Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 april 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 april Onderwerp: Onderwerp: IFA-jaarrapportage 2015 Verbeek, L. 1. de "Jaarrapportage 2015 Investeringsprogramma Flevoland Almere (IFA)" vast te stellen; 2. in te stemmen met het voorstel van de agendacommissie om de jaarrapportage niet actief te agenderen op de agenda van de commissie Bestuur. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de Jaarrapportage 2015 Investeringsprogramma Flevoland Almere. De rapportage beschrijft de voortgang van de IFA-projecten en de financiële voortgang op programmaniveau. IFA-projecten konden tot en met 31 december 2015 worden ingediend. Het project De Innovatiefabriek is het laatste project dat in behandeling is genomen. 2 Onderwerp: Inhuur van projectcontrollers voor het Programmabureau West Regio Verbeek, L. 1. het budget voor technische bijstand te verhogen met ten behoeve van de inhuur van projectcontrollers voor het Programmabureau West Regio en dit ten laste te brengen van de extra middelen die beschikbaar gesteld worden door de Management Autoriteit West-Regio (gemeente Rotterdam); 2. de wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie A; nr. GS 10) vast te stellen waarmee de van de Management Autoriteit te ontvangen bijdrage van ten behoeve van technische bijstand wordt geraamd en beschikbaar wordt gesteld voor de tijdelijke inhuur van projectcontrollers; 3. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging Als Programmabureau West Regio voert de provincie de projectcontroles uit voor het Kansen voor West programma. Als gevolg van een tijdelijke overlap tussen de oude en de nieuwe programmaperiode is er een tijdelijke piekbelasting. De provincie heeft besloten om tijdelijk personeel in te huren zodat de contractuele verplichtingen met de Management Autoriteit (gemeente Rotterdam) nagekomen kunnen worden. De inhuurkosten kunnen bij de gemeente Rotterdam worden gedeclareerd, zodat deze inhuur voor de provincie kostenneutraal.

2 3 Onderwerp: Bestuurlijke reactie op Accountantsverslag kennis te nemen van het Accountantsverslag 2015 voor de Provincie Flevoland; 2. in te stemmen met de bestuurlijke reactie op het accountantsverslag en deze voor te leggen aan de Provinciale Staten Gedeputeerde Staten heeft kennis genomen van het Accountantsverslag 2015 en heeft besloten de bestuurlijke reactie daarop in de vorm van een brief te verzenden aan Provinciale Staten. 4 Onderwerp: Ontwerpbesluit delegatie busvervoer Almere 1. in aanvulling op de huidige jaarlijkse uitkering van (prijspeil 2015) een bekostiging beschikbaar te stellen voor het openbaar vervoer in de nieuwe wijken van Almere op de volgende manier: a. per extra inwoner van de nieuwe wijken ten opzichte van 1 januari 2015 ontvangt het college van Burgemeester & Wethouders van Almere met ingang van 2018 structureel een bedrag van 69,70 (prijspeil 2015); b. tot een maximum van structureel in totaal per jaar (prijspeil 2015); c. de extra bijdrage per jaar wordt gebaseerd op het aantal inwoners in de nieuwe wijken per 1 januari van het jaar daarvoor; 2. de dekking van de benodigde middelen voor de eerste keer nader uit te werken in de Perspectiefnota voor het tijdvak en vervolgens in de Programmabegrotingen voor 2018 en de daaropvolgende jaren en daarbij de volgende bronnen in te zetten voor zover dat nodig is: a. De middelen die in 2015 al zijn gereserveerd voor dit doel bij de vaststelling van het BDUverdeelmodel in april 2015; b. een evenredig aandeel van de middelen die beschikbaar zijn (of komen) voor of als gevolg van de groei van Almere; c. Algemene middelen; 3. het ontwerpbesluit vast te stellen om het openbaar vervoer Almere voor de periode onder voorwaarden te delegeren aan Burgemeester en Wethouders van Almere, waarin onder meer wordt geregeld dat: a. bij onvoorziene omstandigheden (waaronder ingrijpende rijksbezuinigingen) uw college met B&W in gesprek gaat over mogelijk noodzakelijke aanpassing van het delegatiebesluit en dat, als uit die gesprekken geen overeenstemming volgt, het delegatiebesluit kan worden ingetrokken; b. de delegatie zich beperkt tot het verlenen van concessies die binnen de delegatieperiode blijven; c. de provinciale vergoeding voor en de opbrengsten uit het OV uitsluitend mogen worden aangewend voor de bekostiging van de gedelegeerde bevoegdheid, waaronder voor: i. de uitvoering van de concessie en het beheer van de concessie;

3 ii. het beheer en onderhoud van de busbanen tot een maximum van 5% van de beschikbaar gestelde middelen; iii. investeringen in infrastructuur tot maximaal per jaar en iv. een investering in infrastructuur die bijdraagt aan structurele verbetering van het OV, waarbij (na instemming van uw college) voor het geheel van de delegatieperiode eenmalig maximaal mag worden ingezet; d. de jaarlijkse bijdrage, de in beslispunt 1 vermelde aanvullende middelen en de opbrengsten beschikbaar worden gesteld aan B&W van Almere en de totale bijdrage jaarlijks wordt geïndexeerd; 4. Provinciale Staten, het college en de gemeenteraad van Almere vragen akkoord te gaan met de delegatie door in te stemmen met het ontwerpbesluit tot delegatie Gedeputeerde Staten zijn van plan de verantwoordelijkheid voor het openbaar vervoer Almere te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. Op 24 februari hebben Provinciale Staten daarvoor kaders vastgelegd in de Hoofdlijnennotitie delegatie OV Almere. Gedeputeerde Staten hebben deze Hoofdlijnennotitie uitgewerkt in een ontwerpbesluit tot delegatie. Om het OV Almere te bekostigen, trekken Gedeputeerde Staten bijna 14 miljoen euro per jaar uit voor de bestaande stad. Daarbovenop ontvangen B&W middelen om het OV voor de wijken Poort, Oosterwold en Weerwater te realiseren. Dit bedrag groeit mee met de gerealiseerde uitbreiding van de stad en loopt tot een jaarlijkse bijdrage van maximaal 2,85 miljoen euro. Het ontwerpbesluit wordt ter instemming voorgelegd aan Provinciale Staten op 25 mei Ook vragen Gedeputeerde Staten instemming van het B&W en de Gemeenteraad van Almere. Naar verwachting treedt het delegatiebesluit in juni 2016 in werking. 5 Onderwerp: Subsidievaststelling Stichting Erfgoedpark Batavialand - directievoering en advisering ten behoeve van Erfgoedpark Batavialand Rijsberman, M.A. 1. de aan de Stichting Erfgoedpark Batavialand verleende subsidie ten behoeve van het Erfgoedpark Batavialand definitief vast te stellen op ; 2. het teveel uitbetaalde voorschot van terug te vorderen van de Stichting Erfgoedpark Batavialand; 3. het door de Stichting Erfgoedpark Batavialand in de aanvraag tot vaststelling ingediende verzoek, om in 2016 het niet bestede deel van de subsidie van te mogen aanwenden ter dekking van de kosten die in 2016 gemaakt worden, af te wijzen; 4. geen consequenties te verbinden aan het feit dat de Stichting Erfgoedpark Batavialand niet heeft voldaan aan de meldingsplicht De subsidie aan de Stichting Erfgoedpark Batavialand ten behoeve van het Erfgoedpark Batavialand definitief vast te stellen op en het teveel uitbetaalde voorschot terug te vorderen.

4 6 Onderwerp: PS-mededeling wijziging laadpaal voorzijde Provinciehuis Verbeek, L. 1. Provinciale Staten middels bijgevoegde mededeling te informeren over een wijziging ten aanzien van de laadpaal voor elektrische voertuigen aan de voorzijde van het Provinciehuis Gedeputeerde Staten brengen Provinciale Staten in kennis van een wijziging ten aanzien van de laadpaal voor elektrische voertuigen aan de voorzijde van het Provinciehuis. 7 Onderwerp: Procedure Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake het bestemmingsplan "Lelystad - Larserknoop (reparatie)". Lodders, J. 1. de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te verzoeken om de provincie Flevoland als derde-belanghebbende aan te merken in de procedure tegen de partiële hervaststelling van het bestemmingsplan "Lelystad -Larserknoop (reparatie)", middels de brief die als bijlage I bij dit voorstel is gevoegd; 2. de medewerkers van de provincie Flevoland, genoemd in de brief die als Bijlage bij dit voorstel is gevoegd, te machtigen om de provincie Flevoland tijdens de procedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te vertegenwoordigen. Om de belangen van de provincie te behartigen in de procedure bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake het bestemmingsplan "Lelystad - Larserknoop (reparatie)" voegt GS zich als derde-belanghebbende.

5 8 Onderwerp: Buitenlandse reizen Litouwen en Roemenië Rijsberman, M.A. 1. in te stemmen met de buitenlandse reis van gedeputeerde Rijsberman op 5 en 6 mei 2016 naar Cluj - Napoca, Roemenië, voor deelname aan de conferentie " Simplifying European Structural and Investment Funds (ESIF) for beneficiaries ; 2. in te stemmen met de buitenlandse reis van gedeputeerde Rijsberman op 3 en 4 juni 2016 naar Klaipeda, Litouwen, voor deelname aan de conferentie Simplification EU Cohesion Policy and enhancing EU Macro Regional Strategies. Gedeputeerde Rijsberman neemt op uitnodiging van het Comité van de Regio s deel aan twee conferenties over het vereenvoudigen van de regelgeving voor de uitvoering van structuurfondsen in Roemenië (5 en 6 mei) en Litouwen (3 en 4 juni). Op beide conferenties treedt Rijsberman op als gastspreker en zal praktische voorstellen vanuit de Flevolandse ervaring met structuurfondsen inbrengen. Flevoland heeft veel ervaring met de uitvoering van structuurfondsen. Rijsberman is woordvoerder voor het beleidsdossier Structuurfondsen namens de Nederlandse provincies in Europa. 9 Onderwerp: Deelname aan INTERREG EUROPE project EV4CityNRG Lodders, J. 1. in te stemmen met deelname aan het INTERREG EUROPE project Electric Vehicles for City Energy (EV4CityNRG); 2. de provinciale cofinanciering voor dit project, zijnde ,- ten laste van de reserve Cofinanciering EU-projecten te brengen. De provincie Flevoland heeft besloten om als partner deel te nemen aan een INTERREG EUROPE aanvraag voor het project Electric Vehicles for City Energy (EV4CityNRG). Het project heeft als doel om door internationale samenwerking beleid en uitvoering te verbeteren op het gebied van Vehicle to Grid (V2G) oplossingen. Hierbij wordt zonne-energie tijdelijk opgeslagen in accu s van elektrische auto s, zodat die energie later weer gebruikt kan worden. Als het project door het programmamanagement wordt goedgekeurd, start begin 2017 een internationale samenwerking met regio s in Bulgarije, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden en Duitsland.

6 10 Onderwerp: Bekrachtigen van ten onrechte in mandaat genomen subsidiebesluiten 1. De onderstaande subsidiebesluiten onder toepassing van de hardheidsclausule te bekrachtigen: 1.1 de subsidievaststelling Landart 2014 aan Schouwburg Almere op een bedrag van ; 1.2 de subsidieverlening Jaarplan 2015 aan CMO Flevoland 2015 op een bedrag van ; 1.3 de subsidievaststelling Jaarplan 2013 aan Paviljoens op een bedrag van ; 1.4 de subsidievaststelling RTC Triatlon aan Holland Triatlon BV op een bedrag van ; 1.5 de subsidievaststelling Werkplan 2014 aan Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een bedrag van ; 1.6 de subsidieverlening Humanimal aan OMFL op een bedrag van ; 1.7 de subsidieverlening Jaarplan 2015 aan NLE op een bedrag van ; 1.8 de subsidievaststelling Opleiding parkmedewerker 2011 aan Walibi op een bedrag van ; 1.9 de subsidievaststelling Bevrijdingsfestival 2015 aan Stichting Bevrijdingsfestival op een bedrag van ; 1.10 de subsidievaststelling En de wateren werden stil aan Stichting Rerun op een bedrag van Gedeputeerde Staten hebben besloten om een aantal geringe onrechtmatigheden bij de subsidieverlening en subsidievaststelling, die zijn ontstaan uit efficiency overwegingen, te repareren door toepassing van de hardheidsclausule uit de Algemene Subsidieverordening Flevoland Onderwerp: Openstellingsbesluit Natuurbeheer het openstellingsbesluit Natuurbeheer in te trekken en te vervangen door openstellingsbesluit Natuurbeheer , waarmee een verschuiving van budget tussen de plafonds wordt gerealiseerd en enkele kleine correcties worden meegenomen Gedeputeerde Staten hebben een nieuw openstellingsbesluit natuurbeheer genomen voor subsidies natuurbeheer. Dit openstellingsbesluit werkt terug tot 17 september 2015 en treedt in de plaats van het openstellingsbesluit natuurbeheer Door deze wijziging is er voldoende budget om de ingediende aanvragen goed te kunnen keuren

7 12 Onderwerp: Hernormering Knardijk Lodders, J. 1. in te stemmen met het Statenvoorstel waarin aan Provinciale Staten wordt voorgesteld om de status van de Knardijk als regionale kering te laten vervallen, inclusief de 7e begrotingswijziging 2016 waarbij wordt onttrokken aan de stelpost nieuw beleid voor het uitvoeren van het maatschappelijk proces Knardijk; onder voorwaarde dat de provincie trekker is van genoemd maatschappelijk proces; 2. in te stemmen met het opleggen van geheimhouding voor bijlage 5, Knardijk verkenning dijkversterking met kostenraming, op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur, artikel 10, lid 2 sub b, het verstrekken van informatie ingevolge deze wet blijft eveneens achterwege voor zover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen: b. de economische of financiële belangen van de Staat, de andere publiekrechtelijke lichamen of de in art 1a, onder c en d, bedoelde bestuursorganen. Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om de Knardijk in stand te houden voor evacuatie. De status van de Knardijk als regionale kering komt dan te vervallen omdat de omliggende primaire keringen overeenkomstig de Deltabeslissing Waterveiligheid worden versterkt en de waterveiligheid borgen. Dit maakt meer ruimtelijke ontwikkeling rond de Knardijk mogelijk. De beide overheden, provincie en waterschap, kunnen vervolgens gezamenlijk een maatschappelijk proces starten om perspectiefrijke ruimtelijke ideeën in de samenleving op te halen. Aan het te starten maatschappelijk proces wordt provinciaal bekendheid gegeven.

8 13 Onderwerp: Degradatieonderzoek Scheepswrakken Flevoland Rijsberman, M.A. 1. een vervolgonderzoek uit te laten voeren naar de conditie van de scheepswrakken op het droge in Flevoland en hiertoe de middelen uit het Cultuurconvenant archeologie in te zetten; 2. de wijziging van de begroting 2016 van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie A; nr 1 GS) vast te stellen waarmee de van het Ministerie van OCW ontvangen bijdrage van ,00 wordt geraamd en beschikbaar gesteld voor het Degradatieonderzoek Scheepswrakken Flevoland door zowel de baten als de lasten te verhogen op de begrotingspost Convenantsgelden archeologie; 3. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging Een onderzoek te laten uitvoeren naar de conditie van scheepswrakken in Flevoland. Het onderzoek bestaat uit een booronderzoek en richt zich op de bodemgesteldheid van de wraklocaties. Aan de hand van het onderzoek kan geconcludeerd worden tot op welke diepte de scheepswrakken zonder achteruitgang bewaard kunnen blijven en vanaf welke diepte de wrakken mogelijk wel aangetast worden door degradatieprocessen. Op basis hiervan wordt een advies opgesteld voor monitoring en/of bescherming van de wraklocaties. Met een begrotingswijziging worden er middelen vanuit het Cultuurconvenant archeologie beschikbaar gesteld voor dit onderzoek. 14 Onderwerp: Startnotitie Implementatie Wet natuurbescherming 1. Het college besluit de Statenleden door middel van een mededeling te informeren over het proces van de implementatie van de Wet natuurbescherming. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om een startnotitie vast te stellen voor de interne implementatie van de Wet natuurbescherming, die naar verwachting met ingang van 1 januari 2017 in werking treedt. Met deze wet wordt de decentralisatie van natuurtaken van Rijk naar provincies die in het decentralisatieakkoord natuur in 2011 was overeengekomen, juridisch verankerd.

9 15 Onderwerp: Perspectiefnota de concept Perspectiefnota vast te stellen; 2. in te stemmen met de daarin verwerkte inzet van de stelpost nieuw beleid en alle overige begrotingsmutaties in 2016 en volgende jaren; 3. de concept Perspectiefnota met bijgaand statenvoorstel, inclusief de 9de wijziging van de Programmabegroting 2016, aan te bieden aan Provinciale Staten; 4. de (plaatsvervangend) portefeuillehouder Financiën te machtigen eventuele aanpassingen (naar aanleiding van uw bespreking op 26 april) door te voeren in de Perspectiefnota Gedeputeerde Staten hebben de concept Perspectiefnota vastgesteld. In de Perspectief nota wordt een zo actueel mogelijk beeld gegeven van de beleidsontwikkelingen en de financiële positie van de provincie. Op basis hiervan kunnen Provinciale Staten tijdens de Algemene Beschouwingen op 1 juni 2016 tot beleidsbijstellingen voor 2016 overgaan en tevens richting geven aan de kaderstelling voor 2017 en volgende jaren. De besluitvorming door Provinciale Staten zal worden verwerkt in de op te stellen Programmabegroting De Programmabegroting 2017 zal dit najaar ter vaststelling aan Provinciale Staten worden aangeboden.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

*1518441* Statenvoorstel

*1518441* Statenvoorstel Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Zomernota 2013 Besluitvormingsronde Statendag 25 september 2013 (ov) / 16 oktober 2013 Agendapunt 1. Beslispunten 1. De Zomernota 2013 vast te stellen;

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND Onderwerp: Start project RESOLVE Bijlagen: 1. Subsidy Contract 2. Partnership Agreement 3. Raadsinformatiebrief RESOLVE 1 Samenvatting:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008;

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; Gelet op artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten,

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten, PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 7 oktober 2008 Nummer PS : PS2008BEM32 Afdeling : Financiën Commissie : alle Registratienummer : 2008INT228103 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Aan de raad. Status: ter besluitvorming No. 18bij00136-l gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 1 oktober 2018. Onderwerpen Meedoenpakket 2018 en inzet extra rijksmiddelen armoedebestrijding onder kinderen Advies raadscommissie Debatstuk Aan de

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009 1 7 SEP, 2009 GWM2009-217 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DO Afdeling Milieu Registratienummer PZH-2009-425256 (DOS-2009-0007800) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Geptember 2009

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19019149 *19019149* onderwerp voorgesteld besluit Wijziging en openstelling Subsidieregeling cofinanciering voor het Operationeel Programma

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Het concept samenvattend verslag van het openbare gedeelte van de 15 e vergadering van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit vast te stellen.

1. Het concept samenvattend verslag van het openbare gedeelte van de 15 e vergadering van de bestuurscommissie Vervoersautoriteit vast te stellen. H.2. Besluitenlijst van de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag 15 e vergadering, 13.04.2016, MRDH te Den Haag Aanwezige leden Th.J.A.M. de Bruijn, M.J. Rosier,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 november 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Statenvoorstel 74/16 A

Statenvoorstel 74/16 A Statenvoorstel 74/16 A Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 21 oktober 2016 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 12 september 2016 GS:4061340 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Samenvatting Voor

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

PROVI NCI E FLEVOLAN D

PROVI NCI E FLEVOLAN D PROVI NCI E FLEVOLAN D Hamerlijst Gedeputeerde Staten Onderwerp GS Nota PMZFL11030 Beschikking- Scheiding verkeersstromen Flevoland Zuid Beslispunten 1. Vanuit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Vaststelling wijzigingsplan Veerweg 11 Sprang-Capelle

Vaststelling wijzigingsplan Veerweg 11 Sprang-Capelle A01.OOT Cofinanciering waterschap uitvoering waterplan Waalwijk-Zuid B01 Vaststelling wijzigingsplan Veerweg 11 Sprang-Capelle In door de gemeenteraad vastgestelde waterplan is een maatregel opgenomen

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 15-3-2016 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

PS2008WMC Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

PS2008WMC Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 PS2008WMC19-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 30 september 2008 Nummer PS : PS2008WMC19 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT229290 Portefeuillehouder : Raven

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Burger en Bestuur in november 2012. December 2012

Burger en Bestuur in november 2012. December 2012 BIJLAGENUMMER Agendapunt Omvorming gemeenschappelijke regeling Openbaar Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs West- Friesland tot openbare Stichting Leerzaam. Onderwerp Ter advisering aan de commissie

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL Provinciale Staten Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag:,00 Financiële consequenties opdracht / uitbesteding: Kostensoort: Bedrag:,00 Gedeputeerde Vergadering PS: 29 juni 2018 belast

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

Aan de Raad. Status: ter besluitvorming

Aan de Raad. Status: ter besluitvorming No. 433455-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Onderwerp Het beschikbaar stellen van financiële middelen voor het Programma huisvesting onderwijs 2017 Emmeloord, 25 oktober 2016. Advies Raadscommissie Hamerstuk.

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Alle commissies m.u.v. Cie Economie Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 5 februari 1999 nr: FEZ-723 agenda nr: Middelburg, 8 december 1998 Onderwerp: nr: 984421/26 2e

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Kenniscentrum Plantenstoffen de heer L.A. Mur ABC Westland 128 2685DB Poeldijk Projectnaam: Extractenbibliotheek Projectnummer: Datum besluit: 08-07-2013 in het kader van het EFRO Doelstelling

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 juni 2013 nummer: 2013_BW_00359 Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Karin

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Stichting Incubator Utrecht de heer O. Schoots Yalelaan 40 3584CM Utrecht Projectnaam: Life Science Incubator Utrecht Projectnummer: Datum besluit: 01-11-2012 Subsidiebeschikking in het

Nadere informatie

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio

Subsidiebeschikking. in het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma, Kansen voor West, programmadeel West-Regio Aan begunstigde: Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart de heer P. Struijs Vasteland 12e 3011BL Rotterdam Projectnaam: LNG Dual fuel voor de Binnenvaart Projectnummer: 22Z.011 Datum besluit: 25-02-2011

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel *BR1400240* *BR1400240* Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400240 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Verordening leerlingenvervoer

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Bijlagen: 1. Concept kadernotitie regionale luchthavens 2. Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Deze kaderstellende

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie 18005139 Provincie [^Zeeland Gedeputeerde Staten de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie Onderwerp kenmerk Provinciale opcenten in relatie tot commissie 18005867 Jansen behandeld door

Nadere informatie