Instructable. Robotarm team 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructable. Robotarm team 4"

Transcriptie

1 Dit is de instructable van de robotarm. Aan de hand van dit stappenplan is het mogelijk om de robotarm volledig na te bouwen. Alle stukken printen zal ongeveer 2 weken in beslag nemen. Het samenstellen van de robot neemt ongeveer 2 dagen in beslag. Hierna is het enkel nog testen. Instructable Robotarm team 4 Aleksander Dekeyser, Willem Vancaeyzeele, Nathan Baes, Niels Vervaet, Peter Verdru

2 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave Inleiding Onderstel Rotary base M8 draadstuk Rotary base v SKF 608 en SKF 625 lagers Stepper Rotary base r Schoulder Schoulder bearing Stepper Schoulder Schoulder stepper mount Compound Joints SKF 608 lagers Bevestigen Joints Spacer Elbow Elbow beraing motor... 13

3 6.2 Stepper en stepperholder Synchrone riemschreibe SKF 608 lagers DC as DC motor Bevestigen armsegmenten Vastzetten armsegmenten Tandriem Wrist Rotary arm orange Beerhead Beerhead en opener Bevestigen beerhead Versiering... 21

4 2. Inleiding Om de robot arm te bouwen moet u gebruik maken van dit as-built document, van de Bill of material en van de technische tekeningen. Bij ieder onderdeel staat er in de BOM welke materialen er nodig zijn, eventueel etra uitleg waarvoor de materialen dienen, het aantal dat u nodig heeft van een bepaald materiaal en of dit materiaal geprint moet worden of niet. Dit document geeft etra uitleg die u nodig heeft om de robotarm te bouwen. OPM : Afhankelijk van de nauwkeurigheid van de 3D printer kan het zijn dat gaten voorzien voor bouten te klein zijn. Dit kan verholpen worden door deze gaten met een gepaste boor uit te boren.

5 3. Onderstel Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. Verzaag de houten plank in kleinere platen zoals aangeven in de technische tekeningen. Maak de verschillende openingen. TIP: Boor eerst het gat voor de M8, steek het draadstuk erdoor, plaats de rotary base v2 over de as en duidt aan waar de andere gaten geboord moeten worden. Zo bent u zeker van de afstanden aangezien deze afstanden kunnen afwijken afhankelijk van de nauwkeurigheid van uw print stuk. Bevestig de platen aan elkaar zodanig dat u het onderstel maakt zoals onderstaande tekening.

6 4. Rotary base Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. 4.1 M8 draadstuk Steek het M8 draadstuk door het gemaakte gat. Schuif over deze M8 een SKF 608 lager. 4.2 Rotary base v2 Plaats de rotarty base v2 op deze lager en M8. Zorg ervoor dat het gat voorzien voor de as van stepper over het vierkante gat komt. Maak de rotary base vast op de plaat met M6040.

7 4.3 SKF 608 en SKF 625 lagers Plaats de andere SKF 608 lager. Deze komt ook over de M8 as. Plaats de SKF 625 lagers zoals op de tekening. Bevestig deze lagers op hun plaats met de M525 en M5 moeren. 4.4 Stepper Steek de stepper door het vierkante gat. Bevestig de stepper aan de rotary base via de voorziene gaten. Gebruik hiervoor de boutjes die bij de stepper geleverd zijn. Duw de Stirzanrad C print op de as van de stepper.

8 4.5 Rotary base r1 Plaats de rotary base r1 over de M8 zoals onderstaande tekening. In de volgende stappen wordt de schoulder bevestigd. U heeft nu normaal nog een M8 moer en M8 moer (platte borg) over. Deze zullen gebruikt worden om de schoulder op het M8 draadstuk vast te zetten.

9 5. Schoulder Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. 5.1 Schoulder bearing Plaats de schoulder bearing op de rotary base r1. Bevestig de schoulder bearing en de rotary base aan elkaar met de M425 bouten en moeren en de M8 moer.

10 5.2 Stepper Schoulder Plaats het metalen tandwiel modulo 1 met 15 tanden over de as van een Nema 17 stepper. Zorg dat dit tandwiel ver genoeg op de as zit. Het tandwiel kan vastgezet worden met de bijgeleverde stelschroef. Zorg ervoor dat de stelschroef op de plaate kan van de stepper zit. De koelvinnen worden ook al achteraan op de stepper bevestigd. Schuif de stepper in de voorziene opening van de schoulder. 5.3 Schoulder stepper mount Houd deze stepper op zijn plaats met de schoulder stepper mount en M430.

11 5.4 Compound Bevestig het compound tandwiel. Gebruik hiervoor de M460 en de M4 ringetjes. Steek de M4 door het gat voorzien in de schoulder, plaats de compound over de M4, schuif de ringetjes over de M4, steek de M4 door het gat voorzien in de schoulder stepper mount. Houd de M4 op zijn plek met de M4 moer.

12 5.5 Joints Bevestig de joint a en de joint a gear aan elkaar met M460 en de voorziene moeren. 5.6 SKF 608 lagers Steek de twee SKF 608 lagers in de voorziene holtes. 5.7 Bevestigen Joints Steek het M8 draadstuk door één van de gaten waar een SKF 608 lager zit. Schuif op de M8 de joint a en joint a gear. Steek de M8 door het ander gat van de lager en vaak de M8 vast met de voorziene moer en ring. Draai dit niet te hard aan, anders kan deze as niet meer draaien.

13 5.8 Spacer Bevestig de twee stukken van de se spacer aan elkaar. Bevestig dit stuk op de joints

14 6. Elbow Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. 6.1 Elbow beraing motor Bevestig de elbow bearing motor op de se_spacer met M480 en de bijhorende moeren.

15 6.2 Stepper en stepperholder Plaats een Nema 17 stepper in de stepperholder elbow. Maak deze aan elkaar vast met de bijgeleverde bouten van de stepper.

16 6.3 Synchrone riemschreibe 21 Lijm het matalen verloopstuk met loctie op de as van de stepper. Wacht enige tijd tot deze is uitgehard. Hierna kan de metalen tandriemschijf met 20 tanden op het verloopstuk geplaats worden. Voorzie op de as al een plat kant op de juiste plaats zodat de tandriemschijf met de stelschroef hierop bevestigd kan worden. 6.4 SKF 608 lagers Plaats de twee SKF 608 lagers in de voorziene holtes net zoals bij stap 5.6.

17 6.5 DC as Neem de as van 8mm diameter en 60mm lengte. Maak in de as in de aiale richting een gat van 3mm diameter. Dit wordt het best gedaan op een draaibank. Dit gat dient om het stuk as over de as van de DC motor te kunnen schuiven. Doet dit volgens bijgeleverde technische tekening. Boor 2 gaten in de radiale richting in de as. In deze gaten moet een M4 bout kunnen. Deze dienen om later de kop te koppelen aan de as zodanig dat de kop draait. 6.6 DC motor Bevestig de as op de DC motor. Gebruik loctite om ervoor te zorgen dat deze as niet meer los kan komen. Plaats in de voorziene holte van de armsegment klein gear een SKF 608 lager. Breng de DC motor in de armsegment klein gear met de as door deze lager net zoals onderstaande foto. De motor wordt op zijn plaats gehouden met de M2,510 bouten.

18 6.7 Bevestigen armsegmenten Bevestig de twee armsegmenten aan elkaar vast met de M440 en bijhorende moeren. 6.8 Vastzetten armsegmenten Neem het draadstuk M8 en werk net zoals stap 5.7. Steek de M8 door één van de gaten van de SKF 608 lager. Neem daarna de armsegmenten en schuif deze over de M8. Neem nu eerst de optibelt tandriem en plaats deze over de armsegment klein gear en de riemschreibe 21 van de stepper. Schuif de M8 dan verder totdat deze ook door de ander lager steekt. Maak deze M8 vast met bijhorende moer en ring. Draai ook dit niet te hard aan. Anders kan deze as niet draaien.

19 6.9 Tandriem Nu wordt de tandriem aangesponnen. Steek een M450 door het voorziene gat in de elbow bearing motor. Duw deze zo diep mogelijk. Schuif nu over deze bout een M4 ring. Schuif daarna een SKF 624 lager over de M4 bout. Schuif daarna opnieuw twee M4 ringen over de bout. Schuif nu opnieuw een SKF 624 lager over de bout. Doe dit ook voor het andere gat. Zorg ervoor dat de riem ligt zoals op de tekening. Schuif daarna de clamp over de twee M4 bouten. Schuif nu over beide bouten een M4 ring en span de clamp en bouten aan met de voorziene moeren. De riem kan dan aangesponnen worden door de twee M4 bouten terug los te maken, de bouten naar binnen te duwen en ze terug aan te spannen.

20 7. Wrist Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. 7.1 Rotary arm orange Nu wordt de rotary arm orange bevestigd. Hiervoor moesten de gaten in de as die op de DC motor zit, geboord worden. Neem de twee M460 bouten en steek ze door de voorziene gaten in de rotary arm orange. Zorg ervoor dat deze bouten door de geboorde gaten van as gaan. Hierdoor wordt de rotary arm orange bevestigd aan de as van de DC motor waardoor deze arm kan ronddraaien.

21 8. Beerhead Zoek op in de BOM welke materialen u nodig heeft om het onderstel te maken. 8.1 Beerhead en opener Plaats de flesopener in de beerhead. Bevestig de twee beerheads aan elkaar met de M435 en M450

22 8.2 Bevestigen beerhead Bevestig de beerhead op de rotary arm orange. Doe dit met het M4 draadstuk en bijhorende moeren. 9. Versiering Zet de encoder cappes vast op de robotarm. Doe dit met de M325 en de bijhorende moeren.

23 10. Onderdelen lijst per onderdeel Naam Waarvoor? Aantal Printen? Onderstel Rotary base Shoulder Houten plaat schroeven Stirzanrad C print M3 20 (zelf gewenste lengte maken) stirzanrad c print vastzetten 1 Moer M3 1 Rotary baser1 Rotary base B_V2 Lager Din 625 SKF 608 M8 erdoor 2 Din 625 SKF 625 shoulder laten draaien 6 M5 X25 SKF 625 vast zetten 6 moeren M5 6 M6 40 vast op plaat zetten 5 Moer M6 5 Ringetjes M6 10 Nema 17 stepper 1 boutjes bij stepper geleverd stepper vastzetten 4 M8 draadstuk draaipunt 1 Moer M8 ( platte borg) 1 Moer M8 1 Shoulder bearing Joint A Joint A gear

24 stalen tandwiel module 1 15 Compound M4 60 compound vastzetten 1 Ringetjes M4 compound vastzetten 6 Moer M4 1 M4 60 joints aan elkaar zetten 6 Moeren M4 6 Din 625 SKF 608 lagers draaipunt 2 Shoulder stepper mount Stepper nema 17 1 M4 25 vast op draaischijf zetten 6 moer M4 6 Draadstuk M8 joints 1 Ringetjes M8 2 Borgmoer M8 2 M4 30 shoulder stepper mount vast 2 Moeren M4 2 Koelvinnen Fan Elbow elbow bearing motor M4 35 stepperholder elbow aan buitenkant vastzetten 3 Moeren M4 3 Stepperholder elbow tandriemschijf 20 tanden Metalen as shoulder spanner scheibe M4 X80 spacer vastzetten 4 moeren M4 6 2

25 M4 X50 riemspanner vastzetten 2 Din 625 SKF 624 lagers riemspanner 4 Ringetjes M4 8 T OPTIBELT TANDRIEM 1 Stepper Nema 17 1 bijgeleverde boutjes stepper vastzetten Fan Koelvinnen Din 625 SKF 608 lagers draaipunt 2 SE_Spacer Draadstuk M8 armsegment er rond draaien 1 Ringetjes M8 2 Moeren M8 borg 2 elbow Wrist armsegment klein gear Armsegment klein Din 625 SKF 608 motor as 1 Conrad DC motor 1 M helften aan elkaar 6 moeren M4 6 As 8mm lengte 60mm (boring 2,3 onderaan, 2 M4 gaten op ronding) 1 M2,5 10 dc motor vast 2 Loctite as op dc motor zetten Rotary arm orange M4 60 as vastzetten 2 Moeren M4 2

26 BeerHead beerhead M beerhead aan elkaar 2 M beerhead aan elkaar 2 Moeren M4 8 Draadstuk M4 vast op wrist zetten 2 Opener 2 Versiering encoder kappe M3 25 (verzonkenkop) kappe vastzetten 24 Moer M Houder Fleshouder scharnier 1 schroeven 4

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Dit is de gebruikershandleiding van de robotarm. Hierin kan men mogelijke problemen en oplossingen vinden. De gebruikte knoppen komen ter sprake. Gebruikershandleiding Robotarm team 4 Niels Vervaet, Willem

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst.

Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Vliegtuig op co 2 Voor een vliegtuig op co2 te maken hebben we enkele onderdelen nodig vooraleer we beginnen, deze staan opgesomd in volgende lijst. Onderdelen: - een balsa lat van 15 op 15 mm en 1 m lang

Nadere informatie

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de rand van het basisframe bevindt. Draai de bouten van de

Nadere informatie

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen.

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. D. Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. Plaats de motorfiets op een vlakke ondergrond en zet de motorfiets op de zijstandaard. Schakel de eerste versnelling in (om te

Nadere informatie

Stukkenlijst materiaal bijkopen

Stukkenlijst materiaal bijkopen Stukkenlijst materiaal bijkopen Staven Naam Lengte (mm) Diameter Schroefdraad / Aantal glad Geleidingsstaven z richting 350 8 Schroefdraad 2 Staven onderaan gestel 280 8 Schroefdraad 4 Staven bovenaan

Nadere informatie

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden

Hoofdmaten V2xx-xxALU-x, V3xx-xxALU-x. Met LED en LED-schakelaar. Cilinder: 17 mm Europrofiel. Benodigdheden Handleiding Montage V25x-xxRVS-x/V25x-xxALU-x smalschild V35x-xxRVS-x/V35x-xxALU-x breedschild Waarschuwingen! Alle voorzorgsmaatregelen, instructies en waarschuwingen zoals beschreven in de handleiding

Nadere informatie

009 - DE EXTRUDER MONTEREN. Neem de onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 30.

009 - DE EXTRUDER MONTEREN. Neem de onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 30. 009 - DE EXTRUDER MONTEREN Neem de onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 30. Neem het GROTE TANDWIEL, KLEINE TANDWIEL, EXTRUDERVOET, EXTRUDER VEERHOUDER, DRAADGELEIDER, EXTRUDER LAGERKLEM A, EXTRUDER

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3:

002- DE X-WAGEN MONTEREN. Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: 002- DE X-WAGEN MONTEREN Neem de X-WAGEN uit de doos. Neem de volgende onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 3: Neem ook 4 LAGERKLEMMEN uit het zakje met de plastic onderdelen (zie afb. onder): Steek

Nadere informatie

N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N455986#1 1 Onderdelenlijst Pos. Aantal Omschrijving Materiaal Maten (in mm) 1 2 Chassis a) chassisbalken grenen 5 x 15 x 300 1 b) dwarsbalk

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Demonteren achterbrug

Demonteren achterbrug 6 mm imbus sleutel 10 hamer draad 1. Het handigste begin je met het delen van de ketting. Om wat meer ruimte te krijgen haal je de ketting van de spanner voorin. 1 2 2. Nu kun je bij de achteras de ketting

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

De elektro. Leerlingenbundel

De elektro. Leerlingenbundel Leerlingenbundel . Probleemstelling In onze vrije tijd weten we soms niet wat gedaan. Al onze spelletjes die we thuis staan hebben zijn we moegespeeld. We kunnen misschien nog wat leren. Leren moet nu

Nadere informatie

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions Awning Instructions Drop Arm Awning Instructions Nederlands Uitvalscherm Instructies Inhoud Waarschuwing 1.0m 3.0m Uitvalschermen 8 x Spreidbouten (2 per beugel) 2 x Wandbeugels 2 x Beugelplaatjes 1 x

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie

Handleiding algemeen

Handleiding algemeen Handleiding algemeen De volgende gereedschappen heb je nodig bij de montage van een Moduloo kast. De belangrijkste onderdelen van het geraamte van je kast. (doorsnede) Bij een kast van 110 en 120 cm breed

Nadere informatie

Bouwbeschrijving slagboom

Bouwbeschrijving slagboom Bouwbeschrijving slagboom Materiaal: 2mm messing buisje 0.3 wand dikte verkrijgbaar bij bv Hornbach bouwmarkt. 4 mm x 4mm u profiel verkrijgbaar bij o.a Conrad kijk bij messing profielen. Rondkopnageltjes

Nadere informatie

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam. Inhoudsopgave Quiltstandaards Loefzijde 26, 1316 ve Almere 036-5347690 of 06 14717048 info@meeuwmeubel.nl www.meeuwmeubel.nl Montage beschrijving voor hand- en machinequiltraam Inhoudsopgave 1. Het monteren van het

Nadere informatie

Optima Canopy accessoires voor het ophangen

Optima Canopy accessoires voor het ophangen Optima Canopy accessoires voor het ophangen Accessoirekits - toepassingen vereisen altijd meer dan één kit. Bepaal zorgvuldig wat u nodig heeft. Itemnummer inhoud kit BPCS5450G Ophangkit voor de bouwkundige

Nadere informatie

Raderstoomboot met solar aandrijving

Raderstoomboot met solar aandrijving 117.167 Raderstoomboot met solar aandrijving Benodigd gereedschap: houtlijm watervast schaar liniaal potlood werkplaatsvijl ø1 ø2 ø3 ø5 boor figuurzaag schuurpapier secondelijm ø3 handboor Kreuzschlitz-

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120

Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 Montage Handleiding Ahrend Essa Slinger-Bureau 200 x 120 INLEIDING In deze handleiding wordt, aan de hand van foto s en begeleidend schrijven, uitgelegd hoe een Ahrend Essa hoek-bureau met slingersysteem

Nadere informatie

Draaifiguur solaraandrijving

Draaifiguur solaraandrijving is uniek 114.055 Draaifiguur solaraandrijving Benodigd gereedschap: Potlood en liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Kruiskopschroevendraaier Houtlijm Boortjes ø4, ø 8mm Schuurpapier Werkplaatsvijl Let op!

Nadere informatie

Quad met elektro aandrijfmotor

Quad met elektro aandrijfmotor is uniek 114.044 Quad met elektro aandrijfmotor Benodigd gereedschap: Potlood en liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl en schuurpapier Boortjes ø 1, of ø2, ø 3, ø 6mm Blikschaar, striptang

Nadere informatie

Kogelrallye. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar!

Kogelrallye. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! 104.162 Kogelrallye N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar! 1 1. Produktinformatie:

Nadere informatie

Gebruik van een tuimelplug. door Serge de Beer

Gebruik van een tuimelplug. door Serge de Beer Gebruik van een tuimelplug (versie 1.0 NL, 29-04-2009) door Serge de Beer Introductie en leerdoel Wanneer een plafond hol is biedt dit meestal niet voldoende steun om bijvoorbeeld lampen aan op te hangen.

Nadere informatie

STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING

STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING Deze handleiding behandelt het installeren en gebruik van de schuiftablet. Voor de in-/opbouw van het systeem zijn bijgeleverde DXFbestanden de leidraad. Het systeem dient

Nadere informatie

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel!

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan de auto maken met een muizenval als aandrijving! Zo ziet die van mij eruit: Als we zelf zo n

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

letta AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING

letta AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING letta Couthoflaan 14-16 B-8972 PROVEN T 0032 (0)57 30 11 66 F 0032 (0)57 30 14 83 info@interiortechnology.be www.interiortechnology.be Het automatisch zijschuivend

Nadere informatie

2. Aankopen van alle materialen 615,88

2. Aankopen van alle materialen 615,88 Instructable 1. Ploftekening 1 2. Aankopen van alle materialen Hieronder zijn alle materialen weergegeven die nodig zijn om de laadpaal te maken, de prijzen die hieronder zijn weergegeven zijn enkel richtprijzen.

Nadere informatie

OPI-Robo R3O3

OPI-Robo R3O3 is uniek 111.666 OPI-Robo R3O3 Benodigd gereedschap: figuurzaag liniaal, potlood schuurpapier kruiskopschroevendraaier/schroevendraaier priem machinebankschroef steeksleutel M4 striptang + zijsnijtang

Nadere informatie

Foam-cutter [2D-SNIJDER: MONTAGESCHEMA] Universiteit Gent, campus Kortrijk. Groep: Bouckaert Laurens, Pannecoucke Mathias en Pozzolo Aaron

Foam-cutter [2D-SNIJDER: MONTAGESCHEMA] Universiteit Gent, campus Kortrijk. Groep: Bouckaert Laurens, Pannecoucke Mathias en Pozzolo Aaron Foam-cutter Universiteit Gent, campus Kortrijk Groep: Bouckaert Laurens, Pannecoucke Mathias en Pozzolo Aaron [D-SNIJDER: MONTAGESCHEMA] Inhoud Het snijmechanisme.... Stap.... Stap.... Stap.... Stap...6.

Nadere informatie

vorkheftruck

vorkheftruck activities@vti vorkheftruck Gereedschap Welk gereedschap heb je nodig? Houtlijm Sterschroevendraaier Hamer Het voorbereidende werk Leg het blokje met het geboorde gat onderaan. Leg daarop het tweede blokje.

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

Metal-Box. materialen

Metal-Box. materialen Metal-Box Deze Metal-Box is gemaakt van 1 mm dik plaatmateriaal. Je kunt aluminium gebruiken, maar plaatstaal of zink kan ook. Wil je dat deze box mooi wordt en goed sluit, dan moet je wel heel nauwkeurig

Nadere informatie

Riksja met GSM-houder

Riksja met GSM-houder 1 0 6. 2 3 4 Riksja met GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Produktinformatie: Soort: voertuig als bouwpakket Toepassing: handenarbeid vanaf groep 7/8 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat

Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat Proficiat met de aankoop van uw draadafsluiting bij DRAADMAGAZIJN. In de volgende stappen wordt uitvoerig uitgelegd hoe uw de

Nadere informatie

Weegschaal N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Stuklijst. Aantal Afm. (mm) Omschr. Nr.

Weegschaal N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Stuklijst. Aantal Afm. (mm) Omschr. Nr. 108.959 Weegschaal Benodigd gereedschap: Figuurzaag + figuurzaagplankje Vijl + schuurpapier Heteluchtblazer Boormachine Schroevendraaier Zijsnijtang Lijmklemmen of wasknijpers N.B.: Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1 .0.00 1::0 Uhr 1 0 1. 3 De TWIK N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 .0.00 1::0 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Bouwpakket model van hout (karretje) Techniek

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Gereedschaptheorie. Draadsnijden. E. Zewuster

Gereedschaptheorie. Draadsnijden. E. Zewuster Gereedschaptheorie Draadsnijden E. Zewuster Draadsnijden Voor het vervaardigen van schroefdraad gebruiken we draadsnijgereedschap. Schroefdraad behoort tot de losneembare verbindingen. Schroefdraad komt

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

Montagehandleiding voor harmonicagaas. Copyright Hekkenwereld

Montagehandleiding voor harmonicagaas. Copyright Hekkenwereld Montagehandleiding voor harmonicagaas Introductie levert alleen gaas wat ook voor u gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarom deze overzichtelijke montagehandleiding. Deze handleiding zal u begeleiden met een

Nadere informatie

Handleiding Installatie

Handleiding Installatie Handleiding Installatie Voor de montage van het zonnezeil kan men het best een windstile dag kiezen om te voorkomen dat er tijdens de montage een windvlaag in het zeil slaat, waardoor het zeil met de grond

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap

Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap Klas: MTD4A4 Naam werkstuk: Muziekstandaard Prototype Materiaal: Naam: Werkstuknr: Aantal: Gezien: WERKVOOBEREIDING Nr Bewerking Omschrijving bewerking Machine Gereedschap Meetgereeschap 1 Klaarzetten

Nadere informatie

Mini-reuzenrad met kettingaandrijving

Mini-reuzenrad met kettingaandrijving is uniek 111.552 ini-reuzenrad met kettingaandrijving Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag

Nadere informatie

Installatie-instructies Standaard montage/figuur 1

Installatie-instructies Standaard montage/figuur 1 ONDERKANT VAN KOPFRAME size 4 size 4 size 4 size 4 ONDERKANT VAN KOPFRAME 13 35 248 43 190 ONDERKANT VAN KOPFRAME ONDERKANT VAN KOPFRAME 113 44093-10/04 DD-6121MC 6121MC.260314 TYPE TOEPASSING Deze elektro-hydraulische

Nadere informatie

Installatie-instructies Standaard montage/figuur 1

Installatie-instructies Standaard montage/figuur 1 ONDERKANT VAN KOPFRAME size 4 size 4 size 4 size 4 ONDERKANT VAN KOPFRAME 13 35 248 43 190 ONDERKANT VAN KOPFRAME ONDERKANT VAN KOPFRAME 113 44093-10/04 DD-6121MC 6121MC.260314 TYPE TOEPASSING Deze elektro-hydraulische

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

STIGA PARK 121 M

STIGA PARK 121 M STIGA PARK 121 M 8211-3011-09 1. Park -1993 5a. D 5b. 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X Y W V 11. 15. Denna produkt, eller delar

Nadere informatie

Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider

Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider Montagehandleiding Sanitaire ruimteverdeler Devider LET OP!!! Plaats glazen wanden / deuren nooit onbeschermd op de vloer. Maar plaats deze op een stuk karton of houten plank. ( Tijdens uitpakken en tijdens

Nadere informatie

Maak een Love Seat voor jou en je geliefde

Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Maak een Love Seat voor jou en je geliefde Materialen Gereedschap Teck universele schroeven 'Torx' RVS 25 x 3,5 mm - 50 stuks Teck terrasschroeven 'Torx' 80 x

Nadere informatie

Montagehandleiding Losstaande kast

Montagehandleiding Losstaande kast Montagehandleiding Losstaande kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

Bouwplan Simpele CNC Machine V 1.0 (c) WWW.STAPPENMOTOR.NL. Bouwplan simpele CNC machine 8-9-2013

Bouwplan Simpele CNC Machine V 1.0 (c) WWW.STAPPENMOTOR.NL. Bouwplan simpele CNC machine 8-9-2013 Bouwplan simpele CNC machine 8-9-2013 Allereerst, dit ontwerp is niet de enige manier om een machine te bouwen, maar het is slechts een voorbeeld van een mogelijk ontwerp. Dit n.a.v. de vele verzoeken

Nadere informatie

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1.

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1. Montage handleiding FAS K-105 Bijlage 1. 1 Uitleg bij de montage handleiding Deze handleiding laat duidelijk zien hoe de montage van de FAS K-105 in zijn werk gaat. Tussen de tekst zijn verschillende illustraties

Nadere informatie

Full Prusa i3 Kit - Metrisch Handleiding

Full Prusa i3 Kit - Metrisch Handleiding Full Prusa i3 Kit - Metrisch Handleiding Charlie s 3D Technologies Prusa i3 Handleiding 1 Bedankt voor het aanschaffen van de Full Prusa i3 Kit - Metric. Deze handleiding zal u helpen in de bouw en kalibratie

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis

Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis Handleiding : Plaatsen van een draadafsluiting met bovenbuis Proficiat met de aankoop van uw draadafsluiting bij DRAADMAGAZIJN. In de volgende stappen wordt uitvoerig uitgelegd hoe uw de draadafsluiting

Nadere informatie

DEEL 1 - INLEIDING WAT IS NU EEN OVERBRENGING? Welke soorten overbrengingen zijn er?

DEEL 1 - INLEIDING WAT IS NU EEN OVERBRENGING? Welke soorten overbrengingen zijn er? 2 DEEL 1 - INLEIDING Wanneer je een pretpark bezoekt zie je ze vaak Het zijn die dingen op een achtbaan die ervoor zorgen dat ons wagonnetje niet naar beneden tuimelt als we over de kop gaan. Maar ook

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Pendule. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101511#1

Pendule. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101511#1 101.511 Pendule N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Werkende klok als bouwpakket Technieklessen 2. Materiaalinformatie: 2.1.

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike Montagehandleiding Categorie Mountainbike Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

Nederlands MONTAGE HANDLEIDING

Nederlands MONTAGE HANDLEIDING Nederlands MONTAGE HANDLEIDING Nederlands Na het uitpakken van alle onderdelen, dient men eerst na te gaan of alle artikelen in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn. (TAB.1: A = code, B = hoeveelheid).

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Montagehandleiding Ingebouwde kast

Montagehandleiding Ingebouwde kast Montagehandleiding Ingebouwde kast Benodigdheden : Deze handleiding toont je de basisstappen, afwerking en indeling kunnen naar eigen creativiteit uitgevoerd worden. En hangen af van je eigen smaak. Zorg

Nadere informatie

Montagehandleiding Elektrische aandrijving. Garage- en bedrijfsdeuren voor zelfmontage

Montagehandleiding Elektrische aandrijving. Garage- en bedrijfsdeuren voor zelfmontage Montagehandleiding Elektrische aandrijving Garage- en bedrijfsdeuren voor zelfmontage www.derooijgaragedeuren.nl Technische specificaties: Vermogen 220V AC +/- 10% 50 ~60 Hz Radio frequentie 433,92MHz

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design)

Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design) Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design) 1. De plaats De plaats waar de regenzuil komt te staan dient een vlakke en stevige ondergrond te hebben, bij voorkeur verharding die er al jaren ligt. Als

Nadere informatie

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers Metalen plaat Z Master commerciële 000-serie zitmaaiers Modelnr.: 5-4790 Form No. 78-5 Rev A Installatie-instructies Opmerking: Laat de riem van het maaidek op zijn plaats tijdens de montage van deze set.

Nadere informatie

Aanleginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem

Aanleginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Aanleginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Type ligger 35 x 23 mm b x h Het Aslon Terras Onderconstructie Systeem is speciaal ontwikkeld voor een universele, eenvoudige en zeer snelle montage

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

SailTrack montageaanwijzingen Voor montage in een mastgroef. Contraplaten met één gat

SailTrack montageaanwijzingen Voor montage in een mastgroef. Contraplaten met één gat SailTrack montageaanwijzingen Voor montage in een mastgroef Contraplaten met één gat Tides Track profielen H tot en met R SH-500 SS SH-401 SS SH-200B SS SH-600 SS SH-200A SS www.tidesmarine.com Voordat

Nadere informatie

Nek en Pilaar. Figuur 12. Tabel 1

Nek en Pilaar. Figuur 12. Tabel 1 Nek en Pilaar In figuur 12 resp. 13 wordt de vorm en afmeting van de nek resp. pilaar gegeven. Deze worden gemaakt uit drie lagen hout, twee van 12mm dik en de middelste is 18mm dik, welke stevig met elkaar

Nadere informatie

* Een borstelbot maken *

* Een borstelbot maken * * Een borstelbot maken * Benodigdheden Voor 1 robotje: een motor en een klemmetje een borsteltje een batterij en batterijhouder een stukje elektriciteitsdraad twee paperclips een stukje foam, een knoop

Nadere informatie

Introductie draaibank en draaiwerkstuk

Introductie draaibank en draaiwerkstuk Introductie draaibank en draaiwerkstuk 2 Inhoudsopgave Benaming onderdelen 3 Draaibank 4 De vaste kop 4 Het bed 4 Support 5 Losse kop 5 Gereedschap bij de draaibank 6 Opspangereedschap werkstuk 6 De drieklauw

Nadere informatie

Speedboot met o p w i n d - m o t o r

Speedboot met o p w i n d - m o t o r 109.427 Speedboot met o p w i n d - m o t o r N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Benodigd gereedschap: Priem Figuurzaag + toebehoren Hamer Werkplaatsvijl, verzinkboor Houtlijm tweecomponentenlijm

Nadere informatie

Windbloem N Groep / klas:

Windbloem N Groep / klas: N 200.270 Windbloem Nieuwe kweek uit de kassen van Aduis!!! Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Latje 350 / 20 / 10 mm

Nadere informatie

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas:

Nooit dorst. Zuigers met aandrijfmotor N Groep / klas: Zuigers met aandrijfmotor Nooit dorst Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 Triplex 255 / 110 / 10 mm C, D Potlood, liniaal,

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 110.578 Voeder-dispenser Benodigd gereedschap+materiaal Werkplaatsvijl, schuurpapier Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø3/4/5 Schroevendraaier/kruiskop Houtlijm Verzinkboor Schaar of hobbymes

Nadere informatie

Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem

Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Type ligger 35 x 23 mm bxh Het Aslon Terras Onderconstructie Systeem is speciaal ontwikkeld voor een universele, eenvoudige en zeer snelle montage van

Nadere informatie

ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! Ontwikkeld door

ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! Ontwikkeld door ARTBOT BOUW ZELF EEN ROBOT-KUNSTENAAR! ARTBOT 1 2 3 4 Open het bestand Artbot_Driehoek.svg in Inkscape. Meet de diameter van de stiften op met een schuifmaat. (1) Pas eventueel de cirkels aan aan de diameter

Nadere informatie

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltframe. Inhoudsopgave

Quiltstandaards. Montage beschrijving voor hand- en machinequiltframe. Inhoudsopgave Quiltstandaards Loefzijde 26, 1316 ve Almere 036-5347690 of 06 14717048 info@meeuwquiltframes.eu www.meeuwquiltframes.eu Montage beschrijving voor hand- en machinequiltframe Inhoudsopgave 1. Het monteren

Nadere informatie

Design SSV. EE4- Building a SSV - Team PM1. 9 mei 2014

Design SSV. EE4- Building a SSV - Team PM1. 9 mei 2014 Design SSV EE4- Building a SSV - Team PM1 9 mei 2014 Inhoudsopgave I. DESIGN SSV 3 FRAME 3 WIELEN 5 ASSEN 6 LAGERS 6 MOTOR 7 ZONNEPANEEL 8 II. KOSTEN ANALYSE 9 2 In deze case word ieder onderdeel van de

Nadere informatie

NL. ClimaRad Care H1C Installatiehandleiding

NL. ClimaRad Care H1C Installatiehandleiding 2018. 003 NL ClimaRad Care H1C Installatiehandleiding Algemeen Eisen bij installatie Borstweringhoogte van tenminste 720 mm. Stijve en sterke muurconstructie achter de bevestigingspunten van het muurframe.

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer Bouwhandleiding De bouwonderdelen bij dit nummer Bij deze aflevering ontvangt u de onderdelen van de onderlijzeilspieren, verdere losse schietbuizen en de kettingen voor het roerblad van uw Victory. Houten

Nadere informatie

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Skelter F-310. Onderdelenlijst: Benodigd gereedschap: N.B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 101.658 Skelter F-310 Onderdelenlijst: Omschrijving Aantal Materiaalsoort Afmetingen in mm Chassis 1 blik 0,5 x 220 x 300 Wielen 2 PVC ø 50 Wielen 2 PVC ø 41,5 Stuur 1 ø 37 Motor 1 Bevestigingsbeugel 1

Nadere informatie

Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier. Figuur 1

Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier. Figuur 1 Form No. Verlichtingsset of montageset voor verlichting T4240 maaier Modelnr.: 02844 Modelnr.: 02845 3415-720 Rev A Installatie-instructies De machine gebruiksklaar maken 1. Parkeer de machine op een horizontaal

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1. Laat de radiateur leeglopen. Verwijder de motorkap. 2. Verwijder de aftapplug (1) om het cilinderblok leeg te laten lopen. Om het koelwater

Nadere informatie

Bouwhandleiding Berend

Bouwhandleiding Berend Bouwhandleiding Berend Wouter Rusman 2019 maakplek maakplek.nl/wiki/doku.php?id=berend Tip : lees wat vooruit om te kijhken wat volgende stappen zijn en zorg dat je niet té snel wilt. Controleer of je

Nadere informatie

Project: Wagen op afstandsbediening

Project: Wagen op afstandsbediening Project: Wagen op afstandsbediening Naam: Klas: Project: Wagen op afstandsbediening Wat heb je allemaal nodig? Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. Multiplex 1 200 X 100 X 5 Ombouw besturing 1 Multiplex

Nadere informatie

GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1

GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1 100.078 GSM-houder 103N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp als bouwpakketmodel Technieklessen Algemeen: De GSM-houder

Nadere informatie

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1 1 0 8. 3 6 2 Spaarpot Uil N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

:40:52 Uhr GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1

:40:52 Uhr GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. D100078#1 1.06.00 8:0: Uhr 100.078 GSM-houder 103N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1.06.00 8:0: Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Gebruiksvoorwerp als bouwpakketmodel Bestemd voor:technieklessen

Nadere informatie

Het bouwen van het flyball apparaat 7 maart 2010

Het bouwen van het flyball apparaat 7 maart 2010 De basis mechanismen van het flyball apparaat De bedoeling van het flyball apparaat is dat het pedaal intrapt waardoor een bal wordt weggeschoten en 80 cm voor het pedaal neerkomt. In de praktijk moet

Nadere informatie