Aanmaken van een campagne in Meltwaterbuzz

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanmaken van een campagne in Meltwaterbuzz"

Transcriptie

1 Aanmaken van een campagne in Meltwaterbuzz Wageningen UR heeft een abonnement op Meltwaterbuzz voor het beheer van de corporate accounts. Met deze tool wordt de activiteit in het sociale domein gemonitord voor de opgegeven zoekopdrachten en campagnes. Daarnaast is het mogelijk om rapportages uit te draaien die inzicht geven in de activiteit, het bereik, het sentiment en de belangrijkste influentials. Deze inzichten geven een goed beeld van de impact en het resultaat van het Social Media gebruik. Een handleiding over het aanmaken van rapportages kan je vinden op Meltwaterbuzz account Voor ieder organisatieonderdeel is een account aangemaakt binnen Meltwaterbuzz. Dit account monitort de activiteit rondom het organisatieonderdeel in het sociale domein. Per sub account kunnen er campagnes aangemaakt worden rondom een thema, issue, project of hashtag van een verstuurd persbericht. Deze indeling is per account vrij in te vullen. Account beheerder en gebruikers Ieder account heeft een accountbeheerder die campagnes kan aanmaken en beheren. De account beheerder is dus de eigenaar van het account. Daarnaast kunnen er per account een aantal gebruikers toegevoegd worden. Deze hebben volledige toegang tot het account maar kunnen geen campagnes aanpassen. De account beheerder en gebruikers zijn aan te passen door contact op te nemen met Cas van Andel, accountmanager Wageningen UR bij Meltwaterbuzz Telefoon: Koppelen Social Media accounts Aan het account van een organisatieonderdeel moeten de eigen Social Media accounts (Facebook en Twitter) gekoppeld worden. Door deze accounts te koppelen is het mogelijk om vanuit Meltwaterbuzz deze accounts te beheren, te reageren op berichten en om statistieken en analyses te bekijken. Voor meer informatie zie Rapportages Meltwaterbuzz op Ga naar Manage en klik op Social Media accounts. Voeg het Twitter en Facebook account toe. Het is mogelijk om meerdere accounts toe te voegen.

2 Aanmaken van een campagne 1. Log in binnen Meltwaterbuzz. 2. Ga naar Manage en klik op New Campaign. 3. Geef je campagne een duidelijke en herkenbare naam bijvoorbeeld Campagne Minder Voedsel verspillen. 4. Je kan nu in 3 boxen zoektermen invoegen. Let op: zoektermen die uit meer dan één woord bestaan plaats je tussen ". De verschillende zoektermen kunnen achter elkaar geplaatst worden met een spatie ertussen. Box 1: Hierin vermeld je zoektermen die altijd genoemd moeten worden in alle berichten. Als je zoekterm niet in ieder bericht hoeft terug te komen ga je door naar box 2 en laat je box 1 leeg. Box 2: Vul hier zoekwoorden in die terug moeten komen in de berichten. Wanneer je meerdere zoekwoorden invult betekend het dat een van deze woorden terug moet komen in de berichten. Box 3: Hier vul je zoektermen in die je wilt uitsluiten van je berichten. Denk daarbij aan zoektermen die ruis in je berichtgeving zullen veroorzaken. Advies: Vul in box 2 de zoektermen in die gerelateerd zijn aan je organisatieonderdeel. Dit zijn dus de namen die anderen aan je organisatie geven wanneer ze hierover schrijven in hun berichten. Geadviseerd wordt om hier ook zoektermen aan toe te voegen in relatie tot Wageningen UR en Wageningen University. Reden hiervoor is dat namen van losse organisatieonderdelen vaak veel ruis opleveren en in combinatie met de zoektermen van Wageningen UR en Wageningen University niet. Door deze termen toe te voegen filter je binnen de buzz in het sociale domein de berichten eruit die aan onze organisatie verbonden zijn. Op deze manier kan je direct zien wat jouw aandeel is binnen de sociale buzz en welke berichten aan jou gericht zijn. Zoektermen Wageningen UR: "wageningen @wur #wur wageningenur "wur wageningen" "wageningen research center" "wageningen ur research center" Zoektermen zoektermen Wageningen University: "universiteit wageningen" OR "wageningen universiteit" OR "wageningen university" OR "university wageningen" OR "university of wageningen" OR "university in wageningen" OR wageningenuniversiteit OR wageningenuniversity

