KPN BAPI Certificaten aanvraag procedure

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KPN BAPI Certificaten aanvraag procedure"

Transcriptie

1 Na de inbraak bij Diginotar is het vanaf 30 januari 2012 mogelijk om de oude certificaten van Diginotar te vervangen door nieuwe bij KPN. Hiertoe moet u de volgende procedure volgen.een overzicht met de kosten vindt u op de laatste pagina. Registreren als abonnee bij KPN. Op de website moet u een formulier invullen. Nadat het formulier is ingevuld kunt u dit afdrukken. Onderaan het formulier staan instructies die u moet volgen om de registratie af te ronden. Nadat u de door KPN gewenste zaken heeft ingestuurd ontvangt u na enige tijd een abonneenummer. Dat abonneenummer heeft u nodig bij de aanvraag van de certificaten. Nieuwe certificaten aanvragen. Na 30 januari en nadat u het abonneenummer van KPN heeft ontvangen kunt u uw certificaten gaan aanvragen. Om nieuwe certificaten aan te vragen moet u 4 stappen uitvoeren, als u ook nog een postbus moet aanvragen zijn dit er 6: Stap 1: aanmaken van nieuwe sleutels - Klik in de archiefbalk op "Aanvrager Authenticatie " of "Aanvrager Vertrouwelijkheid" - Open het menu "Sleutels" en kies hier voor "Nieuw (ook voor verlengen)".

2 Het scherm "Sleutels aanmaken" wordt geopend. De volgende rubrieken zijn hierin aanwezig, waarbij elk veld met een sterretje (* ) een verplicht in te voeren veld is: Sleutelnaam LoonSOM Connect zal standaardnamen aan uw sleutelbestanden geven, namelijk Authenticatie en Vertrouwelijkheid. U kunt (indien gewenst) afwijken van de standaardnamen door een eigen naam in te voeren in het veld 'Sleutelnaam' (bijv. uw bedrijfsnaam). Onder dit invulveld ziet u dan automatisch de namen voor de twee verschillende sleutels verschijnen, inclusief de toevoeging _a en _v om zodoende de sleutels te kunnen onderscheiden. Wachtwoord: Voer een wachtwoord in voor de sleutelbestanden. Dit wachtwoord geldt voor beide sleutelbestanden en moet minimaal vier karakters bevatten. Bevestig wachtwoord: Hiermee bevestigt u uw ingevoerde wachtwoord, ter voorkoming van typefouten. Verlengen middels: Hiermee geeft u aan dat u een bestaand certificaat wilt verlengen. Bij nieuwe aanvragen en bij de overgang van Diginotar naar KPN haalt u het vinkje weg. Bedrijfsnaam: Voer uw bedrijfsnaam in. Vestigingsadres: Geef het vestigingsadres van uw bedrijf in. Vestigingsplaats: Geef de vestigingsplaats van uw bedrijf in. Afdeling: Geef een eventuele afdeling in. (niet verplicht) Soort bedrijf: Selecteer het juiste soort bedrijf. Wanneer het een bedrijf is dat lid is van de Kamer van Koophandel, dan wordt het KvK nummer gevraagd. Filiaalnummer: Leeg laten. - Klik op 'OK' - Er wordt u gevraagd of u het sleutelwachtwoord wilt printen. Wij adviseren u (met klem) dit te doen en de print goed te bewaren.

3 - Beide sleutels worden nu aangemaakt. Deze kunt u zien door "Aanvrager Authenticatie" of "AanvragerVertrouwelijkheid" in de linker archiefbalk aan te klikken. Stap 2: digitale aanvraag van certificaten Uw aangemaakte sleutels moeten gecertificeerd worden bij uw Certificaat Leverancier om er gebruik van te kunnen maken. U dient hiervoor in LoonSOM Connect een aantal handelingen te verrichten.de aanvraag voor certificaten moet eerst digitaal verstuurd worden naar uw Certificaat Leverancier (dit gaat overigens via de Belastingdienst-server). Volg hiervoor onderstaande stappen: - Klik in de archiefbalk onder Certificaten en sleutels op het pictogram van de groep Aanvrager authenticatie of Aanvrager Vertrouwelijkheid. Selecteer de aangemaakte sleutel in het rechterbovenscherm ; Kies in het menu 'Sleutels' de optie 'Certificaat aanvragen (ook verlengen).

4 Een dialoog verschijnt waarin u uw contactgegevens moet invoeren en het door u eerder aangemaakte sleutelwachtwoord. Bij de overgang van Diginotar naar KPN moet u niet kiezen voor verlengen. Dit betreft nieuwe certificaten. Klik op OK om de aanvraag te versturen Aansluitend wordt u gevraagd om direct de digitale aanvraag van de andere sleutel te versturen. Ons advies is om dit dan ook te doen! Wanneer u dit niet doet moet u deze procedure nog een keer doorlopen voor het andere certificaat. Nadat de verbinding is verbroken, zijn de certificaten aangevraagd. U kunt dit controleren doordat er bij de status van uw sleutelbestanden Aangevraagd staat. In het rechteronderscherm staat ook nu de Melding Certificaat is aangevraagd. Hiermee is het elektronische gedeelte van de aanvraag voltooid. Bij nieuwe of vernieuwde certificaten dient U de aanvraag echter ook per fysieke post naar uw Certificaat Leverancier te versturen. Hiervoor dient u het "Aanvraagformulier Certificaten" uit te printen en op te sturen naar het adres op het formulier. Stap3: Afdrukken Aanvraagformulier Certificaten U bent verplicht om de procedure voor aanvragen van certificaten te completeren met een ingevuld aanvraagformulier, dat via fysieke post opgestuurd dient te worden naar uw Certificaat Leverancier. Dit formulier is standaard meegeleverd in LoonSOM Connect.

5 Kies in het menu "Bestand" voor "Afdrukken Aanvraagformulier Certificaten" Selecteer allereerst uw reden van aanvraag - Het is een 'Eerste aanvraag'. Dus ook bij de overgang van Diginotar naar KPN de eerste keer dat u bij KPN certificaten aanvraagt kiezen voor 'Eerste aanvraag'. Er wordt u vervolgens gevraagd de volgende gegevens in te vullen. 1. (Handels)naam bedrijf / kantoor De naam van het bedrijf, dan wel het kantoor dient de (een) handelsnaam te zijn, en dient conform de inschrijving van de Kamer van Koophandel (KvK) te zijn. Bij niet-kvk organisaties dient hiervoor de gebruikelijk gehanteerde naam te worden ingevuld. 2. Nummer Kamer van Koophandel Hier dient het KvK-nummer ingevuld te worden waaronder het desbetreffende bedrijf is ingeschreven. Voor bedrijven/organisaties die niet ingeschreven staan bij de KvK kan dat onderdeel weggelaten worden. 3. Naam aanvrager(s) (vertegenwoordigingsbevoegd) Onder 'Naam aanvrager' wordt verstaan de voorletters, tussenvoegsels en achternaam van de natuurlijke (bedrijfs)vertegenwoordiger die bevoegd is om de aanvraag van de digitale certificaten te doen. De bevoegdheid tot vertegenwoordiging dient kenbaar en conform de inschrijving van de KvK te zijn. Bij gezamenlijke of beperkte bevoegdheid volstaat de handtekening van één van de bevoegde directeuren. Bij niet-kvk organisaties verklaart de aanvrager middels de ondertekening dat hij/zij zelfstandig bevoegd is om DigiNotar certificaten aan te vragen. Tevens wordt het geslacht (man/vrouw) van de aanvrager aangegeven op het formulier. 4. Geboortedatum aanvrager(s) De geboortedatum dient conform het legitimatiebewijs te zijn (DDMMYY) 5. Vestigingsadres (volledig) Het werkelijke adres waar de organisatie gevestigd is, wordt hier volledig ingevuld (straat, huisnummer, postcode en plaats), conform de KvK inschrijving indien van toepassing. 6. Postadres (volledig) Hier dient het volledige correspondentieadres te worden ingevuld (postbus, nummer, postcode en plaats), conform de KvK inschrijving indien van toepassing.

6 7. Land Hier dient het land waar de organisatie gevestigd is, te worden ingevuld. 8. Telefoonnummer bedrijf Hier dient een algemeen telefoonnummer van de organisatie ingevuld te worden. 9. Faxnummer bedrijf Hier dient een algemeen faxnummer van de organisatie ingevuld te worden adres aanvrager Hier dient het adres van de aanvrager van de organisatie ingevuld te worden. Indien de aanvrager niet over een persoonlijk adres beschikt, kan het algemene adres van de organisatie ingevuld worden. 11. Statutaire naam Als het bedrijf is ingeschreven bij de KvK dan dient hier de naam van het bedrijf ingevuld te worden zoals deze is geregistreerd bij de KvK. 12. Statutaire vestigingsplaats Als het bedrijf is ingeschreven bij de KvK dan dient hier de vestigingsplaats ingevuld te worden zoals deze is geregistreerd bij de KvK. 13. Naam afdeling (indien van toepassing) Indien het envelopcertificaat gebruikt wordt om een afdeling van een bedrijf te identificeren, dient hier de naam van de afdeling ingevuld te worden (optioneel veld). Als extra certificaten aangevraagd worden, is de afdeling verplicht! 14. Dossiernummer (indien van toepassing)! LET OP Als u al met certificaten werkt kunt u het dossiernummer opzoeken door op het pijltje achteraan de rubriek te klikken krijgt u een lijst met alle beschikbare dossiernummers. Geef het dossiernummer mee van het laatst geldige certificaat. Vooral bij de overgang van Diginotar naar KPN is het van belang dat u het dossiernummer dat u bij Diginotar had doorgeeft aan KPN. U krijgt namelijk korting op de aanschaf van de nieuwe certificaten. 15. Abonneenummer Voordat u aan het aanvragen van certificaten begon heeft u zich aangemeld bij KPN. KPN heeft u een abonneenummer toegekend dat moet u hier invullen. 16. Sleutel Vertrouwelijkheid Selecteer in deze keuzelijst uw sleutel van Vertrouwelijkheid. Hierdoor wordt van zowel uw sleutel van Vertrouwelijkheid als van Authenticiteit de Fingerprint op het formulier geprint. 17. Plaats Vul de plaats in. 18. Naam aanvrager Vul de naam van de aanvrager in.

7 19. Nummer geldig identiteitsbewijs Vul het betreffende nummer in. 20. Geldig tot Vul de betreffende datum in. Klik als u uw printerinstellingen gecontroleerd heeft op 'Afdrukken', Nadat u het formulier heeft afgedrukt kunt u deze dateren en ondertekenen. Voeg nog bij wat staat vermeld bij 'Gaarne bijvoegen'. Gebruik hiervoor de onderstaande checklist: Heeft u het formulier ondertekend? (het origineel ondertekende formulier dient opgestuurd te worden) Komt de handtekening op het aanvraagformulier overeen met de handtekening in het legitimatiebewijs? Is het legitimatiebewijsbewijs waarvan een kopie is bijgevoegd geldig? Is de kopie van het legitimatiebewijs compleet en duidelijk leesbaar? Indien een kopie van Europese Identiteitskaart wordt bijgevoegd, dient zowel een kopie van voor- als achterzijde meegestuurd te worden in verband met de handtekening. Is er een kopie van een recent uittreksel KvK bijgevoegd? (niet ouder dan 2 maanden) Indien er een volmacht van toepassing is, stuur deze dan op samen met de aanvraag Komt de naam van de aanvrager als vertegenwoordiger op het uittreksel KvK voor? Zo niet, dan alle uittreksels KvK toevoegen waaruit de vertegenwoordigingsbevoegdheid blijkt. Komen de bedrijfsgegevens op het formulier overeen met de gegevens op het uittreksel KvK? (zoals handelsnaam, adresgegevens) Stuur het formulier en de bijvoegsels op naar: KPN Corporate Market B.V. T.A.V. BApi Validatie Postbus BH Apeldoorn Let op de instructies die op het formulier vermeld worden.

8 stap 4: Certificaten beschikbaar gesteld door KPN importeren op sleutelbestanden. Na het insturen van het formulier aan uw Certificaat Leverancier ontvangt u na enige tijd een brief en een van hen retour. Volg de instructies in deze brief of om uw certificaten op te halen van hun website. Bewaar deze certificaten in een map op uw pc en onthoudt waar. U kunt voor de zekerheid een kopie maken op bijvoorbeeld een diskette of usb-stick. 1. Zoek via 'Deze computer' op uw bureaublad of de 'Windows Verkenner' uw certificaten op. U zult zien dat tussen alle bestanden die u heeft opgeslagen er maar twee zijn waarvan de bestandsnaam eindigt met 'der.crt'. Open elk van deze bestanden en ga naar het tabblad 'Details'. Zoek het veld 'Sleutelgebruik' op en check welk bestand voor 'Digitale handtekening' (Authenticiteit) is en welk bestand voor 'Sleutelcodering, Gegevenscodering' (Vertrouwelijkheid) is. Onthoudt dit of schrijf dit op. 2. Klik in de archiefbalk op "Aanvrager Authenticatie". 3. Klik in het venster rechtsboven op de regel waar u de bestandsnaam ziet staan van het sleutelbestand van authenticiteit dat door u is aangemaakt. 4. U kunt nu het sleutelbestand van authenticiteit certificeren door in menu "Sleutels" "Certificaat importeren" te kiezen. U kunt deze actie ook direct via het icoontje op de knoppenbalk starten. 5. Voer de bestandsnaam in van het aan u toegezonden certificaat van authenticiteit. U heeft dit bestand in stap 1 reeds gevonden. U kunt er tevens naar toe bladeren met behulp van de " " of "blader" knop.

9 6. Vul het wachtwoord in zoals u dat heeft ingevoerd bij het aanmaken van het sleutelpaar. 7. Klik op de OK knop en het sleutelbestand van authenticiteit wordt gecertificeerd. U kunt controleren of dit correct heeft plaatsgevonden. In de statuskolom moet dan "Gecertificeerd" staan. 8. Klik in de archiefbalk op "Aanvrager Vertrouwelijkheid". 9. Klik in het venster rechtsboven op de regel waar u de bestandsnaam ziet staan van het sleutelbestand van vertrouwelijkheid dat door u is aangemaakt. 10. U kunt nu het sleutelbestand van vertrouwelijkheid certificeren door in menu "Sleutels" "Certificaat importeren" te kiezen. 11. Voer de bestandsnaam in van het aan u toegezonden certificaat van vertrouwelijkheid. U heeft dit bestand in stap 1 reeds gevonden. U kunt er tevens naar toe bladeren met behulp van de " " "blader" knop. 12. Vul het wachtwoord in zoals u dat heeft ingevoerd bij het aanmaken van het sleutelpaar. 13. Klik op de OK knop en het sleutelbestand van vertrouwelijkheid wordt gecertificeerd. U kunt controleren of dit correct heeft plaatsgevonden. In de statuskolom moet dan 'Gecertificeerd' staan. Zodra uw sleutels gecertificeerd zijn kunt u hier een backup van maken door beide sleutelbestanden te exporteren naar een map of diskette.

10 Stap 5: Aanmeldingsformulier belastingdienst invullen en opsturen. Om te kunnen communiceren met de Belastingdienst heeft u een eigen postbus bij de Belastingdienst nodig. U kunt deze postbus aanvragen met behulp van een formulier dat u per fysieke post naar de Belastingdienst stuurt. Dit formulier is standaard meegeleverd met LoonSOM Connect en is zowel geschikt voor aangifte met Certificaten als met PIN. Gaat u aangifte doen met Certificaten, dan is het belangrijk dat deze reeds zijn geimporteerd op uw sleutelbestanden (status 'gecertificeerd') in LoonSOM Connect. - Kies in het menu "Bestand" voor "Afdrukken Aanmeldingsformulier Belastingdienst" U dient de volgende velden af te lopen: 1. Bedrijfsgegevens Vul hier uw bedrijfsgegevens in. De gegevens 'Naam bedrijf' / 'Vestigingsadres' / 'Postcode+Plaats' / en 'Fiscaal nummer' of 'Beconnr' zijn verplicht. 2. Contactpersoon Vul hier de gegevens in van de contactpersoon die de Belastingdienst kan benaderen bij bijzonderheden m.b.t. (de aanmelding van) dit proces. De gegevens 'Achternaam' / 'Voorletters' / 'Telefoon zijn verplicht. 3. Dit aanmeldingsformulier betreft een wijziging. Geef aan of dit formulier een wijziging betreft of niet. Vink deze optie aan als u een bestaande postbus wilt uitbreiden met andere processen. U dient deze optie ook aan te vinken als u bijvoorbeeld met een bestaande postbus overstapt van PIN naar Certificaat gebruik (of andersom). 4a. Welk Softwarepakket (applicatie) gebruikt u? Geef hier Uitzend Software Diensten B.V. op en software pakket UBplus. 4b. Welke Belastingdienst-stromen wilt u met deze applicatie gaan verwerken? Geef hier aan welke processen vanuit het bij 4a ingevuld pakket gegenereerd gaan worden.bijvoorbeeld 'Loonheffing' of 'Omzetbelasting' 4c. Ik heb een nieuwe postbus ( account) nodig

11 - Vink deze optie aan Let op: Voor Loonheffing of Weekaanlevering heeft u altijd een nieuwe postbus voor nodig! 4d. Ik heb een nieuw proces-id nodig - Vink deze optie niet aan. 4e. Ik wil een account voor de IP-Inbeldienst van de Belastingdienst. -Vink deze optie niet aan. Gaat u onderteken met Certificaten, selecteer dan bij 'Versleuteling' uw vertrouwelijkheidssleutel en bij 'handtekening' uw authenticatiesleutel (Dit gebeurt meestal al automatisch)de gegevens van uw certificaten worden dan op het formulier geprint. Daarom is het noodzakelijk dat uw certificaten zijn ingelezen in LoonSOM Connect voordat u dit formulier gaat afdrukken! Klik als u uw printerinstellingen gecontroleerd heeft op 'Afdrukken'. Stuur het formulier vervolgens naar het aan de linkeronderzijde van het formulier vermelde adres*. * Adres Belastingdienst Belastingdienst/Centrale Administratie Informatieverwerking Team EBV, cluster GO Antwoordnummer VB Apeldoorn Stap 6: Instellingen van de postbus invoeren. Berichten (instellingen)

12 Hier kan aangegeven worden welke berichten met het LoonSOM Connect programma verzonden kunnen worden. Zet een vinkje bij loonheffing vanaf De Instellingen voor de loonheffing vanaf 2006 zijn: Nadat u een postbus heeft aangevraagd bij de Belastingdienst, krijgt een brief van hen retour. Deze brief bevat gegevens die betrekking hebben op uw digitale postbus bij de Belastingdienst. Deze gegevens moeten ingevuld worden in het LoonSOM Connect pakket. Een Gebruikersnaam POP3/IMAP4 Mailbox instellen Kies in het menu "Bestand" voor "Instellingen" Selecteer in het linkerrijtje de optie "Berichten" Selecteer loonheffing vanaf Vul uw Postbus, Wachtwoord en -indien van toepassing- ProcesID in Vink het betreffende proces waar u de gegevens heeft ingevuld aan Vink de processen die wel beschikbaar zijn, maar niet gebruikt worden door u, uit (indien deze nog (automatisch) zijn uitgeschakeld) Aangifte met Certificaten Indien u aangifte doet via Certificaten, klikt u op 'OK'. U Bapi is nu gereed voor het versturen van aangiftes met Loonsom Bapi.

13

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Versie: 2012042101 Pagina 1 van 14 Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Hieronder vindt u de stappen om certificaten voor elektronische BTW-aangifte in SnelStart

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN

Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN Accept Financieel Elektronische aangifte Vervanging certificaten DigiNotar KPN Aanpassing certificaten Men heeft een bericht ontvangen dat de certificaten van DigiNotar zullen worden vervangen door die

Nadere informatie

Sdu Salaris Office Handleiding Certificaten 2012 Inhoudsopgave

Sdu Salaris Office Handleiding Certificaten 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 Certificaten in SSO...2 3 Update...2 4 Pincode per werkgever...2 5 Persoonlijk certificaat...2 5.1 KPN BAPI certificaten...3 5.2 Ander softwarepakket...5 5.2.1 Elsevier...5

Nadere informatie

Vervanging BAPI-certificaten

Vervanging BAPI-certificaten Vervanging BAPI-certificaten Inhoudsopgave Deel I: Registratie bij KPN en aanvraag BAPI-certificaten...1 Deel II: Vervangen CA-certificaten en BelastingdienstE certificaat...5 1. Vervangen CA-certificaten...5

Nadere informatie

Vervanging BAPI-certificaten

Vervanging BAPI-certificaten Vervanging BAPI-certificaten Zoals in een eerder bericht al aangekondigd worden de BAPI-certificaten van Diginotar vervangen door BAPI-certificaten van KPN. Wat moet u doen? U moet voor uw nieuwe BAPI-certificaten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Ariba Supplier Self-Registation

Ariba Supplier Self-Registation Over dit document Wanneer uw bedrijf geselecteerd is als Elia leverancier, wordt het geregistreerd in het Elia systeem zodat een bestelbon kan uitgestuurd worden. De eerste stap is dat u zich aanmeldt

Nadere informatie

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Technische bronnen PersonalSign 3 Pro Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Inhoud... 2 Uw certificaat bestellen... 3 Uw GlobalSign-account instellen... 3 Online aanvraag... 4

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager

Nadere informatie

LoonBapi. Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen:

LoonBapi. Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen: LoonBapi Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen:... 1 Certificaten aanvragen... 2 Certificaten importeren...16 EBV aanvraag (digitale postbus)... 19 EBV gegevens invoeren (digitale postbus)... 23

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Over dit document Wanneer een aankoper van Elia een sourcing event publiceert en u uitnodigt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging via e-

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013

Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013 Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 De bestelprocedure... 4 2.1 Product selecteren... 4 2.2 Certificate Signing Request

Nadere informatie

Handleiding e-loket voor zorgboerderij

Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij... 1 1. Aanmelden op het e-loket... 2 2. Naar de tegel zorgboerderijen... 4 3. Aanmaken van een nieuwe zorgboerderij overeenkomst...

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers

Handleiding. My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Handleiding My.tentoo voor werkgevers en opdrachtgevers Algemeen In deze handleiding leggen wij je stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn met my.tentoo. Ga naar de website my.tentoo.nl. Als je nog

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Op https://aanvragen.meermetminder.nl

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Handleiding. Meetingpoint DAK

Handleiding. Meetingpoint DAK Handleiding Meetingpoint DAK 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inloggen 3 3. Aanvragen van polis 4 3.1 Invoeren van een nieuwe relatie 4 3.2 Relatie zoeken 6 3.3 Invoeren van een offerte of polis

Nadere informatie

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Het Elektronische Aangifteprogramma is een product van SkillSource Inhoud 1. Het Elektronische Aangifteprogramma uitproberen... 3 2. Het Elektronische

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Wijziging gegevens Abonnee/Certificaathouder v1.4 Beroepsgebonden Certificaten

Wijziging gegevens Abonnee/Certificaathouder v1.4 Beroepsgebonden Certificaten Wijziging gegevens Abonnee/Certificaathouder v1.4 Beroepsgebonden Certificaten Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunt u uw bij KPN geregistreerde gegevens laten wijzigen. Belangrijk: Lees

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Persoonsgebonden Certificaten - v1.22 Domein Organisatie

Persoonsgebonden Certificaten - v1.22 Domein Organisatie Aanvraag PKIoverheid Persoonsgebonden Certificaten - v1.22 Domein Organisatie Ondergetekende vraagt, met behulp van dit formulier, namens de hieronder genoemde Abonnee, binnen het Organisatie van de PKI

Nadere informatie

Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen

Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen Instructie online bestellen Aanvraagformulieren & afnamematerialen maart 2015 Mississippidreef 83 Postbus 9300 3506 GH Utrecht T 030 236 11 36 F 030 236 11 72 saltro@saltro.nl www.saltro.nl ING Bank 68

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

8 Registratie voor een uitnodiging

8 Registratie voor een uitnodiging 8 Registratie voor een uitnodiging Om formeel aan een uitnodiging te kunnen deelnemen, moet u zich daarvoor registreren. Hiertoe dient u uw bedrijfsgegevens in te vullen. Indien u persoonlijk aan een uitnodiging

Nadere informatie

ZORGBOERDERIJSUBSIDIE. Departement Landbouw en Visserij. Handleiding e-loket voor zorgboerderijen

ZORGBOERDERIJSUBSIDIE. Departement Landbouw en Visserij. Handleiding e-loket voor zorgboerderijen ZORGBOERDERIJSUBSIDIE Departement Landbouw en Visserij Handleiding e-loket voor zorgboerderijen Handleiding e-loket voor zorgboerderij... 1 1. Aanmelden op het e-loket... 2 2. Naar de tegel zorgboerderijen...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Web of trust. De software

Web of trust. De software Web of trust Een manier om met certificaten te werken is met behulp van een zogenaamde Web of trust. Hiermee geef je handmatig aan wie je vertrouwt en je wisselt handmatig certificaten uit met PGP. PGP

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Handleiding People Inc. - ArboUnie link

Handleiding People Inc. - ArboUnie link Handleiding People Inc. - ArboUnie link I Installatie en Gebruik Arbo Unie link voor People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. - ArboUnie link 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Werking... van de link 2

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn.

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn. 12345 Invoerprogramma IB47 voor het digitaal aanleveren van bedragen aan derden Vanaf belastingjaar 2008 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die bedragen heeft uitbetaald, die fiscaal

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN Stappenplan Om een aanvraag tot inschrijving als deskundige in het NRGD te doen, volgt u de onderstaande stappen. Stap 1. Controleer of het

Nadere informatie

Online zelfregistratie

Online zelfregistratie Online zelfregistratie Het nieuwe zelfregistratieproces maakt het voor u als aspirant ABO nog eenvoudiger om u te registreren en een eigen business te gaan bouwen. U kunt zelf uw registratie starten op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 1 Inhoud Stap 1 Registratie van de entiteit in het User Management en aanduiding van de VTE... 4 Wie dient deze stap uit te voeren?... 4 Wat heeft u nodig?...

Nadere informatie

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop

Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Instructie Subsidie aanvragen Asbest eraf Zonnepanelen erop Hieronder vindt u de instructie voor de aanvraagmodule voor de subsidie Asbest eraf Zonnepanelen erop. Hieronder vindt u het beginscherm van

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst

Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst Digitaal aanvragen Waarderingssubsidies Amateurkunst Inhoudsopgave Registreren op de website van het Amsterdams Fonds voor de Kunst... 2 Het aanvraagformulier openen.5 Hoe werkt het formulier?... 6 Hoe

Nadere informatie

Invulinstructie Generieke formulieren. Een toelichting bij een groot aantal formulieren

Invulinstructie Generieke formulieren. Een toelichting bij een groot aantal formulieren Invulinstructie Generieke formulieren Een toelichting bij een groot aantal formulieren Inhoudsopgave Vooraf 3 Overzicht generieke formulieren 4 1 Navigeren in het formulier 5 2 Gegevens aanvrager 6 2.1

Nadere informatie

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers.

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Toelichting vooraf: Er zijn namelijk twee verschillende accounts mogelijk:

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

/ Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten

/ Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten / Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten 15.03.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelden Europees paspoort. Een toelichting bij het formulier om een Europees paspoort aan te melden

Invulinstructie Aanmelden Europees paspoort. Een toelichting bij het formulier om een Europees paspoort aan te melden Invulinstructie Aanmelden Europees paspoort Een toelichting bij het formulier om een Europees paspoort aan te melden Augustus 2016 Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Peuterestafette DigiDoor.

Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Na inloggen kan een aanwezig dossier verder bewerkt worden óf er kan een nieuw dossier aangemaakt worden. Nieuw dossier aanmaken: Kies: Leerlingen -> Leerlingen [Toevoegen

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw ATA-Carnet aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie Wijziging Contactpersoon v1.17 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunnen wijzigingen worden aangebracht in de registratie van Contactpersonen. De gegevens en autorisaties van bestaande Contactpersonen

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Invulinstructie Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Betrokkene(n)

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Handboek portal OSGMetrium Personeel. Handboek Portal Payroll gebruik

Handboek portal OSGMetrium Personeel. Handboek Portal Payroll gebruik Handboek Portal Payroll gebruik Inhoudsopgave Inloggen 2 Nieuwe payroll opdracht 7 Uitbreiding payroll opdracht 12 Wijziging payroll opdracht 16 Overzichten 20 Grondslagen Facturen 24 Overzicht Fasen indeling

Nadere informatie

Handleiding. My.tentoo voor Holdingstructuur opdrachtgevers

Handleiding. My.tentoo voor Holdingstructuur opdrachtgevers Handleiding My.tentoo voor Holdingstructuur opdrachtgevers Algemeen In deze handleiding leggen wij je stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn met my.tentoo. Ga naar de website my.tentoo.nl. Als je

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie