GranTurismo5.nl. Jilt TUNING 101

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GranTurismo5.nl. Jilt TUNING 101"

Transcriptie

1 GranTurismo5.nl Jilt TUNING 101

2 TUNING 101 Pagina 2 DISCLAIMER Deze driving academy is bedoeld voor het spel Gran Turismo 5 Prologue voor de Sony Playstation 3. Ondanks dat dit spel "real driving simulator" wordt genoemd, is Gran Turismo afwijkend van de werkelijkheid. Dit betekent dat deze driving academy niet bedoeld is voor gebruik op de openbare weg, tuning van auto's of andere zaken die van toepassing zouden kunnen zijn in de "echte wereld". ACADEMY Deze Academy is bedoeld voor iedere race fanaat die in het gelukkige bezit is van Gran Turismo 5 Prologue. Rijden met auto s die voor velen in het dagelijkse leven financieel niet haalbaar zijn. Passie voor auto s en racen met de authentieke motor geluiden en dito afstellingen. Deze academy moet je beter op weg kunnen helpen om echt harder te gaan in Gran Turismo 5 Prologue. De grenzen van jezelf, de auto waarin je rijdt en het circuit waar jij je op bevind, op te zoeken. De kunst is om het stapsgewijs uit te bouwen zodat je voor jezelf de fijnste auto s en afstellingen kunt uitproberen. Veel lees en race plezier.

3 TUNING 101 Pagina 3 In Gran Turismo 5 Prologue kan de auto worden ge-tuned en afgesteld. De instellingen van Power (vermogen), Weight (gewicht), Tires (banden) en Aerodynamics (luchtweerstand) omvatten het tuning gedeelte. De rest zijn de settings (afstellingen). Door Tuning kan je de auto sneller (of langzamer) maken. Door Settings maak je de auto hanteerbaarder. Dit is smaak gevoelig. De een vind een stijf onderstel en iets onderstuur lekker, de ander wil demping en overstuur, enzovoorts, maar het kan je dus zeker sneller maken. Een auto die van de fabriek komt, zeker de wat meer sportieve auto's, zijn redelijk tot goed in balans. Zodra je die auto dan tuned, is het nodig om de balans van de auto weer terug te vinden met de settings. Dit hangt ook weer af van "smaak". TUNING Power Hiermee stel je het vermogen van de auto af. 100% is de basis waarde van de auto. Minder vermogen levert in GT5p minder PP (Performance Points) op. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld zachtere banden kan nemen, of minder gewicht kunt instellen. Meer vermogen levert meer PP op. Meer vermogen houdt in dat de auto iets sneller zal accelereren en een hogere topsnelheid zal kunnen halen. Op een circuit met lange rechte stukken, zoals bijvoorbeeld Fuji, is een hoge topsnelheid wat je wilt, dus heb je veel vermogen nodig. Weight Hiermee stel je het gewicht van je auto in. Des te lager het gewicht, des te hoger de PP. Hoe lager het gewicht, hoe beter de wegligging (handling) van de auto. Dit betekent dat de auto harder zal accelereren, remmen en beter in de bochten zal liggen. Een hoger gewicht levert minder PP op, maar hierdoor zal de handling minder worden. Op een bochtig circuit, zoals Suzuka of de Nürnburgring Nordschleife, heb je een auto met goede handling nodig, dus een relatief laag gewicht. PtWr De verhouding tussen de Power en Weight heet de Power to Weight ratio. Hier kan een berekening over gedaan worden en deze ratio kan worden uitgedrukt in een getal. De formule hiervoor is: Gewicht / vermogen = PtWr kg/pk Dus zoals bij de voorbeeld tabel van de Ford Focus St, 1430 kg / 221 pk = 6,47 kg/pk. Dit betekent dat iedere pk 6,47 kilogram moet voortbewegen. Des te lager dit getal, des te sneller zal de auto gaan, dus hoe meer vermogen, en minder gewicht, hoe lager de PtWr, hoe gunstiger het is! Andere voorbeelden van PtWr zijn bijvoorbeeld de Nissan GT-R met 3,68 kg/pk of de Bugatti Veyron, 1,89 kg/pk, of wat dacht je van de Caterham RS Levante met 0,96 kg/pk!!

4 TUNING 101 Pagina 4 Tires Banden zijn de meest belangrijke factor aan een auto om snel te kunnen gaan. Je kunt nog zoveel vermogen hebben, maar als de banden niet met dat geweld om kunnen gaan, heeft al dat vermogen geen enkele zin. In GT5p hebben we de keuze uit diverse banden en bandensoort. Het varieert van N1 tot R3, N1 de "slechtste" banden en R3 de "beste". De N-band is de normale band die op iedere straatauto zit. Hij is hard, slijtvast en voert goed water af, en minder goed de warmte. De S-banden zijn sport banden. Ze zijn zachter, minder slijtvast, voeren prima water af en beter de warmte. De R-banden zijn race banden. Dit zijn veelal slicks of profielloze banden. Ze hebben veel grip, voeren goed de warmte af, maar geen water. De zijn meestal na de race op en moeten dan vervangen worden. Het getal wat aan de letter wordt toegevoegd duid de zachtheid van de band aan. Een 1 is de meest harde band, een 3 de zachtste. Des te harder de band, des te minder de grip, des te langer gaat de band mee (van belang bij endurance races waarbij bandenslijtage een rol speelt (nog niet in GT5p)) Des te zachter de band, de te meer grip, des te korter gaat de band mee (nog niet in GT5p) Een N1 band heeft de laagste Performance Points. Een R3 band de hoogste PP. Aerodynamics Bij sommige auto's kan de Aerodynamics worden ingesteld. Dit houdt bij GT5p in dat de vleugelhoek kan worden ingesteld. Vleugelhoek aan de voorkant van de auto zorgt ervoor dat de druk op de voorbanden verhoogd en levert een directere besturing op en een betere aerodynamische "flow` onder de auto en minder onderstuur. De Vleugelhoek achter zorgt ervoor dat de achterwielen harder tegen het asfalt gedrukt worden, en dus voor meer grip voor de achterwielen zorgt. Meer vleugelhoek levert in beginsel dus meer grip op, vooral op snelheid, maar ook meer luchtweerstand. Op een snelcircuit met een lang recht eind, zal hierdoor een minder hoge snelheid worden behaald. Maar in snelle bochten kan weer een hogere snelheid worden bereikt. Minder vleugelhoek levert dan het tegenovergestelde op. Waar we het hier over hebben is de zogenaamde "downforce". Doordat de rijwind langs de vleugels gaan, wordt de auto als het ware naar beneden geduwd. Bij een fomule 1 auto levert dit op topsnelheid wel 1800 kg op! Theoretisch zou die auto dus op zijn kop kunnen rijden, omdat de downforce meer is dan het gewicht van de auto. In het echt zal dit wel niet kunnen, omdat dan de olie uit de motor op plekken gaat zitten waar het niet hoort (in je nek).

5 TUNING 101 Pagina 5 SETTINGS Ride height De Ride Height, of te wel de rij hoogte is in GT5p instelbaar. De rij hoogte is in te stellen meestal met een - waarde. Deze waarde zet de auto dus lager op zijn wielen. Des te lager de auto, des te lager het zwaartepunt, des te meer grip in de bochten. Des te lager de auto, des te minder veerslag is hierdoor mogelijk, des te eerder komt de carrosserie tegen de grond aan. Dat wil je niet, want als de carrosserie de grond raakt, raken je wielen de grond niet. Bij auto's met een diffuser kan de laagte van de auto bijdragen aan de neerwaartse druk (downforce). De diffuser zorgt voor een onderdruk onder de auto en de laagte van de auto zorgt dat er minder lucht onderdoor kan. Doordat er nu een `vacuüm` onder de auto ontstaat, wordt de auto als het tegen het wegdek aangezogen. Spring Rate Dit is de veer sterkte. Als de auto laag op zijn wielen staat, zal de veerslag ook beperkt moeten worden, door bijvoorbeeld de veersterkte te vergroten. De veersterkte zorgt ervoor dat de auto minder "rolt" in bochten en bij remmen en accelereren. Des te "stijver" de auto, des te minder rol. Minder rol zorgt voor een betere handling en wegligging (denk aan een kart). Te stijve vering zorgt voor een stuiter effect over het wegdek en dat de banden niet altijd grip kunnen houden met het wegdek. Bij ieder oneffenheid zal de auto instabiel zijn en hierdoor grip verliezen. Tevens zorgt stijvere vering aan de voorkant voor meer onderstuur en aan de achterkant voor meer overstuur. Des te "softer" de vering, des te minder onderstuur / overstuur. Damper De demper is de ondersteuning van de veer. Als de veer de kans krijgt, blijft deze op en neer bewegen. De demper remt dit effect. Hoe meer demper ingesteld, hoe stijver wordt de teruggang van de vering. Te stijf betekent weer dat er grip verloren gaat, omdat de wielen niet constant in contact staan met het wegdek. Te soft en de wielen gaan klapperen, met hetzelfde resultaat. Tevens zorgt stijvere demping aan de voorkant voor meer onderstuur en aan de achterkant voor meer overstuur. Des te "softer" de demping, des te minder onderstuur / overstuur. Toe (out-/in) Toespoor en uitspoor (toe-in, toe-out) zegt wat over de hoek die de wielen maken in de lengte richting van de auto. Toespoor is een + in GT5p en Uitspoor is een - in GT5p. Een zekere mate van toespoor op de voorwielen zorgt voor een directere besturing, maar iets minder grip, behalve bij de initiële turn-in. Uitspoor zorgt voor vagere besturing maar meer grip. Toespoor op de achterwielen maakt de auto stabieler, maar ook dat hij minder graag de bocht om wil. Uitspoor op de achterwielen zorgt ervoor dat de achterkant beter de bocht door wil, en tevens voor meer overstuur.

6 TUNING 101 Pagina 6 Camber (+/-) In GT5p kennen we alleen negatieve Camber. Veel camber op de voor of achterwielen zorgt voor veel grip in de bochten, maar beperkt je in de remkracht of acceleratie kracht. Doordat de band in een bepaalde hoek in vergelijk met het asfalt staat, buigt de band ook minder om. Hierdoor onstaat dus meer grip, omdat de zijkant (wang) van de band nauwelijks nog geraakt wordt, en de band beter zijn werk kan doen. Brake Balance De rembalans kan ingesteld worden. Meer remdruk betekent dat de remmen sneller reageren, maar ook sneller blokkeren. De verdeling zorgt voor een balans in de auto tijdens het remmen. Veel voorrem ingesteld en weinig achter zorgt voor voorwielen die blokkeren en/of de achterkant tijdens het remmen instabiel wordt. Als je dan remmend de bocht in gaat heb je meteen overstuur. Veel remdruk op de achterwielen houdt de auto tijdens het remmen stabieler, echter is de kans dat de achterkant blokkeert, wat je gelijk kan stellen aan de handrem aantrekken! Soms is het sneller om de "kont" van de auto net iets te laten uitglijden, zodat je de neus van de auto in de richting kan plaatsen waar je heen wilt, zodat je vroeg op het gas kunt. Torque Distribution Dit apparaat hebben auto's met vierwiel aandrijving. Zeker niet allemaal, maar veelal de modernere wel. Het regelt de verdeling tussen de kracht van de verschillende wielen. Normaal gesproken heeft een vierwiel aangedreven auto per wiel 25% van de kracht van de motor. Dat betekent dus 50% achter en 50% voor. Door iets meer van deze kracht te verdelen naar voor of naar achter, veranderd het karakteristiek van de auto. Meer naar voren betekent dat de auto op een voorwiel aandrijver gaat lijken en gas in de bochten vraagt, meer naar achter en hij kan bijvoorbeeld beter driften op de achterwielen, enzovoorts. Wees voorzichtig met deze instellingen, ze luisteren vrij nauw. Maximum turning angle De maximum turning angle, maximale draaihoek van het stuur is bij GT5p instelbaar, omdat je in bepaalde leagues met de auto's kunt driften. Voor driften heb je meer stuur uitslag nodig. Voor racen, juist minder. Om hard te gaan moet de stuuruitslag minimaal zijn. Alles wat het stuur meer draait levert slip op en slip remt af. Traction control De auto's in GT5p kunnen worden voorzien van Traction Control. Des te hoger het getal van TC, des te beter houden de aangedreven wielen tractie. Op het moment dat de grens in GT5p moet worden opgezocht echter, belemmerd de TC je in het sturen. Het sturen gaat namelijk niet alleen met het stuur, maar heeft ook te maken met hoe je het gas bediend. Dit heet Throttle Control. Controle over je gaspedaal. Op dat "niveau" zit de TC dus in de weg. Een echte "pro" of "expert" zal in GT5p zijn TC dus uit hebben staan. ABS ABS, Anti Blokker Systeem, zorgt ervoor dat je wielen, bij hard remmen, niet blokkeren. Zodra de wielen blokkeren, is sturen niet meer mogelijk. Het blokkeren gebeurd, afhankelijk van je manier van remmen, meestal aan het einde van je remweg, het moment dat je wilt gaan insturen.

7 TUNING 101 Pagina 7 Een standje 1 van de ABS in GT5p is adviseerbaar. Transmission De versnellingsbak in GT5p is volledig instelbaar. De verhoudingen tot elkaar zijn aan te passen. Zo is iedere versnelling aan te passen, maar ook nog eens de eindoverbrenging. Meest handig op een bochtig circuit is om een close ratio bak te hebben, waarbij de afstand tussen de versnellingen onderling klein is. In GT5p worden zelfs de maximale snelheden van de individuele versnelling aangegeven. Nu kan je de bak wel instellen op 390 kilometer per uur, maar als je op het circuit niet harder haalt dan 215, moet je hem ook niet veel sneller instellen. Dit gaat dan ten koste van je acceleratie snelheid. Een korte bak verhouding, zorgt voor snelle acceleratie. Een lange overbrenging voor een hoge topsnelheid. Zorg er in ieder geval voor dat de versnellingen niet teveel uit elkaar staan. Als dat wel het geval is, dan is er een grote terugval in toeren. Bij de meeste auto s die een beetje snel zijn, zit de meeste vermogen hoog in de toeren. Die mis je dan steeds even.

8 TUNING 101 Pagina 8 Basis Settings Ford Focus ST Power Weight % Front Rear Tires S3 S3 Aerodynamics - - Performance Points 490 Ride Height 0 0 Spring Rate 2 2 Damper 1 1 Toe (-out/+in) 0,00 0,00 camber angle (+/-) 0,0 0,0 brake balance 5 5 Tourque Distribution - - Max Turning angle 40 Traction Control 5 ABS 1 Transmission Gear Max Speed Gear Ratio 1ST 37 3,385 2ND 61 2,050 3RD 87 1,433 4TH 114 1,088 5TH 144 0,868 6TH 186 0,700 7TH Final 4,000 Met dank aan: drivingfast.net

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor

Kart Afstellingen. Uit- spoor en toe- spoor Kart Afstellingen Een goed afgesteld kart chassis is een van de belangrijkste vereisten om snelle tijden te kunnen rijden. Een goede stuurmanskunst, banden met veel grip en een perfect afgestelde motor

Nadere informatie

Afstelling van een chassis Techniek

Afstelling van een chassis Techniek Page 1 of 5 Afstelling van een chassis Techniek Karting draait maar om 1 ding, zo snel mogelijk over het circuit gaan. En daar heb je uiteraard iets voor nodig, GRIP, veel grip. Spijtig genoeg zien we

Nadere informatie

NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING. Snelheid. De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd.

NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING. Snelheid. De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd. NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING Snelheid De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd. Stel dat je een uur lang 40 km/h rijdt. Je gemiddelde snelheid in dat uur is dan

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Focus

Finnik Autorapport - Ford Focus Finnik Autorapport - Ford Focus Personenauto 29-GVR-7 Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Geëxporteerd Kleur Zwart Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) Diesel G3 (is

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 207

Finnik Autorapport - Peugeot 207 Finnik Autorapport - Peugeot 207 Deze Peugeot 207 komt uit 2008 en kostte toen 14.949. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 94 PK levert.

Nadere informatie

Mini Countryman ( )

Mini Countryman ( ) Mini Countryman (2010-2017) De MINI die alles kan Autotest De MINI Countryman is de eerste MINI die langer is dan vier meter. Het is ook de eerste MINI met vier deuren, vier volwaardige zitplaatsen en

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon

Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 88-SR-FF

Nadere informatie

STUREN, STABILITEIT, BOCHTENTECHNIEK

STUREN, STABILITEIT, BOCHTENTECHNIEK Remmen in een bocht In het borrelcircuit hoor je wel eens dat je met een motor niet hard of zelfs helemaal niet kunt remmen in een bocht. Niets is minder waar. In een bocht kan je véél harder remmen dan

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Deze Nissan Qashqai komt uit 2011 en kostte toen 30.076. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 142 PK

Nadere informatie

Rijdynamica van motorvoertuigen (5)

Rijdynamica van motorvoertuigen (5) Rijdynamica van motorvoertuigen (5) E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-8-7) 1 Stuurgedrag 1.1 Invloed van zijwind Tijdens het rijden door bochten en met zijwind ontstaan dwarskrachten op het voertuig 1. De

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Meriva

Finnik Autorapport - Opel Meriva Finnik Autorapport - Opel Meriva Deze Opel Meriva komt uit 2011 en kostte toen 20.513. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 101 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo XC90

Finnik Autorapport - Volvo XC90 Finnik Autorapport - Volvo XC90 Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 90-LT-VF

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Deze Opel Astra Sports Tourer komt uit 2011 en kostte toen 27.359. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel

Nadere informatie

1. Zwaartekracht. Hoe groot is die zwaartekracht nu eigenlijk?

1. Zwaartekracht. Hoe groot is die zwaartekracht nu eigenlijk? 1. Zwaartekracht Als een appel van een boom valt, wat gebeurt er dan eigenlijk? Er is iets dat zorgt dat de appel begint te vallen. De geleerde Newton kwam er in 1684 achter wat dat iets was. Hij kwam

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Deze Seat Ibiza SC komt uit 2011 en kostte toen 16.444. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 31.920. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider

Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 25.831. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Pulsar

Finnik Autorapport - Nissan Pulsar Finnik Autorapport - Nissan Pulsar Deze Nissan Pulsar komt uit 2015 en kostte toen 20.440. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 116 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Fiesta

Finnik Autorapport - Ford Fiesta Finnik Autorapport - Ford Fiesta Deze Ford Fiesta komt uit 2015 en kostte toen 15.259. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 65 PK levert.

Nadere informatie

Opel Corsa OPC. Snelle jongen WYSIWYG

Opel Corsa OPC. Snelle jongen WYSIWYG Opel Corsa OPC Snelle jongen Rij-impressie De nieuwe Opel Corsa is een echte hardloper. Sinds de introductie eind 2006 staat de auto nummer 1 op de verkooplijsten. Nu loopt de Corsa nog harder, want Opel

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra

Finnik Autorapport - Opel Astra Finnik Autorapport - Opel Astra Deze Opel Astra komt uit 2011 en kostte toen 26.648. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 95 PK levert. Het

Nadere informatie

Vering & Demping. Chris Mayer & Mikis van Es

Vering & Demping. Chris Mayer & Mikis van Es Vering & Demping Chris Mayer & Mikis van Es Voorwoord Deze tekst gaat over één van de belangrijkste onderdelen van de motorfiets, namelijk het veersyteem. Dit is zo belangrijk, omdat dit voor een héél

Nadere informatie

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend Fiat 500L Veelzijdige familievriend Autotest Het is een hele mond vol, maar dit is de "Fiat 500L 1.4 T-Jet BiFuel Trekking". We kunnen natuurlijk al deze afkortingen en vaktermen gaan verklaren, maar het

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Alhambra

Finnik Autorapport - Seat Alhambra Finnik Autorapport - Seat Alhambra Deze Seat Alhambra komt uit 2011 en kostte toen 48.799. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 150 PK levert.

Nadere informatie

De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom!

De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom! Techniek: Busbak De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom! Hierbij wat herhalingen van een serie artikeltjes die ik een jaar of zeven geleden schreef voor het Buggyblad. Waarom

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Finnik Autorapport - Kia Picanto Finnik Autorapport - Kia Picanto Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 90-PV-TK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 206

Finnik Autorapport - Peugeot 206 Finnik Autorapport - Peugeot 206 Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 30-GL-LZ

Nadere informatie

Fiat Panda 4x4. Stille wateren, diepe gronden. Wie niet sterk is, moet slim zijn

Fiat Panda 4x4. Stille wateren, diepe gronden. Wie niet sterk is, moet slim zijn Fiat Panda 4x4 Stille wateren, diepe gronden Autotest Bij de introductie van een nieuwe SUV heeft de presentatie vrijwel altijd dezelfde strekking. "Deze auto lijkt groot en stoer, maar het is geen terreinauto.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford USA Taurus

Finnik Autorapport - Ford USA Taurus Finnik Autorapport - Ford USA Taurus Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 13-LR-LD

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Toyota Yaris

Finnik Autorapport - Toyota Yaris Finnik Autorapport - Toyota Yaris Deze Toyota Yaris komt uit 2013 en kostte toen 17.160. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 98 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Finnik Autorapport - Kia Picanto Finnik Autorapport - Kia Picanto Deze Kia Picanto komt uit 2013 en kostte toen 13.090. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 84 PK levert.

Nadere informatie

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Renault Clio RS. De leukste thuis. soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet Renault Clio RS De leukste thuis Autotest De nieuwe Renault Clio is een auto van deze tijd. Achter een braaf gezichtje gaan zuinige motoren en moderne techniek schuil. Met lichtgewicht bouw, een optimale

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Deze Skoda Fabia Combi komt uit 2011 en kostte toen 17.389. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75

Nadere informatie

Rijtips. Bochten techniek. Snelle bocht

Rijtips. Bochten techniek. Snelle bocht Rijtips Bochten techniek Als je bij een groepje mensen gaat staan die zojuist hun eerst kart ervaring hebben opgedaan, dan is vaak het onderwerp van gesprek: hoe kun je nu het beste een bepaalde bocht

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC

Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 40-LS-FP

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Hyundai i20

Finnik Autorapport - Hyundai i20 Finnik Autorapport - Hyundai i20 Deze Hyundai i20 komt uit 2015 en kostte toen 17.378. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 84 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Note

Finnik Autorapport - Nissan Note Finnik Autorapport - Nissan Note Deze Nissan Note komt uit 2015 en kostte toen 20.330. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 98 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Zafira

Finnik Autorapport - Opel Zafira Finnik Autorapport - Opel Zafira Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 34-SZ-LB

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Antara

Finnik Autorapport - Opel Antara Finnik Autorapport - Opel Antara Deze Opel Antara komt uit 2008 en kostte toen 41.384. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 148 PK levert.

Nadere informatie

6. Reglement sectie electro 1:10

6. Reglement sectie electro 1:10 6. Reglement sectie electro 1:10 Dit Reglement maakt deel uit van Het Huishoudelijk Reglement van MRM en is een aanvulling op het Algemeen Wedstrijd Reglement. 6.1 Technisch reglement Modelwagens die niet

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Honda Stream

Finnik Autorapport - Honda Stream Finnik Autorapport - Honda Stream Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 78-HV-ZL

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Porsche Cayenne

Finnik Autorapport - Porsche Cayenne Finnik Autorapport - Porsche Cayenne Deze Porsche Cayenne komt uit 2011 en kostte toen 144.298. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een elektriciteit & benzine

Nadere informatie

Finnik Autorapport - smart roadster

Finnik Autorapport - smart roadster Finnik Autorapport - smart roadster Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 19-NP-RK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Polo

Finnik Autorapport - Volkswagen Polo Finnik Autorapport - Volkswagen Polo Deze Volkswagen Polo komt uit 2015 en kostte toen 22.008. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 28.300. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird

Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Deze Alfa Romeo GT komt uit 2006 en kostte toen 39.490. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 150 PK levert.

Nadere informatie

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 7, Krachten

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 7, Krachten Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 7, Krachten Samenvatting door een scholier 1845 woorden 20 juni 2008 6,1 99 keer beoordeeld Vak Methode Natuurkunde Natuurkunde overal Natuurkunde samenvatting hoofdstuk

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon

Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon Finnik Autorapport - Chevrolet Nubira Station Wagon Deze Chevrolet Nubira Station Wagon komt uit 2008 en kostte toen 20.385. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan

Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan Finnik Autorapport - Saab 9-3 Sport Sedan Deze Saab 9-3 Sport Sedan komt uit 2006 en kostte toen 31.036. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een benzine & lpg

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Corsa

Finnik Autorapport - Opel Corsa Finnik Autorapport - Opel Corsa Deze Opel Corsa komt uit 2005 en kostte toen 12.600. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 79 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Dacia Duster

Finnik Autorapport - Dacia Duster Finnik Autorapport - Dacia Duster Deze Dacia Duster komt uit 2015 en kostte toen 19.030. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 125 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW

Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW Finnik Autorapport - Peugeot 207 SW Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) HX-419-H

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 35.679. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon

Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon Deze Ssangyong Actyon komt uit 2007 en kostte toen 25.689. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2007 op kenteken en is voorzien van een lpg & benzine motor

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 7-XHF-11

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 807

Finnik Autorapport - Peugeot 807 Finnik Autorapport - Peugeot 807 Deze Peugeot 807 komt uit 2006 en kostte toen 47.430. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 128 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer

Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Schuif vervolgens het afstelgereedschap van achter vandaan onder een van de schijven tot het hart van de schijf (ashoogte dus). Bij de achterstabi

Schuif vervolgens het afstelgereedschap van achter vandaan onder een van de schijven tot het hart van de schijf (ashoogte dus). Bij de achterstabi Stap 1: stabi Bij een nieuwe contrast wordt standaard stabi geleverd. Dit is de dunnere uitvoering die wat meer geschikt is voor minder ervaren rijders. Zodra de coureur er aan toe is, kan het stabi vervangen

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford USA Mustang

Finnik Autorapport - Ford USA Mustang Finnik Autorapport - Ford USA Mustang Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 32-GG-BB

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo S40

Finnik Autorapport - Volvo S40 Finnik Autorapport - Volvo S40 Deze Volvo S40 komt uit 2007 en kostte toen 29.834. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2007 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 125 PK levert. Het

Nadere informatie

Cadillac CTS 3.2 Elegance

Cadillac CTS 3.2 Elegance Dennis van 't Kruis 13 maart 2005 Intro Laat de Sjonnies maar komen. Met hun Gti-tjes, Gsi-tjes, CRX-jes en wat niet meer, ze zullen het allemaal heel moeilijk krijgen met de acceleratiekracht van deze

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Deze Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio komt uit 2003 en kostte toen 66.341. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie Finnik Autorapport - BMW 1-serie Deze BMW 1-serie komt uit 2013 en kostte toen 46.262. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 218 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A6

Finnik Autorapport - Audi A6 Finnik Autorapport - Audi A6 Deze Audi A6 komt uit 2015 en kostte toen 52.642. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 150 PK levert. Het gebruik

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo S60

Finnik Autorapport - Volvo S60 Finnik Autorapport - Volvo S60 Deze Volvo S60 komt uit 2005 en kostte toen 38.084. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 177 PK levert. Het

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Deze Volkswagen Up! komt uit 2014 en kostte toen 10.616. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 59 PK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 07-PT-BK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon

Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon Deze Opel Astra Wagon komt uit 2005 en kostte toen 20.515. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 89

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Daihatsu Materia

Finnik Autorapport - Daihatsu Materia Finnik Autorapport - Daihatsu Materia Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) JF-408-T

Nadere informatie

Honda Civic Type R GT

Honda Civic Type R GT Bjorn Blokzijl 30 december 2015 One of a kind In de markt van de hot hatches zijn maar een paar fabrikanten serieus actief. Natuurlijk de Duitse drie, maar ook Peugeot en Renault spelen een rol van betekenis

Nadere informatie

lucht afzetten. Lucht heeft niet een vaste plaats zoals we weten. Hiervoor heeft men een systeem ontwikkeld waarop we hierna in zullen gaan.

lucht afzetten. Lucht heeft niet een vaste plaats zoals we weten. Hiervoor heeft men een systeem ontwikkeld waarop we hierna in zullen gaan. Beechcraft Baron 58 Beech Baron 58 Cessna Skyhawk Als we de Beech Baron met een Cessna Skyhawk vergelijken, dan valt gelijk op dat de Cessna een eenmotorig en de Beech Baron een tweemotorig vliegtuig is.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2014 en kostte toen 67.278. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 5-serie

Finnik Autorapport - BMW 5-serie Finnik Autorapport - BMW 5-serie Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 84-ZHV-8

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 108

Finnik Autorapport - Peugeot 108 Finnik Autorapport - Peugeot 108 Deze Peugeot 108 komt uit 2016 en kostte toen 12.810. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2016 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 69 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura 58-SN-GD Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura Deze Ford Focus komt uit 2006, werd geleverd van 01-05-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 25.858,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Deze Mercedes-Benz E-klasse komt uit 2011 en kostte toen 63.236. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een cng motor

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop

Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. "Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling"

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling Peugeot 3008 HYbrid4 Een mooi vooruitzicht Autotest Eigenlijk is het vreemd. Alle hybride-auto's combineren een benzinemotor en een elektrische motor. Het doel van hybride-aandrijving is het verbruik van

Nadere informatie

Bijzondere verrichtingen

Bijzondere verrichtingen Bijzondere verrichtingen Zelfstandig bijzondere manoeuvres uitvoeren dmv gebruik aangeleerde bijzondere verrichtingen: omkeeropdracht d.m.v: bocht achteruit via parkeervak 3x steken halve draai parkeeropdracht:

Nadere informatie

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd Ford Focus Electric Alle begin is moeilijk Rij-impressie Ford is de op één na grootste leverancier van auto's met een elektromotor ter wereld. In Europa was daar tot nu toe weinig tot niets van te merken,

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Fiat Punto

Finnik Autorapport - Fiat Punto Finnik Autorapport - Fiat Punto Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 66-PG-XK

Nadere informatie

Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA)

Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA) Werkblad 3 Bewegen antwoorden- Thema 14 (NIVEAU BETA) Theorie In werkblad 1 heb je geleerd dat krachten een snelheid willen veranderen. Je kunt het ook omdraaien, als er geen kracht werkt, dan verandert

Nadere informatie

Lexus RC F Luxury Edition

Lexus RC F Luxury Edition Bjorn Blokzijl 30 juli 2015 De laatste der Mohikanen Lexus is het merk dat het braafste jongetje van de klas wil zijn. Alle modellen zijn voorzien van een hybride aandrijflijn. Zelfs de SUV en topklasse

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Lancia Ypsilon

Finnik Autorapport - Lancia Ypsilon Finnik Autorapport - Lancia Ypsilon Deze Lancia Ypsilon komt uit 2013 en kostte toen 16.975. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een cng & benzine motor die

Nadere informatie

BMW 3 Serie 320i Executive

BMW 3 Serie 320i Executive Dennis van 't Kruis 2 april 2005 Intro De week voorafgaand aan deze rijtest heb ik een andere versie van deze auto al uitvoerig kunnen testen. Ik heb reeds vele rondjes gereden met de 330i op de Nürburgring.

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

SsangYong Actyon Sports

SsangYong Actyon Sports SsangYong Actyon Sports Nobele arbeider Autotest Pick-up-trucks zijn pure werktuigen en geen pretauto's. Boeren rijden er mee over hun land. Aannemers gebruiken ze om bouwmaterialen aan te voeren. Toch

Nadere informatie

Citroën C3 ( )

Citroën C3 ( ) Citroën C3 (2010-2016) Kleurrijke persoonlijkheid Autotest Alle auto's lijken op elkaar. Zeker in het middensegment is het moeilijk kiezen omdat iedereen hetzelfde belooft. Alle auto's zouden voordelig,

Nadere informatie

Renault Twingo RS. IJzervretertje. compromisloos karakter en dat is alleen maar bewonderenswaardig" "Renault heeft gekozen voor een

Renault Twingo RS. IJzervretertje. compromisloos karakter en dat is alleen maar bewonderenswaardig Renault heeft gekozen voor een Renault Twingo RS IJzervretertje Autotest De Renault Twingo is een braaf en verstandig stadsautootje. Dit exemplaar is echter verlaagd en verbreed. Rondom zijn spoilers en talloze badges met spannende

Nadere informatie

Cadillac CTS-V Coupé. Eindelijk!

Cadillac CTS-V Coupé. Eindelijk! Jan Westerhof 8 december 2010 Eindelijk! We hebben met lede ogen moeten aanzien hoe ze in Amerika massaal burnouts trokken met de 564 pk sterke CTS-V. Voor ons was dat geen haalbare kaart, want Cadillac

Nadere informatie

Opel Mokka. Vies is lekker. Een echte Opel. "Wanneer uiterst kalm wordt gereden, is de Mokka diesel zelfs zuiniger dan de fabrieksopgave"

Opel Mokka. Vies is lekker. Een echte Opel. Wanneer uiterst kalm wordt gereden, is de Mokka diesel zelfs zuiniger dan de fabrieksopgave Opel Mokka Vies is lekker Autotest Zet een kind koffie voor en het zal het waarschijnlijk uitspugen. Eenmaal volwassen kan menigeen niet meer zonder koffie. Het is echter een smaak die gewenning vereist.

Nadere informatie

Recht achteruit rijden

Recht achteruit rijden Recht achteruit rijden Je komt aanrijden en je kijkt of je mag stilstaan (stilstaan verbod). Dan kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder daarna geef je richting aan

Nadere informatie