Retour 3371 KA, 18. Gemeente Scherpenzeel Afdeling Samenleving t.a.v. de heer H. Bimmel Postbus ZJ SCHERPENZEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Retour 3371 KA, 18. Gemeente Scherpenzeel Afdeling Samenleving t.a.v. de heer H. Bimmel Postbus ZJ SCHERPENZEEL"

Transcriptie

1 Retour 3371 KA, 18 Gemeente Scherpenzeel Afdeling Samenleving t.a.v. de heer H. Bimmel Postbus ZJ SCHERPENZEEL Hardinxveld-Giessendam, 1 september 2014 Betreft: voorstel onderzoek zwembad t Willaer Geachte heer Bimmel, Na onze verhelderende overleggen op 24 juli en 21 augustus jl. presenteer ik u met veel genoegen ons voorstel voor de doorlichting van zwembad t Willaer. Deze doorlichting bestaat uit de volgende vier onderdelen: 1. vaststellen welke onderhouds- en instandhoudingskosten de komende 10 tot 20 jaar verbonden zijn aan zwembad t Willaer in relatie tot het door stichting t Willaer opgestelde renovatieplan; 2. vaststellen van (eventuele) knelpunten c.q. verbetermogelijkheden op het gebied van het beheer en de organisatie van zwembad t Willaer; 3. vaststellen van (eventuele) knelpunten c.q. verbetermogelijkheden op het gebied van de exploitatie (inkomsten en uitgaven) van zwembad t Willaer; 4. opstellen van een integrale rapportage waarin de uitkomsten van de voorgaande drie onderdelen zijn vastgelegd. In dit voorstel behandelen we achtereenvolgens de volgende onderwerpen: een korte schets van de situatie; de expertise van Synarchis op het gebied van zwembaden; ons plan van aanpak; ons voorstel voor de zakelijke afspraken (verantwoordelijkheden, planning en budget). Situatie Met zo n bezoekers in een goede zomer vervult zwembad t Willaer een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie in Scherpenzeel. Het bad beschikt over een diep bassin van 21x50 meter (met springkuil en springplanken) en een ondiep bassin van 20x45 meter (met glijbaan). Moeders en peuters kunnen terecht in het peuterbad en de kinderspeeltuin. t Willaer is met recht te kenschetsen als een zwembad voor jong en oud. Zwembad t Willaer wordt beheerd en geëxploiteerd door een stichting. In t Willaer zijn zowel professionele als vrijwillige medewerkers actief. Vrijwilligers worden vooral ingezet voor

2 2 kassadiensten en onderhoudswerkzaamheden. Ook het stichtingsbestuur bestaat uit vrijwilligers. De bedrijfsleider en de toezichthouders zijn betaalde medewerkers. De gemeente is eigenaar van het bad en verstrekt de stichting jaarlijks een subsidie van circa ,-. Dit bedrag is ook de komende jaren het uitgangspunt voor de gemeentelijke bijdrage aan de exploitatie van zwembad t Willaer. In tegenstelling tot veel andere gemeenten staat behoud van het lokale zwembad in Scherpenzeel niet ter discussie. Wel zijn de gemeente en de stichting het er over eens dat, gelet ook de leeftijd van t Willaer, investeringen nodig zijn om het zwembad weer een gezond toekomstperspectief te verschaffen. Door de stichting is een renovatieplan opgesteld dat voorziet in een investering van circa ,-. Voor de gemeente vormt dit renovatieplan de directe aanleiding voor een breder onderzoek naar zwembad t Willaer op basis waarvan de toekomst van deze belangrijke voorziening voor de komende jaren kan worden veilig gesteld. Synarchis Tijdens onze voorloverleggen hebt u kennis kunnen maken met ons bureau. Wij hopen dat u daarmee een goede indruk hebt gekregen van onze brede expertise. Samenvattend beschouwen we ons om de volgende redenen als geschikte partij voor de uitvoering van het door u gewenste zwembadonderzoek: Synarchis is bij uitstek het bureau dat zowel op bouwkundig, organisatorisch als exploitatie-technisch gebied opdrachtgevers kan bijstaan bij zwembadonderzoeken; de afgelopen 6 jaar hebben wij zo n 50-tal zwembadprojecten in Nederland mogen uitvoeren die (op onderdelen) vergelijkbaar zijn met het zwembadvraagstuk in Scherpenzeel. Ten aanzien van zwembad gerelateerde projecten zijn wij marktleider in Nederland; u hebt kennis gemaakt met René Komduur, partner van Synarchis. Na zijn loopbaan gestart te zijn als beleidsmedewerker Sport van de gemeente Gouda is het als consultant/projectleider de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van 10-tallen zwembadonderzoeken. Als u met ons een opdrachtrelatie aangaat dan fungeert hij als onderzoeksleider. Hebt u interesse in een breder inzicht in de expertise, diensten en referenties van Synarchis dan nodigen we u van harte uit onze website te bezoeken ( Plan van aanpak In dit plan van aanpak doen we u een voorstel voor de werkzaamheden die wij noodzakelijk achten voor de uitvoering van het onderzoek. Zoals eerder beschreven focussen we ons op de volgende vier onderdelen: 1. onderhoud en instandhouding; 2. beheer en de organisatie; 3. exploitatie; 4. integrale rapportage.

3 3 Onderhoud en instandhouding Momenteel ontbreekt voor zwembad t Willaer een meerjaren onderhoudsplan op basis waarvan inzicht bestaat met welke onderhouds- en instandhoudingskosten gerekend moet worden voor de komende 10 tot 20 jaar. Een dergelijk plan vormt naar onze mening een belangrijke zo niet onmisbare basis onder het (financiële) toekomstperspectief van het zwembad. Wij stellen dan ook voor een meerjaren onderhoudsplan voor zwembad t Willaer op te stellen. Op basis van een inspectie ter plaatse worden de uit te voeren werkzaamheden ten behoeve van onderhoud en instandhouding in beeld gebracht met onderscheid tussen het gebruikersdeel (met name dagelijks onderhoud uit te voeren door of namens de stichting) en het eigenaarsdeel (met name planmatig, specialistisch onderhoud uit te voeren door of namens de gemeente). Dit meerjaren onderhoudsplan vormt ook de basis waaraan het door de stichting opgestelde renovatieplan wordt getoetst. Investeringen kunnen dan op de volgende wijze in perspectief worden geplaatst: welke investeringen zijn noodzakelijk als gevolg van wet- en regelgeving; welke investeringen zijn gewenst vanuit het oogpunt van veiligheid, duurzaamheid, functionaliteit en esthetische waarde; welke investeringen zijn noodzakelijk dan wel gewenst op korte termijn (1-3 jaar), op middellange termijn (3-5 jaar) en op lange termijn (5-20 jaar). Beheer en organisatie De stichting is de meest toegepaste vorm voor het beheer van zwembaden als t Willaer. In beginsel kan dit als een efficiënte beheervorm worden bestempeld, mede omdat stichtingen geen winstoogmerk hebben en zich prima lenen voor inzet van vrijwilligers en verwerving van maatschappelijk draagvlak. In dit onderdeel wordt een beschouwing gegeven en een oordeel geveld over de wijze waarop het beheer en de organisatie van t Willaer zijn vormgegeven. Daarbij wordt in ieder geval onderscheid gemaakt tussen (eventuele) knelpunten c.q. verbetermogelijkheden met betrekking tot: de wijze waarop de relatie tussen gemeente en stichtingsbestuur in overeenkomsten is vormgegeven en qua planning & control wordt ingevuld; de relatie en werkafspraken binnen de stichting tussen bestuur, bedrijfsleiding en medewerkers; de inzet van medewerkers (professionals en vrijwilligers) in relatie tot wet- en regelgeving (WHVBZ) het productaanbod en de openstelling van het zwembad. Om goed inzicht te krijgen in het beheer en de organisatie van t Willaer wordt niet alleen kennis genomen van overeenkomsten en andere relevante documenten maar worden ook interviews afgenomen met vertegenwoordigers van het stichtingsbestuur, de bedrijfsleider van het zwembad en de accounthouder van de gemeente.

4 4 Exploitatie Om het perspectief van t Willaer in beeld te kunnen brengen is het van belang kennis te hebben van de omgeving waarbinnen dit zwembad opereert en van de marktontwikkelingen die zich in de branche voordoen. In het kader van dit onderzoek stellen wij voor een verkenning van de markt uit te voeren die zich concentreert op de volgende onderdelen: relevante marktontwikkelingen: de marktontwikkelingen die van invloed zijn op de vraag naar en het aanbod van buitenbaden worden beschreven; concurrentie-analyse: de belangrijkste concurrerende zwembaden in de omgeving van Scherpenzeel worden in beeld gebracht en voorzien van een analyse van de concurrentiepositie ten opzichte van de regionale zwembaden; demografische analyse: dit onderdeel bevat een analyse van de bevolkingsontwikkeling en -samenstelling in de gemeente Scherpenzeel en de invloed van deze karakteristieken op het toekomstperspectief van t Willaer; bezoekersanalyse: een beeld wordt geschetst van de bezoekers van het zwembad. Afhankelijk van de beschikbare gegevens wordt volstaan met een onderscheid tussen bezoekerscategorieën, zo mogelijk aangevuld met analyses op grond van de abonnementenadministratie en/of in het verleden uitgevoerde bezoekersenquêtes. Om de efficiëntie van de exploitatie te kunnen beoordelen, is het van belang de (verhouding tussen de) huidige opbrengsten en inkomsten in beeld te brengen. Hiertoe zullen relevante documenten worden bestudeerd (met name jaarrekeningen). De eerder aangehaalde interviews worden gebruikt om het verhaal achter de cijfers helder te krijgen. Met betrekking tot de exploitatie van t Willaer worden in ieder geval de volgende onderwerpen behandeld: het activiteiten- en openstellingsrooster; de bezettingsgegevens en bezoekersaantallen; de tarievenstructuur; de personeelsinzet (zie ook het onderdeel beheer en organisatie ); het energieverbruik en de energiekosten 1 ; het onderhoud (zie ook het onderdeel onderhoud en instandhouding ); de marketing en promotie; de financiële resultaten (begrotingen en exploitatierekeningen). Met inachtneming van verbetervoorstellen op (eventueel) gesignaleerde knelpunten wordt dit onderdeel afgesloten met een realistische meerjaren exploitatiebegroting voor zwembad t Willaer. Integrale rapportage De resultaten van de beschreven werkzaamheden worden op overzichtelijke wijze gepresenteerd in een rapportage. De sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen worden benoemd (SWOT-analyse) en er wordt een realistisch toekomstperspectief geschetst op de onderdelen onderhoud en instandhouding, beheer en organisatie en de exploitatie van zwembad t Willaer. Een conceptversie van de rapportage wordt besproken met de opdrachtgever waarna de definitieve rapportage wordt aangeboden. 1 Met het oog op mogelijke energiebesparende maatregelen in t Willaer wordt reeds een quick scan uitgevoerd. Indien beschikbaar worden de uitkomsten van deze quick scan betrokken bij het door ons voorgestelde onderzoek.

5 5 Zakelijke afspraken Namens Synarchis treedt René Komduur op als projectleider/adviseur en als contactpersoon voor de gemeente. In overleg met de opdrachtgever wordt een projectgroep ingericht waarin de resultaten van het onderzoek worden besproken en vastgesteld. De totale doorlooptijd van het onderzoek bedraagt 2 tot 3 maanden. Na opdrachtverstrekking zullen wij in overleg met u de planning verder concretiseren. In het volgende overzicht is de tijdbesteding en budgettering voor de verschillende werkzaamheden weergegeven. werkzaamheden uren tarief budget - onderhoud en instandhouding (opstellen meerjaren onderhoudsplan) beheer en organisatie (inclusief interviews) exploitatie integrale rapportage overleg en afstemming totaal budget: Op basis van een uurtarief van 125,- en een tijdsbesteding van in totaal 76 uur bedragen de totale onderzoekskosten 9.500,-. De genoemde bedragen zijn exclusief BTW, maar inclusief alle overige kosten waaronder reis- en verblijfkosten. Synarchis factureert maandelijks achteraf op basis van werkelijk bestede uren. Wij werken met vaste prijzen. Op basis van de verstrekte opdrachtformulering kunnen wij de geoffreerde werkzaamheden uitvoeren in de geplande tijd en tegen de hier geoffreerde kosten. Mochten zich toch onvoorziene omstandigheden voordoen die een aanpassing van het budget noodzakelijk maken, dan zal onmiddellijk na constatering overlegd worden met de opdrachtgever, ten einde tot een redelijke oplossing te komen. Het geoffreerde bedrag zal derhalve niet worden overschreden zonder uitdrukkelijke toestemming van de opdrachtgever. Op deze offerte is De Nieuwe Regeling (DNR) 2005 van toepassing, waarin de rechtsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer wordt bepaald. Afronding Wij hebben met plezier voldaan aan uw offerteverzoek. Wij hopen dat uit deze offerte blijkt dat we zeer gemotiveerd zijn om het door ons gepresenteerde plan van aanpak samen met u uit te voeren. We zien uit naar een prettige en constructieve samenwerking! Indien u met ons voorstel akkoord gaat, ontvangen wij graag een opdrachtbevestiging of een ondertekend exemplaar van deze offerte bij wijze van opdrachtbevestiging retour.

6 6 Met vriendelijke groet, Synarchis Voor akkoord: R.J.C. Komduur.. Gemeente Scherpenzeel

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0 Gemeente Breda t.a.v. mevrouw J de Bruijn Postbus 90156 4800 RH BREDA Breda, 9 juli 2007 Betreft : Referentie: Offerte ontwerpfase websites GemeenteBreda002 Geachte mevrouw De Bruijn, Met plezier sturen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00533741 Onderwerp Exploitatie het Run 2018 Portefeuillehouder Wethouder K. van Bokhoven Datum raadsvergadering 20 februari 2018 Samenvatting Op 7 november 2017 is de situatie aangaande Stichting

Nadere informatie

Green-Consultant - info@green-consultant.nl - Tel. 06-51861495 Triodos Bank NL17TRIO0254755585 - KvK 58024565 - BTW nummer NL070503849B01 1

Green-Consultant - info@green-consultant.nl - Tel. 06-51861495 Triodos Bank NL17TRIO0254755585 - KvK 58024565 - BTW nummer NL070503849B01 1 Bestemd voor: Klant t.a.v. de heer GoedOpWeg 27 3331 LA Rommeldam Digitale offerte Nummer: Datum: Betreft: CO 2 -Footprint & CO 2 -Reductie Geldigheid: Baarn, 24-08-2014 Geachte heer Klant, Met veel plezier

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

Betreft: Opdrachtbevestiging inzet bij Opdrachtgever B.V.

Betreft: Opdrachtbevestiging inzet bij Opdrachtgever B.V. Opdrachtgever B.V. t.a.v. de heer Postbus 1234 1234 AA Amsterdam Wezer Finance & Consulting Financial Management Advisory Catharina van Renneslaan 44 1187 HB Amstelveen T +31 (0)6 48 48 92 58 E mail :

Nadere informatie

EPA maatwerkadvies en energielabelling bestaande vrije sector woningen.

EPA maatwerkadvies en energielabelling bestaande vrije sector woningen. 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp EPA maatwerkadvies en energielabelling bestaande vrije sector woningen. Samenvatting Eén van de actiepunten uit BEN 2040 is het is ondersteuning

Nadere informatie

Het betrekken van lokale partijen bij opdrachten. Synarchis adviesgroep Meer kansen voor lokale partijen?!

Het betrekken van lokale partijen bij opdrachten. Synarchis adviesgroep Meer kansen voor lokale partijen?! Het betrekken van lokale partijen bij opdrachten Kansen voor lokale partijen Kwaliteit en kunde staat voorop: kansen voor lokale partijen?! Als Synarchis gevraagd wordt een aanbestedingsprocedure te begeleiden

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 16-12-2008 Onderwerp: Administratieve organisatie zwembaden de Waterwijck en Vollenhove Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: 1.De

Nadere informatie

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.]

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.] Organisatiestructuur van de Vereniging van Eigenaars. 1. Inleiding. De organisatiestructuur van een Vereniging van Eigenaars [VvE] is veelal bepalend voor het goed functioneren van een VVE. Of er nu 10,

Nadere informatie

Onderzoeksplan doeltreffendheid en doelmatigheid 2018

Onderzoeksplan doeltreffendheid en doelmatigheid 2018 splan doeltreffendheid en doelmatigheid 2018 Gemeente Groningen Oktober 2017-1 - 1. Algemeen Op grond van artikel 213a Gemeentewet moet ons college periodiek onderzoek doen naar de doelmatigheid en doeltreffendheid

Nadere informatie

Raamwerk offerte. Voorblad

Raamwerk offerte. Voorblad Raamwerk offerte Opmerking vooraf: het raamwerk bevat de offerteonderdelen voor een commerciële opdracht. Niet alle onderdelen zullen bij jouw opdracht aan de orde zijn. Voorblad Naam klant Onderwerp offerte

Nadere informatie

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2016, nummer 16/956;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2016, nummer 16/956; Gewijzigd exemplaar RIS. 8027 (was RIS.7993) De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2016, nummer 16/956; gelet op het bepaalde in de Gemeentewet,

Nadere informatie

Bij het opstellen van de exploitatiedoorrekening zijn de onderstaande uitgangspunten gehanteerd.

Bij het opstellen van de exploitatiedoorrekening zijn de onderstaande uitgangspunten gehanteerd. Memo nummer 1 aan H. Nouwens Sportbedriijf Oosterhout van P. Zuurbier Oranjewoud datum 27 april 2011 project Exploitatie opzet zwembad Oosterhout projectnummer 238250 betreft Doorrekening exploitatie nieuw

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Aanbieding dienstverlening en migratie

Aanbieding dienstverlening en migratie Aanbieding dienstverlening en migratie Aan [Naam organisatie] t.a.v. [Naam contactpersoon] Betreft: Datum: Inrichten en implementeren registratiesysteem Qsuite en migreren gegevens MezzoRegistratie [Datum]

Nadere informatie

offerte RUD Utrecht t.a.v. Maarten Oderkerk Archimedeslaan BA Utrecht Utrecht, 1 juni 2016

offerte RUD Utrecht t.a.v. Maarten Oderkerk Archimedeslaan BA Utrecht Utrecht, 1 juni 2016 RUD Utrecht t.a.v. Maarten Oderkerk Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht offerte KvK Utrecht 301 945 81 TRIODOS BANK NL87TRIO0781508460 BIC: TRIONL2U BTW-nummer NL 8133.65.879.B.01 Utrecht, 1 juni 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur)

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur) Vergadering: 7 juni 2012 Agendanummer: 10 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595 447792 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.G. Komduur) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING De raad van de gemeente Middelburg; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Middelburg; gelet op artikel

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3 van de

Nadere informatie

Zoals afgesproken stuur ik u hierbij de offerte voor de Kandidatenwijzer Stadsdeelcommissies.

Zoals afgesproken stuur ik u hierbij de offerte voor de Kandidatenwijzer Stadsdeelcommissies. Gemeente Amsterdam Bestuur en Organisatie t.a.v. Menno Roest Postbus 2602 1000 CPAmsterdam Datum: 29 december 2017 Kenmerk: O17.F2.2.06/JG Contactpersoon: Jochum de Graaf E-mail: j.degraaf@prodemos.nl

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo

Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden 08-06-2016 S/16/AGV Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels. 2. Definities

Nadere informatie

Managementsamenvatting rapport Zwemmen in Leusden

Managementsamenvatting rapport Zwemmen in Leusden Managementsamenvatting rapport Zwemmen in Leusden Door de huidige staat van de installaties van zwembad Octopus loopt de gemeente Leusden voor het komende decennium grote risico s van extra kosten van

Nadere informatie

Deelplan IC Treasury 2014. Gemeente Lingewaard

Deelplan IC Treasury 2014. Gemeente Lingewaard Deelplan IC Treasury 2014 Gemeente Lingewaard 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Structureel / incidenteel 3 3. Opdrachtgever 3 4. Opdrachtnemer 3 5. Relevante wet- en regelgeving 3 6. Rapportage 4 7.

Nadere informatie

Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus

Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus Datum Behandeld door Telefoonnummer 5 augustus 2010 033 253 94 39 Kenmerk Onderwerp E-mail Financiering t.n.v. uw VVE Geachte heer/mevrouw Van Beugen, Vandaag hebben wij met u gesproken over de noodzakelijke

Nadere informatie

Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden S/16/AGV. 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels.

Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden S/16/AGV. 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels. Onderwerp Datum Kenmerk Algemene Voorwaarden 01-04-2018 S/16/AGV Algemene voorwaarden van Swadon bv, gevestigd te Venlo en Gasselternijveen 1. Inleiding Onze adviseurs houden zich aan professionele gedragsregels.

Nadere informatie

3. het basissubsidiebedrag voor 2018 eenmalig te verhogen met C ,--, zodat het

3. het basissubsidiebedrag voor 2018 eenmalig te verhogen met C ,--, zodat het RAADSVOORSTEL Aan de gemeenteraad. Agendapunt: Datum: 7 19 december 2017 Onderwerp Financiële stukken stichting zwembad "Den Inkel" en subsidieovereenkomst 2018 case: 17001805 programma/paragraaf: sport,

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Verzelfstandiging zwembad De Blinkerd

Verzelfstandiging zwembad De Blinkerd AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 26 oktober 2016 Registratienummer: TB16.5971763 Agendapunt: 7 Onderwerp: Verzelfstandiging zwembad De Blinkerd Voorstel: I. kennisnemen van het Bedrijfsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d.

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d. RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener d.d. 2-4-2015 Reeds gestelde kaders Raad d.d. Korte inhoud/samenvatting Het college heeft een toekomstvisie voor het zwembad De Marke

Nadere informatie

Menukaart. Naar een verbeterde efficiency en effectiviteit van de binnensport en zwembaden van SSL. Definitief

Menukaart. Naar een verbeterde efficiency en effectiviteit van de binnensport en zwembaden van SSL. Definitief Menukaart Naar een verbeterde efficiency en effectiviteit van de binnensport en zwembaden van SSL Definitief Grontmij Nederland B.V. Houten, 2 maart 2012 Verantwoording Titel : Menukaart Naar een verbeterde

Nadere informatie

Rappel. Reg.no. Bijgaand zend ik u twee ondertekende exemplaren van de Productovereenkomst Educatie 2014.

Rappel. Reg.no. Bijgaand zend ik u twee ondertekende exemplaren van de Productovereenkomst Educatie 2014. KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Rappel Ai 2 0 DEC. 2013 Reg.no Cl.no Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. Mw. M. Noë Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den IJssel Rotterdam, 16 december 2013 Ref:

Nadere informatie

De drie geheimen voor een succesvolle aanbesteding

De drie geheimen voor een succesvolle aanbesteding De drie geheimen voor een succesvolle aanbesteding Aanleiding Aanbesteden lijkt risicovol Als u de krantenkoppen hiernaast leest leest dan lijkt aanbesteden risicovol. Niet alleen voor marktpartijen, maar

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith

Aanvraag formulier Subsidie regeling Dorpsraad Lith Aanvraag formulier Subsidie regeling Versie: 2011-03 Pagina 2 van 6 Geachte heer/mevrouw, Na aanleiding van uw aanvraag om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten voor een evenement sturen

Nadere informatie

Regeling noodfonds studenten

Regeling noodfonds studenten Regeling noodfonds studenten Hogeschool VHL Afdeling Beleid DATUM augustus 2015 AUTEUR Fetsje Hijlkema Decoskenmerk: 2015-198 VERSIE 1.0 Citeertitel Regeling noodfonds studenten Datum inwerkingtreding

Nadere informatie

1 Reikwijdte van de werkzaamheden van PwC/ kosten werkzaamheden

1 Reikwijdte van de werkzaamheden van PwC/ kosten werkzaamheden Vertrouwelijk Gemeente Dalfsen t.a.v. de heer J. Westenenk Postbus 35 7720 AA Dalfsen PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V. Zuiderzeelaan 53 8017 JV Zwolle Postbus 513 8000 AM Zwolle Telefoon

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

OFFERTEVOORSTEL. Energieadviezen woningen particuliere verhuurders

OFFERTEVOORSTEL. Energieadviezen woningen particuliere verhuurders OFFERTEVOORSTEL Energieadviezen woningen particuliere verhuurders OFFERTEVOORSTEL VOOR ENERGIEADVIEZEN WONINGEN PARTICULIERE VERHUURDERS T.a.v. Leden van Vastgoed Belang de Jonge Milieu Advies, 27 oktober

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Gemeentewet 2. Algemene wet bestuursrecht 3. Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Datum 02-05-2017 Naam en telefoon Mark Megens Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Aanleiding

Nadere informatie

Nieuw zwemaccommodatiebeleid gemeente Gouda. Januari 2008

Nieuw zwemaccommodatiebeleid gemeente Gouda. Januari 2008 Nieuw zwemaccommodatiebeleid gemeente Gouda Januari 2008 Historie proces Juni 2005 opdracht verstrekt nav OF Sport Informatieavond raad 11 januari 2006 Informatieavond raad 8 mei 2006 Tussenrapportage

Nadere informatie

Een haalbaarheidsstudie

Een haalbaarheidsstudie Ondersteuning van nieuwbouw of renovatie van zwembaden; Een haalbaarheidsstudie André Timmerman en Janneke Rijksen Ontwikkelingen Verdergaande privatisering Burgerparticipatie Clustering Samenwerkingen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1

contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1 DATUM UW BRIEF VAN UW KF.NMERK ONS KENMERK t H API?, 2010 RKc/u 1 00 2 9 90 contactpersoon L.A. Demmendaal DOORKIESNUMMER 088 974 31 35 E-MAiuDREs i.demnnendaai@wshd.ni AANTAL BI3LAGEN 1 INGEKOMEN NR.

Nadere informatie

Gebouwen beheerplan

Gebouwen beheerplan Gebouwen beheerplan 2015-2018 Afdeling Grondgebied Team Bouwen 4 november 2015 Inhoud 1. Inleiding en samenvatting blz. 3 1.1 Inleiding blz. 3 1.2 Samenvatting blz. 3 2. Onderhoudsbeleid/ Uitgangspunten

Nadere informatie

Samenvatting projectplan Versterking bevolkingszorg

Samenvatting projectplan Versterking bevolkingszorg Aanleiding en projectdoelstellingen Aanleiding In 2011 werd door de (toenmalige) portefeuillehouder Bevolkingszorg in het DB Veiligheidsberaad geconstateerd dat de nog te vrijblijvend door de gemeenten

Nadere informatie

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Na 26 jaar, op fundamenten van 48 jaar oud, nadert Zwem- en golfslagbad Aquarena het einde van haar economische

Nadere informatie

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Algemeen Doelstelling In dit controleprotocol staat waaraan de accountant zich moet houden bij de accountantscontrole.

Nadere informatie

Pagina. De Minister van Economische Zaken De heer H.G.J. Kamp Postbus EK 'S-GRAVENHAGE. Den Haag,

Pagina. De Minister van Economische Zaken De heer H.G.J. Kamp Postbus EK 'S-GRAVENHAGE. Den Haag, De Minister van Economische Zaken De heer H.G.J. Kamp Postbus 20401 2500 EK 'S-GRAVENHAGE Den Haag, Uw kenmerk: Ons kenmerk: ACM/DE/2017/205229 Contactpersoon: [vertouwelijk] Onderwerp: 17.0309.01 Advies

Nadere informatie

<naam kantoor en vennoten invullen> Corporate Finance Support B.V. te Rhenen/Veenendaal.

<naam kantoor en vennoten invullen> Corporate Finance Support B.V. te Rhenen/Veenendaal. Strijdlust Advocaten T.a.v. de heer/mevrouw Straat en nummer Postcode en plaats Rhenen/Veenendaal, [..] Betreft: Doorverwijzerscode met Corporate Finance Support B.V. Geachte heer/mevrouw.., In verband

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer: 245277

Raadsvoorstel Nummer: 245277 Raadsvoorstel Nummer: 245277 Datum: 31 maart 2015 Hoort bij collegeadvies nummer: 246415 Datum raadsvergadering: 21 mei 2015 Portefeuillehouder: A. Dragt Onderwerp Toekomst zwembad Octopus Voorgesteld

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 282625 De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Aan de raad, 1. Beslispunten 1. instemmen met het naar voren halen van extra (noodzakelijke)

Nadere informatie

2.2 Het feitelijk beginnen met het uitvoeren van de overeenkomst geldt zijdens opdrachtgever als aanvaarding van deze algemene voorwaarden.

2.2 Het feitelijk beginnen met het uitvoeren van de overeenkomst geldt zijdens opdrachtgever als aanvaarding van deze algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN Intelgration B.V., gevestigd te 1343AE Almere, Wielewaallaan 10, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 30163962. 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden worden

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst. Besluit van de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank van 1 december 2014, houdende de bekendmaking van de beleidsregels over het onthouden van goedkeuring aan een zorgovereenkomst wegens strijd

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit 15-1. Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit 15-1. Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp 1410150 Verstrekken geldlening aan gemeenschapshuis De Rots Samenvatting In de commissievergadering van 18 november 13 heeft de commissie

Nadere informatie

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over de verantwoording, dan kunt u altijd contact opnemen met de projectleider van StuwKR8.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over de verantwoording, dan kunt u altijd contact opnemen met de projectleider van StuwKR8. Verantwoording Na afloop van het dient u verantwoording af te leggen aan StuwKR8. Indien uw betrekking heeft op een heel kalenderjaar mag u ook voor 1 april in het jaar erop een inhoudelijk en financieel

Nadere informatie

Beleidskader Welzijnsvoorzieningen Gemeente Montferland

Beleidskader Welzijnsvoorzieningen Gemeente Montferland Beleidskader Welzijnsvoorzieningen Gemeente Montferland 8- Staf/22-06-2018/18b0013026 1. Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 31 maart 2016 een lijst vastgesteld waarop enkele

Nadere informatie

plan van aanpak BMC opstellen verbeterplan doelmatigheid primair proces jeugdhulpverlening in Overijssel

plan van aanpak BMC opstellen verbeterplan doelmatigheid primair proces jeugdhulpverlening in Overijssel Kenmerk PS/2003/789 Vervolg Quick Scan jeugdzorg Overijssel: plan van aanpak BMC opstellen verbeterplan doelmatigheid primair proces jeugdhulpverlening in Overijssel en plan van aanpak BMC voor opstellen

Nadere informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u de heer C.P.J. Kroon altijd benaderen (zie contactgegevens hierboven).

Voor nadere inlichtingen kunt u de heer C.P.J. Kroon altijd benaderen (zie contactgegevens hierboven). Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Klantenservice Zakelijke Markt Post/retouradres Postbus 9046, 7300 GH Apeldoorn Gemeente Afdeling Vastgoed T.a.v. mevrouw K. Koppelaar Postbus 101 3230 AC oneigenlijk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Opvragen certificatieregeling VGO-keur: www.vgokeur.nl

Opvragen certificatieregeling VGO-keur: www.vgokeur.nl Certificatieregeling VGO-keur Informatiewijzer 2015 Wat is de certificatieregeling VGO-keur? De certificatieregeling VGO-Keur bestaat sinds 2006 en is bedoeld om bedrijven zich te laten onderscheiden die

Nadere informatie

besluit van de gemeenteraad

besluit van de gemeenteraad besluit van de gemeenteraad voorstelnummer iz-nummer 3 onderwerp Verordening op de rekenkamer Gouda De raad van de gemeente Gouda; gelezen het voorstel van het presidium van 2 januari 2007 nr 3; gehoord

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, leveranties en overeenkomsten en overige verbintenissen, waaronder

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Expertisebureaus

Aanvullende voorwaarden Expertisebureaus Aanvullende voorwaarden Expertisebureaus 8 april 2013 Aanvullende voorwaarden bij samenwerking tussen de Stichting Salvage en Expertisebureaus Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend

Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend NOTITIE PROJECT CO 2 -Servicepunt ONDERWERP Gemeentelijke subsidie DATUM 4 januari 2010 STATUS Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend 1 Inleiding Meerdere Noord-Hollandse gemeenten en Amsterdamse

Nadere informatie

REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014

REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014 REGIONAAL ECONOMISCH ACTIEPROGRAMMA 2014 Versie: 6 december 2013 Pagina 1 van 6 Regionaal Economisch Actieprogramma 2014. Artikel 1. Begripsbepalingen. In deze regeling en de daarop berustende bepalingen

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording.

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording. Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording Aan de gemeenteraad van Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV

Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV Algemene Voorwaarden voor opdrachten aan Bureau Integriteit BV 1. Inleiding Onze adviseurs en onderzoekers houden zich aan professionele gedragsregels van de beroepsorganisaties waaronder zij vallen. Deze

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen Subsidievoorwaarden 1. Algemeen 1.1. De aanvraag wordt ingediend door een organisatie die behoort tot de sector Sport en die zijn jaarlijkse afdracht aan Samen Presteren heeft betaald dan wel een organisatie

Nadere informatie

Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I. Aan de gemeenteraad. Roden, 10 april 2013. Bask*

Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I. Aan de gemeenteraad. Roden, 10 april 2013. Bask* Aan de gemeenteraad Roden, 10 april 2013 G E M E E N T E t N O O R D E N V E L D Agendapunt: 6.2/17042013 Documentor.: RV12.0825 Raad d.d. I Bask* Onderwerp Experiment "Met de post Peize naar de brandweer

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn

Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van de subsidie en het onderhoud van het zwembad Dol-fijn Datum 30 mei 2006 Verantwoordelijk portefeuillehouder : de heer J. Luijendijk

Nadere informatie

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4922934 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILPUNT Wij

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0035 Rv. nr..: 10.0035 B&W-besluit d.d.: 16-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0194 Naam programma +onderdeel: Programma 8 Sport, cultuur en recreatie. Onderwerp: Uitvoeringsbesluit nieuwbouw

Nadere informatie

Opdrachtverlening extern onderzoek naar de governance Stedelijk Museum

Opdrachtverlening extern onderzoek naar de governance Stedelijk Museum Opdrachtverlening extern onderzoek naar de governance Stedelijk Museum Overwegingen - Tegen de achtergrond van de gerezen discussie over een gebrek aan transparantie over nevenfuncties en de wijze waarop

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 voor Financieel Advies 2.0 Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van Hubrien Meijaard. Mijn belangrijkste doel is om

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-4-2016 Nummer voorstel: 2016/35 Voor raadsvergadering d.d.: 31-05-2016 Agendapunt: 11 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Aantal Eenheid Type aansluiting Prijs in Euro Totaal 1 ST Elektriciteitsaansluiting 3 x 25 Ampère, maximaal 17 kva, inclusief 25 meter aansluitkabel

Aantal Eenheid Type aansluiting Prijs in Euro Totaal 1 ST Elektriciteitsaansluiting 3 x 25 Ampère, maximaal 17 kva, inclusief 25 meter aansluitkabel retouradres: Postbus 49, 3000 AA Rotterdam HH van Delfland Dhr. P.N. van Mullem Postbus 3061 2601 DB DELFT Stedin Netbeheer B.V. Servicecenter Midoffice Kleinverbruik Blaak 8 3011 TA Rotterdam Tel 088

Nadere informatie

De raad der gemeente Putten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016, nr. 436839; besluit:

De raad der gemeente Putten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016, nr. 436839; besluit: Raadsvergadering 7 april 2016 Zaaknummer 436791 Agendapunt 9 Documentnummer *436848* De raad der gemeente Putten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016, nr. 436839; besluit:

Nadere informatie

Offerte voor. Gemeente AA en Hunze

Offerte voor. Gemeente AA en Hunze ~~q lz ijn Aa en Hun Ze 5tzchtinl1 Offerte voor Gemeente AA en Hunze "mantelzorgers in Beeld" fase 1: Q-meting van activiteiten CPM Offerte Mantelzorgers in Beeld fase 1: a-meting centraal punt mantelzorg

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 voor Financieel Advies 2.0 Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van Hubrien Meijaard. Mijn belangrijkste doel is om

Nadere informatie

VANBERKELADVIESGROEP. Versie 1-2013 OVEREENKOMST OPDRACHT HYPOTHEKEN

VANBERKELADVIESGROEP. Versie 1-2013 OVEREENKOMST OPDRACHT HYPOTHEKEN VANBERKELADVIESGROEP Versie 1-2013 OVEREENKOMST OPDRACHT HYPOTHEKEN Naam : Adres : Postcode / Woonplaats : Opdrachtbevestiging Plaats : Datum : Betreft : Hypotheekadvies en/of -bemiddeling Geachte heer

Nadere informatie

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, - 1 - Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 3 augustus 2012, nr. JOZ/378065, houdende regels voor het verstrekken van aanvullende bekostiging ten behoeve van het stimuleren

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - uitwerkingsbesluit nadere regels Wmo opvang en beschermd wonen gemeente Heerlen 2015, tweede wijziging

Gemeente Heerlen - uitwerkingsbesluit nadere regels Wmo opvang en beschermd wonen gemeente Heerlen 2015, tweede wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 100479 28 oktober 2015 Gemeente Heerlen - uitwerkingsbesluit nadere regels Wmo opvang en beschermd wonen gemeente Heerlen 2015, tweede wijziging

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1.

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1. a 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente De Bilt T.a.v. Wethouder mevrouw A.E. Brommersma Postbus AH BILTHOVEN

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente De Bilt T.a.v. Wethouder mevrouw A.E. Brommersma Postbus AH BILTHOVEN College van Burgemeester en Wethouders Gemeente De Bilt T.a.v. Wethouder mevrouw A.E. Brommersma Postbus 300 3720 AH BILTHOVEN Maartensdijk, 9 november 2016 Onderwerp: Inzet Overschotten Sociaal Domein

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Beleidsregels Compensatieregeling Schoonmaakondersteuning WMO

Beleidsregels Compensatieregeling Schoonmaakondersteuning WMO Beleidsregels Compensatieregeling Schoonmaakondersteuning WMO Inleiding Door omstandigheden kan zich de situatie voordoen dat het inkomen van een belanghebbende niet (volledig) toereikend is ter voorziening

Nadere informatie

Kenmerk: V-CON Datum: 08 mei 2017 Behandeld door: Roel Selen

Kenmerk: V-CON Datum: 08 mei 2017 Behandeld door: Roel Selen Gemeente Oss Dhr. R. Kraus Postbus 5 5340 BA Oss Kenmerk: V-CON-17029309 Datum: 08 mei 2017 Behandeld door: Roel Selen E-mail: r.selen@ggdgmv.nl Onderwerp: Offerte GGD gezondheidskundige beoordeling stamlijn

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Reglement bezwaar en beroep

Reglement bezwaar en beroep Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 17 juni 2013, versie 1 Dit reglement fungeert als het in de statuten aangehaalde Reglement Bezwaar- en Beroepsprocedures Register Preventieassistenten.

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

ONDERHOUDSPLAN Zwembad t Willaer Gemeente Scherpenzeel

ONDERHOUDSPLAN Zwembad t Willaer Gemeente Scherpenzeel ONDERHOUDSPLAN Zwembad t Willaer Gemeente Scherpenzeel Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam T. 0184 616544 www.synarchis.nl info@synarchis.nl Inhoudsopgave pagina: Inleiding 1 Inventarisatie 2 Accommodatie

Nadere informatie

SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie

SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie Algemene leveringsvoorwaarden 2008/2009 SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie Kvk 09187392 Btw NL 022656170B01 1. Toepasselijkheid 1.1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie