N I E U W S B R I E F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F"

Transcriptie

1 N I E U W S B R I E F Informa e van het Algemeen Management Twitter en facebook in de klas? Jonge mensen die ICT met de paplepel hebben binnengekregen ( digital natives ), zijn in het algemeen buitengewoon vindingrijk in het hanteren en daardoor in het mede-ontwikkelen van de beschikbare mogelijkheden. Dat kreeg ik onlangs nogmaals bevestigd, toen een internationaal congres werd toegesproken door Ollie Bray, een voorvechter van het gebruik van sociale media in het onderwijs. Sociale media ontwikkelen zich razendsnel. De gebruikers zijn veelal jonge mensen, hoewel ook sommige ouderen deze strook van de digitale snelweg soms verbazingwekkend goed blijken te kennen. Het bestaan ervan valt eenvoudigweg niet te ontkennen; sociale media zijn populair! YouTube, Twitter en Facebook zijn gemeengoed geworden. Intensieve communicatie en het realtime delen van informatie passen in de behoefte van onze kinderen. De technische gebruiksmogelijkheden zijn uitnodigend en kennen zo een impliciete motivatie. Een fenomeen dat zo breed wordt omarmd, kent bestaansrecht; het is er en het gaat ook niet meer weg! Enige tijd geleden heb ik op de Dorpsschool nog eens kennis mogen nemen van de veelzijdige educatieve toepassingen van het digitale schoolbord. Ik constateerde daarbij dat we onze leerlingen tekort doen en kansen laten liggen als we hier niet voluit op inzetten. Ouders die ons vragen wanneer het mogelijk zal zijn om de vorderingen van hun kind(eren) online te kunnen volgen, hebben beslist een punt. Het is een reële en eigentijdse vraag, waar we met ParnasSys een gepast antwoord op moeten geven. Communicatie met ouders verloopt terecht meer en meer via , want juist onze sector, die pretenties heeft m.b.t. het voorbereiden van kinderen op hun latere leven, dient er blijk van te geven die toekomst ook absoluut in beeld te hebben. Gedurende de lezing ontstond bij mij het besef dat ook in het onderwijs van digitale evolutie geen sprake meer kan zijn. Niet kritiekloos, maar wel actief volgend moeten we blijven meebewegen met de almaar voortschrijdende ICT-ontwikkelingen. Mijn persoonlijke leerpunt betreft de vaststelling dat mijn generatie, die noodzakelijkerwijs bestaat uit digital immigrants (mensen die niet vanzelfsprekend met internet zijn opgegroeid) niet per definitie goed is toegerust om eigenstandig de inzet van hedendaagse ICT-mogelijkheden adequaat te stimuleren. Daarvoor hebben we de volgende generatie hard nodig. Vandaar dat ik een beroep doe op onze (jongere) medewerkers om goed na te denken over de mogelijke inzet van sociale media in het onderwijs en met concrete projectvoorstellen te komen om te onderzoeken wat we daar in onze lespraktijk mee zouden kunnen doen. Ik ben benieuwd met welke suggesties jullie komen. = gratis E-book Social media in Education via = Goede voorstellen zal ik graag faciliteren om in de praktijk uit te proberen, waarna de opgedane kennis kan worden gedeeld, in persoonlijk contact, -en uiteraard digitaal! nr. 1 Sept Theo Huting

2 - 2 - Informa e van het bestuur obs Jan Ligthart Enkele weken geleden werd de Jan Ligthartschool opgeschrikt door het plotseling noodzakelijk geworden vertrek van de directeur. Twee collega-directeuren, Thea Erkens en Herman Nieuwenhuis, zijn onmiddellijk naar Zelhem gekomen om de zorg voor de school, de kinderen en de leerkrachten op zich te nemen. Zij hebben de meest dringende zaken opgepakt en de communicatie met ouders, MR en Ouderraad opgepakt. Na alle begrijpelijke consternatie zijn zij erin geslaagd om snel weer rust op school te brengen. De complimenten zijn voor hen en voor het team, omdat zij er aldus gezamenlijk in geslaagd zijn om de voortgang van het primaire proces te waarborgen, want de eerste zorg gaat natuurlijk uit naar onze leerlingen. Vorige week is interim-directeur Ruud Seuren aan de slag gegaan. Hij zal de reguliere zaken regelen en het team aansturen. In overleg met de MR zal vervolgens in alle rust worden bekeken hoe de directiefunctie weer structureel kan worden ingevuld. Stichting IJsselgraaf heeft een vernieuwde website Mogelijk hebben jullie het al opgemerkt, sinds deze week is de nieuwe website in de lucht op het vertrouwde adres De website van Stichting IJsselgraaf was toe aan vernieuwing. Het design en de techniek waren niet meer van deze tijd. Op onze nieuwe site vindt je alle informatie over Stichting IJsselgraaf, nieuwsitems en informatie over de scholen welke onder Stichting IJsselgraaf vallen. Daarnaast is er voor ouders praktische informatie te vinden m.b.t. de scholen, schooltypen, kinderopvang, regelingen en vakanties. Naast algemene informatie voor (potentiële) medewerkers is er de mogelijkheid voor werknemers van Stichting IJsselgraaf om in te loggen op het intranet. Hierop is algemene informatie te vinden verdeeld onder de koppen bestuur, directeuren, GMR, IB netwerk, ICT platform en personeel. Daarnaast heeft het intranet de functie om onderling documenten te bewerken en uit te wisselen. Dit gedeelte van het intranet is alleen toegankelijk voor diegene die onder bestuur, directeuren, GMR, IB netwerk of ICT platform vallen. Per werknemer zal bekeken worden welke rol toebedeeld wordt. De informatie onder het kopje personeel is uiteraard voor iedereen toegankelijk. Het intranet zal in de loop van de komende weken nog verder gevuld worden met meer informatie. We zijn op dit moment bezig met de laatste werkzaamheden wat betreft de inrichting van intranet. Op korte termijn ontvangen jullie een mail met daarin de inlogcode voor het intranet.

3 - 3 - Informa e van P&O Het einde van het jaar is weer in zicht en dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om te wisselen van zorgverzekering, of juist niet. S ch ng IJsselgraaf hee met IZA zorgverzekering een collec ef contract afgesloten. Met een zorgverzekering van IZA zit u al jd goed. Omdat uw werkgever collec eve afspraken hee gemaakt met IZA kunt u profiteren van een extra guns ge premie en voorwaarden. Dat biedt u als werknemer een compleet verzekeringspakket tegen een scherpe premie. De IZA zorgverzekering is het basispakket waarmee de kosten voor de meest noodzakelijke zorg zijn gedekt. De samenstelling is door de overheid vastgesteld. Wilt u uitgebreider verzekerd zijn dan kunt u kiezen uit een van de drie aanvullende pakke en: IZA Basic, IZA Classic, IZA Perfect. U bepaalt zelf hoe uw op male zorgverzekering eruit ziet. Zo maakt u gebruik van de beste zorg. Ga naar voor meer informa e en bereken uw voordeel! Hiervoor hee u uw collec viteitscode nodig. Deze is Grijp je kans!! Verbreed je horizon op de Horizon! (Zie advertentie op de IJsselgraafsite)

4 - 4- Op een gezonde manier en met plezier werken? Nu én in de toekomst? Doe dan mee met PO-Actief! Stichting IJsselgraaf vindt het belangrijk dat u op een gezonde manier uw werk kunt doen. Dat u goed in uw vel zit en met veel plezier komt werken. En dat uitval uit het arbeidsproces wordt voorkomen. In het personeelsbeleid wordt hier door Stichting IJsselgraaf aandacht aan besteedt. Voor u zijn dit natuurlijk ook belangrijke onderwerpen. Dan is het goed om te weten dat u zelf óók iets kunt doen om plezier in uw werk te houden en uitval te voorkomen. Stichting IJsselgraaf ondersteunt u daar graag bij, door u PO-Actief, een project van het Vervangingsfonds, aan te bieden. In dit artikel leest u er meer over. Wat houdt PO-Actief in? Met PO-Actief kunt u op eenvoudige wijze, via een digitale vragenlijst, zelf het risico op uitval uit het arbeidsproces testen. Een risico waar u zich mogelijk niet van bewust bent en dat door vele factoren beïnvloed wordt. Factoren zoals bijvoorbeeld uw competenties, gezondheid, waarden/normen en motivatie, maar ook de lichamelijke en psychische eisen van het werk, de werkomstandigheden en de sociale werkomgeving. Door het zo vroeg mogelijk signaleren van een verhoogd risico op uitval, is een preventieve aanpak ervan nog mogelijk. Als bij u zo n risico is geconstateerd, dan kunt u via PO-Actief een afspraak maken met een arbeidsdeskundige. Deze helpt u met het in kaart brengen van de oorzaak van het aanwezige risico. Ook bekijkt u samen hoe dit risico preventief kan worden aangepakt, dus welke maatregelen u kunt nemen om het risico te beperken of zelfs helemaal weg te nemen. U beslist zelf of u met deze maatregelen aan de slag wilt gaan. Het kan zijn dat hier begeleiding (interventie) door een deskundige bij nodig is. De arbeidsdeskundige kan u hierin adviseren. De kosten van een eventuele interventie kunt u declareren bij uw ziektekostenverzekeraar en/of uw eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. Worden de kosten van de interventie niet of niet geheel vergoed door uw verzekeraar(s), dan kunt u een eenmalige subsidie* tot maximaal 2.000,- aanvragen bij het Vervangingsfonds. Kortom, via PO-Actief kunt u niet alleen eenvoudig nagaan óf er bij u een verhoogd risico aanwezig is, u krijgt óók advies over welke actie u zelf kunt ondernemen om dit risico te beperken of zelfs weg te nemen. Zo zorgt u ervoor dat u op een gezonde manier en met plezier uw werk kunt blijven doen!

5 - 5- Uw privacy staat voorop Uiteraard wordt uw privacy tijdens het gehele project gewaarborgd. Het Vervangingsfonds heeft hier de volgende voorwaarden voor opgesteld: De gegevens die de werkgever voor het versturen van de uitnodiging verstrekt aan het Vervangingsfonds, worden alléén voor de uitvoering van PO-Actief gebruikt. Na de sluitingsdatum van het onderzoek anonimiseert het Vervangingsfonds uw gegevens en gebruikt ze voor de benchmarkgegevens. Uw persoonlijke scores uit de vragenlijst, adviezen en gespreksverslagen van de arbeidsdeskundige en eventueel gegeven adviezen worden uitsluitend aan u teruggekoppeld. U beslist zelf of u dit met uw werkgever bespreekt. U geeft zelf toestemming voor het doorsturen van uw gegevens naar een arbeidsdeskundige. In de vragenlijst is hier een vraag over opgenomen. U kunt op elk moment stoppen met het project. Deelname is geheel vrijwillig en vrijblijvend. De werkgever ontvangt géén overzicht van de namen van de medewerkers die hebben deelgenomen aan het onderzoek. PO-Actief voorziet in een (geanonimiseerde) groepsrapportage voor de werkgever, maar alleen als minstens 25 medewerkers de vragenlijst hebben ingevuld. De individuele medewerker is hier niet uit af te leiden. De voordelen van PO-Actief U krijgt inzicht in uw inzetbaarheid en het mogelijke risico op uitval. U krijgt advies over hoe u mogelijke risico s op uitval (preventief) aan kunt pakken U kunt zelf uitval uit het arbeidsproces voorkomen. Uw privacy wordt gewaarborgd; u beslist zelf of u uw werkgever informeert. Deelname is gratis, vrijwillig en zonder enige verplichting. U kunt op elk gewenst moment uw deelname beëindigen. Doet u ook mee? U heeft deze week een persoonlijke uitnodiging van het Vervangingsfonds ontvangen om de vragenlijst van PO-Actief in te vullen. Bij deze uitnodiging zit tevens een digitale informatiebrochure en een inlogcode. Met de inlogcode activeert u op de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 10 minuten. Binnen twee weken ontvangt u van het Vervangingsfonds uw persoonlijke uitslag. Meer informatie Kijk op voor meer informatie of neem contact op met de Helpdesk PO-Actief. De helpdesk is bereikbaar via telefoonnummer en via PO-Actief@vfpf.nl. Wilt u meer weten over het Vervangingsfonds? Kijk dan op * In het Reglement Subsidie PO-Actief leest u wat er wel en niet voor subsidie in aanmerking komt. U vindt het reglement op

