Dienstverleningsdocument APS Pensioenteam BV Duidelijk beter voor uw toekomst! Wie zijn wij?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstverleningsdocument APS Pensioenteam BV Duidelijk beter voor uw toekomst! Wie zijn wij?"

Transcriptie

1 Dienstverleningsdocument APS Pensioenteam BV Duidelijk beter voor uw toekomst! APS Pensioenteam hecht grote waarde aan de voorlichting over pensioenen en verzekeringen. De Autoriteit Financiële Markten eist dat consumenten vooraf inzicht krijgen in de aard en reikwijdte van het advies of de overeenkomst die zij ontvangen. Wie zijn wij? Onafhankelijk actuarieel pensioenadviesbureau APS Pensioenteam is een onafhankelijk actuarieel pensioenadviesbureau voor de zakelijke markt. Met een professioneel team van pensioenadviseurs werken wij aan de top van de zakelijke markt. APS Pensioenteam is duidelijk beter voor uw toekomst. Wij zetten ons in om onze klanten de meest optimale én eerlijke oplossing te bieden. Door onze volledige onafhankelijkheid kunnen we inspringen op ieder uniek pensioenvraagstuk. Eerlijk, transparant, professioneel én vernieuwend, dat zijn voor ons bewuste keuzes. Adviesvrijheid APS Pensioenteam heeft totale adviesvrijheid. Dat betekent dat wij onafhankelijk zijn om u producten van verschillende verzekeringsmaatschappijen te adviseren. APS Pensioenteam is duidelijk beter voor uw toekomst. Wij zetten ons in om onze klanten de meest optimale en eerlijke oplossing te bieden. Keuze van aanbieders De markt kent veel aanbieders van financiële producten en diensten. Wij garanderen u dat wij een eerlijke en objectieve analyse maken van de hele markt. Wij hechten aan een transparante werkwijze. Volledig onafhankelijk Geen enkele financiële instelling, zoals een bank of verzekeringsmaatschappij, heeft een eigendomsbelang of zeggenschap in APS Pensioenteam. Door onze volledige onafhankelijkheid kunnen we inspringen op ieder uniek pensioenvraagstuk. Kwaliteit De pensioenadviseurs van APS Pensioenteam zijn professionals met een vernieuwende aanpak. Voor ieder pensioenprobleem hebben zij een passende oplossing. En als er geen kant en klare oplossing is, dan ontwikkelen we die zelf. Onze creativiteit komt zo samen met onze actuariele achtergrond en jarenlange ervaring. Onze accountmanagers bekwamen zich in hun vak door permanente educatie. Zij blijven op de hoogte van alle veranderingen in de markt. Zij hebben een totaalbeeld van de markt en kunnen u dus ook over de nieuwste financiële producten en diensten in de markt adviseren.

2 Onze diensten APS Pensioenteam adviseert al ruim 20 jaar accountants, directeurgrootaandeelhouders en human resource management -managers over het pensioen van hun werknemers. Dat doen wij ook voor assurantietussenpersonen. APS Pensioenteam heeft haar werkzaamheden ondergebracht in: 1. Pensioenadvies collectieve regeling; 2. Pensioenbeheer collectieve regeling; 3. Advies directeur-grootaandeelhouder; 4. Pensioentrainingen; 5. Pensioenen internationaal. 1. Pensioenadvies collectieve regeling Wij inventariseren de bestaande situatie in uw bedrijf en brengen uw pensioenwensen in kaart. Met een quick scan geven wij u inzicht in eventuele verbeteringen in uw pensioenregeling. Wij onderhandelen met verzekeraars om de regeling volgens de geformuleerde uitgangspunten aan te passen en de kosten te herzien. Wij communiceren de wijzigingen met u en uw medewerkers. Wanneer het een nieuwe regeling betreft doen wij marktonderzoek om tot een optimale aanbieding te komen. 2. Pensioenbeheer collectieve regeling APS Pensioenteam onderhoudt bestaande collectieve pensioenregelingen. Dit betekent ook het up-to-date houden van het contract bij administratieve en wettelijke veranderingen. Ons team controleert alle communicatie rondom de pensioenvoorziening die namens een verzekeraar uitgaat. Dat kan zowel voor kleine contracten als voor omvangrijke contracten. Alle polissen worden op detail door ons gecontroleerd voordat u en uw medewerkers ze ontvangen. Op deze manier worden administratieve fouten van verzekeraars voorkomen. Reguliere werkzaamheden De reguliere werkzaamheden binnen deze beheerovereenkomst betreffen: het bezoeken van uw kantoor; het controleren van de polis (zowel basisgegevens als technische uitwerking); het controleren van juridische bescheiden; het maken van reguliere berekeningen; het adviseren over veranderende wetgeving en marktontwikkelingen; het invoeren van mutaties in het systeem van de verzekeraar; het invoeren van bijzondere mutaties (bijvoorbeeld een echtscheiding); het voeren van persoonlijke gesprekken met (nieuwe) medewerkers, met een maximum aantal af te spreken dagdelen per jaar.

3 Andere diensten De apart te factureren diensten betreffen bijvoorbeeld: het voeren van persoonlijke gesprekken met (nieuwe) medewerkers boven het aantal af te spreken dagdelen per jaar; het geven van presentaties aan (nieuwe) medewerkers en andere presentaties; het berekenen van de fiscale bijspaarruimte (dit wordt per geval bekeken en vooraf wordt aangegeven of hiervoor kosten in rekening worden gebracht); het begeleiden, berekenen en adviseren over oude waardeoverdrachten van vóór 8 juli 1994 (datum verankering wettelijk recht op waardeoverdracht medewerker); het maken van prognoseberekeningen (dit wordt per geval bezien en vooraf wordt aangegeven of hiervoor kosten in rekening worden gebracht); het adviseren over specifieke maatwerksituaties; het afstemmen met de ondernemingsraad en de verzoeken voor berekeningen van de ondernemingsraad over wijzigingen in de regeling; het adviseren in bijzondere situaties (bijvoorbeeld een overname of integratie). Deze werkzaamheden gaan altijd in onderling overleg. 3. Advies directeur-grootaandeelhouder APS Pensioenteam adviseert de directeur-grootaandeelhouder als het gaat om het afdichten van risico s van overlijden en arbeidsongeschiktheid, de lange termijn pensioenopbouw, maatwerkadvies (zowel intern als extern) bij echtscheidingsproblematiek. Meerjarig contract Het is mogelijk om een meerjarig contract te sluiten, waarin adviezen met jaarlijks terugkerende onderwerpen worden opgenomen. De reguliere werkzaamheden in het eerste jaar van dit contract betreffen, voor zover van toepassing: het analyseren van pensioenopbouw als (niet-)ondernemer en de toekomstige opbouwmogelijkheden; het analyseren van de inkomenssituatie bij het overlijden van de ondernemer en de eventuele oplossingen daarbij; het schriftelijk adviseren over de keuze van een pensioenregeling met een mondelinge toelichting; het formaliseren van de pensioentoezegging in eigen beheer door notulen, de pensioenbrief en de financieringsovereenkomst; het verzorgen van offertes en het aanmelden voor een pensioenproduct bij de verzekeraar; het verzorgen van offertes en het aanmelden voor verzekeringsproducten voor het afdekken van acute risico s die voortkomen uit de analyse (denk hierbij aan: nabestaanden- en wezenpensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen, compagnonverzekering, bedrijfsverzekering of vermogensbeheer). De reguliere werkzaamheden in het tweede jaar en de volgende jaren betreffen het berekenen van het pensioen voor pensioenopbouw (in eigen beheer en/of externe opbouw), het adviseren over marktontwikkelingen en veranderende wetgeving en een adviesgesprek van één uur met de pensioenspecialist.

4 Wanneer wordt gekozen voor het onderbrengen van de opbouw en/of het afdekken van acute risico s bij een verzekeraar hoort het administratief beheer van deze producten tot de werkzaamheden. Zoals het controleren van de polis en de juridische bescheiden, het verzorgen van mutaties en het berekenen en het controleren van de indexatie. 4. Pensioentainingen APS Pensioentrainingen staan garant voor professionaliteit en een vernieuwende aanpak. Om ervoor te zorgen dat u als trainee steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in het vak heeft APS Pensioentrainingen een enthousiast, hecht team van adviseurs achter zich. Alle APS Pensioentrainingen duren een leven lang, want na het afronden van de training mag u onze adviseurs altijd bellen met uw vragen. Toegepaste kennis en ervaring APS Pensioentrainingen zijn praktijkgericht. Aan de hand van literatuur, modellen, checklists en cases gidst u door de leerstof. U krijgt kennis op een heldere wijze aangereikt zodat u uw kennis na de training direct binnen uw organisatie kunt toepassen. Geen voorkennis nodig Voor het volgen van een APS Pensioentraining is geen voorkennis vereist. Aan het eind van de training ontvangt u een checklist en een hand-out waarmee u binnen uw organisatie aan de slag kunt. Ook krijgt u een naslagwerk met de behandelde stof en een certificaat van deelname. 5. Pensioenen internationaal Mensen werken steeds vaker grensoverschrijdend, als grensarbeider of op basis van detachering. Weer anderen kiezen voor een carrière als ex-patriot. In de praktijk blijkt dat deze mensen de regelgeving in het buitenland vaak als onbegrijpelijk en ondoorzichtig ervaren. De experts van APS Pensioenteam staan hen, in het zoeken naar oplossingen, graag terzijde. Binnen de Europese Unie is er steeds meer aandacht voor grensoverschrijdend pensioenverkeer. APS Pensioenteam adviseert een groot aantal Nederlandse bedrijven, die vestigingen hebben in andere Europese landen en zelfs in andere werelddelen. Ook adviseren wij in Nederland gevestigde bedrijven die onderdeel zijn van een buitenlandse multinational.

5 Hoe komen wij tot advies? Advies op locatie Onze medewerkers bezoeken u graag op uw bedrijf. Daarvoor maken wij een afspraak wanneer het u schikt. Klantprofiel Als wij u adviseren of voor u bemiddelen zullen wij na de kennismaking eerst uw situatie inventariseren. Wij stellen daarbij een klantprofiel op. Dit is wettelijk verplicht en betekent dat wij u vragen zullen stellen over uw huidige en te verwachte toekomstige financiële positie, uw kennis, ervaring en doelstellingen op financieel gebied en uw risicobereidheid. Hoe zit het met de kosten? Duidelijkheid vooraf Bij APS Pensioenteam heeft u vooraf duidelijkheid over de honorering. Onze tariefstelling is transparant. Al jaren werken wij voornamelijk op basis van declaratie. Als wij provisie ontvangen, stemmen wij deze met onze klanten af op een volledig inzichtelijke manier. Voor beheerwerkzaamheden kunnen klanten kiezen uit een factuur op basis van uren maal tarief of een vaste fee per jaar. Beloning op basis van provisie Wij hanteren transparante tarieven en provisie. Wanneer u wilt, kan onze vergoeding (deels) in uw premie worden verwerkt als provisie. U weet dit altijd vooraf en u weet om welk bedrag het gaat. Onze vergoeding wordt niet gefactureerd als deze verwerkt is in de premie. Beloning op basis van declaratie Voordat wij aan een opdracht beginnen, maken wij een inschatting van de kosten die gemoeid zijn met de aard en de duur van onze dienstverlening. Onze diensten brengen wij in rekening op basis van uurtarieven die wij vooraf met u hebben overlegd. Meerwerk Op het moment dat meerwerk ontstaat, stellen wij u op de hoogte van de financiële gevolgen. Wij specificeren onze nota s naar opdracht en het aantal uren dat daarmee is gemoeid. Bij sommige opdrachten vragen wij een voorschot op de nog te maken kosten.

6 Richtlijn beloning 2012 Aard werkzaamheden Tarief excl. BTW Advies, per uur 176,- Berekeningen, per uur 139,- Administratie, per uur 77,- Reistijd, per uur, incl. km 139,- Presentatie, per stuk 847,- Presentatie, 2e op dezelfde dag en locatie, per stuk 565,- Persoonlijke gesprekken, hele dag 1.253,- Persoonlijke gesprekken, halve dag 700, Beloning Richtlijnvergoeding Pensioenadvies urendeclaratie niet van toepassing collectieve regeling á 176 per uur Pensioenbeheer collectieve regeling - urendeclaratie* - doorlopende provisie* - combinatie urendeclaratie en provisie - fixed fee* * vastgelegd in beheerovereenkomst minimaal 4% tot maximaal 6% van de jaarpremie Advies directeurgrootaandeelhouder (DGA) Administratief beheer - overlijdensrisico en/of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen - pensioenregeling Individueel - overlijdensrisicoverzekering - arbeidsongeschiktheidsverzekering - kapitaalverzekering (waaronder bancair product) - lijfrenteverzekering (waaronder bancair product) - direct ingaande lijfrenteverzekering APS Pensioentraining - ééndaagse training inclusief lunch en trainingsmaterialen (literatuur, checklist, hand-out en naslagwerk) - twee dagen training inclusief lunch en trainingsmaterialen (literatuur, checklist, hand-out en naslagwerk) via factuur via factuur of provisie via factuur of provisie jaar 1: of 750 jaar 2 en volgende: 350 5% van de jaarpremie 2% van de jaarpremie via factuur of provisie (excl. BTW) 800 (excl. BTW)

7 . Onze vergoeding is afhankelijk van het type product, het premiebedrag of de koopsom en de looptijd van het product. Indien dit bedrag niet valt binnen de door ons opgegeven bandbreedte, dan zullen wij u hier vooraf en tijdig op wijzen en de afwijking toelichten. Wat verwachten wij van u? U mag aan onze adviezen en dienstverlening hoge eisen stellen; maar wij verwachten ook een paar dingen van u. In elk geval dat u de juiste gegevens verstrekt. Dit is in uw eigen belang want onze inventarisatie kan alleen volledig zijn als u ons alle relevante informatie aanlevert. Wij verwachten ook dat u wijzigingen in uw persoonlijke situatie doorgeeft, zoals geboorte, samenwonen, huwelijk, scheiding, wijziging van beroep en relevante verandering van inkomen. Beëindiging relatie U heeft het recht om op elk moment de relatie met ons kantoor te beëindigen. U kunt uw verzekeringsmaatschappij verzoeken de lopende verzekeringen over te dragen naar de adviseur van uw keuze. Ook APS Pensioenteam kan het initiatief nemen om de relatie met u te beëindigen. In dit geval blijven uw bestaande verzekeringscontracten geldig. De zorgplicht van uw verzekering ligt bij APS Pensioenteam, totdat een andere intermediair of een andere verzekeraar deze zorgplicht overneemt. Netwerk APS Pensioenteam is medeoprichter van een club van zakelijke dienstverleners, die specialistische diensten aanbiedt om ondernemers en managementteams te ondersteunen. Deelnemers zijn onder andere adviseurs op het gebied van risicomanagement, interim-management, flexibele arbeid, arbeidsmarktcommunicatie en loopbaanbegeleiding. De deelnemers zijn onderling financieel onafhankelijk. Vragen? APS Pensioenteam hanteert algemene voorwaarden. U kunt deze voorwaarden downloaden vanaf onze website: U kunt de voorwaarden ook telefonisch bij ons aanvragen. Wij sturen u deze dan toe. Heeft u vragen, aarzelt u dan niet ons om een verdere toelichting te vragen. Wij zijn u graag van dienst.

8 Hoe kunt u ons bereiken? APS Pensioenteam streeft naar een goede bereikbaarheid voor haar relaties. U kunt daarom op de volgende manieren contact met ons opnemen. Internet: via blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie op pensioengebied. info@aps-pensioenteam.nl. Telefoon: (0418) Kantoor: Koeweistraat 2, 4181 CD te Waardenburg, op werkdagen geopend van 8.30 tot uur. Het is ook mogelijk om een afspraak buiten kantoortijden maken. In geval van een klacht Heeft u een klacht over onze afhandeling, onze werkwijze in het algemeen of over de wijze van onze dienstverlening, informeer ons daar dan over. In de meeste gevallen zullen wij uw klacht snel kunnen verhelpen. Lukt het ons niet om gezamenlijk tot een oplossing te komen, dan kunt u met uw klacht terecht bij de volgende onafhankelijke instelling. Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) Postbus AG DEN HAAG Telefoon: Ons aansluitnummer bij het Kifid is Aan de behandeling van uw klacht zijn voor u geen kosten verbonden. Kamer van Koophandel en BTW APS Pensioenteam BV is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer Ons BTW nummer is NL B01. Autoriteit Financiële Markten (AFM) De AFM houdt volgens de wet toezicht op de deskundigheid en integriteit van de dienstverlening van onder meer financiële adviseurs. APS Pensioenteam BV is bij de AFM geregistreerd onder nummer Het register van vergunninghouders kunt u raadplegen op

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie januari 2013 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie mei 2012 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht aan

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Heilbron Hypotheken BV

Dienstverleningsdocument Heilbron Hypotheken BV Dienstverleningsdocument Heilbron Hypotheken BV Wie zijn wij In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van ons kantoor: Heilbron Hypotheken BV Edisonstraat 92, 7006 RE Doetinchem Postbus

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken www.gelderschpakhuys.nl versie november 2011 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën hecht

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Geldersch Pakhuys Bedrijfsassurantiën, Pensioenen en Hypotheken h.o.d.n. www.gelderschpakhuys.nl www.getcover.nl versie januari 2011 1 Dienstverleningsdocument Geldersch Pakhuys

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Vermeij Assurantiën BV Postbus 10272 1301 AG Almere Bezoekadres: Randstad 21-12, Almere Tel.: 036-5300053 Fax: 036-5347381 Mail: info@vermeij-ass.nl Site: www.vermeij-ass.nl Ons

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Van der Krabben Pensioenen Hypotheken Verzekeringen BV

Dienstverleningsdocument Van der Krabben Pensioenen Hypotheken Verzekeringen BV Dienstverleningsdocument Van der Krabben Pensioenen Hypotheken Verzekeringen BV Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen en andere financiële diensten.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal

Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal Dienstenwijzer Mediair Roosendaal B.V. Financiële dienstverlening is een kwestie van vertrouwen! Dienstenwijzer Mediair Roosendaal tevens handelend onder de naam HypotheekCompany Roosendaal U bent van

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN

DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN DIENSTENWIJZER DE HAAN & BUIS VERZEKERINGEN VERSIE D.D. NOVEMBER 2011 Inleiding De verzekeringsbedrijfstak hecht aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is binnen de verzekeringsbedrijfstak

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER Versie Februari 2015

DIENSTENWIJZER Versie Februari 2015 DIENSTENWIJZER Versie Februari 2015 Onze bedrijfstak en de overheid hechten veel waarde aan goede voorlichting over onze dienstverlening, werkwijze en beloning. Op de activiteiten van ons kantoor is onder

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT ANCORA ADVIESGROEP V.O.F.

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT ANCORA ADVIESGROEP V.O.F. Ancora Adviesgroep V.O.F. Baron S. de L. Wyborghstraat 1 2225 TD KATWIJK Tevens opererend onder de handelsnamen Ancora Verzekeringen, Ancora Financiële Diensten, Ancora Internet Verzekeringen, Kooyman

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Mango Insurance Service B.V.

Dienstenwijzer. Mango Insurance Service B.V. Dienstenwijzer Mango Insurance Service B.V. Geachte cliënt, De bedrijfstak bank en verzekeringen en de Wet op financieel toezicht (Wft) vinden goede voorlichting op het gebied van verzekeringen belangrijk.

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013

Dienstenwijzer. Ik bemiddel en adviseer zowel in eenvoudige als meer ingewikkelde producten (complexe producten). Versie 2013 Dienstenwijzer Inleiding Dit document geeft een beschrijving van de diensten die ik, Westerhoek Hypotheken & Verzekeringen, voor u als consument kan verrichten. Het geeft bovendien informatie over de manier

Nadere informatie

Informatiewijzer Diensten en Tarieven

Informatiewijzer Diensten en Tarieven Informatiewijzer Diensten en Tarieven Inleiding Met deze informatiewijzer informeren wij u graag over ons kantoor, onze dienstverlening, hoe wij werken en welke tarieven wij hiervoor hanteren. U bent zich

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Heilbron VOF

Dienstverleningsdocument Heilbron VOF Dienstverleningsdocument Heilbron VOF Wie zijn wij In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van ons kantoor: Heilbron VOF Edisonstraat 92, 7006 RE Doetinchem Postbus 99, 7000 AB Doetinchem

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten.

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. DIENSTENWIJZER In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie zijn wij? AV risico- en assurantieadviseurs is een onafhankelijke intermediair voor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies voor relaties van Postma Financieel Advies Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van schadeverzekeringen,

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten

Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten Prior Financiële Diensten BV Bezoekadres Oude Doelenkade 13 1621 BH Hoorn Postadres Postbus 476 1620 AL Hoorn Telefoon 0229 24 90 36 E-mail Website info@priorfd.nl

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Pillen & Van Zwam Makelaardij en Verzekeringen

Dienstverleningsdocument Pillen & Van Zwam Makelaardij en Verzekeringen Dienstverleningsdocument Pillen & Van Zwam Makelaardij en Verzekeringen Wie zijn wij In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van ons kantoor: Pillen & Van Zwam Patronaatstraat 7, 7132 CD

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (dvd)

Dienstverleningsdocument (dvd) Dienstverleningsdocument (dvd) Hulsebosch Assurantiën b.v. Stokdijkkade 13 2671 GW Naaldwijk T 0174-624111 F 0174-620744 E hulsebosch@hulsebosch.nl I www.hulsebosch.nl Hulsebosch Assurantiën hecht aan

Nadere informatie

Mundial Assurantiën. Dienstverleningsdocument

Mundial Assurantiën. Dienstverleningsdocument Mundial Assurantiën Beneluxlaan 46 5251LE Vlijmen Postbus 179 5250 AD Vlijmen Telefoon (073) 5117774 Fax (073) 5118671 E-mail info@mundial-assurantien.nl Website www.mundial-assurantien.nl Dienstverleningsdocument

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft. T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl. Publicatie 22 oktober 2015

Dienstenwijzer. Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft. T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl. Publicatie 22 oktober 2015 Dienstenwijzer Al Barzag Dijkshoornseweg 211 2614 KC Delft T: 085 0290037 E: info@albarzag.nl W: www.albarzag.nl Publicatie 22 oktober 2015 Pagina 1 van 6 Geachte relatie, De overheid hecht aan een goede

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (dvd)

Dienstverleningsdocument (dvd) Dienstverleningsdocument (dvd) Handelsnaam kantoor : Landman Assurantiën b.v. Statutaire naam : Landman Assurnatiën b.v. Adres : Scheldestraat 12 Vestigingsplaats : 1823 WB Alkmaar Land : Nederland E-mail

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Van Maurik Hypotheken (onderdeel van Maurik Financiele Diensten bv) Herenstraat 24 2282 BT RIJSWIJK T 010 4129026 W www.vanmaurik.nl E info@vanmaurik.nl Informatie over onze dienstverlening

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument K. Venema Assurantiën, Kerkstraat 58-60, 9271 AN ZWAAGWESTEINDE Tel. : 0511-447500, Fax : 0511-445343 www.kvenemaassurantien.nl, info@kvenemaassurantien.nl Ons kantoor hecht aan

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Wft nummer 12008346 Pagina 1 van 8 Geachte cliënt, U oriënteert zich op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening en/of diverse verzekeringen. Ons kantoor kan u hierbij

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT Op alle diensten die door PSI Pensioenbeheer worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Onze dienstverlening Ons kantoor is ingeschreven bij de AFM. Op basis hiervan mogen wij adviseren in schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en

Onze dienstverlening Ons kantoor is ingeschreven bij de AFM. Op basis hiervan mogen wij adviseren in schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en Dienstenwijzer Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van

Nadere informatie

Kamer van Koophandel In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan wij geregistreerd onder nummer 60717602.

Kamer van Koophandel In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan wij geregistreerd onder nummer 60717602. Dienstenwijzer Oranjeland Ltd Ons kantoor heeft een adviserende en bemiddelende functie op het gebied van hypotheken, pensioenen en assurantiën voor zowel de particuliere als zakelijke relatie. Daarbij

Nadere informatie

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Wie zijn wij? Wij zijn adviseurs op het gebied van hypotheken, levensverzekeringen en inkomensvoorzieningen. Onze taak is het om samen met u een inventarisatie

Nadere informatie

Bochane Services Dienstenwijzer

Bochane Services Dienstenwijzer Bochane Services Dienstenwijzer Biedt helderheid over de dienstverlening van Bochane Services B.V. De verschillende bedrijfstakken van financiële dienstverlening en Bochane Services b.v. in het bijzonder

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Hypotheken Verzekeringen Pensioenen Financieel Advies Dienstverleningsdocument Van Huit Financiële Diensten Kantoor : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Postadres : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Telefoon

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Met dit dienstverleningsdocument informeren wij u over Hemmen Advies. Naast algemene informatie vindt u hier informatie over onze dienstverlening, de beloning die wij ontvangen

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Het dienstverleningsdocument U heeft als onze (potentiele) relatie recht op een gedegen, onafhankelijk en duidelijk advies alsmede een goede begeleiding. En dat is ook precies

Nadere informatie

Invest Finance Groep. Dienstverleningsdocument. gevestigd aan de M.P. Lindostraat 21-bis, 3532 XE te Utrecht. Tel. 030 267 1772. Fax.

Invest Finance Groep. Dienstverleningsdocument. gevestigd aan de M.P. Lindostraat 21-bis, 3532 XE te Utrecht. Tel. 030 267 1772. Fax. Dienstverleningsdocument Invest Finance Groep gevestigd aan de M.P. Lindostraat 21-bis, 3532 XE te Utrecht. Tel. 030 267 1772 Fax. 030 267 4565 www. www.investfinancegroep.nl @. info@investfinancegroep.nl

Nadere informatie

Wie zijn wij? Duurstede Financieel Advies Waterdekmos GS Reeuwijk

Wie zijn wij? Duurstede Financieel Advies Waterdekmos GS Reeuwijk Dienstenwijzer Met deze dienstenwijzer maken wij u wegwijs bij Duurstede Financieel Advies. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze dienstverlening, de beloning die

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon 0488 42 81 04 Fax 0488 42 81 04 Mobiel 06-17 17 18 78 Website www.schuilingadvies.eu E-mail info@schuilingadvies.eu Ons kantoor hecht aan

Nadere informatie

Ons dienstverleningsdocument (DVD)

Ons dienstverleningsdocument (DVD) Informatie over onze dienstverlening Wij zijn een financieel dienstverlener. Wij adviseren, bemiddelen en bieden nazorg op het gebied van financiële producten. Daarbij staat altijd úw belang voorop: wij

Nadere informatie

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair

GIDI. Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair GIDI Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair Westhof & Timmers Keizerstraat 9 4461 AN Goes Website: www.westhof-timmers.nl Telefoon: 0113 323 779 Fax: 0113 323 039 E-mailadres:

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Bas Perik Consult Erkend Hypotheekadviseur Langestraat 64a 7491 AH Delden T: 074-3766060 F: 084-2230474 M: 06-18209342 info@geldmoment.nl www.basperikconsult.nl Ons kantoor hecht

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument H.P. Assurantien & Financieringen BV tel: 0113-216777 Voorstad18 fax: 0113-223861 4461 KN Goes website:www.hpassurantien.nl email:info@hpassurantien.nl Ons kantoor hecht aan een

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters WIE ZIJN WIJ Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument 1. Wie zijn wij...2 2. Waarom dit dienstverleningsdocument?...2 3. Onze gegevens...3 4. Onze dienstverlening...5 5. Onze producten en diensten...6 6. Onze relatie met aanbieders...7

Nadere informatie

DÉ FINANCIËLE WERELD B.V.

DÉ FINANCIËLE WERELD B.V. DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DÉ FINANCIËLE WERELD B.V. (MEI 2015 ) Onze gegevens: Dé Financiële Wereld B.V, Oudegracht 249, 1811 CG Alkmaar Telefoon : (072) 511 2000 E-mail : info@definancielewereld.nl Website

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening Dienstenwijzer Alles over onze financiële dienstverlening Wie zijn wij A1 Hypotheken is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd in hypotheken, verzekeringen, kredieten,

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Adviesburo Neels Annie M.G. Schmidtsingel 100 4421 TA Kapelle tel. 0113 32 01 40 mobiel: 06 5391 0828 mail: info@adviesburoneels.nl internet: www.adviesburoneels.nl Ons kantoor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Postbus 179 AFM 12020125 9470 AD Zuidlaren KvK 01165328 Bank 47.69.93.024 T 050 85 38 417 F 050 23 04 045 www.shassurantie.nl info@shassurantie.nl Geachte relatie, Dit document

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT inclusief dienstenwijzer versie 1.0, 26 april 2013

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT inclusief dienstenwijzer versie 1.0, 26 april 2013 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT inclusief dienstenwijzer versie 1.0, 26 april 2013 Met dit Dienstverleningsdocument (DVD) maken wij u wegwijs bij Dierks Financieel Advies. Naast algemene informatie over ons kantoor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie,

Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie, Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie, Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd op het gebied van hypotheken, verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen en andere financiële

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument CAN Assurantiën B.V. Molukkenstraat 68 3531 WE UTRECHT Tel: 030 296 14 81 Fax: 030 296 42 87 www.canassurantien.nl KvK: 30181022 1 P a g i n a Dienstverleningsdocument ten behoeve

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Van Haarlem Uw Financieel Adviseur. Strandmeer 1 3994 ZR Houten Telefoon 030-6590800 Fax 084-2273005 KvK Utrecht 30219708 Internet www.uwfinancieeladviseur.nl E-mail vanhaarlem@uwfinancieeladviseur.nl

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT TBG Advies B.V.

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT TBG Advies B.V. 2015 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT TBG Advies B.V. Ohmweg 57 G 2952 BD Alblasserdam Tel. 078-6920100 www.tbgadvies.nl Dienstverleningsdocument TBG Advies B.V. TBG Advies B.V. hecht aan een goede voorlichting

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Wie zijn wij en wat doen we? Handelsnaam: Lazard & Willing Assurantiën BV Postadres: Postbus 2102 1180 EC Amstelveen Bezoekadres: Burgemeester A. Colijnweg 2 1182 AL Amstelveen

Nadere informatie

Dienstenwijzer. MORRA 2-33 POSTBUS 714 9200 AS DRACHTEN T 0512-33 42 20 F 0512-33 42 99 info@poelmanassurantien.nl www.poelmanassurantien.

Dienstenwijzer. MORRA 2-33 POSTBUS 714 9200 AS DRACHTEN T 0512-33 42 20 F 0512-33 42 99 info@poelmanassurantien.nl www.poelmanassurantien. Dienstenwijzer MORRA 2-33 POSTBUS 714 9200 AS DRACHTEN T 0512-33 42 20 F 0512-33 42 99 info@poelmanassurantien.nl www.poelmanassurantien.nl 2 D I E N S T E N W I J Z E R Ons kantoor is gespecialiseerd

Nadere informatie

Brandjes & Van Wessel Dienstverleningsdocument (dvd)

Brandjes & Van Wessel Dienstverleningsdocument (dvd) Brandjes & Van Wessel Dienstverleningsdocument (dvd) Brandjes & Van Wessel Nieuwe Steen 3 1625 HV HOORN Postbus 4003 1620 HA HOORN Telefoon: 0229 234334 Fax: 0229-243644 E-mail: info@bvw.nl Ons kantoor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (dvd)

Dienstverleningsdocument (dvd) Dienstverleningsdocument (dvd) EB Verzekeringen Smederijstraat 2 4814 DB BREDA www.ebverzekeringen.nl tel:0161 801 000 fax:0161 801 003 info@ebverzekeringen.nl Ons kantoor hecht aan een goede voorlichting

Nadere informatie

HM PENSIOENADVIES BV. Wie zijn wij?

HM PENSIOENADVIES BV. Wie zijn wij? HM PENSIOENADVIES BV Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer geven

Nadere informatie

Internet Wij beschikken over een eigen internetsite. Hierop treft u regelmatig informatie en tips aan. Ga naar www.rietman-advies.

Internet Wij beschikken over een eigen internetsite. Hierop treft u regelmatig informatie en tips aan. Ga naar www.rietman-advies. Dienstenwijzer RIETMAN FINANCIEEL ADVIES Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Lammers Assurantiën en Hypotheken Nieuwstraat 28-b 6021 HS Budel Postbus 2182 6020 AD Budel www.dirklammers.nl Tel. 0495-499677 Fax 0495-499088 info@dirklammers.nl Ons kantoor

Nadere informatie

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze.

Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Dienstenwijzer Geachte cliënt, Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij

Nadere informatie

Dienstenwijzer SH Assurantie

Dienstenwijzer SH Assurantie Dienstenwijzer SH Assurantie De verzekeringsbedrijfstak en de overheid hechten waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Om u een indruk te geven van onze werkwijze hebben wij deze

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn:

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn: van Hagedoorn Assurantiën. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en onze werkwijze. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en de tarieven. Wie

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING Wat houd de dienstenwijzer in Dit dienstverleningsdocument is een puur informatief document op het gebeid van financiële dienstverlening en verplicht u niet

Nadere informatie

Dienstenwijzer TRANSPARANS PENSIOENCONSULTANTS - JANUARI 2018-

Dienstenwijzer TRANSPARANS PENSIOENCONSULTANTS - JANUARI 2018- Dienstenwijzer TRANSPARANS PENSIOENCONSULTANTS - JANUARI 2018- Op alle diensten die door Strengers Pensioenconsultants B.V. worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. De tekst van

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Well Insured B.V. 2593 AG Den Haag T. 070 362 74 37 F. 070 362 84 32 Dienstverleningsdocument (DVD) Ons kantoor hecht aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform de

Nadere informatie

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij?

Wieringa Adviesgroep. Dienstenwijzer. Wie zijn wij? Wieringa Adviesgroep Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

In geval van nood zijn wij buiten kantoortijden bereikbaar via telefoonnummer of

In geval van nood zijn wij buiten kantoortijden bereikbaar via telefoonnummer of DIENSTENWIJZER Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstwijzer geven wij daaraan

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument van Raadveste

Dienstverleningsdocument van Raadveste Dienstverleningsdocument van Raadveste Raadveste, adres: Marketing 9 6921 RE Duiven, website: www.raadveste.nl telefoonnummer: 026-321 51 01, fax 026-321 01 05, email: info@raadveste.nl Ons kantoor hecht

Nadere informatie

Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV

Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV Dienstenwijzer Ass.kntr. van der Salm BV Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende:

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende: Dienstenwijzer Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. Daarin staat u als klant centraal. In deze dienstenwijzer treft u een

Nadere informatie

Dienstenwijzer AA-assurantie BV van der Salm

Dienstenwijzer AA-assurantie BV van der Salm Dienstenwijzer AA-assurantie BV van der Salm Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw

Nadere informatie

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen.

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen. WFT Dienstenwijzer Inleiding U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken/verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële belangen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument.

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument. Bakker Verzekeren Hypotheken & Financieel Advies B.V. BomKade 17 3311JD Dordrecht Tel 06-46211165 & info@bakkerbusiness.nl Kvk 24322897 AFM 12004344 Ons kantoor hecht aan een

Nadere informatie

Dienstenwijzer. 1. Wie zijn wij? 4. Lidmaatschappen en registraties. Millenaar Adviesgroep B.V. 5. Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Dienstenwijzer. 1. Wie zijn wij? 4. Lidmaatschappen en registraties. Millenaar Adviesgroep B.V. 5. Autoriteit Financiële Markten (AFM) Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin.

OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin. OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin.nl; website: www.opmaatdebruin.nl. Ons kantoor hecht aan een goede

Nadere informatie

Dienstenwijzer Hakze Verzekeringen. Introductie

Dienstenwijzer Hakze Verzekeringen. Introductie Dienstenwijzer Hakze Verzekeringen Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van Hakze Verzekeringen. In dit document leggen wij u graag uit wie wij zijn, hoe wij werken en hoe wij

Nadere informatie

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u vooraf aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie te verstrekken. In

Nadere informatie

Dienstenwijzer Bolk Assurantiën B.V. Inleiding

Dienstenwijzer Bolk Assurantiën B.V. Inleiding Inleiding Op de dienstverlening van ons kantoor is de Wet op het financieel toezicht van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt is dat wij u tijdig informeren over wie wij zijn en hoe wij

Nadere informatie

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën

Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Dienstenwijzer Kraan Assurantiën Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat uw bedrijf centraal. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1.

Dienstenwijzer. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1. Dienstenwijzer Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID Wet op het financieel toezicht Juli 2013 Versie 1.2 Op alle diensten die door Fundament worden geleverd, zijn de Algemene

Nadere informatie

Wij kunnen en mogen conform onze vergunning u adviseren op het gebied van:

Wij kunnen en mogen conform onze vergunning u adviseren op het gebied van: 1 Grensland Assurantiën B.V. Dienstverleningsdocument A. Inleiding Grensland Assurantiën B.V. Hyacinthstraat 80,7572BD Oldenzaal Postbus 3, 7570 AC Oldenzaal Telefoon: 0541-515566 Website: www.grenslandpolis.nl

Nadere informatie

Hierna vind je, kort en bondig, onze algemene gegevens, informatie over onze dienstverlening en waar je terecht kunt met klachten.

Hierna vind je, kort en bondig, onze algemene gegevens, informatie over onze dienstverlening en waar je terecht kunt met klachten. Dienstenwijzer A. Inleiding De verzekeringsbedrijfstak hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Conform de eisen van de Wft (Wet financieel toezicht) heeft ons kantoor een dienstenwijzer

Nadere informatie

Hapré Groep BV (Zorg & Inkomen) Plesmanweg PD Almelo. A. Inleiding. Geachte cliënt,

Hapré Groep BV (Zorg & Inkomen) Plesmanweg PD Almelo. A. Inleiding. Geachte cliënt, Hapré Groep BV (Zorg & Inkomen) Plesmanweg 9-209 7602 PD Almelo A. Inleiding Geachte cliënt, 1. De overheid hecht aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Op 1 januari 2007

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Inleiding Vaes Finance is een onafhankelijke bemiddelaar op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij dienen uitsluitend en alleen de belangen van onze klanten

Nadere informatie

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen. Dienstenwijzer

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen. Dienstenwijzer Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen Dienstenwijzer Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Lidmaatschappen en registraties. Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn:

Dienstverleningsdocument. Lidmaatschappen en registraties. Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd. De belangrijkste zijn: Dienstverleningsdocument Graag willen wij u middels dit document laten zijn wie wij zijn, wat voor u kunnen betekenen en wat u van ons mag verwachten. Wie zijn wij? Van Den Hoek Verzekeringen Hilsestraat

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten DIENSTENWIJZER Assurantie- en Financieringskantoor Feenstra V.O.F. & Adviesbureau Feenstra Reggestraat 28 1078 DA Amsterdam tel.nr. 020-6797953 & faxnr. 020-6627162. e-mail: feenstra-verzekeringen.nl.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument by admin - Tuesday, February 05, 2013 http://www.nederlandfinancieel.nl/blog/nederlandfinancieel-2/dienstverleningsdocument/ Dienstverleningsdocument Nederlandfinancieel, kantoorhoudende

Nadere informatie

Toelichting Dienstverlening: Zuid West Financiële Diensten B.V. Wie zijn wij? Naam en adresgegevens:

Toelichting Dienstverlening: Zuid West Financiële Diensten B.V. Wie zijn wij? Naam en adresgegevens: Toelichting Dienstverlening: Zuid West Financiële Diensten B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Met dit dienstverleningsdocument (dvd) laten wij u kennis maken met de werkzaamheden van ons kantoor. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Pagina 1

Dienstverleningsdocument Pagina 1 Dienstverleningsdocument Met dit Dienstverleningsdocument (DVD) maken wij u wegwijs bij Van Kemenade Advies B.V. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze dienstverlening,

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES U heeft voor Bleukens Advies gekozen of overweegt voor Bleukens Advies te kiezen als uw tussenpersoon voor uw verzekeringen en / of andere financiële diensten. Met uw keuze

Nadere informatie

Gouden Handdruk Specialist/ W&P Belastingadviseurs BV:

Gouden Handdruk Specialist/ W&P Belastingadviseurs BV: Gouden Handdruk Specialist/ W&P Belastingadviseurs BV: Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument van toepassing op het complexe product

Dienstverleningsdocument van toepassing op het complexe product Dienstverleningsdocument van toepassing op het complexe product Hypotheken Pensioenen Assurantiën Dienstverleningsdocument van De Boer & Ter Voert V.O.F. De Boer & Ter Voert V.O.F Hugo de Grootlaan 1 1422

Nadere informatie

Schol Verzekeringen B.V.

Schol Verzekeringen B.V. Schol Verzekeringen B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie

Nadere informatie

WFD Dienstenwijzer Versie april 2007. Inleiding. Wie zijn wij? Geachte relatie,

WFD Dienstenwijzer Versie april 2007. Inleiding. Wie zijn wij? Geachte relatie, WFD Dienstenwijzer Versie april 2007 Inleiding Geachte relatie, Met ingang van 1 januari 2006 is binnen de assurantiebranche de Wet Financiële Dienstverlening (Wfd) van kracht. De Wfd eist dat consumenten,

Nadere informatie