GEMEENTE NUTH Raad: 23 juni 2015 Agendapunt: RTG: 4/9 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE NUTH Raad: 23 juni 2015 Agendapunt: RTG: 4/9 juni 2015"

Transcriptie

1 Reg.nr.: Z INT Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 23 juni 2015 Agendapunt: RTG: 4/9 juni 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Besluit aanpassing bebouwde kom Schimmert en uitgangspunten plaatsen komborden. 1. Samenvatting Uit onderzoek is gebleken dat er in de loop der jaren verschillende bebouwde komgrenzen in de gemeente Nuth zijn verplaatst vanwege uitbreidingsprojecten en/of de leefbaarheid in bestaande woonwijken. Daarnaast is een eenduidig (komgrenzen-)beleid noodzakelijk, omdat dit de herkenbaarheid en daarmee verkeersveiligheid enorm ten goede komt. Uit de inventarisatie is gebleken dat, uitgaande van bepaalde uitgangspunten, op een aantal punten in Schimmert aanpassing noodzakelijk is; niet alleen om de verkeersveiligheid in de kernen te verbeteren maar ook de handhaafbaarheid sluitend te maken. Dit voorstel heeft dan ook als doel: 1. Bepalen uitgangspunten ten aanzien van eenduidige uitvoering komgrensbebording; 2. Aanpassen komgrenzen in de kern Schimmert. 2. Doelstelling/ Beoogd effect 1. Dit besluit dient in de eerste plaats om uitgangspunten ten aanzien van een eenduidige uitvoering van de komgrensbebording vast te stellen; 2. Daarnaast dient dit besluit naast het verplaatsen van een tweetal bebouwde komgrenzen in Schimmert tevens ter hernieuwde bekrachtiging van de ongewijzigde bebouwde kommen in Schimmert. (NB. De mogelijke overige aanpassing van de kombegrenzing van de kernen in de gemeente Nuth worden op een later moment aan uw Raad voorgelegd.) 3. Eerdere besluitvorming Provinciaal besluit vaststelling komgrenzen kernen gemeente Nuth na herindeling 1982 (besluit van 17 augustus 1984); Provinciaal besluit vaststelling komgrenzen kernen gemeente Nuth 31 mei 1994; Diverse aanpassingen komgrenzen als gevolg van uitbreidingsplannen e.d. 4. Argumenten/Alternatieven c.q. opties /Toelichting 4.1 Algemeen Gelet op de ontwikkelingen die er in het (recente) verleden hebben plaatsgevonden is het wenselijk om de komgrenzen in de gemeente Nuth te actualiseren. In het verleden is de bebouwing van een aantal kernen uitgebreid buiten de huidige bebouwde komgrenzen. Hierdoor is aanpassing van de juridische grenzen van de bebouwde kommen noodzakelijk om deze (toekomstige) bebouwing voor regelgeving ten aanzien van de Wegenverkeerswet 1994 binnen de bebouwde kom te laten vallen. 4.2: Aanduiding van kernen en gehuchten; principetoepassing komborden De gemeente Nuth kent op basis van Provinciaal besluit de navolgende formele bebouwde kom namen welke worden aangeduid met komgrensborden (lijst 1; alfabetische volgorde):

2 Reg.nr.: Z INT Pagina 2 van 5 Aalbeek Arensgenhout Groot-Haasdal Hulsberg Klein-Haasdal Nuth Oensel Schimmert Swier Vaesrade Wijnandsrade Daarnaast kent de gemeente Nuth nog een aantal historische benamingen van buurtschappen en gehuchten. Deze worden in formele zin niet benoemd middels het Provinciaal besluit( deze lijst is wellicht niet volledig). Het betreft (lijst 2; alfabetische volgorde): Brand(t) Driesch Grijzegrubben Helle Hellebroek Hommert Hunnecum Kamp Kathagen Kleingenhout Kruis Laar Leeuw Nierhoven Op de Bies Reuken Terstraten Tervoorst Vink Benaming In het provinciaal besluit 9 van 31 mei 1994 zijn alle afzonderlijke kernen in de gemeente Nuth benoemd waarvoor een bebouwde kom is vastgesteld. Naast de vastgestelde bebouwde komgrenzen zijn door de gemeente Nuth diverse buurtschappen/gehuchten benoemd, welke niet als zodanig in het provinciaal besluit zijn vastgesteld maar gebaseerd zijn op historische benamingen (lijst 2). Voorgesteld wordt om de naamsaanduiding van deze buurtschappen in stand te houden en te vermelden op de locaties waar ook daadwerkelijk een bebouwde kom wordt betreden. In het kader van de verkeersbordensanering zou het sluitend maken van de afbakening van buurtschappen middels verkeersbebording binnen de komgrenzen ( bijv. overgang Hunnecum naar kern Nuth) de nodige plaatsings- en onderhoudskosten en met zich meebrengen. Daarbij is nog geen rekening gehouden met het verlaten van een buurtschap, waarbij men zou kunnen overwegen om ook verkeersborden einde buurtschap bij te plaatsen. Iedere ingang van een buurtschap is per definitie namelijk ook een uitgang. Omdat de benaming binnen de komgrenzen ook al door normale straatnaamborden is geregeld en wordt aangeduid stelt het college voor deze bebording achterwege te laten (voorbeeld: splitsing Grijzegrubben / Nierhoven). Uitgaande van bovenstaande is het voorstel om plaatsing van komborden toe te passen: Plaatsing bij de komingang van de op basis van Provinciaal formele bebouwde kom namen; Uitsluitend bebording op verharde (doorgaande) wegen; Bebording op gebiedsontsluitingswegen (50km/u) aan 2 zijden van de weg; Bebording op erftoegangswegen (30km/u) aan rechterzijde van de weg (komgrens ingaand); Kwaliteitseisen conform bebordingsvoorschriften RVV 1990; De naamsaanduiding van buurtschappen in stand te houden en de naam als onderbord te vermelden op de locaties waar ook daadwerkelijk een bebouwde kom wordt betreden (zie bijgevoegd voorbeeld).

3 Reg.nr.: Z INT Pagina 3 van Aanpassing/verplaatsen komgrenzen in Schimmert: Mareweg (tekening:locatie 85) Aanleiding voor de aanpassing van de komgrens Mareweg is het verbeteren van de verkeersveiligheid voor de weggebruiker ter plaatse. In de huidige situatie geldt ter hoogte van Camping Mareveld een maximum snelheid van 80km/u, wat niet past bij het (recreatief) gebruik van de weg. Door het verplaatsen van de komgrens Mareweg geldt ook ter hoogte van de camping een maximum snelheid van 50km/u én kan de komgrens in Achter de Kerk komen te vervallen. Voorgesteld wordt dan ook de komgrens van Schimmert ter hoogte van de Mareweg te verplaatsen naar de splitsing Mareweg / Achter de Kerk (zie bijgevoegde detailtekening met nummer INT Kaart 08-01). Achter de Kerk (tekening: locatie 86) Zie aanpassing komgrens Mareweg. 4.4 Herstellen/bijplaatsen komgrenzen in Schimmert: Struik (tekening: locatie 84) Montfortstraat (tekening: locatie 87) Achter Schimmert (tekening: locatie 88) Waterkuilsweg (tekening: locatie 92) 4.5 Vaststellen/hernieuwd bekrachtigen komgrenzen in Schimmert: Overige komgrenzen Alle overige komgrenzen van de kern Schimmert worden middels voorliggend raadsvoorstel nogmaals bekrachtigd conform de Wegenverkeerswet Past in strategische visie ja/nee (waarom niet) en welk programma 6. Relatie met bevolkingskrimp 7. Juridische aspecten / Wettelijk kader De huidige grenzen van de bebouwde kommen zijn bij besluit van 17 augustus 1984 opgenomen in het provinciaal blad no. 47 van dat jaar voor de Wegenwet. In 1994 is de Wegenwet vervangen door de Wegenverkeerswet 1994, waardoor het besluit inzake bebouwde komgrenzen op dat moment opnieuw is vastgesteld. Dit besluit omhelsde de juridische vaststelling van de grenzen van de bebouwde kommen vóór ingang van de Wegenverkeerswet 1994 (Provinciaalblad nr. 34 van 31 mei 1994);

4 Reg.nr.: Z INT Pagina 4 van 5 Provinciaal besluit (1998) waarin bevoegdheid tot het vaststellen/aanpassen van de bebouwde komgrenzen aan de gemeenteraad van betreffende gemeente word gemandateerd; Daar de Wegenverkeerswet 1994 de enige wet is waarin de bebouwde komgrens wordt gedefinieerd, waarin eisen worden gesteld aan de fysieke kenmerken van de komgrens en de juridische procedure wordt geregeld, vindt deze vaststelling van de bebouwde komgrenzen plaats ingevolge de Wegenverkeerswet 1994, artikel 20a, lid 1. Daarin is het volgende bepaald: 1. De grenzen van de bebouwde kom of kommen van een gemeente worden vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad. 8. Financiële aspecten Dit besluit heeft ten aanzien van de voorgestelde uitgangspunten geen financiële consequenties. Die zijn er wel voor de uitvoering van de aanpassingen. De komportalen worden uitgevoerd in de gemeentelijke huisstijl en voorzien van plaatsnamen conform de benaming zoals genoemd in het Provinciaal blad nr. 34 met betrekking tot de bebouwde kommen danwel ( voor de historische benaming van buurtschappen en gehuchten) conform de naamgeving in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). De kosten voor de aanpassingen zoals voorgesteld voor de kern Schimmert worden gedekt binnen het budget in de begroting Communicatie en Burgerparticipatie Voor het verplaatsen van een bebouwde kom dient een procedure doorlopen te worden, waarbij de gemeenteraad, conform art. 20a WVW 1994 het bevoegd orgaan is. Dit moet afgestemd zijn met de eigenaar van de weg (gemeente Nuth) en de politie. De politie heeft positief gereageerd over de voorgenomen verplaatsingen van de komgrenzen en het handhaven van de overige komgrenzen op de bestaande locaties. Bij vaststelling van dit raadsvoorstel wordt het besluit bebouwde komgrenzen Schimmert in de gemeente Nuth van kracht. 10. Risico s Geen. 11. Planning Verplaatsing van de komgrenzen zoals in dit voorstel genoemd wordt, na instemming van uw Raad, fysiek gerealiseerd in Evaluatiemomenten/ Rapportages aan raad 13. Bijlage(n) Overzichtstabel inventarisatie kombordenbestand Schimmert (INT Inventarisatie); Overzichtstekening bebouwde komgrenzen Schimmert (INT Kaart08); Detailtekening voorstel aanpassing bebouwde kom Mareweg / Achter de Kerk (INT Kaart 08-01); Voorbeeld komportaal conform huisstijl Gemeente Nuth (INT POL/Gemkom14/Nuth01); Akkoordverklaring politie Limburg-Zuid.

5

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OORJB05. vaststellen verkeerskundige komgrenzen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OORJB05. vaststellen verkeerskundige komgrenzen Zaaknummer: OORJB05 Onderwerp vaststellen verkeerskundige komgrenzen Collegevoorstel Inleiding In Heusden vonden de afgelopen jaren nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen plaats, die een aanpassing van de komgrenzen

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 27 oktober 2008 Agenda nr: Onderwerp: Aanpassing grenzen bebouwde kom IJzeren en Sibbe. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 27 oktober 2008 Agenda nr: Onderwerp: Aanpassing grenzen bebouwde kom IJzeren en Sibbe. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 27 oktober 2008 Agenda nr: Onderwerp: Aanpassing grenzen bebouwde kom IJzeren en Sibbe Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Wijziging komgrens Rumpt Noord

Raadsvoorstel. Onderwerp Wijziging komgrens Rumpt Noord Raadsvoorstel Vergadering : 27 september 2011 Voorstelnummer : 09.08 Registratienummer : 11.014795 Portefeuillehouder : R.S. van Meygaarden Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

De huidige grens Bebouwde Kom Maastricht is vastgesteld in In de afgelopen jaren hebben

De huidige grens Bebouwde Kom Maastricht is vastgesteld in In de afgelopen jaren hebben Samenvatting De huidige grens Bebouwde Kom Maastricht is vastgesteld in 2005. In de afgelopen jaren hebben een aantal ruimtelijke en juridische ontwikkelingen plaatsgevonden die aanpassing van de huidige

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Aanduiden grens bebouwde kom Poort 5 Vijfhuizen. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman

Nota van B&W. onderwerp Aanduiden grens bebouwde kom Poort 5 Vijfhuizen. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanduiden grens bebouwde kom Poort 5 Vijfhuizen Portefeuilehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 21 maart 201 7 inlichtingen Sjors Koggel/ Maureen van

Nadere informatie

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 25 mei 2011 / 117/2010 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-Noord Aanpassing grenzen bebouwde kom

Nadere informatie

ONDERWERP Wijziging bebouwde komgrens Wegenverkeerswet Cruquiusweg

ONDERWERP Wijziging bebouwde komgrens Wegenverkeerswet Cruquiusweg ONDERWERP Wijziging bebouwde komgrens Wegenverkeerswet Cruquiusweg SAMENVATTING De gemeente Heemstede wil de bebouwde komgrens op basis van de Wegenverkeerswet op de Cruquiusweg te Heemstede met 192 meter

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: portefeuillehouder: Wethouder Pekema agendanummer: onderwerp: Verleggen bebouwde komgrens Oude Baan raadsvoorstel: Bergen, 1 december 2009 Het college van

Nadere informatie

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding).

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding). Ét Nieuwegein //#5f^Jfi' X- 2015-373 Gemeenteraad Onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding) Datum 27 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Ruimtelijk Domein Portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Vaststelling grenzen bebouwde kom Wegenverkeerswet 2. Begrotingswijziging 3. Kredietbesluit.

1. Vaststelling grenzen bebouwde kom Wegenverkeerswet 2. Begrotingswijziging 3. Kredietbesluit. Stein Gemeenteblad, no. Agendapunt Bijlagen Afdeling A Concept-raadsvoorstel Aan Betreft De Raad 1. Vaststelling grenzen bebouwde kom Wegenverkeerswet 2. Begrotingswijziging 3. Kredietbesluit. Inleiding

Nadere informatie

Verkeersbesluit tot het uitbreiden van de bestaande 60 km/h-zone ter hoogte van de Voorstraat en Brenksestraat te Echteld.

Verkeersbesluit tot het uitbreiden van de bestaande 60 km/h-zone ter hoogte van de Voorstraat en Brenksestraat te Echteld. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 33521 13 juni 2018 Verkeersbesluit tot het uitbreiden van de bestaande 60 km/h-zone ter hoogte van de Voorstraat en Brenksestraat

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijk Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 februari 2003 Nummer voorstel: 2003/17

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijk Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 februari 2003 Nummer voorstel: 2003/17 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijk Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 februari 2003 Nummer voorstel: 2003/17 Voor raadsvergadering d.d.: 4-3-2002 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 17 december 2013 Agendapunt: RTG: 4 december 2013

GEMEENTE NUTH Raad: 17 december 2013 Agendapunt: RTG: 4 december 2013 Reg.nr:Z.04308 INT.03606 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 17 december 2013 Agendapunt: RTG: 4 december 2013 AAN DE RAAD Onderwerp: Decentralisatie jeugdzorg; Regionaal transitiearrangement jeugd Zuid

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voor raadsvergadering d.d.: 4-3-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 Reg.nr:Z.08126 / Int.07935 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 Reg.nr: FLO/2011/18042 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 7 februari 2012 Agendapunt: RTG: 24 januari 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: Uitwerking opties realisatie tweede hockeyveld Kollenberg Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Verkeersbesluit inhaalverboden en doorgetrokken asmarkering Kanaal Zuid

Verkeersbesluit inhaalverboden en doorgetrokken asmarkering Kanaal Zuid STAATSCOURANT 11 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 43158 augustus 2016 Verkeersbesluit inhaalverboden en doorgetrokken asmarkering Kanaal Zuid Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming

Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming Reg.nr: Z.03359 INT.03495 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 12 november 2013 Agendapunt: RTG: N.v.t. AAN DE RAAD Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming 2015-2017 1.

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37128 29 juni 2018 Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug Kampen Burgemeester

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk STAATSCOURANT 8 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 64144 november 2017 Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Rozenburg. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman

Nota van B&W. onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Rozenburg. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Rozenburg Portefeuilehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 27 januari 201 5 inlichtingen Maureen van Munster (023-5674472)

Nadere informatie

Tijdsgebonden: Wanneer zijn we klaar? Nummer coalitieprogramma: Programmanaam: 07 Beheer Z / INT Wegbeheer

Tijdsgebonden: Wanneer zijn we klaar? Nummer coalitieprogramma: Programmanaam: 07 Beheer Z / INT Wegbeheer Nummer coalitieprogramma: Programmanaam: 07 Beheer Z.05833 / INT.06437 Wegbeheer 2015-2019 SMART Aanleiding De Provincie heeft in haar verdiepingsonderzoek (juni 2013) vastgesteld dat op basis van de weginspectie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp:

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Raadsvoorstel Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Het wijzigen van de voorrangsregeling op rotondes binnen de bebouwde kom van Denekamp Voorgesteld raadsbesluit:

Nadere informatie

RTG: 7 april Besluit tot het vaststellen van woonplaatsen gemeente Nuth

RTG: 7 april Besluit tot het vaststellen van woonplaatsen gemeente Nuth Pagina 1 van 7 GEMEENTE NUTH Raad: 21 april 2009 Agendapunt: Reg.nr: PIOF/2009/3768 RTG: 7 april 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Besluit tot het vaststellen van woonplaatsen gemeente Nuth Inleiding Om de kwaliteit

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Delftplein Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Delftplein Haarlem STAATSCOURANT 26 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 42393 november 2015 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Delftplein Haarlem Nr. 2015/445329 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 2 oktober 2012 Agendapunt: RTG: nvt AAN DE RAAD Onderwerp: Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV 1. Samenvatting Nu

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012 Reg.nr: FLO/2012/3693 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: aanvraag herstructureringsfaciliteit Wsw 1. Samenvatting De bezuinigingen op

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 21857 16 april 2019 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Koningsdag centrum Haarlem Nr. 2019/ 267536 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16854 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk Onderwerp:

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 6

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 6 Raadsvoorstel C u I e m b o r g P.B. Hekman vcn mooroetllx W.J. Stegeman wnruouoer Dvuu RAAPwERCADERING 1 oktober 2009 ONDERWERP PROGRAMMA BELEIDSPRODUCT/ GEMEENTELIJKE TAAK REGISTMTIENUMMER Vaststellen

Nadere informatie

2. Brief politie Groningen. 3. Concept raadsbesluit

2. Brief politie Groningen. 3. Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 17 december 2012 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 4 december 2012 Nummer : 68-2 Onderwerp : Aanpassing bebouwde kom Meerweg-West Bijlage(n) : 1. Tekening P175-01-09-T94-01R2

Nadere informatie

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo,

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, *2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Gelet op: De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (art.

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom Aan de Gemeenteraad Raad Status 8 maart 2007 Besluitvormend Onderwerp Vaststellen grenzen bebouwde kom Punt no. 9 Korte toelichting Sinds 1 januari 1995 heeft de gemeenteraad de bevoegdheid de grenzen

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 november 2015 Agendapunt: RTG: 10 november 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 november 2015 Agendapunt: RTG: 10 november 2015 Reg.nr:Z.04211 INT.11655 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 november 2015 Agendapunt: RTG: 10 november 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Recreatieve voorzieningen ( en ) 1. Samenvatting Het onderhoud van

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Bekrachtiging verordening Burgemeester houdende de vaststelling van algemeen verbindende voorschriften in verband met de viering van Koninginnedag op 29 april 2000 BESLUITEN

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63412 november 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart Nr. 2018/433509 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 27 juni 2017 Agendapunt: RTG: 15 juni 2017

GEMEENTE NUTH Raad: 27 juni 2017 Agendapunt: RTG: 15 juni 2017 Reg.nr:Z.00330 INT.19823 Pagina 1 van 6 GEMEENTE NUTH Raad: 27 juni 2017 Agendapunt: RTG: 15 juni 2017 AAN DE RAAD Onderwerp: Uitwerking aangenomen motie huisvesting Peuterspeelzaal/Buiten Schoolse Opvang/Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Provincie Groningen: verkeersbesluit in verband met de omlegging van de N355 in de gemeente Zuidhorn

Provincie Groningen: verkeersbesluit in verband met de omlegging van de N355 in de gemeente Zuidhorn STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21546 30 juli 2014 Provincie Groningen: verkeersbesluit in verband met de omlegging van de N355 in de gemeente Zuidhorn

Nadere informatie

Wegcategorising HHSK

Wegcategorising HHSK Wegcategorising HHSK NOTA VAN BEANTWOORDING (d.d. 30 mei ) Zienswijzen die naar voren zijn gebracht bij de ter inzage legging van het ontwerprapport Wegcategorisering HHSK (versie 2.1, d.d. 18 januari

Nadere informatie

O P E N B A R E N O T U L E N

O P E N B A R E N O T U L E N P E N B A R E N T U L E N Vergadering College van B & W der gemeente Hellendoorn d.d. dinsdag 14 februari 2017 Aanwezig: A.H. Raven, voorzitter F. Dijkstra, secretaris J.H. Coes, wethouder J.H. van den

Nadere informatie

gemeente *jf{s Heemskerk RAADSVOORSTEL

gemeente *jf{s Heemskerk RAADSVOORSTEL gemeente *jf{s Heemskerk RAADSVOORSTEL nummer 62 onderwerp Voorstel tot het ten behoeve van een aantal regelingen vaststellen van een uniforme bebouwde kom Aan de, Inleiding In verschillende wetten komt

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 22 mei 2012 Agendapunt: RTG: 8 mei 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 22 mei 2012 Agendapunt: RTG: 8 mei 2012 Reg.nr: FLO/2012/5414 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 22 mei 2012 Agendapunt: RTG: 8 mei 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: Geven van een zienswijze op de ontwerp-begroting 2013 en de meerjarenraming 2014-2016

Nadere informatie

gemeente BrCSnSS 11111

gemeente BrCSnSS 11111 gemeente BrCSnSS 11111 Oplegnotitie Actualisering Algemene Plaatselijke Verordening Registratiekenmerk 592478 Gemeenteblad nr. 49 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel Raadsvoorstel Agenda nr.4 Onderwerp: Prioriteiten Kadernota Integrale Veiligheid 2015-2018 Soort: Besluitvormend Opsteller: T.L.M. van Houts - van Dijk Portefeuillehouder: A.P.M. Veltman Zaaknummer: SOM/2014/009989

Nadere informatie

Dilemma s over provinciale wegen. Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit

Dilemma s over provinciale wegen. Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit Dilemma s over provinciale wegen Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit Wegennetvisie = nieuwe functionele indeling van de provinciale wegen Indeling in: Stroomwegen Gebiedsontsuitingswegen Erftoegangswegen

Nadere informatie

Notitie Aanvullende uitwerking varianten

Notitie Aanvullende uitwerking varianten Aanleiding Bij de tussentijdse evaluatie van het GVVP heeft u op 12 september 2013 besloten (agendapunt 17 en amendement 2013A30) de Angsterweg in Vlodrop, Stationsweg en Waarderweg in Montfort separaat

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering Memo Aan: Gemeenteraad CC: Van: College van burgemeester en wethouders Datum: 19-9-2007 Betreft: uitvoering amendement evaluatie 60/80 km/uur wegen Bijlage: Consequenties wijziging weg categorisering Samenvatting

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 20-10-2016 Bijlage(n) 3 Kenmerk 5707520 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. 14 050 Onderwerp

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16865 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk Onderwerp: herinrichting

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit *12int04466* 12int04466 gemeente Hilvarenbeek Verkeersbesluit Hilverstraat en Hilverhof I. Tot het instellen van eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting in het gedeelte

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak 1 1 JUN 2015. Behandelend ambtenaar

Afdeling bestuursrechtspraak 1 1 JUN 2015. Behandelend ambtenaar Raad Afdeling bestuursrechtspraak Gemeente Waterland 1 1 JUN 2015 \m BIS Raad van de gemeente Waterland Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM INGEKOMEN Datum Ons nummer Uw kenmerk 10 juni 2015 201409734/1/A1

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56393 3 oktober 2017 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost Nr. 2017/431538 Burgemeester en wethouders van Haarlem;

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk Afdeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 19-05-2016 Bijlage(n) 1 Kenmerk 5559632 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. (050)

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland 13 JULI 2018 POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM AANTEKENEN Gemeente Heemstede Commissie voor de bezwaarschriften Afdeling Algemene en Juridische Zaken Postbus 352 21 00 AJ HEEMSTEDE Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56152 3 oktober 2018 Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes 1. Aanleiding In de gemeente

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Churchilllaan en omgeving Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Churchilllaan en omgeving Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56514 4 oktober 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Churchilllaan en omgeving Haarlem Nr. 2018/275393 Burgemeester

Nadere informatie

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990); het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990); het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW); STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 20895 11 april 2018 Verkeersbesluit het zoveel mogelijk weren van middelzwaar en zwaar vrachtverkeer in Buitenveldert te

Nadere informatie

LITI E. Aan: College B&W Gemeente Heemstede. Postbus AJ Heemstede. Geachte college,

LITI E. Aan: College B&W Gemeente Heemstede. Postbus AJ Heemstede. Geachte college, Organisatieonderdeel Eenheid Noord-Holland Afdeling Infrastructuur Team Verkeer LITI E Behandeld door Ons kenmerk AA. Tepper 2 6 APR. Functie Postadres Verkeersadviseur Postbus 57 2000 AB Haarlem Bezoekadres

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d N o t a C o m m i s s i e Onderwerp Aanbeveling voor de verduidelijking van snelheidslimieten langs provinciale wegen. Samenvatting Een te hoge snelheid vormt in veel

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare.

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. VERKEERSBESLUIT instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente súdwest-fryslân: Overwegingen van het besluit

Nadere informatie

Overwegende: dat de Heemradenlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de stad Apeldoorn;

Overwegende: dat de Heemradenlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de stad Apeldoorn; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 55426 1 oktober 2018 Verkeersbesluit parkeermaatregelen Heemradenlaan Burgemeester en wethouders van Apeldoorn; gelet op

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52710 5 oktober 2016 Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WE THOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP. Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder b en d, van de Wegenverkeerswet 1994;

BURGEMEESTER EN WE THOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP. Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder b en d, van de Wegenverkeerswet 1994; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18234 1 april 2019 TIJDELIJK VERKEERSBESLUIT GEMEENTE GENNEP Tot het instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen op 17

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 13 november 2012 Agendapunt: RTG: 30 oktober 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 13 november 2012 Agendapunt: RTG: 30 oktober 2012 Reg.nr: FLO/2012/10834 Pagina 1 van 7 GEMEENTE NUTH Raad: 13 november 2012 Agendapunt: RTG: 30 oktober 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: Realisatie Hoeskamer Arensgenhout 1. Samenvatting Het beschikbaar stellen

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beho de commissie VOCS B&W-nr.: 06.0977 d.d. 22-08-2006 Onderwerp Verkeersmaatregelen Fietsers voorrang van rechts (2 e fase), het opheffen van een zebra op de Vierlinghlaan, het in de voorrang brengen

Nadere informatie

Wegen. Foto: N374 in Borger. Gebiedsontsluitingsweg binnen de kom. Gemeente Borger-Odoorn besluit gemeenteraad: 8 maart 2018; nr. 18.

Wegen. Foto: N374 in Borger. Gebiedsontsluitingsweg binnen de kom. Gemeente Borger-Odoorn besluit gemeenteraad: 8 maart 2018; nr. 18. Wegen We kennen diverse soorten wegen in onze gemeente die beschreven staan in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVPP) Dit zijn: - Stroomwegen, bijvoorbeeld de N34; - Gebiedsontsluitingswegen,

Nadere informatie

ART.24. Ik, rapporteur, Henricus Godefridus Maria Tuerlings (MW001828), brigadier van politie Eenheid Zeeland-West-Brabant, verklaar het volgende:

ART.24. Ik, rapporteur, Henricus Godefridus Maria Tuerlings (MW001828), brigadier van politie Eenheid Zeeland-West-Brabant, verklaar het volgende: POLITIE EENHEID ZEELAND-WEST-BRABANT DISTRICTEN HART VAN BRABANT en DE BARONIE Telefoon 0900 8844 Registratienummer : PL2000-20656704- ADVIES CONFORM t.b.v. derden ART.24 B.A.B.W. Ik, rapporteur, Henricus

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 19436 10 april 2017 Verkeersbesluit: Instellen 30 km per uur-zone Hoofdstraat (bibeko), het realiseren van drie algemene

Nadere informatie

Adviesnota raad. Vaststellen zienswijzen over de begrotingen 2020 van vier gemeenschappelijke regelingen

Adviesnota raad. Vaststellen zienswijzen over de begrotingen 2020 van vier gemeenschappelijke regelingen *19bs00036* Datum besluitraad : 14 mei 2019 Datum oordeelraad : 23 april 2019 Agendapunt : Datum B en W : 2 april 2019 Volgnummer : 19bs00036 19.017 Programma begroting : 0, 1, 3, 7 en 8 Gewijzigd voorstel

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Van wet naar weg. Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder. Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016

Van wet naar weg. Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder. Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016 Van wet naar weg Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016 Inhoud Even voorstellen.. Aanleiding snelheidsverhoging 40 km/u Werkgroep snelheidsverhoging Doelen advies werkgroep

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 41/2013 Datum : 11 april 2013 B&W datum : 11 april 2013 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Beantwoording vragen RTG inzake aanwijzing bebouwde kommen Aanleiding

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT Join.nr

VERKEERSBESLUIT Join.nr VERKEERSBESLUIT Join.nr. 03.5839 Instellen van een maximum snelheid van 30 km/uur op gedeelten van het bedrijventerrein Zwartewater te Hasselt Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland, Besluiten

Nadere informatie

TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland

TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: J. Rademaker Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 16-10-2013 NR. TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland

Nadere informatie

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA.

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA. 2005. Nr. : 05.0100. Dnst. : CS Opheffing IZA-regeling. Leiden, 20 september 2005. De (politieke) besluitvorming omtrent het nieuwe zorgstelsel, inclusief de nieuwe Zorgverzekeringswet, is inmiddels zo

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem STAATSCOURANT 13 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 69082 december 2016 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen 30 km zone omgeving Churchilllaan Haarlem Nr. 2016/537717 Burgemeester

Nadere informatie

Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100

Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100 Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan waarbinnen het college het beleid

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13414 11 maart 2016 Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo Het college van

Nadere informatie

Dat de Anklaarseweg gelegen is binnen de bebouwde kom van Apeldoorn;

Dat de Anklaarseweg gelegen is binnen de bebouwde kom van Apeldoorn; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 53427 september 2017 Verkeersbesluit Parkeerverbod Anklaarseweg Nr. 2017-488370 Burgemeester en wethouders van Apeldoorn,

Nadere informatie

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen P.C. Boutensstraat Haarlem

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen P.C. Boutensstraat Haarlem STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47834 december 2015 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen P.C. Boutensstraat Haarlem Nr. 2015/525709 Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Uniforme bebouwde kom Heemskerk 2014

Aanwijzingsbesluit Uniforme bebouwde kom Heemskerk 2014 Aanwijzingsbesluit Uniforme bebouwde kom Heemskerk 2014 18 december 2014 BIVO/2014/30119 *Z016095B9DB* Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Doelstelling

Nadere informatie

Peter Roest raad december 2012

Peter Roest raad december 2012 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Peter Roest 2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Vaststellen beheerbeleidsplan verkeersregelingen 2013-2022.

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding ^ "* _ Gemeente +Z} IJsselstein Agendapunt 19 r Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/12186 Datum: 12 januari 2010 programma: Bestuur en organisatie Blad: 1 van 6 cluster: BeStUUr

Nadere informatie

Verkeersbesluit. en overweegt daartoe het volgende.

Verkeersbesluit. en overweegt daartoe het volgende. Verkeersbesluit Verkeersbesluit Dr. Boutensstraat, Jan Campertstraat, Da Costastraat, Tollensstraat, Jan Steenstraat, Paulus Potterstraat, Koninginneweg, Lindelaan, Afslag, Tuinderij, Bospeenhof, Veilingdreef,

Nadere informatie

Aan de Raad Agenda nr. 6 Vaststellen van de bebouwde komgrenzen in het kader van de Wegenverkeerswet

Aan de Raad Agenda nr. 6 Vaststellen van de bebouwde komgrenzen in het kader van de Wegenverkeerswet RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 6 Vaststellen van de bebouwde komgrenzen in het kader van de Wegenverkeerswet Datum 30 oktober 2013 1. Samenvatting Bij de Hooghoefweg en de Burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

DAG 1 (09:00 12:00 uur)

DAG 1 (09:00 12:00 uur) DAG 1 (09:00 12:00 uur) Basiscursus Verkeerswetgeving deel 1 Inleiding cursus Wetten, richtlijnen en publicaties De opbouw Openbare ruimte en wegenverkeersrecht De wegenverkeerswetgeving en de samenleving

Nadere informatie

Verkeersbesluit. gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994),

Verkeersbesluit. gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994), Verkeersbesluit IT15.06770 besluitnummer: B43.0402 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994),

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit)

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit) Agendapunt 8 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31424 Datum: 6 september 2010 programma: Blad: 1 van 6 cluster: Ruimte portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer Informatie bij:

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65387 november 2017 Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 137/2013 Datum : 10 oktober 2013 B&W datum : 8 oktober 2013 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen Onderwerp : plan van aanpak brede stoep Aanleiding Het college heeft de

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Onderwerp: bebouwde komgrens Boswet openbaar Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Ruimte.Groen

Nadere informatie