De sleutel tot veilig zakelijk en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De sleutel tot veilig zakelijk en"

Transcriptie

1 De sleutel tot veilig zakelijk en Een e-book van

2 Aanleiding Ondanks de komst van tal van nieuwe communicatiemiddelen blijft onverminderd populair. Uit Nederlands en internationaal onderzoek blijkt dat nog steeds een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Ondervraagden verwachten dat in de komende jaren het belangrijkste zakelijke communicatiemiddel zal blijven. werd rond 1995 populair bij het grote publiek en is eigenlijk niets meer dan digitaal, elektronisch postverkeer. Dat was dan ook haar oorspronkelijke functie: korte, informele berichten versturen, als een soort digitale ansichtkaart. Hoewel de dienst zich verder heeft ontwikkeld, onder andere met de mogelijkheid om bijlagen te mee te sturen, is de veiligheid nog steeds te vergelijken met een simpele ansichtkaart: de informatie op de kaart is direct door iedereen uit te lezen en zelfs aan te passen. Bovendien heb je geen garantie dat jouw kaartje terecht komt bij de beoogde ontvanger. Is dit de manier waarop we massaal onze gevoelige bedrijfsgegevens versturen? Privacy en beveiliging van (persoonlijke) gegevens zijn hot topics in het digitale tijdperk. Online ligt het gevaar op de loer van criminelen, concurrenten en zelfs overheden die meekijken. Patiëntdossiers, de boekhouding, prijsafspraken, octrooigegevens, de salarisadministratie; het zijn gegevens die je absoluut niet in verkeerde handen wil laten vallen! Toch sturen we dergelijke data nog steeds via onbeveiligde s of clouddiensten als Dropbox en WeTransfer. Met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de bijbehorende meldplicht datalekken stelt de Nederlandse overheid sinds 2016 strengere eisen aan de beveiliging van dergelijke data. Tijd dus om ook de veiligheid van jouw zakelijke dataverkeer op orde te brengen!

3 Veel bedrijven hebben hun eigen IT-omgeving inmiddels goed beveiligd. Een veilige netwerkomgeving met een sterke firewall behoort tot de standaard. Elk bedrijf heeft zijn eigen ondoordringbare fort gebouwd. Maar wat gebeurt er als er informatie van het ene fort naar het andere moet worden gestuurd? Zodra we een versturen gooien we het bundeltje data over onze stadsmuur, waar het open en bloot voor iedereen voor het grijpen ligt. Dat moet toch veiliger kunnen! In dit e-book vertellen we je alles over het veilig versturen van omvangrijke en / of gevoelige data. We leren je hoe je er voor kunt zorgen dat jouw informatie bij de juiste persoon terecht komt, zonder dat het onderschept of gemanipuleerd wordt. Ga aan de slag en zorg ervoor dat jouw gevoelige data niet meer per ansichtkaart maar per digitale koeriersdienst wordt verstuurd! Team Cryptshare

4 Wat doet een goed beveiligingsprogramma? Een datalek via kan op verschillende manieren ontstaan. Een effectief beveiligingsprogramma voor moet dan ook op verschillende vlakken actief zijn. Waar zitten de risico s en hoe kan een beveiligingsprogramma hier tegenop treden? Het signaleren van gevoelige inhoud Is het nodig dat dit bericht met deze inhoud beveiligd wordt verstuurd? Het signaleren van mogelijke adresseerfouten Gaat deze naar de juiste persoon / personen? Bescherming tegen hacken tijdens het verzenden van de Kan iemand met kwaad in de zin meekijken? Verzekeren dat alleen de beoogde ontvanger toegang heeft tot de inhoud Kan iemand anders met toegang tot de mailbox van de ontvanger de ook inzien? Bescherming van de na verzending Welke invloed heb ik als verzender op mijn bericht na verzending? Bijdrage aan bewustwording omtrent datalekken binnen de organisatie Zorgt het programma voor meer bewustzijn in mijn organisatie over informatiebeveiligingsrisico s? Traceerbaarheid van s Is er informatie beschikbaar over wanneer wat naar wie is verzonden? Nu we weten waar de veiligheidsrisico s van zitten en hoe een beveiligingsprogramma deze risico s kan verkleinen, is het tijd om te gaan bekijken hoe veilig en in de praktijk werkt.

5 Veilig en: hoe werkt dat? Veel bedrijven maken gebruik van programma s zoals MS Outlook of IBM Notes. Je kunt er echter niet vanuit gaan dat jouw data op een veilige manier verstuurd wordt met deze systemen. Hiervoor is vaak een extra plug-in nodig. Dit is een stukje software dat toegevoegd kan worden aan een programma om het uit te breiden of meer mogelijkheden te bieden. Cryptshare biedt zo n plug-in aan en fungeert als de beveiliger van jouw programma. Wat doet zo n beveiliger precies om veiliger te maken? Simpel gezegd zet hij een slot op de inhoud van een zodat deze onleesbaar wordt. Vervolgens zorgt hij er voor dat de unieke sleutel aankomt bij de beoogde ontvanger van de zodat deze de inhoud kan openen. Dit wordt ook wel versleuteling of encryptie genoemd. Gebruik je een ander programma, zoals Gmail of Outlook.com? Ook dan is veilig en makkelijk te realiseren! Gebruik hiervoor de Cryptshare webinterface in jouw browser (IE, Chrome, Firefox). Je hebt hiervoor geen gebruikersaccount of speciale software nodig. Na het invullen van je gegevens kan Cryptshare jou authenticeren met behulp van een toegangscode. Vervolgens voeg je zoals bij een normale de ontvangersgegevens, je boodschap en de bijlagen toe. Klik op verzend en Cryptshare versleutelt je inhoud en bezorgt de downloadbare link bij de ontvanger. Een veilig alternatief voor clouddiensten als WeTransfer en Dropbox. Het proces van versleuteling In de praktijk merk je weinig van de versleuteling; Cryptshare doet al het zware werk voor jou. Als de plug-in is geïnstalleerd, is het proces voor jou als gebruiker vrijwel gelijk aan het normale proces. Op de achtergrond werkt de software aan het beschermen van jouw inhoud. Dit werkt als volgt:

6 De verzender geeft zoals gewoonlijk in het eigen programma het adres van de ontvanger in en typt een boodschap. Indien nodig voegt de verzender een of meerdere bijlages toe. In tegenstelling tot de meeste programma s kun je met Cryptshare onbeperkt data versturen, er is geen limiet aan het aantal MB s! Vervolgens wordt de inhoud van de - onderwerp, tekst en bijlagen - versleuteld met een wachtwoord. Dit kan op twee manieren: - De verzender kiest zelf een wachtwoord; - Het systeem kiest op de achtergrond automatisch een wachtwoord. De versleutelde wordt nu via een beveiligde verbinding verstuurd naar de Cryptshare server. Op de server wordt de inhoud van de mail gescand op virussen en worden de gegevens versleuteld opgeslagen. Voor elke mailwisseling heeft de server een unieke sleutel om de inhoud te beveiligen. De server verzendt een bericht naar de ontvanger. Hierin staan instructies voor hoe de beveiligde informatie kan worden opgehaald. Via een link in de

7 kan de inhoud van de gedownload worden. De versleutelde inhoud van de en de bijlagen worden beschikbaar met behulp van het wachtwoord dat op twee manieren verstrekt kan worden aan de ontvanger: - De verzender deelt het wachtwoord met de ontvanger, bijvoorbeeld telefonisch, of spreekt vooraf een wachtwoord af; - De server stuurt het wachtwoord op de achtergrond mee en activeert het automatisch als op de link wordt geklikt. Zodra de ontvanger de inhoud heeft gedownload krijgt de verzender een bericht dat de succesvol is ontvangen. De verzonden gegevens blijven een bepaalde periode beschikbaar voor de ontvanger terwijl ze beveiligd zijn opgeslagen op de server. Na die periode worden ze automatisch verwijderd van de server. Zoals je leest kun je veilig en, zonder dat daar veel extra moeite voor nodig is van de verzender of de ontvanger. Cryptshare zorgt er voor dat je met weinig inspanning toch een grote verbetering in beveiliging kunt realiseren. In het volgende hoofdstuk van dit e-book vertellen we je meer over de voordelen van versleuteling van .

8 De voordelen van een oplossing voor versleuteling Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden om s te versleutelen. Het verschil tussen deze oplossingen zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Versleutelingsmethoden zijn vaak technisch veeleisend en lastig te implementeren binnen bedrijven. Gevolg: gebruikers haken af en beveiliging mislukt. Cryptshare is een stuk minder complex en daardoor veel makkelijker in gebruik. Enkele voordelen op een rijtje: Snelle en gemakkelijke integratie met IT-systemen Cryptshare is gemakkelijk te integreren in het IT-systeem van jouw bedrijf. Afhankelijk van wat het beste bij jouw bedrijf past, kan de server binnen het eigen netwerk worden geïmplementeerd of bijvoorbeeld extern worden gehost. De Cryptshare plug-in is makkelijk en snel te integreren binnen het bestaande programma en is dan beschikbaar voor alle gebruikers binnen jouw domein. Cryptshare is eenvoudig aan te passen aan de wensen en eisen van jouw bedrijf. De beheerder kan bijvoorbeeld regels instellen voor wachtwoorden en de maximale periode dat data wordt bewaard op de server. Ook kan de opmaak van de s aangepast worden aan de huisstijl van jouw bedrijf. Zo blijf je als bedrijf altijd duidelijk herkenbaar in het verkeer. Veilig en in een vertrouwde omgeving De plug-in werkt binnen bestaande programma s zoals MS Outlook en IBM Notes. Gebruikers kunnen dus blijven werken in hun vertrouwde omgeving. Dit zorgt er voor dat de stap voor hen kleiner is om veilig te gaan en, ze hoeven tenslotte niet eerst een heel nieuw programma onder de knie te krijgen. Cryptshare werkt zeer intuïtief en is makkelijk in gebruik, ook voor de minder ervaren computergebruiker.

9 Veilig versturen van grote bestanden Veel programma s en bedrijven hebben een limiet voor de grootte van te verzenden bijlages. Door deze limieten wenden gebruikers zich vaak tot gratis online programma s als Dropbox of WeTransfer. Deze programma s voor het opslaan en delen van bestanden via de cloud zijn echter onveilig en het is volledig onduidelijk waar jouw gegevens worden opgeslagen. Met behulp van de Cryptshare plug-in kunnen gebruikers onbeperkt data toevoegen aan hun . Handig, want vaak is gevoelige informatie ook omvangrijk. Met de Cryptshare plug-in voorkom je het gebruik van onveilige programma s als Dropbox of WeTransfer en ben je er van verzekerd dat alle inhoud veilig wordt verstuurd. Zeker weten dat gegevens bij de juiste persoon terecht komen Bij gevoelige of vertrouwelijke informatie is het van groot belang om zeker te weten dat de juiste persoon de informatie ontvangt. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je per ongeluk een verkeerd adres intikt? Cryptshare zorgt er voor dat alleen de beoogde ontvanger de meegestuurde inhoud kan openen met behulp van een uniek wachtwoord. Dankzij de ontvangstbevestiging weet de verzender zeker dat de goed is aangekomen. Gebruiksvriendelijk en toegankelijk, ook voor de ontvanger Je kent het wel, wil je even snel een programmaatje gebruiken, moet je eerst het hele installatieproces doorlopen. Veel mensen haken dan af. Ook het switchen tussen verschillende programma s zorgt voor gebruiksongemak. De Cryptshare plug-in functioneert binnen het bestaande programma en het gebruik ervan vereist geen extra installaties voor de ontvanger! Ontvangers

10 hoeven dan ook geen account aan te maken of over licenties te beschikken. Het is een prettige gedachte dat je de ontvanger niet opzadelt met extra gedoe. Volledig in lijn met geldende wet- en regelgeving In Nederland gelden sinds 2016 nieuwe wetten en regels rondom de bescherming van persoonsgegevens en datalekken. Een oplossing als Cryptshare draagt bij aan het voldoen aan deze regelgeving op digitaal gebied. Doordat s volledig traceerbaar zijn hou je als bedrijf de controle over de data die wordt uitgewisseld. Hierdoor is het ook mogelijk om je bedrijf te laten auditen op dit gebied.

11 Cryptshare vergeleken met standaard In dit e-book hebben we de voordelen en het nut van veilig en besproken. Het is nu tijd om de afweging te maken of Cryptshare iets voor jouw bedrijf is. Om je te helpen bij deze keuze hebben we op een rijtje gezet wat de kenmerken van Cryptshare zijn ten opzichte van standaard Kenmerk Standaard Versleuteling van inhoud Versleuteling van bijlagen Limiet voor bestandsuitwisseling ± 20 MB Geen gebruiker accounts Op maat gemaakte opmaak van s voor optimale herkenbaarheid In lijn met geldende wet- en regelgeving Integreerbaar in MS Outlook en IBM Notes nvt Geen kosten per verzonden Geen externe opslag van gegevens Geschikt voor mobile devices zoals smartphone en tablet Onderhoudsvriendelijk beveiliging kan afgedwongen worden Beveiliging van zowel verzonden als ontvangen s Zender krijgt een ontvangstbevestiging Ontvanger heeft geen speciale software of instellingen nodig Annuleren van verkeerd geadresseerde s Logbestanden van verstuurde s

12 Conclusie mag dan ooit verzonnen zijn als het digitale antwoord op de ansichtkaart, het huidige gebruik van is deze oorspronkelijke functie al lang ontgroeid. Ons gebruik heeft zich verder ontwikkeld, maar zelf is stil blijven staan. Het gevolg: grote informatieveiligheidsrisico s, elke keer als we een versturen of ons noodgedwongen wenden tot publieke clouddiensten. Met een plug-in als Cryptshare geef je jouw bestaande programma gemakkelijk en snel een veiligheidsupgrade. Op een voor zowel verzender als ontvanger gebruiksvriendelijke manier zorgt Cryptshare voor de beveiliging van gevoelige en omvangrijke inhoud. Cryptshare zorgt er voor dat jouw gevoelige data niet meer per ansichtkaart maar per digitale koeriersdienst wordt verstuurd! Benieuwd of Cryptshare ook jouw zakelijke veiliger kan maken? Neem contact met ons op voor meer informatie! Lucien Barink E: T: Bronnen: Icons designed by Flaticon from Freepik Regionaal ZorgCommunicatie Centrum (2016). Veilig mailen in de zorg. Adobe (2016). Media Alert: Adobe Survey Reveals Americans Dependence on .

ECMsolutions. Wat is Cryptshare? Een introductie naar veilig mailen. ECMsolutions SECURE DIGITAAL ARCHIEF FAX INTEGRATIES BI DASHBOARDS

ECMsolutions. Wat is Cryptshare? Een introductie naar veilig mailen. ECMsolutions SECURE  DIGITAAL ARCHIEF FAX INTEGRATIES BI DASHBOARDS ECMsolutions Ericssonstraat 2, 5121 ML Rijen, NL Telefoon: + 31 (0) 88 0049 900 E-mail: info@ecmsolutions.nl ecmsolutions.nl SECURE E-MAIL DIGITAAL ARCHIEF FAX INTEGRATIES BI DASHBOARDS ECMsolutions Wat

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen

Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen Het is mogelijk om via een beveiligde route bestanden en berichten uit te wisselen met de Gemeente Assen.

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Veilige bestand overdracht met Cryptshare

Veilige bestand overdracht met Cryptshare Handleiding - juni 2018 Veilige bestand overdracht met Cryptshare Met Cryptshare kunt u grote bestanden over een beveiligde verbinding sturen van / naar het Trimbos-instituut. Hoe dit werkt staat beschreven

Nadere informatie

Handleiding RMail. Chrome Extension voor Gmail en G Suite

Handleiding RMail. Chrome Extension voor Gmail en G Suite Handleiding RMail Chrome Extension voor Gmail en G Suite RPost Nederland is een geregistreerde handelsnaam van Barrabas BV * www.rpost.nl * info@rpost.nl Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE VIEWER

HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE  VIEWER HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE E-MAIL VIEWER Voor ontvangers van Secure e-mail Referentienummer / Versie 06-06-2019 / 2.4 Enovation Contact +31 (0)10 288 16 00 info.nl@enovationgroup.com www.enovationgroup.com/nl

Nadere informatie

Gebruik Secure

Gebruik Secure In dit document wordt het belang de aanmelding en de werking van secure E-mail beschreven Versie beheer Wie Datum Toelichting Bas van den Haak 22-09-2017 Finale versie 2 Inhoud Versie beheer... 2 1. Waarom

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 23. maart 2016 Version 2.2.0 Copyright 2016-2013 OX Software GmbH, Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

Veilig bestanden uitwisselen met de gemeente Assen

Veilig bestanden uitwisselen met de gemeente Assen Gemeente Assen Veilig bestanden uitwisselen met de gemeente Assen Cryptshare M.i.v. 1 januari 2017 vervalt het Berichtenportaal Zorgorganisatie Drenthe (BZD). Met behulp van Cryptshare kunnen bestanden

Nadere informatie

Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress

Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress Documentoverdracht beveiligen met SecureDocXpress Deze korte inleiding helpt u SecureDocXpress te gebruiken. Hierin leert u hoe aan te melden bij SecureDocXpress, hoe documenten veilig uit te wisselen

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding RMail. Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com)

Handleiding RMail. Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com) Handleiding RMail Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com) Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31 88 099 44 00 IBAN NL43 RABO 0182 4492 97 KVK 60721510 Inhoud 1. E-mail met

Nadere informatie

Veilig en bestanden uitwisselen met gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Veilig  en bestanden uitwisselen met gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Veilig e-mail en bestanden uitwisselen met gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Handleiding Cryptshare voor relaties van de gemeente Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en de werkmaatschappij 8KTD

Nadere informatie

Zakelijke file sharing & synchronisatie met Nomadesk

Zakelijke file sharing & synchronisatie met Nomadesk Zakelijke file sharing & synchronisatie met Zakelijke file sharing & synchronisatie biedt uw klanten een eenvoudige en veilige manier om bestanden te delen, te synchroniseren en te back-uppen. De oplossing

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 03. september 2014 Version 1.0 Copyright 2006-2013 OPEN-XCHANGE Inc., Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

Handleiding RMail. Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com)

Handleiding RMail. Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com) Handleiding RMail Outlook Online Add-in (Office 365, Outlook.com, hotmail.com) Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31 88 099 44 00 IBAN NL43 RABO 0182 4492 97 KVK 60721510 Inhoud 1. E-mail met

Nadere informatie

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Je eigen wolk binnen de Overlaat Geschreven door: Maurice Heeren Datum: 10-12-2014 Versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Toegang krijgen tot

Nadere informatie

Handleiding Veilig en voor WMO- en Jeugdzorgtaken Gelderland

Handleiding Veilig  en voor WMO- en Jeugdzorgtaken Gelderland Handleiding Veilig emailen voor WMO- en Jeugdzorgtaken Gelderland Jeugdbescherming Gelderland levert vanaf 2016 als vriendendienst in de WMO- en Jeugdzorgketen te Gelderland een veilige email server tegen

Nadere informatie

Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN

Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN Bewustwording en awareness TIPS EN HANDVATTEN OM HET RISICO OP EEN DATALEK TE VERKLEINEN Helaas, 100% beveiliging bestaat niet. Kwetsbaarheden veranderen dagelijks en hackers zitten niet stil. Een datalek

Nadere informatie

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet Veilig e-mailen E-mail heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als communicatiemiddel. Het is een snelle en goedkope manier om met anderen waar ook ter wereld te communiceren. Als gevolg hiervan vindt

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding Openen beveiligde s. Versie: 1.0 Datum: Afdeling: Bedrijfsvoering Pagina 1 van 13

Handleiding Openen beveiligde  s. Versie: 1.0 Datum: Afdeling: Bedrijfsvoering Pagina 1 van 13 Handleiding Openen beveiligde e-mails Afdeling: Bedrijfsvoering Pagina 1 van 13 Inhoud Inleiding... 3 Methode 1: Het wachtwoord wordt gecommuniceerd... 4 Wachtwoord... 4 E-mail... 4 Methode 2 pdf-bestanden

Nadere informatie

Intranet Instructie ICT dienstverlening

Intranet Instructie ICT dienstverlening Intranet Instructie ICT dienstverlening Instructie Intranet Hierbij ontvangt u een uitleg over het Intranet. Om dit zo gemakkelijk en snel te laten verlopen leest u de volgende uitleg rustig en zorgvuldig

Nadere informatie

Handleiding RMail. Gebruik zonder add-in SMTP optie

Handleiding RMail. Gebruik zonder add-in SMTP optie Handleiding RMail Gebruik zonder add-in SMTP optie Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31 88 099 44 00 IBAN NL43 RABO 0182 4492 97 KVK 60721510 Inhoud 1. E-mail met bewijs van aflevering... 3 1.1.

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Email versleuteld versturen met Sophos SPX Encryption

Email versleuteld versturen met Sophos SPX Encryption Email versleuteld versturen met Sophos SPX Encryption Inleiding Met Sophos SPX is het vanaf heden mogelijk om met een GGD Zeeland account Email versleuteld te versturen. Met deze in Outlook geïntegreerde

Nadere informatie

Werken met een gedeelde mailbox in Outlook

Werken met een gedeelde mailbox in Outlook Binnen HostedXL wordt op verschillende manieren een mailbox gedeeld. De volgende situaties doen zich voor: 1. Ik wil met collega s een gedeelde mailbox beheren. Met z n allen moeten wij van daaruit kunnen

Nadere informatie

Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing. AMachingIT B.V.

Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing. AMachingIT B.V. Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing AMachingIT B.V. Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 AMachingIT voor Outlook...2 Bijlages selecteren met AMachingIT voor Outlook...2 Worden al mijn bijlagen

Nadere informatie

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup Overal toegang tot uw bedrijfsbestanden maar ook veilig? Nomadesk biedt u een eenvoudige en veilige manier om uw bedrijfsbestanden te delen, synchroniseren en back uppen. U heeft dus altijd en overal toegang

Nadere informatie

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?...

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?... Introductie In deze handleiding leggen we uit hoe u het beste uit uw e-mail kunt halen met QSIT. Iedereen kan met de duidelijke voorbeelden zijn of haar e-mail op de juiste wijze instellen. De belangrijkste

Nadere informatie

SecureTransfer versie 1. Handleiding Secure Transfer. Rijkscloud ODC-Noord. 1 van 11

SecureTransfer versie 1. Handleiding Secure Transfer. Rijkscloud ODC-Noord. 1 van 11 Handleiding Secure Transfer Rijkscloud ODC-Noord 1 van 11 Inhoud 1 Beschrijving en functionaliteit... 3 2 Account aanmaken... 4 3 Inloggen/uitloggen... 6 4 Het versturen van een bestand... 7 5 Een persoon

Nadere informatie

Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen Grote bestanden versturen Foto s bijvoorbeeld De foto s die je op het laatste familie feestje hebt genomen met je digitale camera, zou je graag naar de rest van je familie toesturen. Normaal gesproken

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV

PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV PRIVACYVERKLARING van Coby Verhuur BV Door bijvoorbeeld wetswijzigingen zal de privacyverklaring soms worden veranderd. Vandaar dat we u aanraden om de verklaring periodiek door te nemen. Laatste wijziging:

Nadere informatie

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden official Solution Partner of owncloud Jouw bestanden in de cloud Thuiswerken, mobiel werken en flexwerken neemt binnen organisaties steeds grotere

Nadere informatie

Handleiding. Online backup PC

Handleiding. Online backup PC Handleiding Online backup PC Inhoudsopgave 1. Installatie 2 2. Configuratie eerste keer 4 3. Bepalen waarvan een backup gemaakt moet worden 5 4. Instellen wanneer de backup wordt uitgevoerd 5 5. Beveiliging

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

1 Inleiding Welke persoonsgegevens verzamelt d-basics B.V.? Persoonsgegevens gebruikers d-basics software... 4

1 Inleiding Welke persoonsgegevens verzamelt d-basics B.V.? Persoonsgegevens gebruikers d-basics software... 4 d-basics en de AVG Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Welke persoonsgegevens verzamelt d-basics B.V.?... 4 2.1 Persoonsgegevens gebruikers d-basics software... 4 2.2 Door d-basics software verzamelde gegevens...

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Veiligheid van uw data

Veiligheid van uw data Cloud Harddrive; uw bestanden in de Cloud, veilig, snel, te delen met anderen en overal toegankelijk. Cloud Harddrive creëert een beveiligd gebied op uw lokale harde schijf, waar de Cloud Harddrives in

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Wie verstuurt er namens jouw domein ?

Wie verstuurt er namens jouw domein  ? Wie verstuurt er namens jouw domein e-mail? Creëer inzicht in e-mail en ga met DMARC de strijd tegen phishing mails aan Your data-driven solution that helps to secure your e-mail Wie verstuurt er namens

Nadere informatie

Korte handleiding WeTransfer

Korte handleiding WeTransfer Korte handleiding WeTransfer Het versturen van grote bestanden of van veel bestanden per e-mail kan een probleem zijn. Veel mailboxen hebben immers maar een beperkte capaciteit. Je kunt dan het gratis

Nadere informatie

bla bla Guard Gebruikershandleiding

bla bla Guard Gebruikershandleiding bla bla Guard Gebruikershandleiding Guard Guard: Gebruikershandleiding publicatie datum woensdag, 23. maart 2016 Version 2.4.0 Copyright 2016-2013 OX Software GmbH, Dit document is intellectueel eigendom

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Versleuteld en stressvrij met Cryptshare.express. Leidraad voor gebruiksgemak.

Gebruikershandleiding Versleuteld en stressvrij met Cryptshare.express. Leidraad voor gebruiksgemak. Gebruikershandleiding Versleuteld en stressvrij met Cryptshare.express. Leidraad voor gebruiksgemak. Handleiding over het gebruik van Cryptshare.express Veilig e-mailberichten en bestanden versturen Tijdens

Nadere informatie

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving. Release 1.0

KPN Secure Mail Dienstbeschrijving. Release 1.0 KN Dienstbeschrijving Release 1.0 Inhoud 1. Veilig mailen met KN 3 1.1. Veiligheid en betrouwbaarheid 3 1.2. Beheersbaarheid 3 1.3. Gebruiksvriendelijkheid 3 1.4. Betaalbaarheid 3 2. Verzekerde kwaliteit

Nadere informatie

Cliëntportaal Syndion Handleiding

Cliëntportaal Syndion Handleiding Cliëntportaal Syndion Handleiding 20180122 Handleiding Cliëntportaal Versie 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beveiliging... 5 Inloggen... 6 Eerste keer inloggen... 7 Beveiligingscode... 8 Gebruikersvoorwaarden...

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

2017 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of

2017 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of 2017 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Cattery Recati Privacyverklaring

Cattery Recati Privacyverklaring Privacyverklaring Hier vind je de privacyverklaring van Maine Coon Cattery Recati. Hierin wordt omschreven welke persoonlijke gegevens Cattery Recati van jou bewaart en hoe er met deze gegevens om wordt

Nadere informatie

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Handleiding DocZend Versie 1.2 januarie 2014 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit dit document

Nadere informatie

Handleiding RMail. RMail Web. Barrabas BV Waterhoen RV Blaricum T IBAN NL43 RABO KVK

Handleiding RMail. RMail Web. Barrabas BV Waterhoen RV Blaricum T IBAN NL43 RABO KVK Handleiding RMail RMail Web Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31 88 099 44 00 IBAN NL43 RABO 0182 4492 97 KVK 60721510 Inhoud 1. E-mail met bewijs van aflevering... 3 1.1. Aanmelden bij RMail

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector 2.7.0.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding Unit4 DataCollector... 2 2 Systeemeisen... 3 3 Installatie DataCollector... 4 3.1 Downloaden DataCollector... 4 3.2 Uitpakken

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure Viewer

Handleiding ZorgMail Secure  Viewer Handleiding ZorgMail Secure e-mail Viewer Voor ontvangers van Secure e-mail http://www.zorgmail.nl VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook Microsoft Outlook 2010 Meer functies binnen Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

2018 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of

2018 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of 2018 VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies.

De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies. CarmenTV Injector De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies. Het beginscherm van Injector vindt u hierboven. In het scherm ziet u een overzicht van taken, welke

Nadere informatie

Snel aan de slag met

Snel aan de slag met Snel aan de slag met Het eerste gebruik John Smith werkt bij Knipsel PR en heeft als klant Supermerk Jeans. Hij heeft inloggegevens gekregen voor Faselis en logt nu voor het eerst in. Direct na het inloggen

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Informatiebeheer. Interne audits. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort.

PRIVACY VERKLARING. Informatiebeheer. Interne audits. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort. Kwaliteitssysteem Informatiebeheer Interne audits Zo kan het dus ook! BULTS-INFO PRIVACY VERKLARING Dienstverlening zoals het hoort. Hier vind je de privacyverklaring van Bults-info. Hierin wordt omschreven

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

DoorGrond advies Privacy Verklaring

DoorGrond advies Privacy Verklaring DoorGrond advies Privacy Verklaring Dit is de privacy verklaring van DoorGrond advies. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door DoorGrond

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Update Hoofdstuk 11 Beveiligde E mail. 11.4.1 Software installeren. gebaseerd op de volgende versie: Mozilla Thunderbird 3.1.10

Update Hoofdstuk 11 Beveiligde E mail. 11.4.1 Software installeren. gebaseerd op de volgende versie: Mozilla Thunderbird 3.1.10 Update Hoofdstuk 11 Beveiligde E mail gebaseerd op de volgende versie: Mozilla Thunderbird 3.1.10 11.4.1 Software installeren 5. Vervalt De Importeerassistent zit niet meer in de nieuwe versie 6. Vervalt

Nadere informatie

VEILIG BESTANDEN VERZENDEN PER MAIL MET FILECAP LNBB PENFORMANCE PENSIOEN-UP-TO-DATE

VEILIG BESTANDEN VERZENDEN PER MAIL MET FILECAP LNBB PENFORMANCE PENSIOEN-UP-TO-DATE VEILIG BESTANDEN VERZENDEN PER MAIL MET FILECAP LNBB PENFORMANCE PENSIOEN-UP-TO-DATE pagina 1 Inleiding Wij nemen de veiligheid van persoonsgegevens die we van u krijgen zeer serieus. Dat begint al bij

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Stel je adres in Gmail in

Stel je  adres in Gmail in Stel je e-mailadres in Gmail in Maak hiervoor een mailadres bij Gmail.com aan of gebruik gmail.com mailadres van uw zelf!! Handleiding te gebruiken voor @ehbo-alphen.nl, @vtv-ridderspoor.nl en alle JPGICT

Nadere informatie

Lessenplan Privacy statement

Lessenplan Privacy statement Lessenplan Privacy statement Versie 1.0 Je leest de privacyverklaring van Lessenplan. In dit document staat omschreven hoe er om wordt gegaan met jouw persoonlijke gegevens, die verzameld worden door Lessenplan.

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online

Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Nieuw: Gratis Ureterp.com emailadres via gmail van google bij Ureterp Online Vanaf nu kunt u bij Ureterp Online naast uw ureterp.org mailadres gebruik maken van de nieuwe manier van e-mailen: gmail van

Nadere informatie

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Online merkbeveiliging Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Bescherm je merk- en klantgegevens online Merkbescherming online doe je door jouw merk, productnamen en daarnaast

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure Viewer

Handleiding ZorgMail Secure  Viewer Handleiding ZorgMail Secure e-mail Viewer Voor ontvangers van Secure e-mail VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt

Nadere informatie

Privacyverklaring Reposed

Privacyverklaring Reposed Privacyverklaring Reposed Je leest de privacyverklaring van Reposed. Hierin wordt beschreven hoe Reposed met de gegevens omgaat die wij van jou verzamelen. Inleiding In deze privacyverklaring lees je alles

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure Viewer

Handleiding ZorgMail Secure  Viewer Handleiding ZorgMail Secure e-mail Viewer Voor ontvangers van Secure e-mail VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort.

PRIVACY VERKLARING. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort. Zo kan het dus ook! PRIVACY VERKLARING Dienstverlening zoals het hoort. Hier vind u de privacyverklaring van Het FGplein. Hierin wordt omschreven hoe er met uw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die

Nadere informatie

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal.

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal. 00 Inleiding In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen

Nadere informatie

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen.

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen. E-mailadressen beheren via Mijn SKP Via de portal Mijn SKP kunt u zelf e-mailadressen aanmaken, wijzigen, verwijderen of een alias toevoegen. Mijn SKP kunt u bereiken via www.kabeltvpijnacker.nl en dan

Nadere informatie

Handleiding RMail. Gebruik zonder add-in SMTP optie

Handleiding RMail. Gebruik zonder add-in SMTP optie Handleiding RMail Gebruik zonder add-in SMTP optie Barrabas BV Waterhoen 8 1261 RV Blaricum T +31 88 099 44 00 IBAN NL43 RABO 0182 4492 97 KVK 60721510 Inhoud 1. E-mail met bewijs van aflevering... 3 1.1.

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Hier vind je de privacy verklaring van RL IT Solutions.

Privacy Verklaring. Hier vind je de privacy verklaring van RL IT Solutions. Pagina 1 Privacy Verklaring Hier vind je de privacy verklaring van RL IT Solutions. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door RL IT Solutions.

Nadere informatie

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN

DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN SNEL EN TO THE POINT INZICHT DATAVEILIGHEID VOOR BELASTINGADVIES- EN ACCOUNTANTSKANTOREN FISCAALTOTAAL Als medewerker van belastingadvies- of accountantskantoor werkt u met veel privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

Wat doet u als uw s uit ProwareGolf Cloud niet aankomen?

Wat doet u als uw  s uit ProwareGolf Cloud niet aankomen? Wat doet u als uw e-mails uit ProwareGolf Cloud niet aankomen? Wij krijgen regelmatig vragen met betrekking tot het afleveren en/of niet aankomen van e-mail. Vaak blijkt na ons onderzoek, dat het probleem

Nadere informatie

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie