op elk gewenst niveau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "op elk gewenst niveau"

Transcriptie

1 ProTurn is al jaren gespecialiseerd in het verzorgen van diverse trainingen op gebied van Communicatie, Sales, HR Management en Effectief Leiderschap in uiteenlopende branches. ProTurn biedt ook Management Development programma s op basis van open inschrijvingen. Het voordeel van het Management Development programma is dat inschrijven nu kan plaatsvinden in kleine groepen of zelfs per individu, dit alles op basis van een aantrekkelijk tarief per persoon. Het Management Development programma staat volledig in het teken van leidinggeven op alle niveaus. In het Management Development programma onderscheidt ProTurn 5 levels, welke elk een eigen opleiding bevatten: Level 1: Young Executive Level 2: Medior Executive Level 3: Advanced Executive Level 4: Senior Executive Level 5: Superior Executive Het ProTurn Management Development programma geeft u inzicht, zelfvertrouwen en de vaardigheden om uw leidinggevende capaciteiten op elk gewenst niveau te optimaliseren. Cursisten van Business-to-Business organisaties en Business-to-Consumer organisaties zullen gezamenlijk aan de verschillende modules deelnemen. Tevens zal het maatwerk, zoals u dat van ProTurn gewend bent, ook tijdens alle modules gedurende de gehele opleiding terugkomen, door continu uw praktijk centraal te laten stellen door onze ervaren trainers. Op deze wijze is ProTurn in staat de gewenste output in uw organisatie te realiseren. De opleiding wordt op onze toplocatie in Dordrecht verzorgd. Gedurende de opleiding die tijdens kantooruren plaatsvinden worden koffie, thee, water en fris aangeboden. Daarnaast verzorgt ProTurn een uitgebreide lunch voor alle deelnemers. Aan het einde van elke module ontvangt u een certificaat van deelname. Het minimaal aantal deelnemers is gesteld op 5 personen en het maximale aantal deelnemers is gesteld op 12 personen per groep. Na ontvangst van uw inschrijfformulier zult u telefonisch door ons worden benaderd. Wij bespreken dan de voor u relevante details en de definitieve reservering van u in een van de vijf opleidingslevels binnen dit ProTurn Management Development programma. Onderstaand treft u per level een beschrijving aan van de doelgroep, onderwerpen en duur van de opleiding.

2 Level 1: Young Executive Wellicht heb je nog helemaal geen relevante werkervaring of heb je nog geen enkele ervaring als leidinggevende. Een goede manier om deze relevante (leidinggevende) werkervaring op te doen is het volgen van een stage bij een organisatie. In veel opleidingen is er vanuit de studie een verplichting om een aantal weken (vaak 20 weken) mee te lopen binnen een organisatie, met of zonder specifieke stageopdracht. In Level 1 biedt ProTurn de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen bij een professionele organisatie op basis van een internship bij ProTurn dan wel een van onze partners. Dit zijn bedrijven waar wij een jarenlange diepgaande werkrelatie mee hebben. Per half jaar selecteren wij een gemaximeerd aantal geschikte en gedreven studenten die de mogelijkheid krijgen om binnen deze organisaties mee te kijken, mee te werken en te leren in de praktijk. Doelgroep: Studenten/afgestudeerden CE, BK, MER, Marketing en HR Introductie, taak- en rolafspraken Studie gerelateerde werk- en opdrachten Interpersoonlijke vaardigheden Samenwerken Organisatie- en Kantoorpraktijk Organisatie cultuur, structuur & strategie Werkoverleg Scriptie, verslaglegging, rapportage Examenvoorbereiding Duur: Afhankelijk van de opleiding (vaak 80 werkdagen) Kosten: GEEN (vergoeding door bedrijf of ProTurn)

3 Level 2: Medior Executive Na deze powertraining bent u in staat uw medewerkers op een verantwoorde, effectieve en uitdagende wijze aan te sturen vanuit gedegen kennis en vaardigheden passend bij uw rol als leidinggevende, lijn- of projectmanager. U concretiseert uw persoonlijke stijl naar het niveau van Medior Executive, een volwaardige leidinggevende van deze tijd. Naast gerichte kennisoverdracht door de trainer vindt onderling kennisuitwisseling plaats op basis van intervisie. Daarbij brengen alle deelnemers individuele cases in om de praktijk te toetsen en oefenen. Daarnaast maken diverse testen integraal onderdeel uit van dit level. Historisch perspectief van leidinggeven Inzicht in en kiezen van leiderschapsstijlen Besluitvorming Teamrolmanagement Motiveren Delegeren Metacommunicatie en gedrag Gespreksmodellen Feedback geven en krijgen Timemanagement en persoonlijke effectiviteit op basis van ProTurn Outputboxen Duur: 3 aaneengesloten werkdagen + 2 aaneengesloten werkdagen, binnen een periode van 5 weken Optioneel aangevuld met 2 dagen coaching on the job op uw werkplek*. *We bieden u een fantastische mogelijkheid om verder aan uw succes te werken met uw eigen ProTurn coach op uw eigen werkplek. Alle aan bod gekomen onderwerpen uit deze opleiding zullen aan uw praktijk worden getoetst. De ProTurn coach kent u al hij is één van de deskundigen die u reeds heeft begeleid tijdens het generieke opleidingstraject. Kosten: 299-, excl. BTW per persoon per dag. Dit is inclusief catering- en trainingsmanualkosten en exclusief boekengeld t.w.v. 150,- excl. BTW. De kosten voor 2 dagen coaching on the job op uw werkplek zijn gesteld 499,- excl. BTW per persoon per dag.

4 Level 3: Advanced Executive Na deze powertraining bent u in staat uw medewerkers op een verantwoorde, efficiënte en inspirerende wijze aan te sturen vanuit professionele kennis en vaardigheden passend bij uw rol als leidinggevende, manager, staf-, lijn- of projectverantwoordelijke. U intensiveert uw persoonlijke stijl naar het niveau van Advanced Executive, een voorbeeld in leidinggeven voor uw organisatie. Naast gerichte kennisoverdracht door de trainer vindt onderling kennisuitwisseling plaats op basis van intervisie & supervisie. Daarbij brengen alle deelnemers organisatie-cases in om de praktijk te toetsen en oefenen. Daarnaast maken diverse testen integraal onderdeel uit van dit level. Bedrijfsvoering in balans: Vanuit klant-, financieel-, intern-, leer- en groeiperspectief Integraal Management Teamrolmanagement advanced Metacommunicatie en gedrag advanced Manieren van beïnvloeden Vergadertechnieken Presentatietechnieken Beoordelings- en Functioneringsgesprekken Onderhandelingsvaardigheden Conflicthantering Duur: 3 aaneengesloten dagen + 2 aaneengesloten dagen + 3 aaneengesloten dagen, binnen een periode van 8 weken. Optioneel aangevuld met 2 dagen coaching on the job op uw werkplek*. *We bieden u net als in level 2 een fantastische mogelijkheid om verder aan uw succes te werken met uw eigen ProTurn coach op uw eigen werkplek. Alle aan bod gekomen onderwerpen uit deze opleiding zullen aan uw praktijk worden getoetst. De ProTurn coach kent u al hij is één van de deskundigen die u reeds heeft begeleid tijdens het generieke opleidingstraject. Kosten: 299-, excl. BTW per persoon per dag. Dit is inclusief catering- en trainingsmanualkosten en exclusief boekengeld t.w.v. 150,- excl. BTW. De kosten voor 2 dagen coaching on the job op uw werkplek zijn gesteld 499,- excl. BTW per persoon per dag.

5 Level 4: Senior Executive ProTurn Platinum Management en Executive Club U heeft level 3 reeds doorlopen of heeft jarenlange ervaring op management- en/of executiveniveau. Deze 5-daagse en 6-daagse programma s heben tot doel u, samen met collega s uit de directie en het management van andere ondernemingen, verder te ontwikkelen in uw functie en met en van elkaar te leren op basis van mede door uzelf aangegeven onderwerpen. De ProTurn Platinum Management en Executive Club bieden de mogelijkheid tot uitwisseling van kennis en realiseren van verdieping door gebruik te maken van de kennis en ervaringen van anderen (intervisie), interessante thema s door gastcolleges, uitbreiding van uw netwerk etcetera. De ProTurn Platinum Management en Executive Club leveren u met een actueel, eigentijds en uniek programma een forse bijdrage aan de verdere ontwikkeling van uzelf en uw organisatie. Mogelijke onderwerpen op basis van uw intake en uw inbreng: Milestone management Competentie management De verantwoording (laten) nemen vs. De verantwoording toewijzen Individuele talenten in relatie tot een team Succesvol samenstellen van teams mede gebaseerd op BELBIN technieken Active (Individual) Marketing; gericht werken met uw klantendatabase Urgentie management: mogelijkheden tot terug- en opschakeling in de huidige macro- en micro economische situatie New Employee Induction; nieuwe medewerkers bereiken, binden en boeien Intervisie cases; op veler verzoek buigen collega Platinum Club leden zich in duo s over de door u aangeleverde cases. U wordt op uw beurt geselecteerd door collega Platinum Club leden uw bijdrage te leveren aan de door hen aangeleverde cases. ProTurn zal op deze dagen een sterke regierol op zich nemen, teneinde de uitkomsten/output van deze intervisiesessie te kunnen waarborgen. Het programma dat wij u uiteindelijk presenteren zal volledig tot stand zijn gekomen door goed naar u te luisteren, uw dagelijkse praktijk centraal te stellen en daarmee onderwerpen te presenteren die aanzetten tot nadenken, waar u van leert en direct in uw eigen praktijk toepasbaar zijn. Duur ProTurn Platinum Management Club: 5 dagen ProTurn Platinum Executive Club: 6 dagen Kosten ProTurn Platinum Management Club: 2.900,00 excl. BTW per persoon. Dit is inclusief catering- en trainingmanualkosten. ProTurn Platinum Executive Club: 4.950,00 excl. BTW per persoon. Dit is inclusief catering- en trainingmanualkosten.

6 Level 5: Superior Executive ProTurn Persoonlijke Ontwikkeling/Zelfactualisatie en Authenticiteit Na dit ontwikkeltraject weet u zowel persoonlijk als zakelijk waar u heen wilt met uw ontwikkeling als mens en functionaliteit, uitgewerkt in een persoonlijk ontwikkelplan. U heeft in principe al veel gedaan, meegemaakt en weet dat uw (werkzame) leven nog vele jaren in zich hebben. Het traject helpt u te bepalen hoe het verder gaat. Blijft u eenzelfde lijn volgen of gaat u een nieuwe weg inslaan? Naast gerichte kennisoverdracht door een zeer ervaren trainer/coach vindt onderling kennisuitwisseling plaats op basis van intervisie en supervisie. Daarbij brengen alle deelnemers organisatie-cases in om de praktijk te toetsen en te oefenen. Op basis van een te houden intake worden gastdocenten en colleges in het programma toegevoegd. Na het basistraject volgt een periode van 6 maanden waarin één maal per maand (in de avonduren) de deelnemers onder begeleiding elkaar positief kritisch en outputgericht ondersteunen over de voortgang van het ontwikkelingsplan. Diverse testen maken integraal onderdeel uit van de training. Authenticiteit en Charisma Zingeving en richting Ontwikkelingspotentieel als volwassene Persoonlijk & Organisatorische Ontwikkelplan Persoonlijk gedrag en effectiviteit Voorbereiden op de toekomst Coachen als rol Nieuwe leiderschapsstijlen Intake gerelateerde onderwerpen Duur: 0, dagen binnen 7 maanden (34 dagdelen) (Halve dag intakegesprekken, 1 dag bij ProTurn met collega deelnemers, 8 dagen aaneengesloten op een bijzondere locatie en 6 dagdelen, verspreid over 6 maanden, in de avond bij ProTurn of één van de organisaties van de deelnemers) Kosten: 299,00 per dagdeel inclusief cursus map, reiskosten, verblijfskosten en testen. Exclusief btw en exclusief boekenpakket ter waarde van circa 150,00.

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Alliantie Voortgezet Onderwijs & Havo Notre Dame des Anges Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Scherpenkampweg 21 Postbus 6618 6545 AK Nijmegen 6503 GC Nijmegen Tel: 024-3790158 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt.

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. 2014 Het aanbod van Shared Ambition Inhoudsopgave Shared Ambition

Nadere informatie

NIEUW IN DE OR. Introductie. Inhoud van de training. Aantal deelnemers. Open inschrijving. Garantie

NIEUW IN DE OR. Introductie. Inhoud van de training. Aantal deelnemers. Open inschrijving. Garantie NIEUW IN DE OR NIEUW IN DE OR Introductie U bent gekozen, al dan niet met stemmen, in de ondernemingsraad. Gefeliciteerd! Het is een boeiende wereld waar u in gestapt bent. Waar /hoe nu verder? Waar moet

Nadere informatie

een ander perspectief!

een ander perspectief! Omdat het onderwijs gebaat is bij een ander perspectief! Onderwijs wordt georganiseerd door mensen uit het onderwijs. Dat is de praktijk die we kennen. Een praktijk die er voor heeft gezorgd dat de kwaliteit

Nadere informatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Auteurs: Daan de Bruijn, Els Meijsen en Gery Lammersen Redactie: Tib/teksten Eindredactie: afdeling communicatie, MOVISIE Vormgeving:

Nadere informatie

Het kan ook anders. Zes benaderingen van werkdruk bij het Rijk

Het kan ook anders. Zes benaderingen van werkdruk bij het Rijk Het kan ook anders Zes benaderingen van werkdruk bij het Rijk belasting belastbaarheid Het kan ook anders Zes benaderingen van werkdruk bij het Rijk: Factor tijd Roostermanagement Activiteitenanalyse Resultaatgericht

Nadere informatie

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal Resultaat voorop dus mens centraal 1 Resultaat voorop dus mens centraal Inhoud CiEP Basis 4 CiEP en Het Nieuwe Werken 8 CiEP Waardenprofielen 10 CiEP Energiek 14 CiEP voor Teams 18 e-ciep Basis 20 CiEP

Nadere informatie

Junior Wmo-professionals met open blik

Junior Wmo-professionals met open blik Kennis van de Overheid Junior Wmo-professionals met open blik Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Situationeel Leidinggeven

Situationeel Leidinggeven Hand out behorende bij de training Situationeel Leidinggeven Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM

Nadere informatie

Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige 2015/2016 Inhoudsopgave Studieprogramma 3 Basisprogramma opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige 3 De modules element 1 4 Module 1 en 2 5 Module 3 7 Module 4

Nadere informatie

Haal je kop uit het zand!

Haal je kop uit het zand! Haal je kop uit het zand! Leren met zichtbaar resultaat Stephan Obdeijn l Metteke Lubberts Introductie Organisaties investeren veel tijd én geld in het leren en ontwikkelen van hun management en medewerkers.

Nadere informatie

OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT

OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT Management accounting control Resultaatverbetering en cultuurverandering OPEN-BOOK MANAGEMENT ALS ZINVOL INSTRUMENT Open-Book Management is een manier van bedrijfsvoering die past bij organisaties die

Nadere informatie

Competentieprofiel Generalist

Competentieprofiel Generalist Samenvatting Competentieprofiel Generalist TMA teamprofiel best persons Inhoud Inleiding 3 1. Context en afbakening; van best persons naar competentieprofiel 5 2. Werkwijze en onderbouwing 6 2.1 Voordracht

Nadere informatie

Doorgroeien met de A+O Ontwikkel- of Loopbaanscan

Doorgroeien met de A+O Ontwikkel- of Loopbaanscan Stimuleert de ontwikkeling van medewerkers Doorgroeien met de A+O Ontwikkel- of Loopbaanscan INFORMATIE VOOR HR EN LEIDINGGEVENDEN WILLEM VAN ROSMALEN, GEMEENTESECRETARIS GEMEENTE SCHIJNDEL De Loopbaanscan

Nadere informatie

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 Inhoud Inleiding 3 Beljon + Westerterp 5 Menea 7 Traject Consult Werkt! 8 WorkForce Holland 10 2 Inleiding Arbeidsmarktsituatie Gezien de arbeidsmarktsituatie bij

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

Kieswijzer Taalcursussen pedagogisch medewerkers in voorschoolse instellingen

Kieswijzer Taalcursussen pedagogisch medewerkers in voorschoolse instellingen Kieswijzer Taalcursussen pedagogisch medewerkers in voorschoolse instellingen Kieswijzer Taalcursussen pedagogisch medewerkers in voorschoolse instellingen Opdrachtgever: ministerie van OCW, directie Primair

Nadere informatie

Leren en ontwikkelen in economisch barre tijden!

Leren en ontwikkelen in economisch barre tijden! Compact_ 2010_2 23 Leren en ontwikkelen in economisch barre tijden! Resultaatgericht én organisch leren en ontwikkelen Drs. Mark de Lat, drs. Jan Slump en Martijn Hulshof MSc Drs. M.B.J. de Lat is senior

Nadere informatie

Kwaliteitszorgstelsel All Inn Kapperscollege (2013-2015)

Kwaliteitszorgstelsel All Inn Kapperscollege (2013-2015) Kwaliteitszorgstelsel All Inn Kapperscollege (2013-2015) Inhoudsopgave 1. Inleiding Organogram 2. Karakteristieken kwaliteitszorg van AIK 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Managementomgeving 2.4 Kwaliteitsborging

Nadere informatie

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo

Handen en voeten aan beoordelen. handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Handen en voeten aan beoordelen handreiking invoering beoordelingssysteem in het hbo Inleiding In de cao voor het Hoger Beroepsonderwijs hebben cao partijen afspraken vastgelegd over de invoering van

Nadere informatie

HANDLEIDING. De ongeorganiseerde manager. De weg naar de hel Op weg naar de hemel. TFC TrainingsMedia

HANDLEIDING. De ongeorganiseerde manager. De weg naar de hel Op weg naar de hemel. TFC TrainingsMedia HANDLEIDING De ongeorganiseerde manager De weg naar de hel Op weg naar de hemel TFC TrainingsMedia Video Arts Limited Nederlandstalige bewerking: TFC TrainingsMedia Oorspronkelijke titel: The Unorganised

Nadere informatie

LOB en professionaliseren p in verschillende vormen en maten

LOB en professionaliseren p in verschillende vormen en maten LOB en professionaliseren p in verschillende vormen en maten Inhoudsopgave R Inleiding 2 1 R Ontwikkelstadia LOB: drie modellen 6 2 R Rollen en taken 16 3 R Competenties 26 4 R Professionaliseren 36 LOB

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Na een afspraak niet terug naar kantoor, maar door naar huis waar je

Nadere informatie

Pim HR Scan. Zuiver Zorg. organisatie: adres: Waardenlaan 95 3345 PQ Poldervliet. Hoofd adm/hr Manager

Pim HR Scan. Zuiver Zorg. organisatie: adres: Waardenlaan 95 3345 PQ Poldervliet. Hoofd adm/hr Manager Pim HR Scan organisatie: Zuiver Zorg adres: Waardenlaan 95 3345 PQ Poldervliet contactpersoon: Karen Janzen Hoofd adm/hr Manager 1 contactinformatie: www.vraagpim.nl contact@vraagpim.nl drs. Math Hoenen

Nadere informatie

SOM Professional. 9-daagse opleiding 2015-2016. De opleiding voor omgevingsmanagers met ervaring die planmatiger willen werken.

SOM Professional. 9-daagse opleiding 2015-2016. De opleiding voor omgevingsmanagers met ervaring die planmatiger willen werken. SOM Professional 9-daagse opleiding 2015-2016 De opleiding voor omgevingsmanagers met ervaring die planmatiger willen werken. Werken vanuit een visie. Met een planmatige, herhaalbare aanpak. Werken aan

Nadere informatie

Exploitatie van de kracht van Action Learning

Exploitatie van de kracht van Action Learning Exploitatie van de kracht van Action Learning Door Michael Marquardt Grote merken schakelen Action Learning in voor het oplossen van organisatorische problemen en het ontwikkelen van hun leiders. Van Boston

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014

Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014 Vertrouwelijk GROEPSRAPPORTAGE Voorbeeld teamrapportage 1 Aantal deelnemers: 10 26-10-2014 1 Dit rapport geeft een overzicht op groepsniveau van hun bevlogenheid, energie- en stressbronnen en de gemiddelde

Nadere informatie

basis Stevig fundament als

basis Stevig fundament als Stevig fundament als basis Vilans en MOVISIE, september 2012 door Cecil Scholten Jolanda Elferink Handreiking Organisatie en coördinatie van het vrijwilligerswerk in verpleeg- en verzorgingshuizen en gehandicaptenorganisaties

Nadere informatie

Bondgenoten in de decentralisaties

Bondgenoten in de decentralisaties Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties Invulling geven aan het transformatieproces en de coalitieaanpak TransitieBureau Begeleiding in de Wmo Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties TransitieBureau

Nadere informatie