3 5. Media type: Geef aan vanuit welke Social Media accounts je buzz wilt uitlezen. Advies is om alle account aangevinkt te laten staan. Zo voorkom je dat je iets mist. 6. Filter your results: Meltwaterbuzz zoekt naar de zoektermen die zijn opgenomen in box 2. Doordat je hier de organisatietermen in hebt gevuld is de berichtgeving erg breed. Het is interessant om de berichtgeving te filteren op onderwerpen uit je werkveld. Daarbij kan je denken aan een persbericht, campagne of issue dat speelt. Door hieraan gerelateerde termen hier in te vullen zoekt Meltwaterbuzz op berichtgeving rondom dit onderwerp en in relatie tot je organisatieonderdeel. Let op: zoektermen die uit meer dan één woord bestaan plaats je tussen ". De verschillende zoektermen worden van elkaar gescheiden door OR toe te voegen. Advies: Wil je weten wat er algemeen speelt in het werkveld? Vul dan deze termen in box 2 in (zonder de organisatietermen) en laat het filter leeg. 7. Klik vervolgens op Preview. In het preview scherm worden nu de zoekresultaten getoond die je hebt opgenomen in box 1,2 en 3. Het filter wordt dus nog niet meegenomen. Controleer of deze resultaten correct lijken. 8. Als de zoekresultaten correct lijken klik je op Submit. Meltwaterbuzz zal nu de termen tonen die in alle velden zijn opgenomen, dus ook de termen die je hebt ingevuld bij het filter. Voorbeeld campagne: CVI Hoe stel je een campagne in als je een generieke naam hebt, zoals het CVI (Central Veterinary Institute)? Je kunt natuurlijk je naam voluit schrijven, alleen zullen mensen als ze op social media praten toch vaak de afkorting (CVI) gebruiken. Hieronder enkele tips wat je kunt doen om dit goed te monitoren zonder te veel ruis: 1. Zet is de Social Search in box 2 alle termen die je mogelijk zou willen monitoren op je eigen naam. Vermeld hierbij ook altijd je Twitterhandle, deze is namelijk sowieso uniek en gaat dus altijd over jullie. 2. In de filter pas je die zoektermen aan, die teveel ruis opleveren (in dit geval CVI). Je herhaalt bovendien de zoekopdracht zoals die is samengesteld in de social search, maar je verfijnt deze dus. De filter vind je rechtsonder in je scherm.

4 3. Je ziet dat we hier de zoekopdracht hetzelfde hebben gelaten als in de Social Search, behalve dat we CVI verbinden met Wageningen, Lelystad, publicatie of onderzoek. Hiermee geven we aan dat beide termen moeten voorkomen in een post, anders wordt deze niet opgepikt. Hiermee sluiten we irrelevante posts uit. 4. Het is ook mogelijk dat je op deze manier posts uitsluit die wel over jullie gaan. Als iemand bijvoorbeeld zegt: I m at the CVI for class, wordt deze niet opgepikt omdat Wageningen, Lelystad, publicatie of onderzoek niet voorkomt in de tekst. De informatiewaarde van deze post is gering, daarom kun je stellen dat het niet zo erg is als je deze mist. Let wel op dat je in de filter dus alle woorden plaatst die je interessant vindt! Je kunt deze lijst uiteraard altijd uitbreiden. Voorbeeld campagne: Voedsel en kanker Hoe stel je een campagne in als je twee termen hebt, die beiden heel veel voorkomen zonder dat ze echt tot elkaar in relatie staan? Voorbeeld is voedsel en kanker: je wilt monitoren wat er over de relatie tussen deze 2 geschreven wordt op social media. Echter wordt voedsel vaak genoemd en kanker ook maar dan als scheldwoord. Hieronder enkele tips wat je kunt doen om dit goed te monitoren zonder te veel ruis: 1. Zet in de Social Search in box 1 kanker en in box 2 alle termen die te maken hebben met voedsel en voeding. 2. In de filter pas je de NEAR functie (~) toe, dit betekent dat woorden bij elkaar in de buurt moeten staan, gescheiden door een maximaal aantal woorden wat je ingeeft. We kiezen in dit geval voor 5. Let op: je kunt maar 2 woorden bij elkaar in de buurt zoeken, niet meer. Dus dit steeds voor ieder paar woorden afzonderlijk ingeven.

5 3. Omdat je kanker en voeding nu echt in relatie tot elkaar zoekt, filter je veel ruis eruit. Voorbeeld campagne: Stad en duurzaamheid Hoe stel je een campagne in als je twee termen hebt die elk meerdere zoekwoorden hebben? Voorbeeld is thema stad en duurzaamheid. Voor stad kun je woorden als stad, stedelijk, urbanisatie, metropool etc. gebruiken. Op duurzaamheid kun je woorden als duurzaamheid, duurzaam, groen, energiebesparend, zuinig etc. gebruiken. In dit geval zet je één set woorden in box 2 in de Social Search en de andere in de filter. Kies altijd de groep die de minste resultaten oplevert om in box 2 te zetten: zo voorkom je dat je account volloopt met teveel data. Omdat stad zo n algemeen woord is, kiezen we ervoor duurzaamheid in de Social Search te zetten en stad in de filter. Hieronder enkele tips wat je kunt doen om dit goed te monitoren zonder te veel ruis: 1. Zet in de Social Search in box 2 alle termen die te maken hebben met duurzaamheid. 2. In de filter herhaal je de Social Search en vul je deze aan met de tweede set woorden.

6 Wijzigen bestaande campagne Een bestaande campagne kan je op de volgende manier aanpassen. 3. Ga naar Manage en klik op Campaigns 4. Je ziet nu een overzicht van alle campagnes uit je account. Ga op de campagne staan die je wilt aanpassen. Deze kleurt nu licht grijs. 5. Klik op het Potloodje (Edit Campaign). Je campagne wordt geopend zodat je wijzigingen kan doorvoeren. 6. Na het doorvoeren van de wijzigingen klik je op Preview. In het preview scherm worden nu de zoekresultaten getoond die je hebt opgenomen in box 1,2 en 3. Controleer of deze resultaten correct lijken. 7. Als de zoekresultaten correct lijken klik je op Submit. Meltwaterbuzz zal nu de termen tonen die in alle velden zijn opgenomen, dus ook de termen die je hebt ingevuld bij het filter. Verwijderen van een campagne Wanneer een campagne niet meer relevant is moet hij verwijderd worden. Dit om overzicht te houden in het beheer van Meltwaterbuzz en omdat het aantal campagnes beperkt is. Een campagne kan als volgt verwijderd worden. 1. Ga naar Manage en klik op Campaigns 2. Je ziet nu een overzicht van alle campagnes uit je account. Ga op de campagne staan die je wilt verwijderen. Deze kleurt nu licht grijs. 3. Klik op het Prullenbakje (Delete Campaign). Je kan de campagne nu verwijderen. Opzetten van een alert Je kunt per campagne een alert opstellen, waarmee je aangeeft dat als het aantal posts op die campagne op een dag méér is dan X, je daar een notificatie van wil ontvangen in je . Dit is handig om trends/crises op tijd te ontdekken. Voorbeeld: op Wageningen en fraude worden normaal gesproken ongeveer 2 berichten per dag gevonden. Ik stel een alert in als dat aantal meer dan 10 is. Worden er op een dag meer dan 10 berichten gevonden op de combinatie Wageningen en fraude, dan word ik daar per mail over op de hoogte gesteld en kan ik actie ondernemen. Je kunt een alert als volgt instellen: 1. Ga naar Manage en klik op Campaigns 2. Je ziet nu een overzicht van alle campagnes uit je account. Ga op de campagne staan waar je een alert van wilt ontvangen. Deze kleurt nu licht grijs. 3. Rechts zie je verschillende icoontjes. Klik op het driehoekje met een uitroepteken erin (Setup Alerts). 4. Nu volgt een scherm waarin je kunt kiezen bij hoeveel posts je een alert wil ontvangen, en of je dat wil bij een specifiek aantal positieve posts, negatieve of beide (Number of posts). Ik zou beide kiezen, omdat het sentiment niet altijd 100% betrouwbaar is (negatieve posts kunnen bijvoorbeeld door het systeem geïdentificeerd worden als positief of andersom).

7 5. Vul een aantal in en klik op Save, het alert is nu opgeslagen. Meer informatie Cas van Andel is accountmanager van Wageningen UR bij Meltwaterbuzz. Telefoon: Je kan direct met hem contact opnemen over: Vragen over het aanmaken van een nieuwe campagne. Wijzigen van de beheerder en gebruikers. Vragen over het maken van een rapportage. Hierover is ook een handleiding te vinden op

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console Handleiding HOW TO Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een eigenaar of een gebruiker toevoegt aan je Google Search Console.

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Het Prikbord in AllSolutions

Het Prikbord in AllSolutions Pagina 1 van 13 Inhoud 1. Het prikbord... 3 2. Het prikbord activeren... 4 2.1. Parameters AllSolutions... 4 2.2. Sociale groepen... 4 2.3. Gebruikersinstellingen... 6 2.4. Bijlagen bij berichten en reacties

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen

1. Gebruikers & voertuigen Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe koppel ik bestaande gebruikers aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?... 6 1.4

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

Stappenplan Online prikbord maken

Stappenplan Online prikbord maken WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018

VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie september 2018 VTON Voetbalmethode Handleiding beheerder Versie 2.0 - september 2018 VTON Voetbalmethode De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers

Nadere informatie

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.

Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Handleiding E-Bike Connect VIP Premium. Inhoud Handleiding E-Bike Connect VIP Premium.... 1 Inleiding.... 2 Verbindingsscherm.... 3 Inloggen.... 3 Ik heb nog geen account.... 3 Wachtwoord vergeten....

Nadere informatie

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed www.amersfoortbreedtv.nl Inhoud 1. Algemene instructie p. 2 Video bekijken 2. Zoeken op het videoplatform p. 3 3. Video delen p. 4 4. Reacties bekijken / plaatsen

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie

Hippo-handleiding Dossier Inhoudsopgave

Hippo-handleiding Dossier Inhoudsopgave Hippo-handleiding Dossier Inhoudsopgave Dossier... 2 Invullen Startpagina dossier... 4 Contentpagina dossier... 6 BIJLAGE: Contentblokken... 8 Handmatige links / Manual links... 8 Etalage / Spotlight...

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Lino

Stappenplan Werken met Lino WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Publishing platform Universiteit Maastricht. Handleiding Wizard visitekaartjes t.b.v. gebruikers zonder Brandspot-account

Publishing platform Universiteit Maastricht. Handleiding Wizard visitekaartjes t.b.v. gebruikers zonder Brandspot-account Publishing platform Universiteit Maastricht Handleiding Wizard visitekaartjes t.b.v. gebruikers zonder Brandspot-account Oktober 2016 1 Publishing platform versie 6 -Wizard visitekaartjes Log in op My

Nadere informatie

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6 Report generator... 3 1 Gegevens zoeken en kolommen selecteren... 4 2 Rapporten opslaan en beheren... 6 3 Rapporten automatisch laten genereren en versturen... 8 Zoeken binnen resultaten... 11 Report generator

Nadere informatie

Menu item Mijn Account Onder mijn account kun je je bestelling(en) en adres gegevens bekijken en aanpassen.

Menu item Mijn Account Onder mijn account kun je je bestelling(en) en  adres gegevens bekijken en aanpassen. Uitleg BesteVinder dienst, Mijn account, Mijn producten en het gebruik van stickervellen Neem de tijd om door deze handleiding te lopen zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn waardoor je maximaal

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6

Report generator Gegevens zoeken en kolommen selecteren Rapporten opslaan en beheren... 6 Report generator... 3 1 Gegevens zoeken en kolommen selecteren... 4 2 Rapporten opslaan en beheren... 6 3 Rapporten automatisch laten genereren en versturen... 8 Zoeken binnen resultaten... 11 Report generator

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

Tools: Nieuwsbrieven

Tools: Nieuwsbrieven Tools: Nieuwsbrieven Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een nieuwsbrief te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze nieuwsbrief bevat nieuwsartikelen,

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding. Webmonitoring Weet wat men over uw bedrijf, product, dienst of concurrent zegt op het web

Handleiding. Webmonitoring Weet wat men over uw bedrijf, product, dienst of concurrent zegt op het web Handleiding Webmonitoring Weet wat men over uw bedrijf, product, dienst of concurrent zegt op het web Wat is het en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 4 Hoe een alert aanmaken? 6 Hoe mentions beheren?

Nadere informatie

Handleiding. Mailchimp

Handleiding. Mailchimp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 2BLijsten... 3 4BOverzicht... 3 Lijst aanmaken... 4 Campagnes... 6 4BOverzicht... 6 4B... 6 Nieuwe campagne aanmaken... 7 Rapporten... 11 2 2BLijsten Lijsten bestaan uit

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Versie 0.2.24092018 Almere (036) 5232214 Arnhem (026) 3764596 Nieuw-Vennep (0252) 622240 Purmerend (0229) 413484 Schagen (0224) 290190 Zoetermeer (079) 3162401

Nadere informatie

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI HANDLEIDING JIRA VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI 2010 @DEVENTit BV JIRA Handleiding INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING JIRA 1 1. PROJECT SELECTEREN: 3 2. PROJECTOVERZICHT 4 2.1 ISSUE AANMAKEN (BUG/QUESTION ETC): 5 2.2

Nadere informatie

Nieuwsattendering van de gemeente Venray

Nieuwsattendering van de gemeente Venray Nieuwsattendering van de gemeente Venray Inhoudsopgave 1 Even vooraf... 2 2 Aanmaken persoonlijke pagina... 3 3 Aanmelden nieuwsbrief... 6 4 Abonnement wijzigen... 8 5 Uw gegevens wijzigen... 8 1 1 Even

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair CheckIn is een online tool waarmee je onder andere kandidaten kunt uitnodigen om in te schrijven. 1. De kandidaat uitnodigen Log in op de website

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

ZOEKEN MEDLINE COMPLETE

ZOEKEN MEDLINE COMPLETE ZOEKEN MEDLINE COMPLETE VERSCHILLEN MET PUBMED EENVOUDIG ZOEKEN UITGEBREID ZOEKEN ZOEKGESCHIEDENIS TIPS & TRUCS VERSCHILLEN MET PUBMED Je hebt direct toegang tot de fulltext van meer dan 2,400 medische

Nadere informatie

Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken

Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken Op de startpagina zie je in het linkermenu Trends staan (zie afbeelding 1). Trends worden uit tweets samengesteld van de onderwerpen

Nadere informatie

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions KWBN - Calamiteitenplan KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie 4 1.1 Registreren... en Activeren 4 Hoofdstuk 2 Calamiteitenplan:

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken

Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken Instellen Finchline Topics & Booleaans zoeken Versie 3.0 Introductie In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je in Finchline topics kunt instellen. Een topic is een zoekactie naar een bepaald onderwerp.

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Een vacature in de app plaatsen Het plaatsen van een vacature in Vinder werkt hetzelfde als wanneer je een vacature op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale plaatst.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Door : QNS - Quality Network Services Datum: Donderdag 01 november 2018 Plaats: Breda Versie: 1.2 Inhoudsopgave Spamfilter Algemene

Nadere informatie

Handleiding One Payroll Portal App

Handleiding One Payroll Portal App Handleiding One Payroll Portal App Inhoudsopgave Voor wie is de App bedoeld? Wat kan ik doen met de App? Hoe installeer ik de App? De App Per onderdeel uitgelicht Veelgestelde vragen Voor wie is de App

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Kennisbank Netwerk Notarissen

Kennisbank Netwerk Notarissen Kennisbank Netwerk Notarissen november 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Opzet van de nieuwe kennisbank... 4 2.1 Manieren van zoeken... 4 2.1.1 Zoeken via het zoekscherm... 4 2.1.2 Zoeken via tabblad

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Massabalans Autodemontagebedrijven

Massabalans Autodemontagebedrijven Massabalans Autodemontagebedrijven Een handleiding voor het importeren van de meldgegevens uit AMICE, het meldsysteem van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) Versie 1.4 Februari 2016 Inleiding Dit

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof Handleiding parkeerapplicatie Pagina 1 van 5 INLEIDING INHOUD In de parkeerapplicatie van het Venetiëhof kun je jouw parkeerplek aanbieden voor het gebruik door andere bewoners of hun bezoek. Ook kun je

Nadere informatie

Social Media Strategie Wageningen UR. Mei 2014

Social Media Strategie Wageningen UR. Mei 2014 Social Media Strategie Wageningen UR Mei 2014 Inhoud 1. Beleidsverklaring... 3 2. Over Social Media... 3 2.1 Definitie van Social Media... 3 2.1.1 Sterke kanten van Social Media... 3 2.1.2 Zwakke kanten

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC)

Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC) Handleiding Caracal OpleidingsCommissie (OC) In het cursusjaar 2013-2014 zullen de cursusevaluaties worden afgenomen in het nieuwe digitale systeem Caracal. Naast het gebruik van een nieuw digitaal systeem

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Handleiding ECD MoreCare4

Handleiding ECD MoreCare4 Handleiding ECD MoreCare4 Inloggen MoreCare4 Start je internet-browser (Internet Explorer of Chrome) Tik in de adresregel de volgende gegevens in mijnpsw.nl Je komt daarna in dit scherm: Voer je gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie