BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 9 VOORSTELLEN AFDELINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 9 VOORSTELLEN AFDELINGEN"

Transcriptie

1 BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 9 VOORSTELLEN AFDELINGEN Algemene Vergadering

2 Aan Bestuur NPO. Gytsjerk, 12 februari Geacht bestuur, Voor de eerstvolgende vergadering dienen we onderstaande voorstellen in. Dit met het oog om zaken eenvoudiger te maken en het werk voor diverse functionarissen te verlichten. 1. Afschaffen van de Hoklijst. Met de verplichte entlijst lijkt de hoklijst overbodig. Mogelijk dat er enkele gegevens extra op de entlijst moeten worden vermeld. Naar onze mening kan deze entlijst dan als hoklijst gezien worden. Dit scheelt dubbel nakijken en veel papierwerk. Verenigingen kunnen nog altijd aan de hand van de entlijst de eigendomsbewijzen controleren. Bovendien staan alle duiven op naam geregistreerd bij de NPO. Indien de rekenaars naast het iedere week ophalen van het NPO-ledenbestand ook het ringenbestand van de NPO ophalen en dit gaan vergelijken met de uitslagen, kan de rekenaar wekelijks controleren welke duiven niet op naam staan. De entlijst is een wettelijk opgelegde lijst. Wij zullen onderzoeken met de reglementencommissie en de WOWD of wij beide lijsten kunnen combineren. De inleverdatum van de verschillende lijsten kan verschillend zijn. Verder kan er een probleem ontstaan bij dierenartsen die alleen maar gebruik wensen te maken van officiële door de brancheorganisatie uitgegeven lijsten. Dan zul je altijd twee lijsten houden omdat wij ook nog wat andere informatie vragen op onze hoklijst dan dat er op de entlijst staat. Wij komen hierin november op terug. 2. Mogelijkheid creëren om duiven op naam te zetten binnen eigen afdeling. Nu kan dit alleen via NPO-bureau. Het kan veel gemakkelijker. Indien het overschrijven binnen de afdeling plaats kan vinden, hoeft men niet naar Veenendaal te reizen of naar de beurs. Het versturen van de eigendomsbewijzen is bewerkelijk en wordt door verschillende leden als lastig ervaren. Ons voorstel is dan ook: ieder afdelingsbestuur benoemt een functionaris waar de leden terecht kunnen om duiven op naam te zetten. Benodigdheden per afdeling: scan apparaat en online toegang tot ringenbestand NPO. De mogelijkheid creëren om duiven in de afdeling op naam te zetten is op dit moment niet mogelijk. Het simpel aanaanschaffen van 12 scanners en toegang geven tot het ringenbestand is niet mogelijk. Het ledenbestand en het ringenbestand zitten nu in twee verschillende applicaties. Eerst zullen beide applicaties tot 1 applicatie verwerkt moeten gaan worden. Afgelopen twee jaar zijn de bouwers van onze internetapplicatie al met dit laatste bezig geweest. De ingediende offerte gaf een investering te zien voor de NPO van ruim na 1 ½ jaar hebben zij de opdracht teruggegeven omdat voor het realiseren van het project minsten het dubbele aan lasten zou ontstaan. Bestuur NPO beraad zich momenteel hoe het verder moet met de automatisering.

3 3. Mogelijkheid creëren om chipringen van een ander verenigingsnummer te voorzien binnen de eigen afdeling. Steeds meer verenigingen gaan d.m.v. een fusie samen verder of worden opgeheven. Hierdoor zijn er steeds meer leden die een ander verenigingsnummer krijgen. Als een hele vereniging van nummer wijzigt is nu de praktijk dat al deze chipringen van de duiven worden gehaald, naar de NPO worden gestuurd, op het bureau omgenummerd worden en vervolgens teruggezonden worden naar de vereniging. Terug bij de vereniging wordt er vaak opnieuw gekoppeld en worden de chipringen weer aan de poot van de duif gedaan. Dit kan veel makkelijker. Indien een door de afdeling benoemde functionaris de beschikking krijgt over zo n omnummerset en hiermee naar de vereniging kan komen. Dan kunnen de leden met de duiven naar het lokaal komen en de duiven één voor één over de omnummerset halen. Dan is alles in een paar uurtjes gepiept. Ook hier moeten wij met de commissie elektronisch constateren naar kijken. We zullen hiervoor alle ins en outs bekijken. Het simpel vrijgeven van het omzetten van chipringen is te gemakkelijk. Regelmatig komt het op bureau NPO voor dat er ringen aangeboden worden die op grond van de reglementen niet omgezet mogen worden. Deze worden door bureau NPO dan ook geweigerd. Wanneer we dit in het land gaan doen is deze controle helemaal weg. We zullen met de verantwoordelijken voor het elektronisch constateren gaan bekijken hoe ver we het omzetten van chipringen verantwoord vrij kunnen geven. In november komen we hierop terug. Met vriendelijke groeten, namens het bestuur Friesland 96 W. Molenaar, secretaris.

4 Geacht NPO-bestuur, Gytsjerk, 12 februari 2013 Betreft: reorganisatie. Hierbij een voorstel van de afdeling Friesland met betrekking tot de nog nader uit te werken reorganisatie van de NPO. Dit voorstel wordt ingegeven door het feit dat er al ruim een jaar wel veel wordt vergaderd maar weinig tot geen daadwerkelijke voortgang wordt geboekt. Ook het instellen van werkgroepen lijkt op grote problemen op te leveren. Naar de mening van onze afdeling is dat het gevolg van het standpunt van het huidige NPO-bestuur dat de reorganisatie moet worden uitgevoerd met binnen de NPO aanwezige mensen en kennis. Een kwaliteitsverbetering is alleen mogelijk wanneer naar de NPO gekeken wordt met een onbevooroordeelde blik en niet gehinderd door historie, gevoeligheden en eigenbelang. De gewenste verandering kan alleen een succes worden wanneer gebruik wordt gemaakt van ter zake kundige mensen die ervaring hebben met organisatiestructuren binnen grotere verenigingsverbanden en die in staat zijn om een organisatie van de omvang van de NPO op een juiste en professionele wijze te besturen en vorm te geven. In verband daarmede verzoeken wij u er voor zorg te dragen dat de NPO op zeer korte termijn, doch uiterlijk 1 juni 2013, aansluiting zoekt en krijgt bij het NOC*NSF teneinde met behulp van de daar aanwezige deskundigheid het verdere reorganisatieproces in goede banen te leiden. Met vriendelijke groeten, namens het bestuur Friesland 96 W. Molenaar, secretaris. De organisatiecommissie is momenteel voortvarend bezig, vandaag het u de opdracht gegeven aan de werkgroepen om te starten. Wij willen dit proces zijn loop laten hebben.wij zien wel andere voordelen in het aansluiten bij het NOC/NSF en zullen daar dan ook werk van gaan maken. Tot op dit moment is het lidmaatschap steeds geweigerd. Door de jaren heen zijn er een 4 tal pogingen gedaan.

5 De Kwakel Betreft; Voorstel Afdeling 6 Noord Holland voor de ALV NPO d.d Geacht bestuur, Zoals bekend heeft sector 2 (Noord- en Zuid Holland) een gezamenlijk overleg gevoerd met een delegatie van het NPO bestuur. Hierin zijn een 2 tal punten besproken, die anders overeenkomen dan de Uitgangspunten programma Nationale Sectorale Concoursen worden weergegeven. Namelijk; Punt 5. De minimale afstand voor Marathonvluchten wordt gesteld op ongeveer 850 kilometer hart sector. Bovenstaand uitgangspunt wijkt af van alle eerdere NPO besluiten waarin duidelijk is vastgelegd dat de minimale afstand van 850 km betrekking heeft op de kortste locatie van betreffende sector. De minimale afstand van 850 km is tevens duidelijk besproken met de delegatie NPO en de vertegenwoordigers van Sector 2 en vastgelegd in de overlegnotulen. Punt 8 Vluchten die gepland staan als middaglossing zullen ook daadwerkelijk als middaglossing worden gelost en wel tussen uur en uur. In dit zelfde overleg is duidelijk afgesproken de middaglossing te laten plaatsvinden tussen uur en uur. Bestuur Afdeling 6 Noord Holland stelt voor de voornoemde punten 5 en 8 als volgt te wijzigen: 1 e. De minimale afstand van 850 km heeft betrekking op de kortste locatie van betreffende sector. 2 e. De Lossingstijd te doen plaatsvinden tussen uur en uur. Beide voorstellen dienen om het nachtvliegen zoveel als mogelijk zien te voorkomen. Namens Afdeling 6 Noord Holland W. Wijfje 2 e secretaris.

6 Minimale afstand voor Marathonvluchten. In de overlegrondes met de sectoren zijn een aantal punten aan de orde geweest, o.a. de minimale afstand voor marathonvluchten en het tijdstip van lossing. In de verschillende sectoren wordt hier dan ook niet hetzelfde over gedacht. Het NPO bestuur heeft hier in gemiddeld en daar is het laatst gepubliceerde besluit uitgekomen. De sectoren kunnen zelf de plaatsen aangeven waarvandaan zij willen lossen. In onderling overleg kunnen zij dan zelf bepalen dat de minimale afstand 850 kilometer is. De sectoren die hier dan mee in de knoei komen kunnen dan werken met een minimale afstand hart sector van ongeveer 850 km.

7 Afdeling Limburg Harry Roks In de Molt EL Margraten Tel: Margraten, 20 februari 2013 Aan Bestuur NPO, Dhr. L Mackaay Secretaris, Geachte heren, Het bestuur Afd. Limburg wil u bij deze vriendelijk, doch dringend verzoeken om de besluiten van de Alg. Vergadering van najaar 2011 waarin het nieuwe vluchtschema voor de komende jaren werd aangenomen te eerbiedigen. Het kan niet zo zijn dat Bestuur NPO zonder verdere besluitvorming van de Alg. Vergadering zelfstandig besluiten aanpast of bijstelt. Met name de uitgangspunten van het onderdeel Marathon is door u aangepast en in verschillende publicaties, zonder rekening te houden met tegenargumenten aangepast. U hebt de periode verkort met 1 week. In het besluit van de Alg. Vergadering was uitgemaakt dat de periode voor de marathonvluchten zou zijn van half juni t/m eerste weekeinde augustus. In deze periode konden de afdelingen zelf nog maximaal 2 vluchten organiseren, die niet mochten samenvallen met sectorvluchten. Wij verzoeken u om de uitgangspunten weer opnieuw te stellen conform de besluiten zoals genomen, op de najaarsvergadering Mocht het probleem bestaan uit het feit dat een drietal afdelingen van sector 1 in de genoemde week een vlucht organiseren, is dit geen probleem omdat er immers in de periode door de afdelingen 2 vluchten georganiseerd kunnen worden. Met vriendelijke groeten, Namens bestuur afd. Limburg, H Roks secretaris In november 2011 is inderdaad de periode voor Marathonvluchten deze liep van 14 juni tot in het eerste weekend van augustus. Op de vergadering van november 2012 is Marathonprogramma door de afdelingen 8 t/m 11 weer opnieuw ter discussie gesteld. Hier is uitgekomen dat bestuur NPO met alle sectoren in gesprek zou gaan. Uit de uitkomsten van deze gesprekken zou als dat mogelijk was bestuur NPO een nieuw Marathonprogramma samenstellen. Dit is ook gebeurd. Op zich is er geen probleem binnen de periode mogen de afdelingen maximaal twee marathonvluchten organiseren. Buiten de periode zijn de afdelingen vrij om te organiseren wat zij willen. Bestuur NPO wil meegaan om de einddatum voor het organiseren van marathonvluchten vast te leggen op het eerste weekend augustus.

8 Van: G.H. Kok Verzonden: zaterdag, 2 februari :05 Aan: secretariaat; 'buwalda123@hotmail.com'; 'Leo Mackaay' CC: b.scherpenzeel@afdeling8gou.nl; secretaris@afdeling8gou.nl; j.van.gent@afdeling8gou.nl; b.geerink@afdeling9.nl; louis.ter.huerne@hetnet.nl; pietergastpigeon@hetnet.nl; info@joling.de; albertjandejong@hetnet.nl; cees.dejong@kpnplanet.nl; 'j.bosman20'; 'Henk Geerink'; secretaris@afdeling9.nl; annettedokter@ziggo.nl; 'wjmolenaar@planet.nl'; 'Roel Den Dulk' Onderwerp: Reactie KIESMANNEN Afd. 8 t/m 11 op uw mail 'Uitgangspunten programma Nationale Sectorale concoursen 2013 ' Geacht NPO-bestuur, Via uw schrijven d.d ontvingen wij uw Uitgangspunten voor het programma Nationale Sectorale concoursen. In uw formulering dat Vluchten die gepland staan als middaglossing zullen ook daadwerkelijk als middaglossing worden gelost en wel tussen en uur. kunnen wij ons goed vinden. Dit is geheel in overeenstemming met wat we in ons overleg met u op 3 december jl. in Hoogeveen hebben besproken en zijn overeengekomen. Waar we echter bezwaar tegen maken is de door u tussen haakjes geplaatste toevoeging: (Bij hoge uitzondering zal op donderdagavond beslist worden om toch tot een ochtendlossing over te gaan. Dit kan alleen maar als de weersverwachtingen tot en met zondagmiddag zo zijn dat de verwachting is dat de duiven niet gelost kunnen worden). Als het gaat om vluchten die geprogrammeerd staan als vluchten met middaglossing, mogen deze nooit s ochtends gelost worden. Liefhebbers korven voor deze vluchten speciaal hiervoor duiven (ook jaarlingen) in met het oog op een middaglossing. Wij vragen u dan ook deze tussen haakjes vermelde passage van uitgangspunt 8 te corrigeren (lees: terug te nemen) en alle afdelingen hierover te informeren. Mocht u hiertoe onverhoopt niet bereid zijn, dan voelen wij ons genoodzaakt dit punt (uitgangspunt 8) wederom op te voeren als voorstel voor de ALV van Uw reactie zien wij met belangstelling uiterlijk tegemoet. Namens de kiesmannen van afd. 8 t/m 11 Gerard Kok Deze reactie heeft de goedkeuring van de kiesmannen van Afd. 8 B. Scherpenzeel, F.J. Jacobs, J. van Gent Afd. 9 B. Geerink, L. ter Huerne Afd. 10 P. Gast, R. Joling Afd. 11 A.J. de Jong, C. de Jong (zijn bij CC opgenomen) Het NPO bestuur houdt vast aan de toevoeging Bij hoge uitzondering zal op donderdagavond beslist worden om toch tot een ochtendlossing over te gaan. Dit kan alleen maar als de weersverwachtingen tot en met zondagmiddag zo zijn dat de verwachting is dat de duiven niet gelost kunnen worden. De bevoegdheid om dit te bepalen legt bestuur NPO bij de nationale lossingscommissie. Bestuur NPO wil hieraan vasthouden in het kader van diervriendelijkheid. Het wordt als niet diervriendelijk ervaren om de duiven langer dan strikt noodzakelijk is in de manden te laten verblijven.

Afdeling 9. Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland. Rijssen, 18 oktober 2017

Afdeling 9. Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland. Rijssen, 18 oktober 2017 Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Uitnodiging Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland

Nadere informatie

Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4

Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4 11 10 6 8 9 12 5 7 1 2 3 4 Bijeenkomst te Hoogeveen NPO en besturen van de Afdelingen & Fondclubs van sector 3 & sector 4 Wat kunt u vanavond verwachten? Welkom De NU gaat de avond faciliteren Appel aanwezigen

Nadere informatie

NPO NT NT. Adaptieve Neutralisatie Ochtendlossingen. Neutralisatie Factor Ochtendlossing (NFO) NPO commissie NT regeling 12 december 2016

NPO NT NT. Adaptieve Neutralisatie Ochtendlossingen. Neutralisatie Factor Ochtendlossing (NFO) NPO commissie NT regeling 12 december 2016 NPO Duiven stoppen niet altijd als de zon ondergaat en houden geen rekening met de NPO neutralisatie tijden op zowel ochtend- als middaglossingen NT NT Adaptieve Neutralisatie Ochtendlossingen Neutralisatie

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Geachte leden van afdeling Afdeling 10 De informatie die u hieronder leest is samen met afdeling Friesland96 opgesteld. Graag presenteert het bestuur het vliegprogramma 2019. Wij denken een mooi programma

Nadere informatie

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland September 2009/gewijzigd november 2009 Door: Ad van Heijst Arie Dijkstra Onderzoek meerdaagse fond juli 2009 Arie Dijkstra,

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Nieuwsbrief maart 2018. Geachte leden, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over een aantal van belang zijnde thema s met betrekking tot het komende vliegseizoen 2018. Lossing, wijzigingen

Nadere informatie

Bijlagen: - Notulen Voorjaarsvergadering d.d Concept Vliegprogramma 2010 (versie ) - Geloofsbrief najaar 2009

Bijlagen: - Notulen Voorjaarsvergadering d.d Concept Vliegprogramma 2010 (versie ) - Geloofsbrief najaar 2009 GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE G.H. Kok Baan 37 8271 BD IJSSELMUIDEN tel.nr. : 038-3327252 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl IJsselmuiden, 15-9-2009 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 JANUARI Algemene Vergadering

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 JANUARI Algemene Vergadering BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 JANUARI 2015 Algemene Vergadering 09.03.15 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING NPO D.D. 31 JANUARI 2015 TE WIJCHEN 1. OPENING De voorzitter opent

Nadere informatie

Secretariaat P. van Kastel Julianastraat BS Hoeven tel :

Secretariaat P. van Kastel Julianastraat BS Hoeven tel : Voorstellen basisvereniging ALV Brabant 2000 25 oktober 2017 Voorstel 1983 P.V. de Luchtklievers Hoogerheide Voorstel: Naar aanleiding van uw voorstellen m.b.t. de ALV van 25 oktober a.s. wensen wij als

Nadere informatie

In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015.

In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015. Definitief advies TC m.b.t. vliegprogramma en kampioenschappen 2015 In november heeft de TC u een discussiestuk laten toekomen rond het vliegprogramma en kampioenschappen 2015. Dit discussiestuk is geplaatst

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 2 NOVEMBER 2013. Algemene Vergadering 15.03.14

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 2 NOVEMBER 2013. Algemene Vergadering 15.03.14 BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 2 NOVEMBER 2013 Algemene Vergadering 15.03.14 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING NPO D.D. 2 NOVEMBER 2013 TE WIJCHEN 1. OPENING De voorzitter opent

Nadere informatie

5. De trainingsvluchten vanaf Rethel worden op zaterdag gespeeld, dit zijn vluchten met beperkte ophaaldienst.

5. De trainingsvluchten vanaf Rethel worden op zaterdag gespeeld, dit zijn vluchten met beperkte ophaaldienst. Besluitenlijst jaarvergadering 2017 Reisprogramma 2017 Het reisprogramma 2016 hetwelk is aangeboden bij de jaarvergadering en hetgeen te vinden is op de website van de Afdeling Limburg is unaniem aangenomen.

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019.

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. PV de Reisduif Geacht bestuur, Hierbij het voorstel van PV De Reisduif mbt het vliegprogramma 2019. Verzoeke dit aan de leden kenbaar te maken en te behandelen op de

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 6 VOORSTELLEN AFDELINGEN

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 6 VOORSTELLEN AFDELINGEN BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 6 VOORSTELLEN AFDELINGEN Algemene Vergadering 03.11.12 1.Nationale Dagfond vlucht 2014 In het kader van de interne richtlijnen voor de minimale en maximale afstanden per spelsoort

Nadere informatie

Deelname (leden) Uitslag Enquête

Deelname (leden) Uitslag Enquête Uitslag Enquête 1. Deelname Verenigingsnummers: 0405 0422 0424 0425 0428 0430 0703 0704 0706 0722 0729 0731 0732 0734 0736 0738 0742 0743 0753 0754 0755 0759 0761 0766 0767 0768 0771 0772 0773 0803 0828

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 26 januari 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 26 januari 2015 Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 26 januari

Nadere informatie

Notulen EXTRA VERGADERING GOU d.d

Notulen EXTRA VERGADERING GOU d.d 1. Opening Vz.: Dames en Heren allemaal van harte welkom op deze extra vergadering. Sorry dat we met een kleine vertraging beginnen. Gezien de ervaring bij de vorige extra vergadering ga ik direct over

Nadere informatie

CC: Regio s, Afdelingsklokken-, Vervoers- en Financiële Controle Commissie, Kiesmannen Afdeling

CC: Regio s, Afdelingsklokken-, Vervoers- en Financiële Controle Commissie, Kiesmannen Afdeling GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE G.H. Kok Baan 37 8271 BD IJSSELMUIDEN tel.nr. : 038-3327252 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl IJsselmuiden, 02-02-2009 Geacht verenigingsbestuur, Hierbij ontvangt u de definitieve

Nadere informatie

NPO - NT Commissie NT NT

NPO - NT Commissie NT NT 1/17 Duiven houden geen rekening met de NPO neutralisatietijden op zowel ochtend- als middaglossingen NT NT Neutralisatie methode ochtendlossingen NPO commissie NT regelingen Voorstel aan NPO Ledenraad,

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek Duivensport 2.0

Kwaliteitshandboek Duivensport 2.0 Kwaliteitshandboek 20-01-2018 Duivensport 2.0 Als afdeling Friesland 96 vervoeren we jaarlijks ruim 500.000 duiven. Dat is een grote verantwoordelijkheid en dat moeten we met de meeste zorgvuldigheid uitvoeren.

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 3 NOVEMBER 2012. Algemene Vergadering 16.03.13

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 3 NOVEMBER 2012. Algemene Vergadering 16.03.13 BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 3 NOVEMBER 2012 Algemene Vergadering 16.03.13 1 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING NPO D.D. 3 NOVEMBER 2012 TE WIJCHEN 1. OPENING De voorzitter opent

Nadere informatie

Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU.

Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU. Regio Zuid 3 Afd. 8 GOU. Secretaris: Dhr. Kemp van Esseveld. Rijksstraatweg 34. 3921 AJ ELST (Utr.). Banknummer: NL30 RABO 0137331339 Mob. Nr.: 06-51244413. T.n.v. Gelders-Overijsselse Unie. E-mail: kemp@esseveld.nl

Nadere informatie

Afdeling 9. Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland gehouden op 31 oktober 2017

Afdeling 9. Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland gehouden op 31 oktober 2017 Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland

Nadere informatie

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen.

Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets, Harry Steeghs, Cor Zwiers, Marion Huvenaars, en vertegenwoordigers van alle verenigingen. NOTULEN NAJAARSVERGADERING CCUDEN gehouden op donderdag 8 november 2012, om 20:00 uur, in het verenigingslokaal van P.D.V. Gemert Sportlaan 25 te Gemert Aanwezig: de bestuursleden; Jan Wijnen, Jan Geraets,

Nadere informatie

TERUGKOPPELING KRINGGESPREKKEN OVER VERLIEZEN JONGE DUIVEN. Voorjaar 2016 Afdeling 9 Oost Nederland

TERUGKOPPELING KRINGGESPREKKEN OVER VERLIEZEN JONGE DUIVEN. Voorjaar 2016 Afdeling 9 Oost Nederland TERUGKOPPELING KRINGGESPREKKEN OVER VERLIEZEN JONGE DUIVEN. Voorjaar 2016 Afdeling 9 Oost Nederland ORGANISATIE EN DOEL VAN DE GESPREKKEN In elke kring een gesprek met (top)liefhebbers, functionarissen

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Nieuwsbrief maart 2016. Geachte leden, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over een aantal van belang zijnde thema s met betrekking tot het komende vliegseizoen 2016. Lossing, wijzigingen

Nadere informatie

1/64 NPO NT NT. ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling

1/64 NPO NT NT. ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling 1/64 NPO Duiven stoppen niet altijd als de zon ondergaat en houden geen rekening met de NPO neutralisatie tijden op zowel ochtend -als middaglossingen NT NT ADVIES NPO commissie Neutralisatie regeling

Nadere informatie

Regio Zuid 3 van de Afdeling 8 GOU.

Regio Zuid 3 van de Afdeling 8 GOU. Regio Zuid 3 van de Afdeling 8 GOU. Secretaris: Dhr. Kemp van Esseveld. Rijksstraatweg 34. 3921 AJ ELST (Utr.). Banknummer: NL30 RABO 0137331339 Mob. Nr.: 06-51244413. T.n.v. Gelders-Overijsselse Unie.

Nadere informatie

Samenvatting van de 3 overlegbesprekingen met een delegatie van het Fraudebestrijdingsteam, alle afdelingen en een delegatie namens het NPO bestuur

Samenvatting van de 3 overlegbesprekingen met een delegatie van het Fraudebestrijdingsteam, alle afdelingen en een delegatie namens het NPO bestuur Samenvatting van de 3 overlegbesprekingen met een delegatie van het Fraudebestrijdingsteam, alle afdelingen en een delegatie namens het NPO bestuur Aan alle aanwezige afdelingen is een verslag gezonden

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019.

Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. 1. PV de Reisduif Geacht bestuur, Verenigingsvoorstellen 1 maart 2019. Hierbij het voorstel van PV De Reisduif mbt het vliegprogramma 2019. Verzoeke dit aan de leden kenbaar te maken en te behandelen op

Nadere informatie

4. Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement Afdeling Voorstel wijzigingen Statuten en Huishoudelijk reglement Afdeling

4. Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement Afdeling Voorstel wijzigingen Statuten en Huishoudelijk reglement Afdeling GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE F.H. Jacobs Rabbershoek 34 8107 AJ Broekland Tel.: 06-45168988 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl Broekland 15-11-2014 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve

Nadere informatie

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Het is

Nadere informatie

Afdeling 9. Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland gehouden op 7 december 2016.

Afdeling 9. Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland gehouden op 7 december 2016. Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland

Nadere informatie

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter?

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? 1. De deelname aan de nationale competitie Wie heeft ze beter is gratis en staat open voor alle basisleden NPO. ( zie verder artikel 5) 2. Zonder

Nadere informatie

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering.

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met de volgende woorden: Geachte aanwezigen en sportvrienden, Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. We hebben

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 1 NOVEMBER 2014. Algemene Vergadering 31.01.15

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 1 NOVEMBER 2014. Algemene Vergadering 31.01.15 BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 1 NOVEMBER 2014 Algemene Vergadering 31.01.15 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING NPO D.D. 1 NOVEMBER 2014 TE WIJCHEN 1. OPENING De voorzitter opent

Nadere informatie

Verslag van de ALV, 29 januari Zevenhuizen,

Verslag van de ALV, 29 januari Zevenhuizen, Verslag van de ALV, 29 januari 2019 Zevenhuizen, Opening door voorzitter Geachte aanwezigen, Allen hartelijk welkom op deze ALV waarin wij als belangrijkste agenda punt van behandelen hebben, de stemming

Nadere informatie

Enquête Afdeling Oost Brabant

Enquête Afdeling Oost Brabant Enquête Afdeling Oost Brabant Inleiding Deze analyse betreft alleen de aanvullende enquête van onze afdeling en niet die van de NPO. De resultaten van de enquête van de NPO volgen op een later moment.

Nadere informatie

Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland

Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland Uiteraard zijn de NPO-reglementen leidend binnen de Afdeling 9 Oost-Nederland. Dit reglement is daarop een aanvulling en voorzien van extra regels die

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland 7 maart 2019

Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland 7 maart 2019 Secretariaat Afdeling 9: Karel Doormanstraat 26-A, 7461 ER, Rijssen ) 06-16673702 * secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland 7 maart 2019 Aanwezig: Bestuur: G.

Nadere informatie

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Vanaf de start van het

Nadere informatie

Afdeling 9. Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland 7 maart 2016

Afdeling 9. Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland 7 maart 2016 Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland

Nadere informatie

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk.

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk. Beste fondclub vrienden, Onze wedstrijden staan op het punt om weer te beginnen as 11 juni korven we de eerste vlucht Sint Vincent in. Over het weer hebben we voorlopig niet te klagen en hopelijk blijft

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering donderdag 8 maart 2018 Afdeling 9 Oost Nederland

Notulen Algemene ledenvergadering donderdag 8 maart 2018 Afdeling 9 Oost Nederland Secretariaat Afdeling 9: Karel Doormanstraat 26a, 7461 ER, Rijssen ) 06-16673702 * secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene ledenvergadering donderdag 8 maart 2018 Afdeling 9 Oost Nederland Aanwezig: Bestuur:

Nadere informatie

Pagina 1 van 15

Pagina 1 van 15 Secretariaat P. van Kastel Julianastraat 1 4741 BS Hoeven T: 0165-853733 E: p.v.kastel@home.nl Verslag Algemene Leden Vergadering Brabant 2000 Datum: woensdag 6 maart 2013 Aanvang: 20.00 uur Locatie: Pleintje

Nadere informatie

Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019

Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019 Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019 Voor de Nationale/sectorale concoursen gelden onderstaande richtlijnen. Het wedvluchtreglement is vanzelfsprekend van toepassing. Algemeen In dit

Nadere informatie

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Hierbij een tweede artikel met daarin de reactie van Platteeuw over de reeds eerder verschenen artikel reeks: Ik waan mij in de beginjaren

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland van 2 maart 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland van 2 maart 2015 Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost Nederland van 2 maart

Nadere informatie

Amendementen vanuit Kring 1

Amendementen vanuit Kring 1 Geachte bestuurders, beste sportvriend(in), In eerste plaats willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het reageren en meedenken. Op ons voorstel voor de nieuwe vlieggebieden van onze afdeling hebben

Nadere informatie

Notulen Najaarsvergadering 2013 de Reisduif te Scherpenisse

Notulen Najaarsvergadering 2013 de Reisduif te Scherpenisse Notulen Najaarsvergadering 2013 de Reisduif te Scherpenisse 6-11-2013 1. Om 20.00 uur opende de voorzitter de vergadering en heet iedereen van harte welkom, we hopen op een vruchtbare vergadering ik hoop

Nadere informatie

Notulen afdelingsledenvergadering 14 maart 2013

Notulen afdelingsledenvergadering 14 maart 2013 Notulen afdelingsledenvergadering 14 maart 2013 Aanvang: 20.00 uur Locatie : Café-restaurant Assink te Hengevelde Verslag : M. Bakker Aanwezig bestuur: B. Geerink, J. Bosman, L. ter Huerne, H. Leloux,

Nadere informatie

Agenda. GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE W.G.M. ten Dolle Molenveldsingel JS Doesburg Tel

Agenda. GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE W.G.M. ten Dolle Molenveldsingel JS Doesburg Tel GELDERS-OVERIJSSELSE UNIE W.G.M. ten Dolle Molenveldsingel 64 6981 JS Doesburg Tel. 06-15376753 E-mail: secretaris@afdeling8gou.nl Notulen algemene ledenvergadering dinsdag 31 oktober 2017 Locatie: Duivensportcentrum

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

AFD. OOST-BRABANT INFORMATIEBOEK 2017

AFD. OOST-BRABANT INFORMATIEBOEK 2017 AFD. OOST-BRABANT INFORMATIEBOEK 2017 Hiermede hebben wij het genoegen U het Informatieboek 2017 aan te bieden. OPRICHTINGSDATUM: 3 maart 1946 INSCHRIJVINGSGEGEVENS KAMER VAN KOOPHANDEL: De vereniging

Nadere informatie

Vluchtverslag Afdeling 9 Oost-Nederland

Vluchtverslag Afdeling 9 Oost-Nederland Vluchtverslag Afdeling 9 Oost-Nederland Boxtel Vluchtdatum: 7 juli 2018 Hoofdconvoyeur: Edwin Wiersma Aantal duiven: Kring 1: 10945 duiven Aantal containers: 3 Tijdstip lossing: 8.15 uur Tijdstip aankomst

Nadere informatie

Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015

Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015 Notulen van de najaarsvergadering van 11 november 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. In verband met ziekte is er een afmelding van ons bestuurslid Jan van

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 OKTOBER Algemene Vergadering

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3. NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 OKTOBER Algemene Vergadering BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 31 OKTOBER 2016 Algemene Vergadering 12.03.16 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING NPO D.D. 31 OKTOBER 2015 TE WIJCHEN 1. OPENING De voorzitter opent

Nadere informatie

WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000

WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000 WEDVLUCHTREGLEMENT BRABANT 2000 Het Wedvlucht Reglement is door Bestuur Afdeling vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in Artikel 19, lid 16 van het Huishoudelijk Reglement Afdeling Brabant 2000, goedgekeurd

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014

Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014 Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen algemene ledenvergadering 13 maart 2014 Aanwezig: Bestuur: Ben

Nadere informatie

Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96

Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96 Discussiestuk van de TC: het vliegprogramma 2015 voor de afdeling Friesland 96 Vanaf 2012 heeft de Technische Commissie van de afdeling Friesland met u samen het ideale vliegprogramma voor onze afdeling

Nadere informatie

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d 1. Opening De 2 de voorzitter, Gerard Kok, sprak de volgende openingswoorden uit: Beste leden, kiesmannen, beste sportvrienden, Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze voorjaarsvergadering

Nadere informatie

Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging. Nieuwsbericht

Kaatsheuvelse Postduiven Vereniging. Nieuwsbericht Betreft: uitnodiging Voorjaarsvergadering Geachte leden, Uitnodiging tot het bijwonen van onze ledenvergadering. Deze vindt plaats in ons eigen home aan de Amerikastraat te Kaatsheuvel Datum: vrijdag 12

Nadere informatie

Aan Commissie van beroep

Aan Commissie van beroep Aan Commissie van beroep e-mail: j.p.van.dorp@ziggo.nl ONDERWERP Klacht tegen het provinciaal bestuur van zeeland Kgr de Westerschelde Calandstraat 7 4551AT Sas van Gent Tel: 06-12831912 Email: famdurinck@zeelandnet.nl

Nadere informatie

Presentatie NPO commissie Evaluatie NT Regeling

Presentatie NPO commissie Evaluatie NT Regeling 1/58 Februari 2008 Sommige duiven vliegen tot ze moe zijn en stoppen niet als de zon ondergaat Presentatie NPO commissie Evaluatie NT Regeling 2/58 Inleiding Welkom Redenen 3 landelijke bijeenkomsten Toelichting

Nadere informatie

Algemene opmerkingen LR1621. Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement

Algemene opmerkingen LR1621. Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement De ledenraad van de PCOB heeft op 29 september jl. de concept-statuten en algemeen reglement besproken. Daarnaast hebben

Nadere informatie

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d 12. Ontwikkelingen organisatiestructuur NPO door C. van Bockel Vz.: Een hartelijk welkom aan de heren Van Bockel en Van Dijk, die ondersteund door mevr. Talitha Schothuis, deel uit maken van het team dat

Nadere informatie

op de ALV 27 oktober 2018

op de ALV 27 oktober 2018 Welkom op de ALV 27 oktober 2018 Friesland 96 Agenda ALV, 27 oktober 2018 Datum: 27 oktober 2018 Locatie: MFC De wier De Telle 21 Ureterp Genodigden: Bestuur Afgevaardigden afd. 10 Kiesmannen verenigingen

Nadere informatie

Datum 22 januari 2013.

Datum 22 januari 2013. Datum 22 januari 2013. Deze nieuwsbrief informeert u over twee zaken. 1. Gewijzigde brief bij de het leningsoverzicht. Iedere keer als de rente op de Euribor hypotheek wijzigt, ontvangt u van de bank een

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING HAFO VLAAMS-BRABANT TE SCHERPENHEUVEL =================================================

VERSLAG VERGADERING HAFO VLAAMS-BRABANT TE SCHERPENHEUVEL ================================================= Aanwezig : Scherpenheuvel Heverlee Herent Schaffen Langdorp Gelrode Wolfsdonk Testelt Begijnendijk - Okselaar Afwezig: Lubbeek De vergadering was gepland om 19u30 maar door de werkzaamheden in Schoonderbuken

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014

Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014 Notulen Algemene Ledenvergadering afdeling 6 Noord-Holland d.d. 10-01-2014 1. Opening: De voorzitter opent de vergadering om 20.10 uur met een woord van welkom op deze uitgestelde najaarsvergadering van

Nadere informatie

Aan : de besturen en leden van de bij Afd. Oost Brabant aangesloten Basisverenigingen en de ereleden van Afdeling Oost Brabant

Aan : de besturen en leden van de bij Afd. Oost Brabant aangesloten Basisverenigingen en de ereleden van Afdeling Oost Brabant VERENIGING VAN POSTDUIVENVERENIGINGEN AFD. OOST-BRABANT Secr. : Vorsenpoel 37 5283 ZE B O X T E L 0411 674635 e-mail: oost.brabant@ziggo.nl KvK inschrijfnummer : 40215739 Boxtel, 11 november 2014 Aan :

Nadere informatie

ALV, 9 maart 2018 Datum: Locatie: Genodigden: Aanvang: Sluiting:

ALV, 9 maart 2018 Datum: Locatie: Genodigden: Aanvang: Sluiting: Welkom ALV, 9 maart 2018 Datum: 9 maart 2018 Locatie: MFC De wier De Telle 21 Ureterp Genodigden: Bestuur Kiesmannen verenigingen Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22:00 uur Agenda 1.Opening. 2. Appél der kiesmannen.

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

Van Huenen (0858): Ik heb geen vragen en is akkoord dat dit punt bij agendapunt 11 aan de orde komt.

Van Huenen (0858): Ik heb geen vragen en is akkoord dat dit punt bij agendapunt 11 aan de orde komt. 1. Opening De voorzitter spreekt de volgende woorden uit: Op deze voorjaarsvergadering 2011 heet ik u hier in Apeldoorn allen hartelijk welkom. Ik hoop dat we een constructieve vergadering zullen hebben

Nadere informatie

Notulen afdelingsledenvergadering 22 maart 2012

Notulen afdelingsledenvergadering 22 maart 2012 Notulen afdelingsledenvergadering 22 maart 2012 Datum: donderdag 22 maart 2012 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Café-restaurant Assink te Hengevelde Verslag: M. Bakker, secretaris a.i. Aanwezig bestuur: B.

Nadere informatie

Agenda. Deventer, 4 november Geachte verenigingsbesturen,

Agenda. Deventer, 4 november Geachte verenigingsbesturen, Deventer, 4 november 2015 Geachte verenigingsbesturen, Hierbij ontvangt u de definitieve agenda voor de najaarsvergadering, welke op woensdag 11 november 2015 zal worden gehouden in Dorpshuis de Bouwakker,

Nadere informatie

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering.

Notulen NAJAARSVERGADERING GOU d.d Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze najaarsvergadering. 1. Opening De voorzitter, Bram Scherpenzeel, sprak de volgende openingswoorden uit: Beste leden, kiesmannen, beste sportvrienden *BLAUW: VOORSTELLEN UIT AGENDA Namens het bestuur van de GOU heet ik u van

Nadere informatie

Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland.

Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Aan de aangesloten verenigingen en leden van Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Sportvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor de algemene jaarvergadering die wordt gehouden op vrijdagavond 26 oktober

Nadere informatie

Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland

Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland Aanvullend wedreglement Afdeling 9 Oost-Nederland Uiteraard zijn de NPO-reglementen leidend binnen de Afdeling 9 Oost-Nederland. Dit reglement is daarop een aanvulling en voorzien van extra regels die

Nadere informatie

NT-regeling ochtendlossingen. Verbetervoorstellen NFO-NT regeling

NT-regeling ochtendlossingen. Verbetervoorstellen NFO-NT regeling Verbetervoorstellen NFO-NT regeling Duivensport is oneerlijk! Van invloed zijn: Wind (weer) Ligging (trek, massa, zon op/onder) Afstand Duivensport is oneerlijk! Winnaars wisselen per vlucht Vaker dezelfde

Nadere informatie

Programma boekje CC Uden 2017.

Programma boekje CC Uden 2017. VLIEGPROGRAMMA 2017 CC UDEN Programma boekje CC Uden 2017. AFRICHTINGSVLUCHTEN 2017 CC UDEN Africhtingvluchten oude en jonge duiven Oost-Brabant. Met de africhtingvluchten worden de duiven opgehaald in

Nadere informatie

Er moet uniformiteit bereikt worden als het gaat om kampioenschappen, vluchtdagen en afstanden.

Er moet uniformiteit bereikt worden als het gaat om kampioenschappen, vluchtdagen en afstanden. Bestuur NPO De hoofdtaak van het nieuwe bestuur wordt het ontwikkelen van een nieuwe organisatiestructuur, waarbij de duivenliefhebbers/leden centraal staan. Deze nieuw structuur moet vervolgens geïmplementeerd

Nadere informatie

Aanvullend reglement Afdeling 9 Oost-Nederland

Aanvullend reglement Afdeling 9 Oost-Nederland Aanvullend reglement Afdeling 9 Oost-Nederland Uiteraard zijn de NPO-reglementen leidend binnen de Afdeling 9 Oost-Nederland. Dit reglement is daarop een aanvulling en voorzien van extra regels die gelden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Informatieboekje CC Uden 2018.

Informatieboekje CC Uden 2018. VLIEGPROGRAMMA 2018 CC Uden Inkorf- en lossingsinformatie Bij de africhtingvluchten worden de duiven opgehaald in Uden P.V. Welkom en Gemert. Voor inkorftijden s.v.p. contact opnemen met desbetreffend

Nadere informatie

Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 4 maart 2016

Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 4 maart 2016 Bestuursvoorstellen Algemene Vergadering Afdeling, 4 maart 2016 Voorstel 1: gescheiden vliegprogramma Het bestuur stelt voor, conform de vitesse, midfond, jonge duiven en natoer vluchten, ook voor de dagfond

Nadere informatie

1. Opening : De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezige van harte welkom op deze vergadering.

1. Opening : De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezige van harte welkom op deze vergadering. 1 Verslag vooraarsvergadering 17 maart 17 1. Opening : De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezige van harte welkom op deze vergadering. 2. Vaststellen presentielijst : Op deze vergadering

Nadere informatie

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand adres sturen**

**Reacties uitsluitend naar bovenstaand  adres sturen** Afgelopen maandag hebben we als bestuur vergaderd. We willen u graag op de hoogte brengen van een aantal zaken die voorbij zijn gekomen. Verder kondigen we de Algemene ledenvergadering aan en wijzen we

Nadere informatie

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d

Notulen VOORJAARSVERGADERING GOU d.d 1. Opening Dhr. B. Scherpenzeel zit de vergadering voor en spreekt het volgende openingswoord uit: Namens het bestuur van de GOU heet ik u van harte welkom op deze voorjaarsvergadering. Op de meeste hokken

Nadere informatie

Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016

Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016 Verenigingsvoorstellen en preadviezen Algemene Vergadering Afdeling, 28 oktober 2016 Vereniging 0108 P.V. de Eemsvliegers, Delfzijl Hierbij een tweetal voorstellen van vereniging 0108 pv de Eemsvliegers.

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011

Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011 Notulen afdelingsledenvergadering 3 november 2011 Datum: Donderdag 3 november 2011 Aanvang: 20.00 uur Locatie: Café-restaurant Assink te Hengevelde Verslag: M.H.G. Bakker, secretaris a.i. Aanwezig bestuur:

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 30 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 30 oktober 2014 Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Notulen Algemene Ledenvergadering Afdeling 9 Oost-Nederland op 30 oktober

Nadere informatie

Afdeling 10 Noord Oost Nederland.

Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Secretaris: Annette Dokter Munnekemoer Oost 30 9561 NP Ter Apel Tel: 0599-587648 bestuur@npoafdeling10.nl www.npoafdeling10.nl Verslag algemene ledenvergadering 17 oktober

Nadere informatie

Punt 7 Verenigingsvoorstellen

Punt 7 Verenigingsvoorstellen Punt 7 Verenigingsvoorstellen 7.1 Vliegprogramma 7.1.1 PV De Valeouwe Apeldoorn (0706) stelt een totaal aangepast vliegprogramma voor: zoveel mogelijk één vlucht per weekend, het seizoen met 2 weken te

Nadere informatie

Informatieboekje CC Uden 2019.

Informatieboekje CC Uden 2019. VLIEGPROGRAMMA 2019 CC Uden Inkorf- en lossingsinformatie Bij de africhtingvluchten worden de duiven opgehaald in Uden P.V. Welkom en Gemert. Voor inkorftijden s.v.p. contact opnemen met desbetreffend

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Van: Aan: Onderwerp: FW: WOB verzooek Datum: dinsdag 12 september 2017 9:03:48 Houtplein 33 2012 DE Haarlem www noo rd -17011 and n 1 Provincie Noord-Holland Van: Verzonden: woensdag 2 augustus 2017 13:09

Nadere informatie

Reglement van Orde van het college

Reglement van Orde van het college Reglement van Orde van het college Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo; gelet op artikel 52 Gemeentewet besluiten vast te stellen het: Reglement van orde voor de vergaderingen en andere

Nadere informatie

BEVOEGDHEID GESCHILLENCOMMISSIE. Artikel 1.

BEVOEGDHEID GESCHILLENCOMMISSIE. Artikel 1. Geschillenregeling ChristenUnie Ingaande per 1 januari 2004, gewijzigd per 1 januari 2015 door het Landelijk Bestuur in zijn vergadering d.d. 7 mei 2014, waarbij het woordje "Uniecongres" is gewijzigd

Nadere informatie

VLUCHTPROGAMMA DE OUDE TORTELDUIF

VLUCHTPROGAMMA DE OUDE TORTELDUIF VLUCHTPROGAMMA 2010 Beste duivenliefhebber, Hierbij vindt u in deze brochure het vluchtprogrammaboekje van de Quievrainvluchten, samen met een overzicht van de kampioenschappen een kaart van de openingsvlucht

Nadere informatie