Gemeente jf Bergen op Zoom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente jf Bergen op Zoom"

Transcriptie

1 Gemeente jf Bergen op Zoom RVB Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Beslissing op bezwaren voorbereidingsbesluit Molenwieken, Halsteren RVB Sector/ : SROB - Ruimtelijke Ontwikkeling 14 augustus 2007 Afdeling - Bureau Ruimtelijke Ordening Hans van Houdt J.J.VanHoudt@bergenopzoom.nl Ruimtelijke Ontwikkeling -11 Voorstel: De bezwaren gericht tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor de Molenwieken te Halsteren ongegrond te verklaren. Type voorstel: [X] Kaderstellend Controlerend Rest Zijn in het voorstel een of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee Zijn doelen en/of effecten beschreven K^ I I Financiele consequenties r-i KX Inspraak i i rc7i BijIaQen: (bijgevoegd en/of ter inzage gelegd; benoemen nummer deze bijlagen) 1. Bezwaarschrift J.M. van Isselt (bijgevoegd); 2. Bezwaarschrift H.W. Sinke c.s. (bijgevoegd); 3. Advies van de Adviescommissie voor de bezwaarschriften (bijgevoegd); 4. Verslag van de hoorzitting d.d (bijgevoegd).

2 Bergen op Zoom RVB Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 18Oktober2007 : RVB : Beslissing op bezwaren voorbereidingsbesluit Molenwieken, Halsteren Aan de gemeenteraad, Voorstel De bezwaren gericht tegen het voorbereidingsbesluit genomen voorde Molenwieken te Halsteren ongegrond te verklaren. Inleiding U heeft in uw vergadering van 22 maart 2007(SROB/07/027) een voorbereidingsbesluit genomen voor het gebied gelegen tussen de Schansbaan, Grondmolen en de Vang te Halsteren. De bedoeling van het besluit is om ongewenste bebouwing ter plaatse te voorkomen. Tegen dit besluit zijn door J.M. van Isselt en de fam. Sinke bezwaarschriften ingediend. J. M. van Isselt geeft aan dat het huidige bestemmingsplan 30 woningen toelaat, maar dat dit aantal nu via artikel 19, lid 2, kan worden overschreden. Dit zou leiden tot een aantasting van de groenstructuur binnen het gebied. De fam. Sinke geeft aan dat zij op hun perceel een extra woning wensen te realiseren net zoals op het perceel naast Molenwieken 9 is geschied. Het komt de fam. Sinke uit een oogpunt van rechtsongelijkheid en behoorlijk bestuur ongewenst voor dat voor hun voornemen andere voorwaarden worden gesteld. Zij zien zich ernstig gehinderd in hun plannen. Beoogd maatschappelijk effect/doelstelling Beide bezwaarschriften zijn op 18 juni 2007 behandeld tijdens de zitting van de Adviescommissie voor de bezwaarschriften. De Adviescommissie adviseert u de bezwaren ongegrond te verklaren. Het verslag van de zitting en het advies treft u bijgevoegd aan. Uitwerking voorstel De commissie concludeert dat de enige consequentie van het voorbereidingsbesluit is dat de planologische ontwikkelingen ter plaatse bevroren worden. Ten aanzien van het bezwaar van Dhr. van Isselt wordt aangegeven dat het voorbereidingsbesluit juist bedoeld is om te voorkomen dat het gebied op ongewenste wijze wordt aangetast. De verwijzing in het raadsvoorstel naar artikel 19, lid 2, heeft op zichzelf geen enkel rechtsgevolg. Een dergelijke procedure kan altijd doorlopen worden ongeacht of hiemaar wordt verwezen.

3 Bergen op Zoom RVB Raadsvoorstel Ten aanzien van het bezwaar van de fam. Sinke oordeelt de commissie dat het op zichzelf wel juist is dat er met het nemen van het voorbereidingsbesluit rechtsongelijkheid kan ontstaan. Dit is echter inherent aan het nemen van het voorbereidingsbesluit zoals hier is geschied. Met het nemen van het voorbereidingsbesluit heeft u aangegeven dat u de in het bestemmingsplan aangegeven inrichting voor het overige gedeelte van de Molenwieken niet verder wenst aan te tasten. Dit is in overeenstemming met het beeldkwaliteitsplan "Oude Molen en Kop van Vijf dat u op 23 juli 2003 heeft vastgesteld. In dit beeldkwaliteitsplan is een verkaveling aangegeven. Op deze wijze wordt de structuur en uitstraling van de aanwezige bebouwing ter plaatse zoveel mogelijk gehandhaafd. Voor het perceel van de fam. Sinke, Molenwieken 7, is geen verkaveling aangebracht waardoor in een extra woning zou kunnen worden voorzien. De bebouwing voor het perceel naast Molenwieken 9 is in voormeld kwaliteitsplan eveneens niet aangegeven en wordt door ons dan ook als ongewenst beschouwd. Er stonden ons evenwel geen instrumenten ten dienste om deze bouwaanvraag tegen te houden. Dit versterkt evenwel de wens om vast te houden aan het behoud van het overige bestaande beeld. Gelet hierop oordeelt de commissie dat u in redelijkheid besloten heeft tot het nemen van het voorbereidingsbesluit. Consequenties van het voorstel Gelet op het voorgaande zien wij geen reden u te adviseren af te wijken van het advies van de commissie en adviseren u de bezwaren ongegrond te verklaren. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Het college van burgemeesteren wethouders van Bergen op Zoom, De secretaris, De burgemeester, Drs. A. Haasnoot. Drs, J.M.M. Polman c :.\,..

4 V Gemeente jf Bergen op Zoom RVB Raadsvoorstel De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van 14 augustus 2007, nr. RVB ; gelet op de Wet op de Ruimtelijke ordening, de Algemene wet bestuursrecht en andere relevante wetgeving BESLUIT: De bezwaren gericht tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor de Molenwieken te Halsteren ongegrond te verklaren. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van De griffier, De voorzitter, F.P. de Vos

5 Halsteren Onderwerp: Voorbereidingsbesluit herziening bestemmingsplan Molenwieken te Halsteren. Uwrefiir:SROB/07/027 Geachte Heer / Mevrouw In een publicatie uit de Bergse Bode vemeem ik dat de gemeenteraad te Bergen op Zoom een voorbereidingsbesluit voor het wijzigen bestemmingsplan Molenwieken te Halsteren heeft genomen Onder nummer voorstel SROB/07/027. Op dit besluit maak ik J.M. van Isselt, eigenaar kavel 1 (Molenwieken 8) middels dit schrijven bezwaar.. Met dit voorbereidingsbesluit wordt het verkavelen van een perceel met bebouwing niet meer toegestaan, volgens mij een goede zaak maar wel te laat.(molenwieken 9) Volgens het huidige bestemmingsplan is er plaats voor 30 woningen op de molenwieken, in het nieuwe besluit ook, maar hier is op voorhand artikel 19 lid 2 in opgenomen. Dit zou kunnen beteken dat als er in de toekomst iemand zijn kavel zou splitsen, hij/zij zich kan wenden tot dit artikel 19 lid 2. Dat zou betekenen dat de 30 woningen overschreden worden, en de groenstructuur die volgens de gemeente als een 'groene' draad in het plan de molenwieken loopt aangetast worden. Mijn inziens is dit voorbereidingsbesluit een reparatie besluit op het huidige bestemmingsplan, waar ik uit concludeer dat het geldende bestemmingsplan technisch tekortkomingen heeft. Vriendelijke groet JM van isselt Dorp straat HT halsteren Tel: Gsm:

6 Aan de gemeenteraad van de gemeente Bergen op Zoom Postbus AA Bergen op Zoom Betreft: bezwaar voorbereidingsbesluit Molenwieken Halsteren (publicatie 1 april 2007) Halsteren, 7 mei 2007 Geachte raad, Hierbij maken wij, eigenaren van het perceel direct naast Molenwieken 7, kadastraal bekend Molenwieken, sectie K, nummer 332, bezwaar tegen het bovengenoemd voorbereidingsbesluit. Het voorbereidingsbesluit beoogt volgens de toelichting "ongewenste bebouwing tegen te gaan". Ons perceel aan de Molenwieken (groot 1115 m2), bestemming in het bestemmingsplan Oude Molen 2000: gedeeltelijk. "Woondoeleinden 2" en gedeeltelijk "Gemengde Doeleinden" voorziet ruimschoots in de mogelijkheid tot woningbouw. Op bijgaande kadastrale tekening en een kopie van het betreffende deel van het bestemmingsplan is de situatie aangegeven (bijlagen 1 en 2 bij dit schrijven). Het perceel is uitstekend gelegen, prima ontsloten en vormt feitelijk de meest ruime (bouw)kavel van het woongebied in ontwikkeling. Geheel analoog aan de wijze waarop nu is toegestaan naast Molenwieken 9 een woning te realiseren willen wij dat ook realiseren op ons eigendom, het perceel naast Molenwieken 7. Het perceel is daarvoor uitstekend gesitueerd. Ook volgens de toelichting bij het voorbereidingsbesluit is dit in principe hier mogelijk. Het voornemen is bij meerdere ambtenaren van de gemeente bekend. Gelet ook het precedent dat geschapen is met het verlenen van een bouwvergunning voor een woning naast Molenwieken 7, willen wij nu dan ook medewerking verkrijgen voor woningbouw op ons perceel onder dezelfde condities en voorwaarden als bij de verleende bouwvergunning op het perceel naast nr. 9 van toepassing. Dit teneinde rechtsongelijkheid te voorkomen. Tijdens de bezwarenprocedure voor de verleende bouwvergunning naast Molenwieken 9 en ook tijdens recente contacten met vertegenwoordigers van de gemeentelijke organisatie bemerkten wij dat voor onze voornemen ineens andere voorwaarden (afzonderlijke procedure, opstellen ruimtelijke onderbouwing, extra kosten, etc.) dan voor de bouwvergunning naast Molenwieken 9 zouden moeten worden vervuld. Dat bevreemdt ons zeer. Uit een oogpunt van gelijke behandeling van burgers en een behoorlijk bestuur komt ons dit niet gewenst voor. Volledigheidshalve sluiten wij een kopie van ons eerdere bezwaarschrift (dd 27 februari 2007) tegen de verleende bouwvergunning voor het perceel naast Molenwieken 9 bij (bijlage 3). Tot op heden ontvingen wij geen antwoord op ons bezwaarschrift.

7 Ook nu merken we op, net als bij de behandeling van de bezwaren tegen de verleende bouwvergunning voor het bouwen van een woning naast Molenwieken 9, er op geen enkele wijze overleg of inspraak is geweest bij de recente ontwikkelingen. Het uitblijven van overleg over dit genomen besluit heeft ons eveneens de mogelijkheid ontnomen de gedeeltelijke bestemming "gemengde doeleinden" voor ons perceel u voor te dragen tot wijziging in bestemming "wonen" teneinde ongewenste activiteiten in een woongebied uit te sluiten. Het genomen besluit voorziet nu in voldoende aanleiding voor ongewenste activiteiten in het woongebied "Molenwieken". Overigens geldt dit ons inziens ook voor het perceel Molenwieken 6B (ook wel perceel Bennaars genoemd, kadastraal bekend nr. 8570,in eigendom bij de gemeente Bergen op Zoom). Het genoemde besluit regelt niets, beperkt slechts het woongenot van bewoners. Gelet het feit dat het ons voorkomt dat wij door dit voorbereidingsbesluit ernstig gehinderd worden bij onze plannen, maken wij bezwaar tegen dit voorbereidingsbesluit. Graag zijn wij bereid de ontstane situatie met u door te spreken en zien graag voorstellen van de gemeente tegemoet. Graag vernemen wij uw reactie, Namens de elgenaren van het perceel naast Molenwieken 7, Correspond^ tieadres: Sleutelweg 3a, 4664 PD Lepelstraat, Halsteren, gemeente Bergen op Zoom.

8 Uittreksel Kadastrale Kaart Deze kaart is noordgericht Perceelnummer 2s Huisnummer Kadastrale grens Bebouwing Overige topografie Voor een eensluidend uittreksel, BREDA, 7 mei 2007 De bewaarder van het kadaster en de openbare registers m Schaal 1:500 Kadastrale gemeente Sectie Perceel HALSTEREN K 333 A Aan dit uittreksel kunnen geen betrouwbare maten worden onlleend. De Dienst voor het kadaster en de openbare registers behoudt zich de intellectuele eigendomgrechten voor, waaronder het auteurerech en het databankenrecht

9

10 College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom Postbus AA Bergen op Zoom Bezwaar tegen verleende bouwvergunning Molenwieken (naast nr. 9) te Halsteren, \j e /< - ~,f^) Halsteren, 27 februari 2007 Geachte college, In De Bode van 28 januari 2007 lazen wij de publicatie van uw mededeling dat door uw college bouwvergnnning is verleend voor een nieuw te bouwen woning met garage aan de Molenwieken (naast nr. 9). Wij, eigenaren van de locatie direct grenzend aan de woning Molenwieken 7, maken hierbij bezwaar tegen dit besluit. Wij zijn eigenaar van de locatie kadastraal aangeduid gemeente Halsteren, perceelsadres Molenwieken, sectie K, nummer 332, groot 1115 m2, aan de Molenwieken (direct naast nr. 7) en zouden eveneens uw toestemming willen hebben voor de bouw van 1 a 2 woningen op dit perceel. Dit perceel heeft grotendeels de bestemming Woondoeleinden 2 (net als de locatie naast Molenwieken 9 waarvoor u nu de bouwvergunning heeft verleend) en voor een klein gedeelte de bestemming gemengde doeleinden. Graag zouden wij naar aanleiding van de nu verleende bouwvergunning van u nu een principe uitspraak willen ontvangen over het in beginsel willen verlenen van bouwvergunning(en) voor woningbouw op ons perceel. Ons inziens moet op grond van het bestemmingsplan de ontwikkelingsmogelijkheden van de locatie naast Molenwieken 9 en de locatie naast Molenwieken 7 geheel gelijkwaardig worden behandeld. Ons inziens zijn hier aspecten van gelijkwaardige behandeling van burgers en het voorkomen van rechtsongelijkheid aan de orde. Officieel hebben wij niet eerder vernomen dat deze locatie (naast Molenwieken 9), net als die van ons (naast Molenwieken 7), in beginsel in aanmerking komt voor woningbouw. Wij verzoeken u nu dan ook, gelet uw besluit voor een bouwvergunning op de lokatie direct naast Molenwieken 9, ter voorkoming van onduidelijkheden nu en naar de toekomst en ten behoeve van een gelijke behandeling van toekomstige soortgelijke verzoeken om bouwvergunningen aan de Molenwieken, ons uw principe-uitspraak kenbaar te maken. Zolang er voor ons geen duidelijkheid is over de mogelijkheden voor woningbouw op ons bezit, maken wij bezwaar tegen de verleende bouwvergunning. Graag vernemen wij uw nader bericht, Hoogachtend, y v 'V

11 De eigenaren van de locatie direct grenzend aan Molenwieken 7 te Halsteren, Mevrouw D. M. De Koster-Sinke, Willemstad Mevrouw J. vd Molen - Sinke, Apeldoorn Mevrouw M.G. Sinke, Rotterdam Mevrouw M.A. Sinke, Halsteren Mevrouw C. Sinke, Heerenveen Mevrouw M.A. Sinke, Amstelveen De heer P. J. Sinke, Halsteren De heer H.W. Sinke, Drunen Namens deze, H.W. Sinke. _ Sleutelweg 3a 4664 PD Lepelstraat Halsteren, gemeente Bergen op Zoom.

12 Adviescommissie voor de bezwaarschriften Bergen op Zoom Aan de raad van de gemeente Bergen op Zoom Geachte leden van de raad, Hierbij treft u ons advies aan over de bezwaarschriften ingediend door J.M. van Isselt en H.W. Sinke en P.J. Sinke gericht tegen het door de raad genomen voorbereidingsbesluit Molenwieken Halsteren. De commissie heeft appellanten en een vertegenwoordiger van uw raad in de gelegenheid gesteld om een mondelinge toelichting te geven. De hoorzitting is gehouden op 18 juni Het verslag van de hoorzitting is aan dit advies gehecht en maakt er deel van uit. overzicht van de feiten Op 22 maart 2007 heeft de raad besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van het bestemmingsplan "Oude Molen 2000". Gebleken was dat de kavels van de bestaande woningen in een aantal gevallen groot genoeg zijn om een extra woning op te realiseren. Indien daarvoor een bouwaanvraag zou worden ingediend zou daarvoor, mits aan alle andere bepalingen kan worden voldaan, bouwvergunning moeten worden verleend. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de inrichting van het gebied binnen de bestemming "Woondoeleinden 2" een andere zou worden dan de inrichting waarvan in het bestemmingsplan was uitgegaan. De raad achtte dit een onwenselijke situatie. Door het nemen van het voorbereidingsbesluit ontstaat de mogelijkheid ongewenste bebouwing tegen te gaan. Gewenste bebouwing, die past binnen de bepalingen van het bestemmingsplan, kan met het doorbreken van de aanhoudingsplicht, altijd vergund worden. Het besluit is gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentelijke voorlichtingspagina. Tegen het besluit hebben J.M. van Isselt en H.W. Sinke en P.J. Sinke bezwaarschriften ingediend. De heer Van Isselt voert aan dat met het voorbereidingsbesluit het verkavelen van een perceel met bebouwing niet meer is toegestaan, hetgeen volgens hem een goede zaak is, maar wel te laat, gezien de situatie Molenwieken 9. Het bezwaar betreft de verwijzing naar artikel 19 lid 2 WRO. Dit zou kunnen betekenen dat als er in de toekomst iemand zijn kavel zou splitsen, hij daarop een beroep op kan doen. Dat zou betekenen dat het aantal van 30 woningen overschreden zou worden en de groenstructuur, die volgens de gemeente als een 'groene' draad in het plan De Molenwieken loopt, aangetast zou worden. Gesteld wordt dat het voorbereidingsbesluit een reparatiebesluit is op het huidige bestemmingsplan, waaruit geconcludeerd wordt dat het geldende bestemmingsplan

13 technische tekortkomingen heeft. H.W. en P.J. Sinke voeren aan dat geheel analoog aan de wijze waarop nu is toegestaan naast Molenwieken 9 een woning te bouwen, zij dat ook willen realiseren op hun eigendom, net perceel naast Molenwieken 7. Het perceel is daarvoor uitstekend geschikt. Tijdens de bezwarenprocedure voor de verleende bouwvergunning naast Molenwieken 9 en ook tijdens recente contacten met vertegenwoordigers van de gemeentelijke organisatie bemerkten zij dat voor hun voornemen ineens andere voorwaarden (afzonderlijke procedure, opstellen ruimtelijke onderbouwing, extra kosten, etc.) dan voor de bouwvergunning naast Molenwieken 9 zouden moeten worden vervuld. Uit een oogpunt van gelijke behandeling van burgers en een behoorlijk bestuur komt hen dat niet gewenst voor. Zij worden door dit voorbereidingsbesluit ernstig gehinderd worden bij hun plannen. De commissie overweegt het volgende In artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is bepaald: 1. De gemeenteraad kan verklaren, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) Bij een voorbereidingsbesluit wordt bepaald voor welk gebied het geldt en met ingang van welke datum het in werking treedt. De consequenties van het vaststellen van een voorbereidingsbesluit zijn vastgelegd in artikel 46, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening: "In afwijking van het eerste lid houden burgemeester en wethouders de beslissing aan, indien er geen grond is om de vergunning te weigeren en voor het gebied, waarin het werk of de werkzaamheid zal worden uitgevoerd, voordat de aanvraag is ingekomen een voorbereidingsbesluit in werking is getreden,...". en artikel 50, lid 1 van de Woningwet: "In afwijking van artikel 46, eerste lid (Woningwet) houden burgemeester en wethouders de beslissing op een aanvraag om bouwvergunning aan indien er geen grond is om de vergunning te weigeren en voor het gebied, waarin het bouwwerk zal worden uitgevoerd, voordat de aanvraag is ingekomen een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de WRO in werking is getreden...". De enige consequentie van het voorbereidingsbesluit is dat planologische ontwikkelingen bevroren worden tot het moment dat het voorbereidingsbesluit niet meer geldt, danwel dat een vrijstelling op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening verleend wordt. De heer Van Isselt heeft aangevoerd dat het bestemmingsplan technische tekortkomingen heeft. De raad is het eens met deze constatering. Het college heeft al een bouwvergunning moeten verlenen op een aanvraag die weliswaar paste binnen het bestemmingsplan, maar als een onwenselijke ontwikkeling werd beschouwd. Om te voorkomen dat opnieuw een bouwvergunning zou moeten worden verleend in strijd met de gewenste inrichting van het gebied is een voorbereidingsbesluit genomen. De wetgever heeft de gemeente het instrument voorbereidingsbesluit juist ter beschikking gesteld om in de periode dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid, ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Ten aanzien van het bezwaar van de heer Van Isselt dat verwezen is naar artikel 19 lid 2 2

14 WRO merkt de commissie op dat deze verwijzing geen enkel rechtsgevolg heeft. Het betreft slechts een feitelijke constatering. Een vrijstellingsprocedure kan altijd worden gevolgd, ongeacht of hiernaar is verwezen. Ten aanzien van het bezwaar van de heren Sinke dat er rechtsongelijkheid ontstaat, overweegt de commissie dat deze constatering op zichzelf wel juist is. Het is inherent aan het nemen van een voorbereidingsbesluit dat er een ander juridisch kader ontstaat. Echter, gelet op het feit dat het gemeentebestuur de structuur en de uitstraling van de aanwezige bebouwing zo veel mogelijk wenst te handhaven en daartoe een nieuw bestemmingplan wordt voorbereid, oordeelt de commissie dat de raad in redelijkheid heeft besloten tot het nemen van een voorbereidingsbesluit. Gelet op bovenstaande adviseert de commissie de bezwaren ongegrond te verklaren. Bergen op Zoom, 18 juni 2007 De adviescommissie voor de bezwaarschriften Bergen op Zoom,, de voorzitter, de secretaris

15 Adviescommissie voor de bezwaarschriften Bergen op Zoom Verslag hoorzitting d.d. 18 juni 2007 Aanwezig: de commissie secretaris notulist appellanten namens de raad mr. H.H.M. van den Broek (voorzitter) mr. P.H.M. Verdonschot mw. mr. I. Dijkman mw. mr. M.B. de Klerk Wolters mw. H.W. Steneker-Groothof dhr. J.M. van Isselt dhr. H.W. Sinke dhr. P.J. Sinke mw. mr. A. Rampaart Aan de orde: De bezwaarschriften ingediend door de heer J.M. van Isselt en door de heren H.W. Sinke en P.J. Sinke, gericht tegen het door de raad genomen voorbereidingsbesluit Molenwieken Halsteren. De voorzitter opent de hoorzitting. Aan het secretariaat wordt door de heer Sinke een machtiging overhandigd. De voorzitter geeft het woord aan de heer Van Isselt. Deze licht aan de hand van een pleitnota zijn standpunt toe. Deze pleitnota is bij dit verslag gevoegd en maakt er deel van uit. Vervolgens is het woord aan de heer Sinke. De heer Sinke geeft aan zich nog nooit zorgen te hebben gemaakt, tot voor kort. De communicatie met de gemeente verloopt slecht. Hij maakt nu bezwaar, vooral om later niet het verwijt te krijgen, dat hij zich niet heeft laten horen. Hij vindt ook dat de gemeente hem best op de hoogte had kunnen stellen van het voorbereidingsbesluit. Nu heeft hij het uit de krant moeten vernemen. De heer Sinke heeft moeite met de rechtsongelijkheid die doordat dit voorbereidingsbesluit wordt genomen, ontstaat. Hij moet nu, door de gewijzigde situatie, een andere procedure doorlopen en meer kosten maken dan anderen. Dit vindt hij onterecht. Hij geeft aan voornemens te zijn een bouwplan in te dienen. De voorzitter geeft het woord aan mevrouw Rampaart, namens de gemeenteraad. Zij licht aan de hand van een pleitnota het standpunt van de raad toe. Deze pleitnota is bij dit verslag gevoegd en maakt er deel van uit. De heer Verdonschot vraagt de heer Van Isselt waarom hij bezwaar maakt tegen het herstellen door de raad van een eerder gemaakte fout. De heer Van Isselt antwoordt dat straks de heer Sinke ook gaat komen met een bouwplan, net als de heer Feijtel. Mevrouw Rampaart geeft aan dat dit allemaal nog niet speelde toen ze in maart 2007 met

16 het voorbereidingsbesluit aan de slag gingen. Het doel van het voorbereidingsbesluit is echt om ongewenste bouwplannen tegen te gaan. Wat niet in het Beeldkwaliteitsplan past, wordt geweigerd. Met een artikel 19 procedure blijven bouwplannen uiteraard wel mogelijk, maar die doorlopen dan een uitgebreide procedure, waarbij aan veel eisen moet worden voldaan. De voorzitter licht het nut van een voorbereidingsbesluit toe en geeft daarbij aan dat het uiteindelijk in het belang van de heer Van Isselt is dat een fout in het bestemmingsplan wordt hersteld. De heer Sinke laat in tweede termijn weten te zijn overvallen door de gemeenteraad. Hij mist overleg met de gemeente. Er is niet gecommuniceerd over het voorbereidingsbesluit. De voorzitter laat de heer Sinke weten dat het gebruikelijk is dat een voorbereidingsbesluit (evenals een Wvg-besluit) niet door de gemeente wordt aangekondigd. Voldoende gehoord en niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering. Aldus opgemaakt, Bergen op Zoom, 18 juni 2007 De adviescommissie voor de bezwaarschriften Bergen op Zoom,, de voorzitter, de secretaris

Gemeente jn Eergen op Zoom

Gemeente jn Eergen op Zoom li^k" Gemeente jn Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Besfosing:. Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 24 februari 2005 SROB/05/024 Beslissing op bezwaar tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : SROB/38 : Beslissing op bezwaar tegen het voorbereiding perceel op de hoek van de Laan van Everswaa Reimerswaal te Bergen

Nadere informatie

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen.

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen. Rug o-i- oo & Gemeente eente fl n Eero Eergen op Zoom RAADSVERGADERING Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 23 juli 2003 SROB/03/091 Voorstel tot het ongegrond verklaren van het bezwaarschrift van de

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom 2 2 NOV, 2007 > / Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Gewijzigd

Nadere informatie

biilage is bijgevoegd ofter inzage is gelegd; benoem en nummerdeze bijlagen)

biilage is bijgevoegd ofter inzage is gelegd; benoem en nummerdeze bijlagen) Bergen op Zoom RVB07-0145 Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Beslissing op bezwaar voorbereidingsbesluit

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Erwin Talpe

Erwin Talpe Raadsvoorstel Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Erwin Talpe 06-10937210 erwintalpe@hotmail.com agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder 23 juni 2016 onderwerp Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D .. ;j ' I.D Gemeente Ber --::>- ~ AADSVERGADERING dpj Zoom 0 1 MA AH 2012 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900439 Aanvraag verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de bouw van een woning en kantoor aan de Hogeweg

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen

aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen College Onderwerp: V200900238 aanvraag 1e fase bouwvergunning voor 6 appartementen aan de Akkerstraat te Vlijmen Samenvatting: Inleiding: De eigenaar van het perceel op de hoek Akkerstraat-Voorstraat te

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200700893 Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO (ZPP) voor de bouw van een woning aan de Joost van de Vondellaan voor rekening van de heer E. Spee, Grotestraat

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg.

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 31 mei 2012 Datum voorstel 15 mei 2012 Agendapunt Onderwerp Bescherming terrein Utrechtseweg 341 in De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

Voorstel: De "Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden" in te trekken met ingang van 1 januari 2008.

Voorstel: De Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden in te trekken met ingang van 1 januari 2008. Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Intrekking "Aanwijzingsverordening voor verzuring gevoelige gebieden" : RVB07-0146

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt.

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt. Raadsvoorstel Inleiding:Ons college heeft op 15 december 2006 op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat

Nadere informatie

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04 _. 2 / ff/t {'~eir.lt::e Ni r e f,,~almelo ~r ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov«er, VI ~ ). I Ft. Gt'me-,,,nte Almelo Team G.eo-Inform,:ltie en B>e!

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Samenvatting: Inleiding: Op 15 december 2006 is op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat 14 te Oudheusden.

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 31 januari 2007 Nummer : Raad 2007/002 Datum voorstel : 10 januari 2007 Portefeuillehouder Primaathouder : drs. J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl :

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 25 september 2008 Nr. 16 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het weigeren vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen.

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen. Mevrouw L. Braham Haagweg 121 2321 AA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

27 januari 2005 SROB/05/009

27 januari 2005 SROB/05/009 a * Gemeente eente rf Berden Berc op Zoom Datum raadsvergadering Nummer 27 januari 2005 SROB/05/009 ; Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift van ing. J.C.M. Somers, Portugalstraat 28 te Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 5219265 B&W verg. : 4 november 2015 Commissie : ROB Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Graafseweg 354-358 Cie_verg. : 1 december 2015 Raadsverg. : 15 december 2015 1)

Nadere informatie

ruboc/ OHjD' Gemeente n Bergen op Zoom Voorstel Inleiding Uitwerking voorstel : 29 september 2004 Datum raadsvergadering Nummer

ruboc/ OHjD' Gemeente n Bergen op Zoom Voorstel Inleiding Uitwerking voorstel : 29 september 2004 Datum raadsvergadering Nummer , { *Sfc Gemeente n Bergen op Zoom RAADSVERGADERING ruboc/ OHjD' Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 2004 : SROB/04/085 : Voorbereidingsbesluit bouwplan 'De Engelse Hof' (Geweldigerstraat)

Nadere informatie

nabij de Stelhoeve in Wemeldinge.

nabij de Stelhoeve in Wemeldinge. Besluitvormende raadsvergadering: 16 december 2008 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2008/84 Datum : 26 november 2008 Onderwerp : Zienswijzen met betrekking tot de ontwikkeling

Nadere informatie

Illlllllllllllllililll RVB

Illlllllllllllllililll RVB ergen op Zoow 2ö 2ÜÜ6 Illlllllllllllllililll RV06-0033 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Voorbereidingsbesluit perceel hoek Steenbergseweg/uurtweg te Halsteren : SRO/06/028

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

Gemeente jf Bergen op Zoom

Gemeente jf Bergen op Zoom V Gemeente jf Bergen op Zoom,1 9 DEC. 2007 i Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Intrekking 'Verordening regelende

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo.

BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo. BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo. Nummer : BA 2009435 Verzonden : BESLUIT Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

13 SEP Getneente Jf Bergen op Zoom RVB d.d

13 SEP Getneente Jf Bergen op Zoom RVB d.d RVB07-0078 Getneente Jf Bergen op Zoom d.d 13 SEP. 2007 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Voorstel tot het nemen van een voorhjefreidingsbesluit ten behoeve van het herstel

Nadere informatie

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72

Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 College V200901050 Onderwerp: Te volgen procedure voor gewijzigd bouwplan voor Nieuwkuijksestraat 72 Collegevoorstel Inleiding: Op 14 juli 2009 heeft u beslist op het bezwaarschrift van mevrouw Van Loon

Nadere informatie

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt College Onderwerp: V200900667 Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt Samenvatting: Inleiding: Uw college heeft op 7 april 2009 ingestemd met het opstarten van de wijzigingsprocedure artikel

Nadere informatie

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Beslissing op bezwaar afwijzing verzoek herziening bestemmingsplan Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

De commissie bezwaarschriften heeft partijen gehoord en aan u advies uitgebracht.

De commissie bezwaarschriften heeft partijen gehoord en aan u advies uitgebracht. College Onderwerp: V200900473 Beslissing op bezwaar van R.M.A.M. van Sluisveld tegen besluit d.d. 19 september 2008 tot weigering van bouwvergunning (eerste fase) voor het vergroten van een kantoorruimte

Nadere informatie

Gemeente f} Eergen op Zoom

Gemeente f} Eergen op Zoom O^fr- Gemeente f} Eergen op Zoom 6 uan. /UUb Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Kredietaanvraag ten behoeve van verwerving woonperceel aan de Steenbergseweg 6 te Lepelstraat

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

27 januari 2005 SROB/05/008

27 januari 2005 SROB/05/008 \s? m- Gemeente ê \Q002 Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 27 januari 2005 SROB/05/008 Voorstel tot het afwijzen van 2 verzoeken om planschade i.v.m. de bouw van een loods aan de Kruisweg Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Samenvatting: Het college van Heusden heeft in haar vergadering van 8 september 2009 besloten een wijziging conform artikel 3.6 van de Wet

Nadere informatie

Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 RVB Sector/ : SROB-Openbare Ruimte

Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 RVB Sector/ : SROB-Openbare Ruimte Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 Sector/ :

Nadere informatie

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College V200900174 Onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift van T.J.G. Berkers met betrekking tot de d.d. 5 september 2008 verleende bouwvergunning voor het vergroten van het woonhuis en het plaatsen van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 augustus 2007 Nummer voorstel: 2007/89

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 augustus 2007 Nummer voorstel: 2007/89 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 augustus 2007 Nummer voorstel: 2007/89 Voor raadsvergadering d.d.: 11-09-2007 Agendapunt: 27

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Ik adviseer u in dit verband uw besluit van 8 januari 2009 te herroepen.

Ik adviseer u in dit verband uw besluit van 8 januari 2009 te herroepen. College Onderwerp: V200900611 Beslissing op bezwaar van I. Metwally tegen weigering bouwvergunning voor het plaatsen van een afzuigkapafvoer aan het Burgemeester van Houtplein 3 te Vlijmen. Collegevoorstel

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom 9 DEC 200j - Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Jubileumsubsidieverordening RV607-0130

Nadere informatie

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2.

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2. gemeente Eindhoven 16 R6678 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00199 Beslisdatum B&W 16 februari 2016 Dossiernummer 16.07.652 Raadsvoorstel vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan

Nadere informatie

Gemeente t} Bergen op Zoom

Gemeente t} Bergen op Zoom Gemeente t} Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Afwijzing van een verzoek om planschade in verband met het bestemmingsplan "Het Fort/Zeekant" SROB/05/069 Sector : Ruimtelijke

Nadere informatie

Vrijstellingsverzoek voor het spelen van boerengolf in Lage Zwaluwe, Verzoek voor het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het betrokken gebied.

Vrijstellingsverzoek voor het spelen van boerengolf in Lage Zwaluwe, Verzoek voor het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het betrokken gebied. Aan de Raad Made, 29 mei 2007 Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 28 augustus 2007 Agendapunt : 13 Raadsvergadering: 20 september 2007 Onderwerp: Nummer raadsnota: Vrijstellingsverzoek

Nadere informatie

Ik verwijs u verder naar het advies van de commissie en de rest van het dossier.

Ik verwijs u verder naar het advies van de commissie en de rest van het dossier. College Onderwerp: V200900882 Beslissing op bezwaarschrift (5 reclamanten) tegen de verleende vrijstelling en bouwvergunning voor de bouw van 16 appartementen aan de Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Datum: Portefeuillehouder: 19 september 2017 Krieger Domein / Team: Ruimtelijk/ projectmanagement Behandeld door: P. Hania NIET OPENBAAR Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan en de A59.

bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan en de A59. Raadsvoorstel Inleiding:Door Poland en Wagemakers B.V. wordt verzocht om medewerking voor een bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan

Nadere informatie

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen College Onderwerp: V200700988 aanvraag van verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de uitbreiding van de woning aan de Inlaagdijk

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200900098 aanvraag voor reguliere bouwvergunning voor het wijzigen van de uitvoer van een eerder verleende bouwvergunning voor een vrijstaand bijgebouw op het perceel Burgemeester v/d

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Afdeling bestunrsreclitspraak. Behandelend ambtenii;ir J. Jhauw 070-4264845

Afdeling bestunrsreclitspraak. Behandelend ambtenii;ir J. Jhauw 070-4264845 Raad vanstate Afdeling bestunrsreclitspraak It ' V GESCAND OP 11 SEP. 2014 Raad van de gemeente Oostzaan Postbus 1 5 1510 AA OOSTZAAN Gemeente Oostzaan D.itLim Ons mimnicr Uw kenmerk 1 o september 201

Nadere informatie

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren (ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren Gemeente Tynaarlo december 2011 NL.IMRO.1730.PBHoge30ZLR-0301 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom RVB6-14 ~ Gemeente jn Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Oprichting Bergse Haven : SROB/6/63 2 8 SEP. 28 : Gronden -16 BV en Bergse Haven CV Sector : Ruimtelijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26 Zaaknummer: OLOGJvB26 Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift m.b.t. weigering verzoek om wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied Vlijmen" ten behoeve van de bouw van een woonhuis, schuur en kassen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen.

Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen. Raad VOORBLAD Onderwerp Vaststellen gewijzigde welstandsnota Stedenbouwkundig plan & beeldkwaliteit Op de Bleek. Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Gemeente fi Bergen op Zoom

Gemeente fi Bergen op Zoom Gemeente fi Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Bestemmingsplan De Parade, toekenning van een planschadevergoeding aan de eigenaar van het pand Kerkstraat

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip "Annemarij"

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip Annemarij CONCEPT afdeling Stedelijke Ontwikkeling De heer E.P. Blaauw Postbus 10075 1001 EB AMSTERDAM ambtenaar : Mw. A. van Kruijssen uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 222 uw kenmerk : fax : ons kenmerk :

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Verordening tot

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

! 6 0J l R :^0^~^j / 0 L- A^e'' n 9

! 6 0J l R :^0^~^j / 0 L- A^e'' n 9 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Destructieverordening Bergen op Zoom 2007 Sector/ : SROB-Openbare Ruimte! 6

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Voorbereidingsbesluit centrum Oldemarkt. Nummer: Datum vergadering: 21-12-2004 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De uitspraak van de Raad van

Nadere informatie

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Registratienummer: 2016003300 Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Op 22 mei 2015 is namens de heer J.W. Slewe te Overveen een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit handelen in

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0023 Rv. nr.: 09.0023 B&W-besluit d.d.: 03-03-2009 B&W-besluit nr.: 09.0192 Naam programma +onderdeel: Nr.7, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Van Vollenhovenkade

Nadere informatie

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College V200900229 Onderwerp: Beslissing op bezwaar van A.H.J. van Lit tegen besluit van 31 januari 2008, inhoudende verlening van bouwvergunning voor het veranderen van een berging/carport aan de Rossinistraat

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN VAN DE GEMEENTE ENSCHEDE POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede Aan Burgemeester & Wethouders van Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 7511 HC Enschede TELEFOON 053 4818181 ONS

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer /

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer / Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid rymry *A TA De heer E.S.J. Dudok Houttuinen 36 3311 CE DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Reactie op Verzenddatum 3 Oktober 2011 Dossier D-00991229 Zaaknummer 619261/0091458

Nadere informatie