Nâm Afscheid & Overgang en Stervensbegeleiding Opleidingstraject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nâm Afscheid & Overgang en Stervensbegeleiding Opleidingstraject"

Transcriptie

1 Op school en op de universiteit kunnen wij werkelijk alles leren, Maar hoe wij afscheid kunnen nemen, dat leren wij niet. (toespraak tijdens een uitvaart) Afscheid nemen is een onderdeel van het leven dat niemand ontloopt. Soms gebeurt het al op jonge leeftijd, voor anderen komt het later. Toch ervaart iedereen het, dit kan in de vorm van overlijden van een dierbare maar ook afscheid nemen van levensomstandigheden door ziekte, scheiding, migratie, verhuizing, verlies van een baan enzovoorts. De grote vraag is: Hoe kunnen wij zodanig met afscheid en overgang omgaan, dat het leidt tot vernieuwing en creativiteit? En welke elementen zijn daarin behulpzaam? Het jaartraject Afscheid en Overgang biedt handvatten om dit te onderzoeken. Een traject van 5 weekenden in de Belgische Ardennen waarin zelfonderzoek, meditatie, verdieping en verstilling centraal staan. Voor diegenen die dit onderzoek verder willen verdiepen en toespitsen op de grootste overgang die wij in het leven kennen, namelijk het (eigen) sterven, is er de mogelijkheid dit traject uit te breiden tot de tweejarige Opleiding Nâm Stervensbegeleiding. Nâm Yoga als uitgangspunt Yoginâm Abbahjí nodigt iedereen uit om Nâm Yoga te praktiseren omdat het een krachtig medicijn is voor iedereen die verbetering van zichzelf zoekt en met zijn of haar leven een bijdrage wil leveren aan een wereld van schoonheid en liefde. Uitgangspunt is dat de mens een transcendentaal wezen is. Alhoewel wij als mens ieder een eigen lichaam hebben, maken wij deel uit van een groter geheel. Ons leven hier op aarde heeft een begin en een einde, maar wij weten niet wat eraan vooraf ging en al evenmin weten wij wat er zal volgen. Nâm Yoga is geworteld in Nâm, wat de zekerheid van de transcendentale natuur van het leven betekent. Nâm Yoga vertegenwoordigt een oriëntatie, oud en universeel, die wordt uitgedrukt door oude tradities en door modern wetenschappelijk onderzoek. Nâm Yoga is een manier van leven die de praktische toepassing onderzoekt van de realisatie dat wij transcendentale wezens zijn. Het staat midden in de wereld en juist de beoefening in het dagelijkse leven kan ons voorbereiden op het moment van overgang. When you die before you die, you won t die when you die ~ Sufi uitspraak ~

2 Opleiding Nâm Stervensbegeleiding Het sterven en de dood is een overgangsfase waarin wij alles wat wij kennen achter ons laten. Nâm Stervensbegeleiding biedt steun voor alle betrokkenen door aanwezig te zijn in een open houding van niet weten en niet-doen. Vaak begint de reis die de dood dichterbij brengt wanneer een partner, vriend of familielid daarmee geconfronteerd wordt. Het kan plots toeslaan of geleidelijk gaan. Op jonge leeftijd, of als gevolg van ouder worden. Bij het vooruitzicht dat bepaalde zaken en relaties er niet meer zullen zijn, dringt het besef door hoe kostbaar dat eigenlijk was. De opleiding Nâm Stervensbegeleiding biedt in eerste instantie de gelegenheid de eigen dood te onderzoeken om van daaruit een open houding te ontwikkelen waarmee u andere mensen vanuit diep respect en stille aanwezigheid kunt begeleiden. Aan bod komen de dimensies van ervaren, resonantie ethiek, transcendentale oriëntatie, horizontaal en verticaal bewustzijn, stervensbegeleiding, non-verbale communicatie, empathisch vermogen en rapport, psychologie en de fases in het stervensproces. Instrumenten die wij hierbij gebruiken zijn onder meer Asha meditatie, causaal reizen ( een techniek op shamanistische wijze), innerlijke reizen,, techniek van reizen in stilte, adembewustzijn, the Breath, natuur, ontspanning, stilte, overgangsrituelen en persoonlijke retraite. Doel Vanuit de onderkenning van de eigen sterfelijkheid en het besef dat men een spiritueel wezen is, te ontdekken hoe u zichzelf kunt openen en vanuit verstilling contact kunt leggen met de ander. Herstel van de connectie met de essentie van mens-zijn. Het effect is een verandering in houding waardoor deuren open gaan en een optimale afstemming ontstaat voor hoe het leven zich continu ontvouwt. Het programma is gericht op persoonlijke transformatie. Visie: kleur het leven met Nâm Yoga Op het moment van sterven, nemen wij afscheid van alles wat ons bekend is. De vraag is dan wat blijft over? Het is duidelijk dat wij na het overlijden geen beschikking meer hebben over het lichaam. Ook het denken valt al heel snel weg. Net als vele andere tradities, gaan wij in Nâm Yoga ervan uit dat wij na het overlijden in eerste instantie in een gevoelsbeleving komen. Een

3 staat van beleven waar herinnering in de vorm van emotie en gevoel ligt opgeslagen. Wij noemen deze staat Soul. Soul kan ook worden aangeduid als de innerlijke tuin. Het verzorgen van die innerlijke tuin krijgt aandacht, daarbij wordt gestreefd naar harmonie. De innerlijke tuin vraagt om verzorging, wie niet de tijd neemt om te kijken wat er allemaal groeit en bloeit en wie niet af en toe zorgt voor voeding en van tijd tot tijd snoeit, is nog niet toe aan de grote levensvragen ~ Joan Halifax ( Als sterven dichterbij komt) ~ Tevens is er aandacht voor de creatie van een positieve en nieuwsgierige houding naar het leven na de dood. In het westen wordt door de meeste mensen leven beschouwd als tegenovergesteld aan dood, terwijl in meer Oosterse landen leven beschouwd wordt als tegenovergesteld aan geboorte. Dit meer Oosterse antwoord strookt met de uitgangspunten van Nâm Yoga en hebben wij ook ervaren in de praktijk van het werken binnen hospices en andere plaatsen waar stervensbegeleiding wordt geboden. Tijdens de opleiding Nâm Stervensbegeleiding leert u: Centraal staat dat er vertrouwen kan ontstaan tussen de stervende en de begeleider. Om dit te ontwikkelen en te verfijnen, gaan we op onderzoek naar: - Wat betekent het om een spiritueel wezen te zijn? - Hoe kunnen we de eigen sterfelijkheid erkennen? - De weg van Levenskunst naar Stervenskunst - De aard van Aandacht en Zijn - Meditatie en verstilling - Hoe ondersteuning te bieden tijdens de laatste fase van leven - Ontdekken hoe niet te doen en aanwezig te zijn - Verzorgen van de innerlijke tuin - Ontwikkelen van veerkracht om lijden onder ogen te zien en te transformeren. - Hoe om te gaan met de mensen in en om het bed; de wisselwerking en stervensbegeleiding voor familie en naasten. - Thema s als euthanasie, zelfdoding, versterven - De praktische betekenis van Resonantie ethiek Door vanuit Nâm Stervensbegeleiding met deze onderwerpen aan de slag te gaan, kan zich een nieuw perspectief ontvouwen dat zowel uzelf als degenen die u gaat begeleiden ten goede zal komen.

4 Voor wie? Voor mensen die vanuit hun professie en/of eigen persoonlijke invalshoek verdieping zoeken Voor mensen die authentiek aanwezig willen zijn met beoefening van zelfreflectie (onderzoek) Diegenen die de eigen spiritualiteit steeds meer bewust worden en het thema leven en dood willen verdiepen Mensen met een eigen praktijk Mensen die geestelijke bijstand willen verlenen Verpleegkundigen Mensen in het onderwijs en jeugdzorg Welzijnswerkers Therapeuten Mensen die inspiratie en voeding zoeken om creatieve vermogens te ontwikkelen. Programma 1 e jaar Nâm stervensbegeleiding / Traject Afscheid en Overgang Nâm Yoga, uitgangspunten, pijlers en instrumenten Dimensies van Ervaren Causaal reizen met shamanistische technieken Stilte als instrument Asha meditatie Adembewustzijn en de betekenis van The Breath Doodgaan voor je dood, the circle of life Kracht van aandacht Kracht van verwachting Weekend 1: Dimensies van Ervaren Het menselijk ervaren speelt zich af in verschillende dimensies, bewust en onderbewust. Er kan onderscheid gemaakt worden in de dimensies van Body (materie), Mind (denken), Soul (voelen) en Spirit (richting, geloof). Dit weekend onderzoeken we de werking en onderlinge communicatie. Voor zelfonderzoek en om af te stemmen op de wensen en vragen van de ander. Weekend 2: Circle of Life Onderzoek van de levensloop van de mens en het eigen bestaan, van geboorte tot dood en voorbij dood.

5 Weekend 3: Verdieping in stilte In stilte kunnen wij bewustzijnsniveaus verkennen die in het dagelijkse bewustzijn onopgemerkt blijven. Weekend 4: Basis Transcendentale Oriëntatie Door te verkennen wat het impliceert om als mens een transcendentaal wezen te zijn, ontdekt u hoe wij als mens ons eigen leven creëren. Dit bewustzijn brengt zowel verantwoordelijkheid als zingeving met zich mee. Weekend 5: Van Soul naar Heart Op het kruispunt van de vier dimensies van ervaren vinden we een cirkel. Deze cirkel representeert Heart. Hier ontmoet het horizontale veld van ervaren de verticale as van transcendentie. Het herkennen van deze verbinding is essentieel voor verdieping, zingeving en leven vanuit de Natuurlijke Staat. In die bewustwording begint spiritualiteit. Programma 2 e jaar Transcendentale Oriëntatie en Nâm Yoga verdieping Verdieping in stilte middels retraite De techniek van het reizen in stilte Nâm overgangsrituelen Overgang en ritueel in verschillende culturen Ethiek, resonantie, verbondenheid Asha meditatie Overgang vanuit de wetenschap bekeken Nâm Stervensbegeleiding Nâm Dodewake Tijdens het eerste jaar leert men causaal reizen op shamanistiche wijze. Hierbij is de aandacht gericht op het onderhouden en opschonen van de eigen innerlijke tuin en deze reizen worden begeleid. In het tweede jaar komt de aandacht te liggen bij het leren reizen in stilte, zonder directe begeleiding om zo contact te leren leggen met de Soul van de stervende en na de dood met de overledene (wake). Soul dimensie, contact maken en causaal reizen in stilte, spiritualiteit is psychologie, resonantie, horizontaal en verticaal verband, sferen, overgave, kracht van stilte, waarnemen, meester van de leegte worden.

6 Praktische Informatie De lesdagen starten op vrijdag uur en eindigen zondag uur (tenzij anders aangegeven). Lesjaar 1 / Traject Afscheid & Overgang start in februari februari maart april mei 30 juni - 2 juli Kosten: Inclusief verblijf in de Asharum op basis van vol pension. Leslocatie: Asharum Amonines in de Belgische Ardennnen Lesjaar 2 start in september 2017 Het tweede lesjaar omvat vier lesweekenden en een Nâm retraite van een week september oktober november (retraite) december januari 2018 Kosten: Inclusief verblijf in de Asharum op basis van vol pension. Mocht u dit bedrag niet in een keer kan betalen, dan is een betalingsregeling mogelijk. Leslocatie: Asharum Amonines in de Belgische Ardennnen Interesse? Neem contact op met Maria Kok en maak een afspraak voor een intake gesprek.

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa

Zeven hulpbronnen van vertrouwen. Door: Carlos Estarippa Zeven hulpbronnen van vertrouwen Door: Carlos Estarippa Geïnspireerd door het boek van Bertie Hendriks Dagboek van de Ziel. De zeven levensfasen (Hendriks, 2013) wil ik in onderstaand artikel beschrijven

Nadere informatie

HOOFDSTUK II: HET BEGRIP SPIRITUALITEIT IN DE PALLIATIEVE ZORG

HOOFDSTUK II: HET BEGRIP SPIRITUALITEIT IN DE PALLIATIEVE ZORG HOOFDSTUK II: HET BEGRIP SPIRITUALITEIT IN DE PALLIATIEVE ZORG INLEIDING In dit hoofdstuk willen we meer ingaan op de kenmerken van spiritualiteit, zodat de betekenis van deze dimensie concreter wordt

Nadere informatie

Spirituele zorg Wat kun je ermee? Carlo Leget

Spirituele zorg Wat kun je ermee? Carlo Leget Spirituele zorg Wat kun je ermee? Carlo Leget Palliatieve zorg Palliatieve zorg is een benadering die de kwaliteit van het leven verbetert van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende

Nadere informatie

Iedere tijd heeft zijn handvatten. Ultieme huisartsenzorg? Palliatieve zorg. Hoe noemen we het?

Iedere tijd heeft zijn handvatten. Ultieme huisartsenzorg? Palliatieve zorg. Hoe noemen we het? Ultieme huisartsenzorg? Iedere tijd heeft zijn handvatten NHG, 23 Mei 2013 Prof dr Carlo Leget, Universiteit voor Humanistiek www.zorgethiek.nu Palliatieve zorg Hoe noemen we het? Palliatieve zorg is een

Nadere informatie

Het levende in het sterven

Het levende in het sterven Het levende in het sterven Het levende in het sterven Paulus Rijntjes Schrijver: Paulus Rijntjes Voor informatie over ons werk of over andere publicaties: www.hesychia.net ISBN: 4400006618 Paulus Rijntjes

Nadere informatie

Praktijk voor zingevingsvragen bij levenseinde, rouw en verlies

Praktijk voor zingevingsvragen bij levenseinde, rouw en verlies Praktijk voor zingevingsvragen bij levenseinde, rouw en verlies Als ervaringsdeskundige bied ik je een ruim hart een open blik onbevangen luisteren voorbij de hindernissen De reis door het leven is geen

Nadere informatie

Bijzonder procesdoel 5: Exploreren, verkennen en integreren van de existentiële dimensies

Bijzonder procesdoel 5: Exploreren, verkennen en integreren van de existentiële dimensies Bijzonder procesdoel 5: Exploreren, verkennen en integreren van de existentiële dimensies Eerste leerjaar B 5.1. Herkennen en verkennen van (grens)ervaringen Wat het betekent voor mij - verdriet - pijn

Nadere informatie

Geestelijke zorg thuis

Geestelijke zorg thuis Informatiebrochure Geestelijke zorg thuis als je niet meer beter wordt Pastorale hulp binnen Palliatieve zorg Informatief Hartelijk dank dat u deze informatiebrochure wilt lezen. Misschien leest u het

Nadere informatie

HET ULTIEME CIRKEL VAN VERVULLING ASSESSMENT

HET ULTIEME CIRKEL VAN VERVULLING ASSESSMENT WIE ZIT HIER ACHTER? WIE ZIT HIER ACHTER? IK BEN SANDRA DERKSEN EN AUTEUR VAN AFVALLEN ALS SPIRITUELE OEFENING LESSEN VOOR EEN LICHT EN VERVULLEND LEVEN EN FOOD FOR THOUGHT. Ik ben de bedenkster van de

Nadere informatie

Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken

Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken ontwikkel je zelf verder Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken Authenticiteit, leiderschap en samenwerken: Als mens, leider of teamspeler komen we het beste tot ons recht als we vanuit onszelf

Nadere informatie

Als niet alles is wat het lijkt

Als niet alles is wat het lijkt Als niet alles is wat het lijkt praten met patiënten en naasten over zingeving en betekenisgeving Merijn van der Werf, huisarts i.o. Joep van de Geer geestelijk verzorger, onderzoeker spirituele zorg MCL

Nadere informatie

1. Beleidsplan Abbahi Kerkgenootschap. Wat is de Abbahi Way

1. Beleidsplan Abbahi Kerkgenootschap. Wat is de Abbahi Way 1. Beleidsplan Abbahi Kerkgenootschap Wat is de Abbahi Way De Abbahi Way is een levensethiek dat een raamwerk schept voor een manier van leven dat is geënt op het natuurlijke zijn van de mens en die tracht

Nadere informatie

Retraite. Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken

Retraite. Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken Retraite Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken Authenticiteit, leiderschap, en samenwerken: ontwikkel jezelf verder Als mens, leider of teamspeler komen we het beste tot ons recht als we vanuit onszelf

Nadere informatie

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf -

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - 2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - Start januari 2017 De tweejarige yogadocenten vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga.

Nadere informatie

S P I R I T S I N N A T U R E I B I Z A

S P I R I T S I N N A T U R E I B I Z A S P I R I T S I N N A T U R E I B I Z A M A N N E N R E I S Z A T E R D A G 1 9 M E I T O T V R I J D A G 2 5 M E I 2 0 1 8 L I F E C H A N G I N G T R A V E L E X P E R I E N C E S Belang Mannenweek Persoonlijke

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

Silence is a great source for leadership

Silence is a great source for leadership >> 4 Silence is a great source for Introductiecursus meditatie & mindfulness Silence is a great source for Leertraject In deze introductiecursus van vier sessies van 2 uur ontdek je hoe meditatie en mindfulness

Nadere informatie

Universiteit van het leven

Universiteit van het leven Universiteit van het leven Eerste druk, april 2012 2012 Lucien M. Verkooijen Corrector: Elly van de Vlugt Fotografie: Fred van Welie Coverbeeld: schilderij De Parel, olieverf op paneel, door Lia Vonk isbn:

Nadere informatie

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite

Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Stilte retraite: In het Hart van het Leven Zomerretraite Deel I van zondag 29 juli tot vrijdag 3 augustus 2012 Deel II van vrijdag 3 augustus tot woensdag 8 augustus 2012 in Rosario België Open avond:

Nadere informatie

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING 28 juni - 1 juli 2018 Prana veld 7 Saswitha Yoga OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING PROGRAMMA THEMA: VERWONDERING yogalessen geïnspireerd op de Mahābhārata Vyāsa, de verteller van de Mahābhārata, zelf overigens

Nadere informatie

Retraite Authenticiteit, leiderschap en samenwerken

Retraite Authenticiteit, leiderschap en samenwerken Retraite Authenticiteit, leiderschap en samenwerken Stichting o nt w i k k e l j e z e l f ve r der Waarom Je bent jong talent, jonge professional, ambitieuze student of gewoon gedreven. Er is volop communicatie,

Nadere informatie

SPIRITUELE INTELLIGENTIE: Welke betekenis wil je hebben als leider?

SPIRITUELE INTELLIGENTIE: Welke betekenis wil je hebben als leider? SPIRITUELE INTELLIGENTIE: Welke betekenis wil je hebben als leider? LEVENDAAL 11, 6715 KJ EDE - TELEFOON 06 21 24 22 55 leidjew@xs4all.nl - www.leidjewitte.nl SPIRITUALITEIT De aangeboren menselijke behoefte

Nadere informatie

Tijd voor de dood. Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen. Beleidsnotitie Palliatieve Zorg

Tijd voor de dood. Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen. Beleidsnotitie Palliatieve Zorg Beleidsnotitie Palliatieve Zorg Tijd voor de dood Stilstaan bij en tijd nemen voor de dood Oprecht en stap voor stap afscheid nemen Beleidsnotitie Tijd voor de dood Auteur(s) A.Trienekens Datum September

Nadere informatie

Activiteit Beschrijving Datum

Activiteit Beschrijving Datum Activiteit Beschrijving Datum Schilderen Verfijnen van de ecologie in het huis. 22, 23 jan Welhoven biedt een plek voor mensen met PGB, op hun verzoek, als dit passend is binnen haar. Trainingdag Well

Nadere informatie

Villa-Asia Buddy programma s

Villa-Asia Buddy programma s Villa-Asia Buddy programma s www.villa-asia.nl (Versie 3.0 februari 2015) Huay Sai, Mae Rim, Chiang Mai, Thailand Introductie Aanleiding om mee te doen Eens even tijd voor jezelf nodig om op adem te komen?

Nadere informatie

ITL Zomerweek in Asharum Amonines - 20 t/m 24 juli 2015

ITL Zomerweek in Asharum Amonines - 20 t/m 24 juli 2015 I ITL Zomerweek in Asharum Amonines - 20 t/m 24 juli 2015 Een vakantie in het teken van ontspanning met gelegenheid tot bezinning en verdieping. Te midden van de schitterende Belgische Ardennen en vanuit

Nadere informatie

DE INTEGRITEITSCODE VAN DE GEWIJDE REIS

DE INTEGRITEITSCODE VAN DE GEWIJDE REIS DE INTEGRITEITSCODE VAN DE GEWIJDE REIS Om deelnemers in een veilige setting te kunnen begeleiden, heeft De Gewijde Reis een integriteitscode opgesteld voor begeleider en deelnemer, door ons ook wel de

Nadere informatie

Toos Nowacki Geestelijk Verzorger VieCuri

Toos Nowacki Geestelijk Verzorger VieCuri Toos Nowacki Geestelijk Verzorger VieCuri In de zorg ben je altijd met mensen onderweg Door ziekte en afhankelijkheid zijn mensen in de zorg op menselijke zorg aangewezen Bij goede zorg hoort aandacht

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Familie-opstellingen Professional

Familie-opstellingen Professional Familie-opstellingen Professional Verdiepingsopleiding Familieopstellingen Drie modulen van drie dagen Door Guni Baxa Nederlands In all things there is the potential of love And maybe it is our life s

Nadere informatie

Het. Theatrum. - Informatiebrochure -

Het. Theatrum. - Informatiebrochure - Het Theatrum - Informatiebrochure - Het is niet de vraag hoe we ons verlangen opwekken, maar hoe we het ruimte durven geven. Welkom! Leuk dat je interesse hebt in het Theatrum! In deze brochure vind je

Nadere informatie

Ervaringen met hulp bij zelfdoding/euthanasie in de psychiatrie. Factcongres 17 september 2015

Ervaringen met hulp bij zelfdoding/euthanasie in de psychiatrie. Factcongres 17 september 2015 Ervaringen met hulp bij zelfdoding/euthanasie in de psychiatrie Factcongres 17 september 2015 Programma Euthanasie/hulp bij zelfdoding in de psychiatrie Paulan Stärcke Ervaringen vanuit verschillende perspectieven

Nadere informatie

Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase

Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase Uw wensenboek Wensen voor mijn leven in de laatste fase Inleiding Dit is een notitieboekje waarin u kunt aangeven wat u belangrijk vindt in het leven en wat uw wensen zijn ten aanzien van uw leven in

Nadere informatie

en de rol van palliatieve zorg

en de rol van palliatieve zorg en de rol van palliatieve zorg 16 februari 2017 Marleen Hout-Korevaar Specialist Ouderengeneeskunde Kaderarts palliatieve zorg Enkele casus vooraf Ontwikkeling euthanasie debat Euthanasiewet in 2002 In

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 De wereld heeft stralende lichten nodig die niet alleen de kennis en ervaring van yoga delen met de wereld maar ook de openende en verlichtende ervaring

Nadere informatie

Het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden

Het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden Het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden - Arend Heijbroek Deel 2 Nu en in de toekomst Arend Heijbroek was voorzitter van de TVN en van de P.C. Meuleman stichting, tussen 1987 en 1993 van het

Nadere informatie

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE met lichaam en geest naar je essentie workshop begeleid door twee ervaren vakspecialisten Laurence Brian spiritueel lichaamswerker en Monique

Nadere informatie

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG?

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG? WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG? 4 7 8 11 12 17 18 WAAR WE VOOR STAAN Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen voor

Nadere informatie

De essentie van het leven

De essentie van het leven De essentie van het leven Eerste druk, 2014 2014 Lucien M. Verkooijen Coverbeeld: schilderij Mystieke reis ei tempera op board door Lia Vonk Fotografie: Fred van Welie Correctors: Elly van de Vlugt, José

Nadere informatie

programma. Voor leden en niet-leden

programma. Voor leden en niet-leden programma. Voor leden en niet-leden programma. Zondag 2 juli / 09:00-17:00 / SportCity A dam Wibautstraat Body & Mind zaal 09:30-11:00 Intro to Ashtanga Daria Mnych 11:15-12:15 Meditatie, het is niet wat

Nadere informatie

De Dans van Seksualiteit en Spiritualiteit Johan Muijtjens M.Sc. 1

De Dans van Seksualiteit en Spiritualiteit Johan Muijtjens M.Sc. 1 De Dans van Seksualiteit en Spiritualiteit De Dans van Seksualiteit en Spiritualiteit Johan Muijtjens M.Sc. 1 Twee-Eenheid In de dans van twee personen ontwikkelt zich een twee-eenheid eenheid: er zijn

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Re-Job E-Book Take-Off

Re-Job E-Book Take-Off Re-Job E-Book Take-Off re-job 3. TAKE OFF 3.1 Ik en mijn talent Stel je eens voor: Je rijdt door een willekeurige straat en één van de voortuinen springt je in het oog. De schoonheid, de bloemen, de geuren

Nadere informatie

DE COMPETENTIES VAN DE PREDIKANT EN DE GEESTELIJK VERZORGER

DE COMPETENTIES VAN DE PREDIKANT EN DE GEESTELIJK VERZORGER DE COMPETENTIES VAN DE PREDIKANT EN DE GEESTELIJK VERZORGER De PThU kent twee competentieprofielen, die voor de gemeentepredikant en die voor de geestelijk verzorger. Ze verschillen in onderdelen, maar

Nadere informatie

Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. Lusanne Hogeweg

Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. Lusanne Hogeweg Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid Lusanne Hogeweg Hooggevoeligheid wordt vaak beschouwd als een lastige karaktertrek. Ten onrechte, meent Lusanne Hogeweg. Haar boodschap aan alle

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016 Dear Ones, Gechannelde boodschap voor februari Wij nemen jullie mee in een shift die noodzakelijk is om de energie op jullie planeet te balanceren. Het magnetische

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word?

Wat als ik niet meer beter word? Wat als ik niet meer beter word? Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer kunt genezen, is dat een harde boodschap. Deze boodschap roept veel vragen op, zoals: Deze folder is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

PROCESDOEL 5 OEFENING IN ZINGEVEN

PROCESDOEL 5 OEFENING IN ZINGEVEN PROCESDOEL 5 OEFENING IN ZINGEVEN Bijzondere procesdoelen: 5.1 Erkenning van de mens als zingever 5.2 Erkennen dat de mens niet de enige zindrager is 5.3 Exploratie, verkenning en integratie van de betekening

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Een gesprek U komt als patiënt naar het Gemini Ziekenhuis. Ons ziekenhuis biedt u naast medische deskundigheid ook professionele geestelijke verzorging. Wij gaan ervan uit,

Nadere informatie

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina Wanneer ik dood zal zijn, begraaf me dan niet op het kerkhof, niet in de tuin, ook niet in een urne op de schouw. Begraaf me in je hart, ik zal dan niet eenzaam zijn. Ik zal dicht bij jou blijven en jij

Nadere informatie

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid

LEVENS MONUMENT. een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid LEVENS MONUMENT een gedenkenis van het leven, als viering of als afscheid Welke momenten waren wezenlijk in uw leven, voor uzelf en voor uw naasten? Vaak staan we hier bij stil op gedenkwaardige momenten:

Nadere informatie

workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE

workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE workshop essentie begeleid door een ervaren vakspecialist Monique Leurink spiritueel astroloog samen met. jou - als mens word je twee keer

Nadere informatie

Prof. Chris Gastmans

Prof. Chris Gastmans www.hhzhlier.be 1 h.-hartziekenhuis vzw IS ER NOG PLAATS VOOR EEN NATUURLIJKE, ONTHAASTE DOOD? Prof. Chris Gastmans Ethicus, KU Leuven www.hhzhlier.be 2 Het nieuwe sterven Kort Kwaliteitsvol tot het einde

Nadere informatie

Van wonde naar verwondering Herziene versie

Van wonde naar verwondering Herziene versie Van wonde naar verwondering Herziene versie Hoe omgaan met innerlijke pijn Serie contemplatieve levenskunst 1 Van wonde naar verwondering Volledig herziene versie Ria Weyens Schrijver: Ria Weyens Coverfoto:

Nadere informatie

Samenvatting Levensbeschouwing Hoofdstuk 1, Heeft het leven zin?

Samenvatting Levensbeschouwing Hoofdstuk 1, Heeft het leven zin? Samenvatting Levensbeschouwing Hoofdstuk 1, Heeft het leven zin? Samenvatting door een scholier 1618 woorden 28 november 2010 5,6 126 keer beoordeeld Vak Methode Levensbeschouwing Zin in zin Hoofdstuk

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Terminaal ziek. Wat nu?

Terminaal ziek. Wat nu? Terminaal ziek. Wat nu? U heeft van uw (huis)arts te horen gekregen dat u in het laatste stadium van uw leven bent gekomen. Dan volgt al snel de vraag hoe en waar u die laatste fase wilt doorbrengen. Thuis

Nadere informatie

Training Zijnsoriëntatie:

Training Zijnsoriëntatie: j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Training Zijnsoriëntatie: Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt In de natuur gebeurt het soms. Je ziet een vlinder, een bloem en even wordt

Nadere informatie

Basis scholing in 10 lesdagen

Basis scholing in 10 lesdagen Advaita Yoga Centrum Lisplein 7, 3037AP Rotterdam Kashmiryoga Basis scholing in 10 lesdagen Start 12 september 2015 met 40 punten bijscholing VYN. Kashmiryoga basis scholing ] in 10 lesdagen Kashmiryoga

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Geestelijke verzorging Welke begeleiding kunt u krijgen? Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In het ziekenhuis komt er veel op u af. Soms herkent u zichzelf niet

Nadere informatie

Bijna Dood Ervaringen

Bijna Dood Ervaringen Bijna Dood Ervaringen Een korte introductie Niecky Fruneaux en Edith Bertrand Algemeen geestelijk verzorgers Inleiding De inlossing van een belofte aan een cliënt: meer mensen vertellen over dit soort

Nadere informatie

Dankbetuiging. Hor Tuck Loon

Dankbetuiging. Hor Tuck Loon Inhoud Dankbetuiging 9 Ten geleide 11 Inleiding 13 1 Zelfmotivatie 18 2 Kaart versus reis 20 3 Persoonlijke visie 21 4 Lessen 22 5 Levenslang 23 6 Doe het zelf 24 7 Juiste instelling 26 8 Met heel je wezen

Nadere informatie

6 Geestelijke gezondheidszorg in het licht van zingeving en spiritualiteit

6 Geestelijke gezondheidszorg in het licht van zingeving en spiritualiteit Inhoud Inleiding 11 Zingeving versus maakbaarheid 13 Zingeving: een vast item in diverse contexten 15 Zingeving in de GGZ 16 Zingeving versus objectiviteitseisen in de GGZ 17 Zingeving als item in personeelsmanagement

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Algemene inleiding Inleiding bij het theoretisch deel Hoofdstuk I: Definities Inleiding... 11

Algemene inleiding Inleiding bij het theoretisch deel Hoofdstuk I: Definities Inleiding... 11 INHOUDSTAFEL Algemene inleiding... 8 Inleiding bij het theoretisch deel... 10 Hoofdstuk I: Definities... 11 Inleiding.... 11 1. Definitie palliatieve zorg... 11 2. Holistische benadering in de palliatieve

Nadere informatie

Odd Fellows. Milica Marinkov 9 maart 2017

Odd Fellows. Milica Marinkov 9 maart 2017 Odd Fellows Milica Marinkov 9 maart 2017 De drie schakels Geven van vriendschap. Het bewijzen van (naasten) liefde. Zoeken naar waarheid in het leven. Drie vragen van je ziel Wie ben ik, wie ben ik echt?

Nadere informatie

Wensen voor mijn leven in de laatste fase

Wensen voor mijn leven in de laatste fase Wensen voor mijn leven in de laatste fase Inleiding Dit is een notitieboekje waarin u kunt aangeven wat u belangrijk vindt in het leven. Wat zijn uw wensen ten aanzien van uw leven in de laatste fase.

Nadere informatie

Retraite In het hart van meditatie. Van donderdag 21 mei tot en met dinsdag 26 mei 2015 Epidaurus, Griekenland. Dr. Indah Courtens

Retraite In het hart van meditatie. Van donderdag 21 mei tot en met dinsdag 26 mei 2015 Epidaurus, Griekenland. Dr. Indah Courtens Retraite In het hart van meditatie Van donderdag 21 mei tot en met dinsdag 26 mei 2015 Epidaurus, Griekenland Dr. Indah Courtens There is something beyond our mind, which abides in silence within our mind.

Nadere informatie

Over de dood (deel 3)

Over de dood (deel 3) spiritualiteit Over de dood (deel 3) Gezien vanuit je universele essentie incarneert een klein deeltje van je tijdloze bewustzijn als mens om hier op aarde een unieke fysieke ervaring te hebben. Via geboorte

Nadere informatie

WEEK ÉÉN JOHN MAIN OSB, MONASTERY WITHOUT WALLS P.115

WEEK ÉÉN JOHN MAIN OSB, MONASTERY WITHOUT WALLS P.115 WEEK ÉÉN De reis is eenvoudig. Het vereist een bepaalde visie op het belang, een zekere nederigheid om te beginnen, en een zekere trouw en moed om vol te houden. Vóór alles echter de bereidheid om je te

Nadere informatie

Stabiliserende dagbehandeling

Stabiliserende dagbehandeling Stabiliserende dagbehandeling Een vierdaagse dagbehandeling voor volwassenen met psychiatrische problemen Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie Stabiliserende dagbehandeling betekent dat u maximaal

Nadere informatie

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN Yoga en Adem Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn Zondag 22 maart 2009 De kunst van leven en sterven Unide Vereniging ter bevordering van Universeel

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Onthullingen van Kennis

Onthullingen van Kennis Onthullingen van Kennis Caleidoscoop van Kennis Facetten verschuiven door tijd Vorm en structuur doemen op Gestalte gegeven door Kennis Patronen behouden het ritme De potentie van het punt Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Rouw hoort bij het leven, het is een algemeen menselijke taak hiermee om te leren gaan.

Rouw hoort bij het leven, het is een algemeen menselijke taak hiermee om te leren gaan. Over rouw en rouwen Rouw hoort bij het leven, het is een algemeen menselijke taak hiermee om te leren gaan. Emoties zijn belangenbehartigers: signaal dat er iets belangrijks aan de hand is; toegangsweg

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

JAARTRAINING BIODANZA

JAARTRAINING BIODANZA JAARTRAINING BIODANZA MET BRENDA & HANNIE locatie in het midden van het land 5 WEEKENDEN OM HET LEVEN TE VIEREN 5 OKTOBER-14 DECEMBER -15 FEBRUARI -5 APRIL -14 JUNI 2018/19 Brenda van Broekhoven: www.biodanza-rotterdam.nl

Nadere informatie

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Kunsttraject 2018-2019 Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Nieuw kortdurend creatief traject 5 lesbijeenkomsten o.l.v. Drs. Loucas van den Berg Start maandag 19 november Kunst heeft te maken met de

Nadere informatie

Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies

Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies Onderzoek Ervaringen Spirituele Stervensbegeleiding Resultaten en Conclusies Wat gebeurt er met de ziel als iemand sterft? Worden zielen geholpen tijdens het sterven? In juli 2015 is Yolanda Rijks, eigenaresse

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid

Het Pi-manifest Kracht door persoonlijke groei & eigenheid Inleiding Pi-groep is opgericht op 17 maart 2004. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Pi-groep is in dit document vastgelegd. Met het vastleggen van de visie, missie en doelstellingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr.8 september 2018 EINDE ZOMERVAKANTIE START YOGALESSEN;

NIEUWSBRIEF. nr.8 september 2018 EINDE ZOMERVAKANTIE START YOGALESSEN; NIEUWSBRIEF nr.8 september 2018 EINDE ZOMERVAKANTIE START YOGALESSEN; De weken vliegen voorbij. Einde van de zomervakantie komt in zicht. Voor mij is het een periode geweest van rust, stilte, ontspanning,

Nadere informatie

The Heart of Life*Coach

The Heart of Life*Coach De Heart of Life*Coach is een holistische coach die werkt vanuit de eenheid van het Hart. Vanuit eenheidsbewustzijn kan gewerkt worden op verschillende niveau s zodat aangesloten kan worden op de behoefte

Nadere informatie

Spirituele zorg Een dagje naar zee

Spirituele zorg Een dagje naar zee Spirituele zorg Een dagje naar zee Marian Martens Leidinggevende verzorgingshuis Stichting Antroz Consulent PTMN 3 onderwerpen De Richtlijn Spiritualiteit Theorie van de Presentie (Andries Baart) Een blik

Nadere informatie

Op krachten komen. Heeft het zin? Handvatten voor zinbeleving en spiritualiteit

Op krachten komen. Heeft het zin? Handvatten voor zinbeleving en spiritualiteit Op krachten komen Op krachten komen. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen! Leuven, 16-17 september 2011 Heeft het zin? Handvatten voor zinbeleving en spiritualiteit Axel Liégeois K.U.Leuven Broeders

Nadere informatie

Pro memorie: Memento mori (multidisciplinaire besluitvorming bij palliatieve sedatie)

Pro memorie: Memento mori (multidisciplinaire besluitvorming bij palliatieve sedatie) Palliatieve sedatie Pro memorie: Memento mori (multidisciplinaire besluitvorming bij palliatieve sedatie) Dr S(iebe)J. Swart, specialist ouderengeneeskunde beslissing rond het levenseinde maar: mogelijke

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid!

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! Door: Nathalie van Spall De onzichtbare werkelijkheid wacht om door onze geest binnengelaten te worden.

Nadere informatie

Goed Nieuwsbrief. april Nr. 36

Goed Nieuwsbrief. april Nr. 36 Goed Nieuwsbrief Nr. 36 april 2015 De Goed Nieuwsbrief is een uitgave van Roelof Tichelaar en heeft als doelstelling: - de verspreiding van christelijke spiritualiteit - het informeren over geestelijke

Nadere informatie

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG?

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG? WAAR WE VOOR STAAN 4 VERWONDERING 7 ONTMOETING 8 LEVENSKUNST 11 RITUELEN 12 RELIGIEUS GEWORTELD 17 WAT DOE JIJ VANDAAG? 18 WAAR WE VOOR STAAN Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen voor

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

What? Why? How? (Blad)formule

What? Why? How? (Blad)formule What? Shine! is een multimediaal inspiratieplatform met mind- en lifestyle dat zich richt op ondernemende vrouwen die bewust in het leven staan, op zoek zijn naar (spirituele) verdieping en inspiratie

Nadere informatie