Draaiboek EasyEvent. Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Draaiboek EasyEvent. Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt"

Transcriptie

1 Draaiboek EasyEvent Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt

2 Voorwoord Samen met Microsoft naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt Een evenement is een uitstekend instrument voor het tot stand brengen en onderhouden van waardevolle en winstgevende klantrelaties. Tijdens een evenement laat u uw (potentiële) klanten zelf de voordelen van producten en oplossingen ervaren en kunt u in ontspannen sfeer laten zien wat u aan kennis en ervaring in huis heeft. Jammer genoeg schrikken veel partners als u terug voor het organiseren van een evenement, omdat ze denken dat het veel werk is. In dit draaiboek laten we u zien dat het organiseren van een evenement eenvoudiger is dan u denkt. Stapsgewijs leiden we u door de voorbereidingen, de uitvoer en de nafase. Daarbij kunt u gebruikmaken van de vele campagne- en marketingmaterialen die u online kunt vinden. En met behulp van de checklist kunt u erop vertrouwen dat u zelfs de kleinste details onder controle heeft. Ga dus gauw aan de slag en profiteer van een verdiepte relatie met uw klanten.

3 Inhoud Deel 1 - Waarom een evenement goed is voor uw omzet Negen vragen vooraf Verkoop meer software, hardware en services De voordelen van een evenement Een evenement op maat voor de doelgroep Uw evenement en de rol van Microsoft En dan: aan de slag! Deel 2 - Organiseer stap-voor-stap een evenement Een evenement in drie fases Actielijst weken van tevoren weken van tevoren weken van tevoren weken van tevoren week van tevoren Dag van dag na Checklist locatie Handige adressen

4 Deel 1 Waarom een evenement goed is voor uw omzet

5 Negen vragen vooraf Beantwoord de volgende vragen: Heeft u vaak te weinig tijd om uw klanten te informeren over nieuwe ontwikkelingen en producten van Microsoft? Wilt u vaker contactmomenten met uw klanten? Wilt u bij uw bestaande klanten meer omzet maken? Bent u op zoek naar een manier om in contact te komen met nieuwe klanten? Heeft u de ervaring dat klanten eerder kopen als ze zien wat ze krijgen dan met een folder of direct marketing? Wilt u met beperkt budget marketingactiviteiten ontplooien die toch veel impact hebben? Vindt u het lastig te bepalen hoe een evenement eruit moet zien? Denkt u dat het organiseren van een evenement erg veel tijd kost? Vindt u het lastig om technische thema s te laten aansluiten bij de belevingswereld van uw klanten? Heeft u een of meer keer ja geantwoord? Lees dan snel verder en organiseer met EasyEvent een boeiend evenement voor uw klanten.

6 Verkoop meer software, hardware en services In Nederland zijn meer dan kleinzakelijke ondernemingen actief. Net als elk ander bedrijf willen die succesvol zakendoen. De omvangrijke groep biedt u dan ook uitgelezen kansen voor de verkoop van meer software, hardware en services. Als specialist op de kleinzakelijke markt kent u als geen ander hun specifieke uitdagingen op het gebied van efficiency, mobiliteit, financieel inzicht, marketing en sales. Kleinzakelijke ondernemers willen onbezorgd kunnen ondernemen, in een IT-omgeving die garant staat voor stabiliteit, veiligheid en back-up. Met de producten van Microsoft kunt u een essentiële bijdrage leveren aan de vervulling van die behoefte. Maar hoe brengt u uw expertise en oplossingen effectief onder de aandacht? Onze ervaring is dat ondernemers het best zijn te overtuigen als zij kunnen zien en ervaren. Haak daarom aan bij een van de marketingcampagnes van Microsoft en organiseer een evenement in uw eigen omgeving. U zult zien dat het directe contact met uw klanten kan leiden tot winstgevende relaties. De voordelen van een evenement U heeft face-to-face contact met uw klanten U onderhoudt de relatie met bestaande klanten U legt nieuwe contacten U wekt vertrouwen U informeert klanten over nieuwe producten en ontwikkelingen van Microsoft Een evenement is een logische stap in het (ver)koopproces Zien is kopen

7 Een evenement op maat voor de doelgroep Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een evenement is een thema dat aansluit bij de doelgroep. Zo zal de aandacht van een kleinschalig cateringbedrijf al gauw verflauwen bij een uitgebreide verhandeling over gecompliceerde netwerksoftware. Maar als u hen concreet informeert over de specifieke mogelijkheden van 2007 Office system op het gebied van klant- en accountbeheer en marketing, zullen ze er zeker meer over willen horen. Als u eenmaal een thema heeft gekozen kunt u daarbij passende klanten uit uw adressenbestand selecteren. U kunt het ook andersom doen: als u weet op welke doelgroep u zich wilt richten kunt u uitzoeken welk thema goed aansluit bij hun zakelijke wensen en eisen. Ga er eventueel over in gesprek met bestaande klanten. Ten slotte deze tip: groot is niet altijd beter. Liever tien goed gekwalificeerde bezoekers dan 100 vaag geïnteresseerden. Toen mijn klant tijdens de workshop zelf zag wat hij allemaal wilde, was zijn keuze voor een Small Business pc snel genomen.

8 Uw evenement en de rol van Microsoft Als partner heeft u bij Microsoft een streepje voor. We waarderen uw inspanningen bij de verkoop van onze producten zeer. Om dat kracht bij te zetten en uw verkoopactiviteiten te ondersteunen, ontwikkelen we continu campagnes die de vertaalslag maken van nieuwe producten en concepten naar herkenbare en aansprekende thema s. Binnen die thema s bieden we u diverse marketing- en salesmaterialen, die u kunt vinden via onze website Omdat we uit ervaring weten dat een lokaal evenement een krachtig marketinghulpmiddel kan zijn, bieden we u nu ook kant-en-klaar pakketten om die eenvoudig te organiseren. Toegespitst op actuele campagnes en inclusief PowerPointpresentaties, sjablonen voor uitnodigingen en webcontent. Via de Microsoft Marketing Factory (www.microsoft.nl/marketingfactory) kunt u bovendien allerlei extra s bestellen om uw evenement aantrekkelijk aan te kleden. Elk jaar gaan er diverse nieuwe campagnes lopen; de specifieke materialen zijn per campagne aangepast aan de boodschap en uitstraling. Ik was bij mijn klanten vooral bekend als leverancier van software. Via heb ik laten zien dat ik veel meer in huis heb en dat ik ook complete oplossingen kan leveren.

9 En dan: aan de slag! Het organiseren van een evenement levert u een verdiepte en winstgevende relatie met uw klanten op. Het face-to-face contact maakt dat u vertrouwen wekt. En als uw klanten zelf ervaren welke mogelijkheden uw oplossingen op basis van Microsoft-producten hen bieden, zal dat makkelijker leiden tot de verkoop van meer software, hardware en services. In het tweede deel van dit draaiboek leest u alles wat u moet weten bij het organiseren van een evenement. De verschillende stappen zijn gerangschikt in een overzichtelijke tijdbalk. U ziet dus in één oogopslag welke activiteiten u wanneer dient uit te voeren. Dankzij EasyEvent kunt u zonder zorgen aan de slag. Bedenk tijdens het traject vooral ook hoe leuk een evenement kan zijn. We wensen u veel succes en uitstekende verkoopresultaten! Even kort samengevat: ik heb die ene ochtend betere zaken gedaan dan de hele maand ervoor bij elkaar.

10 Deel 2 Organiseer stap-voor-stap een evenement 10

11 Aan de slag Voor optimaal rendement moeten we een evenement eigenlijk splitsen in drie fases: vóór, zelf en na : 1. Vóór Een gedegen voorbereiding is uiteraard van groot belang. Dankzij EasyEvent voert u die probleemloos uit. Stap 1: Bepaal wie (doelgroep) en wat (doelstelling) u wilt bereiken. Mogelijke doelgroepen zijn installed base (uw bestaande klantenkring) en new business (potentiële klanten). Een doelstelling kan zijn het creëren van een contactmoment, naamsbekendheid, maar ook nieuwe sales leads. Stap 2: Kies een thema. Zoals u eerder heeft kunnen lezen is dat essentieel. Het thema bepaalt voor een belangrijk deel of mensen wel of niet komen. Kies het daarom met zorg. Luister naar signalen onder uw klanten, volg actuele ontwikkelingen en haak vooral aan bij actuele campagnes van Microsoft. Stap 3: De praktische voorbereiding, zoals het reserveren van een geschikte locatie, het versturen van de uitnodigingen en het vergaren van voldoende kennis en informatie. Volg daarbij de de actielijst van de volgende pagina s en maak zoveel mogelijk gebruik van de materialen die u uit EasyEvent haalt. Bedenk bij alle drie de stappen: liever kleinschalig en goed dan een grootschalige chaos. 2. Het evenement zelf De grote dag is aangebroken. U bent al eerder op de locatie aanwezig om u ervan te verzekeren dat alles gereed is voor de komst van uw gasten. Er is een duidelijk programma en de presentaties, sprekers en demo s zijn er klaar voor. U heeft voor alle deelnemers voldoende informatiemateriaal, pennen en papier klaargelegd. Er staat thee en koffie met wat lekkers. Zorg dat u kunt doen wat u moet doen. Als u met klanten of prospects wil spreken, laat de praktische organisatie dan aan een van uw medewerkers over. Biedt elke deelnemer persoonlijke aandacht en maak bij het afscheid concrete vervolgafspraken. 3. Na Nu geweest is, begint het echte werk. Een van uw doelen was immers het genereren van sales leads. Als mensen komen, is dat een signaal dat ze bereid zijn tot kopen. Grijp aan om bestaande contacten nieuw leven in te blazen en nieuwe contacten tot klanten uit te bouwen. Stuur alle deelnemers een brief om hen (en de sprekers) te bedanken voor hun bijdrage. Kondig in die brief ook aan dat u hen binnenkort zult bellen om een vervolgafspraak te maken als u dat al niet tijdens zelf had gedaan. Een aantal deelnemers zal onverhoopt niet komen. Benader hen alsnog, bijvoorbeeld door hen een brief met een informatiepakket te sturen. Gebruik ook als een kapstok voor nieuws: zet foto s en een verslag op uw website, zet een item in uw nieuwsbrief en stuur een persbericht rond. Dit is de periode waarin u uw inspanningen kunt verzilveren. 11

12 Portions 2007 microsoft corporation. All rights reserved. [Insert Your corporate Legal/Trademark disclaimer here.] All other trademarks are property of their respective owners. Actielijst - 8 weken tevoren In deze periode legt u het fundament en bepaalt u thema, doelgroep, tijd en locatie. Neem daarvoor de tijd en doe voldoende onderzoek. Overleg ook met uw medewerkers, dat zorgt vaak voor verrassende inzichten. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Stel een lijst op van mogelijke genodigden: bestaande relaties, nieuwe klanten, mix, directeuren/eigenaren of juist IT-personeel. Bepaal het onderwerp op basis van campagne, doelgroep en compelling need : het onderwerp moet belangrijk genoeg zijn om naar te komen. Bepaal de meest geschikte datum en tijd; houdt rekening met voetbalwedstrijden, feestdagen, schoolvakanties, beurzen en congressen. Stel het (concept)programma samen. Denk daarbij ook aan voldoende pauzes en eventueel een lunch of borrel. Juist op dat soort informele momenten kunt u de basis voor verkoop leggen. (afb. 01 Agenda) Maak een planning met behulp van de planningstool (excel). Als u daarin de datum van invult, heeft u een up-to-date planning. Die is gedurende het traject uw leidraad bij de praktische invulling. Schat het aantal deelnemers in. Reserveer een locatie. TIP Hoe kiest u een locatie? Waar een evenement zich afspeelt is van invloed op de beslissing van de genodigden om zich aan te melden. De aantrekkelijkheid van een locatie straalt af op uw evenement. Daarnaast kunt u veel hebben aan goede faciliteiten en service ter plaatse. Houdt bij het kiezen van een locatie in ieder geval rekening met de volgende factoren: Toegankelijkheid Omvang Bereikbaarheid Mogelijkheden buiten/binnen Parkeergelegenheid Faciliteiten Uitstraling Mogelijkheden opstelling tafels/stoelen Catering Benodigde aankleding [Invoegen specifieke campagneheading] [invoegen naam evenement] [invoegen specifieke campagnecontent; boodschap 25 woorden] [invoegen datum] Programma [invoegen tijd] Welkom [invoegen tijd] [nvoegen agendapunt] [invoegen spreker] [invoegen korte omschrijving] [Invoegen specifieke campagneheading] Pauze [invoegen tijd] [nvoegen agendapunt] [invoegen spreker] [invoegen korte omschrijving] [invoegen tijd] [nvoegen agendapunt] [invoegen spreker] [invoegen korte omschrijving] [invoegen tijd] Afsluiting Insert your Microsoft Gold or Certified Partner logo or Small Business Specialist wordmark here. Afb. 01 Agenda 12

13 portions 2007 Microsoft corporation. all rights reserved. [Insert Your corporate Legal/Trademark Disclaimer here.] all other trademarks are property of their respective owners. Actielijst - 6 weken tevoren De uitvoering van praktische zaken. Maak een interne taakverdeling voor de voorbereiding en de dag zelf. Denk aan een host/hostess, spreker(s), techniek. Probeer taken te verdelen en te delegeren. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Zet op de homepage van uw website een banner die doorklikt naar een speciale landingspagina. (Afb. 02 Banner) Gebruik de webcontent uit EasyEvent om een landingspagina voor uw website te maken. Daarin staat met onderwerp, datum, locatie en mogelijkheid tot (digitaal) aanmelden. (Afb. 03 Landingspagina) Neem op in uw (digitale) nieuwsbrief, met een link naar uw speciale landingspagina. Meld uw evenement aan bij Microsoft. We plaatsen het dan op Maandelijks bezoeken meer dan Nederlandse ondernemers deze website. Stel met het sjabloon een uitnodiging en aanmeldingsformulier samen. Dat kan een zijn, maar ook een brief. Verstuur de uitnodiging vier tot zes weken tevoren. Nodig gasten die u per se wilt hebben persoonlijk uit. (Afb. 04 Uitnodiging) Regel interne en externe sprekers. Kies mensen die iets relevants te vertellen hebben. De komst van een (in de branche) bekende spreker kan mensen over de streep trekken. Maak of bestel relatiegeschenken. Voor de hand liggen pennen, blocnotes en mappen, maar denk ook aan een cadeau dat iets zegt over uw onderneming (Microsoft Marketing Factory of de plaatselijke copyshop). TIP Een uitnodiging om te komen Een uitnodiging is voor (potentiële) klanten de eerste kennismaking met uw evenement. Die dient er daarom fantastisch uit te zien. De voorbeeldteksten en sjablonen in EasyEvent zijn wat dat betreft een prima basis. Maak een onderscheid tussen uw bestaande klantenkring en new business. Uw bestaande klanten kennen u al en zijn als het goed is tevreden over wat u te bieden heeft. Stuur hen bij voorkeur een uitnodiging in uw eigen huisstijl. U kunt de teksten en logo s uit EasyEvent eenvoudig overnemen met behulp van copy-paste. Als uw klanten de uitnodiging ontvangen, zullen zij die niet gauw ongelezen wegleggen. In alle gevallen dient de kwaliteit van het papier en het printwerk goed te zijn. Laat de uitnodigingen eventueel printen bij de plaatselijke copyshop. Dat is een geringe investering voor uitstekend resultaat. [InvOEGEn specifieke campagneheading] Afb. 02 Banner Kom naar ons evenement en ontdek wat [invoegen specifieke content] úw onderneming kan bieden. Geachte [invoegen klantnaam]: [invoegen specifieke campagnecontent; probleemstelling] Zoals u al eerder heeft ervaren zijn we bij [invoegen bedrijfsnaam partner] gespecialiseerd in oplossingen voor de kleinzakelijke markt. We kennen als geen ander de specifieke uitdagingen waar uw onderneming vandaag de dag voor staat. Op [invoegen datum] organiseren we in [invoegen locatie] een boeiend evenement over [invoegen specifieke campagnecontent; benefit]. Dit onderwerp is juist voor uw onderneming erg interesant. [InvOEGEn specifieke campagneheading] [invoegen specifieke campagnecontent; opsomming benefits] Uiteraard zullen we tijdens het event dieper ingaan op de specifieke situatie van elke deelnemer. Er is ons alles aan gelegen om u een informatieve en nuttige [invoegen dagdeel] te bezorgen. Meld u aan via de bijgevoegde antwoordkaart of ga naar [invoegen url partner]. Met vriendelijke groet, [invoegen naam] [invoegen functie] [invoegen bedrijfsnaam] Insert your Microsoft Gold or Certified Partner logo or Small Business Specialist wordmark here. Afb. 03 Landingspagina Afb. 04 Uitnodiging 13

14 Actielijst - 5 weken tevoren Naast de praktische zaken regelt u in deze periode ook dat u en uw medewerkers zoveel mogelijk inhoudelijke kennis vergaren over het onderwerp van uw evenement. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Bestudeer campagnemateriaal (presentaties, video s, demo s). Bestel decor om de locatie aan te kleden, zoals banieren en een scherm. Denk ook aan een achterwand voor sprekers. (Microsoft Marketing Factory). (Afb. 05 Achterwand) Bezoek de locatie en maak afspraken over faciliteiten: parkeren, garderobe, receptie, tafel-/stoelenopstelling, catering. Spreek af wie uw contactpersoon is. Zie ook aparte checklist. Huur/reserveer een beamer, scherm en geluidsapparatuur. Op veel locaties is dergelijke apparatuur voor een meerprijs te huur. Vraag iemand om foto s te maken. Leuk om na het event op uw website te zetten of mee te sturen met een persbericht. Ook video-opnamen zijn leuk en terugkijken van de beelden kan bovendien leerzaam zijn voor uzelf. Voor alle met (#) gemerkte activiteiten vindt u voorbeelden of zelfs uitgewerkte elementen in het EasyEvent van deze campagne. TIP Een interessante presentatie Binnen alle lopende campagnes van Microsoft zijn diverse materialen beschikbaar, die u kunt gebruiken binnen uw presentatie. Neem de tijd om deze te bestuderen en er een keuze uit te maken. Een boeiende presentatie is afwisselend. In EasyEvent vindt u een PowerPoint-presentatie en datasheets, en vaak ook flash-filmpjes en demo s. Zelf een (interactieve) demo samenstellen kan ook; voor de aanbevolen inhoud van een demo vindt u aanwijzingen in EasyEvent. Deelnemers aan een evenement vinden het vaak leuk om actief deel te nemen. Geef hen voldoende ruimte om vragen te stellen over de aangeboden stof. Of draai het om: laat hen een opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld om de huidige situatie in kaart te brengen of al hun wensen en eisen op een rij te zetten. Afb. 05 Achterwand 14

15 portions 2007 Microsoft corporation. all rights reserved. [Insert Your corporate Legal/Trademark Disclaimer Here.] all other trademarks are property of their respective owners. Actielijst - 4 weken tevoren Deze periode benut u om actief deelnemers voor uw evenement te werven. Persoonlijk contact levert vaak meer op. Bel de genodigden daarom na en spoor ze aan zich aan te melden. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Bel de genodigden een week na de uitnodiging na met behulp van het belscript. (Afb. 06 Belscript) Stuur mensen die zich hebben aangemeld binnen een week een bevestigingsbrief. (Afb. 07 Bevestigingsbrief) Stuur een persbericht aan relevante media. TIP Aandacht in de media Een lokaal evenement zal niet snel de landelijke dagbladen halen, maar kan voor de lokale pers of een vakblad wél interessant zijn. Misschien heeft u in uw netwerk contacten die actief zijn bij de plaatselijke krant. Benader hen om hen te polsen over een artikeltje over uw evenement. U kunt ook een persbericht rondsturen. Daarin zet u informatie over uw bedrijf, het event en de waarde ervan voor de kleinzakelijke markt. Gebruik bijvoorbeeld de tekst uit het nieuwsbriefitem. Een goed persbericht is maximaal één A4. Zet in de inleiding wie u bent en wat u gaat doen. In het middenstuk gaat u dieper op de inhoud in en noemt u bijvoorbeeld de sprekers. En aan het eind vat u het geheel nog kort samen. Denk aan het vermelden van een contactpersoon en mobiel nummer. De uitnodiging is verstuurd en nu? Belscript voor het persoonlijk nabellen van deelnemers. Doel Wat wilt u bereiken? Zoveel mogelijk deelnemers aan uw evenement, met als uiteindelijk doel de verkoop van software, hardware en services en een verbeterde relatie met uw klanten. Wat is uw boodschap? Deelname aan ons evenement kan bijdragen aan de groei van uw bedrijf. [InvoeGen specifieke campagneheading] Voorbereiding Strategie Wie wilt u bereiken Wat biedt u? Hulpbronnen Triggers Kleinzakelijke markt, zowel installed base (uw bestaande klantenkring) als new business. Zorg dat u weet tegen wie u praat. Kijk van bestaande klanten de accountgeschiedenis na. Van nieuwe, potentiële klanten weet u in ieder geval een aantal essentiële gegevens zoals grootte en core business. [invoegen specifieke campagnecontent; doelgroep] [invoegen boodschap specifieke campagne] Zorg dat u weet waar u het over heeft. Verdiep u voldoende in het onderwerp van uw evenement; maak daarbij gebruik van de campagnematerialen van Microsoft. Bestudeer in ieder geval de volgende campagnematerialen: - [invoegen specifieke materialen campagne] Bestudeer de volgende ergernissen van kleinzakelijke klanten en luister ernaar tijdens het gesprek. Dit zijn voor u goede aanknopingspunten om de voordelen van onder de aandacht te brengen. - [invoegen specifieke campagnecontent; ergernissen] Ontdek wat [invoegen specifieke content] úw onderneming kan bieden. Geachte [invoegen klantnaam]: Hartelijk dank voor uw aanmelding voor ons evenement over [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp]. Dat vindt plaats op: [invoegen datum en begin- en eindtijd] [invoegen locatie] Tijdens zullen we aan de hand van een aantal punten demonstreren hoe [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp] kan bijdragen aan zakelijke groei. Wellicht kunt u in voorbereiding op vast nadenken over de plaats die [invoegen specifieke campagnecontent; probleemstelling] binnen uw onderneming innemen. We zien uw komst graag tegemoet. Met vriendelijke groet, [InvoeGen specifieke campagne- HeaDInG] [invoegen naam], [invoegen functie] [invoegen bedrijfsnaam] Insert your Microsoft Gold or Certified Partner logo or Small Business Specialist wordmark here. Afb. 06 Belscript Afb. 07 Bevestigingsbrief 15

16 portions 2007 microsoft corporation. all rights reserved. [Insert Your corporate Legal/Trademark disclaimer here.] all other trademarks are property of their respective owners. Actielijst - 1 week tevoren U weet nu definitief wie zich hebben aangemeld. Verdiep u in hun ondernemingen, zodat u tijdens uw betrokkenheid kunt tonen. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Stel een deelnemerslijst samen en print deze voor alle deelnemers uit. (Afb. 08 Deelnemerslijst) Stel informatiepakketten samen met bijvoorbeeld hand-outs van uw presentatie(s), productsheets en demo-cd s. Pas eventueel afspraken met de locatie aan naar het definitieve aantal deelnemers (tafelopstelling, catering). Stuur tussen de drie en vijf dagen voor een herinnerings- naar de deelnemers. Voeg een routebeschrijving naar de locatie bij. (Afb. 09 Herinnerings- ) Maak naambadges en bordjes. (Afb. 10 Naambadge) Regel bloemen voor eventuele sprekers. TIP Om later nog eens na te lezen U zult de deelnemers tijdens een keur aan informatie bieden. Natuurlijk zullen zij die niet in één keer onthouden. De nieuwe informatie biedt hen bovendien stof tot nadenken en overwegen. Om hen de mogelijkheid te bieden om alles nog eens rustig na te lezen, geeft u de deelnemers een informatiepakket mee. Daarin kunnen ze alle informatie nog eens rustig nalezen. Nog mooier is het als er in het pakket ruimte is om tijdens aantekeningen te maken. Hand-outs van uw presentatie zijn daarvoor een goede optie. Leg op elke tafel schrijfmateriaal. Als u die voorziet van uw eigen bedrijfslogo, is dat ook nog eens mooie reclame! [Invoegen specifieke campagneheading] [invoegen naam evenement] [invoegen datum] [invoegen locatie] Deelnemers [Invoegen specifieke campagneheading] <<naam>> <<bedrijfsnaam>> Insert your Microsoft Gold or Certified Partner logo or Small Business Specialist wordmark here. Afb. 08 Deelnemerslijst Afb. 09 Herinnerings- Afb. 10 Naambadge 16

17 Actielijst - dag van Het is zover. Zorg dat u goed uitgerust aan deze dag begint en neem voldoende tijd om de locatie te prepareren. Uw gasten moeten zich direct welkom voelen en daar hoort een goede catering bij. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Richt de locatie in: - Leg deelnemerslijst, naambadges en/of bordjes, programma s, notitieblokken en pennen, en evaluatieformulieren klaar (Afb. 11 Evaluatieformulier). - Test van tevoren uw notebook, projectiescherm en beamer. - Leg informatiepakketten (hand-outs, product sheets, demo-cd s) en relatiegeschenk(en) klaar. Zorg voor duidelijke bewegwijzering naar de locatie, buiten en binnen. Wijs één persoon aan die de leiding heeft over. Spreek met de catering af op welke momenten ze met drankjes en hapjes komen. Biedt de mogelijkheid een vervolgafspraak te maken. Alle informatie die u tijdens dit evenement over een klant te weten komt, noteert u in de prospectlijst. (Afb. 12 Prospectlijst) TIP De eigenaar van Als niet helemaal duidelijk is wie de leiding heeft over, kan het een rommeltje worden. Wijs dus een eigenaar aan, iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt. Laat hem of haar vooral ook de tijd in de gaten houden en het programma zo goed mogelijk volgen. Laat eventuele uiloop niet ten koste gaan van pauzes, kort dan liever ter plekke de programma-onderdelen in of sla een onderdeel over. Pauzes zijn van belang om de aandacht niet te laten verslappen en om mensen in de gelegenheid te stellen om te bellen, naar de wc te gaan, te roken of te netwerken. [invoegen specifieke campagneheading] Evaluatie evenement [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp] We stellen het op prijs als u de onderstaande vragen wilt beantwoorden. Uw antwoorden gebruiken we bij het organiseren van een volgend evenement. Wat vond u van het uitstekend evenement in het goed algemeen? voldoende matig ProsPect Ruimte voor visitekaartje Hoe beoordeelt u het evenement inhoudelijk? uitstekend goed voldoende matig Ingevuld door: Aanvullende contactgegevens: Welk cijfer geeft u het evenement? Hoe beoordeelt u de tijdsduur van het evenement? uitstekend goed voldoende matig Informatie over organisatie Wat vond u van de spreker [invoegen spreker] uitstekend goed voldoende matig Branche: Aantal medewerkers: Aantal pc s:...: Zijn er onderwerpen waar [invoegen spreker] naar uw mening dieper op in had moeten gaan? ja, namelijk... nee Opportunity: Wat vond u van de spreker [invoegen spreker] uitstekend goed voldoende matig Urgentie 1: Zijn er onderwerpen waar [invoegen spreker] naar uw mening dieper op in had moeten gaan? ja, namelijk... nee 2: 3: Afb. 11 Evaluatieformulier Afb. 12 Prospectlijst 17

18 portions 2007 Microsoft corporation. all rights reserved. [Insert Your corporate Legal/Trademark Disclaimer Here.] all other trademarks are property of their respective owners. Actielijst - dag na Na is het tijd om de vruchten te plukken. Nu is alles nog vers, bij u én bij de deelnemers. Wacht daarom niet, maar ga direct over tot actie. 8 weken tevoren 6 weken tevoren 5 weken tevoren 4 weken tevoren 1 week tevoren dag van dag na Vul alle prospectlijsten volledig in. Het is de basis voor uw vervolgacties. Vul het evaluatieformulier voor partners in en stuur dit aan Microsoft. Met de feedback van u en uw collega s kan Microsoft het EasyEvent continu verbeteren. (Afb. 13 Evaluatieformulier voor partners) Plaats de post-evenement banner op de website, met een link naar de landingspagina voor. (Afb. 14 Banner) Vervang de tekst op uw landingspagina voor door een verslag van de bijeenkomst, presentatiemateriaal en foto s. Stuur een Jammer dat we u gemist hebben brief met informatiepakket aan mensen die zich hebben aangemeld, maar niet zijn gekomen (Afb. 15 No show brief) Stuur een dankmail naar alle deelnemers. (Afb. 16 Bedank- ) Neem de deelnemers op in uw CRM-systeem. TIP Verzilver uw kansen Een evenement is pas echt geslaagd als het u concrete resultaten oplevert. Het beste moment om een vervolgafspraak te maken is tijdens of er vlak na. Bel in dat laatste geval alle deelnemers persoonlijk na en maak zo n afspraak. Dat hoeft u niet de volgende dag al te doen de informatie mag best even bezinken maar doe het wel in de week erna. Als het goed is weet u door ongeveer wat de wensen en eisen van de betreffende klant zijn. Bereid u daarop voor en speel erop in door passend materiaal mee te nemen naar de afspraak. Profiteer van uw kennis! [invoegen specifieke campagneheading] Evaluatie evenement [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp] We stellen het op prijs als u de onderstaande vragen wilt beantwoorden. Uw antwoorden gebruiken we bij het organiseren van een volgend evenement. Wat vond u van het evenement in het algemeen? uitstekend goed voldoende matig Hoe beoordeelt u het evenement inhoudelijk? uitstekend goed voldoende matig Welk cijfer geeft u het evenement? Hoe beoordeelt u de tijdsduur van het evenement? Wat vond u van de spreker [invoegen spreker] uitstekend goed voldoende matig uitstekend goed voldoende matig [InvOeGen specifieke campagneheading] Zijn er onderwerpen waar [invoegen spreker] naar uw mening dieper op in had moeten gaan? Wat vond u van de spreker [invoegen spreker] Zijn er onderwerpen waar [invoegen spreker] naar uw mening dieper op in had moeten gaan? ja, namelijk... nee uitstekend goed voldoende matig ja, namelijk... nee Informatiepakket [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp] Geachte [invoegen klantnaam], Op [invoegen datum] organiseerden we een evenement rond [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp]. Helaas hebben we u tijdens gemist. Omdat u zich eerder wel had aangemeld, gaan we ervan uit dat u wel belangstelling voor het onderwerp heeft. Tijdens kwamen er boeiende onderwerpen aan de orde. Die willen we u niet onthouden. Bijgaand vindt u dan ook een informatiepakket met de highlights. We komen graag een keer bij u langs om met u te bespreken wat [invoegen specifieke campagnecontent; onderwerp] voor úw onderneming kan betekenen. Binnenkort bellen we u op voor een afspraak. [InvOeGen specifieke campagne- HeaDInG] Met vriendelijke groet, Afb. 13 Evaluatieformulier voor partners [invoegen naam] [invoegen functie] [invoegen bedrijfsnaam] Insert your Microsoft Gold or Certified Partner logo or Small Business Specialist wordmark here. Afb. 14 Banner Afb. 15 No show brief Afb. 16 Bedank- 18

19 ! Checklist locatie Bewegwijzering (buiten en binnen) Bereikbaarheid Parkeergelegenheid Ontvangst / receptie Garderobe Opstelling Aankleding Planten Banners, schermen Catering Audiovisuele apparatuur Deelnemerslijst Naambadges en bordjes Notitieblokken en pennen Relatiegeschenk(en) Evaluatieformulieren Programma Informatiepakketten (hand-outs, product sheets, demo-cd s) 19

20 20

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Beurstips. Naar de beurs?

Beurstips. Naar de beurs? Beurstips 1 Naar de beurs? 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? U hebt mooie producten en diensten. En u wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties,

Nadere informatie

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN Tips en checklist Tips en checklist 1. Aan de slag: Wat is het doel van het evenement? Wat hoopt u de gasten mee te geven? Heeft u een voorlopige datum

Nadere informatie

3.4 Het vergroten van de naamsbekendheid van de familieraad

3.4 Het vergroten van de naamsbekendheid van de familieraad Om als een rol van betekenis te kunnen spelen bij het bevorderen van de implementatie van familiebeleid in de instelling, is het een voorwaarde dat de bekend is. Niet alleen bij de Raad van Bestuur, maar

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

VOORBEREIDING BEURSDEELNAME

VOORBEREIDING BEURSDEELNAME VOORBEREIDING BEURSDEELNAME Bij een beursdeelname komt veel kijken. Om alles overzichtelijk te houden, geven we je hier checklists, tips en ideeën voor een goede beursvoorbereiding. De eerste stap bestaat

Nadere informatie

Acrobat 8 voor marketingprofessionals

Acrobat 8 voor marketingprofessionals Acrobat 8 voor marketingprofessionals Colin van Oosterhout Business Development Manager Acrobat Monique Engelaar Marketing Manager Acrobat Adobe Systems Benelux 2006 Adobe Systems Incorporated. All Rights

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken.

Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken. Wat is Linkedin? LinkedIn is een zeer succesvol zakelijk netwerk dat zich profileert voornamelijk als Social Media tool voor professionals en bedrijven. Je kunt het voor heel veel dingen gebruiken zoals:

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Een checklist voor toernooien helpt leiders/trainers van BSVV om een ieder van jullie je eigen georganiseerde voetbaltoernooi succesvol te plannen, te organiseren

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

www.coconorganiseert.nl www.coconshop.nl www.congresdata.nl Online advies

www.coconorganiseert.nl www.coconshop.nl www.congresdata.nl Online advies Online advies Checklist Doelgroep en doelstelling Bezoekers inschatten (bij externe doelgroep) Budget Organisatie(project)team; intern organiseren of uitbesteden? Programma Datum Locatie De uitnodiging

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: F: I:

Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: F: I: I N F O R M A T I E Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: 050 587 87 87 - F: 050 587 87 99 - I: www.euroborghoreca.nl R U I M T E S Hattrick s Pub Hattrick s Lounge

Nadere informatie

Intelligente oplossingen

Intelligente oplossingen In het voortdurend veranderende zakelijke klimaat van vandaag de dag is het van cruciaal belang om met medewerkers, klanten en investeerders te kunnen communiceren, waar zij zich ook bevinden. Mshow webconferencing

Nadere informatie

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames!

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Wie wij zijn... ExpoSynergy is een onderdeel van de Online Leads Group (OLG). OLG is opgericht door Mike Stern, bekend door zijn boeken: In drie stappen naar

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist Hey, Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat perfect is en dat er zo weinig mogelijk verrassingen zijn. Daarom

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

OKI Partner Programma. Samen meer business genereren?

OKI Partner Programma. Samen meer business genereren? OKI Partner Programma Samen meer business genereren? OKI Partner Programma Persoonlijke samenwerking Scherp oog voor duurzaamheid Betrouwbare printoplossingen Maximaal resultaat uit persoonlijke samenwerking

Nadere informatie

Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel?

Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel? Handleiding Hoe organiseer ik een dialoogtafel? Wat is de bedoeling van Schouwen-Duiveland in Dialoog? Met de Dag van de Dialoog op Schouwen-Duiveland willen we ontmoetingen en gesprekken tussen mensen

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Versie 16 augustus Round Table Tour

Versie 16 augustus Round Table Tour Versie 16 augustus 2016 Round Table Tour Round Table Tour Duurzaam Gebouwd organiseert sinds 2015 jaarlijks de Round Table Tour, exclusief voor aangesloten experts en partners op directie- of beslissersniveau.

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY

HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY Directe verkoop noordoost- Kennis en trends beslissingsbevoegd Divers aanbod 21, 22 en 23 mei 2016 Hardenberg Netwerken in 78% bezoekers Naamsbekendheid vergroten Dé inspirerende inkoopbeurs van noordoost-

Nadere informatie

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Sponsorpakketten PFCongres 2013 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Over PFCongres PFCongres is een jaarlijks evenement georganiseerd door de vereniging achter PFZ.nl, de grootste

Nadere informatie

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas GASTLES ONDERNEMERSCHAP Handreiking voor ondernemers Ondernemerschap in de klas Ondernemerschap in de klas WAAROM ALS GASTDOCENT VOOR DE KLAS Er zijn allerlei redenen te noemen waarom praktijkmensen als

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS

UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS De formule waar úw belangen centraal staan! UW BELANG BEPAALT ONZE KOERS Uw belang, VAKGARAGE, het énige echt onafhankelijke concept. Er zijn veel garageconcepten in Nederland. Toch is er maar één echt

Nadere informatie

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen 15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen Miek Wouters Learning Consultant, Kluwer Opleidingen miek.wouters@kluwer.be Twitter: @KluwerLearning www.kluweropleidingen.be 2013 Kluwer

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

ProDemos biedt: Zaalverhuur. ProDemos Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos biedt: Zaalverhuur. ProDemos Huis voor democratie en rechtsstaat ProDemos is het Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen in de gemeente,

Nadere informatie

www.uitgeverscongres.nl

www.uitgeverscongres.nl Donderdag 7 juni Thema: Battle in the Channels Hét congres over strategie & online & business modellen & facts & trends en ontwikkelingen voor decisionmakers uit crossmediale uitgeverijen, mediabedrijven

Nadere informatie

In dit boekje worden de volgende onderdelen besproken:

In dit boekje worden de volgende onderdelen besproken: Voorwoord Voor een geslaagd festival ben je vaak afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Als organisatie van een festival loont het dan ook om een gedegen vrijwilligersbeleid te voeren. De vraag is

Nadere informatie

Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen

Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen Naam afdeling Naam contactpersoon Adres contactpersoon Postcode, woonplaats Datum: Kenmerk: Betreft: Informatiepakket voorlichtingsbijeenkomst Ouderen in Veilige Handen Beste heer/mevrouw, Dank voor uw

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt?

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt? Inleiding Programma Aanmelden Route PRESENTEREN MET IMPACT Presenteren is meer dan alleen een verhaal vertellen voor een groep mensen. Hoe zorgt u er enerzijds voor dat u uw boodschap duidelijk en krachtig

Nadere informatie

Stappenplan beweegevenement. Stappenplan voor het organiseren van een beweegevenement

Stappenplan beweegevenement. Stappenplan voor het organiseren van een beweegevenement Stappenplan beweegevenement Stappenplan voor het organiseren van een beweegevenement Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 STAP 1: VOORONDERZOEK 4 BEWEEGEVENEMENT MOTTO 4 DOELGROEPENKEUZES MAKEN 4

Nadere informatie

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL)

April 2012. Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) April 2012 Legal & General Actualiteitenbijeenkomsten Presentatie Hans Schriever (FP Advance NL) Deze handout vanuit de presentatie van Hans Schriever tijdens de Actualiteitenbijeenkomst van Legal & General

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon:

De drie valkuilen van accountmanagers. Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: De drie valkuilen van accountmanagers Tips & tricks voor u en uw team! Telefoon: 070 850 66 00 E-mail: info@prospex.nl De drie valkuilen van accountmanagers Valkuilen bij commerciele acties Uit onderzoek

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres organiseert, moet alles

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

Voor een magische familiedag of een spetterend feest

Voor een magische familiedag of een spetterend feest Voor een magische familiedag of een spetterend feest Welkom in Attractiepark Toverland U heeft vast wel eens met vrienden of familie Toverland bezocht. Maar wist u al dat Toverland ook diverse aantrekkelijke

Nadere informatie

De Kijk Op. Relaties onderhouden was nog nooit zo eenvoudig

De Kijk Op. Relaties onderhouden was nog nooit zo eenvoudig De Kijk Op Relaties onderhouden was nog nooit zo eenvoudig Hebt u er al kijk op? Een relatie onderhouden vraagt de nodige aandacht. Zeker als u veel relaties hebt, is het soms lastig met iedereen in contact

Nadere informatie

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen 15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen Winfried Mortelmans Business Manager Kluwer Opleidingen - Linkpower winfried.mortelmans@kluwer.be twitter.com/winfriedmor 2011 Kluwer Opleidingen

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

IF netwerkbijeenkomsten evaluatie. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

IF netwerkbijeenkomsten evaluatie. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Hoofdsectie...2 1 Kunt u aangeven hoe u op deze bijeenkomst bent geattendeerd?...2 2 Wat is uw belangrijkste reden om deze bijeenkomst te bezoeken?...3 3 In hoeverre voldeed de bijeenkomst

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

De vijf. belangrijkste. ondernemersvragen. over websites...

De vijf. belangrijkste. ondernemersvragen. over websites... De vijf belangrijkste ondernemersvragen over websites... ...en de antwoorden van VVBS. VVBS Webservices behoort tot de nieuwste generatie webbouwers. Ingewikkeld doen over websites staat niet in ons woordenboek.

Nadere informatie

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties

Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereidende workshop voor maatschappelijke organisaties Voorbereiding Doel: De deelnemende maatschappelijke organisaties helpen bij hun voorbereiding op de Beursvloer; zoals bij het formuleren van een

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag REACH TOUCH MOVE Interactief Jaarverslag Online Storytelling met uw interactief jaarverslag Maximale Reach, Touch en Move in de financiële verantwoording van een jaar Waarom uw jaarverslag interactief?

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Koude acquisitie Hoe krijg ik een afspraak bij een potentiële klant?

Nadere informatie

Goed gevonden met een professionele website

Goed gevonden met een professionele website Goed gevonden met een professionele website Met uw website presenteert u uw bedrijf online. Het is belangrijk dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen van uw diensten, producten en werkwijze. De informatie

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas

GASTLES ONDERNEMERSCHAP. Handreiking. voor ondernemers. Ondernemerschap in de klas GASTLES ONDERNEMERSCHAP Handreiking voor ondernemers Ondernemerschap in de klas Ondernemerschap in de klas Waarom als gastdocent voor de klas Er zijn allerlei redenen te noemen waarom praktijkmensen als

Nadere informatie