NIEUWE TWINGO: OPTIMISME TROEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWE TWINGO: OPTIMISME TROEF"

Transcriptie

1 1 december 2011 NIEUWE TWINGO: OPTIMISME TROEF Nieuwe Twingo, die begin 2012 werd gelanceerd, mag de nieuwe designidentiteit van Renault inwijden. Door zich bepaalde stijlelementen aan te meten die alle Renaults in de nabije toekomst zullen typeren, zet hij zijn optimistisch karakter met trots in de verf en blijft hij trouw aan de geest van Twingo. Zo knoopt Nieuwe Twingo opnieuw aan met de traditie van een bijzonder expressieve en sympathieke snoet.

2 En om nog beter te voldoen aan de wensen van zijn kopers, doet Nieuwe Twingo een beroep op een uitgebreide waaier aan personaliseringsmogelijkheden voor interieur en exterieur, zodat iedereen de Twingo van zijn dromen kan samenstellen. Nieuwe Twingo toont zich tegelijk zuinig voor zijn klanten en zacht voor het milieu. De voortdurende vooruitgang die Renault op het gebied van motoren en stroomlijn boekt, plaatst Nieuwe Twingo bij de beste wagens met verbrandingsmotor op het gebied van zuinigheid en CO 2 -uitstoot. Nieuwe Twingo kan recordwaarden naar voren schuiven, met een gemiddeld verbruik vanaf 3,4 l/100 km en een CO 2 -uitstoot van slechts 90 gram voor de 1.5 dci-dieselmotor. Met zijn ongeëvenaarde moduleerbaarheid, zijn legendarisch plaatsaanbod en zijn diverse motoren blijft Nieuwe Twingo meer dan ooit de referentie in zijn klasse. Twingo voelt zich ook buiten de stad in zijn sas en staat in het geval van Twingo R.S. (Renault Sport) zelfs zijn mannetje op het circuit. Met zijn hoogstaand ontwerp, de verzorgde productie in de fabriek van Novo Mesto (Slovenië) en zijn beproefde betrouwbaarheid bewijst Nieuwe Twingo dat hij is ontworpen om een antwoord te bieden op alle eisen van de meest uiteenlopende klanten.

3 INHOUDSOPGAVE 01 KARAKTER EN STIJL: DAT IS TWINGO 02 2 EEN TWINGO OP MAAT DANKZIJ TALLOZE PERSONALISERINGSMOGELIJKHEDEN 03 EEN OPMERKELIJKE VEELZIJDIGHEID, UITRUSTING EN MODULEERBAARHEID 04 EEN ONGEËVENAARDE CO 2 -UITSTOOT IN ZIJN SEGMENT 05 NIEUWE TWINGO: EEN VASTE WAARDE

4 01 3 KARAKTER EN STIJL. DAT IS TWINGO. Nieuwe Twingo bevestigt zijn stijl met een nieuwe, expressievere voorzijde met enkele knipoogjes naar de eerste Twingo-generatie. We hebben Nieuwe Twingo een nog sensuelere en verleidelijkere lijn gegeven die teruggrijpt naar de oorspronkelijke geest van Twingo en die vooruitblikt op de visuele identiteit van de toekomstige modellen van het merk. Laurens Van Den Acker Directeur Design bij Renault VERLEIDELIJK VANAF DE EERSTE AANBLIK De voorzijde van Nieuwe Twingo inspireert zich in het bijzonder op de stilistische vernieuwing van het merk. Het Renault-logo op de motorkap werd groter en staat een stuk verticaler. Door het tegen een zwarte achtergrond te plaatsen, komt het veel beter tot zijn recht en laat het geen twijfel bestaan over de merkidentiteit. Naar het voorbeeld van de eerste Twingo-generatie knoopt Nieuwe Twingo opnieuw aan met een bijzonder expressieve en sympathieke snoet. De mistkoplampen en de ronde standlichten in het radiatorrooster onderstrepen zijn dynamisch en speels karakter. De koplampen met wenkbrauwen dragen dan weer bij tot zijn expressieve blik. Nieuwe warme en originele kleuren zoals Violet Fuchsia, Bleu Bermudes en voor Twingo R.S. Jaune Sirius vervolledigen het tien tinten tellende kleurenpalet. Ze geven

5 de referentie onder de stadswagentjes een vrolijke uitstraling. Achteraan werden nieuwe achteruitrijlichten toegevoegd aan de hoofdlichten. Zij kregen een plaats op de achterklep en geven de lijnen ritme om ze beter te laten aansluiten op die van de voorzijde. Ronde en levendige vormen zijn troef. Met de meer afgeronde bumpers en een achterklep met gewelfde onderkant oogt hij algemeen gesproken zachter. Drieëntwintig combinaties van velgen of sierwieldoppen zijn mogelijk en sommige onderdelen kunnen in twee kleuren worden uitgevoerd. Ze staan in het teken van de esthetiek, maar dat is niet alles: in bepaalde gevallen dragen ze ook bij tot de stroomlijn en dus tot de lagere CO 2 -uitstoot. Op vraag van de klanten is ook het stoffen open dak opnieuw van de partij op Nieuwe Twingo als aanvulling op het glazen panoramadak. Dat stoffen open dak, dat bij de eerste Twingogeneratie heel wat bijval genoot, is voortaan elektrisch bedienbaar. Deze optie is op Nieuwe Twingo beschikbaar vanaf de lente van 2012.

6 OVER NAAR HET INTERIEUR In het interieur wordt het bruisende karakter van Twingo in de verf gezet door perfect op elkaar afgestemde materialen en kleuren. Alle bekledingen hebben hun eigen, uniek karakter. De zetels werden overtrokken met nieuwe bekledingen en kregen randen in contrasterende kleuren. De stiknaden en alle elementen in leder of TEP hebben dezelfde kleur. We hebben het leuke, kleurrijke en gebruiksvriendelijke karakter van Twingo willen versterken door de kleuren en materialen aan te pakken. De verleidingskracht van Nieuwe Twingo moest veel verder gaan dan zijn klassiek stedelijke en vrouwelijke publiek. Met diverse sferen, erg typische personaliseringsopties en tal van uitrustingsmogelijkheden, biedt hij voor ieder wat wils. Die benadering vormde het uitgangspunt voor een designstrategie die ook bij de andere modellen van Renault zal terugkomen. Antoine Génin Directeur Interieurdesign en kleuren/materialen Die kleuren komen ook terug in de bedieningstoetsen van de airconditioning en de deurbekleding.

