FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA"

Transcriptie

1 FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA De Finse sauna zorgt voor een betere doorbloeding, stralende huid, reiniging van de huid en heeft een positieve invloed op de ademhaling en het immuunsysteem De Finse sauna zorgt ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam. WANNEER IS HET VERSTANDIGER GEEN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA Bij acute ontstekingen en bij ongewenste activering van chronische ontsteking. Daarnaast ontraden wij u het af bij stofwisselingcrises. In geval van blessures, ziektebeelden, implantaten is het belangrijk eerst uw behandelend arts/specialist te raadplegen.

2 FINSE SAUNA, HOE TE GEBRUIKEN Het gebruik van de Finse sauna bestaat vaak uit meerdere sessies van circa 10 minuten. Neem hiervoor alle tijd. Allereerst dient u voordat u de sauna binnengaat een douche te nemen. Hiermee maakt u de huid vochtig waardoor het transpireren wordt vergemakkelijkt. Leg vervolgens een handdoek of een badlaken op de bank en ga daar op zitten. De aanbevolen temperatuur ligt tussen de 80 C en 90 Celsius en maximaal 100 C. Gooi vervolgens wat water op de stenen en blijf rustig zitten. Nadat u water op de stenen heeft gegooid neemt de vochtige hitte toe. Na een verblijf van circa 10 minuten verlaat u de sauna om een koude douche Ook kunt u er voor kiezen om buiten de sauna op kamertemperatuur rustig te gaan zitten. Wat water drinken kan, maar beslist géén alcohol! Een tweede sessie Ga nadat u voldoende bent afgekoeld opnieuw de sauna in voor een tweede sessie. U zult merken dat de sauna dan nog warmer is dan de eerste keer. Het stimuleert uw bloedsomloop en geeft u een ontspannen gevoel. Verlaat vervolgens weer na circa 10 minuten de sauna en herhaal de afkoelingsprocedure zoals eerder werd beschreven. Luister bij het verwarmen van uw lichaam altijd naar de taal van uw eigen lichaam en verlaat uw sauna indien u zich niet goed voelt. Als u klaar bent met de sessies wast u uw lichaam met zeep en spoel vervolgens uw lichaam goed af, neem daarna weer de tijd om goed af te koelen en trek vervolgens uw kleding weer aan. Goed afkoelen voorkomt dat u in uw kleding nog even blijft transpireren. Wees echter voorzichtig met een te snelle afkoeling want een te snelle verandering van de hitte in het ijskoude kan zelfs teveel zijn voor een gezonde persoon en wordt afgeraden. Het is beter even de polsslag te laten bijkomen voordat u een ijskoude douche neemt. Mensen met hartproblemen e.d. moeten deze wijze van afkoelen vermijden, raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw arts.

3 INFRAROOD SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE INFRAROOD SAUNA Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna. Een veel voorkomende reden is uit medisch oogpunt, zoals spier en gewrichtspijnen, reuma, artrose, stress, vermoeidheid, cellulitis, afvoer toxische stoffen, acne, psoriasis, eczeem, hoge bloeddruk, fibromyalgie en verkoudheid. De personen die hier last van hebben, hebben veel baat bij het gebruik van een infrarood sauna. Infrarood sauna's zorgen ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam, een betere doorbloeding en het is goed voor uw huid. WANNEER IS HET VERSTANDIGER GEEN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE INFRAROOD SAUNA Bij acute ontstekingen en bij ongewenste activering van chronische ontsteking. Daarnaast ontraden wij u het af bij stofwisselingcrises. In geval van blessures, ziektebeelden, implantaten is het belangrijk eerst uw behandelend arts/specialist te raadplegen. INFRAROODSTRALING

4 Bij infrarood wordt gesproken over verschillende golflengtes, maar wat houd dit nu precies in? IR-A = korte golf IR-B = midden golf IR-C = lange golf Korte golf is het krachtigste van de drie, lange golf de minst krachtige. Hoe krachtiger de straling is, hoe dieper het inwerkt op de huid. IR-A, of korte golf, dringt dus het diepste door. Dankzij deze diepe werking heeft de korte golf straling een helende en pijnverlichtende werking op spieren en gewrichten. Lange golf straling dringt minder diep door, maar daar door kan men langer in de straling blijven zitten TYPE INFRAROOD SAUNA Onze Full-spectrumstralers hebben een volledig spectrum van zowel korte golf 27% (IR-A), midden golf 58 % (IR-B) en lange golf 15% (IR-C). Dankzij de hoge kerntemperatuur van de straler creëert hij de korte golf straling met dieptewerking. Deze dieptewerking werkt tot een diepte van 4 á 5 mm. Fullspectrum stralers gloeien rood op (vergelijkbaar met de rode Philips lamp van vroeger). Men kan de stralers reduceren omdat ze zijn vervaardigd van keramisch glas met zogenaamde Robax Filter. Deze Robax filter bevordert een gelijkmatige verdelijng van de infrarood straling op het lichaam. De full spectrum sauna hoeft niet opgewarmd te worden omdat de dieptewerking van de kortegolf direct voelbaar is. INFRAROOD SAUNA, HOE TE GEBRUIKEN U kunt er gebruik van maken zo vaak als u prettig vindt. Dit kan 1 keer per week zijn, om de paar dagen of elke dag. Het hangt vooral af van wat u prettig vindt. U kunt er 20 tot 30 minuten in gaan. U dient droog of afgedroogd de sauna in te gaan voor het gebruik van de infrarood sauna is het verstandig om wat te drinken ( water of thee ) Na het zweten, lauwwarm douchen en u voelt zich als herboren.

5 SAUNA & ZWANGERSCHAP De sauna is een uitstekende manier om te ontspannen. U zweet - letterlijk - alle zorgen en onrust uit uw lichaam. Maar nu u zwanger bent zult u waarschijnlijk afvragen of die hitte in de sauna wel geschikt is voor uw ongeboren kindje. Wees gerust: ook als u zwanger bent, is saunabezoek geen probleem. Er zijn echter wel een paar kleine aandachtspunten. Het belangrijkste bij saunabezoek tijdens de zwangerschap is eigenlijk: niet doen als u vóór uw zwangerschap ook niet ging. De saunagang is in principe geen probleem, als uw lichaam al gewend is aan de plotselinge temperatuurswisselingen en de grote hitte. Bety u nog nooit naar de sauna geweest, of in ieder geval niet regelmatig, dan is het niet zo handig om tijdens uw zwangerschap uit te proberen of u het lekker vindt. Uw eigen lichaam is immers niet gewend aan de temperatuursschommelingen, dus van uw ongeboren kindje is het dan zeker teveel gevraagd. Ging u vóór uw zwangerschap al regelmatig, dan kunt u dit gewoon blijven doen. Wel na de eerste 14 weken is het advies van doktoren. DOUCHE GELEGENHEID IN BEIDE SAUNA S U kunt zich in beide sauna s douchen en omkleden. Dit is gescheiden van de kleedkamers.

6 KOSTEN SAUNA GEBRUIK Kosten Infrarood Sauna. U betaald 3,00 voor 30 minuten in de infrarood sauna. Wij adviseren u ook niet langer dan 30 minuten gebruik te maken van deze sauna. Kosten Finse Sauna. U betaald 4,00 voor de Finse Sauna. U kunt dan 2 uur gebruik maken van deze sauna. Kosten Infrarood Sauna en Finse Sauna samen. U betaald 5,00 voor het gebruik van beide sauna s. U bepaalt zelf de tijd dat u gebruik maakt van deze sauna s Wij adviseren u nog steeds niet langer dan 30 minuten gebruik te maken van de infrarood sauna. Reserveren van de Finse Sauna. De Finse Sauna kunt u reserveren vanaf 5 personen. Er kunnen maximaal 8 personen in. U betaald in totaal 20,00 voor 2 uur.

7 SAUNA REGLEMENT Sauna reglement: Ieder bezoeker of lid van sportcentrum Life onderwerpt zich automatisch en onvoorwaardelijk aan de bepalingen van dit reglement, door het ondertekenen van de lidmaatschapsovereenkomst. Bij ieder bezoek aan het sportcentrum dient men zich te registreren met behulp van de ledenpas of anders. Sportcentrum Life B.V. is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor enige vorm van ongemak, ongeval of voorval in de sauna. Dit geldt tevens voor diefstal en / of schade aan kleding, schoeisel, sieraden etc. Sauna reglement: Verantwoord sauna gebruik is de basis. Raadpleeg hiervoor de informatie op de website of in de ruimte van de sauna of bij een van onze medewerkers. In geval van blessures, ziektebeelden, implantaten is het belangrijk eerst uw behandelend arts/specialist te raadplegen. Minimumleeftijd Fitness en/of Sauna is 16 jaar. Het dragen van badkleding is in de sauna verplicht. Het dragen van sportkleding of ondergoed in deze ruimten is i.v.m. hygiëne niet toegestaan. I.v.m. hygiëne is het gebruik van handdoek/badlaken op de saunabanken verplicht. Het dragen van slippers is in beide sauna ruimtes verplicht. Scheren / ontharen / manicure is in de sauna ten strengste verboden. Het nuttigen van etenswaar is niet toegestaan in beide sauna ruimten Het drogen van handdoeken in de saunacabines is i.v.m. brandgevaar verboden. Men is verplicht zich eerst aan te kleden voor men het sportcentrum betreedt. Men is verplicht zich voor het gebruik van de sauna eerst af te drogen! Iedere vorm van intimidatie zowel verbaal als non-verbaal en storend gedrag dat leidt tot agressie en of geweld is op geen enkele wijze toegestaan. Lichamelijk contact van sexuele aard is niet toegestaan.

8 Het zelfstandig opgieten van zelf mee gebrachte oliën of anderen geurvloeistoffen is verboden. Het is verboden boeken, tijdschriften of kranten mee te nemen in de saunacabines! Houd er rekening mede dat dit een ruimte is voor ontspanning, ga met respect voor elkaar om en voorkom hiermee onnodige overlast aan uw mede saunagebruikers. Aanwijzingen van medewerkers dienen te allen tijde te worden opgevolgd.

Voor een alcoholvrije zwangerschap. Negen Maanden Niet. Folder voor zwangere vrouwen Informatie over alcohol en zwangerschap

Voor een alcoholvrije zwangerschap. Negen Maanden Niet. Folder voor zwangere vrouwen Informatie over alcohol en zwangerschap Voor een alcoholvrije zwangerschap Negen Maanden Niet Folder voor zwangere vrouwen Informatie over alcohol en zwangerschap U bent zwanger en doet er alles aan om een gezonde baby te krijgen. Eén van de

Nadere informatie

Leefregels na een open hartoperatie

Leefregels na een open hartoperatie Leefregels na een open hartoperatie Albert Schweitzer ziekenhuis Januari 2012 Pavo 0730 Inleiding U heeft in een ander ziekenhuis een open hartoperatie gehad. U bent nu opgenomen op de verpleegafdeling

Nadere informatie

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor?

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Een bevalling is niet niks. Sterker: bevallen is erg spannend. Vooral als het je eerste kindje is. Maar ook bij een tweede of volgende kindje weet je natuurlijk nooit

Nadere informatie

OMGAAN MET JEUK Inleiding Wat is jeuk? Waar jeukt het? Wat zijn de oorzaken van jeuk? Wat zijn de gevolgen van jeuk?

OMGAAN MET JEUK Inleiding Wat is jeuk? Waar jeukt het? Wat zijn de oorzaken van jeuk? Wat zijn de gevolgen van jeuk? OMGAAN MET JEUK Inleiding Leven met jeuk, elke dag opnieuw, is geen gemakkelijke opgave. Deze folder is bedoeld voor mensen die jeuk hebben ten gevolge van een chronische huidaandoening. In de folder vindt

Nadere informatie

Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek. Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis

Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek. Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis De patiënteninformatie over staar bestaat uit 2 delen: In de folder Staar diagnose en operatie

Nadere informatie

Mijn kind wordt gepest. www.pestbriefje.com

Mijn kind wordt gepest. www.pestbriefje.com Mijn kind wordt gepest www.pestbriefje.com Mijn kind wordt gepest Niemand wordt gepest vanwege uiterlijk of gedrag! Een gepest kind is net zo anders als alle andere kinderen. Om te weten waarom een kind

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

Poliklinisch bevallen bij Rhena

Poliklinisch bevallen bij Rhena Poliklinisch bevallen bij Rhena Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 1130 Inleiding De verloskundige zorg in ons land is uniek in de wereld. De zorg rond de zwangerschap en bevalling wordt door

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

alcohol roken zwangerschap vóór, tijdens en na de Wat je moet weten over Over deze brochure

alcohol roken zwangerschap vóór, tijdens en na de Wat je moet weten over Over deze brochure Over deze brochure Heb je een kinderwens of is er een kindje op komst? Dan wil je er alles aan doen om een gezonde baby te krijgen. De meeste mensen weten wel dat roken en drinken tijdens de zwangerschap

Nadere informatie

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag

HOU ME VAST. maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag HOU ME VAST maar raak me niet aan verstandelijke beperking, hechtingsproblematiek en ernstig probleemgedrag Een handreiking voor begeleiders December 2010 Karine Hornain, gedragsdeskundige Ivo Meijer,

Nadere informatie

Borstvoeding. Wat kunt u doen om alles goed te laten verlopen?

Borstvoeding. Wat kunt u doen om alles goed te laten verlopen? Borstvoeding Wat kunt u doen om alles goed te laten verlopen? Inhoud Inleiding 1 Borstvoeding geven 2 De eerste keer aanleggen 2 Rooming-in 2 Aanleggen 2 Toeschietreflex 3 Goede melkproductie 3 Houding

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Otrivin XylometazolineHCl Care 0,5 mg/ml Neusspray, oplossing Xylometazoline HCl

Otrivin XylometazolineHCl Care 0,5 mg/ml Neusspray, oplossing Xylometazoline HCl BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Otrivin XylometazolineHCl Care 0,5 mg/ml Neusspray, oplossing Xylometazoline HCl Neusspray voor kinderen van 2-12 jaar (doseerspray) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

bloed, ademhaling & spijsvertering info voor patiënten Slapen met CPAP

bloed, ademhaling & spijsvertering info voor patiënten Slapen met CPAP bloed, ademhaling & spijsvertering info voor patiënten Slapen met CPAP Inhoud 01 Inleiding... 04 02 Waarom CPAP?... 04 03 Opstarten van de CPAP-therapie... 05 04 Mogelijke ongemakken... 06 05 Onderhoud

Nadere informatie

Herstelprogramma na een dikke darmoperatie

Herstelprogramma na een dikke darmoperatie Herstelprogramma na een dikke darmoperatie Chirurgie Locatie Molengracht Inleiding Deze brochure geeft u informatie die u nodig heeft om goed voorbereid te zijn op de operatie aan de dikke darm en uw herstel.

Nadere informatie

E-BOOK VERANDEREN GAAT SNELLER DAN JE DENKT! EXPRESS YOUR INNER POWER

E-BOOK VERANDEREN GAAT SNELLER DAN JE DENKT! EXPRESS YOUR INNER POWER E-BOOK VERANDEREN GAAT SNELLER DAN JE DENKT! EXPRESS YOUR INNER POWER INLEIDING Iedereen ervaart problemen in zijn dagelijkse bezigheden. Vaak gaat er veel tijd en energie zitten in het proberen op te

Nadere informatie

ONTSLAG UIT HET ZIEKENHUIS NA EEN BUIKOPERATIE ADVIES VOOR PATIËNTEN

ONTSLAG UIT HET ZIEKENHUIS NA EEN BUIKOPERATIE ADVIES VOOR PATIËNTEN ONTSLAG UIT HET ZIEKENHUIS NA EEN BUIKOPERATIE ADVIES VOOR PATIËNTEN 209 Inleiding Deze folder geeft een algemeen advies voor patiënten die een grote chirurgische buikoperatie (maag-/darmoperatie) hebben

Nadere informatie

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek Sophia Kinderziekenhuis Erasmus MC -Sophia Kinderziekenhuis is een universitair medisch centrum. Dit betekent dat er niet alleen kinderen worden behandeld en verpleegd, maar dat er ook medisch wetenschappelijk

Nadere informatie

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Eerst water, de rest komt later! Voorkom brandwonden Er is maar één juist antwoord op de vraag hoe brandwonden kunnen worden voorkomen: wees alert en

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Sinestic turbuhaler 200/6 inhalatiepoeder 200/6 µg/dosis budesonide / formoterolfumaraatdihydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Sinestic turbuhaler 200/6 inhalatiepoeder 200/6 µg/dosis budesonide / formoterolfumaraatdihydraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sinestic turbuhaler 200/6 inhalatiepoeder 200/6 µg/dosis budesonide / formoterolfumaraatdihydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

tips Rookvrij zwanger? dat bevalt beter! feiten & fabels slecht slapen. hoofdpijn. De meest voorkomende ontwenningsverschijnselen

tips Rookvrij zwanger? dat bevalt beter! feiten & fabels slecht slapen. hoofdpijn. De meest voorkomende ontwenningsverschijnselen Rookvrij zwanger? dat bevalt beter! roken infolijn 0900-1995 Roken en zwangerschap feiten & fabels eerst stoppen met roken, dan stoppen met de pil WANDA DE KANTER, LONGARTS 10 tips om te stoppen fatma

Nadere informatie

DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften.

DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften. DOSSIER Met informatie over onder meer: Indicatie zuurstof, thuisgebruik, systemen, zuurstof op reis en veiligheidsvoorschriften. In samenwerking met: Longfibrosepatiëntenvereniging Stichting Pulmonale

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie