Klachten en complimenten samen werken nwe. samen werken we aan uw wensen. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klachten en complimenten samen werken nwe. samen werken we aan uw wensen. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij"

Transcriptie

1 Klachten en complimenten samen werken nwe samen werken we aan uw wensen Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij

2 Heeft u een klacht? Bespreek het met ons! Bij Zorgcentra De Betuwe voeren we onze zorg- en dienstverlening zo zorgvuldig mogelijk uit. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent of een klacht heeft. Mocht dat voorkomen, dan stellen we het op prijs dat u deze klacht met ons bespreekt. Want alleen als u ons vertelt wat er anders of beter kan, zijn wij in staat onze zorg- en dienstverlening daadwerkelijk te verbeteren. Aarzel niet en maak een afspraak om uw klachten, wensen en tips te bespreken. Wij vinden het belangrijk dat u uw klachten en wensen aan ons vertelt. Wij willen er onze uiterste best voor doen om uw klacht zo goed mogelijk te behandelen. De wijze waarop u uw klacht kenbaar kunt maken, kent verschillende mogelijkheden. 1. In gesprek gaan Maak het gevoel van onvrede of de klacht bekend bij degene die het probleem veroorzaakt heeft. Uw klacht geeft hem of haar de mogelijkheid iets te herstellen of te verbeteren. U kunt zich ook wenden tot de (locatie)manager. 2. Vertrouwenspersoon Mocht het gesprek met de medewerker of locatiemanager niet het voor u gewenste resultaat opleveren, dan kunt u zich wenden tot de vertrouwens persoon van de locatie. U kunt zich overigens ook meteen al wenden tot de vertrouwenspersoon. Iedere vertrouwenspersoon is onafhankelijk en kan een bemiddelende rol spelen om een oplossing voor uw

3 Een vertrouwenspersoon helpt u met onafhankelijk advies en bemiddeling klacht te bereiken. Vertrouwenspersonen behandelen een klacht strikt vertrouwelijk. Alleen met uw toestemming onderneemt een vertrouwenspersoon verdere stappen. Uw klacht wordt ook anoniem geregistreerd, zodat we hem kunnen gebruiken om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren. Wilt u een afspraak maken met een cliëntvertrouwenspersoon dan kunt u bij de recepties van onze locaties de actuele contactgegevens opvragen of direct mailen naar 3. Klachtencommissie Blijft een bevredigend resultaat uit? Dan kunt u een formele klacht indienen bij de Klachtencommissie van de Stichting Klachtenregeling Gezondheidsregio Nijmegen (SKGN), waarbij Zorgcentra De Betuwe is aangesloten. U kunt zich rechtstreeks wenden tot deze klachtencommissie. Als u daar prijs op stelt, kan de vertrouwenspersoon u helpen bij het formuleren van de klacht. Het is verplicht een klacht schriftelijk in te dienen. U vermeldt daarbij in ieder geval uw naam, adres en een korte, duidelijke omschrijving van de klacht. Indien van toepassing vertelt u ook over wie u een klacht heeft en wat u van de klachtencommissie verwacht. De Klachtencommissie SKGN behandelt alle schriftelijk binnengekomen klachten volgens een vaste procedure. Iedere klacht wordt zorgvuldig onderzocht, waarbij alle benodigde gegevens worden geraadpleegd. Er is sprake van hoor en wederhoor voordat de Klachtencommissie SKGN tot een gefundeerd oordeel komt over de klacht. De commissie brengt altijd de Raad van Bestuur van Zorgcentra De Betuwe op de hoog-

4 Komen we er samen niet uit? U kunt zich altijd nog wenden tot de Klachten- of Geschillencommissie te van haar oordeel. Iedereen die betrokken is bij de uitvoering van de klachtenregeling gaat vertrouwelijk om met de klacht en de verkregen gegevens. De Klachtencommissie kent geen schade vergoeding toe naar aanleiding van een klacht en doet even min uitspraak over de hoogte van tarieven die voor hulpverlening door Zorgcentra De Betuwe in rekening worden gebracht. Wilt u meer weten over de Klachtencommissie? Download dan de folder van SKGN via of vraag hem op via onze klantenservice op telefoonnummer: (gratis). U kunt uw brief sturen naar Klachtencommissie Stichting Klachtenregeling, Gezondheidsregio Nijmegen. Kijk op voor de actuele adres- en contactgegevens. 4. Landelijke Geschillencommissie Wordt uw klacht niet binnen de afgesproken termijn afgehandeld? Dan is er sprake van een geschil. (De klachtenbehandelingstermijn is vastgelegd in artikel 38 van onze algemene voorwaarden.) U kunt een geschil schriftelijk of via kenbaar maken bij de landelijke geschillencommissie. Die doet uitspraak in de vorm van een bindend advies. De geschillencommissie is, in het geval van schade, slechts beperkt bevoegd om een schadebedrag toe te kennen. Voor uitgebreide informatie zie Voor de behandeling van een geschil worden kosten in rekening gebracht.

5 Uw waardering is een extra stimulans voor ons! Samen naar een oplossing We hopen dat uw klacht snel en naar volle tevredenheid wordt opgelost. Vanuit Zorgcentra De Betuwe zullen we in ieder geval onze uiterste best doen om daaraan bij te dragen. Complimenten Als u ergens tevreden over bent, horen we dat natuurlijk ook graag. Bijvoorbeeld over het contact met een medewerker of over de kwaliteit van de zorg of dienstverlening die u ontvangt. Ook als u ideeën hebt voor verbetering van de zorg of service, meld het ons dan. De waardering die regelmatig door cliënten of familie leden wordt uitgesproken is voor ons een extra stimulans om te blijven werken aan uw tevredenheid! Verras ons met een compliment, idee of suggestie: - Bel naar onze klantenservice: Stuur een brief naar Zorgcentra De Betuwe, o.v.v. complimenten Postbus 225, 4100 AE Culemborg - Vul een reactieformulier in op onze website:

6 Zorgcentra de Betuwe levert zorg en diensten variërend van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleeghuiszorg aan cliënten die thuis wonen, in een woning met zorg, in onze zorgcentra of in een zorg-appartement. Meer informatie over het zorgen dienstenaanbod van Zorgcentra De Betuwe kunt u vinden op U kunt ook bellen met het gratis telefoonnummer van de klantenservice: of mailen naar: Zorgcentra De Betuwe Postbus 225, 4100 AE Culemborg Telefoon: Internet: Zorgcentra De Betuwe is een HKZ-gecertificeerde organisatie voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente

Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Uw klacht, onze zorg! Klachtenregeling Vilente Stichting Vilente, uitgave juni 2015 Inhoudsopgave Bent u niet tevreden? 3 Bij wie kunt u terecht? 4 Verbeteren van kwaliteit en tevredenheid 5 Klachtencommissie

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten!

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten! Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf Klachten? Blijf er niet mee zitten! De medewerkers van Topaz zetten zich dagelijks in om u kwalitatief goede zorg en dienstverlening te bieden. Desondanks

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ SWZ wil graag goede zorg- en dienstverlening bieden. Maar mogelijk bent u toch niet tevreden over ons. Bent u van mening dat u niet correct behandeld

Nadere informatie

Ontevreden of klachten?

Ontevreden of klachten? Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Mensen met aandacht Ontevreden of klachten? U ontvangt zorg van MeanderGroep Zuid-Limburg. In onze organisatie is alles

Nadere informatie

Compliment, suggestie of klacht LAAT HET ONS WETEN

Compliment, suggestie of klacht LAAT HET ONS WETEN Compliment, suggestie of klacht LAAT HET ONS WETEN Inleiding Artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland proberen de zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers

Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Florence doet haar uiterste best om goede zorg te verlenen.

Nadere informatie

Klachtenregeling informatie voor cliënten

Klachtenregeling informatie voor cliënten Klachtenregeling informatie voor cliënten www.pleyade.nl Niet tevreden? Meld het ons. Pleyade streeft naar een goede kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Hier wordt voortdurend aan gewerkt. Maar het

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Klachten van cliënten

Klachten van cliënten Klachten van cliënten Bent u niet tevreden over onze zorg? Of lopen zaken anders dan u graag had gezien? Blijf er niet mee zitten. We stellen het op prijs als u het ons laat weten. We gaan dan graag met

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

Klachtenbehandeling voor cliënten

Klachtenbehandeling voor cliënten www.tantelouise.nl Klachtenbehandeling voor cliënten U bent niet helemaal tevreden, en dan? Zorgverlening is mensenwerk en dan kan het best eens voorkomen dat de dingen niet helemaal naar wens verlopen.

Nadere informatie

Klachtenregeling informatie voor cliënten

Klachtenregeling informatie voor cliënten Klachtenregeling informatie voor cliënten www.pleyade.nl Niet tevreden? Meld het ons. Pleyade streeft naar een goede kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Hier wordt voortdurend aan gewerkt. Maar het

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

De Twentse Zorgcentra. Klachtenbeleid cliënten

De Twentse Zorgcentra. Klachtenbeleid cliënten De Twentse Zorgcentra Klachtenbeleid cliënten Onze visie op klacht behandeling De Twentse Zorgcentra vindt het belangrijk om goede zorg te bieden. Om dit te waarborgen is het van groot belang goed naar

Nadere informatie

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten.

De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. De is er voor alle cliënten van Dichterbij, hun ouders en verwanten. Wat is er aan de hand? Je hebt een vraag, een probleem of een klacht. Het kan gaan over lastige situaties met je medebewoners of met

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife 1 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6.

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Z0rg Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder! Soms loopt het contact met uw zorgverlener anders dan u had verwacht. Er ging bijvoorbeeld iets mis bij uw

Nadere informatie

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep

Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Klachtenregeling Vivium Zorggroep Klachtenregeling Vivium Zorggroep Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 of Vraag klacht? Heeft u vragen, tips of een klacht over onze zorg- en/ of dienstverlening? Vivium helpt u verder Kies foto Vragen

Nadere informatie

Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord

Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord Reglement wensen, ideeën of klachten cliënten Zonnehuisgroep Noord 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 We gaan graag in gesprek 3 1.2 Wanneer een eerste gesprek niet helpt 3 1.3 Schriftelijk 3 2. Beleid

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers. Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden

Klachtenregeling. Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers. Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Klachtenregeling Informatie voor cliënten, familieleden en vertegenwoordigers Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden klachtenregeling wzh Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de zorg van WoonZorgcentra

Nadere informatie

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters.

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters. Klachtenreglement Voor u ligt de regeling van gastouderbureau De Koters om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan de orde

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Een klacht? Blijf er niet mee zitten!

Een klacht? Blijf er niet mee zitten! Een klacht? Blijf er niet mee zitten! www.friesewouden.nl Klachten of opmerkingen? Blijf er niet mee zitten! Wij doen ons best om u en al onze andere cliënten en bewoners goede zorg en diensten te verlenen.

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

ALGEMEEN. Klachten? Vertel het ons!

ALGEMEEN. Klachten? Vertel het ons! ALGEMEEN Klachten? Vertel het ons! Hebt u een klacht? Vertel het ons! Jong Florence voldoet zo goed als mogelijk aan uw wensen en vragen. Toch kan het voorkomen dat u klachten hebt. Wij horen dat dan graag,

Nadere informatie

U heeft een klacht en dan. Informatie over de klachtenregeling van Cato

U heeft een klacht en dan. Informatie over de klachtenregeling van Cato U heeft een klacht en dan Informatie over de klachtenregeling van Cato November 2014 Als u niet tevreden bent Dagelijks zetten onze medewerkers zich in voor u als bewoner of klant. Uw welzijn en een goede

Nadere informatie

Werken bij Zorgcentra De Betuwe. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij

Werken bij Zorgcentra De Betuwe. Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij Werken bij Zorgcentra De Betuwe Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij Naast onze cliënten staan óók onze medewerkers centraal Werken bij Zorgcentra De Betuwe Goede zorg, een luisterend oor, een helpende

Nadere informatie

Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij

Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij LEREN EN Werken bij Zorgcentra De Betuwe Zorgcentra De Betuwe: vertrouwd en dichtbij Naast onze cliënten staan óók onze medewerkers centraal Leren en werken bij Zorgcentra De Betuwe Goede zorg, een luisterend

Nadere informatie

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Waarom deze brochure? De medewerkers van de Stichting Kinderopvang Den Helder - Texel streven ernaar hun werk zo goed mogelijk te

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Wat kunt u doen met een klacht?

Wat kunt u doen met een klacht? Wat kunt u doen met een klacht? Uw opmerkingen over VUmc. Alle medewerkers van VU medisch centrum (VUmc) zetten zich in om u als patiënt tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen en

Nadere informatie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Interne klachtenregeling vraag- en gastouders: Algemeen: Gastouderbureau Fien doet haar uiterste best om de bemiddeling en begeleiding zo goed

Nadere informatie

Klachtenregeling. voor cliënten

Klachtenregeling. voor cliënten Klachtenregeling voor cliënten 2 3 Luisterend oor Ons motto is: Bent u tevreden vertel het anderen, bent u niet tevreden vertel het ons! Uw mening telt. Maak deze daarom gerust kenbaar aan één van de bewonersvertrouwenspersonen.

Nadere informatie

Ook kan een medewerker namens de cliënt een klacht indienen, wanneer deze niet toelaatbare situaties aantreft of signaleert.

Ook kan een medewerker namens de cliënt een klacht indienen, wanneer deze niet toelaatbare situaties aantreft of signaleert. Klachtenregeling Maeykehiem Inleiding Bij het woord klacht ontstaan dikwijls negatieve associaties, waarbij vaak gedacht wordt aan juridische procedures. Hoewel deze procedures soms niet te vermijden zijn,

Nadere informatie

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 1. Inleiding : 2. Beknopte beschrijving van de regeling en de wetswijzigingen per 1 januari 2016. 2.1 wijze waarop de regeling onder de aandacht

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! In het Sinai Centrum besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid rondom onze zorgverlening. Wij doen dit onder andere aan de hand van

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013. Gastouderbureau Spring

Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013. Gastouderbureau Spring Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013 Gastouderbureau Spring Inleiding Conform de wet- en regelgeving Gastouderbureau Spring verplicht over ieder kalenderjaar een openbaar verslag uit te brengen over

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling In ons ziekenhuis besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Want al doen

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Ruitersbos Boeimeerweg 2 4837 AM BREDA T 076 565 71 50 info@ruitersbos.nl www.ruitersbos.nl

Woonzorgcentrum Ruitersbos Boeimeerweg 2 4837 AM BREDA T 076 565 71 50 info@ruitersbos.nl www.ruitersbos.nl Woonzorgcentrum Ruitersbos Boeimeerweg 2 4837 AM BREDA T 076 565 71 50 info@ruitersbos.nl www.ruitersbos.nl versie 1 januari 2010 Klachtenregeling Inhoud Inleiding 3 De klacht bespreken met de medewerker

Nadere informatie

na een hernia-operatie

na een hernia-operatie Klachtenregeling adviezen ZorgSaam na een hernia-operatie Toelichting voor cliënten, ZorgSaam familieleden en bezoekers 1 2 Waarom een klachtenregeling voor cliënten, familieleden en bezoekers? De artsen

Nadere informatie

Klagen mag! Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag

Klagen mag! Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag Klagen mag! Het naar voren brengen van een klacht of het uiten van onvrede wordt vaak ervaren als negatief. Dat is jammer, want klachten kunnen bijdragen tot

Nadere informatie

Klachtenregeling Tuimelaar

Klachtenregeling Tuimelaar Klachtenregeling Tuimelaar Inleiding Tuimelaar heeft in het kader van de Wet Kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? Bij Zideris doen we ons best om goede zorg en ondersteuning te bieden aan onze cliënten.

Nadere informatie

Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg?

Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? www.igz.nl Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? In Nederland heeft u recht op goede gezondheidszorg. Dit betekent volgens

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2015

Openbaar jaarverslag klachten 2015 Openbaar jaarverslag klachten 2015 Kindercentrum Madelief Rijssenbeeklaan 1 6591 TB Gennep Telefoon: 0485-215 539 E-mail: info@madeliefkindercentrum.nl Website: www.madeliefkindercentrum.nl Kindercentrum

Nadere informatie

Klachten. Informatie over de klachtenregeling. Informatie voor patiënten. F mei Bronovo

Klachten. Informatie over de klachtenregeling. Informatie voor patiënten. F mei Bronovo Klachten Informatie over de klachtenregeling Informatie voor patiënten F0070-3415 mei 2016 Bronovo www.bronovo.nl Bronovolaan 5 2597 AX Den Haag Postbus 96900 2509 JH Den Haag 070 312 41 41 Medisch Centrum

Nadere informatie

AZG/22/0812 april Klachtenprocedure. Een oplossing voor uw klacht

AZG/22/0812 april Klachtenprocedure. Een oplossing voor uw klacht AZG/22/0812 april 2015 Klachtenprocedure Een oplossing voor uw klacht Klachtenprocedure Waar mensen met elkaar omgaan, gaat wel eens iets fout. Als cliënt of familielid kunt u dan achterblijven met vragen

Nadere informatie

Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven

Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven bij Mosae in de eigen kracht van mensen ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de mensen om hen heen te versterken, werken wij samen aan

Nadere informatie

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie?

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Folder klachtenbehandeling CIRO Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Doe er iets mee! Hornerheide 1 6085 NM Horn Postbus 4009 6080 AA Haelen T +31 (0)475 587 656 F +31 (0)475 587 592 E info@ciro-horn.nl

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten

Klachtenreglement cliënten Klachtenreglement cliënten 1 Inleiding In 1995 werd de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aangenomen (WKCZ). De wet bevat een aantal regels voor een zorgvuldige behandeling van klachten van cliënten over

Nadere informatie

Holland Kinderopvang. Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014

Holland Kinderopvang. Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014 Holland Kinderopvang Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014 Inhoudsopgave Voorwoord blz 3 De interne klachtenregeling voor ouders blz 3 De interne klachtenregeling voor oudercommissies

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten

Klachtenopvang. voor patiënten Klachtenopvang voor patiënten Inhoudsopgave Klachtenopvang in het Erasmus MC 3 Wat is een klacht 4 Klachtenopvang 4 Wie kunnen klagen 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 5 Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling...

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling... KLACHTENPROCEDURE Inleiding Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel bij heeft dan

Nadere informatie

Klachtenbeleid Cliënten

Klachtenbeleid Cliënten Klachtenbeleid Cliënten Datum vaststelling : mei 2013 Te herzien voor: mei 2016 Opgesteld en vastgesteld door : Arienne Versendaal en Janine Meijer Inhoud 1. Inleiding 1.1 Compliment, feedback of klachtenbehandeling

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Mei 2014 Z:\Huidige mappen\algemeen/klachten/2014/jaarverslag klachten 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2013 van Stichting

Nadere informatie

Klachtenregeling Peutergroep Emma. (Januari 2017)

Klachtenregeling Peutergroep Emma. (Januari 2017) Klachtenregeling Peutergroep Emma (Januari 2017) 1 Algemeen: Voorwoord Als gebruiker van onze peuteropvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen van de dienstverlening

Nadere informatie

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn!

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn! Klachten Uw klacht kan ons advies zijn! ZCN-Totaalvervoer is er voor u! In deze folder staat in het kort aangegeven wat u kunt doen indien u niet tevreden bent over ZCN of de vervoerder. Over ZCN ZCN is

Nadere informatie

Klachten? Welkom. Zorg met aandacht

Klachten? Welkom. Zorg met aandacht Klachten? Welkom Zorg met aandacht Wij hechten bijzonder veel waarde aan de mening van onze cliënten en streven voortdurend naar verbetering van onze dienstverlening. Bent u tevreden over onze dienstverlening

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE KLACHTEN juli 2014 Inhoud KLACHTENREGELING... 3 INTERNE KLACHTENREGELING... 3 Doel van de klachtenregeling... 3 Procedure...

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Een uitgave van afdeling Klachtenbemiddeling (Radboudumc, Nijmegen) Inhoud Wie kunnen onvrede of een klacht kenbaar maken? 5 Vier manieren om

Nadere informatie

Klachten en complimenten

Klachten en complimenten Patiënteninformatie Klachten en complimenten Informatie over de klachtenopvang in Tergooi Inhoudsopgave Pagina De klachtenfunctionaris 5 Klachtencommissie 7 Als u het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen

Nadere informatie

Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal. (Januari 2016)

Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal. (Januari 2016) Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal (Januari 2016) 1 Algemeen: Voorwoord Als gebruiker van onze peuteropvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen van de

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! ten or patiën vo ie t a m or f n I rokkenen en naastbet haal h GGZ Friesland vindt het belangrijk goede zorg te verlenen en te luisteren naar uw wensen. Onvrede start vaak

Nadere informatie

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Alles naar wens? Bij Parnassia staat kwaliteit van zorg voorop. Al onze programma s zijn gecertificeerd. Dat betekent dat

Nadere informatie

STAAT CENTRAAL. uheeft een klacht? Laat het ons weten! Klachtenregeling Van Neynselgroep

STAAT CENTRAAL. uheeft een klacht? Laat het ons weten! Klachtenregeling Van Neynselgroep u STAAT CENTRAAL uheeft een klacht? Laat het ons weten! Klachtenregeling Van Neynselgroep De medewerkers van de Van Neynselgroep doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk te verzorgen en van dienst

Nadere informatie

Protocol klachten. Augustus 2016

Protocol klachten. Augustus 2016 Protocol klachten Augustus 2016 Protocol klachten Buitenschoolse opvang Keet & Koters Inleiding Als instelling die kinderopvang verzorgt, zien wij het als onze taak om eventuele klachten goed te behandelen.

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

Dit kan volgens mij beter

Dit kan volgens mij beter Dit kan volgens mij beter Klachtenregeling voor cliënten Verzorging, Verpleging en Zorg Thuis Uw klacht is voor ons een gratis advies Het kan voorkomen, dat u 1 ontevreden bent of een klacht heeft over

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

Klachtenverslag Peutergroep Séba

Klachtenverslag Peutergroep Séba Klachtenverslag Peutergroep Séba 2015 Klachtenverslag 2015 Peutergroep Séba Het Katsland 4 4051 KA Ochten Tel: 0344-644601 Email: info@sebaschool.nl Website: www.sebaschool.nl Inleiding Dit is het klachtenverslag

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee!

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee! 100222-klachten 2012 Klachten, daar doen wij wat mee! Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering

Nadere informatie

Een klacht Laat het ons weten.

Een klacht Laat het ons weten. Een klacht Laat het ons weten www.nwz.nl Inhoud Mogelijkheden om uw klacht in te dienen 3 De kortste weg 3 De klachtenfunctionaris 4 Patiënten Klachtencommissie 5 Aansprakelijkstelling 7 Externe instanties

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

Klachtenbemiddeling. Waar kunt u terecht met uw onvrede?

Klachtenbemiddeling. Waar kunt u terecht met uw onvrede? Klachtenbemiddeling Waar kunt u terecht met uw onvrede? Voorwoord In het Albert Schweitzer ziekenhuis staat hoge kwaliteit van zorgverlening voorop. Daarom streven de medewerkers en de artsen/ medisch

Nadere informatie

Klachtenafhandeling cliënten

Klachtenafhandeling cliënten Klachtenafhandeling cliënten Inleiding Onze medewerkers doen hun uiterste best om u de ondersteuning en zorg te geven die u nodig heeft. Maar binnen onze organisatie gaan dingen soms ook niet zoals u wenst.

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! nten or patië Informatie vo rokkenen en naastbet GGZ Friesland vindt het belangrijk goede zorg te verlenen en te luisteren naar uw wensen. Onvrede start vaak klein, maar

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind!

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind! Gastouderbureau Barbamama Voor u ligt de regeling van Gastouderbureau Barbamama om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTBEHANDELING

KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTBEHANDELING KLACHTOPVANG KLACHTENREGELING KLACHTBEMIDDELING KLACHTENREGELING VOOR CLIENTEN KLACHTBEHANDELING KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN Klachtenregeling Waarover kunt u een klacht indienen? NEOS ALS ORGANISATIE

Nadere informatie

COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN

COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN 25751 Inleiding Artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers proberen de zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van

Nadere informatie

Een klacht? Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Een klacht? Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Een klacht? Informatie over onze klachtenregeling Informatie voor patiënten F0070-3415 februari 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Klachten jaarverslag oudercommissie 2013

Klachten jaarverslag oudercommissie 2013 Klachten jaarverslag oudercommissie 2013 Voorwoord Dit is het openbare jaarverslag klachten oudercommissie 2013 van kinderopvang Senang, locatie Loetjoe. De Wet Kinderopvang bepaalt dat ouders adviesrecht

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor

Nadere informatie

Klachtenopvang azm. Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm

Klachtenopvang azm. Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm Klachtenopvang azm Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm Voorwoord 3 Waarover kan ik klagen? 4 Wie kan een klacht indienen? 4 Waar kan ik klagen?

Nadere informatie

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam. 4.4.3.1 Klachtenregeling KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.nl september 2015 4.4.3.1 Klachtenregeling

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Openbaar jaarverslag klachten 2016 Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Peuterspeel-leergroep Pim&Pom BSO De Lispeltuut Kochpad 12 4111LD Zoelmond Peuterspeel-leergroep

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Reglement Klachtenafhandeling

Reglement Klachtenafhandeling Reglement Klachtenafhandeling Februari 2016 Roessingh, Centrum voor Revalidatie Postbus 310 7500 AH ENSCHEDE Tel.: 053-4875 875 Fax: 053-4339 655 Inhoudsopgave Begrippen... 1 Artikel 1... 1 Doelstellingen

Nadere informatie