Om dit probleem aan te pakken werd beslist over te schakelen op een nieuwe logica voor versies, met Major en Minor versies ingebakken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om dit probleem aan te pakken werd beslist over te schakelen op een nieuwe logica voor versies, met Major en Minor versies ingebakken."

Transcriptie

1 Openfed 2.x Voornaamste veranderingen tussen Openfed 1.x en Openfed 2.x 1.1 Waarom een nieuwe hoofdversie Tot nu toe werkten we steeds met kleinere versiesprongen (1.1, 1.2, 1.3, ), waarbij geen onderscheid werd gemaakt tussen veiligheidsupdates, bugfixes, kleine veranderingen en grote veranderingen. We hadden ook niet de mogelijkheid om een versie met grotere wijzigingen uit te brengen en dan nadien nog snel een veiligheidsupdate op de vorige versie, wat het moeilijk maakte om een geplande uitrol van grotere wijzigingen te combineren met de regelmatig noodzakelijke veiligheidsupdates. Om dit probleem aan te pakken werd beslist over te schakelen op een nieuwe logica voor versies, met Major en Minor versies ingebakken. Een overschakeling van 1.x naar 2.x, 3.x, ezv. is een Major update, waarin we fundamentele wijzigingen aanbrengen aan Openfed. Een overschakeling van 2.x naar 2.y (bvb. Van 2.1 naar 2.2) is een Minor update, dit zal meestal gaan om veiligheids- of bugfix updates, met eventueel kleinere wijzigingen met weinig risico op compatibiliteitsproblemen (bvb. Verwijderen van een ongebruikte module of kleine wijzigingen in de gebruikersrechten) In versie 1.x gebeurde dit allemaal door elkaar, maar vanaf nu zou dit gescheiden moeten gebeuren, we verwachten dan ook dat we sneller naar van 2.x naar 3.x naar 4.x zullen gaan (wellicht +- iedere 6 maanden) in de toekomst dan de sprong tussen 1.x en 2.x (al meer dan 2 jaar). 2 Wat zijn de grote veranderingen tussen 1.x en 2.x? 2.1 Algemene opfrissing van alle modules Voor vrijwel alle modules gebruikt in Openfed (en dat zijn er meer dan honderd) hebben we ervoor gekozen om in één klap te upgraden naar de allerrecentste versie dat betekent in sommige gevallen een sprong van anderhalf jaar aan bugfixes en functionaliteitsverbeteringen de impact hiervan voor de gebruikers is vrij beperkt, in de meeste gevallen waar bepaalde bugs of gebreken een probleem stelden hadden we reeds één of andere oplossing of workaround gerealiseerd, ook zijn niet alle gekende problemen vanzelf opgelost door naar de nieuwste versie te stappen. Door zo n grote sprong is het risico op kleinere en grotere compatibiliteitsproblemen bij upgrade uiteraard groter dan normaal onze tests tot nu toe wijzen echter uit dat de problemen die zo opduiken in de meeste gevallen vlot kunnen afgehandeld worden in onze upgrade-voorbereiding. 2.2 Verwijderen van een ongebruikte of onveilige module backup_migrate De module backup & migrate werd verwijderd in de Fedict omgevingen is deze functionaliteit reeds voorzien via andere oplossingen en het is een complexe en grote module met door haar aard een grote kans op veiligheidsproblemen. Leveranciers die tijdens er de ontwikkeling gebruik van willen maken kunnen dit nog steeds doen, zonder deze mee te leveren bij oplevering.

2 2.3 Toevoegen van enkele veelgevraagde extra modules bean combined_termref context drafty entityreference_view_widget field_default_token file_entity google_tag inline_entity_form menu_link_weight menu_node menu_to_taxonomy module_filter node_edit_redirect views_tree Het merendeel van deze modules zijn op één of ander moment gevraagd geweest voor gebruik in één of meerdere Fast2Web-websites en leken ons daarom zinvol om standaard ter beschikking te stellen. Een uitleg over de precieze functionaliteit van deze modules zou ons te ver brengen, de geïnteresseerden kunnen meer informatie terugvinden op Upgrade van de module Webforms van 3.x naar 4.x Dit was noodzakelijk geworden omdat de versie 3.x van deze module weliswaar nog beveiligingsupdates ontvang, maar weinig bugfixes en zeker geen nieuwe of verbeterde functionaliteit. Dit is een vrij grote update vanuit technisch oogpunt, er zijn grote onderliggende verschillen tussen 3.x en 4.x, maar uit al onze tests blijkt dat de automatische upgrade-scripts om webformulieren over te zetten naar de nieuwe versie meer dan behoorlijk werken eventuele problemen zullen door ons onderzocht en aangepakt worden. De twee voornaamste front-end verschillen tussen 3.x en 4.x zijn: De manier waarop automatische mails van webforms opgebouwd worden is omgevormd naar het standaard Drupal 7 Token systeem in plaats van een eigen custom systeem dit maakt onderhoud door Drupal-experts makkelijker. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het from adres en het reply-to adres bij het verzenden van mails, dit is belangrijk omdat een from adres gekoppeld is aan een toegestane mailserver (niet zomaar iedereen kan mail sturen from obama@whitehouse.gov) maar een reply-to adres mag wel anders zijn. Dit kan enorm helpen in onze situatie waarbij we meer dan honderd verschillende websites op één server draaien hebben en niet noodzakelijk steeds de toestemming hebben om mails from de naam van de site te sturen.

3 2.5 Standaard-activering van Workbench_moderation Deze module was reeds beschikbaar in Openfed 1.x maar stond standaard uit. Ze biedt technisch de mogelijkheid om workflows te gaan definiëren, waarbij bepaalde gebruikers bvb. wel inhoud mogen aanmaken of in klad wijzigen, maar niet zomaar deze inhoud mogen publiceren. Een andere persoon of personen kan dan gevraagd worden de wijziging/toevoeging goed te keuren voor publicatie. Technisch hebben we er in de standaard-configuratie voor gekozen om een beperktere vorm van workflow te hebben iedereen met de rol Content Manager kan nieuwe inhoud aanmaken/inhoud wijzigen/inhoud publiceren. In die zin verandert er niet zo veel want dit was reeds het geval in Openfed- 1.x Echter, de Workflow die we opgezet hebben maakt het mogelijk om klad-versies van inhoud te gaan aanmaken, ook van reeds bestaande inhoud dat wil zeggen dat men wijzigingen kan maken op reeds gepubliceerde pagina s, maar kan kiezen deze wijzigingen nog niet te publiceren (in Openfed-1.x was iedere wijziging op een publiek zichtbare pagina altijd onmiddellijk ook publiek zichtbaar). Men kan zo bvb. een hele groep pagina s inhoudelijk gaan aanpassen en deze dan als groep publiceren. Of bij voorbeeld een aanpassing die meer tijd vergt om te schrijven kan men half afgewerkt bewaren en op een ander moment voortwerken, of laten nalezen door een collega vooraleer ze publiek te plaatsen. Ook zeer interessant hierbij is dat er een makkelijk bruikbare manier is om terug te keren naar vorige versies van de inhoud, of de vorige versie te bekijken zonder ze terug publiek te zetten. Om het gedrag consistent te houden over al onze sites hebben we ervoor gekozen deze manier van werken algemeen te activeren in de volgende vorm: 1) Een nieuwe inhoud wordt standaard als niet gepubliceerd aangemaakt en moet dus expliciet publiek gezet worden dit kan tijdens de aanmaak, of vlot naderhand via een nieuw menu bovenaan (in EN: My Drafts, in FR Mes brouillons, in NL Mijn concepten ) 2) Indien men een bestaande inhoud wijzigt drukt men niet meer op een link Wijzigen/Modifier/Modify maar op een knop New Draft/Nouveau Brouillon/Nieuw Concept deze nieuwe kladversie zal eveneens standaard niet gepubliceerd staan, de vorige versie blijft online tot men deze expliciet vervangt door de nieuwe. Dit is qua werking voor velen een vrij grote verandering, afhankelijk van de situatie kan dan ook een aanpassing gevraagd worden aan dit gedrag (bvb. toch standaard gepubliceerd, of heel de workbench_moderation module gedesactiveerd) Ingewikkeldere workflows met goedkeuring zijn eveneens mogelijk, alleen zal dit afhankelijk van de complexiteit van de vraag mogelijk door een leverancier op factuur moeten gebeuren.

4 2.6 Enkele schermafdrukken van Workbench_moderation Overzicht kladversies waarop men werkt: Merk dat men rechtstreeks in dit overzicht een kladversie gepubliceerd kan zien. Bewerkingsgeschiedenis van één bepaalde contentpagina: Hier kan men alle vorige versies oplijsten, zien we de wijzigingen gedaan heeft, een kladversie publiceren, een inhoudspagina op unpublished zetten (dan is ze niet langer zichtbaar voor bezoekers, in welke versie ook) maar ook bij voorbeeld via de Revert functie terugkeren naar een oudere revisie.

5 Vergelijking maken tussen verschillende revisies Men kan vlot vragen (via de Compare knop) om een vergelijking te zien van de verschillen tussen verschillende versies van éénzelfde contentpagina om te zien wat er veranderd is:

6 2.7 Nieuw uitzicht voor het inhoudsbeheer We maken hierbij gebruik van een nieuw zogenaamd Drupal Theme in plaats van een geheel zelfontwikkelde look&feel is deze zwaar gebaseerd op een populair alternatief op de standaard Drupalinhoudsinterface dit alternatief heet Adminimal en heeft enkele grote voordelen: 1. Een heldere weergave die iets groter en duidelijker is dan de standaardinterface, met duidelijker onderscheid tussen inhoudselementen 2. Véél betere ondersteuning voor mobiele toestellen bij zoals tablets of zelfs mobiele telefoons voor content-management 3. Een grotere visuele compatibiliteit met de in de toekomst geplande Drupal8 versie van Openfed, zodat mensen die sites in de verschillende versies gaan moeten onderhouden vlot hun weg kunnen terugvinden in beide. 3 Voorbeelden van de visuele verschillen tussen Openfed-1.x en Openfed-2.x

7 Openfed 1.0 Nieuwe Pagina

8 Openfed 2.0 Nieuwe Pagina

9 Openfed-1.0 Nieuwe Pagina op een Smartphone Dit beeld is niet verkleind heel de gebruikersinterface is op mobiel zéér klein en onleesbaar.

10 Openfed-2.0 Nieuwe Pagina op een Smartphone (Merk op dat dit niet één breed beeld is, maar de twee bovenste stukken van een scrollbaar beeld dat nog een tijdje doorscrollt en alle functionaliteiten bevat) alle mogelijkheden zijn (eventueel met enige moeite) aanklikbaar vanop een mobiele telefoon.

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1

DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 DR3_fons_les_09 2014_11_13 1 pad van private map sites / default / files / private als je in private map iets gaat instellen, gebeurt er iets in drupal, drupal gaat automatisch een htaccess bestand aanmaken

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Werken bij Release Kwartaal 1 2014

Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Werken bij Release Kwartaal 1 2014 Introductie: Met veel plezier kondigen wij hierbij de eerste kwartaal release van ons CMS op Wordpress van 2014 aan. In deze nieuwe release zitten vele nieuwe functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Klik op het menu inhoud om te starten met inhoud toe te voegen. Klik daarna op de knop Inhoud toevoegen.

Klik op het menu inhoud om te starten met inhoud toe te voegen. Klik daarna op de knop Inhoud toevoegen. Hoofdstuk 5: Inhoud toevoegen 5.1. Inleiding Klik op het menu inhoud om te starten met inhoud toe te voegen. Klik daarna op de knop Inhoud toevoegen. Binnen Drupal kan zowel een pagina als artikel of als

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

Croon Procurement Service

Croon Procurement Service Wat is een CMS? Een content-beheersysteem of Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis,

Nadere informatie

Toelichting release notes. 31 juli 2014

Toelichting release notes. 31 juli 2014 Toelichting release notes 31 juli 2014 2 Toelichting release notes Error! Unknown document property name. 31 juli 2014 Inleiding release notes Eind juli stippen we af met een tweewekelijkse release. Een

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1

OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1 OPTIMALISATIE RELEASE 9.1.1 9.1.1 12 mei 2015 Versie 1 Inhoud Inleiding... 3 Release 9.1.1... 3 Algemeen... 3 HDN... 7 Optimalisatie Release 9.1.1 2 Inleiding Zoals we in de laatste nieuwsbrief hebben

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

1 Fotomodule. Handleiding fotomodule Scherpenheuvel Zichem

1 Fotomodule. Handleiding fotomodule Scherpenheuvel Zichem 1 Fotomodule 1 Fotomodule...1 1.1 Wat is een foto reeks...2 1.1.1 Een fotoreeks toevoegen/aanpassen...2 1.1.2 Foto s toevoegen...6 1.1.3 Foto s verplaatsen...6 1.2 Een menu-item aanmaken met een fotoreeks...9

Nadere informatie

Permanente Vorming in de Agenda van KU Leuven Demo voor nieuwe invoerders

Permanente Vorming in de Agenda van KU Leuven Demo voor nieuwe invoerders Permanente Vorming in de Agenda van KU Leuven Demo voor nieuwe invoerders Wil je meer weten over de Agenda van de KU Leuven en hoe je daarin een Permanente Vorming (PV) kan publiceren? Met deze demo kan

Nadere informatie

Taxis Pitane Licentiebeheerder. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Licentiebeheerder. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Licentiebeheerder Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Licentiebeheerder?... 3 Kenmerken van de software... 3 Hoe werkt het gebruikrecht van Taxis Pitane?... 3 Intellectuele eigendomsrechten...

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software 7 Relatiebeheer 7 Verkoop

Nadere informatie

Les 2 Inhoud toevoegen en weergeven

Les 2 Inhoud toevoegen en weergeven Les 2 Inhoud toevoegen en weergeven Inleiding Inhoud toevoegen op een Drupalsite bestaat eigenlijk altijd uit twee onderdelen: Inhoudstype: een aangepaste kast maken voor bepaalde inhoud Inhoud toevoegen:

Nadere informatie

1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen

1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen 1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen Februari 2014 Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform (Inclusief SiteOpMobi Service, Control Panel, APIs) 1.9.6 19 februari 2014 2 Inhoudsoverzicht

Nadere informatie

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding E-crown Communicatieplatform - Gebruikershandleiding Inhoud 1. Wordpress multisite 2. Content beheer a. Content types b. Speciale content c. Publiceren, wachtend op review en concept d. Content sorteren

Nadere informatie

Roadmap. RIE Manager

Roadmap. RIE Manager Roadmap RIE Manager Look & Feel Rapportage/ Documentatie Uploaden Documenten Major Release 3 Lokaal beheer Major Release 2 Regie in eigen hand Submodules Major Release 1 Introductie In deze roadmap geeft

Nadere informatie

FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0

FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0 FAQ Responsive Design Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0 Inhoudsopgave Pagina 1. Wat is responsive design? 3 2. Wat is er toegevoegd aan onze mono werkomgeving?

Nadere informatie

Beginnen met Drupal 7. Voor beginners

Beginnen met Drupal 7. Voor beginners Beginnen met Drupal 7 Voor beginners Begin Eerst moet Drupal worden gedownload van www.drupal.org. En uitgepakt. Dit kan met een uitpak-pogramma worden uitgepakt. Begin Eerst moet Drupal worden gedownload

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Centraal aanmeldformulier

Centraal aanmeldformulier Stappenplan: Centraal aanmeldformulier Dit stappenplan is bedoeld voor MailPlus Reselling Partners en in te zetten voor MailPlus Franchise. Introductie E-mail marketing is een fantastisch kanaal om met

Nadere informatie

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen:

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Les 5 Nieuwe sites Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Luc www.lucacht.drupallearning.be Johan www.jdb.drupallearning.be Laurens www.laurens8.drupallearning.be Ria www.riaacht.drupallearning.be

Nadere informatie

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Consultant: Dirk Derom Inhoudstafel Algemene structuur van de website...6 Front pagina...6 Pagina IDEEFIKS/IDEEKIDS...6 Functionaliteit...10

Nadere informatie

Handleiding ego4: anaxis.be. Webformulieren en Loket - Workflow INFO@ANAXIS.BE ONDERNEMINGSNR. BE 0472 699 311

Handleiding ego4: anaxis.be. Webformulieren en Loket - Workflow INFO@ANAXIS.BE ONDERNEMINGSNR. BE 0472 699 311 Handleiding ego4: Webformulieren en Loket - Workflow 1 Inhoud 2 Inleiding...3 3 Webformulieren...3 3.1 Toevoegen...3 3.2 Workflow beheren...3 3.2.1 Nieuwe stap toevoegen...4 3.2.2 Opvolging...4 3.2.3 Acties...5

Nadere informatie

Naast bovenstaande modules kan je ook al een kijken bij inhoud. Daar is ook reeds iets toegevoegd.

Naast bovenstaande modules kan je ook al een kijken bij inhoud. Daar is ook reeds iets toegevoegd. LES 13 Open configuratie-instellingen PRINTVRIENDELIJKE VERSIE INLEIDING We starten deze les met een nieuwe website. We werken op een nieuwe hosting. Tabula rasa. Ik merk nu al een wereld van verschil

Nadere informatie

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net.

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Waterwegen en Zeewezen afdeling Scheepvaartbegeleiding en Ministerie van Verkeer en Waterstaat afdeling Verkeer

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Overzichten genereren in het FMIS

Overzichten genereren in het FMIS Overzichten genereren in het FMIS 1. Algemeen Het FMIS is een database-applicatie waarin een gigantische set aan gegevens zit. Deze gegevens worden beheerd door gebruik te maken van de verschillende modules:

Nadere informatie

Les 7. Inleiding. Voorbereiding. Meertaligheid. Inleiding

Les 7. Inleiding. Voorbereiding. Meertaligheid. Inleiding Les 7 Inleiding We starten vandaag met een cleane installatie van Drupal 8.51 (moment van schrijven). Dat omdat onze vorige websites een boeltje waren geworden door het gebruik van verschillende modules

Nadere informatie

Drupal 8 Informatiesessie

Drupal 8 Informatiesessie Drupal 8 Informatiesessie Fedict 2009. All rights reserved Wat is Drupal Drupal is een CMS ( Content Management System ) Ontwikkeld in PHP Het is Open Source software Bestaat uit een kernsoftware (Drupal

Nadere informatie

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Google Applicaties Online samenwerken Paul Diliën ICT integratie 2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Release notes RELEASENOTES: VENDORLINK JANUARI Gepubliceerd: 29 januari 2017 Release is gepland op: 27 januari 2017.

Release notes RELEASENOTES: VENDORLINK JANUARI Gepubliceerd: 29 januari 2017 Release is gepland op: 27 januari 2017. RELEASENOTES: VENDORLINK JANUARI 2017 Gepubliceerd: 29 januari 2017 Release is gepland op: 27 januari 2017 Versie: 1 VendorLink B.V. Vendelier 4 VII 3905 PA Veenendaal T 0318 70 13 71 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

DR3_fons_les_08 2014_11_06 1

DR3_fons_les_08 2014_11_06 1 DR3_fons_les_08 2014_11_06 1 1) problemen met het importeren van een database: Bij het importeren van een database kunnen er problemen rijzen, je kunt bvb een melding krijgen in een roze balk bovenaan

Nadere informatie

Rollen en toegangsrechten

Rollen en toegangsrechten Rollen en toegangsrechten Als we een site ontwikkeld hebben waar bezoekers misschien regelmatig naar terugkeren, kunnen we de mogelijkheid openzetten dat de bezoekers zich registreren. Dit geldt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012

Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Instellingen Apple Mail op MAC OSX 10.5.8 migratie december 2012 Uw mailbox verhuist naar de vernieuwde mail-omgeving van De Persgroep. Daarvoor zijn er op uw computer manuele aanpassingen nodig. We vragen

Nadere informatie

MULTISITE, WHY? HÉT E-COMMERCE BUREAU

MULTISITE, WHY? HÉT E-COMMERCE BUREAU MULTISITE, WHY? HÉT E-COMMERCE BUREAU 088 648 04 01 MEDE-OPRICHTER EN ACCOUNT TOMAS HESSELING Als Accountmanager ben ik het aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers. Op basis van het eerste contact en een

Nadere informatie

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens Ons privacybeleid Persoonsgegevens Op Weethetsnel.nl verzamelen en gebruiken we diverse gegevens van jou. De wet noemt dit persoonsgegevens: alle gegevens die direct of indirect aan jou te koppelen zijn.

Nadere informatie

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave'

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Deze update Voor inkopers Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Anonieme koper Vanaf nu worden de instellingen van de anonieme inkoper (bij overige opties) gekopieerd naar percelen, ook

Nadere informatie

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken

CVO Crescendo. Klik op inloggen, jet kmt terecht in de module inloggen Schakel nu om van het tabblad inloggen naar het tabblad Nieuw account aanmaken Hoofdstuk 6: Rechten beheren gebruikers toevoegen 6.1. Inleiding Om te kunnen testen of een reactie kan gegeven worden op een artikel, moeten we een extra gebruiker toevoegen. Een gebruiker kan zelf het

Nadere informatie

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle Copyright Deze gebruikershandleiding is auteursrechtelijk beschermd. Wijzigingen in de inhoud, of gedeeltelijke overname van de inhoud, is alleen toegestaan na toestemming van de houder van het auteursrecht.

Nadere informatie

Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013

Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013 Bijeenkomst ICT & Onderwijs 14-11-2013 Welkom Waarom deze bijeenkomst? Programma Waarom deze bijeenkomst? Recente technische ontwikkelingen bij Drie-O Ontwikkelingen bij andere organisaties Welke vraagstukken

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

SQL SERVER 2008. Werking van Database Snapshots

SQL SERVER 2008. Werking van Database Snapshots KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN GEEL SQL SERVER 2008 Werking van Database Snapshots ELINE STEYVERS BRAM DE SMEDT JOEY LEMMENS WOORD VOORAF Werking van Database Shapshots is bedoeld om mensen wegwijs te maken

Nadere informatie

Van Joomla 3.5 naar Wat is er veranderd?

Van Joomla 3.5 naar Wat is er veranderd? 4-10-2016 Thema-avond 4 oktober 2016 Van Joomla 3.5 naar 3.6.2. Wat is er veranderd? Van Joomla 3.5 naar 3.6.2. Wat is er veranderd? 21-Mrt-16 Joomla 3.5.0 34 Nieuwe mogelijkheden; de belangrijkste betreft

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

DGT Dynamics 2 - Handleiding

DGT Dynamics 2 - Handleiding DGT Dynamics 2 - Handleiding 1. Aanmelden 1. Ga naar http://dgtdynamics.digitopia.be/ (of http://www.pharmatopia.be voor apothekers) 2. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en uw paswoord in. De home pagina

Nadere informatie

Visma EasyCruit Release Notes. Release Nederlands

Visma EasyCruit Release Notes. Release Nederlands Visma EasyCruit Release Notes Release 06.2019 - Nederlands Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom bij onze nieuwste release 3 Inhoud van deze release 3 Het nieuwe kandidatenoverzicht 3 Video sollicitatievragen

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

DigiGIDS@work Versiebeheer

DigiGIDS@work Versiebeheer DigiGIDS@work Versiebeheer Colofon Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel Arduinkaai 28 1000 Brussel Auteur: Stephanie Aertsen Vormgeving: Kevin Van Campenhout Afbeeldingen: Luc Vermeersch

Nadere informatie

Release notes DigiInkoop Juni 2013

Release notes DigiInkoop Juni 2013 Release notes DigiInkoop Juni 2013 Datum 10 juni 2013 De Juni release van DigInkoop gaat op 12 juni 2013 naar productie. De release bestaat uit: 11 Bugfixes nav openstaande JIRA bugs. 4 Octopus wijzigingen.

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Blog manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 11-9-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk

Gebruikershandleiding mobilepro@vdk Gebruikershandleiding mobilepro@vdk 1. Index Inhoud Gebruikershandleiding mobilepro@vdk... 1 1. Index... 1 2. Handleiding... 1 2.1. Doelgroep mobilepro@vdk... 1 2.2. Installatie en activeren van de mobilepro@vdk

Nadere informatie

Easy Business Tools - Multi-user module

Easy Business Tools - Multi-user module Easy Business Tools Multi-user module Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor 5 computers in een netwerk kunnen samenwerken in Mijn

Nadere informatie

Login op uw mobiele website configuratie assistent en probeer de nieuwe opties uit!

Login op uw mobiele website configuratie assistent en probeer de nieuwe opties uit! NIEUWE ONTWERP FUNCTIES Release 1.6 SiteOp.mobi Mei 2012 De website kleuren functie is verbeterd WYSIWYG editor op meer plaatsen Meer talen en SMS protocol Eigen icoontjes maken en uploaden Op basis van

Nadere informatie

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules Release notes Argo 7 Argo 7 heeft een interactief web design. Het is optimaal afgestemd op de grote diversiteit aan computerbeeldschermen, van grootbeeld desktops en notebooks tot tablets en smart phones.

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD : Bestaande ARCHICAD 21 projecten omzetten naar ARCHICAD 22

Tips & Trucs ARCHICAD : Bestaande ARCHICAD 21 projecten omzetten naar ARCHICAD 22 Tips & Trucs ARCHICAD 22 001: Bestaande ARCHICAD 21 projecten omzetten naar ARCHICAD 22 In deze Tip & Truc wordt beschreven hoe ARCHICAD 21 projecten omgezet kunnen worden naar ARCHICAD 22. Maak eerst

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

Erreur : source de la référence non trouvée 1/7

Erreur : source de la référence non trouvée 1/7 Belangrijke informatie betreffende het gebruik van deze template: Tekst in zwart is generiek voor alle offertes en mag niet gewijzigd worden tenzij na schriftelijk akkoord van Fedict. Tekst in blauw is

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST DIENST FAST2WEB (S167)

GEBRUIKSOVEREENKOMST DIENST FAST2WEB (S167) GEBRUIKSOVEREENKOMST DIENST FAST2WEB (S167) Doel van het document: Een gebruiksovereenkomst is een dienst-specifiek contract dat de voorwaarden bepaalt voor het gebruik van een specifieke Fedict dienst.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS

HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS HANDLEIDING HIPPO MEGAMENU MEDEWERKERS Inhoud Inleiding... 2 Invullen Contact... 2 Aanmaken nieuw contact... 2 Invullen/wijzigen contact... 3 Invullen Instituut pagina in Megamenu... 5 Invullen Contentpagina

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Het thema waarin de site getoond wordt aan de bezoeker Het thema waarin de admin achter de schermen werkt.

Het thema waarin de site getoond wordt aan de bezoeker Het thema waarin de admin achter de schermen werkt. Les 2 Opwarmer Een Drupalsite gebruikt eigenlijk twee thema's: Het thema waarin de site getoond wordt aan de bezoeker Het thema waarin de admin achter de schermen werkt. Dat laatste is standaard 'Seven'.

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Handleiding De BouwApp

Handleiding De BouwApp Handleiding De BouwApp Versie 2.5, datum: 12-11-2014 De BouwApp is een concept van Concepteurs BV. Concepteurs bedenkt en zet zelfstandig new media concepten in de markt. We verzorgen het gehele traject

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski ECM - Enterprise Content Management Daniel Kucharski IT vraagstukken in de KMO Nood aan gebruiksvriendelijke software afgestemd op specifieke behoeften Geen grote investering in software en hardware Typische

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Release notes Release

Release notes Release 1 Release notes Release 2018.7-07-08-2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebouw... 4 2.1. Apps... 4 2.2. Gebruikers op gebouw... 5 2.3. Mapping - Makkelijker (ont)koppelen van producten en materialen... 5

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

Handleiding. Algemeen. Agendabeheer

Handleiding. Algemeen. Agendabeheer Handleiding Algemeen Agendabeheer G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be 1. I N H O U D 1. Inhoud... 1 2. Doel

Nadere informatie

Naam: zangers Velden hoef je niet toe te voegen Voeg nu twee keer inhoud toe van het type zangers. Een titel is voldoende.

Naam: zangers Velden hoef je niet toe te voegen Voeg nu twee keer inhoud toe van het type zangers. Een titel is voldoende. Inleiding In de les werken we verder op onze Drupal 8 site. We stellen deze verder in en aan de hand van korte stappen wordt even een licht geworpen op een aantal zaken die anders zijn dan Drupal 7, doch

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

Handleiding kasten Extern documentenbeheer

Handleiding kasten Extern documentenbeheer Handleiding kasten 1. Inleiding... 3 2. Voorbereiding en organisatie... 4 2.1. Fysieke locatie van de kast(en) bepalen... 4 2.1.1. Ftp of http-server instellingen... 4 2.1.2. Locatie op je eigen boekhoudserver

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie