2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord."

Transcriptie

1 Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 augustus 2009, aanvang uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (20) dhr. K.H. Antuma (CU) dhr. T.O. Brinkman (FNP) dhr. M. Claus (CDA) dhr. S. Groenhof (FNP) dhr. S.J. Hoekstra (PvdA) mw. A. Jongejan-Veenstra (PvdA) mw. T.J. Krol-Buma (CDA) dhr. S.O. Miedema (CDA) dhr. D. Pool (VVD) mw. G. Postma (PvdA) dhr. F. Roorda (CDA) mw. A. Sietzema-de Haan (FNP) dhr. M. van der Veen (FNP) dhr. A. IJtsma (CU) dhr. B. Helfrich (PvdA) dhr. J. Bekkema (PvdA) dhr. J. Kronenburg (PvdA) dhr. J. Wolters (CDA) dhr. S. van der Velde (CDA) dhr. H. de Jong (GBA) Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig (1) dhr. M. de Haan (GBA) Voorzitter : T.J. van der Zwan Griffier: R. van der Heide Algemeen 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur. 2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord. De agenda wordt met bovengenoemde wijziging vastgesteld. 3. Mededelingen Bericht van verhindering is ingekomen van de heer M. de Haan (GBA)

2 - 2 - Besluitvormend deel 4. Notulen vorige raadsvergadering 2 juli 2009 De notulen van de openbare vergadering van 2 juli 2009 worden overeenkomstig het ontwerp vastgesteld. 5. Vaststelling partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Bethlehemsreed 6 Boelenslaan 1. de partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Bethlehemsreed 6 Boelenslaan ongewijzigd vast te stellen; 2. de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren. 6. Vaststelling bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp het bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp (NL.IMRO.0059.BPSvdorp09.VG01) gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp, zoals dat ter inzage is gelegd, waarbij de wijzigingen betrekking hebben op: De bestemming van het perceel Groningerstraat 102 wordt van Wonen gewijzigd in Maatschappelijk (met aanduiding ten behoeve van kleinschalig wonen) en het bouwvlak wordt vergroot. Het bouwvlak op het perceel De Ketting 11 wordt vergroot en een deel van de bestemming Tuin wordt gewijzigd in de bestemming Wonen Het bouwvlak op het perceel Gedempte Vaart 57 wordt vergroot Binnen de bestemming Agrarisch wordt een regeling opgenomen voor ondergeschikte agrarisch verwante detailhandel. De tekst van sub e van artikel 26, de algemene ontheffingsregels, wordt aangepast zodat ontheffing verleend kan worden voor antennemasten. Een deel van de percelen Groningerstraat 70 en 74 heeft de bestemming Verkeer- Verblijfsgebied, dit wordt gewijzigd in de bestemming Tuin. Het bouwvlak op het perceel Jan Binneslaan 8 wordt gewijzigd. Het perceel De Dellen 51 krijgt een aanduiding ten behoeve van het loonbedrijf De bestemming van het woongebouw op het perceel Grietmanstraat 10 t/m 64 wordt gewijzigd in de bestemming Wonen-Woongebouw in plaats van de bestemming Wonen. De bestemming van het woongebouw op het perceel De Fazant 30 wordt gewijzigd in Wonen-Bijzonder woongebouw in plaats van de bestemming Maatschappelijk Een deel van de bestemming Tuin op het perceel De Gaai 25 wordt gewijzigd in de bestemming Wonen. Het achterste deel van het perceel Groningerstraat 59 wordt gewijzigd in de bestemming Maatschappelijk. Het bouwvlak op het perceel Kortelaan 1 van de Baptisten Gemeente De Vluchtheuvel wordt vergroot op dit deel van de Groningerstraat 59. De bestemming van het meest noordelijke deel van het perceel Kortelaan 1 wordt gewijzigd in de bestemming Maatschappelijk. De aanduiding ten behoeve van de volkstuinen wordt van v gewijzigd in vt Het aanpassen van een aantal verwijzingen in de regels, zodat deze verwijzingen kloppen.

3 Evaluatie Pilot Schulddienstverlening 1. schulddienstverlening inclusief preventie op te nemen in de reguliere bedrijfsvoering; 2. hiervoor jaarlijks een bedrag van beschikbaar te stellen. 8. Vervanging van een woning op het perceel Miedwei 40 te Surhuizum realiseren van een woning op het perceel Miedwei 40 te Surhuizum, ter vervanging van het af te breken woongedeelte van de voormalige boerderij; 2. aan deze medewerking de in het voorstel genoemde voorwaarden te verbinden; 3. te kiezen voor de procedure variant 1 en alle procedure stappen voor het projectbesluit te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. 9. Realisatie insteekhaven op het perceel Mûntsetille 3 te Kootstertille realiseren van een insteekhaven op het perceel Mûntsetille 3 te Kootstertille, mits de provincie als vaarwegbeheerder de vereiste medewerking verleent; 2. aan deze medewerking de in het voorstel genoemde voorwaarden te verbinden; 3. te kiezen voor de procedure variant 1 en alle procedure stappen voor het projectbesluit te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. 10. Integraal huisvestingsplan (IHP) Dit punt wordt opiniërend behandeld na agendapunt Rapport Rekenkamercommissie inzake Onderwijsachterstandenbeleid Achtkarspelen De FNP-fractie vraagt het college om conclusie 23 uit het rapport (blz. 47) t.a.v. de meertaligheid mee te nemen in de aanbevelingen. Wethouder W. van der Wal zegt dit toe. 1. de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie in haar rapport inzake Onderwijsachterstandenbeleid in Achtkarspelen over te nemen met inachtneming van de kanttekeningen die het college bij de aanbevelingen heeft gemaakt; 2. het college te verzoeken deze aanbevelingen conform uit te voeren; 3. voor zover noodzakelijk deze uitvoering op te nemen in de afsprakenlijst. 12. Realiseren van een mestvergister op het perceel Jisteboerewei 3 te Kootstertille De PvdA-fractie wil graag een vierde voorwaarde stellen, die gaat over de restwarmte en wat daarmee gebeurt. Wethouder W. van der Wal zal kijken of dit kan worden meegenomen in het kader van de milieubeheersvergunning, maar het kan waarschijnlijk niet planologisch geëist worden. De FNP-fractie wil meer informatie t.a.v. de grotere bouwvlakken en de eventuele precedentwerking. Wethouder W. van der Wal zegt toe hieraan te willen voldoen.

4 - 4 - realiseren van een mestvergister op het perceel Jisteboerewei 3 te Kootstertille; 2. aan deze medewerking de in het voorstel genoemde voorwaarden te verbinden; 3. te kiezen voor variant 1 en alle procedure stappen voor het projectbesluit te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. 13. Vergroten van een woning op het perceel Mûntsegroppe 14 te Harkema vergroten van een woning op het perceel Mûntsegroppe 14 te Harkema 2. aan deze medewerking de in het voorstel genoemde voorwaarden te verbinden 3. te kiezen voor de procedure variant 1 en alle procedure stappen voor het projectbesluit te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. 14. Ingekomen Stukken a. Brief d.d. 10 juli 2009 van gemeente Meersen inzake motie over gemeentefonds Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. b. Brief d.d. 27 juli 2009 van gemeente Spijkenisse inzake motie bezuinigingen politie Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. c. Brief d.d. 13 juli 2009 (datumstempel: 6 augustus 2009 / ) van Batema s Rietdekkersbedrijf inzake wijzigen van een bestemming Voorstel: Om advies in handen stellen van het college. d. Brief d.d. 29 juli 2009 van de heer J.G. Vollenbroek van het MOB aan de president commissaris van Omrin, mevrouw De Boer Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. De FNP-fractie wil de brief bij 14d agenderen, samen met een reactie van het college. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig de voorstellen besloten, met inachtneming van de opmerking bij 14d. De brief wordt voor een volgende raadsvergadering op de agenda geplaatst met een reactie van het college. Opiniërend deel 15. Ontsluiting Oastkern Kootstertille Na de eerste termijn concludeert de voorzitter het volgende: - een meerderheid van de raad zegt dat het wenselijk, maar niet noodzakelijk is dat er een rondweg komt; - dat het overigens niet realistisch is dat die rondweg aangelegd kan worden; - er moet wel gekeken worden op de korte termijn, en dan vooral in overleg met de bewoners, naar oplossingen om de overlast te verlichten; - op de langere termijn zal wellicht een aanknopingspunt gevonden kunnen worden in de brief van de Provincie daar waar uitdrukkelijk gewezen wordt op een integrale benadering van de ontwikkeling van dat gebied. Dan kan wellicht gekeken worden hoe de ontsluiting van de Oastkern meegenomen kan worden.

5 - 5 - Verder zal in het besluitvormend raadsvoorstel aandacht worden gegeven aan de opmerking van de FNP (mede ondersteund door de fracties GBA en VVD) over de integraliteit, de mogelijkheid van verplaatsing sportvelden en de problematiek Westkern / Skûlenboarch, met daarbij het standpunt van het college. Er wordt een besluitvormend raadsvoorstel voorbereid. 16. Vragen VVD-fractie inzake uittreding uit gemeenschappelijke regeling welstandszorg Hûs en Hiem Na de eerste termijn concludeert de voorzitter het volgende: De meerderheid van de raad ziet geen aanleiding om het welstandsbeleid aan te passen. Wel zijn er twee opmerkingen gemaakt waarmee het college aan de slag kan: - de gedachte van de FNP-fractie om te kijken of er in het verband van de Noardlike Fryske Wâlden een commissie kan worden gevormd; - het idee van de CDA-fractie om hier en daar op kleine schaal te experimenteren met welstandsvrije gebieden en daaruit vervolgens conclusies trekken. Er komt niet op korte termijn een besluitvormend voorstel in de raad, maar het college zegt toe op deze twee punten nader onderzoek te doen. Actie: Lange termijnagenda 10. Integraal huisvestingsplan (IHP) CDA: goed, leesbaar stuk. Wel opmerking: - college stelt geen vergoeding beschikbaar voor binnenklimaat, duurzaamheid en sanitair in scholen. Rijk geeft subsidiebedrag aan scholen daarvoor. Er is inmiddels een subsidieregeling Frisse scholen, die stelt 165 miljoen euro voor de scholen beschikbaar, maar dan moeten de basisscholen het wel in overleg met de gemeenten aanvragen en er wordt van de gemeente een co-financiering verwacht. Gezondheid is belangrijk en als er knelpunten zijn, kan het toch binnen een redelijk bedrag opgelost worden. Maak er dan wel gebruik van. Dit wil de fractie graag meegeven. De CDA-fractie verwijst naar de site van Senternovem / Frissescholen. PvdA: kan niet met voorstel instemmen. Er wordt sluipenderwijs nieuw beleid ingestoken. Het stuk over kwaliteitsverbetering zou de fractie er minimaal uit willen schrappen. FNP: Wat de Frisse scholen betreft is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt met het onderwijsveld. Vooral met de oudere scholen. Verder vindt de fractie het belangrijk dat de PvdA-fractie de kans krijgt om amendementen in te dienen, dus daarom vanavond niet besluitvormend. De volgende keer wordt er een amendeerbaar raadsvoorstel aan de raad voorgelegd. Informerend deel 17. Voorontwerp Partiële herziening jachthaven Gerkesklooster De CDA-fractie vraagt zich af waarom de bestemming nu moet worden gewijzigd t.b.v. dit pand. Het pand staat immers te koop. Wethouder W. van der Wal zoekt uit wat de feitelijke situatie is en zal de raad hierover informeren.

6 Voorontwerpbestemmingsplan Surhuisterveen bedrijventerrein Lauwerskwartier tweede fase De FNP-fractie had het fijn gevonden als bij dit raadsvoorstel een evaluatie had gezeten t.a.v. Lauwerskwartier eerste fase. Wethouder W. van der Wal zegt toe dat bij het besluitvormend raadsvoorstel een overzicht zal worden gevoegd van bedrijven die zich daar hebben gevestigd, wat de werkgelegenheidseffecten zijn geweest en de aanvragen voor nieuw terrein. 19. Hoofdstuk Inspraak en Overleg bestemmingsplan Harkema - De Singel De VVD verwacht zo spoedig mogelijk een besluitvormend raadsvoorstel. 20. Afspraken bij raadsvergaderingen t/m 2 juli 2009 Punt 6 (Beantw. schriftelijke vraag CDA over economische crisis): wethouder W. van der Wal heeft in april toegezegd te komen met nadere informatie over het Vaarplan. De VVDfractie heeft gehoord dat de waterberging in Friesland van 2% naar 3% moet t.o.v. het oppervlak. Ook in dat kader kan het Vaarplan enorm bijdragen aan de wateropslagbehoefte. Punt 8 (Vraag VVD: verbetering imago VMBO): wethouder W. van der Wal heeft nog geen actie ondernomen. De voorzitter geeft aan dat in den lande een aantal initiatieven zijn met betrekking tot ambachtscholen en daar zal het college haar licht opsteken om een goede beantwoording te geven aan de raad. Punt 9 (Vraag PvdA: samengaan basisscholen Achtkarspelen): in eerstvolgende brede overleg met schoolbesturen komt dit aan de orde. 21. Periodieke informatieverstrekking NOFA De tenaamstelling van dit punt wordt aangepast. Het wordt voortaan: Periodieke informatieverstrekking NOFA, T-diel en Kollumerland c.a. (of iets dergelijks). Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van 17 september griffier, voorzitter, mr. R. van der Heide T.J. van der Zwan Bijlage: overzicht vragenhalfuur raadsvergadering van 27 augustus 2009

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 24 mei 2007, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21) dhr.

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA) Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 25 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 7 september 2006, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 3 november 2011, aanvang 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 11 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Bericht van verhindering is ingekomen van de heer M. van der Veen (FNP) en de heer J. Bekkema (PvdA).

Bericht van verhindering is ingekomen van de heer M. van der Veen (FNP) en de heer J. Bekkema (PvdA). Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 maart 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (19)

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 september 2012, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen.

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen. Verslag vergadering Presidium 22 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G. Zandbergen-Beishuizen

Nadere informatie

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8 Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 15 mei 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: Raadsleden

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom Aan de Gemeenteraad Raad Status 8 maart 2007 Besluitvormend Onderwerp Vaststellen grenzen bebouwde kom Punt no. 9 Korte toelichting Sinds 1 januari 1995 heeft de gemeenteraad de bevoegdheid de grenzen

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis.

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis. VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis. AANWEZIG: de heer F. Boersma mevr. T. Bosgraaf-de Jong de heer B. Bosma mevr. A. Dijkstra-Wijbenga de heer G. Dijkstra

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg'

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg' meppel.nl Agendapunt: IX/12. Meppel, 10 mei 2016 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 974776 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_ Onderwerp Portefeuillehouder Siebenga Datum collegebesluit 8 maart 2016 Opsteller Sjoerd Talstra Registratie GF16.20030 Agendapunt Verklaring van geen bedenking voor het bouwen van diverse bouwwerken op

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

A) Vergroten onderwijsgebouw Ikeloane 10 te Harkema door PCBO Achtkarspelen.

A) Vergroten onderwijsgebouw Ikeloane 10 te Harkema door PCBO Achtkarspelen. Aan de Gemeenteraad Raad Status Punt no. 5 oktober 2006 Besluitvormend 6 Onderwerp Vaststelling voorbereidingsbesluiten (in verband met artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) Korte toelichting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium 17 november 2016

Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), M.C. Buising (GBA), S. Groenhof (FNP), M. van Kammen (CU), mevr. J.R. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr.

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium 26 mei 2016

Verslag vergadering presidium 26 mei 2016 Verslag vergadering presidium 26 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), M.C. Buising (GBA), T. Nicolai (PvdA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), M. Talma

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom. Verslag vergadering Presidium 20 november 2014 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, uur in het gemeentehuis.

BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, uur in het gemeentehuis. BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: de heer G. Dijkstra (CDA) de heer W. van der Veen (CDA) de heer S. Nieuwenhuis (VVD) de heer

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 11 december 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp : Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost. Raad. 6 maart Status.

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp : Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost. Raad. 6 maart Status. Aan de Gemeenteraad Raad Status 6 maart 2008 Besluitvormend Onderwerp Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost Punt no. 7 Korte toelichting Op 22 november 2007 hebt u besloten

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om uur.

Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om uur. Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter de heer J.D. Alssema Griffier mevrouw

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Aansluitend vindt een besloten vergadering plaats (vaststellen notulen) Spreekrecht voor inwoners: Inwoners kunnen maximaal 5 minuten tijdens de commissievergadering het woord

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 480792 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt 18 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan partiële herziening Oudwoude 2014 Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Kollum, 2 december 2014 Samenvatting

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

28 oktober 2004 SROB/04/095

28 oktober 2004 SROB/04/095 RAADSVERGADERING Gemeente Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 28 oktober 2004 SROB/04/095 Voorstel tot het benoemen van Adviesbureau Van der Poel als planschadebeoordelingscommissie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-087 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan "Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen" 28 september 2016 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016, overwegende

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 23-2-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Beleid en Projecten. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Beleid en Projecten. Voorstel aan de raad Raadsvergadering van Agendanummer Portefeuillehouder Afdeling Opsteller Gemeente Langedijk 12 juli 2011 8 P.J. Beers Beleid en Projecten M.D.M. Smit 12 JULI 2011 j BESLütli--, conform na amendement 18

Nadere informatie