6 - 6- Ik geef de pen door aan: Juf van de Zandbak Een oude Klosser, bijna 25 jaar in het onderwijs. Niet dat de titel; Juf van de zandbak, daar op slaat. Nee, het slaat op een leerkracht die tussen de kinderen zit die ziet wat er gebeurt en mee wil doen. Soms spontaan er gewoon even zijn. De Juf van de zandbak, zo heette mijn pedagogiek werkstuk over het feit hoe je jezelf als leerkracht zag en wilde profileren in de komende jaren. Dit werkstuk heb ik zo n 30 jaar geleden geschreven en ik merk dat ik nog steeds achter deze visie sta, al is dit wel eens moeilijk vol te houden. Vele veranderingen zijn er geweest en ook de visie in het onderwijs heeft een vernieuwing ondergaan. Goede vernieuwingen, maar ook een aantal waarbij ik wel eens mijn vraagteken zet. Mijn kracht flexibel zijn, inspringen op het gebeuren, het praktisch samen zoeken voel ik soms blokkeren. Mijn energie verdwijnt in alle formulieren, vergaderingen, gesprekken etc. Het pure les geven, het zijn met de kinderen wordt soms overschaduwd door de vele eisen. Je ziet dat een kind leert wanneer je er echt bent. Je iets aanpakt en er dan iets ontstaat. Dat is ook het geen waar ik van geniet en op deze manier wil verder gaan. Ik hoop dat ik nog meer kwaliteiten en het liefst ook mijn andere diploma s (grafisch vormgeven en de beroepsbekwaamheid van astroloog) in kan zetten voor het individuele kind. Dit zal mij zelf en de groep goed doen. Twee weken geleden organiseerde ik met een duo-leerkracht, een kookworkshop voor 38 kleuters. Het was een succes, We maakten samen groentesoep, pannenkoeken, appelmoes en bakten koekjes. Ze smulden allemaal, een morgen die veel van het kind liet zien. Deze vrijdag morgen zal bij allen nog lang blijven hangen. Het gaf mij energie door er zo te zijn Ik geniet dan als Juf van de zandbak. De pen heb ik overgenomen van een lieve vriendin Nicole Schaaps. Zelf geef ik hem nu door aan een gewaardeerde collega, die oog heeft voor het kind en zeker de mens achter iemand ziet: Intern begeleidster Gerrie Leppink van O.B.S. De Plattenburg. te Doetinchem. Geschreven door: Arline van Arkelen werkzaam aan O.B.S. De Horizon-stad, te Doesburg

7 - 7 - Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting IJsselgraaf Belangrijke data 26 november : GMR 13 december : Directeurenoverleg 17 december : Bestuursvergadering 24 t/m 31 december : Kerstvakan e Samenstelling en redactie Theo Huting Chantel Zweers Deze nieuwsbrief gaat naar Eindredactie Theo Huting alle medewerkers van S ch ng IJsselgraaf het bestuur de GMR secretarissen van de MR en de wethouders van de gemeente Bronckhorst, Doe nchem en Doesburg Cabo Markant Humanitas Carion/Kinderij Bestuursbureau Stichting IJsselgraaf Palmberg DJ Zelhem T info@ijsselgraaf.nl Redac oneel Verschijningsdatum eerstvolgende nieuwsbrief: 20 december 2012 Kopij digitaal aanleveren op: info@ijsselgraaf.nl Uiterlijk op 13 december dient de kopij aangeleverd te worden. Verzoek is om de tekst heel beknopt te houden met eventueel een link waarnaar verwezen kan worden voor meer informa e.

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Informa e van het Algemeen Management Schaalvergroting en de menselijke maat Onderwijs is mensenwerk, in meerdere opzichten. We werken in onze organisatie met levend materiaal en

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R Informa e van het Algemeen Management Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen De een maakt nieuwe voornemens, de ander hee er niks mee. Hoe dan ook, de onderwijsprofessional gaat al jd voor

Nadere informatie

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt nieuw in mijn functie, had ik snel en goed overzicht wat er speelde in mijn team ik heb met COSMO in kaart waar ik zelf voor sta we zien een grote groei van de ontwikkelingen in de teams nu hebben we veel

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F nr. 3 december 2013 Informatie van het Algemeen Management Professioneel omgaan met professionalisering Zoals wellicht bekend is, maak ik deel uit van de CAO-onderhandelingsdelegatie

Nadere informatie

Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige

Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige Ik heb een gesprek met de arts of de arbeidsdeskundige Waarom bent u uitgenodigd? Hoe gaat zo n gesprek over uw WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering? VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Werk boven

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F nr. 5 april 2015 Informa e van het Algemeen Management FLIP THE SYSTEM De tel van dit stukje speelt almaar door mijn hoofd. De boodschap die we meekregen op onze IJs- en IJkdag was

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons op

Nadere informatie

N I E U W S B R I. A a n d e s la g. Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! nr.

N I E U W S B R I. A a n d e s la g. Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! nr. N I E U W S B R I Informatie van het Algemeen Management Goed nieuws over het werkgelegenheidsperspectief! Een regelmatig terugkerend onderwerp van gesprek is de belabberde arbeidsmarktsituatie in onze

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Stellingen leerlingvragenlijst

Stellingen leerlingvragenlijst Stellingen leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 1.0 sept 2011 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst Stellingen en toelichtingen

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2 0 1 2 N R. 1 O K T O B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N N I E U W E B E S T U U R S - S T R U C T U U R H U I S V E S T I N G F I N A N C I

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl. PMO Duurzame inzetbaarheid 2010

Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl. PMO Duurzame inzetbaarheid 2010 Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl PMO Duurzame inzetbaarheid 2010 1. Inleiding Het O&O fonds ARM heeft een instrument ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer stellen: geef ik iedereen een gelijke kans of staan er misschien onbewust vooroordelen in de weg? Ook in Den Haag worden kansen gemist, waardoor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Selectie-instrument HARRIE

Selectie-instrument HARRIE Selectie-instrument HARRIE 1 Inleiding Voor u ligt het selectie-instrument HARRIE ; een vragenlijst die u als collega van een medewerker met autisme kan invullen om voor uzelf inzichtelijk te maken of

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

2014 Kioppe, Arnhem Pedagoge drs. Marleen Kerstens www.bewustekinderopvang.nl

2014 Kioppe, Arnhem Pedagoge drs. Marleen Kerstens www.bewustekinderopvang.nl Dit e-book is een gratis uitgave van: Kioppe voor Bewuste Kinderopvang en is onderdeel van Procesgericht Vergaderen in de Kinderopvang De eerste titel uit deze vergadermethode is 'Iedereen doet mee!' Kioppe,

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Verzekeringen & erfelijkheid

Verzekeringen & erfelijkheid Verzekeringen & erfelijkheid U wilt een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Hier vindt u de www.bpv.nl antwoorden op veelgestelde vragen over erfelijkheid en het aanvragen van een verzekering.

Nadere informatie

verbetering van het speelgoedassortiment onderhoud website en social media Automatisering

verbetering van het speelgoedassortiment onderhoud website en social media Automatisering Resultaten en Conclusies VSN Enquête 2014 In het 2 de kwartaal 2014 hield de VSN een enquête onder haar leden. 28 personen namen de moeite om de digitale vragenlijst in te vullen: slechts 28!. Het overgrote

Nadere informatie

Erno Mijland. De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. #smiho 100 direct toepasbare tips JEAN DE BOISSON

Erno Mijland. De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. #smiho 100 direct toepasbare tips JEAN DE BOISSON Erno Mijland De beste leraar is hij, die het meest van zijn leerlingen opsteekt. JEAN DE BOISSON #smiho 100 direct toepasbare tips Inhoud Leeswijzer Voorwoord Inleiding Wat zijn sociale media? 7 9 13 17

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders?

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders? Ouderbijdrage en TSO / VEEL GESTELDE VRAGEN Wat is de ouderbijdrage? Wat zijn de voordelen van het continurooster? Wie vangt mijn kind op tussen de middag? Bij wie kan ik terecht met vragen? Hoeveel moet

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. adres voor de nieuwsbrief: website:

NIEUWSBRIEF.  adres voor de nieuwsbrief: website: NIEUWSBRIEF Tel: 0161-491693 e-mailadres voor de nieuwsbrief: NIEUWSBRIEFDRIEF.DRIESPRONG@HETGROENELINT.NL website: WWW.BS-DRIESPRONG.NL KOPIJ VOOR DE NIEUWSBRIEF Kopij voor de nieuwsbrief graag mailen

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

NOTITIE. Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep

NOTITIE. Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep NOTITIE Aan: Algemeen directeuren Van: CPD Datum: maart 2013 Onderwerp: regeling nevenwerkzaamheden Dommelgroep Inleiding De ervaring leert dat personeelsleden soms nevenwerkzaamheden uitvoeren naast hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 De cijfers Nieuwe coördinerend onderzoeker Deelname nieuw ziekenhuis OCON Hengelo Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact 1800 Cijfers U doet mee in de LOAS studie,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Internetprotocol De Parkenschool

Internetprotocol De Parkenschool Internetprotocol De Parkenschool Website Doelstelling: 1. Met onze homepage willen we informatie verstrekken over onze school aan iedereen die daarnaar op internet op zoek is. Er is een onderverdeling

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG PROGRAMMA GOED BEZIG VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG Wat is het programma Goed Bezig? Goed Bezig geeft inzicht in wat er in jouw team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Samen

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies

24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies 24/7 hulplijn Vertrouwenspersoon Juridisch advies 24/7 Hulplijn Een hulpvraag kan zich op ieder moment van de dag voordoen. Het laat zich niet forceren door reguliere kantoortijden. Daarom bieden wij de

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Oudervragenlijst 2013-2014

Oudervragenlijst 2013-2014 Oudervragenlijst 2013-2014 ICBS De Trimaran Marsdiepstraat 278 1784 AW Den Helder Uitleg voor het beantwoorden van de vragenlijst 2013-2014 Eens in de vier jaar houden alle Sarkonscholen onder de ouders

Nadere informatie

Financial planning voor ondernemers. Heb jij al poen voor je pensioen?

Financial planning voor ondernemers. Heb jij al poen voor je pensioen? Financial planning voor ondernemers Heb jij al poen voor je pensioen? 1! van 12! Voorwoord De pensioenen van ondernemers zijn al langere tijd onderwerp van discussie. Terwijl in Den Haag wordt gediscussieerd

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Geachte mevrouw, mijnheer, Wij willen u om toestemming vragen voor deelname van uw kind

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

OCAI. veelgestelde vragen

OCAI. veelgestelde vragen OCAI veelgestelde vragen OCAI, veelgestelde vragen OCAI online Vrouwenlaan 106 8017 HS Zwolle 038-2301503 www.ocai-online.nl OCAI online, september 2008 3 [ Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

#5-14 januari 2019 Inhoud nieuwsbrief

#5-14 januari 2019 Inhoud nieuwsbrief #5-14 januari 2019 Inhoud nieuwsbrief Inhoud nieuwsbrief 1 Start 2018 1 Vervangingsprotocol 1 Privacy-voorkeuren nogmaals... 2 Weeksluiting 2 AGENDA 3 Bijlage 1: Vervangingsprotocol 3 Bijlage 2: Toelichting

Nadere informatie

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers

Loyalis in de zorg Een deskundige partner voor werkgevers De expertise van Loyalis is mensenwerk gebruiken we onze kennis voor heldere adviezen en diensten. Omdat pensioen- en caoregelingen in elke sector weer anders zijn, is ons werk maatwerk. En bieden we onze

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek november - december 2015 Effectory E: info@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Uitleg, Medewerkerstevredenheidsonderzoek november - december 2015 Uitleg 3 , Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkel Plan

Persoonlijk Ontwikkel Plan Persoonlijk Ontwikkel Plan Naam medewerker : Naam leidinggevende : Datum : Persoonlijk Ontwikkelplan Pagina 1 van 12 Korte toelichting Een Persoonlijk Ontwikkeling Plan is: een gemotiveerd loopbaanperspectief;

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8

maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8 Pensioen krant maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8 Pensioenheld De website legt alles duidelijk uit Karin Kars

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 2.0 juli 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 2.0 Stellingen

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. Tevredenheidsmetingen Scholengroep Veluwezoom 2013

Vraag & Antwoord. Tevredenheidsmetingen Scholengroep Veluwezoom 2013 Vraag & Antwoord Tevredenheidsmetingen Scholengroep Veluwezoom 2013 Thema Vraag Antwoord Algemeen Wat meet het Scholengroep Veluwezoom richt zich op maximale talentontwikkeling en het vergroten van de

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015

Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Beleid nevenwerkzaamheden medewerkers VPCO De Basis 10 maart 2015 Inleiding De ervaring leert dat personeelsleden soms nevenwerkzaamheden uitvoeren naast hun reguliere werk in dienst van het bestuur. Het

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Pestprotocol OBS IJsselhof

Pestprotocol OBS IJsselhof Pesten op school Hoe ga je er mee om? Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen zien en op onze school serieus aan willen pakken. Daar zijn wel enkele

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek mei 2013

Oudertevredenheidsonderzoek mei 2013 Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 045 5443614 045 5445952 info.rkbsbocholtz@movare.nl Oudersonderzoek mei 2013 Doelstellingen van het onderzoek De onderzoeksdoelstellingen van het Landelijk

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit der Letteren Afdeling Nederlands Tweede Taal De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam Faculteit der Letteren Afdeling Nederlands Tweede Taal De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam is ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam Afdeling Nederlands Tweede Taal, mede op initiatief van het Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC). De ontwikkeling was mogelijk dankzij een subsidie van

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen!

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen! Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 11e nieuwsbrief, vrijdag 30 januari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van deze week. Hierin leest u de

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Facebook: @ECTheoThijssen

Facebook: @ECTheoThijssen Facebook: @ECTheoThijssen Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Het basisontwerp van de CQI meetinstrumenten is ontwikkeld door het NIVEL, in samenwerking met de afdeling Sociale Geneeskunde van het

Nadere informatie

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg?

Kan zorg nog beter? Laat het ons weten! Wat betekent CQI? Waar kunnen cliënten terecht bij klachten over de zorg? Wat gebeurt er met de resultaten? De uitkomsten van het onderzoek helpen: zorgverleners bij het verbeteren van de zorg die zij geven de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de gezondheidszorg beter

Nadere informatie

Stem op een kandidaat van de OV-HbR!!

Stem op een kandidaat van de OV-HbR!! Naam: Belia van den Beukel Werkzaam als: Medewerker Financiële Transacties Bij de afdeling: CFC/ Financial Accounting Verkiesbaar in Kiesgroep: 1 Ik stel mij kandidaat, omdat ik de Ondernemingsraad belangrijk

Nadere informatie

VMA Verzekeringen HANDLEIDING. Handleiding voor gebruik van de site. Inhoud: > Afsluiten van een verzekering. > Wachtwoord vergeten

VMA Verzekeringen HANDLEIDING. Handleiding voor gebruik van de site. Inhoud: > Afsluiten van een verzekering. > Wachtwoord vergeten Inhoud: Afsluiten van een verzekering Wachtwoord vergeten Wijzigen van verzekering(en) Wijzigen van (e-mail)adres/rekeningnummer Online schade melden Opzeggen lopende verzekering(en) bij andere verzekeraars

Nadere informatie

Anti-pesten Special maandag 22 september 2014

Anti-pesten Special maandag 22 september 2014 Anti-pesten Special maandag 22 september 2014 DE PIRAMIDE MEERWIJK Maandag 22 september t/m vrijdag 26 september is de week tegen het PESTEN!! 1 Inleiding De week van maandag 22 september tot en met vrijdag

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Aantal respondenten: 134 14-11-2010 Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders 1 / 9 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. De vragen gaan over

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie