Projectmanagement routeplanner

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectmanagement routeplanner"

Transcriptie

1 Projectmanagement routeplanner Planmatig naar een hoger kennisniveau Primaned Academy Leading in knowledge

2 Waarom opleiden in projectmanagement? Projectmatig werken wordt steeds belangrijker. De praktijk leert echter dat veel projectmedewerkers onvoldoende scholing in projectmanagement hebben. Investeren in kennis van projectmedewerkers is dan ook een noodzakelijke bijdrage voor succesvol projectmanagement binnen uw organisatie. Primaned Academy De Primaned Academy is de partner om het kennisniveau binnen uw organisatie op het gebied van Enterprise Project Portfolio Management (EPPM) te laten groeien. Al sinds 1985 verzorgen wij trainingen op het gebied van projectmanagement. Het team bestaat uit gecertificeerde trainers en hoogopgeleide consultants met jarenlange praktijkervaring. Onze visie Wij geloven dat een projectmedewerker zich moet ontwikkelen op de volgende drie fundamenten: Theoretische trainingen Vaardigheidstrainingen Software/ tooltrainingen Wij helpen u graag verder met advies op maat. Denk dan bijvoorbeeld aan een afgestemde samenstelling van trainingen uit ons complete aanbod voor uw organisatie. Training P6 & Risk Analysis De trainingen van Primaned hebben ervoor gezorgd dat ik nu goed weet hoe de verschillende programma s werken en hoe ik deze in de praktijk kan gaan inzetten. Door tijdens de trainingen de theorie te koppelen aan zelf uit te werken opdrachten en praktijkvoorbeelden, kun je de stof snel eigen maken. Daarbij wordt de training goed aangepast aan het niveau van de cursisten. Josine van Seventer, Planning Engineer

3 Opleidingstrajecten Door onze jarenlange praktijkervaring kent de Primaned Academy als geen ander het competentieprofiel van de verschillende rollen binnen een projectorganisatie. Om te zorgen dat uw projectmedewerkers uitblinken in hun rol hebben wij twee evenwichtige opleidingstrajecten samengesteld. Primaned Certified Planning Engineer Primaned Certified Project Manager Netwerkplanning Probabilistisch plannen Earned Value Management PM tools Beheersing van de taal van projectmanagement Communicatievaardigheden Projectmanagement Gesprekstechnieken Feedback geven Risicobeheersing Leadership Overtuigen Coaching Stakeholdermanagement Teammanagement Schedule Analysis Uitvoerende rol Sturende rol Bennie Büter, Area Planner NAM Ik heb veel aan dit opleidingstraject gehad. Dynamische en zeer interactieve trainingen met mooie voorbeelden uit praktijkervaringen van consultants die al jaren in het vak actief zijn. Boeiend en gepassioneerd door de trainer gedoceerd. Mooi op hoog niveau en toch praktijkgericht. Cursus wordt gegeven in een prettige omgeving. Dat je weg bent uit je werkomgeving geeft rust en je bent echt met het vak planning bezig (Primavera). Boeken en naslagwerken zijn handig en overzichtelijk. Trainers zijn zeer goed op de hoogte en behulpzaam.

4 Primaned Certified Planning Engineer Het 8 stappen opleidingstraject voor planning engineers en teamleden binnen projectgestuurde organisaties. Praktisch Projectmanagement Netwerkplanning Stap 1 Stap 2 Deze training biedt een brede horizon voor elke projectmedewerker. Aan de hand van een casus wordt projectmanagement behandeld van initiatie tot evaluatie. De cursist maakt zich de universele taal van projectmanagement eigen. Een goede project engineer dient precies te weten hoe een projectmanagementtool rekent. Deze training behandelt deze rekenmethode in detail. Hierbij wordt gekeken naar de impact van volgorderelaties, mijlpalen, beperkingen, resources, buffers, etc. Stap 3 Primavera P6 Professional of MS Project; Stap 4 Earned Value Management Gedurende deze training leert de cursist hoe optimaal een integrale projectplanning op te zetten en op te volgen met behulp van Primavera P6 Professional of MS Project. Tooltraining Earned Value Management wordt steeds meer de techniek voor het meten en sturen van projectvoortgang. Tijdens deze training leert de deelnemer de EVM methodiek en de basisvereisten voor een succesvolle EVM implementatie. Primavera Risk Analysis Projectcommunicatie; Projectcommunicatie; Effectieve gesprekstechnieken Project Scheduling Game Stap 5 Stap 6 Stap 7 Stap 8 Na het volgen van deze training kan de deelnemer een kwantitatieve risicoanalyse uitvoeren met behulp van Primavera Risk Analysis. Deze probabilistische planning geeft essentiële inzichten in het risicoprofiel van het project en biedt informatie voor optimale risicobeheersing. Tooltraining Deze vaardigheidstraining geeft u in één dag de handvatten om inzicht te krijgen in het communicatieproces, de verschillende communicatievormen en het belang van communicatie tijdens uw project. Vaardigheidstraining De kwaliteit van een planning is gebaseerd op de informatie die de planning engineer weet te verzamelen. Deze training leert theorieën en technieken om het uitvragen van informatie te perfectioneren. Vaardigheidstraining Tijdens deze game verkrijgt de cursist op een ludieke manier cruciale inzichten over het belang van project scheduling. De doelstelling van de game is om uw projectorganisatie winstgevend te maken door verstandig om te springen met planning.

5 Primaned Certified Project Manager Het 8 stappen opleidingstraject voor professionals met een sturende rol binnen projectgestuurde organisaties. Praktisch Projectmanagement Primavera P6 EPPM of MS Project; Overzicht Scheduling Analysis; Masterclass Stap 1 Stap 2 Stap 3 Deze training biedt een brede horizon voor elke projectmedewerker. Aan de hand van een casus wordt projectmanagement behandeld van initiatie tot evaluatie. De cursist maakt zich de universele taal van projectmanagement eigen. Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management en MS Project zijn tools met een scala aan functionaliteiten. Deze ééndaagse training geeft de cursist overzicht en inzicht in alle modules en functionaliteiten van deze tool. Tooltraining Deze masterclass leert de leidinggevende technieken en KPI s om de gezondheid van een project te analyseren. Met de verkregen inzichten kan de leidinggevende het projectteam vervolgens bij- en aansturen zodat een optimaal projectresultaat behaald wordt. Stap 4 Project Risicomanagement Elk project is onderhevig aan onzekerheden en risico s. Deze training beschrijft de processen om projectrisico s te identificeren, analyseren en beheersen. Resourcemanagement Stap 5 Deze training leert de resourcemanager om zijn/haar team optimaal in te zetten over verschillende projecten heen met behulp van Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management. Tooltraining Teammanagement Stap 6 Stap 7 Stakeholdermanagement Stap 8 Project Management Game Aan de hand van deze training ontwikkelt de leidinggevende een aantal vaardigheden die cruciaal zijn bij het samenstellen en aansturen van een projectteam. Hierbij komen o.a. coachen, overtuigen en motiveren aan bod. Vaardigheidstraining Aan de hand van deze training ontwikkelt de leidinggevende een aantal vaardigheden die cruciaal zijn bij het managen van interne en externe project stakeholders. Hierbij komen o.a. onderhandelen, conflictmanagement, politiek & cultuur rond het project aan bod. Vaardigheidstraining Tijdens deze game verkrijgt de cursist op een ludieke manier cruciale inzichten over het belang van project management. De doelstelling van de game is om uw projectorganisatie winstgevend te maken door verstandig om te springen met planning.

6 Overzicht klassikale trainingen Software/ Tooltrainingen Primavera P6 Projectmanagement; Primavera P6 Projectmanagement; Gevorderden Primavera P6 Awareness Primavera P6 Resources Primavera P6 Projectmanagement; EPPM Primavera P6 EPPM voor Functioneel Beheer P3Win upgrade naar Primavera P6 Professional Primavera Risk Analysis PN2010 Primavera BI/ Rapportagemogelijkheden Microsoft Project; Microsoft Project; Gevorderden PN2020 PN2050 PN2120 PN2040 PN2320 PN2060 PN3000 PN2090 PN2070 PN2080 Leer hoe een project opgezet dient te worden en hoe deze succesvol beheerst kan worden, door gebruik te maken van de drie basiselementen van projectmanagement: tijd, middelen en kosten. De training wordt beëindigd met een casus. Duur: 4 dagen Gedurende deze training worden de mogelijkheden van de softwaretool Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management of Primavera P6 Professional afgestemd op uw bedrijfsspecifieke vraagstukken. Primavera P6 is een Enterprise Project Portfolio Management tool met een scala aan functionaliteiten. Deze ééndaagse training geeft de cursist overzicht en inzicht in alle modules en functionaliteiten van deze tool. Deze training leert de resourcemanager om zijn/haar team optimaal in te zetten over verschillende projecten heen met behulp van Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management. Gedurende deze tooltraining leert de cursist hoe optimaal een integrale projectplanning op te zetten en op te volgen met behulp van Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management. Deze training biedt de beheerder de handvatten om een zo hoog mogelijke functionaliteit uit het softwarepakket te halen en optimaal te configureren t.o.v. de bedrijfsomgeving van de organisatie. Tijdens deze training komen alle verschillen tussen Primavera Project Planner (P3) en Primavera P6 Professional - projectmanagement aan bod. Met behulp van Primavera Risk Analysis kan de deelnemer een kwantitatieve risico-analyse uitvoeren. Deze probabilistische planning geeft essentiële inzichten in het risicoprofiel van het project en biedt informatie voor optimale risicobeheersing. Duur: 3 dagen Tijdens deze training leert de cursist alle geïntegreerde rapportagemogelijkheden. Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management in combinatie met de Oracle BI suite. Gedurende deze tooltraining leert de cursist hoe optimaal een integrale projectplanning op te zetten en op te volgen met behulp van MS Project. Duur: 4 dagen Gedurende deze training worden de mogelijkheden van de softwaretool MS Project afgestemd op uw bedrijfsspecifieke vraagstukken.

7 Theoretische trainingen Netwerkplanning Praktisch Projectmanagement Project Risicomanagement Earned Value Management Schedule Analysis; Masterclass PN1050 PN1000 PN1060 PN1010 PN4020 Een goede project engineer dient precies te weten hoe een projectmanagementtool rekent. Deze training behandelt deze rekenmethode in detail. Deze training biedt een brede horizon voor elke projectmedewerker. Aan de hand van een casus wordt projectmanagement beehandeld van inititatie tot evaluatie. De cursist maakt zich de universele taal van projectmanagement eigen. Projecten worden steeds groter en complexer en om deze reden is Project Risicomanagement steeds belangrijker aan het worden. Earned Value Management (EVM) wordt steeds meer de techniek voor het meten en sturen van projectvoortgang. Tijdens deze training leert de deelnemer de EVM methodiek en de basisvereisten voor een succesvolle EVM implementatie. Tijdens deze training leert de leidinggevende technieken en KPI s om de status van een project te analyseren. Met de verkregen inzichten kan de leidinggevende het projectteam vervolgens bij- en aansturen zodat een optimaal projectresultaat behaald wordt. Vaardigheidstrainingen Feedback Effectieve gesprekstechnieken Teammanagement Stakeholdermanagement PN1070 PN1080 PN1090 PN2200 PN2210 Deze training geeft in één dag de handvatten om inzicht te krijgen in het communicatieproces, de verschillende communicatievormen en het belang van communicatie tijdens het project. Duur: 1dag Tijdens projecten is men continu aan het communiceren met andere partijen zoals aannemers, stakeholders en projectmedewerkers. Gedurende deze training gaan we met een aantal theorieën over feedback leren hoe je op een constructieve manier feedback kunt geven. De kwaliteit van een planning is gebaseerd op de informatie die de planning engineer weet te verzamelen. Deze training leert theorieën en technieken om het uitvragen van informatie te perfectioneren. Aan de hand van deze training ontwikkelt de leidinggevende een aantal vaardigheden die cruciaal zijn bij het samenstellen en aansturen van een projectteam. Hierbij komen o.a. coaching, overtuigen en motiveren aan bod. Aan de hand van deze training ontwikkelt de leidinggevende een aantal vaardigheden die cruciaal zijn bij het managen van interne en externe project stakeholders. Hierbij komen o.a. onderhandelen, conflictmanagement, politiek en cultuur rond het project aan bod.

8 In-company trainingen Vanaf vier deelnemers uit uw organisatie is het mogelijk de training op locatie te geven. Dit heeft als voordeel dat er automatisch maatwerk ontstaat, omdat de leerstof toegespitst wordt op de specifieke bedrijfssituatie. Serious Gaming In het complete trainingsaanbod bieden wij naast klassikale training ook de mogelijkheid om game technieken toe te passen als leermethode. Het inzetten van een game als middel in het leerproces helpt de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. De ervaring leert dat het spelen van een game motiverend is, en dat het leren dan spelenderwijs verloopt. Ook stimuleert deze vorm van leren het leren van elkaar. Contact Primaned Academy Vestiging Nederland: Postbus AE Capelle aan den IJssel T: F: Vestiging België: Uitbreidingstraat 84/ Antwerpen - Berchem T: F: E: info@primaned.com Copyright 2013 Primaned is a registered trademark. All other product names and brandnames are trademarks or registered trademarks of their respective companies.

Projectmanagement routeplanner

Projectmanagement routeplanner Projectmanagement routeplanner Planmatig naar een hoger kennisniveau Primaned Academy Leading in knowledge Waarom opleiden in projectmanagement? Projectmatig werken wordt steeds belangrijker. De praktijk

Nadere informatie

Wat heb je aan een Rolls Royce als je niet kan autorijden?

Wat heb je aan een Rolls Royce als je niet kan autorijden? Wat heb je aan een Rolls Royce als je niet kan autorijden? Primaned gebruikersbijeenkomst 2013 Dr. Stijn Van de Vonder Manager Primaned Academy Situatie Is uw organisatie in staat om het maximale voordeel

Nadere informatie

Primaned Academy. Investeren in project controls! Paul Vogels Managing Director Primaned

Primaned Academy. Investeren in project controls! Paul Vogels Managing Director Primaned Primaned Academy Investeren in project controls! Paul Vogels Managing Director Primaned Vraag? Van welke hoed en de rand moet het hoofd projecten weten? Gelezen op LinkedIn De transportplanner anno 2025

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 DIAGNOSTIEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT MATURITY

Nadere informatie

Cursus Brochure. Aram ACADEMY. De opleider van uw projectorganisatie van basiscursus tot MBA in Projectmanagement & Control

Cursus Brochure. Aram ACADEMY. De opleider van uw projectorganisatie van basiscursus tot MBA in Projectmanagement & Control Aram ACADEMY Cursus Brochure De opleider van uw projectorganisatie van basiscursus tot MBA in Projectmanagement & Control Aram Academy Take control of your project, take control of your future Aram Academy

Nadere informatie

Primavera bij ProRail. Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013

Primavera bij ProRail. Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013 Primavera bij ProRail Integraal projectmanagement meer dan 1200 projecten op de rails 10 september 2013 Martin Zoontjens, Business Information Manager ProRail Projecten 2 Agenda Introductie ProRail De

Nadere informatie

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN!

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN! WIN OPLEIDINGEN (Blijvend) leren, doe je bij WIN! 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe 4.5 Agile Officer Persoonlijke

Nadere informatie

Presentatie P3e - Voorblad.

Presentatie P3e - Voorblad. Presentatie P3e - Voorblad Het bedrijf Primavera Nederland Opgericht in 1985. Gevestigd in Capelle a/d IJssel en Antwerpen. 52 medewerkers. Project Management Software. Opleidingen. Support/helpdesk. Consultancy.

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Jij en 3 vrienden besluiten om jouw woonkamer te verven. Om dit project te voltooien

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

[Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer]

[Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer] [Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer] Bestemd voor: Managers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, het (installatie)beheer of de bedrijfsvoering van technische systemen. Technici die

Nadere informatie

Dag 1: De opzet van een project

Dag 1: De opzet van een project In deze leergang leren de deelnemers hoe ze de slaagkans van hun projecten aanzienlijk kunnen verhogen. Door het beter aansturen van het projectteam, het toepassen van verschillende methoden en technieken

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling Organisatieontwikkeling TRAINING - GAMING - COACHING The Only Thing That Is Constant Is Change Heraclitus Legenda De zorg verandert. Uw organisatie verandert. Q-Academy helpt u bij de ontwikkeling van

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com

Opleidingsaanbod: testopleidingen.com (Business, (IT) Projectmanagement, Quality Management, etc.) TMap NEXT Test Engineer(NL/ENG) Examentraining TMap NEXT Test Engineer E-learning TMap NEXT Test Engineer Certificering TMap NEXT Test Engineer

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PCI WORKSHOP LEADING CHANGE IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PCI-DIAGNOSTIEK (PEOPLE CENTERED IMPLEMENTATION) Niet

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

Leiderschapstrainingen

Leiderschapstrainingen Leiderschapstrainingen De zorgsector maakt vele veranderingen door: naast veranderingen vanuit de overheid (financiering en andere wetswijzigingen) speelt ook de veranderende zorgvraag een rol. Zorginstellingen

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management EPM MS PROJECT EXPERT TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER MICROSOFT ENTERPRISE PROJECT MANAGEMENT (EPM), PROJECT SERVER,

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Professionaliseren in de praktijk

Professionaliseren in de praktijk MPWR Professionaliseren in de praktijk Projectleiders die er toe doen! Professioneel projectmanagement MPWR klantgerichte professionalisering training coaching management advies nassaulaan 40 3743 cd baarn

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PCI DIAGNOSTIEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PCI-DIAGNOSTIEK (PEOPLE CENTERED IMPLEMENTATION) Niet zelden zien

Nadere informatie

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren. Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst?

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren.   Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? VIPD Strategische Personeelsplanning Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? samen beter presteren www.vipd.nl WIE ZIJN WIJ? Wij zijn een team van enthousiaste, flexibele mensen die op een praktijkgerichte

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN!

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN! WIN OPLEIDINGEN (Blijvend) leren, doe je bij WIN! 13 Trainingen PMO, de start-up LEER HOE JE EEN PMO KUNT OPZETTEN Een Project Management Office (PMO) vormt een cruciale schakel in het succes van een project

Nadere informatie

B U S I N E S S G A M E S

B U S I N E S S G A M E S D e e l r e l e v a n t e k e n n i s en e r v a r i n g i n een u i t n o d i g e n d e en c o m p e t i t i e v e l e e r o m g e v i n g B o u w aan j e t e a m, b o u w aan je l e i d e r s c h a p

Nadere informatie

WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl.

WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl. WIN PMO Groenewoudsedijk 70a 3528 BK Utrecht Tel. 030 711 55 66 events@winprojectsupport.nl www.winprojectsupport.nl Opleidingen 2014 Opzetten Project Management Office Basistraining voor de startende

Nadere informatie

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together

BiZZdesign Academy. BiZZdesign www.bizzdesign.com. Training Programma 2015. Building Strong Organizations Together BiZZdesign Academy Training Programma 2015 BiZZdesign www.bizzdesign.com Building Strong Organizations Together Onze Inhouse TOGAF training was zeer levendig door goede oefeningen en een inspirerende trainer.

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl Training IPMA PMO Nóg sterker worden binnen het vak van PMO Training van WIN PMO. De IPMA PMO opleiding Sinds 2015 is het mogelijk om een IPMA PMO certificaat te behalen bij IPMA Certificering NL (voormaling

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Projectmanagementenquête 2007

Projectmanagementenquête 2007 Projectmanagementenquête 2007 Handvatten voor succesvolle projecten 21 maart 2007 Bisnez Management in samenwerking met het IT Trends Institute en de Vrije Universiteit van Amsterdam copyright by Bisnez

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 DIAGNOSTIC ASSESMENT IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT

Nadere informatie

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN

HET ANTWOORD OP UW VRAGEN HET ANTWOORD OP UW VRAGEN Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management EPM MS PROJECT INCOMPANY TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER MICROSOFT ENTERPRISE PROJECT MANAGEMENT (EPM), PROJECT SERVER,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Bij ons leer je de wereld kennen Leiden Leadership Programme Voor wie? In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PMO TOOLS IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PMO PROJECT MANAGEMENT OFFICE Een Project Management Office voorziet projecten,

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Inleiding 9 Voor wie is dit boek bedoeld? 10 Opbouw van dit boek 11

Inleiding 9 Voor wie is dit boek bedoeld? 10 Opbouw van dit boek 11 Inhoud Inleiding 9 Voor wie is dit boek bedoeld? 10 Opbouw van dit boek 11 1 Wat is een project? 15 Niet iedere klus is een project 16 Misverstanden rond projectmatig werken 18 Wanneer pak je iets projectmatig

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 ONLINE QUICK SCAN IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT MATURITY

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 ACCREDITED ASSESMENT IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

2-daagse Masterclass Performance Management

2-daagse Masterclass Performance Management 2-daagse Masterclass Performance Management 10 PApunten KPI s Balanced Scorecard PDCA Aanpakken KPI s Dashboards Levenscyclus strategie Strategy mapping Verandermanagement In deze masterclass met mr. Leo

Nadere informatie

Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S

Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S Over ons Even voorstellen: wij zijn Office-DTC. DTC is de afkorting voor Digital Training & Consulting. Onze hoofdactiviteit

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien REEF-carrièremanagement voor jouw persoonlijke groei delen om te groeien REEF hecht veel waarde aan de persoonlijke groei van zijn medewerkers. Daarom helpt REEF je in de eerste plaats aan uitdagende en

Nadere informatie

Credit Management en Excel

Credit Management en Excel Credit Management en Excel Debiteurenbeheer of het opstellen van debiteuren rapportages, het zijn terugkerende werkzaamheden op iedere creditmanagement afdeling. Werkzaamheden die lang niet altijd goed

Nadere informatie

ONGUARD TRAININGEN. OnGuard Training

ONGUARD TRAININGEN. OnGuard Training ONGUARD TRAININGEN Ons team van ervaren OnGuard consultants biedt jou alles dat nodig is om het beste resultaat te bereiken met jouw software: OnGuard Implementatie, OnGuard Consultancy en OnGuard Trainingen.

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

PMW - Projectmatig Werken

PMW - Projectmatig Werken S5 PMW - Projectmatig Werken Presentatie voor PMI-workshop projectmanagementvisies Amersfoort 6 juni 2006 Rudy Kor Dia 1 S5 Rudy, De titel op de pagina die nu luidt: '' PMW - projectmatig werken", veranderen...

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management P3M3 BEDRIJFSPRESENTATIE IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. P3M3 -DIAGNOSTIEK (PROJECT PROGRAMMA PORTFOLIO MANAGEMENT

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PMO IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PMO PROJECT MANAGEMENT OFFICE Een Project Management Office voorziet projecten,

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PROJECTMATIG CREËREN TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER PROJECTMANAGEMENTMETHODEN In Nederland worden diverse soorten

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PMO PROJECT HANDBOEK IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PMO PROJECT MANAGEMENT OFFICE Een Project Management Office voorziet

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Personalia

CURRICULUM VITAE. Personalia CURRICULUM VITAE Personalia Naam Edwin van den Broek Adres Fort Pinssen 29 Postcode + woonplaats 2926 VD Krimpen aan den IJssel Mobiel 06-22750269 Email edwinvandenbroek@enabler.nl Geboortedatum 9 januari

Nadere informatie

Wat komt eerst? De tool of de verandering?

Wat komt eerst? De tool of de verandering? Wat komt eerst? Over Promista: Promista is een toonaangevende organisatie op het terrein van projecten en project- programma- en portfoliomanagement. Promista levert kennis, advies en ondersteuning bij

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS)

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) LEARNING BY DOING Kort signalement Road2Results heeft op basis van haar jarenlange ervaring met het managen van business en ICT projecten vanuit diverse

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Training procesbegeleiding

Training procesbegeleiding Training procesbegeleiding Ondersteunende methoden en technieken om mensen en groepen te helpen bij het bereiken van resultaten en bij het verbeteren van de onderlinge samenwerking". 1 Bureau-informatie

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

In drie fasen naar een digitale organisatie

In drie fasen naar een digitale organisatie In drie fasen naar een digitale organisatie Volg deze unieke opleiding voor professionals en organisaties die succesvol willen zijn in hun digitale transformatie. Fase 1 EIM Practitioner De basis: een

Nadere informatie

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Masterclass - Alliantievaardigheden Een praktische leidraad voor toekomstige alliantiemanagers Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Lean Six Sigma trainingen voor HR-professionals

Lean Six Sigma trainingen voor HR-professionals Feit: Lean-trajecten zijn succesvoller als HR betrokken is. HR speelt een cruciale rol bij het introduceren van Lean in een organisatie. Het is de smeerolie die draagvlak creëert, iedereen aan boord houdt

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement Trainingen & Coaching Leren met maximaal rendement Leren met maximaal rendement. Meetbare en beproefde trainingsaanpak voor beter resultaat. Vaardigheidstrainingen zijn bedoeld om het rendement van een

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt POST- GRADUAAT Lean Six Sigma Black Belt Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van bedrijfsprocessen? Wil je graag aan de slag met procesverbeteren binnen je bedrijf? Laat je onderdompelen in Lean Six

Nadere informatie

Wordt een Crystal Reports Expert binnen 1 jaar. De specialist in Crystal Reports

Wordt een Crystal Reports Expert binnen 1 jaar. De specialist in Crystal Reports Wordt een Crystal Reports Expert binnen 1 jaar G O L D P R O G R A M M A C R Y S TA L R E P O R T S A C A D E M Y Crystal Reports: een product voor kenniswerkers Bij het maken van rapportages komt vaak

Nadere informatie

Cursussen 2016 Januari 2016

Cursussen 2016 Januari 2016 Cursussen 2016 Januari 2016 INHOUD Cursussen 3 O-Prognose SE 4 O-Prognose EE 5 Gebouwbeheer met O-Prognose 6 Nieuwe release O-Prognose 2015 7 O-Prognose inspectie-app voor ipad 8 NEN 2767 met O-Prognose

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PROJECTMATIG WERKEN TRAINING PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. OVER PROJECTMANAGEMENTMETHODEN In Nederland worden diverse soorten

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je

Nadere informatie

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management 1 Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

TURNAROUND SCHEDULING 2.0

TURNAROUND SCHEDULING 2.0 TURNAROUND SCHEDULING 2.0 Edwin van Doeselaar KicMPi Turnaround event 21/09/2017 EVEN VOORSTELLEN Consulting Support TURNAROUND MANAGEMENT Academy Software Solutions Verbinden Kennis - Passie Digitalisering

Nadere informatie

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie.

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie. en werkwijze BPM awareness Inzicht in de toepassing van BPM op strategisch niveau in het algemeen en binnen de eigen organisatie. Kennismaken met BPM vanuit een strategisch perspectief Nut en toegevoegde

Nadere informatie