NIEUWSBRIEF VOOR DE REGIO S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF VOOR DE REGIO S"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF VOOR DE REGIO S Datum: Onderwerpen: 1. WIJZIGING Landelijke dag Platform PIE 2. Scholing bekwaamheid van Platform VMBO PIE 3. OTIB-tweedaagse in juni en -nieuwsbrief 4. Techniek Plaza en leerstofnet: Correctie! 5. Agenda/Website 6. Aanmelden Nieuwsbrief 7. Vraag en aanbod 8. CSPE Nieuwe regiocoördinator 10. Adressen regiocoördinatoren 1. Landelijke dag Platform VMBO PIE In de vorige nieuwsbrief was de landelijke dag van Platform VMBO PIE aangekondigd op 11 juni 2015 in Apeldoorn. In verband met het feit dat op 11 juni de examenuitslagen binnenkomen is de dag 1 dag vervroegd. De landelijke dag is nu dus op 10 juni Helaas op een woensdag maar er was geen andere donderdag meer geschikt i.v.m. scholingsdagen etc. Locatie is de Jacobus Fruytier scholengemeenschap. Deze school is pilotschool voor de PIE-opleiding. Met name de ervaringen van deze school komen uitvoerig aan de orde. Agenda en uitnodiging volgen op een later tijdstip. Maar het is natuurlijk zaak om de datum al in de agenda te zetten/ te wijzigen. Er worden ook interessante workshops gepland, onder andere over de toekomstige vernieuwingen in de richtingen metaal-, elektro- en installatietechniek. Ook is er aandacht voor de mate van digitalisering in de school. Wat is de juiste mix? De dag is net zoals alle scholingen van het platform kosteloos. 2. Scholing bekwaamheid Platform VMBO PIE Een groot aantal van de scholingen voor bekwaamheid zijn al achter de rug. Financiële zaken worden afgewerkt enz. Alleen de regio Noord moet nog alle scholingen geven. Zoals al eerder opgemerkt wordt erover gedacht om volgend schooljaar ergens in het land een bezemscholing te doen voor docenten die wegens ziekte een deel of zelfs de hele scholing hebben gemist. De scholing wordt dan op een centraal gelegen locatie gehouden. De huidige scholing was echt afgebakend voor dit schooljaar. Het is ook niet de bedoeling een nieuwe aanmeldronde te doen. De reden is dat we volgend schooljaar de scholing voor andere zaken willen opstarten zoals bijvoorbeeld voor de nieuwe keuzedelen. Als men aan de eisen voor de scholing heeft voldaan ontvangt men een certificaat met erkenningsnummer van de scholing door het docentenregister. Zo zijn er straks zo n 250 leraren klaar om de opleiding van PIE bekwaam vorm te geven. Er zijn ruim 400 persoonlijke cursussen kosteloos gevolgd.

2 3. De OTIB-2 daagse in juni en OTIB-nieuwsbrief Er zijn 2 daagsen voor: - Gelderland Overijssel en midden Nederland. - De zuidelijke regio s en Noord Holland - De noordelijke provincies. Nog niet alle programma s zijn klaar maar wat er bekend is, al of niet in concept, publiceren wij bij deze. Gelderland Overijssel en Midden Draaiboek docenten tweedaagse donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni 2015 Donderdag 25 juni uur 1 e verzamelpunt: Carpoolplaats Amersfoort A1(afslag Bunschoten-Spakenburg) uur 2 e verzamelpunt: uur 3 e verzamelpunt: uur aankomst : VMBO uur Aankomst bij: Beach Hotel de Vigilante Holle Poarte HC Makkum (Friesland) Tel: +31 (0) Fax: +31 (0) info@hoteldevigilante.nl uur Lunch uur : (vervolg van 2014)presentatie Bert de Vries van het Sluisproject uur Presentatie Leo van Maris NVKL uur Presentatie TechniekPlaza TechniekPlaza levert modern vormgegeven en uitdagend lesmateriaal (profiel- en keuzedelen), dat volledig is afgestemd op het nieuwe examenprogramma VMBO PIE. Alle noodzakelijke kennis en vaardigheden staan beschreven in praktische thema's en katernen. Dit alles voorzien van aantrekkelijke foto's en illustraties, die worden afgewisseld met filmpjes, simulaties en gekoppelde e-learning die geschikt zijn gemaakt voor smartphone, tablet en PC uur Afsluiting presentaties en eventuele vragen uur Diner uur Avondprogramma met medewerking van ons allen(netwerken) Vrijdag 26 juni uur Ontbijt uur vertrek uit Makkum uur aankomst ICON YACHTS Lange Lijnbaan NW HARLINGEN Nederland uur Lunch uur aanvang terugreis

3 De regio Zuid Nederland en Noord Holland In kader van de OTIB 2-daagse hebben Noord en Zuid de handen in elkaar geslagen. Onder het toeziend oog van Jan van Ooijhuizen wordt er al driftig gecommuniceerd. De plannen zoals die zich nu ontvouwen zijn zeer belovend. Er zijn enige problemen met de taal, (Limburgs, West-Fries) maar er zijn tolken ingehuurd. Wat wij tot nu toe over het programma kunnen vertellen is dit. North meets South op 18 en 19 juni 2015 Het treffen zal zich afspelen ergens op de Veluwe (neutraal terrein). Ook bij slecht weer gaat het door. Omdat Noord en Zuid zich al aan het oriënteren zijn op methodes zal hier tijdens die 2-daagse aandacht aan besteed worden. Verder zullen werkwijzen aan de orde komen. (leercoaching, doorlopende leerlijn VMBO MBO, vakcollege). Er zal tijdens die 2-daagse ondersteuning zijn van onderwijsdeskundigen en methode ontwikkelaars. De docenten kunnen zich inschrijven bij onderstaande regiocöordinatoren: - Piet Besseling, regiocoördinator Platform VMBO PIE, pietbesseling@ziggo.nl; - Herman Offringa, regiocoördinator Platform VMBO PIE, herman.offringa@tiscali.nl. Het concept van de regio Noord Nederland Concept 01, 18 maart Programma VMBO docenten 2 daagse Noord Nederland 18 en 19 juni Donderdag 18 juni 2015: 8.00 uur Gezamenlijk ontbijt hotel omgeving Assen/Groningen 9.30 uur Vertrek per touringcar naar MeyerWerft te Papenburg uur Rondleiding MeyerWerft uur Vertrek naar Dockinga te Dokkum, incl. lunch in de bus uur Project duurzaam Dockinga uur Vertrek naar hotel; ter plaatse inchecken uur Diner uur informeel programma nader in te vullen Vrijdag 19 juni 2015: 7.30 uur Gezamenlijk ontbijt 8.30 uur Uitchecken en vertrek naar AlfaCollege te Groningen met eigen vervoer 9.00 uur Ontvangst in het TIC (Technisch Innovatie Centrum), door Gert Buisman, teamleider techniek AlfaCollege In 2 groepen: 9.15 uur Groep A. Koudetechniek in het VMBO verzorgt door Leo van Maris NVKL en Gerben van der Hoek docent koudetechniek AlfaCollege Groep B. Activiteit verzorgt door InstallatieWerk Noord uur Wissel uur Afsluiting plenair in TIC en aanvang lunch uur Vertrek naar Nassaucollege locatie Penta te Assen met eigen vervoer In 2 groepen: uur Groep 1. PIE leerstof Groep 2. 3D printen uur Wissel uur Afsluiting incl. evaluatie uur Vertrek naar huis OTIB-nieuwsbrief De OTIB-nieuwsbrief van maart 2015 leest u hier:

4 4. Techniek Plaza en Leerstofnet: Correctie! In de vorige nieuwsbrief stond een onjuist bericht over gratis lesstof van TechniekPlaza/LeerstofNet. De lesstof wordt tegen kostprijs verspreid, wat niet hetzelfde is als gratis. In onderstaande toelichting van stichting Leerstof & Vakkennis staat hoe het zit en wat het kost. LeerstofNet LeerstofNet is de naam van het e-learning systeem (LMS) voor de Technische Installatiebranche dat je kunt bereiken via het webportaal Techiekplaza.nl. Via het portaal kun je inloggen op LeerstofNet. LeerstofNet was oorspronkelijk bedoeld voor de opleidingsbedrijven en wordt ook gebruikt door de installatiebedrijven. De laatste jaren is Leerstofnet verder uitgebreid met lesstof, en het wordt nu ook volop gebruikt in het beroepsonderwijs. Leerstofnet en Techniekplaza zijn geen commerciële producten maar worden samen met OTIB en Installatiewerk onderhouden door de Stichting Leerstof & Vakkennis (Stichting L&V), een stichting zonder winstoogmerk. De kosten voor het systeem worden betaald door gebruikerslicenties. Naast het lesmateriaal in Leerstofnet biedt L&V tegen kostprijs ook gedrukte leskaternen aan voor vmbo en mbo. Bedrijfssimulaties OTIB biedt bedrijfssimulaties die bestemd zijn voor het vmbo en mbo onderwijs. In eerste instantie werden deze in projectmappen aangeboden. Later zijn daar de mini-bedrijfssimulaties voor VMBOleerlingen in de leerjaren 3 en 4 bijgekomen en beiden kunnen nu digitaal van de website van OTIB worden gedownload. De bedrijfssimulaties en mini-bedrijfssimulaties zijn volledig kosteloos. Stichting L&V heeft op verzoek van OTIB de bedrijfssimulaties ook verwerkt in haar lesmateriaal. Ontwikkeling nieuw lesmateriaal OTIB ondersteunt Stichting L&V in de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal, onder voorwaarde dat de stichting de ontwikkelde lesstof niet commercieel verspreidt. Een voorbeeld hiervan zijn de keuzevakken voor PIE, waarvoor Stichting L&V samen met het Platform PIE lesmateriaal ontwikkelt. Dit materiaal wordt als het klaar is tegen kostprijs verspreid. Dat houdt dankzij de ontwikkelingsbijdrage van OTIB niet meer in dan de kosten van druk en verzending, net als de al bestaande leskaternen van Stichting L&V voor vmbo en mbo. Het gedrukte lesmateriaal kan worden besteld via TechniekPlaza. Levering lesmateriaal PIE misschien ook digitaal De lesboekje worden vooralsnog niet digitaal geleverd. We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om dit materiaal via LearningBox.nl aan te bieden. Dan is het dus wel digitaal beschikbaar. Waarschijnlijk sluit het bestuur van Stichting L&V hierover dit voorjaar een overeenkomst met de leverancier van LearningBox. Het streven is om al ons lesmateriaal per augustus 2015 in lesboekjes, volledig digitaal of in een mix van beiden aan te kunnen bieden. Meer informatie: of OTIB Servicedesk Agenda / website De agenda en website van het Platform VMBO PIE zijn weer bijgewerkt. Ook het aangepaste overzicht van regiocoördinatoren vindt u hierin terug.

5 6. Aanmelden nieuwsbrief Stuur deze nieuwsbrief naar docenten scholen en directies van scholen. Krijgt men de nieuwsbrief nog niet dan kan men aanmelden bij het secretariaat (zie briefhoofd). 7. Vraag en aanbod Er zijn scholen die een tekort hebben aan machines en materialen maar er zijn ook scholen die er misschien een overschot aan hebben. Misschien door fusies of nieuwbouw. Dus scholen die zaken tekort komen of teveel hebben kunnen dat doorgeven aan het secretariaat. Het wordt dan onder deze rubriek geplaatst. 8. CSPE 2015 Inlogcode: Het CSPE 2015 staat weer voor de deur en zoals elk jaar staat op dit keer de enquête weer open. Op verzoek van OCW wordt er dit jaar één vraag aan de enquête toegevoegd die gaat over de kosten van het CSPE. Jaarlijks horen we dat de kosten hoog zijn, OCW wil dit jaar graag weten of dat ook nu het geval is. Net als vorig jaar wordt het grootste deel van de verwerking van de resultaten weer door Els Pessers gedaan, zodat jullie een gemakkelijk te verwerken rapportage krijgen. De enquête staat open van eind maart tot 21 mei. Eind maart roepen we docenten op de enquête in te vullen in eind april zullen we dat nog een keer doen. CvTE wil de rapportage graag 28 mei ontvangen. Mochten er wensen van jullie kant zijn dan horen we dat graag. En natuurlijk een oproep ook in jullie nieuwsbrieven mensen aan te sporen de enquête in te vullen. Misschien ten overvloede, maar de pilotscholen nieuwe examenprogramma s worden niet opgeroepen de enquête in te vullen, die lopen met CvTE een eigen evaluatietraject. Met vriendelijke groet drs Jacqueline Kerkhoffs Directeur Stichting Platforms VMBO 9. Nieuwe regiocoördinator In de regio Overijssel Gelderland oost begroeten we een nieuwe regiocoördinator: Olaf Veehof, werkzaam op het Assink. Olaf is metaaldocent, welke richting nog niet vertegenwoordigd was binnen de regiocoördinatoren. Nu zijn zowel elektrotechniek, installatietechniek als metaaltechniek in de groep aanwezig. Wij wensen Olaf veel succes met zijn nieuwe taak.

6 10. Mailadressen regiocoördinatoren 1 2 Regio Friesland Groningen Drenthe Overijssel, Gelderland Oost Wijziging Voornaam Astrid Tussenvoegsel Achternaam Prent- Wieringa Mailadres pra@dr.nassaucollege.nl Olaf Veehof o.veehof@hetassink.nl 3 Gelderland Zuid West Wim Koster kst@jfsg.nl 4 Midden Nederland Richard Koot rawkoot@ziggo.nl 5 Noord Holland Herman Offringa herman.offringa@tiscali.nl 6 Zuid Holland West Marcel Hartkamp m.s.hartkamp@gmail.com 7 Zuid Holland Oost Hans van der Meer jvdmeer1@gmail.com 8 Zeeland, West Brabant Wim Willems wwi@derede.nl 9 Oost Brabant Ben Pennings bempennings@home.nl 10 Limburg Piet Besseling pietbesseling@ziggo.nl Vriendelijke groet, Theo Martens Landelijk coördinator Platform VMBO PIE

Nieuwsbrief regio februari 2016

Nieuwsbrief regio februari 2016 Secretariaat Bestuur: Gebr. de Koninglaan 3a 5684 XG BEST secretariaat@vmbo-pie.nl www.vmbo-pie.nl tel. 06 235 88 949 Nieuwsbrief regio februari 2016 Onderwerpen: 1. Van de landelijk coördinator 2. E4U

Nadere informatie

Nieuwsbrief regio april 2016

Nieuwsbrief regio april 2016 Secretariaat Bestuur: Gebr. de Koninglaan 3a 5684 XG BEST secretariaat@vmbo-pie.nl www.vmbo-pie.nl tel. 06 235 88 949 Nieuwsbrief regio april 2016 Onderwerpen: 1. Nieuwsbrief Platform VMBO PIE 2. NIEUW!

Nadere informatie

1 Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom op de laatste vergadering van dit schooljaar.

1 Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom op de laatste vergadering van dit schooljaar. Verslag van de vergadering van de regiocoördinatoren d.d. 15 mei 2014, 13.30 17.00 uur, vastgesteld in de vergadering van de regiocoördinatoren d.d. 18 september 2014 Aanwezig: Afwezig: Piet Besseling,

Nadere informatie

2. Mededelingen Piet Besseling, Wim Willems en Ben Pennings komen later in de vergadering vanwege vertraging onderweg.

2. Mededelingen Piet Besseling, Wim Willems en Ben Pennings komen later in de vergadering vanwege vertraging onderweg. Verslag van de vergadering van de regiocoördinatoren d.d. 21 mei 2015, 13.30 15.30 uur, Korenmolenlaan 4, Woerden, vastgesteld in de vergadering van de regiocoördinator d.d. 17 september 2015 Aanwezig:

Nadere informatie

Samenwerken aan technisch vmbo in Flevoland

Samenwerken aan technisch vmbo in Flevoland Samenwerken aan technisch vmbo in Flevoland Aan de slag met regionale planvorming voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch vmbo Marieke van der Post 15 oktober 2018 1 Bouwend Nederland Bouwend

Nadere informatie

namens Platform PIE

namens Platform PIE Van: secretariaat=platform-pie.nl@mailing.platform-pie.nl namens Platform PIE Verzonden: dinsdag 4 september 2018 12:30 Aan: Onderwerp: Secretariaat 100 miljoen...en toen?

Nadere informatie

Uw bedrijf in de spotlight op onze scholingsmiddag op 12 januari 2017 en/of op de Landelijke dag op 1 juni 2017.

Uw bedrijf in de spotlight op onze scholingsmiddag op 12 januari 2017 en/of op de Landelijke dag op 1 juni 2017. Amersfoort, november 2016 Betreft: Scholingsmiddag vmbo Techniek en Landelijke Onderwijsdag Techniek Geachte heer, mevrouw, Uw bedrijf in de spotlight op onze scholingsmiddag op 12 januari 2017 en/of op

Nadere informatie

Jacqueline Kerkhoffs December 2016

Jacqueline Kerkhoffs December 2016 Jacqueline Kerkhoffs December 2016 Stand van zaken We liggen op koers Wetgevingstraject: Concept wet Internetconsultatie Advies onderwijsraad Bijstelling wetstekst Ministerraad Raad van State Tweede Kamer

Nadere informatie

10 mei 2016 Nieuwsbrief 24

10 mei 2016 Nieuwsbrief 24 10 mei 2016 Nieuwsbrief 24 Nota Bene Masterclass LOB Conversietabel bevoegdheden Bijscholing vmbo Toekomstbesten dig vmbo. Meldt u aan Nota Bene door Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs, projectleiders

Nadere informatie

Docentendag Afbouw 29 november 2017

Docentendag Afbouw 29 november 2017 Docentendag Afbouw 29 november 2017 Programma Introductie Gyproc Actualiteiten vanuit onderwijs Koffiepauze Actualiteiten vanuit examinering Rondleiding Lunch Middagprogramma door Gyproc Afsluiting 2 Introductie

Nadere informatie

2 september 2016 Nieuwsbrief 27

2 september 2016 Nieuwsbrief 27 2 Nieuwsbrief 27 Nota Bene Samen ondernemen NIEUW! Keuzevak Geüniformeerde dienstverlening en veiligheid CSPE in leerjaar 3: Kom 8! Bijscholing vmbo gaat door! Nota Bene door Rob Abbenhuis en Jacqueline

Nadere informatie

Stichting Platform VMBO Zorg & Welzijn. Verantwoording schooljaar

Stichting Platform VMBO Zorg & Welzijn. Verantwoording schooljaar Stichting Platform VMBO Zorg & Welzijn Verantwoording schooljaar 2016-2017 September 2017 Activiteiten in 2016-2017 Op landelijk niveau Onderzoek implementatie vernieuwing Z&W Versterking betrokkenheid

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

HORECA CONFERENTIE WDH - OWGH 2015. Onderwijs = meer dan alleen lesgeven

HORECA CONFERENTIE WDH - OWGH 2015. Onderwijs = meer dan alleen lesgeven HORECA CONFERENTIE WDH - OWGH 2015 Onderwijs = meer dan alleen lesgeven Lesgeven is voor velen ooit de belangrijkste reden geweest om het onderwijs in te gaan. Hoe mooi is het om een bijdrage te leveren

Nadere informatie

Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014

Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014 Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014 Inhoud 1. Stand van zaken project 2. Wijzigingen in het examenprogramma en syllabus 3. Bespreekpunten met de pilotscholen PIE

Nadere informatie

26-01- 16. januari 2016. https://youtu.be/55u64_or4dw. Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

26-01- 16. januari 2016. https://youtu.be/55u64_or4dw. Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo 26-01- 16 januari 2016 Td G, vo o rli chti ng ni eu we examen s Vakco l l ege https://youtu.be/55u64_or4dw Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo 1 Vernieuwing beroepsgerichte programma s Ingewikkeld

Nadere informatie

Beste VDAB-leden en belangstellenden,

Beste VDAB-leden en belangstellenden, Beste VDAB-leden en belangstellenden, In aanvulling op onze nieuwsbrief van begin juni 2007 doen wij u hierbij een overzicht van geplande activiteiten toekomen over de periode oktober 2007 tot mei 2008.

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

Rapportage onderzoek vmbo. Marlou Slaghuis Mei, 2014

Rapportage onderzoek vmbo. Marlou Slaghuis Mei, 2014 Rapportage onderzoek vmbo Marlou Slaghuis Mei, 2014 Inhoud Voorwoord Conclusies Resultaten Responsverantwoording 2 Voorwoord In 2016 start een nieuw examenprogramma voor het vmbo. Zoals u weet vraagt het

Nadere informatie

Lerarentekort po, vo en mbo. Voorlichtingsbijeenkomst regionale aanpak op

Lerarentekort po, vo en mbo. Voorlichtingsbijeenkomst regionale aanpak op Lerarentekort po, vo en mbo Voorlichtingsbijeenkomst regionale aanpak op 11-12-2018 Van overschotten naar tekorten Voor alle sectoren geldt: Verouderd lerarenbestand: veel leraren gaan komende jaren met

Nadere informatie

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4.

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4. JAARVERSLAG 2015 Inhoud 1. Stichting Part-Ner 2. Belangrijkste werkzaamheden 2015 3. Samenwerking met andere organisaties 4. Vooruitblik 1 1. Stichting Part-Ner Na afronding van het project certificering

Nadere informatie

Beste Trophy rijders,

Beste Trophy rijders, Beste Trophy rijders, Hierbij het laatste nieuws over de BCT 2018 met als hoofdsponsor GRIP. Vorig jaar waren zij onze hoofdsponsor en we zijn erg blij dat we ze dit jaar de weer als hoofdsponsor mogen

Nadere informatie

VIB workshops voor de isolatiesector

VIB workshops voor de isolatiesector Ter attentie van de directie februari 2019 VIB workshops voor de isolatiesector Geachte heer/mevrouw, Hierbij treft u de voorlopige agenda aan van activiteiten en informatiebijeenkomsten van VIB, de branchevereniging

Nadere informatie

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Stappenplan invoering vernieuwing programma s vmbo Regelmatig wordt de vraag gesteld of er een stappenplan is waarin zaken staan die geregeld moeten zijn voor de nieuwe examenprogramma s in school van

Nadere informatie

Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (2) Rob Abbenhuis

Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (2) Rob Abbenhuis Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (2) Rob Abbenhuis r.abbenhuis@slo.nl De presentatie Introductie nieuwe beroepsgerichte programma's vmbo Vernieuwing beroepsgerichte programma's

Nadere informatie

Tweedaagse Eurotrip 2012

Tweedaagse Eurotrip 2012 Tweedaagse Eurotrip 2012 donderdag 4 + vrijdag 5 oktober 2012 Brussel / België www.vabnet.nl Tweedaagse Eurotrip 2012 PROGRAMMA DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Vertrek met de bus 7.30 uur: Zwolle Mercure Hotel,

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

Informatie per profiel

Informatie per profiel Bijlage Informatie per profiel Bouwen, Wonen en Interieur Het profielvak BWI, inclusief alle bijbehorende profielmodules genoemd in het beroepsgerichte examenprogramma, mag worden gegeven door leraren

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Algemeen De leerlingen krijgen informatie over de Zomerschool via Magistermail, kijk regelmatig! Deze lijst

Nadere informatie

Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (1) Rob Abbenhuis

Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (1) Rob Abbenhuis Jacqueline Kerkhoffs Jaarcongres vmbo, 20 januari 2015 Ede (1) Rob Abbenhuis r.abbenhuis@slo.nl De presentatie Introductie nieuwe beroepsgerichte programma's vmbo Vernieuwing beroepsgerichte programma's

Nadere informatie

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Uitnodiging Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Twee werkconferenties over meer eigen regie van de cliënt in de Jeugdzorg 9 en 10 november 2011 Meer eigen regie van de Op 9 en 10 november 2011

Nadere informatie

Het invullen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst invullen tot 29 april 2016.

Het invullen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. U kunt de vragenlijst invullen tot 29 april 2016. Introductie Welkom bij de vragenlijst over de examenpilot beroepsgerichte vakken vmbo. Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen. Elk van deze delen gaat over het beroepsgericht examenprogramma vmbo zoals

Nadere informatie

Cursus informatie VCL & VTL

Cursus informatie VCL & VTL Cursus informatie VCL & VTL Update september 2019. De VCL en VTL basis cursussen in oktober en november zijn gepland. Uitsluitend de ledenadministrateur kan leden digitaal inschrijven vanaf begin oktober.

Nadere informatie

Start 10 nieuwe Vakcolleges in schooljaar 2014/2015. Een energiek en vooruitstrevend schooljaar gewenst! Vernieuwde leermiddelen thema 1 online

Start 10 nieuwe Vakcolleges in schooljaar 2014/2015. Een energiek en vooruitstrevend schooljaar gewenst! Vernieuwde leermiddelen thema 1 online Een energiek en vooruitstrevend schooljaar gewenst! Mede namens alle medewerkers van Vakcollege Groep wens ik u een energiek en vooruitstrevend nieuw schooljaar. Een jaar met veel nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Meer mbo-ers in de techniek: Op het Da Vinci College stijgt het aantal techniekstudenten met 7%. In Gorinchem is de instroom in de techniek stabiel.

Meer mbo-ers in de techniek: Op het Da Vinci College stijgt het aantal techniekstudenten met 7%. In Gorinchem is de instroom in de techniek stabiel. Jaarverslag 2013 1 Inleiding en doelstellingen: Voor u ligt het tweede jaarverslag van de Stichting Vrienden van het Vakcollege Techniek Gorinchem Wijk en Aalburg. De Stichting is een opleidingspartner

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Techniek totaal leerlijn (ttl)

Techniek totaal leerlijn (ttl) Techniek totaal leerlijn (ttl) www.jfsg.nl Techniek totaal leerlijn Een brede kijk op techniek in de gemengde leerweg! Het leren van theorie gaat jou meestal goed af, maar je steekt ook graag de handen

Nadere informatie

Uitnodiging landelijke dag Platform VMBO PIE d.d. 23 juni 2016

Uitnodiging landelijke dag Platform VMBO PIE d.d. 23 juni 2016 Secretariaat Platform VMBO PIE: Gebr.de Koninglaan 3a 5684 XG Best secretariaat@vmbo-pie.nl 06 235 88 949 Uitnodiging landelijke dag Platform VMBO PIE d.d. 23 juni 2016 Thema: Tijdstip: Locatie: Aanmelden:

Nadere informatie

Het nieuwe examenprogramma Z&W algemene informatie project en informatie over Z&W. December 2013

Het nieuwe examenprogramma Z&W algemene informatie project en informatie over Z&W. December 2013 Het nieuwe examenprogramma Z&W algemene informatie project en informatie over Z&W December 2013 Project Doorontwikkeling vmbo in opdracht van OCW (zomer 2011) Beroepsgerichte programma s in de sectoren

Nadere informatie

Op onderstaande foto s een impressie van de interviewdagen.

Op onderstaande foto s een impressie van de interviewdagen. Voorwoord Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2017. We praten u weer zo goed mogelijk bij. We wachten op de goedkeuring van de Stichting Certificering op de wijzigingen in ons handboek, zijn druk bezig

Nadere informatie

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Wij zoeken wegens zwangerschapsvervanging voor de periode na de meivakantie tot de zomervakantie een kandidaat met onderwijservaring voor het vak: Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Voor deze functie ligt

Nadere informatie

4 april 2016 Nieuwsbrief 23

4 april 2016 Nieuwsbrief 23 4 april 2016 Nieuwsbrief 23 Nota Bene Bijeenkomsten: schoolleiders vso-scholen Boekjes: WMWM en Kijk op keuzes Twee beroepsgerichte vakken in basis en kader Methodeontwikkeling Nota Bene door Rob Abbenhuis

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

10 oktober 2016 Nieuwsbrief 28

10 oktober 2016 Nieuwsbrief 28 10 oktober 2016 Nieuwsbrief 28 Nota Bene Ontheffing benoembaarheidsver eisen bekwaamheidserken nning Uitslagbepaling profielen CSPE in leerjaar 3: Kom 8 november! Nota Bene door Rob Abbenhuis en Jacqueline

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2014

Nieuwsbrief Februari 2014 Nieuwsbrief Februari 2014 Inhoud - Tip van de helpdesk: Windows 7 of 8? - Onderwerp van de maand maart: attentielijst - Webinar vrijdag 7 maart: TMR voeren - Project met NAJK: Rendement Ranking - Nieuws

Nadere informatie

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Recentelijk werd de vraag gesteld door docenten of er een stappenplan is van zaken die geregeld moeten zijn voor je van start kunt gaan

Nadere informatie

Docentendag Afbouw 22 maart 2017

Docentendag Afbouw 22 maart 2017 Docentendag Afbouw 22 maart 2017 Programma Introductie Brander Actualiteiten vanuit onderwijs en examinering VMBO en praktijkonderwijs Beroepsgerichte keuzedelen Skills Heroes Lunch Rondleiding door de

Nadere informatie

2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e. Omgaan met zorg, soma en psyche. 1 oktober t/m 5 oktober 2014. Istanbul

2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e. Omgaan met zorg, soma en psyche. 1 oktober t/m 5 oktober 2014. Istanbul 2 0 e G ra n d e C o n fé re n c e Omgaan met zorg, soma en psyche 1 oktober t/m 5 oktober 2014 Istanbul RHV Helmond EO 20e Grande Conférence Titel: Omgaan met zorg, soma en psyche! Datum: 1 oktober t/m

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

2 maart Nieuwsbrief 22

2 maart Nieuwsbrief 22 2 maart Nieuwsbrief 22 Nota Bene Geef uw mening! Wet van kracht Definitieve examenprogra mma s Bijstelling syllabi Methodeontwikkeling Nota Bene door Rob Abbenhuis en Jacqueline Kerkhoffs, projectleiders

Nadere informatie

De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg. Istanbul

De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg. Istanbul 2 1 e G ra n d e C o n fé re n c e De 21 e Grande Conférence 2015 Van nazorg naar voorzorg Istanbul RHV Helmond EO 21 e Grande Conférence Titel: Van nazorg naar voorzorg Datum: 23 september t/m 27 september

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

Samenvatting rapportage onderzoek vmbo

Samenvatting rapportage onderzoek vmbo Samenvatting rapportage onderzoek vmbo Utrecht, april 2006 In opdracht van Adviesgroep vmbo Drs. Vincent van Grinsven Drs. J. Krom Henk Westerik Postbus 681 3500 AR Utrecht telefoon: 030 263 1080 fax:

Nadere informatie

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Augustus 2015 Inhoud Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Over de regels en afspraken

Nadere informatie

M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO. PIE Metaaltechniek een goede keuze?

M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO. PIE Metaaltechniek een goede keuze? M.F. Alberts Docent metaaltechniek Teamleider MBO PIE Metaaltechniek een goede keuze? Informatie afdeling PIEmetaaltechniek 1. Keuzedelen afdeling 2. Cijfers 3. Mededeling 4. Toelichting beroep 5. Vragen

Nadere informatie

Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers

Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers Stimuleringsregeling Oriëntatietrajecten zij-instromers Format Offerte... Indienen voor 1 november 2018 Op www.voion.nl vindt u informatie over de voorwaarden van deze stimuleringsregeling. Leest u vooral

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Backoffice Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zou het profiel Economie & Ondernemen bij jou passen? Een onderdeel van dit

Nadere informatie

Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding

Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding r.abbenhuis@slo.nl Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Inhoud presentatie Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 / 30 april 2015 Rondleiding nieuwe directie Morgen, vrijdag 1 mei, komt de nieuwe directie van de Bongerd, Paul Kamphuis (directeur) en Jos van Lith (adjunct) voor een kennismakingsbezoek

Nadere informatie

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed.

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed. Europees Jaar ter bestrijding van armoede en sociale uitsluiting Lokale Sociale Agenda 2010 Regionale instructie- en werkbijeenkomsten Vrijdag 19 februari Leiden regio Noord- en Zuid-Holland Dinsdag 2

Nadere informatie

Wat wordt de studenten nog meer geboden? Een gratis retourtje Den Helder- Texel Verblijf in een bungalowpark Een fiets in bruikleen.

Wat wordt de studenten nog meer geboden? Een gratis retourtje Den Helder- Texel Verblijf in een bungalowpark Een fiets in bruikleen. 3 maart t/m 7 maart 2014 Algemene informatie OSG (openbare scholengemeenschap) organiseert vanaf de jaren 90 elke twee jaar een Kunstweek. Dit schooljaar vindt de kunstweek plaats van 3 t/m 7 maart. Alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Beste ouders Het nieuwe schooljaar is gestart, onze kinderen raken stilaan gewend aan hun nieuwe klas, hun nieuwe juf of meester. met een nieuwe manier van werken, nieuwe regels

Nadere informatie

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde ZOMERCURSUS bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 31

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

ITTL. Informatietechnologie voor de Theoretische Leerweg van het VMBO

ITTL. Informatietechnologie voor de Theoretische Leerweg van het VMBO ITTL. Informatietechnologie voor de Theoretische Leerweg van het VMBO Het vak Informatietechnologie voor de Theoretische Leerweg van het VMBO ITTL is een algemeen vormend vak dat zich richt op de beroepspraktijk

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse)

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse) Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 26-214 (globale analyse) Hoeveel mbo-studenten staan er dit schooljaar ingeschreven in Kenteqkwalificaties? En hoe ontwikkelt het aantal mbo-deelnemers zich sinds

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Opdrachtgever: Programma Management Cultuuromslag Wajong Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Leren maak er werk van is een initiatief van LWV Praktijkonderwijs en LECSO en gefinancierd door

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Werkweek juni t/m 20 juni Berlijn

Werkweek juni t/m 20 juni Berlijn Werkweek 2019 17 juni t/m 20 juni Berlijn Programma 1. Reiskundig 2. Generator Hostel Prenzlauer Berg 3. Het programma 4. Beheersen van risico s 5. Belangrijke informatie voor ouders en leerlingen. Reiskundig

Nadere informatie

Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast)

Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast) Per 21 augustus a.s. zoeken wij: Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast) Taken: ondersteunt de docenten bij hun lesgevende taak en bij het toezicht op de leerlingen administratieve

Nadere informatie

Platform voor vmbo scholen. Bouwen Wonen Interieur

Platform voor vmbo scholen. Bouwen Wonen Interieur Platform voor vmbo scholen Bouwen Wonen Interieur Inhoudsopgave Wie zijn wij? 4 Professionalisering en Advies 6 Deskundigheidsbevordering 7 Netwerkbijeenkomsten, landelijk en regionaal 7 Lidmaatschap Platform

Nadere informatie

Graydon studie: Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven 2015.

Graydon studie: Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven 2015. Graydon studie: Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven. Inleiding Als het gaat om betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven kunnen we met een tevreden gevoel terugkijken op. Dat blijkt als we niet

Nadere informatie

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 SCHOOLREIS LEERJAAR 3 Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 TERSCHELLING Woensdag 8.00 uur verzamelen op school. Vertrek met de bus naar Harlingen. Bij aankomst op Terschelling fietsen we

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda. 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den

Nadere informatie

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8 Agenda 7 t/m 18 oktober 8 t/m 13 november 13 oktober 15 oktober 17 t/m 25 oktober 28 oktober 28 t/m 30 oktober Kinderboekenweek + actie Bruna Zwolle Zuid Schoolbreed thema Raar, maar waar! Presentatie

Nadere informatie

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens

Chartres. Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Chartres Verheffing van de ziel tot de geest Een mysterie-impuls van de Nieuwe Mens Conferentie van 3 t/m 8 mei 2011 in Chartres Met medewerking van Christine Gruwez, Frans Lutters, Wim Veltman e.a. Waarom

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Stichting Duurzame Samenleving www.gdindex.nl info@gdindex.nl 0317-750645 1 De GDI omvat de 3 dimensies van duurzaamheid: Mens & Maatschappij,

Nadere informatie

Graydon studie. Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven Q2 2015.

Graydon studie. Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven Q2 2015. Graydon studie. Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven. Inleiding Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven was nog nooit zo positief als tijdens het tweede kwartaal van 2015. Dat blijkt uit de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten Kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2015 Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid Elisabeth Sigmund Kunst van het aanraken Kunst van

Nadere informatie

Uitstroommonitor praktijkonderwijs

Uitstroommonitor praktijkonderwijs Uitstroommonitor praktijkonderwijs 2015-2016 Samenvatting van de monitor 2015-2016 en de volgmodules najaar 2016 Platform Praktijkonderwijs december 2016 Definitieve versie 161208 1 Vooraf In de periode

Nadere informatie

Partnerraadbijeenkomst KennisCentrum Natuur en Leefomgeving. 6 november 2018

Partnerraadbijeenkomst KennisCentrum Natuur en Leefomgeving. 6 november 2018 Partnerraadbijeenkomst KennisCentrum Natuur en Leefomgeving 6 november 2018 Programma Deel I Ontwikkelingen KCNL 14:00 u Welkom en update vanuit de stuurgroep, Peter van Dongen, vz Stuurgroep en CvB Van

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

WEEKBRIEF 32ste jaargang nr juni Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 32ste jaargang nr juni Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 32ste jaargang nr. 37 26 juni 2019 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317 843525 JARIGEN 30-06 Dirk, groep 2B 30-06 Hannah, groep 8 02-07 Shania, groep

Nadere informatie

RESULTATEN PSYCHOSENET ENQUÊTE

RESULTATEN PSYCHOSENET ENQUÊTE RESULTATEN PSYCHOSENET ENQUÊTE DECEMBER 2017 WWW.PSYCHOSENET.NL Eind december 2017 heeft Stichting PsychoseNet een online enquête uitgezet om enerzijds inzicht te krijgen in wie de bezoekers van www.psychosenet.nl

Nadere informatie

Assistent Logistiek BBL

Assistent Logistiek BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25254 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem Je voert onder begeleiding van

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie