verzenddatum Lichtfabriek Haarlem B.V. De heer M. de Vlieger Minckelersweg EM HAARLEM Geachte heer De Vlieger,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "verzenddatum Lichtfabriek Haarlem B.V. De heer M. de Vlieger Minckelersweg EM HAARLEM Geachte heer De Vlieger,"

Transcriptie

1 Lichtfabriek Haarlem B.V. De heer M. de Vlieger Minckelersweg EM HAARLEM verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Minckelersweg 2 te Haarlem Ons kenmerk KOV/ODIJ Contactpersoon Mevrouw K.A.M. Overtoom Doorkiesnummer Bijlagen 2 C.c. pmschouten@haarlem.nl Geachte heer De Vlieger, Op de Lichtfabriek (hierna: bedrijf) is het Activiteitenbesluit milieubeheer (hierna: Activiteitenbesluit) van toepassing. Het Activiteitenbesluit kent een verdere uitwerking van de gestelde regels in de vorm van een ministeriële regeling, te weten de Activiteitenregeling milieubeheer (hierna: Activiteitenregeling). De artikelen uit het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling dient u na te leven. Op grond van het Activiteitenbesluit kunnen wij maatwerkvoorschriften opleggen. In onze brief met verzenddatum 2 november 2016 en kenmerk KOV/ODIJ hebben wij u het voornemen tot het opleggen van maatwerkvoorschriften aangekondigd. Wij hebben u in de gelegenheid gesteld om binnen twee weken na bekendmaking van het voornemen uw zienswijze hierover bij ons in te dienen. Omdat na het voornemen nog een definitief besluit genomen moet worden, doen wij u hierbij het definitieve besluit voor het verbinden van maatwerkvoorschriften toekomen. Procedure Het besluit tot het opleggen van maatwerkvoorschriften doorloopt de voorbereidingsprocedure op grond van hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht. U heeft overeenkomstig artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht na bekendmaking van het voornemen uw zienswijze kunnen inbrengen. Van deze gelegenheid heeft u gebruik gemaakt door op 11 november 2016 mondeling uw zienswijze in te dienen. Op deze zienswijze zullen wij hieronder ingaan.

2 Overweging De maatwerkvoorschriften betreffen het aanbrengen van een verzegelde muziekgeluidsniveaubegrenzer op de geluidsinstallatie van het gedeelte van uw bedrijf dat wordt geëxploiteerd onder de naam Het Oliehuis, gelegen aan Minckelersweg 2 te Haarlem en het gesloten houden van ramen en deuren van uw bedrijf wanneer muziek binnen uw bedrijf ten gehore wordt gebracht. Het aanbrengen van een geluidsbegrenzer in een bedrijf en het gesloten houden van ramen en deuren waar muziekgeluid ten gehore wordt gebracht, is een gangbare voorziening om de directe woonomgeving te beschermen tegen te hoge geluidsbelastingen. In die zin zijn de maatwerkvoorschriften dan ook niet onnodig bezwarend. Uitgangspunt voor het muziekgeluidsniveau waarop de geluidsbegrenzer zal worden afgeregeld zijn de bevindingen uit het akoestisch onderzoek van Kupers & Niggebrugge BV van 18 september 2016 met rapportnummer: R aaA4.jk. In het onderzoek wordt geconcludeerd dat het equivalente muziekgeluidniveau in het Oliehuis aan de Minckelersweg 2 te Haarlem gedurende de nachtperiode ( uur) maximaal 91 db(a) mag bedragen. Zoals al aangegeven in de brief van 2 november 2016 kunnen wij de conclusies uit het rapport onderschrijven, behoudens de correctie van 1 db(a) voor de line-array opstelling. Het maximaal mogelijk muziekgeluidsniveau in het Oliehuis is, bij toepassing van het zogeheten dancespectrum, 90 db(a) in de nachtperiode (23.00 uur uur). Als in de toekomst blijkt dat house-muziek in de representatieve bedrijfssituatie ten gehore wordt gebracht, dan dient niet het dancespectrum maar het house-spectrum te worden toegepast om het maximaal mogelijke muziekgeluidsniveau te bepalen. Als wij constateren dat er geregeld housemuziek in uw bedrijf ten gehore wordt gebracht, zullen wij het maximaal mogelijke binnenniveau in uw bedrijf naar beneden bijstellen tot circa 88 db(a). Om (bijvoorbeeld) in verband met de gewenste exploitatievorm van Het Oliehuis een hoger muziekgeluidniveau te kunnen produceren zullen geluidwerende voorzieningen aan Het Oliehuis getroffen moeten worden. Het bedrijf is gelegen op een akoestisch gezoneerd industrieterrein en de beheerder van de zone, gemeente Haarlem, is akkoord met de te verbinden maatwerkvoorschriften. Zienswijze U heeft overeenkomstig artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht na bekendmaking van het voornemen uw zienswijze kunnen inbrengen. Van deze gelegenheid heeft u gebruik gemaakt door op 11 november 2016 mondeling uw zienswijze in te dienen. Het zienswijze verslag is na afloop door u ondertekend en aan u overhandigd. Uw zienswijze betreft de volgende punten:

3 1. De belangrijkste er worden 3 data genoemd, waarvan op 1 dag een geluidscontrole heeft plaatsgevonden en mijn vraag is om welke evenement het gaat. Op deze genoemde 3 data vonden maar 2 evenementen plaats. Het is niet duidelijk welke dagen bij welke constatering hoort september jam rock festival dat begon pas om 12 uur. 3. Meting van 1 oktober, graag wil inzien de meetrapporten, in hoeverre is het omgevingslawaai mee genomen in de berekeningen. Ik zelf was ook die avond aanwezig heb geen geluidsoverlast kunnen constateren. Dat heb ik vast gelegd in video en geluidsopnamen. 4. Er zijn twee tegenstrijdigheden in het voornemen brief. Metingen van 1 oktober 2016, tussen en uur, Ik heb alleen maar line-array speakers, dat is altijd zo geweest. Ik heb geen andere speakers. 5. Er wordt gezegd in de brief dat die niet van toepassing zijn, dba meet alleen hoge geluidswaarden, bass geluiden zijn lage geluidswaarden. Dit is tegenstrijdig. 6. Metingen worden op steeds dezelfde gevel gemeten. Waarom worden er niet ook op andere punten gemeten. 7. Er is maar 1 klager, andere bewoners klagen niet. Er is sprake van een burenruzie. Waarom zou ik duizendeneuro moeten investeren in geluidsbeperkende maatregelen als het maar om 2 dba gaat en om 1 klager terwijl de rest van de bewoners geen geluidsoverlast ondervinden. 8. Tot slot heb ik maar 8 a 10 openbare (Dance) evenementen per jaar Hieronder delen wij onze overwegingen over de door u genoemde punten aan uw mee. Ad 1. U heeft dat weekeinde twee evenementen gehouden in Het Oliehuis. In de nacht van 30 september 2016 op 1 oktober werd een Jamrock Rave Party gehouden die omstreeks uur aanving, dus op 1 oktober. De geluidsmeetsessie is gestart op 30 september 2016 omstreeks uur, waarbij is geconstateerd er vanaf omstreeks uur muziekgeluid, afkomstig uit uw bedrijf, hoorbaar werd. In de nacht van 1 oktober op 2 oktober werd een Techno-house feest gehouden die omstreeks uur aanving. Ad 2. Zie punt 1 Ad 3. Er zijn gedurende beide evenementen geluidsmetingen verricht waarbij medewerkers van de omgevingsdienst anderhalf tot ruim twee uren aanwezig zijn geweest nabij en in uw bedrijf waarbij overschrijdingen van db(a) zijn gemeten. Het muziekgeluid uit uw bedrijf was op het meetpunt zeer goed hoorbaar. De metingen zijn conform de Handleiding rekenen en meten industrielawaai 1999 beoordeeld, dus ook voor wat betreft het omgevingslawaai. In de bijlage is een meetrapport opgenomen. Uit het geluidsspectrum blijkt dat de 63 Hertz octaafband maatgevend is voor het gemeten (totale) geluidsniveau. Een dergelijk geluidsspectrum is typisch voor muziekgeluid dat wordt uitgestraald uit gebouwen waarin activiteiten met housemuziek plaatsvinden.

4 Voor de volledigheid delen wij aan u mee dat het genoemde akoestisch rapport van Kupers & Niggebrugge als belangrijkste overweging beschouwen om maatwerkvoorschriften aan u op te leggen Ad 4. Op 15 november 2016 hebben wij een naar u verstuurd om meer duidelijkheid te verkrijgen over de geluidsinstallatie in uw bedrijf, zie bijlage 2. Op 25 november 2016 heeft een medewerker van de omgevingsdienst uw bedrijf bezocht voor nader overleg. Er is geconstateerd dat er luidsprekers in uw bedrijf aanwezig zijn die mogelijk als line-array speakers zijn te kwalificeren. Er is echter ook geconstateerd dat er subwoofers aanwezig zijn om basgeluid uit te stralen. Er is afgesproken dat u per omgaande de aanvullende berekeningen zoals genoemd in het akoestisch Kupers & Niggebrugge per aan ons zou toesturen, gezamenlijk met foto s van de twee evenementen. Wij hebben de gevraagde gegevens tot op heden niet ontvangen. Ad 5. De geluidsnormen uit artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit worden uitgedrukt in db(a). Ook de Handleiding rekenen en meten industrielawaai 1999 hanteert de A-weging. Het maximaal mogelijk muziekgeluidsniveau, zoals bepaald in het akoestisch meetrapport van Kupers & Niggebrugge, in uw bedrijf is eveneens uitgedrukt in db(a). Ad 6. De geluidsnormen uit artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit gelden op de geluidgevoelige woning die het dichtst bij uw bedrijf is gelegen, namelijk de woning Kick Smitweg 46. In het akoestisch meetrapport van Kupers & Niggebrugge is het maximaal mogelijk muziekgeluidsniveau in uw bedrijf bepaald ten opzichte van deze woning. Om deze reden zijn er door ons geluidsmetingen bij de woning Kick Smitweg 46 uitgevoerd. Ad 7. U dient de geluidsnormen uit artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit na te leven, los van eventuele klachten over uw bedrijf. Uit de door ons verrichte geluidsmetingen op 1 en 2 oktober 2016 blijkt dat sprake is van forse overschrijdingen van de van toepassing zijnde geluidsnorm. Ad 8. Het akoestisch meetrapport van Kupers & Niggebrugge beschrijft het maximaal mogelijke muziekgeluidsniveau in de representatieve bedrijfssituatie. Naast de door u genoemde openbare evenementen worden er nog een groot aantal andere activiteiten met muziek gehouden in uw bedrijf. Uw zienswijzen geeft geen aanleiding om ons voornemen te wijzigen. Besluit Op grond van artikel 2.20, vijfde lid van het Activiteitenbesluit en bovenstaande overwegingen leggen wij de volgende maatwerkvoorschriften op aan het bedrijf (het gedeelte onder de naam het Oliehuis) gelegen aan de Minckelersweg 2 te Haarlem. Deze maatwerkvoorschriften zijn, in aanvulling op artikel 2.17, eerste lid van het Activiteitenbesluit, noodzakelijk om de naleving van dit artikel te waarborgen. De maatwerkvoorschriften zullen voor onbepaalde tijd op het bedrijf van toepassing zijn.

5 1. Het equivalente muziekgeluidniveau in het pand aan de Minckelersweg 2 (Het Oliehuis) te Haarlem mag tijdens de dagperiode (07.00 uur uur) ten hoogste 100 db(a) bedragen. 2. Het equivalente muziekgeluidniveau in het pand aan de Minckelersweg 2 (Het Oliehuis) te Haarlem mag tijdens de avondperiode (19.00 uur uur) ten hoogste 95 db(a) bedragen. 3. Het equivalente muziekgeluidniveau in het pand aan de Minckelersweg 2 (Het Oliehuis) te Haarlem mag tijdens de nachtperiode (23.00 uur uur) ten hoogste 90 db(a) bedragen. 4. De muziekgeluidsinstallatie(s) in het pand aan de Minckelersweg 2 te Haarlem, moet(en) zijn aangesloten op een deugdelijke en door de Omgevingsdienst IJmond verzegelde muziekgeluidsniveaubegrenzer. Toelichting: Het voorschrift is ook van toepassing op muziekinstallaties die tijdelijk in de inrichting aanwezig zijn. 5. De drijver van de inrichting moet Omgevingsdienst IJmond in de gelegenheid stellen de muziekgeluidsniveaubegrenzer af te regelen en te verzegelen op de muziekgeluidsniveaus zoals vermeld in de voorschriften 1, 2 en De ramen en deuren van de inrichting dienen gesloten te blijven. Zij mogen slechts kortstondig geopend worden voor toelating van personen en/of goederen. Wij wijzen u erop dat het besluit onmiddellijk van kracht is en dat u de maatwerkvoorschriften per direct dient na te leven. Wij zullen binnenkort met u contact opnemen voor het maken van een afspraak voor het afregelen en verzegelen van de begrenzer. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw Overtoom, bereikbaar op bovengenoemd telefoonnummer. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders van Haarlem, L.A. Pannekeet directeur Deze brief is geautomatiseerd verwerkt

6 Bezwaarmogelijkheden en voorlopige voorziening Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Haarlem, afdeling bezwaarschriften/juridische zaken, Postbus 511, 2003 PB Haarlem. De termijn hiervoor bedraagt zes weken en gaat in op de dag na de verzenddatum van dit besluit. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam van de indiener, de datum, een omschrijving van het aangevochten besluit en de gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt opgeschort. Om dat te bereiken moet, naast een bezwaarschrift, ook een verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Rechtbank Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. De rechter is bevoegd een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Wij wijzen u erop dat voor het indienen van een dergelijk verzoek griffierecht is verschuldigd. U kunt het verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

7 Bijlage 1. Meetrapport

8 Bijlage 2: 15 november 2016 Geachte heer De Vlieger, Op vrijdag 11 november 2016 heeft u uw zienswijze over ons voornemen om maatwerkvoorschriften op te leggen, mondeling bij ons ingediend. Een van uw opmerking betrof de line-array luidsprekers in uw bedrijf. Deze zijn volgens u aanwezig in uw bedrijf maar zijn echter tijdens het bedrijfsbezoek op zondag 2 oktober niet door ons aangetroffen. Graag wil ik zo spoedig mogelijk een afspraak met u maken om deze line-array geluidsboxen in samenhang met de andere luidsprekers te bekijken. In het akoestisch maatrapport van adviesbureau Kupers wordt de line-array opstelling in uw bedrijf ook genoemd en wordt verwezen naar aanvullende berekeningen. Deze berekeningen zijn niet in ons bezit. Kunt u deze berekeningen over de werking van het line-array systeem aan ons aanleveren? Wij verwachten dat u ook de specificaties (afmetingen en aantal line-arrayboxen, in combinatie met de te gebruiken subwoofers) van het toen doorgemeten line-array systeem aanlevert, zo mogelijk met foto s. Mochten wij akkoord gaan met het toepassen van een line-array systeem in Het Oliehuis, dan zullen wij de specificaties van het systeem, na controle, vast leggen in de maatwerkvoorschriften. Graag uw reactie. Vriendelijke groet,

Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus EB BEVERWIJK. verzenddatum. Geachte heer Van Vliet,

Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus EB BEVERWIJK. verzenddatum. Geachte heer Van Vliet, Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus 1074 1940 EB BEVERWIJK verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Vondellaan 13 te Beverwijk Uw referentie 2085475 Ons kenmerk

Nadere informatie

verzenddatum Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus AB IJMUIDEN Geachte heer Schepers,

verzenddatum Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus AB IJMUIDEN Geachte heer Schepers, Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus 79 1970 AB IJMUIDEN verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Vissershaven Ong. te IJmuiden Ons kenmerk KOV/ODIJ-2016-31876

Nadere informatie

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen,

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen, Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus 9554 2003 LN HAARLEM verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Izaäk Enschedéweg 13 te Haarlem Ons kenmerk MTU/ODIJ-2015-23334

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften Bij het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer

Maatwerkvoorschriften Bij het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Publiekszaken EEEL'O Milieutoezicht Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG 28 50 01 787, t n v gemeente Delft Centrale nummers Telefoon 14015 Fax 015 215 95 51 Internet www gemeentedelft info

Nadere informatie

Brandweer Kennemerland de heer E.W. Kleijn via

Brandweer Kennemerland de heer E.W. Kleijn via Petromark Automotive Chemicals B.V. De heer J.P. Bianchi Rooswijkweg 316 1951 ME VELSEN-NOORD verzenddatum Onderwerp Definitieve maatwerkbepaling Activiteitenbesluit, Lijndenweg 25A te Beverwijk Uw referentie

Nadere informatie

D de heer xxxx

D de heer xxxx A A N T E K E N E N Winners Café t.a.v. xxxx Van Beethovenstraat 134 3281 TN NUMANSDORP Uw brief van Verzenddatum 11 januari 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D o odijmond Duchefa Beheer B.V De heer C.M. Teves Postbus 809 2OO3 RV HAARLEM verzenddatum 2 0 FEB, 2017 Onderwerp Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, A.

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 BESCHIKKING Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 Inleiding Op 12 juni 2017 is een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

-! - è-!^e. EMEiEVINGiEiDIENEiT BESCHIKKING. Cafébedrijf Bordeaux Grote Markt 93 in Almere. Opleggen maatwerkvoorsch riften. ' 6 t', Et l0l{ -)J

-! - è-!^e. EMEiEVINGiEiDIENEiT BESCHIKKING. Cafébedrijf Bordeaux Grote Markt 93 in Almere. Opleggen maatwerkvoorsch riften. ' 6 t', Et l0l{ -)J l@ è-!^e J_ -)J -! - _-- I. - EMEiEVINGiEiDIENEiT FLEVoLAND & GooI EN VEtrHÏETÏREEK ' 6 t', Et l0l{ BESCHIKKING Opleggen maatwerkvoorsch riften Cafébedrijf Bordeaux Grote Markt 93 in Almere Kenmerk: 140514/Cwl/kbe-010

Nadere informatie

Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam

Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl

Nadere informatie

Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg AG HENGELO. Geachte heer Veldhuis,

Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg AG HENGELO. Geachte heer Veldhuis, Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg 1 7255 AG HENGELO Onderwerp: Melding Activiteitenbesluit en Besluit tot opleggen maatwerkvoorschriften Geachte heer Veldhuis, Op 4 februari 2015 hebt

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499 Inleiding Op 25 augustus 2014 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015 Inleiding Op 22 juni 2015 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

Maatwerkvoorschriften

Maatwerkvoorschriften *D170775693* D170775693 Maatwerkvoorschriften Aanvrager : Grutters V.O.F. Datum besluit : 15 december 2017 Onderwerp : Maatwerkvoorschriften geluid Gemeente / locatie : Gemeente Berg en Dal, Ketelstraat

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 30 juli 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2440-2015

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 30 juli 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2440-2015 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 30 juli 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2440-2015 Verzoek om maatwerk Op 19 mei 2015 hebben wij per e-mail een verzoek ontvangen om de tijdelijke

Nadere informatie

verzenddatum Walki Meuwissen B.V. De directie Postbus RS HAARLEM Geachte directie,

verzenddatum Walki Meuwissen B.V. De directie Postbus RS HAARLEM Geachte directie, Walki Meuwissen B.V. De directie Postbus 716 2003 RS HAARLEM verzenddatum Onderwerp Besluit maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer, Waarderweg 122 te Haarlem Ons kenmerk MTU/MDI/MDIJ-2013-06710

Nadere informatie

Betreft: Ambtshalve besluit tot het stellen van maatwerk voor het aspect Geluid

Betreft: Ambtshalve besluit tot het stellen van maatwerk voor het aspect Geluid Omgevingsdienst NZKG POSTBUS 209, 1500 EE ZAANDAM Taksim Bar dhr. R. Özkara Rozengracht 105 1506 SE Zaandam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl KvK 56989695

Nadere informatie

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N De Heeren van Ambacht B.V. T.a.v. de heer R.J.M. Daalhuizen Van Hennaertweg 3 2952 CA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 24 augustus 2016 Uw kenmerk Dossier D-00990466 Reactie op

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 23 februari 2016 Gemeente Bronckhorst nr. Z78806/uit99313

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 23 februari 2016 Gemeente Bronckhorst nr. Z78806/uit99313 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 23 februari 2016 Gemeente Bronckhorst nr. Z78806/uit99313 Aanleiding Op 1 januari 2011 is de derde tranche van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER DEFINITIEF Afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Registratiekenmerk: VVH/vr/615324 BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN ONDERWERP Op 1 januari 2008 is het Besluit

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Aanvraag en besluit Met ingang van 12 juli 2018 ligt met bijbehorende

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066 BESCHIKKING Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066 Inleiding Op 29 januari 2016 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen De aanvragen en de verleende vergunningen kunt u op afspraak komen inzien I. Ontvangen aanvragen: Omgevingsvergunningen: Afferden: Bouwen en uitvoeren werkzaamheden: - Laarstraat

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 37-2018 Ontwerp Actieplan Geluid Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij op 19 juni 2018 het ontwerp Actieplan Geluid hebben vastgesteld als bedoeld in artikel

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 30 maart 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 12308

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 30 maart 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 12308 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 30 maart 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 12308 Melding Op 17 juli 2014 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit)

Nadere informatie

Dirk van den Broek Supermarkten Van Wijngaarden Postbus AB Beverwijk. Betreft: Besluit op verzoek om Maatwerkvoorschriften

Dirk van den Broek Supermarkten Van Wijngaarden Postbus AB Beverwijk. Betreft: Besluit op verzoek om Maatwerkvoorschriften Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Dirk van den Broek Supermarkten Van Wijngaarden Postbus 86 1940AB Beverwijk Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Besluit op verzoek om Maatwerkvoorschriften

Nadere informatie

BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Aanvraag en besluit Met ingang van 28 juni 2018 ligt met bijbehorende

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: (ONTWERP) BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Ontwerpbesluit Met ingang van 5 april 2018 ligt met bijbehorende

Nadere informatie

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER Gemeente Emmen, dienst Publiek, afdeling Vergunningen. MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER betreffende Europaweg 17a te Nieuw Schoonebeek I. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Melding

Nadere informatie

Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus AD NUTH

Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus AD NUTH Boskalis Nederland Infra B.V. Mevrouw A. Neven Postbus 22194 6360 AD NUTH Afdeling Vergunningen Behandeld de heer mr. E.H.J. Eussen Zaaknummer 2017-204520 Telefoon +31 6 47 11 28 47 Ons kenmerk 2017/66026

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL Aan: Lenger Seafoods Industrieweg 35 4401 LA Yerseke Kenmerk: Afdeling: W-MWP150041/00113735 Vergunningverlening Datum: 24 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Ambi Pack B.V. t.a.v. xxxx Het Tasveld 6 3342 GT HENDRIK-IDO-AMBACHT Uw brief van Verzenddatum 8 mei 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 32-2018 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Plutolaan Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om een oplaadpaal voor elektrische voertuigen

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER MAATWERK ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

WET MILIEUBEHEER MAATWERK ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER WET MILIEUBEHEER MAATWERK ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Datum besluit : GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting/locatie: Vijzelgemaal van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Adres inrichting

Nadere informatie

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk.

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk. AANTEKENEN Motorcrossclub Bleiswijk Postus 107 2665 ZJ LANSINGERLAND Wit DCMR milieudienst Rijnmond Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 24-2019 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om op de - Keizerfazant, ter hoogte van huisnummer 35 -

Nadere informatie

BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH

BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH BPL Beton v.o.f. De heer Behaeghel Postbus 22194 6360 AD NUTH Afdeling Vergunningen Behandeld de heer J.J.H.L. Segers Zaaknummer 2016-0036 Telefoon +31 6 55 41 89 33 Ons kenmerk 2016/15834 Fax +31 43 389

Nadere informatie

Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied

Omgevingsdienst noordzeekanaalgebied Omgevingsdienst NZKG locatie Amsterdam RETOURADRES: POSTBUS 922 0 AX AMSTERDAM Vereniging Beethovenstraat/Parnassusweg t.a.v. de heer/mevrouw J.E. Shaya en T. Eernstman Henriëtte Bosmansstraat 53 1077

Nadere informatie

Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom

Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom Actualisering 2009 Opdrachtgever : Gemeente Hillegom Kenmerk : R067526adA0.ac Datum : 11 september 2009 Auteur : dhr. ir. A.H.M. Crone Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en): gemeente Maassluis De heerc. Moerman Weverskade 70 3147 PA Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maas$luis.nl www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning

B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning Besluit van burgemeester en wethouders van gemeente Gorinchem. Wij hebben op 21 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Autobedrijf Westerhof VOF Activiteiten van de inrichting : Autodemontagebedrijf Locatie : Zwaferinksweg 5 te Losser Datum beschikking

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk Afdeling Expertise Contact Maarten Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl Akoestisch onderzoek Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Aanvraag en ontwerpbesluit Met ingang van 19 april 2018 ligt met

Nadere informatie

Bekendmakingen week 17

Bekendmakingen week 17 Bekendmakingen week 17 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten om het ontwerp verkeersbesluit om twee parkeerplaatsen aan de Aquamarijn 15 aan

Nadere informatie

Gemeente Velsen De heer M. van Soest Postbus AL IJMUIDEN. verzenddatum. Geachte heer Van Soest,

Gemeente Velsen De heer M. van Soest Postbus AL IJMUIDEN. verzenddatum. Geachte heer Van Soest, Gemeente Velsen De heer M. van Soest Postbus 465 1970 AL IJMUIDEN verzenddatum Onderwerp ontheffing Wet milieubeheer, kerstboomverbranding 2018 gemeente Velsen Ons kenmerk MTU/ODIJ-Z-17-044387 Contactpersoon

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 26-2018 Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben

Nadere informatie

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N B.V. Vurense Snack Industrie t.a.v. de directie Gildenstraat 36 4143 HS LEERDAM Uw brief van Verzenddatum 14 juli 2016 Uw kenmerk Dossier D-00026929 Reactie op Zaaknummer Z-16-304957

Nadere informatie

odijmond REGIO WATERLAND

odijmond REGIO WATERLAND Gemeente Waterland - k MRĨ 2015 INGEKOMEN Gemeente Waterland O 4 MRT 2015 GESCAND odijmond REGIO WATERLAND Gemeentewerf Monnickendam De heer J.A.J. Borst Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM VERZONDEN -3

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N Autokoeling Rio Rijksstraatweg 16 3316 EH DORDRECHT Uw brief van Verzenddatum 8 april 2016 Uw kenmerk Dossier D-00982886 Reactie op Zaaknummer Z-15-275163 Onderwerp Last onder dwangsom

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen De aanvragen en de verleende vergunningen kunt u op afspraak komen inzien I. Ontvangen aanvragen: Omgevingsvergunningen: Deest: - Kiezel 10, kad. bekend Druten sectie E 0967, tijdelijk

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen I. Ontvangen aanvragen: Omgevingsvergunningen: Druten: Bouwen: - Kattenburg 43, 6651AM, veranderen gevel t.b.v. het plaatsen van een automatenruimte (ontvangen 12-01-2016); Puiflijk:

Nadere informatie

Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN

Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam Urban Hotel Real Estate BV T.a.v. de heer G. de Jong Noord Brabantlaan 1A 5652 LA EINDHOVEN 5652LA1A Onderwerp Wijziging watervergunning Geachte heer De Jong, Op 28 augustus

Nadere informatie

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) (ontwerp) MAATWERKBESLUIT Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Virol Metaal B.V. (Locatie: Kartonbaan 29 te Winschoten) Groningen, 28 mei 2013 Nr. 2013-20.456 Zaaknr.

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): gemeente Maassluis Gemeente Maassluis De heer R. de Roo Postbus 55 3140 AB Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl 1 www.maassluis.nl uw brief van uw kenmerk contactpersoon

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen De aanvraag en de verleende vergunningen kunt u op afspraak komen inzien I. Ontvangen aanvraag: Omgevingsvergunning: - Horst ongenummerd, kad. Bekend Druten sectie B 5042, bouwen

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen Regulier Aangevraagd - Vlasakker 1a, Oostrum het starten van een kapsalon (nr. 2014-0263, ontvangstdatum 07/11) - Veldstraat 29, Merselo het plaatsen van een pergola met zonnepanelen

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Auto Recycling Oldenzaal B.V. Activiteiten van de inrichting : Opslag en verwerking van autowrakken Locatie : Loweg 25, Oldenzaal

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit

WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit WET MILIEUBEHEER Maatwerk Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer besluit Datum : Nummer beschikking : Gegevens inrichting Naam inrichting : C.V.V. Be Fair Adres : Toernooiweg 101 Postcode

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 19-2018 KENNISGEVING BESLUIT MAATWERK M.B.T. AFVALWATER, DEIMOSLAAN 17B TE HEERHUGOWAARD Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken, gelet op het Activiteitenbesluit milieubeheer,

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Twente Milieu (ABP Zuid) Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Vlierstraat 105 te Enschede Datum beschikking

Nadere informatie

Donderdag 1 oktober 2015, week 40 GEMEENTEBLAD

Donderdag 1 oktober 2015, week 40 GEMEENTEBLAD Donderdag 1 oktober 2015, week 40 GEMEENTEBLAD Het afdelingshoofd van de Afdeling Klantcontactcentrum heeft op 24 september 2015 besloten de bevoegdheid tot alle handelingen met betrekking tot de uitvoering

Nadere informatie

De desbetreffende omgevingsvergunning doen wij u hierbij toekomen.

De desbetreffende omgevingsvergunning doen wij u hierbij toekomen. gemeente Maassluis De heer M.S. de Jong Postbus 55 3140 AB MAASSLUIS Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl I www.maassluis.nl uw brief van 29 juli 2013 datum XXXXXX uw kenmerk contactpersoon

Nadere informatie

Bekendmakingen week Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen

Bekendmakingen week Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen Bekendmakingen week 1-2019 Nieuwe parkeervergunningen en bezoekerspassen 2019-2020 Vanaf 1 februari 2019 moeten bewoners op plaatsen waar dat van toepassing is nieuwe parkeervergunningen,- ontheffingen

Nadere informatie

Bekendmaking. De verordeningen treden in werking op de datum van deze publicatie en hebben terugwerkende

Bekendmaking. De verordeningen treden in werking op de datum van deze publicatie en hebben terugwerkende Bekendmakingen week 44-2017 Bekendmaking Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard maken bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2017 de verordeningen in het kader van de Participatiewet

Nadere informatie

Pro Rail T.a.v. de heer Y. Gökay Postbus GA UTRECHT 3500GA2038

Pro Rail T.a.v. de heer Y. Gökay Postbus GA UTRECHT 3500GA2038 Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam Pro Rail T.a.v. de heer Y. Gökay Postbus 2038 3500 GA UTRECHT 3500GA2038 Onderwerp ontheffing BPR Geachte heer Gökay, Op 14 oktober 2013 heeft Waternet u een ontheffing

Nadere informatie

Hoofddorp t 6 MEI 2018

Hoofddorp t 6 MEI 2018 De leden van de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude cc. de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

RECTIFICATIE (aanpassing vergunning naar aanleiding van een verruimde zondagopenstelling en de verruiming van de duur van de verleende vergunning).

RECTIFICATIE (aanpassing vergunning naar aanleiding van een verruimde zondagopenstelling en de verruiming van de duur van de verleende vergunning). RECTIFICATIE (aanpassing vergunning naar aanleiding van een verruimde zondagopenstelling en de verruiming van de duur van de verleende vergunning). Standplaatsvergunning Verleend Het college van burgemeester

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding Officiële bekendmakingen gemeente Nieuwkoop week 32 5 augustus 2015 nr. 31 Aanvragen evenementen & activiteiten voor het houden van een collecte voor een weeshuis in Lusaka van 31 augustus tot en met 5

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 31-2017 Kennisgeving Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval, Marconistraat 11 in Heerhugowaard Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op 14 juli 2017 een kennisgeving

Nadere informatie

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman, Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman Postbus 94370 1090 GT AMSTERDAM Datum : Uw kenmerk : Ons kenmerk : WABO-2012-0023 2012006989 Behandeld door : R.P. Perquin E-mail

Nadere informatie

Archimedeslaan 6 Postbus AE Utrecht. Ontheffing van GS van Utrecht

Archimedeslaan 6 Postbus AE Utrecht. Ontheffing van GS van Utrecht Archimedeslaan 6 Postbus 85242 3508 AE Utrecht Ontheffing van GS van Utrecht Ondernemers Kring Eemnes T.a.v. van de heer B. van t Klooster Fazantenhof 71 3755 EE EEMNES DATUM 16 oktober 2018 TEAM Vergunningverlening

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 51 2016 Exploitatieovereenkomst appartementengebouw De Bever Het college van Burgemeester en Wethouders van Heerhugowaard heeft op 6 december 2016 besloten in te stemmen met de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

Gemeente Arnhem De heer A. Meijers Postbus EL ARNHEM. Geachte heer Meijers,

Gemeente Arnhem De heer A. Meijers Postbus EL ARNHEM. Geachte heer Meijers, Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Gemeente Arnhem De heer A. Meijers Postbus 5465 6802 EL ARNHEM Onderwerp Besluit hogere grenswaarde geluid Pagina 1 van 5 Geachte heer Meijers, Wij ontvingen uw

Nadere informatie

U Dienstverlening

U Dienstverlening Zuídplas Brasserie Geen Idee V.O^F^ T.a.v, de heer R.J. Ouwendijk en mevrouw G. Ouwendijk Klein Hitland 2 2911 BR NIEUWERKERKAAN DEN IJSSEL lil li III lil verzenddatum afdeling 9 FEB 2016 U16.001245 Dienstverlening

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 25-2017 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om in de Velduil, ter hoogte van de zijkant van Velduil

Nadere informatie

Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander MH ARNHEM. Geachte heer Talsma,

Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander MH ARNHEM. Geachte heer Talsma, Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander 825 6825 MH ARNHEM Onderwerp Besluit verzoek hogere waarde (geluid) Geachte heer Talsma, Op 5 februari 2018 ontvingen

Nadere informatie

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting. BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat zij bij besluit van 23 april 2015, kenmerk, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 48-2018 APV Ingevolge de Algemene plaatselijke verordening van Heerhugowaard is het niet toegestaan om een aanhanger/trailer te parkeren op de openbare weg langer dan acht achtereenvolgende

Nadere informatie

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten.

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten. Besluit omgevingsvergunning Zaaknummer 1100245 B.V. De Zwaanhoeve Durgerdammergouw 24 1028 BT Amsterdam Locatie: Durgerdammergouw 24 en 45 te Amsterdam Onderwerp: Intrekking Omgevingsvergunning beperkte

Nadere informatie

Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander MH ARNHEM. Geachte heer Talsma,

Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander MH ARNHEM. Geachte heer Talsma, Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Stichting Vivare De heer J. Talsma Meander 825 6825 MH ARNHEM Onderwerp Ontwerpbesluit verzoek hogere waarde (geluid) Geachte heer Talsma, Op 5 februari 2018 ontvingen

Nadere informatie

Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk"

Notitie geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en evenementen in Oisterwijk" 1. INLEIDING Doel van de voorliggende notitie is het scheppen van duidelijkheid over de toepassing van de geluidvoorschriften

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 w abo@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 23-07-2014 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 22 september 2016 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 22 september 2016 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): Mevrouw M.M. Westdijk - van der Sluis Zuidbuurt 4C 3141 EM Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl I www.maassluis.nl uw brief van 22 september 2016 datum.. uw kenmerk contactpersoon

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

Nota van B&W. B&W-besluit:

Nota van B&W. B&W-besluit: Nota van B&W Onderwerp Aanwijzing tot het aanbrengen van elektrotechnische voorzieningen ten behoeve van C2000-communicatie (SCL) in gebouw de Appelaar. Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur drs. G.E.

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning milieuneutrale wijziging. Aanvraagnummer: OLO Zaaknummer:

Besluit omgevingsvergunning milieuneutrale wijziging. Aanvraagnummer: OLO Zaaknummer: Besluit omgevingsvergunning milieuneutrale wijziging Aanvraagnummer: OLO-2032601 Zaaknummer: 148104 Betreft: Forbo Eurocol B.V. Industrieweg 1 1521 NA, Wormerveer Locatie: Forbo Eurocol B.V. Industrieweg

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 12-2018 NIEUWSBERICHT Voornemen tot ambtshalve uitschrijving uit de basisregistratie personen Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben het voornemen de adresgegevens

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Postbus 45 2800 AA Gouda 088-54 50 000 www.odmh.nl Besluitdatum 16-4-2019 Verzenddatum Ons kenmerk 2018147661 Bijlagen: 1 Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Behorende bij Oude Tol deelplan 2b (eilanden

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit:

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Omgevingsvergunning Zaaknummer 780999 1. Inleiding Op 26 september 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verleggen van de oprit op het perceel Noordwijkerweg 38 in Rijnsburg

Nadere informatie

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) *D170120715* W.Z16.103615.01 / D170120715 Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 11 oktober 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 17 2017 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om een algemene gehandicaptenparkeerplaats te reserveren

Nadere informatie