Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle"

Transcriptie

1 Ervaringen mantelzorgers gemeente Zwolle Ervaringen van een 83 jarige cliënt: Ik ben gevraagd door de verzorging van het bejaardenhuis of ik met OZOverbindzorg wilde werken. Mij werd gezegd dat ik dan langer zelfstandig kan functioneren en dat klopt ook. Per week gebruik ik OZOverbindzorg meerdere keren. Ik heb suikerziekte en bestel bij de apotheek mijn insulinepennen en strips. Door OZOverbindzorg hoef ik niet meer te bellen naar de apotheek, niet meer te wachten tot de assistent de telefoon opneemt en eerst nog weer moet overleggen met de huisarts. Dat scheelt mij echt tijd. En daarbij komt dat als ik het in OZOverbindzorg heb gezet ik me dan geen zorgen meer hoef te maken, want dan wordt het geregeld. Als ik mijn bloedsuikercurve erin heb gezet, word ik later soms gebeld wat ik moet spuiten. De keer dat ik een slechte ervaring had door OZOverbindzorg, was doordat de diabetesverpleegkundige gelijk de wijkverpleegkundige belde nadat mijn bloedsuikerwaarde veel te laag was en ik dit in OZOverbindzorg had gezet. Ik voelde me zeer gepasseerd dat er niet rechtstreeks met mij werd gecommuniceerd maar via de wijkverpleegkundige. Ik heb dat toen besproken en nu gebeurt dat niet meer. Graag beveel ik OZOverbindzorg aan bij andere ouderen. Als ik dat doe vinden anderen het interessant, maar doordat ze geen computer hebben gaan ze er niet mee werken. Als ik wat beter kon lopen had ik graag mijn ervaringen aan andere cliënten en mantelzorgers willen vertellen, zodat zij ook OZOverbindzorg gaan proberen. Ervaringen van een cliënt: Buurtzorg heeft mij geadviseerd om gebruik te maken van OZOverbindzorg omdat ik een open wond had die maar niet wilde helen. Via OZOverbindzorg kon er een cirkel worden gevormd van alle mensen die met mij te maken hebben. Mijn beide dochters zitten er ook in. Mijn dochters vinden het fijn dat Buurtzorg een oogje op mij houdt en zij horen van mij via OZOverbindzorg. De foto s van mijn wond worden door Buurtzorg via OZOverbindzorg verstuurd naar de praktijk, waar een wondzorgverpleegkundige mee kijkt of op bezoek komt naar aanleiding van de foto. Mijn medicijnbestelling doe ik nog telefonisch. Ik zoek persoonlijk contact via de telefoon aangezien mijn voertaal Engels is en de telefoonstem van de huisarts dan niet hoort welk medicijn ik nodig ben. Waarom ik de medicijnbestelling niet via OZOverbindzorg doe? Omdat ik artrose aan mijn handen heb en dus niet kan typen. Dat is dus wel een nadeel van OZOverbindzorg. Je moet toegang hebben tot een computer, deze begrijpen, maar ook je handen kunnen gebruiken om iets in te typen. Ik wil dit Buurtzorg niet laten doen, want ik wil niet in alles afhankelijk zijn en ook zelf nog iets doen. Binnenkort heb ik een afspraak met mijn Podotherapeut. Ik weet niet of hij mee wil doen in OZO. Fijn dat ik dit gewoon kan vragen en zelf kan bepalen.

2 We zijn met OZOverbindzorg gestart omdat er thuis moeilijkheden waren tussen mijn man en mij in de zorg rondom hem. We werden vaak kwaad op elkaar. Via OZOverbindzorg heb ik een keer doorgegeven dat ik graag iemand voor hulp wilde. Nu komt er 1 keer per 2 weken iemand bij ons praten. Het gaat nu beter tussen mij en mijn man. Ik gebruik OZOverbindzorg daarom niet vaak meer. Hooguit om aan het buurtcentrum door te geven dat ik met vakantie ga. We zijn met OZOverbindzorg gestart doordat de wijkverpleegkundige dit adviseerde. We maken eigenlijk weinig gebruik. De medicijnen komen 1x per 3 maanden standaard via de apotheek en via de telefoon geef ik aan de verpleegkundige door wat de bloedwaarden zijn na het bloedprikken voor de trombosedienst. Dit willen ze straks via de computer gaan doen zeggen ze. Met de huisarts communiceer ik niet, want die zie je hier nooit. Ik lees eigenlijk alleen de mededelingen van OZOverbindzorg. Ik ben net bekend met OZOverbindzorg i.v.m de zorg rondom mijn moeder. Door de opname van mijn eigen dochter ben ik er nog niet aan toe gekomen me erin te verdiepen. Dat ga ik zeker wel doen want het lijkt mij wel prettig. Mijn moeder ontvangt zorg van Icare en zij hebben gevraagd of ik mee wilde doen aan een pilot. Ik gebruik OZOverbindzorg ongeveer 1x per maand. Het is een duidelijk en overzichtelijk systeem. Als er meerdere disciplines betrokken zijn bij een cliënt maakt het de lijntjes korter en kan in een keer iedereen op de hoogte worden gebracht. Ook als mantelzorger blijf ik goed op de hoogte. Het is jammer dat Icare en de huisarts nauwelijks gebruik maken van OZOverbindzorg, hierdoor werkt de communicatie niet goed. Het systeem zelf vind ik duidelijk. Ik gebruik het systeem om vragen te stellen en om mijn zorgen te delen. Het zou fijn zijn als de huisarts na zijn visite zijn constatering meldt en advies in OZOverbindzorg zet, dan zijn alle betrokkenen op de hoogte en kan er actie worden ondernomen. Ik vind het prettig dat alle zorgpartijen betrokken zijn. Omdat er op dit moment te weinig gebruik van het systeem wordt gemaakt, is er voor mij nog niet veel veranderd. Toch geloof ik in het systeem dat het werkt als het goed gebruikt worden, daarom zou ik het zeker aanbevelen. Ik wil dan ook alle gebruikers aanraden om alle deelnemers te informeren en te adviseren. De lijnen zijn dan koter en de samenwerking verbetert. Mariëlle van Carinova heeft mij kennis laten maken met het systeem van OZOverbindzorg en ik ben heel blij dat ze dit gedaan heeft. Ik ben mantelzorgster van mijn vader en ik woon in Duitsland. Door dit systeem ben ik direct op de hoogte als er iets bijzonders is. 2

3 De huisarts zit er ook op en de apotheek. Zodra de huisarts geweest is krijg ik via OZOverbindzorg direct bericht. Wel vind ik dat Buurtzorg Zwolle Zuid er meer gebruik van moet maken en de dingen in moet vullen die van belang zijn. Als ik bij mijn vader kom en ik krijg te horen dat hij op de grond gezeten heeft of ik kom een week later en ik hoor dat hij een blaasontsteking heeft vind ik het een slechte zaak dat ik daarvan niet op de hoogte gebracht wordt via de OZOverbindzorg. Het is een geweldig systeem waar meer gebruik van gemaakt moet worden zodat iedereen direct kan zien wat er veranderd is en eventueel waar nodig gelijk op in gespeeld kan worden. Ook wat besproken is tijdens evaluatiegesprekken zodat iedereen daarvan op de hoogte is. Een voordeel van OZOverbindzorg is dat je ten alle tijde terug kunt lezen wat er gedaan, gebeurd of besproken is. Ik ben er blij mee!!! De applicatie is makkelijk toegankelijk en voorziet in mijn behoeften. Door gebruik van deze applicatie hoef ik minder te weten van de inrichting van de zorgverlening rond mijn vader, ik plaats relevante informatie éénmalig in de applicatie, en het zorgnetwerk daarachter heeft de benodigde informatie en kan daarop acteren. Het helpt mij dat ik op deze (elektronische) manier informatie kan delen (geven en ontvangen). De afhandeling van mijn vragen/opmerkingen/bevindingen is adequaat, soms per telefoon, maar veelal via de site. Mede hierdoor ervaar in het gebruik van de applicatie niet als onpersoonlijk, een mooi voorbeeld hiervan is dat toen mijn man ik op vakantie gingen, ik via de OZOverbindzorg naar alle verzorgenden (Carinova, etc.) van mijn vader met één druk op de knop de informatie en telefoonnummers door kon geven wie er tijdens onze vakantie voor ons waarnamen en waar ze een huisdeursleutel van mijn ouders op konden halen mocht er iets aan de hand zijn. Vanuit Icare ben ik in aanraking gekomen met OZOverbindzorg, omdat ik mantelzorger ben voor mijn ouders. Ik geef regelmatig dingen via OZOverbindzorg door. Het systeem bevalt mij goed, bv. oom mijn vakantie door te geven aan de coördinator en te overleggen wie mijn taken dan overneemt en telefoonnummers uit te wisselen. Als ik vraag hoe iets zit, dan krijg ik op korte termijn antwoord. Wel moet ik wennen aan de nieuwe omgeving, ik was net aan de andere gewend. Ik gebruik OZOverbindzorg alleen voor het stellen van vragen, apotheekbestellingen gaan automatisch. Voor mij is er niet heel veel veranderd, ik vind bellen net zo gemakkelijk, als ik dan iemand aan de lijn heb, krijg ik direct antwoord. Of ik bel nog een keertje, dat vind ik niet vervelend. Ook via OZOverbindzorg krijg ik snel antwoord, meestal dezelfde of de volgende dag. Ik zou OZOverbindzorg zeker aanbevelen aan anderen, zeker als ze veel moeten regelen, want dan is OZOverbindzorg echt een uitkomst. Ik heb geen verbetersuggesties, het systeem functioneert prima. 3

4 Door OZOverbindzorg hoef ik niet meer zoveel te regelen als mijn moeder uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Daarnaast had mijn moeder het nog wel eens mis, nu weet ik exact hoe het zit met haar gezondheid. Op dit moment gebruik ik het systeem een paar keer per maand, want het gaat goed met mijn moeder. In de periode dat het minder ging, gebruikte ik het meer. Het levert mij heel veel tijdwinst op, ik woon op afstand en vind het daarom erg handig. Ik ben er heel blij mee. Hoe meer partijen mee doen hoe beter. Het is erg handig dat je iedereen in één keer op de hoogte kan brengen, zoals bv. bij ontslag uit het ziekenhuis. Ik zou het daarom ook aan iedereen willen aanbevelen. Het is overdreven hoe leuk ik het systeem vindt. Ideaal is dat ik een bericht ontvang dat er een bericht voor mij in OZOverbindzorg is, hierdoor ben ik niet verplicht om elke dag in het systeem te kijken. Voor mijn vader ben ik op zoek gegaan naar welke thuiszorgorganisatie het beste voor mijn vader was. Daardoor ben ik bij Carinova terechtgekomen. Carinova werkt met OZOverbindzorg en hebben gevraagd of ik deel wil nemen. In het begin werkte ik dagelijks met OZOverbindzorg vanwege vele veranderingen en aanpassingen. Nu is het rustig en doe ik er 1x per maand wat mee. De berichtgeving gaat goed en de communicatie met thuiszorg nu ook. Ik mijn vragen en zorgen in kwijt rondom de gezondheid van mijn vader, het geeft mij rust! Ook vind ik het prettig dat ik zo niet direct mijn gevoel hoeft te beschrijven zonder oogcontact. Ook naar de huisarts alleen is dat prettig om het te delen. Het levert mij tijd en betere communicatie op. Een mooi citaat: het kan je meer brengen dan je denkt, ook als het even niet zo lekker gaat met de gezondheid van mijn vader. De vorige versie van OZOverbindzorg vond ik simpeler, ik mis de attentiesignalen in het systeem. De Buurtzorg van mijn vader heeft mij benaderd voor deelname. Ik wordt vooral op de hoogte gesteld door Buurtzorg rondom de wond van mijn vader. Zelf stuur ik niet zo vaan een bericht. Ik vind het prettig dat ik nu meer informatie ontvangt dan voor die tijd. Voor ook omdat ik verder weg woon en niet zo vaak bij mijn vader komt. Nu heb ik korte lijntjes en direct antwoord. Nu nieuwe versie van OZOverbindzorg is overzichtelijk en het is fijn dat deze smartphone proof is. Ik ben erg tevreden. 4

5 Carinova heeft mij benaderd voor OZOverbindzorg en ik zie zeker de voordelen ervan in. Ik vind het een prettig systeem. De berichten lees ik wanneer het mij uitkomt en ik hoef niet meer snel snel wat via de telefoon te regelen. Het meeste contact heb ik met de coördinator, ik krijg dan meestal direct antwoord. Ook het contact met de huisarts verloopt goed. Ik ben erg blij met de smartphone versie. In het begin had ik er veel moeite mee dat Buurtzorg niet voldoende met OZOverbindzorg deed en nu nog wel eens. Ik woon in Duitsland en heb continue aangegeven dat ze voor berichten OZOverbindzorg moeten gebruiken. Zo kwam ik er soms via een bericht van de huisarts achter dan mijn vader was gestart met een kuur. Nu heb ik wekelijks telefonisch een afspraak met de thuiszorg over de berichtgeving, maar ik wil graag dat ze het in OZOverbindzorg gaan zetten. Zelf vul ik het portal van mijn vader volledig in met gegevens, etc., maar ik wil ook graag dat de thuiszorg dit gaat doen. De thuiszorg heeft aangegeven dat ze dit waarschijnlijk niet gaan doen i.v.m. dubbel werk, dat snap ik ook wel, maar vind het wel jammer. Ik vind OZOverbindzorg een top systeem waarin ik mijn zorgen rondom met beginnend dementerende vader kan delen. Van de huisarts krijg ik soms binnen een kwartier al bericht terug. Ik heb een iets geruster gevoel op afstand. Sinds kort werk ik met OZOverbindzorg, dus ik kan er niet heel veel over zeggen. Ik gebruik OZOverbindzorg voor mijn ouders. Zodra ik een melding per krijg log ik in en kijk wat er van mij wordt verwacht, dat vind ik erg handig. Het is fijn om goed contact te hebben met de betrokken hulpverleners en het is gemakkelijk in gebruik. Ik gebruik het vooral om te communiceren over de thuishulp en dagbehandeling van mijn ouders. Mailen kan ook, maar OZOverbindzorg is veiliger, er hoeven geen privacy gegevens g d te worden. Gezien de veiligheid zou ik OZOverbindzorg zeker aanbevelen en omdat meerdere betrokkenen input kunnen leveren. Bovendien dwingt het systeem het informeren van alle betrokkenen en dat is per dan per . 5

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk De Vries ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk de Vries is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Medisch Centrum de Steenpoort Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Medisch Centrum de Steenpoort zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Gezondheidscentrum Heelkom ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Gezondheidscentrum Heelkom is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Thiel en Van Maanen Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Thiel en Van Maanen is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

TIM heeft Zin. Miriam Eliel Westfriesland/Jules ten Berg, Zwolle e.o

TIM heeft Zin. Miriam Eliel Westfriesland/Jules ten Berg, Zwolle e.o TIM heeft Zin Miriam Eliel Westfriesland/Jules ten Berg, Zwolle e.o Aanleiding TIM West Friesland Melding door huisarts aan Bestuur WFG Na pilot, start TIM ( 2009): Eerst enkele, later alle zorgverleners

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Raams Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Praktijk Jonker & Koetsier Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Praktijk Jonker & Koetsier is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat.

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Naam: 1 Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Het is een leuke website die over minder leuke dingen gaat. Die minder leuke dingen zijn: - huiselijk geweld

Nadere informatie

Annemarie Denneboom cliënt Els van der Meer mantelzorger Trees Kortstee - mantelzorger doen

Annemarie Denneboom cliënt Els van der Meer mantelzorger Trees Kortstee - mantelzorger doen Annemarie Denneboom cliënt Het grote voordeel van OZO is dat alle betrokken zorgverleners dezelfde informatie krijgen, omdat deze in één bron wordt vastgelegd. Dit scheelt een hoop onnodige telefoontjes,

Nadere informatie

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen:

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen: Ontslag wat nu? Uw kind gaat weer naar huis nadat het opgenomen is geweest op de kinderafdeling. Het is van belang dat u de eerste dagen thuis extra goed op uw kind let. Deze folder geeft u enkele adviezen.

Nadere informatie

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser.

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Medido Medicijndispenser Onvergetelijk eenvoudig Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Maakt medicatie makkelijk Voor wie? Indien u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten op een

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Dagbehandeling Psychiatrie

Dagbehandeling Psychiatrie Dagbehandeling Psychiatrie Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Psychiatrie locatie Amsterlwijck juni 2006 pavo 0183 Inleiding Met u is afgesproken dat u deel gaat nemen aan de psychiatrische dagbehandeling

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Acute Opname Afdeling. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Acute Opname Afdeling. rkz.nl Patiënteninformatie Acute Opname Afdeling rkz.nl U bent met spoed opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA) van het te Beverwijk. Deze afdeling is opgezet om patiënten, die met spoed komen, snel en efficiënt

Nadere informatie

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser.

Medido. Medicijndispenser. Onvergetelijk. eenvoudig. Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Medido Medicijndispenser Onvergetelijk eenvoudig Philips Medido. De intelligente medicijndispenser. Op afstand Maak medicatie makkelijk Veilig Vragen Voor wie? Indien u veel medicijnen gebruikt op verschillende

Nadere informatie

Medebehandeling kinderoncologie. locatie Leiderdorp

Medebehandeling kinderoncologie. locatie Leiderdorp Medebehandeling kinderoncologie Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp kindergeneeskunde Uw kind is onder behandeling bij een kinderoncologisch centrum (KOC). De kinderoncoloog heeft met u gesproken over

Nadere informatie

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet-

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet- Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met ons programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten!

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Wij willen graag van u leren De medewerkers van de CvZG verlenen aan veel mensen diverse soorten zorg. In verreweg de meeste gevallen verloopt die zorg naar tevredenheid

Nadere informatie

Zorg op afstand/telezorg: een verkenning onder doelgroepen. Judith ter Berg & Yolanda Schothorst November 2010

Zorg op afstand/telezorg: een verkenning onder doelgroepen. Judith ter Berg & Yolanda Schothorst November 2010 Zorg op afstand/telezorg: een verkenning onder doelgroepen Judith ter Berg & Yolanda Schothorst November 2010 Agenda Doelstelling Opzet van het onderzoek Telezorg onbekend Ingeschatte voor- en nadelen

Nadere informatie

Klantmeting Wmo 'direct beschikken' Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ

Klantmeting Wmo 'direct beschikken' Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Klantmeting Wmo 'direct beschikken' Onderzoek in het kader van Ontwikkelagenda AmSZ Gemeente 's-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Mei 2011 1 Samenvatting Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Nazorgpoli IC Nazorg voor patiënten na een opname op de afdeling Intensive Care

Nazorgpoli IC Nazorg voor patiënten na een opname op de afdeling Intensive Care Nazorgpoli IC Nazorg voor patiënten na een opname op de afdeling Intensive Care Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent opgenomen geweest op de afdeling Intensive

Nadere informatie

Evaluatie Netwerk Noordwest Veluwe

Evaluatie Netwerk Noordwest Veluwe Evaluatie Netwerk Noordwest Veluwe Eindrapportage juli 2013 Dr. C.P. van Linschoten MSc. Erik Til Drs. W. Betten ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 1. INLEIDING, AANPAK EN

Nadere informatie

De spiegelbijeenkomst

De spiegelbijeenkomst Algemeen De spiegelbijeenkomst www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG007 / De spiegelbijeenkomst / 07-08-2013 2 De spiegelbijeenkomst Het Catharina

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Weer naar huis - algemeen

Weer naar huis - algemeen Verpleegafdeling A2 Weer naar huis - algemeen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat u kunt doen om verder

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Verpleegkundig oncologisch spreekuur

Verpleegkundig oncologisch spreekuur Oncologie Verpleegkundige spreekuren Verpleegkundig oncologisch spreekuur i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Het verpleegkundig oncologisch spreekuur is er voor mensen waarbij de diagnose

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Kanaleneiland

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Kanaleneiland Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Gezondheidscentrum Kanaleneiland ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting als

Nadere informatie

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ)

Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Transmurale Zorgbrug Zwolle (TZBZ) Warme overdracht ziekenhuis naar thuis 23 juni 2016 Isala Agenda Voorstellen Over de transmurale zorgbrug De praktijk à zorgbrug in Isala, Zwolle Geleerde lessen Isala

Nadere informatie

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus Diabetes mellitus Diabetes mellitus (suikerziekte) is een ziekte van de stofwisseling; hierbij zit er te veel glucose in het bloed Dat kan twee oorzaken hebben: bil type 1 diabetes maakt het lichaam niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Verpleegafdeling Oost 2

Verpleegafdeling Oost 2 Verpleegafdeling Oost 2 Inleiding Wanneer u deze folder ontvangt bent u zojuist opgenomen op verpleegafdeling Oost 2. Een onbekende omgeving, onbekende regels, onbekende mensen. Om u wat houvast te geven,

Nadere informatie

Afdeling Oogheelkunde (8 Midden)

Afdeling Oogheelkunde (8 Midden) U wordt binnenkort opgenomen op de afdeling Oogheelkunde. Deze afdeling bevindt zich, samen met de afdeling KNO en Kaakchirurgie, in gebouw H op de 8 e verdieping (8 Midden). Wij willen uw verblijf zo

Nadere informatie

Na uw ziekenhuisopname

Na uw ziekenhuisopname Na uw ziekenhuisopname U bent of gaat binnenkort met ontslag uit het ziekenhuis (afdeling Geriatrie). In deze folder geven wij u informatie en tips mee voor de komende periode. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren

De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren De tablet speciaal ontwikkeld voor senioren Maak kennis met de Compaan, de tablet speciaal ontwikkeld voor senioren, simpel in gebruik en mooi van vorm. De Compaan is de tablet waarmee senioren makkelijk

Nadere informatie

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Optimale dienstverlening Tegenwoordig kunt u de gemeente Ommen op veel verschillende manieren benaderen. Naast een telefoontje, brief of bezoek aan de balie kunt u

Nadere informatie

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Maak kennis met de Compaan; de tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Simpel in gebruik en prachtig vormgegeven. Ervaring met computers is niet nodig, iedereen

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne geneeskunde? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave : Wenbeleid Voorwoord Wenperiode nieuw kind Hulp bij het wennen Kinderen die moeilijker wennen...

Inhoudsopgave : Wenbeleid Voorwoord Wenperiode nieuw kind Hulp bij het wennen Kinderen die moeilijker wennen... Wenbeleid Inhoudsopgave : Wenbeleid... 1 1. Voorwoord... 3 2. Wenperiode nieuw kind... 3 3. Hulp bij het wennen... 3 4. Kinderen die moeilijker wennen... 4 1. Voorwoord Bij HappyKidzzz Kinderopvang vinden

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Thuiszorg Dichtbij Groningen. Ervaringen met de Palliatieve Zorg Verslagjaar 2014

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Thuiszorg Dichtbij Groningen. Ervaringen met de Palliatieve Zorg Verslagjaar 2014 Rapport Cliëntervaringsonderzoek Thuiszorg Dichtbij Groningen Ervaringen met de Palliatieve Zorg Verslagjaar 2014 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Kenmerken

Nadere informatie

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis. Handleiding voor patiënten

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis. Handleiding voor patiënten Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten Waarom deze handleiding? Deze handleiding hoort bij de patiëntveiligheidskaart Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis

Nadere informatie

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Afdelingen cardiologie en dagbehandeling Inleiding Heeft u last van flauwvallen, een licht gevoel in uw hoofd, duizeligheid en/of hartkloppingen? Dat kan te

Nadere informatie

Planningsystemen in de thuiszorg

Planningsystemen in de thuiszorg Planningsystemen in de thuiszorg Tot stand gekomen in het kader van het project RAAK- MKB Ontwerpen voor zorgverleners Auteurs Dr. F. Verhoeven; onderzoeker lectoraat Co- design (HU) Redactie Dr. A.H.M.

Nadere informatie

Wenbeleid KDV Polderpret

Wenbeleid KDV Polderpret Wenbeleid KDV Polderpret Inhoudsopgave : Wenbeleid...1 1.Voorwoord..2 2.Wenperiode nieuw kind..2 3.Overgang naar een andere groep.2 4. Hulp bij het wennen 2 5. Kinderen die moeilijker wennen 3 1. Voorwoord

Nadere informatie

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te gaan. Waarom deze informatie? 2 Gebruiksaanwijzing 3 Cartoon 1 bereid uw ziekenhuisopname

Nadere informatie

Introducties telefonisch interview

Introducties telefonisch interview Introducties telefonisch interview Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Marskramerstraat ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Marskramerstraat zijn de afgelopen 2 jaren

Nadere informatie

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES ACTIEF ZORG Postbus 317 5000 AH Tilburg T 013-467 28 30 F 013-750 82 10 E info@actiefzorg.nl www.actiefzorg.nl REGIO TILBURG Nimrodstraat 27 5042 WX Tilburg REGIO S-HERTOGENBOSCH Tolbrugstraat 8 5211 RW

Nadere informatie

BelJeBuren Informatiedocument Informatiedocument

BelJeBuren Informatiedocument Informatiedocument Informatiedocument Dit document is er voor bedoeld om (toekomstige-) deelnemers aan BelJeBuren te informeren over de werking van het platform. Als u onderstaande informatie goed doorleest, zijn de meeste

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING 331 Welkom Binnenkort wordt u in het Maag-, Darm- & Levercentrum van het Sint Franciscus Gasthuis opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een

Nadere informatie

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX 801 Inleiding Deze informatie is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Gynaecologie, Zwangeren & Kraamflex, op de negende verdieping van

Nadere informatie

Hulp aan het thuisfront. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Hulp aan het thuisfront. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Hulp aan het thuisfront Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk werk helpt iedereen binnen of direct rondom Defensie met problemen die voortkomen uit het werk.

Nadere informatie

Regie bij de cliënt en betere samenwerking

Regie bij de cliënt en betere samenwerking Regie bij de cliënt en betere samenwerking mei 2016 psynet.nl 1 Vaak zijn er hulpverleners van verschillende partijen betrokken bij de zorg voor psychiatrische patiënten. Ondanks ieders beste bedoeling

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

Een ziekenhuisopname Wat kunt u doen?

Een ziekenhuisopname Wat kunt u doen? Een ziekenhuisopname Wat kunt u doen? Tips om lichamelijke en geestelijke achteruitgang te voorkomen patiënteninformatie Inhoud Inleiding...4 Hoe werkt het?...4 Bereid uw ziekenhuisopname voor...6 Tips...

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten Ambulant Algemene informatie voor patiënten 2 In deze folder staat wat u van de ambulante afdeling van Altrecht Senior kunt verwachten. Wanneer kunt u behandeld worden bij Altrecht Senior, Ambulant? Ambulant

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Afdelingen cardiologie en dagbehandeling Locatie Veldhoven Uw cardioloog heeft voorgesteld een hartritmemonitor te implanteren. Deze hartritmemonitor wordt na

Nadere informatie

PATIËNTENDOSSIER DIGITAAL

PATIËNTENDOSSIER DIGITAAL Uitwisseling van uw medische en medicatiegegevens bij spoedeisende zorg buiten praktijkuren, tussen huisartsen, huisartsenpost, apotheek en ziekenhuis WAAROM UITWISSELING VAN MEDISCHE GEGEVENS? Uw huisarts

Nadere informatie

Diabetes mellitus VRAAG OVER UW MEDICIJNEN?? WWW.APOTHEEK.NL

Diabetes mellitus VRAAG OVER UW MEDICIJNEN?? WWW.APOTHEEK.NL Diabetes mellitus WAT IS DIABETES MELLITUS BEHANDELING: MEDICIJNEN EN DIEET WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VUUR U DOEN ADVIES IN EEN PERSOONLIJK GESPREK INFORMATIE MEDICIJNEN OP RECEPT VRAAG

Nadere informatie

HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT

HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT Tips voor mantelzorgers die voor thuiswonende ouderen zorgen ZORGNETWERK VAN EEN KWETSBARE OUDERE Team van verpleegkundigen en verzorgenden Partner

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten

Klachtenregeling. Informatie voor patiënten Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling In ons ziekenhuis besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Want al doen

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Astma en COPD VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER

Astma en COPD VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? VRAAG HET UW APOTHEKER Astma en COPD WAT ZIJN DE KLACHTEN MEDICIJNEN OM UW KLACHTEN TE VERMINDEREN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN ADVIES IN EEN PERSOONLIJK GESPREK INFORMATIE MEDICIJNEN OP RECEPT VRAAG OVER UW MEDICIJNEN?

Nadere informatie

Verminderde nierfunctie en medicijnen

Verminderde nierfunctie en medicijnen Verminderde nierfunctie en medicijnen VERMINDERDE NIERFUNCTIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN ADVIES IN EEN PERSOONLIJK GESPREK VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL VERMINDERDE

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie doorgeven per E-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

DIABETES MELLITUS. www.benuapotheek.nl

DIABETES MELLITUS. www.benuapotheek.nl DIABETES MELLITUS www.benuapotheek.nl DIABETES MELLITUS DIABETES MELLITUS (SUIKERZIEKTE) IS EEN STOFWISSELINGSZIEKTE WAARBIJ ER TE VEEL GLUCOSE IN HET BLOED ZIT. HIERDOOR KUNNEN BLOEDVATEN EN ZENUWWEEFSEL

Nadere informatie

DIGITALE OV-COACH In Tytsjerksteradiel. Maart 2017

DIGITALE OV-COACH In Tytsjerksteradiel. Maart 2017 DIGITALE OV-COACH In Tytsjerksteradiel Maart 2017 www.t-diel.nl/leerlingenvervoer De Digitale OV-Coach is een project waaraan kinderen die nu met de taxi van en naar school gaan kunnen meedoen. Zij leren

Nadere informatie

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium.

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium. Voor de raadsvergadering van 29 maart 2011 M.b.t. agendapunt gelegenheid tot het stellen van vragen. Betreffende: Verzoek om aansluiting bij Burgernet. Voorzitter, Enkele jaren geleden heeft BGL een verzoek

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Januari 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Januari 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 % Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed

Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Het medicijn Gammaglobuline in je bloed Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door geven per e-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Afdeling A2 Orthopedie

Afdeling A2 Orthopedie ORTHOPEDIE Afdeling A2 Orthopedie U of uw familielid/naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Orthopedie van het Laurentius ziekenhuis Roermond. Een opname in het ziekenhuis is niet prettig, maar vaak

Nadere informatie

Cardiologie. Patiënteninformatie. Cardioversie. Behandeling bij een hartritmestoornis. Slingeland Ziekenhuis

Cardiologie. Patiënteninformatie. Cardioversie. Behandeling bij een hartritmestoornis. Slingeland Ziekenhuis Cardiologie Cardioversie i Patiënteninformatie Behandeling bij een hartritmestoornis Slingeland Ziekenhuis Algemeen Bij cardioversie behandelt de cardioloog een ritmestoornis van uw hart met behulp van

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Adviezen voor thuis. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden

Adviezen voor thuis. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden Adviezen voor thuis na een opname op Dagbehandeling MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0981-1565 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Weer naar huis na een operatie aan arm, hand of schouder

Weer naar huis na een operatie aan arm, hand of schouder Verpleegafdeling F2 Weer naar huis na een operatie aan arm, hand of schouder i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

drinkstimulering en -monitoring

drinkstimulering en -monitoring drinkstimulering en -monitoring Centrale vraagstelling voor nu?? Ehealth- - Diëtist Barbara 60 jaar, weduwe, doet alles nog zelf Wil niemand tot last zijn Heeft een ipad Obstipatie tgv te weinig drinken,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor zelfdoserende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding voor zelfdoserende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding voor zelfdoserende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0 Versie: 3.0 Datum: 7 december 2015 Handleiding Tropaz zelfmanagement Met behulp van deze handleiding maakt u kennis met Tropaz.

Nadere informatie

Weer naar huis na een onderzoek of behandeling

Weer naar huis na een onderzoek of behandeling Verpleegafdeling F2 Weer naar huis na een onderzoek of behandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel

Laurentius Cliëntenpanel Laurentius Cliëntenpanel Enquête juni 2015 Digitaal patiëntenportaal en opname in het ziekenhuis Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Respons Aantal deelnemers cliëntenpanel: 561 Ingevulde vragenlijsten:

Nadere informatie

Weer naar huis na een onderzoek of behandeling

Weer naar huis na een onderzoek of behandeling Verpleegafdeling A2 Weer naar huis na een onderzoek of behandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016

Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016 Uitgevoerd door Dimensus Huishoudelijke Hulp gemeente Oosterhout 2016 Inleiding Met de transities in het sociale domein in 2015 zijn de voorwaarden en criteria voor het verkrijgen van huishoudelijke hulp

Nadere informatie

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg.

Nikki van der Meer. Stage eindverslag. Stage Cordaan Thuiszorg. Nikki van der Meer. Stage eindverslag Stage Cordaan Thuiszorg. Klas: lv13-4agz2 Student nummer: 500631386 Docentbegeleider: Marieke Vugts Werkbegeleider: Linda Pieterse Praktijkopleider: Evelien Rijkhoff

Nadere informatie

CLIËNTERVARINGSONDERZOEK

CLIËNTERVARINGSONDERZOEK CLIËNTERVARINGSONDERZOEK WMO Gemeente Eindhoven Juni 2016 Inleiding Aanleiding Gemeenten zijn volgens de Wmo 2015 artikel 2.5.1 verplicht om een cliëntervaringsonderzoek (CEO) uit te (laten) voeren. Het

Nadere informatie

Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging. CVA Keten, regio Noord-Limburg. mei 2010

Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging. CVA Keten, regio Noord-Limburg. mei 2010 Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging CVA Keten, regio Noord-Limburg mei 2010 Inhoudsopgave Inleiding...5 1. Conclusies...7 1.1 Respons...7 1.2 Conclusies...7 1.2.1 Voorzieningen die de cliënt heeft doorlopen...7

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor zelfmetende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding voor zelfmetende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding voor zelfmetende patiënten Web applicatie Tropaz 2.0 Versie: 4.0 Datum: 21 augustus 2015 1 Handleiding Tropaz zelfcontrole Met behulp van deze handleiding maakt u kennis met Tropaz.

Nadere informatie

Verpleegafdeling N1. Patiënteninformatie. Weer naar huis na een angioseal. Slingeland Ziekenhuis

Verpleegafdeling N1. Patiënteninformatie. Weer naar huis na een angioseal. Slingeland Ziekenhuis Verpleegafdeling N1 Weer naar huis na een angioseal i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat u kunt doen om

Nadere informatie