en ga verder met Volgnd. 6. Stel de juiste zenderwaarden in voor uw locatie. Gebruik hiervoor de tabel achterin de handleiding. Tijdens de invoer van de netwerkwaarden ziet u de statusbalken voor sterkte en kwaliteit oplopen. Gebeurt dit niet, dan zijn onjuiste waarden ingevuld of is de HD-ontvanger niet goed aangesloten. 7. Kies de optie Volgnd. De HD-ontvanger stelt de zenderlijst samen. Dit duurt enige tijd. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw HD-ontvanger om een lijst met uw favoriete zenders in de juiste volgorde te maken. 8. Kies Opslaan om de zenders op te slaan. 9. Sla de netwerkconfiguratie over: kies Volgnd. 10. Kies Voltooien. HD-ontvanger met recorder 4. Kies de taal. 5. Vul het standaard wachtwoord 0000 in. 6. Stel de juiste zenderwaarden in voor uw locatie. Gebruik hiervoor de tabel achterin de handleiding. Tijdens de invoer van de netwerkwaarden ziet u de statusbalken voor sterkte en kwaliteit oplopen. Gebeurt dit niet, dan zijn onjuiste waarden ingevuld of is de HD-ontvanger niet goed aangesloten. 7. Kies de optie Zoeken. De HD-ontvanger stelt de zenderlijst samen. Dit duurt enige tijd. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw HD-ontvanger om een lijst met uw favoriete zenders in de juiste volgorde te maken. 8. Kies Opslaan om de zenders op te slaan. 9. Kies eventueel uw scherminstellingen en ga verder met Volgende. 10. Sla het HD-partitie scherm over: kies Volgende. 11. Kies Voltooien.

17 STAP 10: Stel de tv-zenders in (CI+ CAM) Heeft u een CI+ CAM? Ga dan als volgt te werk: 1. Zet uw televisie aan. 2. Ga naar het installatiemenu en volg de installatieprocedure op uw scherm. De installatieprocedure hangt af van uw televisie. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw televisie. Meestal moet u de onderstaande acties uitvoeren: 1. Kies de taal. 2. Kies het land. 3. Kies de antennebron of het signaaltype. Kies voor DVB-C of anders voor kabel (cable). 4. Stel de juiste zenderwaarden in voor uw locatie. Gebruik hiervoor de tabel achterin de handleiding. 5. De ontvanger stelt de zenderlijst samen. Dit duurt enige tijd. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw televisie om een lijst met uw favoriete zenders in de juiste volgorde te maken. 6. Sla indien gevraagd de zenders op.

18 STAP 11: INSTALLEER DE SMARTCARD (HD-ONTVANGER) Heeft u een HD-ontvanger? Ga dan als volgt te werk: Heeft u geen smartcard ontvangen? Dan kunt u deze stap overslaan. 1. Steek de smartcard in de opening van de HD-ontvanger. De smartcard wordt gebruikt om uw zenderaanbod te kunnen ontvangen. U kunt nu digitale televisie kijken. Heeft u geen goed beeld of wilt u extra instellingen doen? Zie dan de gebruikshandleiding. Als u een zender kiest die niet in uw digitale televisie-abonnement zit, krijgt u een E16-melding in beeld.

19 STAP 11: INSTALLEER DE SMARTCARD (CI+ CAM) Heeft u een CI+ CAM? Ga dan als volgt te werk: 1. Zet de televisie aan. 2. Steek de smartcard in de insteekmodule. 3. Steek de insteekmodule in de moduleaansluiting van uw televisie. 4. Wacht tot de televisie de insteekmodule geïnstalleerd heeft. U kunt nu digitale televisie kijken. Heeft u geen goed beeld of wilt u extra instellingen doen? Zie dan de gebruikshandleiding.

20 STAP 12: INSTALLEER EVENTUEEL MEERDERE TELEVISIES U kunt digitale televisie op meerdere televisies ontvangen. Leg hiervoor een kabel aan naar de extra televisie(s). Voor een optimaal signaal moet u de kabels zo dicht mogelijk bij uw hoofdaansluiting splitsen. Gebruik eventueel een goede versterker en plaats die zo dicht mogelijk bij uw hoofdaansluiting. CI+ CAM module Heeft uw extra televisie een interne digitale ontvanger? U kunt dan in de meeste gevallen direct Basic TV ontvangen. Wilt u aanvullende zenders bekijken dan heeft u een extra CI+ CAM insteekmodule en een smartcard nodig. Deze kunt u bestellen via de Caiway Klantenservice. Sluit de extra televisie aan met een coax-kabel en een splitter. Dit doet u op dezelfde manier zoals beschreven in de voorgaande stappen van deze handleiding. Extra HD-ontvanger Met een extra HD-ontvanger kunt u op een andere televisie digitale televisie kijken. Sluit de tweede HD-ontvanger aan met een coax-kabel en een splitter. Dit doet u op dezelfde manier zoals beschreven in de voorgaande stappen van deze handleiding. CI+ CAM smartcard HD-onvanger HD-onvanger

21 NUMMERBEHOUD VANUIT UW HUIDIGE TELEFONIE ABONNEMENT Belt u al via Caiway? Dan behoudt u automatisch het nummer waarmee u al belde via Caiway. Belt u via een andere provider, en wilt u uw huidige telefoonnummer behouden? Caiway zet de aanvraag voor het overnemen van het telefoonnummer in gang. Hiervoor dient u wel eerst uw Caiway diensten te activeren. Zeg in dit geval nooit zelf uw telefonieabonnement op. Caiway kan uw nummer dan niet meer overnemen. Zodra uw nummer is overgezet naar Caiway, wordt uw huidige telefonieabonnement beëindigd door uw huidige provider conform de voorwaarden. Heeft u bij uw aanmelding niet aangegeven dat u uw huidige telefoonnummer wilt behouden, vul dan op alsnog de machtigingskaart voor nummerbehoud in. Het overzetten van uw nummer neemt maximaal 14 werkdagen in beslag. Let op: In sommige gevallen wordt uw huidige telefoonabonnement niet automatisch stopgezet. Dit geldt voor onder andere Pretium Telecom en carrier preselectdiensten. Belt u via een andere provider, en wilt u uw oude telefoonnummer niet behouden? Zeg dan zelf uw telefonieabonnement op bij uw telefonieprovider. Caiway zegt nooit uw overige diensten op. U bent zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van uw eventuele televisie- en internetabonnement!

22 ZENDERWAARDEN Frequentie Netwerk ID Modulatie Symboolsnelheid Aalsmeer (incl Kudelstaart) en Uithoorn (incl. De Kwakel): KS/s Berghem, Druten, Heumen, Oss, West Maas en Waal: KS/s Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar: KS/s Capelle aan den IJssel: KS/s Doorn: KS/s Hendrik-Ido-Ambacht: KS/s Hilvarenbeek: KS/s IJsselstein en Benschop: KS/s Krimpen aan den IJssel: KS/s Loenen aan de Vecht en omstreken: KS/s Maassluis: KS/s Midden-Holland (Gouda en omstreken): KS/s Oudenbosch: KS/s Rhoon en Poortugaal: KS/s Schiedam: KS/s Westland, Midden-Delfland en Den Haag (Wateringse Veld): KS/s

23 contact Heeft u na het doorlopen van deze handleiding nog vragen of bent u problemen tegengekomen die u niet kunt oplossen? Neem dan contact op met de Caiway Klantenservice. Website: Telefoon: , gratis voor telefonieklanten via 1200 Shop: Molenstraat 33, 2671 EW Naaldwijk Caiway Retouren: Caiway Retouren, Postbus 520, 3990 GH Houten

24 V14.01

Installatiehandleiding Internet en bellen

Installatiehandleiding Internet en bellen Installatiehandleiding Internet en bellen Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Welkom bij Caiway Hartelijk dank voor uw keuze voor het Alles-in-1

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR

Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Installatiehandleiding Digitale televisie met HD-ontvanger/HD PVR Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Internet en bellen

Installatiehandleiding. Internet en bellen Installatiehandleiding Internet en bellen Welkom bij Caiway Hartelijk dank voor uw keuze voor het installatiepakket internet en telefonie van Caiway. Aan de hand van eenvoudige stappen kunt u zelf de onderdelen

Nadere informatie

Alles-in-1 HD met HD-ontvanger

Alles-in-1 HD met HD-ontvanger Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met HD-ontvanger Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige onvolkomenheden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie

Installatiehandleiding Digitale televisie Installatiehandleiding Digitale televisie Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met HD-ontvanger

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met HD-ontvanger Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met HD-ontvanger Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Alles-In-1HD/Installatiehandleiding/HDontv/R3G.indd 1 03-06-13 08:59 Ondanks alle

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met CI+ CAM

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met CI+ CAM Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met CI+ CAM Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Alles-In-1HD/Installatiehandleiding/CICAM/R3G.indd 1 03-06-13 08:58 Ondanks alle aan

Nadere informatie

installatiehandleiding Alles-in-1 HD met Ci+ CAm

installatiehandleiding Alles-in-1 HD met Ci+ CAm Installatiehandleiding Alles-in-1 HD met CI+ CAM Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige onvolkomenheden of fouten

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en bellen

Installatiehandleiding Internet en bellen Installatiehandleiding Internet en bellen Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel)

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel) Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en bellen. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

Installatiehandleiding Internet en bellen. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Installatiehandleiding Internet en bellen Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze

Nadere informatie

Installatiehandleiding Digitale televisie

Installatiehandleiding Digitale televisie Installatiehandleiding Digitale televisie Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM (Twente)

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM (Twente) Installatiehandleiding Alles-in-1 HD HD-ontvanger / CI+ CAM (Twente) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 Handleiding Aansluiten Kabelmodem Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 2 2. Controleer uw hoofdaansluiting.... 3 3. Leg de binnenhuiskabels

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding TV-ontvanger

Installatiehandleiding TV-ontvanger Installatiehandleiding TV-ontvanger Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding TV-ontvanger

Installatiehandleiding TV-ontvanger Installatiehandleiding TV-ontvanger Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente)

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente) Installatiehandleiding Alles-in-1 HD (Twente) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding TV-ontvanger

Installatiehandleiding TV-ontvanger Installatiehandleiding TV-ontvanger Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg

Nadere informatie

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 Handleiding Omruilen Kabelmodem Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 3 2. Sluit het nieuwe modem aan.... 4 3. Het nieuwe modem activeren....

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Glas pakket

Installatiehandleiding Glas pakket Installatiehandleiding Glas pakket Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw keuze voor een interactieve

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas HD-ontvanger / CI+ CAM Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg

Nadere informatie

Installatiehandleiding Glaspakket

Installatiehandleiding Glaspakket Installatiehandleiding Glaspakket Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Alles-in-1 HD

Gebruikshandleiding. Alles-in-1 HD Gebruikshandleiding Alles-in-1 HD Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige onvolkomenheden of fouten in deze uitgave.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas

Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas Gebruikshandleiding Alles-in-1 Glas Goede uitleg is nooit weg. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is

Nadere informatie

Installatiehandleiding Glas pakket met Interactieve TV

Installatiehandleiding Glas pakket met Interactieve TV Installatiehandleiding Glas pakket met Interactieve TV Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP UW GLASPAKKET INSTALLEREN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP UW GLASPAKKET INSTALLEREN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP UW GLASPAKKET INSTALLEREN. STAP VOOR STAP UW GLASPAKKET INSTALLEREN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw keuze voor een glaspakket van

Nadere informatie

Installatiehandleiding Glas pakket. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

Installatiehandleiding Glas pakket. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Installatiehandleiding Glas pakket Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Onderwerp Installatie ZIGGO/CAIWAY Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV Frequenties en netwerknummers Ziggo/Caiway Belangrijke punten Problemen oplossen Pagina

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie digitale televisie van Caiway op SAMSUNG CI+ TV 4 8 Frequenties en waarden Caiway 9 10 Overzicht CI+ modellen

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd.

Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Installatiehandleiding Alles-in-1 Glas met Interactieve TV Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

HANDLEIDING ACTIVEREN INTERNET EN TELEFONIE

HANDLEIDING ACTIVEREN INTERNET EN TELEFONIE HANDLEIDING ACTIVEREN INTERNET EN TELEFONIE ACTIVEREN In deze handleiding worden de laatste stappen, voordat u het modem en telefonie in gebruik neemt, behandeld. U kunt nu verbinding maken met het internet.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Glaspakket

Gebruikshandleiding Glaspakket Gebruikshandleiding Glaspakket Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Goede uitleg is nooit weg. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

Installatie handleiding Glasvezel Technicolor TG789 v3. Datum: 07-09-2012

Installatie handleiding Glasvezel Technicolor TG789 v3. Datum: 07-09-2012 Installatie handleiding Glasvezel Technicolor TG789 v3 Datum: 07-09-2012 Inhoud installatiepakket In het installatiepakket moeten de volgende onderdelen aanwezig zijn: Onderdelen INTERNET EN TELEFONIE:

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Sitecom Wifi-router

Gebruikshandleiding Sitecom Wifi-router Gebruikshandleiding Sitecom Wifi-router Dat is handig. Alles wat u moet weten over Wifi. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

Handleiding Video on Demand

Handleiding Video on Demand Handleiding Video on Demand Met Video on Demand kunt u films bestellen bij Videoland en Pathé Thuis en deze direct op uw televisie kijken. Pathé Thuis instellen... 1 Pathé Thuis gebruiken... 2 Videoland

Nadere informatie

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV.

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. Gebruikshandleiding GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN MULTISCREEN TV. ALLES OVER HET GEBRUIK EN VEELVOORKOMENDE VRAGEN WELKOM BIJ CAIWAY. Met Multiscreen TV kunt u van elk scherm in huis

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Alles-in-1 HD

Gebruikshandleiding Alles-in-1 HD Gebruikshandleiding Alles-in-1 HD Goede uitleg is nooit weg. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van

Nadere informatie

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN DE DIENSTEN EN OPLOSSINGEN VOOR PROBLEMEN.

GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN DE DIENSTEN EN OPLOSSINGEN VOOR PROBLEMEN. Gebruikshandleiding GEWOON DUIDELIJK. HANDIGE TIPS OVER HET GEBRUIK VAN DE DIENSTEN EN OPLOSSINGEN VOOR PROBLEMEN. ALLES OVER HET GEBRUIK EN VEELVOORKOMENDE VRAGEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz v1.8 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting

Nadere informatie

Handleiding Video on Demand

Handleiding Video on Demand Handleiding Video on Demand Met Video on Demand kunt u films bestellen bij Videoland en Pathé Thuis en deze direct op uw televisie kijken. Pathé Thuis instellen... 1 Pathé Thuis gebruiken... 2 Videoland

Nadere informatie

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen JE KAN HET ZELF Installatiehandleiding Internet Basis / Extra of Internet Basis / Extra & Bellen Power 2 Internet WAN LAN 2 4 Ethernet. HEB JE ALLES? Onderdelen in het pakket TV Wireless Voice WPS WPS

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave. CI+ Installeren 4

Inhoudsopgave. CI+ Installeren 4 CI+ installeren Inhoudsopgave CI+ Installeren 4 Stap 1 De tv voorbereiden 5 Stap 2 De CI+ module plaatsen 7 Stap 3 De CI+ module interactief maken 9 Stap 4 Ontdek de rode knop 10 Bijlage 1 Hulp 13 3 CI+

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN

INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN GLASVEZEL INTERNET 05 AANSLUITEN TV-ONTVANGER 07 OPTIE 1 TV-ontvanger aansluiten via vaste internetaansluiting

Nadere informatie

Handleiding aansluiten CBizz Fiber

Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber v2.1 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting is

Nadere informatie

Handleiding Live TV kijken

Handleiding Live TV kijken Handleiding Live TV kijken Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN INTERNET 05 OPTIE 1 Verbinding maken met het modem - via kabel 08 OPTIE 2 Verbinding maken met het modem -

Nadere informatie

Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen

Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen Beste abonnee, Wij zijn blij dat u ook in uw nieuwe woning gekozen heeft voor Ziggo. We begrijpen dat een verhuizing veel werk en geregel

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN

INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN INSTALLATIEHULP TV, GLASVEZEL INTERNET EN BELLEN INHOUD Dit zit in het installatiepakket 04 Aansluiten Glasvezel Internet 05 Aansluiten TV-Ontvanger Instellen TV-Ontvanger 07 08 Aansluiten Telefonie 09

Nadere informatie

installatie Dsl Snel van start

installatie Dsl Snel van start installatie Dsl Snel van start Welkom bij t-mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde. Klaar voor

Nadere informatie

Installatieoverzicht. Stap 1: Sluit uw router aan. Stap 2: Sluit uw computer aan. Stap 3: Sluit uw telefoontoestel aan op de router

Installatieoverzicht. Stap 1: Sluit uw router aan. Stap 2: Sluit uw computer aan. Stap 3: Sluit uw telefoontoestel aan op de router Installatieoverzicht Stap 1: Sluit uw router aan Stap 2: Sluit uw computer aan Stap 3: Sluit uw telefoontoestel aan op de router Stap 4: Test uw telefoon en/of internetverbinding Stap 5: Maak uw TV kabels

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 6 Installatie Overige Kabel Maatschappijen Digitale TV op 7 11 SAMSUNG CI+ TV Frequenties en netwerknummers Overige

Nadere informatie

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet tot 20Mb/s of Internet tot 20 Mb/s & Bellen

JE KAN HET ZELF. Installatiehandleiding Internet tot 20Mb/s of Internet tot 20 Mb/s & Bellen JE KAN HET ZELF Installatiehandleiding Internet tot 0Mb/s of Internet tot 0 Mb/s & Bellen Power. HEB JE ALLES? Onderdelen in het pakket POTS/ splitter MODEM LIJN TELEFOON x Status DSL INET Line Push and

Nadere informatie

Televisie. Aansluiten. Coax-adapter

Televisie. Aansluiten. Coax-adapter Televisie Aansluiten Coax-adapter Uw TV-ontvanger aansluiten op het modem, zonder kabels te vervangen. Door hem aan te sluiten op de al aanwezige Coax-kabel. Klinkt goed. En is eenvoudig. Met een Coaxadapter

Nadere informatie

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012 Installatiehandleiding CAI Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoud installatiepakket Solcon Internet en Telefonie...3 STAP 1 Sluit uw router aan... 4 STAP 2 Sluit uw computer aan... 4 STAP 3 Sluit uw telefoontoestel

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN INTERNET 05 OPTIE 1 Verbinding maken met het modem - via kabel 08 OPTIE 2 Verbinding maken met het modem - via

Nadere informatie

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Inhoudsopgave Stap 1 De Digitale Ontvanger aansluiten 5 Stap 2 De Digitale Ontvanger instellen 10 Bijlage 1 Problemen tijdens het installeren 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding DELTA Glasvezel

Handleiding DELTA Glasvezel DELTA Glasvezel handleiding Handleiding DELTA Glasvezel delta.nl/glasvezel 2 DELTA Glasvezel handleiding Bedankt voor het bestellen van DELTA Flexpakket! Met dit pakket haal je supersnel internet én wifi

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1 Welkom 3 2 Starten 3 2.1 Welk glasvezelmodem heeft u? 3 2.2 Dit heeft u nodig 4 2.2.1 Internet 4 2.2.2 Telefoon 4 2.2.3 Radio en Televisie 4 3 Internet 5 3.1 Internet over glasvezel van

Nadere informatie

JE NIEUWE MODEM. Handleiding voor het omwisselen en installeren van je modem

JE NIEUWE MODEM. Handleiding voor het omwisselen en installeren van je modem JE NIEUWE MODEM Handleiding voor het omwisselen en installeren van je modem Power 1 2 I nternet WAN 1 DSL 2 3 4 HEB JE ALLES? Zoals we via een brief en een e-mail hebben laten weten, gaan we binnenkort

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INHOUD Dit zit in het installatiepakket 04 Aansluiten Internet 05 Aansluiten TV-Ontvanger Instellen TV-Ontvanger 07 08 Aansluiten Telefonie 09 Installatie Youfone

Nadere informatie

INSTALLATIE DSL Snel van start

INSTALLATIE DSL Snel van start INSTALLATIE DSL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde.

Nadere informatie

Lijbrandt, glasvezel, klaar. Even doorlezen, aansluiten en ik ben klaar.

Lijbrandt, glasvezel, klaar. Even doorlezen, aansluiten en ik ben klaar. Lijbrandt, glasvezel, klaar. Even doorlezen, aansluiten en ik ben klaar. Installatiehandleiding TV, internet en bellen Snel genieten van haarscherpe televisie, razendsnel internet en goedkoop bellen Gefeliciteerd

Nadere informatie

Gebruikshandleiding ASUS RT-AC68U

Gebruikshandleiding ASUS RT-AC68U Gebruikshandleiding ASUS RT-AC68U Dat is handig. Alles wat u moet weten over Wifi. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan Caiway geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade

Nadere informatie

installatie glasvezel Snel van start

installatie glasvezel Snel van start installatie glasvezel Snel van start Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde. Klaar

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925)

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) 2 Inhoudsopgave Stap 1 Het oude kabelmodem afkoppelen 6 Stap 2 Het nieuwe Wi-Fi modem aansluiten 7 Stap 3 Het nieuwe Wi-Fi modem aanmelden 8 Stap 4 Het nieuwe

Nadere informatie

Installatiehandleiding SKP internet

Installatiehandleiding SKP internet Installatiehandleiding SKP internet Bij het aanmelden van uw computer(s) op internet van Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) gaat u achtereenvolgens als volgt te werk: 1. Sluit het modem aan op het

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Vervangend modem aansluiten

Vervangend modem aansluiten Vervangend modem aansluiten Inhoudsopgave Het plaatsen 4 Stap Je oude Connectbox verwijderen 5 Stap De Connectbox plaatsen 6 Stap 3 De Connectbox aansluiten 7 Stap 4 Wifi-verbinding maken 0 Stap 5 Controleer

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie ZIGGO Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV 4 9 Frequenties en netwerknummers Ziggo 10-12 Problemen oplossen

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Bij 3in1 van SKP kunt u gebruikmaken van (digitale) telefonie. Indien u bij uw aanmelding heeft aangegeven dat uw nummer overgenomen (geporteerd) moet worden van uw oude provider,

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Snel van start met Vodafone Thuis. Vodafone Power to you Welkom bij Vodafone Thuis Met deze handleiding installeer je binnen no-time Internet, TV en vast Bellen van Vodafone Thuis.

Nadere informatie

ADSL Starter. welkom bij. Orange installatiehandleiding. Speedtouch Ethernet PSTN modem. Orange

ADSL Starter. welkom bij. Orange installatiehandleiding. Speedtouch Ethernet PSTN modem. Orange welkom bij ADSL Starter Orange installatiehandleiding Orange Speedtouch Ethernet PSTN modem 1 inhoudsopgave 1> 2> introductie voordat u begint...04 aansluiting 2.1 Hoofd-telefoonstopcontact zoeken...06

Nadere informatie