Nieuwsbrief. Welkom! Even voorstellen: De redactie. In dit nummer: Volg AV PEC op Twitter! Nr 1 - juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Welkom! Even voorstellen: De redactie. In dit nummer: Volg AV PEC op Twitter! Nr 1 - juni"

Transcriptie

1 Nr 1 - juni 2011 Nieuwsbrief In dit nummer: Welkom! Zwolse Halve Marathon Festival Trainingsmogelijkheden Pupil in het oog Blessure: springschenen En meer! Volg AV PEC op Twitter! avpec1910 Redactieleden gezocht! Welkom! Dit is de eerste digitale nieuwsbrief van AV PEC Deze nieuwsbrief is bedoeld voor alle leden en geïnteresseerden van de vereniging. Vele leden herinneren zich de Kleppe nog wel, die helaas niet meer verscheen nadat de redactie ermee stopte. Met deze nieuwsbrief hebben we een digitale vervanger. Een aantal enthousiaste leden heeft zich gemeld als redactielid om deze nieuwsbrief op poten te zetten. De nieuwsbrief zal ongeveer eens per twee maanden uitkomen. Uiteraard zijn tips en suggesties altijd welkom! Mail naar nieuwsbrief@avpec1910.nl. AV PEC 1910 is ook via Twitter te volgen: avpec1910. Veel leesplezier! Even voorstellen: De redactie De redactie bestaat nu uit vier leden. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste leden die zich bij ons willen aansluiten. De voorkeur gaat uit naar iemand van de baanatletiek. Interesse? Stuur even een mailtje naar nieuwsbrief@avpec1910.nl. Jeroen Driehuis (25 jaar) Ik ben lid sinds maart Ik ben prestatiegerichte loper en loop afstanden van 5 km tot en met de halve marathon. Waarom in de redactie? Omdat een nieuwsbrief een leuke manier is om zelf en voor anderen meer te weten te komen over de club. De redactie van deze nieuwsbrief zoekt nieuwe leden. Vind jij het leuk om mee te denken en een steentje bij te dragen? Mail dan naar nieuwsbrief@avpec1910.nl. V.l.n.r: Stefanie Jansen, Jan Willem Davidse, Jeroen Driehuis en Ellen Buysrogge Stefanie Jansen (27 jaar) Sinds februari 2010 ben ik lid van de vereniging. Ik loop bij de recreanten, afstanden van 5 km tot en met de halve marathon. Ik vind het erg leuk om teksten te schrijven, mede vanuit mijn communicatieachtergrond. Ook kan ik zo iets voor de club betekenen dus dat lijkt me een goede combi. Ik heb er zin in! Jan Willem Davidse (44 jaar) Ik ben lid van PEC sinds begin Mijn interesse ligt bij het langeafstandslopen tot en met de marathon. Het meewerken aan de nieuwsbrief lijkt me leuk, omdat ik op die manier wat meer voor de club kan betekenen, terwijl je toch je eigen tijd kunt blijven indelen. Ellen Buysrogge (27 jaar) Sinds september 2008 loop ik bij PEC bij de recreanten op woensdag. Momenteel train ik mee met de halve marathon clinic. Het spreekt me aan om iets voor de vereniging te doen, en door mijn affiniteit met schrijven lijkt het me een leuke uitdaging in de redactie plaats te nemen! Tips of suggesties voor de nieuwsbrief? Mail dan naar nieuwsbrief@avpec1910.nl.

2 Daar issie dan! Wij hebben er met zijn allen lang naar uitgekeken, maar vanaf nu heeft av PEC er ook één: een elektronische nieuwsbrief. Zoals zo vaak bleek de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Wij dachten destijds bij het verdwijnen van de Kleppe dat er zo maar even iets voor in de plaats kon komen. Dat bleek lastiger dan verwacht. De techniek schoot te kort en er was een gebrek aan menskracht in de redactie. Met dank aan verschillende mensen zijn deze startproblemen opgelost en gaan wij er van uit dat deze nieuwsbrief een nuttige en plezierige functie gaat vervullen binnen onze vereniging. Iedereen kan op deze manier de leden informeren over activiteiten, ervaringen en plannen. De commissies kunnen aangeven waar zij mee bezig zijn en eventueel oproepen doen. Het bestuur zal aan de leden bekend maken wat haar bezig houdt en waar zij zich op wil richten. Op die manier kunnen wij met elkaar zorgen dat de onderlinge betrokkenheid binnen onze vereniging op een (nog) hoger plan komt. Het nieuwe bestuur heeft inmiddels de taken en commissies ingedeeld en de bestuursleden werken zich in op de verschillende taakgebieden. Het overzicht kun je vinden op de site onder Organisatie/Bestuur. Daar staan ook de adressen en eventueel de telefoonnummers om met een bestuurslid in contact te komen. De bestuursleden vragen om zo gericht mogelijk te mailen naar het bestuurslid met de betreffende taak of commissie in portefeuille. Op die manier wordt de hoeveelheid algemene berichten ingeperkt en kan er ook gericht geantwoord worden. In de volgende nieuwsbrief komt er vanuit het bestuur een meer thematische bijdrage. De bestuursleden zullen deze rubriek roulerend verzorgen om te bevorderen dat het afwisselend en stimulerend blijft. Reacties en suggesties zien wij graag tegemoet. Communicatie is tenslotte niet alleen zenden maar ook ontvangen! Het bestuur is heel blij met dit extra communicatiemiddel. Laten wij er met zijn allen een succes van maken. Frens Luning, voorzitter Bevrijdingsvuur opgehaald Volgens de traditie heeft een delegatie hardlopers van AV PEC 1910 ook dit jaar weer het bevrijdingsvuur uit Wageningen opgehaald. Eindpunt was het podium van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Volgend jaar zal het de 30 e keer zijn dat onze vereniging dit onderneemt en hieraan zal dan ook speciale aandacht worden besteed.

