Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs"

Transcriptie

1 1 Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs Met voorliggend document willen we alle aspecten van de functie van leraar in de evaluatie betrekken. Met deze brede evaluatie willen we de betrokken leraar 1 een zo duidelijk mogelijk beeld geven over zijn functioneren in de school. Deze mogelijke evaluatiecriteria zijn opgesteld op basis van het raamkader van functiebeschrijving zoals weergegeven in de Mededeling M-VVKSO Er worden binnen de scholengemeenschap best afspraken gemaakt over deze criteria zodat personeelsleden op een gelijkgerichte manier worden geëvalueerd. De evaluatiecriteria worden onderhandeld met de leden van het OCSG en deze criteria worden bij een protocol van akkoord ook opgenomen in het evaluatiereglement. Per evaluatiecriterium wordt een aantal richtvragen ter inspiratie meegegeven. We beklemtonen hierbij dat er steeds een duidelijke link moet zijn met de functiebeschrijving en dat de in de functiebeschrijving opgenomen concretiseringen ook in de evaluatie moeten terug te vinden zijn. Sterker nog: er kunnen in de evaluatie geen domeinen opgenomen worden die niet in de functiebeschrijving werden vermeld. Het is geenszins de bedoeling bij elk evaluatiecriterium een beoordeling (tussentijdse conclusie) te geven en de eindconclusie in het evaluatieverslag te laten bepalen door de som van afzonderlijke voldoendes en onvoldoendes bij elk evaluatiecriterium. In het evaluatieverslag wordt bij de gehanteerde evaluatiecriteria een motivering neergeschreven. De eindconclusie voldoende of onvoldoende wordt pas op het eind uitgesproken op basis van het gehele functioneren van het betrokken personeelslid. We adviseren om alleen de evaluatiecriteria zelf in het evaluatiereglement op te nemen en niet alle mogelijke richtvragen. Dit document is bovendien géén evaluatieverslag en mag dan ook zo niet gebruikt worden. Deel 1: de geïntegreerde lerarenopdracht 1. Planning en voorbereiding van de lessen EVALUATIECRITERIUM: LESVOORBEREIDINGEN / LESDOCUMENTEN Worden de lessen schriftelijk voorbereid? Is de agenda steeds vooraf ingevuld? Worden de noodzakelijke documenten ordelijk en zorgvuldig ingevuld? Worden er realistische lesdoelstellingen geformuleerd? Wordt er nagedacht over kernvragen, didactische hulpmiddelen, bordschema s Doet de leraar aan zelfreflectie en wordt de lesvoorbereiding bijgestuurd? EVALUATIECRITERIUM: LEERPLANNEN / JAARPLANNEN / EINDTERMEN Wordt er gebruik gemaakt van een uitgeschreven jaarplan? Wordt het jaarplan tijdig ingediend? Wordt het leerplan gevolgd of laat de leraar zich leiden door het handboek? Is het leerplan voldoende gekend? Wordt het bereiken van de eindtermen nagestreefd? Is er aandacht voor vakoverschrijdende eindtermen? 1 We gebruiken in de tekst enkel de hij-vorm. Hij, zijn en leraar staan evenzeer voor zij, haar en lerares.

2 2 2. Het lesgeven zelf EVALUATIECRITERIUM: KLASMANAGEMENT Komt de leraar steeds op tijd in zijn les? Kent de leraar de leerlingen bij naam? Wordt er gepast gereageerd op storend gedrag? Worden er duidelijke eisen gesteld? Doet de leraar inspanningen om een sfeer van respect en vertrouwen te creëren? Heeft de leraar de klas in de hand? EVALUATIECRITERIUM: VAKKENNIS Worden er inhoudelijke fouten gemaakt? Heeft de leraar voldoende achtergrondkennis? Is de leraar enthousiast over zijn vak? EVALUATIECRITERIUM: WERKVORMEN / DIDACTISCHE HULPMIDDELEN Wordt er gevarieerd in werkvormen? Staat de leraar open voor nieuwe didactische werkvormen? Worden de didactische hulpmiddelen op een efficiënte manier gebruikt? Voelt de leraar zich medeverantwoordelijk voor het didactisch materiaal? EVALUATIECRITERIUM: TAAL Gebruikt de leraar een verzorgde taal? Is de leraar verstaanbaar? Eist de leraar van de leerlingen een correct taalgebruik? EVALUATIECRITERIUM: VEILIGHEID / INFRASTRUCTUUR Worden de veiligheidsvoorschriften gevolgd? Heeft de leraar aandacht voor de veiligheid van de leerlingen? Draagt de leraar zorg voor de infrastructuur? 3. De klaseigen leerlingenbegeleiding EVALUATIECRITERIUM: OMGANG / ATTITUDES Is de leraar spontaan en hartelijk in de omgang? Is er een goed evenwicht tussen hartelijk en streng? Is de leefhouding van de leraar een voorbeeld voor de leerlingen? Heeft de leraar aandacht voor de leer- en leefhoudingen van de leerlingen?

3 3 EVALUATIECRITERIUM: ZORG / LEREN LEREN / LEERLINGENDOSSIER Worden de afspraken over leerlingen met gedrags-, leer-, psychosociale en gezondheidsproblemen opgevolgd? Heeft de leraar geduld met de leerlingen? Heeft de leraar aandacht voor remediëring? Heeft de leraar aandacht voor de kwetsbare leerlingen? Kent hij hun noden? Heeft de leraar aandacht voor cultuurverschillen, verschillende leerstijlen Heeft de leraar aandacht voor correcte leerlingennotities? Worden er tips gegeven betreffende leren leren? Wordt het leerlingendossier correct aangevuld? Behandelt de leraar de vertrouwelijke informatie op een correcte manier? 4. De evaluatie van de leerlingen EVALUATIECRITERIUM: FREQUENTIE / FEEDBACK Wordt er geregeld geëvalueerd? Worden de resultaten op tijd en volgens de afspraken ingediend? Worden de evaluatiedocumenten (tijdig) terug gegeven aan de leerlingen? Wordt er klassikale feedback gegeven? Wordt er extra oefeningenmateriaal gegeven als ondersteuning en remediëring? Wordt er rekening gehouden met de taakbelasting bij de leerlingen? EVALUATIECRITERIUM: FORMULERING / NORMEN Worden de vragen duidelijk en ondubbelzinnig geformuleerd? Zijn de evaluaties in overeenstemming met de leerinhouden en aangepast aan de doelgroep? Hanteert de leraar een correcte verhouding tussen kennis, vaardigheden, inzicht, attitudes? Worden de taalzwakke leerlingen ondersteund bij het lezen/begrijpen van de vraagstelling? Wordt niet alleen het product, maar ook het proces geëvalueerd? Ziet de leraar het totaalbeeld van de leerling of wordt alleen op het eigen vak gefocust? 5. De nascholing EVALUATIECRITERIUM: AANBOD / DOCUMENTEN Worden de aanvraag-, inschrijvingsformulieren en evaluatiedocumenten nauwkeurig ingevuld? Worden de aanvraag-, inschrijvingsformulieren en evaluatiedocumenten op tijd afgegeven? Neemt de leraar zelf initiatief om nascholing(en) te volgen? Volgt de leraar onderwijsvernieuwingen kritisch op? EVALUATIECRITERIUM: VERWERKING Worden de resultaten van een nascholing uitgewisseld en besproken met de collega s? Worden nieuwe ideeën van een nascholing in de lessen geïmplementeerd?

4 4 6. Het overleg en de samenwerking met de directie, collega s, ouders, het CLB EVALUATIECRITERIUM: OMGANG MET DIRECTIE / COLLEGA S Handelt de leraar loyaal en respectvol ten opzichte van de collega s en de directie? Is de leraar aanspreekbaar en collegiaal? Komt de leraar de afspraken van de vakgroep, de klassenraad, het CLB na? Neemt de leraar vlot deel aan gesprekken? Heeft de leraar respect voor het werk van het onderhoudspersoneel? Is de leraar bezorgd om een aangenaam werkklimaat? EVALUATIECRITERIUM: OMGANG MET OUDERS Maakt de leraar tijd vrij voor gesprekken met ouders? Blijft de leraar ook rustig bij moeilijke gesprekken? Handelt de leraar respectvol ten opzichte van de ouders? Deel 2: de instellingsgebonden opdrachten EVALUATIECRITERIUM: BELEIDSONDERSTEUNENDE OPDRACHTEN (mentor, graadcoördinator, ICT-coördinator ) Houdt het personeelslid zich aan de afspraken en de deontologische code zoals overeengekomen in de respectievelijke functiebeschrijvingen (mentor, graadcoördinator, ICTcoördinator )? Stelt het personeelslid zich blijvend loyaal op ten opzichte van de school en verloopt de samenwerking op een collegiale en ondersteunende manier? EVALUATIECRITERIUM: NIET-BELEIDSONDERSTEUNENDE OPDRACHTEN (klassenleraar, werkgroepen, toezicht ) Houdt de leraar zich aan de afspraken zoals die in de schoolinterne documenten zijn opgenomen (vademecum, visieteksten, intranet )? Heeft de leraar aandacht voor een correct taalgebruik, respectvolle omgang? Voert de leraar de toezichten stipt uit? Treedt de leraar gepast op? Werkt de leraar op een collegiale manier samen met de andere personeelsleden? Is de leraar kwaliteitsvol aanwezig (interesse voor de leerlingen, aanspreekbaar )?

5 5 Deel 3: de instellingsspecifieke doelstellingen EVALUATIECRITERIUM: OPVOEDINGSPROJECT / EVANGELISCHE BEWOGENHEID Leeft de leraar de waarden van het opvoedingsproject voor? Durft de leraar getuigen vanuit de waarden van het opvoedingsproject? Werkt de leraar mee aan pastorale activiteiten van de school? Leeft de leraar christelijke waarden voor? EVALUATIECRITERIUM: SCHOOLREGLEMENT Gaat de leraar zelf correct om met regels binnen de school? Maakt de leraar tijd vrij om met de leerlingen regels in dialoog te bespreken? EVALUATIECRITERIUM: ENGAGEMENT Doet de leraar spontaan mee aan schoolactiviteiten? Is de leraar spontaan aanwezig op infodagen, openschooldagen, schoolfeesten? Neemt de leraar zelf initiatief? Deel 4: de persoons- en ontwikkelingsgerichte doelstellingen EVALUATIECRITERIUM: WERK- EN AANDACHTSPUNTEN Houdt de leraar rekening met de werk- en aandachtspunten uit vorige functioneringsgesprekken? Tracht de leraar zijn functioneren te verbeteren naar aanleiding van de opmerkingen uit een vorig evaluatiegesprek?

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR 1 FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR Naam personeelslid: School en instellingsnummer: Scholengemeenschap: Schoolbestuur: Eerste evaluator: Tweede evaluator: Functiebeschrijvingen, functioneringsgesprekken

Nadere informatie

FUNCTIONERING/(ZELF)EVALUATIE 1

FUNCTIONERING/(ZELF)EVALUATIE 1 DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF-)EVALUATIEGESPREK * Inleiding Beste collega s-leerkrachten, Dit document kan dienen als achtergrond en inspiratiebron bij: - een functioneringsgesprek

Nadere informatie

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK 1 SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK Inleiding Vanaf 1 september 2007 is het werken met individuele functiebeschrijvingen in het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING TECHNISCH ADVISEUR-COÖRDINATOR

FUNCTIEBESCHRIJVING TECHNISCH ADVISEUR-COÖRDINATOR FUNCTIEBESCHRIJVING TECHNISCH ADVISEUR-COÖRDINATOR Naam personeelslid: School en instellingsnummer: Scholengemeenschap: Schoolbestuur: Eerste evaluator: Tweede evaluator: DEEL 1: ALGEMEEN GEDEELTE Functiebeschrijvingen,

Nadere informatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT Datum: 2007-03-01 Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie 1 Functiebeschrijving 1.1 Tekst van

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding in dialoog

Loopbaanbegeleiding in dialoog Loopbaanbegeleiding in dialoog Colloquium Mechelen-Brussel 29 november 2018 Marc Keppens Els Goeminne Dienst Personeel Katholiek Onderwijs Vlaanderen Wat als? er een nieuwe eerste evaluator wordt aangesteld

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

Plaats voor logo school DOSSIER FU CTIEBESCHRIJVI G FU CTIO ERI GSGESPREKKE EVALUATIE. Definitieve versie 6 mei 2008-1 -

Plaats voor logo school DOSSIER FU CTIEBESCHRIJVI G FU CTIO ERI GSGESPREKKE EVALUATIE. Definitieve versie 6 mei 2008-1 - Plaats voor logo school DOSSIER FU CTIEBESCHRIJVI G FU CTIO ERI GSGESPREKKE EVALUATIE Definitieve versie 6 mei 2008-1 - I HOUD Hoofdstuk 1 : Stappenplan voor OCSG: Criteria... 3 Hoofdstuk 2 : Evaluatiereglement...

Nadere informatie

Dossier. Functiebeschrijving Functioneringsgesprekken Evaluatie. Opgesteld 6 mei 2008 Aangepast 14 december 2012

Dossier. Functiebeschrijving Functioneringsgesprekken Evaluatie. Opgesteld 6 mei 2008 Aangepast 14 december 2012 Dossier Functiebeschrijving Functioneringsgesprekken Evaluatie Opgesteld 6 mei 2008 Aangepast 14 december 2012 KSG De Heide Brugstraat 14 3550 HEUSDEN-ZOLDER tel. 011 45 61 35 secretariaat@ksg-deheide.be

Nadere informatie

Vacature voor het ambt van technisch adviseur garage/mechanica (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Hoboken

Vacature voor het ambt van technisch adviseur garage/mechanica (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Hoboken Vacature voor het ambt van technisch adviseur garage/mechanica (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Hoboken Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor het ambt van technisch adviseur

Nadere informatie

Vacature voor het ambt van administratief directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht

Vacature voor het ambt van administratief directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht Vacature voor het ambt van administratief directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor het ambt van administratief directeur in de Don Bosco

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING MENTOR-COACH

FUNCTIEBESCHRIJVING MENTOR-COACH FUNCTIEBESCHRIJVING MENTOR-COACH SCHOOL: NAAM: De functiebeschrijving van 'mentor-coach' kadert in het individuele gedeelte (instellingsgebonden taken) van de functiebeschrijving van 'leraar'. Deze functiebeschrijving

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR NIET- CONFESSIONELE ZEDENLEER

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR NIET- CONFESSIONELE ZEDENLEER FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR NIET- CONFESSIONELE ZEDENLEER School: Instellingsnummer: Inrichtende macht: Nummer Scholengemeenschap: Scholengemeenschap: IDENTIFICATIE Naam personeelslid

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen - Inleiding

Functiebeschrijvingen - Inleiding Functiebeschrijvingen - Inleiding Elke functiebeschrijving van directielid, leraar, opvoeder, administratief personeel, technisch adviseur,.. vertrekt van: - de opdrachtverklaring van het katholiek onderwijs

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR Naam personeelslid: School en instellingsnummer: Scholengemeenschap: Schoolbestuur: Evaluator(en): DEEL 1: ALGEMEEN GEDEELTE Functiebeschrijvingen, functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep mode

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep mode Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep mode In kolom 1 vind je 68 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep mode. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in kolom 2 aan welke items je reeds

Nadere informatie

DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK

DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK DOCUMENT TER VOORBEREIDING VAN EEN FUNCTIONERINGS-/(ZELF)-EVALUATIEGESPREK * Inleiding Beste collega s van het ondersteunend personeel, Dit document kan dienen als achtergrond en inspiratiebron bij: -

Nadere informatie

PEDAGOGISCH DIRECTEUR LAGERE SCHOOL

PEDAGOGISCH DIRECTEUR LAGERE SCHOOL Oud-Heverlee, 27 juni 2016 Vacature pedagogisch directeur lager onderwijs Don Bosco Groot-Bijgaarden Wij delen u mee dat met ingang van 1 september 2016 een ambt van pedagogisch directeur lager onderwijs

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Nederlands

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Nederlands Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Nederlands In kolom 1 vind je 66 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep Nederlands. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in kolom 2 aan met

Nadere informatie

WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR Geachte stagementor, vakmentor(en)

WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR Geachte stagementor, vakmentor(en) WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR 2018-2019 Geachte stagementor, vakmentor(en) Het traject werkplekleren bestaat uit een differentiatiestage (3 weken in semester 1 05/11/2018 t.e.m. 23/11/2018)

Nadere informatie

Vacature voltijdse OPVOEDER vanaf 1 september 2016 in het Sint-Jozefsinstituut van Ternat

Vacature voltijdse OPVOEDER vanaf 1 september 2016 in het Sint-Jozefsinstituut van Ternat Vacature voltijdse OPVOEDER vanaf 1 september 2016 in het Sint-Jozefsinstituut van Ternat Voor ons secretariaatsteam zijn we op zoek naar een opvoeder met een diploma professionele bachelor. Het betreft

Nadere informatie

BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR

BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR Opleidingsinstelling Adres Telefoon fax BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR Identificatie Naam student/cursist: Opleidingsonderdeel/module: Stageplaats: Vakmentoren: naam en contactgegevens Periode: O

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep technologische opvoeding.

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep technologische opvoeding. Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep technologische opvoeding. In kolom 1 vind je 61 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep TO. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in kolom 2 aan

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep muzikale opvoeding

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep muzikale opvoeding Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep muzikale opvoeding In kolom 1 vind je 69 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep muzikale opvoeding. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in

Nadere informatie

Aanwerving Internaatsopvoeder

Aanwerving Internaatsopvoeder v.z.w. Don Bosco Internaten François Gaystraat 129 1150 Sint-Pieters-Woluwe 02 771 21 00 02 772 15 82 internaten@donbosco.be Aanwerving Internaatsopvoeder in het Don Bosco Internaat Guldendallaan 90 1150

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica In kolom 1 vind je 69 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep geschiedenis/esthetica. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën.

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Moderne Vreemde Talen

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Moderne Vreemde Talen Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep Moderne Vreemde Talen In kolom 1 vind je 49 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep MVT (Frans, Engels, Duits). Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën.

Nadere informatie

Vacature voor het ambt van pedagogisch adjunct-directeur (M/V) in Don Bosco Zwijnaarde

Vacature voor het ambt van pedagogisch adjunct-directeur (M/V) in Don Bosco Zwijnaarde Vacature voor het ambt van pedagogisch adjunct-directeur (M/V) in Don Bosco Zwijnaarde Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor het ambt van pedagogisch adjunct-directeur in Don Bosco Zwijnaarde,

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakgroep techniek.

Mogelijke opdrachten voor een vakgroep techniek. Mogelijke opdrachten voor een vakgroep techniek. In kolom 1 vind je 61 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep Techniek. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in kolom 2 aan welke items

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep geschiedenis en/of esthetica In kolom 1 vind je 69 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep geschiedenis/esthetica. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën.

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Graadnaam administratief medewerker Sector Burger- en Welzijnszaken Funtienaam begeleidster BKO Dienst BKO

Functiebeschrijving. Graadnaam administratief medewerker Sector Burger- en Welzijnszaken Funtienaam begeleidster BKO Dienst BKO Functiebeschrijving Functie Graadnaam administratief medewerker Sector Burger- en Welzijnszaken Funtienaam begeleidster BKO Dienst BKO Functionele loopbaan C1 C3 Code IZ/BKO/2008/01 Doel van de entiteit

Nadere informatie

ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN. 5 kernteams

ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN. 5 kernteams ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN 5 kernteams 1. Evalueren van leerlingen 2.Vakgroepwerking 3. Actief leren 5. Taalbeleid en GOK Kernteams 4. Digitale didactiek 1. EVALUATIE EEN GENUANCEERD VERHAAL

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep informatica

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep informatica Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep informatica In kolom 1 vind je 66 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep informatica. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën. Duid in kolom 2 aan welke

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

Vacature voor het ambt van algemeen directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht

Vacature voor het ambt van algemeen directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht Vacature voor het ambt van algemeen directeur (M/V) in de Don Bosco campus te Haacht Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor het ambt van algemeen directeur in de Don Bosco campus, Stationsstraat

Nadere informatie

Documenten van de leraar

Documenten van de leraar DIOCESANE PEDAGOGISCHE BEGELEIDINGSDIENST BISDOM BRUGGE Documenten van de leraar SECUNDAIR ONDERWIJS Tijdens je opleiding tot leraar werd je geïnformeerd over o.a. de leerplannen die voor je vak(gebied)

Nadere informatie

Ontwerp van type aanvangsbegeleidingsplan voor het onthaal, de begeleiding en de vorming van nieuwe leraren op de school

Ontwerp van type aanvangsbegeleidingsplan voor het onthaal, de begeleiding en de vorming van nieuwe leraren op de school Ontwerp van type aanvangsbegeleidingsplan voor het onthaal, de begeleiding en de vorming van nieuwe leraren op de school Aankomst van nieuwe leerkracht Einde augustus ACTIVITEITEN Ontvangst en onthaal

Nadere informatie

INDIVIDUELE FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR

INDIVIDUELE FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR INDIVIDUELE FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN LERAAR Naam: Voornaam: School: Instellingsnummer: Schoolbestuur: vzw Katholiek Onderwijs De Pelgrim Eerste evaluator: Tweede evaluator: Kader Deze individuele

Nadere informatie

Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Sint-Denijs-Westrem

Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Sint-Denijs-Westrem Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in het Don Bosco Technisch Instituut te Sint-Denijs-Westrem Met ingang van 1 september 2013 is er een vacature voor een ambt van technisch

Nadere informatie

* schrappen wat niet past

* schrappen wat niet past SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING LESEVALUATIEDOCUMENT Gelieve deze tabel in te vullen Naam cursist (lio /stagiair*): Naam vakmentor /stagebegeleider /liobegeleider*: Naam Stageschool/Lioschool*: Graad en leerjaar:

Nadere informatie

De competenties die prioritair aan bod komen tijdens dit opleidingsonderdeel zijn:

De competenties die prioritair aan bod komen tijdens dit opleidingsonderdeel zijn: Specifieke lerarenopleiding C ECTS-fiche opleidingsonderdeel vakdidactische oefeningen 2 Code: 10375 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Studietijd: 120 à 150 uur Deliberatie: mogelijk Vrijstelling:

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches. ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6

Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches. ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Studietijd: 120 à 150 uur Deliberatie: mogelijk Vrijstelling: niet

Nadere informatie

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel

Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel School Naam personeelslid Zelfreflectieformulier ondersteunend personeel PERSOONLIJKE STELLINGEN 1 voor ONDERSTEUNEND PERSONEEL ter voorbereiding van een FUNCTIONERINGSGESPREK 2. I Enkele richtlijnen en

Nadere informatie

AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR

AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR Naam student:... Onderwijsvakken:... Stageschool:... Vakmentor(en):... Praktijkbegeleider UCLL:... Datum:... Samengevat: Kwaliteiten en

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep economie en handelsvakken

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep economie en handelsvakken Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep economie en handelsvakken In kolom 1 vind je 70 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep economie en handelsvakken. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën.

Nadere informatie

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO!

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO! FUNCTIONEREN EVALUEREN CLB van het GO! Procedure goedgekeurd dd. 12.11.2007 INLEIDING De Raad van de Directeurs van de CLB van het GO! (RADI) heeft gezamenlijk functiebeschrijvingen ontwikkeld (werkgroep

Nadere informatie

Oud-Heverlee, 13 maart Vacature technisch adviseur elektriciteit. Geachte

Oud-Heverlee, 13 maart Vacature technisch adviseur elektriciteit. Geachte Vacature technisch adviseur elektriciteit Oud-Heverlee, 13 maart 2016 Geachte Wij delen u mee dat met ingang van 1 september 2016 een ambt van technisch adviseur (TA) elektriciteit in het Don Bocso Technisch

Nadere informatie

Functiebeschrijving leraar

Functiebeschrijving leraar Functiebeschrijving leraar Deze functiebeschrijving is een aanvulling op het geldende arbeidsreglement en het algemeen reglement van de personeelsleden van het Katholiek Onderwijs. Deze functiebeschrijving

Nadere informatie

kempelscan P2-fase Studentversie

kempelscan P2-fase Studentversie kempelscan P2-fase Studentversie Pedagogische competentie Kern 2.1 Pedagogisch competent Pedagogisch handelen Je draagt bij aan een veilige leef- en leeromgeving in de groep O M V G Je bent consistent

Nadere informatie

De beginnende leerkracht in het basisonderwijs

De beginnende leerkracht in het basisonderwijs De beginnende leerkracht in het basisonderwijs 1. Hoe pak je de aanvangsbegeleiding aan? 1.1 De taken en de aanpak van de aanvangsbegeleiding werden opgesteld en/of besproken met alle personeelsleden die

Nadere informatie

Vacature voor het ambt van directeur (M/V) in het Don Boscocollege te Hechtel

Vacature voor het ambt van directeur (M/V) in het Don Boscocollege te Hechtel Vacature voor het ambt van directeur (M/V) in het Don Boscocollege te Hechtel Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor het ambt van directeur in het Don Boscocollege, Don Boscostraat 72,

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep personenzorg (component huishoudkunde)

Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep personenzorg (component huishoudkunde) Mogelijke opdrachten voor een vakwerkgroep personenzorg (component huishoudkunde) In kolom 1 vind je 71 items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep wiskunde. Ze zijn ingedeeld in 8 categorieën.

Nadere informatie

Oud-Heverlee, 7 juli 2017

Oud-Heverlee, 7 juli 2017 Oud-Heverlee, 7 juli 2017 Aan de directie en de personeelsleden van het Don Bosco Centrum voor Leren en Werken te Wilrijk Aan de directie en de personeelsleden van het Don Bosco Technisch Instituut te

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

Het DBOC verwacht van elke kandidaat een sollicitatiebrief vergezeld van een uitgebreid curriculum vitae en een motivering.

Het DBOC verwacht van elke kandidaat een sollicitatiebrief vergezeld van een uitgebreid curriculum vitae en een motivering. Oud-Heverlee, 18 april 2016 Vacature technisch adviseur coördinator Wij delen u mee dat met ingang van 1 september 2016 een ambt van technisch adviseur coördinator in het Don Bosco Technisch Instituut

Nadere informatie

kempelscan K1-fase Eerste semester

kempelscan K1-fase Eerste semester kempelscan K1-fase Eerste semester Kempelscan K1-fase eerste semester 1/6 Didactische competentie Kern 3.1 Didactisch competent Adaptief omgaan met leerlijnen De student bereidt systematisch lessen/leeractiviteiten

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs B = Basisfunctie (voor elk personeelslid) S = Specifieke functie binnen de opdracht (slechts voor bepaalde

Nadere informatie

Documenten van de leraar

Documenten van de leraar KATHOLIEK ONDERWIJS VLAANDEREN REGIO WEST-VLAANDEREN SECUNDAIR ONDERWIJS Documenten van de leraar Tijdens je opleiding tot leraar werd je geïnformeerd over o.a. de leerplannen die voor je vak(gebied) bestaan,

Nadere informatie

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK 1 SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK Inleiding Vanaf 1 september 2007 is het werken met individuele functiebeschrijvingen in het

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO Instelling: BuLO Klim-op instellingsnummer 25841 naam:.. adres:.. stamboeknummer:. opdrachtbreuk:.. vastbenoemd:. eerste indiensttreding eerste indiensttreding binnen

Nadere informatie

Functie en competentieprofiel HULPKOK

Functie en competentieprofiel HULPKOK Functie en competentieprofiel HULPKOK 1. Situering van de functie Functietitel Dienst Niveau Functionele loopbaan Evaluator Hulpkok Woonzorgcentrum D D1 D2 D3 kok procesbewaker 1. Positionering in het

Nadere informatie

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 Interpersoonlijke competentie Kern 1.2 Inter-persoonlijk competent Communiceren in de groep De student heeft zicht op het eigen communicatief gedrag in de klas

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Directeur

FUNCTIEBESCHRIJVING: Directeur FUNCTIEBESCHRIJVING: Directeur School: Schoolbestuur: Instellingsnummer: Scholengemeenschap: Nummer scholengemeenschap: Personeelslid: Eerste evaluator: Tweede evaluator: Ambt: directeur Bijkomende gegevens:

Nadere informatie

Gemeentelijke Lagere School Jongslag

Gemeentelijke Lagere School Jongslag Gemeentelijke Lagere School Jongslag Betreft: Ons pedagogisch project Een pedagogisch project is een opvoedingsproject. Bij het opstellen ervan moet je niet over één nacht ijs gaan. Er wordt over nagedacht.

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (component verzorgende vakken)

Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (component verzorgende vakken) Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (component verzorgende vakken) De vakgroep kan bestaan uit : 1 leraren die vak geven vanuit dezelfde discipline (vb. gezondheidsopvoeding, verzorging,

Nadere informatie

Evaluatieformulieren

Evaluatieformulieren Evaluatieformulieren EVALUATIEFORMULIER 1 leidinggevenden niveau A, B en C 4 EVAFORM 1 1) collegialiteit 1. werkt samen (in team) aan de uitvoering van het gehele takenpakket van de organisatie, de dienst,

Nadere informatie

POP Martin van der Kevie

POP Martin van der Kevie Naam student: Martin van der Kevie Studentnr.: s1030766 Studiefase: leerjaar 1 Datum: 18 okt 2009 Interpersoonlijk competent Overzicht wat leerlingen bezig houdt dit kun je gebruiken tijdens de les. Verder

Nadere informatie

Wij gaan met plezier naar school.

Wij gaan met plezier naar school. www.schoolbranst.be Wij gaan met plezier naar school. 3...onze visie Onze school is een landelijk gelegen dorpsschool, een groene school, waar we leven in verbondenheid met de natuur en met elkaar en handelen

Nadere informatie

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 ECTS-FICHE MODULE Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 4 / / 19 augustus 2013 In zake, wonende te.., bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR Onderwijsinstelling :... Instellingsnummer :... Schoolbestuur :... Scholengemeenschap/consortium : SG BLOM Nummer scholengemeenschap : 121921 Het arbeidsreglement,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR BESTAANSREDEN VAN DE FUNCTIE Deze functiebeschrijving bevat de hoofdlijnen van de opdracht van een directielid SG PSOL en biedt een werkkader dat het directielid zal helpen

Nadere informatie

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Breekiezel 27, 3670 Meeuwen-Gruitrode Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Artikel 1: Wettelijk kader

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

ENGELS. Zijn er nog vragen?

ENGELS. Zijn er nog vragen? ENGELS Zijn er nog vragen? Als begeleider talen krijgen we dagelijks vragen en bedenkingen rond leerplannen, ondersteunende documenten, extra informatie over het vak, evaluatie, didactiek, zorg en taalpedagogiek.

Nadere informatie

Heikamperweg AZ Asten-Heusden

Heikamperweg AZ Asten-Heusden Heikamperweg 1 5725 AZ Asten-Heusden bbs.antonius@prodas.nl www.antonius-heusden.nl Beste geïnteresseerde in de kwaliteiten van BBS. Antonius, Kwalitatief en passend onderwijs verzorgen is een opdracht

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015 RESULTATEN Rapportage OBS de Klimop 2015 december 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (*)

Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (*) Mogelijke opdrachten voor de vakwerkgroep Personenzorg (*) In kolom 1 vind je verschillende items waaraan je eventueel kan werken in de vakgroep. Ze zijn ingedeeld in 9 categorieën. Duid in kolom 2 aan

Nadere informatie

Functiebeschrijving voor een directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Lede

Functiebeschrijving voor een directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Lede Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede Tel. 053 60 68 70 e-mail academie@gamw.lede.be URL: http://www.gamw.lede.be Functiebeschrijving voor een directeur van de Gemeentelijke Academie

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK BUITENGEWOON ONDERWIJS 1.1 Beginsituatiebepaling 1.1.1 H1. Gegevensverzameling 1.1.1.1 Ontwikkelingsschaal H1 Het multidisciplinaire team verzamelt geen of

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING orthopedagoog BuBaO

FUNCTIEBESCHRIJVING orthopedagoog BuBaO FUNCTIEBESCHRIJVING orthopedagoog BuBaO BuBaO School: Gemeentelijke BBO-school De Kim Schoolbestuur: Gemeentebestuur Deerlijk Instellingsnummer: 26674 Scholengemeenschap: Gemeentelijk onderwijs Kortrijk-Kooigem

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van BuSO Provinciaal Instituut Heynsdaele te Ronse

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van BuSO Provinciaal Instituut Heynsdaele te Ronse Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015 Analyse aantoonbaar beter onderwijs voor de Rossenberg Oudertevredenheidsonderzoek maart 015 Maeyke Wiggers, locatiedirecteur Rossenberg november 015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Ambities... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in Don Bosco Genk

Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in Don Bosco Genk Vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. (M/V) in Don Bosco Genk Met ingang van 1 september 2015 is er een vacature voor een ambt van technisch adviseur-coördinator a.i. in Don Bosco

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Directeur secundair onderwijs. De algemene afspraken werden op het Tussencomité onderhandeld - zie protocol dd.

Functiebeschrijving. Directeur secundair onderwijs. De algemene afspraken werden op het Tussencomité onderhandeld - zie protocol dd. Functiebeschrijving Directeur secundair onderwijs De algemene afspraken werden op het Tussencomité onderhandeld - zie protocol dd. 12 maart 2014 Instelling:.... Naam personeelslid:.... Inleiding Situering

Nadere informatie

Functiebeschrijving Adjunct- Directeur Secundair Onderwijs VL

Functiebeschrijving Adjunct- Directeur Secundair Onderwijs VL Provinciaal Technisch Instituut Roze 131 9900 EEKLO Functiebeschrijving Adjunct- Directeur Secundair Onderwijs VL Persoonlijke gegevens personeelslid Naam: Deze functiebeschrijving kadert binnen het pedagogisch

Nadere informatie

Oud-Heverlee, 6 maart Vacature technisch adviseur-coördinator

Oud-Heverlee, 6 maart Vacature technisch adviseur-coördinator Oud-Heverlee, 6 maart 2017 Vacature technisch adviseur-coördinator Wij delen u mee dat met ingang van 1 september 2017 een ambt van technisch adviseur-coördinator in het Don Bosco Technisch Instituut te

Nadere informatie

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 ALGEMENE INFORMATIE MODULE Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester

Nadere informatie

Engagementsverklaring

Engagementsverklaring Engagementsverklaring van de erkende instanties en vereniging van de levensbeschouwelijke vakken en de onderwijskoepels van het officieel onderwijs en het GO! met het oog op een versterking van de interlevensbeschouwelijke

Nadere informatie

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief FUNCTIEBESCHRIJVING: Begeleider binnenschoolse opvang 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Begeleider Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang E1-E3 administratief

Nadere informatie

Schoolspiegel. Synopsis schoolnaam. adres gemeente telefoon schoolnummer xxxx. organisatie Introrapport Versie 06.

Schoolspiegel. Synopsis schoolnaam. adres gemeente  telefoon schoolnummer xxxx. organisatie Introrapport Versie 06. Schoolspiegel Synopsis 4.08. schoolnaam adres gemeente email telefoon schoolnummer xxxx organisatie Introrapport Versie 06.08 blz / 8 . Inleiding In dit deel wordt een samenvatting gegeven van de analyse

Nadere informatie

ECTS-fiche. Specifieke lerarenopleiding Praktijk oriëntatie

ECTS-fiche. Specifieke lerarenopleiding Praktijk oriëntatie ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Specifieke lerarenopleiding Module Praktijk oriëntatie Code E1 Lestijden 40 Studiepunten 3 Ingeschatte totale 50 studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot NEEN

Nadere informatie

LERARENPLATFORM GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN Informatiebundel selectieprocedure

LERARENPLATFORM GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN Informatiebundel selectieprocedure Functiebeschrijving onderwijzer basisonderwijs 1. Doel van de functie LERARENPLATFORM GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN Informatiebundel selectieprocedure Bij het realiseren van onderstaande opdrachten, komt

Nadere informatie

Arbeidsbereidheid Is duaal leren voor de jongere een weloverwogen keuze? Is hij gemotiveerd om te leren op de werkvloer?

Arbeidsbereidheid Is duaal leren voor de jongere een weloverwogen keuze? Is hij gemotiveerd om te leren op de werkvloer? Oriënteren en screenen is nagaan in welke mate een leerling arbeidsbereid en arbeidsrijp is en hoe hij hierin nog kan groeien. Dit uit zich in een onderbouwd advies op de klassenraad. Arbeidsbereidheid

Nadere informatie

ACT PLAN CHECK KWALITEITSONTWIKKELING BINNEN VISO. Algemeen. Organisatie

ACT PLAN CHECK KWALITEITSONTWIKKELING BINNEN VISO. Algemeen. Organisatie KWALITEITSONTWIKKELING BINNEN VISO Algemeen Binnen VISO streven we kwaliteitsvol onderwijs na. Dit wil twee dingen zeggen: we willen dat onze leerlingen de wettelijk bepaalde eindtermen en leerplandoelstellingen

Nadere informatie

Scholengemeenschap SAS

Scholengemeenschap SAS Scholengemeenschap SAS FUNCTIEBESCHRIJVING PERSONEELSLID MET DE OPDRACHT VAN MENTOR School: Datum: Naam:... Opdrachtbreuk:... / 24 Datum Eerste indiensttreding Eerste indiensttreding binnen het schoolbestuur

Nadere informatie

SCHOOLEIGEN VISIE OP KWALITEITSVOLLE VAKGROEPWERKING

SCHOOLEIGEN VISIE OP KWALITEITSVOLLE VAKGROEPWERKING SCHOOLEIGEN VISIE OP KWALITEITSVOLLE VAKGROEPWERKING SCHOOLJAAR 2015-2016 1. Visie op kwaliteitsvolle vakgroepwerking Een school beschikt over voldoende beleidsvoerend vermogen als ze in staat is om zelfstandig

Nadere informatie

&lt.ci.ic.ic ~ri(crit11.1t1.t1.r ilil.t...tl

&lt.ci.ic.ic ~ri(crit11.1t1.t1.r ilil.t...tl &lt.ci.ic.ic ~ri(crit11.1t1.t1.r ilil.t...tl 1 0 + ++ Volgt het schoolboek het nieuwe leerplan en dus ook de vakgebonden eindtermen en ontwikkelingsdoelen die in de leerplannen werden opgenomen? Hierbijgaan

Nadere informatie