7 De zijdelingse verluchtingsroosters worden aangeboden in twee tinten (Noir Briljant en Bleu Brillant) met chroomaccenten. De afwerkingskwaliteit die Twingo al van bij zijn lancering onderscheidt van zijn concurrenten, komt ook tot uiting in de interieurvoering. Zo kreeg het dashboard een korrel met een hogere dichtheid die kwalitatiever aanvoelt. EN VOOR DE SPORTIEVELINGEN? Op sportief vlak kan Nieuwe Twingo R.S. buigen op de nieuwe visuele identiteit van Renault bij zijn lancering in de lente van De emblematische kleur Jaune Sirius zal als optie verkrijgbaar zijn. Behalve het dynamische radiatorrooster met vier koplampen krijgt hij ook de F1- lamel in zijn voorbumper. Dat stijlkenmerk, dat intussen naar alle modellen van het Renault Sport-gamma is verspreid, is een knipoog naar Renaults succes in de Formule 1. Klanten kunnen de koetswerklijn nog verfraaien met een designpack dat de F1-lamel, de buitenspiegelbehuizingen en de R.S.-spoiler uitvoert in de kleur Gris Métal Froid. Achteraan onderscheidt hij zich door een sportieve spoiler op de achterklep en een bumper met een specifieke diffuser. In het interieur van Nieuwe Twingo R.S. worden het stuur, de zetels en het dashboard getooid met gele stiknaden, die perfect aansluiten bij het merk en de andere Renault Sport modellen. Het dashboard en de radioconsole, de behuizing van de toerenteller en de zijdelingse verluchtingsroosters zijn dan weer uitgevoerd in de kleur Noir Brillant.

8 eveneens leverbaar. De bovenkant van het stuur, de zittingen en de rugleuningen van de zetels en de rand rond de toerenteller kregen een witte toets. De optionele R.S. Monitor, een geïntegreerd telemetriesysteem dat zijn sporen reeds verdiende op Clio R.S. en Mégane R.S., is hier 02 5 EEN TWINGO OP MAAT DANKZIJ TALLOZE PERSONALISERINGSMOGELIJKHEDEN Nieuwe Twingo biedt erg uiteenlopende en steeds betaalbare personaliseringsmogelijkheden. MIJN EIGEN TWINGO Voor Nieuwe Twingo biedt Renault een heel nieuwe collectie van zes dakstripings die het totale aantal beschikbare stickers op achttien brengt. Allemaal worden ze in de fabriek aangebracht en geven ze de auto een uitgesproken en verleidelijk karakter. De verschillende motieven verkennen verschillende visuele sferen.

9 Een van die stripings is af te stemmen op het interieur en de bekleding van Nieuwe Twingo. Klanten kunnen uit het kleurgamma van Twingo een andere kleur kiezen voor de buitenspiegels en de uiteinden van de zijdelingse beschermstrips, een kleur die kan contrasteren met de hoofdkleur van het koetswerk. Er zijn twee types van sierwieldoppen, twee modellen van 15 lichtmetalen velgen

10 verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart en Gris Métal Froid. Het spreekt voor zich dat het Renault-net bij de lancering van Nieuwe Twingo in naverkoop nog verscheidene nieuwe personaliseringsmogelijkheden zal aanbieden. Een daarvan is een set onderdelen in imitatiecarbon: schorten, spatlappen, spatschermverbreders Ze ogen heel esthetisch, zijn gemakkelijk te plaatsen zonder extra lakwerk en hebben alles in huis om klanten te overtuigen. DEEL UW HARTENDIEF Op de speciale personaliseringswebsite kunt u zich een idee vormen van het uitgebreide gamma personaliseringsmogelijkheden voor Nieuwe Twingo. Op kunnen Renault-fans zelf hun ideale Twingo samenstellen. Ze kunnen hun creatie publiceren en stemmen voor hun favoriete Nieuwe Twingo. In de galerij van deze website staan al duizenden bewerkte foto s. Met Nieuwe Twingo maakt Renault personaliseringsmogelijkheden betaalbaar voor iedereen. Getuige daarvan zijn de erg aantrekkelijke prijzen. Zo kost een dakstriping om en bij de 200 euro en de aanbevolen verkoopprijs van de contrasterende uiteinden van de sierstrips en de buitenspiegels bedraagt 50 euro. Vanaf het einde van dit jaar zal een nieuwe 3D-configurator worden aangeboden op de commerciële websites van Renault. Daarmee komt het personaliseringsaanbod van Nieuwe Twingo nog beter tot zijn recht op het net en wordt het realiteit voor onze klanten. En iedereen zal kunnen zeggen: dat is echt MIJN Twingo!.

11 03 EEN OPMERKELIJKE VEELZIJDIGHEID, UITRUSTING EN MODULEERBAARHEID Twingo wordt geacht om tegelijk mooi, goed uitgerust, praktisch en ruim te zijn en hij moet zich even goed thuis te voelen in de stad als op de snelweg. Een uitdaging die hij met succes aangaat. PRAKTISCH EN VEELZIJDIG Het ontwerp van Nieuwe Twingo impliceert dat hij compacte buitenafmetingen aan een ruim interieur koppelt. Dat is trouwens altijd al zijn handelsmerk geweest. Dit erg ruime stadswagentje biedt maar liefst 23 centimeter ruimte voor de knieën achterin, een ware top in dit segment. Ook qua moduleerbaarheid heeft Twingo van niemand lessen te leren. Met zijn twee gescheiden, onafhankelijk verschuifbare achterzetels past Twingo zijn ruimte altijd aan de behoeften van de klant aan. Zijn koffervolume van 165 tot 959 liter, zijn talloze opbergvakken en zijn uitgekiende accessoires maken van Nieuwe Twingo de ideale gezel, zowel voor winkeluitstapjes als ritjes op het platteland.

12 Ruimte met twee gescheiden achterzetels: Effectieve hoogte vooraan Effectieve hoogte achterin, zetels max. naar achteren Effectieve hoogte achterin, zetels max. naar voren Knieruimte zetels max. naar achteren Lengte pedaal-achterzetels (max. naar achteren) Opbergvolume Koffervolume achterzetels max. naar achteren en max. naar voren Nieuwe Twingo (met afzonderlijke achterzetels) 897 mm 851 mm 877 mm 230 mm mm 28,4 l liter HET STADSWAGENTJE DAT HET HAZENPAD KIEST Door het platform van Clio over te nemen, is Nieuwe Twingo een ware referentie op het gebied van rijgedrag en comfort. Hij heeft alle kwaliteiten van een reisberline. Nieuwe Twingo profiteert in elk geval van zijn compacte afmetingen en wendbaarheid om zich een weg te banen door de stad. De V-motor is verkrijgbaar met een gerobotiseerde transmissie. Die draagt eveneens bij tot het rijplezier en het gebruiksgemak in de stad. Met zijn korte spreiding toont hij zich erg pittig. En bovendien onderscheidt hij zich door zijn redelijke gebruikskosten. Maar stad of (snel)weg, Nieuwe Twingo komt overal ondernemend voor de dag.

13 04 EEN ONGEËVENAARDE CO 2 -UITSTOOT IN ZIJN SEGMENT Nieuwe Twingo combineert brio met zuinigheid en respect voor het milieu dankzij een familie van performante motoren. PITTIG, ZUINIG EN MILIEUVRIENDELIJKER Nieuwe Twingo heeft een gehomologeerde CO 2 -uitstoot van 90 gram voor de dci 75 en 104 gram voor de LEv 75 benzine maar zal tegen halfweg 2012 nog sterker uit de hoek komen met 85 g/km voor de dieselmotor en 102 g/km voor de benzine. Deze emblematische motoren ondergaan dan ook voortdurende verbeteringen. In combinatie met de stroomlijnverbeteringen hebben die wijzigingen het verbruik en de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk gereduceerd, zonder daarbij aan het rijplezier te raken. Diesel Benzine CO 2- uitstoot Verbruik CO 2- uitstoot Verbruik (g/km) (l/100 km) (g/km) (l/100 km) Twingo , ,7 Nieuwe Twingo , ,5 Nieuwe Twingo 2012 (homologatie halfweg 2012) 85 3, ,4 Vooruitgang (25%) -1,1-33 (24%) -1, De 1.2 TCe-motor met 100 pk en een hoog koppel (max. 155 Nm) dat vanaf de lage toerentallen ter beschikking staat, moet qua rijplezier niet onderdoen voor veel grotere motoren, terwijl zijn verbruik een stuk lager ligt: het vermogen van een 1.4, het koppel van een 1.6 en het verbruik van een 1.2. Nieuwe Twingo onderscheidt zich in zijn segment ook door zijn complete motorgamma en de compatibiliteit van de motoren met de behoeften van de internationale markten. Zo meet Nieuwe Twingo zich als een van de enige kleine stadswagens performante en zuinige Euro 5- dieselmotoren aan. Nieuwe Twingo staat voor een opmerkelijk rijbereik: bij een zuinige rijstijl volstaat een volle tank om km (diesel) of 750 km (benzine) af te leggen. Nieuw is dat klanten hun rijbereik kunnen volgen op de boordcomputer die voortaan standaard wordt gemonteerd op alle versies van nieuwe Twingo.

14 EN OOK ERG SPORTIEVE VERSIES De atmosferische V-motor (K4M RS) van Twingo R.S. ontwikkelt een maximumvermogen van 133 pk (98 kw) bij t/min en een maximumkoppel van 160 Nm bij t/min. Soepelheid, prestaties en gretige acceleraties: dat zijn de kernwoorden voor deze motor. Boven de t/min laat Twingo Renault Sport zijn sportieve aard en bijzonder driftige motor helemaal de vrije loop. Met een rode zone tot t/min en een toerentalbegrenzer op t/min toont hij zich uiterst extravert. Overzicht van de technische kenmerken van de V Renault Sport-motor: - Een krachtigere luchttoevoer dankzij een specifieke vlinderklep en een aluminium verdeler. - Toevoerleidingen met een geoptimaliseerde lengte om de luchtstroom te vergemakkelijken. - Klepzittingen met een herwerkte aerodynamica zodat de stromen niet meer worden gehinderd. - Nokkenassen met een afstelling die een langere opening van de kleppen toelaat om de gasuitwisseling langer te rekken. - Een continu variabele timing van de inlaatnokkenas die de prestaties bij alle toerentallen verbetert. - Een hoge compressieverhouding van 11,0:1 voor een hoger rendement en een lagere uitstoot van schadelijke emissies. - Een dunwandige 4-in-1-uitlaatcollector in staal, gepatenteerd door Renault Sport Technologies, een pareltje van edelsmeedkunst. - Een sterk bewerkte uitlaatklank.

15 ECO², EEN LABEL OM DE CO 2 -EMISSIES TE BEPERKEN. Renault commercialiseert sinds 2007 modellen met het label Renault eco². 14 Ter gelegenheid van de vierde verjaardag van het eco²-label heeft Renault de criteria strenger gemaakt. Om het label te krijgen, moeten de auto s: - Gebouwd worden in een fabriek met ISO certificaat (criterium niet gewijzigd) - Recycleerbaar zijn voor 95% (vroeger 85%) en meer dan 7% (in plaats van 5%) gerecycleerde kunststoffen bevatten - Minder dan 120 g/km CO 2 uitstoten (vroeger 140 g/km) of op biobrandstoffen rijden. Met hun uitermate lage uitstoot beantwoorden de LEv 75 en dci 75 en 85 aan de criteria voor het eco²-label. Deze motoren nemen wereldwijd 90% van de Twingo-verkoop voor hun rekening.

16 05 NIEUWE TWINGO: EEN VASTE WAARDE Twingo, waarvan sinds zijn lancering in 2007 meer dan exemplaren werden verkocht in 48 landen, maakt kwaliteit en veiligheid made by Renault betaalbaar. GOED GEBOUWD Renault Twingo loopt in de Sloveense fabriek van Novo Mesto van de band, net als Clio II en Wind. Zoals alle fabrieken van Renault past ook deze vestiging het Renault Productiesysteem toe dat in alle productievestigingen van het merk hoge en homogene kwaliteitsnormen verzekert. De fabriek van Novo Mesto is ISO en ISO gecertificeerd. Het ISO certificaat, dat in 1999 werd behaald en sindsdien regelmatig werd vernieuwd, wordt afgeleverd door de onafhankelijke International Organization for Standardization (ISO) en getuigt van de constante inspanningen die het merk levert om de milieu-impact van de industriële activiteiten te beperken. De fabriek van Novo Mesto behoort momenteel tot de Renault-fabrieken met de geringste milieuimpact. Op tien jaar tijd werd het waterverbruik per auto met de helft teruggedrongen en daalde het energieverbruik met 40%. BETROUWBAAR Sinds zijn lancering geeft Twingo blijk van een uitzonderlijke betrouwbaarheid en scoort hij hoog wat klantentevredenheid betreft. Dat blijkt uit diverse studies en enquêtes. Zo geeft de ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) Twingo al verscheidene jaren de score goed of zelfs uitstekend voor betrouwbaarheid.

17 Ook in de kwaliteitsstudies van het Franse tijdschrift l Automobile Magazine eindigde Twingo in februari 2011 voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in zijn segment. Het tijdschrift onderstreept daarbij dat Renault met Twingo blijk geeft van zijn vermogen om zijn modellen naar de top te tillen wat klantentevredenheid betreft. Door de zorg en aandacht voor details zal Nieuwe Twingo die reële troef nog meer in de verf zetten. AANDACHT VOOR VEILIGHEID Nieuwe Twingo ziet ook actief toe op de veiligheid van zijn inzittenden. De kwaliteit van het chassis, de motoren en het antiblokkeerremsysteem (ABS), uitgerust met de noodremhulp (AFU), dragen bij tot het serene rijgedrag, net als de elektronische stabiliteitsregeling (ESC) die als optie leverbaar is. Nieuw is de komst van de snelheidsregelaar/-begrenzer die op alle versies behalve Authentique standaard wordt aangeboden. Ook de mistkoplampen zijn standaard. En om te zorgen dat de inzittenden hun gordel omdoen, beschikt nieuwe Twingo ook over een gordelwaarschuwing voor bestuurder én voorpassagier. Met zijn frontale airbags, de voortaan standaard gemonteerde zijdelingse airbags (behalve bij Authentique) en natuurlijk de ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, vult Nieuwe Twingo de passieve veiligheidsuitrusting voor de inzittenden aan.

18 1 Gordelspanners met krachtbegrenzers 5 Frontale 3D-passagiersairbag 10 Uitschakelbare passagiersairbags behalve voor gordijnairbag 2 Gordelspanners 6 Gordijnairbags 11 Voetpadding 3 Zijdelingse airbags borstkas 7 Antidoorschuifstangen 12 Stuurpadding 4 Frontale airbags 8 Holle zittingen 13 Paddingversteviging 9 Energieabsorberende hoofdsteunen 14 Frontale impactsensor en rekeneenheid 15 Zijdelingse impactsensoren 16 ISOFIX-bevestigingspunten

19 RENAULT LUISTERT NAAR DE MARKT EN ZIJN KLANTEN Kleine auto s vormen een ultraconcurrentieel en dynamisch marktsegment. Tussen 1993, het jaar waarin Twingo 1 uitkwam, en 2011 is het segment van de stadswagentjes (A-segment) in Europa geëvolueerd van 9 merken en 12 noemenswaardige modellen tot 15 merken en 26 modellen. Maar ondanks het aanzienlijk dichter bevolkte marktsegment waar de concurrentie bijzonder intens is geworden, ziet Twingo zijn marktaandeel continu toenemen sinds zijn lancering in Vier jaar na zijn lancering heeft Twingo ruim tien procent van het marktsegment in Europa veroverd en dat cijfer stijgt nog voortdurend. Maar net als Renault zelf heeft Twingo in de loop der jaren een internationale dimensie gekregen. Nieuwe Twingo, die vandaag de dag in 48 landen wordt verkocht (tegenover 18 landen voor Twingo 1 in 1993), bewijst dat hij goed gewapend is om zijn troeven uit te spelen op de meest veeleisende markten ter wereld. Zo vonden tussen de lancering in 2007 en oktober 2011 al bijna exemplaren een eigenaar. Tot slot is Nieuwe Twingo ook de absolute kampioen bij de dieselmotoren, wat zijn veelzijdigheid en uitmuntende motoren benadrukt. De dieselversies waren in 2011 goed voor twintig procent van de verkoop, terwijl het gemiddelde rond de zeven procent schommelt. In 2011 realiseerde Twingo 29 procent van de verkoop van dieselwagens in het Europese A- segment. BEKIJK NIEUWE RENAULT TWINGO IN VIDEO

20 DRIE VRAGEN AAN ALI KASSAI DIRECTEUR VAN HET A/B-GAMMA Wat waren de aandachtspunten en prioriteiten voor de vernieuwing van Twingo? "Twingo is een bijzonder goede wagen met sterke fundamenten. Hij wordt vooral erkend en gewaardeerd voor zijn ruimte, veelzijdigheid, comfort, rijgedrag en kwaliteit. En we hebben op al die troeven gewerkt om Twingo nog beter te maken. Zo waren de drie prioriteiten voor Nieuwe Twingo: het design (inclusief de personaliseringsmogelijkheden en het stoffen dak bijvoorbeeld), de aansluitmogelijkheden voor de radio en de CO 2 -emissies. Met zijn emotionelere design hebben we de auto een sterkere persoonlijkheid gegeven. Zowel vanbuiten als vanbinnen valt op dat hij terugkeert naar de oorspronkelijke Twingo-geest. We bieden opnieuw aanzienlijke en uitgebreide keuzemogelijkheden met zo'n combinaties. Bovendien hebben we de uitrusting opgewaardeerd met onder meer een stoffen open dak, zoals ook de eerste Twingo-generatie had. We hebben de kwaliteit en de functies van de radio s bijgespijkerd. En natuurlijk hebben we in het bijzonder gewerkt op een lager verbruik en lagere CO 2 -uitstoot. Dat laatste gaat geleidelijk aan maar er is al een hele weg afgelegd. Op welke realisaties bent u het meest trots enkele weken voor de lancering van Nieuwe Twingo? Het was een hele uitdaging om op korte termijn een heel nieuwe designidentiteit uit te werken voor de voorzijde. Auto s uit het A- en B-segment ontwerpen is altijd al een specialiteit geweest van Renault. En Twingo verenigt al die knowhow. Dat heeft Daimler trouwens goed begrepen toen het ons vroeg om het toekomstige Smart-model te ontwikkelen. Behalve het design, dat op zich een grote troef is, zijn de voornaamste nieuwigheden van Nieuwe Twingo niet noodzakelijk de meest zichtbare. Het verbruik en de gedaalde CO 2 -uitstoot geven ons een opmerkelijke voorsprong met Twingo, die op slag de marktleider wordt in zijn segment en de hele markt van de verbrandingsmotoren. De overgang naar de Euro 5-normen en de veralgemening van roetfilters heeft veel van onze concurrenten genoopt om dieselmotoren op te geven. Wij hebben echter besloten om ook binnen de Euro 5-normen

21 diesels te blijven aanbieden. Het was de enige juiste keuze want in 2011 waren dieselmotoren goed voor ruim 20% van de verkoop en dat is meer dan voor de Euro 4-motoren in Ook dat illustreert de veelzijdigheid van Twingo. Hoe werden die topresultaten op het gebied van CO 2 en verbruik behaald met Nieuwe Twingo? Door constante evolutie. We werken voortdurend om onze prestaties te verbeteren. Sinds de lancering van Twingo in 2007 hebben we 28 gram CO 2 gewonnen op de 1.5 dci-dieselmotoren en 33 gram bij de V-benzinemotor. Dat komt respectievelijk overeen met 1,1 liter diesel en 1,3 liter benzine per 100 kilometer. Een hele vooruitgang dus. Door zowel op de motor als de rest van de auto te werken hebben de Renault-ingenieurs een opmerkelijk resultaat geboekt en de doelstellingen overtroffen. Met 85 gram en 102 gram zullen we in de loop van 2012 CO 2 - en verbruikskampioen worden. Twingo illustreert dus als geen ander de eco²-filosofie van Renault: 85 gram CO 2 voor de prijs van een Twingo. Dat is onklopbaar! We zijn tot dat resultaat gekomen door uitgekiende oplossingen (gewicht, wrijving, stroomlijn, verbranding) te implementeren en door de nadruk te leggen op de CO 2 -prestaties zonder daarbij onze toevlucht te nemen tot dure technologieën die de verkoopprijs aanzienlijk verhogen (bv. Stop & Start). Om af te ronden wil ik graag nog een keer onderstrepen dat Renault met Nieuwe Twingo over een uitgebreid motorgamma beschikt: van ecologische motoren tot de R.S.. Die keuze en de kwaliteit kunnen de meeste van onze concurrenten niet evenaren, zeker niet met hun dieselmotoren.

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Compleet motorgamma met betere prestaties en lagere verbruiks- en CO 2 -cijfers Nieuwe 95 pk sterke ecoflex-motoren met 98 g/km CO 2, topdiesel

Nadere informatie

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V3_Master.indd BC66-BC68 Ecosport_17.5MY_MAIN_V3_BEL_NL.indd BC66-BC68 11/01/ :00:49 15/01/ :37:59

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V3_Master.indd BC66-BC68 Ecosport_17.5MY_MAIN_V3_BEL_NL.indd BC66-BC68 11/01/ :00:49 15/01/ :37:59 ECOSPORT Stel uw ideale EcoSport samen. Wat is uw favoriete combinatie? De EcoSport biedt u de keuze uit verscheidene kleurencombinaties. Gebruik onderstaande tabel om uw keuze te maken uit de contrasterende

Nadere informatie

Mégane Renault Sport dci: Wanneer sportiviteit samengaat met zuinigheid

Mégane Renault Sport dci: Wanneer sportiviteit samengaat met zuinigheid PERSDOSSIER 10 APRIL 2007 Mégane Renault Sport dci: Wanneer sportiviteit samengaat met zuinigheid Renault vult zijn gamma sportieve auto's aan met een Mégane Renault Sport, aangedreven door een prestatiegerichte

Nadere informatie

Renault TWINGO Série Signature VIVA

Renault TWINGO Série Signature VIVA Renault TWINGO Série Signature VIVA Ultraviolet & Energiek De Série Signature VIVA accentueert het bruisende en extravagante karakter van de Twingo. Met zijn volledig ultraviolette look zet hij een nieuwe

Nadere informatie

Dacia Black Line. Série Limitée Black Line. Think big, pay little

Dacia Black Line. Série Limitée Black Line. Think big, pay little Dacia Black Line Série Limitée Black Line Think big, pay little Dacia Black Line Break the rules Waarom zou u tussen elegantie en prijs kiezen? De Serie Limitée Black Line Sandero en Logan MCV biedt u

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER

DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER AUTOSALON VAN PARIJS 2016 PERSDOSSIER 29 september 2016 DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER Dacia hertekent het design van zijn kerngamma (Logan, Logan MCV,

Nadere informatie

Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2

Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2 PERSBERICHT 17 februari 2009 Het motorgamma van Renault: sterke engagementen op het vlak van CO 2 Renault heeft zichzelf opgelegd om het verbruik en de CO 2 -emissies van zijn modellen drastisch te verminderen.

Nadere informatie

DACIA, EEN NIEUWE MANIER OM DE AUTO TE ZIEN

DACIA, EEN NIEUWE MANIER OM DE AUTO TE ZIEN PERSBERICHT 3 maart 2009 DACIA, EEN NIEUWE MANIER OM DE AUTO TE ZIEN Het merk Dacia blijft trouw aan zichzelf door op het salon van Genève vriend en vijand te verrassen en de gangbare overtuigingen in

Nadere informatie

ELEFANTINO STYLISH BY NATURE OPTIELIJST. Elefantino zbtw BTWi 21 %

ELEFANTINO STYLISH BY NATURE OPTIELIJST.  Elefantino zbtw BTWi 21 % OPTIELIJST Elefantino zbtw BTWi 21 % Buitenuitrusting 070 Donkergetinte ruiten achteraan O 123,97 150 5B2 Speciale pastelkleur Bianco Neve O 289,26 350 241 Metaalkleur O 330,58 400 58B Micakleur "Porpore

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

20.540,00 INVITE. Interesse in dit model? Ga naar voor een testrit of brochure aanvraag.

20.540,00 INVITE. Interesse in dit model? Ga naar  voor een testrit of brochure aanvraag. INVITE UITVOERING: STANDAARDUITRUSTING VOOR INVITE PRIJSOPBOUW Actieve Stabiliteits- en Tractiecontrole (ASTC) Invite 1.6 MIVEC 2WD 5MT AS&G 16 inch ABS (antiblokkeerremsysteem) met EBD (elektronische

Nadere informatie

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS

ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS PERSINFORMATIE Voor onmiddellijke publicatie ULTRAPERFORMANTE ST IS TOP VAN NIEUW FORD FOCUS- GAMMA VOOR LANCERING IN PARIJS Opwindende nieuwe Ford Focus-generatie maakt zich klaar voor allereerste gelijktijdige

Nadere informatie

VERLEIDING MAGNETISCHE

VERLEIDING MAGNETISCHE NIEUWE PEUGEOT 208 MAGNETISCHE VERLEIDING De nieuwe PEUGEOT 208 charmeert meteen, met zijn nieuwe, meer uitgesproken stijl. Robuust en strak. De nieuwe voorbumper is scherper, duidelijker en gespierder

Nadere informatie

Persdossier. ECO2: een nieuwe signatuur voor de milieuvriendelijkste en zuinigste modellen 30 JUNI 2015

Persdossier. ECO2: een nieuwe signatuur voor de milieuvriendelijkste en zuinigste modellen 30 JUNI 2015 Persdossier 30 JUNI 2015 ECO2: een nieuwe signatuur voor de milieuvriendelijkste en zuinigste modellen Al twintig jaar lang engageert de Renault-groep zich voor duurzame mobiliteit voor iedereen. Ook was

Nadere informatie

KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO.

KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO. VOLVO R-DESIGN 2 VOLVO R-DESIGN HALLO KIJKT U NAAR MIJ MISSCHIEN? MOOI ZO. Wilt u de dynamische persoonlijkheid van uw Volvo nog meer accentueren? Dan is er de R-Design versie die beschikbaar is op 5 Volvo-modellen.

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

NIEUWE COMPACT SUV CITROËN C3 AIRCROSS

NIEUWE COMPACT SUV CITROËN C3 AIRCROSS NIEUWE COMPACT SUV CITROËN C3 AIRCROSS DE COMPACTE SUV De CITROËN C3 AIRCROSS onderscheidt zich als SUV door zijn krachtige, originele en frisse uitstraling. Zijn design combineert robuustheid met bescherming

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

Renault Megane Estate

Renault Megane Estate Renault Megane Estate Geen half werk Autotest Het lijkt nauwelijks nieuws. De Renault Megane is er nu ook als stationcar. Een andere daklijn, iets meer bagageruime en klaar. Maar... ruim tachtig procent

Nadere informatie

FORD KA+ Kleur en bekleding

FORD KA+ Kleur en bekleding KA+ FORD KA+ Kleur en bekleding FORD KA+ Motoren, brandstofverbruik en prestaties Reality check. Vanaf 1 september 2017 zullen bepaalde nieuwe voertuigen een homologatie krijgen volgens de wereldwijde

Nadere informatie

FIAT NATURAL POWER INHOUD

FIAT NATURAL POWER INHOUD FIAT NATURAL POWER INHOUD 1. DE SCHOONSTE BRANDSTOF VAN HET MOMENT P.02 2. DE VOORDELEN P.03 3. FIAT PANDA P.04 4. FIAT PUNTO P.06 5. FIAT QUBO P.08 6. FIAT DOBLO P.10 7. FIAT FIORINO CARGO P.12 8. FIAT

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Ruimte : Een extra grote

Ruimte : Een extra grote Hoogte 1050 mm Ruimte : Een extra grote kofferruimte! Altijd mobiel De M.GO is ontworpen om uw mobiliteit te vergroten, in de stad en op het platteland. De M.GO biedt u ruimte, rijplezier en maximale veiligheid.

Nadere informatie

AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC

AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC BIJLAGEN AFMETINGEN NIEUWE TRAFIC BESTELWAGENS H1 H2 2 465 Nuttig laadvolume (m 3 ) L1H2 L2H2 5,2 7,2 6,0 8,6 Buitenafmetingen (mm) Totale lengte 4 999 4 999 5 399 5 399 Totale breedte zonder/met buitenspiegels:

Nadere informatie

PRIJSLIJST 01.01.2011

PRIJSLIJST 01.01.2011 M{zd{ PRIJSLIJST 01.01.2011 ZOOM-ZOOM INCLUSIEF! Mazda staat voor durf, lef, verbeelding en eindeloos rijplezier. Hier ontdekt u de prijzen en de belangrijkste specificaties van deze bloedmooie auto s.

Nadere informatie

Renault Kangoo Be Bop v Fun

Renault Kangoo Be Bop v Fun Jarno van Maanen 17 mei 2009 Anders dan anders Een personenauto op basis van een kleine bestelwagen, dat is niets nieuws. Denk maar eens aan de Fiat Qubo, Peugeot Bipper Teepee en natuurlijk de Renault

Nadere informatie

RENAULT HET GAMMA DRIVE THE CHANGE

RENAULT HET GAMMA DRIVE THE CHANGE HET GAMMA DRIVE THE CHANGE KANGOO MÉGANE MÉGANE GRANDTOUR MÉGANE COUPÉ SCÉNIC & GRAND SCÉNIC U hebt een passie voor het leven en wil nog meer genieten? Gelijk hebt u! Met Renault Limited krijgt u toegang

Nadere informatie

Hyundai i10 ( )

Hyundai i10 ( ) Hyundai i10 (2008-2013) Schoon schip maken Autotest Hyundai heeft een nieuwe koers uitgezet. Het merk wil zich niet langer onderscheiden met alleen een lage prijs. Hyundai wil de nadruk leggen op betrouwbaarheid

Nadere informatie

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug Renault Zoe Twee stapjes naar voren, een stapje terug Rij-impressie Eind 2016 onderging de Renault Zoe een facelift. De compacte elektrische auto van Renault kreeg een zuinigere motor en een grotere batterij.

Nadere informatie

Configuratie. Swift 5 deurs. Samenvatting. 7 airbags standaard ESP-systeem standaard 5 jaar garantie en assistance Manueel of automaat Laag verbruik

Configuratie. Swift 5 deurs. Samenvatting. 7 airbags standaard ESP-systeem standaard 5 jaar garantie en assistance Manueel of automaat Laag verbruik Swift 5 deurs 7 airbags standaard ESP-systeem standaard 5 jaar garantie en assistance Manueel of automaat Laag verbruik Samenvatting Swift 5 deurs 1.2 benzine 4 A/T (), Tweewielaandrijving, 4 automaat

Nadere informatie

N 1 zonder autorijbewijs

N 1 zonder autorijbewijs e e N 1 zonder autorijbewijs e De e City is het meest compacte model in het e AIXAM assortiment. Het ideale stadsvoertuig van een onvergelijkbare kwaliteit en een uitgesproken design. De e City is speels;

Nadere informatie

DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER

DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER AUTOSALON VAN BRUSSEL 2017 PERSDOSSIER 9 december 2016 DACIA: NIEUWE LOGAN, NIEUWE SANDERO EN EEN AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE VOOR DUSTER Dacia hertekent het design van zijn kerngamma (Logan, Logan MCV,

Nadere informatie

WELKOM IN MIJN UNIVERSUM

WELKOM IN MIJN UNIVERSUM 1. Elektrische ruiten vooraan (standaard op de EX-versie) 2. Manuele airco (optie op LX-versie) 3. In de hoogte verstelbare stuurkolom (standaard op de EX-versie) 4. Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening

Nadere informatie

WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET

WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET WELKE RENAULT U OOK LEAST: DE LAGE BIJTELLING MAAKT HET PLAATJE COMPLEET Bent u een zakelijke rijder? Dan is het leasen van een Renault zéér interessant. Zowel zakelijk als privé! Elke Renault is zeer

Nadere informatie

Exterieur. Looks of a winner. Afmetingen: Spoorbreedte achter

Exterieur. Looks of a winner. Afmetingen: Spoorbreedte achter Swift Sport 1 Exterieur Looks of a winner 2 Afmetingen: Lengte Breedte Hoogte Wielbasis Spoorbreedte voor Spoorbreedte achter 3.890 mm 1.695 mm 1.510 mm 2.430 mm 1.470 mm 1.475 mm Bij de Suzuki Swift Sport

Nadere informatie

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen CITROËN C-ZERO Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen 1 oktober 2014 CITROËN C-ZERO TECHNICHE KENMERKEN BECHIKBARE MOTOREN C-ZERO C-ZERO BECHIKBARE AFWERKINGNIVEAU ATTRACTION EDUCTION Fiscaal

Nadere informatie

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN

GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN GEDURFD EN PRACHTIG STRAK DESIGN De moderne gestalte van de HR-V vangt blikken en verovert harten. Met zijn robuuste verschijning en sportieve profiel is deze auto prachtig om te zien en een genot om in

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

Swift 3 deurs. Samenvatting. Manueel of automaat Laag verbruik Lage CO 2

Swift 3 deurs. Samenvatting. Manueel of automaat Laag verbruik Lage CO 2 Swift 3 deurs Manueel of automaat Laag verbruik Lage CO 2 -uitstoot 5 jaar garantie en assistance Standaard ESP Standaard 7 airbags 0% JKP Samenvatting Swift 3 deurs 1.3 DDiS 5 M/T (), Tweewielaandrijving,

Nadere informatie

RENAULT ESPACE: 30 JAAR INNOVATIE

RENAULT ESPACE: 30 JAAR INNOVATIE STORY Juni 2014 RENAULT ESPACE: 30 JAAR INNOVATIE Les4générationsd Espace DamienCharles Na meer dan 1 245 000 geproduceerde exemplaren op vier generaties tijd, blaast Renault Espace in 2014 dertig kaarsjes

Nadere informatie

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S.

E E N G E D U R F D D E S I G N. U N I E K E S E N S AT I E S. N I E U W E P E U G E OT 3 0 8 Création : extreme muse Réalisation : Altavia Paris édition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Gedrukt in de EU Ref : T9MVLGHT Juni 2017 www.peugeot.nl

Nadere informatie

Nieuwe ix20. Persinformatie. HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade Offenbach, Germany

Nieuwe ix20. Persinformatie. HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade Offenbach, Germany Nieuwe ix20 Persinformatie HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Germany www.hyundai.com/eu Nieuwe ix20 Even ruim, nog stijlvoller en verrijkt met comfortvoorzieningen en extra

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

Hertekende Opel Corsa

Hertekende Opel Corsa Hertekende Opel Corsa Efficiënt: Corsa ecoflex met 70 kw/95 pk en Start/Stop goed voor 94 g/km CO 2 Sportieve genen: nieuw koetswerk laat Corsa aansluiten bij nieuwste Opel-modellen Pittig: keuze uit trendy

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Citroën C3 ( )

Citroën C3 ( ) Citroën C3 (2010-2016) Kleurrijke persoonlijkheid Autotest Alle auto's lijken op elkaar. Zeker in het middensegment is het moeilijk kiezen omdat iedereen hetzelfde belooft. Alle auto's zouden voordelig,

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Renault Twingo ( )

Renault Twingo ( ) Renault Twingo (2007-2014) Fase 2 Rij-impressie Wat is de meest verkochte auto van Nederland? Nee, het is niet de Renault Twingo. Dat is "slechts" de nummer twee. Om daar verandering in te brengen heeft

Nadere informatie

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive Jarno van Maanen 20 juli 2010 Schoon geweten Met het succes van de Prius in het achterhoofd zet Toyota volledig in op hybride-techniek. Uiteindelijk wil de Japanse autofabrikant al haar modellen aanbieden

Nadere informatie

DE DACIA-SAGA WORDT VERVOLGD

DE DACIA-SAGA WORDT VERVOLGD PERSBERICHT 2 oktober 2008 DE DACIA-SAGA WORDT VERVOLGD Gesterkt door het succes sinds de lancering van Logan zet het merk Dacia zijn ontwikkeling voort en wordt het gamma verder uitgebreid. Dacia lanceert

Nadere informatie

PEUGEOT 308 GT Berline & SW

PEUGEOT 308 GT Berline & SW PEUGEOT 308 GT Berline & SW ROOFDIER ZONDER POESPAS Het gamma van de 308 is opnieuw uitgebreid: de 308 en 308 SW zijn er voor de verwende autoliefhebbers vanaf nu ook in een dynamische GT-uitvoering. De

Nadere informatie

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen

Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen CITROËN C-ZERO Technische Kenmerken Belangrijkste Uitrustingen 1 augustus 2016 CITROËN C-ZERO TECHNICHE KENMERKEN BECHIKBARE MOTOREN C-ZERO BECHIKBARE AFWERKINGNIVEAU EDUCTION Fiscaal vermogen (PK) 4 Maximum

Nadere informatie

DE NIEUWE FIESTA VAN: DYNAMISCH, PRAKTISCH EN ZUINIG

DE NIEUWE FIESTA VAN: DYNAMISCH, PRAKTISCH EN ZUINIG PERSINFORMATIE DE NIEUWE FIESTA VAN: DYNAMISCH, PRAKTISCH EN ZUINIG Aantrekkelijk bedrijfsvoertuig afgeleid van de nieuwe Fiesta Veelzijdigheid, elegantie, rijgenot en lage gebruikskosten in het segment

Nadere informatie

Hyundai i i-catcher

Hyundai i i-catcher Pawel Piotrowski 30 juli 2011 Kleine strijder Elk zichzelf respecterend volumemerk biedt wel een kleine en zuinige stadsauto aan die dankzij een lage uitstoot goedkoop in aanschaf en gebruik is. Daar zitten

Nadere informatie

BIJ RENAULT GEVEN WE U GRAAG KORTING, ZODAT U OP UW BEURT KORTING KAN GEVEN AAN UW KLANTEN.

BIJ RENAULT GEVEN WE U GRAAG KORTING, ZODAT U OP UW BEURT KORTING KAN GEVEN AAN UW KLANTEN. BIJ RENAULT GEVEN WE U GRAAG KORTING, ZODAT U OP UW BEURT KORTING KAN GEVEN AAN UW KLANTEN. TOT - 10.365 OP RENAULT MASTER UITZONDERLIJKE CONDITIES OP ONZE BEDRIJFSVOERTUIGEN TOT 15 MEI. NIEUW: DE 100%

Nadere informatie

Opel stelt sterke modellenreeks voor op IAA Bedrijfsvoertuigen 2010 in Hannover

Opel stelt sterke modellenreeks voor op IAA Bedrijfsvoertuigen 2010 in Hannover Opel stelt sterke modellenreeks voor op IAA Bedrijfsvoertuigen 2010 in Hannover Wereldpremière: Opel Movano chassisvarianten en gesloten bestelwagen met dubbele cabine Innovatief: nieuwe Opel Movano in

Nadere informatie

Splash 5 deurs. Samenvatting. Nieuwe look! 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak Magic Days

Splash 5 deurs. Samenvatting. Nieuwe look! 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak Magic Days Splash 5 deurs Nieuwe look! 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak Magic Days Samenvatting Splash 5 deurs 1.0 benzine 5 MT (), Tweewielaandrijving,

Nadere informatie

AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1

AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1 AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1 D E W E G N A A R N AT U U R L I J K E G R A N D E U R S T E L H O G E E I S E N w w w. a i x a m. n l AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE

Nadere informatie

euro Het nieuw 6 e Porter gamma

euro Het nieuw 6 e Porter gamma Het nieuwe euro 6 Porter gamma euro 6 MEER VERMOGEN* MEER KOPPEL* Nieuwe krachtbron De nieuwe MultiTech Euro 6 krachtbron is het antwoord voor het Piaggio-gamma van benzine aangedreven bedrijfsvoertuigen,

Nadere informatie

NIEUWE. www.automobiles-chatenet.com

NIEUWE. www.automobiles-chatenet.com NIEUWE www.automobiles-chatenet.com Automobiles Chatenet wordt sinds 1984 erkend als een authentiek autofabrikant... Onderzoek, veiligheid, design, selectie en afwerking van de materialen... allemaal belangrijke

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Samenvatting Jimny 3 deurs 1.3 benzine 5 M/T

Nadere informatie

Toyota RAV4 2.0 D-4D-F 2WD Dynamic

Toyota RAV4 2.0 D-4D-F 2WD Dynamic Jarno van Maanen 15 oktober 2013 Aanpassingsvermogen Tijden veranderen, zeker in autoland. Weinig mensen kopen nog een auto 'voor erbij' en meer dan ooit willen we dat onze vierwielers breed inzetbaar

Nadere informatie

crossline Ontdek de grote ruimte N 1 zonder autorijbewijs

crossline Ontdek de grote ruimte N 1 zonder autorijbewijs crossline Ontdek de grote ruimte N 1 zonder autorijbewijs N 1 zonder autorijbewijs Het model voor uw dagelijkse vervoer. Met een ervaring van 27 jaar, permanent onderzoek en geavanceerde innovaties, introduceert

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

Honda CR-V ( )

Honda CR-V ( ) Honda CR-V (2012-2017) Het avontuur van Honda Autotest Vijftien jaar geleden begon het avontuur voor Honda. Klanten wilden iets nieuws. Ze vroegen om een terreinauto, maar kochten die niet om mee in het

Nadere informatie

Vergelijking gebruikskosten benzine- en dieselmotoren: de methodiek

Vergelijking gebruikskosten benzine- en dieselmotoren: de methodiek Persbericht 14 oktober 2009 Benzine of diesel? Sinds het begin van dit jaar lanceerde Toyota 5 nieuwe modellen en kregen alle overige een facelift en/of nieuwe motoren. Onder de noemer Toyota Optimal Drive

Nadere informatie

stormachtige condities hoge kortingen vallen uit de lucht!

stormachtige condities hoge kortingen vallen uit de lucht! stormachtige condities hoge kortingen vallen uit de lucht! Compact vanbuiten JAZZ Afgebeeld model enkel ter illustratie u Na hagelimpact volledig gereconditioneerd volgens de Honda normen u Volledige Groots

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte Dacia Duster Overvloed Autotest Er is een overvloed aan SUVs. De meeste verleiden met hun stoere uiterlijk en indrukwekkende specificaties. De Dacia Duster is anders. De Dacia wordt niet (alleen) gekozen

Nadere informatie

Prestatievermogen. Veiligheid

Prestatievermogen. Veiligheid Verruim je horizon Open je verbeelding 80 De Sirion is in elk opzicht multifunctioneel. Achter het originele stylisme met fraaie lijnen en weelderige rondingen, gaat een op-en-top moduleerbare ruimte schuil.

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving Seat Arona Seat zoekt het hoger op Autotest Seat heeft een succesformule gevonden. De nieuwste modellen van het Spaanse merk combineren vorm met functie, dynamiek met comfort, prijs met kwaliteit en plezier

Nadere informatie

ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS

ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS ACCESSOIRES CITROËN C4 AIRCROSS STYLING 04 COMFORT 07 VEILIGHEID 08 FAMILIE EN RECREATIE 10 BESCHERMING 14 MULTIMEDIA 18 STYLING De CITROËN C4 Aircross verenigt kracht met dynamiek en stijl met functionaliteit.

Nadere informatie

Inspectierapport 1-KHN-29

Inspectierapport 1-KHN-29 Geïnspecteerd Door: Dennis Bartels Merk: Model: Type: Kenteken: Renault Megane 1.5 dci Bose 1KHN29 Tellerstand (km): 185338 Aantal deuren: 5 Voertuig lengte (m): Voertuig breedte (m): Meldcode: 9510 Voertuig

Nadere informatie

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015.

GLC Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. GLC Edition 1 Prijslijst. Geldig vanaf 3 juli 2015. Best of the best. Met het speciale model Edition 1 vieren we de première van de nieuwe GLC op een bijzondere manier: met meer sportiviteit, meer exclusiviteit

Nadere informatie

INTRODUCTIEDAGEN : 16-22/10/2014

INTRODUCTIEDAGEN : 16-22/10/2014 INTRODUCTIEDAGEN : 16-22/10/2014 (OPEN OP ZONDAG 19 OKTOBER) GRATIS TECHNOLOGIEËN Kies vandaag uw 600 GRATIS(3) bovenop de andere kortingen. Geldig op Fiesta, B-MAX, C-MAX, Grand C-MAX, Kuga, Tourneo Courier

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

Mazda CX-5 Skyactiv-D 2.2 HP AWD GT-M

Mazda CX-5 Skyactiv-D 2.2 HP AWD GT-M Bjorn Blokzijl 22 november 2011 Bijna klaar voor de start Waar de vraag naar grote SUV's sterk terugloopt, hebben midi-suv's steeds meer aftrek. Mazda opereerde in dit segment met de ietwat forse CX-7

Nadere informatie

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE

DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE THE NEW DE MEEST HYBRIDE VERFIJNDE HYBRIDE De nieuwe Camry combineert de verfijnde elegantie van een topsedan met de voortreffelijke prestaties van een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie. Met

Nadere informatie

Configuratie. Splash 5 deurs. Samenvatting. 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak

Configuratie. Splash 5 deurs. Samenvatting. 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak Splash 5 deurs 5 jaar garantie en assistance Laag verbruik Verhoogde instap Handige stadswagen Groot laadvlak Samenvatting Splash 5 deurs 1.0 benzine 5 M/T (), Tweewielaandrijving, 5 manueel Grand Luxe

Nadere informatie

Hyundai Veloster Accessoires per 1 februari 2012

Hyundai Veloster Accessoires per 1 februari 2012 Hyundai Veloster Accessoires per 1 februari 2012 Exterieur Aantrekkelijk Om het unieke uiterlijk van uw Hyundai Veloster verder te personaliseren, ontwikkelde Hyundai diverse aantrekkelijke accessoires.

Nadere informatie

Renault Clio Estate. Het nuttige met het aangename verenigen. Ruimte

Renault Clio Estate. Het nuttige met het aangename verenigen. Ruimte Renault Clio Estate Het nuttige met het aangename verenigen Autotest Kleine stationcars zijn ruim, praktisch en voordelig. Het zijn daarom auto's die vooral met het verstand worden gekocht en niet met

Nadere informatie

RENAULT WIND EEN COMPACTE, LEUKE EN INVENTIEVE COUPÉ- ROADSTER

RENAULT WIND EEN COMPACTE, LEUKE EN INVENTIEVE COUPÉ- ROADSTER PERSBERICHT 28 juni 2010 RENAULT WIND EEN COMPACTE, LEUKE EN INVENTIEVE COUPÉ- ROADSTER Renault Wind geeft via een uniek elektrisch draaidak een nieuwe impuls aan de wereld van open auto s. Renault breidt

Nadere informatie

Kia Stonic. Liefde is vreemd. Verleiden. "Als het gaat om het rijden, is de Stonic niet half zo spannend als hij er uitziet"

Kia Stonic. Liefde is vreemd. Verleiden. Als het gaat om het rijden, is de Stonic niet half zo spannend als hij er uitziet Kia Stonic Liefde is vreemd Autotest Liefde is vreemd. Waar de één voor in vuur en vlam staat, laat een ander helemaal koud. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor auto's. Een type auto waar

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De foto s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Nieuwe Renault Clio-gamma. Raadpleeg de tabellen achteraan in deze brochure om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen

Nadere informatie

Eerste foto s: vernieuwde Opel Corsa

Eerste foto s: vernieuwde Opel Corsa Eerste foto s: vernieuwde Opel Corsa Efficiënt: Corsa ecoflex met 70 kw/95 pk en Start/Stop, goed voor 94 g/km CO2 Sportieve genen: nieuwe carrosserie laat Corsa in lijn met nieuwste Opel-design Pittig:

Nadere informatie

Volkswagen Polo BlueMotion 1.4 TDI

Volkswagen Polo BlueMotion 1.4 TDI Dirk-Jan Dalhuisen 31 juli 2014 Tegenaanval Bij Volkswagen zullen ze nog wel eens terugdenken aan het overweldigende succes van de Polo BlueMotion. Zowel in 2010 als in 2011 stond Neerlands leaselieveling

Nadere informatie

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND

WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND J E E P W R A N G L E R JEEP WRANGLER X: VAN NATURE OPWINDEND Sommige mensen zijn gebon met een onstilba honger naar avontuur. Ze zijn altijd op zoek naar spannende dingen: in de stad, in de natuur of

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties OPEL Antara. Mei 2014 Technische specificaties Opel Antara. Buitenafmetingen in mm Lengte 4.596 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2.085 / 1.850 Hoogte (leeggewicht)

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Renault Wind v. Een nieuwe Wind

Renault Wind v. Een nieuwe Wind Wilbert Huls 16 oktober 2010 Een nieuwe Wind De eerste compacte cabriolet met een stalen klapdak heeft Peugeot geen windeieren gelegd. De 206CC was een regelrecht succes waar menig concurrerend merk met

Nadere informatie

Kleurrijke warmte p. 3. Design houtkachels met een plus p. 5. Optimale warmteverspreiding p. 7

Kleurrijke warmte p. 3. Design houtkachels met een plus p. 5. Optimale warmteverspreiding p. 7 PERSDOSSIER WINTER 2011 Klaar voor de winter! Nog even en dan komen herfst en winter er weer aan. Dan moeten we weer wennen aan kille ochtenden, gure dagen en koude nachten. Wat is er op zo n moment gezelliger

Nadere informatie