Nieuwsbrief maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart 2016"

Transcriptie

1 . Nieuwsbrief maart 2016 Bankrekening penningmeester: Redactie: J.R. van der Werf en A. ter Avest NL37INGB t.n.v. PCOB afd. Houten. Website: Webmaster: B.P. Tunderman, ============================================================================ Van de voorzitter. OP WEG NAAR PASEN Wie iets goed wil doen, bereidt zich voor op een ontmoeting, een gesprek, een vergadering, een bijeenkomst. Je probeert je er op in te stellen. Dat vergt enige inspanning. Vooral als je er bij betrokken bent, zet je je daarvoor in. Zo is er ook voorbereiding op Pasen nodig het oudste en hoogste feest van de kerk. Daar zijn 40 dagen voor ingeruimd. Dagen van inkeer, bezinning en daardoor ook hoop en vreugde. Dagen waarin we proberen een beetje dichter bij het grote geheim van verzoening en verlossing te komen en dat ons persoonlijk eigen te maken en te beleven. De diepte van wat de Heiland voor ons heeft willen doorstaan, kunnen we nooit ten volle peilen. Maar het resultaat daarvan mogen we wél kennen: het is een wonder iets te mogen proeven van verlossing en vernieuwing. Mocht ik u niet zien op 17 maart, dan wens ik u namens het bestuur mooie paasdagen. Jan van der Werf Ledenbijeenkomst 17 maart: met de PCOB en ds. Erik Schuddebeurs naar Turkije. Turkije komt nog al eens in het nieuws. Maar kent u het zó: senioren vinden elkaar in de kerk van Alanya. De loco-burgemeester van deze Turkse badplaats spreekt op de kerstmarkt. Een moslim wordt gedoopt. Erdogan is oecumenisch Bijzonder allemaal! Maar er is méér, dat verteld kan worden en dat te denken geeft over dáár en hier. We hebben ds. Erik Schuddebeurs uitgenodigd om ons mee te nemen naar Turkije a.d.h.v. zijn ervaringen. Graag tot ziens op 17 maart 2016 om uur in het Wereldhuis, Lupineoord 6. Wilt u gehaald worden, dan kunt u bellen met een van de bestuursleden. Huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers. Bijgesloten vindt u een folder van de gemeente Houten over dit onderwerp.

2 Jaarverslag 2015 van de afdeling Houten. Bestuurssamenstelling per 31 december 15: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Lief & Leed: Perspectief: Alg. bestuurslid: dhr. J. van der Werf dhr. G. den Hollander dhr. J.C. Siebrasse mevr. J. van Thiel-Stek dhr. A. ter Avest dhr. B. van den Brink De heer J. van der Werf is mevr. S. Meijer-Dronkert opgevolgd als voorzitter m.i.v. januari In dit verslagjaar is ons bestuurslid dhr. P.E. van Leeuwen ons ontvallen. Hij overleed 15 januari Hij was Ridder in de orde van Oranje Nassau en drager van het ereteken voor Orde en Vrede. Vele jaren was hij lid van ons bestuur, waarin hij een grote inbreng had. Ook in het Provinciaal Overleg heeft hij een aantal jaren gefunctioneerd als penningmeester. Ook daar had hij veel inbreng. Wij herdenken hem als een betrokken lid van onze bond. Werkzaamheden van het bestuur: A. Bestuursvergaderingen: In het verslagjaar vonden 4 bestuursvergaderingen plaats. B. Landelijke bond PCOB: De ledenraad is het hoogste orgaan van de PCOB. De leden van deze raad worden gekozen door de leden van de PCOB. Per 31 december 2015 heeft onze provincie twee vertegenwoordigers in de ledenraad, nl. de heren Bert Aalbers en Ad C. Korteweg. C. Provinciaal Overleg Utrecht: Het PO is per 30 juni 2015 opgeheven. In de bestuurlijke organisatie van de PCOB is er geen gewest of provinciaal bestuur meer. De lijnen tussen de afdelingen en het verenigingskantoor in Zwolle zijn dus korter geworden. Maar er is wel een nieuwe structuur gekomen, die de afdelingen probeert te helpen bij hun werk. Er zijn z.g. regiocontactpersonen gevonden die binnen een regio de samenwerking van de afdelingen proberen te bevorderen. Ook is er een verenigingscoördinator aangesteld bij het verenigingskantoor. Dat is voor onze provincie de heer B. de Jong. Zijn taak is het stimuleren van de afdelingen en helpen bij vragen, die de afdelingen hebben. Ook de regiocontactpersonen kunnen bij hem terecht. Onze regio bestaat uit de afdelingen Nieuwegein/IJsselstein, Vianen, Houten en Utrecht. Regiocontactpersoon is de heer G. den Hollander. D. BBO: De groep bestond uit voorzitter, secretaris en een derde lid van het bestuur. In het verslagjaar is deze groep niet meer bij elkaar geweest. E. Ledenbijeenkomsten: 7 januari 2015: Nieuwjaarsbijeenkomst 22 januari 2015: Bestuurswisseling. Mevr. S. Meijers en dhr. P. Rossel treden af. Dhr. J. van der Werf wordt benoemd als voorzitter en de heer B. van den Brink als algemeen bestuurslid. Dhr. P. Rossel was voorzitter van en mevr. S. Meijers van 2011 tot heden. Ook herdachten wij het overlijden van twee leden: de heer P. van Leeuwen en mevr. H. Koster Flipse. Op deze bijeenkomst was wethouder J. Rensen aanwezig om uitleg te geven hoe in Houten de zorg geregeld gaat worden onder de nieuwe wet WMO. 16 april 2015: ds. J. Riemersma uit Sliedrecht met een dialezing Rembrandt als bijbels theoloog Ook worden behandeld de jaarverslagen van de secretaris en penningmeester.

3 25 juni 2015: Stand van zaken WMO door wethouder J. Rensen. Willy Boersma vertelt over dementie en bewegen. Nieuws SBOH. 17 september 2015: De heer B.C. Scheffers uit Stolwijk zou ons anekdotes vertellen over kerken in Nederland en merkwaardigheden over predikanten, kosters en priesters. Maar helaas hij was ziek. We hebben ons bezig gehouden over de financiële toestand van onze afdeling. 17 december 2015: Adventsviering. Deze zou verzorgd worden door ds. E. Schuddebeurs. Maar helaas, hij was verhinderd. Maar onze seniorenpastor kon hem gelukkig vervangen. En nog wel met hetzelfde onderwerp: De ware Jozef. Het was een sfeervolle middag. F. Belangenbehartiging/ Samenwerking in de SBOH: Namens onze afdeling zijn mw. S. Meijers en dhr. B. van den Brink afgevaardigden in de SBOH. De SBOH is een samenwerkingsverband van de plaatselijke afdelingen van de ANBO, KBO en PCOB. Zij heeft sinds september 6 projectgroepen, die de volgende onderwerpen behartigen: - Wonen (huisvestingsbeleid voor ouderen) - Zorg (WMO, WLZ, Zorg aan het lijf) - Mantelzorg - Veiligheid (in en om het huis, in de openbare ruimte en in het verkeer) - Mobiliteit ouderen (kleinschalig vervoer binnen de gemeente) - Senioren Zomerschool Dhr. B. van den Brink is projectleider van de groep Mantelzorg. G. Ledenbestand: Op 1 januari bedroeg het aantal leden 178. Op 31 december bedroeg het aantal leden 180. H. Werkgroep Lief en Leed: Onder leiding van mevr. J. van Thiel met haar tien medewerkers worden regelmatig leden bezocht of krijgen deze een attentie per post. Een tweetal dames maakt regelmatig ansichtkaarten, die zij op de ledenbijeenkomsten verkopen ten bate van de afdeling. Dank aan deze werkgroep, die zoveel werk verzet voor onze afdeling. I. Werkgroep Activiteiten: Mw. T. Rossel leidt deze werkgroep. Aan het begin van dit jaar bestond de groep verder uit de heren J.W. van Petegem, C. Krul en C. van der Veen. Maar versterking van de groep is van harte welkom. Ook aan deze werkgroep dank voor haar werk voor onze afdeling. J. Website en bezorging Perspectief : De heer B.P. Tunderman verzorgt de website van de afdeling. De heer A. ter Avest verzorgt de bezorging van Perspectief en de nieuwsbrief. In dit verslag wil het bestuur haar dank uitspreken aan al die vrijwilligers die de bezorging van Perspectief en de nieuwsbrief dit jaar zo trouw hebben verzorgd. Zonder hun inzet zou dit niet kunnen. Hartelijk dank daarvoor.

4

5 Belastinginvulhulp in 2016, Inkomstenbelastingjaar 2015 en Toeslagen In 2016 kunnen onze leden weer gebruik maken van de belastinginvulhulp HUBA (Hulp Bij Aangifte) een samenwerkingsproject van de ouderenorganisaties: ANBO, PCOB en KBO. De belastingservice is bestemd voor gepensioneerde leden, er geldt wel een inkomensgrens: - voor een alleenstaande: , en - voor gehuwden/samenwonenden: Naast de belasting kijkt de HUBA, voor zover van toepassing, ook naar uw toeslagen. De belastinginvulhulp werkt op basis van vrijwilligheid, deze service is gratis, wel kunnen de werkelijk gemaakte onkosten, zoals reis-, kopieer- en printkosten in rekening gebracht worden. De maximale onkostenvergoeding is vastgesteld op 12 per adres. In Houten is de vergoeding vastgesteld op 10,00 per adres. De belastinginvulhulp maakt geen gebruik van DigiD, en zal ook niet naar uw DigiD vragen. De HUBA heeft van de Belastingdienst speciale programmatuur die o.a. gebruik maakt van uw persoonlijke machtigingscode. Leden die vorig jaar gebruik gemaakt hebben van deze belastingservice ontvangen in februari hun persoonlijke machtigingscode per brief van de Belastingdienst. Bent u met zijn tweeën, dan ontvangt uw partner een eigen code. De HUBA heeft deze beide machtigingscodes nodig.!!!!! Let op: de machtigingscodebrief van de belastingdienst zit niet in de gebruikelijke blauwe envelop, maar zit in een gewone witte. Wilt u deze brief (brieven) met machtigingscode(s) voor de HUBA goed bewaren. Heeft u nog geen gebruik gemaakt van de belastingservice ouderenbonden, dan ontvangt u de machtigingscode niet automatisch. Indien wel gewenst dan kunt u bellen naar de DigiD helpdesk (lokaal tarief) en uw machtigingscode aanvragen. Voor het maken van een eerste - nieuwe afspraak kunt u contact opnemen met de lokale coördinator, de heer Thijs Cuppen, telefoon: Ook is er een landelijk telefoonnummer voor de belastingservice ouderenbonden: Vanaf 1 maart 2015 kan de HUBA voor u aan de slag, dan komt de benodigde informatie beschikbaar. Het kan zijn dat uw HUBA al eerder contact met u opneemt om een afspraak te maken, en om uw machtigingscode(s) op te halen. Leden die al eerder van onze hulp gebruik maakten kunnen ook zelf contact opnemen met de HUBA van voorgaand jaar. naam adres telefoon Voorzitter J.R. van der Werf Saksenpoort j.r.vanderwerf@pcobhouten.nl Secretaris G. den Hollander Kristalwater g.denhollander@pcobhouten.nl Penningmeester J.C.Siebrasse Heemcamp j.c.siebrasse@pcobhouten.nl B.T.J. van den Brink Hollandsspoor b.t.j.vandenbrink@pcobhouten.nl Lief en leed Mevr. J.van Thiel Burg. Haefkensstr j.vanthiel@pcobhouten.nl Perspectief A. ter Avest Boekdrukkersgilde a.teravest@pcobhouten.nl

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief april 2017 . Nieuwsbrief april 2017 Bankrekening penningmeester: Redactie: J.R. van der Werf en A. ter Avest NL37INGB0000475721 t.n.v. PCOB afd. Houten. Website: www.pcobhouten.nl Webmaster: B.P. Tunderman, webmaster@pcobhouten.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 onder redactie van P. Rossel en A. teravest Bankrekening penningmeester: NL37INGB0000475721 t.n.v. PCOB afd. Houten. Website: www.pcobhouten.nl Webmaster: B.P. Tunderman, webmaster@pcobhouten.nl.

Nadere informatie

Activiteitenplan 2017

Activiteitenplan 2017 Activiteitenplan 2017 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren 2 Activiteitenplan 2017 - KBO afd. Apeldoorn en Epe Inhoud Inleiding 4 Ledenaantal 4 Jaarvergadering 4 Organisatie

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017

Laatstelijk gewijzigd: Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 1. Algemeen. Op 20 oktober 1957 werd de ouderenvereniging opgericht en kreeg de naam "De Krasse Generatie". De statuten van de vereniging werden op 18 april 200 in een notariële akte vastgelegd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2015

Nieuwsbrief Februari 2015 Afdeling Houten Secretariaat de Fuik 12 3995 BH HOUTEN donker0@xs4all.nl Tel.: 0652729426 Website: www.anbo.nl/afdelingen/houten Nieuwsbrief Februari 2015 In dit nummer: Ten geleide Start uitvoering van

Nadere informatie

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 53, februari 2015 JELMER KLEIN

Afdeling. Veendam- Wildervank- Menterwolde. Jaargang 6, nummer 53, februari 2015 JELMER KLEIN JELMER KLEIN Het adres voor eerlijk, smakelijk en gezond rundvlees, varkensvlees en kip. Heerlijke glutenvrije leverworst, droge worst en grillworst. Wij maken ook schalen met hapjes, worst, salades e.d.

Nadere informatie

Themadag Belastingservice Ouderenbonden Gelderland

Themadag Belastingservice Ouderenbonden Gelderland Themadag Belastingservice Ouderenbonden Gelderland 19 november 2015 Westervoort 1. Doelgroep Belastingservice 2. Relevante zaken IB2015 3. Website 4. Fiscaal Gemak (Toeslagen) 1) Doelgroep Belastingservice

Nadere informatie

Afd. Nunspeet. Jaarverslag Jaarrekening 2017

Afd. Nunspeet. Jaarverslag Jaarrekening 2017 Afd. Nunspeet Jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 Begroting 2018 Jaarverslag 2017. 1. Het ledenbestand. Op 1 januari 2017 begon de afdeling Nunspeet met 1105 leden. Door de aanwas van nieuwe leden, overlijden,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Jaarrekening 2013. Begroting 2014. Jaarverslag 2013. 1. Het ledenbestand.

Jaarverslag 2013. Jaarrekening 2013. Begroting 2014. Jaarverslag 2013. 1. Het ledenbestand. Jaarverslag 2013. 1. Het ledenbestand. Afd. Nunspeet Op 1 januari 2013 begon de afdeling Nunspeet met 1300 leden. Door overlijden, verhuizen naar elders en bedanken stond de teller aan het eind van het

Nadere informatie

Februari Duiven-Westervoort

Februari Duiven-Westervoort Februari 2018 Duiven-Westervoort HET BESTUUR Voorzitter vacant Penningmeester Ledenadministratie Secretaris W. Westra - Adam Weidekervel 63, 6922 GA Duiven tel. 0316 280640 e-mail: westra.adam@hotmail.com

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn Jaarverslag 2014 Voorwoord Geachte lezer, D O O R G A A N Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB). Een jaar waarin we als

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari, maart en april 2015

Nieuwsbrief februari, maart en april 2015 Nieuwsbrief februari, maart en april 2015 Van de voorzitter. Beste mensen, hier weer een overzicht van de laatste maanden en wat wij in de komende tijd kunnen verwachten. Woensdag 5 november zijn wij bijeengekomen

Nadere informatie

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Perudreef 8 kamer 21 3563 VA Utrecht Tel.nr:.030-2623249 Website: E-mail: www.kboprovincieutrecht.nl info@kboprovincieutrecht.nl Bankrelatie: NL46 RABO 0394 5800 95

Nadere informatie

KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging. ook in de Gemeente Cuijk

KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging. ook in de Gemeente Cuijk KBO BRABANT: een actieve seniorenvereniging ook in de Gemeente Cuijk 1 KBO-Brabant: Vereniging van, voor en door leden Grootste vrijwilligersorganisatie van Brabant Gebaseerd op identiteit en solidariteit

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Mariska van den Corput Provinciaal coördinator projectgroep belastingservice ouderenbonden in Gelderland

Mariska van den Corput Provinciaal coördinator projectgroep belastingservice ouderenbonden in Gelderland Aan de afdelingsbesturen van KBO, PCOB en ANBO Gelderland Betreft: werving Belastinginvullers voor de Belastingservice Bemmel, 8 augustus 2016 Geacht bestuur, Voor de hulp bij de belastingaangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Katholieke Bond van en voor Ouderen

Katholieke Bond van en voor Ouderen Katholieke Bond van en voor Ouderen Opsteller: Bestuurslid KBO Stad-Utrecht Truus van der Pijl Versie: 1 Datum: oktober 2013 Ingaand: 2014 1 Inhoudsopgave 01 Inleiding 02 Bestuurszaken 03 Vergaderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli/augustus 2014

Nieuwsbrief juli/augustus 2014 Afdeling Houten Secretariaat: de Fuik 12 3995 BH HOUTEN Donker0@xs4all.nl Nieuwsbrief juli/augustus 2014 In dit nummer: Redactioneel Speciale dag ouderen Activiteiten SBOH en het belang ervan Leden nieuws

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017.

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart Vastgesteld op 23 maart 2017. Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Den Helder van de PCOB op 17 maart 2016. Vastgesteld op 23 maart 2017. Concept notulen van de algemene leden vergadering van de afdeling Den Helder

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.nl JAARVERSLAG 2014 De Senioren Advies Raad Moerdijk is samengesteld uit: Een vertegenwoordiging van de Senioren Raden van 10 kernen. Een vertegenwoordiging

Nadere informatie

PCOB Afdeling Tiel e.o

PCOB Afdeling Tiel e.o PCOB Afdeling Tiel e.o 2011 Tiel Rivierenland Thoil Tiel Tijel Tiell Toel Thyl 2 Kerngegevens Tiel (1) Regiocentrum van de Betuwe Oppervlakte 35 km 2 (1/1000 van Ned.) Relatief jongere bevolking t.o.v.

Nadere informatie

KBO Afdeling Woerden

KBO Afdeling Woerden KBO Afdeling Woerden Jaarverslag 2011 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Verslag Verenigingsjaar KBO Venray, gepresenteerd op 25 oktober 2018 in de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering).

Verslag Verenigingsjaar KBO Venray, gepresenteerd op 25 oktober 2018 in de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering). Verslag Verenigingsjaar 2017-2018 KBO Venray, gepresenteerd op 25 oktober 2018 in de Algemene Najaars(leden)vergadering (jaarvergadering). Om de verslaglegging actueler te maken wordt, met betrekking tot

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAARVERSLAG 2014 WMO-RAAD BRUNSSUM Wmo-raad Brunssum Postbus 280 6440 AG Brunssum Inhoud www.smo-brunssum.nl info@smo-brunssum.nl 1 Nr. Omschrijving Pagina 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling

Nadere informatie

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT.

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. Notulen van de vergadering van de Seniorenraad Lisse (S. L.), gehouden op maandag 11 maart 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis te Lisse. Aanwezig: H. Michel, H. Hoogkamer,

Nadere informatie

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid.

NCB Jaarverslag 2013. Bij de AVA in juni 2013 is Mevr. A.N. Leeuwenhage benoemd tot bestuurslid. NCB Jaarverslag 2013 Het jaar 2013 ligt al weer geruime tijd achter ons. Het is een jaar geweest waarin de NCB bestuurlijk weer was versterkt met twee nieuwe bestuursleden. Helaas moest de heer B.A. Huigens

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Bijlagen: A.

INHOUDSOPGAVE Bijlagen: A. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE 1. 2016 4 2. Doelstelling 4 3. Algemeen 5 4. Samenwerking 5 5. Taakgroepen 5 6. Aandachtsgebieden 7 7. Coördinatie 7 8. Projecten 8 Bijlagen: A. Afkortingenlijst 9 2 Samenstelling

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief

PCOB. Actief netwerk van en voor senioren. Gemeenschappelijk actief PCOB Actief netwerk van en voor senioren Gemeenschappelijk actief PCOB: gemeenschappelijk actief! Dynamisch, betrokken, professioneel en christelijk geïnspireerd; het zijn dé kenmerken van de PCOB. We

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014 Gouda, 20 februari 2015 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2014 De topics in 2014: Lancering van de website van de SSG Het forum rond de gemeenteraadsverkiezingen In gesprek met de ouderenbonden

Nadere informatie

Jaarverslag 2006 Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en gehandicapten

Jaarverslag 2006 Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en gehandicapten Jaarverslag 2006 Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en gehandicapten Samenstelling cliëntenraad Eind 2006 was de samenstelling van de cliëntenraad als volgt: dhr. J.van Binsbergen,

Nadere informatie

Secretariaat. Afdeling Nuenen. Nieuwsbrief. Januari Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel.

Secretariaat. Afdeling Nuenen. Nieuwsbrief. Januari Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel. Secretariaat Afdeling Nuenen Jacob Catsstraat 16 5671VR Nuenen 040-2906744 Nieuwsbrief Januari 2015 Leden van de ANBO in Nuenen en Son en Breugel. Na een lange periode van stilte waarin het ons aan mogelijkheden

Nadere informatie

De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond

De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond De Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond 94 ste Jaarverslag 2017 Inleiding Hieronder volgt het Jaarverslag van 2017. Dit jaar is er 1 bestuurslid overleden, te weten Dhr. J. van Andel.

Nadere informatie

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 1 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 2 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

om te bewaren uitgave jan. 2017

om te bewaren uitgave jan. 2017 Jaarinfo 2017 PCOB Afdeling Huizen om te bewaren uitgave jan. 2017 Afdelingsbestuur Mevr. M. van Manen- Hissink Mevr. H. Vos-Wiesenekker Voorzitter 1 e Secretaris Van Hogendorplaan 46D Koningin Julianastraat

Nadere informatie

Katholieke Bond van en voor Ouderen, afdeling Nieuwegein/Vianen

Katholieke Bond van en voor Ouderen, afdeling Nieuwegein/Vianen van vereniging Katholieke Bond van en voor Ouderen, afdeling Nieuwegein/Vianen Goedgekeurd door het bestuur KBO-afdeling Nieuwegein/Vianen d.d. 12 februari 2019 Vastgesteld door de Algemene LedenVergadering

Nadere informatie

KBO - Afdeling Woerden. Jaarverslag Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in

KBO - Afdeling Woerden. Jaarverslag Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in KBO - Afdeling Woerden Jaarverslag 2017 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997-1 - Inhoudsopgave 1. DOELSTELLING VAN DE KBO, AFDELING WOERDEN - 4-1.1. Algemeen - 4-1.2.

Nadere informatie

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode:

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Remonstrantse Gemeente Meppel 0522-240988 http://doremeppel.webklik.nl/page/homepage DoRe Meppel

Nadere informatie

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2014 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. De Mantelzorg Adviesraad... 4 3. PR en communicatie... 4 4. Activiteiten... 4 5. Advisering... 5 6. Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Zalig Kerstfeest en een voorspoedig Nieuwjaar

Zalig Kerstfeest en een voorspoedig Nieuwjaar nummer 3 december 2016 In dit nummer: 1. Van de voorzitter Baas over eigen lichaam? 2. Wintervakantiesluiting Gezocht: vrijwilligers voor de service- en juristentelefoon Bijeenkomsten en vergaderdata 2016

Nadere informatie

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind (1) De aangifte is klaar Ondertekend, verzonden, print gemaakt Nu de toeslagen Onze doelgroep: gepensioneerd, 35.000 / 55.000. Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind Indien aanpassen van

Nadere informatie

Info no. 256 december 2016 / januari 2017

Info no. 256 december 2016 / januari 2017 Secretariaat: D.Burggraaff-Siebesma Meester Flapperlaan 5 8801 BN Franeker tel: 391733 www.pcob.nl Prot.Chr.Ouderenbond e-mail:hjburggraaff@hotmail.com Afd. Franeker en Omstreken Banknummer:NL17RABO 0118371274

Nadere informatie

KBO Afdeling Woerden

KBO Afdeling Woerden KBO Afdeling Woerden Jaarverslag 2012 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 maart 2015

Nieuwsbrief nummer 2 maart 2015 Nieuwsbrief nummer 2 maart 2015 Redactie: B. Muntinga, Vanghout 19, 9422 MG Smilde tel. 413688 e-mailadres: b.muntinga@planet.nl Het bestuur ziet er als het volgt uit: Voorzitter: A. Hendriks Zonnedauw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met elkaar Voor elkaar 1 / 5 Afdeling Houten. Met o.a.

Nieuwsbrief. Met elkaar Voor elkaar 1 / 5 Afdeling Houten. Met o.a. Nieuwsbrief Afdeling Houten Augustus 2012 Met o.a. ANBO Intern 3 e vrijdag in de maand: ANBO Bijeenkomst Wandelen met ANBO in Houten: iedereen welkom NS Voordeel abonnementen Belastinginvulhulp Oproepen

Nadere informatie

Jaarprogramma 2014. Het bestuur januari 2014. 2 januari Nieuwjaarsreceptie van 14.30 16.00 uur

Jaarprogramma 2014. Het bestuur januari 2014. 2 januari Nieuwjaarsreceptie van 14.30 16.00 uur Het bestuur januari 2014 Voorzitter Betsy Blook tel. 0113-316645 eblook@zeelandnet.nl Secretaris Cobi van Damme tel. 0113-312826 damdobbel@zeelandnet.nl Penningmeester Martha Staring tel. 0113-312114 Bestuursleden

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

Afdeling Utrecht J A A R V E R S L A G 2 0 10

Afdeling Utrecht J A A R V E R S L A G 2 0 10 Afdeling Utrecht J A A R V E R S L A G 2 0 10 1 J A A R V E R S L A G 2010 Algemeen Zoals u uit het stukje onder bestuurssamenstelling kunt lezen is het noodzakelijk dat wij weer nieuwe bestuursleden krijgen.

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO

Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes NESTOR BIJ DE TIJD. Websites, adressen en telefoonnummers De Unie KBO Belangenbehartiging voor de leden van KBO - Goes De Unie KBO is de landelijke federatie van de provinciale bonden. Hier kan men terecht voor algemene vragen en advies. Voor vragen die betrekking hebben

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Welkom en opening Goede morgen dames en heren,

Welkom en opening Goede morgen dames en heren, Bijeenkomst RSBO Oost-Veluwe op 29 november 2011 in het Denksportcentrum te Apeldoorn over het onderwerp Bewustwording Wonen als vervolg op het eerdere woonwensenonderzoek Wat beweegt ouderen op de woningmarkt?

Nadere informatie

KBO NH. Het Werkplan december 2012

KBO NH. Het Werkplan december 2012 december 2012 KBO NH Het Werkplan 2013 In het werkplan staat in hoofdlijnen beschreven wat de KBO-NH gaat doen in 2013. Het betreft hier het pakket zoals het door besluiten van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid ASZ

Vrijwilligersbeleid ASZ Vrijwilligersbeleid ASZ Versie vastgesteld in de bestuursvergadering van 8 juli 2013. Doelgroep: (1) bestuurders en (2) geïnteresseerde leden/vrijwilligers van de ASZ Waarom vrijwilligersbeleid? De Algemene

Nadere informatie

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen.

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Kerk van de Nazarener, Nederlands District. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Wij maken van deze gelegenheid gebruik om ons aan u voor te stellen. Wij zijn

Wij maken van deze gelegenheid gebruik om ons aan u voor te stellen. Wij zijn w4(- Aan Burgemeester & Wethouders en de Leden van de Raad van de gemeente Moerdijk Postbus 4 4760 AA Zevenbergen Zevenbergschen Hoek, 9 december 2016 Geachte Dame/Heer, Wij maken van deze gelegenheid

Nadere informatie

Mantelzorg café Steenbergen 7 maart Regelingen voor mantelzorgers

Mantelzorg café Steenbergen 7 maart Regelingen voor mantelzorgers Mantelzorg café Steenbergen 7 maart 2016 Regelingen voor mantelzorgers Programma Opening door Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen. Inzicht in mantelzorg, wat heb ik nodig? Presentatie

Nadere informatie

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten.

Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Werkplan 2016 Voorwoord Voor u ligt het werkplan 2016. Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Belangenbehartiging blijft ook in 2016 een belangrijk speerpunt. Vanuit KBO Overijssel

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

WMO-raad Neder-Betuwe. Jaarverslag Jaarverslag Wmo-raad Neder-Betuwe /7

WMO-raad Neder-Betuwe. Jaarverslag Jaarverslag Wmo-raad Neder-Betuwe /7 WMO-raad Neder-Betuwe Jaarverslag 2018 Jaarverslag Wmo-raad Neder-Betuwe 2017 1/7 3 maart 2019 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding.....3 2.0 Vergaderingen...3 2.1 Adviezen.....3 2.2 Overleg met de gemeente...3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen

Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen Naam afdeling Naam contactpersoon Adres contactpersoon Postcode, woonplaats Datum: Kenmerk: Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen Beste heer/mevrouw, Dank voor uw

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KBO TEYLINGEN

BELEIDSPLAN KBO TEYLINGEN BELEIDSPLAN 2017-2019 KBO TEYLINGEN een goede plaats voor senioren in de komende jaren Dit Beleidsplan KBO Teylingen gaat over de bevoegdheden die de drie afdelingen aan haar heeft overgedragen. (Samenwerkingsovereenkomst)

Nadere informatie

KBO - Afdeling Woerden

KBO - Afdeling Woerden KBO - Afdeling Woerden Jaarverslag 2016 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Gepubliceerd op Wageningen :22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl)

Gepubliceerd op Wageningen :22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl) Gepubliceerd op Wageningen 25-09-2017 23:22 (https://www.hulpwijzerwageningen.nl) Hulpwijzer Wageningen > Geldzaken > Belasting > Aanslag Denkt u dat u te veel belasting betaalt? Vraag geld terug via een

Nadere informatie

STICHTING SENIORENRAAD ETTEN-LEUR

STICHTING SENIORENRAAD ETTEN-LEUR STICHTING SENIORENRAAD ETTEN-LEUR JAARVERSLAG 2015 Uitgave: Stichting Seniorenraad Etten-Leur Postadres: Brandseweg 21, 4871 CH Etten-Leur Email: seniorenraad@gmail.com Internet: www.seniorenraad-etten-leur.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

3. Vertegenwoordigingen Mw. M. Huttinga-Klein en hr. J. van Andel hebben ons in het afgelopen jaar in Ieder-INN vertegenwoordigd.

3. Vertegenwoordigingen Mw. M. Huttinga-Klein en hr. J. van Andel hebben ons in het afgelopen jaar in Ieder-INN vertegenwoordigd. NCB Jaarverslag 2015 1. Het Bondsbestuur Op 14 juni 2014 bestond het bestuur uit de volgende personen: Mw. M. Huttinga-Klein voorzitter a.i. Hr. J. van Andel, penningmeester Mw.. A.N. Leeuwenhage, secretaris,

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft,

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft, Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond,, 1979-2006 Archief Delft 0872 Protestants Christelijke Ouderen Bond, 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL

JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL 1 Voorwoord van de voorzitter 2013, het jaar van veranderingen. De nieuwe ANBO is gesetteld, wij hebben als grootste uitdaging meer belangenbehartiging.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gemeenschappelijk actief. Protestants Christelijke Ouderen Bond

Nieuwsbrief. Gemeenschappelijk actief. Protestants Christelijke Ouderen Bond Nieuwsbrief. Gemeenschappelijk actief Protestants Christelijke Ouderen Bond Afdeling Urk Februari 2019 Vrede O Vredevorst, Gij kunt gebieden / De vreed op aard en in mijn ziel. Woorden die we wellicht

Nadere informatie

Stichting Seniorenraad Baarn

Stichting Seniorenraad Baarn De gemeente heeft een aantal 'adviseurs': groepen inwoners die de gemeente adviseren over onderwerpen die belangrijk zijn voor bepaalde doelgroepen, gebieden of wijken. De Contactcommissie Lage Vuursche

Nadere informatie

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL LEDENWERF SPECIAL Mogen wij ons even voorstellen? Seniorenbelang Nissewaard is eind vorig jaar opgericht na het opheffen van de afdeling Spijkenisse van de ANBO, om de belangen van de senioren in de gemeente

Nadere informatie

Afdeling Sliedrecht Nr. 2 februari 2014

Afdeling Sliedrecht Nr. 2 februari 2014 Afdeling Sliedrecht Nr. 2 februari 2014 Met het oog op de komende viering van het Heilig Avondmaal: Voorbereiding Hun harten voelden zij als boeken In Gods geduchte hand gelegd. En wisten dat Hij al hun

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren

Jaarverslag 2015 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren Jaarverslag 2015 KBO afdeling Apeldoorn en Epe Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren Bestuurlijk jaarverslag 2015 - KBO afd. Apeldoorn en Epe Inhoud Inleiding 3 De afdeling 3 Het bestuur 4 Ledenadministratie

Nadere informatie

Nieuws- en informatieblad. Leidschendam-Voorburg Nummer 17 31 januari tot 15 mei 2015 u mmer 15. Apr. 1 inloopochtend 10 uur - 12.

Nieuws- en informatieblad. Leidschendam-Voorburg Nummer 17 31 januari tot 15 mei 2015 u mmer 15. Apr. 1 inloopochtend 10 uur - 12. Nieuws- en informatieblad Leidschendam-Voorburg Nummer 17 31 januari tot 15 mei 2015 u mmer 15 e-mail : anboleidschendamvoorburg@gmail.comgmail.com website : www.anbo.nl/leidschendamvoorburgleidschendamvoorburg

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2017 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Jaarverslag 2017, Stichting VPTZ Berkenstein Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag

Nadere informatie

Werkplan 2018 KBO Stad Utrecht

Werkplan 2018 KBO Stad Utrecht KBO Stad-Utrecht Werkplan 2018 KBO Stad Utrecht Schorteldoeksesteeg 1 3732 HS De Bilt Website: E-mail: www.kbo-stad-utrecht.nl info.kbostadutrecht@gmail.com Bankrelatie: NL06 INGB 0003 9444 17 Datum: woensdag

Nadere informatie

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO

Samen voor elkaar. Herrie Weber, Voorzitter afdeling Haarlem KBO INHOUDSOPGAVE Woord vooraf Inleiding Hoofdstuk 1: Plaats van de afdeling binnen de organisatie van de KBO Hoofdstuk 2: Bezinning op de koers en de taken van de afdeling Hoofdstuk 3: Financieel beleid Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz.

Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. JAARVERSLAG 2017 1 2 Inhoudsopgave Voorwoord door voorzitter blz. 3 Bestuursleden en coördinatoren blz. 4 Werkgebied blz. 4 Doelstelling blz. 5 Hulpverlening blz. 5 Vrijwilligers blz. 6 Coördinatoren blz.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Deelnemen aan de samenleving Zelfstandig blijven Aan het werk blijven Senioren doen mee Gouda 11 maart 14 Een woord vooraf 1. Stichting Seniorenplatform

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: 6.0 d.d

BELEIDSPLAN Versie: 6.0 d.d BELEIDSPLAN 2017 KBO PROVINCIE GRONINGEN PLATFORM PCOB PROVINCIE GRONINGEN Versie: 6.0 d.d. 09-01-2017 1 Voorwoord 2 Missie 3 Doelstelling 4 Organisatiestructuur op landelijk niveau 5 Organisatiestructuur

Nadere informatie

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden Informatie over de Landelijke Koepel Wmo-raden Inhoud De landelijke Koepel Gegevens van de Koepel Lidmaatschap van de Koepel Meer informatie? Inschrijfformulier Zomer 2015 2 1. informatie over de landelijke

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

KBO- Afdeling Woerden

KBO- Afdeling Woerden KBO- Afdeling Woerden Jaarverslag 2014 Katholieke Bond van en voor Ouderen Afdeling Woerden Opgericht in 1997 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.....3 1. Doelstelling van de KBO, afdeling Woerden...4 1.1 Algemeen...4

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL

JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL VOORWOORD JAARVERSLAG 2014 Het jaar 2015 is alweer bijna 3 maanden voorbij, de lente is begonnen, althans volgens de kalender. Hopelijk krijgen wij

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2017 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: maart 2018 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een fusie

Nadere informatie