Circulaire MB inzake Erkenning van telersverenigingen. Inventarisatie activiteiten artikel 11 V 2200/96 vanwege

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Circulaire MB inzake Erkenning van telersverenigingen. Inventarisatie activiteiten artikel 11 V 2200/96 vanwege"

Transcriptie

1 Notitie Aan Telersverenigingen Van Josée Diepstraten Kenmerk Behoort bij Circulaire MB inzake Erkenning van telersverenigingen Totaal aantal pagina s maart 2004 Betreft: Inventarisatie activiteiten artikel 11 V 2200/96 vanwege interpretatie artikel 6 V 1432/2003 Inventarisatie activiteiten artikel 11 V 2200/96 vanwege interpretatie artikel 6 V 1432/ Inleiding In artikel 6 lid 2 van V 1432/2003 staat vermeld dat de lidstaten de voorwaarden vaststellen waarop een telersvereniging de uitvoering van de in artikel 11 van V 2200/96 omschreven taken aan derden kan toevertrouwen. Het standpunt van het Productschap Tuinbouw in deze is dat in principe alle in artikel 11 van V 2200/96 genoemde activiteiten uitbesteed mogen worden tenzij er vanuit het oogpunt van de overige artikelen van V 2200/96 en V 1432/2003 bezwaren tegen zijn. Dit standpunt is als uitgangspunt gehanteerd bij de bepaling van welke activiteiten aan een externe dienst kunnen worden toevertrouwd. Het volgende plan van aanpak wordt gevolgd om tot een gedegen oordeel m.b.t. uitbesteding van taken aan derden te komen: Vaststellen welke concrete taken en activiteiten voortvloeien uit het in artikel 11 van V 2200/96 bepaalde. Met elkaar overeenkomende activiteiten groeperen. Bepalen welke activiteiten door de telersvereniging uitgevoerd moeten worden en welke activiteiten aan externe diensten uitbesteed mogen worden. Bepalen welke combinaties van activiteiten niet door één externe dienst uitgevoerd mogen worden. Niet alle hieronder genoemde activiteiten moeten door de telersvereniging of in opdracht van de telersvereniging uitgevoerd worden. De activiteiten worden in categorieën ingedeeld. De telersverenigingen dienen wel enige activiteiten uit alle categoriëen uit te (laten) voeren. In de nadere interpretatie van V 1432/2003 staan de voorwaarden vermeld waaronder activiteiten uitbesteed mogen worden aan externe diensten.

2 2 / maart Definities Hieronder staat vermeld wat in deze notitie onder bepaalde begrippen verstaan wordt. In deze notitie wordt onder telersvereniging het volgende verstaan: de telersvereniging inclusief de dochterondernemingen, waarvan minstens 90% van de aandelen eigendom van de telersvereniging is. Dit impliceert dat, indien in deze notitie sprake is van het feit dat een bepaalde activiteit door de telersvereniging zelf uitgevoerd dient te worden, deze door de telersvereniging en/of door de dochterondernemingen, waarvan minstens 90% van de aandelen in het bezit is van de telersvereniging, uitgevoerd dient te worden. Verder worden in deze notitie de termen derde en externe dienst als synoniemen beschouwd. Een aantal telersverenigingen zetten hun producten via bemiddelaars af aan de uiteindelijke kopers. In deze notitie worden met de term afnemer zowel de bemiddelaars als de kopers bedoeld.

3 3 / maart Conclusies notitie Inventarisatie activiteiten artikel 11 V 2200/96 vanwege interpretatie artikel 6 V 1432/2003 In dit hoofdstuk vindt u een korte weergave van de conclusies van deze notitie. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting dient u het hiernavolgende deel van de notitie te raadplegen. Allereerst is in dit hoofdstuk vermeld of categorieën van activiteiten al dan niet uitbesteed mogen worden. Ten slotte is weergegeven welke combinatie van (categorieën van) activiteiten niet door één en dezelfde externe dienst uitgevoerd mogen worden. 2.1 Uitbesteding Verzameling van gegevens en controle van deze gegevens De meeste activiteiten uit deze categorie dient de telersvereniging zelf te ondernemen Verenigingszaken De meeste activiteiten uit deze categorie dient de telersvereniging zelf te ondernemen Boekhoudkundig en budgettair beheer Een deel van de activiteiten behorend tot deze categorie dient door de telersvereniging zelf uitgevoerd te worden en een deel van deze activiteiten mag uitbesteed worden aan een externe dienst Uitbetaling richting de leden en facturering richting afnemers Deze activiteiten dienen door de telersvereniging zelf uitgevoerd te worden Bieden van technische bijstand aan de telers Alle activiteiten behorende tot deze categorie mogen uitbesteed worden Afzet Alle activiteiten behorende tot deze categorie mogen uitbesteed worden Marktvergroting Alle activiteiten behorende tot deze categorie mogen uitbesteed worden. 2.2 Uitvoering van een aantal activiteiten door één en dezelfde externe dienst (Categorieën van) activiteiten die niet door één en dezelfde externe dienst uitgevoerd mogen worden: Afzet in combinatie met boekhoudkundig en budgettair beheer. Afzet in combinatie met keuren.

4 4 / maart Vaststelling van activiteiten per bepaling van artikel 11 V 2200/ Lid 1 sub a Deze bepaling heeft betrekking op de erkenningscategorieën en bevat derhalve geen activiteiten. 3.2 Lid 1 sub b Deze bepaling bevat de A-doelstellingen. Uit deze doelstellingen vloeien concrete activiteiten voort, die hieronder per doelstelling benoemd zullen worden Doelstelling A1 Te verzekeren dat de productie wordt gepland en aan de vraag wordt aangepast, met name wat omvang en kwaliteit betreft. In de Handleiding bij het aanvraagformulier 2004 wordt het volgende onder planning verstaan: (Centrale) registratie bij de telersvereniging van de productie van de leden van de telersvereniging en het actief bezig zijn om deze gegevens systematisch te gebruiken in het proces van daadwerkelijk op de markt brengen van de producten, hetzij op de lange- middellange- of korte termijn. Onder aanpassen of afstemmen wordt het volgende verstaan: Iedere maatregel die wordt gepleegd om de productie aan de vraag aan te passen. Reclame of andere vraagvergroting valt niet onder dit doel. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Areaalenquêtes houden. Aanvoerprognosesysteem opzetten en exploiteren. Bezoeken van leden en bieden van teeltbegeleiding ter aanpassing van de productie aan de vraag Doelstelling A2 Bevordering van de concentratie van het aanbod en (bevordering van) het in de handel brengen van de producten van de leden. Onder bevordering van de concentratie van het aanbod wordt het volgende verstaan: Het tegengaan van stromen producten van de telersvereniging buiten de telersvereniging om, zoals daar onder andere is het tegengaan van het BVO-circuit (Buiten Veiling Om). Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Areaalenquêtes houden (ook reeds gemeld bij doelstelling A1) Aanvoerprognosesysteem opzetten en exploiteren (ook reeds gemeld bij doelstelling A1) Vergelijking maken van de verwachte productie, die een teler tijdens de areaalenquête opgegeven heeft, en de daadwerkelijk aangevoerde productie door de desbetreffende teler (ook reeds gemeld bij doelstelling A1). Bezoeken van leden ter controle van de opgegeven gegevens en/of bij constatering van aanmerkelijke, niet direct verklaarbare verschillen tussen de verwachte productie en daadwerkelijk aangevoerde productie. Ledenwerving. Samenwerking met andere erkende telersverenigingen.

5 5 / maart 2004 Ook fysieke concentratie wordt verstaan onder concentratievorming. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Opzetten en exploiteren van een faciliteit voor centraal sorteren en/of verpakken. Bevordering van het in de handel brengen van producten van leden kan in 2 subcategorieën ingedeeld worden: Afzet. Marktvergroting. Afzet d.w.z. het (doen) verkopen van producten. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Verkopen van producten op welke manier dan ook (per klok, bemiddeling etc.). Opnemen van bestellingen. (Het zorgen voor) de levering van product. Activiteiten in verband met allocatie van het product. Maken van prijsafspraken. Marktvergroting d.w.z. verbetering van de afzetmogelijkheden. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Categoriemanagement c.q. volledig accountmanagement, alsmede activiteiten die daartoe leiden (bijv. compleet schapbeheer in een supermarkt). Productactiviteiten bijv. product-/marktanalyses. Promotieactiviteiten. Activiteiten op het gebied van productinnovatie (nieuwe producten, nieuwe verpakkingen, nieuwe toepassingen). Uitvoeren van marktonderzoek. Verkennen/aanboren van nieuwe markten Doelstelling A3 Productieprijzen reguleren en het drukken van productiekosten. Met productiekosten wordt bedoeld alle kosten tot aan het afleveringsmoment. Dus naast de kosten van de teelt, behoren daartoe ook kosten van bijvoorbeeld koeling en aflevering. Er kunnen zeer diverse activiteiten onder deze doelstelling geschaard worden, zoals centraal sorteren, zolang deze maar leiden tot vermindering van de productiekosten. Onder reguleren worden maatregelen verstaan die worden genomen om de productieprijzen op een bepaald niveau vast te stellen zoals interventieprogramma s. De telersverenigingen hoeven niet per sé over een interventieprogramma te beschikken. Als zij al het product van de leden zonder deze maatregelen kunnen afzetten, kan dat over het algemeen als positief gezien worden. Onder het reguleren van productieprijzen kunnen ook marketinginspanningen om een hogere toegevoegde waarde te leveren worden verstaan. Zie voor een opsomming van mogelijke marketingactiviteiten, de activiteiten die genoemd zijn bij doelstelling A2 onder bevordering van het in de handel brengen van producten van de leden Doelstelling A4 De landbouwpraktijk, de productietechnieken en het afvalbeheer milieuvriendelijker maken om met name de kwaliteit van water, bodem en landschap te beschermen en de biodiversiteit te behouden en/of te bevorderen.

6 6 / maart 2004 Onder milieuvriendelijker maken wordt hier in dit verband, verstaan te verbeteren met het oog op het milieu. Er moet dus sprake zijn van verbetering en de maatregel moet bovenwettelijk zijn. Mogelijke activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Begeleiding van de telers bij toepassing van milieuvriendelijkere maatregelen. Centrale inkoop van productiemiddelen, die minder belastend zijn voor het milieu, bijv. biologische gewasbeschermingsmiddelen. 3.3 Lid 1 sub c punt 1, 2,3 en 4 Deze bepalingen hebben betrekking op het verzamelen van gegevens m.b.t. teelt, productie, afzet, milieubescherming, rechtstreekse verkoop van de aangesloten telers, naleving van de leveringsplicht en toezien op de grenzen van de ontheffingen van de leveringsplicht. Zie ook doelstelling A1, waar reeds een opsomming gegeven is van activiteiten, die betrekking hebben op het verzamelen van productiegegevens van de aangesloten telers, en doelstelling A2, waar ook reeds melding gemaakt is van activiteiten m.b.t. het tegengaan van BVO-verkoop door de leden. Activiteiten m.b.t. het verzamelen van milieubeschermingsmaatregelen worden besproken bij lid 1 sub d punt Lid 1 sub c punt 5 In deze bepaling staat aangegeven dat de statuten de aangesloten telers ertoe verplichten de in de statuten vastgestelde financiële bijdragen voor de oprichting en de financiering van het in artikel 15 bedoelde actiefonds te betalen. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Uitbetaling richting de telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage voor het actiefonds. 3.5 Lid 1 sub d punt 1 en 3 Beide bepalingen hebben betrekking op wijziging van de statuten en op het democratisch gehalte. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Organiseren van algemene ledenvergaderingen. Organiseren van bestuursvergaderingen. Opstellen van voorstellen voor statutenwijzigingen en het laten passeren van statutenwijzigingen na goedkeuring door de ALV. 3.6 Lid 1 sub d punt 2 Deze bepaling heeft betrekking op het aan de leden opleggen van financiële bijdragen voor de financiering van de telersvereniging. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn:

7 7 / maart 2004 Uitbetaling richting de telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage voor de financiering van de telersvereniging. 3.7 Lid 1 sub d subsub 4 In deze bepaling staat aangegeven dat de statuten van de telersvereniging bepalingen dienen te omvatten betreffende de sancties bij overtreding van de statutaire verplichtingen, en met name bij niet-betaling van de financiële bijdragen, of bij overtreding van de door de telersvereniging vastgestelde regels. Activiteiten, die hieruit voortvloeien, vallen uiteen in twee groepen, ten eerste signalering van overtredingen en ten tweede het ondernemen van maatregelen ter sanctionering van deze overtredingen. Signalering van overtredingen bijv. BVO-verkoop (Buiten Veiling Om). Activiteiten, ter signalering van BVO-verkoop, zijn: Areaalenquêtes houden (ook reeds gemeld bij doelstelling A1 en A2). Aanvoerprognosesysteem opzetten en exploiteren (ook reeds gemeld bij doelstelling A1 en A2). Vergelijking maken van verwachte productie, die een teler tijdens de areaalenquête opgegeven heeft, en de daadwerkelijk aangevoerde productie door de desbetreffende teler (ook reeds gemeld bij doelstelling A2). Bezoeken van leden ter controle van de opgegeven gegevens en/of bij constatering van aanmerkelijke, niet direct verklaarbare verschillen tussen de verwachte productie en daadwerkelijk aangevoerde productie. Activiteiten ter signalering van overtreding van milieumaatregelen: Residuanalyses uitvoeren. Aangesloten telers toegepaste gewasbeschermingsmiddelen laten registreren en deze registratie controleren. Ondernemen van maatregelen ter sanctionering van de geconstateerde overtredingen: Contact met de teler opnemen met de mededeling dat hij naar alle waarschijnlijkheid een overtreding heeft begaan. Organiseren van een hoorcommissie. Eventueel juridische stappen ondernemen. 3.8 Lid 1 sub d punt 5 Deze bepaling heeft betrekking op het feit dat de statuten regels dienen te bevatten betreffende de toelating van nieuwe leden en met name betreffende de minimumduur van het lidmaatschap. Wat betreft de toelating van nieuwe leden is het van belang dat de telersvereniging daar zelf over beslist en bijvoorbeeld geen externe dienst zoals een afnemer. De telersvereniging mag wel bij de toelating van een nieuw lid mee laten wegen of er voldoende afzetmogelijkheden zijn voor het product van een eventueel nieuw lid.

8 8 / maart Lid 1 sub d punt 6 Deze bepaling heeft betrekking op de verplichting om de nodige boekhoudkundige en budgettaire regels voor de werking van de vereniging in de statuten op te nemen. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Opzetten en bijhouden van een financiële administratie. Opstellen van een begroting. Opstellen van een jaarrekening. Uitbetaling richting telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage aan het actiefonds en/of ter financiering van de telersvereniging. Facturering richting afnemers voor levering van ledenproduct Lid 2 sub a Deze bepaling heeft betrekking op het feit dat de telersvereniging aan de in lid 1 gestelde eisen voldoet en daartoe onder meer het bewijs dient te leveren dat zij ten minste een volgens de procedure van artikel 46 te bepalen aantal leden en verkoopbare productie heeft. Uit deze bepaling vloeien geen specifieke activiteiten voort Lid 2 sub b In deze bepaling staat vermeld dat de telersvereniging voldoende garanties dient te bieden ten aanzien van de uitvoering, de duur en de doelmatigheid van haar optreden. Dit punt houdt in dat een telersvereniging voldoende onafhankelijk van derden in staat is om de belangen van de leden te behartigen. De telersvereniging dient zelfstandig bepaalde taken uit te kunnen voeren. Deze bepaling geeft het belangrijkste criterium aan op basis waarvan bepaald wordt of de telersvereniging de activiteiten, die uit de overige bepalingen van artikel 11 van V 2200/96 voortvloeien, uit mogen besteden aan een externe dienst, welke combinatie van deze activiteiten door één externe dienst uitgevoerd mogen worden en onder welke voorwaarden deze activiteiten uitbesteed mogen worden aan een externe dienst Lid 2 sub c Deze bepaling betreft de verplichting van de telersvereniging om hun leden in staat te stellen daadwerkelijk technische bijstand te verkrijgen om milieuvriendelijk te produceren. Mogelijke activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn: Begeleiding van de telers bij toepassing van milieuvriendelijkere maatregelen (ook reeds gemeld bij doelstelling A4). Centrale inkoop van productiemiddelen, die minder belastend zijn voor het milieu, bijv. biologische gewasbeschermingsmiddelen (ook reeds gemeld bij doelstelling A4).

9 9 / maart Lid 2 sub d Deze bepaling betreft de verplichting om technische hulpmiddelen voor de opslag, de verpakking en de afzet van de producten ter beschikking van haar leden te stellen en zorgen voor een met haar taakomschrijving corresponderend commercieel, boekhoudkundig en budgettair beheer. Deze bepaling bevat een aantal onderdelen waaruit specifieke activiteiten voortvloeien, te weten: Ter beschikking stellen van technische hulpmiddelen voor de opslag en verpakking van de producten van de leden. Ter beschikking stellen van technische hulpmiddelen voor de afzet van de producten van de leden en commercieel beheer. Boekhoudkundig en budgettair beheer. Activiteiten, die onder het ter beschikking stellen van technische hulpmiddelen voor de opslag en verpakking worden geschaard, zijn: Opstellen en exploiteren van sorteermachines hetzij centraal hetzij bij individuele leden (ook reeds gemeld bij doelstelling A2). Opzetten en exploiteren van verpakkingsmachines hetzij centraal hetzij bij individuele leden (ook reeds gemeld bij doelstelling A2). Opzetten en exploiteren van opslag- en conditi0neringsruimtes hetzij centraal hetzij bij individuele leden. Alle activiteiten ten behoeve van het in de handel brengen van product van de leden vallen onder het ter beschikking stellen van technische hulpmiddelen voor de afzet van de producten van de leden en commercieel beheer. Activiteiten, die hieruit voort kunnen vloeien, zijn reeds besproken bij doelstelling A2. Daarnaast wordt het keuren van het ledenproduct als een technisch hulpmiddel voor de afzet van de producten van de leden beschouwd. Keuren van het ledenproduct houdt in dat de producten op basis van beoordeling van fysieke kenmerken in een bepaalde kwaliteitscategorie ingedeeld worden. Het boekhoudkundig en budgettair beheer is reeds bij lid 1 sub d punt 6 besproken Lid 3 Deze bepaling heeft betrekking op erkenning uit hoofde van V 1035/72 en bevat derhalve geen activiteiten.

10 10 / maart Categorisering van activiteiten 4.1 Verenigingszaken De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub b (doelstelling A2) en lid 1 sub d punt 1 en 3: Organiseren van algemene ledenvergaderingen. Organiseren van bestuursvergaderingen. Opstellen van voorstellen voor statutenwijzigingen en het laten passeren van statutenwijzigingen na goedkeuring door de ALV. Ledenwerving. Samenwerking met andere erkende telersverenigingen. De eerste twee activiteiten dienen door de telersvereniging zelf uitgevoerd te worden. De derde activiteit kan (en moet) deels door een externe dienst uitgevoerd worden en wel door een notaris. Levert verder geen problemen op m.b.t. afhankelijkheid van de telersvereniging t.o.v. een externe dienst. De telersvereniging kan verder dezelfde notaris in de arm nemen als de externe dienst(en). De vierde en vijfde activiteit kan deels uitbesteed worden aan een externe dienst. Een voorbeeld van een externe dienst m.b.t. de vierde activiteit van deze categorie is een reclamebureau die advertenties voor het werven van leden ontwerpt. Bij de vijfde activiteit kan gedacht worden aan een externe dienst die bijvoorbeeld als onpartijdige intermediair functioneert tussen de samenwerkende telersverenigingen. 4.2 Verzameling van gegevens en controle van deze gegevens Zowel uit lid 1 sub b bij doelstelling A1 en A2, lid 1 sub c punt 1, 2, 3 en 4, lid 1 sub d punt 4 vloeien activiteiten voort, die betrekking hebben op het verkrijgen van gegevens van de telers met name m.b.t. de oogstverwachting en het voldoen aan de leveringsplicht, controle van deze gegevens en sanctionering indien gegevens niet blijken te kloppen en/of indien leden regels overtreden die te maken hebben met deze gegevens. De volgende activiteiten hebben betrekking op het verkrijgen van gegevens van de telers, onder meer ter signalering van overtredingen zoals BVO-verkoop: Areaalenquêtes houden. Aanvoerprognosesysteem opzetten en exploiteren. Vergelijking maken van verwachte productie, die een teler tijdens de areaalenquête opgegeven heeft, en de daadwerkelijk aangevoerde productie door de desbetreffende teler. Bezoeken van leden ter controle van de opgegeven gegevens en/of bij constatering van aannemelijke, niet direct verklaarbare verschillen tussen de verwachte productie en daadwerkelijk aangevoerde productie.

11 11 / maart 2004 Activiteiten ter signalering van overtreding van milieumaatregelen: Residuanalyses uitvoeren. Aangesloten telers toegepaste gewasbeschermingsmiddelen laten registreren en deze registratie controleren. Ondernemen van maatregelen ter sanctionering van de geconstateerde overtredingen: Contact met de teler opnemen met de mededeling dat hij naar alle waarschijnlijkheid een overtreding heeft begaan. Organiseren van een hoorcommissie. Eventueel juridische stappen ondernemen. De eerste groep activiteiten dient de telersvereniging grotendeels zelf te ondernemen. Het opzetten van een aanvoerprognosesysteem mag echter uitbesteed worden aan een externe dienst zoals een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van ICT. De tweede groep activiteiten mag uitbesteed worden aan een externe dienst bijvoorbeeld AQS en TNO Voeding. De eerste twee activiteiten van de derde groep activiteiten dient de telersvereniging zelf te ondernemen. De derde activiteit van de derde groep activiteiten mag uitbesteed worden aan een externe dienst, welke in de meeste gevallen een advocaat zal zijn. 4.3 Boekhoudkundig en budgettair beheer De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub d punt 6 en deels uit lid 2 sub d: Opzetten en bijhouden van een financiële administratie. Opstellen van een begroting. Opstellen van een jaarrekening. Uitbetaling richting telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage aan het actiefonds en/of ter financiering van de telersvereniging. Facturering richting afnemers voor levering van ledenproduct. De eerste drie activiteiten mogen uitbesteed worden aan een externe dienst zoals een administratiekantoor en/of een accountant. De vierde en vijfde activiteit dient door de telersvereniging zelf uitgevoerd te worden.

12 12 / maart Uitbetaling richting de leden en facturering richting afnemers De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub c punt 5 en lid 1 sub d punt 2 en deels uit lid 1 sub d punt 6 en lid 2 sub d: Uitbetaling richting de telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage voor het actiefonds. Uitbetaling richting de telers van de waarde van hun verkochte product onder inhouding van een bijdrage voor de financiering van telersvereniging. Innen van eventuele aanvullende bijdragen van de telers ter financiering van de telersvereniging. Facturering richting afnemers voor levering van ledenproduct. Deze activiteiten dienen door de telersvereniging zelf uitgevoerd te worden. 4.5 Bieden van technische bijstand aan de telers De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub b (doelstelling A1 en A4), lid 2 sub c en lid 2 sub d: Bezoeken van leden en bieden van teeltbegeleiding ter aanpassing van de productie aan de vraag. Begeleiding van de telers bij toepassing van milieuvriendelijkere maatregelen. Keuren van het ledenproduct, hetgeen inhoudt dat de producten op basis van beoordeling van fysieke kenmerken in een bepaalde kwaliteitscategorie ingedeeld worden. Centrale inkoop van productiemiddelen, die minder belastend zijn voor het milieu, bijv. biologische gewasbeschermingsmiddelen. Opzetten en exploiteren van faciliteiten voor sorteren en/of verpakken hetzij centraal hetzij bij individuele leden. Opzetten en exploiteren van opslag- en conditi0neringsruimtes hetzij centraal hetzij bij individuele leden. De eerste en tweede activiteit mogen uitbesteed worden aan een externe dienst bijv. DLV. De derde activiteit mag uitbesteed worden aan een externe dienst zoals AQS. De geldstroom inzake betaling van de derde, vierde en vijfde activiteit dient via de telersvereniging te lopen. 4.6 Afzet De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub b (doelstelling A2) en deels uit lid 2 sub d: Verkopen van producten op welke manier dan ook (per klok, bemiddeling etc.). Opnemen van bestellingen. (Het zorgen voor) de levering van product. Activiteiten in verband met allocatie van het product. Maken van prijsafspraken. Deze activiteiten mogen uitbesteed worden aan een externe dienst.

13 13 / maart Marktvergroting De volgende activiteiten m.b.t. deze categorie vloeien voort uit lid 1 sub b (doelstelling A2) en deels uit lid 2 sub d: Categoriemanagement c.q. volledig accountmanagement, alsmede activiteiten die daartoe leiden (bijv. compleet schapbeheer in een supermarkt). Productactiviteiten bijv. product-/marktanalyses. Promotieactiviteiten. Activiteiten op het gebied van productinnovatie (nieuwe producten, nieuwe verpakkingen, nieuwe toepassingen). Uitvoeren van marktonderzoek. Verkennen/aanboren van nieuwe markten. Deze activiteiten mogen uitbesteed worden aan een externe dienst.

14 14 / maart Uitvoering van een aantal activiteiten door één en dezelfde externe dienst Er zijn een aantal categorieën van activiteiten waarvan het sterk aan te bevelen is deze niet door één externe dienst uit te laten voeren. Hieronder zal aangegeven worden voor welke combinaties dit van toepassing is. Net als bij de beoordeling of activiteiten uitbesteed kunnen worden is bij de bepaling welke combinatie van activiteiten door één externe dienst uitgevoerd kunnen worden als criterium gehanteerd of de telersvereniging, ondanks het feit dat desbetreffende activiteit uitgevoerd zou worden door een externe dienst, conform artikel 11 lid 2 sub b van V 2200/96 voldoende onafhankelijk van derden in staat is om de belangen van haar leden te behartigen. Belangrijke aspecten daarbinnen zijn of de externe dienst, middels uitvoering van een bepaalde combinatie van activiteiten, over een zodanige hoeveelheid informatie van de telersvereniging beschikt dat de mogelijkheid bestaat dat daardoor de onafhankelijkheid van de telersvereniging en daarmee de mogelijkheid tot behartiging van de belangen van de leden aangetast wordt. Bovendien wordt in deze bepaling meegenomen of het voortbestaan van de telersvereniging ernstig in gevaar zou kunnen komen indien de externe dienst zich terug zou trekken. 5.1 Afzet in combinatie met boekhoudkundig en budgettair beheer Het blijkt dat er in de tuinbouw, net als in vele andere sectoren, vaak sprake is van vaste afnemers en een hechte leverancier-afnemerrelatie. Over het algemeen zal een vaste afnemer op de hoogte zijn van bepaalde gegevens over zijn leverancier. Het is echter niet gebruikelijk om de afnemer inzage te verschaffen in de financiële gegevens van de leverancier omdat dit de onderhandelingspositie van de leverancier kan verzwakken. Een zwakkere onderhandelingspositie kan de onafhankelijkheid van de telersvereniging en de mogelijkheid tot behartiging van de belangen van de leden aantasten. Het is raadzaam om de afnemer niet tevens activiteiten m.b.t. het boekhoudkundig en budgettair beheer van de telersvereniging uit te laten voeren. Bij uitvoering van deze activiteiten door één externe dienst bestaat namelijk de mogelijkheid dat desbetreffende externe dienst haar kennis m.b.t. de financiële gegevens van de telersvereniging ten nadele van de telersvereniging gebruikt bijvoorbeeld bij de bepaling van de prijs van het ledenproduct. Telersverenigingen zijn wettelijk verplicht tot het vrijgeven van bepaalde financiële informatie. Hoeveel informatie openbaar gemaakt dient te worden is afhankelijk van de grootte van de telersvereniging. Op deze manier kan echter veel minder financiële informatie van de telersvereniging verkregen worden dan middels uitvoering van de financiële administratie van de desbetreffende telersvereniging Lidmaatschap van afnemer Het is niet aan te bevelen om een afnemer als lid van de telersvereniging toe te laten aangezien de afnemer op deze manier inzage kan verkrijgen in onder meer de financiële gegevens van de telersvereniging hetgeen de onderhandelingspositie van de telersvereniging kan verzwakken.

15 15 / maart 2004 Verder zou de afnemer op deze manier middels stemrecht de mogelijkheid hebben tot het mede bepalen van het beleid van de telersvereniging. Een zwakke onderhandelingspositie van de telersvereniging en medezeggenschap van de afnemer m.b.t. het beleid van de telersvereniging kan de onafhankelijkheid van de telersvereniging en de mogelijkheid tot behartiging van de belangen van de leden aantasten Onafhankelijkheid van de externe dienst die activiteiten m.b.t. boekhoudkundig en budgettair beheer uitvoert De externe dienst, die één of meerdere activiteiten m.b.t. boekhoudkundig en budgettair beheer ten behoeve van de telersvereniging uitvoert, mag geen commerciële relatie onderhouden met de afnemer(s) van de telersvereniging. In de praktijk komt dat er in de meeste gevallen op neer dat de telersvereniging en de afnemers niet van de diensten van dezelfde accountant gebruik mogen maken. Ook op deze manier bestaat namelijk de mogelijkheid dat een externe dienst over zodanig veel informatie m.b.t. de telersvereniging beschikt dat daardoor de onafhankelijkheid van de telersvereniging en daarmee de mogelijkheid tot behartiging van de belangen van de leden aangetast kunnen worden. 5.2 Afzet in combinatie met keuren De bestendigheid van de leverancier-afnemerrelatie kan bevorderd worden indien de afnemer inzage krijgt in de kwaliteit van de producten, die hij wenst te kopen. Dit kan mogelijk gemaakt worden door de afnemer inzage te verlenen in keuringsrapporten en (overzichten van) registraties ten behoeve van kwaliteitszorgsystemen. De keuring ter bepaling van de indeling van het product in een bepaalde kwaliteitsklasse dient echter niet uitgevoerd te worden door of in opdracht van de externe dienst, die de afzet verzorgt. Op deze manier is het namelijk mogelijk dat de afnemer een product ten onrechte in een lagere kwaliteitsklasse indeelt, omdat dat voor hem gunstiger kan zijn. Deze keuring dient derhalve uitgevoerd te worden door de telersvereniging zelf of in opdracht van de telersvereniging door een externe dienst, die geen commerciële relatie onderhoudt met de externe dienst, die de afzet van het ledenproduct verzorgt Uitbesteding aan andere erkende telersvereniging Indien de afzet, het keuren en/of het boekhoudkundig en budgettair beheer aan één andere erkende telersvereniging uitbesteed worden, zal van geval tot geval bekeken worden of het PT zijn goedkeuring verleent. 5.3 Marktvergroting Activiteiten uit deze categorie kunnen door dezelfde externe dienst uitgevoerd worden, die ook activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Indien de activiteiten uit deze categorie en activiteiten uit een andere categorie door één en dezelfde externe dienst uitgevoerd worden, bestaat er namelijk naar alle waarschijnlijkheid geen aanzienlijk risico dat een externe dienst over zodanig veel informatie over de telersvereniging

16 16 / maart 2004 beschikt dat dit ten nadele van de telersvereniging gebruikt kan worden. Verder lijkt het voortbestaan van de telersvereniging niet in gevaar te komen door het wegvallen van de externe dienst, die activiteiten uit deze categorie en de activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Het is echter raadzaam om per telersvereniging te bekijken of uitvoering van een dergelijke combinatie van activiteiten door één externe dienst leidt tot een aanmerkelijke vermindering van de onafhankelijkheid van de telersvereniging. 5.4 Verzameling van gegevens en controle van deze gegevens Zoals al in het hoofdstuk 4 Categorisering van activiteiten aangegeven is, mag een deel van de activiteiten behorend tot de categorie Verzameling van gegevens en controle van deze gegevens uitbesteed worden aan een externe dienst. Deze activiteiten mogen door dezelfde externe dienst uitgevoerd worden, die ook activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Indien de activiteiten uit deze categorie en activiteiten uit een andere categorie door één externe dienst uitgevoerd worden, bestaat er namelijk naar alle waarschijnlijkheid geen aanzienlijk risico dat een externe dienst over zodanig veel informatie over de telersvereniging beschikt dat dit ten nadele van de telersvereniging gebruikt kan worden. Verder lijkt het voortbestaan van de telersvereniging niet in gevaar te komen door het wegvallen van de externe dienst, die activiteiten uit deze categorie en de activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Het is echter raadzaam om per telersvereniging te bekijken of uitvoering van een dergelijke combinatie van activiteiten door één externe dienst leidt tot een aanmerkelijke vermindering van de onafhankelijkheid van de telersvereniging. 5.5 Bieden van technische bijstand aan de telers De activiteiten uit deze categorie, die uitbesteed mogen worden, kunnen, met uitzondering van de keuractiviteiten, door dezelfde externe dienst uitgevoerd worden, die ook activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Indien de activiteiten uit deze categorie en activiteiten uit een andere categorie door één externe dienst uitgevoerd worden, bestaat er namelijk naar alle waarschijnlijkheid geen aanzienlijk risico dat een externe dienst over zodanig veel informatie over de telersvereniging beschikt dat dit ten nadele van de telersvereniging gebruikt kan worden. Verder lijkt het voortbestaan van de telersvereniging niet in gevaar te komen door het wegvallen van de externe dienst, die activiteiten uit deze categorie en de activiteiten uit een andere categorie uitvoert. Het is echter raadzaam om per telersvereniging te bekijken of uitvoering van een dergelijke combinatie van activiteiten door één externe dienst leidt tot een aanmerkelijke vermindering van de onafhankelijkheid van de telersvereniging.

Informatieblad. Wat betekent GMO voor telers Erkenning als producentenorganisatie Overzicht van de belangrijkste criteria

Informatieblad. Wat betekent GMO voor telers Erkenning als producentenorganisatie Overzicht van de belangrijkste criteria Informatieblad Wat betekent GMO voor telers Erkenning als producentenorganisatie Overzicht van de belangrijkste criteria Waarom een erkende producentenorganisatie? Telers van groenten en fruit kunnen een

Nadere informatie

Bijlage bij circulaire GMO Criteria voor de erkenning als producentenorganisatie

Bijlage bij circulaire GMO Criteria voor de erkenning als producentenorganisatie Bijlage bij circulaire GMO-014 2012 Criteria voor de erkenning als producentenorganisatie 19 november 2012 Inhoud 1. Verenigingszaken... 1 1.1. Statuten... 1 1.2. Rechtspersoonlijkheid... 1 1.3. Opgericht

Nadere informatie

Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012

Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012 Ontwerp-Verordening PT uitvoeringsbepalingen GMO groenten en fruit 2012 Verordening van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 2012, houdende bepalingen met betrekking tot uitvoering van de integrale

Nadere informatie

A. Stichting: de Stichting Keurmerk Bloembollen Holland te Hillegom; C. BKD: de Stichting Bloembollen Keuringsdienst te Lisse;

A. Stichting: de Stichting Keurmerk Bloembollen Holland te Hillegom; C. BKD: de Stichting Bloembollen Keuringsdienst te Lisse; REGLEMENT KEURING EN AANSLUITING S.K.B.H. ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: A. Stichting: de Stichting Keurmerk Bloembollen Holland te Hillegom; B. PT: het Productschap Tuinbouw; C. BKD:

Nadere informatie

I. Sinds augustus 2014 Rusland de invoer van groenten en fruit vanuit Europa boycot;

I. Sinds augustus 2014 Rusland de invoer van groenten en fruit vanuit Europa boycot; UITBESTEDING OVEREENKOMST Interventie DE ONDERGETEKENDEN: (a)de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FRUITMASTERS VEILING B.V., gevestigd en kantoorhoudend te (4191NX) Geldermalsen aan

Nadere informatie

Bijlage: Transponeringstabel. Omschrijving beleidsruimte

Bijlage: Transponeringstabel. Omschrijving beleidsruimte Bijlage: Transponeringstabel Artikel Richtlijn 14/67/EU Bepaling in implementatieregeling of in bestaande regelgeving en toelichting indien niet geïmplementeerd of uit zijn aard geen implementatie behoeft

Nadere informatie

Bijlage: Transponeringstabel. Omschrijving beleidsruimte

Bijlage: Transponeringstabel. Omschrijving beleidsruimte Bijlage: Transponeringstabel Artikel Richtlijn 14/67/EU Bepaling in implementatieregeling of in bestaande regelgeving en toelichting indien niet geïmplementeerd of uit zijn aard geen implementatie behoeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per blad 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per 19-1-2016 blad 2 Inleiding. De ledenraad van de vereniging

Nadere informatie

Circulaire. Erkenningen. Geachte heer, mevrouw,

Circulaire. Erkenningen. Geachte heer, mevrouw, Circulaire Aan Telersverenigingen Van Albert Wassink Onderwerp: Erkenningen Afdeling Regelingen Telefoonnummer 079 347 05 30 Volgnummer GMO-014 2009 Totaal aantal pagina s 26 23 december 2009 Erkenningen

Nadere informatie

ITuinbouw. Circulaire. Erkenningen. Productschap ~ Copro 12145

ITuinbouw. Circulaire. Erkenningen. Productschap ~ Copro 12145 Productschap ~ ITuinbouw Circulaire Aan Prod ucentenorganisaties Van Albert Wassink Afdeling MO Productschappen Unit GMO groenten.en fr_u_it Telefoonnummer 0793470530 Volgnummer GMO-0142012 --- ----- Totaal

Nadere informatie

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april 2014 1 2 1 Opmaak, huisstijl en handelsnaam gewijzigd in Royal FloraHolland per 29 juni 2016

Nadere informatie

Reglement Fonds Kleine Toepassingen (versie: 3.0)

Reglement Fonds Kleine Toepassingen (versie: 3.0) Reglement Fonds Kleine Toepassingen (versie: 3.0) Artikel 1. Definities: In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1. Stichting: Stichting Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, welke onder meer

Nadere informatie

Erecode Commedia. Erecode Commedia

Erecode Commedia. Erecode Commedia Erecode Commedia Alle honden van Leden / Fokkers moeten op lichamelijk en emotioneel gebied voldoende zorg ontvangen. Dit betreft in ieder geval de onderstaande punten : - Hoeveelheid en Kwaliteit van

Nadere informatie

& Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen

& Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen F364/F555/31002963 Versie 2 mei 2014 WIJZIGING VAN DE ADMINISTRATIEVOORWAARDEN van de stichting: Stichting Administratiekantoor Stadsherstel Den Haag en Omgeving, met zetel in de gemeente 's-gravenhage

Nadere informatie

Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ),

Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ), CONTROLEREGLEMENT EIEREN EN PLUIMVEEVLEE S 2012 Het bestuur van de Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (bij afkorting COKZ), gelet op artikel 10, derde lid, van de Landbouwkwaliteitswet,

Nadere informatie

Regeling. Investeringsfonds voor Verenigingen Van het. GEWEST NOORD-HOLLAND/UTRECHT van de K N S B

Regeling. Investeringsfonds voor Verenigingen Van het. GEWEST NOORD-HOLLAND/UTRECHT van de K N S B Regeling Investeringsfonds voor Verenigingen Van het GEWEST NOORD-HOLLAND/UTRECHT van de K N S B Regeling tot het verlenen van bijdragen aan Verenigingen, c.q. Stichtingen, behorende tot en lid van het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Equens

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Equens Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Equens 1 Artikel 1. Definities Fonds Stichting Pensioenfonds Equens Werkgever Equens SE Bestuur Het bestuur van het Fonds Verantwoordingsorgaan Het

Nadere informatie

Chex Liftkeuringen B.V Reglement R.1.0. Keuringen van liftinstallaties tijdens de gebruiksfase van de liftinstallatie

Chex Liftkeuringen B.V Reglement R.1.0. Keuringen van liftinstallaties tijdens de gebruiksfase van de liftinstallatie Chex Liftkeuringen B.V Reglement R.1.0 Keuringen van liftinstallaties tijdens de gebruiksfase van de liftinstallatie 04 januari 2015 Pagina 1/6 Inhoud 0. Inleiding 3 1. Toepassingsgebied 3 2. Toegepaste

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren ( VOI E )

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren ( VOI E ) Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren ( VOI E ) INHOUDSOPGAVE OVERWEGINGEN ALGEMEEN 1. Definities 2. Het lidmaatschap CONTRIBUTIEREGELING

Nadere informatie

FAQ. 2. Op wie heeft de Europese Verordening 183/2005 betrekking?

FAQ. 2. Op wie heeft de Europese Verordening 183/2005 betrekking? FAQ 1. Waaruit bestaat de Europese Verordening 183/2005? Deze nieuwe Verordening bepaalt de voorschriften voor diervoederhygiëne. Alle verschillende activiteiten in de diervoederketen worden onderverdeeld

Nadere informatie

Directiestatuut N.V. Waterbedrijf Groningen

Directiestatuut N.V. Waterbedrijf Groningen Directiestatuut N.V. Waterbedrijf Groningen Dit Directiestatuut is op 14 december 2006 ter kennis gebracht aan de algemene vergadering van aandeelhouders en na goedkeuring door de raad van commissarissen

Nadere informatie

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34167 10 december 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 2 december 2013, nr. WJZ/13150516, houdende

Nadere informatie

Controle- en certificeringsreglement PROduCERT gecertificeerd Scharrelkippenvlees, versie 3, 21 januari 2014

Controle- en certificeringsreglement PROduCERT gecertificeerd Scharrelkippenvlees, versie 3, 21 januari 2014 Controle- en certificeringsreglement PROduCERT gecertificeerd Scharrelkippenvlees, versie, januari 0 Artikel Registratieverplichting Ieder bedrijf dat bij wege van bedrijf scharrelkippenvlees verhandelt

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. - 1 - Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gevestigd te Amsterdam, per 23 december 2005 Naam en zetel. Artikel 1. 1. De Stichting

Nadere informatie

Certificaathoudersvergadering Groepsmaatschappij

Certificaathoudersvergadering Groepsmaatschappij Concept van 23 februari 2016 1 STATUTEN STICHTING BEHEER- EN ADMINISTRATIEKANTOOR FORFARMERS DEFINITIES EN INTERPRETATIE Artikel 1 1.1 In deze statuten gelden de volgende definities: Aandeel Een gewoon

Nadere informatie

BESLUIT. 5. Op 2 september 1998 heeft de NMa bij brief een aantal vragen aan partijen voorgelegd, welke bij brief van 15 oktober 1998 zijn beantwoord.

BESLUIT. 5. Op 2 september 1998 heeft de NMa bij brief een aantal vragen aan partijen voorgelegd, welke bij brief van 15 oktober 1998 zijn beantwoord. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit tot afwijzing van een aanvraag om ontheffing als bedoeld in artikel 17 van de Mededingingswet. Zaaknummer 741/Overeenkomst

Nadere informatie

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven.

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. Doel De Wilde Haan. Aantal leden : Behartigen van de belangen van de cliënten van Stichting Buurderij

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan, d.d. 25 september Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Equens

Reglement Verantwoordingsorgaan, d.d. 25 september Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Equens Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Equens 1 Artikel 1. Definities Fonds Werkgever Bestuur Verantwoordingsorgaan Visitatiecommissie Deelnemer Pensioengerechtigde Aangesloten onderneming

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Reglement Stichting ICT Grijsgoed (WEB) Herziene versie 7 november 2014

Reglement Stichting ICT Grijsgoed (WEB) Herziene versie 7 november 2014 Herziene versie 7 november 2014 REGLEMENT VAN STICHTING ICT GRIJSGOED (WEB) Vastgesteld door het bestuur van Stichting ICT Grijsgoed (WEB) op 7 november 2014 te Woerden. Dit reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

B1 Het operationele programma slechts gedeeltelijk uit te voeren

B1 Het operationele programma slechts gedeeltelijk uit te voeren A. Wijzigingen in het operationele programma ( strategisch plan) voor de volgende jaren: In artikel 66 van Verordening (EG) nr. 1580/2007 wordt de mogelijkheid geboden om wijzigingen aan te brengen in

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL Dit reglement is op 12 december 2005 door de bestuursraad van Stichting De Kempel, statutair gevestigd te Helmond, kantoorhoudende te 5709

Nadere informatie

Artikel 1 - Definities

Artikel 1 - Definities Reglement Verantwoordingsorgaan Versie BV 21 december 2016 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Pensioenfonds: Bestuur: het bestuur van het Pensioenfonds Verantwoordingsorgaan:

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39552 11 juli 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 5 juli 2017, nr. WJZ / 17108187, houdende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland Daar waar in de tekst hij genoemd wordt, kan uiteraard ook zij worden gelezen. In de tekst wordt de afkorting BGN gebruikt, hetgeen

Nadere informatie

CONCEPT Investeringsovereenkomst

CONCEPT Investeringsovereenkomst CONCEPT Investeringsovereenkomst De ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Horeca Crowdfunding Nederland B.V., statutair gevestigd te Rotterdam, kantoor houdende te

Nadere informatie

Privacyreglement. Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 6 (inclusief voorpagina)

Privacyreglement. Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 6 (inclusief voorpagina) Privacyreglement Het privacyreglement is een reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistratie, gebaseerd op de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Datum Januari

Nadere informatie

Regeling nevenwerkzaamheden. Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016)

Regeling nevenwerkzaamheden. Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016) Regeling nevenwerkzaamheden Publicatiedatum: april 2010 (redactioneel bijgewerkt: november 2016) Autoriteit Financiële Markten De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Nadere informatie

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling inzake de wet van 20 december 2010 betreffende de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders van genoteerde vennootschappen Toepassingsveld:

Nadere informatie

BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN

BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN Pagina 1 van 7 BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN Van : Hendrik-Jan Vos Aan : Bestuur EPN Datum : september 2013 DOEL Doel van de notitie is om criteria op te stellen voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Formalisering Federatie en Kwaliteitsstichting

Formalisering Federatie en Kwaliteitsstichting Formalisering Federatie en Kwaliteitsstichting De federatiepartners hebben in de position paper van juni 2012 de minister voorgesteld het huidige NMI-register om te vormen tot wettelijk erkend register.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38579 11 juli 2018 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 3 juli 2018, nr. WJZ/18055124,

Nadere informatie

Oprichting Spaar BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V.

Oprichting Spaar BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. 1 Oprichting Spaar BV STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: @ B.V.. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: 1. het deelnemen in, zich op andere

Nadere informatie

Ons kenmerk: Montfoort: oktober 2013 Onderwerp: Nieuwe Drank- en Horecawet Verzonden: Bijlagen: 2

Ons kenmerk: Montfoort: oktober 2013 Onderwerp: Nieuwe Drank- en Horecawet Verzonden: Bijlagen: 2 Aan de commerciële en para commerciële horecaondernemers van Montfoort Uw kenmerk: Uw BSN: Ons kenmerk: 12968 Montfoort: oktober 2013 Onderwerp: Nieuwe Drank- en Horecawet Verzonden: Bijlagen: 2 Geachte

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV

PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV Artikel 1. Definities In dit privacy reglement worden de volgende niet-standaard definities gebruikt: 1.1 XS-Key De

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017

Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 Sectorale regeling nevenwerkzaamheden juli 2017 Deze regeling is gebaseerd op artikel 1.14 van de cao NU en maakt conform artikel J.3 cao NU als zelfstandige bijlage deel uit van de cao Nederlandse Universiteiten.

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 2 1 januari 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming Algemene verordening gegevensbescherming Deze Verwerkersovereenkomst maakt integraal onderdeel uit van de afspraken tussen Partijen zoals overeengekomen (de Overeenkomst ). Op deze Verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

ITuinbouw. Circulaire. Erkenningen. Productschap ~

ITuinbouw. Circulaire. Erkenningen. Productschap ~ Productschap ~ ITuinbouw Circulaire Aan Prod ucentenorganisaties Van Albert Wassink Afdeling MO Productschappen Unit GMO groenten.en fr_u_it Telefoonnummer 0793470530 Volgnummer GMO-0142012 --- ----- Totaal

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

Model Leegstandverordening

Model Leegstandverordening Model Leegstandverordening De raad van de gemeente - naam-, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van, nr ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Leegstandwet;

Nadere informatie

KLACHTEN REGLEMENT STICHTING NOBCO

KLACHTEN REGLEMENT STICHTING NOBCO KLACHTEN REGLEMENT STICHTING NOBCO Preambule 1. Definities 2. Indienen van een klacht en voortraject 3. Behandeling van een klacht 4. Niet in behandeling nemen of niet ontvankelijk verklaren van een klacht

Nadere informatie

LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten

LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten Inleiding Op grond van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) is een vrijgevestigd eerstelijns/gz-psycholoog, psychotherapeut / klinisch

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 Artikel 1 - Definitiebepaling In dit managementstatuut wordt verstaan onder: Vereniging: de Vereniging Samenwerkingsverband PO 30.06; Algemene vergadering:

Nadere informatie

COÖPERATIEVE FLATEXPLOITATIEVERENIGING LANGSWATER V U.A.

COÖPERATIEVE FLATEXPLOITATIEVERENIGING LANGSWATER V U.A. COÖPERATIEVE FLATEXPLOITATIEVERENIGING LANGSWATER V U.A. Langswater 614 Telefoon: 020-4100580 1069 EE Amsterdam Fax: 020-4100581 e-mail: info@langswater.nl www.langswater.nl Eigenaren Langswater 535 t/m

Nadere informatie

BIJLAGE 4: KEURMERKREGLEMENT IKB KIP

BIJLAGE 4: KEURMERKREGLEMENT IKB KIP BIJLAGE 4: KEURMERKREGLEMENT IKB KIP Het bestuur van de Stichting PLUIMNED, in aanmerking nemende dat het Kip-keurmerk IKB staat ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau, ten behoeve van de herkenbaarheid

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gevestigd zoals deze luiden na het verlijden van de akte houdende partiële statutenwijziging,

Nadere informatie

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. 1 september 2011 Definities. Artikel 1. In deze administratievoorwaarden

Nadere informatie

Erkenningsreglement Deelnemers

Erkenningsreglement Deelnemers Erkenningsreglement Deelnemers STICHTING STUDENT UNION UNIVERSITEIT TWENTE Algemene bepalingen Artikel 1. Algemene bepalingen 1.1. In dit reglement wordt verstaan onder: a) Student Union: Stichting Student

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 28.02.2006 COM(2006) 89 definitief Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren (door de Commissie ingediend)

Nadere informatie

LOYENsl LOEFF 7 dat iedere Certificaathouder bezit, zal toewijzing van dat Certificaat of die - Certificaten geschieden bij loting, te regelen en te houden door het bestuur. - 7. Een Certificaathouder,

Nadere informatie

Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013

Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 CVDR Officiële uitgave van Gennep. Nr. CVDR305167_1 21 maart 2017 Maatregelverordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 Maatregelen verordening Wet werk en bijstand gemeente Gennep 2013 De Raad

Nadere informatie

Memo. We onderscheiden bij de handhaving vier categorieën. Categorie 1. Verschrijvingen bij naw gegevens

Memo. We onderscheiden bij de handhaving vier categorieën. Categorie 1. Verschrijvingen bij naw gegevens Memo Van Openbaar Ministerie Datum 13 februari 2013 Onderwerp Handhavingsbeleid artikel 437 SR Handhavingsbeleid artikel 437 SR Het handhavingsbeleid ten aanzien van van artikel 437 Wetboek van Strafrecht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland Daar waar in de tekst hij genoemd wordt, kan uiteraard ook zij worden gelezen. In de tekst wordt de afkorting BGN gebruikt, hetgeen

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT STICHTING SAMEN TUSSEN AMSTEL EN IJ.

MANAGEMENTSTATUUT STICHTING SAMEN TUSSEN AMSTEL EN IJ. MANAGEMENTSTATUUT STICHTING SAMEN TUSSEN AMSTEL EN IJ. Preambule De wettelijke opdracht om te komen tot een scheiding van de functies van bestuur en intern toezicht is binnen de Stichting Samen Tussen

Nadere informatie

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT VOLMACHT Ondergetekende: met woonplaats te ------------------------------------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) KinderRijk: Stichting KinderRijk gevestigd

Nadere informatie

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Daar waar in de integriteitscode gesproken wordt van hij en zijn kan ook zij en haar worden gelezen. Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond De leden van het bestuur van de KNBB (hierna

Nadere informatie

Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân.

Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân. Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân. Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân besluit, gelet op artikel 109 van de

Nadere informatie

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Inhoud -Formele aspecten / wettelijk kader -Taken penningmeester en doel -Financiële administratie -Inrichting -Inkomsten en uitgaven -De begroting -Overige

Nadere informatie

Artikel 2. lid 1. De Commissie heeft tot taak te beoordelen of artikel 19 van de Nederlandse Reclame Code (hierna: NRC) is overtreden.

Artikel 2. lid 1. De Commissie heeft tot taak te beoordelen of artikel 19 van de Nederlandse Reclame Code (hierna: NRC) is overtreden. Reglement betreffende de voorzitter van de Financiële Kamer van de Reclame Code Commissie (Voorzitter) en de Financiële Kamer van de Reclame Code Commissie (Commissie) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

IBAN: NL 63 INGB BIC: INGBNL2A K.v.K. Rivierenland: BTW nr. NL B01. zaterdag 12 mei 2018 Pagina 1 van 8

IBAN: NL 63 INGB BIC: INGBNL2A K.v.K. Rivierenland: BTW nr. NL B01. zaterdag 12 mei 2018 Pagina 1 van 8 Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst maakt integraal onderdeel uit van de afspraken tussen partijen zoals overeengekomen bij totstandkoming van de samenwerking. Op deze verwerkersovereenkomst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Gilde van Vrijwillige Molenaars

Huishoudelijk Reglement Gilde van Vrijwillige Molenaars Huishoudelijk Reglement Gilde van Vrijwillige Molenaars Vastgesteld op de ledenvergadering van 5 april 2014, met aanpassingen goedgekeurd op de bijzondere ledenvergadering van 7 november 2015. Lidmaatschap

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 april 2003 Rapportnummer: 2003/093

Rapport. Datum: 14 april 2003 Rapportnummer: 2003/093 Rapport Datum: 14 april 2003 Rapportnummer: 2003/093 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Dienst Wegverkeer (RDW) te Zoetermeer geen biljetten van 500 accepteert en klanten hiervan door middel van stickers

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND Artikel 1 Definities In deze Algemene Inkoopvoorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen als volgt gedefinieerd: Opdrachtgever

Nadere informatie

Statutenwijziging BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V.

Statutenwijziging BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. 1 Statutenwijziging BV STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: @(onroerend goed doel)@ 1. het voor

Nadere informatie

VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN

VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN Leeswijzer voorbeeld reglement verantwoordingsorgaan Met onder meer dit voorbeeld document geeft OPF invulling aan de Services voor de aangesloten ondernemingspensioenfondsen.

Nadere informatie

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9)

BS 05/03/2018. In voege vanaf 05/03/2018, tenzij anders bepaald (cf. art. 9) 28 FEBRUARI 2018. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de regels voor de medische verkiezingen zoals bedoeld in artikel 211, 1, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Handleiding Digitale kascontrole

Handleiding Digitale kascontrole Handleiding Digitale kascontrole Versie 1.1 (24 oktober 2018) Inleiding Deze handleiding is samengesteld door de financiële afdeling van Woonbron VvE Beheer en is bedoeld om u als lid van de kascommissie

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007; SCSZ/07/122 1 BERAADSLAGING NR. 07/036 VAN 2 OKTOBER 2007 MET BETREKKING TOT MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR CONTINUÏTEIT ABN AMRO GROUP

BESTUURSREGLEMENT STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR CONTINUÏTEIT ABN AMRO GROUP BESTUURSREGLEMENT STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR CONTINUÏTEIT ABN AMRO GROUP Vastgesteld op 9 november 2015 1 TOEPASSELIJKHEID 1.1.1 Dit reglement is van toepassing op een ieder die thans of in de toekomst

Nadere informatie

Uitspraak /1/A3

Uitspraak /1/A3 Uitspraak 201707842/1/A3 Datum van uitspraak: woensdag 22 augustus 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Den Haag Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Boete ECLI: ECLI:NL:RVS:2018:2782

Nadere informatie

ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE

ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE Accountnet Property Assistance In Spanje werkt de makelaar voor de verkoper. Die betaalt dus

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2017 2018 34 815 Wijziging van de Wet inzake bloedvoorziening in verband met risicobeheersing binnen de Bloedvoorzieningsorganisatie A GEWIJZIGD VOORSTEL

Nadere informatie

Plantenhandel kan niet zonder klok?!

Plantenhandel kan niet zonder klok?! Plantenhandel kan niet zonder klok?! Voorbeelden uit de groentesector Michiel van Galen 21 november 2012, Sassenheim Onderwerpen Afname belang veilingklok Ontwikkelingen tuinbouw Rollen van een veiling

Nadere informatie

Subsidieregeling abortusklinieken

Subsidieregeling abortusklinieken Subsidieregeling abortusklinieken (Tekst geldend op: 19 02 2015) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 29 juli 2014, kenmerk 641412 123384 PG, houdende regels voor de subsidiëring

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN. (versie 3 april 2007)

VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN. (versie 3 april 2007) VOORBEELD REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN (versie 3 april 2007) Leeswijzer voorbeeld reglement verantwoordingsorgaan Met onder meer dit voorbeeld document geeft OPF invulling aan de Services voor de aangesloten

Nadere informatie

Bijlage: Verwerkersovereenkomst

Bijlage: Verwerkersovereenkomst Bijlage: Verwerkersovereenkomst Deze Verwerkersovereenkomst is een bijlage bij Offerte (hierna: de Hoofdovereenkomst) tussen Klant (hierna: Verwerkingsverantwoordelijke) en DMWS B.V. (hierna: Verwerker).

Nadere informatie

Autoriteit Financiële Markten. Captin B.V., statutair gevestigd te Amsterdam. handelsfaciliteit

Autoriteit Financiële Markten. Captin B.V., statutair gevestigd te Amsterdam. handelsfaciliteit REGLEMENT STICHTING BEWAARINSTELLING CAPTIN 1. DEFINITIES 1.1 In dit Reglement wordt verstaan onder: "Account" "AFM" "Bestedingsruimte" (i) een Ledenaccount als bedoeld in het Handelsreglement, (ii) een

Nadere informatie

IN NAAM DER KONINGIN! DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen, Heeft, de Raad van Advies gehoord, besloten: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

IN NAAM DER KONINGIN! DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen, Heeft, de Raad van Advies gehoord, besloten: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de ter uitvoering van de artikelen 3, eerste lid, 4, tweede lid, 5, derde lid, 8, tweede lid, 13 en 17, tweede lid, van de Archieflandsverordening 2007

Nadere informatie