Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw"

Transcriptie

1 Handleiding Vernieuwde GIP in Pharmacom Nieuw Samen met u naar 100% receptverwerking in Pharmacom Nieuw Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Health Base Patiënteninformatie Redactie PharmaPartners Redactie augustus 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van PharmaPartners B.V.

2 Handleiding Versie Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE VERNIEUWDE GIP Instellen GIP Stap 1: Apotheek beheerder instellen Stap 2: Contactgegevens en logo instellen Stap 3: Instellen parameters GIP Afdrukken GIP via receptverwerking Instelling geïndividualiseerde GIP Instelling standaard GIP Toepassing GIP vanuit medicatiehistorie/-status Doorkoppeling met het EPD 11

3 Handleiding Versie Introductie vernieuwde GIP Met deze versie wordt de GIP (Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt) van Health Base geïntroduceerd in Pharmacom Nieuw. De GIP is aangepast volgens de laatste inzichten op het gebied van patiëntenvoorlichting, en is uitgebreid getest met behulp van cliëntenpanels. Dit geldt niet alleen voor de inhoud maar ook voor de lay-out. Tijdens de receptverwerking kan nu een moderne lay-out gegenereerd worden op basis van individuele gegevens. In Pharmacom Nieuw kunt u: een GIP genereren vanuit de status en de historie; een GIP aanmaken tijdens de receptverwerking; een logo, slotteksten en de apotheekparameters instellen. Hiervoor is in Pharmacom Nieuw het menu Beheer Beheer praktijk beschikbaar. >> Zie een voorbeeld van de vernieuwde GIP en lees de achtergrondinformatie. Let op! Het gebruik van briefpapier is bij de GIP niet meer nodig. In de nieuwe lay-out worden het logo en contactgegevens van uw apotheek opgenomen. Er is geen flashkaart nodig voor het logo of de pictogrammen. Indien u eigen teksten heeft aangemaakt (via Pharmacom Classic), dan worden deze niet ondersteund door Health Base. Het onderhoud van deze eigen teksten dient door de apotheek zelf te gebeuren. De eigen teksten worden alleen bij de GIP Classic gebruikt en niet bij de GIP. 1.1 Instellen GIP Stap 1: Apotheek beheerder instellen In Pharmacom Classic activeert u de nieuwe rubriek Apotheek beheerder. Dat doet u als volgt: Open in het hoofdmenu Systeembeheer apotheek (menukeuze D); Kies vervolgens voor Beheer medewerk(st)ers Pharmacom (menukeuze 7); Selecteer de betreffende medewerker. Druk op Enter. Het menu Wijzigen verschijnt. Druk op O van Overige parameters. Bij rubriek 16 Apotheek beheerder kiest u voor J (Ja).

4 Handleiding Versie Stap 2: Contactgegevens en logo instellen In Pharmacom Nieuw, onder het menu Beheer Beheer praktijk Kies niveau Apotheek, voegt u de contactgegevens en het logo toe: Kies Algemeen Contactgegevens en logo en stel de algemene gegevens van de apotheek in. De meeste contactgegevens zijn de gegevens zoals ingesteld in Pharmacom Classic en deze zijn niet muteerbaar. Ze gelden namelijk niet alleen voor de GIP, maar algemeen voor de apotheek. De website en het adres van de apotheek kunt u hier wel wijzigen. Voor het logo gelden de maximale afmetingen van 30 x 140 mm en een grootte van 150 kb. Indien een logo niet aan deze criteria voldoet, wordt de vraag gesteld of het verkleind kan worden. Als u hiermee instemt, wordt het logo automatisch verkleind (in de juiste verhouding). Het logo kan een bestand zijn in de formaten: bmp, jpg, gif of png. Let op! Als u werkt via de Centrale ehealthclient (CeHC), dan kunt u geen logo toevoegen of wijzigen. Het logo wordt namelijk van uw lokale PC gedownload.

5 Handleiding Versie U vult de gegevens in en legt deze vast via de knop Opslaan. Als u kiest voor de knop OK, dan sluit u het menu Beheer praktijk af Stap 3: Instellen parameters GIP In Pharmacom Nieuw, onder het menu Beheer Beheer praktijk Kies niveau Apotheek. Kies GIP en stel de parameters voor de GIP in.

6 Handleiding Versie De volgende gegevens vult u in: GIP gebruiken Hier geeft u aan welke GIP u wilt toepassen. U kiest uit: GIP GIP Classic (volgens de instellingen in Pharmacom Classic) Geen Informatiefolder Hier kiest u of u een standaard of een geïndividualiseerde GIP wilt toepassen. Op een geïndividualiseerde GIP wordt, naast de inhoud, extra patiëntinformatie (NAWgegevens, bewakingssignalen, medicatiestatus) afgedrukt en wordt geïndividualiseerd op leeftijd en geslacht. Op een standaard GIP worden alleen de inhoud en geen bewakingssignalen en medicatiestatus afgedrukt. Let op! De keuze voor een standaard of een geïndividualiseerde GIP heeft effect op de keuze die u bij rubriek GIP heeft tijdens de receptverwerking en Einde recept. Als u kiest voor een geïndividualiseerde GIP, dan heeft u de volgende keuze: (G) Standaard (I) Geïndividualiseerd (N) Geen Als u kiest voor een standaard GIP, dan heeft u de volgende keuze: (G) Standaard (N) Geen

7 Handleiding Versie Onderstaande rubrieken zijn niet van toepassing als u voor GIP Classic heeft gekozen. Dan zijn de instellingen van toepassing zoals u die in Pharmacom Classic gedaan heeft. Sjabloon Standaard wordt het laatste sjabloon voor de GIP van HealthBase toegepast. Andere instellingen kunt u hier (vooralsnog) niet kiezen. Extra info regel op GIP Hier kunt u vrije tekst opgeven die standaard op de GIP, onder de adresgegevens van de apotheek, komt te staan. Let op! In het sjabloon is ruimte voor één regel dus de op te nemen informatie is beperkt. Denk bijvoorbeeld aan de namen van de apothekers. Dit veld is niet verplicht. Eindtekst op GIP Hier kunt u een eindtekst opgeven die onderaan de GIP wordt opgenomen. Vul hier bijvoorbeeld de openingstijden van de apotheek in. Of bijvoorbeeld een nieuwsbericht. Deze tekst hoeft niet ingevuld te worden. Adres website afdrukken Als u hier een vinkje plaatst, wordt het adres van de website van de apotheek afgedrukt op de GIP. adres afdrukken Als u hier een vinkje plaatst, wordt het adres van de apotheek afgedrukt op de GIP. Logo afdrukken Als u hier een vinkje plaatst, wordt het logo van de apotheek afgedrukt op de GIP. Via de knop Opslaan slaat u de instellingen voor de GIP op. Met de knop OK sluit u het menu Beheer praktijk af. Let op! Wanneer u tijdens de receptverwerking de parameters voor de GIP wijzigt, dan gelden de wijzigingen pas bij een volgende receptverwerking. 1.2 Afdrukken GIP via receptverwerking Bij het starten van de receptverwerking wordt gekeken welke instellingen voor de GIP van toepassing zijn. Deze worden toegepast bij het afdrukken van de GIP s bij Einde recept. Naast de apotheek- en patiëntgegevens worden de actieve statusregels en eventueel opgetreden conflicten op de GIP afgedrukt, als in de instellingen is gekozen voor een geïndividualiseerde GIP. De GIP wordt standaard als PDF getoond in een PDF-viewer. TIP: Heeft u nog geen PDF-reader geïnstalleerd, kunt u dat doen via Zorg dat u bij het afdrukken van een PDF kiest voor een afdruk op 100%.

8 Handleiding Versie Als u werkt via de CeHC, dan opent per GIP direct het printscherm waarmee u deze afdrukt Instelling geïndividualiseerde GIP Als u in het menu Beheer Praktijk de parameter geïndividualiseerde GIP heeft ingesteld, dan ziet u dit terug tijdens de receptverwerking. Tenminste, als u de standaardinstelling (N) Geen in de rubriek GIP in het recipe-invoerscherm niet heeft gewijzigd. In het scherm Medicatiebewaking is dan uw keuze aangevinkt bij Communicatie. Onderstaand voorbeeld is een BOS-tekst: Indien u bij de rubriek GIP in het recipe-invoerscherm de keuze niet wijzigt deze staat standaard ingesteld op (N) Geen dan zal tijdens de medicatiebewaking telkens de vraag "Wilt u deze informatie op de GIP?" gesteld worden. Dit geldt ook als u in het recipe-invoerscherm de keuze (I) Geïndividualiseerd heeft gekozen. Kiest u voor Ja, dan wordt de GIP-instelling gewijzigd naar een geïndividualiseerde GIP (of blijft de geïndividualiseerde GIP van kracht, als u in het recipe-invoerscherm de keuze (I)

9 Handleiding Versie Geïndividualiseerd heeft gekozen) en het betreffende bewakingssignaal wordt hierin meegenomen. Kiest u voor Nee, dan blijft de GIP-instelling ongewijzigd. Wanneer u bij de rubriek GIP in het recipe-invoerscherm de keuze wijzigt in (G) Standaard, dan wordt bij Medicatiebewaking in de Communicatie gekozen voor algemene GIP. U krijgt geen vraag gesteld Instelling standaard GIP Als u in het menu Beheer Praktijk de parameter standaard GIP heeft ingesteld, dan ziet u dit terug tijdens de receptverwerking. Tenminste, als u de standaardinstelling (N) Geen in de rubriek GIP in het recipe-invoerscherm niet heeft gewijzigd. In het scherm Medicatiebewaking is dan uw keuze aangevinkt als algemene GIP bij Communicatie: Indien u bij de rubriek GIP in het recipe-invoerscherm de keuze niet wijzigt deze staat standaard ingesteld op (N) Geen dan verschijnt tijdens de medicatiebewaking (eenmalig voor het recipe) de volgende controlevraag :

10 Handleiding Versie Als u antwoord met Ja, dan wordt een standaard GIP ingesteld. Wanneer u kiest voor Nee, dan wordt er geen GIP aangemaakt. 1.3 Toepassing GIP vanuit medicatiehistorie/-status Vanuit de medicatiehistorie/-status drukt u een GIP af via de knop. U kiest voor Informatiefolder. In de GIP worden nu alleen de organisatiegegevens afgedrukt (algemene GIP), omdat bewakingsgegevens niet meer achteraf ingevuld kunnen worden. De GIP wordt standaard als PDF getoond in een PDF-viewer. Als u werkt via de CeHC, dan opent direct het printscherm waarmee u de GIP afdrukt. De volgende vraag wordt gesteld alleen als u de instelling GIP Classic hebt gekozen: Via Ja wordt de GIP als PDF op het scherm getoond. Hier zal in deze release geen logo of extra informatie op worden afgedrukt. Als u voor Nee kiest, wordt de GIP op de oude wijze afgedrukt.

11 1.4 Doorkoppeling met het EPD Handleiding Versie Als u onder de Functies EPD/Zorgconcept in Pharmacom Classic (menu ) heeft ingesteld dat er bij iedere uitgave van een GIP een EPD-regel moet worden geregistreerd, dan dient u voor een goede doorkoppeling van de GIP naar het EPD in Pharmacom Nieuw het bijbehorende EPD-masker als volgt ingesteld te staan: Pharmacom C Onderhoud EPD maskers P-MB Onderhoud EPD maskers Niveau : Praktijk 01 EPD maskers : GIP 02 Omschrijving : GIP 03 Signaalmasker : N EPD regels SOEP SEP ACT K 04 Regel 1 : O Regel 2 : 06 Regel 3 : 07 Regel 4 : 08 Aandachtspunten : N 09 Voorkeur ADP 1 : 10 Voorkeur ADP 2 : 11 Voorkeur ADP 3 : 12 Voorkeur ADP 4 : 13 Vervolgactie : N 14 ATC code : 15 Actief : J Vanaf rubriek : Figuur: EPD-masker bij doorkoppeling naar EPD bij GIP (menukeuze 3. Functies EPD/Zorgconcept 2. Onderhoud bestanden EPD/Zorgconcept H. Onderhoud EPD maskers) Let op! Rubriek 04, 05, 06 en 07 moeten zo staan ingesteld zoals in bovenstaand voorbeeld. Wanneer rubriek 05, 06 en 07 toch zijn ingevuld, komen er bij het afdrukken van een GIP vanuit Pharmacom Nieuw te veel regels in het EPD.

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Werken met vrije printerkeuze

Handleiding Werken met vrije printerkeuze Handleiding Werken met vrije printerkeuze Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie Classificatie Publiek 16 januari 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 15 december 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd.

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Onderhoud tabellen Beheer basis bestanden 90 de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Men wordt nu verzocht aan te geven welke WCIA-25-doseringen bij de

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Instructie Q-module. Patiënt plug-in SFK

Instructie Q-module. Patiënt plug-in SFK Instructie Q-module Patiënt plug-in SFK Auteur Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners College 24 februari 2011 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie 18 maart 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Instructie voor extractie gegevens vanuit Pharmacom Nieuw

Instructie voor extractie gegevens vanuit Pharmacom Nieuw Onderstaande instructie beschrijft hoe u vanuit Pharmacom Nieuw een extractie kunt maken om patiënten te selecteren die in een bepaalde periode een recept voorgeschreven hebben gekregen én bij wie een

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Instructie Q-module in Pharmacom Nieuw

Instructie Q-module in Pharmacom Nieuw Instructie Q-module in Pharmacom Nieuw Patiënt plug-in SFK Auteur Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners College 2 maart 2011 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN Ga naar de website : www.uitinvlaanderen.be Kies om in te loggen indien je reeds geregistreerd bent, of maak een nieuwe login via registreer hier Eenmalige

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

Schonen patiëntenbestand

Schonen patiëntenbestand Schonen patiëntenbestand Beschrijving programmatuur t.b.v. het schonen van het patiëntenbestand (apothekersversie) HET SOFTWAREPAKKET VOORDEZORG Versie 1.8 WIJ GARANDEREN HETBESTE SYSTEEM VOOR DE ZORG

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

Rekeningoverzicht debiteuren Behorend bij changelist

Rekeningoverzicht debiteuren Behorend bij changelist Rekeningoverzicht debiteuren Behorend bij changelist 6.30.0 Eerste beschikbaarheid: 11 december 2013 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze

Nadere informatie

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per Binnen de versie 5-programmatuur is het mogelijk om een aantal documenten, zoals facturen en rekeningoverzichten, te versturen per e-mail. Afhankelijk van de modules die u heeft kunt u de volgende documenten

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij

Diplomeren - Light. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij Diplomeren - Light Binnen Trajectplanner is het mogelijk om sjablonen aan te maken die gebruikt kunnen worden bij het afdrukken van diploma s en supplementen. Deze sjablonen kunnen gevuld worden met mergevelden

Nadere informatie

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA NB. Volg de tekst van de handleiding. De afbeeldingen zijn illustratief. Voordat u een GGZ verwijsbrief als Edifact (MEDVRI) bericht kunt versturen moeten er

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

FitVos handleiding Versie 1 november 2013

FitVos handleiding Versie 1 november 2013 FitVos handleiding Versie 1 november 2013 1 Inhoudsopgave Fitvos Handleiding Bladzijde: Installatie van FitVos 3 Opstarten FitVos 4 Problemen bij Opstarten FitVos 4 Overzicht personen 5 Muteren persoon

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017 Auteur:

Nadere informatie

Herhaalmodule voor Pharmacom

Herhaalmodule voor Pharmacom Mediq Herhaalmodule voor Pharmacom Algemene werkinstructie 27-8-2013 Inhoud Inleiding... 2 Instructie instellen parameters herhaalmodule... 3 Activeren van de menukeuze herhaalservice per medewerker...

Nadere informatie

Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011

Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011 Websitebon.nl Documentatie Eerste zeer snelle opzet Update 05-04-2011 Wat staat u te wachten om in een paar stappen een website te maken met daarop uw belangrijkste informatie. Registreren... 2 Chek naam...

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

UvA huisstijlsjablonen Word 2010 gebruikshandleiding

UvA huisstijlsjablonen Word 2010 gebruikshandleiding UvA huisstijlsjablonen Word 2010 gebruikshandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: Settings invullen... 3... 3 Stap 2: Sjabloon maken... 5 Stap 3: Sjabloon aanpassen... 7 Stap 4: Printen... 7 Vragen...

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

Handleiding Peuterestafette DigiDoor.

Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Na inloggen kan een aanwezig dossier verder bewerkt worden óf er kan een nieuw dossier aangemaakt worden. Nieuw dossier aanmaken: Kies: Leerlingen -> Leerlingen [Toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding Dw intake. Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces

Handleiding Dw intake. Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces Handleiding Dw intake Producthandleiding 2018 In 8 stappen door het proces Inhoud Inleiding... 3 In 8 stappen door het proces... 3 Stap 1 - Kenteken card reader... 3 Stap 2 - Dossier openen... 4 Stap 3

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Webportal instellingen

Webportal instellingen Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: vrijdag 20 juni 2014 22:16 Aan: info@onlinegroep.nl Onderwerp: Online Pro Update 2014.0.0.90: Webportal

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Verkorte handleiding Griepvaccinatie

Verkorte handleiding Griepvaccinatie Verkorte handleiding Griepvaccinatie Werken met barcodes Auteurs & Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg Juli 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio 10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio Tip 1 Selecteer handig de patiëntgegevens in Omnihis Scipio In Omnihis Scipio bestaan 3 manieren om naar ZorgDomein te gaan. a. Zonder patiëntinformatie.

Nadere informatie

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien 2 Inleiding U heeft een ik zie, ik zie, wat jij ook kunt zien training bijgewoond. De informatie die tijdens de training is gedeeld kunt u terugvinden in dit document.

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 10 december 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Voorbereiding 1 Aangesloten op LSP Nog niet aangesloten? Neem contact op met MIRA 2 Alle medewerkers UZI-pas op naam

Voorbereiding 1 Aangesloten op LSP Nog niet aangesloten? Neem contact op met MIRA 2 Alle medewerkers UZI-pas op naam Gebruik LSP MIRA Voorbereiding 1 Aangesloten op LSP Nog niet aangesloten? Neem contact op met MIRA 2 Alle medewerkers UZI-pas op naam Vraag UZI-passen op naam aan voor alle medewerkers die moeten werken

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding elektronisch verzenden van brieven vanuit MicroHis X

Handleiding elektronisch verzenden van brieven vanuit MicroHis X Handleiding elektronisch verzenden van brieven vanuit MicroHis X Project Digitaal Verwijzen 28 May 2012 Concept Handleiding MicroHis X t.b.v. Project Digitaal Verwijzen Pagina 1 van 1 Concept Handleiding

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird

ZN - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Mozilla Thunderbird Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015 Auteur:

Nadere informatie

Standaardportaal Account Cursus

Standaardportaal Account Cursus Standaardportaal Account Cursus versie 161208 Windkracht Internet BV Postbus 244 1740 AE Schagen Witte Paal 302 b 1742 LD Schagen tel 0224-290989 tel (helpdesk) 0224-290996 fax 0224-290951 internet: wwwwindkrachtnl

Nadere informatie

Advanced Invoicing. User Guide

Advanced Invoicing. User Guide Advanced Invoicing User Guide 2016, Eddon Software B.V., s-hertogenbosch. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters

Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Handleiding Beheerder WhatsApp-groep Datum: 19-07-2016 Versie: 0.9 Auteur: M.E. Wolters Inhoud 1. Voorbereiding... 2 1.1. Gemeente Hellendoorn... 2 1.1.1. Google-docs aanmeldformulier.... 2 1.1.2. Link

Nadere informatie

Handleiding aanmaken BSA brieven

Handleiding aanmaken BSA brieven FF Handleiding aanmaken BSA brieven ICS (Informatie, Communicatie en Studenten) Universiteit Leiden Postbus 9512 2300 RA Leiden 071 527 6969 VISI Handleiding aanmaken BSA brieven Volg Opdrachtgever : Verzoek

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Handleiding Tuincentrumoverzicht.be

Handleiding Tuincentrumoverzicht.be Handleiding Tuincentrumoverzicht.be Welkom bij Tuincentrumoverzicht.be. Deze handleiding geeft u een handvat om uw tuincentrum gegevens up-to-date houden en een mooi online visitekaartje te maken voor

Nadere informatie

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding

Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten. Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding Handleiding Gegevensuitwisseling via de Portal Inburgering voor gemeenten Participatieverklaringstraject en maatschappelijke begeleiding 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Account aanmaken en inloggen

Nadere informatie

Handleiding: Tekstverwerker sjablonen maken Volgnummer: CM02, versie 1.1. Incura Handleiding. Tekstverwerker Sjablonen maken

Handleiding: Tekstverwerker sjablonen maken Volgnummer: CM02, versie 1.1. Incura Handleiding. Tekstverwerker Sjablonen maken Incura Handleiding Tekstverwerker Sjablonen maken Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u in Incura sjablonen kunt aanmaken met de ingebouwde tekstverwerker. De tekstverwerker van Incura wordt doorgaans

Nadere informatie

Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen

Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen Handleiding Opgeloste meldingen, aanpassingen en verbeteringen 2017 Release 1 versie 490 Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie Classificatie Publiek 14 februari

Nadere informatie

Handleiding Plus Serie Offerte+

Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding Plus Serie Offerte+ Handleiding. gebaseerd op Offerte+ versie 1.x.x 1 Introductie Met Offerte+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers Offertes in vervulling:

Nadere informatie

Digitaal factureren instellen

Digitaal factureren instellen 1 / 5 Digitaal factureren instellen Met e-captain is het mogelijk om facturen te e-mailen in plaats van te versturen per post. Voordat u digitaal (per email) facturen kunt sturen dient u wat instellingen

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v03.00 Publicatie datum: 21-4-2017

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Mifas Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: BTW-AANGIFTE TOEVOEGEN... 4 STAP 2: VERSTUREN AANGIFTE... 6 STAP 3: CONTROLEREN... 8 AANGIFTE DOEN BIJ MEERDERE ADMINISTRATIES...

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website.

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website. Hoofdstuk 1 Intramed PLUS in gebruik nemen (fysiotherapie) Als u een Intramed PLUS licentie heeft, kunt u gebruik maken van specifieke verslagleggingsrichtlijnen. Dit zijn onder andere verslagleggingsrichtlijnen

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Handleiding Artsenviewer Radiologie

Handleiding Artsenviewer Radiologie Handleiding Artsenviewer Radiologie Het Heilig Hart Ziekebhuis Leuven biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie onderzoeken, uitgevoerd op de afdeling Radiologie, te raadplegen. Wij hopen

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

ZorgSom Gebruikershandleiding

ZorgSom Gebruikershandleiding ZorgSom Gebruikershandleiding Brons Zilver - OrthoPro ZorgSom tel: 071-3030033 Flevoweg 9M email: info@zorgsom.nl 2318 BZ Leiden website: www.zorgsom.nl ZORGSOM IS EEN PRODUCT VAN BEDGE B.V. Inhoud 1.

Nadere informatie