3 Het Zwolse Halve Marathon Festival Nog een paar dagen en dan is het zover: het Zwolse Halve Marathon Festival. Op 18 juni gaan ongeveer 4500 deelnemers van start voor de 4 Engelse Mijlen en nog eens 4000 deelnemers voor de Halve Marathon. Alle AV PEC 1910 leden die van start zullen gaan hebben zich de afgelopen maanden in het zweet getraind om in ons eigen Zwolle deze sfeervolle wedstrijd te lopen. Met bijna 200 deelnemers waren ook de clinicgroepen goed gevuld met fanatieke hardlopers. Hieronder vertellen drie leden over hun deelname aan het Halve Marathon Festival en hun verwachtingen. Naam: Hellen de Vries Leeftijd: 32 jaar Afstand: 21.1 km Verwachte eindtijd: 1.28 Huidig PR: Verwachting/voorbereiding voor de wedstrijd: Ik heb eerlijk gezegd niet echt een vaste voorbereiding. Het duurt nu nog ongeveer 7 weken en ik wil in ieder geval nog één keer een lange duurloop doen van minimaal 20 km. Verder loop ik nog een aantal wedstrijden en wat kortere duurlopen. In de laatste week wil ik wat meer rust houden en dan hoop ik het goed te hebben voorbereid. Benieuwd hoe het deze lopers zal vergaan op 18 juni? Lees het in de volgende nieuwsbrief! Alle AV PEC 1910 lopers die van start gaan tijdens het Zwolse Halve Marathon Festival: heel veel succes gewenst! Naam: Marcel Diender Leeftijd: 40 Afstand: 21,1km Verwachte eindtijd: Onder de 1:40 Huidig PR: 1:42:01 Verwachting/voorbereiding voor de wedstrijd: Mijn PR staat op 1:42 en de rek leek er wel uit. Een half jaar geleden ben ik overgestapt van de Duurloopmethode naar de Souplessemethode. Door meer trainingen & meer trainingsvolume, maar minder intensiteit en minder LSD hebben mijn wedstrijdtijden een goede boost gekregen. Het gaat dan volgens mij niet per se om de methode, maar wel om de trainingsaanpak eens heel anders te doen en je lichaam uit de sleur te halen en eens goed wakker te schudden. Naam: Jeroen Tuin Leeftijd: 28 jaar Afstand: 4 EM Verwachte eindtijd: geen streeftijd Huidig PR: Verwachting/voorbereiding voor de wedstrijd: Na drie keer aan de start gestaan te hebben van de halve marathon vond ik het vorig jaar leuk om aan de 4 EM mee te doen. Vooral omdat het de afgelopen jaren tijdens de halve altijd erg warm was en ik geen warmweerloper ben. Ik heb me voorbereid door op woensdag in de clinicgroep van Peter en Joost te trainen volgends de zogenaamde souplessemethode. Op zaterdag train ik met de 4 EM clinicgroep van Robin. Voor dit jaar heb ik niet echt een streeftijd, ik wil gewoon lekker lopen! Voor mij is m n eindtijd namelijk erg afhankelijk van het weer en de drukte op het parcours.

4 Pupil in het oog Naam: Nesrin Boukattan Leeftijd: 11 jaar Hoe lang lid van PEC 1910: 3,5 jaar Leukste onderdeel: meter Waarom? Ik ben er goed in en heb veel medailles gewonnen. Ik train er hard voor. Leukste wedstrijd: De meter op de baan bij PEC 1910, wedstrijden of clubkampioenschappen. Bij deze afstand kan ik goed laten zien wat ik kan. Waarom atletiek: Ik moest een nieuwe sport kiezen en ik zag atletiek op tv. Je kunt veel verschillende dingen doen, en toen bleek ik ook goed te zijn. Ik ben vaak 1 e of 2 e geworden op de 1000 meter. Wat wil je later worden: Journalist of iets met atletiek. Nesrin Boukattan Iris Kilsdonk Iris Kilsdonk is als artsonderzoeker werkzaam op de afdeling radiologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In haar vorige baan op de Spoedeisende Hulp en tijdens haar afstudeerstage op de afdeling Sportgeneeskunde kwam zij veel in aanraking met sportblessures; in de PEC nieuwsbrieven zal ze de meest voorkomende atletiekblessures beschrijven. Als atleet is Iris hoogspringster bij av 23 in Amsterdam, maar tevens is ze al meer dan 20 jaar lid bij AV PEC 1910 en nog vaak in Zwolle op de baan te vinden. Scheenbeenklachten door Iris Kilsdonk De eerste blessure die aan bod komt is shin splints, ook wel scheenbeenvliesontsteking of springschenen. Het is een van de meest voorkomende blessures is bij hardlopers, waarbij er sprake is van een irritatie van het vlies dat rondom het bot van het scheenbeen zit. Dit begint met een vochtophoping, later kan het bot zelf ook aangedaan raken en in het ernstigste geval ontstaat er een klein breukje (stressfractuur). Wat is de oorzaak? De exacte medische oorzaak is nog onbekend, wel weten we dat het te maken heeft met herhaalde schokbelasting op het scheenbeenbot. Belangrijke risicofactoren zijn: te veel belasting: abrupte toename in trainingsomvang (kilometers of snelheid) te eenzijdige belasting: herhaalde bewegingen (heuveltraining/ sprongkrachttraining) harde ondergrond: lopen op de weg, maar ook het gebruik van spikes en versleten schoenen vallen hieronder onderbeenafwijkingen zoals standsafwijkingen van de voeten of een disbalans in spierkracht van voet- en kuitspieren Wat merk ik als atleet? Tijdens het trainen ontstaat een zeurende pijn laag in het onderbeen, meestal tegen de binnenzijde van het scheenbeen. In de beginfase is de pijn aanwezig tijdens het sporten en verdwijnt deze weer in rust. Als de blessure ernstiger wordt, neemt de pijn toe en kan deze ook in het dagelijks leven aanwezig zijn. Wat kan ik doen ter preventie en wat zijn de behandelopties? De enige twee preventiemogelijkheden om scheenbeenklachten te voorkomen, zijn steunzolen en een rustige trainingsopbouw. Daarnaast is het belangrijk om de schokbelasting tijdens het lopen en springen goed op te vangen. Denk hierbij aan goed dempend schoeisel en lopen op een zachte ondergrond, maar ook aan het trainen van kuit- en voetspieren. Als de blessure eenmaal is ontstaan is het belangrijk tijdig in te grijpen (dus al in de fase dat de pijn alleen tijdens trainingen aanwezig is!). Laat een fysiotherapeut of podoloog onderzoeken of er standsafwijkingen aan het onderbeen zijn die verholpen kunnen worden met een steunzool. Verminder de hoeveelheid en de eenzijdigheid van de trainingsbelasting. Als de klachten niet afnemen na een week of vier, of als de pijn heviger wordt en in rust voorkomt is het raadzaam je huisarts te raadplegen.

5 Ik heb het werpen van huis uit meegekregen Interview met David Kater David Kater is speerwerper bij de B1 junioren. Met zijn 15 jaar levert hij sinds enige tijd als speerwerper prestaties op nationaal niveau. Zijn meest recente prestaties waren op 20 april 54,54 meter, 26 mei 56,27 meter en zijn nieuwste PR is meter! Deze bijzondere prestaties verdienen zeker een plek in deze eerste elektronische nieuwsbrief. Hoe ben je in de atletiek verzeild geraakt? Toen ik ongeveer 8 jaar oud was, ging ik met een voetbalvriendje bij PEC kijken en was meteen enthousiast. Ik kwam bij de pupillen en daar wordt de atletiek spelenderwijs bijgebracht. Wat speerwerpen betreft: eerst is het balgooien, pas bij de junioren mag je speren gaan gebruiken, die dan afhankelijk van de categorie steeds zwaarder worden. Rino Spin zette in die tijd een trainingsgroepje speerwerpen op, en dat leek me leuk. Ik heb het werpen trouwens van huis uit meegekregen. Mijn vader is namelijk honkballer pitchergeweest en als jochie gooide ik vaak met hem ballen over en weer, met zo n speciale handschoen. Waar ligt je interesse op dit moment? Ik wil mijzelf in meerdere disciplines ontwikkelen. Mijn interesse ligt eigenlijk bij de meerkamp. Ik zie het niet zo zitten om voor een wedstrijd naar het buitenland te reizen om daar maar zes worpen te moeten doen Natuurlijk wil ik mezelf vooral met speerwerpen verbeteren, omdat dat nu heel goed gaat. Hoe vaak train je en waaruit bestaat de training? Ik train op dit moment vier of vijf keer per week. Rino Spin is mijn coach en traint mij nog altijd in het speerwerpen. Verder krijg ik krachttraining van Martin Simons en polsstokhoogspringen van Winfred Peters. Ik heb ook regelmatig regiotraining in Utrecht. Hier traint ook vaak Eliott Thijssen mee, 5-voudig Nederlands kampioen speerwerpen, die mij vaak uitstekende aanwijzingen geeft. Heb je wel eens blessures? Nee, nog nooit gehad. Ik bedrijf veel takken van de baanatletiek en dat is volgens mij, in combinatie met krachttraining, ook een manier om blessures te voorkomen, doordat je het lichaam op verschillende manieren traint. Hoe bereid je een wedstrijd voor? Ik zorg ervoor dat ik op tijd bij de baan ben om de omgeving te inspecteren. Staat er veel wind? Hoe staat de wind ten opzichte van het werpveld? Waar ligt de streep? Het gaat erom de situatie van tevoren goed te bekijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je voert nu de seizoensranglijst aan bij de B1-junioren. Heb je nog speciale doelen dit seizoen? Op dit moment doe ik aan veel wedstrijden mee, want ik wil zo goed mogelijk presteren op het NK begin juli. Ik hoop de limiet te gooien waardoor ik mag deelnemen aan het EYOF, het Europees Jeugd Olympisch Festival, in Turkije, eind juli. Dat zou natuurlijk schitterend zijn! Nog verdere doelen? Het Nederlands record ligt op 80,51 meter, dan komt er een hele tijd niets, en dan heb je het wereldrecord van Jan Zelezny, 98,48 meter, tja

6 Reacties & tips De redactie is erg benieuwd wat je van deze eerste digitale nieuwsbrief vindt. Laat het horen via Twitter of Heb je zelf input? Dan kun je dat ook altijd mailen naar bovengenoemd adres. De volgende editie verschijnt kort na de zomervakantie. Vrijwilligers gezocht! Vrijwilligers hebben we nog steeds nodig. Begin 2011 is er een nieuwe wervingsactie voor vrijwilligers binnen de vereniging van start gegaan. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij twee dagdelen per jaar inzet voor activiteiten. Om dit bij de leden bekend te maken is aan alle leden bij de stukken van de Algemene Ledenvergadering een aanmeldformulier meegestuurd. Aan alle leden/ouders/verzorgers is gevraagd om dit formulier in te vullen. Inmiddels heeft de vrijwilligerscommissie al een aantal aanmeldingen binnen, maar dit is zeker niet voldoende om de geplande activiteiten te bemensen. Bij deze nogmaals het verzoek om het formulier in te vullen. Je vindt het formulier op de website onder Vrijwilligers, maar ook in de kantine. Wij zien graag jullie ingevulde formulieren tegemoet. Rein Bosch en Sylvia Middendorp Vrijwilligerscommissie Oproep vrijwilligers: zondag 26 juni Zondag 26 juni wordt de derde competitiewedstrijd voor de seniorencompetitie gehouden door AV PEC Om alles goed te laten verlopen zijn er nog vele vrijwilligers nodig. Het zal voornamelijk gaan om ondersteunende taken bij de diverse atletiekonderdelen. Denk hier bijvoorbeeld aan lat opleggen bij hoogspringen, meten bij verspringen, kogels terugrollen en meten bij kogelstoten. Je wordt ingedeeld bij een ervaren jurylid. Natuurlijk zal er ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en heb je de kans om van dichtbij mooie atletiekprestaties mee te maken. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Marga Hilgers via Recreatief lopen op maandag of zaterdag Voor iedereen is wel bekend dat er op woensdagavond om 19:00 uur vanaf de atletiekbaan meerdere groepen de wijken en/of het buitengebied in gaan voor een looptraining. Minder bekend is dat deze trainingen ook op de maandagavond en zaterdagochtend mogelijk zijn. Op maandagavond is de training van tot uur in Zwolle-Zuid. De trainingen zijn zodanig opgebouwd dat zowel de snelle loper, de minder snelle en de (geoefende) starter aan zijn trekken komt. De startlocatie is Wijkcentrum Gerenlanden Munterkamp 75, 8014 DM Zwolle. Het vinden van het wijkcentrum is het eenvoudigst vanaf de parkeerplaats voor de C1000 Selleskamp, onder de doorgang te lopen en over het loopbruggetje. Als je dan doorloopt, loop je als het ware het wijkcentrum in. Er wordt voor het wijkcentrum verzameld. Er is geen kleedruimte. Eventuele jasjes en dergelijke die tijdens het lopen niet nodig zijn, kunnen in de auto van de trainer worden gedeponeerd. Op zaterdagmorgen wordt er om 09:30 uur vanaf de atletiekbaan gestart, waarbij twee niveaugroepen het buitengebied opzoeken voor een looptraining. Ook deze training is voor alle niveaus toegankelijk. Er zijn dus voor de recreatieve lopers ook trainingsmomenten buiten de woensdagavond, dus schroom niet en loop een keer met een andere training mee als dit beter uitkomt of als je wat extra's wilt doen!

Van de redactie. Drie leden kijken vooruit naar de Midwintermarathon in Apeldoorn en we kijken met twee atleten terug naar de Clubkampioenschappen.

Van de redactie. Drie leden kijken vooruit naar de Midwintermarathon in Apeldoorn en we kijken met twee atleten terug naar de Clubkampioenschappen. Nr 11 - Januari 2014 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: AVPEC Indoor Pupil in het oog Vooruitblik Midwintermarathon Apeldoorn Terugblik Clubkampioenschappen Kijkje bij de G-atleten Grote clubactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de redactie. Van het bestuur. In dit nummer: Sponsor Run2Day. Volgen? Nr 9 - juni 2013. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Van de redactie. Van het bestuur. In dit nummer: Sponsor Run2Day. Volgen? Nr 9 - juni 2013. In dit nummer: Nr 9 - juni 2013 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: Van het bestuur Pupil in het oog Vrijwilliger in het Zonnetje Terugblik Ekiden Wedstrijdverwachting Halve Marathon Blessure: lopersknie Interview

Nadere informatie

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Uitgave: 04 juni 2018 1 Inhoudsopgave 1. Categorie/leeftijd indeling Blz. 3 2. Trainingen Blz. 4 3. Wedstrijden Blz. 5 en 6 4. Kleding Blz. 7 en 8 5. Vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Een nieuw seizoen, nieuwe ambities. Nazomer. In dit nummer: Vooruitblik Indoor. Volgen? Nr 6 - september 2012.

Nieuwsbrief. Een nieuw seizoen, nieuwe ambities. Nazomer. In dit nummer: Vooruitblik Indoor. Volgen? Nr 6 - september 2012. Nr 6 - september 2012 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: Van het bestuur Terugblik halve marathon Vooruitblik Marathon Zwolle Pupil in het oog Vrijwilliger in het zonnetje Interview hoofdtrainer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de redactie. Van het bestuur. In dit nummer: Volgen? Nr 10 - September 2013. Vrouwenploeg promoveert naar eerste divisie

Nieuwsbrief. Van de redactie. Van het bestuur. In dit nummer: Volgen? Nr 10 - September 2013. Vrouwenploeg promoveert naar eerste divisie Nr 10 - September 2013 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: Van het bestuur Pupil in het oog Vrijwilliger in het Zonnetje Terugblik Halve Marathon Wedstrijdverwachting Clubkampioenschappen Interview

Nadere informatie

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013 VB-competitie ZuidWest-Nederland VB-competitie Zuidwest Nederland In 2010 is door een vijftal atletiekverenigingen het initiatief genomen om in Zuidwest Nederland een competitie op te starten voor VB-groepen.

Nadere informatie

Trainers. Informatie Technische trainers

Trainers. Informatie Technische trainers Trainers Informatie Technische trainers Onze trainers zijn allemaal opgeleid door de Atletiekunie. Ze verzorgen elke week de trainingen op basis van een jaarplan met groepsspecifieke doelen. Door het jaarplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie SPORTVERENIGING D.I.O Pagina 1 NIEUWSBRIEF Beste DIO Volleyballers, Het seizoen 2015/2016 zit er al weer op. We hebben een succesvol jaar gehad, met een aantal kampioensteams. De laatste trainingen zijn

Nadere informatie

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten Agenda Info-avond Jeugd Zomerseizoen 2013 Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Andere activiteiten 03/04/2013 De jeugdcommissie De jeugdcommissie - vacatures Wil je als ouder een handje

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Atletiek

Aanmeldingsformulier Atletiek Aanmeldingsformulier Atletiek Dit formulier invullen en uitprinten, ondertekenen en aan de trainer geven Achternaam: Roepnaam: M / V Voorletters: Geboortedatum: Lid per: E-mail adres: Straat + Huisnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De zomer komt eraan! In dit nummer: Vooruitblik Marathon 30 sept. Volgen? Nr 5 - juni 2012. In dit nummer:

Nieuwsbrief. De zomer komt eraan! In dit nummer: Vooruitblik Marathon 30 sept. Volgen? Nr 5 - juni 2012. In dit nummer: Nr 5 - juni 2012 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: Mogen wij je baas even spreken? Terugblik 5 en 10 EM Zwolle Zuid Pupil in het oog Vooruitblik Halve Marathon Festival Zwolle Interview Dineke

Nadere informatie

Hardlopen Veel voorkomende blessures en het voorkomen ervan

Hardlopen Veel voorkomende blessures en het voorkomen ervan BRENGT GEZONDHEID IN BEWEGING Hardlopen Veel voorkomende blessures en het voorkomen ervan In samenwerking met: Wie zijn wij? MERAS Fysiotherapie Jeroen Panhuizen - Sportfysiotherapeut Ruud Huijbregts -

Nadere informatie

Missie Accommodatie Leden

Missie Accommodatie Leden In deze brochure stelt Atletiek Maastricht zich aan u voor. Ook laten we u zien wat de mogelijkheden zijn om uw naam en betrokkenheid bij sport en samenleving uit te dragen. Samenwerken met sponsors geeft

Nadere informatie

Presentatie blessure preventie. John Klerkx

Presentatie blessure preventie. John Klerkx Presentatie blessure preventie John Klerkx Programma 1. Doel van de presentatie. 2. De meest voorkomende blessures. 3. Preventie (voorkomen blessures). 4. Geslacht, leeftijd, lichaamsbouw/ gezondheid.

Nadere informatie

Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD

Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD 2016-2017 Zaterdag 8 oktober start het winterseizoen met de 1 ste bostraining. De bostraining is vanaf de grote bosschuur vooraan in het Zandbos schuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: juni

Nieuwsbrief jeugd: juni Nieuwsbrief jeugd: juni Belangrijke data 8 juni jeugdwedstrijd Herenthout (Kempisch criterium) 21 juni Dwars door Oud-Turnhout 22 juni Kid s Athletics Vosselaar (ook voor kangoeroes) 29 juni PK voor benjamins,

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Lentekriebels. Een lente vol nieuwe plannen? In dit nummer: Vooruitblik. Volgen? Nr 4 - maart 2012. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Lentekriebels. Een lente vol nieuwe plannen? In dit nummer: Vooruitblik. Volgen? Nr 4 - maart 2012. In dit nummer: Nr 4 - maart 2012 Nieuwsbrief In dit nummer: In dit nummer: Van het bestuur Terugblik Midwinter marathon Mandjesdragers in het zonnetje Vooruitblik 5 en 10 EM Zwolle Zuid Interview Frens Luning Blessure:

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 5 nr 9, augustus 2016

Nieuwsbrief jaargang 5 nr 9, augustus 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 5 nr 9, augustus 2016 In dit nummer: WIFI Cliniclowns en Halve van Hoogland Herinnering: Clubkampioensschappen Doppenac-e WIFI in het clubhuis: hoort zegt het voort WiFi vrij beschikbaar

Nadere informatie

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle,

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Start van het nieuwe seizoen Nieuwsbrief 6 2015 Mijdrecht 20-08-2015 Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, Het Badminton seizoen 2015 2016 start weer op 27 augustus

Nadere informatie

Een blessure aan de binnenkant van het onderbeen

Een blessure aan de binnenkant van het onderbeen Een blessure aan de binnenkant van het onderbeen Dr. Fred Hartgens, sportarts Maastricht UMC+ Vakgroepen Epidemiologie en Chirurgie Sportmedisch Adviescentrum Maastricht TWEE CASUS Casus 1 De 36-jarige

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote clubactie Blessures Verdere informatie Contributie PAC & JEUGDATLETIEK 1 2 PAC & JEUGDATLETIEK

Nadere informatie

Beleidsplan (Para)Medische Commissie

Beleidsplan (Para)Medische Commissie Beleidsplan (Para)Medische Commissie Inleiding Groningen Atletiek is een sterke atletiekvereniging met circa 700 leden en een flink ambitieniveau. Groningen Atletiek wil een rol gaan spelen in top van

Nadere informatie

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse FEET4FEET Ontstaan van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Preventie van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Waarom dit onderzoek? De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016!

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016! -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari 2016 Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016! In deze nieuwsbrief veel nieuwtjes, data en wetenswaardigheden: 1. Nederlands Junioren

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015

NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015 NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Training week 1. Week 1

Training week 1. Week 1 Week 1 Om met een goede kans op succes te beginnen aan een 12-wekenplan voor een marathon in minder dan 4 uur, moet je in staat zijn om tijdens de eerste week toch ongeveer 4 te lopen. Deze week loop je

Nadere informatie

Over AV Gouda en het NK Masters. AV Gouda organiseert het Nederlands Kampioenschap Masters in de zomers van 2017, 2018 en 2019.

Over AV Gouda en het NK Masters. AV Gouda organiseert het Nederlands Kampioenschap Masters in de zomers van 2017, 2018 en 2019. Achtergrond AV Gouda organiseert het Nederlands Kampioenschap Masters in de zomers van 2017, 2018 en 2019. In 2015 heeft AV Gouda de atletiekbaan volledig gerenoveerd. Hierbij is een belangrijke uitbreiding

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners. Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:...

Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners. Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:... Inschrijfformulier Zaltbommel DutchRunners Naam :. M / V Adres :. Geboorte datum:... PC + woonplaats :. Tel:... Wie zijn de Zaltbommel DutchRunners: De Zaltbommel Dutchrunners is een loopgroep die in 2011

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

AVGM enquête Versie , opgemaakt door Patrick Bindels vanuit Excel database Herman Wester

AVGM enquête Versie , opgemaakt door Patrick Bindels vanuit Excel database Herman Wester AVGM enquête 2016 Versie 4-12-2016, opgemaakt door Patrick Bindels vanuit Excel database Herman Wester Vraag 1 Man/Vrouw, Vraag 2 leeftijd Vraag 3 Algemene noot: Omdat in de antwoorden de categorie anders

Nadere informatie

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *)

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *) Trainen voor De Zestig van Texel Hoe stel je zelf een trainingsschema op? Door Gerrit van Rotterdam (oud-bondscoach ultralange afstand) Deel 3 Trainingsmethoden Om de gewenste aanpassingen in het lichaam

Nadere informatie

Winterswijkseweg 17, 7152 BV, Eibergen

Winterswijkseweg 17, 7152 BV, Eibergen Nieuwsbrief juli 2017 Winterswijkseweg 17, 7152 BV, Eibergen 0545471806 Mizomeravondloop Volgende week woensdag 5 juli organiseren wij de jaarlijkse Midzomeravondloop. Dit is tevens de officieuze afsluiting

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 1 Seizoen Nummer 1 Seizoen 2015-2016 2015-2016-1 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 Overig nieuws 9 Digitale info 10 Voor de ouders

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong Nieuwsbrief Stuurgroep Jong IN DIT NUMMER Even voorstellen: Stuurgroep Jong Wat doet CNV onderwijs voor Jou? Op reis met Edukans Invallen Even wat anders! Nieuws: - Event 2014 - Netwerkbijeenkomsten Vacature

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN Atletiekvereniging Edam Aan de erkenning van clubrecords van Atletiekvereniging Edam (hierna te noemen : A.V. Edam) zijn de volgende regels verbonden.

Nadere informatie

pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote

pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten Clubactie Blessures Verdere informatie Contributie De Grote Inleiding voor je ouders Als uw kind lid wil worden

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

Zwemnieuws September 2018

Zwemnieuws September 2018 Zwemnieuws September 2018 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: startbijeenkomst, de start van het LAC-seizoen, Bas wint prestatiemedaille LAC, afscheid van vrijwilligers, oproep voor

Nadere informatie

Richtlijnen clubrecords AV DJA

Richtlijnen clubrecords AV DJA Richtlijnen clubrecords AV DJA 1. Gebruikte afkortingen en definities AU Atletiekunie AV DJA Atletiekvereniging De Jonge Athleet IAAF International Association of Atletics Federation WMA World Masters

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 1. Benoeming De ATV Venray-Recordcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De bezetting wordt aangesteld door de WOC. De duur van de benoeming is voor

Nadere informatie

nieuwsbrief november 2013

nieuwsbrief november 2013 nieuwsbrief november 2013 ALVAST VOOR JE AGENDA 18 november 2013-1e keer start maandagochtend trainingen 30 minuten eerder-voortaan 9:00 uur 20 november 2013 - thema avond (leden) 23 november 2013 - start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Kudelstaart, 31 mei 2012, Beste STG VZOD leden, Het is weer zover! De ijsbanen maken zich alweer op voor het seizoen 2012-2013. Ook wij treffen onze

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

ONZE VERENIGING. De vereniging biedt al haar leden de mogelijkheid om onder deskundige (bege-)leiding de atletiek, trim- en wandelsport te beoefenen.

ONZE VERENIGING. De vereniging biedt al haar leden de mogelijkheid om onder deskundige (bege-)leiding de atletiek, trim- en wandelsport te beoefenen. SPONSORBROCHURE ONZE VERENIGING Atletiekvereniging Rijssen is dé baan- en wegatletiekvereniging van Rijssen. Onze vereniging is opgericht in 1985. Wij zijn dus een relatief nog jonge vereniging. De AV

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 20 JEUGD Mei 2016 1. Gezocht: trainers 2. Jurycursus 3. Kids Run 4. Mini s en C 5. Verslag oudertraining 6. Hoera! 7. Verslag pupillencompetitie AV Zaanland 8. Evening games

Nadere informatie

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving Week 1 Om in een periode van 12 weken het totale trainingsvolume te kunnen opbouwen naar ongeveer per week, moet je in staat zijn om tijdens de eerste trainingsweek ongeveer 7 te verwerken. Hoewel het

Nadere informatie

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen Zuid-West Nederland In 2010 is door een aantal atletiekverenigingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 In deze nieuwsbrief lees je alles over de Spiridon activiteiten die de komende weken op het programma staan. Daarnaast praten we je bij over de laatste ontwikkelingen binnen de

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 Accommodatie Het FBK-Games NK Teams voor senioren zal plaatsvinden in het FBK Stadion, Kuipersdijk 46 te Hengelo (O).

Nadere informatie

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN...

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN... Infoboekje BAV-jeugd VERENIGING... 2 DE BAV... 2 TRAININGSGROEPEN... 3 DE TRAINERS... 3 JEUGDCOMMISSIE... 4 BAV TENUE... 4 OVERIGE KLEDINGADVIEZEN... 5 Schoenen... 5 Wat doe je bij regen en/of kou?...

Nadere informatie

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0)

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0) Toelichting TOELICHTING schema halve marathon 2018 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van dit schema al een basis hebt van 3 trainingen per week. Beschik je niet over deze basis, begin dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 2-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, Dit is de tweede nieuwsbrief die jullie ontvangen van R&TC Buitenlust. Het jaar is al bijna 3 maanden oud en is er al weer het één en ander gebeurd.

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015

Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015 Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015 1. Doel vanavond 2. Trainingen 3. Indeling groepen 4. Baanwedstrijden 5. Loopwedstrijden 6. Doorkijk naar herfst/winterseizoen 7. Doorkijk

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 41 JEUGD maart 2018

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 41 JEUGD maart 2018 -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 41 JEUGD maart 2018 1. Finale cross 2. Junioren weekend 3. Pupillen weekend 4. Competitie 2018 5. Gratis (sport)blessurespreekuur bij AV Zaanland 6. Athletic champs 7. NK Indoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER 2014

NIEUWSBRIEF ZOMER 2014 NIEUWSBRIEF ZOMER 2014 ALVAST VOOR DE AGENDA 30 juli 2014 Geen training - maar optioneel Boulevardloop 6 augustus 2014 Ladies Run stage 15 augustus 2014 ivm Trail dag -zelfstandige training 16 augustus

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Informatieboekje voor pupillen

Informatieboekje voor pupillen Informatieboekje voor pupillen Welkom Welkom bij AV Edam! In dit boekje probeert AV Edam nieuwe pupillen zoveel mogelijk informatie en duidelijkheid te geven over het reilen en zeilen van de club. Trainingsseizoen

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 4 E KWARTAAL 2016 December Editie

NIEUWSBRIEF. 4 E KWARTAAL 2016 December Editie NIEUWSBRIEF 4 E KWARTAAL 2016 December Editie HO HO HO, De decembermaand zit er bijna op en daarmee ook 2016. Dit jaar heeft voor onze leden successen geboekt, er waren hoogteen dieptepunten, jullie hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

1e AV Triathlon Vlasakkerloop

1e AV Triathlon Vlasakkerloop ZONDAG 30 NOVEMBER AMERSFOORT 1e AV Triathlon Vlasakkerloop UITGAVE I, 13 MEI 2014 Voorwoord AV Triathlon is in 1984 opgericht en is een enthousiaste atletiek-, triatlon-, en wandelvereniging met ongeveer

Nadere informatie

DICK VERHOEKS Nieuwsbrief Vondelschool Bussum 2 juni

DICK VERHOEKS Nieuwsbrief Vondelschool Bussum 2 juni IN HERINNERING DICK VERHOEKS 1952-2016 Nieuwsbrief Vondelschool Bussum 2 juni 2016 1 Nieuwsbrief Vondelschool Bussum 2 juni 2016 2 Nieuwsbrief Vondelschool Bussum 2 juni 2016 3 Het leven gaat door Onze

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016 10.00 16.00 uur Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan jong en oud kennis maken met onze sport. Sla je slag in onze slagkooi en gooi een strike op het pitcherscherm.

Nadere informatie

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten.

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten. Jeugdatletiek Nijmegen Atletiek heeft ongeveer 1200 leden en behoort tot de 10 grootste atletiekverenigingen van Nederland. We verzorgen atletiektrainingen voor kinderen vanaf 6 jaar. Trainingen en wedstrijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 38

Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 38 Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 38 (april 2017) Hallo Gemzenlopers, April, het baanseizoen begint! Er waren al een paar loopavonden in de omgeving, maar nu gaat het echt los. En wij hebben

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Ledentevredenheidsonderzoek

Ledentevredenheidsonderzoek Ledenheidsonderzoek 107 reacties Algemeen Ik ben een 52,8% man vrouw 47,2% Leeftijd 32,7% 25,2% 9,3% 10,3% 13,1% < 10 ar 11-20 ar 21-30 ar 31-40 ar 41-50 ar 51-60 ar 61-70 ar > 70 ar Lidmaatschap Ik ben

Nadere informatie

Waarom doe je die oefening? Als je niet weet wat je er mee wilt bereiken niet doen

Waarom doe je die oefening? Als je niet weet wat je er mee wilt bereiken niet doen Waarom doe je die oefening? Als je niet weet wat je er mee wilt bereiken niet doen Waarom doe ik? Ik kijk naar een loper(ster) Wat zie ik aan afwijking van ideaal? Wat is de oorzaak van die afwijking?

Nadere informatie

Informatiefolder 2015

Informatiefolder 2015 Informatiefolder 2015 Voor nieuwe volwassen leden en geïnteresseerden www.pallas67.nl Algemene informatie De Wageningse atletiekvereniging Pallas 67 is op 1 april 1967 opgericht en is aangesloten bij de

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Inleiding. Veel sportief leesplezier én alvast welkom bij Atletiekvereniging de Gemzen

Inleiding. Veel sportief leesplezier én alvast welkom bij Atletiekvereniging de Gemzen Inleiding Atletiekvereniging De Gemzen is opgericht op 8 januari 1949. Vooral in de jaren-80 en aan het begin van deze nieuwe eeuw, het jaar 2000 was er sprake van een grote stijging van het aantal leden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 57 (januari 2019)

Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 57 (januari 2019) Nieuwsbrief loopgroepen AV De Gemzen nummer 57 (januari 2019) Hallo Gemzenlopers, 2019! Allemaal een gezond en sportief jaar gewenst! Ik zei het na afloop van de afsluitende duurloop, afgelopen zondag:

Nadere informatie

Dilbeek Atletiek Club

Dilbeek Atletiek Club Dilbeek Atletiek Club Voorstelling Dilbeek Atletiek Club (D.A.C.) vzw werd gesticht in 1950 en behoort vandaag, met meer dan 650 leden, tot de grotere clubs van het land. Bij den DAC wordt iedere liefhebber

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Even voorstellen. Even voorstellen (De Voet) in de Groei. Passie voor lopen / schoenen. Fysiotherapeut Passie voor zorg / kennis delen

Even voorstellen. Even voorstellen (De Voet) in de Groei. Passie voor lopen / schoenen. Fysiotherapeut Passie voor zorg / kennis delen 12-11-2017 (De Voet) in de Groei Frank Ossen Loop- schoenenspecialist Jordi van Zelst Fysiotherapeut, (Top)sportbegeleiding Even voorstellen Passie voor lopen / schoenen Hardlopen Atletiek Loopspecialist

Nadere informatie

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen.

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen. Week 19 10 mei 2019 Spelling We oefen op dit moment de volgende onderdelen: Woorden met a, u, o, e aan het einde van het woord, de s/z en de lange klank/korte klank regel. Rekenen In blok 11 werken we

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 2 MEI 2016 Aan alle ouders/verzorgers en kinderen van de miniafdeling, Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Vorige

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie