Weekplanning stage Stad Gent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekplanning stage Stad Gent"

Transcriptie

1 Weekplanning stage Stad Gent Week 1: 31 maart - 4 april Mijn eerste stagedag vond ik heel spannend en ik was dan ook super zenuwachtig. Maar dat was voor niets nodig! Bij het binnenkomen op de Dienst Communicatie heeft Els, mijn stagebegeleider, mij rondgeleid in het gebouw en mij voorgesteld aan alle medewerkers van de Dienst Communicatie en aan de collega s van mijn afdeling (Interne Communicatie). Die dag heeft Els mij ook praktische informatie gegeven over bijvoorbeeld mijn uurregeling, de taken, Daarnaast heeft ze mij leesvoer meegegeven om de Stad Gent en zijn verschillende departementen en diensten beter te leren kennen. Maar ook vooral om de werking van de Dienst Communicatie en mijn afdeling onder de loep te nemen. Mijn vaste taken zijn zeer uiteenlopend. Ten eerste moet ik elke dag de redactie en publicatie doen van de nieuwsberichten die op intranet verschijnen. Daarnaast moet ik elke vrijdag de mailing Nieuw op Intranet opstellen. Deze mailing wordt elke vrijdag verstuurd naar alle medewerkers van Stad Gent. Verder krijg ik ook de kans om mee te helpen bij het opstellen van het onlangs vernieuwde personeelsmagazine gent&co. Bovendien heb ik nog enkele andere opdrachten gekregen van Els: - Een onthaalbrochure maken voor nieuwe medewerkers van de Dienst Communicatie. - De procedure van de lunchgesprekken en het intern communicatiehandboek actualiseren. - Een handleiding opstellen voor het intern communicatiekanaal Yammer Naast mijn vaste taken en opdrachten mag ik tal van vergaderingen, overlegmomenten en projecten bijwonen om de verschillende afdelingen binnen de Dienst Communicatie en hun werking beter te leren kennen. Deze week heb ik er enkele mogen bijwonen: - Maandag 31 maart: Vergadering over de nieuwe editie van het personeelsmagazine gent&co - Dinsdag 1 april: Vergadering in ICC Gent over Meet Your Buyers (Conferentie over duurzame aankopen van overheden) - Donderdag 3 april: - Teamoverleg met mijn afdeling - Vergadering over project KUS - de circulaires (Nieuw systeem ontwikkelen voor circulaires: formele richtlijnen en afspraken via intranet). - Vergadering over project Medewerkers zonder PC. De sfeer op mijn afdeling en de Dienst Communicatie is zeer leuk en ook behoorlijk los. Al de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Als ik iets niet weet, helpen ze mij onmiddellijk.

2 Week 2: 7 april - 11 april Tijdens de paasvakantie is het heel rustig op de Dienst Communicatie. Veel collega s nemen verlof om bij hun kinderen te zijn. Maar daarom is de sfeer zeker niet minder goed! Op de dienst heerst er steeds een ontspannen sfeer. Iedereen slaat af en toe een babbeltje en er wordt zo nu en dan wel eens luidop gelachen. De collega s helpen mij waar ze kunnen en zien mij als een volwaardig lid van hun team. Aangezien het paasvakantie is, komen er niet zo veel nieuwsberichten binnen die ik moet publiceren. Dus ik kan voortdurend doorwerken aan de onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers die ik moet maken. Ik heb nu al een deel van de nodige informatie verzameld die in de brochure zou moeten verschijnen. Daarnaast heb ik maandag kennisgemaakt met het afdelingshoofd van de afdeling Advies en Planning. Zij heeft mij uitgelegd wat die afdeling precies doet. Donderdag heb ik, samen met Els, een vergadering mogen bijwonen bij Digipolis. Stad Gent doet een beroep op Digipolis voor hun ICT - diensten. Ze ontwikkelen software, implementeren hardware, netwerken en telefonieinfrastructuur. Daarnaast begeleiden ze Stad Gent bij het realiseren van ICT-projecten. Stad Gent wil een nieuw intranet voor alle medewerkers van de stad en werkt daarvoor samen met Digipolis. Het overleg ging niet echt vooruit en duurde daardoor drie uur. Maar het was wel een interessante en leerrijke bijeenkomst. Verder stel ik ook elke vrijdag de mailing Nieuw op intranet op en stuur die dan naar alle medewerkers van de Stad Gent. Ook deze week mocht ik de mailing opstellen, deze keer met minder hulp van mijn collega s. Maar die moest natuurlijk eerst nog gecontroleerd worden vooraleer ze opgestuurd werd. De mailing zag er goed uit dus mocht ik ze versturen. Dat is altijd een spannend moment omdat je iets verstuurt naar álle medewerkers van de Stad Gent.

3 Week 3: 14 april - 18 april Net zoals vorige week is het heel rustig op de Dienst Communicatie. Meer dan de helft van de medewerkers is er niet dus is het hier erg stil. Daardoor heb ik deze week maar één nieuwsberichtje gepubliceerd. Ik heb vooral tekstjes geschreven voor de onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers. Dinsdagvoormiddag had ik een overleg in het gebouw van het departement Facility Management. Het overleg ging over de ontwikkeling van een nieuwe strategie voor de communicatie binnen FM. De externe en interne communicatie, crisis - en klantencommunicatie en projectcommunicatie verloopt daar niet altijd even vlot. Daarnaast had ik diezelfde dag een meeting over het project om een nieuws systeem te ontwikkelen voor de circulaires. Het was de tweede keer dat ik bij de meeting over de circulaires aanwezig was en vond het opnieuw heel interessant! Woensdag heb ik samengezeten met Sofie (een collega van de afdeling Interne Communicatie) en Bo (een stagiaire bij de dienst FM - Ondersteuning) om het verslag en een actiematrix op te stellen van het overleg over de nieuwe strategie van FM. Verder heb ik die dag voortdurend aan de onthaalbrochure gewerkt. Donderdagvoormiddag was er opnieuw een overleg over het project van de circulaires. Dat project gaat heel goed vooruit! Daarnaast heb ik donderdag voor het eerst een T - circulaire mogen opstellen. Circulaires zijn concrete formele richtlijnen en mededelingen voor de stadsdiensten. Er zijn V en T - circulaires. V - circulaires zijn duurzame richtlijnen die voor langere tijd van kracht blijven. T - circulaires zijn tijdelijke mededelingen of aanpassingen in een V - circulaire. Ik heb een wijziging in V - circulaire over Tanken met een officiële tankkaart mogen overmaken in een T - circulaire. Vanaf het moment dat de circulaire is goedgekeurd, moet ik ervoor zorgen dat ze wordt ondertekend door de stadssecretaris en de burgemeester. Erna wordt de circulaire op het intranet geplaatst. Vrijdag heb ik opnieuw de mailing Nieuw op intranet opgesteld en verstuurd. Dat ging redelijk snel aangezien er bijna geen nieuwsberichten op intranet verschenen zijn. Daarnaast heb ik opnieuw aan de onthaalbrochure gewerkt.

4 Week 4: 21 april - 25 april Als ik binnenkwam op de dienst, merkte ik onmiddellijk het verschil met de vorige twee weken. De paasvakantie is gedaan dus iedereen is terug aan het werk. Deze week zijn er wel 2 collega s van mijn afdeling op vakantie zijn dus zijn we maar met vier. Aangezien de paasvakantie gedaan is, is het opnieuw wat drukker op de Dienst Communicatie. Ik heb deze week heel wat nieuwsberichten mogen schrijven en publiceren op het intranet. De sfeer op de dienst en mijn afdeling zit nog altijd goed. Het is heel tof om te werken op de Dienst Communicatie! Mijn eerste dag van de week begon eigenlijk niet zo goed. Het wifi - netwerk van de Stad Gent werkte niet. Geen enkele medewerker van de Stad Gent had tussen 8u. en 10u.30 internet. Omdat er dus geen wifi was, kon ik niet veel doen en heeft een collega mij een ander werkje gegeven. Bij elke uitgave van het personeelsmagazine gent&co, krijgt de afdeling Interne Communicatie een cd-rom met al de foto s van die editie. Maar op die cd-rom staan álle foto s die gemaakt zijn voor die editie. Ik moest de juiste foto s zoeken die je in het personeelsmagazine kon terugvinden en opslaan op de computer. Om 10u.30 was de wifi terug dus heb ik verder gewerkt aan de onthaalbrochure. Donderdagvoormiddag heb ik opnieuw gewerkt aan de onthaalbrochure. Donderdagnamiddag had ik samen met mijn stagementor een overleg in Digipolis over het nieuwe intranet. Op het overleg hebben we verder gewerkt aan de PowerPointpresentatie voor de stuurgroep. Op 6 mei moeten Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis en Delaware Consulting de stand van zaken van het nieuwe intranet voorleggen aan de stuurgroep. De stuurgroep moet dan zaken goed - of afkeuren. Els heeft mij gevraagd om de lay-out van de presentatie te doen. Vrijdag heb ik opnieuw de mailing nieuw op intranet opgesteld en doorgestuurd naar alle medewerkers van de stad. In de namiddag heb ik gewerkt aan de lay-out van de PowerPointpresentatie voor de voorstelling van het project over het nieuwe intranet. De presentatie moet ten laatste volgende week woensdag 30 april doorgestuurd worden.

5 Week 5: 28 april - 2 mei Deze week is een korte werkweek aangezien donderdag een feestdag is en vrijdag een brugdag. Geen enkele medewerker van de Dienst Communicatie moet donderdag en vrijdag werken. Ons team is wel volledig deze week. Sinds maandag is er zelfs een nieuwe collega bij de Afdeling Interne Communicatie. Joke is van de mobiele ploeg en zal 6 maanden op de afdeling werken. Ze wordt aan het team toegevoegd om de communicatie te ondersteunen van het veranderingstraject GentPlus : het nieuwe organisatiemodel voor de Stad Gent en OCMW Gent. Door dat veranderingstraject heerst er af en toe wel eens wat chaos en drukte op de Dienst Communicatie. De lay-out van de PowerPointpresentatie voor het nieuwe intranet nam meer tijd in beslag dan ik had gedacht. Maandag heb ik er de hele dag aan gewerkt maar ze was nog niet helemaal klaar. Elke dinsdag is er om 10u. het wekelijks teamoverleg. Deze week heeft het teamoverleg niet kunnen plaatsvinden omdat het afdelingshoofd (mijn stagementor) niet aanwezig kon zijn. Om 11u.30 was er een toelichting over de nieuwe huisstijl van de Stad Gent waarbij de volledige Dienst Communicatie aanwezig was. Stad Gent heeft haar huisstijl helemaal aangepast en daarbij is het het nieuwe logo van de Stad Gent heel belangrijk. Daarnaast heb ik de presentatie voor het nieuwe intranet afgewerkt en heb ik enkele nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd op het intranet. Verder heb ik ook een nieuwe circulaire moeten nalezen op taal - en spelfouten en op leesbaarheid. Aangezien vrijdag een brugdag is, heb ik woensdag de mailing nieuw op intranet moeten opstellen en versturen naar alle medewerkers van de Stad Gent. Er zijn niet zo veel nieuwsberichten, circulaires en vacatures verschenen, maar de mailing moest toch opgesteld worden. Daarnaast heb ik die dag de PowerPointpresentatie voor het nieuwe intranet nog wat aangepast, verder gewerkt aan de onthaalbrochure voor nieuwe medewerkers en een aantal nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd op het intranet.

6 Week 6: 5 mei - 9 mei De eerste werkdag van de week was het behoorlijk druk op de Dienst Communicatie. Bijna iedereen van de dienst was aanwezig. Dat is iets wat niet veel voorkomt. Vanaf donderdag is mijn collega Jan voor 3 weken in verlof dus we zijn met iemand minder. Dinsdagvoormiddag was er opnieuw het wekelijks teamoverleg maar tegelijkertijd was het ook een themateam over de stadsbrede en interne nieuwsbrieven. Daarnaast was er dinsdag om 16 uur een infovergadering in het stadhuis over het nieuwe organisatiemodel voor Stad Gent en OCMW Gent. Mijn stagementor zei dat je zo n infovergadering wel eens moet meemaken en het was inderdaad interessant om het eens bij te wonen. Daarnaast heb ik die dag mijn dagelijkse taken gedaan. Woensdag heb ik de hele dag gewerkt aan de onthaalbrochure en nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd op het intranet. Donderdag heb ik vooral nieuwsberichten moeten schrijven om op andere dagen te publiceren. Er is bijvoorbeeld een teamdag van het Departement Onderwijs en Opvoeding op dinsdag 13 mei. Dat berichtje moet dus pas op maandag 12 mei verschijnen maar de redactie kan wel al op voorhand gebeuren. Daarnaast heb ik verder gewerkt aan de onthaalbrochure. Zoals elke vrijdag heb ik de mailing nieuw op intranet opgesteld en verstuurd naar alle medewerkers van de stad. Verder heb ik een verslagje geschreven over het themateam van dinsdag, gewerkt aan de onthaalbrochure en enkele nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd. Ik kan tot nu toe zeker zeggen dat het een heel leuke en leerrijke stage is met super toffe collega s!

7 Week 7: 12 mei - 16 mei Deze week was het heel rustig en stil op de Dienst Communicatie. Maar als het zo rustig is, kan ik goed doorwerken. Donderdag had de Afdeling Creatie een volledige dag opleiding dus waren er nog minder mensen op de dienst. Dinsdagvoormiddag was er opnieuw het wekelijks teamoverleg. Deze keer moest ik notities nemen en erna het verslag schrijven. Na het teamoverleg heb ik onmiddellijk het verslag geschreven en doorgestuurd naar mijn stagementor. Ze had mij ook de opdracht gegeven om de nieuwsberichten op het intranet van de laatste 3 weken op te lijsten. De laatste tijd verschijnen er heel wat nieuwsberichten op het intranet en Els zou die graag wat inperken. Verder heb ik die dag aan de onthaalbrochure gewerkt en enkele nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd. Eigenlijk neemt de brochure toch meer tijd in beslag dan ik had gedacht. Woensdagmiddag had ik een overleg met mijn stagementor. Ze had nog niet veel tijd voor mij kunnen vrijmaken maar ze wou toch eens kijken hoe het tot nu toe al gaat met mijn stage en wat ik ervan vind. Het was een heel interessant en leuk gesprek. Ze zei dat ik tot nu toe al goed werk heb geleverd. Daarnaast heb ik gewerkt aan de onthaalbrochure maar heb ik ook enkele nieuwsberichten gepubliceerd. Donderdagochtend had ik opnieuw een vergadering over het nieuwe systeem voor de circulaires. De meeting heeft niet heel lang geduurd omdat sommige personen al vroeger weg moesten. In de namiddag had ik een gesprek mijn stagebegeleider van school. Dat gesprek verliep ook heel goed, er waren eigenlijk geen problemen. Ernaast heb ik ook nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd en ben ik bezig geweest met de onthaalbrochure. Vrijdag heb ik zoals elke week de mailing nieuw op intranet opgesteld en doorgestuurd naar alle medewerkers van de Stad Gent. Daarnaast heb ik verder gewerkt aan de onthaalbrochure.

8 Week 8: 19 mei - 23 mei Elke keer opnieuw start ik mijn werkweek op de Dienst Communicatie met een goed gevoel. Ook deze week was dat het geval. Het is echt leuk om op deze dienst te werken. Er is veel variatie, leuke collega s, goede sfeer, Een stage om nooit te vergeten! Dinsdagvoormiddag is er steeds het teamoverleg maar deze week is het niet doorgegaan omdat er geen punten op de agenda stonden. Er was wel een bespreking over het nieuwe organisatiemodel voor de Dienst Communicatie. Door het nieuwe organisatiemodel van de Stad Gent en OCMW Gent zal ook de Dienst Communicatie een beetje veranderen. In de namiddag heb ik de teksten van het juninummer van het personeelsmagazine Gent&co nagelezen en verbeterd. Dat vond ik wel een leuke taak. Die dag heb ik ook gewerkt aan de onthaalbrochure. Woensdag was een rustige dag en heb ik de hele dag aan de onthaalbrochure kunnen werken. Daarnaast heb ik ook nieuwsberichten geschreven en gepubliceerd. Donderdagvoormiddag had ik een gesprek met Liesbet Van Loo in verband met mijn eindproject. Zij is de Contactpersoon Communicatie van de Groendienst. Ik heb haar enkele vragen gesteld over de communicatie naar medewerkers zonder pc op de Groendienst. Het was een heel interessant gesprek en ik ben veel te weten gekomen. Daarnaast ben ik die dag begonnen aan de lay-out van de onthaalbrochure en heb ik wat informatie over de Dienst Communicatie opgezocht voor mijn stageverslag. Vrijdag heb ik zoals elke week de mailing nieuw op intranet opgesteld en verstuurd naar alle medewerkers van de Stad Gent. Verder heb ik gewerkt aan de onthaalbrochure, een nieuwsbericht geschreven en gepubliceerd en de nieuwsberichten van deze week opgelijst. Volgende week is een stagevrije week, dus moet ik niet aanwezig zijn op mijn stage.

9 Week 9: 26 mei - 30 mei Deze week was een stagevrije week.

10 Week 10: 2 juni - 6 juni Het was toch wennen om na een week terug te beginnen. Mijn week begon eigenlijk niet zo goed. Mijn laptop ligt altijd op dezelfde plaats maar dinsdagochtend lag die daar niet. Ik heb overal gezocht, maar mijn laptop was nergens te vinden. Uiteindelijk is hij om 15 uur boven water gekomen. Een interim die vorige week gestart is, had mijn laptop meegenomen omdat die van haar nog niet was geleverd. Maar er was ook goed nieuws, na 3 weken is onze collega, Jan, terug van vakantie. Dinsdag ben ik gestart met het lezen van mijn mails. Aangezien ik er vorige week niet was (stagevrije week), had ik heel wat ongelezen mails. Dinsdagvoormiddag is er zoals elke week het teamoverleg. Deze week was het een themateam/brainstorm over de nieuwe nieuwsbrief. Ik heb opnieuw het verslag gemaakt van het overleg. Daarnaast waren er die dag enorm veel nieuwsberichten om te schrijven en te publiceren. Daar ben ik bijna de hele namiddag mee bezig geweest. Woensdag waren er opnieuw heel wat nieuwsberichten om te publiceren. Dat heeft opnieuw heel wat tijd in beslag genomen. Verder heb ik die dag gewerkt aan de onthaalbrochure. In vergelijking met dinsdag en woensdag waren er donderdag bijna geen nieuwsberichten om te publiceren. Ik heb nog wat informatie opgezocht voor mijn stageverslag en verder gewerkt aan de onthaalbrochure. Vrijdag heb ik zoals elke week de mailing nieuw op intranet opgesteld en verstuurd naar alle medewerkers van de Stad Gent. Die dag was het heel rustig op de dienst. Van mijn afdeling waren enkel Joke, Jan en ik aanwezig. De andere collega s werkten thuis. Vrijdagmiddag heb ik enkele teksten van de onthaalbrochure nagelezen en herschreven.

11 Week 11: 9 juni - 13 juni Deze week was een heel rustige week. Ik moest dan ook maar 2 dagen aanwezig zijn op de dienst. Dinsdag had ik met de Dienst Communicatie een teamdag. We spraken af aan de Voormuide om 9u30 om van daaruit een gegidste wandeling te maken door de Muide. Het thema van de wandeling was 50 jaar migratie - zeelieden aan wal. Om 11u30 gingen we naar De Centrale om daar iets te eten. De Centrale is een intercultureel centrum gelegen in de multiculturele wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham. Om 14u werden we verwacht in de papierfabriek Stora Enso. Daar kregen we informatie over het bedrijf en een rondleiding in de fabriek. Het was een heel leuke dag. Ik heb nu ook andere collega s beter leren kennen. Woensdag waren er onmiddellijk 3 nieuwsberichten om te publiceren aangezien er maandag en dinsdag niemand aanwezig was op de dienst. Verder die dag waren er geen nieuwsberichten meer dus heb ik verder gewerkt aan de onthaalbrochure. Donderdag waren er maar 2 nieuwsberichtjes om te publiceren. Daarnaast heb ik aan de lay-out van de onthaalbrochure gewerkt. Vrijdag was mijn vrije dag aangezien ik mijn eindproject moest indienen.

Stageverslag Michaël Deslypere

Stageverslag Michaël Deslypere Stageverslag Michaël Deslypere MANPOWER Stagementor: Valerie Milissen Stagebegeleider: Pieterjan Bonne 2 Inhoudsopgave 1.Voorwoord... 3 2.Situering/voorstelling van de stageplaats... 4 3.Beschrijving van

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT

PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT PROVINCIAAL TECHNISCH INSTITUUT Roze 131 9900 EEKLO 3egraad 6IWc Jakob Keerman n 4 Stageverslag SCHOOLJAAR 2014-2015 1 Inleiding Ik liep stage bij Cretel in Eeklo. Het bedrijfsterrein is gelegen in de

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Observatiestage 3/26/2013. Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867

Observatiestage 3/26/2013. Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867 3/26/2013 Observatiestage Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867 INHOUDSTAFEL 1. Inleiding... 2 1.1 Waarom voor deze observatiestage gekozen?... 2 1.2 Wie en waar?... 2 2. Verloop en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015 Nieuwsbrief jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015 Thema s Trefwoord Week 47 Thema: Kleding Kleding: je hebt er iets mee of niet. De officier Naäman heeft er duidelijk iets mee. Hij is een belangrijk

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie HET WEZBLOG Het wespennest heeft al drie jaar zijn eigen blog genaamd Wezblog gevuld door kinderen uit groep zes en zeven, zie: www.wezb.wordpress.com. De kinderen worden hierbij begeleid door ouders.

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Geachte ouders, beste collega s, We presenteren u: Nieuwsflits zes, dinsdag 25 juni 2013 Voorbije activiteiten Woensdag 17 april Woensdag 17 april werd voor de internen van Oost- en West-Vlaanderen de

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7.

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7. Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6 Computers op school Blz 7. De toekomst en de pc Blz 8, 9 Nawoord Blz 10. Inleiding Paragraaf 1.1

Nadere informatie

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum December 2016 Datum Activiteit Groep Opmerking 16 2016 Inhoud Belangrijke Data Nieuwsbrief email Laatste nieuwsbrief 2016 Kerst Brief aan ouders groep 5 t/m 8 Jeugdcross

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot Dankjewel. Slechts één woord, maar met veel betekenis. Het kan vergezeld gaan van tranen van blijdschap, opluchting of verdriet Het woord kan nonchalant worden uitgesproken, maar toch heel serieus bedoeld

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrieven op website. Kinderpostzegelactie. Agenda. 26 september 2014

Nieuwsbrieven op website. Kinderpostzegelactie. Agenda. 26 september 2014 26 september 2014 Nieuwsbrieven op website Wij krijgen wel eens de opmerking van ouders dat zij een nieuwsbrief niet ontvangen hebben. Wij versturen de nieuwsbrieven naar de mailadressen die wij in onze

Nadere informatie

Kinderen leren de hele dag door. Huiswerk

Kinderen leren de hele dag door. Huiswerk leren de hele dag door. Op school, maar ook thuis. Zij pikken veel informatie zelf op, maar heel wat leerstof, vaardigheden en inzichten krijgen de kinderen ook aangeleerd. Dit start al in het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Deze cursus wordt uitgegeven door. Copyright. Centrum voor Afstandsonderwijs. Mechelsesteenweg 102. 2018 Antwerpen

Deze cursus wordt uitgegeven door. Copyright. Centrum voor Afstandsonderwijs. Mechelsesteenweg 102. 2018 Antwerpen MAROKKAANS ARABISCH Deze cursus wordt uitgegeven door Centrum voor Afstandsonderwijs Mechelsesteenweg 102 2018 Antwerpen Copyright CVA, Mechelsesteenweg 102, 2018 Antwerpen Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 3 september 2014

Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Engelgaarde 33, 7943 LD Meppel - 0522 260651 - www.detolter.nl - directie@detolter.nl Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Agenda Donderdag 04 september informatieavond groep 3 en 7 Maandag 08 september informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

Eindverslag stage The Heating Company

Eindverslag stage The Heating Company HOGESCHOOL PXL DEPARTEMENT MEDIA AND TOURISM Eindverslag stage The Heating Company Kevin Janssen Professionele Bachelor Communicatiemanagement Afstudeerrichting Commerciële Communicatie Stagebegeleider:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede.

Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede. Jannetta van Campenhout-Timmer, school opleider, is het gezicht van het Samen Opleiden voor de locatie Harderwijk-A van Landstede. 34 Intervisiebijeenkomsten op de stageschool Werken en verwerken op de

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI Omschrijving van de activiteit De leerlingen lezen sms -jes van een verliefde jongere en bepalen aan de hand van de berichtjes het

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie 2016 2017 nummer 10 30 juni 2017 Agenda maandag 3 juli dinsdag 4 juli woensdag 5 juli donderdag 6 juli t/m zondag 20 augustus Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Schoolreis naar de Efteling

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD Op de website van de universiteit vind je een forum waar je vragen kan stellen over de examens en het examenreglement. Medewerkers van de universiteit of collegastudenten kunnen dan een antwoord geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Beroep beslissing OCMW. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing?

Beroep beslissing OCMW. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing? Beroep beslissing OCMW Wat kan je doen als je niet akkoord gaat met een OCMW-beslissing? Inhoud 1. Beroep aantekenen... 3 2. Wat gebeurt er na het indienen van het verzoekschrift?... 4 3. Waar heeft de

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:...

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:... ALGEMEEN DIT STAGEBOEK IS VAN Naam: Adres: Woonplaats: Telefoon: Klas:.. MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie: Adres: Plaats: Telefoon: E-mail:......... MIJN STAGEBEGELEIDER IS Naam:. Functie:. Telefoonnummer:...

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Inhoudsopgaven 1. Debriefing 3 2. Offerte grafisch vormgever 5 3. Voorstel 6 4. Planning 7 5. Begroting 8 6. Verslag klantgesprek

Nadere informatie

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN Je wil een cursus volgen, maar je wil eerst meer informatie krijgen. Welke vragen moet je stellen? Wat moet je doen? 1 Lees de tekst op blad 2 en maak de oefening op blad

Nadere informatie

Stageverslag De Causmaecker Ewout

Stageverslag De Causmaecker Ewout Stageverslag De Causmaecker Ewout 5 Stageperiode: 18/03/2013 t.e.m. 29/03/2013 2 STAGEDAGBOEK Uitgevoerde opdrachten: Datum: maandag 18/03/13 We kregen een rondleiding over heel de fabriek, en er werd

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE. V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie?

RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE. V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie? RESULTATEN ENQUÊTES INTERNE COMMUNICATIE V1. Hoe tevreden ben je over de informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie? Zeer tevreden 4 Tamelijk tevreden 15 Niet tevreden, niet ontevreden

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Instructie U maakt 12 opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat u gaat

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen!

Mocht u vragen hebben, naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kunt u gerust langslopen om uw vragen te stellen! Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 11e nieuwsbrief, vrijdag 30 januari 2015 Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van deze week. Hierin leest u de

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

The University Hospital of Crete

The University Hospital of Crete The University Hospital of Crete In Heraklion, Griekenland Snuffel stageverslag Snuffel stageverslag November/december 2012 The University Hospital of Crete Student: Bonnie Oosterveld Nummer: 10004726

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 5 vrijdag 31 oktober 2014 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl do. 6 nov.: ma. 10 nov.: woe. 12 nov.: Za. 15 nov.: di 18 + do 20 nov.:

Nadere informatie

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 WiekenWeetjes Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 Algemeen Belangrijke data: 1 19 februari rapporten mee 2 15 t/m 19 februari Portfolio inloop 3 22 februari extra openbare

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie