Publicitair jaarverslag 2010 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Publicitair jaarverslag 2010 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring"

Transcriptie

1 Publicitair jaarverslag 2010 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring ROTTERDAM ROTTERDAM altijdeen belevenis

2 Inhoudopgave Voorwoord Geschiedenis van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring Beleid en strategie Personeel en organisatie Keurmerk veilig en schoon Onderhoud en milieu Maatschappelijk ondernemen Zwemlessen, recreatief zwemmen, groepsactiviteiten Jip Schoolzwemmen Vereniging en groepen Horeca/ sporthal/ spiegelzaal Enkele cijfers in beeld Geschiedenis van Sportfondsen Nederland Missie van de Sportfondsen Groep Sportfondsen als Exploitant Sportfondsen als Dienstverlener Sportfondsen Shared Services Kwaliteitmanagement Maatschappelijk betrokken Toekomstgericht

3 Voorwoord Jaarlijks presenteert Recreatiecentrum Zevenkampse Ring haar publicitair jaarverslag. Hierin wordt inzicht gegeven in de activiteiten van afgelopen jaar. Zevenkampse Ring vindt het belangrijk om jaarlijks de deelgemeente Prins Alexander, verenigingen, geïnteresseerde bezoekers, de media en natuurlijk de medewerkers van Zevenkampse Ring te informeren. Op deze wijze wordt verantwoording afgelegd over het maatschappelijk functioneren van Zevenkampse Ring. De financiële verantwoording wordt vastgelegd in de jaarrekening. Bewegen en gezondheid is de laatste jaren steeds belangrijker in de wereld, waarbij sport een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij het tegengaan van maatschappelijke problemen. Lokaal is sport niet los te zien van ontwikkelingen op het gebied van welzijn, onderwijs, gezondheid en ruimtelijke ordening. Als exploitant van een binnensportaccommodatie en aanbieder van vele bewegingsactiviteiten hebben wij een belangrijke maatschappelijke functie. Vanaf deze plaats wil ik namens de Raad van Commissarissen, Directie en management alle medewerkers en betrokkenen hartelijk danken voor hun inzet ten behoeve van het verzorgen van een plezierig en veilig verblijf van de gebruikers en bezoekers van Zevenkampse Ring te Rotterdam. Lucienne van der Graaf, Manager

4 Geschiedenis van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring B.V. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring is opgericht in De wijk Zevenkamp was toen voor een groot deel nog in aanbouw en de accommodatie zou, net als de overig te bouwen projecten, als wijkvoorziening gaan dienen. Al vanaf het begin was Zevenkampse Ring een succes. Verenigingen en particulieren stroomden toe om gebruik te kunnen maken van het zwembad, de sporthal en horeca. Ook steeds meer scholen gingen gebruik maken van de sporthal; de accommodatie draaide op volle toeren. Door een aantal verbouwingen en het invoeren van de nieuwste activiteiten, bleef Zevenkampse Ring met haar tijd meegaan. Sinds september 2002 wordt Recreatiecentrum Zevenkampse Ring geleid door een bestuur, dat tevens verantwoordelijk is voor de andere drie Sportfondsenaccommodaties in Rotterdam, te weten: B.V. Recreatiecentrum Oostervant, Sportfondsen Rotterdam Noord N.V. en Exploitatiemaatschappij Oostelijk Zwembad B.V. Tot op heden is Zevenkampse Ring nog steeds succesvol. Het recreatiecentrum is een modern, multifunctioneel centrum en blijft met haar tijd meegaan. Veel van de vroegere wijkbezoekers komen er nog steeds en nieuwe klanten, met name uit de wijk Nesselande, komen er bij. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring had (en heeft nog steeds) het volgende motto: Recreatiecentrum Zevenkampse Ring: Altijd een belevenis!

5 Beleid en strategie Beleid en strategie zijn afgestemd op eisen, verwachtingen en mogelijkheden van opdrachtgevers, bezoekers, klanten en leveranciers. Missie Recreatiecentrum Zevenkampse Ring is voor een ieder toegankelijk en staat garant voor plezier en ontspanning in een veilige en schone omgeving met kwalitatief hoogwaardige faciliteiten, een breed aanbod en verantwoorde begeleiding. Visie De visie van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring luidt: Recreatiecentrum Zevenkampse Ring is een innovatieve, toonaangevende organisatie die zich positief onderscheidt als dienstverlener in de sport-, welzijns- en recreatiebranche met als uitgangspunt maatschappelijk ondernemen binnen de financiële kaders. Doelen 2010 Het bevorderen van sportieve recreatie en georganiseerde sport door middel van een gevarieerd en dialoog gestuurd aanbod in het bijzonder voor bewoners die meer gebonden zijn aan de eigen buurt en wijk, Het bevorderen van gemeenschapsvorming door het creëren van ontmoetingsmogelijkheden en het versterken van sociale netwerken tussen bewoners, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, Het bevorderen van respectvolle omgang tussen bewoners, generaties en bevolkingsgroepen, Een aanbod dat past in het kader van de functie voor de volksgezondheid die de accommodatie heeft.

6 Strategische keuzes 2010 Het voldoen aan de streefwaarden, met name de prestatie-indicatoren en de kengetallen vastgesteld door de deelgemeente Prins Alexander. In 2010 hebben wij voldaan aan de streefwaarden vastgesteld door de deelgemeente Prins Alexander. Hierbij heeft de notitie van uitgangspunten 2010 van de deelgemeente centraal gestaan. Investeren conform de MOP. In 2010 hebben wij geïnvesteerd in ons onderhoudsplan conform de MOP (Meerjaren Onderhouds Planning). Daarnaast hebben wij extra investeringen gedaan, zodat onze accommodatie voor het publiek aantrekkelijk blijft. In 2010 is onder meer de betonrot in de overloopgoot van het zwembad aangepakt. Het verlenen van medewerking aan het Integrale Wijk Actie-Programma (iwap). Hierbij werd van gedachten gewisseld welke maatregelen en acties vanuit de verschillende organisaties lopen of worden voorbereid in en voor de wijk. Zo is er in 2010 een beweegkuur opgezet met name gericht op de doelgroep diabetes- en/of obesitaspatiënten. Deze beweegkuur is geïnitieerd door het ministerie van VWS en ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in samenwerking met huisartsen en fysiotherapie praktijken. Behouden van het keurmerk Veilig & Schoon. In 2010 is een nulmeting uitgevoerd door de organisatie KIWA. Het resultaat is dat wij voor het 8e jaar het Keurmerk Veilig & Schoon mogen behouden, waardoor onze accommodatie blijft voldoen aan de normen voor de veiligheid en hygiëne.

7 Speerpunten 2010 In het jaar 2010 werkte Zevenkampse Ring aan de volgende speerpunten: 1. Het aanbieden van meer beleving in het zwembad teneinde eind % meer recreatief bezoek te behalen ten opzichte van de begroting Hiervoor werd de Splash Area extra gepromoot om de doelgroep kinderen te behouden en juist extra bezoekers aan te trekken. Daarnaast werden de recreatieve activiteiten in de vakantieperioden gethematiseerd. 2. Het realiseren van de verbeterpunten, welke in het plan van aanpak waren opgenomen, naar aanleiding van het Medewerkerstevredenheidsonderzoek dat eind 2009 werd uitgevoerd. 3. Het voeren van het personeelsontwikkelingsbeleid dat structureel is vastgesteld in het Bedrijfsopleidingsplan (BOP) (februari 2009). Voor alle medewerkers is een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld. De kern van het scholingsbeleid is het investeren in de kwaliteit van medewerkers. 4. Het toepassen van digitale marketing teneinde doelgroepen meer gericht te benaderen en tevens te netwerken via digitale nieuwsbrieven. Met deze toepassing kunnen wij de behoeftes naar ons aanbod beter in kaart brengen. Een keer in de twee maanden versturen wij een digitale nieuwsbrief aan onze (potentiële) bezoekers. 5. Het streven naar een hoger netto resultaat van 10% van de Brasserie in vergelijking met de begroting Verhoging van de sportdeelname door het actief promoten van de sporthal en te wijzen op de beschikbare ruimte(n) teneinde minimaal 66% van de bevolking actief te laten deelnemen aan sportieve activiteiten, 7. Evenement organiseren dat aansluit bij een sportief en economisch evenement in de stad.

8 Personeel en organisatie In de vrijetijdsmarkt gaat het in eerste instantie om mensen. Gemotiveerde en tevreden medewerkers zijn van doorslaggevend belang voor het succes van de organisatie. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring streeft ernaar om de motivatie, groei en ontwikkeling van haar medewerkers te stimuleren. Zevenkampse Ring wil een aantrekkelijke werkgever zijn en biedt goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, een goed evenwicht tussen werk en privé en mogelijkheden voor persoonlijke ontplooiing en loopbaanontwikkeling. Door te investeren in de medewerkers, investeert Zevenkampse Ring in het toekomstige succes van de organisatie. Zevenkampse Ring had in het jaar 2010 gemiddeld 38 medewerkers in dienst. Hoewel er jaarlijks altijd wel medewerkers vertrekken en er anderen voor in de plaats komen, is er toch sprake van een grote vaste kern van medewerkers. In 2010 zijn er in totaal 20,2 FTE opgevuld. In 2010 heeft onder begeleiding van de organisatie Spaink & Partners een zogenaamd Kijkje in de Keuken plaatsgevonden. Bij dit Kijkje in de Keuken gingen 2 teams bestaande uit elk 2 personen van de Rotterdamse Sportfondsenaccommodaties bij elkaar op bezoek. Zij keken vanuit de ogen van de bezoeker naar een andere accommodatie om te leren van elkaar, ideeën op te doen en positieve feedback te kunnen geven. De bevindingen werden gerapporteerd en uitgewerkt in een plan van aanpak. Opleiding en training Continue ontwikkeling, waaronder scholing en bijscholing, is nodig om op een verantwoorde manier in te spelen op de wensen van de bezoekersgroepen. Van elkaar leren door uitwisseling van kennis is onontbeerlijk voor de continuïteit van de organisatie. In het Beroepsopleidingplan (BOP), opgesteld door Manage to Manage, zijn scholingen opgenomen voor uitvoerende, ondersteunende en management functies. Het merendeel van de opleidingen wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door het Sociaal Fonds Recreatie.

9 In 2010 zijn onder meer de volgende (bij)scholingen gevolgd: - EHBO - BHV - Cursus Syx 4.0 voor gevorderden - On-the-Job coachingstraject voor de zwemonderwijzers - Verkooptraining receptie en horecamedewerkers - Training Evenementen organiseren Nieuwe medewerkers worden ingewerkt volgens een inwerkprotocol en hebben met de leidinggevende een zogenaamd startgesprek, waarin doelstellingen worden besproken. Minimaal één keer per jaar vindt er een functioneringsgesprek plaats met elke medewerker. De medewerkers van Zevenkampse Ring volgen de CAO Recreatie welke tot stand is gekomen tussen de Recron, FNV, CNV en ABVA/ KABO. De arbeidsvoorwaarden welke niet geregeld zijn in de CAO staan in het personeelsplan. Vanaf januari 2010 is Zevenkampse Ring een erkend leerbedrijf voor Kenwerk en Calibris. In september is een On-the-Job coachingstraject gestart voor de zwemonderwijzers. Door het observeren van de zwemlessen en hierop feedback te geven wordt er positief kritisch naar onze zwemlessen gekeken. Het doel is om ons ook in de toekomst te blijven onderscheiden in kwalitatief goede zwemlessen. Tot slot biedt Zevenkampse Ring studenten volop mogelijkheden om de diverse disciplines en de branche te leren kennen door het aanbieden van stages. In 2010 liepen onder meer studenten van de Haagse Hogeschool van de studie Sportmanagement stage bij Zevenkampse Ring. Zij maakten een werkplan en plan van aanpak voor Club Aqua, welke zij presenteerden aan de instructeurs.

10 Keurmerk Veilig en Schoon De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat bij Zevenkampse Ring hoog in het vaandel. Om veiligheid en hygiëne te waarborgen is in het verleden het Keurmerk Veilig en Schoon in het leven geroepen door de zwembadbranche. Inmiddels horen wij al 8 jaar bij de zwembaden die goedgekeurd zijn voor het Keurmerk Veilig en Schoon. Dit houdt in, dat de accommodatie getoetst is aan alle wettelijke eisen en extra richtlijnen in het kader van veiligheid en hygiëne. Het Keurmerk Veilig & Schoon bevat harde criteria met het wettelijk kader als ondergrens en wordt aangevuld met normen die de kwaliteit waarborgen. Voorbeelden daarvan zijn concrete calamiteitenplannen en ontruimingsoefeningen, toezichtplannen en controle van horeca, brandveiligheid, glijbanen, arbeidsomstandigheden, speeltoestellen en voorzieningen voor mindervaliden. De laatste jaren worden wettelijke eisen steeds strenger en de zwembadbezoeker heeft behoefte aan een veilig en schoon zwembad. Met het behalen van het Keurmerk Veilig en Schoon tonen wij aan dat wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Uiteraard beschikt Zevenkampse Ring over een actueel ontruimingsplan en toezichtplan. Jaarlijks houden wij een ontruimingsoefening. De vaardigheid van medewerkers ten aanzien van zwemmend redden, EHBO, reanimatie, AED (Automatische Externe Defibrillator) en bedrijfshulpverlening wordt in cursussen en trainingen jaarlijks tenminste één keer getoetst en onderhouden. Het toezicht bij het zwemmen is afgestemd op de eisen die de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ) hieraan stelt. Naast de jaarlijkse audit t.b.v. het Keurmerk vinden er ook (on)aangekondigde controles plaats door: - Brandweer, - DCMR, - GGD, - VWA (Voedsel- en Warenautoriteit), - KBBL (zwemwatercontrole, legionellacontrole en vloeroppervlakte controles), - Provincie Zuid-Holland (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden).

11 Onderhoud en milieu Het (groot) onderhoud van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring wordt gedaan op basis van het Meerjaren Onderhouds Planning (MOP). In 2010 is een bedrag gereserveerd conform de MOP van ,-. In 2010 hebben wij onder meer de volgende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd: Omniumvervanging van de Syx programmatuur, Verlagen van de speeltafel in de Splash Area, zodat de jongste kinderen meer speelplezier aan de tafel kunnen beleven, Vervangen vouwwanden sporthal, Nieuwe vloer kantoorruimten, Vervangen onderwaterverlichting door LED-verlichting (zie hoofdstuk duurzaamheid ), Betonrot zwemzaal, Vernieuwing inbraakbeveiligingsysteem Energieverbruik In 2010 is een flinke stijging van het aantal gigajoules, het elektriciteits- en het waterverbruik waarneembaar. De stijging van het energieverbruik komt door een lagere gemiddelde temperatuur in Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 GJ Elektriciteit Kwh x , , ,63 Water M GJ Elektriciteit Kwh x 100 Water M3 Energieverbruik Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 Zwemles Recr.zwemmen Zwemles Recr.zwemmen Doelgroepen Schoolzw. Vereniging

12 Maatschappelijk ondernemen Zevenkampse Ring voelt zich verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkeling in de stad en de directe omgeving van haar accommodatie. In het kader van het maatschappelijk ondernemen en uitbreiden van ons netwerk met andere belanghebbenden in de deelgemeente Prins Alexander met het doel de sportieve recreatie te bevorderen, hebben wij de volgende acties ondernomen: - Het aanbieden van stoelmassages, - Het aanbieden van het jaarlijkse Seniorenuitje, - Deelname aan de bijeenkomsten van het wijkplatform, - Het aanbieden van arbeidsgehandicapte werkplekken. Inmiddels zijn een medewerker Algemene Dienst en een zwemonderwijzer aan de slag, - Het aangaan van een samenwerking met Weight Guard. Weight Guard biedt mensen een personal coach aan, die hen helpt bij het verliezen van overgewicht. Weight Guard kan gebruik maken van de spiegelzaal om klanten te ontvangen, - Deelname aan de campagne 5 jaar zwemlesjaar en de Seniorencampagne in samenwerking met de Stichting Promotie Rotterdamse zwembaden. De campagne 5 jaar zwemlesjaar had als doel kinderen van 4 jaar en hun ouders bewust te maken van de voordelen bij het op zwemles gaan bij 5 jaar. Voor de senioren werden kleine activiteiten georganiseerd. Daarnaast waren de 14 Rotterdamse Zwembaden, waaronder Recreatiecentrum Zevenkampse Ring aanwezig op de 55+ Expo in Ahoy Rotterdam, - Beauty en healthbeurs, een activiteit waarbij de inwoners, voornamelijk vrouwen, van de deelgemeente Prins Alexander en omstreken informatie c.q. kennis konden opdoen/ ervaren met betrekking tot schoonheid, verzorging en gezondheid voor lichaam en geest. - Aquafitnessavond, waarbij volwassenen de gelegenheid krijgen alle Aquafitnessactiviteiten te beoefenen.

13 Duurzaamheid Door het toepassen van technologische ontwikkelingen en duurzaam ondernemen,wil Recreatiecentrum Zevenkampse Ring een bijdrage leveren aan een beter milieu. De accommodatie heeft inmiddels al vele acties ondernomen in het kader van duurzaamheid, zoals: bewaking van alle regelingen door een Gebouw Beheer Systeem (GBS), warmte terug winning door kantelklepsysteem, toepassen van koper/zilverionisatie, etc. In 2010 hebben een tweetal verkenningen plaatsgevonden: 1. Verkennen van de mogelijkheden vervanging tl buizen door LED-lampen of T5 verlichting, 2. Verkennen van de mogelijkheid om de ventilatie (luchtverdeling) te optimaliseren. Daarnaast is in 2010 de onderwaterverlichting aangepast aan de standaard van deze tijd. De lampen die nu gebruikt worden, zijn LED-lampen die een langere levensduur garanderen en zeer energiezuinig zijn. De gekozen kleur is mediterraan blauw. Deze kleur heeft niet alleen een rustige uitstraling, maar past daarnaast erg goed bij het water dat in een zwembad uiteraard een hoofdrol vervult. De LED-lampen verhogen niet alleen de sfeer in het bad, maar ook de veiligheid. Doordat het zwemwater egaal wordt verlicht en de lampen een heel stuk verder stralen dan halogeenlampen, kunnen zwemmers minder makkelijk verdwijnen in donkere hoekjes. Toezichthouders zien niet alleen op het water wat er gebeurt, maar kunnen ook in het water alles in de gaten houden. Door de laatste technieken toe te passen, kan altijd een optimale lichtbeleving worden aangeboden. De verlichting brandt met name s avonds, wanneer het effect het grootst is. De bovenverlichting kan hierbij grotendeels uitblijven, wat weer energiebesparing oplevert.

14 Recreatief zwemmen, zwemlessen en groepsactiviteiten Recreatiecentrum Zevenkampse Ring heeft een wedstrijd- en een recreatiebad. In beide baden kan er dagelijks op verschillende tijden worden gezwommen door volwassenen en kinderen. Zevenkampse Ring vindt het van zeer groot belang om alle doelgroepen te kunnen bedienen. Daarom werden in 2010 de volgende activiteiten aangeboden: Zwemlessen - Baby & Peuter zwemmen - Privé lessen - Particuliere zwemlessen - Schoolzwemmen - Turbocursussen in de vakantie - Waterwennen Recreatief zwemmen - Banenzwemmen - Recreatief zwemmen - Verjaardagfeestjes - Thema vakantieweken: Olympische Wintersportweek, Disneyweek, Patatzwemmen, Piratenweek - Zwemtweedaagse. Aquafitness - Club Aqua - Aquarobics - Hydrofit - Gratis kennismakingsavond Aquafitness Groepszwemmen - Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) - Reactiveringszwemmen - Club Fifty-Fit

15 In 2010 hadden wij recreatieve bezoekers. Dit is licht gedaald met 5,2% t.o.v Hiermee wijkt Zevenkampse Ring niet af met de landelijke trend. In november en december 2010 vond een klanttevredenheidsonderzoek plaats onder alle bezoekers. Met een responspercentage van 88% (438 bezoekers) beoordeelden de bezoekers onze accommodatie goed. De service en de zwembadactiviteiten die wij bieden, leveren de grootste bijdrage aan de algehele tevredenheid van de bezoeker. Uiteraard is er altijd nog ruimte voor verbetering. Het aanbieden van betere faciliteiten is daarbij een belangrijke stap. De volgende verbetermaatregelen zijn het meest wenselijk: - de hygiëne, - actievere/betere begeleiding bij de zwemlessen, meer zweminstructeurs, - meer informatie over vorderingen tijdens zwemlessen, meer contactmomenten tussen instructeurs/ouders, - zwemactiviteiten (bijv. banenzwemmen) op door klant gewenste tijden of vaker aanbieden, - kleinere zwemlesgroepen.

16 Jip Het zwemonderwijs wordt ondersteund door Jip. Jip is een marketingformule van Sportfondsen Nederland waarbij de deelnemende kinderen geënthousiasmeerd worden door een stripfiguur in de vorm van een nijlpaard. Bij de inschrijving van nieuwe zwemlessen ontvangen de kinderen een informatiemap, stickerspaarboekje en een zwemtas. Gedurende het Zwem-ABC worden er op verschillende niveaus stickers gespaard die in het stickerboek geplakt kunnen worden. Op deze manier leren de kinderen op een leuke manier zwemmen. Een andere ondersteuning van het zwemonderwijs in Zevenkampse Ring is het leerlingvolgsysteem. Ouders/ verzorgers van de leskinderen kunnen via internet op de hoogte blijven van de vorderingen van hun kind(eren). Dit versterkt de band tussen ouders/ verzorgers en het zwembad.

17 Schoolzwemmen Schoolzwemmen is een belangrijke inkomstenbron voor Zevenkampse Ring. De scholen bezoeken het zwembad wekelijks gedurende een periode van ongeveer 36 weken. Het schoolzwemmen wordt zowel gegeven aan het reguliere basisonderwijs, het bijzonder onderwijs als wel het speciaal onderwijs. Het schoolzwemmen is gericht op het behalen van diverse zwemdiploma s, maar biedt ook specifieke waterervaringen aan, zoals survivalzwemmen. Doordat kinderen wekelijks het zwembad bezoeken wordt de drempel voor een bezoek aan het zwembad na het basisonderwijs verlaagd. In 2010 vonden de Rotterdamse schoolzwemwedstrijden plaats in onze accommodatie. In totaal namen 8 scholen deel aan de wedstrijden. Ook de finale vond in Zevenkampse Ring plaats. Het aantal uren schoolzwemmen in 2010 is licht toegenomen. Daardoor is de groep Fifty-Fit op woensdagochtend 1 groep geworden i.p.v. 2 groepen.

18 Verenigingen en groepen Recreatiecentrum Zevenkampse Ring heeft enkele verenigingen en groepen die gebruik maken van de locatie door middel van huur van het zwembad (met of zonder medewerkers) of andere ruimten. Deze groepen zijn: - Zwemvereniging L.A.C., - Zwemvereniging Ommoord, - t Natte Uitje (vereniging gericht op mindervaliden), - Duikvereniging de Dolphins, - Kanovereniging de Zwalker, - Politie opleiding. In 2010 vond het Zwem Event voor de eerste keer plaats in Zevenkampse Ring. Met dit evenement krijgen de zwemverenigingen de mogelijkheid leden te werven voor hun activiteiten. Het evenement vond al eens plaats in Sportfondsen Rotterdam Noord en Zwembad Charlois, maar werd door het grote succes uitgebreid met de Zevenkampse Ring. In totaal namen 88 kinderen in Zevenkampse Ring deel aan het Zwem Event. Er zijn 10 nieuwe kinderen bij Zwemvereniging Ommoord ingeschreven.

19 Horeca De horeca vervult een ondersteunende rol ten behoeve van de bezoekers van het zwembad, de sporthal en de spiegelzaal. De horeca biedt een uitgebreid assortiment aan sport-, fris- en licht alcoholische dranken. Daarnaast zijn er diverse snacks en versnaperingen verkrijgbaar. Desgewenst kunnen er ook maaltijden, lunches en buffetten verzorgd worden. Specifieke wensen zijn altijd bespreekbaar. De omzet van de horeca is ten opzichte van 2009 met 4,9% gedaald. Het valt op dat ouders van de zwemlessen de tijd efficiënt willen indelen. Nu de kinderen 45 minuten zwemles krijgen, hebben ouders de tijd om in het winkelcentrum achter onze accommodatie boodschappen te doen. Tevens sporten er veel topteams in de sporthal. Dit is een doelgroep die weinig besteedt in de horeca. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan een efficiënt personeelsrooster om de kosten te beheersen. Sporthal Voor de zaalsporter is de sporthal beschikbaar gedurende zeven dagen per week van tot uur. Van maandag t/m vrijdag wordt de sporthal overdag voornamelijk gebruikt door scholen. Aan het einde van de dag en in de avonduren wordt de sporthal voornamelijk gebruikt door verenigingen en sportbonden. De verenigingen en bonden, die in 2010 gebruik maakten van de sporthal, zijn: - Basketbalvereniging Alexandria, - Badmintonvereniging BCS, - Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, - Karatevereniging Urvin, - Astmafonds, - Koninklijke Nederlandse Hockeybond, - Dagactiviteitencentrum De Schalm, - Stephen Gadd Sport.

20 Deze verenigingen bedrijven onder meer sporten als zaalvoetbal, basketbal, hockey, karate, badminton en judo. Naast de diverse sporten wordt de sporthal ook gebruikt voor diverse andere activiteiten, zoals: - Kattenshow, - Voorstellingen van Ernst, Bobbie en de Rest. De voorstellingen werden door ca bezoekers bezocht. - BCS Clubtoernooi, Nachttoernooi en Zomerbadminton, - Badminton Jeugdkampioenschappen, - Game Valley door Sport en Recreatie i.s.m. Zevenkampse Ring. Ruim kinderen namen deel aan Game Valley. De kinderen konden diverse workshops bijwonen van waterpoloën, snorkelen, basketballen, beachvoetbal, karate enz. - Sport Experience door Sport en Recreatie i.s.m. Zevenkampse Ring. 210 kinderen namen hieraan deel. Er was tevens een verenigingsmarkt om kinderen bekend te maken met de diverse verenigingssporten. - Karatetoernooien, - Basketbaltoernooi basisscholen uit Zevenkamp, - Voetbaltoernooien, - Beauty en Health beurs

21 Spiegelzaal Recreatiecentrum Zevenkampse Ring heeft een mooie spiegelzaal van ca. 100m2. In deze zaal werden voornamelijk groepslessen verzorgd, waaronder aerobics. Vanwege een verminderde animo zijn de aerobics en bodypower lessen per oktober komen te vervallen. Daarnaast wordt de spiegelzaal verhuurd aan dansschool Rozas, die diverse danslessen en tevens de nieuwste rage Zumba aanbiedt. In april organiseerde Rozas een speciale open dag met een leuke voorstelling. Daarnaast vond in juni de eindvoorstelling van de dansschool plaats in de sporthal. Een nieuwe vereniging en daarnaast nieuwe activiteit in de spiegelzaal is de Indian Dance School met Bollywood dansen. Voor vergaderingen, workshops of cursussen kan de spiegelzaal ook omgebouwd worden tot vergaderzaal. De zaal heeft een maximale capaciteit van 25 personen. De zaal kan in elke gewenste opstelling ingericht worden en de accommodatie beschikt over diverse (audio)visuele middelen.

22 5.000 Enkele cijfers in beeld 0 0 Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 GJ Jaar Jaar Jaar Elektriciteit Kwh x 100 GJ 5.878, , , Water M3 Elektriciteit Kwh x , , ,63 Water M GJ Elektriciteit Kwh x 100 GJ Water M3 Elektriciteit Kwh x 100 Water M Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 Zwemles Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 Recr.zwemmen Zwemles Doelgroepen Recr.zwemmen Schoolzw Doelgroepen Vereniging Schoolzw Vereniging Jaar 2008 Jaar 2009 Jaar 2010 Vereniging Jaar Jaar Jaar Onderwijs Vereniging Activiteiten Onderwijs Activiteiten Zwemles Recr.zwemmen Zwemles Doelgroepen Recr.zwemmen Schoolzw. Doelgroepen Vereniging Schoolzw. Vereniging Bezoekers zwembad Vereniging Onderwijs Vereniging Activiteiten Onderwijs Activiteiten Bezoekers sporthal

23 Sportfondsen Nederland Geschiedenis Sportfondsen Nederland In 1923 werd Sportfondsen opgericht door Mr. J.A.C. (Han) Bierenbroodspot en op 22 juni 1929 werd het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam geopend. Onder de leiding van Bierenbroodspot werden in Nederland 19 overdekte zwembaden gebouwd. Hij deed dit zonder steun van de overheid in de jaren van grote crisis. Mensen moeten kunnen (leren) zwemmen, was toen en is nu nog steeds, een belangrijke drijfveer van Sportfondsen. Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog voerde de rijksoverheid een streng beleid voor het verlenen van bouwvolume. De sportsector kwam pas aan de beurt na woningbouw en industrie. Wassenaar was de eerste gemeente na de oorlog die een overdekt zwembad mocht bouwen. Sportfondsen werd ingeschakeld voor de bouw en de exploitatie. De gemeente Wassenaar nam het exploitatietekort van het nieuwe zwembad voor haar rekening. Dit was typerend voor de gemeenten in die tijd. Het aanbieden van sport en recreatie werd in de jaren zestig gezien als een overheidstaak. De Sportfondsenbaden kwamen geleidelijk in de gesubsidieerde sector. Het aantal accommodaties groeide. Sportfondsen ontwikkelde zich tot dienstverlener op het gebied van bedrijfsvoering en technisch advies. Sinds de jaren tachtig verbreedde de Sportfondsen dienstverlening zich naar sporthallen en andere maatschappelijke functies. Deze verbreding van de dienstverlening gaat steeds sneller en hangt samen met de trend van deze tijd: de terugtrekkende overheid. Gemeenten zien het aanbieden van voorzieningen van accommodaties niet meer als kerntaak. In toenemende mate besteden zij exploitatie en beheer van de accommodaties uit. Wel nemen de gemeenten financiële verantwoordelijkheid voor de totstandkoming van haar voorzieningen. Sportfondsen heeft de expertise om gemeenten daarbij te ondersteunen. Missie van de Sportfondsen groep De Sportfondsengroep is een dienstverlener én exploitant in de sport-, welzijns- en recreatiebranche. Als dienstverlener biedt Sportfondsen Nederland ondersteuning aan de bedrijfsvoering van accommodaties en instellingen. Als exploitant beheert Sportfondsen Exploitatie Beheer B.V. en exploiteert Sportfondsen Deelnemingen B.V multifunctionele accommodaties. Het doel van Sportfondsen Exploitaties is om een Optimale Exploitatie te bereiken, waardoor Optimale Waarde ontstaat voor het totaal aan belanghebbenden: consument, gemeente, personeel en bestuur. Sportfondsen dienstverlening initieert en ondersteunt de Optimale Exploitatie.

24 Sportfondsen als Exploitant Sportfondsen exploiteert meer dan 300 uiteenlopende accommodaties in alle delen van Nederland. Van bescheiden sportvoorzieningen tot multifunctionele leisure centra. Elk passend bij de lokale behoefte, marktomvang en exploitatiemogelijkheden. Sportfondsen is marktleider, maar ook toonaangevend in flexibiliteit en benadering van kleinschalige projecten. Beproefde exploitatieformules die Sportfondsen op steeds meer locaties in Nederland met succes invoert zijn onder meer Sportfondsen, altijd een belevenis en SportPlaza, sportplezier & ontspanning. Sportfondsen als Dienstverlener In de meer dan 80 jaar van het bestaan van Sportfondsen heeft de organisatie altijd nauw samengewerkt met overheden. Sportfondsen is dan ook een vertrouwde naam in Nederland als dienstverlener en exploitant van zwembaden, sportrecreatie- en welzijnsaccommodaties. Als dienstverlener biedt Sportfondsen zowel publieke als private exploitanten. De zorg voor bouwkundige en installatietechnische zaken, personeelsmanagement, verzekeringen, IT, financiën, accountancy en andere branche-specifieke onderwerpen is daarbij in handen van ervaren, slagvaardige specialisten. Sportfondsen Shared Services Het Sportfondsen Shared Services Center biedt aan alle sport en recreatie organisaties de gelegenheid mee te delen in schaal- en efficiencyvoordelen die een collectieve benadering met zich meebrengt. Hierbij is Sportfondsen niet de exploitant, maar biedt ondersteuning op tal van vakgebieden. Men heeft hierbij de keuze uit exploitatie, expertise, bouw & techniek, financiële administratie, salarisverwerking, accountancy, personele diensten, verzekeringen, pensioenservices en ICT-Services. Door de krachten te bundelen wordt er gestreefd naar een beter maatschappelijk perspectief.

25 Kwaliteitsmanagement Sportfondsen Nederland is zich ervan bewust dat kwaliteit één van de belangrijkste pijlers van haar functioneren is. Sportfondsen laat zich in haar visie leiden door het INK-managementmodel en streeft daarbij naar constante verbetering. Een voorbeeld uit het verleden toont aan dat Sportfondsen staat voor kwaliteit. Zo heeft Sportfondsen een voortrekkersrol gespeeld bij de introductie van het Keurmerk Veilig & Schoon in 2001, een belangrijk initiatief voor kwaliteitsverbetering in de zwembadbranche. Maatschappelijk betrokken Sportfondsen wordt geassocieerd met het leren van een vaardigheid die voor Nederlanders van levensbelang is: zwemmen. Sportfondsen ziet een toekomst voor zich waarin deze solide basis onverminderd wordt voortgezet. Sportfondsen is zich ervan bewust dat de dienstverlening en exploitaties een maatschappelijk belang dienen en ziet het als haar taak deze maatschappelijke functie te continueren, zodat optimale waarde kan worden geboden aan alle belanghebbenden. Sportfondsen biedt de basis voor een excellente exploitatie van maatschappelijke voorzieningen die gemeenten niet meer tot hun kerntaken rekenen. Sportfondsen vult professioneel de leemte op die een zich terugtrekkende overheid heden ten dage achterlaat. Toekomstgericht Wie de geschiedenis kent, gaat goed voorbereid de toekomst in... Onder dat motto zijn wij trots op onze lange bedrijfshistorie. Onze blik is gericht op de toekomst, maar onze geschiedenis is daarbij leerzaam en inspirerend. De Sportfondsenorganisatie staat met beide benen in de 21e eeuw en richt zich op exploitatieconcepten en productformules met een goed perspectief op lange termijn. Exploitatie is immers een continu proces, geen incidentele actie. Ons doel is duurzame Optimale Waarde.

26 ROTTERDAM ROTTERDAM altijdeen belevenis Recreatiecentrum Zevenkampse Ring Zevenkampse Ring HG ROTTERDAM Telefoon:

Publicitair Jaarverslag 2009 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Publicitair Jaarverslag 2009 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring Publicitair Jaarverslag 2009 Recreatiecentrum Zevenkampse Ring Inhoudopgave Voorwoord pag 03 Geschiedenis van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring pag 04 Beleid en strategie pag 05 Personeel en organisatie

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag 2010 Sportfondsen Rotterdam Noord

Publicitair jaarverslag 2010 Sportfondsen Rotterdam Noord Publicitair jaarverslag 2010 Sportfondsen Rotterdam Noord ROTTERDAM ROTTERDAM altijdeen belevenis Inhoudopgave Voorwoord Geschiedenis van Sportfondsen Rotterdam Noord Beleid en strategie Personeel en organisatie

Nadere informatie

Publicitair Jaarverslag 2009 Oostelijk Zwembad

Publicitair Jaarverslag 2009 Oostelijk Zwembad Publicitair Jaarverslag 2009 Oostelijk Zwembad Inhoudopgave Voorwoord pag 03 Geschiedenis van het Oostelijk Zwembad pag 04 Beleid en strategie pag 05 Personeel en organisatie pag 07 Onderhoud, milieu &

Nadere informatie

Publicitair Jaarverslag 2009 Sportfondsen Rotterdam Noord

Publicitair Jaarverslag 2009 Sportfondsen Rotterdam Noord Publicitair Jaarverslag 2009 Sportfondsen Rotterdam Noord Inhoudopgave Voorwoord pag 03 Geschiedenis van Sportfondsen Rotterdam Noord pag 04 Beleid en strategie pag 06 Personeel en organisatie pag 08 Onderhoud,

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag Sportfondsen Leiderdorp 2010

Publicitair jaarverslag Sportfondsen Leiderdorp 2010 Publicitair jaarverslag Sportfondsen Leiderdorp 2010 Inhoudopgave Voorwoord Beleid en strategie Personeel en organisatie Keurmerk veilig en schoon Onderhoud en milieu Maatschappelijk ondernemen Zwemlessen,

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag 2011 Sportfondsen Rotterdam

Publicitair jaarverslag 2011 Sportfondsen Rotterdam Publicitair jaarverslag 2011 Sportfondsen Rotterdam Een leven lang sport en bewegen Sportfondsen Rotterdam is een resultaatgerichte en maatschappelijk betrokken organisatie die samen met haar accommodaties

Nadere informatie

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN Visie TZ&PC Proteus 2015-2020 TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN TZ&PC PROTEUS De Twellose Zwem & Poloclub Proteus (TZ&PC Proteus) is een zwemsportvereniging in het Gelderse

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag 2013 Sportfondsen Leiderdorp Sport als doel en middel Sportfondsen Leiderdorp is en blijft in beweging. Wij brengen niet alleen anderen in beweging, maar ontwikkelingen in onze

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 3 SOME PEOPLE WANT IT TO HAPPEN, OTHERS MAKE IT HAPPEN - MICHAEL JORDAN - Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum

Nadere informatie

JAARPLAN 2018/

JAARPLAN 2018/ JAARPLAN 2018/2019 4-7-2018 JAARPLAN 2018/2019 SRGO biedt bewegingsruimte. Dat doet de stichting niet uitsluitend in het aanbieden en faciliteren van accommodaties. Bewegingsruimte biedt SRGO ook steeds

Nadere informatie

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap

het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap het Peel en Maas bad een bad voor en door de gemeenschap Uitgangspunt De Bubblemates, Heldense Reddingsbrigade en de Heldense Zwemvereniging spreken samen de intentie uit om vanaf 2016 het beheer van de

Nadere informatie

Showroom KOVO Assen. Pagina 1 van 13

Showroom KOVO Assen. Pagina 1 van 13 Showroom KOVO Assen Pagina 1 van 13 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Voorwoord...3 3 Inleiding...4 4 Wie presenteert zich in de showroom?...5 5 Wie gaat de showroom bezoeken?...6 6 Indeling showroom...7

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Datum 02-05-2017 Naam en telefoon Mark Megens Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Aanleiding

Nadere informatie

Toezichtplan Boerhaavebad

Toezichtplan Boerhaavebad Toezichtplan Boerhaavebad Opgesteld door: Frans Maijs Technisch Commissie SVZ Haarlem, april 2006 Aangepast: juli 2012 Inleiding Het houden van toezicht in een zwembad is een hot item in de zwemwereld.

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag 2012

Publicitair jaarverslag 2012 Publicitair jaarverslag 2012 Sportfondsen Rotterdam Een leven lang sport en bewegen Sportfondsen Rotterdam is en blijft in beweging. Wij brengen niet alleen anderen in beweging, maar ontwikkelingen in

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl

Optisport. Wij Brengen. Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst. www.optisport.nl Optisport Exploitaties Samen werken aan een gezonde toekomst Wij Brengen Je In Beweging! www.optisport.nl Wij brengen je in beweging! Dit motto zegt precies wat wij ambiëren. Een actieve leefstijl die

Nadere informatie

De totale extra jaarlast komt dus neer op 209.250,00-90.000,00 + 28.300,00 = 147.550,00 (zie overzicht op pagina 4).

De totale extra jaarlast komt dus neer op 209.250,00-90.000,00 + 28.300,00 = 147.550,00 (zie overzicht op pagina 4). BIJLAGE 2. Betreft: Uitwerking uitkomsten onderzoek opwaarderen/renoveren/wegwerken achterstallig en onderhoud, alsmede onderzoek exploitatiescenario bij 16 en 12 weken openstellingperiode openluchtbaden.

Nadere informatie

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden:

Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: BIJLAGE 1 Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek Onderwerpen haalbaarheidsonderzoek De onderwerpen in het haalbaarheidsonderzoek zijn onderverdeeld in vier aandachtsgebieden: Zeewolde 1. Huidige situatie 2.

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13 Visie Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi Team 13 Inhoudsopgave Achtergrond 2 Visie op Kracht van Sport 2 Strategie 3 Betrokken stakeholders 5 Bijlagen

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

Protocol veilig schoolzwemmen

Protocol veilig schoolzwemmen Protocol veilig schoolzwemmen 1. Inleiding In dit protocol wordt ingegaan op de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de betrokken partijen bij schoolzwemmen in één van de Utrechtse zwembaden.

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

Zwembad Scharlakenhof

Zwembad Scharlakenhof Zwembad Scharlakenhof 2015-2016 halfjaaroverzicht Stichting Exploitatie Zwembad Scharlakenhof 2015/2016 Inleiding Voor u ligt het half jaar verslag van het tweede exploitatiejaar van het zwembad Scharlakenhof,

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek zwemlessen in De Tweesprong

Klanttevredenheidsonderzoek zwemlessen in De Tweesprong Klanttevredenheidsonderzoek zwemlessen in De Tweesprong zet je met plezier in beweging! 18 januari 2017 Inleiding en samenvatting De Tweesprong hecht veel waarde aan tevreden bezoekers. Daarvoor is het

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2019 Kinderboerderij de Veldhoeve Plaats Helmond Datum 13-05-2015 Opdrachtgever Kinderboerderij de Veldhoeve Opgesteld door WBV Volksbelang Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Organisatie...

Nadere informatie

KWALITEIT IN DE ZORG bij Stichting Werkt voor Ouderen Vlissingen

KWALITEIT IN DE ZORG bij Stichting Werkt voor Ouderen Vlissingen KWALITEIT IN DE ZORG bij Stichting Werkt voor Ouderen Vlissingen Vlissingen, november 2006 Ineke de Haan, lid website commissie Kwaliteitskring Zeeland Ben van Belzen, Hoofd Personeelszaken en Renate Schubert,

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 2 Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum De Wilgenring biedt binnensport aan in de meest uiteenlopende vorm. Van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Exploitatie zwembad die Heygrave

Collegevoorstel. Zaaknummer: Exploitatie zwembad die Heygrave Collegevoorstel Inleiding 25 maart 2014 is het voorstel onderzoek sportbedrijf (00383372) in het college behandeld. In het onderzoek is ingegaan op de kosten en opbrengsten van het sportbedrijf voor de

Nadere informatie

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN 2015 Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS Lid NOC*NSF Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2015 vanuit de onderwaterhockey commissie voor de sport onderwaterhockey in Nederland.

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Na 26 jaar, op fundamenten van 48 jaar oud, nadert Zwem- en golfslagbad Aquarena het einde van haar economische

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Strategisch Meerjarig Beleidsplan

Strategisch Meerjarig Beleidsplan 2013-2015 Strategisch Meerjarig Beleidsplan Kindercentra De Roef 2013-2015 Hoofdstuk 1 Inleiding Dit meerjaren strategisch beleidsplan 2012-2015 van de Roef beschrijft de koers die de Roef de komende jaren

Nadere informatie

Schoolzwemmen. Folder voor groepsleerkrachten

Schoolzwemmen. Folder voor groepsleerkrachten Schoolzwemmen Folder voor groepsleerkrachten Bij de start van het schooljaar 2018-2019 is een nieuw protocol schoolzwemmen in werking getreden waarin afspraken staan over veiligheid vóór, tijdens en na

Nadere informatie

Dorpsvisie Middelstum

Dorpsvisie Middelstum Dorpsvisie Middelstum 2016-2020 INLEIDING In 2015 eindigt de periode van de dorpsvisie 2005-2015 In balans voor de toekomst. De projecten uit de dorpsvisie zijn zo goed als gerealiseerd. Voor Stichting

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen 1 Baby s en peuters Warm water (een kind koelt snel af door andere verhouding volume/huidoppervlak) Intieme,

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Uw kind neemt deel. aan schoolzwemmen. School zwemmen Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, ultuur en Welzijn School zwemmen Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen ZWEMMEN IS GEZOND Uw kind neemt deel aan schoolzwemmen. Zwemmen is gezond en leuk. Daarnaast vergroot

Nadere informatie

Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport

Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport 1 2 3 Manager Limburg Paardensport Stichting Limburg Paardensport 4 5 6 In 2010 is het Limburgs Paardensportplan gepresenteerd: een toekomstvisie die beoogt de paardensportinfrastructuur in Limburg te

Nadere informatie

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Tekst: Twan Epe SPECIAL SPORTGEBOUWEN 57 SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Sportend Nederland krijgt het steeds drukker met als gevolg een toename van de tijdsflexibele en individuele

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE

VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE Efficiënt ondernemen met Sportfondsen Nederland GROEP Uw sportvoorzieningen regelen? In uw gemeente wilt u alle sportvoorzieningen uitstekend voor elkaar hebben.

Nadere informatie

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden?

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Na ons gesprek zojuist kunt u in deze bijlage een stukje achtergrond informatie vinden. Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dit graag. Veel plezier

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN SWIM2PLAY

BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN SWIM2PLAY BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN SWIM2PLAY Inleiding 15 Doelstelling Swim2play 16 Organisatie Swim2Play 17 www.swim2play.nl Beknopte beschrijving Swim2Play 1 Inleiding Nederland is een waterrijk land en nauw

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

Toezichtplan Van Dixhoornbrigade (Vrijburgbad)

Toezichtplan Van Dixhoornbrigade (Vrijburgbad) Toezichtplan Van Dixhoornbrigade (Vrijburgbad) Middelburg, juli 2004 versie 1.3 1. Inleiding Het houden van toezicht in een zwembad is een hot item in de zwemwereld. Door een aantal recente ongevallen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 / Optisport Barneveld. Optisport Barneveld Erik Boelen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 / Optisport Barneveld. Optisport Barneveld Erik Boelen Klanttevredenheidsonderzoek / Optisport Barneveld Optisport Barneveld Erik Boelen Inhoudsopgave. Inleiding.... Onderzoeksopzet.... Resultaten.... Conclusie... Bijlage : Vragenlijst... . Inleiding Eind

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog

Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog Periode 2015 t/m 2018 Definitief: april 2015 Auteurs: Karin de Groot en Shyaam Gajapersad Inhoudsopgave 1. DEFINITIES 1 2. INLEIDING 1 3. VERANTWOORDELIJKHEID

Nadere informatie

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Jeugd beleidsplan 2013-2018 Versie september 2008 3 1. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK BLZ INHOUDSOPGAVE 1 1. INLEIDING 2 2. ANALYSE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 2 2.1 Stand

Nadere informatie

Protocol schoolzwemmen Schepershoek

Protocol schoolzwemmen Schepershoek Protocol schoolzwemmen Schepershoek Inleiding. Dit protocol is opgesteld door Zwembad t Kikkerfort en CBS De Schepershoek. Dit protocol is ter informatie voorgelegd aan de MR van de school. Op De Schepershoek

Nadere informatie

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten.

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. Hoofdstuk 11 Sport 11.1 Inleiding Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. In dit hoofdstuk komen achtereenvolgens aan de orde: 11.2

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Rotterdam ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft;

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Rotterdam ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 32430 15 april 2015 Beleidsregel gesubsidieerde zwembaden Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Rotterdam ieder voor

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie

Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie Karsten Klein Rabin Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding:

Inhoud: 1. Inleiding: Beleidsplan Hospice en VPTZ de Waterlelie 2013-2017 Inhoud: 1. Inleiding 2. Visie en Missie 3. Inhoudelijke doelen 2013-2017 4. Financiën 4.1 Financiële stromen 4.2 Financiële doelen voor de toekomst 4.3

Nadere informatie

Samenwerking. Betrokkenheid

Samenwerking. Betrokkenheid De Missie Het Spectrum is een openbare school met een onderwijsaanbod van hoge kwaliteit. We bieden het kind betekenisvol onderwijs in een veilige omgeving. In een samenwerking tussen kind, ouders en school

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld Financiële Diensten Uw financiën efficiënt en goed geregeld n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - www.sportfondsen.nl Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020) 3550

Nadere informatie

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY

C O N C E P T. Zwembad De Sprank. Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY Zwembad De Sprank Het goede gesprek met inwoners en gebruikers IN OPDRACHT VAN: GEMEENTE VENRAY DEFINITIEF 5 OKTOBER 2016 Colofon IN OPDRACHT VAN > Gemeente Venray PROJECT > VNY1601/Procesmanagement Zwembad

Nadere informatie

Bijlage 4 Verslag jeugdraad 6 juni 2017

Bijlage 4 Verslag jeugdraad 6 juni 2017 Bijlage 4 Verslag jeugdraad 6 juni 2017 Aan Datum 6 juni 2017 Bart Jilesen, Aukje Steijns, Lotte Demarteau, Mees Hillenbrink, Sharon Nijsen, Quinn de Roock en Yvon Peters Kopie aan Wethouder Peeters en

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen

Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen Ikleer zwemmen! informatie ABC zwemmen ZUIDERPOORTBAD 2018-201 Welkom bij het ZuiderpoortBad Uw kind gaat leren zwemmen bij het zuiderpoortbad. Dat is een belangrijk moment voor uw kind en natuurlijk ook

Nadere informatie

Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad

Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad Inleiding en werkwijze In opdracht van een ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel is door Sportfondsen Nederland uitwerking gegeven aan

Nadere informatie

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer Sportaccommodatiebeleid Exploitatie en Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 Leeswijzer...2 2. Huidige situatie exploitatie en beheer...3 2.1. De binnensportaccommodaties...3 2.2 De buitensportaccommodaties...4

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Speerpunten 2019 Jaarplan en begroting 2019 KNHB Bondsbureau: dat zijn wij! Strategie 2020 Strategie 2020 vertrekpunt. Voor de 4 thema

Nadere informatie

VERTROUWEN IS DE BASIS

VERTROUWEN IS DE BASIS VERTROUWEN IS DE BASIS 1 STICHTING ALGEMEEN BIJZONDERE SCHOLENGROEP AMSTERDAM 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding 2 Missie, visie, kernwaarden en motto 2 Onze scholen 4 Strategie en aanpak 7 ABSA beleidspunten

Nadere informatie

VOORWOORD. Zweeloo, februari 2014. Bestuur Stichting Zwembad Zweeloo: Henk Ruis Jan Seubring Gerry Kelder Ruud Janse Olfred Nijenbanning

VOORWOORD. Zweeloo, februari 2014. Bestuur Stichting Zwembad Zweeloo: Henk Ruis Jan Seubring Gerry Kelder Ruud Janse Olfred Nijenbanning VOORWOORD Het zwembad in Zweeloo verkeerd in zwaar financieel weer. De subsidiekraan wordt langzaam maar zeker dichtgedraaid, terwijl de onkosten in de afgelopen jaren zeker niet zijn gedaald. Deze verandering

Nadere informatie

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad 9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad I. Identificatiegegevens Zwembad: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student O Anders, nl.: Geslacht:

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Missie/Visie/Kernboodschap/Doelstelling Missie Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with

Alphega apotheek. Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement. In partnership with Alphega apotheek Voor meer zorg, meer gemak en meer rendement In partnership with De kracht van een internationaal netwerk voor vernieuwende zorg Alphega apotheek is het internationale leidende netwerk

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V.

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 11-7-2013 Geactualiseerd d.d. 04-10-2013 Geactualiseerd d.d. 09-05-2014 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Documentnummer: Communicatieplan CO₂ Document: 2015-12 Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Scope 1 en 2 Bedrijf: ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47 1619 PB Andijk Postbus 4 1619 ZG Andijk T 0228-594900

Nadere informatie

is er voor u! plannen voor 2015 1

is er voor u! plannen voor 2015 1 is er voor u! plannen voor 2015 1 Welkom bij de Eik! In 2014 was het alweer 10 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige, warm aandoende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Welzijn Middelburg Klanttevredenheidsonderzoek juli 2014 Voorwoord Met gepaste trots presenteer ik u het klanttevredenheidonderzoek (KTO) naar de dienstverlening en activiteiten van Stichting

Nadere informatie

Publicitair jaarverslag 2012 N.V. Sportfondsen Katwijk Zwembad Aquamar

Publicitair jaarverslag 2012 N.V. Sportfondsen Katwijk Zwembad Aquamar Publicitair jaarverslag 2012 N.V. Sportfondsen Katwijk Zwembad Aquamar Inhoudsopgave Voorwoord Sportbedrijf katwijk Schoolzwemmen Faciliteiten en activiteiten Keurmerk Veilig en Schoon Horeca en zonnestudio

Nadere informatie

CVD Aanbod Dagbesteding

CVD Aanbod Dagbesteding CVD Aanbod Dagbesteding Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening / www.cvd.nl Voor veel mensen is werk een belangrijk onderdeel in het leven. Wie zich prettig voelt in zijn werk

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Inwerk verslag uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Organisatie Coast High Kicks 11-9-2013 opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie