Griffienieuws nr.1 * * *

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Griffienieuws nr.1 * * *"

Transcriptie

1 Griffienieuws nr.1 Allereerst voor iedereen een: Datum 9 januari 2014 : Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 51 en 1 en de besluitenlijst van week 2. Informatie vanuit de organisatie Op 17 december jl. ontvingen wij een brief van Kinderopvang Spring. Daarin werd medegedeeld dat Spring het voornemen heeft om op 1 maart 2014 te stoppen met de kinderopvang, het peuterwerk en de dagopvang bij de basisschool De Ranonkel, Dommel 20 te Someren. In Lierop blijft de peuteropvang van Spring gewoon geopend. Het was voor ons verrassend nieuws. Geen eerdere melding of signaal in deze richting was ons bekend. In de komende commissievergadering zal wethouder Maas een mededeling doen over de acties die zijn en nog worden gedaan. * * * OP 8 januari heeft bij de Raad van State de zitting plaatsgevonden over het bestemmingsplan Recreatieve zone/ recreatieve poort. De zaak werd behandeld door een meervoudige staatsraad. De voorzitter en rapporteur hadden tevens de zitting van RSC het Keelven begeleid.

2 - 2 - Door bezwaarmakers Driessen/ Smeijers is direct bij aanvang een wrakingsverzoek ingediend tegen de rapporteur, de heer Pans. De heer Pans zou o.a. als werknemer bij de VNG te maken hebben met BING. Ondanks het feit, dat er geen inhoudelijke argumenten zijn, werd de zitting geschorst tot na behandeling van het wrakingverzoek door de wrakingcommissie. Zover is het uiteindelijk niet gekomen omdat de heer Pans zichzelf terug trok. Hierdoor was er geen meervoudige staatsraad meer mogelijk. Het gevolg is dat er een nieuwe meervoudige staatsraad zal worden gevormd en een nieuwe zittingsdatum zal worden gepland. Naar verwachting in maart. Uitstel van de behandeling heeft gevolgen voor de verwachte datum van de uitspraak en daarmee direct gevolgen voor de zekerheidsstelling van een onherroepelijk bestemmingsplan richting de ondernemers. Naar verwachting zal met de huidige inzichten pas na de zomer een uitspraak volgen. Dit heeft uiteraard risico s voor de veiligheidstelling van de subsidie van provincie en haalbaarheid van het project recreatieve poort. De deadline voor de subsidie is eind 2014 en is gekoppeld aan daadwerkelijke realisatie. Ook voor de projecten van Bako betekent dit weer uitstel. Problemen decoratieve verlichting Van Dongenstraat Lierop In september 2013 zijn in de Van Dongenstraat in Lierop nieuwe, decoratieve lichtmasten geplaatst. Na twee dagen goed te hebben gefunctioneerd, bleven ze echter uit. Uit onderzoek bleek dat zowel het EVSA (elektronisch voorschakelapparaat) als de dimmer, welke beide onderdeel zijn van iedere lichtmast, waren doorgebrand. Vooralsnog is het een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Beide onderdelen zijn standaard producten van betrouwbare leveranciers en dit probleem is voor zowel de aannemer als voor de gemeente onbekend. De aannemer heeft beide onderdelen in alle lichtmasten vervangen waarna de lichtmasten weer brandden. Onlangs zijn er weer lichtmasten uitgevallen met hetzelfde euvel. Momenteel branden er nog 5 van de 21 lichtmasten. De aannemer plaatst momenteel noodarmaturen zodat er in ieder geval licht in de Van Dongenstraat is. Tegelijkertijd wordt uitgezocht wat het probleem veroorzaakt zodat het definitief kan worden opgelost. Daarna worden de decoratieve armaturen weer teruggeplaatst. Deze problematiek valt onder de verantwoordelijkheid van de aannemer, of eventueel mede onder de verantwoordelijkheid van Enexis als netwerkeigenaar. Er zijn voor de gemeente Someren dus geen kosten aan verbonden. * * * Afgelopen zondag is op Nieuwsuur de uitzending geweest waarin het onderwerp raadskandidaten aan de orde kwam. De opnamen waren gemaakt tijdens de raadsvergadering van november. Voorafgaand zijn de griffiers geïnterviewd, het resultaat van deze enquête treft u aan als u op deze link klikt:

3 - 3 - Antwoorden op vragen van raads- of commissieleden -- Nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigingen van derden Op verzoek van de Zorgboog stuur ik jullie het kwartaalbericht Zorgboog JGZ door. * * * Hierbij ontvangt u de nieuwsflits Transitie Jeugdzorg van het regionale traject december 2013, ten behoeve van verspreiding onder de gemeenteraden. Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder wethouders en beleidsadviseurs en geplaatst op de projectpagina van het regionale traject transitie jeugd: Met vriendelijke groet, Sandra Jager, Beleidsadviseur Zorg en Welzijn Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Keizer Karel V Singel 8 / Postbus PE Eindhoven / 5600 AZ Eindhoven T: M: E: s.jager@sre.nl I: werkdagen ma di wo(vm) & do

4 - 4 - Geeft uw programma deze nieuwsbrief niet goed weer? Lees de pagina dan online. Fietsroute Toer de Boer Nieuw ontvangstcentrum Philips Fruittuin De moestuin van Middelburg Internationale delegatie bezoekt Brabantse knooppunten stad en land Brabants Netwerk Stadslandbouw Eetbare plantsoenen in Eindhoven Proef het Brabantse land in hartje Tilburg Fietsroute Toer de Boer Maak fietsend kennis met de heerlijke streekproducten uit de moestuin van s-hertogenbosch, ontmoet de gepassioneerde ondernemer achter het product en ervaar aansluitend de smaakvolle gerechten. s- Hertogenbosch, bekend om haar gastvrijheid, waar het leven goed is en de nachten lang zijn. De gemoedelijkheid en het intieme karakter zijn de trots van deze stad. Lees verder Nieuw ontvangstcentrum Philips Fruittuin Op het erf van de Philips Fruittuin in Eindhoven springt een opvallend, nieuw bouwwerk in het oog. Dit is de PIT. Een ontvangstcentrum op de drempel van stad en land. De PIT staat voor: presenteren, informeren en trakteren. Pit is ontstaan uit een samenwerking tussen de Gemeente Eindhoven en de Philips Fruittuin. Het centrum is vanaf half september open voor publiek en zakelijke bijeenkomsten. De moestuin van Middelburg

5 - 5 - t Hof Welgelegen is een monumentale boerderij in Middelburg waarin sinds 2009 een groentewinkel gevestigd is. Op het omliggende land worden biologische groenten geteeld. De jonge ondernemers Ard en Esther van de Kreeke timmeren hard aan de weg om t Hof Welgelegen de moestuin van Middelburg te laten worden. Internationale delegatie bezoekt Brabantse knooppunten stad en land Veel stadsbewoners zal het nauwelijks opvallen, maar de stadsregio Eindhoven is het Europese hart van nieuwe knooppunten tussen stad en land. Medio november dook een Europese delegatie de regio in. De delegatie bezocht diverse locaties waar het dagelijkse leven tussen stad en land wordt verknoopt. Groendomein t Wasven, Landgoed Croy, Brandevoortsehoeve, Philips Fruittuin en Brabantse Natuurpoorten vormen enkele schakels op die stad/land-route. Brabants Netwerk Stadslandbouw Het Brabants Netwerk Stadslandbouw timmert nog steeds aan de weg. Dit netwerk brengt diverse Brabantse maatschappelijke partners op de been, zoals de BMF, gemeente Haaren, Huub Glas, gemeente Breda, provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven, provinciale Raad Gezondheid, gemeente Tilburg, ZLTO, gemeente Bergen op Zoom en HAS Hogeschool. Dit netwerk in Brabant fungeert met name als uitwissel- en contactorgaan. De najaarsbijeenkomst werd gehouden bij Tuinderij De Es in Haaren. Kijk voor meer informatie op LinkedIn. Eetbare plantsoenen in Eindhoven Met het plaatsje Todmorden in het noorden van het Verenigd Koninkrijk als inspiratiebron zoeken een aantal pioniers in Eindhoven naar mogelijkheden voor openbare groen in de vorm van eetbare gewassen in plaats van braakliggende grond of prikkelbare plantsoenen. Recent is een eerste bijeenkomst geweest, waarbij een aantal bestaande initiatieven de revue passeerden waarbij dit initiatief wellicht kan aansluiten. Proef het Brabantse land in hartje Tilburg Op zaterdag 21 en zondag 22 december vond de BAZOUQWinterfair in Tilburg plaats. Op het Vers van Vlakbij-plein boden boeren uit de buurt heerlijke producten en eerlijke verhalen. Ze lieten proeven van de smakelijkste streekproducten van het Brabantse land en vertelden alles over hun verse waar. Kijk voor een filmimpressie op YouTube.

6 - 6 - Colofon Deze nieuwsbrief is een onderdeel van het Interreg IVb project PURE Hubs. Het project richt zich op het verbinden van stad en platteland. Uitgangspunt is dat het platteland kan helpen bij het oplossen van stedelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat de kloof die is ontstaan tussen boeren en stedelingen verdwijnt. Door het creëren van groene knooppunten (hubs) wordt de samenwerking tussen stad en platteland vormgegeven. Vanuit deze knooppunten ontwikkelt men plattelandsproducten en diensten waar de stadsbewoners behoefte aan hebben. ZLTO voert de projectleiding over dit project. Neem voor meer informatie contact op met marjon.krol@zlto.nl of mariska.van.koulil@zlto.nl. Kijk op en voor meer informatie over PURE Hubs. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur ons dan een .

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49.

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Griffienieuws nr.42 Datum 9 december 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Informatie vanuit de organisatie Ten behoeve van de bemanning

Nadere informatie

Geeft uw e-mailprogramma deze nieuwsbrief niet goed weer? Lees de pagina dan online.

Geeft uw e-mailprogramma deze nieuwsbrief niet goed weer? Lees de pagina dan online. Klik hier met de rechtermuisk nop als u afbeeldingen wilt downloaden. Ter bescherming van uw privacy is deze afbeelding niet automatisch van interne afbeelding niet automatisch van internet gedownload.

Nadere informatie

Verdienen met ZLTO. De stad als kans!

Verdienen met ZLTO. De stad als kans! Verdienen met ZLTO De stad als kans! Verdienen met ZLTO De stad als kans! Twitter: @MariskavKoulil #purehubs #stadslandbouw De stad als kans! Programma workshop Inleiding Korte kennismaking Introductie

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari 2014. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8.

Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari 2014. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8. Griffienieuws nr.7 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8. Datum 21 februari 2014 Informatie vanuit de organisatie Nieuw beeldmerk en huisstijl

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden, ** Raadsinformatiebrief Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot Geachte raadsleden, In december 2016 heeft u met elkaar afgesproken om in 2017 te komen tot een standpunt over de bestuurlijke

Nadere informatie

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk.

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk. Griffienieuws nr.27 Datum 28 juli 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 29 alsmede de publicatielijst van week 27 en 28. Informatie vanuit de organisatie Ik ben met vakantie

Nadere informatie

Datum Aanwezig: Opening Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 19 december 2012.

Datum Aanwezig: Opening Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 19 december 2012. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 30 januari 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 18 februari 2013 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.3. Datum 29 januari 2015

Griffienieuws. nr.3. Datum 29 januari 2015 Griffienieuws nr.3 Datum 29 januari 2015 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijsten van week 3 en 4 en de besluitenlijst van week 5. Informatie vanuit de organisatie Maandagavond is in

Nadere informatie

adres

adres Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Aan de 21 gemeenten van de regio Zuidoost-Brabant ta.v. het college i.a.a. beleidsadviseur jeugd Keizer Karei V Singel 8 Postbus 985 5600 AZ Eindhoven Tel: 040 2594594

Nadere informatie

Stadslandbouw komt in het buitenland en Nederland in verschillende varianten voor. Essentiële kenmerken en randvoorwaarden van stadslandbouw zijn:

Stadslandbouw komt in het buitenland en Nederland in verschillende varianten voor. Essentiële kenmerken en randvoorwaarden van stadslandbouw zijn: 1 Aan: de Raad van de Gemeente Dordrecht dtv de raadsgriffier Postbus 8 3300AA Dordrecht c.c.: College van Burgemeester en Wethouders Dordrecht, 1 november 2011 Betreft: Stadslandbouw in Dordrecht Geachte

Nadere informatie

1 Samenstelling. Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af.

1 Samenstelling. Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af. jaar verslag 17 Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af. In dit jaarverslag gaan wij in op: de samenstelling van de rekenkamercommissie, onze werkwijze, het onderzoek

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.11. Datum 24 maart Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 12.

Griffienieuws. nr.11. Datum 24 maart Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 12. Griffienieuws nr.11 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 12. Datum 24 maart 2016 Informatie vanuit de organisatie Raadsinformatiebrief maatregelen riolering Keizerstraat Aanleiding

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard. Ter attentie van mw. M. Peterse.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard. Ter attentie van mw. M. Peterse. Van: Postbus VIZ Ruimtelijke plannen Aan: "'marina.peterse@valkenswaard.nl'" CC: "'iap@brabant.nl'" Datum 16-8-2010

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

Griffienieuws * * * * * * * * *

Griffienieuws * * * * * * * * * Griffienieuws nr.12 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 13 en de besluitenlijst van week 14. Datum 3 april 2014 Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden op vragen van

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.40. Datum 21 november 2013. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 46 en de besluitenlijst van week 47.

Griffienieuws. nr.40. Datum 21 november 2013. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 46 en de besluitenlijst van week 47. Griffienieuws nr.40 Datum 21 november 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 46 en de besluitenlijst van week 47. Informatie vanuit de organisatie Asfaltering Bennebroekstraat.

Nadere informatie

Fractie CDA Jan Zwemer. ons kenmerk. datum

Fractie CDA Jan Zwemer. ons kenmerk. datum Gemeente Middelburg Bestuursondersteuning Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 623 717 info@middelburg.nl www.middelburg.nl Fractie CDA Jan Zwemer uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.38. Datum 7 november Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 44 en de besluitenlijst van week 45.

Griffienieuws. nr.38. Datum 7 november Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 44 en de besluitenlijst van week 45. Griffienieuws nr.38 Datum 7 november 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 44 en de besluitenlijst van week 45. Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden op vragen

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 21/06/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Waar komt dit jaar vandaan?

Waar komt dit jaar vandaan? PAG 001 Waar komt dit jaar vandaan? particulier idee om cultuur, landbouw, toerisme en economie te verbinden leren van andere Europese regio s idee uit s-hertogenbosch door Provincie geadopteerd tien

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.37. Datum 31 oktober Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 41 en 42.

Griffienieuws. nr.37. Datum 31 oktober Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 41 en 42. Griffienieuws nr.37 Datum 31 oktober 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 41 en 42. Informatie vanuit de organisatie In de bijlage treft u een raadsinformatiebrief aan

Nadere informatie

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland Almanak Almanak kleinschalige initiatieven Van en voor iedereen die zich sterk maakt voor duurzaam voedsel Dit is een dummy met een paar pagina s van de

Nadere informatie

Welkom 24 november 2016

Welkom 24 november 2016 Welkom 24 november 2016 NOMB april 2014 november 2016 Canan Yenice projectleider Ons doel is het bevorderen van welzijn en het duurzaam zelfstandig functioneren van ouderen We bundelen en behartigen de

Nadere informatie

Geachte griffier, Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking, Met vriendelijke groet,

Geachte griffier, Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking, Met vriendelijke groet, Van: Secretariaat-Kennisplatformveehouderij Verzonden: donderdag 23 mei 2019 08:53 Onderwerp: Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid. Aan de griffier

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam 13992260 Brief van de heer E. van den Bossche en anderen over de verbreding van de Tractaatweg met aansluitpunten, d.d. 24 januari 2013 Betreft vergadering

Nadere informatie

Overzicht Lijst Ingekomen Stukken periode 31 augustus tot en met 27 september 2017

Overzicht Lijst Ingekomen Stukken periode 31 augustus tot en met 27 september 2017 010.L01 Reactie aan Provinciale Staten op besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant tot het korten op subsidie 010.L02 Verzoek aan Provinciale Staten om aandacht voor problematiek van korte pachttermijn

Nadere informatie

Programma van de avond

Programma van de avond Programma van de avond 1. Toelichting provinciaal themajaar o Brabantse keukens o Brabantse parels 2. Themajaar in Deurne 3. Korte pauze 4. Ideeën en initiatieven voor consumentenprogramma Deurne o Intro

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente f Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Jaarverslag 2016 StartersCentra

Nadere informatie

Productverslag stage

Productverslag stage Productverslag stage Productverslag stage 2013 Anouk Verschuren Begeleidend docent: Marjo Baeten Stagebegeleider: Marjon Krol Project: Pure Hubs Rijsbergen, 24 januari 2013 Voorwoord Dit verslag is anders

Nadere informatie

Juridische Zaken. Voorlopige voorziening Paulusbunker. Geachte leden van de gemeenteraad,

Juridische Zaken. Voorlopige voorziening Paulusbunker. Geachte leden van de gemeenteraad, Juridische Zaken gemeente@amstelveen.nl Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie ons kenmerk en datum van deze brief Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal

Nadere informatie

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 15 alsmede de publicatielijst van week 14.

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 15 alsmede de publicatielijst van week 14. Griffienieuws nr.14 Datum 11 april 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 15 alsmede de publicatielijst van week 14. Informatie vanuit de organisatie

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 26 februari 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 6 maart 2014 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten Rekenkamercommissie Aan de gemeenteraad van de gemeente s-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : H.W.M. Wouters Uw kenmerk : Tel. : 073-6159770 Ons kenmerk : Fax : Datum : 23 oktober 2013 E-mail : e.wouters@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

4. Voedselbank Land van Cuijk Nieuwsbrief Kennisnemen

4. Voedselbank Land van Cuijk Nieuwsbrief Kennisnemen LIJST VAN INGEKOMEN STUKKEN Raadsvergadering : 5 juli 2016 Agendapunt : 5 Onderwerp : Ingekomen stukken Alle stukken zijn via de website beschikbaar www.grave.nl raadsinformatie ingekomen post. In onderstaand

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 42710 (Openbaar na een week) Jaarverslag toezicht & handhaving 2017 en Integraal Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.20. Datum 2 juni 2016

Griffienieuws. nr.20. Datum 2 juni 2016 Griffienieuws nr.20 Datum 2 juni 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgesloten de besluitenlijst van de week 22 en publicatielijst van week 19 en 21 Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden op vragen

Nadere informatie

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 3 november 2015 aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO DS over vervoer verwarde personen 1- Notagegevens Notanummer 2016-001532 Datum 13-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth.

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS Statenfractie SP Teugenaarstraat 120 5348 JG OSS Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 *2727711*

Nadere informatie

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond U bent het niet eens met ons besluit! De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond juli 2013 Als u het niet eens bent met ons besluit... Wij nemen regelmatig besluiten die betrekking hebben op u. Dat kan

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 6 en 7 alsook de publicatielijsten van de weken 4, 5 en 6.

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 6 en 7 alsook de publicatielijsten van de weken 4, 5 en 6. Griffienieuws nr.6 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 6 en 7 alsook de publicatielijsten van de weken 4, 5 en 6. Datum 18 februari 2016 Informatie vanuit de organisatie --

Nadere informatie

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB Gedeputeerde Staten provincie H o L L A N D ZUID Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen Contact mr. H. Kats T 070-441 72 15 h.kats@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting BIZ Schiebroek Maart Jaarverslag 2013 Stichting BIZ Schiebroek

JAARVERSLAG Stichting BIZ Schiebroek Maart Jaarverslag 2013 Stichting BIZ Schiebroek JAARVERSLAG 2013 Stichting BIZ Schiebroek Maart 2013 Inleiding Het op BT Schiebroek vindt plaats onder toezicht van de Stichting BIZ Schiebroek. Het bedrijventerrein Schiebroek is een zogenoemde Bedrijven

Nadere informatie

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011 Visie op voedsel WAT KAN IK IK DOEN? Cursus Permacultuur organiseren in Castricum en zelf meedoen Seizoenbewuster kopen Zinvolle planten in de tuin en beter

Nadere informatie

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013 gemeente roerdalen 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 GEMEENTE Roerdalen stuknummer RD/2013-3937 Ontvangstdatum: 15-8-2013 Raadsinformatiebrief uw

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen. Hierbij bieden wij u de lijsten van de ingekomen stukken en mededelingen aan van:

Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen. Hierbij bieden wij u de lijsten van de ingekomen stukken en mededelingen aan van: Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen Datum voorstel : 7 april 2009 Raadsvergadering d.d. : 21 april 2009 Volgnummer : 2009R0013, agendanummer 5 Taakveld : Facilitaire Zaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar enlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Datum 04-12-2018 Tijd Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting 9:00-12:30 uur Staalindustrieweg, vergaderkamer Centrum J.G.A. Paans S. van Heeren - de Keizer,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp ex art 46vragen BAD 1- Notagegevens Notanummer 2016-001087 Datum 16-06-2016 Programma: 07 Inkomens-voorziening en arbeidsmarkt Portefeuillehouder Weth. Kolkman

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

DuurzaamAlmere.nl. Actief Groen. Landgoed Almere. Combineer stad en natuur. Verbind plaats en context. Themanummer februari 2011

DuurzaamAlmere.nl. Actief Groen. Landgoed Almere. Combineer stad en natuur. Verbind plaats en context. Themanummer februari 2011 Actief Groen Landgoed Almere Landgoed Almere Themanummer 02 What s in a name? Hoe je de stad ook wilt noemen, het is duidelijk dat Almere een stad is, waarin Themanummer februari 2011 zowel het groen als

Nadere informatie

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Datum: : 16 oktober 2012 Aan : Gemeenteraad van Hof van Twente Kopie aan : Van Voor informatie Onderwerp: : Wethouder van Zwanenburg : G.B.J. Overbeek, Ruimtelijke

Nadere informatie

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK)

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK) Bijlage afkomstig van ministerie van binnenlandse zaken behorend bij instructiebrief van BZK d.d. 21 september 2011 in verband met de indiening van de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 25 en 27 maart De besluitenlijsten worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 25 en 27 maart De besluitenlijsten worden ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 23 april 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 29 april 2014 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Roef

Nieuwsbrief De Roef Nieuwsbrief De Roef 05-06-2015 Omdat we constateren dat er ruis is ontstaan in de communicatie rondom De Roef (binnen de verschillende locaties zingt er diverse informatie rond), hebben we besloten een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Beste ouder(s), verzorger(s) en omwonende(n), Hierbij ontvangt u de 4 e nieuwsbrief over de nieuwbouw Brede school Rembrandtkwartier. Deze brief is een initiatief van de projectgroep Brede school Rembrandtkwartier,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015 Registratienummer: 2015/58 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf Weth. P.G.H.N. Utens Weth..C.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO GL-Doorontwikkeling Sociale teams 1- Notagegevens Notanummer 2016-001756 Datum 14-10-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth.

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Inzetten LOP-gelden ter realisatie

Nadere informatie

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer 17.19.401 Raads informatiebrief Onderwerp: Evaluatie pilot late nachtnetbussen Brabant. Inleiding

Nadere informatie

Aan: Het college van Gedeputeerde Staten Provincie Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC s HERTOGENBOSCH. Geachte college,

Aan: Het college van Gedeputeerde Staten Provincie Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC s HERTOGENBOSCH. Geachte college, Aan: Het college van Gedeputeerde Staten Provincie Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC s HERTOGENBOSCH Uw kenmerk : Datum : 13 oktober 2011 Ons kenmerk : DZH/RO/Wonen 2011-668 Contactpersoon : P. Vermeulen

Nadere informatie

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu?

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Leiden U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Met het door u ingediende bezwaarschrift heeft u aangegeven dat u het niet eens bent met een beslissing

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

BOERDERIJWINKEL HOEVE RAVENSTEIN

BOERDERIJWINKEL HOEVE RAVENSTEIN GESCHENKPAKKETTEN INSPIRATIE BROCHURE 2018 BOERDERIJWINKEL HOEVE RAVENSTEIN DUURZAAM, PUUR & EERLIJK (Kerst)geschenken uit de streek www.hoeveravenstein.nl Kerstgeschenken 2018 Hoeve Ravenstein ligt verscholen

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/18/03716 Z/C/17/50224 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Gemeente Cuijk: Herdenking, zondag 13 mei 2018 van 10.30-12.30 uur te Katwijk 2. Gemeente Sint-Michielsgestel: Afscheidsreceptie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39.

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39. Griffienieuws nr.34 Datum 5 oktober 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39. Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2015.10237 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 10 maart genomen besluiten en in de week 2 t/m 6 maart 2015 door

Nadere informatie

E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar

E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #113 Online bekijken E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit de Keyport-regio lanceerden begin november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari Groenvoorziening

NIEUWSBRIEF februari Groenvoorziening NIEUWSBRIEF februari 2019 Groenvoorziening De zogenaamde hanging baskets oftewel hangkorven met geraniums aan de lantaarnpalen in ons winkelcentrum zullen ook in 2019 weer worden opgehangen door de gemeente

Nadere informatie

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

5 januari 2017 S. Dohmen 5772

5 januari 2017 S. Dohmen 5772 Aan de leden van de gemeenteraad Maatschappelijke Ontwikkeling Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de

Nadere informatie

Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank

Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank College Onderwerp: V20081509 Vragen o.g.v. artikel 61 RvO over Landgoed Hooge Bank Collegevoorstel Inleiding: Op 4 december 2008 heeft de heer Musters namens de fractie Gemeentebelangen een brief gezonden

Nadere informatie

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Resultaten, conclusie en aanbevelingen obv interviews april 2017 onderzoek in opdracht van Onderzoeksopzet Twee verschillende groepen geïnterviewd: Vaste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap

NIEUWSBRIEF. afdeling Noord-Oost Twente VERKIEZINGSKRANT. 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten & waterschap NIEUWSBRIEF afdeling Noord-Oost Twente 2019 februari Deze afdeling is ontstaan uit een fusie in 2017 van de afdelingen Oldenzaal/Dinkelland, Losser en Tubbergen 1. Verkiezingen 2019 Provinciale staten

Nadere informatie

CC: Collegeleden T F

CC: Collegeleden T F Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Raadsleden en commissieleden Raadsgriffie Spuiboulevard 300 DORDRECHT CC: Collegeleden T 078 770 8550 F 078 770 5198 Contactpersoon Maarten Hoogstad Datum 16 januari

Nadere informatie

ondernemers in het gebied? En hoe kun je dit mogelijk maken binnen de kaders van de intergemeentelijke structuurvisie?

ondernemers in het gebied? En hoe kun je dit mogelijk maken binnen de kaders van de intergemeentelijke structuurvisie? Netwerk en inspiratiebijeenkomst Design Academy Eindhoven Op 14 maart 2013 werd de tweede netwerkbijeenkomst van het jaar georganiseerd voor alle ambtelijke medewerkers die betrokken zijn bij de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM

gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM1500247 Raadsvergadering 11 maart 2015 Agendanummer Onderwerp Verordening commissie bezwaarschriften 2015 Steenbergen; 24 februari 2015 Aan de raad, 1. Inleiding

Nadere informatie

E.s. <tf<* OV*^* Afdeling Den Haag. Gemeente Den Haag T.a.v. de commissie VML Spui 70 2511 BT 's-gravenhage

E.s. <tf<* OV*^* Afdeling Den Haag. Gemeente Den Haag T.a.v. de commissie VML Spui 70 2511 BT 's-gravenhage Benandew door Diana van der Lely onderwerp Reactie wethouder Baldewsingh duiventillen Postbus 82062, 2508 EB Den Haag Gemeente Den Haag T.a.v. de commissie VML Spui 70 2511 BT 's-gravenhage Afdeling Den

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder

Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder Welkom! Alexandra van Huffelen - Wethouder 14 juni 2012 Programma Michel de la Vieter - Projectmanager - Inleiding - Toelichting Natuur- en Recreatieplan - Pauze - Vervolgtraject - Vragen Inleiding Traject

Nadere informatie

RAADSINFORMÄTIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00374

RAADSINFORMÄTIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00374 RAADSINFORMÄTIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00374 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum 12 juni 2018 Portefeuillehouder(s) : burgemeester 18R.00374 Portefeuille(s) : openbare

Nadere informatie

Mediaonderzoek gemeente Boxtel 2010

Mediaonderzoek gemeente Boxtel 2010 Mediaonderzoek 2010 Voor mijn opleiding Communicatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven voer ik een mediaonderzoek uit voor de. Om u in de toekomst beter van dienst te zijn wil de uw mening weten over

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

De weg naar actieve werkgevers

De weg naar actieve werkgevers De weg naar actieve werkgevers Even voorstellen Eerst een paar vragen Pak je mobiel Ga naar menti.com Code: 447178 En doe mee! Wat is ons brabant fietst? Hoofddoelstelling: meer mensen vaker op de fiets

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 48 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels beheersing van de Nederlandse taal Someren 2018; Beleidsregels Middelentoets gemeente Someren 2018 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

! Ill II Mil 1. m m 15ink04424

! Ill II Mil 1. m m 15ink04424 ! Ill II Mil 1 m m 15ink04424 SAMEN I KUNNEN WE I HET ZELF I! mui mm H* Aan de colleges van B&W en de leden van de gemeenteraden. ïtk> m»p 1 5 io.ii 2015 PZ ow BMO Gg lvf»0 I MA Contactpersoon Paul van

Nadere informatie

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019 Nieuwsbrief Maashorstboeren Juni 2019 Hierbij ontvangt u alweer de tweede digitale nieuwsbrief van dit jaar. Wij verwachten een afwisselende nieuwsbrief voor u gemaakt te hebben met interessante informatie.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.43012 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 oktober genomen besluiten en in de week 20 t/m 24 oktober 2014

Nadere informatie