Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8"

Transcriptie

1 Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 15 mei 2014, aanvang uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: Raadsleden Wethouders De heer Klaas Antuma (CU) De heer Jaap Braams (PvdA) va. pnt. 10 De heer Tjibbe Brinkman (FNP) De heer Harjan Bruining (CDA) De heer Rinus Buising (GBA) va. pnt. 10 Mevrouw Maaike Dotinga-van der Veen (FNP) De heer Sjoerd Groenhof (FNP) De heer Max de Haan (GBA) tot pnt. 10 De heer Frans Hoekstra (GBA) De heer Yde van Kammen (FNP) Mevrouw Lineke Kingma-Gardenier (VVD) De heer Sake van der Meer (FNP) De heer Theun Nicolai (PvdA) De heer Douwe van Oosten (CU) Mevrouw Wietske Poelman (FNP) va. pnt. 10 Mevrouw Aafke Postma (PvdA) Mevrouw Gerda Postma (PvdA) tot pnt. 10 De heer Jouke Spoelstra (CDA) Mevrouw Ypie Spoelstra (CU) De heer Meindert Talma (CDA) De heer Marten van der Veen (FNP) De heer Sierd Vegelin (GBA) De heer Romke van der Wal (CDA) Mevrouw Lydeke Zandbergen-Beishuizen (CDA) Afwezig: - De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8 De heer Marten van der Veen (FNP) De heer Max de Haan (GBA) va. pnt. 10 Mevrouw Gerda Postma (PvdA) va. pnt. 10 Gemeentesecretaris De heer mr. drs. Erik van der Laan Voorzitter: de heer Gerben Gerbrandy Griffier: de heer mr. Roel van der Heide Algemeen 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur. 2. Mededelingen / Afsprakenlijst Mededeling voorzitter met betrekking tot het overlijden van oud-wethouder Hoeksma. Hij was wethouder van en raadslid (voor het CDA) van en Er volgt een kort moment van stilte. Afsprakenlijst Geen opmerkingen.

2 Vaststellen agenda Er is een motie vreemd aan de orde van de dag ingediend door de fracties PvdA - CDA - CU - GBA - FNP inzake kinderpardon - steun statement burgemeester Gerbrandy. De motie wordt behandeld als agendapunt 7a. Op voorstel van het presidium wordt agendapunt 12 (Aanwijzen waarnemend voorzitter van de raad ) van de agenda gehaald en op een ander moment behandeld. Actie: LTA Met inachtneming van bovenstaande wijzigingen wordt de agenda vastgesteld. Besluitvormend deel 4. Besluitenlijst vorige raadsvergadering d.d. 16 april 2014 De besluitenlijst van de openbare vergadering van 16 april 2014 wordt overeenkomstig het ontwerp vastgesteld. 5. Wijzigen legestabel onderdeel omgevingsvergunning De heer H. Bruining (CDA) dient mede namens de VVD-fractie een amendement in. De tekst luidt als volgt: Amendement Wijziging/aanvulling: 1. Tarief bij (verklaring van geen bedenkingen) ongewijzigd laten. 2. Leges, vermeld bij 2.8 voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het vaststellen van een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.1 eerste lid wet ruimtelijke ordening ongewijzigd laten. Toelichting: Als monopolist heeft de gemeente de plicht zich gematigd op te stellen in haar tarifering. Een dergelijke stijging past niet in het beeld om kosten voor burgers slechts beperkt (inflatie) te laten stijgen. Een dergelijke verhoging van de tarieven past niet in het beeld om het aantal regels te beperken. Bij het vaststellen van de legestarieven dient ook rekening te worden gehouden met het verlagen van de uitvoeringskosten middels de intentie van betrouwbare korte vergunningprocedures zoals het nieuwe college ook al heeft opgenomen in programma 4 van het coalitieakkoord. Het CDA en de VVD verzoeken het nieuwe college om de legestabel mee te nemen in de uitvoering van het onderdeel kostendekkend maken van tarieven en efficiëntere uitvoering uit het coalitieprogramma gemeenteraad Achtkarspelen Graag zien wij een integrale aanpak van bovenstaande. Wethouder K.H. Antuma ontraadt de motie omdat, in het kader van het hele financiële beheer van de afgelopen periode tot nu toe, dit soort maatregelen wel nodig waren om de zaken kostendekkend te maken. De vergadering wordt geschorst van uur.

3 - 3 - De fracties PvdA, GBA, FNP en CU geven aan dat ze het amendement niet kunnen steunen, omdat uitstel van de verhoging van de leges niet gepermitteerd kan worden. Stemming amendement: Voor: CDA en VVD (6) Tegen: GBA, FNP, CU en PvdA (15) Amendement verworpen. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de gewijzigde legestabel vast te stellen met ingang van 1 juni 2014 onder gelijktijdige intrekking van de huidige tabel, met dien verstande dat deze van toepassing blijft tot 1 juni Benoeming leden adviescommissie Ruimtelijke kwaliteit Hûs en Hiem 2014 Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de genoemde leden voor de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit te ontslaan dan wel te (her)benoemen. 7. Aanwijzen plaatsvervangend griffier Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten mevrouw Renny de Vries-Mulder aan te wijzen als (eerste) plaatsvervangend griffier. 7a. Motie vreemd aan de orde van de dag van de fracties PvdA - CDA - CU - GBA - FNP inzake kinderpardon - steun statement burgemeester Gerbrandy Motie Overwegende dat: - er breed verzet is tegen de uitvoering van het kinderpardon, omdat kinderen die niet onder het toezicht van het Rijk maar van een gemeente vielen, niet onder het pardon vallen; - dit een uitvoering naar de letter van het kinderpardon is en geen recht doet aan de bedoeling van het kinderpardon; - burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen door ondertekening van een brief hier bezwaar tegen heeft aangetekend; Spreekt uit: - bezwaren te hebben tegen de uitvoering van het kinderpardon en van mening te zijn dat ook kinderen die onder toezicht van de gemeente vielen onder de regeling moeten vallen; - het bezwaar van burgemeester Gerbrandy tegen de uitvoering van het kinderpardon te steunen; - deze motie onder de aandacht te brengen bij alle fracties van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en bij alle betrokken ministers en staatssecretarissen; en gaat over tot de orde van de dag. Mevrouw A. Postma (PvdA) krijgt het woord om de motie toe te lichten. Stemverklaring mevrouw J.R. Kingma-Gardenier (VVD): de VVD-fractie vindt dat je de spelregels van het spel niet moet oprekken of verbuigen. We vertouwen op de integriteit van Teeven en dat hij zorgvuldig zal zijn wanneer hij zijn discretionaire bevoegdheid zal gebruiken.

4 - 4 - Stemming motie: Voor: PvdA, CU, CDA, FNP en GBA (20) Tegen: VVD (1) Motie aangenomen Er wordt kort geschorst zodat de heer M. van der Veen en de heer K.H. Antuma plaats kunnen nemen in de kring van raadsleden. Opiniërend/besluitvormend deel 8. Presentatie coalitieprogramma (opiniërend) De voorzitter nodigt formateur de heer drs. T. Piersma uit om het coalitieprogramma toe te lichten en het proces door te nemen. Vervolgens overhandigt de heer Piersma het coalitieprogramma aan burgemeester Gerbrandy. De heren S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA) en T. Nicolai (PvdA) geven namens de coalitiepartijen een toelichting op het coalitieprogramma. Vanuit de oppositie wordt hierop gereageerd door mevrouw A.G. Zandbergen-Beishuizen (CDA), mevrouw IJ. Spoelstra (CU) en mevrouw J.R. Kingma-Gardenier (VVD). Tenslotte reageert de heer S. Groenhof (FNP) namens de coalitie op hetgeen gezegd is door de oppositie. Voor een volledig beeld van de opmerkingen, zie beeldweergave via 9. Voordracht tot benoeming wethouders De voorzitter vraagt de coalitiepartijen mededeling te doen welke personen als kandidaat worden voorgedragen: De heer S. Groenhof: namens de FNP wordt voorgesteld de heer Marten van der Veen te benoemen als wethouder; De heer T. Nicolai: namens de PvdA wordt voorgesteld mevrouw Gerda Postma te benoemen als wethouder; De heer F. Hoekstra: namens het GBA wordt voorgesteld de heer Max de Haan te benoemen als wethouder. De beoogd wethouders krijgen de gelegenheid in het kort iets over zichzelf te vertellen. Onderzoek geloofsbrieven Door middel van het trekken van een nummer wordt aan de hand van de presentielijst besloten de volgende drie raadsleden aan te stellen voor het onderzoek van de geloofsbrieven van de aspirant-wethouders, inclusief de resultaten van het BING onderzoek en de geloofsbrieven van de raadsleden bij agendapunt 10. Deze raadsleden zijn tevens leden van het stembureau: De heer H. Bruining (CDA); de heer R. van der Wal (CDA) en de heer T. Brinkman (FNP). De vergadering wordt om uur geschorst voor het onderzoek van de geloofsbrieven. De vergadering wordt heropend om uur.

5 - 5 - De voorzitter van de onderzoekscommissie, de heer T. Brinkman, deelt namens de commissie voor onderzoek van de geloofsbrieven mee, dat uit de overlegde bescheiden geen feiten en/of omstandigheden naar voren zijn gekomen die een benoeming van de heer Van der Veen, de heer De Haan en mevrouw Postma als wethouder, in de weg staan. Vervolgens wordt overgegaan tot schriftelijke stemming. Er kunnen drie namen ingevuld worden. De voorzitter merkt op dat het een vrije stemming betreft. Dit betekent dat de beoogd wethouders zelf ook mee mogen stemmen. De stembriefjes worden uitgedeeld, ingevuld en ingeleverd in de daarvoor bestemde bus. De vergadering wordt geschorst om uur, zodat de leden van het stembureau de stemmen kunnen tellen. De voorzitter van de stemcommissie, de heer T. Brinkman, maakt de uitslag van de stemming bekend: Door de 21 raadsleden zijn er 63 stemmen uitgebracht: Mevrouw A. Postma: 1 stem Mevrouw A.G. Zandbergen: 1 stem De heer K.H. Antuma: 1 stem De heer M. van der Veen: 13 stemmen Blanco: 13 stemmen Mevrouw G. Postma: 16 stemmen De heer M. de Haan: 18 stemmen Nadat de wethouders de heer M. van der Veen, de heer M. de Haan en mevrouw G. Postma hebben verklaard dat zij hun benoeming aannemen, leggen zij in handen van de voorzitter de eed of de verklaring en belofte af. De voorzitter leest de eed/belofte voor en de wethouders leggen deze af in de Friese taal. De heer M. van der Veen: Sa wier helpe my God Almachtich. Mevrouw G. Postma: Dat ferklearje en ûnthjit ik. De heer M. de Haan: Dat ferklearje en beloof ik. De voorzitter feliciteert de nieuwe wethouders met hun benoeming. Er worden bloemen uitgereikt en er is een kort fotomoment. De nieuwe wethouders nemen plaats achter de wethouderstafel. Na schriftelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten: 1. het aantal wethouders vast te stellen op drie (voltijds functies); 2. de heer M. van der Veen (FNP), mevrouw G. Postma (PvdA) en de heer M. de Haan (GBA) te benoemen tot wethouder. 10. Toelating en beëdiging nieuwe raadsleden Toelating en beëdiging van: de heer J.K.S. (Jaap) Braams (PvdA); de heer M.C. (Rinus) Buising (GBA); mevrouw W. (Wietske) Poelman (FNP).

6 - 6 - De geloofsbrieven zijn onderzocht bij agendapunt 9. De voorzitter van de onderzoekscommissie, de heer T. Brinkman, deelt namens de commissie voor onderzoek van de geloofsbrieven mee, dat uit de overlegde bescheiden geen feiten en/of omstandigheden naar voren zijn gekomen die een toelating en beëdiging van de heer Braams, de heer Buising en mevrouw Poelman als leden van de gemeenteraad, in de weg staan. Nadat de voorzitter de eed (verklaring en belofte) heeft voorgelezen, leggen de raadsleden deze af in de Nederlandse of de Friese taal. De heer J.K.S. Braams: Dat verklaar en beloof ik. De heer M.C. Buising: Dat verklaar en beloof ik. Mevrouw W. Poelman: "Sa wier helpe my God Almachtich". De voorzitter feliciteert de heer Braams, de heer Buising en mevrouw Poelman met hun benoeming tot gemeenteraadslid van Achtkarspelen. Er worden bloemen uitgereikt en er is een kort fotomoment. De nieuwe raadsleden nemen hun plaatsen in. Gelegenheid tot felicitatie is er na afloop van de raadsvergadering. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten toe te laten als leden van de raad van de gemeente Achtkarspelen: de heer J.K.S. Braams (PvdA); de heer M.C. Buising (GBA); mevrouw W. Poelman (FNP). 11. Benoeming leden controlecommissie raad Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten te benoemen als leden van de controlecommissie gedurende de zittingsperiode van de raad : de heer S. Groenhof (FNP) de heer M.C. Buising (GBA) de heer K.H. Antuma (CU) mevrouw J.R. Kingma-Gardenier (VVD) mevrouw A. Postma (PvdA) de heer A. Bruining (CDA) 12. Aanwijzen waarnemend voorzitter van de raad Dit agendapunt is van de agenda gehaald. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van 5 juni griffier, voorzitter, mr. R. van der Heide G. Gerbrandy

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 3 november 2011, aanvang 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering om uur en heet iedereen van harte welkom.

De voorzitter opent de vergadering om uur en heet iedereen van harte welkom. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 30 oktober 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: (20) Raadsleden

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 september 2012, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen.

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen. Verslag vergadering Presidium 22 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G. Zandbergen-Beishuizen

Nadere informatie

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP).

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP). Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 12 december 2013, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 24 mei 2007, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21) dhr.

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA) Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 25 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium 26 mei 2016

Verslag vergadering presidium 26 mei 2016 Verslag vergadering presidium 26 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), M.C. Buising (GBA), T. Nicolai (PvdA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), M. Talma

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium 17 november 2016

Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), M.C. Buising (GBA), S. Groenhof (FNP), M. van Kammen (CU), mevr. J.R. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr.

Nadere informatie

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Om mogelijke tegenstrijdigheden van belangen te voorkomen zijn de raadsleden verplicht hun nevenfuncties openbaar te maken. zijn alle functies

Nadere informatie

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Om mogelijke tegenstrijdigheden van belangen te voorkomen zijn de raadsleden verplicht hun nevenfuncties openbaar te maken. zijn alle functies

Nadere informatie

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen

Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Functie(s) en nevenfunctie(s) raadsleden gemeente Achtkarspelen Om mogelijke tegenstrijdigheden van belangen te voorkomen zijn de raadsleden verplicht hun nevenfuncties openbaar te maken. s zijn alle functies

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom. Verslag vergadering Presidium 20 november 2014 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

*Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee

*Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee *Z09DA89CA34* Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering Goeree-Overflakkee Datum: 24 mei 2018 Tijd: 19.30-23.11 uur Locatie: Raadzaal, Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40, Middelharnis Voorzitter: mw.

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht CVDR Officiële uitgave van Zwijndrecht. Nr. CVDR614791_1 29 januari 2019 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht De raad van

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015 INHOUD Onderwerp Pagina INHOUD 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

Verzoekt het college: te onderzoeken of vrijstelling van OZB voor Algemene Nut Beogende Instellingen (ANBI) kan worden opgenomen in de verordening.

Verzoekt het college: te onderzoeken of vrijstelling van OZB voor Algemene Nut Beogende Instellingen (ANBI) kan worden opgenomen in de verordening. Datum: 16 juni 2015 Onderwerp: uitvoering motie ANBI Bijlage 1: de motie Bijlage 2: het raadsvoorstel Bijlage 3: antwoorden op de gestelde vragen nav informatie carrousel Inleiding; De gemeenteraad heeft

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

CM. van de Pol (wethouder VVD), N.C Knijn (wethouder CDA), W.P.J. Bijman (wethouder CDA) (na agendapunt 14)

CM. van de Pol (wethouder VVD), N.C Knijn (wethouder CDA), W.P.J. Bijman (wethouder CDA) (na agendapunt 14) ENLIJST RAAD X Roggemand II D14.003614 DATUM 22/04/2014 R. Posthumus (voorzitter), T.C. Koenders (plv. griffier) AANWEZIG CDA: N.C.J. Bijman, A.A.J. Tessel, J.A.G. Schilder-Scholten, J.A. Vlaar (wnd.vz),

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In dit reglement wordt verstaan onder: - amendement: voorstel van een raadslid tot wijziging van een ontwerpverordening of ontwerpbeslissing

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord.

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord. Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 augustus 2009, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5

Gemeente De Wolden. Agenda Gemeenteraad 1 / 5 Agenda Gemeenteraad Om 19.30 uur begint de Openbare Raadsavond met een presentatie van de bibliotheekplannen door mevrouw De Haas, bibliotheekmanager Drenthe. Aansluitend vindt de Openbare Raadsvergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

G e me e n t e Z e i s t

G e me e n t e Z e i s t VOORBLAD RAADSVOORSTEL G e me e n t e Z e i s t 10RAAD0299 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 7 september 2010 Gewijzigd voorstel : Organisatieonderdeel : griffie Telefoon : 030 6987490

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [iets] = door gemeente in te vullen. -

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Beekdaelen Nr. 12046 17 januari 2019 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Beekdaelen houdende regels omtrent reglement van orde van de raad Reglement

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 2015-006.2 Reglement van Orde gemeenteraad 2015 rb vastgesteld 3 februari 2015 1 Inhoudsopgave Reglement van orde voor de vergaderingen

Nadere informatie

gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20: Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda

gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20: Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20:00 09-06-2016 Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HEEZE-LEENDE 2016

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HEEZE-LEENDE 2016 De raad van de gemeente Heeze-Leende; gezien het advies van het presidium d.d. 29 augustus 2016, nr. 16.40; gelet op artikel 16 en 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de volgende regeling:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD. Datum: 17 april Afwezig: - J.R. Ellen (Christen Unie) - mevr. M.R.L. Steenbakker (55 terneuzen) Bijlagen: AANWEZIG:

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD. Datum: 17 april Afwezig: - J.R. Ellen (Christen Unie) - mevr. M.R.L. Steenbakker (55 terneuzen) Bijlagen: AANWEZIG: BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD Datum: 17 april 2014 AANWEZIG: Voorzitter: J.A.H. Lonink Raadsgriffier: mr. J.H.P. de Jong Raadsleden (29): - M. Barbé (CDA) ** - J.F. Begijn (CDA) * - G. van Boom (TOP/GB)

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Steenbergen

Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Steenbergen Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Steenbergen HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 van het Reglement van Orde Begripsomschrijvingen In dit reglement

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

R eglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Medemblik

R eglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Medemblik GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Medemblik. Nr. 37 2 januari 2014 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Medemblik 2014 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014 Raadsvergadering : 28 januari 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2015/001 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 11 december 2014 met voortzetting op 12 december 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 15-04-2010 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 7 september 2006, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019 Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019 Voorzitter : mw. J.A. de Vries Griffier : mw. G.W. Stegenga Aanwezig CDA : mw. P.B. van den Akker, dhr. D. Attema, mw. U. Attema-de

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Renswoude 2016

Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Renswoude 2016 CVDR Officiële uitgave van Renswoude. Nr. CVDR404762_1 5 september 2017 Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Renswoude 2016 De raad van de gemeente Renswoude;

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang uur te Heythuysen.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang uur te Heythuysen. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang 18.00 uur te Heythuysen. Aanwezig: De voorzitter De griffier De griffiesecretaresse : de heer ing. J.C.G.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 29-04-2014 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw E.W. van Blom, mevrouw J. van Hoey-Smith,

Nadere informatie

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 juni 2014 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 18 juni 2014, 20.00 uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. R. Bannink

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 2 februari 2017 om uur in het raadhuis te Ede

BESLUITENLIJST van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 2 februari 2017 om uur in het raadhuis te Ede Griffie BESLUITENLIJST van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 2 februari 2017 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter Secretaris Afwezig De heer A. Versteeg,

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Korendijk. Nr. 20666 23 februari 2016 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de Raad der Gemeente Rozendaal. Waarin opgenomen de wijziging d.d. 25 juni 2013

Reglement van orde voor de vergaderingen van de Raad der Gemeente Rozendaal. Waarin opgenomen de wijziging d.d. 25 juni 2013 Reglement van orde voor de vergaderingen van de Raad der Gemeente Rozendaal. Waarin opgenomen de wijziging d.d. 25 juni 2013 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. 1. In dit

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Benoemen van vice-voorzitter raad, voorzitters en plaatsvervangend voorzitters commissies en overige vacatures raad.

Onderwerp Benoemen van vice-voorzitter raad, voorzitters en plaatsvervangend voorzitters commissies en overige vacatures raad. Raadsvoorstel AAN AGENDAPUNT 7 NUMMER 008/11 de gemeenteraad RAADSVERGADERING 3 februari 2011 COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER Niet van toepassing Griffie Drs M. Burgman REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

GEMEENTE GORINCHEM. Reglement van orde voor raadsvergadering gemeente Gorinchem 2016

GEMEENTE GORINCHEM. Reglement van orde voor raadsvergadering gemeente Gorinchem 2016 GEMEENTE GORINCHEM Gorinchem, donderdag 1 september 2016 Herzien donderdag 15 juni 2017 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen 5 Artikel 1. Begripsbepalingen 5 Artikel 2. Het Presidium 5 Artikel 3. Het

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 Hoofdstuk I Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk II Paragraaf 1 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Paragraaf

Nadere informatie

Ron Druppers en Riëtte Habes Hans van Maanen en Wim Ubaghs

Ron Druppers en Riëtte Habes Hans van Maanen en Wim Ubaghs Besluitenlijst raadsvergadering van 26 april 2018, aanvang 19.30 uur Aanwezig Voorzitter Griffier Raadsadviseur Marc Witteman Marijke de Jong Jacqueline Willenborg De leden VVD Rianne Beekman, Pauline

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie